Új privát üzeneted érkezett!

Edwig!
Bálint nagyon helyes!!! Mutattam Anyunak, nem akarta elhinni, hogy alig egy napos a képeken, olyankis formás! Majd igyekszünk belehúzni Erikával, hogy ne legyetek sokáig egyedül!!! Kép

Bagzer!
Tudom, hogy hagytam a szörpit, direkt volt, én imádom, és gondoltam hátha nektek is ízleni fog.
Néztem a képeket, zseniálisak!!! Te is nagyon jól nézel ki rajtuk, no para Kép

Rózsika!
Üdv köztünk, és nyűglődj nyugodtan, azért vagyunk!

Találtam málnelevélteát közel hozzánk, ha valakinek kéne, megpróbálok még szerezni, aztán majd megoldjuk az átvételt Kép

Képzeljétek! Voltunk Apuval a Nagypapatípusúval Kép pelenkázót venni, aztán megállapítottuk, hogy az kész rablás, és vettünk sima komódot, ami szerintünk jó lesz annak is. Most szerelgeti össze, hát majd meglátjuk milyen lesz a szobában.

Estére összegyűjtöm az észt, és megkísérlem én is a képfelrakást Kép
Eszter!
Köszi a cenzúrázást Kép

Megyek kicsit takarítani, ddjejjó Kép
aura

Hellosztok!

De aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok minket! Komolyan, olyan jól esett!

Azt akartam megosztani, hogy nekünk nagyon bejött fürdetésnél a "kifogónak" nevezett pelenkaanyagú nagy törölköző, ami alá odarakja az ember a másik, vastag törölközőt, mert nem kell dörzsölgetni a babát, hanem felissza a vizet, és tök hamar megszárad. Szóval, ha még nem vettetek, érdemes, nem drága. Vagy varrjatok össze pelenkákat.

Edwig, irtó édes Bálint! És milyen kis aktív!Kép Kitartás, és tök jó, hogy ilyen ügyesen eszik! Vigyázz a cicidre!

Mi voltunk ma sétálni. Gyönyörű idő volt, és Péter vitte Leventét, és nagyon élvezte! Vagy 45 percet kint voltunk, Levente meg aludt. Előtte nem bírt elaludni, itt nyüglődött már tök régóta. Ezek a frontok őt is megviselik szerintem.

És anyatejes lett a kakija! Mármint úgy értem, hogy eddig inkább túrószerű volt, most meg olyan kenőcsös, aranysárga, és azok a bizonyos fehér darabok eltűntek.

Na elköszönök, mert itt a sógornőm, este jövök!
Noémi
vghnoémi

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, Lilikém felébred-e most, hogy elkezdek írni, mert mindig így szokta. Kép Féltékeny Rátok a szentem. Kép

Tegnap elég rossz esténk volt, du. 5 után nem bírtam Lilit letenni aludni, vagyis letettem, de 10 percenként felébredt. Pedig úgy aludt el, hogy énekelgettem neki, főleg a Bóbita vált be. Most éppen a fürdéssel kísérletezünk, mert nem igazán szereti, így most próbálom inkább evés után fürcsiztetni, de tegnap hiába etettem meg, ha nem a karomban volt, egyfolytában sírt. Fürcsi után nagy nehezen elaltattam, de 10 perc múlva megint felébredt és csak a cicin nyugodott meg, persze nem igazán evett belőle. Pedig nem szoktam kajáláson kívül engedni a "csócsálást". Így aztán közöttünk aludt, jól ki is pihentük magunkat mindhárman. Ma meg olyan, mint egy kisangyal. Kép Tegnap bizti valami front volt.

Tényleg, Noémi, Lili, Ti hogyan altatjátok a Piciket? Karban, vállon, vagy leteszitek őket az ágyikóba (Lilikém ilyemkor mindig max. álomba sírja magát)? Oda szoktátok magatok mellé venni éjszakára?

Edwig! Bálintka gyönyörű baba! Tényleg nagyon jó kis formás! Kép

Puszilok Mindenkit, bocs, hogy továbbra sem reagálok, de végig szoktam olvasni és képben vagyok mindenkivel kapcsolatban, viszont a reagálásra már nincs igazán időm. Kép Azért szeretlek ám Benneteket! Kép

Most is megyek vasalni, amíg Kicsi Lányom szundizik.

Pussz,
Katinka
katinka

haliho!

Rózsika, már irták is a többiek, hogy nyugodtan panaszkodhatsz itt. Mi ugy általában nagyon jól vagyunk, 95%-unk az 1 babáját várja/várta, és csak a végén alakult meg a nyomi klubb igy a 9.hónapban. Kép

Bagzer, imádlak hogy igy megdicsértétek a muffinokat, én állati kezdő vagyok, de ez is azt bizonyitja, hogy muffint mindenki tud csinálni. Teljesen belelkesültem, ugy hogy most már minden talin számithattok vmi finomságos muffinra. Van ám sós is! Kép

Savitri, a baba tisztára rád hasonlit nem? Tök ügyes kis mama vagy, meg Noémi is! Kép. Kár hogy nem tudsz videot feltenni, olyan jó lenne! Kikocs? Miért nem tud Savitri feltenni videot?

EDWIG!!!!! VÉGRE!!!! HURRÁ! Ujra itt! Olyan jó! Gyönyörü a baba, és a szája mintha a tied lenne, nem? Már várom a szüléssztorid nagyon !

Orbis, sms-re nem válaszoltál. Kép

Hanitka te most hanyadik hétben jársz?

Na puszi nektek,
Eszter2004
37+4
eszter2004

bagz, feltöltöttem a képeket

Edwig, HURRÁ, gyönyörű a porontyod!

KépKép
savitri

Hanitka, már kezdtem örülni, hogy végre lett valami, azért nem írsz... Kép De tarts ki, biztos lesz hipphopp valami front, és megjön a csöpp. Drukkolok nagyon.

Katinka, neked köszönet a szüléstörténetért, most jutott eszembe, hogy tényleg, van új olvasnivaló Kép

Katy, du megyek majd csütörtökön megint, mert akkor már kevesen vannak Kép De megbeszélünk majd valamit, és akkor kapok tőled sokmindent Kép Vagy ha nem vagy túl jó passzban, akkor lehet azt is, hogy a ctg-re mikormész, megkéred a portást, hogy jövök érte délután... Egy csomómindent lehet

Jaj, olyan rossz érzés, hogy itt sürögnek-forognak, készül a konyha, és én nem tudok semmit tenni Kép Na, mindegy. Azért kész lesz majd. BÁr most derült ki, hogy holnap nem folytatódik a szerelés, szóval nemtom, hogy fogunk élni a jövő héten, lehet, hogy kiborulok megint majd itt a nappaliba költözött konyhacuccok miatt... Kép Mostanában lassan a legapróbb hülyeség is elég ahhoz, hogy totálkáros legyek, és sírogassak magamban... Na, mindegy. Pusszancs mindenkinek. Jó lenne, ha írogatnátok sokat, és akkor jobb kedvem lenne Kép

Kikocs, aki már azt se tudja, mi a baja, az a lényeg, hogy legyen valami
36+2

kikocska

Kikocs, kitartás! Most fürdetünk mindjárt, aztán Péter elmegy bulizni a céges munkatársaival (ez évi egyszer van), úgyhogy ha Levente is úgy gondolja, én jövök még!! Kb. 8 körültől szerintem.

Egyébként nem értem, miért gondoltad, hogy be fog fejeződni a konyha az eddigi tapasztalatok alapjánKép Sajnálom, nem csúnya akarok lenni, dehát az maga lett volna a csoda, ha simán megy minden...
Puszika:
Noémi
vghnoémi

Kikocs, azért lehet hogy megkérdezném Gergőtől hogy mi lenne ha ma éjszaka megszülnél? Hova jönne a baba? A munkálatok közepébe? Kép
eszter2004

EDWIG, NAGYON TÜNDÉR KIS BABÓD VAN!!!

Savitri, most akkor megnézem a képeidKép

most vol egy kis sírós kiborulásom, hogy milyen dagadt vagyok, és milyen ronda és emberek közé sincs már kedvem menni, tiszta kripli vagyok, már reggel elkezd fájni kezem, lábam, ha már csak kicsit is használom őket!!! meg picurt is már úgy várom, meg hogy különbenis, hogy fog ott egyáltakán kiférni...... aztán marcikám jól megvigasztalt, és édes volt! szóval kicsit jobban érzem má magam, csak gondoltam megosztom veletek a kis pityergésem.....

na, megyek, megnézem Hanáról az újabb csodaképeket!!!!!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagz!!!!! Te egy tök jo nő vagy, és a feneked is tök pici aranyos!!! Miért gondolsz ilyen hülyeségeket magadról?????!! Na jo nem lehet mindenki olyan kis modell alkat mint Aura Kép, de hidd el hogy nagyon jól nézel ki! Tibinek is tetszel. Kép
eszter2004

na!!
szegény Kikocs! van elég baja, nehogy ti is hangsúlyozzátok má hogy milyen rossz neki!!! úccsem a konyhában fog lakni babó, és ha ma meg is szülne Kikocs, akkor meg lenne Gergőnek épp néhány napja hogy véglegesen befejezze amit be kell, és még ott sem lenne asszonka hogy aggódjon a dolgon!!!

Kikocs! felafejjel!!! minden rendben lesz!! nem szomorkodni! (mondom én miután beszámoltam saját nyafogásomról....)

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép aranyos vagy!!!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Savitri!! annyira édesek a képek, mármint Hana, dehát éééteeed...
nekem a kedvencem a büfizés közben, mintha épp valami nagy dumát osztana!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter, most erről nem a Gergő tehet, tényleg nem Kép És szerintem ha megszülnék ma éjjel, biztos kitalálnának valamit, és mindent megmozgatna, hogy mire hazajövünk, jó kis meglepinek csodaszép lakás fogadjon. Egyébként nem is hipphoppra számítottam, hanem 3 hétvégére, és arra, hogy jövő hétvégén fel lehet tenni a munkalapokat. És ha az megvan ugye, akkor már tulajdonképpen rendeltetésszerűen használható a konyha. De jövő hétvégén lehet majd csak annyira lenni, hogy egyátalán megmérni, hgoy mekkorára kell levágni (mertugye ferdék a falak... Kép) Na, mindegy. Tulajdonképpen azzal vigasztalom magam, ha apósom keze benne lenne a dologban (amit többször is megpróbált Kép) akkor még itt se lennénk Kép Szóval jó lesz ez egyszer. Tulajdonképpen lehet, hgoy meg kellene szülnöm, bevonulni a kórházba, azt itthagyni az egész kakit Kép De azért vannak ugye ellenérvek is.

Bagzer, tudom, nem vigasztal, hogy én nem látlak dagadtnak, sőt, csinosnak. És hozzám képest kifejezetten karcsúnak. A tetejében meg hozzám képest stramm és futkosó kiváló kondícióknak örvendő szupernőnek... Kép És jó, hogyha már jobban vagy. Valahol olvastam egyszer egy másik topicban, még a terhességem elején, hogy azt tárgyalták, hogy lefosott kilométerkőnek érezték magukat. És fel voltam háborodva, (magamban) hogy ez egy olyan gyönyörű dolog, és az ember a jövőt hordozza magában, éshogy ilyennel nem is szabad törődni, meg minden, háááát, ma már nem háborognék egyátalán... Kép

Egybéként meg az jutott eszembe, hogy nyomiklub biztos volt másnál is, csak mi, mikor még kutyabajunk volt, jól fel bírtuk dobni a hangulatot, nem is nagyon írogattak az utolsó hónapban sokan... Lehet, hogy nem véletlen. És most már mindenki a végstádiumban van, és már Aura zsezsegése sem elég arra, hogy kirángasson minket ebből a mély apátiából, amit csak azért lehet elviselni, mert lehet tudni, hogy mindjárt, mindjárt, itt lesz, és új kínjaink lesznek, és hatalmas boldogságunk Kép És le tudunk majd hajolni bekötni a cipőnket, már ha eszünkbe jut felvenni, mert ki tudunk jutni a házból, mert hagyja a csemete Kép

na, erre jutottam
Kikocs, a nyomiklub oszlopos tagja
36+2

kikocska

jól van Kikocs, akkor megnyugodtam. Kép
eszter2004

Savitri, Hana szép, de ezt tudod, de te is! Kifejezetten csinos vagy! Vagy csak előnyös képeket válogatsz, ki tudja Kép De tényleg! Ez erőt ad, hogy el lehet a bálna-stílusjegyeket tüntetni röpke 1 hónap alatt Kép

Egyébknt nem lábatlankodok a konyhában, dolgozzon, aki tud, én meg itt fekszem a gép előtt, élvezem a jóslófájásaimat, és nem szólok bele semmibe, esetleg nektek panaszkodok Kép És Bgz, tökjó, hogy egymást vigasztaljuk Kép (egyébknt igaz, hogy nem a konyhában fog lakni, de a konyhából beköltözött dolgok ott vannak, ahol fog lakni Kép Kép De tényleg kezd olyan érzésem lenni, mintha már tényleg csak valami kellene, amin még szomorkodhatok, mert sajnálni magam jó. Vagy valami ilyesmi. Ki tudja most már nálam...Kép)

kikocska

ti nem gondoltatok még rá,
főleg noémi, savitri, akik már túl vagytok..._Kép
de aki nem,az is!

hogy már sohase leszünk először szülő nők,,,
ennek a misztériuma ezennel lecsengett...
már nem lesz ugyanilyen titokzatos és meglepő a terhesség...persze tudom én minden terhesség más, de akkor is...
kicsit bánom, hogy nem használtam ki jobban a terhességet érzelmileg...mármint így visszagondolva azért az egy nagyon jó állapot, persze a végén már én is rettenetesen vártam a végét, de ez a misztikusság már nem lesz többet...tudom, hogy milyen...

Ez nagyon fura erre rádöbbeni!!!
Nem?
pusz,esztyx
esztyx

Sziasztok!Lehet,hogy igazatok van front ügyben,mert ma elég jó napom van.Ma nem sirtam el magam egyszer sem söt ezt a lányom is megjegyezte.Tök jó napom van,már csak az éjszakám legyen ilyen.Kikocska ne keseredj el!Mi
márciusba kezdünk el épitkezni.Már elöre fáj a fejem miatta.3gyerek mellett tök jó lesz.
Puszi!
Rózsika
35+6
rózsika

Esztyx, szerintem ez nem igy van. Én pl minden misztikumbol kimaradtam a terhességem alatt, csak van egy pocakom és kész. Kép És ahogy irtad is, minden terhesség más. Mindegyik más meglepetést tartogat a számodra. Rozsika biztos erről többet tud mondani. Kép
eszter2004

Esztyx, na még az a magvas gondolat maradt le, hogy a következőt már sokkal tudotosabban fogom tudni megélni, és az jobb szeritnem. Kép
eszter2004

Igen minden terhesség más!A lányommal 20évesen minden nap hánytam,meg is lett az eredménye,41.hétre szültem 2450gramm lett.A fiammal semmi bajom nem volt(26 éves voltam),3100grammal született.Ez a terhességem már az elsö pillanattól letargiában dönt.Nem jó semmi,igaz itthon mindenki lesi a kivánságom,de ez is fáraszt.Lehet,hogy csúnya dolog amit most írok,de már szeretnék túl lenni rajta.Végül is minden ember más ki igy éli meg ki úgy.
rózsika

Esztyx! De, sé tényleg tök érdekes. Úgyhogy CARPE DIEM! Élj a mának! Lilike se lesz soha többet öt hetes, és később bánni fogjuk, ha most nem élvezzük ki minden kicsit keserű percét is a dolognak. Az ember olyan, hogy mindig vágyik valamire, vagy arra, ami elmúlt, vagy arra, ami lesz, és elfelejti, hogy a jelen is múlt lesz, és vágyni fogunk rá... No ez az én filozófikus dumám máraKép

Katinka!
Levente is azt produkálta, mint Lili. Azaz csak cicizett, de nem szopizott, és egyszerűen nem lehetett megnyugtatni sehogy, úgyhogy én is odaadtam, pedig szöges ellentétben áll az elveimmel. Hát mindegy, elaludt, de nem 5-kor, hanem f4-kor kelt, és nagyon nehezen aludt vissza. Tegnap volt valami a levegőben... Meg ma délelőtt is alig aludt, mikor végre 1-kor elvittük sétálni, a jordozókendőben aludt el. Azóta tündéri. Ja, és enni sem akart. Én nem tudom, miért... De zatán most evett. Mindegy, nem baj, ha nem hízik 190 g-t minden hétenKép

Altatás: nem vesszük magunk közé, mert úgy nálunk senki nem alszik. Én már leadtam a csak simizgetésből, amit ecsetelgettem nagy meggyőzően, nem mindig működik sajnos... Amikor annyira nagyon nyugtalan, akkor kiveszem, és a mellkasomra fektetem, vagy hordozókendőbe rakom. Meg van, hogy hagyom sírni, és 20 perc után, ha nem alszik el, akkor kiveszem.. Hát, így van nálunk, de nem vagyok meggyőződve a helyességéről, sőt, néha úgy érzem, nem vagyok elég konzekvens. Hát, nem tudom. Szeretem. Ennyi.

Lili, megpróbálom majd a kiveszegetést a cumival.. Viszont most hogy írod elgondolkoztam, hogy mostanában többedszerre kapja csak be a cicit, előbb picire nyitja a száját és úgy próbál szopizni. Lehet, hogy ez attól van...

Már nem tudom, ki írta, hogy ügyes anyukák vagyunk, hát, nem tudom.. Én nem mindig érzem magam annak, de lehet, hogy ez attól van csak, hogy az elveimből engednem kell rohamosanKép

És egy tapasztalat: az apukák néha hajlamosak azt hinni, hogy az édes gyermek direkt nem hagyja őket aludni, meg úgy nézik a sírást,mint hisztit, ezért elvesztik a türelmüket. Na és én mondtam Péternek az első pár napban, hogy miket jelenthetnek a sírások, meg mit nem, és hogy nem direkt csinálja, nem tehet róla, hgy nyugtalan,vagy fáj a hasa, meg ilyenek, és most már nem veszti el a türelmét. Sőt, ma aludt melletteKép

Meg észrevettem magamon, hogy szeretem mártírként látni a helyzetem, hogy mindig nekem kell ugye felkelni, meg ilyenek,merthogy szopi nincs másképp. De ez nem így van! Én szoptathatok, és nagyon közel vagyunk egymáshoz a babucival. Persze Péter is, de az más. Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy az ember lányának vigyáznia kell, hogy ne hányja a párja szemére ezeket, és dicsérje meg, ha ügyes a babával, és nagyon meg kell dícsérni azért is, hogy pelenkáz vagy bármi, mert akkor még szívesebben segítenek majd. és hagyni kell, hogy azt csinálja, amit szívesen tesz, és akkor, amikor szívesen teszi. Igazságtalan? Lehet, de szerintem nem baj. És visszajön százszorosanKép Szóval csak ügyesenKép

Osztottam az észt. Lehet, hogy nem jól gondolom., de ezeket figyeltem meg mostanában, ha valakinél még beválik, tök jó. Nálunk nagy a boldogságKép

Rózsika, jó, hogy megtaláltál bennünket, írj nyugodtan mindenről, amiről gondolod, itt nagyon sok kedves ember vanKép A gyerekeid tök jól tudnak majd segíteni, nem?

Lili, Hanaról nagyon jó képek készülnek! Leventéről is vannak, de ugye nem tudok feltenni, mert a rúterban van a kártyaolvasó, amit csak Péter tud kiszedni, és... Na ezért. Pedig szívesen tennék. És tényleg nagyon jól nézel ki, semmi baj nincs az alakoddal, de Bagzer a tiéddel se! Az, hogy picit plöttyedt a hasunk, úgyse látszik a ruha alatt, nem igaz?Kép Majd mehetünk baba-mama tornáraKép

Hű, de sokat írtam, Kikocs, örülj!Kép Neked, külön szeretettel, és annyira, de annyira várom már a babás találkozót, és hogy mindenki szüljön! Gondoljatok sokat erre a szép dologra, talán könnyebb a várakozás. És A suttogó titkait szívesen kölcsönadom, mert én most úgyis gyakorlatozokKép És rájöttem, hogy most jobb a belső hangokra hallgatni.Intuíció. Sokszor bejön.

Na sziasztok, puszi,
Noémi
vghnoémi

Sziasztok!

Nem maradok sokáig, mert családi élet,meg miegymás, de a lefosott kilométerkő nagyon kiváló a helyzetre!
El akartam kezdeni mindenkit egyenként megvígasztalni,de nem tudlak Titeket, meg magamat sem!Mármint ez már olyan állapot, ami el fog múlni, ahogy kibújik a gyerek!Tudom, és Ti is, és ezért vagyunk szerintem már ennyire türelmetlenek!Ne aggódjatok,nálunk is Laci szabad délelőttjéből jó veszekedés lett, úgyhogy kibékülni maradt időnk és egy békéltető pizzázásra!Szóval nem tudok már én sem mit írni, csak számolom vissza a napokat, hogy végre élvezkedhessek, és kényeztessük egymást!Mármint már akkor hárman!Kép

Na menenm kell!
Katy a nyomiKép
Katy

Noémi!Biztos,hogy fognak segíteni,csak tudod a lányomnak is meg van a saját kis baráti köre,kamaszodik és ez a legrosszabb idöszaka.Eröszakolni nem fogom,ha szeretné szivesen engedem,de nrm eröltettem rá.A fiam sokkal anyáskodóbb tipus,csak ö még a maga kis 9 évével olyan esetlen.Egyedül biztos nem leszek,mert anyukám is itt lakik,csak 5 percre.
rózsika

lányok!
ez asszem ilyen nap, most tök jó kis esténk van/volt, filmet néztünk együtt, amin már eleve elsírtam magam, ahol csak lehetett, de utána, túláradt bennem a szeretetem marci iránt, és zokogni kezdtem, hogy mennyire imádom, és vigyázzon magára, mert nélküle nem tudnék élni...meg ilyenek! mint kiskoromban, amikor rámjött ez a szüleimmel, jhogy ne haljanak meg soha................

szóval ma sírok, ez van.......

Esztyx, én nem gondoltam erre, meg alpjában én úgy tekinteka dolgokra, hogy pozitív vagyok, és ami most van, az jó, és boldog vagyok, ami volt, az az én döntéseim alapján, és én akartam úgy, és ezért nem is bánok meg soha semmit, és ami lesz, az meg jó lesz..... és jó az élet, és minden jó!!! próbálj te is egy kis pozitivizmust csempészni már magadba, mert így hamar megkeseredsz, ha mindig csak a gondok vannak a fejedben, meg hogy min lehetne aggódni, élvezd azt, mai most van!! örülj a babádnak, örülj a párodnak, és örülj magadnak!!

no, ezt jól megmondtam....
remekül nézek ki így kisírt szemekkel, holnap meg jó dagadtak lesznek, szörnyűűű, asszem tuti nem megyek vasárnapi ebédre m.szülőkhöz, különben sem bírok járni már.....

no, elbúcsúzik kripli bagzer, akinél most jön ki az egész várandósság idejére szánt, de most előtérbe kerülő hangulatingadozás......

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, én leszedtem a yahoo-ról az albumom, majd küldök linket, és onnan meg lehet nézni a titkosakat..... meg látom Kikocs is levette a pocakfotóját. a tali képekből meg mindenki vegye ki, amit gondol, de egy párat hagyjunk má fent....nem?? legalább a következő találkozóig...

én meg a mai első sírásom után megfogadtam marcinak meg legfőképp magamnak hogy mostantól figyelek arra mit eszem, és nem hízom tovább, hősiesen ki is bírtam, de most hogy végképp magamalá kerültem muszály volt egy kis csokispereccel vigasztalódnom, a csoki boldogít, nem??! és picur nehogy átvegye a depresszív hullámom!! meg most hogy így ezen jár az agyam, asszem egy muffin is jót tenne, neeeem??KépKép

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Ma valahogy én se vagyok a toppon. Apukám összerakta nekem a bébi komódját, és ahelyett, hogy eufórikus lennék, most megint eszembe jutott, hogy ez már visszafordíthatatlan. Én is majdnemsírtam, de olyan nyomott hangulatom lett, hogy még az se ment. Pedig úgy igazából nincs rossz kedvem, csak az a nyafnyaf típusú. Úgyhogy már egyre kevésbé zsezsegek.

Eszter!
Folyton "fényezel" én meg már lassan elszégyellem magam. Mikor Bagzernak írtad, hogy milyen jól néz ki, ami igaz is HALLOD BAGZ Kép én meg a modellalkat... szóval arra gondoltam, egyszer írtad, hogy "dartsozzam le" Apát, és hogy most majd velem is ez fog történni Kép
Ésésés olyan hülye dolog ez, mert pont tegnap mondtam Kikocsnak, hogy jójó, én nem panaszkodom, hogy híztam, mert nem nagyon, de azért már kezdem megérezni, hogy nem egyszerű így az élet, viszont nem merek ám nyávogni, pedig néha úgy rámjön. Na ez jó kusza lett?!

Huh, azért most örülök, hogy nincs itt Apa körülöttünk, ma én is tuti sírósnapot tartanék, de hát nincs kinek. Legalább ennek az állapotnak is megvannak az előnyei Kép

Noémi!
Nagyon tetszett amit írtál arról, hogyan kell az Apukákkal bánni, türelem, meg minden. Én is pont így gondolkozom, és eddig nagyon hasznosnak bizonyult, már úgy általában az életben Kép
Szerintem is nagyon ügyi mamik vagytok. Főleg azért, mert képes vagy feladni az elveidből, ez nekem azt jelenti, hogy figyelembe veszed a babád igényeit, és hajlandó vagy őérte változtatni. Ez a kéesség sokkal de nagyobb dolog, mint görcsösen ragaszkodni az esetleg nem működő elvekhez. Csak remélni tudom, hogy én is képes leszek erre a babámért.

Esztyx!
Igaz, ezt még egyszer nem fogjuk megtapasztalni, most viszont még nem ismered a "második bébimet várom" állapot misztériumát, szóval ott is lesz mit kiélvezni, vagy akár bepótolni, ha úgy tetszik. De ezek a dolgok a múlt és a jövő. Most inkább arra kéne koncentrálni, mi van a jelenben, azt is életedben először éled meg, ne szalaszd el kiélvezni, mint a várandósságod, mert így csak a boldogtalanságot hajszolod a boldogság helyett, ami ott hever a lábaid előtt, csak le kéne hajolni érte.

Küdök nektek vidámító puszikat, bár most nem túl hiteles, de azért a szándék megvan Kép
Kép
Aura
aura

Na, nem is tudom. Erre már gondoltam én is, hogy már többet nem lesz első terhesség, és tényleg furcsa, de azért nem változtatnék rajta Kép És Noéminek tök igaza van. Annak ellére, hogy nyomizok itt, azért élvezem a terhességem, és azt is, hogy mindenhol fáj, nem azért, mert mazohista vagyok, hanem mert ezzel jár. És szerintem Esztyx te is maximálisan kihasználtad a várandósságod. Csak az idő múltával máshogy emlékszel. Erről olvastam Kép Hogy megint akarjál új csemetét Kép Ez a fajfenntartás trükkje...
És én is már eléggé várom a vadiúj élet misztériumát, amiért én leszek felelős, és a mindennapok csodáit is.

Rózsika, én sem sírtam ma Kép kicsit nyomiztam, de ez már egész jó... Kép Te tudod egyébként mibajod, vagy csakúgy...

Noémi, külön köszönöm Kép

És jóéjt!

Kikocska
36+2

kikocska

Bagzer!
Megint egyszere jöttünkKép én támogatom a csokievést, nem azért mert "ja én könnyen beszélek" hanem, szerintem maga a terhesség egy hős dolog, nem kell ezt még hős önkínzós nemevésekkel "feldobni" úgyis tudod, hogy ilyenkor a hormonok dolgoznak és acsokihammért pont úgy ők a felelősek, mint a sírásért, még ha úgy is tűnik, az alakod miatt buksz ki, szerintem az csak ürügy a galád hormontörpéknekKép Én is kibukom, egyre többet, csak nem az alakom, hanem más miatt.
Van egy kompromisszumos megoldásom: Hősiesen fogadd meg, hogy a baba után bomba leszel megint. Akkor már szabad is érte tenni, az eredmény is látszani fog, meg az már a te döntésed lesz nem a hormontörpéké Kép , mint olyan teljesíthető, és lesz sikreélmény meg minden, és így pocakosan meg nem kell sanyargatni magad. Na, ez jó így?! Vagy észosztósra sikerültem?

Ma nem vagyok csúcsformában, brühühü. Az a legszörnyűbb, hogy miközben ezt írom, magamon röhögök, hogy milyen kis kreténke vagyok és nemá', ez kész tudathasadás Kép
Aura
Kép
aura

Aura! köszi a tanácsot!! asszem megfogadomKép
ja, csini-bugyit próbáltad má?? biztos leesett rólad csak nem mered írni............Kép
b

KépKép

KépKép
bagzerka

ez az egér csúúúcs!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzer, a nem hízom c. fogadalommal kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy én az első 6 hónapban totál odafigyeltem, mit eszem, és heti majdnem egy kilókat híztam. Most meg, hogy eszem, ami eszembe jut, és amikor eszembe jut, és semmit nem mozgok, hanem fekszem, éppencsak minimálisat híztam. Tehát tökmindegy. Majd eljön az ideje a fogyónak is, és majd akkor tartjuk egymásban a lelket, és megyünk együtt tornázni, és vigyázunk egymás babójára is, amíg a másik aerobikozik Kép Van még két heted hátra, szóval nyugodtan hízzál még 2 kilót, az már nem oszt nem szoroz. Látod, Savitri is milyen csini.
Aura, meg te is nyugodtan panaszkodj kilókkal, mert aki sose küzdött velük soha, annak a 3 kiló is sok. Magadhoz képest érezheted attól még lefosott kilométerkőnek Kép És azért, mert mi mindig úgy tekintünk rád, mint a főzsezsegőre, nem kell úgycsinálni, mintha jó lenne, na. Szóval nyávogj és nyomizz velünk Kép

kikocska

Köszi KIKOCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és igen, Aura, hallgass csak a bölcs Kikocsra!! én csak piszkálgatlak itt, ne vedd komolyan!! te is panaszkodj mindenről, mint mi, nem fogja senki számonkérni, hogy teee, hovaaaaa......meg ilyenek.....

bagz, aki most sok letöltött sex és new yorkot fog nézni (és reméli hogy nem sír rajtuk...Kép )

KépKép

KépKép
bagzerka

Látom mindenki kész van!Vagyis a többség, mielőtt megköveznétekKép!

Bagzer!A csokis perecet én vittem, úgyhogy rám foghatod, és akkor nem kell magadat hibáztatnod!Mit szólsz?Kép

Meg most kiigazítva a dolgokat én is úgy gondolom, hogy ez az egész ilyen robbanásszerűen jött az utolsó hónapban. Eddig semmi bajom nem volt magammal, és tessék...Szerencsére Dáviddal kapcsolatban nincsenek hasonló érzéseim, neki örülök, és talán ezért várom, hogy jöjjön!
No de gondolkoztam, és a jövö hetem amúgy is zsúfolt lesz, mert a szülés előtt "mindent el kell intézni" dolgok várnak rám!Nem mintha lenne kedvem hozzájuk,de legalább nem figyelek annyira magamra és akkor előbb túl leszek rajta!Meglátjuk mennyire jön be!Úgyhogy Kikocs összehozzuk a "cserét"!
Az biztos, hogy ki fogok dölni a hétvégre!
Kép

No jó lelkizősbe átmentünk-tem!
Ja és holnap vendégségbe jönnek a rokonaim,és végképp kész vagyok már a tudattól is,a macera miatt!Meg már annyira nem akarok beszélni a várandóságról, és azt gondolják, hogy csak erről lehet!Meg általában hülyének néznek, amikor őszinte vagyok!Jó mi?

Na lelövöm magam!
Jó éjt!Szép álmokat!Kép

Katy és Dávid
37+4Kép
(5 perc múlva)
Katy

Kikocs!!!
Hát nem véletlenül imádlak én téged! Köszi!!!
A kilókkal most sincs bajom, nekem tetszik ez a gömbölyödés, ilyen még úgyse volt Kép
Az inkább a parám, hogy nem akarok álszentnek tűnni, ha meg akarok vígasztalni valakit akinek meg van. Pedig meg akarom, (mármint vígasztalni) mert bennem van a segítő szándék, csak mindig az jut eszembe, hogy a más helyében én fejbe verném magamat, hogy kuss giliszta Kép
A nehézségeket inkább fizikailag érzem csak. És köszi, és most majd bátran nyávogok majd miatta, ha már rossz Kép
Jó nagy fogalmazóbajnok vagyok, főleg így, hormonokkal fűszerezve Kép addig magyarázok, hogy már én se értem mit is mondok Kép Remélem te okosabb vagy nálam Kép

Bagzer!
Még csak ismerkedünk a bugyingóval Kép nem is tűnik olyan borzalmasnak. Na majd felpróbálom, és ha bátor leszek csinálok fotót róla, és megy a yahoo-ra, hátha egy kis vidámságot csempészek a topicba. Kép

Kép
aura

SZIASZTOK!!!!
ttika

Na, annyit okoskodtam, hogy elémugrottatok Kép
Bagzer!
Nem értem félre, és neked is köszi, majd nyavajgok. Fura, most, hogy felhatalmazásom van rá, már nem is kell annyira Kép

Katy!
Majd gondolunk rád!
Aztán ha elment a vendégsereg majd jössz, és kidumálod magadból Kép !

Azt hiszem én is megyek, beájulok a ágyba.
Jó éjszakát (pisi és derékfájásmenteset) nektek!
Aura és Era 34+2
aura

Ttika!!!!
Szia! De jó, hogy megint, hiányoztál!
Most már tényleg megyek, csak nagyon megörültem neked Kép
Pussz, Aura
aura

Ttika!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dejó, hogy megint!! hiányoztál! Deroszz, hogy most már megyek aludni... Kép Muszéj, mert reggel felébredek mindenképp.

Aura, nemtom, hogy értem, amit akarsz mondani, de gondoltam valamire Kép SZóval valahogy biztos értem, amiít írtál. Egyébknt még jó, hogy nem vag ymás helyében, és vered magad fejbe Kép

Na, tényleg jóéjt, holnap jövök asszem
Kikcos

kikocska

Vége A f12es etetésnek, Levente itt szunyókál az ölemben, de rengeteget evett, várom még a bukit. Na végre böfizett egyet, ez is valami... Nagyon álmos vagyok, de látom, ti se alszotokKép

Szeretem Bagzer eeeeelnyújtott betűit, és kisbetűitKép olyan eredetiKép

Olyan édesek vagytok, ahogy depiklubbá alakultatok, és tartjátok egymásban a lelket! Ehhez az időszakhoz már nem tudok hozzászólni sajna, de mélyen átérzem a helyzetetek!KépA kilók tök mindegyek, ti mind tényleg nagyon formásak vagytok, nem lesz itt semmi gond!A szopi tényleg sok energia.

Kikocs, naGyon szívesenKép

Aura, de aranyos vagy!!!! Igen, ahogy írod, úgy tök jó az elvek feladása, én csak attól félek, hogy a könnyebb utat választom a pillanatnyi jó kedvéért, és elkényeztetem Leventét. De remélem, nem. Mert az szerintm senkinek se jó.Szeretném, ha jó kis fickó lenne , ahhoz pedig néha nehézségek is kellenek,és keménység.

Most pl. szegény üvölt,nem tudom, hogy azért-e mert túlette magát és fáj a hasa vagy miért... Szegény. Közben meg tök fáradt. Betettem a kendőbe, rögtön kakilt egy nagyot, ez a kendő aranyat ér!!!Kép

Na puszi és jó éjszakát, ha már nem jönnénk Kép

Noémi
vghnoémi

sZÓVAL, működik. Végre. Vírusunk volt, gépen, aztán meg csak a babanet fóruma nem jött be, és ma végre, teljes meglepetésként, itt vagyok.
Mit szóltok? Tudjátok még, ki vagyok? Aurával zsezsegőklubot alakítottunk, de látom, nem csak én estem ki belőle mostanában.
Az utóbbi napok (hetek?) nálam is depiben telltek. Úgyhogy ezennel kérem felvételemet a nyomiklubba.

Mindenkit puszilok, kit ezért, kit azért, lényeg a lényeg. Az, hogy örülök, hogy végre van kapcsolat, mert piszkosul hiányoztatok ám!!! Ez most teljesen szokatlanul tőlem egy nagy-nagy érzelemkitörés, és nézzétek el nekem. Mert amikor éppen depiben ücsörögtem itthon, és bőgtem (ilyen is volt az utóbbi napokban bizony), akkor nagyon jó lett volna, ha nektek elsírhatom a bánatom, ami lehet, hogy éppen banális volt, de ti megértettétek volna és megvígasztaltatok volna. Így viszont egyedül voltam, mint a kisujjam, és még szarabb volt. Na, de talán már túl vagyok rajta.
Ahogy az előbb bejött a lap, rögtön láttam a gyönyörű bébiket és megmutattam a páromnak, aki üdvözült mosollyal megkérdezte, hogy van-e még kép, mert azt látni szeretné..
Már nagyon várjuk ŐT. Az utóbbi hetekben belehúztunk és sok mindent összeszedtünk, kezdek megnyugodni. Tulajdonképpen azon akadtam ki, hogy még se ágyunk, se semmink, a ruhákat nem tudom kimosni, mert helyük sincs, aztán végre erre lépett a párom, és sokat fejlődtünk mostanra.
De átérezve Kikocska konyha-bánatát, nálunk a beépített szekrény készül ősz óta, amitől szintén gutaütést kapok, de holnap végre a srác pontos méretet készít a helyről és hétfőtől talán már szabják is az anyagot és akkor 1-2 héten belül meglesz az is. Talán.

Most itt abbahagyom, mert hátha nem száll el, és el tudom küldeni, és annak nagyon fogok örülni, és lécci ti is örüljetek, mert én nagyon. FÉLRE A NYOMIKLUBBAL!!!!

puszi, Ttika, aki 35 és pont!!!
ttika

TTika, szupi!!!
De ugye nemcsak beköszöntéál, hanem írsz is majd?
Levente úgy tűnik, elaludt. D eléggé megterhelt még szerintem a kis gyomra...

Pusz,
Noémi
vghnoémi

OK, írtálKép
vghnoémi

Aura! Kikocska!
Hát csak aludjatok, meg mindenki, aki tud. ÉN is tudok, de még meg kell fürödnöm, és azt pillanatnyilag a párom cselekszi. Annyi mindent kellene írnom, hogy semmit nem tudok. Biztos voltatok már így. kÉpzeljétek, attól féltem, hogy mire vissza tudok jönni ide, már teljesen idegenek lesznek csak itt, mert az ismerősök mind babáznak. Mert nem sok van már hátra..
Nekem is van már itt-ott jóslófájásom. Vegyes hangulatot hozott, amikor megtudtam, hogy mi is az. Pedig nekünk még 5 hetünk lenne, de valahogy emiatt úgy gondolom, hogy nem várjuk ki. De lehet, hogy tudatlan vagyok, és simán kitart ez a fájogatás még ennyi ideig?

Jaj, de szeretnélek benneteket jól átölelni!!

Kép
ttika

Aura! Kikocska!
Hát csak aludjatok, meg mindenki, aki tud. ÉN is tudok, de még meg kell fürödnöm, és azt pillanatnyilag a párom cselekszi. Annyi mindent kellene írnom, hogy semmit nem tudok. Biztos voltatok már így. kÉpzeljétek, attól féltem, hogy mire vissza tudok jönni ide, már teljesen idegenek lesznek csak itt, mert az ismerősök mind babáznak. Mert nem sok van már hátra..
Nekem is van már itt-ott jóslófájásom. Vegyes hangulatot hozott, amikor megtudtam, hogy mi is az. Pedig nekünk még 5 hetünk lenne, de valahogy emiatt úgy gondolom, hogy nem várjuk ki. De lehet, hogy tudatlan vagyok, és simán kitart ez a fájogatás még ennyi ideig?

Jaj, de szeretnélek benneteket jól átölelni!!

Kép
ttika

Na, hát lelkiállapotomat tükrözi, hogy kétszer ment el az üzenetem, úgyhogy most nem is zavar. Gondoljátok nyugodtan, hogy kétszer így gondolom. Megyek aludni, sziasztok.

Ttika
ttika

Na szép jó...hmm mit is most? Inkább reggelt írok, úgyis akkor olvassátok!

Egy csomó mindent akartam, de tisztára lefárasztott a termésetek! Le a kalappal!

Eszter! Bocsi, hogy órák múlva válaszoltam, de akkor értem haza, a telefonom meg egész nep otthon csücsült...hormonagy. De remélem nem nagyon késtem el vele.

Esztyx!
Tulajdonképpen abban igazad van, hogy még egyszer nem leszünk első babások! DE!!! Én pont azt várom, hogy ezt a nagy-nagy boldogságot, amit már apával is olyan jó volt megosztani, majd kettejükkel oszthatom meg. Szóval őt is készítgethetem majd fel, hogy jön egy kistesó, aki egy kis csöpp, de később lehet vele jókat játszani, és milyen jó, hogy ő már ilyen nagy okos kislány, és segít anyának...meg ilyenek. Szóval tök mások miatt, de szerintem nagyon jó lesz!!

Aura!
Akartam írni, hogy tökre értem, mit írsz, hogy nem nyávoghatsz, mert ráderőltettük a mindig vidám zsezsegőmami címet, és hogy nyugodtan vesd ezt le, de már Kikocs is írta, azért mégis én is. Szóval puszi Kép

Kikocs!
Most eredetileg azt terveztem, hogy fel a fejjel, és örülj hogy már legalább ez megvan, és stb, de közben rájöttem, hogy szerintem mostanában egy kicsit "félig üres a pohár" hangulatod van, és úgyis hiába mondanánk, hogy örülj annak ami van, és tuti mi sem örülnénk! És nem baj, ha mérgelődsz, jobb mintha benntartanád, szóval törjél-zúzzál, és mindenkinek mindent vagdoss a fejéhez, ha ez téged megnyugtat, akár nekünk is Kép
Szerintem már eddig is túlteljesítettél türelemből!!
És még a levelekhez:
Szerintem az nem baj, ha a pocaktalisra nem küldi el a levlista, mert ami a levlistán megvan, azt úgyis megkapja mindenki, szóval minek nézné meg ott is? Na ezt jól leírtam, szerintem már én se értem Kép Ha ti se, akkor szóljatok, megpróbálom újra Kép

Ttika, üdv újra!!! Reméljük nem tűnsz el megint!!

Na és most a mai napom:
Anyuéknál töltöttük a napot, ami nagyon jó volt, csak fárasztó. A mi családunk olyan, mint egy nagy olasz család, ahol mindenki szeret mindenkit, de néha elszabadulnak az indulatok (jó, azért korlátok között!!) és amúgy is mindenki tök hangos, ami csak mostanában kezdett el feltűnni, mert eddig benne éltem, de már elszoktam tőle, és most nehezen viselem...
Aztán elmentünk a tesco-ba, ahol megvettünk még egy-két hiányzó cuccot, meg amúgy is általános nagy bevásárlást csináltunk, és már kezdtem nagyon büszke lenni magamra, hogy milyen stramm vagyok. NA DE AKKOR jött a Rékacs által már leírt combgörcs, csak rövidebb kivitelben. Húúú, hát az nem volt jó. Ez épp pakolászás közben. Úgyhogy innentől kezdve a konyha közepén egy széken ülve, chipses zacskóval a kezemben asszisztáltam végig, amint Áron elpakol. Aztán még többször megpróbáltam felállni, de két lépés után éreztem, hogy görcsöl be a lábam, szóval ücsörögtem hosszasan a konyhában, aztán bemerészkedtem a szobába és heverésztem. Végül összeszedtem a bátorságomat és idejöttem, hogy elolvassalak titeket meg írjak.
Holnapra meg rávettem Áront egy nagy mindenre kiterjedő takarításra, de nem tudom, ezek után mi lesz belőle...azt azért nem szeretném székről asszisztálni Kép

Megyek is, gyűjtök egy kis erőt, szükség lesz rá!! Mindenképpen meg kell csinálni, szerintem az állapotom ennél már csak rosszabb lesz Kép és babó előtt mindenképpen meg kell csinálni!!

Pussz:
Orbis(37+4)
orbis

Sziasztok Sokat Írók!
Annnnnyira meglepődtem, hogy mennyit kellett visszaolvasni?! És tök jó! Kép

Tegnap du. nekiálltam rendberakni a digitális képeinket, meg csináltam albumot a Babanetes oldalon Hanitka néven (ha van kedvetek, nézzétek meg), és mivel ezekkel jól eltöltöttem az időt, kicsit lemaradásba kerültem az írásokkal... úgyhogy most jól meglepett a "termés".

És jöjjön az észosztás: nem lesz itt babaszületésig nyomiklub, hormonok és hullámok bekavarnak, de nem állandósul ám ez! Jókedves-napsütős napok is vannak, mert a hullám ugyebár viszonylagos, és teteje is van! (ami már mindennek a tetejeKép ) Na jó, ez elég is így. Biztos kifejezi, amit akartam.

Itt vagyok én, aki hogy' el vagyok keseredve időnként, aztán (a tehetetlenség miatt) csak feladom a kínlódást... Most pl. olyan lelkiállapotban vagyok, hogy mindegy már mikor-hogyan, csak egészségesen szülessen meg a Picike.

Délelőtt szokásos kórház program van, délután Anyukáék vendégség, de azért még benézek, hogy elbúcsú a kórházbamenés előtt....

Ttika,
Nincs itt felejtés, nekem is e jó éleményben volt részem nemrég! Kép Üdv ismét!

Eszter2004,
Jan. 10-én kellett volna születnie, mostmár a 42. hetet kezdjük Kép 1ben.

Katinka,
A születéstörténetet köszi, tök jó volt olvasni!

Edwig,
Te nem készülsz alkalomadtán megosztani?

Szép napot! Anita
hanitka

na csak a végére értem a sok levélnek! Kép

Bagzer, sírjál csak, engem is el szokott önteni a boldogság a párom iránt, olyankor odarohanok hozzá és átölelem, és csak szoritom magamhoz, majd könnyes szemekkel folytatom tovább a teendőimet. Nem szólunk egy szót sem, de ő érti. Kép

Valamikor elég egy kósza gondolat, és máris könnyes lesz a szemem. Hja, a hormonok. Kép A hízás dologgal én nem foglalkoznék senki helyében, én boldogan majszolgatok csokikat, már a cukrom is tök jó, és nagy boldogság ám csokit enni. Most már ez alatt a 2-3 hét alatt (vagy ki tudja, mennyi) már olyan nagyon nem hizhatunk tovább. Ja, és Sex and the City - imádom!!!!!!

A málnalevél teának gyógynövény ize van, szerintem ki lehet birni, citrommal meg pláne. Tényleg ma csinálok citromos-mandulás muffint. Kép

Lányok, bocsi hogy ezt irom, de én olyan állatira jól alszom. Mindig oldalt, hol jobb hol bal, a gerincemnek érzem hogy milyen jó, és néha egy-egy fordulásnál még ki is roppan a derekam, amitöl még jobban érzem magam. Kép Nem érzek fáradságot, meg semmit. És nem vagyok nyomi sem, és depi sem. Ennyire szerencsés lennék?????? Ugy sajnállak benneteket amikor irjátok ezeket a szörnyü fájdalmakat. És én már nem görcsölök soha sehol. Lehet hogy abba kéne hagyni a magnéziumot? Kép

Hanitka, a 42 hetet kezded? Na akkor tényleg Edwig és Rékacs nyomába léptél. Kép Ha a méhlepénnyel minden rendben, akkor gondolj csak arra hogy babuci milyen jól érzi bent magát. Vagy próbálj vele beszélgetni, hogy itt kint milyen jó lesz majd neki. (vagy ez hülyeség?) Kép

Ttika!!! Hurrá! Végre előkerültél! Dehogy felejtettünk el! Sőt, gyakran emlegettünk, még a talikon is. Kép A joslo fájások ha jol emléxem a 34. héttől normális jelenségnek bizonyulnak.

Na most lépek, de be fogok még nézni ma.

Pusza,
Eszter2004
37+5
eszter2004

Hát... az 5 órás szopi után nem sikerült Hanát bealtatni, pedig próbálkoztam hősiesen. Járkáltam, énekeltem, együtt lefeküdtünk, de semmi. Ilyenkor nyökög és küzd, de ez sose végződik alvással, mindig kiborul és a végén haragosan sír. Én ezt már nem várom meg mert én a szenvedve nyökögés mellett se tudok aludni, ezért inkább magamra kötöttem a drágát és lemondtam erről a +2 óra alvásról, feljöttem babanetezni, meg rendezgetni a fotókat.

Bagz,
hogy fog ott kiférni téma: először is simán. Viszont nekem van egy érdekes élményem amit pont tegnap tudatosítottam. Annyi mindent olvastam arról, hogy a baba miként halad keresztül a szülőcsatornán, először így fordul, aztán meg úgy, hogy az a képzet élt bennem, hogy ez egy alagút szerű csatorna, ami leginkább egy szűk és puha vízi csúszdára emlékeztet.
Hát nem. A szülőcsatorna rövid. Ez hihetetlen felfedezés volt nekem a szülés alatt. És sokkal inkább arra hasonlít amikor egy póló nyakrészén kell átbújtatnod a fejed. Tegnap jöttem rá, hogy nekem azért tartott 45 percig a kitolási szakasz, mert azt hittem végig, hogy az egy hosszú alagút. Ti ne higgyétek ezt és két fájásra(kb 10 perc) meg lesz a baba. Ha kitágult a méhszájad, neki már csak ki kell dugnia a kis buksiját, aztán már ott is van a hasadon. (ha közben vágnak, variálnak azt úgyse veszed észre)

nyomiságról: engem nagyon jó érzésekkel tölt el, hogy dagadtnak meg nyominak érzitek magatokat. Na nemem azért mert kárörvendek, hanem mert mindig azt érzem a panaszokon, hogy ez már a vége és mindjárt annyira fogtok örülni. A terhességgel járó panaszok, abban a pillanatban szünnek meg mind és maradéktalanul, amikor a babát a hasadra teszik. A babás léttel járó panaszok egész mások és másféle figyelmet igényelnek. Tök jó lesz!

Kikocs, amit a képen eltűnt bálna stílusjegynek vélsz, az a szülés alatt tünt el. (szóval 1 hónap se kell hozzá) De ne örülj, mert az alattomos hájfoltok, amiket egy-egy fotó kedvéért jól leplez az ember, főleg olyanok előtt akik nem ismerték pocak nélkül, makacsul a képedbe röhögnek minden alkalommal amikor tükörbe nézel.
De nem hagyom magam, lassan teljesen felépülök és tornázni fogok.

Kikocs, igaza van Noéminek, a lakásfelújítós sorsodat már csak humorral lehet tolerálni. Szóval nevess rajta! A baba meg többnyire az öledben fog tartózkodni és édes mindegy lesz neki, hogy az öled éppen milyen körülmények közt tartózkodik akárhol. Kép Miatta ne aggódj, esetleg magad miatt.

Esztyx, pontosan tudom, hogy miről beszélsz ezzel az először szülő gondolattal. De nem csak a misztikusság miatt, mert az még jöhet is, hanem már itt van egy gyerekünk, aki mivel már kint van mindig fontosabb lesz az aktuális pocaklakónál és tényleg nem jut majd annyi nyugalom és figyelem a következőknek. Viszont nekik már az első pillanattól kezdve lesz testvérük. Nekünk meg marad a dupla aggódás. Kép
OFF: megkaptam az sms-ed de nem tudom elolvasni, mert eltörött a mobilom képernyője.

Nekem több gyerekes gyakorló szülők azt mondták, hogy a gyerek velejárója, hogy folyamatosan feladod magad és az elveidet, mert a gyakorlat az más.
Rózsika? Vica? Mit gondoltok?

cumi-mellbimbó zavarról: http://www.lll.hu/leche/32h.shtml

Kép Bagzer kisírt szemekkel osztja az észt Esztyxnek a pozitív gondolkodásrólKép
Ez már tényleg a vége, mindjárt szültök csajok!!!!! Pihenjetek és most már lehet sok édességet enni, hogy feltöltsétek az izmaitokat a nagy napra tartalékokkal.
Ez azért jó hír, nem?

Aura, nem is vagy még igazán nyomi meg nyafi, tök jól vigasztalod a többieket. Sajna vagy Hál’Istennek, nem tudom, de hormonok szülés után is vannak dögivel. És szoptatós mamának fogyózni tilos, meg kell várni amíg szépen természetesen rendeződnek a dolgok és az eltarthat pár hónapot. Engem az vigasztal, hogy az összes eddig szült ismerősöm, jól meghízott a terhessége alatt, most meg szuper vékonyak.

Katy, nálad a legfeltünőbb nekem ez az utolsó idős nyomiság, eddig nem nagyon hallottunk panaszkodni. Szóval, te is mindjárt szülszKépKép ez csak ennyit jelent. Hurrá!
Hozzánk is mindjárt betoppannak Tomi apukájáék, úgyhogy a vendégség parában osztozom.

Noémi, az én kedvenc elméletem szerint, amit nagyon sok könyv alátámaszt, az ilyen pici babákat még nem lehet elkényeztetni. nekik először azt kell megtanulniuk, hogyha baj van számíthatnak ránk. meg kell tanulniuk bízni bennünk, különben később nem hallgatnak majd ránk, amikor fontos lenne. Na majd akkor már mondanunk kell nemet akármilyen nehéz is lesz, de most még az a legfontosabb, hogy szeretgessük és minden nyűgére figyeljünk oda. Még túl picik ahhoz, hogy furmánykodjanak.
http://www.lll.hu/leche/20h.shtml

ja, és MINDENKI!
a kendő tényleg aranyat ér (én végül is a Minimanósat vettem 5000Ft-ért, szuper)

Ttika!
utólagos engedelmeddel továbbítottam az emailedet ide a fórumba, mert már mindenki nagyon hiányolt. De látod nem? Aztán most má nem eltűnni!!!

Még szerencse, hogy Hana nem hagyott aludni. Legalább volt időm végig olvasni a termést.
Ez a „hozzászólás” wordben 2 oldal. Bocsi Kép

Lili

KépKép
savitri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?