Sziasztok!
Először is,
Cintia,
én két helyre hordom a lányomat, amióta ez a tágulat mizéria van (6 hetes kora óta, ill. észrevették a 18. heti uh-on a bal veséjében, hogy folyadék van ill. pici tágulat). Terhesség alatt nekem azt mondták, hogy teendő vele nincs, valszeg ki is fogja nőni a tágulatot, de ha mégsem, akkor könynen kezelhető szerencsére.
{Az egyik hely a Bethesda gyerekkórház (itt a nephrológus dokink Szabó Lajos főorvos, a másik az I-es számú gyerekklinika, ahol a Máttyus doktorhoz járunk.) Nekem sokszorosan szimpatikusabb a Bethesda, mind a doki, mind az uh-os főorvos (aki a szűréseket csinálja) és az egész kórház. De a helyedben elmennék több helyre is.}
Terhesség alatt, ha gond van, akkor én úgy tudom, hogy általában mindenkit az I-es Klinikára küldözgetnek, ott vannak profi felszerelések és szakértők a témában. Pl. barátnőmnél szívuh kellett, mert az első babája vmi szívrendellenességgel született, és neki élből kellett mennie a 2. terhességénél (szerencsére minden ok volt). Embert nem tudok oott ajánlani, de a hely szerintem a Klinika mindenképp.
Egyébként fel a fejjel - nem akarok okoskodni, de komolyan annyira ilyen rossz, meg egyenesen szörnyű esetről hallottam, és a vége mindnek pozitív lett (tudom, mondani könnyű, de én is hasonló cipőben jártam/járok Vikivel, tudom milyen sz.r ez
), az a szerencse, hogy valóban az ilyen tágulatok nagyon jól orvosolhatók). Én sürgősen felkeresném a Klinikát vagy felhívnám a 2 újszülött nephrológus valamelyikét, hogy mit tanácsol, segítsen. Ők is biztos tudnak mondani hova kell fordulni.
Erka,
köszi az érdeklődést, valami isteni volt.
Én eleve imádom a szép épületeket, olyan hangulatot árasztanak, főleg gyönyörűen kivilágítva, feldíszítve adventkor.
Gergő csinált kerámia angyalkát (itthon kiégetjük a sütőben majd, most szárad még egy hétig), szárazvirágokból, tobozkákból, ilyenekből karácsonyi gyertyatartót meg volt gyertyaönté, gyönggyel, fenyőággal díszítve, szóval jópár órát voltunk, és fél 6 volt, mire eljöttünk. Kint a kastélykertben meg van gesztenye, kürtős kalács, husi sütöde, forralt bor, kézműves árusok (kb. olyan, mint a Vörösmarty téren) és külöünböző gyerekprogramok. Még jövő hétvégén is lesz, sztem akkor is elmegyünk vmelyik nap. (
http://www.kiralyikastely.hu/index1.htm)
A rossz hír, tegnap férjet megharapta egy rohadt dög a lépcsőházban és be kellett menni egy tetanuszra
a baleseti sebészetre (szerencsére van ismerős egy jó kórházban) meg kötözés (2x2 centis seb). Ma kötéscsere, szerencsére nem fáj neki, de tök durva, a fránya kutya tiszta idegbeteg, szó nélkül beleharap az arrajáróba, a HÜLYE gazdája meg meg mondja, óóó igen, olyan kiszámíthatatlan ez a kutya. Ja, és az oltási papírjai nincsenek nála, hanem a lányánál van.
Nagyon remélem, hogy be van oltva (állítólag igen), mert különben nagy baj lesz, meg plusz persze szegény férjnek állítólag HAT darab oltást kell kapnia az ÁNTSZ-nél. Most volt ott, be kell jelenteni midnen kutyaharapást. Nagyon durva, és ha belegondolok, hogy én nap, mint nap találkoztam ezzel a kutyával, amikor Vikivel jöttem lefelé reggel.. ha engem harap meg terhesen?? Vagy Gergőt vagy Vikit?? Bele sem merek gondolni.
Teljesen elkeseredtem ezen, micsoda felelőtlen seggfej emberek vannak, mert nem a kutya tehet róla, hanem a hülye gazdája.
Jó a rosszban, hogy így itthon van férj egész héten, kiírta a baleseti sebész.
Viszont a ...ezres Levis famerban volt, és hát kilyuggatta arohadt dög, még fizetni is fog a kedves gazdi, mert férj kiveri belőle, az tuti.