Sziasztok
Flames, Nyuszkó
Nagyon cukik a fiúk, lányok
Arik vagytok, hogy megértetek
, de tényleg nem sajnáltatni akarom magam.
Én már megszoktam ezt a helyzetet, bár beletörődni nem tudok, folyton ezzel a témával nyúzom Apucim. De felesleges.
Kristófot fél óránál többre nem merem vele hagyni. Nektek nem kell mondanom, hogy egy örökké kúszó-mászó-felálló rosszcsont mennyi odafigyelést igényel. Na pont ez az, amit Apucim nem tud biztosítani neki. Nem látja még át ennek az egésznek a felelősségét, hogy elég egy apró tárgy, egy éles asztalsarok, egy forró radiátor, mindent megtalál.
Õk eddig max. fél órát voltak kettesben, akkor is telefonált utánam, hogy jöjjek, mert nem bír vele, itt ül az ülében, a számítógép előtt(!)
Na mindegy, nem filózom ezen többet
Bébikomp:
Én is sok rosszat hallottam róla, de szerintem ha mértékkel használják, akkor semmi káros nincs benne.
Sőt, nekünk kifejezetten hasznos
Kristóf mindent relative későn csinált, még megfordulni is csak 5 és fél hónaposan fordult meg először, hasról hátra.
Már komolyan aggódtam, hogy valami baja van, mert ezután se csinált semmit.
Max. hátrafelé csúszott hason, még 7 és fél hónaposan is.
Aztán kb. 8 hónapos korában kölcsönkaptunk egy kompot, eleinte csak tolatni tudott azzal is, utána már páros lábbal lökte magát, és nem sokkal később már lépegetett benne előre. Kb. ekkortól jött rá a kúszásra is, vagyishogy itt is pakolnia kell előre a végtagjait.
Utána hirtelen megtanult ülni, majd felülni, most pedig már folyton feláll kapaszkodva, sőt, ma reggel az ágy szélébe kapaszkodva 3 lépést önállóan megtett
Úgyhogy szerintem nála kifejezetten hasznos volt a komp, mert mozgásra ösztönözte. Mert egyébiránt egy nagyon lusta kissrác volt, a földön fekve beidegesedett, mert nem tudott sehová eljutni, meg úgy nem volt neki jó játszani, ülni meg még nem tudott, így jobb híján csak a bébihordozóban, etetőszékben ücsörgött.
Persze nincs benne sokat, max. napi fél-1 órát, azt is csak akkor, ha a valami dolgom van a lakásban és ide-oda rohangálok, ő meg kompozik utánam ezerrel. Még mindig jobb, mintha a jéghideg kövön kúszna utánam.
Itt bent a szobában viszont sosincs kompozás, a földön kell ellenie.
Egyébként pedig amikor mi kicsik voltunk, szinte mindannyiunknak volt kompja, (és azóta is gyerekek ezreinek van), mégis gond nélkül megtanult mindenki járni, és semmi baja sincs tőle.
Sőt, egy barátnőm kislánya mondhatni bébikompban nőtt fel, mégis 11 hónaposan már teljesen önállóan járt. Míg mesélte, hogy az ő egyik ismerősének a kisfia soha életében nem ült kompban, mégis, 15 hónaposan még csak lábujjhegyen és kézenfogva jár.
Szerintem a bébikompra is az vonatkozik, mint minden másra, mértékkel nem káros.
Na, most jó hosszút regéltem, lépek is.
Vagyis még egy kérdés, ti gondolkodtatok már azon, hogy milyen, mekkora karácsonyfátok lesz? Mármint a gyerkőc miatt. Mert a sima lucfenyőnek pl. megeheti a lehulló tüskéit.
A földön álló karácsonyfát szétszedheti, felboríthatja. A kis asztalon álló fenyőt is állva magára ránthatja. Nem tudom, mi lenne a jó.Vagy csak én bonyolítom túl?
Még teszek fel egy pár képet folyton a felállós kissrácomról:
Babus