Sziasztok!
Sikeresen átvészeltük az éjszakát
Este még kapott (volna) egy fél kúpot Bence, de rutintalanok voltunk és szopi után adtuk be neki, amikor ugye kakilni is szokott.
Szóval a férjem beadta neki az elsőt, abban a pillanatban kinyomta (pedig szorítottuk a popsiját, csak hát kijött a kakival
), a második ugyanígy, a harmadik próbálkozásnál 5 percet bent volt a kúp, aztán az is kijött, szinte egészben. Azért valami biztos felszívódott belőle, mert nem volt lázas. Bár lehet kúp nélkül sem lett volna az.
Mindenesetre este 11 után csak fél4kor ébredt, utána fél7kor, és 9kor.
Most délelőtt viszont nyűgös, ha leteszem sír. De ez nem hiszem hogy az oltástól van, nálunk ez így szokott lenni sajnos. Most nagy nehezen elaludt.
A doktornő azt mondta tegnap hogy a súlya és a kora alapján neki már csak naponta 5ször kéne enni. Ehhez képest van hogy 8-10szer is szopizik, mert nem mindig bírja ki a 3 órát. Azt is mondta mondjuk a doki hogy ez nem kötelező, ő csak nekem akar jót, hogy szoktassam rá erre, mert így nem tudok tőle semmit csinálni napközben. Ami igaz is, de hogy szoktassam át?!
Lehet hogy a jövő héttől megpróbáljuk, azt még nem tudom hogy hogyan is kezdjek hozzá, de tényleg jó lenne ha csak 4óránként enne. Közben majd megpróbálom lekötni játékokkal, énekléssel, meg hát a cumival, ami most már nagyon megy, csak sajna még mindig nem egyedül. Már azt várom hogy tudjon fogni, és akkor ő teszi majd vissza a szájába ha kéri
Mi a hétvégén Halász Judit cd-t vettünk Bencének, Micimackó és a többiek koncert album. Nagyon-nagyon szereti, elsőre mozdulatlanul végighallgattuk úgy hogy én énekeltem mellette. Azóta is napjában többször beteszem, nagyon szép számok vannak rajta és gyerekek is énekelnek rajta.
Nekem is van egy 17oldalas dal- és mondóka gyűjteményem, az internetről szedtem le, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm emailben.
Dandy, Cory!
Örülök hogy túl vagytok ti is az oltáson. Szegény babák remélem hamar elfelejtik, bár addigra jön a következő
Cory! A fiúk nagyon édesek együtt
DBarbi!
Fanni hozza a szokásos formáját, gyönyörű
Szerintem ne aggódj egyáltalán, mert nekünk tegnap elmondta a gyerekorvos hogy a nagykönyv szerint mit mikor kell csinálnia egy babának:
- 3 hónaposan kell tartani a fejét hason, de még
nem kell tudni kinyomnia magát
- 6 hónaposan kell oda-vissza forogni, és most
már kinyomni magát hason
- 9 hónaposan kell ülni és állni
- 12 hónaposan pedig járni
De ettől a babák eltérhetnek akár hetekben is, mert minden babának más a fejlődési üteme, ezért nem is szabad hasonlítgatni a gyerekünket máséhoz!
Nálunk mindent rendben talált a doki, csak épp Bencike lusta felemelni a fejét ha ülőhelyzetbe húzzuk. Pedig ha van kedve, meg tudja csinálni. Sokat kell vele gyakorolni.
A csípőjét november végén nézik meg újra, remélem javulni fog addigra, bár ma az oltás miatt nincs rajta a pelus.
A BCG pedig továbbra sem látszik.
De én nem izgulok, majd ha már lesz miért
Barbi!
Nagyon édesek vagytok a képen hármasban
Szerintem meg is lehetsz elégedve ezzel a mértékű gyarapodással, nagyon ügyik vagytok!
Judit!
Virág is nagyon aranyos a képen, ilyen mozdulatokat Bence is szokott csinálni, zabálnivaló
Barna csíkom nekem is van hosszában, de nekem még pluszban keresztben is egy piros (császár miatt) úgyhogy ti csak ne panaszkodjatok
Laura!
Remélem minden rendben lesz Nikivel!!!
Elég durva hogy kivitették veled a levegőre, és fel sem öltöztették rendesen
BCG után viszont nem lázasodnak be a babák, úgyhogy ettől ne félj! Semmi tünete nem szokott lenni, ez az egyetlen klassz oltás.
Bence nem is sírt mikor ezt kapta. Bezzeg tegnap...
Lázra Germicid kúpot kell adni, de ilyen pici babáknak csak egy felet ( a csúcsos végét, a másik felét dobd ki) és jól be kell krémezni előtte. Mi most nagyon profik vagyunk ebben
, tegnap mindent megmutatott a doktornő, sőt az elsőt ő adta be Bencének. De szerintem nektek még nem lesz szükség erre. BCGnél tuti nem.
Gabi75!
Mit jelent az hogy két részletben kaptátok az oltást? A 2hós az csak egy oltás. Vagy nálatok nem?
Esetleg az agyhártyagyulladás ellenivel lehet egyszerre beadatni, de mi azt inkább 2 héttel későbbre kértük.
Gabi!
Zsoltika is nagyon szép, milyen nagyfiús már ezen a képen!
Drukkolok hogy nektek jobban sikerüljön az oltás, mint nálunk. Bence nagyon elkeseredett.
Diti!
Még jó hogy nagyobb baj nem történt. Elhiszem hogy nagyon megijedtél!
Tényleg nagyon kell vigyázni hogy a baba elől elpakoljunk mindent és később is, mert a múltkor a kolléganőm unokája (3éves) leharapta a higanyos lázmérő fejét és lenyelte a higanyt. Rágózott, az anyukája fél pillanatra odafordult a 3 hónapos kistesóhoz, és a kislány bevette a szájába a lázmérőt és gondolom a rágó miatt elharapta. Szerencsére üvegszilánkot nem nyelt, vagy beleragadhatott a rágóba, mert a röntgenen nem látszott, viszont a higany igen, de azt is kikakilta, így nem kellett semmit csinálni vele, csak 3 napig figyelgetni
de elég szörnyű lehetett!
Anita!
Robó nagyon kis cuki lehet ahogy egyre többet beszélget
Olyan jó hogy ti már ilyen nagyok vagytok! A hasfájás nálatok is elmúlt már, igaz?
Na megint jó hosszúra sikerült, kivételesen Bence hagyott kibontakozni
Vigyázzatok magatokra és főleg a babákra, üdv:
Vera