Új privát üzeneted érkezett!

Szia Timi!
Őszintén?Szarul érzem magam.Nem tudom,hogy rosszul feküdtem vagy a front,de fáj a hasam ,de csak a jobb oldalon olyan szúró fájdalom.Közben baromira keményedik a hasam és van egy kis mensis görcsöm is.
Vendég

Amikor keményedik a pocid nézed az időt? Mármint hogy milyen időközönként?
Pedig már csak egyet kell aludni!!! :D :D :D Persze, ha esetleg Peti ma szeretne kijönni, visszatartani úgysem lehet! :lol:
Amúgy nagyon gyanús volt nekem ez a nagy fészekrakás... sterilizálni a lakást, ablakpucolás... :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ági!
Húúúúú, akkor lehet hogy este már találkoztok Petivel? :wink:

Nekem ma megint semmi bajom és olyan jól aludtam éjszaka, csak kétszer kellett kimennem és simán vissza tudtam aludni. :P

Kép
kukuruc

Újabb baba!!!! :D :D :D

Most küldött sms-t lorca, hogy 02.28-án megszületett Szabolcs :lol: 2800g 50cm .

Nem mocorgott ezért 18kor bementek a kh-ba,zárt méhszáj.UH norm. volt, de maradnia kellett.
20.30 kb 5 percesekkel indított de még ekkor sem tudta szülés lesz-e belőle...
21.30 ez a szülés :shock: ...kezdődik a brutál szakasz!
Doki beesik, 22.25kor rákötik az EDA-ra...és máris megérkezett Szabolcs! :D

Szóval nagy nagy gratula lorcanak és családjának!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

épp ma reggel jutott eszembe hogy tegnap nem jelentkezett lorca...

a redőny ráncigálás meghozta az eredményét... :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szabolcs!
Boldog szülinapot! Isten hozott!!!!

Nahát, a front tényleg megteszi a hatását!!! Gratulálok Lorcának!!!
Én is akarok babázniiiii!!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!

Jaj de jó! Gratulálok Szabolcshoz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Remélem jól vagytok és minden rendben volt!

Kép
kukuruc

Nagy-nagy gratula Lorcának és végül is Szabolcsnak-maradt a kukija!!!! :P :P :P

Timi!
Nem tudok időt nézni mert össze-vissza érzem.Nem mintha tudnám mit kell érezni,de szerintem ez még nem az csak a front.Meg különben is van még időm!
Vendég

Muszáj feltennem újra a táblát, már 6 babánk van!!! :D :D

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Igen, köszönöm jól vagyok. Picit nehezen viselem ezt a babaesős időszakot...de majd elmúlik. Kíváncsi vagyok, mikor fog Lilla baba előbújni, elvégre "csak egy nappal voltunk fiatalabbak nálatok". Egyébként írtam korábban egy hosszabb bejegyzést arról, h mi van velem, nem tudom olvastad-e.

Lorca! Gratulálok Szabolcshoz! És KAMI, ne haragudj, de neked sem gratuláltam még! Nagyon aranyos Zsebi Áron, láttam az összes fotót róla! Nektek is sok tejcsit és boldog babás napokat kívánok!
Vendég

az tény hogy nem sokat kapott a fájd.csillapítóból...22.25kor kötötték be az EDA-t és 22.30-kor már meg is érkezett Szabi :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, akkor mindenkinek ilyen gyors szülést, mint Rókinak és Lorcának volt!!!! :D :D
Nagyon gáz, hogy elfogott a sárga irigység?? :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

nem timo!!!

nekem is babaázhatnékom van... :D :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most nézem a táblicskut, hogy pann Gergője a 36.héten érkezett...?! :shock: :D
náluk is bizonytalan volt a kiírás dátuma vagy Gergő egyszerűen csak úgy gondolta hogy elég volt odabent?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Először is gratulálok PANN-nak Gergőhöz, RÓKINAK Szilvia Viviennhez és nem utolsó sorban LORCA-nak is Szabolcshoz!!!!! (aki végül mégiscsak kukis lett....:):):)

Nálunk minden rendben, csak összeszedtünk egy kis vírust a hálón, így 2-3 napig nem volt netünk.
+ összeszedtem egy torokfájós nyavaját is! Timi, Barbi, végül vettetek be valami gyogyit a múltkori betegeskedésnél? Én egyelőre kamillázom és C-vitamin kúrázom. Nyűgös és fáradt vagyok...:((((

Sági, tök jó képetek lett Petiről így a finish-ben. Nálunk a kórhiban csak a 32-33. hétig csinálnak 4D-t, mert azt mondják utána már nem garantált, hogy mutatja magát és "élvezhetetlen". Nekik, lehet, de egy anyukának mindenképp megnyugtató minden kis moccanása......

Ma megjött a bútorunk Pestre, apa fel is veszi hamarosan. Gondoltam, hogy majd hétvégén összerakja, de kikérte magának!! Még ma este nekilát!!! A drága kispapám!...:) :lol: :lol:

Kami, tök jók az újabb fotók is! Lenyűgöző, hogy minden nappal hogyan változnak ezek az apróságok!!!

Én is babázni akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
Én nem vettem be semmit, kb. 10 napig szenvedtem.. sok-sok c vitamin, méz és kamilla! És jobbulást...

Na, elvánszorogtam a postára csekkeket befizetni. Nem túlzok, 60-an voltak előttem... persze, nem vártam ki a sorom, odamentem egy középkorú nénihez az ablak mögött és megkértem, hadd jöjjek én! És lássatok csodát, odaengedett!!!! ÍGy hamar végeztem! :D :D :D (a pocakosság előnye..)

Ja, Róki üzent, bemásolom ide:
" Helyzetjelentés: tanulunk szopizni rendületlenül. Az első nap az alvásról szólt, ez a második a maratoni szopiról. Az 5 ágyas szoba tényleg szörnyű, nehéz pihenni. Siklós dr azzal búcsúzott a szülőszobán, hogy pénteken hazamehetek. Jó lenne! De a gyerekorvostól is függ. Üdvözlöm a fórumtagokat!"

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok, itt vagyok,
csak gyorsan amíg nem ordít és nem jön a védőnő :lol:
Utána megpróbálok visszaolvasni és bekapcsolódni, most csak ezt az oldalt pásztáztam, h kinek lehet gratulálni. Gratula Szabolcshoz és már Pann Gergőjéhez is? Na ezt nég át kell olvasnom. És persze Szilvihez, de azt tudom, mert megírtátok sms-ben.
Majd rakunk Boldiról képet, ehhez apa is kell.
Addig én leírom:
múlt hét csütörtökön, mikor már épp lemondtam az aznapi szülésről, hajnali 1-kor fájni kezdett, egyértelműen sokkal jobban mint addig bármikor. Teljesen összerándultam a görcstől. 3-ra bementünk, mert a szülésznő azt mondta, megvizsgáltak, felvettek. Ctg, és addig beért a szülésznőm, és megvizsgált, szerintem burkot repesztett, mert benyúlt, h így megvárunk egy fájást és elfolyt a víz. Borzalmasan fájt. Beöntés, megérkezett a doki, és 7.03 perckor megszületett. Nem kaptam EDA-t, pedig a vajúdás közben már könyörögtem, de mondták, h minek, mert már nincs idő, iszonyú gyors volt. Ez a doki és szülésznő nagyon összeszokott páros, hagyományos módszerrel dolgoznak úgy vettem észre, végighajtottak a vajúdáson, pl. fájás közben guggolás, ill. oldalra fekvésben fájás és nyomás stb.
Most elküldöm és folytatom.

Kép
Kép
agiboldi

Szóval 4 óra alatt minden megvolt, de őszintén nem jó élmény maga a szülés. Boldi persze mindent megér, és nyilván meg fognak szépülni az emlékek. Az első részben nagyon kiabáltam is, aztán mikor már nyomni kellett összeszedtem magam és sztem akkor már fegyelmezett voltam és kinyomtam. A doki és a szülésznő profik voltak, és bíztam bennük nagyon. Hagyhattak volna több időt nekem, h a saját tempómban vajúdjak, de így legalább gyors volt. Persze volt oxitocyn is. Fura, h életed legrosszabb hasgörcse van, és az orvos nem azon fáradozik, h elmulassza, hanem még ad rá kakaót, h jobban fájjon. De első szülésnek asszem nem volt rossz :)
Gátvágás gátseb ok, ki lehet bírni ill. nem érdekel.

Viszont következő akadály: mellek. Azon az éjszakán, mikor beindult, sikítani tudtam a fájdalomtól. Könyörögtem a csecsemősöknek, h segítsenek kifejni, mert begyullad az egész. Úgy nézek ki mint Pamela Anderson, duuurva :!: És fááááj.
Boldi meg lusta volt szopni, mert picit besárgult és folyton aludt. Mostanra kicsit jobb, de ha nem szopik vagy fejem, akkor kőkemény és ha lefekszek lüktet.
Na elküldöm, és visszaolvasok. Csak pont jönni fog a védőnő és doki.
Ezer kérdésem van még, majd jövök, meg képet is rakok. A következőnek meg szorítok
:P

Kép
Kép
agiboldi

agiboldi

tök jó hogy ilyen gyorsan túlestél rajta...ált az első szülés 10-12 óra vajúdással indul... :shock: vszínű neked az oxiytocin miatt lett ilyen durva és gyors (persze nem vagyok szakértő) :shock: :lol:

EDA-t eredetileg terveztél v csak menetközben kérted meg őket?
nem értem miért nem kötötték be? lorca is a végén kapta meg ...

babzsák
sajna mi az utolsók között fogjuk elkezdeni a babázást... :cry:
addig pedig irigykedünk :oops: :P ill begyűjtjük az infokat :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Az egész délelőttöm azzal ment el, hogy beszerezzem a terhesállományba vételről szóló papírt. A dokinak fogalma sem volt mit kell írnia :twisted:

Ági,
Jó hogy jelentkeztél. Sajnálom, hogy ilyen rossz volt a szülés, de az idő majd biztosan megszépíti. Boldiról majd tegyél fel képet!

Most meg itt gügyög mellettem a barátnőm 2 hónapos babája, rámbízta amíg ő elment elintézni pár dolgot, szóval már én is babázom :D

Móni

Kép
móni23

Ági!
Köszi, hogy leírtad a történetet! Biztos nagyon fájt, de gondolom Boldi kárpótol mindenért.
Sajnálom, hogy kinlódtok a szopival... ebben nem tudok segíteni, de Róki nagy tanácsadó. Ha minden igaz, holnap mehetnek haza, jövő héten már biztos itt lesz és segít neked! :)
Addig is várjuk a képeket Boldiról! :lol: :lol:

Mazsi!
Nem is biztos, hogy ti fogtok utoljára babázni. Látod, Pann Gergője sem várt a kiírt időpontig. Sőt, mindenki egy héttel korábban szült, kivéve Rókit...

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lorcáéknak nagy-nagy gratula Szabolcshoz :!: :!: :!:
Ők is nagyon ügyesek voltak :wink: :wink:

nekem az nst a szokásos :wink: :wink: Esztike mocorgott egy csomót. keményedés, fájás a kanyarba se :shock: :shock:
A dokim végül úgy döntött, hogy figyelembe veszi a védőnő által beírt 7-ét is, mert mensi sz. akkorra jön ki a dátum, és így ha addig nem lesz semmi csütörtökön kell befeküdnöm a kórházba :D :D
Hát én remélem addigra már a kicsi is meggondolja magát.

Megkérdeztem nálunk hiába ez az össze-vissza idő, nem igazán születnek most a babák, biztos várják a jövő heti 20 fokot :lol: :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

móni

mi az a terhesállományba vétel? nem simán táppénzen vagy?
és amint megszült az ember, GYED-en van..vagy rosszul tudom?
kell még valamit intéznem :shock: :?:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Te most táppénzen vagy?
Ha megszületik a baba, utána jár a TGYÁS 6 hónapig. De ezt már a szülés előtt 1 hónappal is lehet igényelni. Nem kötelező, hisz szülésig maradhatsz sima táppénzen is. Aztán, ha lejár a TGYÁS 6 hónapja, utána jön a GYED. Nem tudom érted-e, amit írtam.

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

Gratulálunk Lorcának Szabolcshoz!Sok tejcsit és boldogságot nekik!
Jó sok babuci van már. Szeretnék már én is babucival szerepelni a táblázatban!
Köszi Timi, hogy visszatettél!

Ki iszik málnalevél teát? És mennyit naponta?

zsuzsibo

Mazsi!

Én Petrával annak idején táppénzen voltam, majd szülés előtt (már nem emlékszem mennyivel, de) szülési szabadságon voltam és a baba születése után 168 napig gyermekágyi segélyen GYÁS(ami az én esetemben több volt a fizetésemnél) aztán 2-éves koráig jön a gyed és utána 3 éves koráig a gyes( ez most 23000-Ft nevetséges) a családi pótlékról se feledkezz meg, az most (11000Ft/hó). Ja és persze az anyasági segélyt is igényeld ( ha jártál rendszeresen védőnőhöz) az most 50 ezer körül van, viszont a szülés után csak valamennyi ideig vehető fel! Pontosan nem tudom hány hónap, csak ha jár akkor ne hagyd veszni!

zsuzsibo

ja igen igen timo igazad van TGYÁS jön először

én táppénzen leszek a szülésig, mert nekem így jön ki jobban

de akkor moni erre a tgyás indításra gondolt?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

igen ezeket már megnéztem, az anyasági most 60.367Ft (gondolom ez brutto összeg... :twisted: mit vonnak belőle?)

nekem szerencsére a cég TB kifizető hely is egyben így nem kell külön szaladgálnom sehova :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

a GYES-t is "megemelték" 26.830Ft-ra :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

az jó, ha mindent elintéz a cég! Nekem mindent intézni kellett és megint ez következik.

zsuzsibo

Mikortól emelték vagy emelik a gyest?

zsuzsibo

Zsuzsi!
Minden ilyet január 1-től emeltek. A www.magyarorszag.hu weboldalon egy csomó mindent megtudhatsz!

Timi
Kép Kép
timocska

jan 1től már ennyi

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

barbus merre van?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi!

Köszi a segítséget! Jó hogy én vagyok gyesen és fogalmam sincs róla mennyi az annyi. Nem néztem meg mostanában a bankszámla kivonatokat. A Tv-t meg nincs időm ( meg nem is merem nézni, nehogy csúnyát lásson) Petra mellett nézni. Úgyhogy bocsika, hogy ilyen tájékozatlan vagyok. De örülök annak a pár ezer ft-nek is!

Nem isztok málnalevél teáT, csak azért mert én most kezdetm el, és a szülésznő azt mondta napi 2x2 dl -t igyak, de olvastam olyat, hogy valaki literszámra itta naponta és nem tudom mi a jobb.

zsuzsibo

Mazsi!
Úgy tudom, Barbi ma ment dokihoz, lehet, hogy azért nem jött még.

Zsuzsi!
Én nem iszok málnalevél teát, mert Lilla kis Buddha módjára ücsörög a pocakomban és valszeg császárral fogok szülni.
A többieket nem tudom.

Timi
Kép Kép
timocska

[quote="mazsi*"]i írta:mazsi*gen ezeket már megnéztem, az anyasági most 60.367Ft (gondolom ez brutto összeg... :twisted: mit vonnak belőle?)

nekem szerencsére a cég TB kifizető hely is egyben így nem kell külön szaladgálnom sehova :lol:

Mazsi
ebből nem vonnak semmit :wink: :wink: :wink: Ennyit kikapsz, végre egy jó hír ugye :?: :?: :?:
Viszont abból a horibilis összegű gyesből vonják az egészségügyi járulékot és a nyugdíj járulékot, v. mi a neve :evil: :evil: :evil:

Én most sima szabin vagyok. Ezt javasolták a munkahelyemen. Mármint, hogy ne vegyem ki a szülési szabit a szülés előtt :shock: csak a szülés napjától.
Talán ez azért jobb, mert akkor az ellátás jön "folyamatosan" nekem is kifizetőhely a munkahelyem :wink: :wink:

Viszont az egyszeri anyaságira visszatérve, azt akkor lehet igényelni ha már megvan a pici tb kártyája. Nálunk az elég sokára ér ide, több mint 2 hét :shock: :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Na most már baó nélkül :(

Lorcáéknak gratulálok a babóhoz :D

Gabi,
Akkor a te dokid nem nagyon engedi a túlhordást. Az én dokim a kiírt időpont után 2 hetet vár (persze, ha minden lelet rendbenvan) és csak akkor indítja meg a szülést, ha addig sem történik semmi.

Mazsi,
Én eddig nem voltam táppénzen, mert szerencsére olyan a munkám, hogy itthonról is meg tudtam oldani. Most viszont szeretnék szülés szabadságra menni, amihez kellett ez a papír. Ezt a szülés kiírása előtti 4. héttől lehet igényelni, ami nekem pont ma van. De szerencsére végül a védőnő elmagyarázta, hogy milyen papír is kell pontosan így megoldódott a dolog.

Igen már én is utána néztem, hogy miket tudok igényelni, hol és milyen igazolások kellenek hozzá. Jó hogy szinte mindent máshol adnak, és sajnos a munkahelyem nem kifizetőhely, így nekem nem ott kell igényelni.

Zsuzsi,
Én 1-2 napig ittam, de mostanában nem merek, mert a dokim elutazott és nem szeretném, hogy a tea miatt esetleg beinduljon a szülés.

Móni

Kép
móni23

Nekem a szülésznő azt mondta a teától nem indul be a szülés csak a tágulásban fog segíteni. Beindíthatja a szülést?

Köszi az infókat mindenkinek!

zsuzsibo

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, mert apunál vagyok :D CTGn minden OK volt, méhszáj zárt! Dokim azt mondta, hogy akár a kiírt időpontig is kihúzhatjuk, de nem bizti :D Maj dmeglátjuk ;) Taliztam a szülésznővel is: nagyon szimpi volt! Kb ezer éve vezet szüléseket - sokat a dokimmal közösen, úgyhogy jó kezekben leszünk ;) :D

Panni! Nagy-nagy gratula! Várjuk a beszámolót! :D Timivel már mindent megmozgattunk, hogy előkerítsünk :D

Lorca! Isten hozta Szabolcsot! Nagy gratula nektek is!

Lassan kevesebben leszünk pocakosok ;)

Bea, én össz-vissz 2 Algopyrint vettem be, amikor 38 közeli volt a hőm. De a köhögésem még csak most múlik... Kitartás neked!

Ágiboldi! Le a kalappal! Első baba ilyen gyorsan :) Remélem hamar rendeződnek a napjaitok! :D Képeket mindenképpen kérünk!!!

Gabi! Megy a drukk neked is! ;)

Most rohannom kell!
Vendég

Barbi!
tök jó, hogy minden rendben van! Majd Emma eldönti, hogy mikor szeretné megcsodálni a nagyvilágot idekinn! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Zsuzsi!
Én a 36.héttől iszom a teát,reggel- este egy bögrével.Én is úgy tudom,hogy nem indítja be a szülést,lásd én MÉG egyben vagyok. :P
Vendég

Amúgy már biztos Bigsis is megszült, reméljük hamarosan bejelentkezik! :)

Róki azt írta,hogy Szilvi babának barna szeme és rövid sötét haja van, a keze olyan ráncos, mint egy öregembernek! :lol: :lol: Ja, és van szemöldöke is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na, Ági, pont most gondoltam rád! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi,
Örülök, hogy minden rendben :)
Ezeke szerint csak kedves szülésznők dolgoznak a klinikán. Akit én választottam az is nagyon aranyos volt és a dokim 80%-ban vele dolgozik, úgyhogy biztosan jól összeszokott páros.

Zsuzsi,
Nekem a védőnő javasolta, hogy most ne igyam, mert előfordul, hogy beindítja a szülést, de persze amint eddig is írtuk nem mindent lehet elhinni a védőnőknek.

Kép
móni23

Timi!
Azóta is fáj,görcsöl,keményedik,de nem változott az erőssége.Még mindig azt mondom a front. :roll: :lol:
Vendég

Én speciel nem bánnám, ha beindítaná a tea a szülést.

Lányok!
Nektek mennyiért dolgozika szülésznő? Nekem azt mondta, mivel nem mondhat árat, hogy a dokinak a fel.

zsuzsibo

Zsuzsi!
Nálunk az Uzsokiban nem lehet szülésznőt választani... úgyhogy engem nem érint ez a kérdés.

Ági!
Nekem is keményedik sokat... de már megszoktam szinte! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Helló!

Gondoltam, hogy tegnap este valaki szülni fog, még nekem is szurdalt a derekam rendszeresen, ráadásul. Be is ijedtem, erre még nem vagyok felkészülve.
Lorca hurrá! Gratulálok.
Meg Pannak is!
Ja, és Ágiboldi- Neked is gratulálok a szüléshez. Igaz, hogy pocsék, mikor szétzuhansz a fájdalomtól, de mikor véget ér, az meg akora adrenalinbomba mint semmi más, nem? Meg hát, jó érzés, hogy meg tudtad csinálni, nem? Én erre is emlékszem.

Voltam a dokimnál, és bizony nem fordult be a fiacskám. Pedig a 30. héten még jól feküdt...Hát, nem is tudom, csalódtam kicsit, pedig, nem mondhatnám, hogy várom a szülésélményt.
Amúgy szép zárt minden, jó a keringés.

Barbi- szuper, hogy minden rendben!
Jövő héten jön valaki ctg-re az Uzsokiba? Timi, Sági?
Köszi az infót a szülésznőről, megnyugtat, hogy ti sem választotok.

Málnalevélteát ittam a lányommal, és 9 nappal túlhordtam. Szóval, nem indít be semmit!

Bella
bella2

Bella!
Nem csinálsz vonalzót? Mert úgy könnyebb lenne nyomon követni, hogy merre tartasz! :)
Sági és én is hétfőn megyünk ctg-re, ha Ági bírja addig egyben! :) Én mindenképp megyek azt hiszem 9:30-ra. De már nem is vagyok benne biztos... :roll:
Kitaláltátok már a kistökös nevét?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?