Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon jó ezeket az élménybeszámolókat olvasni!!!

Mse! Utólag is boldog szülinapot!! Ügyes kicsid van. Nálunk is Apuci a favorit a dumálásban, de aztért engem is megtisztel. Főleg mikor puszilgatom a pelenkázáskor. Gratulálok a keresztelőhöz is, nekünk júliusban lesz. Ki lett a keresztszülő, már, ha nem vagyok pofátlan...

Évi! Tényleg jó ez a fütyis sztori, ha már most a kedvence lesz mi lesz később... Kép Egyébként én most is a jó barátomnak tartalak...

Pamika! Hogy is jön össze a fáradtság a gombás fertőzéssel???? Nem értem. Vagy hülye vagyok? Kép El sem tudom képzelni, hogy Lili csak napi négyszer szopizzon... Lehet hogy könnyen megszoknám...

Pankamama! Hogy Te miket találsz ki... Van zsámolyod otthon? Én annyira nem vagyok kreatív, rajzolni is csak pálcika embert tudok. Mi lesz később Kép. Írhatsz még ötleteket én szívesen veszem.

Lili napja ma borzalmas volt. Egész délután sírt, ha vízszintesbe helyeztük és összesen 1,5 órtá aludt egész nap, 20 perces bontásokban. Ettől persze nagyon nyügis lett. Ki is vagyok fáradva én is, pedig ma megvettem a Kismama újságot és olvasni fogok. Meg a felülések is visszavannak. A rosszkedv ellenére ma nagyon sokat "beszélt" kicsajom sőt amikor a nyakát puszilgattam hangosan kacagott olyan zötyögősen. Anyukámmal jól szórakoztunk, szegény fogta a sebét úgy nevetett. Egyébként valaki írta itt, hogy a Laktoherb teától a gyermeke nyűgös volt. Hát én tegnap és ma is ittam, nem tudom attól lehetett-e vagy a széltől. Megint a fejembe vettem, hogy nincs elég tejem. Pedig ez nem jó tudom. De most is spriccel, pedig Lili fél órát lógott rajta. Néha elbizonytalanodom.
Nekem még nem jött meg, de azt hiszem teljesen mindegy lenne. Ami a szülés után volt vérzés nekem 5 hétig tartott, tehát felért 5 menstruációval. Szóval ha jön, jön. Mikor találkozunk újra? És mikor chatelünk? Szombaton megint megyünk a Balcsira, nagyon jó időt mondanak, remélem tudok napozni is egy kicsit.

Most búcsúzom, puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Végre itt vagyok én is.

Reggel 8-kor kapta Panka az oltást, de még indulás előtt bekakilt, persze amikor már talpig cuccban volt, kakisan csak nem vittem el, ugyhogy vetkőzés. Tudhatnak valamit az időzítésről....
5530g és 60cm, kis takaros baba, szúrásnál nagyon sírt. Dokinéni szerint okos kis angyal.
Itthon adtam neki kúpot és ő is egész nap aludt, 3 óránként csak enni kelt fel és olyan kis bágyadt volt akkor is. Remélem holnap újra az én kis eleven lánykám lesz akivel hancúrozhatok. Most, hogy egész nap volt időm végre hódolhattam a hobbimnak és rajzoltam/ festettem.Tök jó volt újra alkotni, nagyon hiányzott.
Geri! Tényleg kreatív vagyok, de minden téren szeretek alkotni, újat kitalálni. Nekünk a lufis dolog nem jött be de ez a sámlis nagyon. Nem zsámolyom van hanem a fotelhez lábtartók. A kreppapíros játékot már írtam?

Ancsa, MSE! Örülök, hogy nálatok is minden O.K. így oltás utánKépMSE! Boldog szülinapot! Kép

Évi! Tényleg jó a sztorid, írj még ilyeneket!!!!!!

PaMiKa! Tudom miről beszélsz, a candidozisról, aminek itt a Babaneten én nagy hírdetője vagyok. Tavaly csináltam is a komplett diétát, úgy lettem állapotos, de most a szoptatás miatt kívánom az édességet, csak az élesztőről tudok lemondani, magam sütöm a kenyerem. Talán majd szoptatás után.A könyv címe: "Betegnek érzem magam de nem tudom miért."

Geri! A Laktoherb az arra érzékeny babáknál megkavarhatja a hasukat és görcsöket okozhat/tapasztalat/ ha így van akkor inkább ne igyad.

Mára ennyit a bölcselkedésből.

Jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Ébresztgetem magam, szörnyu volt az éjszaka. Miska kb óránként fent volt. Éjfélkor áthoztam magamhoz, de ez sem segített. Jött-ment az ágyban, méltatlankodott. Aztán 3 körül Panni is átjött, onnantól arra kellett figyelni, hogy Miska ne ébressze ot fel. ha meglátja a tesóját teljesen magához tér.
Ancsa! Panni 7 körül kel, erre én állítottam be kb egy fél éve, mert reggel sokáig fent volt, ha reggel sokáig aludt. Persze most ha este valami miatt késon alszik el, reggel azért kel 7-kor, persze Miska miatt is.

Lányok!

Gyerekkorotokból nem emlékeztek egy verses lemezre. Eloször elszavalták a verset, utána énekelték. Talán Juhász Jácint is szerepelt rajta, Talán Sebo volt a zeneszerzo. Csipp-csepp, Haragosi, Esti kör, stb. Nagyon régen keresem, de senki nem tudja a lemezboltokban.
kezdodik a reggel
Kata
PaMiKa

Sziasztok
Kata, nekem ismeros amit írsz a lemezrol, de anyukáméknál van, holnap megyünk, majd szétnézek.
Örülök, hogy gyermekeitek ilyen jól viselték a szurit!!Mi hétfon kapjuk, már elore félek.
Geri, ez a tej dolog engem is eléggé aggaszt. Nem az, hogy kevés, mert Csongi ugyanúgy eszik, mint eddig, hanem anyuék a fülembe ültették, hogy o, tesóm, és keresztanyám is szinte napra pontosan 3 hónapig szoptattak. Állítólag a gyerkocöknek nem kellett utána a cici. Na ez vasárnap lesz. Én viszont elhatároztam, hogy azért is tovább szoptatok. De minden szopinál figyelem, hogy van e tejleadóreflex. Meg már azon gondolkodom, hogy mit fogok csinálni, ha véletlen Csonginak nem kell a cici?! Hülye vagyok, mi?
Nálunka a tegnap délelott telt sírással. Csak akkor állt be a szája, ha szopizott. Aludni meg nem aludt semmit. Délután viszont bepótolta, aludt egész végig, csak enni ébredt fel. Aztán féltem az estétol, hogy így mi lesz. De 9-kor elaludt, és csak 4-kor ébredt.
Évi
Évi (Évi)

Eszembe jutott még két történet.
Szintén fürdés apucival (miért pont vele történnek ilyen mókás dolgok, mikor én vagyok vele egész nap?!) Tele a kád vízzel, fürcsi után az apuci még szokta áztatni magát sokáig. Szóval mondja egyszer, hogy hopp pisi, hopp pukk. Ajaj belerottyantott!!!!! A kisfia lekakilta apukáját! Én persze nagy kárörvndoen rötyögtem odakinn.
A másik pelenkázás közben zajlott. Mivel imád meztelenkedni, hagyni szoktam levegozni. Ebbol általában az lesz, hogy összepisilik mindent. És hát ugye a kisfiúknak erre-arra "hord". Na egyszer csak pisi, és éppen a fejét találta el. Olyan meglepett arcot vágott, hogy nem lehetett nem nevetni rajta.
Ennyi több nem jut az eszembe.
Viszont figyelem itt, hogy az 1 héttel öregebb csajszik, miket csinálnak. Csongi sajnos még a kezét nem fedezte fel, nemhogy átrakná a játékot az egyikbol a másikba. Ettol függetlenül nagyon ügyes, és napról-napra nyílik az "értelme"
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Ne aggódj a három hónap miatt, az aggódás a legártalmasabb! Rengeteg embert ismerek, aki 3 hóig szoptatott, de egyiknél sem azt jelentette ez, hogy addig csak anyatej, másnap pedig semmi! Hanem azt jelentette, hogy már elõtte is adtak tápszert és addigra fogyott el a tej. Szerintem a te rokonságodban is ilyenek lehettek. Ha bármikor úgy érzed, éhes a baba, adj magadnak pár napot, amikor semmit nem csinálsz, csak lustizol és szoptatsz. És minden rendben lesz, higyj benne!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Köszi Ildi!
Olyan jó, hogy vagytok, de komolyan. Még most nincs baj, és próbálom elhessegetni a gondolatokat, csak tudod, nem könnyu. Én is tudom, hogy az aggódás a legártalmasabb.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Hol vagytok?
Kicsit az éjszaka utáni vigasztalásul három fogásos ebédet foztem. Még süti is sül. Persze Panni játszótéren Nagypapával. Miska jön-megy (1 órát aludt)
Képzeljétek Miska már kapaszkodás nélkül áll néhány másodpercig, közben vigyorog.

Évi! Ne higgy a családi sztereotípiákban. Régen egyébként is gyakran elofordult ilyen, mivel 6 hét után vissza kellett sok nonek menni dolgozni, és nem lehetett igény szerint szoptatni. Miskánál néha én is aggódtam, hogy elég-e a tej, és persze ettol még kevesebb lett. Aztán mefogadtam, hogy nem aggódok, azóta van rendesen. A foga miatt most megint csak szopik és így is elég.

Geri! Hol nyaraltok Balcsin?

Írjatok!!!

Kata
PaMIKa

Sziasztok!

Gyors leszek. Balatonkenesén fogunk nyaralni vszleg egész augusztusban, meg június utolsó hetében.

Majd még jövök!

Puszi
Gerianikó

Sziasztok, lehet hogy volt róla szó, de akkor mondjátok meg, hogy hol: Most a napokban megyek baba cuccokat venni, (32 hetesek vagyunk) és az érdekelne hogy a tapasztalatok szerint, milyen ruhákat vegyek, hol legyen a gomb, vagy patent, vagy cipzár? Elöl, hátul, a vállon? Összesen hány darab kell egy-egy méretből, mennyit használtatok, melyik pelus a legjobb.
Mi van amit tudtok még javasolni a bevásárláshoz?
Előre is kösz.
Éva16
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Évi! Én is csak ezt tudom mondani, hogy higgy magadban, TE TUDOD A GYERMEKEDET TÁPLÁLNI ÚGY AHOGYAN TE AKAROD!!!!!
Hidd el, nekem meg van olyan csajszi a környezetemben aki kezdettõl fogva nem nagyon akart szoptatni és most csodálkozik, hogy a gyerek egyik napról a másikra elutasítja a cicit, de a hiba a mamája gondolataiban van te pedig JÓ anya vagy!!

PaMiKa! Miska akkor nagyon ügyi, a napok meg ugye különbözõek.

Nálunk folytatódott ma is az alvósabb idõszak, bár hajnalban 1/2 3-kor kelt, de utána csak 9-kor.

Holnap kicsit kimozdulok az anyuval, megyünk Hölgyvilág klubba, remélem jó lesz.
Most megyek etetni, jó éjt.

Üdv: Pankamama
PM

SZia Évi16!

Ötletek, tippekben van Babakelengye.

Elég pangós nap volt, persze amikor nem jutok géphez. Vagy most jöttök? Én most lefekszem. Fárasztó éjszaka, fárasztó nap.

Jóéjt

Kata
PaMiKa

Sziasztok!

Köszönöm a székrekedéssel kapcsolatos tanácsokat, de most rendeződtek a dolgok, valószínűleg az zavarta meg a pociját, hogy megkóstoltunk gyümölcsöket és teázni is elkezdtünk, de most újra van kaki minden nap. Mi is holnap megyünk az öthónapos oltásra, remélem nekünk sem lesz utána semmi gond, az előző kicsit megviselte, láz, sírás stb.
A Manó Babacentrum pontos címe, ahol a napernyőt lehet kapni XIV. Nagy Lajos király útja 112. , remélem még nem késő a beszerzése.
Tényleg nem tudtok valami jó helyet nyaralásra, ahová törpékkel is lehet menni, és nem túl drága? HA van valami ötletetek szívesen várom.

Előre is köszi!

Andi
Sziasztok!

Köszönöm a székrekedéssel kapcsolatos tanácsokat, de most rendeződtek a dolgok, valószínűleg az zavarta meg a pociját, hogy megkóstoltunk gyümölcsöket és teázni is elkezdtünk, de most újra van kaki minden nap. Mi is holnap megyünk az öthónapos oltásra, remélem nekünk sem lesz utána semmi gond, az előző kicsit megviselte, láz, sírás stb.Amúgy is mostanában olyan hisztiket tud levágni, az apja teljesen el va hűlve, hogy alig látszik ki a földből, és micsoda akarnok, mi lesz később???
A Manó Babacentrum pontos címe, ahol a napernyőt lehet kapni XIV. Nagy Lajos király útja 112. , remélem még nem késő.
Tényleg nem tudtok valami jó helyet nyaralásra, ahová törpékkel is lehet menni, és nem túl drága? HA van valami ötletetek szívesen várom.

Előre is köszi!

Andi
Andi

Sziasztok!
Már hulla vagyok, nagyon késő van, megpróbálok gyors lenni!
Kittit elég nehéz hangos kacajra fakasztani, de azt nagyon szereti, hogy a hátamon fekszem, a hasamra (inkább csípőmre) ültetem, úgy, hogy a hóna alatt tartom, és a csípőm emelgetésével (egyre gyorsabban) eljátszuk a mondókát, hogy: így lovagolnak a papok, így lovagolnak a huszárok, így pedig a betyárok. Ez nagyon tetszik neki és tornának sem rossz.
Geri! Ne gondolj már arra, hogy kevés a tejed!!! Szerinted mitől lett ilyen óriás bébi Lili???!!! És még spriccel is!!! Nahát, hogy miket ki nem találsz! Amíg így fejlődik ne is gondolj ilyenre.
Évi! Én is csak bíztatni tudlak! Szoptass nyugodtam és Te se gondolj ilyesmire.
Jaj, még lenne mit írnom, de holnap használhatatlan leszek.
Jó éjszakát lányok!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is részese lenni ennek a kis társaságnak, így bemutatkoznék engem Nikinek, lánykámat, pedig Dominak (sőt egyre több beceneve van már) hívják. 2001. ápr. 22-én született császárral. Most 6 és fél hetes, de már reggelente nagyon aranyosan mosolyog, nagyon szépen tartja a fejecskéjét, és kezd figyelni a tárgyakra. Eddig lekopogom még semmi gond nem volt vele. Bár elég könnyelműen kezeljük, látogatók már aznap érkeztek hozzánk amikor hazaérkeztünk. Többet nem írok már így is látom nagyon hosszúra sikerült. Már régóta olvaslak Titeket, még pici pocaklakó volt a Domi, de most szántam rá magam előszőr az írásra.

Szisztok: Nik
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is részese lenni ennek a kis társaságnak, így bemutatkoznék engem Nikinek, lánykámat, pedig Dominak (sőt egyre több beceneve van már) hívják. 2001. ápr. 22-én született császárral. Most 6 és fél hetes, de már reggelente nagyon aranyosan mosolyog, nagyon szépen tartja a fejecskéjét, és kezd figyelni a tárgyakra. Eddig lekopogom még semmi gond nem volt vele. Bár elég könnyelműen kezeljük, látogatók már aznap érkeztek hozzánk amikor hazaérkeztünk. Többet nem írok már így is látom nagyon hosszúra sikerült. Már régóta olvaslak Titeket, még pici pocaklakó volt a Domi, de most szántam rá magam előszőr az írásra.

Szisztok: Nik
Névtelen

Bocsika, hogy kétszer küldtem el tudtam, hogy szőrnyű béna leszek.

Nik
Névtelen

Sziasztok!

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, illetve hozzátok, ha nincs ellene kifogásotok.
Ma lett éppen 7 napos Zsombi, ígyhát úgy gondoltam, hogy itt az ideje jelentkeznem itt is. Elõtte gyakorian fordultam elõ az altatással és érzéstelenítéssel foglalkozó topicokban és az "ami a szülés elõtt van" címûben.
Van még köztetek ilyen fiatal babás, mint én?
Amit biztosan jobban tudtok nálam, hogy a védõnõ magától állít be az emberhez, miután megszületett a baba, vagy szólni kell neki?
Szoktatok tejet lefejni? Ha igen kézzel, vagy géppel, ha géppel, akkor elektromossal vagy kézivel? Melyik a jobb? Merthogy annyi tejem van, hogy nagyon kemény tud lenni tõle a mellem.
Köszi a segítséget elõre is.

Snoopy
snoopy

Sziasztok Lányok!!

NIK légy üdvözölve! Nem vagy béna!!!

Gyors leszek, mert szörnyü késö van már. Örömmel olvasom, hogy mindenki jól van , szépen fejlödik... Jancsi holnap lesz 3 hónapos, de csak hétfön viszem szurira. Akkor kiderül, hogy mekkora fiú. Baromi nehéz, az biztos!!
Most búcsúzom, holnap találkozunk!!
Puszi:Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Evey! Én is gratulálnék ezutón, SOK ÖRÖMÖT A BABÁTOKBAN!!!

Snoopy!

A védönöt elvileg már értesítette a kórház. Eddig nem volt ott? Általában a második nap ki szoktak menni az emberhez, ha eddig nem tette meg, akkor hívd fel.

Fejés: Én kézi fejögépet és a régi kézi fejést alkalmaztam az elsö 6 hétben, utána már nem fejtem. Nekem ez a párosítás tökéletesen bejött. Azért szerintem, ha nagyon kemény a melled és feszül, akkor fejjél, nehogy most legyen egy kellemes kis gyulladásod. De nem kell minden alkalommal, csak ha úgy érzed, hogy nagyon feszül. Már ha szeretnéd, hogy beálljon a kereslet-kínálat. Ha viszont szeretnél tejet leadni, akkor fejj csak rendületlenül, ezzel nagyon sokat segíthetsz más babáknak.
Arra még felesleges készülnöd, hogy na majd a fözelékbe, mert addigra úgyis böven kidobhatod. De azért nem baj, ha akad egy-két adag a hütöben, vész esetére.
A fejésnél először masszírozd át a melleidet, finoman, de alaposan, és szépen simítsd le a bimbó felé. Aztán fél kézzel alátámasztva, másik kézzel ritmikusan fejdd ki a tejet.
Ja, nagyon jó kis tejnövelöa melegvizes borogatás, kb. 10-15 percig fejés vagy szoptatás előtt. És persze a legjobb a szoptatás!!!
Azért arra készülj fel, hogy Zsombor lehet, hogy sokat fog sírni, de nehogy kétségbe ess. A legtöbbször (ha nem alvás után sír), nem azért sírnak, mert éhesek, hanem mert fáj a pocijuk. Ilyenkor, mint már vsz. az archívumban és a régi írások között sok helyen szerepel, a masszírozás, tornáztatás, melegítés sokat segít, és kb. 2, de max. 3 hónapos korra ez teljesen eltünik, eddigre megtanul emészteni a baba bele. Igyál ánizsteát, pihenj sokat, aludj a babával, és sok-sok-sok BOLDOGSÁGOT!!!!

Puszi:

Dia
Dia

Üdv az újaknak!

Még csk 8 hónapos Miska, de már nosztalgiázom, ahogy olvaslak Titeket. Igaz még szeretnék két lurkót, de csak három év múlva.
Kérdezzetek nyugodtan, nekem nagy segítség volt az egyik barátnom, aki állandó "telefonügyeletet tartott", éjszaka is volt, hogy felhívtam. Két napja voltunk itthon, amikor begyulladt a mellem, o fejte ki. Egyébként a kórházba mutattam a cscsemosöknek, dokinak, hogy szerintem nincs jól kifejve, de szerintük igen. Alul voltak kis csomók, amire az egyik novér azt mondta, hogy azok a melltartó mirigyek (?!).
Arra figyeljetek, hogy mit esztek. Nekem Panni is, Miska is érzékeny volt sok mindenre 2 hetes és 3 hónapos kora között.

Miskát elvittem reggel az orvoshoz. De nincs semmi baja, csak felül jön négy foga. Alvás borzasztó nehezen megy. Néha hoemelkedése van. Enni nem akar, csak szopni, így néha elég hulla vagyok.
Panni ma lement Nagypapával Balcsira, talán kicsit pihenni is tudok.

Sziasztok. Kata
PaMiKa

Sziasztok lányok,

itt Pötyike anyukája, aki most 5 hetes és 3 napos. CSászárral született a dél-pesti Jáhn Ferenc kórházban, mivel nekem sajnos toxémiám lett ,így három héttel korábban jött világra, de hála istennek így is 3 kg és egsézséges.
A XI. kerületben lakunk.
Irigykedve olvasom a beszámolóitokat, hogy miket csinálnak már a babák, remélem ,hamarosan az enyém is kommunikatívabb lesz, mert már úgy szeretném ha valami kis jelét adná annak, hogy megismer és szeret egy kicsit....:-)) ne csak etetőgép legyek......
Ti miket játszottatok a babával, amikor 6 hetes volt? Énekelek neki, meg hüyléskedek, ő meg nagy szemekkel néz, de pókerarccal, persze néz mindne mást is, nem csak engem...

A fejéssel kapcsolatban: eddig én is fejtem, most már eléggé unom és szeretném abbahagyni, a hűtőben is van már elég, de egy barátnőm szerint ha nem fejek legalább három hónapos koráig, akkor utána már nem lesz elég a tejem. Ezek szerint ez egy tévedés?
Nekem az elektromos mellszívó bevált az elején, mostanban viszont csak huzigálja a cicimet, de alig jön valami, kézzel jobban megy, most így csinálom.

Sziasztok: Kriszta
Kriszta

Sziasztok Mindenki!

Üdv az új lányoknak. Mi ma voltunk az öt hónapos szurin, egész jól bírta, utána olyan jókat vigyorgott, nevetgélt, de estére brrrr.. Szegény nagyon sírós lett, alig tudtam megvigasztalni és elaltatni. Remélem nem lesz holnapra lázas.
A fejéssel kapcsolatban, és fejtem 4 hónapig, mert odaadtuk a tejet egy másik babának, csak azután mindig szólni kellett, hogy vigyék el a tejet, mert maguktól nem jutott eszükbe, kicsit furi volt. Miután abbahagytam a fejést nagyon gyorsan beállt a tejtermelés, és mostmár nem is tudok fejni. Én kézi pumpás mellszívóval fejtem, mert az volt a legkíméletesebb, amikor ki volt sebesedve a mellem. Szerintem mindegy, hogy fejed-e a melled, mert ha szoptatsz lesz tejed.
VAsárnap lesz babaruhabörze, nincs kedvetek kijönni, bár allítólag nagyon sokan szoktak lenni. Ha jönnétek megbeszélhetnénk találkozót.

Sziasztok
Andi
Andi

Szia Kriszta!

Ne aggódj, nem csak etetogépvagy. Pötyike nemsokára kacagni fog Rád. Kisfiú, kislány?

Fejés. AZ elso gyerekkel kb 2 hónapig fejtem. Engem is ijesztgettek, hogy nem lesz elég, ha nem fejem ki ami bentmarad. A gyerekorvos volt szinte az egyetlen, aki mondta. hogy felesleges fejni, csak akkor kell ha szopás után kemény marad a mell.
Amásodik gyereknél csak a kórházban fejtem, meg itthon 2-3 napig, utána mindig kiszopta lazára, és egyébként se volt energiám a két gyerek mellett.
Sajnos egyik gyereknél se kerültm el a mellgyulladást. Eloször nem ürült ki rendesen, másodszor viszont Miska náthás volt és emiatt gyulladt be. Ilyenkor perzse gyömöszöltem és fejtem.
Szóval szerintem felesleges a fejés, hacsak nem akarsz raktározni, vagy leadni. Ha meg esetleg kevés lenne (pl fejlodési ugrás miatt többet kíván a baba) többször kell szoptatni és néhány nap alatt beáll a kívánt tejmennyiség. A három hónapot azért mondják, mert akkor van egy ilyen ugrás és tényleg egyik napról a másikra többet igényel a baba. (Állítólag ilyenkor is gyakori a mellgyulladás, valahogy a tej összetétele is változik)

Nálam a kézi fejéssel lehetett legjobban kifejni a tejet. Igaz az elso szülés után két héttel ínhüvelygyulladást kaptam, akkor vettem egy Avent kézi pumpát, az is nagyon jó.

Többiek hol vagytok?

Kata
PaMiKa

Sziasztok!!

Fejés: én is fejek még, s mint régebben említettem, le is adok. (Az újak miatt: én 3 hónapja szültem.) Eleinte nekem is sok tejem volt, (naponta kb. 5-6 dl.-t tudtam le adni, úgy, hogy csak reggel és este fejtem..) de mostanra kevesebb lett. Úgy tudom, hogy ez így normális. Mindegy, én még fejek, kézi mellszívóval, van úgy, hogy "elfelejtek" este fejni, de ez ált.-ban úgy végzödik, hogy reggelre majd' megörülök. És akkor persze megfogadom, hogy minden este kifejem a mellem... Én is untam, de idövel egyre ügyesebb és gyorsabb lettem, így a kezdeti fél órás procedúrát "levittem" 10 percre.

Snoopy, ha a védönö nem jelentkezik és van vmi problémád, kérdezz tölünk, biztosan tudunk segíteni!KépKép

Andi, én biztosan nem tudok menni börzézni! Sajnos, pedig jó lenne találkozni.Kép

Pussssz:Verus
verus (verus)

Sziasztok
Micsoda forgalom! Sziasztok Niki, Snoopy, Kriszta, jó, hogy itt vagytok Ti is köztünk.
Fejés ügyben csak Diához csatlakozhatom. Én 2 hónapig fejtem, de rengeteg idomet elvette, és alig volt, mert Csongi teljesen kiszívta, ezért abbahagytam. (Ja, jut eszembe, -Snoopy egykor én is hallgattam erre a névre-, Csongim mellett lett egy Zsombink is! Tök jó!)
Niki nem vagy béna! Írj bovebben magatokról!
Kriszta, én is sokáig éreztem így, de rám kb. 6 hetesen rám mosolygott, és utána kezdett el nagyon nézni mindent. 8 hetesen meg már próbálkozott a gügyögéssel. Türelem, utána meg fogod enni!!! És rengeteg örömet fog okozni!
Ma a mamáéknál voltunk, Csongi egész nap levegon volt, tök jó színe lett. Elkápráztatott mindenkit, csacsogott egész nap. Na már amikor nem sírt. Lányok én olvastam egy érdekes dolgot a Baba-Mama oldalon a Vigantolról, mely szerint nyugösséget és hasfájást okozhat. Elgondolkodtató, majd holnap leírom, hol találjátok. Most fáradt vagyok.
Csók Évi
Évi (Évi)

Ja, Verus, nem is figyeltem, de most rájöttem, hogy a kisfiad 1 nappal fiatalabb, mint Csongi. Mi is hétfon kapjuk a szurit, majd izguljunk egymásért, jó?!
Évi
Évi (Évi)

Még valami!
Már egy másik topicban felvetettem, de nem kaptam választ rá.
Van valami ötletetek, hogyan kell a kenguruba beletenni a gyereket? Én tegnap próbálkoztam, de csak nagy szerencsétlenkedés, és nagy bömbölés lett belole. Csak nekem okoz ekkora dilemmát?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Rég voltam,mi is kórházban voltunk,Simon leugrott az ágyunkról.....szerencsére nincs baj,de bent tartották,megfigyelésen.Van egy nagy pukli a fején Kép
szokás szerint rohanok,puszi!!!Bobojsza.
Mit mondtak a Matávosok???nálunk is rengeteg volt a számla....
orsolya (orsolya)

Évi, én úgy használom a kengurut, hogy Jancsi odabújik hozzám. Ezt nagyon szereti, bár kicsit kivételnek érzem magam, mert sokan közülünk utálják, vagy a baba nem bírja. Én is kedvelem, mert kényelmes, nem annyira bonyolult a közlekedés, föleg, ha mindegyik gyerköcöt viszem. (A pánt egyébként a hátamon keresztben van, a babát pedig "beleeresztem" az ülörészbe.) OK, szurkoljunk!! Kicsit félek.. Ja, nem tudom nektek mondta-e a doktor, hogy oltások után 1-2 napig ne vigyük napra a babát!!

BOBOJSZA ne már!!! Ti is?!? Vigyázz a kis édes Simonra!! És írj majd bövebben, hogy hogy van!!!
Matávot elfelejtettem felhívni, de megpróbálom a web oldalán utánanézni a 150 Ft.-ig kedv.-nek.

Verus
verus (verus)

Megint én: Megnéztem a Matáv-oldalt. Van a 150 Ft.-os kedvezmény, de ha internetezésre használod a vonalat, akkor csak a lakossági elöfizetöknek jár ez a kedvezmény. (H-P:18-7/Szo.-V:15-7)

Sziasztok:Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Niki és Snoopy nagyon örülök nektek!!!! Végre már vannak fiatalabbak is, mint Lili. Mindkettőtöknek gratulálok a babájához bár már Snoopynak megtettem a másik topicban és figyelemmel kísértem az utolsó heteket is.

Niki! Szerintem nem vagy béna, ilyenek velem is előfordultak. Mi is nagyon ingergazdagon "neveljük" leánykánkat, már 2 hetes volt, amikor Bp.re vittük babakocsit venni és utána a Corába vásárolni. Emiatt ne aggódj, ha nem tetszik neki úgyis jelzi. Most éppen pihenős időszakunk van, mert túl sok volt az input az utóbbi időben, de már szombaton megyünk a Balcsira. Írj magatokról sokat.

Snoopy! Én lustaságból nem fejtem, csak eleinte 2-3 alkalommal, na meg persze időhiány miatt. Az pedig a hűtőben van. Igaza van Diának nem érdemes ilyenkor fejni csak, ha le akarod adni a tejet. Egyébként nálunk nem volt hasifájás csak összesen talán 8 alkalommal, de akkor is adtunk Sab simplex nevű gyógynövény alapanyagú szirupot és 15 perc múlva vége is lett a szenvedésnek. Ne egyél puffasztó ételeket az a lényeg. Egyébként jó anyaságot. Írsz egy pár sort a szülésről?

Anikó
Gerianikó

Sziasztok lányok!

Boldog üdvözlet az "újaknak"! Írjatok többet, mint én tudok... Kép
Sajnos Anett a szerdai oltása óta nem alszik. Sem nappal, de ami a nagyobb baj éjjel sem. Első éjjel felébredt 11-kor 12-kor, fél 4-kor, majd reggel 7-kor. TEgnap már csak 12-kor, majd reggel 6-kor. Kiváncsian /s egy kicsit félve, hogy ez nem az oltás hatása hanem a sokaknál három hónapos korban bekövetkező éjjel nem alvás időszak/ várom a ma éjjelt. Egyenlőre még elaltatni sem sikerült. Ma eddig háromszor fél órát aludt egész nap!
Most megyek leváltom apucit az altatásnál.

Puszi,
Mse
Mse

Halihó!

Az előző írásomat még délelőtt kezdtem, de csak most köldtem el. Azóta micsodi forgalom volt. Már kezdek bajban lenni, mert olyan sokan lettünk. KépKépKépKép Aminek persze nagyon örülök. Szóval jó lenne megint egy táblázat, hogy ki kicsoda, micsoda, mennyi idős a bébije stb.. Ki is csinálta múltkor? Aztán meg hamarosan itt a találkozó, remélem ott mindenki ott lesz...

Krisztina én is üdvözöllek!!! Gratulálok a bébidhez, de szerintem már neked is megtettem a másik topicban, ha jó a memóriám. Egyik barátunk is toxémiás volt, csak őt 28 hetesen császározták. De a babuci már 5 kiló annak ellenére, hogy 900 grammal született. Én is így éreztem ahogy Te a felismeréssel kapcsolatban annak ellenére, hogy Lili az első perctől mosolygott mindenkire. Az orvos barátunktól mindig azt kérdeztem, hogy más cicjét is elfogadná Lili. És ő lesúlytóan mondta, hogy igen. De mostmár tudom, hogy megismer és ez nagyon jó. (3 hónapos lesz 14-én.) Vedd meg az Anya taníts engem című könyvet, abban vannak ötletek játékra. Mi vettünk lufit azt húzogattuk, meg az ujjainkkal játszottunk meg hasonlók. Rakjál köré színes dolgokat.

Évi! Csatlakozom Verushoz a hordozó ügyben. Lili nem bírja, csak amikor olyan hangulata van. Ez pedig ritka. Nem tud kalimpálni eleget benne. Amit mellesleg állandóan csinál. Még a cicimen sem tud lenyugodni, nem is merek beszélni hozzá csak nézegetem, mert akkor aztán órákig szopizhatnánk.

Tényleg, mikro is jön pontosan el az az idő, amikor több tejet fog igényelni a baba? Pontosan 3 hónaposan, vagy előbb? Mennyi a tűréshatár?

Mse! Kitartás. Lili is gyakran ébred éjszaka, de szerintem ne sajnáld. Én imádom amikor hozzám bújik éjjel a sötétben, olyan meghitt. Ne úgyd fogd fel, hogy már megint kelni kell, hanem úgy, hogy, de jó lesz megszorítani egy kicsit. Akkor másként fogsz kelni reggel is. nappal nálunk is csak fél órás alvások vannak, az éjjelek pedig egyre rövidebbek. Nappal kb. 4-5 alkalommal fél óra éjjel pedig 10 óra. Irigykedve olvasom azokat, akiknek a babája délután 2-3 órákat alszik. Én mire lepihennék Lilivel már felébred.

Bobojsza! Legközelebb párnázd ki az ágy körül.Kép Bár állítólag akkor is megtalálják a likat a gyerekek, ahova lehet esni és fáj. KépKépKép KépKépKép Jobbulást pici fiadnak!!!

Pamika! megjegyzem ügyes szakács lehetsz, ha még sütni is tudsz. Én neki sem állok vhogy nekem már a gondolat is nehéznek tűnik. Pedig szívesen csinálnám, csak nincs könnyű gyorsan elkészíthető süti receptem. meg sütőporom sincs itthon... Kép

Andi! Hős volt a picid!!! Sajna nem megyünk ruhabörzére, de legkésőbb a jövő hónapban találkozunk.

Eva16! A Megatoysban van lista a kelengyéről pár dolog kivételével jó ötletek vannak rajta. Érdemes kérni. Egyébként jó kismamaságot.

Pankamama! Leírod a kreppapíros cuccot?

Ma Lili kisangyal volt egész nap mosolygott és beszélt. Ha megtalálja a hangját, akkor isten ments mindenkinek. A legérdekesebb, hogy meg tudjuk különböztetni mikor mérges a hangja, mikor meg kedves. Nagyon durcás tud lenni, csak úgy ráncolja a homlokát. Akarata az már van. Alvás után kinyitja a szemét rögötn elkezd pityeregni, mert azonnali lélekápolásra szorul. nem beszélve a kajálásról. Ha éhes az egyik pillanatról a másikra képes olyan üvöltésbe fogni, hogy zeng az egész lakás. A szomszédok meg azt hiszik, hogy verjük. vettem neki egy kertzésznadrágot. Tündéri benne. Kis kockás. Ti ellent tudtok állni a babaruháknak? Még jó, hogy kapunk ajándékutalványokat.
A kérdésem az lenne, hogy még mindig érzitek a gátsebeteket? Nekem még most is érzékeny egy kicsit pontosabban érzem, hogy van. Mikor nagyvécézem főleg. Ez másoknál is így van? Meddig fog ez tartani?

Most búcsúzom.

Sziasztok, puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!
Szóval jól vagyunk,24 órára tartották bent Simit,vele voltam,nem bírtam volna nélküle.....UH,röntgen,neurológia:nincs baj,csak az ijedtség.Úgy szeretem ezt a kis ugra-bugra,gyönyörü,okos kisfiamat!!! Képpersze,Jankát is! Kép
Pussz mindenkinek!!!Bobojsza.
orsolya (orsolya)

SZiasztok!

Ma jót aludtunk, igaz Miska kétszrer ébredt, de rögtön aludt is vissza, és majdnem 8-ig.

Anikó! Ha akarod nekem van néhány nagyon egyszeru süti receptem, gyors is. Idohiány miatt mostanság ezeket szoktam sütni. Panni nagyon szeret kuktáskodni.

Gátseb nagyon változó. fájdalomturés, seb helye, nagysága, stb.
Nekem szerencsére egyikkel sem volt gond, szülés után már ültem, másodiknál rögtön. Elsonél néhány hónapig idojárásváltozást éreztem és hancúrozás elején (eloször nagyon fájt). Nekem mondjuk más sebhelyek se fájnaksokáig.

Ruháknak sokszor én se tudok ellenállni. Foleg ha turkálóban találom, mert ott még nem is összeg. Múltkor mondtam az egyik barátnomnek (vele adogatjuk egymásnak a gyerekruhákat, váltásban szültünk) hogy a fele ruhát rá se adjuk a gyerekekre, esetleg csak egyszer.

Miska mindenáron nyomogatni akarja a billentyut.

szasz
K
PaMiKa

Geri!

Fogd fel úgy a nappali kevés alvást, hogy: a pszichoanalizises topicban (és idevágó cikkekben) kifejtik, hogy az olyan babák nappal szinte alig alszanak, mert érdekli õket a világ stb. és agyon van dícsérve, hogy ez milyen egy pozitív dolog.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok
Geri, foként neked mesélném, hogy a héten összefutottam két 6 hetes babával és anyukájukkal. Mindketto mesélte, hogy 4 óránként esznek a picik, és átaludják az éjszakát!
Na hát az én Csongorom jó ha kibír nappal 3,5 órát, és éjjel is nyöszörög 3-4 órakor! De azért ugye nem én rontottam el? Ti hogy álltok szopi ügyben, ha jól tudom Lili még falánkabb típu?! Egyébként tényleg jó érzés hajnalban magamhoz ölelni, alig tudom megállni, hogy megsimizzem, puszilgassam. Mert aztán késobb még véletlen azért ébred fel mert rám vágyik, nem is éhes.
Az jutott még eszembe, hogy Csongi nagyon imádja ha a hajammal cirógatom! És szoktunk puszilkózni is. Odateszem az arcomat a kis arcához,és o mintha cici éreznem, jól összenyálaz! De olyan édes!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Ildi! Köszi a bíztatást, nem is bánom, hogy ennyit alszik csak lenne egy hosszabb lélegzetvételű amikor én is aludnék vele egy kicsit. De nincs. Most anyukámhoz sem tudom úgy vinni, hogy vigyáz rá míg alszom, mert nem emelheti fel.

Évi! Lili jó, ha két órát kibír, mit 3-4 órát. Keveset eszik egyszerre emiatt éhezik meg hamar. Próbáltam már többet adni neki, de nem kér. Akkor jóllakik vele. Nem baj. zeretem, ha a cicimen lóg. Biztos, hogy nem rontottál el semmit, minden baba más és más. Ha úgy vesszük a mi babáink is átalusszák az éjszakát mert csak cicizni kelnek fel és utána alszanak tovább. Nem így értették azok a kismamák is. Akkor lenne gond, ha nem aludnának. Van egy olyan ismerősöm akinek a kisfia egy évig csak nappal aludt éjjel nem. Hát ennél még mindig jobb helyzetben vagyunk...

Pamika!
Ha néha 1-1 receptet leírsz az jó lesz. Akkor talán megpróbálkozom. Viszek neked júliusban belőle. De nekem részletesen írd még azt is, hogy kiskanál vagy nagykanál és hány fok a sütő meg stb...

Jó napunk van, jó meleg és Lili is ezt szereti, mint anyukája. Végre rá tudom adni a kánikularuhákat. Olyan édes bennük.

Most megyek.

Puszi

Anikó
gerianikó

Sziasztok!

Geri! Az én lányom is ilyen sűrűn evett napközben, és van olyan nap, hogy most is igényli a 2 óránként evést, de én nem bántam. Ő is keveset evett, de sokszor, és az éjszakát majdnem teljesen átaludta.

Bobojsza: Épp tegnap néztem, hogy m,ilyen rég jelentkeztél, és ma akartlalak hívni, hogy nincs e valami baj, erre tessék. Azért a jövő héten már dolgozol, vagy csak utána (nekem ráér). Simogasd meg helyettem is a Simont, és vigyázz rá, a Kingának kell egy udvarló.

A kengurut először az én lányom is nehezen viselte, de úgy 2-3 hónapos korától imádta. Én vittem benne felém fordulva, és kb 4 hónapos korától fordítva is, úgy jól tudott nézelődni.

Mára sajnos belázasodtunk a szuritól, de remélem holnapra jobban leszünk.

Sziasztok!

Andi
Andi

Sziasztok!
Először is üdvözlet az újaknak!
Mostanában nem nagyon tudok részt venni a topic életében, most is gyors leszek. Kép
A Brumi-maci bababoltnak is van kelengyelistája.
Bobojsza! Nagyon örülök, hogy Simon már jól van, és nem lett semmi komolyabb baj.
Fejés: Annak idején nagylányomnál még próbálkoztam a fejéssel az elején, de mivel pár cseppnél több nem jött, hamar feladtam. Nem három hónapos koráig, hanem egy éves koráig szopott. Most a kicsinél már egyáltalán nem fejtem, aztán jött egy kis kórházasdi (lsd. korábbi hozzászólások), és bizony neki kellett állni fejni. Nekem az elektromos mellszívó vált be. Sajna azóta se fejtem semmit, pedig okulhattam volna...
Kenguru: Verus is azt hiszem így írta: magamra kötöm, a gyerek magasba fel, aztán szépen beleeresztem a kenguruba.
Babaruhabörze: Imádom, mi megyünk, de még nem tudom hánykor tudunk indulni. Iszonyú sokan szoktak lenni. Mikor először voltunk (1993 ősz) akkor még ingyenes volt, és végig lehetett nézni a kínálatot.
Kitti is elég sürün eszik napközben, nem nézem az órát már régen, éjszaka viszont alszik, csak hajnalban szopizik egy rövidet, már ekkor se nézem meg az órát. Nem érzem magam fáradtnak, úgyhogy biztos alszom eleget.
Most már mennem kell sajna, azért jó olvasgatni titeket.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Bocs! Még egyszer én!
Off!
Ildi, mit kell beállítani, hogy normális legyen a hosszú ö, ü?
Már tök rég megakartam kérdezni, azt hiszem a "szerkesztő" topicban írtad le, de nem igazán értettem. Lehet, hogy hülye vagyok, de leírnád mégegyszer, kicsit érthetőbben?
Köszi!
Kati
On
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

1 1/2 napig nem vagyok és nem győzlek olvasni Benneteket.

Kedves újak! Üdvözlök mindenkit és sok boldogságot a gyerkőcökhöz. Tanácsot nem írok, a többiek már megtették.

Én nem tudom ezt a 3 hónapos ugrást, mert PAnka nem eszik most sem többet, és sokszor van pl. olyan, hogy cicit csak rángatja, nem eszik, utána sír, viszont vizet egy csomót iszik. Ez mitől lehet? És miért rángatja a mellbimbómat?

Bobojsza! Én is sajnállak Benneteket, de örülök, hogy nagyobb baj nem lett KépKépKép

Geri! A lábára adj plüss hajgumit, a felmosórudra köss piros kreppcsíkot, 2 db-ot, tekerd meg őket ahogy lelógnak és akaszd be a gyerek lábán lévő gumiba. Ahogy mozgatja azokat a papír ugy mozog, zörög. a lányom imádja. Én sem vagyok egy házitündér, de múlt héten sütöttem a vendégeknek életemben először sütit és nagyon jól sikerült. Kép Ezen most felbuzdúlva próbálok mást is kitalálni.

Mse! Évi! Mi oltás után 2 napig aluszékonyak voltunk, viszont azóta újra kel éjjel 1-kor, 2-kor, azután hajnalban. Próbáltam, hogy csak cumit adok neki, de sírt tovább, csak evés után hallgatott el. Tisztára mint újszülött korában. Nem hiszem, hogy mi rontottuk volna el őket. Mivel így reggelre hulla vagyok nem átallok de. 11-12-ig aludni és így kipihenem magam, ez kell a tejcsigyártáshoz.

Andi! Én adtam Pankának egy 1/2 kúpot, hogy ne legyen lázas és szerencsére bejött, Te is szoktál? Mi se tudunk börzére menni, barátokhoz megyünk de júliusban talizunk.

Azt hiszem kezd a lányzó fogzani, mert mindent erősen rágcsál és újra nagyon folyik a nyála. Úgy sajnálom. Napközben angyal, csak estére lesz nyűgös, akkor rendre sírdogál és vigasztalhatatlan fürdésig. Ez van.

Na mára ennyi elég, jó hétvégét!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tanácsokat, és persze az üdvözlést.
A szülésrõl megígértem az ami a szülés elõtt van topicnak, hogy leírom, hogy milyen volt. Egyelõre még nem készült el a mû, de ha igen, akkor szólok.

A védõnõt felkerestük, kiderült, hogy keresett bennünket már, de éppen sétáltunk akkor. Újat mondani nem nagyon tudott. Egyébként biztos vagyok benne, hogy minden kérdésre van válasz nálatok. Köszi az eljövendõ segítséget is.

Például itt van mindjárt egy probléma.Szívesen mennék a babaruhabörzére, de sajnos innen a III kerületbõl tömegközlekedéssel még kissé messzi lenne ilyen friss gátsebbel. Az apja vigyázna a csemetére itthon, merthogy még neki is hosszú túra lenne egy ilyen buli, csak sajnos így nem tud elvinni kocsival. Nem megy a környékrõl valaki közületek oda autóval? Amennyiben igen, akkor szívesen csatlakoznék, ha lehet...

Csááááá!
Snoopy
snoopy

Sziasztok
Hozzátok jöttem egy kicsit kikapcsolódni....
Tegnap délután óta Csongi egy "kisördög". Lányok, azt hiszem jön a foga!!!! Tiszta nyál mindene, a kis keze tövig a szájába, és csak rágja, rágja...
És annyit sírt tegnap, pedig mostanában olyan jó kisfiú volt. A fürdést szinte végig üvöltötte (szó szerint), alig tudtam bepelenkázni. A krémekrol erre az estére lemondtam. Aztán hajnal 3 óta fél óránként fenn van. Én meg mint egy hulla! És hétfon még szurit is kap!
Ma meg vendégeim jönnek, lehet fozni. A férjem meg vitte a kocsit szerelohöz Pestre, mert lejár a muszakiak. Be vagyok havazva!!!!!
Jaj! Jól kipanaszkodtam magam. Bocsi.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Üdv az újaknak közöttünk! Lányok, ha szeretnétek bekerülni a táblázatba kérlek írjátok meg a hiányzó adatokat! A végére beillesztem és akkor látni fogjátok kinél, mi hiányzik.

Nálunk szerencsére nem ilyen szörnyûek az éjszakák, kisfiam 5 napja alszik este 9-tõl reggel 4-ig. Ilyenkor szopizik egyet, és mellettem alszik 7-ig. Igaz ilyenkor már kicsit szükösen vagyunk az ágyban mert Timi is hajnalban beköltözik hozzánk.

Pankamama!
Az esti nyüglõdés Tominál is megvan. Fürdetés elõtt már síránkozik, amig szopizik addig elvan, de ha jóllakott akkor már csak huzigálja a cicit, de ha lerakom akkor sír. Próbáltam hogy hosszabban büfiztetem, de ez sem vezetett eredményre. Egyébként neki délelõtt is van egy ilyen idõszaka, amikor nem hajlandó nyugton maradni, csak ha kézben van Õurasága. Este bevált az, hogy amikor már tényleg jóllakott leteszem a kiságyába, odaülök mellé és simogatom a fejecskéjét, így általában hamar megnyugszik és 10 percen belül elalszik.

Fogzásról; a nyügösség, a rágás, és a nyálfolyás nálunk is jelen van minden mennyiségben, de a dokinénink azt mondta kedden, hogy a foga még nem jön. Kép Persze lehet, hogy nálatok hamarabb lesz fogacska, csak azért írtam, hogy ez nem feltétlenül a fogzás miatt van.

Cskati!
Nem tudom milyen böngészõt használsz, az Explorerben úgy lehet beállítani az õ és û betüket, hogy a Wiew(Nézet) menüpontban kiválasztod az Encoding(Kódolás) almenüt és abban a Central European pontot jelölöd ki.

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Lakhely
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. Maglód
Tamás 2001.02.02. Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. Szeged
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. Budapest
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. Budapest
Kitti 2001.02.17. Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus Johanna 1993.04.24. Budapest
Tamás 1995.03.08 Budapest
Karolina 1997.12.30. Budapest
János 2001.03.07. Budapest
Évi Csongor Attila 2001.03.10. Szolnok
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Geri /26/ Lili 2001.03.14. Dunaújváros
Dia Bori
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. Budapest
Simon 2000.08.25. Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
Kriszta Anna
Nik Dominika 2001.04.22.
Snoopy Zsombor
Andi
</pre>

Ez a táblázat, remélem senki újat nem hagytam ki!
Ha gondoljátok esetleg vezethetjük, hogy ki milyen paraméterekkel született, és hogy adott idõpontban mekkora. (Gondolok itt arra, hogy minden betöltött hónapnál frissitenénk az adatokat). Ezt egyszer már felvetettem, de akkor nem nagyon reagáltatok rá. Tehát mi a véleményetek?

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

A hiányzó adatok: 2001.05.30., Budapest.
Ha egyéb paraméterek is bekerülnek, akkor: 51cm, 3150g, 34cm, 34cm
De a tegnapi adatok már 3375g, 52cm

No hali!
Snoopy(30)
snoopy

Sziasztok!

Most röviden. Lili szül. adatai: 58 cm 3,70 kg. Most kb. 70 cm és 7 kg.

Évi! Részvétem!!! Tényleg. KitartásKépKépKépKép

Puszi mindenkinek:

Geri
Gerianikó

Sziasztok!

Ancsa! A lányom Kinga, 2000.12.23.-án született 3220 gr és 55 cm. Most 68 cm és 7850gr. Budapesten Zuglóban lakunk. A telkünk viszont Maglódon van, és most láttam, hogy Te is ott laksz.

Most röviden csak ennyit, mert nem tudom mi van, de a Kinga éjjel háromszor is felkelt szopni, és egész nap kb fél órát aludt. Mostmár alszik, én is megyek pihizni, mert ki tudja mi lesz éjjel, ráadásul holnap ki szeretnék menni a Babaruha börzére.

Szia Mindenkinek!

Andi
Andi

Sziasztok

Reggel jól kipanaszkodtam magam. Ma Csongival semmi gond nem volt. Itt voltak a barátaink, az o fiuk 9 hónapos. Hát, láttam magam elott a jövomet. A kölök egy percet nem tudott nyugton ülni, és mivel már ha fogják a kezét, megy, így foglalkoztatta a családot. De belevaló kis lurkó, nagyon tetszett.Azt hiszem Csongi is ilyen örökmozgó lesz. (Most is az) Geri, akkor tuti lefogyunk!!! Szóval lehet, hogy az én kisfiamnak csak a társaság hiányzott? Remélem éjszaka is jobb lesz, mint tegnap.
Hiányzó adatok: Én 26 éves vagyok. Csongi 47 cm és 2.35 kg-val született. Holnap lesz 3 hónapos, adatok 60 cm és 5,55 kg.
Geri, hová no még a Te Lilid?
Évi
Évi (Évi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?