Sziasztok!
Jól felélénkült a topik! Ezer éve nem jártam erre! Igen zsúfolt, mozgalmas nyár van a hátunk mögött, annyi mindent csináltunk! És végre nyaralni is eljutottunk: hétfőn hajnalban jöttünk meg, Szlovéniában jártunk és Horvátországban, a hegyekben, sőt, a tengerpartra is lementünk vasárnap délután. Furcsa is volt, hogy elmentünk a nyárban és hazajöttünk ősszel! Akárcsak ti, ugye, Kata?
Sajnos, történt egy baleset is: faággal hadonászós játék közben megsérült Gergő szeme, a szaruhártya, úgyhogy Rijekában még a kórházat is megjártuk, üvöltött szegény kis maci a vizsgálat alatt, pedig fájdalomcsillapító szemcseppel indított a doktornő. Aztán ügyeletes gyógyszertár után kutattunk este 10-kor, már azt is tudom, hogy mondják a patikát horvátul. Sajnos. Egyébként az angollal mindenhol célt értünk, furcsa mód pl. a szlovén rendőrök tök jól beszélnek angolul!
Gergő szeme most már jól van, bár a fényre még érzékeny kicsit, különösen ébredés után.
A srácoknak elkezdődött a suli, az első nap csak a harmadik órára értek be, mivel hajnali fél négykor értünk haza. Lelkesen tanulnak, Isti kedvence a fizika lett, Andris pedig már egy piros pontot is hozott magatartásból. Közben a fogváltás időszakát éljük, sorra potyognak ki a fogacskák, Istinek már a hátsók, Andris pedig pont elöl fogatlan, csuda édes, no és rettentő pösze így.
Nekem a magánrendelés kicsit akadozott a nyári elfoglaltságok miatt, de most talán kezd beindulni, különösen mióta a Kismamában benne van az elérhetőség.
Juca, hadd gratuláljak, már nagyon vártam ezt a hírt!!! Ma gondoltam ám rátok, a férjem pont Debrecenben volt, mászófalat állítottak.
Verus, jó volt olvasni rólatok! Sajnálom, Makkit, tényleg jó lenne, ha végre kiderülne, mitől köhög, a bizonytalanságnál nincs rosszabb!
Jancsi jópofa lehet a nagyoktól tanult dumájával! Néha én is a fejemet fogom, hogy mi jön ki Gergő szájából
A "kijáj" nálunk is menő szöveg!
Évi, de jó, hogy újra tudsz netezni! A kórházi élményetek rémes, remélem, több ilyen nem lesz. Sulikezdéshez hogy állsz?
Ildi, gratulálok a fogzó leányzóhoz! Milyen jó, hogy Bálintnál csak enyhén jött elő az allergia! Hanyagságomnak köszönhetően mi most nagyon rendszertelenül szedjük a homeopátiás golyókat, de meg is van az eredménye! Megy az orrfújás ezerrel és sajna be is fulladtunk párszor.
Nem hiszem, hogy a szőlőmag allergizálna, szerintem inkább csak hasfájást csinál, ha valaki érzékeny rá.
Virág, Pele, Snoopy, hadd pontosítsak! Még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a tápszeres babáknál már 4 hónaposan meg kell kezdeni a hozzátáplálást, míg a szopis babáknál elég 6 hónaposan. Ez azért butaság -ahogy Pele is írta-, mert a babák emésztőrendszere 6 hónapos kor előtt nem érett a hozzátáplálásra, függetlenül attól, hogy anyatejet vagy tápszert kapnak. Sőt, az anyatejben lévő bizonyos enzimek segítenek lebontani a táplálékot, tehát a szopis babák még előnyben is vannak, amikor már mást is esznek. Viszont 6 hónaposan muszáj elkezdeni a kóstoltatást, legfeljebb, ha a baba nem fogadja el a hamit, akkor rá kell hagyni. Hetente legalább egyszer próbálkozunk, aztán ha elfogadja, akkor onnantól rendszeresen kapja. Tehát nem a 6 hónapos korhoz képest kezdjük később a tápszeres babák hozzátáplálását, hanem a korábban hitt négyhez képest.
Még annyit tennék hozzá, Virágom, hogy az LLL kizárólag szoptatással kapcsolatos javaslatokat tesz, a tápszeres babák táplálása nem az ő kompetenciája.
Snoopy, a gluténtartalmú kajákról tényleg ez jelent meg az újságban, de én úgy tudom, van szerzett gluténérzékenység is (azt hiszem, Juhász Judittal beszélgettünk erről), az pedig pont a korai ismerkedéstől alakulhat ki.
Erika, ez igen szörnyen hangzik, hogy a sógornőd itthagyná a kisfiát! Az édesapja után most a mamáját is elvesztené. Mire jutottatok Gáborral, magatokhoz vennétek a kisfiút?
Evey, huszadika jól hangzik. Mire nem vállalkozol te így az uccsó hetekben!
Virág, lakásfelújítás után akarsz bulizni? Kezdheted újra a festést!
Na, miután jó sokat okoskodtam, megyek aludni.
Jó éjt, a fogzó babáknak hosszú szundit!
Iboly