Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép

Timmba Kép
Még nem tudom a cukros vizsgálat eredményét, de ha meglesz, megírom. Én is kíváncsi vagyok.
Olvasom, hogy nálatok a 40. héten kétszer kell menni ctg-re, nálunk meg majd minden nap és nst-re.

Ancsipancsi Kép
Háromszor szúrtak... Nincs is harmadik kezünk Kép Nekem elég volt ez a kettő, így is olyan csúnya lett, mint aki lövi magát Kép.
A sonkán én nem láttam semmi különöset, rendesen meg lett főzve (szóval nyers füstölt volt), jó sokáig, ahogy kell. Mondjuk nem én vettem, és nem is én főztem meg, szóval a részleteket nem ismerem. Azóta valahogy én sem kívánom a sonkát, pedig eddig imádtam, most meg rá sem tudok nézni.
Angliába repcsivel mentek? Kell igazolás a dokidtól, hogy repülhetsz? Úgy emlékszem a légitársaság a betöltött 25. (?) héttől már csak orvosi igazolással (engedéllyel) repültet kismamit.

Banett Kép
Köszi a linket, ki is nyomtattam!
És ti mivel mennétek Olaszo-ba? Végülis a te fizikai állapotodon múlik minden. Szerintem itt nem is az utazás a megterhelő, hanem a csomagolás-pakolás körüli hercehurca (én legalábbis ezt a részét nem szeretem). Maga az út és a nyaralás is biztosan pihentető és kikapcsoló.

Mzx Kép
Én is hiányolom a régen jelentkezőket!

Csmarti Kép
Furcsa érzés, mert nem egy nagy szám Szolnok, de azért nekem is tud hiányozni rendesen Kép.
Akkor a lányodnak is megy a sok-sok +++++++++++++++++ és ne ijedj meg, a kötőhártya-gyulladás tipikusan 'külsőre-nagyon-ronda' szembetegség, viszont megfelelő cseppekkel/krémekkel teljesen rendbehozható elég hamar.

Hajni20 Kép
Cukrod tényleg lehet azért volt a vizeletedben, mert ettél előtte. Nektek nem reggeli első vizeletet kell leadni vizsgálatra? Itthon mindig reggeli első vizeletet kell vinni, se enni, se inni nem szabad előtte, viszont altesti mosakodás utáni, középsugaras, közvetlenül pisilni a leadandó fertőtlenített edénykébe/üvegcsébe.
Milyen magas volt a cukorértéked?
Amúgy vérnyomásod ha rendben van, nem vizesedsz, semmi ok nincs komoly aggodalomra. Ne ijedj meg, pihizzgess és egyél csak epret nyugodtan (hmmmm de várom már én is a saját termésű eprünket Kép).
Vigyázz magadra.

Barbi Kép
Tegnap zuhanyozás közben megfigyeltem, hogy most másképp áll a hasam, szinte széltében kemény, se alul se felül nincs pukli, csak valóban keresztben és arra gondoltam, hogy harántfordult Peti. Te miből gondoltad hogy keresztben van a kisbabátok (uh előtt)?

Bannamari KépKépKépKép
Ez hihetetlen, nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!! Nektek is sok-sok energia!

Bár most úgysem olvassa Bannamari, azóta már lehet hogy babázik. Tud valaki vmi újabb infót róla? Remélem a babókáival és persze vele is, minden rendben van.

Vanda
24+6

Vanda

Kép
vanda

Lányok!
Most néztem a táblázatot. Bannamari június 4-re volt kiírva. Kicsit korán jönnek/jöttek a babákKép!?!?
Reméljük a legjobbakat!!!

Márti
csmarti

A kismamapárnás témát lefelejtettem:

Mi is a Kikában vettünk, de az 5-6 eFt volt, akkor talán ez a kisebbik, nem mértem, de ez is hatalmas nagy. Azt tudtátok, hogy nikecell előhabosított golyókkal van megtöltve?
Kép
Szóval akinek van türelme és kézügyessége, az varrhat is magának, mert nem bonyolult. Csak a golyócskát bele építkezési célnak megfelelően zsákra lehet lehet venni és az egy "kicsit" sok egy párnához. http://www.nikecell.hu

Sajnos mennem kell, tengernyi a dolgom (megint-még mindig).
Szép Napot mindenkinek!
Kép

Vanda
24+6

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Pipocs!
Úgy veszem, hogy ketten jöttök. Bár erről most nem ejtettél szót, nekem meg nem lesz időm napközben Babanetet olvasgatni (ezért kértem az emilt, de sebaj)

Johanna!
Te sem említed, akkor jössz holnap???

Hanee!
Téged biztosra vettelek.

Szép napot mindenkinek, sajnos nem tudok mindent visszaolvasni.Kép

Gem
25+5
gemini

Sziasztok!

Vanda, én is jobban örülnék, ha a 40. héttől akár minden nap néznének szívhangot, de majd nem bénázom el a jelek megfigyelésétKép

Most megyek a Kenguruba shoppingolni,hetek óta tervezetem. A gyereknek még mindig csak két 62-68-as intersparos 100% pamut, világoskék mintás ujjatlan kombija van... - és akkor mident leírtam róluk Kép - bár még egyiket sem használta Kép

Kendős beszámolót majd írjatok please!
timmba

VandaKép
A festményeid alapján a kézügyességed bámulatos, nem csodálom, hogy a párnát is ajánlgatod, hogy csináljuk mi magunkKép

Ja azért voltam összekeveredve, mert hirtelen a húsvét miatt nem tudtam hányadik 7ben járokKép

CsmartiKép
Olyan jó, hogy ilyen pozitiv vagy babásodás ügyben Kép

Bannamarinak drukkolok nagyon, biztos nagyon nehéz lehet most neki és a családjának, de szerintem minden rendben lesz. Anno tesóm és én is 7 hóra születtünk, több mint 30 éve az uzsokiban!

JohannaZsebiKép
Gyerekaltatás téma. Hát igen kényes dolog. Én mindig egy dolgot tartottam szem előtt, a vizsonylatos következetességet.

Chris lassan 2,5 éves és esze ágában sincs velünk egy ágyban aludni, imádja a saját ágyikóját a saját szobájában.

Amikor hazahoztuk 1 éjszakát birtunk ki mellette egy szobában. A másfél órás kelések, a 2-3 vagy akár a 6 órás órás fennlétek, vagy a gyerek álmában való nyöszörgése miatt másnap áttettük a szobájába, igy legalább éjszakánként tudtam aludni 3-4 órát, mig párom munka mellett általában végigaludta az éjszakákat.

A mostani gyereknél azért másképp lesz. Párom beköltözik Chris szobájába (külön ágyba!), én pedig maradok kismanóval úgy 2-3 hónapig egy szobában. Aztán ha a gyerek már alszik 5-6 órákat egyfolytában, továbbá nem lesz olyan kis "ropi" (törékeny) összerakjuk a két gyereket egy szobába.

Fontosnak tartom és a mostani pszichológusi vizsgálatok is bebizonyították, hogy a gyerek individum kifejlődését gátolja, ha a szülőkkel egy ágyban alszik. Sokkal önállóbb, talpraesettebb lesz a gyerek, ha megtanulja az egyedül egy ágyban való alvást.

Persze most itt nem 2-3 hónapos csecsemőre gondolok, mert szerintem nincs olyan anyuka/apuka aki ne aludna időnként el az ágyban a gyerekkel (én is csináltam, de nem vég nélkül, és ezért irtam a "viszonylagos következetességet"), hanem inkább 1 éves kortól felfelé gondolom.

Hajni20Kép
Vizelet a cukorban. Anno megettem egy adag mákostésztát, sok-sok porcukival és 4-5 óra múlva elmentem vizsgálatra. Hát ne tudd meg! A vizelet ellenőrző papír FEKETÉRE változott, mutatván, hogy nemhogy kevés, de rengeteg cukor volt a vizeletemben. Ekkor volt esedékes az éhgyomri TERHELÉSES (nem tjese-zsömlés) vizsgálatom, úgyhogy kissé félve elmentem rá.

6,2 lett az eredményem. Azóta nem érdekel, hogy mit mutat cukorteszt a vizeletbőlKép

MircimamaKép
Küldtem neked emilt ruhaméretekkel kapcsolatban. Remélem megkaptad. Szerintem a 14-17h időtartam szuper a talira!

HaneeKép
Tegnap megírtam egy litániát neked, és persze sikerült lepattannom a netről. Hát most itt van mégegyszer emlékezetből, a szakorvos javasolja a császárt ügyben.

Szerintem azért kell a szakorvosi vélemény császár ügyben mert:
1. Sok kismama indokolatlanul venné igénybe a császármetszést, hacsak a nőgyógyászával tárgyalna erről.
2. Biztos, hogy az OEP vagy maga a kórház előírja, hogy külön szakorvosi vélemény kell
3. A nőgyógyásznak nem feladata ELDÖNTENI, hogy ki-miért szorul PROGRAMOZOTT császárra. Ezt szakorvosi vizsgálatnak kell alátámasztania, mint egy ortopédusnak, vagy szemésznek, hiszen mégiscsak ők értenek hozzá. Vagyis Te sem az ortopédushoz mész szülni, hanem szakorvost választasz Kép

Egyszóval nem értem, hogy a szakorvosok miért húzzák a szájukat, ha arról van szó, hogy egy rohadt papírt kell megírniuk arról, hogy nem javasolják a normál szülést!

Na megyek is, mindenkinek pusszancs,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek!

Pipocs, köszi a táblázatot! Ma megyünk újra ultrahangra, hátha most kiderül, Olivér vagy Zsuzsa...

Mirci, köszi az infót a bioboltról, az jó közel is van, nem tudom, eddig hogy nem szúrta ki a szemem...

Hanee: Nem tudod véletlenül hogy abban az esetben mi a teendő, ha nem vagunk házasok, az én nevemet akarom adni a gyereknek, de szeretném ha a párom rajta lenne az anyakönyvi kivonaton mint apa?

Ma megyünk a 18. heti ultrahang vizsgálatra, AFP-vel egybekötött. Az AFP-hez már két hete levették a vért, most fogom megtudni az eredményt, amit az UH-val együtt fognak értékelni. Nem tudja valaki megmondani, mi a normális értéktartomány az AFP-re?

Aztán ha most se hagynak engem mozizni, akkor megyünk a Praxisba. Már egyszer be voltam jelentve, de totál elfeledkeztem róla. Kép

Ja, és HÉTFŐN BEJELENTEM HOGY TERHES VAGYOK!!! Hurrá! Már csak 2 munkanap, illetve másfél! El sem hiszem hogy idáig kihúztam... pocak az már van rendesen, de álcázom. Épp ma mondta nekem egy kolleganőm, hogy fogytam! Szerintem vak, de nagyon jól esett mindenesetre. Kép

rokica
18+2

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Látod, ennyit az emberek éleslátásáról! Ügyi vagy, hogy így kihúztad, drukkoltam.
Tanfolyam holnap? Számítsunk rád fél5 körül?

Mindenki!
Segítsetek, SOS kérdésem lenne. Mennyi manapság az AVENT mellszívó bolti ára? Ha használtan veszi az ember, mennyire szokott meghibásodni? Ezt csak azért kérdem, mert ahhoz, amit vennék, már nincs garancia.

Gem
25+5
gemini

Szia Gem!

Pont most küldtem neked emailt! Kép igen, megyek, csak lehet kicsit később érkezem...

ha már itt tartunk, van arrafelé valami nagyon jó tömegközlekedési eszköz, amivel az Árpád hid pesti hidfőjétől gyorsan oda tudok érni?

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tegnap egész nap nem tudtam feljönni a Babanetre.

Johanna!
Jönnek rám új pöttyök, de nagyon picik, nem foglalkozok velük. Látod, nem kell aggódnod, találtál bőrgyogyit, aki el tudja tüntetni majd őket.

Alvás: A mi szobánkban fog aludni Pöttöm, amíg sokszor kel éjszaka. Remélem, hogy szopni fog és ez így sokkal könnyebb neki is és nekem is. A nővérem néha félálomban szoptatta a gyerekeit, így mind a ketten gyorsan vissza tudtak aludni. De ez a babától is függ, ha hasfájós és evés után dajkálgatni kell, akkor nem biztos, hogy jó lesz így. Ha átalussza az éjszakát, akkor átteszem az ágyat az ő szobájába. Nappal biztosan fogunk együtt is aludni a mi ágyunkon. Ez a tervem, majd meglátom, hogy fog működni.

Márti!
Eszternek jobbulást kívánok!!

Bannamarinak nagyon szurkolok, nehéz időszak vár rá.

Cukor a vizeletben: nem mindig kóros terh. alatt, csak jelzés értékű. Ha a terheléses rendben van, akkor nincs gond.

Hajni!
Pihenj sokat!!!!!

Háziorvos: Ha ennyi problémátok van a háziorvosokkal, miért nem váltotok? Én sosem várok a TP-es papírra, pekopogok, jön az asszisztens és megírja. A doki nem is lát. Ha meg vmi miatt be kell mennem hozzá, felhívom előtte és behív. Azért mentem TP-re, hogy ne kapjak fertőzést a kórházban, bolond lennék a házidokinál a betegek között üldögélni. Ja igen! És amikor hánytam és nem tudtam felkelni, akkor a férjem intézte az egészet, de még ő sem várt soha. Szóval keressetek normális háziorvost!!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Szeretnék feltenni egy mpe file-t megnézésre nektek, de mellékletként nem tudom feltenni.
Én vagyok béna? Kép
Rámentettem a gépre az egyik könyvtárba, s a mellékletek feltöltésénél kiválasztottam a "Tallózás"-sal, de hiába mondtam neki, hogy feltöltés, nem csinálta! Miééérrrttt???? Segííítsééég!!!

Hápi Kép
hapinyoka

Sziasztok CsajokKép
Kismamapárna: én is a Tommy-féle párnát rendeltem meg. Nekem nagyon bevált. Úgy alszom vele, hogy a térdeim közé teszem, és hosszában a hasam alját kitámasztom vele (oldalfekvésben).
Nikecellt lehet kapni kis kiszerelésben a Terézvárosi Textilházban (Oktogonnál).

GeminiKép
Az Avent Isis mellszívó olyan 13-15 e körül van újonnan.

RókicaKép
Ezt jól kihúztad, tökéletes volt az álcázásod!
A 32-es busz az Árpád hídtól indul, de nem tudom hol kell leszállnod.
Majd írd meg az AFP eredményedet, ill. hogy mi volt az UH-on. Dokinkhoz mikor mész legközelebb?

Henci
henci

Rokica!
Ügyes(ek) vagy(tok)Kép! Gratula!!!

Vanda!
Kaptunk szemcseppet és kenőcsöt is, de Eszter nagyon úúúútálja mindkettőtKép. Sajnálom, de ez van! Csak használjon!

Johanna!
Altatás: sajnos nekem a gerincem teljesen "bedöglött" szülés után pár héttel, úh. mi először nem egy ágyban, hanem a parkettán feküdtünk együtt Eszterrel. Olyan fájdalmaim voltak, h. wc-re sem tudtam kimenni, úh. Csaba és anyukám MINDENT(!) odahoztak, alám tettek stb.. Rettenetes voltKép, még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok rá. Életemben annyit nem sírtam, jajgattam, mint akkorKép És akkor képzeld hozzá a szoptatást, fejést! Fekve, könyökölve ... . Semmilyen komoly fájdalomcsillapító a tej miattKép! Na, ennyit a horrorról! Mikor már jobban éreztem magam - kaptam gerinctartó övet -, akkor is csak az ágyon fekve szoptathattam, úh. nem volt kérdés, h. hol alszik Eszter. Szabályosan megtiltotta az orvos, h. ki-behajolgassak a kiságyba. Így Csaba átköltözött a gyerekszobába, Eszter meg mellém került az ágyra. Nekem nagyon kényelmes voltKép, csak Apa hiányzottKép! 4 hónapos korától a kiságyban aludt Lujzika, de velünk egy szobában. Akkor már kivettem, betettem, de a szopi az fekve ment csak. Szerencse a szerencsétlenségben, h. amikor elértük a 6 hónapos kort, egyik napról a másikra áttettük a Leányzót a kisszobába ágyastól mindenestül, és egy hang nélkül aludta végig már az első éjszakát is. Nyílván ez lehetett volna rosszabb is, de hála Istennek nálunk szépen ment! Azóta is egyedül alszik a saját kiságyában, szobájában. (Voltak próbálkozásai 2 évesenKép:"Egy piszit idejössz a ágyadba!", de egy határozott nem-mel és 2 hosszabb hisztizés után megértettük egymástKép.)
Egyet tudok érteni MJ-Móni véleményével a következetességről!!!
Bocs, ha hosszú voltam!

Márti
csmarti

Rokica,

a 32-es buszrol az Egressy út c. megállonál kell leszállni, és egy picit visszafelé gyalogolni a Nagy Lajos kir. útján.

Bioboltot találtál már, (elolvastad a Neked írt hozzászólásomat tegnap este?)?

Mirci 31+0 !!!! Kép ez már a 8. hónap!!!!!!!!!
mircimama

Sziasztok,

Gemini: nem tuti, hogy tudok menni, mert nem vagyok ma a toppon, olyan fejfájásom van, mint még soha. de remélem javul....Én amúgy is csak egy betolakodó voltam...
Mellszívó ügyben nem tudok segíteni. sajna....

Rókica: drukkolok AFp lelet ügyben, de úgyis jó lesz. Az UH-t pedig élvezzétek de nagyon....

Bannamari: remélem nem szült meg tényleg, mert még nagyon korai lenne neki. Ki tud pontos infót? Nagyon szorítok nekik.....

Az együtt alvást persze egy szobában gondoltam, eszem ágában sincs egy ágyban aludni vele. (persze néha nagyon is) de állandóra szó nincs róla. Csak, hogy egy szobában vagy ne egy szobában. De hát majd kialakul.. arra gondoltam, hogy 3-4 hónapos koráig lenne velünk aztán saját szobában....

Kismámi párna: én egy bioboltban vettem és az nagyon olcsó. Ez köleshéjból van, de nem annyira zörög, mint a tönkölyhéj, tehát egyáltalán nem zavaró, viszont teljesen természetes anyagokból van. Azt hiszem 2-3 ezer között van és a húzat rá még most akciósan 600 Ft. Szóval ez nagyon jó szerintem. És tényleg kényelmes is. Pránapárna a neve és a Biopont márkaboltban lehet venni. Ha gondoljátok a prototipust ha megyek a talira elviszem.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Kendősök!
Köszi a visszajelzéseket!
Cím mégegyszer: Nagy Lajos kir. útja 112. Mini Manó Babcentrum

Rokica!
Árpád hídtól nincs jó ötletem. Tudom, hogy a 32-es arra jár, de gyors járatnak igazán nem nevezném. Beszélek ma a csajszival, és ha mondd vmi okosságot arról, hogy hogyan érdemes odamenni, megosztom veletek.

Segítsetek AVENT mellszívó árban, PLÍZ!!!

Gem
25+5
gemini

JohannaZsebiKép
Igen a prototipust légyszi hozd el a talira. Előre is köszi.

Sajnos, ha a magzatvíz elmegy akkor meg kell szülni a gyerek(ek)et nincs mese, legfejjebb még tüdőérlelő injekciókra van idő. Gondolom Bannamarit meg is császározták.

Üdv,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

Johanna
Engem érdekelne a párna prototípusa! :-)) Ha neked nem megterhelő, elhozhatnád, mert ez tényleg kecsegtető ár.

Vanda
Mi kocsival mennénk Olaszországba. Látod, nekem eszembe sem jutott, hogy előtte milyen macerás tud lenni egy csomagolás. Én csak az útra koncetrálok már itt egy jó ideje.

Szerintem szegény Bannamari kénytelen lesz megszülni a babókat, mert úgy olvastam, elfolyt a magzatvize. Pedig ilyenkor már nem lehet mit tenni, 24 órán belül meg kell születniük, mert veszelyes lehet a babákra. Tényleg korai még, ráadásul ikrek, de bízzunk benne, hogy minden oké lesz velük. Szorítunk nekik!!

Banett

Kép
banett

mond egy "d"-vel
BOCS!!!

Gem
gemini

Ó szegény Bannamari és a kismanók... azért tényleg remélem, hogy semmi baj nem lesz. Ha valaki hall róluk, azonnal jelezze.. melyik kórházban vannak??? I.sz nő klinika?

Gemini: nincs Avent.hu? vagy a minimanonak nincs az árlistáján, hogy mennyibe kerül? vagy babaszoba.hu-n, hogy mennyiért adják a használtat?

Oké, párnát viszek és meg is kérdezem a pontos árát a bioboltban... mert oda én sokat járok. és akkor már tutira tudni fogjuk... tényleg kényelmes. pedig én baromira nem hittem benne. Babóca pedig nagyon fogja élvezni....

Rókica: esetleg 1-es villamos aztán átszállás? nem biztos, hogy jó csak egy ötlet...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Rokica,
bocsi, most vettem észre, hogy néhány hozzászólással odébb voltam... Kép

MJ-Móni
az e-mailt megkaptam Kép

Altatás:
abszolút egyetértek MJ-Mónival, nálunk is ez vált be, de így is eljön (jött) az azidőszak, amikor egy-egy hajnali felébredés után Bence hálózsákban félálomban jön át hozzánk, vagy költözik a nappali kanapéra Kép Én úgy gondolom, hogy a házaséletnek sem tesz jót, ha odaszoktatjuk a picit. Sokkal nehezebb átszoktatni a saját szobájába, de még a saját ágyába is, ha nem azt szokja meg az elejétől. Nálunk is inkább én megyek az Ő szobájába, minthogy magunk közé vegyük.

Mirci
mircimama

GeminiKép
13-15E forint, nagyon tartós!

Én majd egy évig használtam úgy, hogy minden egyes szoptatás után kifejtem mindkettő cicit, akár éjjel volt akár nappal és mivel Chris 7 hónapos koráig csak szopott gondolhatod, hogy addig napjában úgy 4-7x fejtem.

Akárhogy is számolom átlagolva 1200 fejés 10 hónap alatt egy cicire, vagyis 2400 fejést kibírt az első gépem.

A másodikkal gondjaim akadtak, mivel továbbfejlesztették és valamit elméreteztek és szivás közben a vákuumot képző kis mütyür állandóan kijött a helyéről, ezzel megszakítva a szivást. De szerintem 2 év távlatából ezt a problémát már megoldották.

Megtartottam, mert különben szinte vadi új, és majd felhívom őket, hogy adjanak tanácsot ezzel kapcsolatban.

Üdv,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

Gemini
Nem akarok hülyeséget írni, de legutóbb valamelyik akciós újságban (Cora, Tesco, stb.) 10-12.000 Ft körül láttam. Hogy használtan mennyire biztonságos, azt sajnon nem tudom, segíteni ebben nem tudok.

Én tudjátok mitől félek nagyon? Amikor az Áron és a Virág is született, hirtelen rengeteg tejem lett. De az 1-2 napos csecsemő, ugye olyan sokat még nem tud szopizni. Annyira bedurrant a mellem a kórházban, hiába fejtem én magamnak, akár kézzel, akár géppel, hogy egy betonlabdára emlékeztett. A csecsemősök fejték ki, de csillagokat láttam a fájdalomtól. Akkor azt éreztem, inkább szülnék még most gyorsan vagy 5-ször, mint ez a rémes fájdalom. Van valami ötletetek, hogyan lehetne ezt most elkerülni?

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Érdekes, hogy én tegnap egész nap nem tudtam irni, este sem, ti pedig igen.. engem biztos jobban utál a fórum, mert sokat pofázok Kép Kép

Lassan azt hiszem meg kell szoknom, hogy a gyerekem miatt nem jutok el időben bizonyos helyekre.. ma hajnalban fél hatkor arra ébredtem, hogy erősen rugdos és szinte ki akar mászni az oldalamon.. és persze ettől beindult a bélműködésem és olyan éhes lettem, hogy fájt tőle a gyomrom.. úgyhogy fel is keltem enni egy banánt hajnali fél hatkor: cukros lötyis vizsgálat ma reggelre ugrott.. talán majd holnap Kép Kép

Falina:
Nem bántásból irtam a táppénzről, amit,csak tényleg úgy gondolom, ha valaki okot akar, akkor talál. Ha valaki valamit el akar intézni, akkor elintézi. Arra gondolok itt, hogy nincs az az orvos, aki be tudja bizonyítani egy terhes nőről, hogy nem keményedik a hasa a mászkálástól.. mivel nem szabályszerű, hogy pont ott bekeményedjen az orvos orra előtt. Ezt csak példának irtam. Akit viszont haskeményedéssel nem ír ki az orvos, az váltson orvost szerintem (mert ez nyomós indok a pihenésre).
Sajnos igazad van abban, hogy vannak magukat kiskirálynak érző orvosok, akik nem csinálnak meg dolgokat. Én ezért váltottam korházat és orvost, mert a császáromat nem hajlandóak Magyarország legjobb gerincsebészete által adott papír alapján megfontolni és jó esélyem lenne arra, hogy nem engedélyezik a császárt. Azt tudni kell erről amúgy, hogy amikor szakorvos ad papírt, ő nem irhatja rá, hogy "mindenképpen kötelező császározni", mert ő nem nőgyógyász.. ergo csak azt irhatja, hogy "császár javasolt/indokolt lehet".. és a magukat kiskirálynak érző orvosok ezt szeretik kikerülni, mert azt mondják, hogy ők megvizsgálták a helyzetet és nincs rá szükség. Szerintem sokan akiknek hasonló problémájuk van (tehát pl. nem száz dioptria miatt kell császározni őket), és szakorvostól kell véleményt kérniük megfutják azokat a köröket amiket én, hogy a doki még kér papírt és még és még és még.. óvatosak, amit azért meg is értek. Én most ezért kértem egy olyan papírt az orvosomtól, amibe már semmilyen professzor és főorvos nem tud belekötni.. Szegény dokimnak a szájába kellett adnom, hogy mit irjon le ahhoz, hogy megcsinálják a császárt. Pedig neki van orvosi diplomája, nem nekem! Fel is háborodott ezen (na nem miattam, hanem a szülészek miatt).

Tök jó, most néztem a táblázatot: néhányatoknak már csak pár hét van hátra Kép Minyu, BKriszta.. sőt még Pipocska is Kép Valaki májusra van kiirva, az végül is már csak 6 hét! Biztos izgultok már Kép Pipocskáról tudom, hogy már nekiállt mosni meg ilyesmi.. többiek, ti hogy álltok? megvan már minden?
Jut eszembe.. Akirennel mi van? Rég nem irt.

Én úgy tudom a terhesgondozóba tartozik a nőgyógyászat és a védőnői tanácsadás. Mindkettőre külön kell járni és akkor terhesgondozva vagy Kép

Banett:
A Hungárián bárhol fel tudlak venni a Lágymányosi hid és a Béke út között, ugyanis ott fogok befordulni Újpest felé.
De irj mailt, felirlak a listára és majd egyeztetünk pontos időpontot is Kép Ugyanis az még nincs Kép Ezügyben majd Mircivel egyeztetek még, végül is az ő lakására megyünk.
Ezúton jelezném, hogy Budán, vagy a Hungária körútnak ezen vonalán fel tudok venni még két főt!

Vikó:
Nem akarok okoskodni a Cataflamot én erős fájdalomcsillapító (gyenge gyulladáscsökkentő) hírében ismerem.. és ha nem vagyok terhes a gerincemre szoktam szedni amikor elviselhetetlenül fáj hosszabb megerőltetés után, vagy napokig.. szóval ha valóban egyről beszélünk az nem is vihette volna le a lázát Szabinak szerintem Kép

Vikó hálistennek az én dokim normális.. meg az asszisztense is.. csak kicsit túl alapos. De ez mindig jellemző volt rá. Lemész torokfájással és elküld kivizsgáltatni.. végül ez talán jobb igy, mintha le se szarna, főleg most, hogy terhes vagyok, mert pl. ha nem csináltatott volna AST-t, akkor nem derül ki, hogy van a torkomban valami baci és nem ad antibiotikumot (mindig majdnem antibébit irok Kép) és akkor lehet hogy még most is ott ügyködne, vagy belázasodtam volna később, vagy ilyesmi. Csak dühöngök a sok vizsgálattól, mert idegesítő hogy meg kell csináltatni Kép

Amúgy most látom, hogy szinte egy időben járunk.. megnyugtatlak! Nekem volt másfél nap kb. egy hete, amikor nem csinált semmit. De még egy bugyborékot sem. Aztán nekiültem csokit enni és beindult.. szóval amikor az ember tényleg megijed és elkezd rá koncentrálni és vele foglalkozni, akkor beindul mindig Kép Próbáld ki a különböző módszereket, feküdj hátra, meg ilyesmi.. az is lehet amugy, hogy épp csak befelé van és azt nem mindenki érzi erősen (én pl. érezni szoktam ha befelé mocorog, de lehet hogy más nem).

Vanda és mindenki:
Egy gyakorlati kérdés!
Én éjjel háromszor járok pisilni. Mi számít reggeli első vizeletnek? Az éjszakai első, vagy a reggeli első akkor is ha éjjel pisiltem háromszor? Ez egy fogós kérdés, mi?Kép

Lányok:
Nem vicc, hogy nem szabad sokat enni egyszerre: a hétvégén ugye mindent összeettem én is, főleg hétfőn. Meg is lett az eredménye: kedden, amikor mentem a védőnőhöz, 80 kilót mutatott a mérlege. Ez olyan, mintha az itthonim 78-at mutatna. Ma reggel ráálltam a mérlegre és még mindig "csak" 76 vagyok. Úgy visszatartotta a vizet a testem, hogy wáááá. Mástól nem lehetett. Meg is jegyezte ezt a védőnő, hogy nem szabad sokat zabbantani egyszerre, mert ez lesz.. igaza volt.

Bogárka:
Le a kalappal, én nem birnám betartani a diétát szerintem Kép Igy csak reménykedni tudok benne, hogy nem csak a szám nagy, de a cukor eredményem is jó lesz majd Kép

A tápanyagtáblázatnak én is örülnék azért mindentől függetlenül.. átnézném mivel is mérgezem magunkat Kép Kép

Ancsipancsi:
Ez mit jelent, hogy összedobjátok a babarucit kispapival? Összeházasodtok? Bocsi, de nem ismerem a kifejezést igy Kép Mi egyelőre az apasági mellett döndöttünk.. vagyis inkább mondjuk úgy, hogy én nem erőltettem a házasság dolgot, mert úgy látom, hogy párom még nincs rá felkészülve. Sőt igazából beszélgettünk is róla és mondta is, hogy még nincs. De azért én már várom, hogy megkérjen Kép De nem sürgetem, mert végül is fontos dolgok nem múlnak rajta az együttélésünkben, szeretni pedig igy is imádom Kép Kép
Különben kiderült, hogy ideje a vérképnek. Azt mondta a védőnéni, hogy nem érti a régi orvosom miért nem kért több vérképet, csak egyet a 12. héten, merthogy abból nem sokat látunk, csak azt, hogy a terhesség előtt kb. rendben voltam Kép Úgyhogy azt mondta, hogy ez igy jól van időzítve. Lehet, hogy a házidoki is ezért kérte.
Szerintem simán fájhatnak a csontjaid.. tágulsz ugyanis a szülésre.. a csontjaid elmozdulnak. Én ezért szenvedek ennyire a hátammal is. Vannak jobb napok (pl. most), amikor nem annyira fáj, de van amikor bármit csinálok (fekvés közben is) elviselhetetlen.
A fejvégű fekvés azt jelenti, hogy fejjel a méhszáj felé fekszik a baba. Ez a jó, ugyanis igy kell feküdnie Kép

Kutyuska:
A Baloghoz jártam Kép Kép

Banett:
Örülj neki, hogy felvettek valakit! Nálam akkor kezdtek el keresni valakit, amikor közöltem velük, hogy egyre szarabb a hátam (a 18. hét körül) és mostmár csak egy-két hetet bírok, de lehet hogy napokat. Pedig tudták, hogy van ez a problémám! És aztán a táppénzemről mászkáltam be betanítani a kiscsajt, aki ráadásul sötét mint az 'iccaka'.

Lányok bátrak vagytok, én 7-8 hós terhesen már a Balatonnál messzebre nem utaznék.. bár most per pillanat oda sem nagyon tervezem, mert kell a lóvé a szülésre meg utánra Kép Majd egy év múlva Kép

Banett:
Én amugy megvagyok róla győződve, hogy a munka nem való egy terhes nőnek. Nem azért, mert dolgozni kell, félre ne értsetek! Hanem azért, mert STRESSZES! Régen, mondjuk 50 éve nem volt ilyen stresszes dolgozni, mint most, és nem stresszes az sem, ha pl. valaki vidéken él és gazdaságban dolgozik (mint ahogy nagyanyáink közül sokan), mert senki sem baszogat, nem kell elkéreckedni a főnöködtől hogy orvoshoz menj és nem kell azon görcsölni, hogy minden kész legyen. Egy terhes nő nem tud olyan tempóban dolgozni (legalább is nekem már nem ment a 20. héten), mint egy nem terhes nő. Nem betegség, de más állapot.. persze aki pl. otthon dolgozik annak más, most kimondottan a munkahelyekre gondoltam.

Látom többen írtátok, hogy nem tudtok dönteni a mütyürökkel kapcsolatban.
Mivel azoknak akik rendeltek viszek, azokat majd meg tudjátok ott nézni és akkor ha kértek felírom ott helyben a rendelést mindenkinek. Sajnos igy vinni nem fogok tudni, hogy plussz darabokat, mert annyi időm nem lesz, hogy plusszban gyártsak Kép Esetleg ha kéritek néhány kisebb matricát viszek, azt nem olyan sok idő megcsinálni. Kéritek?

Johanna:
Én külön fogom altatni a gyereket.
Egyrészt nem egészséges egy csecsemőnek ha beleteszem a mi ágyunkba.. ráfekszünk, rádobjuk a takarót éjjel, stb., én ilyen kockázatokat nem vállalok be. Másrészt pedig ha élből megszokja a saját ágyát, akkor nem kell beleszoktatni és nem lesz tortúra mondjuk 3 éves korában, hogy aludjon már a saját ágyában a saját szobájában (hogy esetleg nekünk is kijusson egy kis sex és nyugalom.. vagy valami Kép). De természetesen a kiságyát odatolom az ágyhoz majd eleinte, hogy közel legyen hozzám.

Én úgy tudom, hogy a 30. heti UH után a 36. héttől minden héten nézik és ha túlhordod akkor 2-3 naponta UH-val és CTG-vel is.

Hajni:
Bocsi, nem akartam "keményen" válaszolni, nem annak szántam..

Szegény Bannamari! Szoritok nekik nagyon. 31 hetesen mennyi esélyük van a babáinak?

Mj__Móni:
A szakorvosom azért húzza a száját, mert egyszer márt irt egy papirt és ez nem elég az orvosnak. És nem érti szegény, hogy már mit irjon még le? És miért kell a szájukba rágni? Minden doki megéri a pénzért ilyen téren (nőgyógyászokra gondolok) a mostani is azt mondta, hogy "hát én nem értem ez miért indikálja a császárt". Nem akartam neki mondani, hogy ezt nem kell érteni, mert a szakorvos biztos tudja.. de persze megírta újból átfogalmazva a papírt. Mostmár hangsúlyosan beleírta, hogy rosszabbodik az állapotom.. talán ez segit.

Rokica:
A te esetedben az a teendő, hogy ugyanúgy kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, de a korházban a szülés előtt nyilatkoztok, hogy a gyerek az anya nevét kapja. Erre mindig van lehetőség. Ekkor az apa rákerül az anyakönyvi kivonatra hivatalosan, szóval ahhoz is kell a papír.

Rokica:
Szerintem a kolléganőd ba akart nyalni nálad Kép Kép Kép Kép Kép Persze az ilyesmi jólesik az embernek Kép Én anno az emberek szemén azt láttam, hogy "hudekövér lettél", persze nem mondták Kép

Lányok.. felmerült bennem egy kérdés..
kispapi hogy fog aludni ha a gyerek éjszaka hatszor felsír én pedig nekiállok zörögni hogy megszoptassam?! Ti hogy oldottátok ezt meg? már akiknek van már gyerekük... Kép

hanee (26+1.. már csak 6 nap és a 3. harmadba lépek Kép)
hanee

GeminiKép
Előbb már írtam, de most akkor újra: Avent Isis mellszívó bóti ára 13-15 eFt.

Henci
henci

Bannamari:
Szerintem azzal sajnos nem sokat tudsz tenni, ha annyira bedurran a melled.. mert úgy tudom elvileg ha nem feji ki az ember ami bennemarad, akkor begyullad.. főleg ha ilyen sok van. Mert azt még el tudom képzelni, hogy valakinek marad benne pár korty és nem feji ki, nem gyullad be és szépen beáll pár nap után a baba igényeire, de nagy mennyiségnél ezt nem hiszem, hogy meg lehet csinálni.. minden esetre ha megint ilyen sok tejed lesz szólj, lehet hogy nekem kevés lesz és megveszem tőled Kép

hanee
hanee

Gem,
AVENT mellszívó használtan 6-8.000.-ft, garanciával 10-12.000ft körül mozog. én is használtan vettem 8.000.-ft, június 10-ig garanciális, de ezt már én sem tudom majd kihasználni. Ajánlom a Babanet Társalgó/ keres-kínál/ AVENT termékek topicját (én is ott vettem, és hírdettem a Szomszédasszony mellszívóját, amit végül Pipocska vett meg).

Mirci
mircimama

Vanda! Akkor lehet, hogy nem is a sonkával volt baj, mert ha meg volt főve rendesen, akkor esetleg más lehetett a bibi.
Én szerencsére 21 hetes leszek, mikor utazunk, így nem kell semmi igazolás. A doki aszonta, hogy vegyek kompressziós harisnyát. Már vettem is.

Én imádok nyaralásokra pakolni! Engem nem merít ki, sőt! Kép úgy imádom rendezgetni a cuccokat, meg listákat készíteni, stb.

Én hallottam olyat, hogy az ikrekből csak az egyik született korán, és a másik kivárta az időt. Nagyon érdekes dolgok ezek! Mondjuk ha elmegy a magzatvíz, akkor már nincs mese.

Mj_Móni! Úgy tudom, hogy a törvény lehetővé teszi, hogy a kismama döntsön a császár mellett, csak még az orvosi kamara nem preferálja ezt, és akadékoskodnak. Kép mondjuk én nem akarok császárt, csak ha muszáj.

Rókica! Képzelem mekkorát fog nézni a kolléganőd, ha megtudja, hogy babás vagy! Kép Biztos kínos lesz közölni az ügyet, de egy nagy kő esik majd le a válladról!

Hapinyoka! Szerintem túl nagy a file, és azért nem engedi.

Ancsipancsi
20

ancsipancsi

Szasztok Csajok,

Hanee: oké nekem igy megfelel a mütyűrökkel kapcsolatban. Ott kifigyelem, hogy melyik tecccccik és akkor választok,aztán jól elmegyek érte hozzád... Jó közel lakunk úgyis. Tudod én vittelek haza, de hát úgyis emlékszel...:-))

Nem akartam vele egy ágyba aludni. Isten őrízz, még csak az kéne, az senkinek sem jó... főleg a babónak nem, meg félnék, hogy összenyomom meg ilyesmi.

Mi sem vagyunk házasok, de ha minden igaz, ma kapok gyűrűt, tehát eljegyzés az lösz.... :-))

Apasági nyilatkozat Hanee gyorsan megy az Önkormányzatnál lent az alagsorban, de elötte a népesség nyilvántartótól kérjél ki egy állapot jelentést magadról, vagyis, hogy hajadon vagy. Mert különben a néni lent morog.... Jézusom most jövök rá, hogy nekem ma kell beugranom az apaságiért az Önkorihoz. Na akkor rohanok is.

Bannamari babáinka jó esélyei vannak.. én legalábbis úgy tudom. 28.hét után már nagyon jók az esélyek. Ugye lányok igy van?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Köszi mindenkinek!
Gem
25+5
gemini

Hanee, igen, összeházasodunk. Még a babásodás előtt megkérte a kezem, de lusták voltunk tovább intézni az ügyet Kép . úgyhogy most, hogy ne kelljen apaságiskodni, inkább gyorsan elintézzük, szűk családi körben.

Na, a melóról meg annyit, hogy akik az ut. percig dolgoznak, azok általában főnökök/tulajok. Úgy nekem is menne!

ancsipancsi

Hanee
Írnék én mailt neked, hogy jelentkezni tudjak, de sajnos a profilodban nem találok semmit.
Egyébként én kérdeztem a tej-mell-bedurranást, nem Bannamari, de semmi gond!

Banett

Kép
banett

LÁNYOK!!!
Bannamariról egy éjszakai hír: picit tágult csak (1 ujjnyi), kapott tüdőérlelőt. Sajnos nem tudom, h. melyik kórházban vanKép! Reggeli sms-re még nem válaszolt- írják az ikres mamik.

Márti
csmarti

Kendősök és mások!
Mindjárt szétrobbanok. Most hívtam a csajt, hogy megerősítsem, mi megyünk. Erre mondta, hogy most akart hívni (?), hogy ne menjünk, mert tök influenzás lett. Szóval a holnapi meeting törölve.
Esetleg április 8. 16 óra jó azoknak, akik holnap jöttek volna?

Gem
gemini

HaneeKép
Irtad:
"hogy esetleg nekünk is kijusson egy kis sex és nyugalom.. vagy valami" és akkor most gondold el, hogy tesóm gyereke aki most 6 éves kezdetektől fogva velük egy ágyban alszik. Nos azért 4 éves korában oda jutottak, hogy vettek egy hitvesi ágyat és nem a földön matracon aludtak 3-an, és hitvesi ágy mellé beállították a gyerek kiságyát, de a mai napig apuka fogja a gyerek kezét éjjel! Kép.

Tesóm persze ki van akadva (mivel apuka akarta igy és persze mindig az van amit apuka akar), és meg is lett az eredménye: Tesóm ultimátumot adott, vagy szex és a gyerek másik szobába megy vagy nincs szex a gyerek mellett.

Mi lett a végeredmény??? NINCS SZEX már bő egy éve és már nagyon el is hidegültek egymástól.

A gyerek 3 éves koráig nem mert egyedül bemenni egy üres szobába, sohasem futkározott egy jót a játszótéren egyedül, kézfogás nélkül, 4 éves koráig nem lépcsőzött egyedül, csak az apja karjában, mai napig az apja ETETI kanállal ha úgy adódik, persze oviban egyedül eszik, mert ugye nem béna.

Most húsvéti családi ünnepen is az apja etette, teljes megrökönyödésemre, az én gyerekem meg 1 éves kora óta egyedül eszik és maszatol, de inkább maszatoljon és borogasson és én takarítokKép

Szóval a gyerek hozzászokott a maximális kiszolgáláshoz, nem önálló, ami szinte csakis apukája féltéséhez és magához láncolásához köthető.

Nagyon sokat tanultunk tesóm rossz példájából, erre nagyonis alkalmasak voltak Kép

Pusszancs,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

CsmartiKép
Köszi a hireket, ezek szerint nem császár lesz, hanem várnak.

Hol van az ikres topik?
Üdv,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

Móni! egy szomszédoméknál is ez volt a helyzet, hogy ált. isk. korában kellett a kőcöt kiszoktatni az ágyból, és addig a házasélet nulla volt!!
mit szóljak én, aki egyelőre egy szobásban fogja nevelni a kisgyerekét? Kép remélem mielőbb tudunk venni nagyobb lakást!

ancsipancsi

BanettKép
Az volt a baj mindkét esetben, hogy nem fejted ki csontra a melleket.

1. Mindkét mellből ki kell szívni a tejet
2. meleg zuhannyal lehet elősegíteni a tejtermelést
3. hideg zuhannyal, borogatással lehet csökkenteni a tejci mennyiségét, de csakis melegviz, borogatás használható, ha begyulladt!
4. Masszirozd majd amikor csak tudod, és masszirozd, és masszirozd, és masszirozd és.......

Szavaidból úgy vettem ki, hogy eleinte volt tejci az első pár napban és utána nem volt elég. Szóval ebben az esetben ha kell akár 2-3 óránként is fejjél, vagy akkor, ha nagyon feszül, igy persze több lesz a tej mennyisége, de a ciciket ki kell üríteni ahhoz, hogy ne gyulladjanak be, mert úgy látom Te ilyen begyulladós vagy.

Aztán, ha elmúlik a kritikus időszak elképzelhető, hogy elég lesz majd a gyerek is szívóberendezésnek, de ha nem elég a tejcsi akkor érdemes minden szopi után fejni majd.

Nekem anno 1 hónap kemény munkámba telt 100%-ra mire elég lett a tejcsi a gyereknek úgy, hogy fejtem minden etetés után. Nem adtam fel, csak kitartóan fejtem és fejtem és a végén oda jutottam, hogy több mint egy rekesz megtelt a lefagysztott tejcsikkel. Ha nem fejtem volna 3 hónap alatt elapadt volna az egész.

Pusszancs,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

AncsipancsiKép
Igen nehéz lesz, de megint más a helyzet akkor, ha van rá igényed (!), hogy a gyerek másik szobában aludjon. Ugye érted mit akarok ezzel mondani? A kényszer az más és Ti most ebben a helyzetbe lesztek kényszerítve, de ahogy látom dolgoztok rajta, és ez a lényeg!
Üdv,
MJ-Móni 24+6
mj__móni

Gem,
én is felrobbanok, de inkább ne legyünk betegek... Nekem (ma) úgy tűnik, hogy jó a következő péntek Kép

Én is akartam kérdezni, hogy hol van az ikres topic?

Hanee,
írtam fentebb, hogy a tali 14-17 óráig lenne jó, mert Barátnőmnek is így könnyebb vidékről eljönnie. Vélemény?
Hányan vagyunk? Megírod (akár ide is)?

Mirci
mircimama

LÁNYOK!!!!
Ha jól értettem az üzenetet az ikreseknél - nézzétek meg ti is légyszi!!! - megszülettek Bannamari babái! 5.45-kor folyt el a magzatvíz és 5.55-kor világra jött Gergely és Ádám 1570 g-mal és 44 cm-rel. Remélem, h. tényleg róluk szól a hír!!! Erősítsétek meg légyszi!

Gyermeknevelés/Ikrek

Márti
csmarti

Ancsipancsi,
mi Bencével egyéves koráig voltunk egy szobában (szintén kényszerhelyzet, másik szobában a Dédi lakott...). Egyéves szülinapján tudtuk átköltöztetni, és két éjszaka alatt megszokta (igaz, hogy mindig égett egy kis lámpa, míg elaludt). Remélem Nektek is ilyen könnyen megy majd. Szerintem ezen ne parázz!

Mirci
mircimama

Mj-Móni
Nem, azt hiszem félre értettél. Pont az ellekezője. Iszonyatos sok tejem volt rögtön, csak a baba kapacitása nem érett még erre meg. Nem szívta olyan intenzíven, hogy a tejcsatornák megnyíltak volna. Annyira tele volt tejjel, hogy még a mellbimbóm is eltünt.Hiába fejtem, nem segített, de ez közvetlenül 1-2 nappal a szülés után volt még a kórházban. A tej mennyiségével a későbbiekben sem volt gond, csak az az eslő két nap felért egy jó pár szüléssel. Kb. 1 órán keresztül fejte ki a csecsemős, de nagyon szenvedtem. Azt hittem, a második szülés után már nem lesz ilyen gondom, de sajnos még rosszabb volt. Most attól aggódom, hogy ezt a fájdalmat ne kelljen újra átélnem, mert előre félek tőle. Próbálom már most sokat maszírozni, de nem tudom, ennek van-e valamilyen jótékony hatása a későbbiekre. Ne itéljetek el, de már arra is gondoltam, hogy szülés után próbálok hidegvizes zuhannyal apasztani majd a mennyiségén. Úgy is beindul aztán, ahogy te is írtad.

Banett

Kép
banett

Mj__MÓni:
Tesód példáját mindenképp szeretném elkerülni. A gyerek nem fog közöttünk aludni. Az persze más helyzet, ha majd 3-4 évesen felébred mert rosszat álmodott és velem és apával akar aludni, de ebből rendszert nem fogunk csinálni az tuti.

Mircike:
Eddig a talira nálam 10 körüli létszám van felírva (most nem találom a papírt).. nekem jó a délután kettő Kép Akkor igy lesz. Majd megy a körlevél mindenkinek. Viszont légyszi nekem mailben ird le a cimedet.

Megyek fóliát venni, aztán nekiesek a mütyürkéknek Kép Kép

Majd irj ha megnéztétek Bencével Kép

A mailcimem: haneekukacnemetdogponthu
Erre jöhet minden Kép

Én is drukkolok Bannamarinak.. remélem rendben vannak! Ha tényleg róla van szó, akkor jó esélye van a babáknak 1500 grammal már.. szerintem.. de mindjárt megnézem én is.

hanee
hanee

Márti!
Igen-igen-igen! Nagyon jól értetted! Megvannak az első kisbabák! Azt hiszem, örömükben mindannyian osztozunk! Kép
Sok-sok gratula Bannamarinak!

Gem
25+5
gemini

Én is olvastam e híreket, most próbálok rájönni, hogy a Bannamariról van -e szó. De sajna nem jutok semmire. Az Annamari neve (a profiljában), vagy e-mail címe nem utal a gyerkőcök vezetéknevére. Mindenestere az egyik név az stimmel a táblázatunkban. Az Ikresek, akik profik ebben azt mondták, hogy szép nagy babócák, tehát reméljük, hogy minden rendben van velük. Nekem olyan piciknek tünnek. Szorítok nagyon. Jó lenne valami új hír.

Az üzenet így szól:

"Elküldve 2005 Március 31 csütörtök - 12h 09:

--------------------------------------------------------------------------------
Egészen friss hírek:

MAGZATVÍZ ELFOLYT 5.45kor, és 5.55KOR MEGSZÜLETETT LAHUCSKY GERGELY ÉS ÁDÁM. MINDKETTEN 1570 GRAMMOSAK ÉS 44 CM HOSSZÚAK.!!!!!!!!!!!!!!!!

Orsi"

Wica
29+2
wica

ŐK AZOK!!! HURRRRÁÁÁÁ!!!KépKépKépKépKép
NAGY_NAGY GRATULA!!!
csmarti

Én itt egyébként teljesen meghatódtam, de a munkahelyemen mégsem bőghetek, remélem hamar látunk róluk sok-sok szép képecskét.

W
wica

Igen, igen! Ezt tényleg nagyon jó hír, mert annyira nem picik a manókák.
Ez tuti szerintem róluk szóló hír, én is az ikres topikot néztem meg. Remélem, minden rendben lesz velük! Gratulálok nekik és nagyon sok egészséget kívánok nekik!

MJ-Móni
Borzalmas, amit a tesódékról írtál, tényleg jó tanulólecke nektek. Hát igen, ez az, mikor az okos ember a másik kárán tanul!

Banett

Kép
banett

Wica
Én itthon ülök, indulni kéne a gyerekekért a suliba, de úgy meghatott a hír, hogy csak könnyezem. Biztos a hormonok dolgoznak!

Banett

Kép
banett

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?