Sziasztok!
Eszti,
jó utat, pihenj sokat. Gondolom, el leszel kényeztetve
Ire
kiíráshoz nekem a nőgyógyász írt egy sort, kb, hogy: "veszélyeztetett terhes, otthonmaradása indokolt" és azt vittem el a háziorvosnak, így írt ki. (pedig nem voltam az nyilván, de ő felajánlotta, hogy szóljak bármikor, ha úgy kalkuláljuk, hogy így jobban jövünk ki. azt mondta, ez a minimum, amit az állam megtehet a kismamákért
) Szóval lehet, hogy kell papír, mert amúgy csak ha beteg vagy, akkor ír ki a háziorvos, azt hiszem.
Funky
nekem a doki azt mondta, hogy a sima influ-t azért nem nyomatják annyira, mert attól nem szökik fel ilyen hamar a láz, mint ettől, tehát könnyebb kezelni. (de nyilván: nem értek hozzá, csak ezt hallottam) én még sosem oltattam magam a simára és kb magasról le is t.jtam eddig. és asszem arra nem fogom most se.
Amin kiakadtam, hogy állítólag az a kismama is elment a háziorvosához pénteken, hogy köhög, és az hazaküldte azzal hogy öblögessen.. Hétfőn meg már meghalt. Ez elég gyors. De az ilyen dokit én....húúúú... nem is mondom. Hogy lehet ilyen felelőtlen valaki pont ebben az időszakban???
Sajnos, mivel 8-10 nap múlva alakul csak ki a védettség, még én is ugyanúgy parázok, van egy összejövetel most hétvégén, amire már hónapok óta készülök, és most itt tipródom. De asszem elmegyek, a doki azt mondta, hogy azért nem kell beleülni egy befőttesüvegbe és csövön át táplálkozni
De a végső döntést az adta, hogy 1: enyhe idő várható nemsokára, és lehet, hogy akkor jön majd a nagy hullám, 2: a gyereket se lehet utána oltani egy éves koráig, és nem akarok vele bezárva lenni, ha jövő ősszel megint ez lesz. Így meg védett lesz ő is.
De biztosat persze nem tudok.. már olyan rossz álmaim voltak az elmúlt néhány napban, és gondolom ez még egy darabig nem múlik el...
Meg ez a kórház mizéria is
De azért elkaptam és felkértem a gátvédelemről híres szülésznőt. Mondtam, hogy megteszek mindent, hogy pár nappal előbb szüljek (haha). És megkérdeztem a bábakoktélról, azt mondta, hogy szerinte mehet, csak utána szedjem a lábam
De hogy ez a hüvelyi uh milyen kellemetlen volt (és hosszú), én a kiscsajnál nem is emlékeztem, hogy bármit éreztem volna. Mindegy a lényeg, hogy minden rendben van. Most előszedem a régi papírjaimat és szépen összehasonlítom az értékeket.
Hát én is híztam már, banyek, még jó, hogy a doki nem kérdezett rá
2 hét múlva újra uh, addigra összeszedem magam. Csakhát anyósom igencsak "vidékiesen" (tanyasiasan?) főz.. Mindig mondja is, hogy a kövér falatokat kedveli. Hát én meg meghaltam már egy kis salátáért
Most itthon vannak, nálunk vendégeskednek, ma én főztem, (hozzáadott zsír nélkül) sült csirkecombot (provence-i fűszerrel), sültkrumpli, majonézes sali, hát betörölték mind, de lehet, hogy nem volt elég "kövér"
És utána cukormentes tortát hoztam, na annak örültek (após cukorbeteg). Ja, mert szülinapjuk van, mindkettőjüknek
Azt még megtudtam, hogy a méhnyakrákot okozó vírus (hpv) elleni oltás százezres tétel. Csak info annak, aki esetleg gondolkozott rajta, mert én igen. De ezt nem tudtam. De azt persze nyomatják a tévében, mindenhol, mert az valakinek (vki zsebének) az érdeke. Grrrr.
Most mehetek megint kiskönyvért a védőnőhöz... aki aaaanyira egy púp a hátamon... Mindegy, kíváncsi vagyok a szülés után látom-e még ?
Van itt olyan, akinek nagyon tuti a védőnője? dicsekedjetek már egy kicsit, mert én teljesen kiábrándultam belőlük..
Na ennyi volt mára az én szófosásom (lehet, hogy ez már a mellékhatás ?
Jegyzeteljetek, de ha a férjek ezt megtudják, biztos ellenzik majd az oltást!!
)..
Pár napig sztem nem tudok jönni, apjuk szabit vett ki a hét elejére.
Megyek aludni, Jócakát!!
Mégegy: az internetes áruházaknak most biztos megugrik a forgalmuk, a kismamák többsége otthonról vásárol
Minden helyzetben van, aki jól jár