Új privát üzeneted érkezett!

Hoppá Vera! Nekem is ma van a szülinapom...a 27-dik Kép Akkor Boldog szülinapot Neked is!!! Kép
DBarbi

Vera:
KépNagyon sok boldog szülinapot kívánok , igaz kissé megkésve, de még benne vagyok a mai napban.A legszebb ajándékot Bencike adta ma nekedKép.Nálunk is hasonló a helyzet, időhiány.... Ja! Persze nagy gratula Bencéhez, mert gyönyörűen fejlődik. Ügyik vagytokKép.Oltáshoz szorítunk!

DBarbi:megdöbbentő amiket az orvos mond. Elmondanám Robó sem mászik még, de szerintem 4 hónaposan nem is kéne még....Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

Edit. boldog egyhónaposságotKép.

Sajna most nincs időm írni, bár napok óta nincs. Robókát most altattam el ötödjére , egyszerűen nem akart elaludni.Időm egyre kevesebb van a géphez ülni, minden időmet leköti a kis manókám. Ezúton is elnézést, hogy a többieknek most nem tudok írni.Robó már 6 kg, aminek nagyon örülökKép.Kedvenc szavajárása mostanában a brüüm, bár az "apuuu"-t is sűrűn mondogatjaKép.Imádom a kis értelmes kis buksiját.
Tényleg ti szedtek még vmi gyógyszrt(vitamint)?Nekem még mindig ajálották a vitamit+Kalciumot.
Más most nem jut eszembe, teljesen le vagyok amortizálódva....Olvasni esténként elolvasgatlak benneteket, de írni már nincs időm, meg energiám. kezdek fáradni...

Megyek is megpróbálok aludni egy pár órácskát.

Anita+Robó
anita77

Dbarbi: a rózsaszál egyike természetesen a tiédKép.
Boldog szülinapot anyukák!Kép
Anita
anita77

Vera, Barbi: boldog szülinapot nektek Kép

Holnap megyünk oltásra. Gondoljatok ránk Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vera, Barbi, boldog szülinapot!

Cory, jó hogy itt vagy, már régóta szeretnék valamit kérdezni, bár csupán kiváncsiságból. Irtad valahol, hogy a terhesség alatt végig szoptattál. Amikor megszületett Zsomi, akkor elkezdett "neki való" tej (pl kolosztrum elöször stb.) képzödni, vagy maradt olyan, mint ami Balunak kellett? És ha Zsomihoz állt be, akkor mit szólt hozzá Balu? Nagyon izgat ez a téma, bár élöben gondolom nem fogom kipróbálni Kép Olvastam, hogy Zsomi milyen szépen gyarapodik, valóban sikersztori a tietek! Az oltáshoz meg drukk-drukk!

Diti, ha beszélsz a dokiddal a méhen belüli hormonális fogamzásgátlóval kapcsolatban, akkor ird már meg, hogy mit mondott, nagyon érdekel.

Anita, örülök, hogy ilyen szépen fejlödik Robó, még ha igy jobban le is köt. De gondolom azért nagy élmény vele lenni, ahogy nyilik számára a világ. (persze ez minden "nagyobb" babára vonatkozik, csak most jutott eszembe.
Tegnap Boti is elkezdett szopi közben mosolyogni. Tényleg nagyon édes Kép És éjjel csak egyszer kelt fel, most aludt végig elöször több, mint 4 órát.

Szép napot mindenkinek! mi is ma megyünk dokihoz, de semmi macera, csak rutinránézésre.

Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Edit: Ez a tandemszopi úgy működik, hogy kb a terhesség 4. hónapjában vált át a tej Balunak való tejből előtejbe, és onnan a kicsinek való tej van. Ez látszik is Balun, mert az első 3 hétben hízott fél kg-t Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Tegnap elég nyűgös napunk volt, főleg délután nagyon sirós volt Zsoltika. Remélem, ma jobb lesz, ma vagyunk épp 8 hetesek! KépKépKép

Időközben figyeltem Zsoltikát szopi közben, és hát ahogy én tartom őt, úgy elég nehéz lenne neki, hogy az arcomat nézze. Lehet, hogy megpróbálok valami más tartást Kép

Diti, kicsi lányod nagyon ügyes! Zsoltikám is beszélget már, annyira jó, amikor hallatja a hangját! A vastabletta-sztori viszont tanulságos!

Batkamanó, remélem jobb már az idő felétek! Barna csikom nekem ne volt, ellenben rengeteg rózsaszin csik van a hasamon, hiába kenegettük. Anyukámnak is ilyen volt, az orvosom is azt mondta, hogy ezek a krémek nemigen segitenek. Viszont nem is akarnak halványodni a csikjaim! Kép Viszont azt olvastam, hogy a barna csik kb. fél év múlva tűnik el, de ebben nem vagyok egészen biztos...

Marcsi, DBarbi: Pampers zacsikat megtartom Kép Ha tudtok, irjatok! Köszi!

Vera, Barbi: utólag is boldog szülinapot nektek! Tegnap sajna nem tudtam irni. Vera, kitartás! Bence nagyon szépen fejlődik, gratulálok! KépKépKép Hogy viselte az oltást? Mi pénteken visszük Zsoltikát, kicsit aggódok emiatt.

Judit, tényleg sokan szültünk aznap! Zsoltika 15:16-kor született meg, és varrás + szopi után azonnal toltak kifelé a szülőszobából minket, mert jött a következő kismama! Teltház volt aztán a szülészeten is, biztos emlékszel.

DBarbi, lehet tényleg konzultálnotok kellene egy másik dokival. Mi még nem tartunk ott, de szerintem nem óramű pontossággal fejlődnek a kisbabák, majd mászik Fanni is. Tényleg nem hajt a tatár!

Anita, de jó, hogy Robó már beszél! Ügyes a legény!

Barbi, azért az jó, hogy Ádám olyan szépen alszik éjszaka. Te milyen mondókákat, dalokat adsz elő neki? Én alig emlékszem pár dalocskára, azokat ismételgetem Zsoltikának. Van valami könyv, vagy a neten esetleg található dal, mondóka?

Egyenlőre ennyit tudtam irni, de még teszek fel egy képet. Ilyenek vagyunk 8 hetesen KépKépKép

Kép

Kellemes napot mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Vera, Barbi: utólag is boldog szülinapot nektek!
cory: drukk, ha még nem lennétek túl az oltáson!

Bocsi lányok, de azért írok ritkán, mert mire végigolvaslak titeket már nem tudom, hogy mit akartam írni nektek.

Martin ma 2 hónapos! Tegnap kapta meg az oltást, du. kicsit nyügi is volt tőle, mert fájlalta a lábát. De este már szépen elaludt, és 1/2 6-kor kelt. Egyre többször alszik ilyen jókat. Ja és tegnap mérték is, 5900g és 58cm! 1 hónap alatt megint hízott 1kg-t. Szopi közben ő is nézelődik, mosolyog, "beszélget". Mindent megnéz magának, imádja ha beszélnek hozzá, arra is mindig mosolyog.

pussz mindenkinek

Dandy
Dandy

Hali,
most én sem írok sokat.

Barna csíkom nekem is van, és a köldököm is barna, és még nem ment vissza a helyére. Kíváncsi vagyok, mikor fog, mondjuk nekem az ötödik hónaptól kiáll.

Boldog szülinapot mindenkinek, akit illet!Kép

Rohannom kell, Gabi éppen most ébredt.Kép Jól ki tudja számolni!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Edit, a fogamzásgátlóról természetesen szívesen beszámolok majd, de majd csak úgy 2 hét múlva. Bár most telt le a 6 hét, majd csak 17-én lesz a dokimnak rendelése, ugyanis éppen külföldön van valami konferencián. Utána viszont kifaggatom rendesen, és meg is osztom veled ígérem Kép Kép

Gabi, én is lényegében mindig ugyanazokat a dalokat éneklem a gyerkőcöknek, bár szerencsére elég hosszú a lista, úgyhogy még sosem panaszkodtak hogy unalmas vagyok Kép
Itt egy lista azokról amik most épp eszembe jutnak, ha valamelyiknek nem tudod a szövegét, leírom azt is szívesen.
* Tavaszi szél...
* Kis kece lányom...
* Orgona ága...
* Kis kacsa fürdik...
* Este van már 8 óra...
* Iglice szívem...
* Hová mész te kisnyulacska...
* A part alatt...
* Hull a pelyhes...
* Télapó itt van...
* Kiskarácsony...
* Nyuszi ül a fűben..
* Bújj, bújj zöldág...
* Boci-boci tarka...
* Cirmos cica, haj...
* Ha én cica volnék...
* Esik az eső...
* Ábécédé...
* Katalinka szállj el...
* Áll egy ifjú nyírfa
* Pál, Kata, Péter...
* Megy a gőzös...
* Debrecenbe kéne menni...
* Hej, Vargáné...
* Hopp, Juliska...
* Érik a szőlő...
* Bóbita

Most épp ennyi jutott az eszembe, végülis ahogy így nézem, nem is olyan kevés Kép Remélem segítettem valamit Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Dalok: én az elején még mindenfélét énekeltem összevissz. Mindegy volt, mit csak hosszú leygen, és nekem se legyen unalmas Kép Most, hogy Balu már visszaénekli már gyerekdalokat énekelek Kép Most épp a Hull a pelyhest tanuljuk Kép Olyan édesen énekel Kép

Túl vagyunk az oltáson Kép Kaptunk beutalót szemészetre. Remélem, nincs semmi gondja, de fő az óvatosság.

A gyerekek még mindig tündériek Kép Remélem, hamarosan nekünk is lesznek új képeink Kép

cory

cory
Budapest

Barbi, akkor Neked is nagyon sok boldog szülinapot!!!

Gabi, Zsoltika tündéri, aranyos ahogy mosolyog.
Én is kb olyan repertoárral rendelkezem dalok terén, mint Diti irta, a lényeg,hogy valami szóljon anyából...Aztán majd késöbb átváltok babásabb dalokra,én gyüjtögettem a neten, de itt a Babaneten is van erre topic, az Errö-arról témában valahol...
Edit, én pont ezen gondolkoztam annak idején,amikor elöször olvastam,hogy Cory két babát is szoptat, nekem se fért a fejembe, hogy lesz "normál" tejcsiböl újra elötejes-sárgaság...Vagy ennyire nem alakult vissza???

Na, megyek, mindjárt megyünk mázsálkodni, nagyon kiváncsi vagyok,mennyit nyom Ádámka.
Remélem nem baj,ha ide biggyesztek egy képet, de ez a tegnapi kedvenc képem, a "két" gyerekemmel...

Sziasztok
BarbiKép

Kép
Kép
barbi

Barbi: teljesen visszaalakult. Annyira, hogy a terhesség 4. hónapjától kevesebb tejem volt, és az a vízszerű, ami nektek is a terhesség alatt. És szép lassan alakult, a terhességgel. Balunak meg ízlett Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Jók a képek Kép
Mi is ma voltunk védönéninél, még a hosszát sem mérte meg, pedig arra kiváncsi lettem volna Kép Viszont 4700 g, azaz 1,4 kg-mal nehezebb, mint amikor született. Lehet, hogy mégis anyukámnak lesz igaza és elhizlalom Kép Kép A faluból meg jó háromnegyed óra alatt sétáltunk haza a tóparton, olyan gyönyörü idö volt! De sajnos hallom, hogy elromlik Kép
Ja meg a gyerekdoki irt fel kencét a kiütéseire. De nem hiszem, hogy kiváltom...meglátjuk.
Viszont majd megütött ma a guta, mert két egymás utáni szopinál is szétcsúszott a tejgyüjtö kagylóm és öltözhettem át. Még a bugyim is tiszta tej lett, meg persze a baba ruhája is. No meg nem tartok itthon 3 melegitöt Kép Remélem most már sikerül ügyesebben összeraknom.
No Apa lassan befejezi a fürdtést, ugyhogy mennem kell vacsiztatni Kép Ollyan aranyosak együtt Kép
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok !

BArbi,VEra Boldog szulinapot!

Lanyok a babaitok gyonyoru es orulok hogy mindenkinek ilyen szepen fejlodik a babaja.
Mi is voltunk oltason mi ket reszletbe adattuk be es nem volt semmi gond,meg be sem lazasodott.Kicsit nyugi volt de tuleltuk .
Barna csikom nekem is van meg de en ugy emlekszem hogy a noveremnek fel ev utan mult el.Nem is baj most ugy sem megyek strandra Kép

Edit!
Nekem is azt mondjak hogy tuletetem a gyermekem de nem ertem hogy ,mivel a fiam csak 5 perceket szopizik.Nem tehetek rola hogy ilyen nagyon hizik.
TEgnap mertuk es 6800 gr.es 61,5cm.De mar raallt a 3orara a dragam.

Lanyok1
Nektek mennyit eszik a babatok?

DBArbi!
Te en nem ertem mit akar a dokino?Azt akarja hogy rendesen masszon mar a gyerek?Hat ahhoz meg tul fiatal szerintem.A noverem fia 8honaposan maszott ugy igazan ugy emlekszem,persze addig probalgatta de tenyleg ha nincs gond minek surgetni?Egyebkent az en fiam jovo heten lesz 3 honapos es utal hason lenni.Mit tegyek ?Neha hasra rakom de egy par perc utan elfarad a feje es belefurja a foldbe a fejet.Sir es utana megforditom.Nem minden baba szeret hason lenni.mondjuk az en orvosom azt mondta minden nap tegyem tobbszor hasra hogy erosodjon.Es azt is mondta nem kell a konyv szerint fejlodjon a gyerek el ne hidjem hogy ez igy lesz.Minden gyerek mas es ez igy is van.Egyebkent a FAnni gyonyoru.Kép
Gabi75

Bocsi kimaradt!

Barbi gyonyoru az ADam es a kutyusod is.Kép
GAbi Zsolt is tunemenyes!

Anita !
Gratulalok Robo fejlodesehez nem semmi hogy mar 6kg.
GABi75

Sziasztok!

Csak egy rövidet írok, mert ma megkaptuk az oltást, és hát elég nyügi szegény Benci.Kép
Most mondjuk épp alszik, de ki tudja meddig.

Először is mindenkinek köszi a szülinapi köszöntéstKép
Barbi, boldog szülinapot!!! Nekem is a 27. volt.Kép

Hát meg kell mondjam teljesen kikészültem ettől az oltástól, remélem egyre rutinosabb leszek és az utolsónál már nem leszek ilyen ideges!

Szegény Bencike nagyon sírt mikor beadta neki a doktornéni, levegőt sem vett, és utána sokáig hüppögöttKép
Annyira sz@r volt, még jó hogy a férjem fogta és nekem már csak nyugtatgatnom kellett.
Ráadásul így hogy kértük az agyhártyagyulladás ellenit is, két hét múlva megint kap. Utána 2 hét múlva a 3hósat, majd sorban a következőketKép Állítólag a 4 és 5 hós a nagyon durva, mert azoknál az egyik nagyon csíp. Nem tudom hogy fogjuk átvészelni...
Lányok, mindenkit így megvisel ez a dolog, vagy csak én vagyok ilyen érzékeny?Kép

Remélem éjszaka sem lesz semmi gond, az oltás után rögtön kapott egy fél kúpot, és ha most felébred, még adunk neki egy felet.
Akik már megkapták, mi a tapasztalat, nálatok volt valami, láz vagy fájt a baba lába?
Beborogattuk, akkor is sírt, de gondolom inkább a hideg miatt. Remélem nem fáj neki!

Megyek is, odafekszem mellé. Elvileg már ébrednie kellett volna, fáj a cicim... de gondolom ilyenkor aluszékonyabbak is, nem?

Mindenkinek szép estét, üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Elszállt az írásom, kezdhetem elölről Kép
Énis köszönöm a gratulációkat! Vera: ÉLJÜNK! ÉLJÜNK! Kép
Énis így élem meg az oltásokat, ráadásul soknak is tartom egyszerre, hogy pl. 2 különböző oltás+Szabin-csepp...ezt egyszerre feldolgozni Kép

Mindenki Babójához gratula, nagyon szépséges gyerkőcök Kép

Fanniról: egy ismerősöm mondta, hogy ha akarom beszél egy konduktor ismerősével a Pethő Intézetben, és elvihetem hozzá Fannit, ha meg akarom nyugtatni magam. Lehet, hogy elviszem...egy misét megér Kép

Amúgy már kezdek megnyugodni, mert látom, hogy ügyes baba. Ma elkezdte magát feltornászni a kiságy végébe, ahol aztán keresztbe fordul. Mindezt persze háton. Ha végzett elkámpicsorodik, hogy most mi van...nem tud tovább menni Kép

A másik, felfedezte a napokban, hogy van két lába Kép

Azon is törpöltem mostanság, hogy lehet, hogy a dokinő (a neur.) összezavarodott, mert mondtam ugye, hogy 4 hónapos....aztán késöbb visszakérdezett, hogy 7 hónapos?? Mondom nem, 4. Ennyiben is maradtunk. De ha 7-tel számolt, akkor érthető az aggodalom. Ez lehetséges lenne?? Dehát ez odanemfigyelés és felelőtlenség! Egy 7 hós babának való gyakorlatokkal egy 4 hósnak sztem sokat lehet ártani Kép Úgyhogy mellőzöm a gyakorlatokat! Kép

Mindenkinek szép álmokat, nyugis éjszakát Kép

DBarbi
DBarbi

Vera: még valami. Fanninak is adtunk kúpot (mindig oltás után) és igen, ettől aluszékonyabbak. Lekopogom, nekünk semmi tünet nem jelentkezett eddig egyik oltásnál sem. Nemis látszik/látszott a szúrás helye (BCG kivétel).
Arra kell gondolni, hogy ez az Ő érdeke....énis rosszul élem meg, de lesznek ennél nagyobb gondok is! Nemtom akkor mi lesz! Kép

DBarbi
DBarbi

Na lányok,megjöttem a mázsálásból, 5842 gramm és 61 cm Ádám. Ez 750 gr és 2 cm hizás-növés egy hónap alattKép Nekem elég, remélem az átlag adatoknak is, most nézek utána a neten.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Szegény Zsoma nem viselte túl jól az oltást Kép Délutánra bedagadt a lába, és láza is lett, 1,5 órán át csak sírt, úgyhogy most ki vagyok merülve.
Ja, és kaptunk beutalót szemészetre is. Majd írok hosszabbat hamarosan is Kép
Most csak egy kép a fiúkról Kép
Kép

cory

cory
Budapest

Barna csikról akartam még irni, hogy nekem is van, semmit sem halványult, söt a köldököm környéke és odalent minden börránc barna. De valahogy nem zavar. Bár nekem terhesség elött is volt barna csikom a köldöktöl lefelé. Most már felfelé is van Kép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!Kép

Sajnos még nem tudunk semmit, de talán ma megmondják, hogy mit találtak, bár jobb lenne ha nem találnának semmit. Jajj nagyon izgulok már!!!
Volt egy kis konfliktusom is a nővérekkel, de már minden ok, azóta minden úgy van, ahogy én szeretném.Kép

Vera, Dbarbi
Boldog szülinapot kívánokKépKépKép, bár egy kis késéssel.

Barna csíkom nekem is van és úgy tudom csak hónapok alatt fog elmúlni.

Dbarbi
Nagyon édes a Fanni és milyen ügyesen fogja a kis lábait.KépKépKép Szerintem is vidd el még máshová, ha ezzel a dokival nem voltál megelégedve, lehet, hogy tényleg félrehallotta a baba korát. Most van a Kismamában egy cikk a mozgásfejlődésről, csak most nem emlékszem a mászást hány hónaposan kéne csinálni, az újságot meg a kórházban hagytam. Lehet, hogy a neten is el tudod olvasni a kismama.hu-n.

Lányok
Lázra milyen kúpot kell a babának adni? Csak mert lehet, hogy pénteken végre megkapja a BCG a Niki és ha esetleg láza lesz legyen itthon valami, amit beadok neki.

Tegnap a kórházban rábeszéltek, hogy vigyem ki a Nikit a levegőre, mert Ő még nem volt kint, csak amikor vittük valahová. Remélem nem lesz beteg, mert csak ilyen kórházi cuccot adtak rá és a lábán nem volt semmi, csak a rugi.Kép Még szerencse, hogy egy másik anyuka adott egy takarót, amibe bebugyoláltam a lábát.

Cory
Nagyon cukik a fiaidKépKépKép.
Szemészeten mi is voltunk, szerencsére a szemfenékvizsgálaton minden rendben volt, csak a váladékozás nem akar elmúlni. Mindig amikor felkeltem csupa csipa a szeme.Kép

Barbi
Első ránézésre azt hittem, hogy egy játékkutyus van a kezedben, de most látom, hogy igazi.Kép Nagyon aranyosak vagytok így hármasban.KépKépKép

Gabi
Zsoltika is nagyon helyes, és milyen jól belenéz a fényképezőbe.KépKépKép

Szép napot mindenkinek!Kép

Laura
Laura2

Dbarbi
Megnéztem a kismama honlapján fent van a cikk és csak 7-8. hónapos babáknak kell kúszni-mászni.Kép

Laura
Laura2

Sziasztok!

Vera, DBarbi,

boldog születésnapot! Kép

Gabi,

Zsoltika milyen aranyosan mosolyog!
Mondókák: az anyósomék megvették Weöres Sándor: Bóbita című kötetét, ebben nagyon jó versek, mondókák vannak!

Barna csík: nekem is megvan. Szerencsére egyéb csíkok nem alakultak ki, viszont a hasam még nem ment teljesen vissza. Mikorra várható a régi állapot? A kidudorodó köldök szinte a szülés után visszament.

Dbarbi,

Fanni nagyon édes, ahogy a lábait fogja! Kép Ügyes kiscsaj.

Judit
Judit74

Kép
Kedvenc képem Virágról. Kép
Judit74

Sziasztok!

Sikeresen átvészeltük az éjszakátKép Este még kapott (volna) egy fél kúpot Bence, de rutintalanok voltunk és szopi után adtuk be neki, amikor ugye kakilni is szokott.Kép Szóval a férjem beadta neki az elsőt, abban a pillanatban kinyomta (pedig szorítottuk a popsiját, csak hát kijött a kakivalKép), a második ugyanígy, a harmadik próbálkozásnál 5 percet bent volt a kúp, aztán az is kijött, szinte egészben. Azért valami biztos felszívódott belőle, mert nem volt lázas. Bár lehet kúp nélkül sem lett volna az.
Mindenesetre este 11 után csak fél4kor ébredt, utána fél7kor, és 9kor.
Most délelőtt viszont nyűgös, ha leteszem sír. De ez nem hiszem hogy az oltástól van, nálunk ez így szokott lenni sajnos. Most nagy nehezen elaludt.

A doktornő azt mondta tegnap hogy a súlya és a kora alapján neki már csak naponta 5ször kéne enni. Ehhez képest van hogy 8-10szer is szopizik, mert nem mindig bírja ki a 3 órát. Azt is mondta mondjuk a doki hogy ez nem kötelező, ő csak nekem akar jót, hogy szoktassam rá erre, mert így nem tudok tőle semmit csinálni napközben. Ami igaz is, de hogy szoktassam át?!
Lehet hogy a jövő héttől megpróbáljuk, azt még nem tudom hogy hogyan is kezdjek hozzá, de tényleg jó lenne ha csak 4óránként enne. Közben majd megpróbálom lekötni játékokkal, énekléssel, meg hát a cumival, ami most már nagyon megy, csak sajna még mindig nem egyedül. Már azt várom hogy tudjon fogni, és akkor ő teszi majd vissza a szájába ha kériKép

Mi a hétvégén Halász Judit cd-t vettünk Bencének, Micimackó és a többiek koncert album. Nagyon-nagyon szereti, elsőre mozdulatlanul végighallgattuk úgy hogy én énekeltem mellette. Azóta is napjában többször beteszem, nagyon szép számok vannak rajta és gyerekek is énekelnek rajta.
Nekem is van egy 17oldalas dal- és mondóka gyűjteményem, az internetről szedtem le, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm emailben.

Dandy, Cory!
Örülök hogy túl vagytok ti is az oltáson. Szegény babák remélem hamar elfelejtik, bár addigra jön a következőKép
Cory! A fiúk nagyon édesek együttKép

DBarbi!
Fanni hozza a szokásos formáját, gyönyörűKép Szerintem ne aggódj egyáltalán, mert nekünk tegnap elmondta a gyerekorvos hogy a nagykönyv szerint mit mikor kell csinálnia egy babának:
- 3 hónaposan kell tartani a fejét hason, de még
nem kell tudni kinyomnia magát
- 6 hónaposan kell oda-vissza forogni, és most
már kinyomni magát hason
- 9 hónaposan kell ülni és állni
- 12 hónaposan pedig járni

De ettől a babák eltérhetnek akár hetekben is, mert minden babának más a fejlődési üteme, ezért nem is szabad hasonlítgatni a gyerekünket máséhoz!

Nálunk mindent rendben talált a doki, csak épp Bencike lusta felemelni a fejét ha ülőhelyzetbe húzzuk. Pedig ha van kedve, meg tudja csinálni. Sokat kell vele gyakorolni.
A csípőjét november végén nézik meg újra, remélem javulni fog addigra, bár ma az oltás miatt nincs rajta a pelus.
A BCG pedig továbbra sem látszik.

De én nem izgulok, majd ha már lesz miértKép

Barbi!
Nagyon édesek vagytok a képen hármasbanKép
Szerintem meg is lehetsz elégedve ezzel a mértékű gyarapodással, nagyon ügyik vagytok!

Judit!
Virág is nagyon aranyos a képen, ilyen mozdulatokat Bence is szokott csinálni, zabálnivalóKép

Barna csíkom nekem is van hosszában, de nekem még pluszban keresztben is egy piros (császár miatt) úgyhogy ti csak ne panaszkodjatokKép

Laura!
Remélem minden rendben lesz Nikivel!!!Kép
Elég durva hogy kivitették veled a levegőre, és fel sem öltöztették rendesenKép
BCG után viszont nem lázasodnak be a babák, úgyhogy ettől ne félj! Semmi tünete nem szokott lenni, ez az egyetlen klassz oltás.Kép Bence nem is sírt mikor ezt kapta. Bezzeg tegnap...
Lázra Germicid kúpot kell adni, de ilyen pici babáknak csak egy felet ( a csúcsos végét, a másik felét dobd ki) és jól be kell krémezni előtte. Mi most nagyon profik vagyunk ebbenKép, tegnap mindent megmutatott a doktornő, sőt az elsőt ő adta be Bencének. De szerintem nektek még nem lesz szükség erre. BCGnél tuti nem.

Gabi75!
Mit jelent az hogy két részletben kaptátok az oltást? A 2hós az csak egy oltás. Vagy nálatok nem?

Esetleg az agyhártyagyulladás ellenivel lehet egyszerre beadatni, de mi azt inkább 2 héttel későbbre kértük.

Gabi!
Zsoltika is nagyon szép, milyen nagyfiús már ezen a képen!Kép Drukkolok hogy nektek jobban sikerüljön az oltás, mint nálunk. Bence nagyon elkeseredett.

Diti!
Még jó hogy nagyobb baj nem történt. Elhiszem hogy nagyon megijedtél!Kép
Tényleg nagyon kell vigyázni hogy a baba elől elpakoljunk mindent és később is, mert a múltkor a kolléganőm unokája (3éves) leharapta a higanyos lázmérő fejét és lenyelte a higanyt. Rágózott, az anyukája fél pillanatra odafordult a 3 hónapos kistesóhoz, és a kislány bevette a szájába a lázmérőt és gondolom a rágó miatt elharapta. Szerencsére üvegszilánkot nem nyelt, vagy beleragadhatott a rágóba, mert a röntgenen nem látszott, viszont a higany igen, de azt is kikakilta, így nem kellett semmit csinálni vele, csak 3 napig figyelgetniKép de elég szörnyű lehetett!

Anita!
Robó nagyon kis cuki lehet ahogy egyre többet beszélgetKép Olyan jó hogy ti már ilyen nagyok vagytok! A hasfájás nálatok is elmúlt már, igaz?

Na megint jó hosszúra sikerült, kivételesen Bence hagyott kibontakozniKép
Vigyázzatok magatokra és főleg a babákra, üdv:
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: egyen a doktornő 5-ször egy nap! Nekem ezekkel az ajánlásokkal az a bajom, hogy az összes táplálkozási tanácsadó azt mondja, hogy egészségesen úgy lehet táplálkozni felnőtt korban is, ha többször eszel keveset. Miért ne ehetne egy ekkora baba akár 12-szer is? Főleg anyatejet. Én hiszek az igény szerinti szopiban, Balunál bevált. A fix 5-szöri szopival az a baj, hogy pl fejlődési ugrásnál így nem tudja követni a mell a tejtermeléssel az igényeket, illetve ha valami olyan ok van, hogy a gyerek szomjas, akkor is gyakrabban kérhet, és kell is kapnia. Próbálja ki a doki, hogy milyen ha szomjas, de még nem kap 2 órán át inni.
Az a fő bajom az ilyen tanácsokkal, hogy ezek a dokik leginkább tápszeres babákat láttak, akiket étkezések között teáztatnak, meg tápszerből akármekkora adagot tudsz készíteni (ez nem jelenti azt, hogy egy tápszeres baba ne ehetne akár 8-szor is egy nap), de anyatejből ez elég nehézkes.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hű, de régen írtam már, olvasgani van néha időm. Sajnos érzem a hátrányát, h nincs segítségem itthon Kép
Szóval, mi jól vagyunk, csak ezek a frontok ne lennének Kép ekkor eléggé nyügi a kiscsaj.
Hát mit itt olvasgattam a neurológiárol, hát kész katasztrófa, mi majd most megyünk csípőszűrésre ao ortopéd klinikára, meg vissza a MÁV kórházba kontrollra, UH-ra ...
Nem tudom, a ti gyerkőceitek, mennyire szolidáris babók, de az én Annám, tegnap a védőnőnél minden sírő kisbabát a védelmébe vett, együtt ordított velük Kép olyan keservesen, mintha ő is szurit kapott volna ...

Megyek is mert ismét szolidaritást vállalt a lányom, maszekba sír ...

Taliból lesz vmi??? Szervezzek ????

Csáó mindenkinek és vigyázzatok egymásra

Susie és az ő maszekoló Prücske Kép
susie

még vmi

Vera
Eszembe jutottál mostanában Kép Kép áll a fotelban a vasalnivaló Kép Kép

Susie_
susie

Sziasztok!

Minden beoltott babának és mamának is gratula! Jó nektek, hogy túlvagytok rajta! Kép Ma nagyon alvós napunk van, eddig bárhova tettem le Zsoltikát, elaludt. Most először alszik hason! Nagyon figyelgetem, hogy minden rendben van-e. Eddig sosem aludt igy el, csak a fejét emelgette, sőt már a hátára is átfordult! KépKépKép

Diti, köszönöm a listát, adtál néhány ötletet! Végülis mindegy, milyen évszak van, csak ének legyen, attól érezhetően megnyugszik Zsoltika. Most épp egy karácsonyi CD-t hallgatunk KépKépKép Én nagyon-nagyon szeretem ezeket az orgonaműveket és dalokat, láthatólag Zsolti is.

Cory, a fiaid nagyon aranyosak! Jó lehet, hogy Balu már vissza is énekelget neked, lehet tanitgatni... Oltás Kép Miért kell mennetek szemészetre? Kötelező?

Barbi, Ádámka nagyon szép! És a kutyusotok milyen aranyos! Kép Én mindig szerettem volna kutyát, de hát ugye lakótelepen lakunk... Talán majd később, ha egyszer sikerül elköltöznünk.

Edit, Boti növöget szépen! Mi még sosem adtunk kúpot Zsoltikának.

DBarbi, Fanni aranyos, ahogy fogja a lábait! Kép Tényleg ne aggódj. A Kismama-cikket érdemes elolvasni. Azt azért nem egészen értem, hogy egy orvos hogy tud összekeverni egy 4 hónapos babát egy 7 hónapossal...

Laura, drukkolok nektek! Remélem jók lesznek az eredmények.

Judit, megvan a Bóbita nekünk is, sőt már az összes versét felolvastam Zsoltikának. Nagyon jók, én is nagyon szeretem ezeket a mondókákat.

Vera, szegény Bence! Kép A kúpot automatikusan adták? Viszont nagyon szépen alszik már! Átszoktatás: nekem is mondta a gyermekorvos, hogy jóval kevesebbszer kellene szopnia Zsoltikának. Viszont ha egyszer éhes, én nem tudom nézni, hogy sir. És főleg hallgatni... Nálunk ez úgy volt, hogy egyszercsak magától kezdett kevesebbszer szopizni, szinte egyik napról a másikra. Lehet, hogy hamarosan Bence is igy tesz! Kép

Viszont nagyon megköszönném, ha elküldenéd a gyűjteményed. E-mail cimem megtalálod a profilomban!

Na ébredezik már Zsoltikám, egész jót aludt hason! Megyek is. Jók legyetek!
Gabi

pgaboka

Cory!
Tökéletesen egyetértek veled!!! Utálom hogy mindenki meg akarja mondani hogy hogy lenne a helyes! És tényleg, nem tudom mit szólna a doki ha ő nem kapna enni amikor már nagyon éhes. Én tudom hogy az én gyerekem nem csak nyammog a cicin, hanem tényleg eszik, nem is keveset. Csak annyira rossz, hogy mikor itt van, ülök mint egy hülye, és hallgatom hogy mit csinálok rosszul. Oké, hozzátette hogy ez nem kötelező. De azért elülteti a bogarat a fülemben, hogy talán mégis elcseszem a gyerekem...

Épp most írtam le ugyanezt a barátnőmnek, akinek 5 nappal fiatalabb a babája Bencénél (holnap lesz 2 hónapos), és tegnap közölte velük az orvos, hogy kezdjék el leszoktatni a babát az evésről, mert sokat eszik!!! (Megjegyzem csak anyatejet eszik, és nem egy husi baba.) Csak naponta 5ször ehet, éjszaka pedig vizet kapjon. És két hét múlva kimegy a védőnő ellenőrizni hogy így csinálja-e!!!
Normálisak szerintetek ezek az orvosok???!!!

Bocsi, de nagyon felhergeltem magam ezen.

Susie!
Tényleg nagyon el vagytok tűnve!
Igen, igen, igen, szervezz egy talit légyszi! Én már feldobtam a témát párszor, mindenki akarta, de csak nem lett belőle semmi. Eddig. De most akkor Te talán ügyesebb leszel!Kép
Nekem csak a nov. 19 nem jó (oltás miatt) és nov.28-dec.7ig elutazunk. Egyébként bármikorKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Gabi!

Épp egyszerre írtunk.
Elküldtem a dalokatKép

Hát ez az, én sem tudom, és nem is akarom nézni ahogy éhesen sír szegény! Kiben bízzon így a gyerek ha nem az anyukájában?

A kúpot nálunk a doki még az oltás előtt beadta neki, utána pelus és body, és csak utána oltotta be, hogy akkor már ne kelljen nyúzni ezzel. Így is eléggé el volt kenődveKép

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

GAbi: nem kötelező, csak a doki úgy ítélte meg, hogy Zsomának összébb állnak a szemei, mint kéne.

Vera: és ha nyammog a cicin? Fáj az a dokinéninek? Kép Balu 1,5 óráig szopizott anno. Most, hogy 26 hónapos, már 45 perc alatt is végez a dologgal Kép és igen, ennek egy részében csak nyammog rajta, viszont se cumit se a kezét nem szopja. Valszeg mert ő kiéli a cicin a szopás igényét. Zsoma nem ilyen. Ő sokkal hamarabb végez, és nem tűri, ha már csak nyammogna, de folyik a szájába a tej. Úgy néz ki, ujjszopós lesz. Ez van Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Túl vagyunk a 4 hós oltáson dupla szuri+szebin-cseppek. Bencike csak a másodiknál nyekergett egy kicsit, de aztán teli szájjal nevetett a doktornőre. Viszont keveset híztunk nagyon 1 hónap alatt. 370g-ot. És nőttünk 3 cm-rt. Most 6200 g, és 64 cm a Bence. De dokinéni azt mondta, hogy nyugodjak meg, nagyon erős, okos, jókedélyű baba, fejlettebb a koránál, szóval semmi baja nincs egyszerűen ő ilyen. Válogatós, és nem hízékony. Tényleg mostanában olyan keveset eszik... És tényleg válogat. Pedig eddig mindent megevett, amit a szájába adtam... Most meg..

Na mind1
Szülinaposok, boldog szülinapot!

Cory, nagyon édik a fiaid!
Barbi, neked is cukik a gyerekeid!

Puszi
Zsófi.
Ja és egy kép Bencéről:
Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vera, Nekem is elküldenéd a dalokat-verseket? Ha érdekel, elküldöm cserébe az enyémet, de gondolom sok az átfedés bennük,mert én is a netröl szedtem össze...
Dokik tanácsa meg szerintem csak tanács, ha Te úgy érzed nekem nem erre van szükséged, nem kell betartani. Jó is lenne, ha minden úgy alakulna, ahogy azt mások eltervezikKép...Ha nagyon muszáj, azt füllented neki, amit hallani akar, otthon meg teszitek a dolgotokat a TI saját rendetek szerint, nem??Kép
Köszi a dicséreteket megintcsak, megmondom öszintén, elöször úgy szerettem ezt a vacak kutyát,mint egy kisgyereket. Roppant okos, nagyon sok szavat ismer, tökéletesen lehet vele beszélgetniKép(na jó,ehhez hozzá kell tenni, hogy egyedül vagyok-voltam itthon, jó volt a társaság, nagyon sokat foglalkoztam vele..) AMikor megszületett Ádám, elöször tökre eltávolodtam töle, szinte idegesitett amikor megláttam...Aztán ahogy eltelt az elsö 2 hónap, minden visszatért az eredeti kerékvágásba, megint szeretjük egymástKép Sokszor nézik plüskutyának otthon is ismerösök, akik csak fényképen látják, ö már csak ilyen. Fajtájára nézve Bichon Frise, és Marci névre hallgat.
Na, befejezem, még van sok dolgom itt a számitógépen is.
Sziaszotok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Gyakorlatozásról: én tornázni szoktam Botival. A kismama egyik számához volt mellékelve egy torna kalauz (vagy valami ilyesmi), amiben olyan gyakorlatok voltak pl, hogy háton fekszel, a ombod függöleges, a lábszárad vizszintes, ide fekteted a babát (ugye akkor tartja a fejét) te meg huzogatod elöre a lábad (alhas erösités). Boti nagyon élvezi. Meg pl. felsö hasizomnál nem a lábamba kapaszkodom, hanem a kezébe (ö a felhúzott lábamnak döl) és igy ahogy én felülök, ö is egy kicsit. Meg súlyzónak is szoktam használni, az ami legjobban bejön neki. Ilyenkor kész vigyori Kép

Vera, én is kérem a dalokat. Nekem is azt mondták, hogy ritkábban kéne ennie, meg túl sokat eszik egy nap (én mértem néha, 8-900 g-ot) és el fog hizni. Most napi 7 étkezésnél tartunk, de nem hiszem, hogy ezt ritkitani kéne. Még ha kövér lesz akkor sem. z egyetlen amihez az igény szerinti szoptatással ellentétben tartom magam, hogy 2,5 óránál hamarabb nem kap enni, mert irtó hasfájásokat produkált egy párszor (mert ha cicit kap, akkor eszik, ahogy bir). Az meg senkinek sem kell. De nagyon ritkán szeretné süriteni, és akkor is lehet azért huzni az idot.

Viszont tele lett már piros pöttyökkel, igazán nem tudom mitöl. Kisérletezem. A tejet nem szivesen hagynám el, mert annyira vágyom rá. Egyelöre a testápolót és az öblitöt zártam ki.

Egyébként a "hajnali kétségbeesés" elmúlt, lett helyette nálunk is délutáni Kép

A talit én is szerettem volna kérdezni már. Mi kicsit messze lakunk, ezért nálunk inkább egy tavaszi kertipartival egybekötött tali lehetne. De azt már most felajánlom Kép Most meg szivesen fedlmegyünk Pestre, egyelöre minden jó.

Sziasztok,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Szoptatással nem lehet túletetni egy gyereket! Balu 7 hónaposan 9 kg volt. Mint egy Michellin baba. Most 2 éves és 13kg.

cory

cory
Budapest

Vera!
A ferjem edzojenek a lanya itt kint dokino es tole megkerdeztuk hogy erdemes beadatni az oltast mivel sok rosszat hallottunk itt rola(nagyon sok baba megbetegedett tole tartosan)O azt mondta ha lehet kerjuk egyenekent oket es hagyjunk ki kozte egy par napot.Mi az csut-on megkaptuk a DPT es az influenza ellenit ez volt ket szuri,es kedden az Ipv es a Prevnert ami fogalmam sincs egyenlore hogy mi.Itt megengedtek de itt is egyben szoktak beadni.Allitolag igy kisebb az eselye hogy a baba megbetegszik tole ,mivel ritka esetben de megtortenhet hogy amit beadnak a babanak az a betegseg kijon rajta es akar halalhoz is vezethet nagyon ritka esetben.De sajnos van ilyen ,ezert kertuk igy kulon igy nem viselte meg annyira a babat.SZerintem ezt otthon is csinaljak mar.Egyebkent nyitottam egy topicot(Felelem a vedooltasok mellekhatasaitol)es ott le van irva milyen kovetkezmenyei lehetnek ritka esetben az oltasnak.Hat en egy ilyen aggodo anya vagyok.
EGyebkent Vera ne izgulj a szopizas miatt ne is fogadj szot a dokinak.Az en fiam 12 hetes lesz es most csak par napja tert ra a 3orara.En adtam neki 2orankent,igaz mar megduplazta egy hete a szuletesi sulyat de nem erdekel.Massal nem etetem es csak 5perceket szopizik.Mit csinaljak vele?
Azert most megprobalom a 3orat kihuzatni vele,de mostmar van ugy hogy neha majdnem 4orankent akar enni.O sajat magat allitotta igy be.Meg 8hetesen sokszor 1,5orankent evett.
Az en dokim azt mondta akkor adjak neki amikor keri,neki is van 4gyereke az egyik 6honapos es az o felesege is doki es amikor ker a baba akkor etetik.Azt mondta nem erti azokat az anyukakat akik konyv utan akarnak mindent csinalni ,es elvarjak hogy konyv szerint fejlodjon a gyerekuk,pedig minden gyerek mas.Ezzel nagyon egyet ertek.

ZSofi nagyon szep a fiad!

Judit!A lanyod nagyon szep mar lattam az albumodat jol sikerult baba.

Cory!
Buszke lehetsz hogy ket gyonyoru gyermek anyukaja lehetsz.Irigyellek is erte hogy mar 2 van.Kép

Laura !
Remelem minden rendben lesz ,nagyon sajnallak hogy ilyen dolgokon mesz at.en egesz terhesseg alatt attol rettegtem hogy nehogy beteg legyen a babam.

mindenkinek jo babazast!
GAbi75

kepek a fiamrol,egy ket hete keszultekKépKép
GABi75

Sziasztok Mamik!

Vera, Dbarbi,
egy kicsit kesve, de nagyon boldog szulinapot nektek!

Laura,
BCG oltastol nem lehet laza, mi tegnap kaptuk es egy pici sirason kivul tenyleg nem volt semmi.

Anita,
en szedek Elevitet, igaz nem minden nap, es kalcium, magnezium, vas, B-vitamin pezsgotablettakat iszok valtakozva

batka
batkamano

Sziasztok !!

Gyorsan lenne egy nagy gondom, segítsetek légysz, aki tud vmi okosat mondani... A múlt7en voltam szülészdokinál kontrolon, azt mondta, h igényszerinti szpotatás alatt nem jöhet meg a mensi (elvileg) de ha akarom ír fel bogyót, én ettől tartottam, erre ma reggel élénk, mensi szerű vér volt pisiléskor, na jó nem sok, de azért volt/van ... szerintetek ez mensi vagy nem??? Kislány jól szopik és relative szokszor... Lehet, h bogyót kellene felíratni, de tartok attól, ez nem jó a babónak ...

Taliügyben ...

Tavasszal hozzánk is lehet jönni grillezni (vidéki vagyok Kép), sőt, itt van nagy tó is, ahová ki lehet menni piknikezni, sőt apuciknak horgászni is lehet, persze engedéllyel!!
Olyan vki kellene, akinél elférnénk egy pár órára egypáran ... illen emberke van köztünk ??? Önfeláldozó mamikák jelentkezését várjuk ...
Időpont-ügyileg .....
Oltásokat tekintve, megírjátok, h ki mikor kapja majd és h neki milyen időpont lenne jó???

Mondjuk Nov.22 (szombat)???? Vagy 7köznap legyen??
Edit
Vera
Susie
...
...
...

Megyek, mert sütikét sütök ...

Vigyázzatok magatokra+babóra
susie

Sziasztok!

Susie: simán lehet mensi igény szerinti szopi mellett is. Nekem 9,5 hónap után jött meg Baluval először, de van olyan ismerősöm, akinek 6 hét után már megjött. Ő is majdnem 3 évig szoptatott. Szóval ez nem öröm, de működhet így is Kép

Nekünk nincs autónk, szóval én csak városon belül tudok kimozdulni.

cory

cory
Budapest

Te is koránkelő vagy Cory?? Hát nem tudom, h mi akar lenni, merem remélni, h nem az!!!
A tej összetétele, íze változhat ilyenkor, ugye?
Időpont jó lenne neked???

Edit, Vera, Susie, COry, ..., ... , ...

Su
susie

Sziasztok!

Először is dicsekednék Kép Bence ma éjjel 5és fél órát aludt egyhuzamban, 19.40től 1.20igKép
Utána már 3óra múlva ébredt, de én olyan boldog vagyok!!!Kép

Susie!
Nekünk jó a nov. 22, de ha másnak jobb lenne hétköznap, az is jó. Anno még Szisz felajánlotta hogy náluk lehetne a tali, csak ő már rég jelentkezett. De hátha benéz, és akkor nyilatkozik, hogy áll-e még az ajánlataKép
Ez a piknik is jól hangzik, a férjem imád horgászni, úgyhogy majd ha jó idő lesz, egy ilyet is csinálhatnánk, biztos nagyobb kedve lenne az apukáknak így fuvarozgatni bennünketKép

Sajna én is úgy tudom hogy a szoptatás alatt is megjöhet, ez nem kizáró ok.Kép

Most mennem kell, mert felébredt Bence és nagyon el van keseredve. Ilyenkor annyira édes, meg tudnám zabálniKép

KépKép Kép
76vera

Susie: változhat, de Balut nem érdekelte.
az időpont jó Kép

cory
Budapest

Remélem, jönnek majd a nap folyamán a többiek is és nyilatkoznak ez ügyben ... az is eszembe jutott, h ha nem házilag nem jönne össze, van étterem is, ahol pl. van galéria és max ott ebcsiznénk ... ez kinek mennyire jön be ???? Ahogy olvasgattam korábban, sokunknak nincs házi "betevő falatja" délbe Kép Kép

Megyek sütök tovább ... tényleg, ti a vendégjárást, h bonyolítjátok??

Su
susie

Cory
Nem tudom, h most mi van nálam, de asszem én jobban izgulok emiatt, mint a Prücsök ... ő csak néz, vigyorog és dolgozik a cicin Kép Hát ez az élet Kép Kép

Su
susie

Sziasztok Lányok!

Susie, az igény szerinti szopi tényleg nem kizáró ok a mensihez, előző szülésemnél 5 hónap után jött meg, és még javában szopiztunk.
Most viszont úgy tűnik már nekem is megjött, jó hamar, az 5. hét végén Kép Kicsit megijedtem először hogy mi van, aztán meg próbáltam beletörődni. Dokimmal sajna még nem tudtam beszélni róla mert külföldön van, de remélem ő is csak annyit mond hogy valóban megjött. Inkább menstruáljak mint hogy bármi más bajom legyen Kép
A tej mennyiségén nekem észrevehető volt hogy megjött, eléggé lecsökkent, de már szépen visszaállt.

Sziasztok, Diti
diti

Suzie: nekem az étterem nem az igazi, mert Balut akkor hova teszem. Vagy pedig csak Zsomával ketten megyünk, bár azt Balu utálná Kép

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?