Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk továbbra is nagy viháncolás van odabent, napjában érzem néhányszor, bár már nem a kezdeti boxolást, csak tényleg olyat, amit egy csomó könyv ír, de Sebinél nem éreztem, hogy mintha pillangók rebbennének odabent hol itt, hol ott. :) Hopp, most is volt egy, tudja, hogy róla írok. :lol: Ez mostmár tényleg egyértelmű! :) Olyan jóóóóó!

Kriszti
Ez az megint-hányinger és hasmenés együtt nem lehet, hogy inkább vmi vírusfertőzéstől lehet? :roll:
Orrfolyás: ha csak olyan vízszerű tiszta (nem sárga v. zöld, gyulladásos), akkor lehet, hogy allergia. Azt mondják a terhesség kihozhatja vagy erősítheti - általában csak átmenetileg. nekem most nagyon rossz volt, de végre nem virágoznak a füvek, így a parlagfűig kaptam egy kis haladékot. :)
Véres-orr: nekem is simán van heti 1-2-szer minimum, de én eddig az allergiára, meg arra fogtam, hogy ebben a forróságban biztos túl száraz a levegő a lakásban, és azért van ki a nyálkahártyám... :shock:

Kia
Gratula a kis kukachoz!!! :)
Én szerdán megyek, már nagyon várom!!! Főleg, hogy itt sorra derül ki, kinek mije lesz... bár ekkor még Sebi is szégyenlős volt... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Bocsi, hogy nagyon eltűntem, de elég zsufi napjaink voltak-vannak. Fiamat fel-le hurcoltam a Balcsira a nagyszülőkhöz, mostanság meg a férjem családjával vagyunk. Sógornőm múlt héten érkezett Amerikából, férjem tegnap utazott el Bukarestbe, anyósom pedig ma jött autóval Kolozsvárról…
Nagymami elviszi egy hétre a fiamat nyaralni, remélem lesz több időm veletek tartani :D

Benszi, gratulálok, hogy összejött a kislány-kisfiú páros. Én szerdán fogok dokihoz menni, akkor már a 15.hétben leszünk, csak remélem hogy kiderül, hogy fiú vagy lány. Nagyon kiváncsi vagyok :shock:

Pocakcsíkok: én is osztom azok véleményét, akik a genetikát tartják felelősnek. Én egyik terhességem alatt sem kentem extra krémekkel, sőt igazán semmivel a pocakomat és szerencsére nincsenek csíkjaim. Nyilván annak is köszönhetem, hogy inkább zsírosabb bőröm van, ami más szempontból meg nekem szerencsétlenség (szenya pattanások...) Ez van.
Nekem mindkét terhességem alatt sokkal jobb minőségű lett a hajam, illetve több lett. Viszont szülés után természetesen jó hamar kihullott.

Pocakképek nagyon tutik, én Vircsivel csak 5 kilót híztam, de maradt előtte rendesen rajtam. És nálam nem igaz az a tézis, hogy szopival lemennek a kilók, sőt!. Akkor szedtem vissza csak igazán mindent. Úgyhogy most is szép kis pocival indítottam, és bár még nem híztam, de a gatyók kezdenek szűkek lenni.

Jó hogy már érzitek a babókat, én is nagyon várom. Esténként néha minta ő lenne, de ez még nagyon halovány érzés.

Kriszti, ilyen enyhe orrvérzésem nekem Lacussal volt. Igaz nem emlékszem mennyi ideig tartott, de egyszercsak elmúlt. Azért a vérnyomidat méregesd alkalmanként szerintem.

Anita, gratulálok Manó tudományához, nagyon ügyes, jó korán megindult. Virág még csak átlépdel kapaszkodva, de így is jó hamar behozta magát, mert 10 hónaposan még semmit nem csinált, csak megült, a ültettem. Azóta fejlesztő tornára járunk, mert le voltak tapadva az izmai.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Amaryl!
nem külön bejáratú házban laktok anyóssal?
Kriszti!
köszi a gratut!
Orrfolyáshoz nme tudok mit szólni!
Kia!
Grat hogy jó lett az AFP és az UH-n kiderült,hogy pöcsös!
Cas!
Jó ez a viháncolás!
Doreen!
Ha jó a doki gépe,akkor bizti látszik a neme!Köszi a gratut!
szerencsés alkat vagy a csíkokkal és a hízással kapcsolatban!
Vendég

Sziasztok!

Benszi!

Sajna nem, és ez az én nagy lelki problémám. :( De reménykedek, hogy egyszer külön leszünk vhogy.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Benszi!

Sajna nem, és ez az én nagy lelki problémám. :( De reménykedek, hogy egyszer külön leszünk vhogy.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy idepofátlankodom, de lenne egy kisfiú takaróm eladó, amit nem használtunk mert már meleg lett mire az ikrekkel ki tudtam menni az utcára.

Plüss, összecippzározható így babakocsiba is be lehet könnyen tenni és a hátát is melegíti. Rakok fel róla képet 3000 forintért szeretném eladni. Ha valamelyikütöket érdekli vagy írjon privit vagy a zseboroszlan5@freemail.hu e-maicímre és megbeszéljük.

Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Bocsi ügyes voltam úgyanazt a képet szurtam be

Kép

Mindnekinek további jó babavárást, prblémamentes könnyű szülés után jó babázást kívánok!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Jaj, hogy egyre többen léptek abba az időszakba hogy el kezditek megérezni a baba mocorgását, már nagyon izgatott vagyok. Csak hát az első babánk és lehet hogy még nekem sok hetet kell várni.
(bár a barátnőm is első babás volt és a 16. héten érezte már egyértelműen).

Kia, gratulálok a kis férfi trónörököshöz :)

Úgy olvastam az orrvérzés ilyenkor valóban előfordulhat, de tényleg sokat segít a sok C vitamin, ráadásul az a vas felszívódását is segíti. Én még a napi vitaminom mellé iszom igazi citromból facsart, mézzel édesített limonádét. Állítólag a több C vitamin nem árt (és hát ez nem olyan mennyiség még mindig), de az ereket erősíti.
Talán próbáld ki.
Az orrfolyást én sem ismerem, nekem inkább mostanában (van hogy éjszaka ébredek arra vagy álmodom róla :D ) bedugul.

Viszont sajnos úgy tűnik valami húgyuti fertőzést is összeszedtem. A vizeletemben még csak minimálisan kimutatható, de mivel az már jó pár hete készült, lehet hogy azóta rosszabb lett. A körzetihez tegnap előtt került el a papírom és csak jövőhéten viszek újabb vizeletmintát, hogy megnézzék újra, addig pedig sok-sok-sok folyadékot kell inni, állítólag. Hát én igyekszem, iszom mint a gödény :) .
Még nem fáj úgy igazán, csak már érzem és néha egyszer-egyszer belenyilal.
Kicsit aggódom, bár gondolom amíg a körzeti nem aggódik, addig nekem sem kéne és még tényleg nincs az a tipikus csípő, égető érzés, csak mondom ezek a kicsi nyilalások (és egyértelműen ott). Olvastam, hogy van akinek még a gyógyszer sem használt, viszont nagyon jó természetes gyógymód a kamilla-gőz fölé gugolás, persze nem hosszú ideig. Hát most elkezdtem.
Valakinek volt ilyenje, vagy tud rá valami megoldást, mert ha lehet elejét venném a gyógyszerezésnek?

Nagyon köszi,
Réka

ui.: ja és ma felvettem egy nadrágot, amit két hete nem és nem is tudom honnan gondoltam hogy nem nőtt a pocim, mert a nadrág cipzárját már fel sem tudtam húzni. :)
Talán mivel az emberrel együtt nő, amit minden nap lát, így kevésbé tűnik fel. Persze ikreknél ez érthetően gyorsabb ütemű :D és jópofa lehet.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!
En a 13-ik hetbe jarok es alig varom hogy erezhessem a kicsiket.Csak sokat aggodom.Az orvos szerint vagyok a 13-ik hetben de picinyulom hozza a babat 5,1cm nem tul kicsi.Ha valaki ert hozza kerem irjon. az oldal karkulacioja szerint a 12 hetben tartok.

koszike
marcsitita

Üdv!
Orrvérzés ügyben akkor megnyugodtam... :D

Cas a hasmenés sztem a nektarintól volt, kb másfél napig tartott, nagyon bezabáltam belőle, azóta nem merek enni egyet sem. Ja és a sárgadinnye, őszibari, szilva is gázos volt, egyedül a görögdinnyétől nem ment még a hasam, ja és a főtt kukoricától :lol: :roll:

Solymosy orrdugulós-álom nagyon vicces :lol:
A hugyútival kapcs.-ban sztem kérdezd meg vmi term.gyógyász üzletben, mit ajánlanak, mert bár nem hallottam a gőzölős módszerről, de engem nem hat meg, mert ugye a hugyutakba hogy jut be a gőz?????????? (lehet, h nekem nincs fantáziám :oops: ) Nekem eddig régebben csak felfázásom volt, arra a Nolicin szupi jó volt, de tuti hamarabb elmúlik, ha szedsz rá vmi light-osat :)

Marcsitita ne aggódj jók a méreteid, pihenj sokat, és egyél vitamint!

Kép
kkriszti77

Solymosy!

http://www.bioteka.hu/index_malady.php?page=31

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_638409

Alapelvek anyáért és gyermekért
Az elmondottak értelmében a terhesség alatti antibiotikus kezelés alapelveit a következőképpen foglalhatjuk össze:

A fertőzéses betegségekben szenvedő terhes anyát erélyes antibiotikus kezelésben kell részesíteni, mert az alapbetegség és a láz is a magzat elvesztéséhez vagy súlyos károsodásához vezethet.
Terhesség alatt különös gondot kell fordítani arra, hogy az anyai láz ne emelkedjék 38,5 ÚC fölé, mert a láz önmagában is súlyosan teratogén.
Nem ismerünk olyan antibiotikumot, mely ártalmasabb lehet a méhen belül fejlődő magzat számára, mint a láz.
A legnagyobb biztonság elvének alkalmazása annyit jelent, hogy amennyiben lehetséges, az FDA kategóriák szerint veszélytelenebb gyógyszerekkel kell kezdeni, és csak azok eredménytelensége esetén alkalmazzunk veszélyesebbnek ítélt antibiotikumokat.
Ezek alapján a légúti és nemi szervi fertőzések gyógyításában, terhesség esetén, előnybe kell helyeznünk az azitromicint, a penicillineket és a kefalosporinokat. Húgyúti fertőzésekben elsőként választandó gyógyszerek a kefalosporinok.

Persze a dokit feltétlenül kérdezd meg!!!!!!!!!

Kép
kkriszti77

Hú csajok ezt feltétlenül meg kell hallgatnotok (brit megasztár)!!!! És közben nézzétek a zsűri arcát!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu5 ... ed&search=

Ezzel pedig nyert (zsepit készítsetek!):
http://www.youtube.com/watch?v=O-Pv-0vp ... ed&search=

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Belehallgattam... Nem hittem volna, hogy ilyen hangja van ennek a pasinak...

Réka remélem nem komoly az a fertőzés és hamar megszabadulsz tőle. Ilyenektől én is félek....

Marcsitita ÜDV itt és Gratulálok a bébihez.
Nem mindenkinek ugyanakkora a bébi, mint a nagykönyvben, ez sokmindentől függ. Tényleg ne aggódj.

Nekünk pl. biztos pici bébi lesz, mert én 162, Apa 173 cm. Nem vagyunk nagydarabok.... és a nagyszülők sem.

Megyek főzök egy kicsit.... most még a mikróban, mert a konyha még nincs kész... :)

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Extra sz@r napjaim vannak, dühöngök magamban, de okom nincs rá. Haragszom az egész világra hangulatom van, de remélem hamarosan elmúlik.

Réka!

Semmi ötletem nincs természetes gyógymódra, reméljük nem lesz szükséged antibogyóra.

Marcsitita!

Grat a babához, boldog babavárást kívánok. :)

Kia!

Nekem is pici babát mondtak aztán a nagyot szültem 4 kiló felett, a kisebbiket meg 3700-tel. :) De ha pici az se baj, majd megnő idekint :)

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Üdv, Marcsitita és gratulálunk a babóhoz!
Ne aggódj a méretek miatt, nálunk az UH-n mindig kisebb, mint amúgy, mert a menszesz szerinti számoláshoz képest pár nappal később fogant. Szerintem olyan ritka aki pont a 14. napon produkál tüszőrepedést. Engem még az UH-s doki meg is ijesztett egy kicsit aztán utána számoltunk és tök jó volt minden méret. Ettől függetlenül a számolás maradt a régiben, miközben tudjuk, hogy van egy pár nap eltérés.
Nem szabad vele foglalkozni, minden rendben biztos a babáddal.

Kirszti!
Köszi az infókat. Az az igazság, hogy mivel a doki még nem akart gyógyszert felírni, gondolom nem is olyan gázos a helyzet és ahogy írtam még nem csíp és fáj, csak érzem, hogy valami nem stimmel ott. Bár az az igazság, hogy túl vagyok három gőzölésen és persze egy halom ásványvizen, ahogy az orvos mondta és már most jobban érzem magam sokkal. Nyilalások ma még egyáltalán nem voltak :lol: , amik tegnap és tegnapelőtt.
Hogy a gőz hogy jut be pontosan nem tudom, de állítólag ha felette guggolsz, akkor ahogy a bacik is fel tudnak a hugycsövön mászni, úgy a kamillában lévő baktériumölő anyogok is. Gondolom valahogy így működhet.
Azért az antibogyókat szeretném elkerülni és ezért is próbálkozom addig amíg a doki sem akarja felírni, hogy ne jussunk el odáig. Én elég természetes életmódot élek. Már évek óta a PCO-s gyógyszeremen kívül nem vettem be más gyógyszer (de még fejfájásra sem semmit), antibiotikumot pláne. Próbáltam mindig a legtermészetesebb gyógymódókat megtalálni. Persze ha nincs más megoldás, akkor a baba érdekében most nem próbálkoznék, de csak akkor nem ha már az orvos is úgy rendeli el, addig pedig hiszek abban hogy sok minden megelőzhető odafigyeléssel. Mostmár azt is tudom a húgyuti ferőzések hogyan is kaphatók el és mikre kell oda figyelni (pl. én nem tudtam, hogy az is okozhat hosszútávon fertőzést, ha pisilés után nem üríted ki teljesen a hólyagod és hát lehet hogy a nagy pisilős időszakban már néha úgy untam, hogy megint és megint menni kell, hogy néha ezt figyelmen kívül hagytam).

Kedves Amary!
Talán jó lenne rájönni miért vannak ilyen rossz napjaid. Gondolkodtál rajta? Lehet hogy csak egy kicsit kényeztetned kéne magad és máris jobb lenne. Persze gondolom ez két picur mellett várandósan nem olyan könnyű, de a lehető legkisebb apróságok is néha olyan sokat jelentenek az embernek.

Réka

Kép
solymosy

Jobbulást Judit! ..és :) sokat!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Én is kigömbölyödtem az utsó hagyományos nadrágomból is. Szerencsére épp leárazás van itt a C&A-ban, így vettem is magamnak egy csini és kényelmes gatyót. :)

Marcsirita
Üdv itt a csapatban, és gratula a picúrhoz! :)
Szerintem se aggódj, simán lehet, hogy 1 héttel később fogant, és ezért tűnik kisebbnek! :)
Nekem Sebi is meg most is 1 héttel nagyobb volt végig az UH-on a "kelleténél", valszeg előbb is fogantak, mint a papír szerinti 14. nap. :)

Kriszti
Bombajó a fickó!!!! Égnek állt a karomon a szőr, és beleborzongtam az élménybe! Nagyon megérdemli, hogy nyert!!!
így már van értelme a tehetségkutatásnak!!!
Köszi, hogy belinkelted!!!
(Mindkettőt végignéztem jópárszor. :))

Amaryl
Nekem is vannak hárpia-napjaim, remélem csak a hormonjaim hülyéskednek. :) Neked azért amúgy sincs könnyű helyzeted anyóssal összezárva, mi legalább magunk vagyunk...
Fel a fejjel!!! :)
És ne fojtsd magadba a mérgedet, nyugodtan átkozódd-panaszkodd ki magad nekünk itt, ha máshol nem lehet! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :) :) :) :) :) :) :) Azért tettem be nektek, mert én is lúdbőröztem :) Örülök, hogy tetszett!

Kép
kkriszti77

Réka!
Ülőfürdő 2-3kg sós vízben,nekem mindig bejött!
Cickafarkfűtea is jó ha megiszod!

Marcsitita!
Üdv itt!

Kriszti!
Hát megkönnyeztem a videót!Imádom a tenorokat!Az én babáim Andrea Bocellit hallgatnak!Csak nem tudom olyan hangerővel hallgatni,mint régen,mert azt nem szeretik!Akkor mocorgás van,ha normális a hang pihi van!

Amaryl!
Nekem is vannakmegmayarázhatatlan szar napjaim!
Vendég

halihóó :)

jó olvasni, hogy milyen sokan érzitek már a picit!
én is csak találgatok, hogy talán már ő csinál furcsa érzéseket. de már többször volt pl olyan, hogy egy ponton hirtelen begörcsölt a pocakom, de olyan szinten, hogy kiesett a kezemből a cucc, vagy begörnyedtem, aztán el is múlt. lehet, hogy ő ficánkol valahogy úgy, ami nekem annyira kellemes? na majd később kiderül...

pattanás: nekem az Esztivel iszonyat pattanásos volt a bőröm, a kozmetikus csak hüledezett, aztán szülés után szépen rendeződött. akkor azt olavstam, hogy a lányok csinálják ezt az anyjukkal :) hát most nem vagyok pattanásos.....

és egy képet muszáj megmutatnom, túl vagyunk életünk első hajvágásán, és nagyon csábosan megmutatjuk, milyen csinosak is vagyunk :)

Kép

KépKép
KépKép
and

Kriszti
:)

Benszi
Andrea Bocelli! hajajjjjjjj! :) Én is nagyon szeretem!

And
Nagyon csini a frizkó, és nagyon aranyos Eszti a képen! Igazi NŐ! :)
Van már bilitek? Sebi épp az elmúlt két hétben lett szobatiszta, de ő jóval idősebb. Eszti már szobatiszta?!
Ja, és nálunk apja meg fia épp a játszón (én meg lekvárt főzök), de ha hazajöttek én is megkopasztom Sebit. Mindenki haragszik, mert jaj, hát a gyönyörű fürtöcskéi, de utál hajat mosni, nyáron melege van benne, és amilyen iszonyat göndör az apja, úgyis visszanő neki mindig. :) És nemsoká megyünk a Bakonyba nyaralni, félek nehogy kullancs menjen a fejbőrébe, és nagy hajától ne vegyük észre...
Alapból ilyen haja van:
Kép
De nekem így is tetszik:
Kép :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Rég voltam itt:( Remélem mindenkivel minden rendben.Még görcsölök a kép feltöltésen.Állandóan azt írja hogy nem megfelelő fájlművelet:( Csütörtökön megyek afp-re.Már most kész vagyok a tű látványátol.Vigyázzatok magatokra.És éljen a hétfő.Még 18nap meló,aztán táppénz:)
anci25

And!
Gyönyörű és szégyenlős kiscsajod van!
Anci!
Drukk az AFP-hez!
Cas!
Nagyon jó a kispasid!
Azt hallottam legyen egy zene a babáknak,amit már a mama pocakjában ismernek meg,mert ha nem vagy velük és valaki más vigyáz rájuk,nyugtalanok,akkor csak berakod a zenét és megnyugszanak egy kicsit,mert ismerős nekik!Úgyhogy az enyémek Bocellin,Wham-en és egy baba-mama pocakos meditatív zenén vannak tartva!A meditatív alatt végig babaszívhang megy!Tök nyugtató!Én mindig belealszom!

Nyomok képeket!
Vendég

Kép

Kép

Ezek most hétvégén készültek!17+0 napon!Egy kiadós bográcsgulyásozás után!
Vendég

Kép

Az én drágámmal!!!!!!!

Kép

Tesóm barátjával!Szerintetek kié nagyobb??????
Vendég

Benszi irtó jók a pocis képek!!!!!!!!!! Amelyiken pároddal vagytok, az pedig újságba illő, nagyon jó a beállítás!
A két-pocis pedig egyenesen szuper, jót nevettem én is :)

Cas! Göndör-Sebi nagyon cuki pumuklis ágyneműben :) Tüsin pedig kész férfi, és jobb is nyáron, ha nem melegíti, meg erősödik is a haja :)

Kép
kkriszti77

Kkriszti!
Köszi a dícséretet!Ruhában sokkal nagyobb vagyok,mint natur hassal!
Vendég

Sziasztok!

Benszi - nagyon jók a képek..... Szép nagy a pocak.
A hétvégén én is fényképezem :)

Cas - Sebi aranyos göngör hajjal. Lehet azért tetszik nekem úgy jobban, mert nálunk nem göndör senki.
Mennyi hálótársa van :)

Anci - remélem minden oké lesz az AFP-n. Ne félj a tűtől....
Tudod ..... "Érte mindent".

And - Eszti nagyon aranyos :) Magától állt be így?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Koszonom szepen mindenkinek!
Az elso babukank lesz es nagyon varjuk,orulunk neki.
Aranyosak vagytok es a picurkak is. Kép
marcsitita

Ja o a kereszt lanyom
marcsitita

Marcsittia!
Édes a keresztlányod!

Kia!
Köszi a dícséretet!Várjuk a te képidet is!
Vendég

Benszi
Háááááááát... szépek ezek az elméletek a zenéről meg a baba megnyugtatásáról, de egy ordító csecsemőt legkevésbé a körülötte szóló zene izgatja szerintem. :roll:
Nálunk csak az vált be, ha énekelgettünk neki. De az már mindegy volt neki, hogy ki és mit, csak közben hurcilássza őt fel és alá, és rázogassa a fenekét... :)
Párodnak nagyon szívdöglesztő szemei vannak, jó az a kép rólatok! :) És csini a pocid!

Kriszti
Én is ezzel bíztatom magam, csak az a 10 perc szörnyű, amíg lezümmögöm neki géppel, mert fél tőle, és rettegve zokog. :(
Aztán egy fél óra múlva már nem is emlékszik rá szerencsére! :)

Kia
Hát igen, én is csak azért nem sajnálom a fürtöcskéit, mert tudom, hogy úgyis secperc alatt visszanő. :)
Hálótársak: na ja, a fele még az enyém volt... :) (Egyébként az ágya is, ilyen jó konstrukciót ma már nem nagyon gyártanak.)

Marcsitita
Cuki a csajszi, főleg a csatt a hajában! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Halihó Csajok!

Kia! Tegnap este nálunk megszületett a döntés, a babó neve Kornél lesz. :) Én is fogyok, most 5 kg-nál tartok. Szerintem a baba mérete nem függ a szülők méreteitől. Egyik barátnőm 160 cm, 50 kg. és a kisfia majd 4 kg-mal született, egy másik pedig 170 cm, kb. 80 kg. és alig 3 kg. volt a kisfia mikor megszületett.

Solymossy! 6 nevet jelöltem meg a listán, tehát nem állítottam a Párom nehéz döntés elé. :) Mondtam neki, hogy nekem mind a 6 tetszik, válasszon. Hármat kapásból kizárt különböző mondvacsinált indokkal, végül maradt a Bence és a Kornél, és mint ahogy Kiának is írtam a Kornél mellett tette le a voksát. Nekem Manóval az első hetekben nagyon sokat nőtt a pocim, aztán a 18-dik hét környékén megállt kicsit, majd az utolsó 6 hétben nőtt óriásit.

Kriszti! Nem ugyanaz a Nemes, mert ő természetesen szülés-nőgyógyász. :) Nagyon profi, bár nem az a kedveskedő fajta, nekem viszont nagyon szimpatikus volt tavaly is, hogy nem beszél feleslegesen, de a kérdéseinkre türelmesen válaszolt, nem köntörfalaz, hanem őszintén tárgyilagosan elmondja mi a szitu. Nekem ez tavaly, mikor nála voltunk nagyon sokat segített, ha ő nem ilyen, szerintem ott helyben elájulok az UH eredménytől.

Doreen! Manóra is azt mondták az ortopédiai klinikán a kötelező csípőszűrésen, hogy le vannak tapadva az izmai, el is küldtek UH-ra, ott meg azt mondták, hogy semmi baja. :evil: Egyet értek veled, szerintem is genetika függvénye, hogy az ember lánya csíkos lesz vagy sem. Én sajna kicsit az lettem. :( Meg szerintem attól is függ, hogy milyen gyorsan és mekkorát nő a pocak. Nekem a végén lett csíkos, az utolsó hat hétben nagyon sokat nőtt a pocim.

Marcsitita! Üdv itt. Ne aggódj, amíg a dokid nem aggódik nincs gond. :) Nekem Manót végig össze-vissza mérték. :roll: A 19-dik héten azt modták, hogy kicsi és alulfejlett, a 24-diken meg azt, hogy a méretei alapján 26 hetes. Egyébként, ami nekem van könyv, a szerint a 12-dik héten a magzat ülőmagassága 55-65 mm.

Amaryl! Nekem is van úgy, hogy mindenki hülye, meg egész nap bőgök, mint ma is. Szegény Manó ilyenkor biztos nem tudja mi bajom lehet. :( :oops:

And! Nekem is vannak ilyen fájdalmaim, de én betudom annak, hogy Manót cipelem. Nagyon édes a kislányod!

Cas! Nagyon szép kisfiú Sebi. A zenéről viszont az a véleményem, hogy nálunk mindig NOX és a Time to say goodbye ment mikor terhes voltam, nekem ez a kedvencem. Decemberben Manó nagyon hasfájós lett, egyik nap semmi nem volt jó neki, már vagy fél órája üvöltött egyhuzamban, és akkor a Párom betette a Time to…-t. A gyerek fél perc alatt megnyugodott, elhallgatott és olyan szuszogott a karomban, hogy el sem hitte volna senki, hogy előtte fél órát ordított egyhuzamban. És a mai napig is, ha bekapcsolom a NOX-ot, egy pillanatra abbahagyja azt amivel foglalatoskodik, és felnéz, majd folytatja tovább.

Mindenkinek jó éjt, és probléma mentes pocinövelést kívánok.

Anita

goodfairy

Cas!
A remény hal meg utoljára!Hátha!
Köszi a dícséretet!
Goodfairy!
Szép nevet választottatok!Mitől fogsz?Én egy hét alatt 2kg-ot híztam,úgyhogy oda kell figyelnem magamra!Eddig 8-nál tartok!

Többiek???Hahóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok! :)
Velünk semmi különös nem történt. Vettem egy kismama-baba párnát így kényelmesen tudok aludni. Az AFP eredményt még nem tudjuk, mert a dokim szabin van, másik orvos meg veheti át a leleteket. :? Még mindíg nem híztam egy dekát sem úgy látszik ez a 63kg még egy darabig tartja magát, bár jó lenne valamit felszedni, mert így a félidőhöz közeledve a védőnő lehidal ha semmi súlygyarapodás sem lesz. :roll: Hétfőn 9:00-kor 4D. Nagyjából ennyi.

drumka

Anita
Gratula a névhez! Én holnap megyek UH-ra, remélem kiderül, ki lakik a pocakomban, és akkor nekigyűrkőzhetünk mi is nevet keresni. :)
Zene: hát akkor az én fiam vmi abszolút botfülű (van rá esély)! :lol: Vagy én választottam rossz zenét (Enya, Enigma)... :oops:

Benszi
Na ja! Látod, Anita rácáfolt a tapasztalatomra, szóval műveld csak tovább az ikreket odabent mindenféle szép zenével, hátha beválik!!! :) Ha meg nem hát legalább jól érezted magad, míg hallgattad... :)

Kép
Kép
Kép
cas

halihóóó

Cas, milyen szép fiú Sebi! rövid hajjal komoly férfi, göndören meg csibészesen ennivaló :)
dehogy vagyunk még szobatiszták, de nem titkolt vágyam, hogy legalább nappal ne kelljen kettőt pelenkázni, hátha Eszti is így gondolja. egyelőre ott tartunk, hogy ha meztelenül vagy bugyiban van, akkor sokszor szól, hogy pipi és megyünk a bilihez, de sokszor be is pisil. de pl tegnap este, amikor fürcsi előtt levetkőztettem, már szólt, hogy pipi és szépen belepisilt, és akkor nagyon örülünk mindketten apának is megmutatjuk :D
még biztos korán vagyunk, de úgy vagyok vele, hogy nem erőltetem, de benn a melegben hadd szokja, legalább érzi, hogy mi az a pisi, eddig nem igazán zavarta a pisis pelus.

a zenével mi is így voltunk. nekünk az jött be (Eszti nagyon hasfájós volt), hogy az apja énekelte a maga hamis-mormogó hangján (amit egyébként imádok) a különböző mozgalmi dalokat, mert az ő repertoárjában szinte csak az szerepel, és közben ringattuk. hát ezt elég sokáig kellett csinálni....

Benszi!
hogy ti mennyire szép pár vagytok! és te meg olyan csini-aranyos kismami! :) a tesód barátjának pocakjáról nem nyilatkozom :oops: :lol:

jaa, Eszti pózolása teljesen tudatos dolog, ha megkérjük, hogy mutassa meg milyen csinos, rögtön féloldalt fordul és kacéran mosolyog, és mindkét oldalát meg kell csodálni :D :D ennek nem lehet ellenállni! de nem tudom kitől tanulta, ez valahogy úgy jött..

KépKép
KépKép
and

keresek jó gyerekbőrgyógyászt, (nem heim pálosat)!!!
van valakinek valami ajánlata?? magán is jöhet!

KépKép
KépKép
and

And
Köszi a bókokat Sebinek! :)
Szobatisztaság: nálam az lett gyanús, hogy sem az éjjeli, sem a délutáni alvás alatt nem pisilt már be hetek/hónapok óta, és mindig bejelentette, hogy "most pisilek", amikor ment a pelusba, de amúgy marhára nem zavarta még az se, ha már tocsogott. :oops:
Aztán az utsó löketet egy rokon kisfiú adta meg (4 éves), aki ugye már nem hordott pelust, és Sebit teljesen lenyűgözte, hogy cimbi, és a wc-re jár pisilni. Másnap ő is közölte, hogy "nem kell pelus". Úgyhogy először nappalra vettük le, majd 2 hét után éjszakára is. Az első 1-2 nap előfordult, hogy későn kapcsolt a nagy játékban, és becsurgott az eleje, de már szaladt is a bilire, utána már szólt mindig időben.
Mostmár annyit tudja tartani is, hogy mondjuk gyorsan befejezzem a vásárlást és elérjünk a wc-ig, ha épp a bolt közepén jut eszébe.
Szóval szerintem hosszú még a nyár, hátha tényleg Esztinek is összeáll a kis fejében az inger-pisilés együttese! :) Én is úgy voltam vele, vagy most elhagyja a pelust a nyáron, vagy kistesó mellett nem lesz időm/energiám az elején annyit rohangálni vele a bilire.
Mostmár wc-szűkítőt használ, remélem télre már teljesen önállóan, hogy ne kelljen a szoptatás kellős közepén ugránom hozzá... (és remélem nem is esik vissza, sokan mondják, hogy a nagyobb tesók a kistesó születésekor "elfelejtenek" szobatiszták lenni).
Eszti pózolása: ezt nem lehet tanítani! Erre születni kell! Igazi csajszi! :)
Gyerekbőrgyogyi: mi a Madarászban voltunk egyszer Lencsér drnőnél. Nagyon kedves, és humánus. Sebinek nagyon csúnyán elfertőzödött a kezén az ekcémája (kutyás vendégségben voltunk), és pár nap alatt helyrehozta (pedig épp azt beszélték az asszisztensnővel, hogy egy másik dokinő egyből befektette volna Sebit). Kérdezd meg a Madarászt, mikor rendel, mert azt sajna már nemtom...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Tök jó,hogy Sebi szobatiszta lett!Ügyesek vagytok!Hát igen,Bocellinél mindig jól érzem magam!Nem soká lehagyom a tesóm bariját!

Drumka!
Ne foglalkozz a védőnénivel!Majd hízol!Nekem 2,0 lett az AFP-m,ami ikrekkel kitűnő!SAjnálom,hogy még nem tudod az eredményt!
Szép név a Barbara!

And!
Köszi a dícséretet!Tök jó,hogy már ilyenkor szoktatod a szobatisztaságra!A nyár nyagy segítség!Sajna nins gyerekbőrgyógyi ismerősöm!
Vendég

Sziasztok!

Anita - jó nektek, hogy végre van neve a bébinek.... én nem tudom nekünk mikor lesz végre :D bár még ráérünk.... még a fele hátra van :lol:

Én még most is 2 kilóval kevesebbet nyomok, mint tavasszal , pedig még csokit is eszek néha. Manó kívánja :wink:
Szerencsére a védőnőt már rég láttam - nem tudom mit mondana nekem is, ha látná, hogy fogytam :)
De azért a hasam nő.........

Cas - remélem megtudjátok holnap, hogy ki lakik bent és milyen nevet kell keresni :)

And - sajna nem tudok gyerek-bőrgyógyászt... a kerilányunkkal úgy 2 éve a Heim Pálban voltunk. Fejér megyében laknak, ott nem volt normális doki....

A konyha kifestve - végre.... holnap bemegy az új bútor és végre visszapakolhatom az edényeket, stb :)
Ha kész és a gépen is lesz végre képszerkesztő - lefényképezem és megmutatom :wink:

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Benszi
Én még a férjemet se hagytam le pocakméretben, pedig már megint gömbölyűbb lettem a múltkor felrakottnál... :oops: :lol:

Kia
ne is emlegesd a konyhát! Most, hogy kész van, mindennap örülök neki, de mennyi szívás volt vele!!! Csináltattuk, mert hát álmaim voltak, nem vettünk elemeset az Ikeában.
Szarul mérték fel.
Nagyon soká csinálták meg. (2 hónap!) Közben mindig hitegettek.
Mikor kijöttek építeni akkor derült ki, hogy vmi nagyon nem stimmel - itthagyták félig felrakva :evil: És milyen stílusban beszéltek?!
Pár nap múlva be tudták fejezni, de egy elem akkor se stimmelt, arra megint 6 hetet kellett várni :evil:
De végül gyönyörű lett, olyan, amilyet megálmodtam! :)
Viszont soha többet nem dolgoztatnék velük!!!
Szóval remélem te kevesebb bosszúsággal veheted majd birtokba álmaid konyháját! Várjuk a képet! :)

Holnap UH!!! nagyon várom!!! És kicsit izgulok is, hogy m inden oké legyen! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

hű de jó, hogy mondtátok a védőnőt, én még nem is voltam... el fog ájulni, hogy félidősen megyek hozzá :oops:
szerdánként rendel, ha jól tudom, és én akkor mindig vidéken vagyok... de jó fej, remélem nem lesz nagyon mérges..

Sebi nagyon okos! ő tényleg úgy csinálta, ahogy a könyvben meg van írva :) én gondoltam egy lehelletnyit segítek. éjszakaitól nagyon messze vagyunk, de ha nappalra sikerül az már jó lenne. ma este is bilibe pisilt, pedig egész este meztelenkedtünk :) remélem ezt nem fogja sürgetésnek venni.
érdekes, én em,lékszem egy csomó alkalomra, hogy bepisiltem, sőt... tehát biztos van abban valami, hogy nem szabad siettetni.

a konyhával mi is így voltunk. és nekünk sokáig nem volt pult, úgyhogy általában pizzáztunk, és szóltunk, hogy vágják fel :)

KépKép
KépKép
and

Cas, köszi a bőrgyógyászt!
felírom.
a holnapi uh-hoz sok szerencsét :) !
holnap vidéken leszek, aztán meg elutazunk egy hétre, legyetek jók és vigyázzatok magatokra! :) :)

KépKép
KépKép
and

And
Szerintem az nem siettetés, hogy levetted róla, és hagyod szabadon mászkálni, ha szól hát szól, ha meg becsorog hát becsorog. Ismerkedik az új helyzettel. :roll:
Baj akkor van, amikor elkezdik büntetni a gyereket a bepisilésért, pedig még nem érett rá sem hormonálisan, sem a buksijában, hogy érzékelni és irányítani tudja ezt az egészet. :oops:
Jó utat nektek! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Megjottunk, mar vasarnap, de csak most van egy szusszanasom beleolvasni a topikba.

Ujaknak (bocsanat, ha nem nev szerint), de "udv!", es maradjatok sokaig velunk!

Cas!
Latom, lehet, hogy ma kiderul az igazsag???? Hat nagyon drukkolok.

En most dolgozok ezerrel, ugye tobb mint egy hetig nem voltam, meg kulonben is sok a munka, tehat majd inkabb csak otthonrol irogatol.

Kiscsajom ma ket eves, olyan nosztalgiam van. Kulonos, hogy mennyire bennem el az a ket evvel ezelotti juliusi nap. Minden percere emlekszem.

Szep napot
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini!
Válaszoltam az iwiwen,de sikertelennek visszajött,tehát itt köszönöm meg a szép szavakat!Boldog születésnapot a lánykádnak!
And!
Akkor még nincs kiskönyved?Azt nem a védőnők adják?
Cas!
Drukk az uh-hoz!Várjuk a pocak és a baba fotót!
Kia!
Tőled is várjuk a konyhai képet!Végre főzés,mi?
Vendég

RelaxPoén
Gyerekek írták...
2007-05-14 16:12:07
Kedves Isten! A jelmezbálon ördögnek fogok öltözni. Nem baj? (Marine)

Kedves Isten!
Elmentem egy esküvőre, és csókolóztak a templomban. Ez O.K.?
(Neil)

Kedves Isten!
Nekem a Miatyánk a kedvencem.
Egyből megírtad, vagy sokat kellett törnöd a fejed?
ha én írok valamit, mindig újra kell írnom.
(Lois)

Kedves Isten!
Köszönöm a kistestvért, de én egy kiskutyáért imádkoztam.
(Joyce)

Kedves Isten!
Kérlek, tegyél még egy ünnepet Karácsony és Húsvét közé!
(Ginny)

Kedves Isten!
A nyaralás alatt végig esett.
Apa nagyon mérges volt, és olyan dolgokat mondott Rólad, amit nem
szabad. Remélem, nem fogod bántani.
(A barátod (nem mondom, meg ki vagyok))

Kedves Isten!
Kérlek küldj nekem egy pónilovat.
Eddig még sose kértem semmit. Utánanézhetsz.
(Bruce)

Kedves Isten úr!
Jobb lenne, ha az emberek nem jönnének szét olyan könnyen. Rajtam három öltés van, és kaptam injekciót is.
(Janet)

Kedves Isten!
Ha nekem adod Aladdin lámpáját, bármit Neked adok, amit csak
akarsz, kivéve a pénzem és a sakk-készletem.
(Raphael)

Kép
kkriszti77

sziasztok!

Vagyok ám, nem tűntem el. Annyit termeltettek, hogy nem győzök visszaolvasni.

Először is a képek nagyon jók mindenkinál.

Benszi!

A pocakod jó nagyot nőtt:)

And!
tündéri Eszti :) A szobatisztasággal meg ne aggódj.

Cas!

Sebi ennivaló kisfiú, és azok a fürtök :) Nálunk páromnak hullámos és elég sűrű, de a fiúk az én vékonyszálú hajamat örökölték, de a sűrűségét apjuktól, bár nemigazán látszik mivel le van nekik nyírva picire.
Uh-hoz drukk.

Gemini!

Boldog szülinapot Rebekának:)

szobatisztaságra visszatérve: Márk nekem mire megszületett Bence nappalra szobatiszta lett, de viszont a Bence még nincs megérve rá, hiába voltak ezek a jó idők és egyszál semmiben rohangált nem ült rá a bilire, pedig tudja, hogy mire való mivel látja a bátyjától. De a Márk éjszakára csak most lett szobatiszta, most érett meg rá. Anyósom már majd egy éve ezzel szekált, hogy már jó lenne, ha éjjelre is szobatiszta lenne, én meg mondtam neki, hogy én nem fogom a gyereket erőszakkal leszoktatni, ha még nem ért meg rá, nem teszem tönkre a kis lelki világát ezzel, és nekem volt igazam.

Táblázattal még tartozom, de igyekszem.

Most megyek.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

sziasztok!

Vagyok ám, nem tűntem el. Annyit termeltettek, hogy nem győzök visszaolvasni.

Először is a képek nagyon jók mindenkinál.

Benszi!

A pocakod jó nagyot nőtt:)

And!
tündéri Eszti :) A szobatisztasággal meg ne aggódj.

Cas!

Sebi ennivaló kisfiú, és azok a fürtök :) Nálunk páromnak hullámos és elég sűrű, de a fiúk az én vékonyszálú hajamat örökölték, de a sűrűségét apjuktól, bár nemigazán látszik mivel le van nekik nyírva picire.
Uh-hoz drukk.

Gemini!

Boldog szülinapot Rebekának:)

szobatisztaságra visszatérve: Márk nekem mire megszületett Bence nappalra szobatiszta lett, de viszont a Bence még nincs megérve rá, hiába voltak ezek a jó idők és egyszál semmiben rohangált nem ült rá a bilire, pedig tudja, hogy mire való mivel látja a bátyjától. De a Márk éjszakára csak most lett szobatiszta, most érett meg rá. Anyósom már majd egy éve ezzel szekált, hogy már jó lenne, ha éjjelre is szobatiszta lenne, én meg mondtam neki, hogy én nem fogom a gyereket erőszakkal leszoktatni, ha még nem ért meg rá, nem teszem tönkre a kis lelki világát ezzel, és nekem volt igazam.

Táblázattal még tartozom, de igyekszem.

Most megyek.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?