Sziasztok!
Itt vagyok, és mivel pár napot hiányoztam, jó sokat fogok írni ismételten.
Sylvia!
Izgi lehet beszoktatni a kislányodat a bölcsibe. Jól viseli egyébként?
Nekem is teljesen más a két terhességem, de épp fordítva, mint Nálad. Marcinál szinte semmi bajom nem volt, most viszont a 12. hétig volt hányingerem, sőt még most is elég fáradékony vagyok. Ne izgulj, ahány terhesség, annyi féle, még egy nőnél is
Kata!
Köszönöm, hogy hiányoltál, de semmi baj. Egyszerűen Marci mellett napközben nem tudok géphez ülni, este pedig ahogy hazajön a Párom marad max. félóra szabadom, amikor még néha végigolvasni sincs időm.
Nem hiszem, hogy a méhszalagok voltak a fájdalomnál, mert ez gyulladt érzés volt. Viszont azóta nem jött elő
Én Marcinál elég hamar el kezdtem kenegetni a Milupas krémmel, amit Gigi is írt. Nekem egy mm-nyi csíkom sem lett, de szerintem is nagy mértékben az adottság határozza meg a dolgokat, viszont a természet ellen még felvehetjük a harcot
Már most is kenegetek, most Avon-os feszesítő krémmel, aztán áttérek a bevált Milupásomra. A Lierac tényleg jó, én is hallottam, viszont jó húzós az ára. De valamit, valamiért...
A Praxisban max. 10 percet kell várni, ha valami csúszás van, de tapasztalat szerint ez a max. Majd küldök emilt az árakért.
Lepényt folyamatosan figyelik a normál uh-on is, a helyzetét, állapotát. A terhesség vége felé, esetleg flowmetriával (áramlásvizsgálattal) még alaposabban "belekuksiznak".
Figyelnek ránk, ne izgulj
A terhességi cukorbetegség tudtommal nem a napjában bekapott egy-két édes falattól lehet, hanem ha túlzásba viszed, illetve, ha hajlamod van rá. Viszont a vérvételek során a vércukor mérés, majd a terheléses vércukor vizsgálat felhívja a figyelmet arra, ha gond van. Persze jobb az elővigyázatosság és mértékkel.
Manóné!
Üdv itt köztünk
És nagy-nagy gratula a dupla gyermekáldáshoz.
Nálunk a 7. héten egy kukacra emlékeztető babóca látszódott, hatalmas fejjel és kézkezdeménnyel és aprócska lábkezdeményekkel
Kriszkrosz!
Sajnálom a vérezgetést, de a lényeg, hogy vigyázz Magatokra! Pihenj sokat! Gratula az ugra-bugra babához
Képeket majd várjuk, remélem sikerül.
Ha nincs választott orvosod, akkor tuti a területileg illetékes kórházban kell szülnöd az ügyeletes dokinál. Sőt az én dokim nem a ter.ill. kórházban vezeti a szüléseit és még így is kellett papírt kérni, hogy ha mentős szállításra kerülne sor, hogy ne a ter. ill-be vigyenek, hanem a saját kórházunkba.
Én Marcinál feljegyeztem a főbb történéseket, infokat, amik most nagyon jól jönnek. Sajnos most Ketteskénél meghalni sincs időm, nem nagyon tudok jegyzetelni. De tényleg jó dolog
Akkor most az érdi talit is kihagyod, vagy valamennyit mozoghatsz?
Timi!
Csak ismételni tudom az előttem szólókat, hihetetlen erő sugárzik a soraidból
Én nem hiszem, hogy ilyen erős tudnék lenni, illetve nem szeretném kipróbálni, hogy viselkednék hasonló szituációban.
Bettus!
Ne aggódj a megfázás miatt. Sajna én már kétszer is lebetegedtem, egyszer köhögtem, akkor homeos köptetőt szedtem (Stodal szirup), amit pocakosan is nyugodtan lehet alkalmazni. Másodjára náthás voltam és mézes teával, szopogatós tablettával (Strepsils) szopogattam. A szopogatósra a dokim is rábólintott, Nálad is okés lehet már, mert hasonló terhességi korban járunk. Jobbulást
Piro!
Jó hallani Rólad
A kórházat sajnálom, de gondolom túl sokat nem kell benn töltened. Jó erősödést
És vigyázz Magatokra a költözködés alatt!
Remélem az új helyen hamar lesz netetek és hamar hallunk Rólatok
Rejo!
Üdv közöttünk és Neked is szívből gratulálok
Én is csak nyugtatni tudlak, hogy a szívhang később tapasztalható
Égő érzés miatt szólj a dokidnak mindenképp. Nekem is volt, de kezelés nélkül is elmúlt, a dokim Canesten kenőcsöt ajánlotta. Sajna terhesség alatt a hüvelyi és a húgyúti fertőzésekre is fogékonyabbak vagyunk, amit sajna Marcinál én a második harmad alatt elég sokszor tapasztaltam.
Macifülke!
Köszönöm, Marci már tényleg jobban van. Már "csak" 3-szor szívjuk az orrát, de már mennyiségre sincs annyi
Azt hiszem ez már inkább a foga miatt van, mert nagyon begyorsított a nagyfiú és tegnapra kinövesztette a 15. fogacskáját is, sőt a 16.-ra sem kell sokat várnunk már
Mamy!
Szerintem is az a legjobb, ha felhívod a régi védőnőcit. Azért nem irigyellek ilyenek miatt.
Gigi!
Nagyon klassz ez az oldal
Köszi!
Kata, Kriszkrosz, Macifülke!
Jövő héten mikor lenne jó Nektek a tali? Remélem azért Kriszkrosz is el tud jönni. Jó lenne lefixálni, nem?!
Hétköznap, hétvége, délelőtt, délután??? Ha hétvégén, akkor egyeztetnem kell egy másik barátnőmmel is, mert lehet, hogy ők is meglátogatnak. Tessék bombázni az ötletekkel, időpontokkal stb.
Én már be vagyok ám sózva
Marci tényleg okés már, azért szívjuk a nózit, de lehet, hogy már csak a fogacskák miatt taknyosabb a kelleténél. Én rendületlenül fáradt vagyok mellette, de már kezdem megszokni. Hasam most nem fáj.
VISZONT!!! Lehet, hogy érzem Ketteskét már
Marcit a 19. héten kezdtem érezni, viszont a többedik babánál azt mondják, hogy hamarabb érzi meg az ember lánya. Én pár napja fura kaparászásfélét érzékelek
Nagyon klassz, bármi is az, de én Ketteskének gondolom
Mindenkinek szép estét: Melinda