Új privát üzeneted érkezett!

Még valami. Volt itt régebben szó a fogzás enyhítésére homeopátiás szerrol. Emlékszik rá valaki, hogy mi a neve?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok,

ismét egy új jelentkezo. Tünde vagyok, Stefi lányunk 15-én lesz hónapos. O 4,40 kg-mal, 56 cm-vel született a Schöpf-Méreiben. Van már két lányunk, Nóri és Lili évesek, ikrek.
Kérdésem hozzátok: Stefi állandóan bukik evés után . Hiába büfizik közben, utána, evés után rengeteg kijön belole azonnal és utána még sokáig csordogál elég jelentos mennyiség. A doktor néni javasolt gyóytápszert, amiben szentjánoskenyérfa mag lisztje van, de igazán ódzkodom tole. Nem adnám neki. Nálatok nincs ilyen? Lehet, hogy túl sokat eszik? Egyébként nem fejlodik extrémül, tejesen normális heti 25-30 dkg-okat, jókedélyu édes baba. Csak kétségbeejto, mert néha igazán öklendezik is hozzá. Mikor múlik el?
Az ikreknél semmi ilyen nem volt.

Várom tapasztalataitokat: Tünde
Névtelen

Valami baj van a 4-es számunkkal. Most látom, hogy helyenként kimaradt. Szóval Stefi 4 hónapos lesz. Lili és Nóri pedig 4 évesek.
Sziasztok: Tünde
Névtelen

Szia Tünde!

Sajnos Csongi is ilyen. Állítólag kb. félévig tart a dolog. Mi még ultrahangon is voltunk vele.
Én még turöm a dolgot, bár már volt amikor megijjedtem,mert néha visszanyeli, és majd megfullad tole. De sok ilyen baba van, lassan csak kinövi.
Évi
Évi (Évi)

Sziatok lányok!

Tünde, elvileg még tök normális. Általában még gyomorszájszűkülettöl szoktak bukni, vagyis pontosabban hányni a babák, de olyankor minden kijön belöle, és ki is szárad a gyerek. Ezt csak mütéttel tudják helyrehozni.

Szerintem azért, ha nagyon izgulsz, inkább vidd el egy belgyógyászhoz, nézzék meg, ennyit megér, hogy megnyugodj vagy kiderüljön, ha télleg baja van.

Lányok! Én is felkerülhetek a táblázatba? (ja, most látom, már benne is vagyok, csak hiányosan..Kép)

Ha igen, akkor én 25 vagyok, Budapest, első baba, Bori, 2000.06.23, 3650 gramm és 58 centi, ma 8-9 kiló és 86 centi.

Puszi:

Dia
Dia

Évi, Dia,

Nagyon kösz, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Kösz a bíztatást. Orvosra én is gondoltam, de amíg fejlodik és egyébként nincs túl rosszul tole, nem akartam. De lehet, hogy az lesz a vége.
Évi,
Stefi is visszanyeli, és állandóan csuklik tole. Alig bír elaludni, mert annyira csuklik. Csongi mennyit eszik, tudod ? Mert Stefi csak napközben csinálja, éjszaka nem eszik annyit ( néha gyanakszom, hogy nem is azért ébred fel, mert éhes, csak én rögtön megszoptatom, o meg elfogadja ), szóval amikor nem eszik annyit, nem bukik. Visszont amikor megeszi azt a mennyiséget, amit neki már meg illik enni, pontosabban, amivel 4 órát nagyon rendesen kihúz, akkor teszi ezt.
Csongi az elso babátok?
Tünde
Tünde

Sziasztok Lányok!!

Tünde, üdv közöttünk!

Évi, nem irigyellek Kép elég fáradt lehetsz.. Egyébként Jancsi is nyálzik, de szerintem nem a fogzás miatt. Olyan kis édes, mert amikor hanyatt fekszik és gügyög, állandóan félrenyeli a nyálát és majd' szétesik a csuklástól. Annak irtóra örül..(mármint a csuklásnak). Annyit tud dumálni..Kép
Ma alig aludt napközben, de nem sírt, csak nézelödött és vigyorgott. Napról-napra édesebb, kommunikatívabb, ügyesebb....Kép

Remélem mindenki jól van, jó éjt mindenkinek, a börzézöknek pedig jó vásárlást!!

Puszi:Verus
verus (verus)

Sziasztok,
szia Verus, kösz a köszöntést.
Megnéztem, hogy Jancsi mikor született, picivel fiatalabb, mint Stefi.
Stefi is nyálzik, óriási buborékokat fúj és berreg,de nem a foga, mert semmi duzzanat. A lányaimnak ilyenkor már kint volt a foguk, bár az extrémül korán volt. Érdekes, hogy még ma is más a mérete és a színe annak a két nagyon korai fogacskának.

Édes lehet Jancsi, ahogy örül, Stefi a tüsszentéstol boldog.

Stefi újabban 5-kor fent van, szopizik, és nem akar visszaaludni. Visszateszem az ágyába, nézeget és boldog, de ha magára hagyom kiabál. Nem sír, csak kurjonget. Az egész családot felébreszti, majd fél óra múlva édesdeden elalszik. Cuki, nem?
Tünde
Tünde

Sziasztok!A táblázatba:Beáta a nevem a kisfiamé Dominik 2000.04.14.-én született Budapesten.Most 22 hetes terhes vagyok igy a két baba között pont másfél év korkülömség lesz.
Beáta

Évi!

Chamomilla D30-ast, a neve amit kérdeztél.
Az alvászavaros topicban beszéltek róla a lányok.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Dr. Lengyel Boglárka
[url=http://home.123india.com/drbogi/" TARGET="_top]http://home.123india.com/drbogi/[/url]

Piglet és honlapja
[url=http://krea.bke.hu/piglet/" TARGET="_top]http://krea.bke.hu/piglet/[/url]>

MAGYAR HOMEOPATA ORVOSI EGYESÜLET
MHOE központ: 1026 Budapest, Küküllo u. 9. Tel/Fax: 200-1631
Hivatalos ido: Hétfo 14-18 és szerda 9-13 óráig.
[url=http://inventra.hu/homeo/miah.htm" TARGET="_top]http://inventra.hu/homeo/miah.htm[/url]

A Jancsó Virág honlapjához a homeopata rrészhez ez a jó cím:
[url=http://www.extra.hu/Sladi/Homeopatia.htm" TARGET="_top]http://www.extra.hu/Sladi/Homeopatia.htm[/url]
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Tünde, Beáta legyetek üdvözölve közöttünk!
Én is csak azt tudom mondani amit a többiek, hogy addig amíg fejlődik a kislányod, komoly baj nem lehet. Nekem is a lányom volt ilyen, nagyon móhon evett és amikor végzett rengeteget bukott, pedig én is büfiztettem közben is, de mellette a heti 30 dkg-ot mindig meghízta. Aztán amikor már evett szilárd kajátkat is szépen lassan elmaradoztak a bukások. Érdekes, hogy Tomi is szépen hízik, de Ő nagyon ritkán bukik, lehet hogy azért mert Ő nyammogósan eszik?

Andi!
Merrefelé van a telketek itt Maglódon? Ki is fogtok ide költözni?

Képzeljétek el Tominak sikerült hasra fordulnia, már két napja próbálkozik vele és most sikerült is, teljesen meglepett arcot vágott, amikor hirtelen hason találta magát. Olyan aranyos volt Kép
Kedden visszük Őt a Bethesdába, megnézik változott-e valami a vesemedencéje tájékán. Remélem igen és elmúlt a tágulata.

Na a táblázatunk ilyen lett, az újakat is felvettem bele!
<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési súly, hossz Jelenlegi súly, hossz Lakhely
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. 55 cm, 3600 g 92 cm, 15 kg Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 g 68 cm, 8000 g Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. Szeged
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. Budapest
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. Budapest
Kitti 2001.02.17. Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus Johanna 1993.04.24. Budapest
Tamás 1995.03.08 Budapest
Karolina 1997.12.30. Budapest
János 2001.03.07. Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10. Szolnok
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Geri /26/ Lili 2001.03.14. 58 cm, 3700 g 70 cm, 7000 g Dunaújváros
Dia /25/ Bori 2000.06.23. 58 cm, 3650 g 86 cm, 8-9 kg
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. Budapest
Simon 2000.08.25. Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
Kriszta Anna
Nik Dominika 2001.04.22.
Tünde Nóri
Lili
Stefi
Beáta Dominik 2000.04.14.
Snoopy/30/ Zsombor 2001.05.30. 51 cm, 3150 g 52 cm, 3375 g Budapest
Andi Kinga 2000.12.23. 55 cm, 3220 g 68 cm, 7850 g Budapest
</pre>

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Szia Ancsa!

A táblázatot kiegészíteném: én 24 éves vagyok és budapesti. A lánykám 49 cm-rel és 2.90 kg-mal született.

Nálunk is nagy gond a bukás és Domcsi is nagyon sokat csuklik. A dokibácsi azt mondta, hogy drasztikus megnyalatni vele a citromot, pedig attól azonnal elmúlik a csuki, a teával nagyon sokáig tart, hogy elmúljon. Mi a véleményetek?

Nik
nik (nik)

Sziasztok
Ma jót napoztunk. Orült meleg volt.
Tünde, Nik. Tegnap siettem, annyit tennék hozzá, hogy Csongi is mohosan eszik születése óta. Mi voltunk UH-n is mert sugárban is jött belole, nagyon megijjedtem. Szerencsére semmi baj nincs. Azt mondta a dokinéni, hogy o ilyen és kész. Ajánlották, hogy emeljem fel a fejénél a kiságyat. Oszinte leszek, nálunk nem jött be. És azt én is tapasztaltam,hogy éjjel semmi baj nincs. A lényeg, hogy legyen pisis pelus, mert akkor nincs kiszáradva. És ha gyarapszik, nyugodt baba, akkor szokjatok hozzá, nincs baj, csak ok ilyenek és kész!
Csuklás: Én nem adnék neki citromot. Gondold el milyen lehet az a kis gyomrának! Ha már nagyon sokáig tart én cicit adok neki. Vagy elmúlik magától.
Szorítsatok, holnap délelott kapja Csongi a védooltást!
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Bigacsiga, köszi! Nagyon kedves és alapos vagy!
Évi
Évi (Évi)

Halihó!

Hú micsoda termés!!! feljöttem, mondom biztos a szokásos hétvégi forgalom volt, aztán tessék.

Tünde és Beáta legyetek üdvözölve errefelé, örülök, hogy itt vagytok ti is. Írjatok sokat!

Nik! Én cicit adok csuklásra, attól elmúlik hamar, ha pedig nem kér, akkor hagyom, de Lili általában fél órát is képes csuklani és akkor újra megpróbálok cicit adni és elfogadja. Szóval nálunk nem múlik el magától, meg most minek szenvedjen. Nagyon utálja szegényke.

Évi! Lili n&#337; mint a bolondgomba, amikor szoptatom olyan hatalmasnak t&#369;nik. Napszámban nem tartanám az biztos... Kipihented magad?

Ancsa! Kössz a táblázatot, aranyos vagy, hogy még ilyenre is jut id&#337;d. Könnyen sorrendbe tudod rakni? Ha nem akkor nem muszáj, de ha igen, akkor áttekinthet&#337;bb lenne.

Verus! Jancsi mennyit alszik napközben általában? Kíváncsi vagyok. Évi Csongira is, mert kb. egyid&#337;sek vagyunk.

Beáta! Jó kismamaságot Neked, jó kicsi a korkülönbség a picik között. Így is tervezted?

Tegnap voltunk csecsem&#337; úszás megbeszélésen, jöv&#337; héten szombaton megyünk el&#337;ször. Addig le kell h&#369;teni a fürd&#337;vizet 29-31 fokra és abban fürdetni. Szegény én meg megfagyok majd... De mindent a babuciért. Lehet, hogy Apával többet fog fürdeni. Most éppen kint sikoltozik a fiúknak... Szóval minden este le kell önteni egy pohár vízzel egy vezényszó kíséretével. tegnap este egy kicsit meglep&#337;dött, de könnyen vette az akadályt. A vezényszó azért kell, hogy kés&#337;bb amikor már nem lesz meg a búvárreflexe, akkor a vezényszóra fog leveg&#337;t venni és úgy kell majd lenyomni a víz alá. Egyébként az els&#337; órára Apukájával megy, mert én nem merem lenyomni az tuti.
Ma családi összejövetelen voltunk nagyon meleg volt, Lili járt kézr&#337;l kézre. Ny&#369;gös volt aztán rájöttünk, hogy melege van és kivittük a leveg&#337;re. Na ott aztán semmi gond nem volt. Nagyon sokat eszik egyébként zöld a kakija, de mit csináljak, ha állandóan enni kér??? Most ide hallom, hogy egyfolytában dumál. Megtalálta a hangját. És nagyon nyúl már a dolgok után. tegnap és ma is, ami a közelébe ér egy kis ügyeskedés után megfogja, ill. megtapogatja. Még nagyon kordinálatlan a mozgása, de kezd alakulni. A kezét állandóan belenyomja a szájába, aztán öklendezik t&#337;le. Majd megtanulja, hogy ne csinálja. KépKépKépKép
Most megyek meert látni is akarom nem csak hallani a dumálását.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

SZiasztok,

olyan jó, hogy válaszoltok.

Évi, tegnap nézedlodtem még, és valamelyik topicban megtaláltam a névlistát, fényképeket. Megnéztem Csongit, irtó édes, de a bezárásnál valamit elbabrálhattam, mert ma este, amikor a férjem kinyitotta a gépet, Csongi volt a képernyovédonk. Péter el volt ájulva, hogy milyen ügyes vagyok, hogy feltettem Stefit képernyovédonek. Csak késobb nézte meg alaposabban, amikor értetlenül néztem rá, szóval Csongit ismeri az egész családunk. Aranyos.

Ancsa, kösz, hogy bevettél a táblázatba, akkor most kiegészíteném. Nóri és Lili 1997. 05.13.ikrek
Nóri 3300g, 52 cm, Lili 3500 g,54 cm. Budapesten születtek Stefi valójában Stefánia, 2001.02.15-én született szintén Bp.-en, 4400g,56cm volt. Budaörsön lakunk. Én (Tünde) 32 éves vagyok.

Anikó, nekünk is volt zöld kaki, azt mondták, hogy sokat eszik a nocike és emésztetlenül jön ki a nagy része. A barátnomnél viszont pont ellenkezoleg volt, kiderült, hogy éhezéses kakija volt, tehát nem kapott elég kaját, persze o fogyott is, pontosabban nem hízott. Ahogy elkezdett pótlást kapni, minden rendezodött. Úgy látom viszont Lili súlynövekedésébol,hogy ez nem a ti zöld kaki típusotok.

Nik, szerintem is a legjobb a szopi a csuklásra, bár Stefit nagyon zavarja, így hamar sírva fakad tole, amitol azonnal abbamarad. Néha ráfújok az arcára, ettol furcsán kapkodni kezdi a levegot, és abbahagyja a csuklást

Sajnos mennem kell, ma van a vasalós napom.

Tünde
Tünde

Sziasztok Lányok!

Tünde! Örülök nektek is, 2 nappal kés&#337;bb szültél mint én, ugyhogy mi tudjuk a gyerk&#337;cöket hasonlítani.Kép

Andi! A juniusi Kismamában van cikk a babás nyaral&#337;helyekr&#337;l , egész jók is vannak benne, ill. van benne honlapcím is amit megnézhetsz, asszem a Turiszt. Hiv. lapja.Milyen volt a börze?

Ancsa! Tényleg szuper vagy, hogy így összefogod a dolgokat. Adatok: 52 cm, 3400g, most 62 cm, 5600 g.

Lányok! Tegnap volt életünk legszörny&#369;bb délutánja. A nappal is húzós volt, alig aludt, sokat sírt, de 6-tól 9-ig úgy üvöltött megállás nélkül mint akit nyúznak, bármit is csináltam vele. Persze pont amikor apukája elment vásárolni. Úgy kiborultam, hogy sírtam. Valszeg a borsólevest&#337;l fájt a pocija, mert ma 5x volt kaki.

Ma viszont Telkiben voltunk barátoknál egész nap, kertes ház, jó leveg&#337;n és el voltak t&#337;le ájulva, hogy egy nyugodt kis angyalKép

én csuklásra ha már nagyon unjuk akkor forralt vizet adok.

Most megyek etetni, jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!!

Tényleg nagy volt a forgalom tegnap este óta!Kép

Geri: Jancsi általában a délelöttöt ébren/éberen tölti, dél körül eszik és akkor cca. 2-3 órán át alszik, délután 6-7 körül kezd nyügös lenni, úgyhogy fürdés, evés és legközelebb 4 körül kel fel. Mondhatom azt, hogy ez már rendszeresKép

Ancsa: Olyan ügyes vagy!! Irigyellek!
Én is kiegészíteném a tábl.-ot: Hanna születéskor: 55 cm, 3300 g. Most: 130 cm, 25 kg. Tomi sz.:50 cm, 2850 g. Most: 135 cm, 27 kg. (Képzeld, 2 ével fiatalabb, mint Hanna és már most magasabb és nehezebb Kép) Kari sz.:55 cm, 3350 g. Most: 105 cm, 17 kg. Jancsi sz.: 51 cm, 3250 g. A jelenlegi súlyát holnap megírom, mert akkor megyünk méretni is.( meg oltásraKép) Én pedig 27 éves vagyok. KÖSZI!!

Puszi mindenkinek: Verus
verus (verus)

Halihó!

Még annyit akartam írni, hogy napi egy óra séta 300 kalóriát éget, ezt most olvastam vhol. De közben semmi nasi, pl: fagyi, hot-dog Kép

Tünde! Szép súllyal születtek az ikrek, természetes úton?

Puszi
Gerianikó

Sziasztok!

Kati, Explorerre már valaki megírta, Netscapere meg: view / character set és nekem a Western (ISO -8859 - 1) van beállítva.

Nekünk anno vki mondta, hogy ha csuklik a baba,akkor gyarapszik. Val. hülyeség, de amior már frusztrálja az embert, akkor jól jön vigasznak.

Tünde, bukásokat a nagyfiam is hasonlóan csinálta, a többség kinövi. Amit emlegettek a lányok, a reflux betegség, de szerintem amellett nem gyarapodna ilyen szépen.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok
Csongi megkapta a védooltásokat! A dokinéni érkezése elott egy fél órával elkezdett sírni. Csak úgy egyik pillanatról a másikra. Semmi nem használt. Így végigüvöltötte a vizsgálatot, az oltásról nem is beszélve. Ahogy kibontottam a egybol adtam neki kúpot, a dokinéni tanácsára. Aztán mondta, hogy adjak neki cicit, és láss csodát, egybol megnyugodott! Aztán büfizés után hosszan vizsgálgatta a dokinénit nagy szemekkel, majd elkezdett neki gagyarászni!! Még egy ilyen kis kölköt!
Megállapítást nyert, hogy jön a foga. De az, hogy meddig tart a folyamat, csak az Isten tudja... Egyenlore nem ajánlotta még a Dentinoxot, azt mondta várjak, amíg úgymond tarthatatlanná válik a dolog. Azért én ma megveszem biztonság kedvéért.
Mindezek után Csongi fél órát telitorokból magyarázott,majd elaludt. Várom, hogy mi lesz. Olyan jó lenne, ha nem lázasodna be nagyon!
Ja, és tettem borogatást a lábára.
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
A táblázathoz:Janka 3550g,55cm-rel,Simon 3250g,54cm-rel született.A mostani adataikat legközelebb írom.
Simon rengeteget sír,napközben kb.2x 20 percet alszik......viszont éjjel nem kel fel.Reggel 5-kor szopizik,kicsit visszaalszik,aztán elindul a nap......
Szokás szerint rohanok,puszi:Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok,

a nagylányaim még mindig nem alszanak, de ez már apa feladata, o harcol velük. Utálnak aludni. (legalábbis elaludni).
Stefi már alszik, egész nap aludt szinte, nem tudom mi volt ma, front, vagy a hold áll ma máshogy, mindenesetre nyugi volt.
Verus, nem mondom, hogy Jancsi sokat alszik. Közben nyugodt, és elvan? Vagy mit csinál? Fiatalabb Stefinél, de Stefi többet alszik. Nem lehet könnyu.
Anikó, a lányok (ikrek ) természetes úton születtek, viszonylag rövid ido alatt, a 38. héten
Mintha ma lett volna, úgy él bennem minden perc.
Lányok, nektek nem hullik nagyon a hajatok? Nekem az utóbbi hetekben borzasztóan elkezdettt. Mit tehetnék?
Évi, Stefi is rögtön kapott kúpot, nem is lázasodott be, viszont irtóra fájt a Di-Per-Te-s lába. Már ha felemeltem is ordított, és minden egyes mozdulatraa fájdalmasan felsírt. Tudjátok, nem úggy, mint amikor éhes, vagy nyügi, hanem fájdalmasan. Úgy sajnáltam. Megmondom oszintén mi aznap nem is fürdettük meg, csak a popsiját tettem tisztába és már el is aludt. Az éjszakai szopinál már semmi nem volt.
Tünde
Tünde

Sziasztok!

Pankamama: Köszi a Kismama újságban én is olvastam, de amelyik elfogadható árú, ott már nincs hely, a többi uszonyú drága, legalábbis nekünk (Kolping Hotel 5200 /F&#337;/nap). A Babaruhabörze, nekem iszonyú volt, azt hiszem nem nagyon megyek többet. Amiért kimentem (etet&#337;szék), az nem nagyon volt, vagy pedig ez a most divatos Brevi, ami olyan széles, hogy be sem fér a konyhánkba (lakótelepi "óriás" konyha). Szóavl aki szeret turkálni, az biztos talált sok mindent, de nekem sajnos nincs türelmem.

Ancsa: nem, nem költözünk MAglódra, csak telkünk van, nem is igazán Maglód, csak oda tartozik, Erzsébet-telep talán a neve. Igazából csak néha füvet nyírunk, szalonnát sütünk ott. Kb 20 éve vették a nagynénémék a telket, akkor ott csak nyaralók voltak, most pedig csak lakóházak vannak, milyenk az egyetlen nyaraló. A telken van egy kis k&#337;ház és egy faház, de a szomszédok nem valami jók. Ráadásul én t&#337;sgyökeres Zuglói vagyok, soha nem is laktam, s&#337;t nem is dolgoztam máshol (persze ez véletlen), úgyhogy egyel&#337;re maradunk. Bár egy kertes ház jó lenne, és épp a múltkor néztem, hogy arra talán még meg lehet fizetni.
Bobojszával ellentétben nekünk az éjszakai alvás nem megy, általában kétszer fel kel szopizni, illetve szerintem nem éhes, de cici nélkül nem tud visszaaludni, én meg nem merem hagyni sírni, mert félek, hogy a szomszédok felébrednek (3 kisgyerek van a szomszédben), szerintetek hülyeség? Olyan nagy dilemma, hogy hagyjam egy kicsit sírni, és elalszik, vagy ciciztessem meg? A dokin&#337; azt mondta, már nem kellene éjjel ennie, mert nagybaba, dehát ezt hiába mondom a Kingának...

Sziasztok!

Andi
Andi

Sziasztok!

Ma milyen kevesen... Kép Már elkényeztettetek a hétvégén.

Évi! Büszke lehetsz bébidre, reméljük Verusnak is így sikerült. Nekem a dokim azt mondja nem baj, ha lázas, amíg vidám és mosolyog. Ha nem így van, akkor kell utánajárni a dolognak. Mi jöv&#337; héten kedden kapjuk az oltásokat, megkértem Anyucimat jöjjön velünk hátha hazafelé nem fog megmaradni a kocsijában. Szerintem Csongi fél órát kiabált a dokinénivel, nem? Jól megmondta neki, hogy legközelebb kit szurkodjon Kép

Tündi! Minden tiszteletem a tiéd ikreket szülni... Én már annál az egy bébinél is hulla voltam, hát még ha kett&#337;t kellett volna.

Ma van Anyukám szülinapja, gondoltuk elmegyünk vacsizni a családdal. Szabolcs nem akart jönni és mondtam, hogy akkor itthon marad Lili is. Miel&#337;tt elindultam megszoptattam, hogy tele legyen a poci. Hát alig akart leszállni a cicimr&#337;l. Szóval miután eljöttem elaludtak fél órára apucijával. Aztán kelés után elkezdett sírni. Apukája a szokásos vígasztalásokkal próbálkozott, de mindhiába. Ordított. Hívtam &#337;ket ordított, aztán 3/4 óra ordítás után Szabolcs megkérte, hogy jöjjek haza. Persze azonnal megtettem, de mire hazaértem már nem sírt. Akkor hagyta abba egy perce. Szerintetek érezte, hogy közeledem? Hiányoztam neki? Ez változni fog vagy készüljek fel, hogy így marad egy darabig?

Most megyek, puszi:

Anikó
Gerianikó

Anikó,
Stefi ugyanezt szokta ( ill. régebben csinálta, az elso hónapban) csinálni, én vásárolni szoktam lemeni este, Péter telefonál, hogy most már menjek, mert nem tud vele mit kezdeni, mire rohanok fizetni, félbehagyva a nézelodést, mire kijutok a pénztártól, újabb telefon, hogy "maradhatsz nyugugodtan, elintéztem". Kösz. Jókor. Szóval, szerintem megérzik. ( Ha a közeledést nem is, a hiányt egy ido után biztos. )
Boldog szülinapot a Mamádnak.
Két gyereket megszülni tulajdonképpen nem egyenlo két külön gyerekszüléssel, hiszen a vajúdás csak egy. A kitolásnál duplázódik meg a helyzet. Szóval inkább másfél. A problémák (nehézségek ) meg inkább utána jönnek...
Persze Stefi sem volt sokkal egyszerubb, sot.. Óriásbébi volt, szerintem fájdalmasabb, bár rövidebb, mint az ikrek. Állítólag ez így van a többedik gyerekeknél.
Sziasztok: Tünde
Tünde

Sziasztok Lányok!!

Mi is túl vagyunk a szurinKép Vagy inkább Kép
Jancsi édesen dumált a doktor néninek, bár "leszidta", hogy lógatja a fejét, amikor ülésbe húzzák.(Remélem érthetöen írtam) Szóval gögyögött, egészen addig, amíg meg nem szúrták. Felkészültem a legrosszabbra, hogy nagy bögés lesz, meg minden.., de Jancsi rácáfolt: eleinte nagyon sírt, aztán nem telt el 4-5 perc és magától abbahagyta! Az öltözködésnél már újra nevetgélt. Rögtön amint hazaértünk, beborogattam a kis combiait, azt nem igazán szerette; éjjelre adtam kúpot neki és most alszik. Remélem én is, hogy nem lesz semmi láz az éjszaka.

Évi, gondoltam Rátok, gratulálok az ügyi kisfiadhozKép

Ancsa: Jancsi jelenlegi adatai:6550g,64cm.

Tünde: Nálunk nincs ideje Jancsinak unatkozniKép Amikor nem alszik, édesen elvan, bár a nagyobbak állandóan szórakoztatják. Szóval nem igazán problémás kisbaba.Kép

Sziasztok, puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Geri!

Bori is pont ilyen volt ennyi idõsen... Volt olyan, hogy az osztálytalálkozómra mentem, közben többen is telefonáltak, de csak az én hívásaimra ébredt fel... És mielõtt hazaértünk voplna bárhonnan, mindig egy perccel elõtte fent volt, télleg mintha megéreznék. Szerencsére ma már jobb a helyzet, nyugodt szívvel itthon lehet hagyni egy-egy hosszabb-rövidebb idõszakra, hála annak a kényszerhelyzetnek, hogy ugye dolgoznom kell, stb. De elõtte volt egy kis szoktatási idõszak is. Amikor a jogsimat csináltam. Szóval, nyugodtan menj el néha, jár az a kis szabadidõ és kell a feltöltõdés is, õ pedig meg fogja szokni és idõvel megérti, hogy nem örökre tûnsz el...

Tünde! A hajhullás tök normális, túl sokat nem tudsz és nem is érdemes csinálni ellene, mivel ezek azok az elhalt hajszálak csak, amiket a terhesség alatt a megváltozott hormonháztartás nem engedett kihullani. Tehát, ezek most már csak halott hajak, nõ új helyette, ne izgulj.

Andi!

Nekünk az éjszakai alvásproblémánkra az Aludj jól, gyermekem címû könyv jött be nagyon, bár már hallottam ellenvéleményeket is róla. De nekünk nagyon hatásos volt, mióta végigcsináltuk, azóta Bori egy zokszó nélkül, EGYEDÜL alszik el és végigalszik minden éjszakát.

Remélem segítettem.

Puszi:

Dia
dia (dia)

SZiasztok,

Ancsa a táblázat tényleg klassz, íg ymár jobban képben vagyok....
Az én hiányzó adataim: Anna 2001.05.01-én született, 3000 kg és 49 cm volt. Ma mértem, 4230 gr és kb. 52 cm. Budapesten lakunk. Én 29 leszek decemberben.
A hétvégén BAlcsin voltunk. Pötyikém 6- hét után elõször - két éjszaka az ékszakai szopi után nem volt hajlnadó elaludni, csak kb. fél óra sírás után. Mivel nem akarjuk rászoktatni, hogy a testünkön aludjon el- azt nagyon szereti - ezért hagytuk, had sírjon. SZerintetek ez helyes? AZért napközben néha együtt alszunk. Meg azt találtam ki, ogy nem teszem tisztába, mert attól állatira felébredt, azt hioszi,hogy most történik valami.
CSuklás: én cicire teszem, de volt már hogy hagytam, kb. 5-10 perc múlve lemúlt neki. AZt olvastam, hogy a babákat egyáltalán nem viseli meg ,szóval nem szenvednek tõle, csak a szülõk képzelik ezt.

Lányok, létezik olyan videókazetta, hgoy szülés utáni torna? Mert kismamatornát találtam, de iylet nem.
Kriszta

GERI: bocsi Neked nem is írtam... Szóval szerintem is a hiányt érzik meg, de az én tapasztalataim szerint ez a hiányérzet alábbhagy, úgy 1.5 éves korig, akkor az én gyerekeim irtó anyásak lettek, annyira, hogy az egyébként jól alvó gyerek, addig bögött a rá vigyázó Nagyinál, amíg haza nem értünk... Akkor csak megsimogattam a fejét és aludt reggelig. Igaz, utána köv.-ö néhány nap kicsit bizalmatlan volt, (fel-felébredt) De azért szerintem szoktasd öt/öket, ahhoz, hogy idönként -1-2 órára- nem vagy vele.
Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Évi, Verus! Örülök, hogy jól alakultak a dolgok ami az oltást illeti.Kép

Tünde! Ne aggódj, az én hajam is iszonyúan hull, de még a kopaszodás jeleit nem látomKépRemélem jobb is lesz, mert a vasárnapi ebéd is tele vanKép
Ma nálunk is nyugi volt, ki tudja mit&#337;l, pedig nagy szél volt.

Andi! Jó, hogy írod, akkor én már fel se hívom azokat a számokat. Hová szeretnétek menni nyaralni? Mi az idén a Mátrába vagy a Bakonyba ugranánk le pár napra. az lvással mi is ilyen gondban vagyunk, mert 3 hónapos kora óta Panka ismét hajnali 2-3-kor kel, szopizik és alszik tovább. Próbáltam már cumit adni ilyenkor de nem használt. Sírni hagyni én nem a szomszédok miatt nem akarom, hanem a férjem miatt aki korán kel.

Dia! Mit csináltatok amikor éjjel felkelt Bori?

Geri! Ez nekem érdekes, mert én is pár hetes kora óta itthagyom gyakran a gyereket az apjára vagy a nagyszül&#337;kre 3-4 órára és soha nem sír. Nekem nem úgy t&#369;nik mintha hiányoznék neki /tejcsit hagyok neki cumisüvegben mindig, elfogadja bárkit&#337;l és a fagyasztottat is megissza/ És bizony hetente vagy 2 hetente el is megyek valahová, néha akár cél nélkül is pl. ma csak a Körúton kirakatokat bambultam. Tervezek járni nyelvsuliba is heti 2x.
Már tegnap is akartam írni: ez a babaúszás nem szadi egy kicsit?Kép

Jó éjt:Pankamama
PM

Szia Pankamama!

A módszer valójában roppant triviális. Ugyebár már mindenkinek kialakult valamilyen esti kis szertartása: fürdés, evés, alvás, stb.

Na: alvás elõtt legyen egy mese, dal, mondóka, vers, amit a gyerek ne a szobájában, illetve -ha külön szoba nincs- ne a kiságyban hallgasson meg.
Legyen mellette valami kis kabala, rongy, párna, maci vagy bármi, amit TE válassz ki és nevezz el. Ha cumizik, rakjatok több cumit mellé, hogyha kiesik a szájából, ne kelljen keresgélnie, akadjon egy mindig a keze ügyébe.

Szóval, mmiután elhangzott az esti dal, mese, stb., tedd be a kiságyba, bárhogy tiltakozik, ülj a közelébe, mutasdd meg a kabalát, aki majd vigyázz rá minden éjjel, és beszélj hozzá egy kicsit. Próbálj meg a szavakra koncentrálni, nagyon nyugodtan és határozottan beszélni, és mondd el neki, hogy most aludnia kell és egyedül kell elaludnia, mert így anya és apa is sokkal kipihentebb lesz, és az milyen jó lesz, stb. találd ki a magatok verzióját, a lényeg, hogy ne éreztesse a mondandód vele azt, hogy most valami különleges történik vele, hanem hogy nagyon is természetes része ez az emberi életnek. Aztán mondd meg neki, hogy most egy percre kimész, de itt leszel a közelben és próbáljon meg elaludni. Kívánj neki jó éjszakát és hagydd ott. Valószínûleg oltári visítás lesz a válasz, de egy perc tényleg nem hosszú idõ.
Egy perc múlva menj be hozzá, ülj le a közelébe, DE NE VEDD FEL!!! és megint mutasd meg a kabalát és mondd el a monológot. Vsz. mindennel próbálkozni fog, hogy vedd fel, stb. lehet, hogy megpróbál beléd kapaszkodni, sír majd, feláll, nem kell ezekkel törõdni, azért csinálja, hogy felvedd, nem azért, mert baja lenne... Miután elmondtad, határozottan állj fel, köszönj el, és mondd meg, hogy most 3 percre hagyod magára és menj ki.
3 perc után be, leülés, kabala, monológ, köszönés és most öt perc... Elsõ este ez legyen a maximum! Ha eddig nem aludt el, ezután is 5 percenként menj be hozzá... /Bori elsõ este 30 percig sírt, és 1 óra 10 perc alatt aludt el./.
Az éjszakai felkelésnél és a délutáni elalvásnál legyen ugyanez a módszer!
Második este már 3 perccel kezdesz, aztán 5 és 7 perc a maximum. Harmadik este 5 perc, 7 perc és 11 percig mehetsz el. Negyedik este 7, 11, 13, és a többi. Nálunk úgy a negyedik estére jutott odáig a dolog, hogy miután letettem, rögtön, zokszó nélkül elaludt, és egy hét után már kb. 2 átaludt éjszakával büszkélkedhettünk.

Ami fontos: beteg, lázas gyerekkel ne kezdd el.
Ha a baba még pici és tényleg éhes éjjel, ne csináld! /ezt onnan tudod, hogy mennyit és mit eszik elõtte este, illetve az éjszakai szopinál eszik-e rendesen vagy pár cuppantás után már alszik is édesdededn./
Nem a személy a fontos, hanem az állandó körítés, tehát, ha te nem vagy elérhetõ, csinálhatja a férjed vagy a bébiszitter is, de ugyanúgy csinálja, ahogy te elkezdted.
Nagyon fontos, hogy a gyerek, ha éjjel felriad, ugyanazokat a körülményeket találja maga körül, mint amikor elaludt, tehát, ha villanyfénynél alszik, akkor legyen egy kis éjjeli fényforrás, stb.
Az éjszakai elalvásnál sem kell, hogy teljes csend legyen, nyugodtan neszeljetek csak, délután pedig nyugodtan folytatódjon a megkezdett házimunka, ezt is meg kell tanulnia elfogadni, és elvonatkoztatni tõle.
Ne érezze úgy, hogy meg akarsz tõle szabadulni, mert akkor juszt is fent marad, ha azt érzi, hogy ki akarjátok hagyni valami érdekesbõl.
És végül: a következetesség. Arra fel kell készülni, hogy kemény és fárasztó egy hétnek nézel elébe, de megéri... Utána legalább már nyugodtan alhatsz. És nem utolsósorban a gyerek is sokkal kipihentebb és kiegyensúlyozottabb lesz, ami legalább ilyen fontos!!!

Ja, még egy dolog, a könyvet egy alváskutató írta, és szerinte a gyerekek a téli idõszámítás szerint este 8 és fél kilenc, a nyári idõszámítás szerint pedig fél kilenc és kilenc körül a legfogékonyabbak az elalvásra... Nálunk ez is bejött, de persze ezt muszáj olykor rugalmasan kezelni...Kép

Majd írj, ha kipróbálnátok, hogy hogyan sikerült.

Puszi:

Dia
dia (dia)

Sziasztok Lányok!
Csongi láz nélkül átvészelte ezt a fránya oltást!!
Tegnap egész délután aludt, tiszta kóma volt a lázkúptól. Viszont éber pillanataiban jókat gagyarászott, csak néha jutott eszébe, hogy fáj a lába, és akkor tényleg olyan fájdalmasan sírt. Éjjel állandóan azt néztem, hogy nem lázas-e, és fél 3-tól volt egy óra nyugi, így én nem sokat aludtam. Az egyik lábán a szuri helye egy kicsit pirosabb. Kérdésem lenne, hogy szerintetek meddig kell borogatni? Bár annyira rugkapál, hogy sokáig nem marad egy helyen a vizes zsepi.
Tünde, teccett a képernyovédos sztori!!!! Bár Csongi azon a képen 10 napos, ideje lenne már frissíteni!
Geri, Csongi kb. 2 hete minden szopi közben alszik kb 50 percet! Kész csoda. Este meg úgy 9 körül alszik kb. 3-4-ig, szopi, és alvás 8-ig. Nem rossz.
Verus én is gondoltam rátok! Hogy telt az éjszaka?
Most ennyi.
Csaó Évi
Évi (Évi)

HOL VAGYTOK? Mindenki éjjel jár ide?
Csongi ma egész nap aludt! Pedig már nem kapott lázkúpot. Aludt egyfolytában 2 órát. Ilyenre még nem is emlékszem. Jó volt, én is aludtam. Csak így szukszavúan.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Dia: Köszi a jótanácsot, a könyvet én is olvastam, de a Kinga néha nagyon könnyen elalszik, néha a szertartásokat végigcsinálva, van hogy fél órát sír szívettép&#337;n, óriás könnyekkel, és csak cicin alszik el. Sajnos elég nehezen viselem, ha sír.... Tudom, hogy neki teszek rosszat, ha nem szoktatom az egyedüli elalváshoz, hiszen nem lesz mindig cici.... Azt hiszem er&#337;t veszek magamon.

Hajhullás: Kb egy hónappal ezel&#337;tt nekem is iszonyúan hullott a hajam, és nagyon ideges voltam t&#337;le, mert mindig mindenhol haj, haj, haj,de mostanra azért alább hagyott, igaz én elkezdtem vitamint szedni, de azt nem tudom, hogy az segített-e (mármint a vitamin).

Nálunk is, ha elmegyünk valahova, és itthonhagyjuk a Kingát, miel&#337;tt belépnénk az ajtón, vagy telefonálnánk biztos, hogy felébred, nagyon érdekes..., vagy inkább ösztönös?

Sziasztok!

Andi
Andi

Sziasztok!!

Dia, ez nagyon jó!! Megjegyzem, hátha 1x szükségem lesz rá...

Lányok, az oltás utáni éjszaka nyugodtan és láztalanul telt el!Kép Igaz, ma kicsit sírósabb volt és aluszékonyabb, de estére visszatért a jó kedve. Geri, Ti is mostanában kapjátok a Di-Per-Tét, ugye?

Évi, Egyébként nálunk is pirosabb az egyik combi, a borogatást én még ma napközben is rajtahagytam. (Én egy kis vékony kendövel rákötöttem a lábára, úgy , hogy ne zavarja és ne is fájjon neki.)

Tudjátok, hogy vasárnap lesz Apák napja?Kép
Nekem tetszik, hogy ezt az ünnepet "átvettük" az amerikaiaktól.

Ma megvettem az ehavi Anyák lapját; van benne 1 cikk a netezö nökröl.. A statisztika alapján az USA-ban 49%, MO-on 44%, míg Európában csak 41% a nöi netezök aránya.. Mi csak növeljük az arányokat, nem?KépKép

Mindenkinek jó éjt!!
Verus
verus (verus)

Szia Ancsa!
Az én hiányzó adataim: Jázmin 2920 grammal és 49 centivel született (kis pöttöm volt, igaz csak a 37. hétig maradt a pocakomban). Most 6,5 kilogramm és 66 cm. És most látom csak hogy egykorúak vagyunk és csupán 1 nap van a babáink születése között!!
Lányok!
Ritkán írok, de mindig olvaslak benneteket!
Két hónap múlva megyünk nyaralni babástól, és azt mondta a védonom, hogy nem elég ha az árnyékban heverészik kisruhában délutánonként velünk a parton, hanem használni kell valamilyen napvéd&#337; krémet is (gondolom az arcocskájára, meg ahol kilátszik a ruhából). Szerintetek is van erre szükség? Eddig csak fürdetokrém került a borére, semmi márkás babaápoló vagy ilyesmi, nem lesz valami baja t&#337;le? Feleslegesen aggódom? Meg úgysem hagyom kint órákig, tuti, hogy nem fog leégni. Hátha ti okosabbak vagytok a témában.
A kötött csípos témát anno még én vettettem fel eloször, azóta nálunk megoldódott a helyzet, az elso héten minden pelenkacserénél volt csípokörzés, már akkor üvoltött ha a térdéhez értem, azóta viszont már egyáltalán nem feszíti a lábát és hangosan kacarászik a tornáztatás közben. Úgyhogy akinek még van hasonló gondja, csak tornáztatni bátran, meg fogják szokni a picik és lehet hogy a végén még élvezik is. Inkább egy hét sírás minthogy késobb valami gond legyen a lábikójával!
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Jázminmama
Jázminmama

Halihó!

Olvastalak ám titeket tegnap is, de nem volt id&#337;m írni. Halom vasalatlan várt, a picire már nem tudtam volna mit ráadni. Régen voltam a vasalással ennyire elhavazva. De mostmár rendez&#337;dött a helyzet. El&#337;hivattam a fényképeket a találkozóról, nagyon jók. Pankamamáról nincs fotóm, de a többi sikerült. Befényképezem a kamerába és utána rárakjuk a gépre aztán küldöm mindenkinek. Csak id&#337; kérdése.

Évi! Hol kell lapot kérni útlevélhez? Még a postán? Lili az utóbbi két éjjel két alkalommal kelt, 2-kor és 6-kor, el&#337;tte pedig úgy, mint Csongi. Nálunk egyáltalán nincs rendszeresség az éjjelekben, de még a nappalokban sem. Azt tudom, hogy 2 órát bír ki ébren, aztán 20 perc szunya.

Kriszta! Mikor nem rakod tisztába Pötyikét? Éjjel? Akkor nem is érdemes, mert tényleg csak felébred t&#337;le. Vegyél Pampers pelust az sokáig kihúzza, én nem pelusozok éjszaka a kezdetekt&#337;l fogva. Az sem baj, hogy hagyod sírni, bár én nem teszem, mert Lili tényleg csak akkor sír, ha gondja van. Eleinte este 6-szor ciciztünk 7-t&#337;l éjfélig, de fokozatosan leszokott róla és ma már 9-kor alszik. Az viszont, hogy eddig eljutottunk egy-két sírós estébe telt. De nem sokba. Rajtam is édesdeden aludt, aztán mikor az ágyába raktam felébredt. De ez az els&#337; 1 hónapban volt kb. Én is féltem attól, hogy megszokja, de az rovosunk azt mondta inkább hagyjuk sírni egy pár napig, aztán megtanul aludni. Így is lett. Nálunk bejött.

Pankamama! Miért gond neked, hogy Panka felkel még éjjel? Ezt csak azért kérdezem, mert nálunk Lili 2-szer is kel és ez engem nem zavar. Mivel csak tényleg szopizni kel fel az pedig max. 10 perc. Gondolj bele, ha te szomjas vagy éjszaka nem mész ki inni? Én pl. ivós vagyok éjszaka és szerintem nem vagyunk egyformák. Tudom, hogy kés&#337;bbiek miatt nem jó kelni, mert félsz, hogy nem fog átaludni egy éjszakát sem 2 éves koráig, de szerintem ráérsz kés&#337;bb is leszoktatni err&#337;l. Persze ahogy gondolod, de inkább ad meg neki amit igényel és ne foglalkozz vele, hogy mások ilyen korban már egész éjjel durmolnak. KépKépKépKép

Verus! Igen jöv&#337; kedden kapunk oltást irigyellek titeket, hogy már túl vagytok rajta. Ahogy olvasom borogatni kell a lábat utána, akkor nem lesz babamasszázs aznap este. Bár már túllennénk rajta... Örülnék neki, ha Lili délután aludna 2-3 órát egy huzamban, akkor kiszámíthatóbb lenne és én is tudnék pihenni vele. Így pedig marad a dolgocsinálás a 20 percek alatt.

Ma voltunk együtt kozmetikusnál képzeljétek. Hát Lili baba kisangyal volt. 3 és fél órán keresztül nézel&#337;dött, játszott a pelusával és mosolygott. El voltam t&#337;le ájulva. Csak akkor volt panasz, amikor éhes volt meg amikor álmos lett. Aludt 25 percet, addig a kozmetikus kínzott engem. Máskor is viszem.

Verus, mit csináltok Apák napján. Egyébként jó, hogy mondtad. Köszi.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni, aki még nem ismer: Evey vagyok. A jó kívánságokat itt is meg szeretném köszönni! Sajnos végigolvasni nem volt még idöm, csak a júniust, de úgy látom, hogy sok ismerös név van itt.
Leírom az adataimat (örülnék, ha engem is bevennétek a táblázatba, ami nagyon jó ötlet, az ember csak megnézi és máris mindent tud, amit kell.) Tehát 31 éves vagyok, a gyermekeim: Krisztián, 1998. március 21. Budapest, Schöpf-Merei Kh., Adrián, 2001. május 28. Budapest, Péterfy S. u. Kh., született: 2900 gr és 49 cm. Jelenleg 3150 gr. Szentendrén lakunk.
Amikor csak tudok, jönni fogok, bár még egyenlöre nem látom át, hogy hogyan fogom csinálni a fözés, takarítás, szoptatás, fejés egyveleget. És hát nem ártana a nagy fiammal is foglalkozni.
Sziasztok:
Evey
Evey

Sziasztok,

azt hiszem itt mindne kérdésére választkaphat az ember!
Jázminmama: én voltam a hétvégén Pötyivel Balatonon, végig árnyékban - fa ill. naperny&#337; alatt - tartottam, de így is megpirult a kis pofija, úgyhogy szerintem nem árt bekenni! Én legközelebb biztos bekenem, állítólag a Nivea Sun Block nagyon jó erre, mindent kisz&#369;r. ( Ez persze majd 40 év múlva derül ki, igaz-e.)

Anikó, én Liberot használok, egyel&#337;re meg vagyok vele elégedve. Szóval csak furdalt a lelkiismeret, mert az éjszakai szopi közben sokszor hallom, hogy berottyant - én meg benne hagyom.... de még mindig jobb,mint fél óra sírás utána. Most én is próbálom rászoktatni az egyedül alvásra ,de pl. ma is "elcsábultam" - egy jó órát hagytam a nyakamba szuszogni.. Érdekes, hogy van, amikor simán elvan a kiságyban, van, amikor nagyon üvölt. Ma pl. letettem 7-kor fürdés és szopi után, de 7,25- kor még mindig üvültütt, úgyhogy felvettem, cici, dumcsi - most 8-kor letettemés csöndben van. GYorsan megnéztem, el is aludt!
Nálatok nem voltak ny&#369;gösek tegnap a gyerekek? Biztos front van. Pötyi du. 2-t&#337;l este 9-ig semmit nem aludt, úgy kimerült szegénykém, hogy csak éjje lháromkor ébredt legközelebb - a cicim persze majd kidurrant már.

Holnap viszem Pötyit az ortopédiára- persze rossz id&#337;t mondanak, és gyalog kell addig eltolnom, kb. 15 perc, de mit csinálok, ha zuhog az es&#337;? - majd beszámolok, hogy mi is az a "laza csip&#337;".

Sziasztok és jó éjszakát
Kriszta

Sziasztok Lányok!

Köszi Dia, hogy ilyen hosszan leírtad a teend&#337;ket. Ha hiszed, ha nem mi ösztönösen ezt csináltuk és nem is volt gond az elalvással egészen addig amíg ki nem találtam, hogy nappali alváshoz kap cumit éjjelihez meg nem. És ekkor kezd&#337;dtek a bajok, hogy este cumi nélkül nem akart aludni csak hosszú sírások árán. Tegnap viszont visszaadtam neki estére is a cumit és 1 perc alatt elaludt , ráadásul reggel 5-ig. Hát akkor marad a cumi.

Geri! nekem nem gond, hogy éjjel kelni kell, mert tényleg csak 10 perc, és állítom a napi kajaadagja 50 %-át akkor eszi meg úgy kortyol. Csak kiváncsi voltam mit lehet tenni egyébként ha valaha gond lenne ez ügyben.

Kicsit OFF! Lányok az erre fenntartott rovatban senki nem méltatott válaszra. szóval az ajánlott Pharmatex ill. Vaginal Film nem jött be mert csíp mindkett&#337;nket de nagyon. Kérdés: Más is tapasztalt ilyet?

Képzeljétek! A szomszéd lányról kiderült, hogy személyi edz&#337;, fitneszoktató. Így most hozzá járok heti2x és testreszabott edzéseket csinálunk. Isteni. Olyan izomlázam van, hogy majd meghalok és még messze sem kell mennem.

Verus! Örülök, hogy nálatok sem volt gond.

Geri írta, hogy a séta 300 kcal, a szoptatás az ugye 700 kcal, ha még edzek is az + 500 kcal, ez összesen 1500 kcal vesztés naponta amit csak 3 tábla csoki képes pótolni.Kép
Akkor megyek is a kamrába..........KépKépKépKépKépKép

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!
Rohanok Kép Kép Kép
Simon 72 cm,8,75 kg,Janka 102 cm, 15kg.
Puszi Bobojsza Kép Kép Kép
MIKOR TALIZUNK???????
orsolya (orsolya)

Sziasztok!
Evey, Beáta, Tünde üdvözlet nektek is!
Tünde! Azért nem semmi, a végén már csaknem 7 kilónyi gyermeket hordozni a pociban. Az én Kittim három és fél hónaposan volt 7 kg, elképzelni sem tudom hogy fért volna el bennem. A végén már bent feküdtél a kórházban?
Ancsa, Ildi! Köszi a segítséget Õ, Û ügyben, remélem most már jó lesz. Explorer van nálunk itthon, ezért nem találtam semmi olyat amit Ildi írt, ahogy Ancsa írta egybõl megtaláltam. Már csak az lehet a gond, hogy én sosem vagyok a neten amikor írom a hozzászólást, csak az elküldés erejéig lépek fel, nem tudom így is mûködik-e. Majd meglátjuk.
Évi, Verus! Örülök, hogy nektek sem volt különösebb gond az oltással Kép
Geri! Babauszinál a mi vezényszavunk az volt, hogy "HOPPÁ". Egyszer véletlenül (valamivel fejbeverte magát, vagy ilyesmi) felkiáltottam, hogy "HOPPÁ", olyan édi volt, ahogy vette a nagy levegõt. Ezután már vigyáztam, hogy csak az adott helyzetben mondjam ki ezt a szót. Egyébként a nagylányzó azóta is hidegebb vízben szeret fürdeni, ha olyat engedek neki amit én szeretek, akkor visít, hogy forró.
Fényképeket nagyon várom én is, ugye küldesz nekem is? Elõre is köszi Kép
Kriszta! Nagyon kiváncsi vagyok a laza csípõre, írjál, hogy mit mondtak.
Az én picim is berottyantott eleinte rendszeresen éjszakánként, de én nem mertem benne hagyni. Sötétben, pontosabban egy kék izzó világított csak, úgy raktam tisztába és közben nem beszéltem hozzá, hogy ne nagyon ébredjen fel. Utánna cici és kb. 10 perc múlva aludt is. Aztán elmúlt az éjszakai rotyizás. Kép

Nekünk sikeres volt a babaruhabörze. Nem úgy mentünk ki, hogy ez vagy az kell, hanem csak nézelõdni, hátha látunk valami tök jót (és mindig látunk is). Most járókát vettünk, óriás méretût. Kint volt a Megatoys is (vagy valamelyik babaáruház), és õk kétszer annyiért adták, mint ahogy végül sikerült megvenni. kb. 1 éve vették, de nem szerette a baba és nem is használták, ez látszott is rajta. Minden oldalról szemügyre vettük, de semmi hibát nem találtunk rajta, apukám azt hitte mikor meglátta, hogy új. A mintája is nagyon aranyos. És képzeljétek el, hogy amint itthon Kittit beletettük, egybõl próbálkozott a hasra fordulással és sikerült is, de a keze még maga alá szorult. Ez volt vasárnap, keddre már teljesen tökélyre fejlesztette a dolgot, simán fordul a hasára (vissza csak ritkán, inkább kiabál, hogy elég volt). Mostmár nem csak a járókában produkálja magát Kép

Adatok a táblázathoz: Alexandra 3.900 gr 59 cm, most 25 kg és 130 cm
Kitti 4.000 gr 53 cm, mai adatok 7.250 gr 65 cm

Puszi mindenkinek: Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok,

tegnap csak gyorsan beleolvastam, de idom nem volt írni.
Ma végre már nem kellett porszívózni Stefi orrát. ( A nagylányaim hoztak haza valamit az oviból, csak enyhe orrfolyás, de várható volt, hogy Stefi is elkapja. Hát így is lett. Hol van az a régi szép ido, amikor a lányoknak eloször 10 hónaposan folyt az orruk, addig semmi bajuk nem volt... Ez a sorsa a második generációnak.)Szóval ha tudnám, hogy hogyan kell olyan sárga kis mosolygóst csinálni, rögtön tennék ide jópárat, mert már nagyon sajnáltam szegény lánykámat. A nagyok rettento édesek voltak, annak idején ok is nagyon utálták, és hamar megtanulták rendesen kifújni az orrukat. Ha vonakodtak az orrfújással, "megfenyegettem" oket a porszívóval, és minden rendben lett. A zordon anya. Nos, simogatták Stefi fejét, fogták a kezét, enyhítve elkeseredését, ugyanakkor élénken figyelték - és élvezték -, hogy ez végre nem velük történik. Az oltásoknál ugyanez volt a helyzet. Nagyon aranyosak így hárman együtt.
PankaMama,
nem félsz, hogy a tejed mennyisége a tornával csökkenni fog? Én is próbáltam, de úgy vettem észre, hogy negatív hatással van rá. Úgy én most a szolíd Callanetics-et csinálom, abból is csak a csípot, és nagyon kicsit a hasizmot. Egyébként nagy mázli egy ilyen szomszéd.
Tünde
Tünde

Folytatás, az elozo oldalról.

Cs.Kati, az utolsó 3 hónapot kórházban voltam, bár ebben volt egy csöpp felesleges óvatoskodás, de mindegy túl vagyunk rajta. A vége már valóban nehéz volt, tul.képp. nem is tudtam nagyon mást csinálni, mint feküdni. Borzasztó nagy hasam volt, és vizesedtem is. Sejtheted, milyen lehettem. Szörnyu. De már minden a múlltté. Kivéve a striák a hasamon. Hát ez van.

Jázminmama,
a mi doki bácsink, (akiben teljesen megbízunk,) azt mondta, hogy nem kell bekenni, mert nem tesz jót a borének, a kritikus idot ( 11-3) még árnyékban sem szabad a babucinak kint töltenie, egyébként pedig árnyékban. Hát nem tudom. Mi még nem voltunk, de állítólag van gyógyszertárban kikevert fényvédos krém. Hátha azokban nincs annyi illatanyag meg miegymás. Nem ígérem, hogy pontosan megtudom, de teszek e felé lépéseket, és ha sikerül megtudnom valamit, azonnal megírom, hogy még tudj lépni, ha jó.
Tünde
Tünde

Sziasztok Lányok!

PM: az off-hoz: én a Pharmatexet használom, de nekem nem volt semmi mellékhatása. (én mégcsak a kúpot próbáltam ki, Te?)

Jázminmama: már azt hittem, hogy eltüntél, olyan régen olvastunk rólatok. Én a Johnson's Suncare-t használtam az összes gyerekemnél, csak ajánlani tudom. Soha nem égtek le, hanem fokozatosan barnultak le, nem lettek töle allergiásak sem -pedig Tomi fiam mindenre allergiás. Én a 35-ös faktor számút használom, és 2 nyárra is elég. Úgyhogy érdemes megnézni a szavatossági idejét! Bár most már valószínüleg csak egy nyarat fogunk kihúzni 1 flakonnal.

Geri: tök jó, hogy elkészültek a fotókKép
Apák napján, azt hiszem, a kedvenc kajáit fözöm meg a férjemnek.. és ilyenkor a srácok elhalmozzák szuper rajzokkal..Kép Régebben elmentünk biliárdozni a barátainkkal, de idén ez most kimarad.Kép Majd vhogy kárpótolom..Kép

Tünde: mosolygóshoz egy : és egy ) kell -közé nem kell orr- és ilyen leszKép A szomorúhoz pedig : és ( az eredményKép

Puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Olyan arik (aranyosak) vagytok, ahogy így olvaslak benneteket!!!! KépKépKépKépKép

Kati! Ez a Hoppá sztori, annyira jól szórakoztam rajta... Egyébként Lili jól bírja a "kiképzést". A pohár víz amit a fejére öntünk meg sem kottyan csak kapkodja a leveg&#337;t utána. Gond egy szál sem, egyenl&#337;re. Csak én fagyok bele a vízbe, mert én a forrót szeretem.

Evey! Szia itt is, gratula itt is a babádhoz. De úgy látom már a második. Biztos belerázódsz hamarosan. Gyere amikor tudsz.

Jázminmama! El sem hiszem, hogy megint itt vagy... Örülök neked.

Pankamama! Már régen kérdezted most válaszolok. Igen drasztikus ez a szoktatás a vízhez, de megéri. Fejleszti az immunrendszerét és szeretni fogja a vizet is. Nem beszélve a szül&#337;-gyermek kapcsolatról.

Kriszta! nekem nagyon sokat aludt Lili a hasamon eleinte nagyon élveztem nappal. Este is, de leszokott róla. Nálunk is volt éjjeli rittyantás, de csak egyszer pelusoztam át. Azért javasoltam a Pampers pelust éjjelre, mert az szívja be a legtöbb nedvességet, többet mint pl. a Liberó. Egyébként én is szeretem a Liberó pelenkát. S&#337;t nappalra Rossmann pelust használok. Tuti jó és most 31 Ft darabja. Szóval ezek a pelusok még a kaki nedvességét is beszívják, ha pedig kellemetlen lenne neki, hidd el nem hagyná szó nélkül.

Most lefekszem, puszi.

Anikó

Még annyit, hogy normális szerintetek, hogy Lili az én kezemben halál nyugis az Apukájáéban pedig ny&#369;gös. Én ezt nem akarom, de sírni hagyni sem. Mit tegyek?
Gerianikó

Jázminmama,

mégsincs gyógyszertári napkrém, bocs, rosszul tudtam. Szerintem használd a babáknak való naapkrémeket. Jó hétvégét. Reméljük szép ido leszKép
Tünde
Tünde

Verus,
kösz a sgítségetKép, amint látod sikerült.
Tünde
Tünde

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?