Sziasztok,
Megjöttem a gerincdokitól is..
Banett:
Mircimama újpesten lakik. Hol laksz? Én autóval fogok menni szerintem. Ha gondolod, felkaplak valahol
Hajni20:
Most bocs, de ez nem egyetértés kérdése, hanem szabály.. márpedig a szabály szerint a körzeti orvos ir ki a nőgyógyász, vagy egyéb szakorvos JAVASLATÁRA. Én a nőgyógyásztól 1 papírt kaptam, illetve 1 papírt a gerincorvosomtól.. és a körzeti orvos nem fog kéthetente visszaküldözgetni a gerincambulanciára éppen azért, mert ez egy olyan betegség, ami nem lesz jobb a terhesség alatt. Annak, aki kvázi betegségmentesen iratta ki magát (ide vehetjük azt is, aki pl. megrövidült méhszáj miatt, vagy egyéb ilyesmi miatt van kiirva), annak járnia kell a nőgyógyászhoz, hiszen a terhesség alatt felmerülő dolgok változhatnak többségükben. Nameg gondolom ez orvos kérdése is, hogy ki mennyire rugalmas. Alapvetően azt kell ezzel kapcsolatban tudni, hogy ezek a papírok nem a körzeti orvosnak kellenek, hanem a TB veszi szigorúan a dolgot. Kiirathatod magadat, csak épp kell csinálni indokot rá négyhetente-hathetente, ha nincs konkrét indok (mint pl. az én sérvem). A körzeti pedig azért adja kéthetente a papírt (megtehetné, hogy hathetente adja szerintem), mert igy én járok jobban. Ugyanis ha én hat hetente adom le a munkahelyemen, akkor annál később fogják folyósítani a táppénzemet.. Igy is várhatok rá vagy két hónapot, mire pénzt kapok egyáltalán.
Persze erről mindenképpen érdemes megkérdezni egy szakembert (nevesint egy háziorvost), de az tuti, hogy a háziorvosod irhat ki és más nem. Más csak igazolást adhat indokként a kiiráshoz.
Szia Vikó!
Szegény Szabi, további jobbulást kivánok neki! Ez olyan szörnyü, hogy ennyi gyerek beteg ilyenkor
Szerintem ha influenzás időszak lesz és megtehetem majd, kiiratom magamat a gyerekkel együtt a bölcsiből, oviból (a suli mástészta), hogy megússzuk.
Azért annak örülök, hogy a talira eljössz
Nekem is szokott a pocilakó befelé mozogni, sőt, én eddig kimondottan lefelé éreztem. Azt mondta a doki ez azért van, mert a lábait teljesen felhúzza a feje fölé is és ott rugdos és kapirgál. Talán ma volt az első nap, hogy a köldököm fölött is éreztem rugásokat, de azt kétlem, hogy megfordult volna.. bár még az is lehet: tegnap volt egy hatalmas rumli, szó szerint hullámzott a hasam
Mondjuk nekem igazából ez is mindegy
Oda fordul, ahova akar, csak haránt ne feküdjön
Falina:
Jobb orvosok csak indokkal vesznek terhes nőt táppénzre, viszont egy terhesség során már az is nyomós indok, ha valaki többször keményedik, vagy éppen csak fáj a háta a munkától, mert annyira elfárad. Igazából indokot találni egyszerű. Az orvos sem fogja bizonyítani sehogy, hogy pl. valóban keményedsz-e, vagy valóban görcsöl-e a hasad a munkahelyeden (ami ugye lehet pszichés is). De (főleg a 20. hét után) ilyesmivel már simán kiirnak végig.
Márti:
Sört szoptatáshoz? Ez király
Bár asszem inkább a teával próbálkoznék, mert a korházba is be szeretném vinni
Ilyesmit lehet kapni gyógyszertárban igaz? Mert akkor beszerzek egy dobozzal majd és a szülés után elkezdem iszogatni
Ezt tanácsolta a védőnő is (mármint a teát, bár konkrétat ő nem mondott), azt mondja nagyon jók a teák, tényleg serkentik a tejcsit.
Megkérdeztem az előtejről is, azt mondta az tök jó ha van, és ha már van, az ott is marad, ha véletlenül kinyomom, újratermelődik, nem romlik meg, de nem kell nyomkodni
Timmba:
Szerintem a diéta nem azt jelenti, hogy koplalj, hanem azt, hogy figyelj oda, mit eszel.. teszemazt nem hiszem, hogy megárt, ha megeszel egy almát ilyenkor, ha éhes vagy, vagy egy narancsot.. vagy valami salátát..
Ja, a gerincorvos..
Voltam nála és mondtam neki, hogy a nődokim még egy papírt kérne, amire kicsit konkrétabban irja rá, hogy a császármetszés indokolt..
A dokinak egyből vörös lett a feje, de gyorsan le is csitult és nem mondott semmi csunyát. Csak annyit, hogy nem érti ezt az egészet: ő nem nőgyógyász, nem irhatja oda, hogy császármetszés kötelező, csak javasolhatja.. De rendes volt és átfogalmazta úgy a papírt, hogy ebbe aztán senki sem köthet bele.. majd lobogtatom jól az orvosnak
Anyukám mondta, hogy ő ugyanezt a tortúrát csinálta végig anno, csak neki mégindokoltabb volt, mert csipőficama van és gyerekkorában pertesze volt. Ide-oda küldözgették a dokik, mint valami ping-pong labdát és a végén csak azért csinálták meg a császárt, mert egy ügyeletes doki volt bent a korházban, aki jófej volt. Mondta, hogy az ő orvosának is hatalmas vörös lett a feje amikor visszament hozzá az ikszedik papírt is kérni az ikszedik héten (ráadásul ő szigorú fekvésre lett volna itélve, ehelyett orvoshoz mászkált papírokért). Naszóval lényeg a lényeg, azt mondta az orvosom, hogy elege van abból, hogy a nőgyógyászok mindig háritják ezt a kérdést a szakorvosokra és képtelenek dönteni benne önállóan... valahol megértem őt, ez tényleg nem az ő reszortja, hogy eldöntse..
hanee (25+6)