Sziasztok!
Hé, mi ez a kihaltság? Mindenki hétvégézik? Utólag Buksinak, Noresznek, Orskonak is kellemes utat kívánok!
Hicu! Neked van a legfontosabb mondandóm! Higgy el sok mindent a szoptatási tanácsadónak, csak egy dolgot ne: Hogy 2-3 nap összebújástól majd lesz annyi tejed, amennyi kell!!! Mert készülj fel arra, hogy esetleg sokkal több idő lesz! De lesz! Én is emiatt majdnem feladtam! Ahány LLL kiadványt olvastam, mindegyikben benne volt, meg a tanácsadó is ezt szajkózta, már kívülről tudtam. És eltelt sokszor 2-3 nap, és én csak vártam, hogy Dorka végre 2-3 órát elégedetten, jóllakottan végigalszik, és nem történt meg. 5 hetes korában mondtam azt, hogy most már úgy néz ki, belerázódtunk. Ja, és nagyon pótlásellenesek. Egy darabig bírtam az éjjel-nappal szoptatást, aztán már olyan kimerült voltam, hogy azért nem volt tejem. Dorka max. félórákat aludt. És ekkor nyomtam hozzá esti lefekvéskor egy pici tápot. Sírtam, hogy most már nem lesz megállás a lejtőn, mert most már mindig többet kell pótolni (ahogy lll mondja), de nem így volt. Dorka aludt egy pár órát, én is, és volt tejcsi a pihenéstől! Persze nemsokára tejtesótejre váltottunk, 2 hétig kapott 50-100 ml-ket naponta, egyre kevesebbet. A mai napig szopizik.
Csak azért írtam le, mert anno nekem is egy babanetes lány ugyanígy leírta, hogy hasonlókat élt át. És ez segített át a holtponton, pont akkor készültem feladni, épp tejtesót kerestem. Nagyon-nagyon jó az LLL, de nem kell szentírásnak venni mindent. Persze lehet, hogy neked pont az fog bejönni. Szóval kitartás!
Nagyon sajnálom, ami nagyiddal történt! Nekem apukám ment el a terhességem alatt… Akkor azt kívántam, bárcsak Dorka az ő kék szemét örökölné. Párommal mindketten barnák vagyunk, szülei is, anyukám is, így elvileg lehetetlen volt. Dorka minden nap ezerszer néz rám, és mindig az ő szemével... Így egy kicsit olyan, mintha velem lenne...
Noémi, hát neked sem könnyű a túllelkes anyóssal. Mindegyik dolog, amit írtál, külön-külön is kiborító, de a leginkább a "jajj mit adjon neked a mama?" volt. Mert még ok. a pelenkázás, hisztiznitanítás, stb., mármint Liliána úgyis tudja, hogy ezek csak a nagyival összefüggésben vannak, minthogy írtad, hogy a jelenlétükben kezdi el csinálni a nyavalygást. De hogy egy gyerek étkezési szokásait ilyen pici korban elrontják azzal, hogy egy nyikkanásra mittoménmit tömnek a szájába, attól rosszul tudok lenni. Egy életre elronthatják. Nincs jókedvem = eszem. Ezt nem is kell fejtegetnem. Felelőtlen anya, meg a többit, amit írtál, meg úgyis tudod, hogy nem vagy. Nem tudnád a párodon keresztül megvédeni magad? Hogy ő megvéd téged, amikor ilyeneket mond neki rólad? Akkor neked nem kellene konfrontálódnod vele, ez így 31(?) hetesen nem egészséges dolog.
A párodtól meg kérdezd meg, hogy szeretné-e, ha 4 éves korában is "mitatajsz"-ozna Liliána. Vagy szívesen megküzd-e azzal, hogy amikor már kínos, hogy így beszél, akkor meg kell tanítania neki egy másik nyelvet. De ne vitatkozz ezen vele minden nap. Ha csak este mitatajsz-ozik vele, de te napközben rendesen beszélsz neki, inkább téged fog utánozni, azt hallja többször. Amúgy a csecse-t én sem értettem...
Vagy az, amikor valami szép?
Pelenkadolog: Dorkának is volt gomba, az első fogai kibújásakor. Illetve előtte. Nem lehet, hogy fogzik Liliána? Nekünk is volt Canesten, meg más krém is, egy hónapig kenegettem, majd meguntam, nem kentem semmivel, popsitörlőt sem használtam, csak vizes vattát. (kicsit macera). Elmúlt, de hogy ettől, vagy hogy kijött a foga... ? A következő fogsorozatnál megint jelentkezett, ekkor nem kenegettem, hamar elmúlt. Nem azt mondom, hogy ne kenegesd, de nálunk ez történt.
Édes dolgokat írtál Liliánáról, ő is milyen aranyosan fejlődik!
Rebi, Dorkánál is láz volt az egyetlen fogzási tünet! Én sem vinném buszon, milyenkor nagyon gyenge az immunrendszerük, bármit elkapnak.
Boró! Gratula a fogakhoz! Volt hajvágás? Én ismertem olyan kisfiút, akinek derékig megnövesztették a haját! Csúnya látvány volt! Persze ez 2-3 éves korára következett be, jajjnemaztakarom mondani, hogy Zoltánkincsed... Ő most nagyon édes a fürtjeivel, de amin túl kell esni, azon lassan túl kell esni!
Meg kell hogy mondjam, egy kicsit kirázott a hideg az autóban hátul játszós sztoritól... Én extra para vagyok... Mielőtt kihajtok a kapun, bekapcsolom a biztonsági övet, hogy kikapcsoljam, mikor kiszállok bezárni. Sose lehessen tudni...
Ugye nem haragszol, hogy leírtam?
Leszel te még bombanő igenis! Csak meg kell találnod, hogy neked mi jön be a fogyásra.
Ja, és te is Borsodi-Szabolcsi vagy?
Andi! De jó, hogy írtál erről a helyről! Egyszer én is láttam a hirdetést, és el is akartam menni, de elfelejtettem! Most majd felkerekedünk!
Bogi! Nagyon édes Lili a rózsaszín törcsis képen!
Hajni! Az autóból kukucskálós képet már láttam, az isteni, most megyek és megnézem a többit! 1-2 év múlva a PÖTTÖMÖKET is elvihetnéd egy ilyen kirándulásra!
Zitus, alig írtál magatokról... Hajrá!
Ini, fentebb már részleteztem picit, miért nem jó a dolgoknak nem a megfelelő nevét tanítani. Nem sok idő kell hozzá, hogy már gagyinak tűnjön a nénóautó, és akkor úgyis újra kell tanulnia. Ha meg azért szeretnéd mondani a hangutánzó szavakat, mert úgy könnyebben megjegyzi a dolog nevét, akkor mond azt, hogy "mentőautó, nénónénó, kutya, vauvau", de utána. És ha a vauvaut mondja is ki elsőnek, akkor erősítsd meg, hogy "ügyes vagy, ott a kutya." Persze van a dajkanyelvnek egy része, amit lehetetlen kikerülni, nem mondjuk a cicire, hogy emlő, a kakira, hogy széklet, stb. stb. Te amúgy is szerencsés helyzetben vagy, ha egy dologra nehéz magyarul a neve, ott lehet a német, ami sokkal könnyebb...
Vagy fordítva. Mindig csak azt tartsd szem előtt, hogy egy pár hónappal/évvel idősebb gyerek szájából is jó hangzana-e a ninóautó, vagy mennyivel komolyabbnak, okosabbnak a mentőautó.
Még fejtegetném, de nagyonkéső lett, oda a kialudtságom.
Már régen szeretném kérdezni tőletek, hogy tud-e valaki valami tippet arra, hogy a madarakat hogyan lehet a madáretetőhöz szoktatni? Hetek óta kint lóg az apósom által készített csodaetető piros tetővel és sárga falakkal, csodaszép, tele pintyeleséggel (Auchan). Én, ha madár lennék, biztos csak oda járnék, de ehhez a madársejár...
Magasan van, nem fér hozzá macska, mit csináltam rosszul? Szeretném, ha nézegethetnénk Dorkával, amint falatoznak...
Jelentem, nem voltunk lázasak csütörtökön,m int eddig két előző csütörtökön. Rettegek a következő fogtól...
Dugultam, pusz
SZilvi