Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogárka, köszi, felmegyek majd az általad közölt topicra, de most megyek betanítani "új embereimet", azaz az enyémek lennének, ha nem szülnék Kép
Körzetim engem is 6 hetente vár...

A Grav. a terhesség rövidítése nem?
timmba

Sziasztok!

Hanee!
Biztos többféle tea létezik. Én a Laktoherb (Lactoherb?) nevűt ittam. Nekem jól bevált, sok tejem lett tőleKép, de pocsék íze vanKép. Az alkoholmentes maláta söröket szokták még ajánlani szoptatáshoz-tejelválasztáshoz, ha szereted az ízét.

Vikó!
Sajnos Eszter is beteg még, úh. egyikünk az egyik ágyon, másikunk a másik ágyon fekszik. Édesanyám meg rohangál kettőnk között, mint egy nővér. Olyan jó, h. itt van, nem is tudom mit csinálnék nélküle!? Apa persze dolgozik, de szegény ő is betegKép. Sikerült átadnom mindenkinek vmit ebből a vacakbólKép.
Szabi kapott antibigyót? Jó kis makacs vírusok/bacik vannak mostanábanKép. Eszternek napok óta láza van, ma begyulladt a szeme, fáj a hasa, nem eszik (de iszik!!!), viszont még nem köhög. Lehet, h. ez ezután jön? Holnap reggel doki nénihez kell mennünk úgy látom.

Márti
csmarti

Köszi a többieknek is a hozzászólást, diétázom tovább... bár folyamatosan ennék, olyan éhesnek érzem magam mindigKép
timmba

Pipocs!
Ha mész Vikkához, kérlek mondd meg neki, hogy nagyon gondoltam rá! Szorítok és sok kitartást!
Ha megmondod, hogy hol, melyik kórházban van, szívesen benézek hozzá!

Köszi
Gem
25+3
gemini

Szia Kutyuska!
Csatlakozol te is? Beállsz topiclakónakKép? Vagy csak erre jártál, bekukkantottál? Jó, h. semmi komoly gond nincs!!!

Márti
csmarti

Timmba
Most mérges fejet rajzolnék, ha tudnék.

Szóval! A 7,9-hez képest a 7.2 igenis nagyon jó eredmény! Nem értem miért vagy elkeseredve!Az pedig teljesen rendben van, hogy az 1 órás leleted 9 felett van. IRGUM-BURGUM!!!! Nyugiiiii KépKépKép

MJ-Móni mennyi vagyok, teljesen összezavart ez a 7vége
mj__móni

Banett! A pajzsmirigy bajodra hogy derült fény?

Mzx-Móni (26+2)

Kép

Kép
mzx

Banett! Én is a XIV. ker-ben lakom! Te merrefele? Én a Nagy lajos kir úti nagypostánál. Majd sétáltathatunk együtt gyereketKép
Mzx-móni

Kép

Kép
mzx

Mzx-Móni
Mi a Pillangó parkban a Tesco mellett lakunk a lakótelepen. Tényleg nem vagyunk messze egymástól.
Most nézem, jó közeli időben is vagyunk kiírva egymástól. De jó, ennek nagyon örülök! :-))))))
Pajzsmirigy: volt egy ismerősöm, aki közölte velem, hogy ő laikusként vastagabbnak látja a nyakamat, mint kéne lennie. A frászt hozta rám, rohantam dokihoz. A doki hülyének nézett, jót röhögött rajtam, és én szó szerint könyörögtem neki, hogy csináljunk egy vérképet, amivel ezt ő tényleg le tudja ellenőrizni, hogy semmi bajom, csak megint a hipohondriám. Látta rajtam, hogy reménytelen eset vagyok és elküldött laborba. Annyira meglepődött az eredményen, mert az egyébként 1,3-4,3 között érték nekem 32 volt. Ez ellentétesen működik, ha sok az érték alulműködik, ha kevés, akkor túlműködik a pajzsmirigy. Nem tudom miért, ne kérdezd. Gyorsan küldött tovább uh-ra, izotópra, mintavételre (az borzalmas volt). A vizsgálatok után derült ki, hogy egy influenza szövődményeként autoimmun gyulladásom volt, ami egy pajzsmirigy gyulladásként jelentkezett konkrétan. Ennek következtében a szervezet egy ellenagyagot termelt a saját szervezetem ellen védekezésként. Sajnos, már soha nem fogok meggyógyulni, de ez olyan betegség, amit, ha ellenőriznek rendszeresen és szedem a gyogyit, semmi gondot nem okozhat. Megállapították, hogy az ellenanyag még mindig nagy mennyiségben jelen van. Ennek már 5 éve, ha eddig nem tünt el, akkor már nem is fog. Hát, ennyi "röviden".
A gondot igazából csak az jelentette, amikor a régi dokim kicsit túladagolta a gyógyszert (háromszorosát szedtem a mostaninál). Ennek következtében borult az egész hormonháztartásom, kriminális volt. Ráadásul időbe telt, mire beállították.

Banett

Kép
banett

Sziasztok,

Megjöttem a gerincdokitól is..

Banett:
Mircimama újpesten lakik. Hol laksz? Én autóval fogok menni szerintem. Ha gondolod, felkaplak valahol Kép

Hajni20:
Most bocs, de ez nem egyetértés kérdése, hanem szabály.. márpedig a szabály szerint a körzeti orvos ir ki a nőgyógyász, vagy egyéb szakorvos JAVASLATÁRA. Én a nőgyógyásztól 1 papírt kaptam, illetve 1 papírt a gerincorvosomtól.. és a körzeti orvos nem fog kéthetente visszaküldözgetni a gerincambulanciára éppen azért, mert ez egy olyan betegség, ami nem lesz jobb a terhesség alatt. Annak, aki kvázi betegségmentesen iratta ki magát (ide vehetjük azt is, aki pl. megrövidült méhszáj miatt, vagy egyéb ilyesmi miatt van kiirva), annak járnia kell a nőgyógyászhoz, hiszen a terhesség alatt felmerülő dolgok változhatnak többségükben. Nameg gondolom ez orvos kérdése is, hogy ki mennyire rugalmas. Alapvetően azt kell ezzel kapcsolatban tudni, hogy ezek a papírok nem a körzeti orvosnak kellenek, hanem a TB veszi szigorúan a dolgot. Kiirathatod magadat, csak épp kell csinálni indokot rá négyhetente-hathetente, ha nincs konkrét indok (mint pl. az én sérvem). A körzeti pedig azért adja kéthetente a papírt (megtehetné, hogy hathetente adja szerintem), mert igy én járok jobban. Ugyanis ha én hat hetente adom le a munkahelyemen, akkor annál később fogják folyósítani a táppénzemet.. Igy is várhatok rá vagy két hónapot, mire pénzt kapok egyáltalán.
Persze erről mindenképpen érdemes megkérdezni egy szakembert (nevesint egy háziorvost), de az tuti, hogy a háziorvosod irhat ki és más nem. Más csak igazolást adhat indokként a kiiráshoz.

Szia Vikó!
Szegény Szabi, további jobbulást kivánok neki! Ez olyan szörnyü, hogy ennyi gyerek beteg ilyenkor Kép Szerintem ha influenzás időszak lesz és megtehetem majd, kiiratom magamat a gyerekkel együtt a bölcsiből, oviból (a suli mástészta), hogy megússzuk.
Azért annak örülök, hogy a talira eljössz Kép
Nekem is szokott a pocilakó befelé mozogni, sőt, én eddig kimondottan lefelé éreztem. Azt mondta a doki ez azért van, mert a lábait teljesen felhúzza a feje fölé is és ott rugdos és kapirgál. Talán ma volt az első nap, hogy a köldököm fölött is éreztem rugásokat, de azt kétlem, hogy megfordult volna.. bár még az is lehet: tegnap volt egy hatalmas rumli, szó szerint hullámzott a hasam Kép
Mondjuk nekem igazából ez is mindegy Kép Kép Oda fordul, ahova akar, csak haránt ne feküdjön Kép

Falina:
Jobb orvosok csak indokkal vesznek terhes nőt táppénzre, viszont egy terhesség során már az is nyomós indok, ha valaki többször keményedik, vagy éppen csak fáj a háta a munkától, mert annyira elfárad. Igazából indokot találni egyszerű. Az orvos sem fogja bizonyítani sehogy, hogy pl. valóban keményedsz-e, vagy valóban görcsöl-e a hasad a munkahelyeden (ami ugye lehet pszichés is). De (főleg a 20. hét után) ilyesmivel már simán kiirnak végig.

Márti:
Sört szoptatáshoz? Ez király Kép Kép
Bár asszem inkább a teával próbálkoznék, mert a korházba is be szeretném vinni Kép Ilyesmit lehet kapni gyógyszertárban igaz? Mert akkor beszerzek egy dobozzal majd és a szülés után elkezdem iszogatni Kép Ezt tanácsolta a védőnő is (mármint a teát, bár konkrétat ő nem mondott), azt mondja nagyon jók a teák, tényleg serkentik a tejcsit.
Megkérdeztem az előtejről is, azt mondta az tök jó ha van, és ha már van, az ott is marad, ha véletlenül kinyomom, újratermelődik, nem romlik meg, de nem kell nyomkodni Kép

Timmba:
Szerintem a diéta nem azt jelenti, hogy koplalj, hanem azt, hogy figyelj oda, mit eszel.. teszemazt nem hiszem, hogy megárt, ha megeszel egy almát ilyenkor, ha éhes vagy, vagy egy narancsot.. vagy valami salátát..

Ja, a gerincorvos..
Voltam nála és mondtam neki, hogy a nődokim még egy papírt kérne, amire kicsit konkrétabban irja rá, hogy a császármetszés indokolt..
A dokinak egyből vörös lett a feje, de gyorsan le is csitult és nem mondott semmi csunyát. Csak annyit, hogy nem érti ezt az egészet: ő nem nőgyógyász, nem irhatja oda, hogy császármetszés kötelező, csak javasolhatja.. De rendes volt és átfogalmazta úgy a papírt, hogy ebbe aztán senki sem köthet bele.. majd lobogtatom jól az orvosnak Kép Kép
Anyukám mondta, hogy ő ugyanezt a tortúrát csinálta végig anno, csak neki mégindokoltabb volt, mert csipőficama van és gyerekkorában pertesze volt. Ide-oda küldözgették a dokik, mint valami ping-pong labdát és a végén csak azért csinálták meg a császárt, mert egy ügyeletes doki volt bent a korházban, aki jófej volt. Mondta, hogy az ő orvosának is hatalmas vörös lett a feje amikor visszament hozzá az ikszedik papírt is kérni az ikszedik héten (ráadásul ő szigorú fekvésre lett volna itélve, ehelyett orvoshoz mászkált papírokért). Naszóval lényeg a lényeg, azt mondta az orvosom, hogy elege van abból, hogy a nőgyógyászok mindig háritják ezt a kérdést a szakorvosokra és képtelenek dönteni benne önállóan... valahol megértem őt, ez tényleg nem az ő reszortja, hogy eldöntse.. Kép

hanee (25+6)
hanee

Hanee
De aranyos vagy! Tényleg útközben felvenné?! Mint már előtted is írtam, én Zuglóban lakom, a Fogarasi Tesco mellett. Igazából, ahogy olvastam mikor Csmártival leegyeztettétek a címedet, útba is tud esni Zugló Újpest felé. Neeem? :-)))) Ez tényleg tőled függ. Ha neked nem gond, akkor velem is számolhattok. Hánykor lesz? Ezt már lehet tudni? Mert itthon sem árt egyeztetni. Akkor valszeg a gyerekek a férjemre maradnak.

Nekem is inkább lefelé rúg a baba, talán tegnap éreztem először én is a köldököm fölött, hogy valami nagyon erős belső "ütést" kaptam.
Bár, azt olvastam, hogy 2. vagy 3. terhességnél később fordulnak meg. Szerintem nekem még korai lenne egyébként is a 24. héten, hogy megforduljon. De miért van az, hogy minél többedik terhesség, annál később fordul meg? Valaki tudja rá a választ?

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Visszaolvastam a hétvégi termést, néhány dolog, ami megmaradt:

Előszöris köszi a válaszokat "haspúposodás" ügyben. Megnyugodtam, ennyi embernek biztosan nem vált szét a hasizma.

Tojásmosás: ecetes vízzel jól lehet fertőtleníteni (én be szoktam 5 percre áztatni)

Timmba!
Megnéztem a szülészet könyvemben, én is csak megnyugtatnálak: 30,60,90 perccel "cukorivás" után 11,1 alatt normális, 120 perccel utána pedig 7,7 mmol/l alatt.

Vikó!
Remélem túl vagytok a nehezén, további jobbulást Szabinak!

Márti!
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!

Táppénz: mindig lehet okot találni arra, hogy vkit táppénzre vegyenek. Ez a nődokin múlik. Én rögtön TP-re mentem, ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, mert sztem egy kórház nem kismamiknak való. A kód jól gondoltátok vmilyen diagnózist takar, ezzel indokolják a TP-t.

Falina!
Gondolom azért nem kell terhesgondozóba járnod, mert egyrész kijár a védőnő, másrészt meg feküdnöd kell.

Tegnap tettünk egy "kis" kirándulást rokonokhoz. Nem csináltam semmit egész nap, csak ültem, de úgy elfáradtam, hogy este csak bedőltem az ágyba és 12 órát aludtam. A sok üléstől úgy bedagadt a lábam, hogy alig tudtam felvenni a cipőmet (a kocsiban levettem). Úgyhogy vigyázzatok, még ha nem is tűnik vmi megterhelőnek, mégis lehet az.

Ja, igen! Vki kérdezte a pulzust. Nekem kb. a 12. héttől 90-100 körüli a pulzusom. Eleinte meg is voltam ijedve, hogy szív- vagy pajzsmirigyeredetű, de nincsen vele semmi gond. Terh. alatt emelkedik. Előtte én sem tudtam 120 fölé "küzdeni" a pulzusom, mint ahogy Hanee sem, úgyhogy nem edzettségi állapottól függ.

Éva (31+1)

Kép
sygnum

Sziasztok,

Banett:
Mire érted azt, hogy megfordulni? Elvileg egy baba normál esetben már eleve fejvégűen fekszik. De még foroghat egy ideig (de nem feltétlenül!). Viszont az, hogy több terhesség után még később is foroghat az valószínüleg azért lehet, mert már tágabb a mami pocija is, könnyebben tágul, hamarabb nő meg a poci és több helye van a babának is talán. Bár ez a baba méretétől is függ szerintem és az anatomiai adottságoktól Kép

Szivesen felveszlek, Hungária körtút környékén, ha az jó neked.

Na megyek kicsit apájával foglalkozni Kép

hanee (25+6)
hanee

Éva,
valszeg a fekvésből gépelésből adódó rövidre fogott kérdésem többértelmű volt.
a lényeg: mit csinálnak a terhesgondozóban, kik dolgoznak ott? ez a védőnőket jelenti?
az én körzetemben Védőnők szolgálata van csak sztem, legalábbis terhesgondozóról még nem beszélt nekem illetékes.
nem szeretném, ha utólag derülne ki, h. oda is kéne járni. emiatt csak azért aggódom, mert egyik dokim, védőnő sem tájékoztat engem, sokmindennek nekem kell utánajárnom.

a legjobban az tetszett, h. miután kijöttem a kórházból 1 hónapja, telefonon rámordít a háziorvosom, h. a kórházba vonulásról nekem kötelességem lett volna 2 napon belül tájékoztatni. kérdem én 1.) ezt a kisujjamból kellett volna kisz.pnom? sosem voltam még kóterban, mióta dolgozom. 2.) tippeljetek, hányan figyelmeztettek erre engem a kóterban! 3.) nem volt elég nekem, h. még onnan kijőve és azóta is fenyegető vetélés miatt pszihikailag nem vagyok a helyzet magaslatán, még b.szogatnak is az orvosok. pont erre van szükségem ebben a helyzetben.

Hanee,
nem értem miért reagáltad ezt a tp-re írással kapcs. én leírtam, h. felénk (=nőgyogyim, háziorvosom) mi a tényállás, h. aki a kérdést eredetileg feltette lássa, ez teljesen orvosfüggő dolog.
sajnos igenis van kiskirálynak magát képzelő orvos, aki nem hajlandó egészséges kismamit az elejétől kiírni.

Falina
18+4
falina

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter.
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét
2. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _
3. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Bkriszta Kriszta 24 33 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x
5. Minyu Edit 25 33 5 2005. május 12. 1 fiú Nándor Schöpf-Mérei - _
6. Akiren Akiren 31 31 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _
7. Gomboc Betty 27 31 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _
8. Pipocska Andi 30 31 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell Péterfy - _
9. Sygnum Éva 28 31 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _
10. Kriszi Kriszi 30 31 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _
11. Oxigén Oxigén 28 31 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _
12. Hóvirág Reni 29 30 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _
13. Beus79 Beus 25 30 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _
14. Mircimama Mircimama 30 30 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _
15. Fejeske Fejeske 32 30 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _
16. Bannamari Annamari 24 30 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _
17. Katica78 Kata 26 30 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _
18. Adrienn 74 Adrienn 30 30 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _
19. Vikka Vikka 30 30 1 2005. junius 7. 1 lány Adél Péterfy ? _
20. Hajni20 Hajni 20 30 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _
21. Barbi Barbi 30 29 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002
22. Andi18 Andi 25 29 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _
23. Pizzamama Noémi 24 29 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _
24. Timba Timi 30 29 1 2005. Június 12. 1 fiú Richárd Szt. István _ _
25. Gömbölyű Gömbölyű 20 29 0 2005. június 10. 1 lány Csenge ? _ _
26. Betsy Betsy 36 29 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _
27. Wica Éva 30 29 0 2005. június 14. 1 lány Csenge/ Virág Szt. István - _
28. Letti Aletta 37 29 0 2005. június 15. 1 ? Valentin/ Sandra Eisenstadt 1992. Caterina 1993. Alexander 2003. Daniel _
29. Splendida Timi 28 28 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _
30. Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 28 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _
31. Tétényke Erzsi 26 28 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _
32. Giggancs Zsófi 32 28 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _
33. Bogárka75 Zsuzsi 29 27 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _
Erkaberka Erika 31 27 5 2005. Június 23. 1 lány Zsófia Flóra Kútvölgyi _ _
34. Lenocs Lenocs ? 27 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _
35. Ezvicc Judit 24 27 2 2005. június 26. 1 fiú Attila/ Jahn Ferenc - _
36. Drika Drika 24 27 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _
37. Rita77 Rita 27 26 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _
38. Mzx Mzx-Móni 29 26 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _
39. Vikó Viki 28 26 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _
40. Hanee Judit 23 25 6 2005. július 6. 1 lány Liliána Péterfy - _
41. Gemini Gemini 31 25 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _
42. Adri77 Adrienn 27 25 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _
43. Judyt Judyt 28 25 2 2005. július 9. 2 fiúk ? Nyíregyháza - _
44. Mmónika Mónika 32 25 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _
45. Tündérke Tünde 27 25 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 2004.
46. Farkasbogi Bogi 27 25 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _
Banett Anett 31 25 0 2005. Július 21. 1 fiú Benedek ? _ _
47. Mj_Móni Mj-Móni 31 24 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _
48. Vanda Vanda 28 24 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004.
49. Hangosz Hangosz 35 23 5 2205. Július 19. 1 ? ? MÁV 2003. Barnabás 2005. /6. Hét/
50. Henci Betti 32 22 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _
51. Dorka34 Dorka 34 22 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _
52. Hencsike Heni 31 21 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _
53. Lara77 Lara 28 21 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _
54. Anikó47 Anikó 31 20 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _
55. Virga Virág 27 19 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _
56. Ancsipancsi Ancsi 30 19 4 2005. Augusztus 18. 1 lány Barbi Szt.Imre _ 2004.
57. Falina Falina 26 19 1 1 ? ? Schöpf- Mérei _ 2003. 2004.
58. Rókica Réka 30 18 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _
</pre>

Kép
Kép
pipocska

Falina!
A terhesgondozóban a védőnők dolgoznak, meg elméletileg egy doki mindig van ott. Én dokival még sosem találkoztam, de akinek van saját dokija, azzal amúgy sem foglalkozna. Amit a védőnő nálunk csinál: vizeletvizsgálat tesztcsíkkal (fertőzés, cukor, fehérje, aceton), vérnyomás és pulzusmérés, testsúlymérés. Nálunk a védőnő adja a beutalókat is (AFP, vérkép). Szóval sztem nem olyan fontos az a terhesgondozó, a lényeg, hogy a doki lásson meg az Uh. Én egyébként szinte feleslegesnek tartom, én a védőnőktől vagyok kiakadva, nem is nagyon járok. Megvan a 4 pecsétem a kiskönyvben, a többi meg nem érdekel.

Én kórházban dolgozok, de én sem tudtam róla, hogy 2 napon belül szólni kell a háziorvosnak. Én sem szóltam, mikor kórházba kerültem, csak amikor hazamentem. De az én házidokim nem szólt semmit. Úgy látszik ez is orvosfüggő.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok
Elúszott az egész délelőttöm a terhesgondozóban. Felülvizsgálaton voltam, betegállomány miatt. Nekem azért kell idejárnom, mert az én dokim nem szakrendelésen rendel, kizárólag magánrendelőben. Nálunk csak úgy működik a tp., ha a kerületi szakrendelés vesz fel, és tart nyilván. Kicsit meg van bonyolítva, mert persze ez nem egyezik a területi védőnénivel. Oda külön el kell járni.

Falina
Sygnum nagyon jól leírta a terhesgondozó lényegét. Itt is ugyanolyan védőnők vannak, mint bárhol máshol. Minden beutalót tőlük kapok. Tökéletesen igaza is van abban, hogy tök fölösleges a munkájuk. Tuti nem is járnék, ha a betegállományt máshogy oldanák meg. De azt, hogy a háziorvosomnál 2 hetente jelenjek meg, nem vállaltam. Az még macerásabb, mint ez.

Hanee
Oké, nekem a Hungária krt. tökéletes lesz. Már csak azt kell megbeszélni, hogy melyik részén, és hánykor. Írtó rendes vagy! Köszi előre is!!!

Banett

Kép
banett

Sziasztok! Kép

Szabi nevében is köszi Mindenkinek a kedves szavakat! Szerencsére már sokkal jobban van!

Márti! Kép
Remélem Eszter már csak javulni fog, és, hogy Neki rögtön eltalálják, mi a megfelelő ellenszer. Meg Te is nagyon hamar gyógyulj meg!

Szabinak eleinte nem fájt semmije, "csak" lázas volt, és amikor nagyon magasra felment Neki, akkor persze fájt a feje. Először kapott Cataflam-v-t, de csak rosszabbul lett, aztén Augmentint, de az se használt, végül a Zinnat vált be. (Persze emelett köptető, meg orrcsepp is kellett) Bár pár napig még lázas volt, de legalább elkezdett rendesen :-S köhögni, és elindult a csúnya váladék kifelé. Szóval így zajlott nagyvonalakban.

Hajni! Kép

Én még soha más kódot nem láttam a papíromon (még amikor nem voltam terhes akkor is), csak ezt a 8-as számot. Na mindegy. Tényleg fogalmam nincs mit jelent. De emlékszem az elején, amikor még nem akartam bejelenti a melóban a nagy hírt, de táppénzen voltam, akkor azt mondta a TB-s kolléganőm, hogy ebből nem is derülne ki, mert mindig ez van ráírva. Tök fura, hogy mindenhol másképp mennek a dolgok. Nekem pl. még egyetlen egyszer sem kellett házidoihoz mennem, mert mindig a nődoki adta a tp-zes papírt. Jaj, az hiányozna még, a sok beteg között is várakozni egy sort,minden egyes alkalommal. Brrr...

Falina! Kép

Praxisba mi 11-re megyünk, úgyhogy nagyon valószínü, hogy nem sikerül összefutnunk. De kár. Kép

Terhesgondozó...
Nálunk ez a nőgyógyászat egyben. Amikor a dokibácsimhoz megyek, mindig kapok az ő pecsétjén kívül egy terhesgondozó feliratú pecsétet is a kiskönyvembe. De egyébként lehetne külön is menni rá, mert van kiírva itt terhesgondozási rendelési idő is, egy másik dokinál. Nem is tudom, hogy így van-e aki csak oda megy el.... Hmm...érdekes.

A házidokit meg sz@rd le! Nehogymár az ő szenyaságával kelljen még foglalkoznod! Van elég problémája így is az embernek. Komolyan nem értem az ilyen embereket!? Miért kell mindig b.szogatni a másikat? Főleg egy terhes anyát, akinek kisebb gondja is nagyobb ennél.

Egyébként én komolyan gyomorgörccsel indulok el a háziorvoshoz, ha véletlenül muszáj elmennem oda. Valamiért mindig lecsesznek. A kartonozós nyanya az tuti talál valami kivetnivalót. Mondjuk ha nincs rajtam sapka, akkor azt. Aztán ha korán megyek, az a baj, ha későn az. Meg ha véletlenül meg merészel betegedni valaki, előzetese bejelentés nélkül... na akkor aztán behúzhatja fülét-farkát.
Én egyszer úgy estem be tök lázasan, hogy a melóból küldtek haza, taxival. Na persze éppen helyettesítették a dokimat, egy arrogáns, tapló doki. Először azért csesztek le, mert nem tudtam, hogy szabin van a dokim, aztán meg benyögte, hogy nem vagyok halálos beteg, hogy mertem odatolni a képemet, végül kihozott a váróba egy lázmérőt, hogy hiszi-ha látja, mérjem meg elötte. Mire én már a sírással küszködve mondtam neki, hogy ugye most viccel, nem vagyok egy dolgozat miatt lógni akaró iskolás, nem azért jöttem ide. Ott is hagytam a francba. Lementem a gyógyszertárba.
Szóval vannak jó arcok. A mai napig bánom, hogy nem vártuk meg este a férjemmel, megnéztem volna, akkor mennyire mosolygott volna. Kép

Pipocska!

Köszi a táblát, újra és újra! Kép Nagyon jó, hogy van, én az utóbbi időben mindig egy héttel öregítem magunkat. Kép Nem tudom miért.

Mostanában azon parázok, hogy nem érzem kifelé (szóval nem látható egyáltalán) a Babucim mozgása, és így kevésbé azonosítható be. Persze próbálom nyugtatgatni magamat, hogy azért érzek ezt-azt, és mi más lenne, de mégis, kicsit idegesít, hogy két napja nincsenek hullámzások, meg hegycsúcsok a hasamon. Kép

Éjjel a Praxisos látogatásunkkal álmodtam. Nem volt semmi. A Babám úszószemüvegben lubickolt a hasamban!!! Kép Én eddig azt hittem hülyébb már nem lehetek.... de mégis.

Na megint jó hoszzúra sikeredett a levelem. Kép

Puszi Mindenkinek!

Viki (26+2)
vikó

Remélem most sikerül elküldenem az üzenetet.

Sziasztok!
Pont tegnap estem át a terheléses vércukor vizsgálaton: reggeli első vizelet és vérvétel, majd megitattak 75 gr glukózt, jó nagy kübliben feloldva (borzalmas volt), két órára rá újabb vérvétel és vizelet. Közben se inni, se enni nem szabadott. Úgy megfájdult a fejem ettől a tömény cukortól, hogy a két óra várakozásban én lefeküdtem otthon aludni, majdnem lekéstem a 120 perces vérvételt Kép Az eredményét még nem tudom, de kíváncsi vagyok.

Timmba Kép
Szerintem teljesen rendben vannak az eredményeid, a határértékek ezek szerint nem szentírások még országon belül sem. Az egy órás hatérértékre pedig nyilván nem a szigorúbb 7/7,8 a max.határ, hanem jóval több, hiszen addigra még nem tudja lebontani a szervezet ilyen mértékben.
Pihizz sokat!!

Bogárka Kép
A terhességi cukorbetegség diétája miből áll? Úgy értem, adnak vmi listát, h mit lehet enni, mit nem? Azért kérdezem, mert úgy emlékszem, Te írtad, hogy neked diétáznod kellett.

Táppénz:
A táppénzre vétel teljesen másképp működik akár városonként, sőt még városon belül is orvosa válogatja, hogy hogyan történik. Most hogy szigorodtak a TB ellenőrzések, vagyis a tartósan táppénzen lévő személyeket ellenőrizhetik otthonában (durva!), hogy valóban otthon van-e, egy-két doki nem szívesen veszi a táppénzre-kérést. A kismamákat sajnos egy kalap alá veszik, pedig itt aztán annyira szubjektív, hogy mennyire indokolt a táppénz, hiszen sok a környezeti hatás (munkahely, stressz, stb) illetve nem beszélve a különféle betegségekről, problémákról. Az indokot valóban a nődoki adja meg, de táppénzre nálunk pl. a gondozóban is felvehetnek, nemcsak a háziorvos. Viszont havonta új indokért a nődokihoz el kell menni (ami lehet ugyanaz, csak kell egy frissebb papír), amivel (folytonossága meglegyen) táppénzen maradhatunk. Nálunk így működik Kép

Csmarti Kép
Neked jobbulást kívánok, ezerrel küldöm a pozitív sugarakat ++++++++++++++++++ KépKépKép

Vikó Kép
Szegény Szabi, az a lényeg, hogy gyógyulgat. Nem irígylem eddigi napjaitokat Kép.

Mj-Móni Kép
Miért zavart össze a hétvége? Nekem 'csak' a gyomromat az a sok lekváros linzer és hókifli... Annyit ettem két nap alatt... bűntudatom van ezerrel.

Nálunk pecsét ide- pecsét oda, minden beutalót a gondozó ad, és kénytelenek vagyunk odajárni. Nekem már bőven van 4 pecsétem, a dokim is a kismami könyvbe írogat és pecsételget, úgyhogy ez nem mérvadó.

Képzeljétek, sikerült egy rosszul felfüstölt sonkát beszerezni a családnak, és a párom jól beevett belőle.... Olyan csúnya gyomorrontása volt, egy nap alatt lezajlott, de totál levette a lábáról. A sonkára most rá sem bírunk nézni, már a szagától is rosszul vagyunk Kép Még jó, hogy én nem ettem belőle, pedig nagyon kívántam, csak este volt, úgy voltam vele majd másnap. Érdekes lett volna.

Az új kismamikat üdvözlöm én is, milyen szépen meghízott a táblázatunk Pipocska KépKép

Vanda és Peti
24+5

Vanda

Kép
vanda

Halihó Mindkinek!

Babanet megint megéri a pénzét, inkább nem is mondok semmit!

Beszéltem Vikkával, a helyzethez képest jól van, tegnap varrták össz, és ha minden jól megy, pénteken hazaengedik, de ez még messze nem biztos.Kép

Vanda!
Jó téged megint itt látni!Kép

Kendősök!
Mindenkitől, akit felsorolok, várnék egy visszajelzést a gcsoka@estmail.hu.ra, hogy minden OK, biztos, hogy jön.
Rokica, Hanee, Pipocs+1, Mircimarca, Johanna, Bogárka

Puszi mindenkinek
Gem
25+4 Kép
gemini

Vanda!
A diéta úgy nézett ki, hogy 150 gr CH-t lehetett enni egy nap, napi 5 étkezésre elosztva kb. 3 óránként, így: 25+20+50+20+35. Reggelire nem lehetett gyorsan felszívódó Ch-t enni (gyümölcs+tejtermékek), tízóraira kb. fele gyors, fele lassú (gabonák, zöldségek) volt az arány, ebédre mindegy, uzsira csak gyors (pl. egy jó kis gyümölcsturmix), vacsira kb. egyharmad gyors, kétharmad lassú. Szóval számolgatni kellett mindent. Ja, és semmi cukor és méz, helyette vagy édesítő (állítólag csak az aspartamos jó terhesség alatt) vagy fruktóz, ami természetes gyümölcscukor, viszont majdnem 100gr/100gr a ch értéke. Nem volt lehetetlenség betartani, és ennek köszönhetően a kórházból 1 kg plusszal jöttem haza a terhesség előtti súlyomhoz képest. Most kezdettől odafigyeltem ezekre (na nem tartottam 150gr-ot, de az alapelveket, meg a no cukrot igen) és tök jó lett a terheléses értékem! Kép
Hát ennyit a diétáról.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gemini Kép
Jól esik, hogy hiányoztam Kép Vikkának: pihizzen sokat és vigyázzon jól magára.

Bogárka Kép
Köszi, hogy részletesen leírtad. Érdekes volt olvasni. Végülis nem butaság a cukrot visszaszorítani, hiszen minden bajnak (pl. átkozott gomba Kép) forrása és táptalaja. Van ehhez a diétához vmi spec. tápanyag táblázat?

Vanda
24+5

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Vanda, kíváncsi vagyok a vércukrodra. Nekem a glükóz kicsapta a szám, de szerencsére egy nap alatt elmúlt. Gyomorforgató volt, de inkább a szagától lettem rosszul, bár az "íze sem utolsó" Kép

Április 09-t nagyon várom, remélem, hogy többen tudunk jönni, mint a teázóba és már majd 5 héttel nagyobb hassalKép

Tényleg, fényképekkel mi újság?

Sygnum, köszi a sugar-hozzászólást, amúgy lányok, tényleg pihizek és még imádom Kép

Ja, mielőtt elfelejtem, holnap megyek a Kenguru Goldba babaruhákat shoppingolni, hurrá! Éppen itt az ideje!
timmba

A tápanyagtáblázatot én is szívesen vennémKép
timmba

Hanee,
köszi a sok hasznos infot, én is be fogom ezeket íratni. Mivel az apaságit bonyolultnak tartottam, inkább összedobjuk a babarucit a kispapával ;-)
Bocsi, nem tudtam, hogy porckorongos vagy, tényleg nem kekecségből kérdeztem! Azért biztos akar a dokid egy vérképet megint, ne légy rá mérges. Kissé az a fos, hogy ilyenkor (ilyen háttal) mászkálnod kell.

Engem a terhelésen 3x szúrnak Kép OÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! 1x éhgyomorra, 1x 60 percre, 1x meg 120 percre.

Ja, hogy 12. hetesen volt csak vérképed? Hát igen! A terhelés környékén kell egy teljes vérkép is. Nekem egy helyen csinálják a kettőt! (és egy időben)

Tényleg nekem is ezt mondta a szonográfus a genetikai uh-n, hogy 2d-ben látja a dolgokat, és azért nem 4d-ben nézegette. De olyan jó lett volna egy szép barnás kép, ha már 10eft-ot fizettem az egészért.

Stressz... nálunk nagyon van, de még ki kell bírnom egy kicsit Kép (megint csak OÁÁÁÁÁÁ). Megegyeztem velük vmiben, és nem rúgom fel, mert most ők is rendesebbek voltak. Remélem gyorsan elszáll már az a 2,5 hónap, amit még melóznom kéne. Hú, basszus, addigra meg már 7 hónapos terhes leszek Kép. Jövőhét végén megyünk Angliába 1 hétre, ott majd szépen feltöltődöm.

Kutyuska (Andi)!
És hány hetes vagy most? Én is Szt. Imrés leszek majd, de nekem 60 és 120 percest is kértek. Remélem a cukrom nem változott, és most is 5 alatt van, viszont a terheléstől azért félek, mert korábban, más ügyből kifolyólag, már volt 8 a cukrom, 2 órás terhelés után. Kép

Banett!
Nekem az a gáz, hogy melóból kell mennem mindig dokikhoz, és külön stressz, hogy elkéreckedjek, meg hogy később ledolgozzam az időt, meg hogy ott mennyit kell várnom, és mennyit utazgatni. Nem tudom egy kismama PONT mitől érne rá. Először is azért sokan melóznak közben, másodszor aki nem melózik, az meg nyilván pont azért nem melózik, mert nem teljes az egészsége, és nem rendelőkben akarja tölteni az idejét, totál taknyos meg ilyen-olyan betegek közt.

Hajni20!
Az én környezetemben is ilyenek a dokik. Igazából a 7. hónaptól írhatnak ki problémamentesen, akkor már felülvizsgálatra se kell menni.
Ha a nagynénéd háziorvos, akkor miért nem vele intézteted az ügyet? Simán lehet! Egy lánytól hallottam, hogy ő az anyukájával íratta ki magát, mert ő a háziorvosa!

Vikó!
Nekem a lábamközénél fájnak a csontok néha, vagy inkább kellemetlen, mintha széjjelebb nyílt volna. Lehetséges ez a 20. hétben?

Mi az a fejvégű fekvés? Mikor én most UH-n voltam, a babócám hason feküdt, felhúzott tappancsokkal, és néha felhúzott páros lábbal akkorát rúgott belém, mint egy kis nyuszi.

Falina,
a terhes gondozás az, amikor a nődokid megnéz, meg mikor a védőnő megnéz. A lényeg, hogy 4 db terhes gondozás ténye benne legyen a kiskönyvedben, hogy utána igénybe tudd venni a kedvezményeket/támogatásokat.

Sygnum!
Sajna nekem még soha nem csináltak vizelet vizsgálatot tesztcsíkkal! Kép

Vanda!
Miben nyilvánult meg, hogy rosszul volt felfüstölve a sonka? Nyers volt, éretlen? Ne ijesztgess Kép

Pipocska!
A táblázat gyönyörű, köszi a módosítást!!

ancsipancsi

ó , milyen kár Kép , április 9-én (pont a tali napján) a kispapa elvisz engem Angliába, hogy még a lebabázás előtt utazzunk egy jót, na meg előnászútra, mert 1héttel a hazaérk. után meg elvesz feleségül.

jó fordított világ van, mi? Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Márti,
Igen csatlakoznék ha lehet. Még kb. 2 hétig dolgozom, addig nem tudok majd olyan sokat írni, de ha már otthon leszek több időm lesz.
Amúgy 26 éves vagyok, ez az első babám és június 20-ra várjuk. Azt is tudjuk már, hogy kislány lesz és Eszternek fogjuk hívni. A Szt Imrében fogok szülni a Balogh dokinál.

Eddig (lekopogom) semmi nagyobb problémám nem volt, leszámítva az ijedelmet a cukorral., de ezen szerencsére túl vagyok. A munkát azért szeretném befejezni, mert már egyre nehézkesebb vagyok ált. mindenben. Az alvással kapcsolatban eddig még nem voltak problémáim (kopp-kopp), csak akkor ébredek fel sokszor, hogyha valami miatt ideges vagyok. (Ilyen remélem nem nagyon lesz többé Kép)

Bogárka,
Látom majdnem egyidősek vagyunk, talán találkozunk is a kórházban! Kép Neked ki a dokid?

Timmba,
Láttam átnéztél a cukros topikba. Szerintem ez jó ötlet volt, engem is mindig megnyugtattak és tényleg sokat tudnak segíteni.
Egyébként a 7,2 egyáltalán nem szörnyű eredmény a 120 percesre. Azt hiszem azt írtad, hogy az első terhelésed 7,9 lett de az 1 órás zsemlés tejes volt. Azt nem szabad összehasonlítani a 75 grammos cukoroldat 1 órás eredményével. Itt csak a 2 órás számít, ami 7,2 lett, az pedig NEM ROSSZ! Szerintem, ez azt jelenti, hogy eredményes a diétád. Nem lesz semmi baj!

Andi
kutyuska

Vanda, Timmba
Küldök nektek egy tápanyag táblázatot, mint már régebben is írtam, én ez alapján próbálom betartani a "diétát". Ugyan úgy, mint Bogárka is írta, én sem ragaszkodom a napi 150 gr CH-hoz, de a csökkentés nem árt.http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html
De nekem pont az ellenkezőjét mondták, hogy az aspartam alapú édesítők egyáltalán nem jók, sőt, inkább rákkeltő hatásúak, terhesség ideje alatt meg főleg kilőve. Na, így igazodjatok el!
Én Glukonont veszek, és folyékony édesítőszert (Ezerédes a neve - fruktóz van benne).

De érdekes, hogy írjátok ezt a 75 gr-os cukoroldatot! Nálunk csak a tejes zsemlés van az evés után egy órával. És csak egyszer vesznek vért. Nekem azt mondta a dokim, hogy igazából ez nem is a terheléses, mert ha itt találnak valamit, akkor kell csak meginni a cukoroldatot, és azt nevezik hivatalosan is terheléses cukorszintvizsgálatnak, hiszen akkor terhelik meg a szervezetet magas cukormennyiséggel.
Halljátok, ez pont olyan mint a táppénz. Ahány kerület, város, kórház, annyi szokás.

Ancsipancsi
Nem irigyellek, hogy munkából kell rohangálnod a dokikhoz. Én meg sem tudnám oldani, mert nem ilyen rugalmasak. Ráadásul, ahogy bejelentettem a 15. héten, hogy babát várok, rögtön felvettek egy kolléganőt, és kérdezték is tőlem a következő héten, hogy miért járok még dolgozni? Kedves emberek ám a kollégáim! :-((
Angliai út = nászút. Milyen rendes a párod! Szuper jó lesz, tényleg töltődj sokat.

Banett

Kép
banett

Most nézem a táblázatot, és elég sok kismami nagyon régen hallatott magáról!
Mi lehet Farkasbogival, Drikával, Ezviccel, Lenoccsal, Téténykével és Gomboccal??? Valaki tud róluk valamit? Ők benne voltak a topic pár kezdő emberében. Remélem nincs velük semmi gond!!!

Éva, én kérdeztem a pulzust, köszi, hogy megnyugtattál! Én sem vagyok egy fitt csaj, és emlékeim szerint a szobabbicajon csúcstempóban sem érte el a pulzusom a 120-at.

Banett, tényleg nem vagy messze. Nagyon helyes a kis családod!

Mzx-Móni (26+3)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok Lányok!

Kutyuska!
Akkor üdv közöttünkKép! Az Eszter szép név, nekünk is tetszikKépKépKép. (Elsőszülöttünket így hívjákKép)
Az adataidat bővítsd ki a táblázat alapján, és írj pár sort Pipocskának, ő bevarázsol oda!
Az egyáltalán nem baj, ha nem tudsz sűrűn jönni. Írsz/olvasol, amikor tudszKép!

Pipocska!
Szuper vagyKépKépKép, és olyan klassz a tábla így, de csak most vettem észre, h. a tavalyi életkorom van benne. Vagy a szülinapomig maradhatok 32KépKépKép?

Vanda!
Csak úgy jönnek azok a sugarakKép! Ari vagy, köszi!!! Már régen voltunk Szolnokon, kicsit hiányzik isKép.

Vikó!
Jöhet még vmiKép? Ma reggelre kötőhártyagyulladása lett Eszternek, de olyan ronda, h. teljesen eltűnt a szeme a duzzanattól. Ha nem látom a saját gyerekemen, akkor el sem hiszem, h. ez ilyen szörnyűen néz kiKép. Majdnem sírtam, amikor megláttamKép. Olyan kis elesett, gyenge szegénykém. Most már 3. órája alszik. De ez jó, mert ilyenkor gyógyulKép! Mi is Cataflam-ot kaptunk, egyelőre nem kell antibigyó, ennek örülök!
(Lányok! Szoptassatok majd sokáig, ha tudtok, mert annál később lesz beteg a gyerkőc!!! És annál később tudjátok meg, h. milyen rossz érzés az, amikor ott fekszik betegen a csöppség, és nem nagyon lehet mit tenniKép! Engem eléggé megvisel lelkileg, de biztos van olyan is, aki jobban tűri!)

Timmba!
Én is várom már nagyon a talit! Kíváncsi vagyok, h. mekkorát nőtt a pocakotokKép! Vszínű, h. az enyém még akkor is lapos lesz, na de majd utánaKépKépKép!!!

Giggancsról ki tud vmit?

Márti
csmarti

Kutyuska-Andi!
Oké, találkozzunk a kórházban Kép, csak ne egyszerre szüljünk, mert én is Balogh doki!!! Kép Kép Kép Immár másodszor! Kép (egyébként a cukros sztoridból valahogy éreztem, hogy Te is!)Elsőszülöttem Petra 21 hós, Kistesót a 2. szülinapjára kapja, aki öcskös és Donát! Kép
Egyébként a Sztimrés topikban április második felére szervezünk valami találka-félét, én lennék a főszervező Kép, meg lehet, hogy nálunk is lesz. Ha érdekel írj egy mélt a zsuzsi@agacska.hu címre!

Üdv,
Bogárka (27+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Pipocska
Köszi hogy betettél a táblázatba.
Húúúúú, de jó sokan vagyunk! Ahogy nézem a heteket, kicsit kavarc van. Én teljesen félre értettelek. Úgy írtam neked, hogy ne kelljen már számolnod, és a múlt héten az eheti adatot írtam le. De egy hülye vagyok! Azt hittem, így neked könnyebb lesz, mert írtad, hogy kedden teszed be a táblázatot. Ezért most vicces, hogy később vagyok kiírva 6 nappal, mint MJ-Moni, de idősebb terhes vagyok. Tőlem maradhat így, nem kell miattam javítani a táblázatot. Ne haragudj érte, hogy ennyire elbénáztam a dolgot. Egyébként szuper vagy nagyon!!!!!

Mzx-Móni
Aranyos vagy nagyon, köszi a dicséretet család ügyben. Remélem, találkozunk majd.

Várom a talit nagyon, hogy személyesen is megismerhesselek titeket!

Csmarti
Laposság ide, vagy oda... Ami késik nem múlik. Annyira tetszik, ahogy ilyen iszonyatos optimista vagy. Elkéne néha nekem is ebből!!
Hogy vagytok? Szerencséd van tényleg, hogy anyukád segíteni tud most neked.

Kutyuska
Üdv, és jössz, ahogy tudsz.

Banett

Kép
banett

Banett, a párom (= pasim Kép ) folyton utazni szeretne, és vinni mindenhova, még a dokit is felhívja mobilon, hogy kikérdezze a véleményét Kép, de azért ő is kissé berezelt, és 7 hósan nem vállalta már a horvátországi utat, úgyhogy hétvégén lemondta.
Sajna nálunk se rugalmasak, meg húzzák a szájukat ha dokihoz mék, de utána ledolgozom, meg amúgy is órában fizetnek, tehát ha nem vagyok ott, nincs lóvé!

már helyettem is akarnak felvenni, de azt mondják, maradjak amíg akarok. azt szeretnék, ha minél tovább lennék, és hozzák a frankó példákat, hogy ki és ki milyen sokáig melózott, és csak szülés előtt 1 nappal ment csak táppénzre, stb. Kép

ancsipancsi

Ancsipancsi
Mi minden évben Olaszországba megyünk nyaralni, mert van egy olasz barátnőm, és hozzájuk szoktunk menni. Ők még soha nem voltak Magyarországon, nagyon aranyos pár. A férjemnek pedig olyan munkája van (fuvarozó - vállalkozó), hogy egész évben dolgozik (még hétvégeken is, az ünnepek a szabadok), csak ez a két hét a szabadsága. Ettől nem tágít. Most nagy dilemmában vagyunk, mi legyen? Merjünk-e nekivágni 8 hónaposan egy olasz útnak 2 gyerekkel, kocsival, vagy halasszuk-e el augusztusra, de akkor egy pár hetes csecsemővel kell menni?!
A barátnőm éppen így 8 hónaposan utazott egy hosszabb külföldni útra, szerinte nagyon jó volt, mert teljesen feltöltődött. Én még tanácstalan vagyok.

Munkahelyed: azt azért én túlzásnak tartom, hogy valaki még 1 nappal a szülés előtt is dolgozik. Max., ha koraszülött volt a baba, akkor persze nem tudja kiszámolni az ember. Nem vagyok egy lusta dög, és a munka temetésére sem biztos, hogy első sorba váltanék jegyet, de tényleg igaz az, hogy jót tesz a kismamáknak a szülés előtti pihi. Tudom, hogy ez nem betegség, de ami a szülés után jön, az mégis csak más élet, mint előtte volt.

Banett

Kép
banett

Banett!

Mennyi voltál tegnap pontosan?

Sziasztok csajszik, bocs a szűkszavúságért, de teljesen be vagyok havazva.
Puszi mindenkinek.
Pipocs: 31+6

Ja, a kendős talival kapcsolatban hagy ne emiljek mégegyszer, mert arra sincs időm.
Tuti, hogy megyek.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Babanet nem igazán ment mostanság, igy annyit kellett visszaolvasnom, hogy elfelejtettem, hogy miről is akartam irni...

Viki: remélem Szabi már tényleg teljesen jól van, jobbulást neki. Te pedig egy kicsit engedj ki a stresszes időszak után. Remélem tudsz egy kicsit lazítnai.

Márti: Nektek jobbulást....

Hanee: a tea a legtöbb bio és egyéb Herba boltokban kapható. tehát nem nehéz beszerezni.....

Hepatitis eredmény, én nem is tudtam hogy csináltak ilyet, majd rákérdezek a dokinál, de úgyis kell még egy, mert a köldökzsinórvér levételéhez kell Aids, hepatitis és egyéb nyalánkság lelet.

Hanee: nem lehet, hgoy hozol egy két függő mütyűrt a talira, mert egyszerűen nem tudok dönteni igy kép alaján. Ha viszont ott van, akkor rámutatok és kész. Másrészről szerintem oylan is venne, aki esetleg most nem rendel, de ott kedvet kap a vásárláshoz. Persze ez csak egy kérdés....

Kipróbáltam végre a kismama párnámat, ami egyben szoptatós párna és nagyon bevállt... Amikor nagyon fáj a pocim, akkor a lábamközé kapom és az oldalamat megtámasztja. Olyan alakja van mint egy elefántormánynak.És utána a gyerkőcőt majd ebből tudom rendesen szoptatni...

Megint kérdés, tudom, hogy már volt róla szó, sőt akkor is én kérdeztem. Hol altassuk a gyereket? Együtt vagy külön?

Gemini: jössz jövő héten előadásra...

Lányok voltam ma a Szentimrében Relaxon és már mások is kérdezték, hgoy jöhetnek-e külsősök, tisztelettel jelentem, hogy IGEN... gyertek nyugodtan, egészen jó volt..... Szerdánként van délelött 9-10 ig. Pontosan kell érkezni, mert utána bezárják az ajtót.... egyszer érdemes eljönni...

Sygnum: voltam börgyógyinál és tényleg lézerrel el lehet őket távolítani... a hormonális változás hozza óket elő.. neked lettek újak?

A 31.heti UH után van még ultrahang kötelező vagy már csak pénzért talizhatok a babámmal? :-))

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Na végre működik a társalgó...

Hanee:
nem igazán értem, hogy miért kellett ilyen keményen reagálnod... én csak a saját tapasztalatomat írtam le...
És angem akkor sem a körzeti írt ki, tehát ez már eleve nem lehet szabály...
Na de én vitatkozni nem fogok...

Megkérdeztem a nagynéném:ő azt mondta ha terhesség önmagában nem elég indok a táppénzhez.. ha panaszmentes a terhesség akkor a doki jóindulatán múlik, hogy kiír e.. viszont minden esetben kell indoklás.. amit aza kódszám takar... ( nem a 8-as a tp-es papíron)
Nagynéném véleménye: ő senkit nem írna ki alaptalanul... de ha a nőgyógyi erre javaslatot tesz , akkor ő azt nem bírálhatja felül...

Ancsipancsi:
azért nem ő írt ki, mert nálunk nem a háziorvos intézi ezt. Nekem a terhesgondozóba kell mennem havonta...illetve én nem hozzá tartozom, mert ő messze lakik..

Más:
ma voltm védőnőnél, meg dokinál..
csupa rossz hír.
a vizeleztemben cukor van, remélem csak attól h elötte epret ettem..
ami rosszabb. nagyon soakt keméynedek. ma is kb 1 órán át kő kemény volt a pocim.. a doki megemelte a magnézium adagot (3x1-ről 4x2-re) és írt fel kálciumot.. ha nem segít akkor befektet és infúziókúra. Kép((

Hajni Kép
Vendég

Sziasztok,

mire nagy nehezen átrágtam magam a szerda este óta írt hozzászólásokon, és nagy lendülettel elkezdtem fogalmaznia mondókámat, akkor jöttem rá, hogy ismét lepattnok a társalgóról Kép

JohannaZsebi,
UH a 36. hét körül van még kötelezően Kép))

Gemini,
írtam Neked mailt a péntekkel kapcsolatban, tehát megyek Kép

Találkozó:
tehát április 09. szombat Újpesten. Bence már nagyon várja!!! Kép Őt nem tudom kire hagyni, mert a Párom szolgálatban lesz, és bármikor riaszthatják...
Még az órában nem egyeztünk meg. Javaslat?
Újaknak mondom, hogy méretet leadni az e-mailcímemre lehet (ez nagyobb testvérek esetében javaslom, ugyanis kisméret lesz 56-74-ig fiú-lány, tehát erre külön nem kell jelezni).
Magára a talira (ahogy azt már Hanee is jelezte,) Neki küldött e-mailben tudtok jelentkezni.

Én már csak két napot dolgozom, mely leginkább csak másfelet jelent, mert pénteken megyünk az Istvánba megnézni a szülészetet, és utána még a Dokimhoz is el kell szaladni, hogy a táppénzes javaslatot megkapjam. Utána meg kendős tali..Kép

Rokica,
(ha még nem késő) biobolt: újpest-Központtól Árpád úton a Burger King oldalán kb 100 méterre Jókai patika és biocentrum Kép

Annyit írtatok, hogy most hirtelen nem is tudom mit írjak...

Ja, Pipocska,
Szomszédasszony jelezte, hogy eladta valakinek a mellszívót, aki azt hitte velem beszél... szóval most már (ahogy visszaolvastam,) láttam, hogy Te vagy az Kép

Mirci 30+6 Kép
mircimama

Pipocska
Most néztem meg egy táblázatot és ha nagyon precíz és pontos akarok lenni, akkor tegnap 23+5 voltam. De miattam tényleg ne szenvedj vele! Én úgy is tudom, hogy mennyi idős vagyok, a szülés várható időpontja meg úgyis ott van. Ha más miatt is javítanod kell, akkor csak nyugodtan, de tényleg, miattam egyedül ne dolgozz vele. Annyira szégyenlem érte magam, ne haragudj!!!!

Mircimama
Most már tuti biztosra megyek mindennel és inkább kérdezek, nehogy beégjek. Szóval, jól értem, hogy nem csak babacuccokat lehet majd nálad vásárolni, hanem nagyobb gyerekre való bármilyen rucit is? Mit jelent a nagyobb gyerek? Hányas méretig? És mivel én nem voltam még ilyen bababörzés talin, azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen ruhák? Egy kicsit tudnál erről bővebben írni? Persze, ha ráérsz és nem gond, hogy ennyire kíváncsi vagyok!

Johanna
Te hol vetted a kismama párnádat és mennyiért? Olvastam a neten, hogy lehet ilyet kapni, és annyira tetszett, főleg, amit te is írtál, hogy milyen kényelmes vele feküdni. Képekkel illusztrálták. 6.490 + szállítási költségért láttam. Illetve 5.490 + szállítási költség a régebbi, kimenő darabokat.
Jó ötletnek találom a Hanee által készített függő mütyűrökkel kapcsolatos dolgot, mert nekem is több tetszik a honlapján, de lehet, hogy élőben konkrétan meg tudom mondani, hogy igen, nekem ez kell.
A hol altassuk a gyereket, együtt vagy külön kérdést úgy érted, hogy a szülőkkel egy szobában vagy külön? Mert ha igen, akkor szerintem ha nincs túl messze a gyerekszoba a ti szobátoktól, rögtön lehet a helyén. Mi azt gondoltuk, hogy úgy oldjuk ezt a kérdést meg, hogy egy kis kütyüvel - mi is ennek a neve, nem jut most eszembe, na mindegy - tartjuk éjszaka az összekötettést. Nem olcsó mulatság, mert cirka 20.000 Ft, de én szeretném rögtön a kisszobában altatni. Ráadásul nálunk el sem férne a kiságy, még ha csak ideiglenes állapotról lenne is szó. De ez így megnyugtat, mert ha nyöszörög éjszaka, azonnal meghallom, és már ott is termek. Az Áron anno nálunk lett altatva, alig tudtam "kirugdalni" tőlünk. Ha a kérdésed nem így értetted, akkor bocs, a fölösleges okoskodásért.

Hanee
Tényleg, ha nem gond, akkor tudnál hozni a mütyűrkéidból, mert én biztos vennék, csak még nem tudtam dönteni.

Hajni
Ezek tényleg nem jó hírek. Vigyázz magadra, pihenj és bízzunk a megemelt magnéziumban.

Banett

Kép
banett

Banett! nekem a doki igazából azt mondta, hogy 7 hónaposan nyugodtan menjek horvátországba, de végül fostunk, hogy nem fogok bírni annyit ülni a sima kocsinkban. (nincs légkondi benne, és mikor 40 fok van kinn, akkor elég gáz) + a doki azt mondta, hogy óránként álljunk meg 15 percre Kép , és úgy elég hosszúra jött volna ki az út. ezt azzal magyarázta, hogy nehogy trombózisom legyen, pedig még nincsenek is ám visszereim, de addig kialakulhatnak.

alapvetően lusta vagyok, a meló temetésére kötelességtudatból nem mennék, és főként azért melózom most, mert kell a lóvé, meg mert még nem jött el az ideje a deglésnek, de nyáron már nem kéne mennem melózni, mert se a stressz, se annyi hegymenet nem hiányzik majd akkor. így sokkal könnyebben elviselem a melót, hogy arra gondolok, hogy már nem sokáig fog tartani Kép
alapvetően sokkal fáradékonyabb vagyok, hátam-derekam fáj, és a seggem is Kép a térdeplő széken való "üléstől". hamarosan (2 hónap) ennek is vége!

ancsipancsi

Szia Banett,
nagyon kedves Barátnőm foglalkozik jó minőségű, használt baba- és gyermekruhákkal. Mivel sokunknak már "terhes" lesz a május (akkor lesz nagybörze, ami pocak nélkül is elég húzós időben, embertömegben, utazásban, stb)ezért gondoltam, hogy így összeköthetnénk a talit egy "saját" börzével. A nagyobb méret 164-ig értendő.

Felvetettem, hogy várok javaslatot az idővel kapcsolatban, de megbeszéltem a Párommal és nekünk a 14-17 óráig terjedő idő lenne a legjobb, illetve a Barátnőmnek is így könnyebb vidékről feljönni. Igazából most inkább erre várnék véleményt.

Mirci
mircimama

Hanee,

köszi az sms-t, boccs, de nem tudtam rá válaszolni, mert nagyon dolgoztam. A munkahelyen nem tudok irc-re menni. Még 2 nap Kép
Hányan jelentkeztek a talira?
Forgókával kapcsolatban Bencének megmutatoma képeket, és akkor Neki is kérnék majd egyet. A másik "rendelés" (Zsebit még nem tudom megkérdezni...Kép), akkor részemről ok, és előre is köszi Kép
Mirci
mircimama

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok. Talira én meeeegyek!
Hajni 20, nagyon vigyázz magadra és idd szorgalmasan a cuccot, nomeg felpolcolt lábbal a beszerzett kmamipárnáddal pihenj sokat. Nekem is van, imádom. Amúgy rendelkezem olyan cukorteszttel, mint amit a védőnő használ - legalábbis, ha jól megfigyeltem - Medi-Test Glucose 3. Nekem az itthon mindig jó eredményeket produkál glukózra állandóan, aszkorbinra csak reggel és du, viszont estére maximumot, ami módosíthatja a cukoreredményt a papíron, tehát normálisnak látom, miközben nem az... szóval ennyi. Vérkép, az a tuti, szerintem megbízhatóbb!
Holnap megyek én is védőnőhöz, bár nincsen sok értelme. Azért kifaggatom erről-arról, főleg a juttatások érdekelnek, valamint, hogy kinek és mikor kell jelezni, valamint milyen papírok kellenek hozzá. A cégemről még nem tudom, hogy TB-kifizetőhely-e és megkérdezni is elfelejtettem, úgyhogy holnap a fizetésemnél kiderül... reggel 6-kor felébredtem és nem tudtam visszaaludni, mondván, hogy fel fog kopni az állunk jajjajjajjaj!
A bőröm még szép - csak el ne kiabáljam -, sehol semmi stria, úgyhogy kenegetem szorgalmasan Milupával.
Amúgy a 36. héttől már hetente kell járni CTG-re és ultrahangra, 40. héttől pedig hetente 2x - csak emlékeztem, hogy valaki kérdezte, vagy nem (?). Előtte pedig - ha nincsen semmi baj - maradnak a 4 hetes "kurzusok".

Mircimama, majd írok mailt megkérdezni a címed, mert mégse rakd fel a netre azért!

Banett: Én a Kikában vettem 9900,-Ft-ért - tudom, hogy nem engem kérdeztél - a kismamapárnám, viszont 180cm hosszú (átlagban max. 160centisek) és osztrák, iszonyú jó mintával. A márkája fillikid, honlap: www.fillikid.at Rajta van egy csomó mintás (Provence 412), de az enyém konkrétan nem szerepel. Ezt csak ajánlani tudom. A netesek, amikről beszéltél nem tudom, hogy milyenek, látni kellene és "megtapizni", viszont a nagy babaáruházakban 13ezer körül kapod meg őket. Jó beszerzést.

Pusza mindenkinek
timmba

Banett!

Aranyos vagy, hogy így szabadkozol, de nem megterhelő a táblázat vezetése.
Akkor volt kicsit húzós, amikor átvettem, mert akkor 3-4 hétig nem tettük fel, és volt sok új feliratkozó is.
De ilyenkor amikor egy valakinél kell egy-két dolgot javítani, akkor nem egy nagy dolog.Kép
Úgyhogy csak nyugodtan. Ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen.Kép

Mircike!

Tökre örültem annak a mellszívónak.
Csak elfelejtettem, hogy hosszúhétvégéztek a párod szüleinél.
Írtam mailt is.
Aztán mikor leesett, telefonáltam.
Azt hittem te vagy. először nem is értettem miért adod el, merthogy jön a második picúr. De így már érthető.Kép

Nem jutottam el odáig, hogy felhívjam Vikkát, de remélem holnap már sikerül.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Nem tudom,másnak is még mindig ilyen vacak ez a Babanet???Már kár a szót rá pazarolni,annyira unalmas..
Végre sikerütl a dokihoz eljutnom, az elözö idöpontom idejében éppen elment egy szüléshez. A vércukim jó lett (4.5), vérnyomás-súly mind jó. Szivhangot is hallgattunk, 145 körül volt éppen.
Kézi tapogatással szerinte még átlósan fekszik a baba, és én is igy érzem pont. Remélem most már hamarosan befordul. Nem emlékszem az elsö babám mikor fordult be, pedig nem is volt olyan régen.
3 hét múlva megyek megint, akkor kapok UH-ra papirt, ez lesz nekem az utolsó Uh-m (összesen a harmadik)

Minden jót továbbra is!!

Barbi

Kép
Kép
barbi

Lányok,most olvastam egy másik topicban, hogy Bannamarinak szerdán délben elfolyt a magzatvize!! Ikreket vár, 30+4 napos...
Szoritsunk neki!!!

Barbi

Kép
Kép
barbi

Szia Barbi! A cukrod tényleg nagyon-nagyon jó lett! Mivel nálunk még nem mértek magzati szívhangot, csak irigykedve olvaslakKép Amúgy pedig csak két nap van köztünk, úgyhogy nem ér KépKépKép

Hú, nem gondoltam volna, hogy Bannamari lesz, aki először szül... ő sem. Szorítok neki az biztos, mert nem lesz semmi. Remélem, hogy a nagy esemény után még feljön a topikunkba és nem lesz semmi baj a babákkal, egészségesek lesznek ők is és a mamájuk is, ez a legfontosabb! A páromat annó műtötték az Uzsokiban és mindketten meg voltunk elégedve a kórházzal és a személyzettel.

Szakbarbártól most kaptam választ a kérdéseimre, tök jó fej és 2 nap alatt elküldte, már annyira-annyira vártam.

Olvastam a neten, mivel a pro-mama honlapjáról mindig kértem akcióslevelet, hogy most az Avent Isis mellszívó 13.990,-Ft a készlet erejéig. Adnak hozzá hozzá 2db 125ml-es cumisüveget és 2db újszülött etetőcumit.
timmba

Jó reggelt Mindenkinek!

Barbi!
Köszi az infót Bannamariról!

Lányok!
Az ikres topicban azt írták a kismamák, h. Bannamari az Uzsokiban szült volna, de a korai magzatvíz-elfolyás miatt elképzelhető, h. az I-es klinikára vitték. Nem megy ma vki véletlenül arrafelé? Ha tudtok vmit szóljatok légyszi!

Márti
csmarti

Pipocska
Tudod mit? Akkor nem szabadkozom, és nosza rajta! De most komolyan, köszi, hogy javítod, na meg hogy kezeled a táblázatot!! :-))

Barbi
Régebben olvastalak a ma megint megjött topicban. Akkor még csak szerettetek volna babát. Annyira drukkoltam neked, és most a hétvégén megnéztem a profilod és akkor látom, hogy bizony te vagy az, aki itt írogat és már a második babádat várod. De örülök neked! Komolyan mondom!!

Timmba
Megnéztem a honlapot. Igen, ilyenre gondoltam. Ezt Tommy kismama és szoptatós párnának hívják. Itt találtam rá, ha esetleg valakit még érdekelne:http://www.hexapuzzle.hu/kismamaparna.htm
Igaz, ezek tényleg rövidebbek, mint a tiéd, csak 130 cm, még 160 sincs. De szerintem nem lehet annyira rossz ez sem.
Uzsokiról annyit, hogy én ott fogok szülni. Sokan szidják. Nem tudom, én eddig meg voltam vele elégedve. Biztos nem mennék harmadszor is oda, ha rossz lenne. De mindenki más, más problémával kerül oda és máshogy éli meg a kórházi napokat. Annak viszont örülök, hogy ti meg voltatok elégedve. :-)

Bannamarinak szorítok. Ő ott fog szülni (Uzsoki)? Mert régebben úgy volt, hogy ilyenkor másik kórházba irányítottak át, ha idő előtt indult be a szülés. Itt sajnos nincs koraszülött osztály és ezáltal ellátás sem. :-(( De azóta sok minden változott, nem akarok okoskodni.

Húúúú, halljátok, korán reggel teljesen kikészültem. Vittem a gyerekeket kocsival (igaz, lejárt a műszaki, de nem mentem csak a szomszéd utcába) és az előttem lévő autót úgy elkapta egy másik, hogy ripityára repült. Remegett kezem, lábam, hogy ez akár velünk is megtörténhetett volna. Borzalmas látvány volt!

Vigyázzatok magatokra nagyon! Szép napot mindenkinek!

Banett

Kép
banett

Banett!
Megnéztem a párnát és a huzatokat is, én a pasztellból választanék. Az biztos, hogy az én óriás méretű párnámat szoptatáshoz nem, de te a 130cm-est tudod majd használni remekül és alváshoz is óriási, a lényeg, hogy a fejed és a két vállad alátámassza, amire ez elég is. Mostanában én is kissé féloldalasan alszom rajta, úgyhogy elég lenne az enyém egyik szára Kép
timmba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?