Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok lányok :!:

most anyuéknál vagyok a hvg-ig és itt percdíjas a net (a mostani hsz-t wordban írtam 8)), de muszáj bejelentkeznem, m sztném, ha nem felejtenétek el engem sem :) a jöv. héttől ha tok, jövök, de a meló mellett mostanában sajna eléggé kevés az időm a netezésre :( olvasgatok folyamatosan, és majd sztnék újra bekapcsolódni is mképp!

edith
a kislányod tényleg naon-naon édes! én amúgy sztalak olvasni más topikban is egy kedves ismim miatt, aki bár sajna már nem ír ide, de 1x még régen említette a topikotokat :)

pociképek
húúú, de tök jók! majd én is teszek fel, ha otthon leszek, nálunk csőtörés vlt és áll a bál, h mitől, arról fogggalmunk sincs :shock:

na majd jelentkezem a köv. héten, rem., jöhetek még közétek :)

üdv, jóéjt, nelli

Kép
nella

Drumka!
Bálnásodás?Szerintem te még nem láttál bálnát!Hatalmasnak lenni a ate szádból a képek és a súlyleírásod alapján elég mókás!Irigyellek érte!
Szilvia!
Nekem júni.25.-én mondta a doki,hogy kb.13cm-esek és akkor voltam 15+1napos!Neked mikor mondta a 9cm-ert?Ja és az enyémek egy nappal nagyobbak a gép szerint!
Tényleg hálás dolog kiskorban a nyelvtudás!
And!
Köszi a gratut!
Cas!
Hát igen a zebraság valóban alkati is!Én már a 4.héttől kenem magam és még semmi!Gyorsan lekopogom!
Vendég

Sziasztok!

Van jó hírem is, meg rossz is. De először is a hét szenzációja: MANÓ JÁR!!!!! :D :D :D Szerdán délelőtt állt a szőnyeg szélén, fogtam a kezeit, és egyszer csak elindult a ruháskosár felé. Rettentő édes volt, először csak felemelte a bal lábát, visszatette, megint felemelte és előre tette. Aztán így állt „támadóállásban” egy ideig, majd előre lépett a jobb lábával is. Aztán még kétszer ezt megismételte. Szerintem ekkor még nem tudatosan csinálta, de azóta már igen, sőt „le is kéredzkedik” az ölemből és mostmár odaballag ahhoz, amit meg akar fogni. :) A jó hír, hogy Pocaklakóval minden OK :D , viszont a rossz, hogy a dokinőmnek felmondtak a klinikán:( . Rettenetes volt, mikor mondta, majdnem sírt. :cry: Ajánlott egy másik doktornőt, szombaton találkozom vele, aztán majd kiderül, mi lesz. De mindettől függetlenül én mondtam a réginek, hogy a szülés után ismét hozzá fogok járni, én őt tekintem az orvosomnak.

Benszi! Gratula a vegyes pároshoz. Igazából most én is úgy vagyok mostmár vele, hogy egy kukacos mellé jó lenne a cunusos. :) Pedig mindig azt mondtam, hogy két fiút szeretnék. Valahogy sosem éreztem magam lányos anyának, de ez valszeg azért van, mert én is elég fiús kislány voltam.

Amaryl! Nagyon édesek a fiaid. Annyit kérnék, hogy a fiókám nevét javítsd ki kérlek Máté Manóra, neki ez a teljes neve. Köszi. :)

Gemini! Egyet értek veled, hogy az első terhesség egy soha vissza nem térő csoda. Én is teljesen másként várom ezt a babót, mint tavaly Manót. Főleg mostmár, hogy egyelőre nincs dokim. :(

Cas! Nekem is ilyen hatalmas pocim volt Manóval, kíváncsi vagyok most mekkora lesz. Már most is akkora, mint Manóval kb. 6 hónaposan volt. :roll: Bár ugye nekem van egy kis forrom, mert nem volt ideje lemenni teljesen Manó születése óta.

And! Nagyon igazad van abban, amit a kórházválasztásról írtál. Ezért is nem fogok a helyi kórházban szülni, itt katasztrofális állapotok vannak. Szegeden nagyon jó az újszülöttellátás, éjjel is van csecsemőgyógyász, és egy csecsemősnővérre max. 2 baba jut.

Most megyek, igazából nagyon magam alatt vagyok a dokinőm miatt. :cry: Lehet, hogy hülyeség, de nagyon hozzám nőtt. Neki köszönhetem, hogy van Manó, és tényleg olyan doki, akit álmában kíván magának az ember.

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Benszi :D
15+2 naposan.....ezért nem értem, de Drumkával egyidősek vagyunk s az ő Barbija is 9 cm-es...neked is fej-far távolságot mértek, vagy a hosszukat saccolták?

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Benszi
A kenegetés azért biztos nem árt, én is kenem, amikor nem felejtem el! :)
De meg kell vigasztaljalak, úgy a 25. hétig nekem se volt egy csíkom se... :(

Anita
Manó nagyon ügyes!!! Csak így tovább! :)
Dokinőd :( Azért mondtak fel neki, mert nem tartotta be a kórházi protokollt, és engedte a kismamát guggolva szülni?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Anita!
először is gratula Manó teljesítményéhez! jó korán kezdi :)
a dokinődet sajnálom. vagy volt még valami, valami szakmai indok, vagy az "öregek" féltették a betegeiket előle. azért ok nélkül nem lehet kirúgni egy közalkalmazottat, legalábbis elvileg.

Cas, nem tudom mi van a vonalzómmal, majd megkreálom még 1x... vagy valaki tud már valamit...

KépKép
KépKép
and

visszakaptam azt az egy hónapot ;)

KépKép
KépKép
and

Goodfairy!
Grtaula Manó lépkedéséhez!
Köszi neked is a gratut!Sajnálom a dokidat!Reméljük a másik is lesz olyan jó!
Szilvia!
Ez a becsült hosszuk!Fej-far akkor 10cm-es volt!Mivel a combika 1,7cm-es+még a az alsó lábszár,így jön ki a kb.13cm!
Cas!
Basszus,pedig kezdtem reménykedni a zebrátlanságomban!
Vendég

Sziasztok, csak most vettem észre, hogy van ilyen topic :roll:
Nekem ma elkezdődött a nyári szünet, egy középiskolában tanítok matekot, szeptembertől pedig már nem megyek vissza tanítani, hanem a családi vállalkozásban segédkezek :)
Kecskeméti vagyok, 30 éves, első baba :lol: Csatlakoznék hozzátok, már amikor időm engedi :roll:
Írjatok pár sort magatokról ... Ja a pocis képek tök jók, nekem még alig látszik valami, pedig a szerdai uh szerint már 20 cm körüli (amit mondjuk én megkérdőjeleznék, nincs rajta a papíromon), mindenesetre a combikája, karja 2 cm-es, és a többi adat is megfelelő :)

Kép
kkriszti77

Kriszti
Üdv itt, gratula a picihez! A Mikulás hozza... :)
Én is családi vállalkozásban dolgozom, bár én meg info tanár vagyok. :) Amint látszik a vonalzómon, nekem már van egy kisfiam, és dec. 17-re vagyok kiírva most ezzel a picúrral. Ja, és Budapesten lakunk.
Te hol fogsz szülni? Mik a tervek? És azért tegyél fel pocis képet! :)

Benszi
Na, azért ne keseredj el, ha eddig mondjuk nem nagyon voltak pl. kamaszkorodban hirtelen gömbölyödéstől csíkjaid, akkor talán most se lesznek... :) Nekem már akkor is voltak. :( Ja, és ahogy bedurrantak a melleim anno Sebivel az első trimeszterben, ott már gyönyörűen szét is repedeztem... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Üdv cas! Én Kecskeméten fogok szülni, ha minden igaz, császárral, bár szemészeten még nem voltam, de a dokim szerint - 7, - 7 dioptriával tuti császár lesz... Pocis képem nincs is még, jó hogy mondod :lol: majd teszek fel, meg a picuriról is teszek...

Ti jártok tornázni, úszni?

Kép
kkriszti77

Kriszti
Épp mostanság olvastam, hogy ma már nem feltétlen császároznak még ilyes erős dioptriánál sem. Ha amúgy a szem jó állapotban van, akkor nem fenyegeti az anyát semmivel jobban a kitoláskor való erőlködés miatt retinaleválás veszélye, mint egy átlag anyát... Persze gondolom majd a szemészed és a dokid mondja ki a végső szót ezügyben! :)
A képeket várjuk! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kkriszti!
Üdv itt!
Én járok aquanatalra ez egy szülésfeélkészítő vizibalett kismamáknak!Nagyon jó!És mellette még néha eljárok úszni!
Cas!
Gyerekkoromban sem volt csíkom,viszont van narancsligetem,amit nem tudok leszüretelni! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Bocsánat,hogy nem voltam.de most sincs sok időm.Haza jött csajszim a nyaralásbol és most össze vagyunk nőve:) Ma 10:30 ra megyünk 4Dre.Majd írok,hogy mi volt.
Kellemes napot mindenkinek.
anci25

Sziasztok íme a legfrissebb kép Bencikéről, 15 hét 6 naposan Kép

Kép
kkriszti77

Halihó!
Megvolt a 4D:) Majd teszek képet.Minden rendben és 90% hogy kiscsaj:)
kkriszti gratula a picurhoz:) nagyon ari:) most mennem kell. sziasztok
anci25

Kkristi!
Nagyon helyes Benci!
Anci!
Grtaula a punishoz!
Vendég

Na én ma voltam cukorivászaton, nem volt olyan vészes, főleg meginni, de aztán benntartani?! :roll:
Remélem jók lesznek az eredmények...
Aztán jövő szerdára kaptam UH időpontot, már nagyon várom! :)
És így még pont el tudok majd menni a leleteimmel a dokimhoz csütörtökön, hogy elengedjen nyaralni, mert pénteken utazunk! :)
Szervezni se lehetett volna jobban! :)

Benszi
Narancsligetek?! :lol:

Anci
Grat az eredményhez, meg a csajszihoz is! :)
A képet várjuk!!!

Kriszti
Hű, ez szuper fotó!
Mi Sebivel voltunk annak idején, de úgy bebújt a méhlepény meg a méhfal közé, hogy csak az orra hegye látszott... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Hű Kriszti, ez szuper fotó a kis boxolóról!!! :)

KépKép
KépKép
and

Köszi lányok, én már most bele vagyok zúgva a kis boxolóba, bár a suliban a diákok azt mondták, hogy tuti valamelyik matek feladat tetszett meg neki, és azóta is azon töri az eszét a kis drága :lol:

Ma voltam vérvételen, de én ilyen cukorivászatról nem tudok, cas világosíts fel kérlek, valamiről lemaradtam ? Vagy ez nem standard vizsgálat?

Ti hogy bírjátok a meleget? Dolgoztok?

Tudtok valami jó krémet pocira, mellre? Azt hallottam gyógyszitárban vannak jók, van aki a sima testápolót mondja, de én meg akarom adni a módját, ti használtok valamit, mert én lassan el akarom kezdeni :roll:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!
Légyszi segítsetek hogy lehet képet feltenni!!! Köszönöm
anci25

Anci
A hozzászólás-beviteli mező alatt van egy kék felirat, hogy "Melléklet feltöltése". Arra kattints, tallózd ki a képet, és már töltheted is fel. :)

Kriszti
Én a MArgit kórházba járok terhesgondozásra, és itt egy picit többet foglalkoznak a terhességi diabétesszel, mint az átlag. Tehát nemcsak a 26. heti vérvételkor csinálnak terheléses vércukormérést, hanem már a 16. héten is. És ráadásul nem próbareggelivel terhelnek (kifli+tej), hanem 75 g glükózt kell meginni 10 perc alatt 3 dl vízzel. Brrrrrrrrrrr... :)
Meleg: A nagy kánikulát átalusszuk itthon Sebivel a jó hűvösben. :)
Kence: nemtom, hogy a csoda anti-stria kenőcsök mit tudnak, de én egy jó tartalmas olivás testápolóval kentem magam. De én zebra lettem sajna, tehát nem vagyok túl jó reklám. Lehet, hogy most beruházok vmi speckó krémre, csak pofátlanul drágák. :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!!
Nemtok innen belépni mailcímemre.Ott van a kép:(
anci25

Na jóéjt.Ez nem akar összejönni nekem.Sziasztok
anci25

Anci
Először mentsd le a gépedre a képet a mail-edből, és onnan már menni fog a feltöltés! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!!!

Ismét rég írtam,nem sok kedvem van mostanában. :? NYomi vagyok....Csütörtökön megyek UH-ra,remélem minden rendben lesz a kis csöppségemmel.DE miért nem lenne???? :wink:

Nagyon édesek a képek,jó látni,hogy mire számíthatok. :lol: Ha jól emlékszem één vagyok jelenleg a legkésőbbre kiírva.NA de január is téli hónap!Sőőőt!!!Keményen az! :lol: Kiváncsi leszek térdig érő hóban megyünk-e szülni. :lol: Anno Dorkám december 26-án született.Asszem volt kb 15 fok!Plusz... :lol:

Már rég mennem kellett volna az első vérvizsgálatra,de húzom-halasztom.Csütörtökön mindenképp sort kerítek rá.
A terheléses vércukor vizsgálatot nálunk is csak a 24 héten végzik.Ekkor kell meginni a tömény cukros vízet.Aki nem bírja vigyen egy kevés citromlevet.Vmivel jobb íze lesz. A többi vérvétel előtt 1 zsemle-1pohár tej 1 órával a vétel előtt.Nálunk ez a "módi",de biztos vannak eltérések is.(lásd Cas) :D

Kriszti
Szerencsére én bírom a meleget,igaz napra nem nagyon megyek.Sőt nem is dolgozom,még GYESen vagyok a lányommal.
Kitartást mindenkinek.Gondoljatok bele,hogy mennyivel jobb nekünk,ősszel lesz nagyobb a poci,télen szülünk.Nem kell a tikkasztó 40 fokban vajúdni a forró szülőszobán... :roll:

Benszi-Cas
Talán szerencsés típus vagyok,de első terhességemmel is megúsztam a csíkokat (pár látszik a combomon) pedig nem kentem a bőröm,csak a szokásos testápolóval.Szerinetm nem is lehet ellene tenni.Sok folyadékbevitel enyhítheti,de nem akadályozza meg. :cry: :?

Aranyosak a pocisképek. :lol: Már nekem is látszik picurkát...bár lehet csak a puffadástól ekkora. :lol:

MEgyek,később még benézek.

Üdv mindenkinek

Viki
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, egy kicsit elmaradoztam valamiért. Elég sok munkát kaptam itthonra és néha már nem volt kedvem nézni a monitort.
Úgy beszéltem meg a főnökömmel, hogy valószínűleg itthon maradok, de besegítek nekik a munkába. Hát most ez van, de nem baj, mert legalább le tudom foglalni magam.

Üdv neked Kriszti! Nagyon édes babó fotód van :D

És a pocak fotók is jók, gratula mindenkinek :D

Sajnos nekünk az UH fotó ahogy láttátok nem lett a legjobb, de majd a következőnél megkérem a doktorbácsit, hogy csináljon már kettőt, hátha az egyik jobban sikerül (és már az elején ha lehet, mert most is már amikor készítette nagyon ficánkolt).

Pocakfotót én is csináltam, de magamnak és hát nem lett a legjobb, de azért látszik. Igaz du. készült, amikor már kicsit nagyobb, de azért már a reggeli pocak is pocak :lol:
Hízni eddig 2,5 kg híztam, de hát én nem voltam rosszúl egyáltalán, szóval ettem is rendesen :)
A vonalzómat is lecseréltem a hivatalosra, mert a korábbi az UH mérésekhez igazodott, szóval ez az amit mindenhol számontartanak.

Vérvizsgálat.
Van köztetek PCO-s, mert nem emlékszem, ha igen írja meg, mert lenne kérdésem hozzá. Nagyon köszi.
Nekem kb. másfél hét múlva lesz az AFP-m, de igazából szeretném, ha a cukromat is megnéznék, mert PCO-sként az inzulinom nem a legbiztosabb.
Ma megyek a doktornőhöz megbeszélek vele mindent.

Anci, hol van az a kép, nem sikerül :cry: , pedig olyan jó lenne látni!

Én még nem kenem semmivel a pocim, bevallom azt hittem ilyenkor még nem kell, hiszen egyáltalán nem feszül, csak nagy ritkán. Ez most hülye gondolat?
Bár azt is hallottam, hogy ez típus kérdése, mert van, aki végig keni és mégis lesz és van aki nem foglalkozik vele és szinte alig lesz rajta egy-kettő. Hát nem tudom, talán nekem is utána kellene néznem, bár én szeretnék valami nagyon természetes alapút, csak azok olyan drágák.

Most dolgozom tovább, majd jelentkezem.

Sziasztok.

Kép
solymosy

Az 5 nappal ezelőtt készült pocakfotó!

Kép

Kép
solymosy

cas tök jó, hogy ennnyire odafigyelnek rád a kórházban (glükóz) :)
solymosi nagyon csini pocid van!

Nézegettem a pocikrémeket, meg olvastam is fórumokon, és hát jobb félni, mint megijedni alapon-egyesek vörös csíkokról beszélnek, amik beborítják egész hasukat- úgy döntöttem beszerzek valamit, legtöbben vmi osztrák fissan stria nevűt emlegetnek, amit itthon nem lehet kapni állítólag, 100 ml 2000 ft (mondjuk ennyi pénzért nem tudom mennyi hatóanyag lehet benne), aztán még a vichy-t mondják 125 ml 5499 ft, állítólag jó még a lierac is, gél 100 ml 3990 ft, vagy ampulla 20 db 100 ml, 6990 ft.
Szerintem én ezeket fogom felváltva használni, már amelyiket lehet kapni gyógyszitárban...
A héten el is kezdem, szerintem ti is vegyétek fontolóra!!!! Lehet, hogy tényleg genetika, és hiába kenem, vagy éppen krém nélkül sem jönne ki, ezt ugye nem lehet tudni, de mondom amiket a lányok írogattak egyes fórumokon, hát ijesztő volt.
Ha valakinak van további ötlete, szóljon :)

Kép
kkriszti77

Kriszti
Azért nem kell rettegni a striáktól! :)
Nekem ha csíkos is lettem, még szerencsém volt, mert sok vékony csíkom lett, amik szülés környékére rózsaszínesek voltak, de 1 év után teljesen elhalványodtak, és csak a bőröm textúráján lehet látni őket közelről, a színén semmit, mert pont olyan színűek lettek, mint a bőröm. Legalábbis a pocimon meg a combomon. A csípőmön sajna ez már nem igaz, ott is elhalványodtak ugyan, de sokkal szélesebbek. :(
Ja, és kórházban nemcsak rám figyelnek ennyire, itt minden kismamának kötelező a 16 héten cukros-lötyit inni... :)

Viki
Gyere gyakrabban! :)
Mitől vagy nyomi? Csak ez a meleg + a tesó? vagy vmi egyéb?
És én is nagyon örülök, hogy nem 40 fokban kell majd tolatnom nagy pocakkal boltba-játszóra-piacra-városba Sebivel! :)

Solymosy
Pihenj sokat! A meló meg legalább frissen tart szellemileg! :)
A pocid nagyon helyes! És nyugodtan kezd el kenni, én mindenhol azt olvastam, a 12. héttől ajánlott!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hát... szégyenlem is magam, hoyg ilyen régen írtam, de véges-végig gyönyörködtem a pociképekben. :D

Valahoyg nagyon nyomott volt a kedvem, úgy, minden különösebb ok nélkül. Mondhatni, csak vegetáltam, már amikor lehetett. :P Aztán tegnap reggel volt a mélypont, amiből szerencsére egy jó húzással sikerült kimásznom: sógornőmnek jött a fiacskája, aki Krisztával egyetemben hatalmas elevenséget, vidámságot hozott a lakásba, és nyomban jobb lett a kedvem. NA, de nem traktállak többé viselt dolgaimmal :roll: , próbálok visszakapcsolódni. :)

Mindenkinek gratulálok a pocikhoz, érdekes, mindenkinél mennyire különbözően nődögélnek! :) Nekem nem tudom, hyog nőtt-e az utóbbi két hétben, de új képem, mindenesetre, nincs. :roll:
Most már beléptem a 16. hétbe, és várom, hoyg bámelyik pillanatban megérezhessem Mütyürkém mozgását! :wink:
És a képek is nagyon édik a manókról. Én nem hiszem, hoyg 4D-set csináltatnék, itt nagyon drága még, és nem biztos, hoyg rászánom a félhavi Gyedemet csak, hyog láthassam. Persze, hagy a kísértés, de muszáj a földön maradnom. :roll: :oops: Igaz, még próbálok keresgélni, hátha nem olyan drága mindenhol. :roll:

Szilvia, igen, észrevettem, hyog nektek is Mütyürkétek van. Minálunk a mütyürkét, kuki értelemben isszokták használni, persze, csak asszociálással, ezért én valahogy szugerrálni próbálom neki, hoyg kikukis legyen! :wink: De persze, megmarad Mütyürkének még akkor is, ha kislánynak jósolják! :)
Beszéltétek itt a babák hosszát, szerintem mindenkinél rendben volt minden. Én 12 hét 6 naposan voltam uh-, és akkor volt Mütyi 67 mm (fej-far), és 13 hét 6 naposnak ítélte a gép. Azóta, persze, már biztosan sokat nőtt, de a doki szerint minden rendben volt, íyg a mért értékek is a lehető legtökéletesebbek voltak. És különben is nem kell aggódni, mégha nem is egyformák, hiszen mi sem vagyunk azok, tehát a manók sem fejlődhetnek ugyanolyan ütemben. krisztám mindig az "átlagnál valamivel kisebb" volt a pocakban, de a doki bátorított, hoyg semmi baj, könnyebb lesz megszülni, és tutifixbepótolja. Így is lett. És nem is volt kicsi, 3100 g-mal és 53 cm-rel született. Igaz, a 42 hétben. :roll:

Nella, melyik topikot szoktad még olvasni, mert én két helyre írok még, és megmondhatod, ki a kedves ismerősöd? :)

Cas, te kérdezted még régebb, hoyg hogyan alakult, hogy mi is ilyen korán vállaltuk Kriszta után a kistesót. És írtam, hoyg ezt több okból is. Előszöris, közöttem és húgom között 9 év a különbség, ami szülőknek persze, tökéletesen megfelel, segítettem, vigyáztam rá, csak éppen testvérem nem volt mindaddig, amíg ő is nőni nem kezdett. Persze, ez a személyes tapasztalatom, és nem biztos, hyog mindenkinél így van. Ezért mi kis korkülönbséggel szerettünk volna gyereket.
Ami az állam beleszólását illeti a dolgokba, itt 2 év jár egy baba után. Két baba között 1 évet kell dolgozni. De...
HA a 2. baba mgszületik, amíg az első betölti a 2 évet, akkor nem kell visszamenni dolgozni, és folyamatosan jár a gyermeknevelési szabadság és ugyanannyi pénz. Igaz, hoyg pl. Mütyi 3 hónappal a kriszta születésnapja előtt fog megszületni, és ebben az időszakban csak 1 gyerek után kapom a pénzt, de ez nem zavar. Az a lényeg, hoyg nem kell visszamennem dolgozni oda, ahonnan Gyedre jöttem, mert nem is szeretnék. Majd, ha a picike is betölti a 2 évet, akkor keresek egy magamhoz illő munkahelyet. Ja, és nem elhanyagolandó szempont, hogy ha nekem jövő áprilisban dolgozni kellene mennem, Krsztát vagy bölcsibe kellene adnom, vagy bébiszittert fogadnom mellé, ami nem olcsó mulatság. Így pedig én vigyázok majd rá.. Mire Mütyi is 2 éves lesz, pedig, addigra anyósék ideköltöznek a faluba, és már lesz, akire rábíznom a manókat. Bár Kriszta 3 évesen majd oviba kezd járni. de addig még van sok idő. :)

NA, remélem, érthető lett, mégha bonyolult is. :roll:

Most ennyi voltam. Ha esetleg volt még kérdés hozzám, ami nem jutott eszembe, és így nem válaszoltam, kérlek, szóljatok rám! :oops:
Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas!
Narancsliget=Narancsbőr
Kriszti!
Milupa 1000FT a DM-ben és én a Pregnacare-t használom 3500FT
Ki tudja segít-e én kenem!Igaz naponta egyszer,de olyan rohamosan nő a hasam,hogy előbb-utóbb kétszer kell!
Lego!
Ne aggódj minden rendben lesz az ZH-n!
Solymossy!
Nagyon csini a pocakod!

Tegnap voltam AFP-n pénteken lesz meg az eredmény!Terheléses cukrot még nem mondtak mikor lesz!
Vendég

Ja, igen, a csíkokról is szó volt. Én azt tartom, hoyg kimondottan a genetika játszik szerepetbenne. van, akinek csak az utolsó pár hétben jönnek elő. Én megúsztam, bár, igaz, kenegettem. De szerintem análkül em lettek volna. A családban senkinek sincsenek striái. Én A Milupától a Swangerschafstscremet használtam, és Avonos csíkmegelőző, -kezelő krémet. Egy olyan nagy, lila tubus. Én még nem fogtam neki kenni, de most is szándékszom azért. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi lányok a sok tanácsot, végülis olajat rendeltem Weleda Schwangerschafts-Öl (ára is tűrhető 100 ml 3800.-). Meglátjuk... ez ilyen 100 % természetes alapanyagú. Egyébként meg még jó, hogy ennyi féle mindent lehet kapni :(
Végülis ha jönni akarnak a csíkok, úgyis jönnek, de mégsem merem megtenni, hogy egyáltalán nem kenem...
Most láttam reggel a tv-ben félszemmel, hogy Erdélyi Mónika babát vár dec. elejére :) mondjuk ahhoz képest jó nagy pocija volt :roll:

Lányok, ti még mindig fáradékonyak vagytok? Mert én nagyon, már néha délelőtt leragad a szemem :oops: , de délután tuti. Mindegy, hogy itthon vagyok, vagy vásárolni, vagy egyéb, akkor is, hirtelen olyan fáradság tör rám, hogy le kell dőlnöm azonnal szinte. Pedig elvileg már a középső harmadban vagyunk, állítólag ilyenkor a legenergikusabb a kismama :roll:
kávézni nem nagyon szoktam mondjuk, előtte viszont napi 3 lement, de nem gondolnám, hogy emiatt, különben is ki tudja, hogy a kávénak van-e tényleg élénkítő hatása...
Adjatok pár jótanácsot, mert ha így folytatódik, akkor nem lesz jó vége.

Kép
kkriszti77

Halihó!

Voltam szombaton az új dokinőmnél, nagyon rendes volt, szimpatikus, mindent megbeszéltünk, elvállal. Csinált UH-ot, olyan jó volt hallani is végre Pocaklakó szívverését, nem csak látni. Ja, és ismét kukacmanónk van. :) Bár ez felvet némi névadási problémát, már odáig „fajult” a dolog, hogy az MTA honlapjáról kinyomtattam az anyakönyvezhető fiúnevek listáját, megjelöltem benne a nekem tetszőket, és mondtam a páromnak, hogy legyen kedves átnézni. Asszem ez szép meccs lesz, mire neve lesz a Pocaklakónak. :roll:

Cas! Ez csak egy ok volt, igazából szerintem az van, hogy a férfi orvosok utálják a női orvosokat, mert sok paciens jobban bízik a nőkben. Most a klinikán 6 rezidens van, ebből 4 nő. Kíváncsi vagyok, meddig bírják.

And! Nem korábban, mint az anyukája. Én 9 hónaposan egyedül mentem, neki azért még fogni kell a kezét, bár egyre vakmerőbb. :) Igen, jól látod, az öregek féltették a betegeiket, de elsősorban a sejhajukat, ugyebár itt is létszámleépítés van. Semmi szakmai indok nem volt, illetve az említett szülési mód, közölték, hogy ez nem szokás a klinikán, és kész.

Kriszti! Üdv itt. Nagyon jó a kép a babódról. Mi 17-én Kecskemétre megyünk genetikai UH-ra, a Nemes dokihoz, talán ismered.

Benszi! Jó gyorsan meg lesz az AFP eredmény. Nálunk ez 2 két, kb. Én múlt héten hétfőn voltam, azt mondták kb. jövő hét közepe. De tavaly is így volt, épp hogy meglett, mire mennem kellett a genetikai UH-ra.

Amaryl! Kérlek, töröld ki a babó neve oszlopból a Viktóriát, és tegyél egy nagy kérdőjelet. :)

Most megyek, szép napot mindenkinek. Nálunk elkezdett esni az eső, remélem lehűlés is lesz. Basszuskulcs, a tetőablak nyitva van az emeleten!!! :?

Rohantam!

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Végre itt vagyok.
Itt most kellemes idő van - csepereg az eső..

Nagyon szépek a pocik. Én 5 hetente csinálok képet, a 20. hét után rakok fel, ha végre ismét rajta lesz minden program (főleg a képszerkesztő) a gépen. Úgy néz ki most végre jó... hihetetlen, hogy rájöttek mi a hibája :wink:

Benszi - Gratula a vegyes bébikhez!

Kriszti - ÜDV itt. Szép a 3D-s kép. Gratula!

Solymossy - én is PCO-s voltam/vagyok. Már rég láttam a petefészkeimet és a cisztáimat, a kórház és a dokiváltás miatt. A régi doki biztos állandóan nézegetné...

Anita - mi is így vagyunk a névválasztással. Nem tudom mennyi idő lesz, míg végre Apa kiválasztja a neki tetszőt. Kiírtam neki az utónévkönyvből 17 fiú és 24 lánynevet, bár már csökkentettem.. Jelenleg 6 fiú és 8 lánynév van a listán.
A keresztlányunk megoldotta ezt a kérdést (3 éves) - Kevinnek hívja Manót.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hízás - a mérleg most is kevesebbet mutat, mint tavasszal, amikor Manó megfogant :) Lement 3 kg, most visszajött 1. Van rajtam néhány kg felesleg, így abban reménykedek, hogy nem fogok össz 10 kg-nál többet hízni. Ugyan úgy eszek, mint eddig, bár most több a gyümi.

A konyha lassan készül - a csempézés kész. Most fogják összeállítani a bútort.... és festenek... Tényleg kis káosz van itt, nem jó, hogy minden dobozokban van :?

27-én este volt egy fura érzésem... hasonlított a bélmozgásra, de mégsem az volt, néhány percig lefekvés után :lol: A sógornőm azt mondta ez már az.... Manó mozog . :lol:

Holnap megyünk UH-ra , már nagyon várom!! :D ..és talán meglesznek az AFP eredmények is.

Vigyázzatok magatokra és a kicsikre!
Kellemes napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Anita!
Örülök, hogy találtál új orvost és tetszett neked is. A múltkor mivel kitárgyaltuk az orvos témát, így nem megyek bele, de mivel én is olyan vagyok, akinek fontos az állandóság így megértem hogy nyugodtabb vagy, hogy átvett valaki.
A névválasztás néha tényleg nehéz, bár mi elég együtt gondolkodtunk etéren és már meg is van a két név.
Egyébként hányat jelöltél be a listán? Csak mert az sem mindegy hogy mennyiből kell választani egyet :D és még megegyezésre is kell jutni.

Kriszti!
Nálam vannak napok amikor mindenképpen kell aludnom du., de van amikor el vagyok teljesen jól. Nem tudom mitől függ. Sajnos tanácsot adni nem tudok, bár pont ma olvastam az Anyák Lapjában, hogy három dolog tud ezen segíteni: pihenés (hát ezt gondoltuk mi is), az egészséges és rendszeres táplálkozás és a mozgás. Hát nem tudom, szerintem talán okkal kéri a szervezet azt a pár óra napközbeni pihenést is, lehet hogy egyszerűen tényleg szüksége van rá. Nővérem ugyanígy volt, ő pont a második harmadban lett olyan aluszékony, mint mások az elsőben.
A másik amit írnak, hogy ebben az időszakban bársonyosabb, kisimultabb és szebb lesz a bőröd és szép a hajad. Hát nekem több a pattanásom most mint korábban és a hajam is hullik. Pedig szedek vitamint, eszem jó sok gyümölcsöt, változatosan étkezem, szóval nem fogható rá egyikre sem. A pattanások is idegesítenek, bár ennek lehet köze a nagy meleghez is gondolom.
Ti nem így vagytok, szüpültek arcra, hajra, ahogy a könyvek írják ?

Még egy kérdés.
A pocinövekedés rapszódikusabb dolog? Nekem volt egy hét amikor hiretelen el kezdett látszódni, de most mintha ugyanott lennénk. Ez ilyen szokott lenni vagy abszolút folyamatos?

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok! :)

Ez az én időjárásom!!!! Végre nem fáj a fejem és nincs semmi bajom, a hányingert leszámítva. Nagyon rosszul bírtam az időváltozást. Az álmosság nálam is gond. Soha nem kávéztam hanem Red Bull-t ittam minden reggel. De most nem merem inni, így alszok el ülve. :lol: Tegnap este nem vettem észre, hogy a párom helyett a fiam kuckózott e mellém. Reggel néztem nagyot hogy a kis kukac szunyad mellettem. Ilyen mélyen sikerül aludnom. :oops:
Én majd 16-án reggel 9:00-re megyek 4D-re egy héttel előrébb kértem, mert 23-án reggel 4D lett volna de a dokim 11:00-re rendelt be uh-ra, és nem akartam egy napona 2 óra eltéréssel 2 uh-ot.
Az AFP-t nekem hétfőn vették le és nálunk is 2 hét mire megjön az eredmény.

drumka

solymosy: :)
A hajam soha nem hullott nem volt korpás nem törött és szép volt a fénye most pedig zsírosodik, korpásodik, hullik, törik és matt :twisted:
A bőröm még a tini korszakban sen volt pattanásos, volt irígyem ez miatt rendesen. Most olyan vagyok mint egy rügyező bokor. Még a hátamat is miteszergyilkos szerekkel mossa apa, mert tele van pattinkákkal. :twisted:
ami érdekes hogy a fiammal tényleg gyönyörű volt a hajam és a bőrőm is. Sehol egy törött hajvég vagy egy pattanás.
Én is rengeteg gyümit eszek, nem eszek fűszeresen nem zabálom a mogyorót meg a chipset és még vitamint is szedek.
Szóval nem tudom mitől lehet, de ha valaki tudja súgja meg nekem is. :lol:

drumka

..
Nekem a hajam eddig zsírosodott nagyon... bármit is tettem vele. Most száraz és nagyon korpásodik.... a hullásról már nem is beszélve.
A pattanások - szerencsére régen is elkerültek és most sincs olyan sok. Havonta 1-2 jön.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Üdv mindenkinek!

Solymosy megnyugodtam...mármint, hogy a nővéred is így volt, mint én huhh ... :)

Pati nálam is több jön a kelleténél, még a gerincem mentén (?!) is jön olykor, és a nyakamon, pedig eszek barackot, szilvát, dinnyét, paradicsom, paprika, édességet nem, joghurtot, kefírt, tejet minden reggel kiflivel, zsírosat nem... viszont a nektarinból bezabáltam, meg is volt a böjtje :oops:
Remélem mielőbb elmúlik ez az aluszékonyság !!!

Goodfairy a Nemest csak névről ismerem (illetve egy ortopéd szakorvos Nemest azt ismerek, mert műtötte a térdem, de nem hiszem, hogy ő uh-zna, bár kitudja), de állítólag jó, én a Bérczi Ildikóhoz járok uh-ra :)

fné kia azt mondják (tapasztalt anyukák), hogy a pici mozgása olyan, mintha vki belülről kaparászná az ujjaival finoman a pocid...állítólag...én még ilyet nem éreztem .

Kép
kkriszti77

Edit
Érthető azért, amit leírsz!
Hát igen, ilyenkor azért eszembe jut, hogy sokat szidjuk a magyar rendszert, de azért nincs rossz dolgunk a GYED-GYES rendszerünkkel! :roll:

Benszi
Sejtettem, azért is mulattam olyan jót rajta! :)

Kriszti
Én már vagy 2 hónapja botlottam bele a Mónika műsorába, és már akkor látszott rajta, bármennyire is próbálták úgy öltöztetni, hogy ne legyen feltűnő... :)
Fáradtság: pihenj! Ha meglesz a pici, úgyse lesz rá időd! :lol:

Anita
Klassz, hogy jó az új dokinő! :)
Ja, és Sebi is 8 hónaposan tette meg az első önálló lépéseket (kapaszkodva már járt egy hónapja), de aztán letottyant, és ez úgy elvette a kedvét az önálló járástól, hogy inkább pihent még rá egy hónapot. :lol: De aztán pontban 9 hónaposan tényleg elindult! :)

Réka
Sebinél gyönyörű lett a bőröm (addig ragyás volt, főleg tejtermékektől, olajos magvaktól), a hajam se hullt, nem zsírosodott/korpásodott (előtte igen). Aztán szülés után minden sokkal rosszabb lett, mint amilyen előtte volt. :(
Most megint javult a bőröm sokat, a hajam sajna nem igazán. :(

Magzatmozgás
Már hetek óta gyanakszom, de eddig mindig elhessegettem.
De tegnapelőtt este, ahogy fellendítettem a karjaim, hogy kiterítsem Sebi lepedőjét az ágyára, vki egyértelműen megboxolt belülről! Annyira meghökkentem, hogy gyorsan le is kaptam a karjaimat ijedtemben, csak aztán kezdtem nevetni, hogy ez bizony a pici lehetett odabent!
Nagyon jó volt! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, gratulálok a boxmeccshez! :D :D :D :D :D :D :D Már én is várom, hoyg megérezzem! :)

Lányok, azért ezt nem lehet összetéveszteni semmivel! Először valóban, úgy tűnhet, mintha kis görcs lene, de rögtön rájösztök, hyog nem, ez Ő volt. :) Nagyszerű érzés. :)

Cas, azért alapvetően nincs probléma a mi rendszerünkkel sem. Gyes nincs, igaz, de a 3 év otthonülés nekem kicsit túl sok is lenne. Ami viszont kimondottan jó itt, hoyg pl. én most több pénzt kapok, mint, amikor dolgoztam. Itt mindenki ugyanakkora összeget kap, függetlenül attól, hoyg mennyi volt előtte a fizetése. Persze, van, akit kedvezőtlenül érint, de ez csupán a nők 8-12 %-át, a nagytöbbségüknek jóval kisebb a fizetése, ha dolgozik, mint most Gyed alatt. Nekem majdnem ugyanennyi volt. Azért nálatok is eléggé David Copperfieldnek kell lenni, hoyg azt a 25-27 ezer ft gyest be lehessen osztani, nem?
Szóval, ez mindig így volt: jóban van rossz, és rosszban jó is. :) Amerikában pl. 6 hetet fizet az állam, ha rendesen szültél, 8 hetet ha császárral, oszt csókolom. Spanyolországban is csak 3 hónap a szülési szabadság, és utána sem kapank járadékot. Szóval, mindenütt másképp van. (ezeket eléggé elsőkézből tudom.)

Én nem vettem észre semmilyen romlást bőr, haj, köröm téren. Krisztával egy szál se hullt, de szülés után bepótolta. Állítólag ez természetes, hisz a felgyülemlett fölöslegnek valahogyan távoznia kellett! Azért én mostanában szoktam hetente egyszer 50 g friss élesztőt megenni joghurtba keverve. És segít. :)

Puszi, és jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti!
Én nem voltam aluszékony!Erdélyi Mónikáról anyit,hogy a Jánosban sikerült összehozni nekik a babát,mert többször láttam őket benn!
Goodfairy!
A dokim nekem is 2hetet mondott AFP-re a de a terhesrendelésen 3 munkanapot és telcsizhetek!
Jó,hogy szimpi volt a doikd!
Kia!
Köszi a gratut!
Én minden hétvégén csinálok pocakfotót,mert tök jó látni a változást hétről-hétre!A mocorgás az a Manó volt!Tök jó!Drukk a mai UH-hoz!
Solymossy!
Pocinövekedéshez ikres lévén nem tudok mit szólni,mert nekem napról-napra szemmel láthatóan nő!Pattanásom nincs,az arcom kisimult,csak a hajam zsírosodik jobban!
Cas!
Nagyon jó ez a mocorgás!
Vendég

Sziasztok!

Hát köszönöm a beszámolókat. Persze nem mintha örülnék, hogy van más is akinek van ilyen problémája, de legalább tudom, hogy nem én csináltam valamit rosszul.
Olyan lökött az ember, hiszen végül is olyan nagyon rosszul nem tudod csinálni, igaz. Hiszen csak egészséges és hétköznapi életet kell élni egy kicsit egy-két dologra odafigyelni.

Cas
Tök jó hogy érzed már a babót. Néha én is figyelgetek, bár tudom még korai, csak annyira mondták, hogy igazából sokszor már ilyenkor is lehet érezni, csak az ember összekeveri mással és ha már határozottabb akkor jössz rá, hogy ja hát már az előző is ő volt, csak még nagyon enyhén. Meg állítólag még az elején sokszor bélmozgásnak hiszed ami a baba volt vagy amit esetleg a babának hiszel az bélmozgás. Persze ezért lehetnek azok biztosabbak akik már egyszer voltak várandósok, mert ők tudják mire számítsanak.
Biztos nehéz az érzést leírni :D , de az biztos hogy fantasztikus lehet.

Tegnapelőtt voltunk mi is orvosnál és szerencsére minden rendben van. UH-t nem csinált a doktornő, de megvizsgált. Végül is kb. két hete voltunk UH-n, szóval tényleg felesleges szerintem, persze mindig nagy öröm látni a Picurt.
Megkaptam én is az AFP-s beutalómat, szóval majd mehet a drukk :wink:

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak olvasó üzemmódban vagyok, mert jelenleg itthon van, anyósom szabin hónap végéig és kicsit furcsán áll ilyenkor a szája, mikor a gép elé ülők.

röviden rólunk: meg vagyunk, jól vagyunk, néha-néha mocorgunk, de túlzásba nem esik a kis drágám.

Aki mostanság csatlakozott annak üdv közöttünk.

Bőr: nekem maz elöző 2 terhességnél is csúnya volt és sajna most is, de szülés után rövid idővel rendbe jött.

Striák: sajna nekem vannak, hiába kentem anno, mégis megrepedezett a bőröm. Ilyen szerencsétlen vagyok ezzel is. :shock:

A táblázatot majd vmikor megcsinálom. Ha gondoljátok akkor ötleteket adhatok, hogy legyen-e benne vmilyen változás.

Most megyek pancsizni, addig is míg nem jövök puszi mindenkinek.
Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Cas, benszi gratulálok a mocorgáshoz, én is nagyon várom már :):) :lol:

Nekem újabban visszajöttek a hányingeres napjaim, kaja ügyben olyan válogatós lettem, nem esik jól semmi, csak a görögdinnye :oops: ( a barack is jól esne, de attól a minap ment a hasam, és azóta sem százas).

Ti nemtom hogy vagytok vele, de nekem mióta teherbe estem, azóta folyik az orrom, de rendesen, reggel nagyon, de napközben is fújom...ezt már régóta ki akartam deríteni, hogy ez vmi velejáró, vagy idén először allergiás lettem. Ja és reggel néha véres is :roll: Elnézést, ha durván fogalmaztam.
Ti hogy vagytok ezzel? Mert az, hogy éjjel kb kétszer felkelek pisilni, az oké, de ez az orrfolyás ????

Holnaptól gondoljatok rám, megyek a családnak segíteni a hűtőháznál a könyvelésben, de semmi kedvem...(másoknak a suliban nyáron szünet, nekem meg évek óta ott a hűtőházas meló, aztán szeptembertől a suliban mindenki kivan a munkától, én meg akkor szoktam kipihenni a nyári fáradalmakat...mondjuk most idén nem kell agyonhajtanom magam, papírmunkát kaptam...na dehát vmiből meg kell élni, mert ugye a tanári fizu...)

Jó babázást, babavárást :)

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Kriszti - figyelem majd a kaparászást belül.... Ma megbeszéltem a dokival, hogy lehet nem Manó volt. A múlt héten 3x, most 1x sem - ez érdekes. Azt mondta az első terhességnél a legtöbben a 19-20. héten érzik először. Így türelmesen várok még néhány napot.

Benszi - köszi a drukkot.
Megvolt ma az UH. ..és megjött az AFP eredmény is.

AFP - normális. Manó jól van, már bő 20 cm, most 27 dkg. Mindene megvan. Megmutatott mindent, még azt is :) Úgy néz ki fiú! :lol:
Az egyik keze a szájánál volt, szopizta az ujját, ha a másik keze nem ott volt, akkor... tényleg fiú.
Sajna képet most nem kaptunk.... bár fel sem tudnám még rakni.
Nagyon jó volt látni Picurkát!
A kórházban nagy a káosz :evil: nem teszik ez az átszervezés.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...orrfolyás.... ez ismerős. Reggel mindig fújnom kell...és jön úgy 2 hapci is.
Orrvérzés - a múlt héten 1x volt :( - sok c vitamint egyél, igyál - segít!

Holnap én is eszek dinnyét - mát nagyon akarok!!! :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?