Sziasztok!
Érdekes, hogy én tegnap egész nap nem tudtam irni, este sem, ti pedig igen.. engem biztos jobban utál a fórum, mert sokat pofázok
Lassan azt hiszem meg kell szoknom, hogy a gyerekem miatt nem jutok el időben bizonyos helyekre.. ma hajnalban fél hatkor arra ébredtem, hogy erősen rugdos és szinte ki akar mászni az oldalamon.. és persze ettől beindult a bélműködésem és olyan éhes lettem, hogy fájt tőle a gyomrom.. úgyhogy fel is keltem enni egy banánt hajnali fél hatkor: cukros lötyis vizsgálat ma reggelre ugrott.. talán majd holnap
Falina:
Nem bántásból irtam a táppénzről, amit,csak tényleg úgy gondolom, ha valaki okot akar, akkor talál. Ha valaki valamit el akar intézni, akkor elintézi. Arra gondolok itt, hogy nincs az az orvos, aki be tudja bizonyítani egy terhes nőről, hogy nem keményedik a hasa a mászkálástól.. mivel nem szabályszerű, hogy pont ott bekeményedjen az orvos orra előtt. Ezt csak példának irtam. Akit viszont haskeményedéssel nem ír ki az orvos, az váltson orvost szerintem (mert ez nyomós indok a pihenésre).
Sajnos igazad van abban, hogy vannak magukat kiskirálynak érző orvosok, akik nem csinálnak meg dolgokat. Én ezért váltottam korházat és orvost, mert a császáromat nem hajlandóak Magyarország legjobb gerincsebészete által adott papír alapján megfontolni és jó esélyem lenne arra, hogy nem engedélyezik a császárt. Azt tudni kell erről amúgy, hogy amikor szakorvos ad papírt, ő nem irhatja rá, hogy "mindenképpen kötelező császározni", mert ő nem nőgyógyász.. ergo csak azt irhatja, hogy "császár javasolt/indokolt lehet".. és a magukat kiskirálynak érző orvosok ezt szeretik kikerülni, mert azt mondják, hogy ők megvizsgálták a helyzetet és nincs rá szükség. Szerintem sokan akiknek hasonló problémájuk van (tehát pl. nem száz dioptria miatt kell császározni őket), és szakorvostól kell véleményt kérniük megfutják azokat a köröket amiket én, hogy a doki még kér papírt és még és még és még.. óvatosak, amit azért meg is értek. Én most ezért kértem egy olyan papírt az orvosomtól, amibe már semmilyen professzor és főorvos nem tud belekötni.. Szegény dokimnak a szájába kellett adnom, hogy mit irjon le ahhoz, hogy megcsinálják a császárt. Pedig neki van orvosi diplomája, nem nekem! Fel is háborodott ezen (na nem miattam, hanem a szülészek miatt).
Tök jó, most néztem a táblázatot: néhányatoknak már csak pár hét van hátra
Minyu, BKriszta.. sőt még Pipocska is
Valaki májusra van kiirva, az végül is már csak 6 hét! Biztos izgultok már
Pipocskáról tudom, hogy már nekiállt mosni meg ilyesmi.. többiek, ti hogy álltok? megvan már minden?
Jut eszembe.. Akirennel mi van? Rég nem irt.
Én úgy tudom a terhesgondozóba tartozik a nőgyógyászat és a védőnői tanácsadás. Mindkettőre külön kell járni és akkor terhesgondozva vagy
Banett:
A Hungárián bárhol fel tudlak venni a Lágymányosi hid és a Béke út között, ugyanis ott fogok befordulni Újpest felé.
De irj mailt, felirlak a listára és majd egyeztetünk pontos időpontot is
Ugyanis az még nincs
Ezügyben majd Mircivel egyeztetek még, végül is az ő lakására megyünk.
Ezúton jelezném, hogy Budán, vagy a Hungária körútnak ezen vonalán fel tudok venni még két főt!
Vikó:
Nem akarok okoskodni a Cataflamot én erős fájdalomcsillapító (gyenge gyulladáscsökkentő) hírében ismerem.. és ha nem vagyok terhes a gerincemre szoktam szedni amikor elviselhetetlenül fáj hosszabb megerőltetés után, vagy napokig.. szóval ha valóban egyről beszélünk az nem is vihette volna le a lázát Szabinak szerintem
Vikó hálistennek az én dokim normális.. meg az asszisztense is.. csak kicsit túl alapos. De ez mindig jellemző volt rá. Lemész torokfájással és elküld kivizsgáltatni.. végül ez talán jobb igy, mintha le se szarna, főleg most, hogy terhes vagyok, mert pl. ha nem csináltatott volna AST-t, akkor nem derül ki, hogy van a torkomban valami baci és nem ad antibiotikumot (mindig majdnem antibébit irok
) és akkor lehet hogy még most is ott ügyködne, vagy belázasodtam volna később, vagy ilyesmi. Csak dühöngök a sok vizsgálattól, mert idegesítő hogy meg kell csináltatni
Amúgy most látom, hogy szinte egy időben járunk.. megnyugtatlak! Nekem volt másfél nap kb. egy hete, amikor nem csinált semmit. De még egy bugyborékot sem. Aztán nekiültem csokit enni és beindult.. szóval amikor az ember tényleg megijed és elkezd rá koncentrálni és vele foglalkozni, akkor beindul mindig
Próbáld ki a különböző módszereket, feküdj hátra, meg ilyesmi.. az is lehet amugy, hogy épp csak befelé van és azt nem mindenki érzi erősen (én pl. érezni szoktam ha befelé mocorog, de lehet hogy más nem).
Vanda és mindenki:
Egy gyakorlati kérdés!
Én éjjel háromszor járok pisilni. Mi számít reggeli első vizeletnek? Az éjszakai első, vagy a reggeli első akkor is ha éjjel pisiltem háromszor? Ez egy fogós kérdés, mi?
Lányok:
Nem vicc, hogy nem szabad sokat enni egyszerre: a hétvégén ugye mindent összeettem én is, főleg hétfőn. Meg is lett az eredménye: kedden, amikor mentem a védőnőhöz, 80 kilót mutatott a mérlege. Ez olyan, mintha az itthonim 78-at mutatna. Ma reggel ráálltam a mérlegre és még mindig "csak" 76 vagyok. Úgy visszatartotta a vizet a testem, hogy wáááá. Mástól nem lehetett. Meg is jegyezte ezt a védőnő, hogy nem szabad sokat zabbantani egyszerre, mert ez lesz.. igaza volt.
Bogárka:
Le a kalappal, én nem birnám betartani a diétát szerintem
Igy csak reménykedni tudok benne, hogy nem csak a szám nagy, de a cukor eredményem is jó lesz majd
A tápanyagtáblázatnak én is örülnék azért mindentől függetlenül.. átnézném mivel is mérgezem magunkat
Ancsipancsi:
Ez mit jelent, hogy összedobjátok a babarucit kispapival? Összeházasodtok? Bocsi, de nem ismerem a kifejezést igy
Mi egyelőre az apasági mellett döndöttünk.. vagyis inkább mondjuk úgy, hogy én nem erőltettem a házasság dolgot, mert úgy látom, hogy párom még nincs rá felkészülve. Sőt igazából beszélgettünk is róla és mondta is, hogy még nincs. De azért én már várom, hogy megkérjen
De nem sürgetem, mert végül is fontos dolgok nem múlnak rajta az együttélésünkben, szeretni pedig igy is imádom
Különben kiderült, hogy ideje a vérképnek. Azt mondta a védőnéni, hogy nem érti a régi orvosom miért nem kért több vérképet, csak egyet a 12. héten, merthogy abból nem sokat látunk, csak azt, hogy a terhesség előtt kb. rendben voltam
Úgyhogy azt mondta, hogy ez igy jól van időzítve. Lehet, hogy a házidoki is ezért kérte.
Szerintem simán fájhatnak a csontjaid.. tágulsz ugyanis a szülésre.. a csontjaid elmozdulnak. Én ezért szenvedek ennyire a hátammal is. Vannak jobb napok (pl. most), amikor nem annyira fáj, de van amikor bármit csinálok (fekvés közben is) elviselhetetlen.
A fejvégű fekvés azt jelenti, hogy fejjel a méhszáj felé fekszik a baba. Ez a jó, ugyanis igy kell feküdnie
Kutyuska:
A Baloghoz jártam
Banett:
Örülj neki, hogy felvettek valakit! Nálam akkor kezdtek el keresni valakit, amikor közöltem velük, hogy egyre szarabb a hátam (a 18. hét körül) és mostmár csak egy-két hetet bírok, de lehet hogy napokat. Pedig tudták, hogy van ez a problémám! És aztán a táppénzemről mászkáltam be betanítani a kiscsajt, aki ráadásul sötét mint az 'iccaka'.
Lányok bátrak vagytok, én 7-8 hós terhesen már a Balatonnál messzebre nem utaznék.. bár most per pillanat oda sem nagyon tervezem, mert kell a lóvé a szülésre meg utánra
Majd egy év múlva
Banett:
Én amugy megvagyok róla győződve, hogy a munka nem való egy terhes nőnek. Nem azért, mert dolgozni kell, félre ne értsetek! Hanem azért, mert STRESSZES! Régen, mondjuk 50 éve nem volt ilyen stresszes dolgozni, mint most, és nem stresszes az sem, ha pl. valaki vidéken él és gazdaságban dolgozik (mint ahogy nagyanyáink közül sokan), mert senki sem baszogat, nem kell elkéreckedni a főnöködtől hogy orvoshoz menj és nem kell azon görcsölni, hogy minden kész legyen. Egy terhes nő nem tud olyan tempóban dolgozni (legalább is nekem már nem ment a 20. héten), mint egy nem terhes nő. Nem betegség, de más állapot.. persze aki pl. otthon dolgozik annak más, most kimondottan a munkahelyekre gondoltam.
Látom többen írtátok, hogy nem tudtok dönteni a mütyürökkel kapcsolatban.
Mivel azoknak akik rendeltek viszek, azokat majd meg tudjátok ott nézni és akkor ha kértek felírom ott helyben a rendelést mindenkinek. Sajnos igy vinni nem fogok tudni, hogy plussz darabokat, mert annyi időm nem lesz, hogy plusszban gyártsak
Esetleg ha kéritek néhány kisebb matricát viszek, azt nem olyan sok idő megcsinálni. Kéritek?
Johanna:
Én külön fogom altatni a gyereket.
Egyrészt nem egészséges egy csecsemőnek ha beleteszem a mi ágyunkba.. ráfekszünk, rádobjuk a takarót éjjel, stb., én ilyen kockázatokat nem vállalok be. Másrészt pedig ha élből megszokja a saját ágyát, akkor nem kell beleszoktatni és nem lesz tortúra mondjuk 3 éves korában, hogy aludjon már a saját ágyában a saját szobájában (hogy esetleg nekünk is kijusson egy kis sex és nyugalom.. vagy valami
). De természetesen a kiságyát odatolom az ágyhoz majd eleinte, hogy közel legyen hozzám.
Én úgy tudom, hogy a 30. heti UH után a 36. héttől minden héten nézik és ha túlhordod akkor 2-3 naponta UH-val és CTG-vel is.
Hajni:
Bocsi, nem akartam "keményen" válaszolni, nem annak szántam..
Szegény Bannamari! Szoritok nekik nagyon. 31 hetesen mennyi esélyük van a babáinak?
Mj__Móni:
A szakorvosom azért húzza a száját, mert egyszer márt irt egy papirt és ez nem elég az orvosnak. És nem érti szegény, hogy már mit irjon még le? És miért kell a szájukba rágni? Minden doki megéri a pénzért ilyen téren (nőgyógyászokra gondolok) a mostani is azt mondta, hogy "hát én nem értem ez miért indikálja a császárt". Nem akartam neki mondani, hogy ezt nem kell érteni, mert a szakorvos biztos tudja.. de persze megírta újból átfogalmazva a papírt. Mostmár hangsúlyosan beleírta, hogy rosszabbodik az állapotom.. talán ez segit.
Rokica:
A te esetedben az a teendő, hogy ugyanúgy kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, de a korházban a szülés előtt nyilatkoztok, hogy a gyerek az anya nevét kapja. Erre mindig van lehetőség. Ekkor az apa rákerül az anyakönyvi kivonatra hivatalosan, szóval ahhoz is kell a papír.
Rokica:
Szerintem a kolléganőd ba akart nyalni nálad
Persze az ilyesmi jólesik az embernek
Én anno az emberek szemén azt láttam, hogy "hudekövér lettél", persze nem mondták
Lányok.. felmerült bennem egy kérdés..
kispapi hogy fog aludni ha a gyerek éjszaka hatszor felsír én pedig nekiállok zörögni hogy megszoptassam?! Ti hogy oldottátok ezt meg? már akiknek van már gyerekük...
hanee (26+1.. már csak 6 nap és a 3. harmadba lépek
)