Új privát üzeneted érkezett!

Vera!

Azért nem olyan jó ez a kis korkülönbség, mert Panka rettenetesen féltékeny Bencére. Ha eléri karmolja, ütögeti, ha leteszem Bencit a szőnyegre, egyszerűen átmászik rajtaKépKépKép De szerintem max. egy év és összenőnek, utána nagyon szupi leszKépKép

A terpeszpelust sokkal szorosabban tedd rá szvsz, azaz, a feneke a fenekénél legyen ne a térdénél. Ezt anyum üzeni, aki tapasztalt ebben, mert én is csípőficamos voltamKép

Babauszihoz úgy szoktasd hozzá, hogy fokozatosan hűtsétek a fürdővizét napról napra. Bár se Bencinél, se Pankánál nem okozott gondot. Betegek se voltak tőle soha, még meg se fáztak. Arra figyelj, hogy az első pár alkalommal csak rövid ideig legyetek bent, mert hamar el fog kezdeni fázni. De egy pár alkalom után meg fogja szokni.

Vera, mi szoptatás alatt (mi=anyu és én) egy hormonális injekcióval védekezünk. Ez 1000 Ft, három hónapig hatásos, és nekem nem okozott tüneteket. Depo-Proverának hívják, szvsz kérdezz rá!
Jobb mint az óvszerKépKépKép

Na egy darabig eldugolokKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!

Hogy viselitek ezt a ronda időt? Ha depis tudok lenni valami miatt, hát ez az... Kép 1-2 napja még hétágra sütött a nap, most meg olyan köd van hogy alig látni Kép

Edit, kérdezted a tejkiütést. Kicsi fiamnak elég sok volt az arcán annak idején és elég sokáig, ha jól emlékszem, csak 2-3 hónapos korára múlt el. Pici lányomnak is csúnyácska volt az arca az első 1-2 hétben, mostanában mintha kezdene rendbe jönni. A fiúkon egyébként maradandóbb, valahogy nehezebben viselik az anyai hormonokat Kép Én nem csináltam velük semmit, nagyon szépen elmúltak maguktól, csak egy darabig ugye mindig jött a helyükre új Kép Viszont egyszercsak eltünedezett mind és azóta nagyon szép a bőre a pofiján is.

Védekezésről: én soha nem szedtem gyógyszert és nem is tervezem elkezdeni. Óvszert csak elvétve használunk, lényegében azt is mondhatom hogy soha. A gyerekek előtt a "majd vigyázunk" taktikát alkalmaztuk, végülis sikerrel, hiszen csak akkor lettem terhes a kisfiammal amikor akartuk. A kicsi lánnyal már nem voltunk ilyen szerencsések, ő jött amikor ő akart Kép Kép
Én egy újabb fajta módszert tervezek kipróbálni, biztos hallottatok már róla, a méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszközt. Amit hallottam róla, az csupa pozitívum, és nagy előnye az is hogy lehet a szoptatás alatt is alkalmazni. Persze megbeszélem majd a dokimmal hogy szerinte is ilyen nagyszerű-e, de egyelőre én erre szavazok. Ha esetleg érdekel titeket, itt lehet olvasni a dologról: http://babaszoba.hu/info/sponsors/sch?id=2

Na megyek, eszem egy kis depiűző túrógombócot Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Nem tudok mindenhez hozzászólni, csak kiemelek 1-2 dolgot.

Vera:
a www.babauszas.hu oldalon leírják, hogyan szoktasd hozzá a hidegebb vízhez a babót. Én végég olvastam, innen tudtam meg, hogy van Szentendrén is lehetőség erre.

Edit:
Én gyógyszert szedek, régebben is azt szedtem, nem volt semmi negatív hatása rám. Nem híztam, nem szőrösödtem és teherbe is tudtam esni, akkor amikor akartuk. Spiráltól én félek, mert anyumnak lett tőle valami baja, most nem tom pontosan mi.

Diti:
Én is utálom ezt az időt, mindig is utáltam a telet és az ősznek eme késői fajtáját, amikor már négykor sötét van.
Remélem finom volt a gombóc! Kép

A mi éjszakánk borzasztó volt, Beni 10 után aludt el és 2:45-kor kelt, utána viszont nem aludtunk, mert a hasával nyüglődtünk. Fél nyolckor megint evett és fél kilenckor végre beájult, de csak 1,5 órát aludt, meg du felet, amikor épp nem esett és ki tudtam vinni kicsit. Azóta lóg rajtam, ha leteszem egy idő után ordít. Remélem ma este alszik majd, mint a bunda.

Bocs, ha valakinek nem válaszoltam esetleg, de nincs energiám megint visszaolvasni, dög fáradt vagyok.

Puszi mindenkinek!
zit
zit

Sziasztok!

Hát elég katasztrófa napunk voltKép Bence 1-1,5 óránként cicizni akart, semmit nem haladtam a vasalással. Szopi után alig tudott elaludni, de szerintem már a fáradtságtól. Ha végre sikerült, akkor egy félóra múlva felébredt és persze sírt. Úgyhogy ma én sem aludtam vele, jó fáradt is vagyok.
Viszont a félórás szüneteket kihasználva sütöttem nagyon finom sütikétKép

Zsófi!
Köszi a tippet a terpeszpelusra, majd akkor megpróbálom szorosabban, de ott már a Libero vanKép
Erről az injekcióról még nem hallottam, majd rákérdezek a dokimnál.
A spirálról én is elég rosszakat hallottam, tőlem ez valahogy idegen.

Na megyek, mert már megint nyávog a picurKép Nem sír, de szinte könyörög hogy vegyem már fel!

Sziasztok: Vera

KépKép Kép
76vera

Kedves Lányok!

köszönöm a kedves fogadtatást és a jó tanácsokat. Sajnos én nem tudok minden nap jönni, de azért megpróbálok sűrűbben benézni.
VeraKép
Zsófi július 10-én született, Bp-en a Margit Kórházban.
A csípőszűréshez: nekünk már a kórházban felírták a terpeszpelenkát, amit meg is vettünk, de a júliusi nagy kánikulában nem volt szívünk ráadni Zsófira, mindig halogattuk, hogy majd holnap. Aztán meg kiderült, hogy nincs is semmi baja a csípőjének, szóval felesleges volt az aggódás. Remélem, Bencénél is csak kis átmeneti dologról van szó.
A nyakánál a hurkákat mi minden este beolajozzuk, utána jól lemossuk fürdésnél és alaposan megtöröljük. A hintőpor a mi dokinénink szerint nem jó a redőkbe, mert ott becsomósodik.

Csuklás témához: A mi doktornénik azt javasolta, hogy ha csukli Zsófi (elég gyakran) tegyem a cicimre és ha egyet-kettőt nyel, akkor már el is múlik a csuklás. Azt mondta, szigorúan csak 1-2 kortyot adjak neki és ne "tejcsárdáztassam". A tanács nagyon jól bejött, tényleg rögtön elmúlik a csuklás 1-2 korty után. (azért én titokban tejcsárdáztattam, amíg akartaKép)

Kakis téma: nálunk Zsófi születése óta napi 4-5 kakis pelust termel. Nagy kakitenger mondjuk csak reggel van, 6-7 körül, amit már felkészülten várunk a Pampers 7-18 kg-os pelussal. A többiből kifolyt hátul minden.

LauraKép
Igen, én vagyok az a Zsuzsu, aki a megint megjött tagja volt. Hát, nem jött rögtön a gyermekáldás, de aztán mégis gyógyszer nélkül, spontán sikerült.
Remélem a kislányodnál mielőbb megtalálják, hogy mi a probléma és meggyógyul. AZ tényleg nagyon rossz, hogy nem aludhatsz bent vele. Nem lehet átvinni olyan kórházba, ahol ez lehetséges?

Folyt. köv., csak most muszály mennem, mert Zsófi cicám kezdi a szokásos esti nyűglődést, ami kétemberes dolog.

Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok Lányok!

Jó régen írtam, vagyis Ti jósokat írtatok szerencsére.
Tegnap felhívtam a gyermekneurológiát, kedd 12-re kaptunk időpontot. Tiszta ideg vagyok, szegény Fannit "gyakorlatoztatom" egész nap. Csórikám már hülyét kap Tőlem....mostmár azt látom, hogy nem húzza fel magát ülésbe. Persze lehet, hogy csak elege van Kép
Asszem hagyom mostmár békén...
Érlelődik bennem, hogy orvost váltok. Anyuval is megtárgyaltam ma a dolgot, neki is ez a véleménye (velünk volt az oltáson...amikor adta a beutalót). A dokinkról még nem sokat tudok, mert csak a kötelezőkön voltunk nála hál'istennek Kép
Ami tudok az NLC-ről, hogy egy kis náthára is kapásból antibogyót ír felKép . Van viszont egy dokinéni aki bogyóellenes Kép, úgyhogy asszem átmegyünk hozzá.
Nagyon remélem, hogy kedden nem találnak semmi vészeset...örülnék, ha csak max. egy kis torna kéne..Kép

Ebben a nagyon randa időben, csak fogtam Fannit és átmentünk anyuhoz, sétálni nem voltunk semmit. Ellenben tegnap fél 14-től 17-ig egyfolytában Kép

Védekezés: mi is gumi. A dokim nem ajálotta a bogyót amíg szoptattam, most megyek majd a jövő héten feliratni. A spirálon gondolkodtam, de elment a kedvem tőle Kép

76Vera: tüneményes Bence, mint mindig...annyira édes pofija van, nagyon tetszik Kép

Zsófi: nagyon édik a lurkók, helyesek vagytok a képen Kép

Ennyi voltam egyelőre, Kép és Kép-os holnapot!

DBarbi
DBarbi

Egy mai kép....az "elmaradott" kislányomról Kép
DBarbi

Sziasztok!

Gabi ma nagyon jó volt, nem is tudok mit írni.Kép

Védekezésről: nekünk a doki nem ajánlotta a bogyót, a spirált sem, mert hamar akarunk babát (meg én sem akartam), hanem az óvszert.Kép

Tejkiütés: nekünk most kezd elmúlni (Gabi 2 hónapos múlt).

Barbi,
nem semmi ez a hó! Itt az eső esik, de nem is szeretnék még havat. Ti ott angolul vagy franciául beszéltek? (Személyes kíváncsiság.Kép)

Edit,
nekünk az öblítőtől lett Gabi piros pöttyös, szintén csak a mellkasán, pedig a ruha mindenhol van, lehet, hogy ott érzékenyebb a bőr?

Most futok Gabizni. Jó éjt mindenkinek! Dedek édesek nagyon!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Úgy látom a spiráltól mindenki ódzkodik, és azt hiszem nem is alaptalanul. Az én anyukámnak is az volt, lett is belőle problémája: begyulladt a méhe, ami odáig vezetett hogy meg kellett műteni, és sajnos kivették neki. Talán nem is véletlen hogy a spirál kezd kimenni a divatból.
Viszont erről a szintén méhbe felhelyezendő mütyürről, amit én szeretnék majd, eddig csak jót hallottam.

Az injekcióról az én dokimnak speciel nagyon rossz a véleménye, pedig ő szakmailag igazán felkészült. Szerinte az igazából a 3. világ asszonyainak van kitalálva, ahol 3 havonta beoltják őket hogy gátolják a túlnépesedést. Viszont rengeteg mellékhatása van és nem is a legtökéletesebb megoldás. Legalábbis szerinte.

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!
Köszi a sok-sok választ.
Nálunk sincs sok esemény, Boti épp ma négy hetes. el is gondolkodtam rajta, hogy annak ellenére, hogy egy-egy nap milyen hosszú, de az a 4 hét meg milyen gyorsan elment!
Gyanitom, hogy ugyanigy lesz az egy itthon töltött évvel is, pedig milyen soknak tünt elöre! De majd meglátjuk.
Ma éjjel sikerült úgy kipisilnie a pelusból, hogy a matrac is átázott (mármint a mózesé, nálunk még abban alszik). Remélem hamar megszárad, mert bedobtam a mosógépbe az egédzet ahogy volt.
Itt egy hét elejei kép, jelenleg ez a kedvencünk Kép
Kép
Mi a jövö héten megyünk elöször a körzeti gyerekdokihoz, kiváncsi vagyok, hogy lesz-e valami érdekes. De nem hiszem.

Zsizsa, váltottál akkor másik öblitöre, vagy elhagytad az öblitöt? Mert én eleinte nem akartam használni (sok helyen tanácsolták, hogy ne) de annyira durva lett mindennek a tapintása, hogy inkább visszatértem a Cocoliora. De tényleg lehet az is a baj...

Szép napot mindenkinek, ma talán jobb idö lesz, mint tegnap.
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Most még egy kicsit felrobbani készülök Kép de azért remélem megúszom és hamarosan Kép leszek.
Azért vörösödik a fejem a dühtől, mert okmányirodába kell mennem újra. Tök véletlen vettem észre, hogy elrontották a jogsimat, amiért tegnap mentem be - nemám postázták, érte kellett menni. Vittem a klassz orvosi papírt, hogy korlátozás nélkül vagyok alkalmas, erre megkapom a kártyát azzal a hibakóddal, amit Tamás kapott, holott Ő csak szemüvegben vezethet.
Szép lett volna, ha nem kezdem el összehasonlítgatni a jogsikat és a rendőr majd valamikor megbüntet, mert nincs rajtam a szemüvegem - amim ugye sosem nem is volt.
Asszem nagy balhét csapok, ha nem cserélik ki simán és újra végig kell járnom az egész tortúrát. Hogy miért ilyen bonyolult minden a magyan bürokráciában és miért kell folyton az ügyintézőket kontrolálnom?

Belenéztem a tükörbe, már csak rózsaszín a fejem Kép

Pedig olyan jót tudtam volna aludni, ha nem cseszem fel magam tegnap este. Ákos megint csak egyszer kelt fel szopizni éjszaka és rögtön el is aludt tele pocival.

Na de jöjjenek a babás dolgok Kép

Tegnap voltunk neurológián. Tudjátok, nekünk vaklármás sebészetre küldésünk volt, csak paráskodtam a sebészeten és megnyugtatásképpen továbbküldött a sebészdokinő.
A neurológián is mindent rendben találtak - bár ezen nem lepődtem meg, de azért jobb doki szájából hallani. Most van egy hosszú litániánk arról, mennyire rendben van minden.
Végülis tök jó, hogy elmentünk, mert nagyon alaposan megnéztek mindent, nem csak azt, ami a vaklármánk volt.
Úgyhogy DBarbi Te se izgulj, mert Fanni megérzi, ha feszült vagy. Tudom, bagoly mondja verébnek, mert én is tökre frászban voltam.

Edit:
Tejkiütés nálunk is volt kicsit több, mint 2 hónapig. Nálunk pont fordítva volt, engem zavart és Tamást nem. Mindig mondtam: alighogy megszületett Ákos, máris kamaszodik Kép
Amúgy tényleg nem kell vele semmit csinálni, hagyni kell, elmúlik magától.
Mi kenegettük - doki írt fel gyógyszeres krémet - de az nem használt semmit. Sőt, pont akkor kezdett sokkal szebb lenni, mikor azt mondtam: én nem kenegetem tovább, ennyire akkor is fog múlni, ha nem csinálok vele semmit. És úgy is lett.

Nekem is volt olyan, hogy újra véreztem kicsit és alvadt vérszerű dolog jött ki, de a dokim azt mondta, ez normális. Nekem ez egy-két nappal azelőtt volt, hogy teljesen elmúlt a banás folyás is.

Vera:
Tényleg nem néz ki olyan vészesen ez a terpesz pelus, mint amilyennek hangzás alapján gondoltam.

Lenne egy kérdésem. Azért hintőporoztok meg olajoztok, mert azt szokás, vagy mert száraz a baba bőre?
Én nem csinálom egyiket sem, mert teljesen jónak látom a hajalati bőröket. Se nem száraz, se nem piros.
Tamás is azt mondja, hogy szerinte csak jól meg kell törölni és ha semmi nyoma szárazságnak vagy befülledésnek, akkor nem kell kenegetni, porozgatni.
Bár én csinálom minden nap a babamasszázst és azt ugye olajjal kell és lehet, hogy ha nem csinálnám és nem kapna ily módon olajat a bőre, akkor száradna.

Ébrednek a fiúk Kép Kép
Juj de kár, hogy péntek van. Ma van Tamás szabijának az utolsó napja. Olyan jó volt 3-an itthon lenni.

Megyek is, kihasználom még ezt a mai napot Kép

Puszi mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors hozzászólás...

Marcsi, az olajozás szerintem a fürdéskor lényeges, hogy a hajlatokból is szépen ki lehessen tisztítani ami piszok esetleg ott van. Ha száraz a baba bőre, akkor azért jó fürdéskor olajozni, mert ami kell, annyi idő alatt beszívódik, a többit meg úgyis lemosod Kép
A hintőpor pedig valóban becsomósodik a hajlatokban, szóval azzal vigyázni kell. De én speciel nem emlékszem hogy bármikor is szükségem lett volna rá miután a köldökcsonk leesett. (Mondjuk az speckó hintőpor, de a simát se igazán használtam). Megmaradt apunak a motor gumicseréjéhez Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Nagyon szép napot mindenkinek!Kép

Nagyon jó éjszakánk volt, Beni bagoly este 10-től reggel 6:45-ig aludt. Kép Biztos kifáradt az előző 4 órányi alvásban, de akkor is jó volt. Igaz, elalvás előtt volt egy pár perces sírás poci ügyben, de megoldódott és bealudt a drága. Reggel jól betankolt, aztán még visszaaludt, szerintem nemsokára ébredni fog.

Vera:
Szerintem sem olyan szörnyű ez a pelus, én is másnak gondoltam. Kitartás, hamar le fog kerülni róla! Kép

Edit:
Csatlakozom Marcsihoz, nálunk is elmúltak a kiütések maguktól. Nem kell kenni semmivel. Gyönyörű a képen a babó! Kép

Marcsi:
Elhiszem, hogy ideges lettél, nálunk a kicsi adókártyáját cseszték el, Veszprém helyett Budapestet írták be születési helynek.Kép Szóval, mi mindent intézzünk gyorsan, helyesen, ők viszont...Na mindegy.
Mi azért kenjük a picit olajjal, mert elég száraz a bőre.

Anita:
Párom szeretne még kimenni majd jövő szeptemberben, majd meglátjuk, hogy sikerül-e neki. Biztos rossz lesz egyedül, de kibírom. Amikor kint voltunk akkor is szinte egyedül voltam mindig. Kép

Lemértem a kicsi 5 perces evészeteit, volt, hogy 200-at betermelt, utána meg még kért is. Most nyugodt vagyok, tudom végre, hogy nem éhezik. Na, közben felébredt a bagoly. Kép Megyek, kicsit szórakoztatom evés előtt.

Kép mindenkinek!
zit
zit

Sziasztok!
Na végre picit net közelbe jutottam, most már remélhetőleg jobban ki tudunk mozdulni, és akkor könnyebben tudunk irogatni!
Szóval október 12.-én születtünk 3300 grammal és 56 cm-vel, a képek még a kórházban készültek, majd próbálunk feltenni újabbakat is,.
Nem nagyon tudtam után olvasni eddig, de reméljük, hogy mindenki megvan, a nevek alapján azért a társaság maradt KépKépKép! És ez tök jó!
No majd később akkor próbálunk jönni, addig is mindenkinek puszi:

Meme és Nóri
Meme

na a képek nem mentek el, de megpróbáljuk mégegyszer!
Kép
Meme

Nórika

Kép
Meme

Hát Meme, gratulálok Nórikához, gyönyörü baba! Egyáltalán nem látszik rajta, hogy megviselte volna a születés Kép Ugyhogy gondolom nem is Kép Kép
Remélem tényleg tudsz majd jönni, mert nagyon hiányoltunk! Otthon még minidg nincs netetek? (én telefonon netezek, de nem is olyan vészesen drága, mint korábban gondoltam. PErsze visszafogom magam Kép )
Hogy alakult a költözés? Mesélj, majd ha lesz idöd! Meg persze szüléssztorit is várunk (én legalábbis), meg gondolom, hogy az elmúlt bö két hétben is történt ez-az.
Addig is minden jót,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Csak most tudok jönni, Zsoltika kint alszik az erkélyen. Figyelgetek, mert nagyon lóg az eső lába... Kép

Először is mindenkinek köszönöm a bőrápolási tanácsokat. Most már füri előtt is olajozom Zsoltika homlokát, remélem elmúlik a hámlás.

Közben már annyi mindent irtatok! Mi mostanában elég nyűgösek vagyunk. Zsoltika gyakran szopizik is, és elég sokáig, és napközben sem nagyon alszik. Örülök, hogy valahogy elboldogulok a házimunkával! Most ez egy ilyen korszak. Szerencsére viszont éjszaka egész jól alszik, 2-szer vagy 3-szor eszik, de azt röviden.

Meme, Nóri nagyon-nagyon szép baba! Gratulálok! Látom, Te is a MÁV-ban szültél. Kiváncsian várjuk a szülés történetét! KépKépKép

Védekezés: az én doktornőm a spirált javasolta. Én egy kicsit eleve idegenkedtem tőle, hát még azután, amit irtatok! Szóval még meggondolom. Most szoptatás alatt én sem szedek gyógyszert, nem is akarok.

Nálunk is van tejkiütés, bár most már egyre szebb Zsoltika bőre. Mi nem kenegettük semmivel. Szegény nagyon ki volt rügyezve! Kép

Lányok, már többször akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem: amikor szoptattok, nézi az arcotokat a baba? Én több helyen is azt olvastam, hogy szoptatás közben a babák az anyukák arcát nézik nagy komolyan... Meg láttam is egy csomó ilyen képet. Kép Zsoltika viszont csak maga elé néz olyankor, vagy méginkább becsukja a szemét. Én ülve szoptatok, éjszaka pedig fekve (mondjuk akkor nem nézem, hogy hova néz) KépKépKép Persze az is lehet, hogy később fog engem tanulmányozni, ha már nagyobb lesz. Irjátok meg, nálatok hogy van!

Most megyek, behozom Babucit az erkélyről. Olyan sötét van, hamarosan nagy zuhi lesz. Már csepereg is!

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Meme!
Nagyon aranyos Gabi!És mi a véleményed a kórházról? (Én is a MÁV-ban szültem)

Zsizsa!
Gabi milyen édes! Jó nagyra nőtt!

Barbi!
Hát ez a hó nem semmi!!! Fel lehetne díszíteni azt a fenyőfát/tuját (?) ott hátul. Tiszta karácsonyi feeling :-)))

Gabi!
Nekem Andris nem figyeli az arcom szopizás közben, mert többnyire csukva van a szeme, vagy a hátam mögötti macis tapétát nézi a falon... De komolyan, én is olvastam, hogy nézik az anyukák arcát, de asszem valahol az volt, hogy csak nagyobb korukban (pontosan nem emlékszem hány hónaposan).

Alvás ügyben: Én most azzal kísérletezek, hogy a hasán feküdjön Andris, ugyanis a doki azt mondta hogy elfeküdte a fejét (mindig a hátán aludt és mindig az egyik oldalon). Viszont nem igazán szereti a hasonfekvést. Ti hogy altatjátok (oldalfekvés már nem megy, mert eldől, még ha kitámasztom akkor is gáz) Tudom, hogy hasonfekvés a bölcsőhalál miatt nem annyira javasolt, de nekem a böfizés miatt szimpatikusabb.

Docka
Docka

Sikerült egy nevetős képet csinálni Andrisról:
Kép
Docka

Sikerült egy nevetős képet csinálni Andrisról:
Docka

Jaj. Kétszer ment el az üzenet.
Docka

Sziasztok!

Meme!
(összekevertem a neveket...Bocs. Nórira gondoltam :-))) Még eszmbe jutott valami: a cumit a kórházban adták, vagy ti vittétek be?

Edit!
Boti jó kis vasgyúró, így négy hetesen!!!
Docka

Sziasztok

Meme:
Nagyon sok boldogságot nektek, gratulálok a gyönyörű Nórikához! Majd gyere ahogy tudsz és én is kíváncsian várom a történetet. Kép

Gabi:
Nálunk kb 2 hete kezdte el Beni, hogy néz evés közben, van olyan, hogy el is felejt enni egy kis időre, mert nekiáll vigyorogni és dumcsizni. Nagyon édes! Kép

Docka:
Nagyon aranyos a képen Andris! Kis vigyori Kép Gondolom sokat vigyorog, csak fényképezésnél nem akar ?! Kész pasi. Tündéri!! Kép Hogyhogy elfeküdte a fejét? Ez mit jelent?

Jó éjt mindenkinek! Kép
zit
zit

Sziasztok!

Hóhelyzet továbbra is durva,most már a hideg is rendesen ideért, minusz 18 volt reggel, de nagyon erös szél volt, igy minusz 25-nek érzik. Hogy én mennyire útálom ezt a hideget...

Na,babatéma, ez kellemesebb: Hajlatokat én sem kenegetem, figyelem de nincs rá szükség. FÜrdés után a testápolóból jut -ami-jut, aztán ennyi elég. Nálunk Ádám arcán lettek piros foltok, pöttyök, de egész sok és a végén már reszelösen száraz volt az arca, diagnózis:ekcéma. Én rájöttem, hogy attól van, ha ÉN iszom tejet, vagy joghurtot, igy most már lassan 2 hónapja nem eszek-iszok ilyesmit. Doki adott rá Hydrocortizon krémet, ha mégis elöjön, bekenem vele, és máris jobb.
Szopi közben Ádám is most már nyitva tartja a szemét és nézlödik, persze néha én is képbe kerülök...Olyankor meg le se veszi a szemét pár percig, szinte az látszik rajta, hogy Na, én jól meg nézlek magamnak most...

Fanni, Boti, Nóri és Andris gyönyörű baba, akár csak itt mindenkié!!!KépKép
Docka, nekem is volt egy ismerösöm, akinél ugyanez volt, kicsit eldeformálódott a koponyája mert sokat volt a hátán. Itt van akinek egy bizonyos kis bukósisak-szerüséget adnak, ha nagyon súlyos, de ők megúszták. Neki arra kellett figyelni,hogy sokat legyen függöleges helyzetben,vagy hason, ekkor rakták bele egy olyan bébikomp-szerüségbe, csak ennek nincs guruló kerekei, egyhelyben áll .(autóka)

Zsizs, itt ez angolos rész, én speciel megörülök,ha franciát hallok..Tudod,hogy ez is hivatalos nyelv itt az országban, de csak a keleti parton, és kb 2 tartományban élnek francia anyanyelvü lakosok. És ezért az egész országban mindenütt minden ki van irva franciául,mert nem lehet hátrányoshelyzetbe hozni a franciásokat sem. UffKép

Na, megyek feldiszitem a tuja fát az udvaron, hamár ajánlottátokKépKépKép

EGy kép gyorsan az én Ádámkámról is:
Kép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Vera, Bencid is nagyon ari,véletlen kimaradt a felsorolásból...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!Kép

Meme
Én is örülök, hogy jöttél, gratulálok NórihozKépKépKép gyönyörű kisbaba.KépKépKép

Gabi
Én ugyan nem szoptatok hanem cumiból etetek, de én is szoktam figyelni, hogy hová néz a baba. Szerintem szokott engem nézni, mert mikor direkt elhajolok egy kicsit, akkor követ a szemével. Persze van amikor a cumit nézi, ennek kevésbé örülök, mert ilyenkor tök kancsal, meg ő is szokott aludni közben. Mondjuk neki amúgy is vannak szemmozgási zavarai, ezért is megyünk a neurológiára.Kép A múltkori vizsgálatnál is azt mondták, hogy nem fixál rendesen, de szerintem van amikor nagyon szépen néz és követi a tárgyakat.Kép

Docka
Én mindig hason altatom Nikit, ő nagyon szereti és nekem is megnyugtatóbb, hogyha mégis bukik valamit, akkor azt nem nyeli vissza.
Nagyon édes az Andris ezzel a kis huncut nevetéssel.KépKépKép

Barbi
Hogy bírjátok ezt a hideget?Kép
Ádámka is nagyon aranyos kisfiú.KépKépKép

Vera
Egyáltalán nem vészes ez a terpeszpelus, szerintem Bence még ebben is nagyon kis cuki.KépKépKép

Anita
Sajnos csak a Svábhegyre vihetjük a Nikit, de állítólag ez a legjobb hely, legalábbis ami a kivizsgálást illeti. Azt még nem tudom, hogy mennyit lehetek majd bent vele, de holnap majd kiderül ez is.

Edit
Boti is nagyon édes baba, olyan kis nyugodt babának látszik, bár lehet, hogy csak azért mert alszik a képen.KépKépKép

DBarbi
Szerintem ne aggódj, Fanni nagyon szép és egészséges, persze megértelek, de biztos minden rendben lesz. Ti hová mentek neurológushoz?

Lányok úgy sajnálom, de nem tudok képet feltenni, mert nincs digitális fényképezőnk és szkennerünk sincs.Kép Amúgy meg ami képeket csináltunk, mind olyan rossz lett, meg a baba is picike rajtuk, mert nincs zoom a gépen. Már gondolkodom rajta, hogy valahonnan szerzek egy jobb gépet vagy egy digitálist kölcsönbe, mert a rokonoknak is kellene küldeni képeket.

Mindenkinek szép napot ebben a szomorkás esős időben!Kép

Laura
Laura2

Sziasztok ezen a borongós napon! Kép

Edit, Meme, Docka, Barbi : nagyon édesek a babák, egyik szebb, mint a másik Kép
Laura2: Mi ide a Petzvál utcába, szomszéd utca Kép Legalább közel van...
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen Nikivel és miharabb túl legyetek rajta. Kép

Velünk semmi extra nem történt ma, most mindenki alszik Kép rajtam kívül Kép . Fanni továbbra is átalussza az éjszakákat, nagyon jó baba Kép . Enni most adok neki banánt almával, egészen izlik neki Kép

Képzeljétek, tegnap, halottak napja révén temetőztünk mi is. Még most is rosszul leszek, ha a látottakra gondolok. Kép
Jó népes család, egy síró kisfiúval. Nem tudom, minek indult a dolog, az apuka (gondolom ő lehetett) egyszercsak a karjánál fogva rángatta felfelé a kisfiút (olyan 3-4 éves)Kép , meg is emelte, majd a gyerek jó magasról valahogy kifordult a kezéből, a pasi a lábát bírta elkapni, a kissrác feje hatalmasat koppant a betonon. El tudjátok képzelni?? Csak a feje...ha legalább egész testtel esik le, nem kap ekkora ütést a feje. Hogy lehet vki ennyire felelőtlen?? Egy ekkora gyereket nem a fél karjánál fogva kell felrángatni a földről Kép Az anyja meg egy rossz szót sem szólt! Én ígyis alig bírtam visszafogni magam, hogy ne ordítsam le a fejét a faszinak A kisfiú anyja helyében biztos megtépem, de alaposan Ebből hatalmas baj lehet...iszonyúan beverhette a fejét szegényke Szörnyű volt...

DBarbi
DBarbi

Gifek nem működnek nálam Kép
DBarbi

na mindegy, egy kép:Kép
DBarbi

Ismét jó sok termés van, de nem tudtam írni, mert nem voltunk itthon hétvégén.Robóval mamáéknál aludtun, apa meg dolgozott. Robóka elég jól viselte a nemitthonalvástKép. Eddig mindig éjfélkor felébredt, most pedig csak kettő órakkorKép. Ma mérekeztünk és már 5990 grammot nyomunk, szóval majdnem 6 kgKép.Olyan kis hurkás a drágám.Ma annyit gügyögött meg produkálta magát, hogy namég. Eddig el voltam keseredve, hogy nem akar mosolyogni, de a mai nap ezt is bepótoltaKép.

DBarbi: Fanni nagyon édi, kár, hogy a giffek nem működtek a fenti írásodban, nagyon feldobják a topikotKép. Nem semmi a temetős sztori. Én azon akadtam ki , hogy a temetőben kb 2 hetes babát(kezét látva nem ítélem többnek) kenguruba vitték, megdöbbentő volt, hiszem olyan picike és kis nyiklik nayaklik kenguruba egy szál badyba öltöztetve vitte az anyuci. Nagyon a nyelvemen volt egy két dolog, de csak a fejem ráztam inkább...Miket kell amúgy gyakorlatoznotok Fanniva? Lehet, hogy lemaradtam , de nem tudom azóta írál e róla, hogy azt mondta a doki , hogy nem fordul meg Fanni...Végülis nem értem meg egyáltalán az orvosod, lehet, hogy tényleg nem ártana váltani. Nálunk pl a doki azt mondta mikor rákérdeztem, hogy miket kell három hónaposan csinálni a piciknek, hogy semmit ne erőltesssek.Végülis a forgás is olyan dolog , hogy pl Robó is eddig sokat forgolódott, mostanában viszon nem igazán akar.Kivétel mikor meztelen vanKép.Szerintem lehet az az oka, hogy kicsit több a súlya már és nehezebb neki a mozgás.

Laura: nagyon fogok szorítani, hogy holnap minden rendben legyen. Nikike nagyon nagy erős baba, biztosan gyorsan meggyógyul! Drukk nektek holnapra!

Barbi: nagyon aranyos Ádám, mekkora szemei vannak. GyönyörűKép.HóhelyzetKép.

Docka: Andris mosolygós képe még az én arcocskámra is mosolyt fakasztottKép. Tünemény. Sokat szokott amúgy mosolyogni? Nálunk Robó nem annyira...

Gabi: a hámlás ugye múlik már? Biztosan az olajozástól szépen el fog múlni.Szopi közben Robó régebben nem igazán engem figyelt, de egy hónapja kb, már szemezünk szopi közbenKép.Bár nem folyamatosan engem néz.

Meme: örülök, hogy jöttél, már hiányoltalakKép. Nórika nagyon aranyos nagy leányzóKép.

Zit: érdekes, nálunk is rövidülnek a szop idők. Néha 5-10 percig eszik csak.Gratula a sok alváshozKép.

Marcsi: hintőport mi sem használunk, nekem nem túl megnyerő, hogy a nyakacskájánál csomóba összegyűlik mindenféle...Olajozás nálunk minden alkalommal megy, van mikor csak a hajlatok, de van mikor masszázst is csinálunk, amit nagyon élvez RobókaKép.OkmányirodaKépMiért voltatok a sebészeten?
Az a lényeg, hogy nincs semmi bajKép.

Edit: Boti nagyon édesen alszikKép.
Milyen pelust használtok. Nálunk a Liberó vált be, abból még soha nem folyt ki a pisi, viszont múltkot volt tartalék Hagges pelus, hát ne tud meg, hogy még a rugi is majdnem nyakig nedves volt...

Zsuzsu: Zsófi 5 nappal öregebb RobókámnálKép. Zsófika miket csinál már?

Vera: cicin csüngés nálunk is ismerős. lehet, hogy bencinél is lassan a három hós ugrás jelei figyelhetők meg, bár nálam volt olyan is, hogy Robó az időjárás miatt is jobban ígényelte a cicit. Végülis tejserkentésnek nagyon jó volt, mindig idegeskedtem, hogy nehogy elfogyjon a tejcim, de szerencsére együtt ügyesen átvészeltük ezeket az időket.Tényleg nem vészes a terpeszpelus.Meddig kell még használnotok, Amúgy látszott Bencikén , azaz ti is szemmel láthatóan észrevettétek, vagy csak a doki?Robó arcárt nem szoktam (eddig még) bekenni semmivel, szerencsére nem pirosodott még ki neki. Bár a babakocsiban is védve van egy picit, nem annyira érte a szél . Remélem nem is fogja kipirosítani neki.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, bár a mindenszentek kissé megviselik az embert. Bár Robóka nálunk kis életet lehet a család életében, hiszen nagyszüleim is nemrégen veszítettem el, amit anyukám nagyon nehezen viselt, így talán most kicsit könnyebben viselte a hétvégét ő is. Mostanában Robóka ülni akar, bár nem igazán örülök neki, mert a kis hátának nem tesz jót, de rendesen húzza fel magát , és nyügi, ha nem engedem meg neki , legalább egy kis időre. Feküdni mostanában egyáltalán nem akar.Bár a hétvégén sokat is volt kézeben, nem tudom mi lesz velünk holnaptól ha kettesbe leszünk itthon...

Nyugodt éjszakát mindenkinek, sok alvássalKép

Anita+Robó
anita77

Sziasztok!

Eddig nem tudtam írni, mert Benci nagyon beteg volt a hétvégén. Szombat hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon sír. Én mint jólnevelt anyuci, tök kómásan azonnal ugrottam le kajáért. Viszem fel a kajcsit, s ahogy hozzáérek Bencéhez, komolyan úgy éreztem, hogy megsüti a kezemet. na fordulás vissza, le a lázmérőért, megmérem, 39.9. Na a víz kivert, én mint tapasztalatlan anyuka, rohantam le költeni anyut, hogy most mi legyen. Megkérdeztem: 39.9 hűtőfürdő???
Ő nagy álmosan kiszólt, hát persze!
Szvsz akkor még nem fogta fel, de 5 perc múlva megjelent segíteni.
Sikerült levinni a lázát, aludt utána reggelig. Az volt a baj, hogy én is elaludta, és így nem mértem meg közben, így reggelre megint 39.4 volt. Újabb hűtőfürdő. Napközben kicsi láza volt, hagytam, hadd tegye a dolgát a láz. Estére megint felkúszott 39.2-re, újra hűtőfürdő. Ekkor már nagyon ideges voltam, nem mondom. Fürdő után kapott kúpot is. Egy óra múlva újra megmértem, nem mozdult a láz. két óra múlva megint mérés, semmi hatás. Na itt voltam nagyon ideges, hogy most hogy a csudába vigyem le???
Ráadásul elaludt szegény a karomban, így úgy döntöttem, lesz ami lesz, én leteszem. Éjfélkor mértem újra, s teljesen láztalan volt! Hál'Istennek azóta is az.
Láz közben sokat aludt, alig evett, inni is alig akart, de azt anya addig erőltette, míg feladta az ellenállástKép Kép
Ment a hasa is rendesen. Bár az én kakilni_nem _tudó kisfiamnak ekkor volt normális állagú a székleteKép

voltunk ügyeleten is, annyit mondtak, hogy vírus, alkalmazzak lázcsillapítást, és itassam. Na ezzel nem mentem sokra, csak a lelkiismeretemet nyugtattam meg, hogy látta orvos a gyereket..

Na mind1, túl vagyunk rajta, Benci ma már nevetett is, enni még nem igazán akart, de javul ez is.
Viszont a lelkem eddig se volt hurkás, viszont most lötyög rajta a bőr.

Ja és hogy teljes legyen a hétvégém, még a pasim is szakított velem, hogy miért, hosszú történet...

Legyetek jók!!!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok lányok!Kép

Végre ismét van telefonunk, tudok írni. Néha a férjem elhozta az írásaitokat, így nagyjából képben vagyok.
Virág szerdán lesz 8 hetes, már 6 kg, nagyon gyorsan hízik, két hét alatt 1 kg-t! Kicsit meg is ijedtem a kialakult hurkás combitól meg a tokától, de állítólag ez így természetes. Napközben még mindig 2 óránként eszik, de éjszaka gyakran kibír 5 órákat evés nélkül. Kb. négy hétig éjszaka is 2 óránként evett, hát nagyon kialvatlanok voltunk, de ez sokat javult mostanában. A hasfájást szerencsére elkerültük (kopp-kopp), Virág sokat mosolyog, gőgicsél, sikongat, már élvezi a fürdést, csak az öltöztetést és a kiságyat nem szereti. Sokkal kevesebbet sír, mint régen, egyedül is elnézegeti a lakást, a játékokat. Este csak a nagyágyban velünk együtt alszik el nyugodtan, a kiságyba úgy kell becsempészni, de ott gyakran kipattannak a szemei és kezdhetjük előlről az altatást. Tényleg, miért rossz, ha velünk alszik? Rá fog szokni?
A csuklásról: egy ideig mintha nem zavarná, aztán elkezd sírni a tejért és pár kortytól tényleg elmúlik. Eddig Virág sem kapott mást az anyatejen kívül.
Remélem gyakran tudok majd benézni.
Laura, remélem minden jól alakul majd!

Üdv mindenkinek,

Judit

Képek Virágról: http://www.jelenet.hu/majervirag
Judit74

Sziasztok!

Végre sikerült bekukkantanom, már elvonási tünetek jelentkeztek nálam.Kép

Edit,
én újabban nem használok öblítőt, csak kivasalom a ruhákat, attól megpuhulnak kissé.

Meme,
Nóri nagyon szép baba! Gyere, amikor tudsz!Kép

Gabi,
nálunk GabiKép egyáltalán nem nézi az arcomat szopi közben. A cicim úgy áll, hogy szegénynek teljesen ki kellene csavarodnia ehhez.Kép Bár ki tudja, mi lesz még később.Kép

Docka,
Andris nagyon cuki!Kép

Barbi,
én is szeretem a franciát, bár angolul jobban tudok. Fura ez a franciák nem hátrányos megkülönböztetése, mikor egyes francia városokban semmit sem írnak ki angolul (most láttam a tévében). Ez a hideg nem semmi.Kép Pedig még csak november eleje van. Ádám édes!Kép

Dbarbi,
Fanni nagyon édi!Kép Temetős sztori.Kép Kész horror.

Anita,
gratula majdnem 6 kilós Robóhoz!Kép

Zsófi,
hát ez elég húzós hétvége volt!Kép Szerencsére Benci jobban van.Kép PasidKép

Látom, mindenkinek milyen rövidet írtam, tiszta távirati stílus.Kép

Gabival tegnap a nagyszüleinél voltunk, nagyon jól viselkedett, szinte végig aludt. Mikor hazaértünk, akkor viszont fürcsi után olyan hisztit vágott le, hogy csak na. De aztán sikerült lenyugodnia. Lehet, hogy az idegen hely viselte meg ennyire? Nem tudom.

Szép napot mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szisztok!

Barbi:
Hóhelyzet: Kép Hogy fogom én is utálni amikor itt is ilyen idő lesz! A télben csak az a szép, amikor fehér minden. Aztán amikor olvad...az már fujj!
Amúgy jó neked, biztos profi vagy angolból és franciából is. Irigyellek, mert mindig tetszett a francia, szerintem nagyon szép, dallamos nyelv.
Ádi nagyon szép, kis komoly fiatalember. Kép

Laura:
Szerintem majdnem minden babának vannak szemmozgási zavarai, amíg az idegek rendesen be nem állnak, remélem nálatok is minden ok lesz!Kép Arra figyeljetek, hogy hátrafelé ne nézzen, mert az kancsalsághoz vezethet.
Tényleg kár, hogy nincs képetek, kíváncsi lennék a picire.

DBarbi:
Temető: az ilyen embert le tudnám lőni Kép, de jobb ha az ember nem szól Kép, mert úgyis ő lenne a rossz. Így marad, hogy belül forrong, aztán vagy Kép, vagy nem.
Fanni továbbra is tüneményes!

Anita:
Jó nagy baba lett Robóka, vigyáz a súlyára is rendesen. Kép Büszke lehetsz rá, nagyon szép baba.

Zsófi:
Sajnálom Bencit, biztos jól megijedtél a láztól. Kép Nálatok soha nincs nyugalom, mi? Hol a kishugod, hol a kisfiad.... Remélem most már jobb napjaitok lesznek, én szorítok, hogy így legyen!Kép
Pasi: Sajnálom, hogy ez történt, nem egy gentlemanus Kép. Ha van kedved, azért írd ki magadból, hátha megkönnyebbülsz.

Nálunk változatlan a helyzet, egy tündér babám van. Kép Egész nap eljátszogat az új baby gym-jével, nagyon tetszik neki. Nagyon édes, amikor próbál felmászni rá, vagy ahogy gügyög, nevet neki és amikor próbálja megrágcsálni a macikat rajta. Kép
Az alvásunk is egyre jobb, már 4 napja 6-7 körül ébred először, este 9-kor alszik el. Így aztán egyre pihentebb vagyok én is, hétvégén főztem is egy jót. Kép

Na, egyenlőre ennyi elég belőlem!! Kép
Nagyon szép napot mindenkinek!
Sziasztok!Kép
zit
zit

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége. Nálunk hirtelen nagy változás következett be: Zsoltika egyik napról a másikra már nem kétóránként eszik, hanem sokkal ritkábban. Nappal 3 óránként kér enni, most éjszaka pedig két etetés között 6 óra telt el!!! KépKépKép Ilyen még nem volt. Sajnos nem aludta végig ezt a 6 órát, kaja után még másfél órát fenn volt, de nem baj, már ez is hatalmas haladás! Olyan jót aludtam, hogy nagyon! KépKépKép

És még egy jó hir: Zsoltika tegnap már 5170 gramm volt. Még nincs 8 hetes! Szépen gömbölyödik Kép Nagyon büszke vagyok! Kép

Docka, mi oldalt fekve altatjuk Zsoltikát. Úgy csinálom, hogy minden szoptatás után megforditom a kiságyban, igy hol az egyik oldalán fekszik, hol a másikon. Viszont már tud forogni, sokszor már a hátára fekszik, de a feje akkor is oldalt van. Hason sosem altatom, egész egyszerűen nem szereti. Szoktuk hasra tenni, hogy emelgesse a fejét, de egy idő után sirni kezd. Andris nagyon édes! Sokat nevet? Kép

Zit, Beni is nagyon aranyos lehet, ahogy szopi közben mosolyog. Nem folyik ki a tejcsi a száján? KépKépKép

Barbi, Ádám nagyon komolyan néz! A szeme gyönyörű! Mikor lett barna? Már születéskor? 3 hónaposan már elnyerte a végleges szinét? Zsoltika szeme kék, mint Apáé, valószinűleg igy is marad már.

Laura, mi volt a neurológián? Remélem minden ok. Jó lenne látni Nikit fényképen...

DBarbi, amit láttatok, azon én is kiakadnék. Hányszor lát az ember olyat, ami borzasztó: cigarettázó terhes anyukákat, felelőtlen szülőket... Szörnyű! Kép Mi nem is mentünk ki a temetőbe, idén ez elmaradt. Nem akartam ilyen pici babával... És most nem volt kire bizni. Fanni gyönyörű, mint mindig.

Anita, köszönjük, a hámlás már szépen múlik. Gratula Robó mosolyához, csak igy tovább! Különben nálunk is van olyan, hogy Zsoltika egy darabig nem mosolyog, de később bepótolja, le sem lehet törölni a vigyort az arcocskájáról. Főleg most, hétévégén, hogy Apa is itthon volt, nagyon jól elvoltak!

Zsófi, jobbulást nektek! Szegény Bence Kép Most már nyugodj meg, minden rendben lesz. Ez a láz nagyon ijesztő lehetett.

Most megyünk sétálni, végre süt a nap! KépKépKép Remélem, Zsoltika nem fog sirni.

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok Lányok!
Szombaton már azt hittem kihalt a topik, de ezek szerint csak mindenki (majdnem) élvezte a családot.

Gabi75, sokat gondoltam rád a gondok miatt, amiket irtál már többször. Kicsit vigasztalni szeretnélek: egy barátnöm mindhárom gyereke után azt mesélte, hogy csaknem 4 hónap kellett ahhoz, hogy már ne fájjon a hüvelye szex közben. Szerinte "bejáratódás" kérdése (még ha hülyen hangzik is), mert mindegyik csaszi volt, tehát nem sérülés okozhatta. Férj szempontból én úgy vagyok vele, hogy amig én nem érzem magam elég magabiztosnak, addig elégedjen meg az egyéb szolgáltatásokkal Kép De nálunk nincs is ezzel gond. Bár igaz, hogy még a szülés elött egy-két nappal is voltunk együtt.

Zit, gratulálok Beni újabb alvási szokásaihoz, nem semmi, hogy ennyire nyugisakká kezdenek válni az éjszakáitok.

Gabi, nálunk sem néz engem Boti. Amig igazán éhes szorosra zárt szemmel és ökölbe szoritott kézzel szopizik (olllyan édes ilyenkor), onnan látom, hogy kezd jóllakni, hogy kinyitja a kezét, esetleg megfogja az ujjam és elkezd maga elé bámulni és laposakat pislogni. A nagy éjszakai alváshoz meg gratulálok!

Barbi, biztos rossz az a nagy hideg, de másrészt gondolom sokkal tisztább kint minden (mármint a környezet), mint idehaza. Legalábbis amikor én a finneknél voltam egyszerüen imádtam a természetközeliséget! Emellett minden hideg meg sötét eltörpült! És Kanadáról azt hallottam, hogy ott még inkább érzi ezt az ember, bár még sajna sosem ártam arrafelé. Tényleg, szeretsz odakinn?

DBarbi, Fanni egy tündér. Ehhez nincs mit hozzátenni Kép A temetös sztori meg felháborito és kész.

Anita, mi is vittük Botit két hetesen már a kenguruban erre arra, meg szinte minden nap sétálni, és szerintem nagyon jól birta, azóta is nagyon szereti. Persze beöltöztetjük (azt már korántsem szereti annyira) és merev hátu kengurunk van, de egyáltalán nem nyaklik semerre.
Remélem Robót nem sikerült egy nap alatt elkényeztetni és jól viselkedett ma is Kép

Judit, jó, hogy jöttél. Lassan szinte mindenki megérkezik a "régi csapatból" is...

Zsófi, résztvétem.
Zsuzsu, Marcsi, üdv itt. Még egy-két ember, akitöl lehet tanulni Kép

Zsizsa, megpróbálom az öblitö elhagyását, mert már egész a hasáig pöttyösl lett. Csak hát vagy egy hétre való ruha áll tisztán a szekrényben...

Vera, merre jársz? Ugye minden OK? Nagyfiad még mindig jól viseli a terpeszpelust? Nem tennél esetleg be egy táblát (már ha nem gond) néha nem tudom, hogy ki mennyi idös...hiszen már lassan mi is kilépünk az újszülött korból!

Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok Mamikák!

Szombaton én is bekukkantottam, de nem volt senki, hát rohantam is tovább. Olyan jó a hétvége, amikor hármasban itthon vagyunk, minden percét élvezem...Pláne most, hogy ki se dugjuk az orrunkat egész héten ÁDámmal,mert hideg van, ilyenkor hétvégén bepótoljuk a csavargást,boltozást.
Köszönöm ÁDám nevében a dicséreteket, nekem azért tetszett ez a képek,mert olyan kis tokásnak látszik rajta...Valóságban is az persze,meg hurkásak a combjai, bár ő inkább hosszára nő, mint széltéreKépKép
Sokan kérdeztetek Kanadáról, hát mivel OFF, kicsit és gyorsan irok, akit nem érdekel ugorhat.
Elöször is, nem beszélek franciául, sööööt kifejezetten utálom a nyelvet, ahogy már leirtam, itt kötelezöen ki van irva minden franciául, de senki nem beszéli a nyelvet. (még jobb isKép)
A táj gyönyörű, a Sziklás hegység minden évszakban különleges látnivaló, ezt a részt imádom.
Alapjában szeretek itt lakni,mert nincsnek anyagi gondok, meg nagyon szép helyek vannak, de néha igazán szeretnék innen elmenni,mert olyan messzire vagyunk MO-tól, nincsenek ismerösök, és ilyen értelemben elég zárkózottak az emberek.(nem mindenki persze, de itt például a mi környékünkön eléggé).Szóval jó is meg nem is, de azt hiszem mi már végleg itt maradunk.
Anita, biztos mosolyog Robó is, csak ki kell érdemelniKépÁdámka szerencsére nagyon böven osztogatja a vigyorokat, imádom is érte, és mégjobban megpuszilgatom, erre ö mégjobban mosolyog...
Gabi, nálunk Ádám szeme születésétöl fogva ilyen sötét tónusú volt, elöször még kékes, de pár héten belül bebarnult, azóta is csak sötétedik. Ezt egyértelmüen tölem örökölte, mert a férjemnek meghatározhatatlan szinü kékes-zöldes-szürke szeme van, mindig attól függ , milyen ruha van rajtaKép Elég mókásak egymás mellett,mert arcra ráhasonlit inkább,viszont ott viritanak az én szemeim...
Ádám is nagyon jót játszott a Gymben, most elöször a hétvégén több mint egy órán át el volt minden külsö "beavatkozás" nélkül. Igaz Marci kutyánk mindig ott sertepertélt körülötte, örá jobban kellett figyelenem,mint Ádámra, de már jó pár hete észrevettem, hogy kifejezetten keresi a szemével a kutyát Ádámka, és nagyon szereti nézegetni. Söt, egyszer már a bundáját is elkapta, szerintem nagy haverok lesznek ök ketten...Kép
Gabi, gratula az alváshoz, én ugyanigy megörültem,amikor Ádám elkezdte átaludni az éjszakát. Tulajdonképpen nem is kellne fel sosem, de néha mégis muszáj felvennem, mert az én cicimben nem áll le a tejcsi, és néha kipukkan akkora. Ez volt most hétvégén is, hajnali fél 3-kor ébredtem a teli-cicire, ráraktam ÁDámot, aki fel sem ébredt az egész akcióra, utána vissza a kiságyba, és mindenki aludt tovább, mintha mise történ volnaKép
Zit, nagyon "cool" a sok gif, amiket felraksz, mindig rötyögök rajtuk egy sort...
Laura, én is drukkolok, remélem minden rendben van-volt a dokinál.
Na,mennem kell, idáig tartott a türelem a szomszéd szobában ÁdámnálKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!Kép

Most csak gyorsan leírom mi volt a neurológián, nincs időm visszaolvasni, hogy miket írtatok.
Hát sajnos nem lehet bent lenni a babákkal, csak azoknak, akik vidékiek és szoptatnak. Így csak fél 12-től kb. fél 7-ig lehetek majd bent a babával, de csak az etetés ideje alatt, amíg alszik ki kell jönni és valahol pl. az ambulancián lehet várakozni. Akik kaptak szállást azok is egy másik épületben vannak és délelőtt még ők sem mehetnek be szoptatni, mert akkor vannak a vizitek. Egyszóval nem túl rózsás a helyzet, már most nagyon hiányzik a Niki, pedig még csak nemrég értem haza a kórházból.Kép Nem tudom, hogy fogom átvészelni ezeket a napokat, de tudom, hogy a baba érdekében muszáj lesz.
Ráadásul ma odamentünk 10-re, a dokinő meg csak 11-re jött, utána bedöglött a számítógépes rendszer és így csak fél 2-kor kerültünk sorra, pedig csak ketten voltak előttünk.KépKépKép Még szerencse, hogy vittem tejet és tudott enni a baba.
A vizsgálatok eredményét kb. csütörtökön fogjuk megtudni, addig nem mondanak semmit.Kép
Ami még marha jó, hogy a dokinénink írt egy papírt, hogy adják be a Nikinek a BCG-t, de kijelentették, hogy ők ezt nem adhatják be. Felhívtam a dokinkat és szerinte csak nem akarnak azzal foglalkozni, hogy beszerezzék az oltóanyagot. Így majd csak pénteken tudja neki ő beadni, ha már kihoztuk.
Megmérték Niki súlyát és kereken 3000g volt. Egy hete is ennyi volt, így nem hízott, ami valszeg azért van mert kap vízhajtót és emiatt a súlya is csökken. Azért remélem nemsokára elkezd majd hízni és nem marad ilyen kis picurka.
Majd még jelentkezem, ha lesz valami.

Mindenkinek jó babázást!Kép

Laura
Laura2

Sziasztok!

Ma már másodszorra irok... Ilyen sem volt még! Láttam, hogy az előző irásom alatt többen is irtatok. Zsoltika meg alszik, mint egy tündérke! Csak mi lesz éjszaka? Kép

Judit, nem semmi Virág súlya! Fiammal, Zsoltikával pont egy napon születtek (ő is a MÁV-ban), és mi még csak 5 kilósak vagyunk! Hihetetlen! Nagyon szép baba, gratula neked is a jó alváshoz. KépKépKép

Zsizsa, én is igy vagyok vele, hogy ha valamiért nem tudok jönni, máris hiányzik a topic.

Barbi, én is a hétvégét élvezem a legjobban, amikor Apa itthon van egész nap. KépKépKép Most hétköznap sajnos sokat dolgozik, és ez olyan rossz!Kép A picivel imádják egymást, és olyankor én is szabadabb vagyok egy kicsit. Nem tudom, irtad-e korábban, de nincsenek a közelben magyarok? Barátnőmék az USA-ban élnek, ott találtak magyar párokat, velük nagyon jól elvannak. Biztos szép a táj, de az nem jó, hogy az emberek zárkózottak, nehéz igy barátkozni.

Laura, nagy drukk nektek! Sajnálom, hogy nem lehetsz Niki mellett! Még egyszer: kitartás! Sajnos a magyar egészségügy Kép

Vera, hogy vagytok? Rég irtál... Korábban kérdezted a kipirult arcot: nálunk ilyen még nem volt. Bár olyan szokott lenni, hogy az egyik oldalon "elfekszi" a fejecskéjét, vagyis nyomja a pelus, amin alszik, de az elmúlik hamar, néhány perc alatt.

Edit, Boti biztos édes szopi közben! Én is úgy szeretem nézni Zsoltikát, ahogy szuszog, elégedett, és olyankor majd' elolvadok! Kép

Zit, klassz gifek! Kép Próbáltam megnyitni azt az oldalt, de nem sikerült. Kép

Lányok, valaki irta még régebben, hogy Pampers pelus pontokért lehet játékokat kapni. Hol van a pelus csomagján a pont? Én nem látom... Lehet, hogy én vagyok vaksi. Nekünk most 2 csomag is van, jó lenne olyan játékot szerezni.

No megyek, nyöszörög Zsoltikám. Mindenkinek jó pihizést, hosszú alvást éjszakára!

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, nem mondom! Kép
Gabi: én írtam, nem pont van a csomagján...a képet kell kivágni, asszem tán egy anyuka a babával...azt kell elküldeni. Majd megírom pontosan Kép

Holnap megyünk a neurológiára 12-re. Nagyon izgulok, remélem, minden ok lesz!
Fanni hason már nagyon szépen könyököl, és majdnem kinyomja magát...kivi leszek mit mond holnap a dokinéni Kép

Képzeljétek, Fanni ma alvás terén rekordot döntött! Tegnap este 21.30-tól ma reggel 8.15-ig egyfolytában aludt. 7-kor megnéztem, hogy minden rendben van-e...és igen Kép

Na megyek, mert kitúrtak a gép elől Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Ahhoz képest hogy szombaton milyen kihalt volt itt minden, mostanra annyian és annyit írtatok, hogy alig győztem visszaolvasni Kép

Most egy kis büszkélkedés, vagy akár dicsekvés következik Kép Kép Az én kis tündérkém nagyon sokat néz engem szopi közben, és ez már kb. 3-4 hetes kora óta így van. Lényegében azóta, mióta egyre ügyesebben tud fókuszálni a szemecskéivel. És amennyit vigyorog, hát az valami csúcs Kép Imádja ha beszélgetek hozzá és közben simogatom az arcát, arra mindig hatalmas mosolyokkal válaszol Kép Egy hét óta pedig már mindenféle hanggal is kifejezi magát, meg tudnám olyankor zabálni Kép Minap előadott egy "agúúú"-t, apja persze egyből dicsekedett hogy az ő pici lánya már kimondta hogy "apu" Kép Kép

Kicsi fiam viszont halálra ijesztett minket tegnap Kép Amikor nem láttuk, megevett majdnem egy egész levéllel a vastablettámból Kép Délben lefeküdt aludni, egyszercsak fura hangok jöttek a szobából, szegényke arra ébredt hogy hány Kép Kép Elég szép adag jött ki belőle, de szerencsére az összes tablettától is megszabadult vele, nagyon minimális szívódhatott fel, főleg csak az a máz róla. Mindenesetre felhívtam az ügyeletet, ahol azt mondták hogy ha kihányta, akkor nagy gond nem lehet, amennyi vas felszívódhatott, az nem árthat. Szegénykém utána még hányt egyszer, bár már jóval kisebb adagot, és kétszer volt hatalmas adag szurokfekete hasmenése is Kép Szerencsére ennyivel megúsztuk a dolgot, 3-4 órával a rosszulléte után már jött, és ő maga kért kenyeret, magától ivott rá jó sokat, szemmel láthatóan rendbejött. Délután már követelte az adagját a paprikás krumpliból, ami az egyik kedvence Kép Ma reggelre még jó fekete, igazi "vasas" kakija volt, de már normális állagú, úgyhogy úgy tűnik tényleg túl vagyunk a dolgon szerencsére.
Én viszont nem győzök tépelődni magamban, tök felelőtlennek érzem magam, mert a gyógyszer kint volt a konyhapulton, bár meg voltam győződve róla, hogy ott nem éri el a kis lurkó. Hát pedig elérte, mint a mellékelt ábra mutatja... Kép Kép Úgyhogy Lányok, ha majd oda kerültök, hogy mászkál, pakol a csemete, nagyon-nagyon-nagyon figyeljetek oda. De lehet hogy jobb már most elkezdeni az elpakolást, minél hamarabb hozzászokni hogy semmi kint nem maradhat, mert mindent megtalálnak, mindenre kíváncsiak. Most szerencsénk volt, de járhattunk volna sokkal rosszabbul is Kép Bele se merek gondolni mi lett volna ha a vastabletta helyett mondjuk fájdalomcsillapítót vagy valami hasonlót eszik meg Kép Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Megint jo regen jartam erre, rossz volt a gepunk. Raadasul meg az eso is esett (most is esik), igy setalni sem tudtunk... mar kezdtem depizni.

Laura,
szoritunk, hogy a pici lany mielobb rendbejojjon. Szerintem ti is hamarosan beertek minket sulyilag Kép Korhaz Kép elkepeszto! Az persze eszukbe sem jut, hogy mit el at amugy is a baba + szulok, es akkor meg az oromet, biztonsagot ado egyuttletet is megtiltjak. Arrol nem is beszelve, hogy mar eleg regen bebeizonyitottak, hogy sokkal gyorsabban gyogyul, fejlodik a baba, ha allando kontakt van a mamijaval.
BCG oltast mi is most (9 hetesen) fogjuk kapni, en ugy tudom 12 hetes korig nem baj...

Zsofi,
jobbulast nektek! Azert jo, hogy ott a mamad es van segitseged. Pasi Kép

Barbi,
elvileg a nagykovetsegen keresztul lehet intezni mindent, de itt nincs csak konzulatus es azon keresztul eleg draga + tobb honapig tart. Ugyhogy most a nagyszulok probaljak intezni Emma kulonbozo papirjait Mo-on, ha sikerul valami, majd megirom. utlevelet ittenit kerunk (mivel kiwi a lanyKép), es majd ha valamikor visszamegyunk, akkor otthon kerunk magyar utlevelet is.
Egerek brrrr - en elvesztem az eszmeletemet mar a latvanyuktol is.
Kanadan mi is gondolkoztunk, de a hideg miatt kiesett. Miota vagytok kint?

Nyuszimano,
gratula Petra gyarapodasahoz, Emma 6 hetesen volt ennyi Kép

Gabi75,
azta! Nem semmi a heti 454 gramm hizas. Nekunk 1x volt 200gramm, de annak is ugy orultunk, hogy csak na Kép Orulj neki, ha sokat alszik, legalabb te is tudsz pihenni.
a mi (nem)alvasi szokasaink: zsebiben, vagy seta kozben no meg persze cickoval a szajaban volt hajlando csak aludni par orat... aztan mar 3 napja alszik ejjel kb. 4 orat, es nappal is. Szerintem ez minden babanal mas, es meg magukhoz kepest is allandoan valtozo. Oltast remelem gond nelkul tuleltetek.

Edit,
nalunk a tejkiutes elmult amikor teljesen abbahagytam a tejtermekek fogyasztasat. Persze lehet hogy nincs osszefugges, de egy probat talan meger.

Vera,
Gratula Bence alvasahoz. Beirnad a tablaba, hogy Emma 53cm-rel szuletett? Csak nalunk hianyos a tabla... Koszi!

zit,
Ciprus Kép voltunk ott par napot, nekunk nagyon bejott. Nem lesz rossz, ha a parod kimegy dolgozni es egyedul leszel otthon a babaval? En mar attol rosszkedvu vagyok, ha kesobb jon haza

Dbarbi,
drukk holnapra, es szerintem se aggodj a forgas miatt. Emma sem valoszinu hogy fog forogni... utal hason lenni, en meg nem eroltetem (pedig mar tobben mondtak hogy nem baj ha sir, akkor is "kell" hason lennie - hat szerintem meg baj ha sir, igy nincs hason)

Zit, Dbarbi,
gifek nagyon jok, probaltam megnyitni az oldalt, de nekem nem sikerult

Szules:
fizikailag engem egyaltalan nem viselt meg, 3 ora mulva letusiztam, azert "csak" olyan sokara, mert addig szopizott Emma. Aztan attaxiztunk a korhazbol a szulootthonba, teljesen jol jottem-mentem-ultem... pedig kaptam jo nagy vagast. Viszont lelkileg en is sirosabb lettem, holott elotte soha. Es a szules utani depi is elmaradt, pedig papinkat alaposan felkeszitettem ra Kép

Fogamzasgatlas:
en korabban is tabletta-ellenes voltam. Par eve lehetett kapni a DM-ben fogamzasgatlo filmet (a pontos nevere mar nem emlekszem), az ovszereknel volt, hosszukas vekony feher doboz... semmi karos nincs benne, es nekunk anno bevalt

Tobben irtatok, hogy 7 hetes korra 1.7kg korul hiztak a babak a szuletesi sulyhoz kepest. Emma csak 800 grammot hizott, en eddig ugy tudtam, hogy ez jo... de azert ez eleg nagy kulonbseg... majd szombaton rakerdezek (akkor megyunk mazsalniKép) Addig is ugye van itt meg olyan baba, aki heti 150 gramm korul hizik?

Emma szinte a kezdetektol nyitott szemmel szopizik, es par hetes koratol figyeli az arcot/szemet... meg mindent. 3 hetesen mar mosolygott, es mar egy ideje gyakorolja a nevetest is, de egyelore meg csak a "hangos mosolynal" tart Kép Viszont "beszelni" csak most vasarnap kezdett, nagyon meselt a papijanak, csak neztunk! Es azota is tart Kép

Alvas: irigykedem am nagyon ahogy olvasok a sok-sok ataludt ejszakarol Kép
Talan picit jobb lett nalunk is, az utolso 3 ejszaka mar egesz jo volt - 4 orakat aludt, sot meg napkozben is szunyalt! Elotte viszont se nappal se ejjel nem akart 1/2-1 oranal tobbet aludni.
Van meg valaki, akinek nem tul jol alvo babaja van, vagy csak Emma ilyen bulizos Kép

Lanyok, nektek volt fuggoleges barna csik a pocitokon? Ez elmulik meg valaha? Mert nekem semmit sem valtozott Kép

Most ennyi, mert megunta az egyedul jatszast...

A babakat meg neztem am es meg mindig gyonyoruek Kép es udv az ujaknak!

batkamano
batkamano

Sziasztok :-)

Most csak olvasgatok, mert itt van az anyukám. (120 km-ről jött, sz'al nem akarok ideragadni.)

Gabi:
A Pampersen nem pontok vannak, hanem pontokat ér az elején lévő kép.
Majd leírom pontosan a játékszabályokat. Amúgy nekem akkor küldtek termékmintát, mikor Ákos 3 hónapos lett és abban volt benne ez a gyüjtési akció.
A lényeg a lényegben, hogy nem dobd ki a zacsikat, aztán majd írom, mi mennyit ér és mire lehet beváltani.

Na, de mentem, majd jövök, ha anyum hazament.

Addig is nagy pusz mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Megvagyunk mi is csak az utóbbi napokban csak olvasgatni tudtam, írni már nem volt időm. Mostanában nagyon fáradt vagyok, semmihez nincs erőm.Kép

Bence nagyon szépen növöget, már 4,55 kiló és kb. 54 cm! Hihetetlenül gyorsan gyarapszik, már jó kis husi mindenhol.Kép
Az utóbbi egy hétben egyre kevesebbet alszik, van hogy csak 1 órácskát, aztán felébred és a következő szopiig - ami így nem mindig 3 óra múlva következik, mert nem bírja ki addig - foglalkozni kell vele. Ennek én nagyon örülök, már nagyon ügyesen nézegeti a játékait, amit tud azt már meg is fogja. Csak az a baj hogy sokszor nem érdekli semmi, csak sír, és ilyenkor hamarabb meg is kell etetni, mert csak a cici segít. Úgyhogy nálunk nemhogy javulás állna be kaja szempontból, inkább romlás, mert most már napközben össze-vissza eszünk.
Mondjuk én ezt nem bánom, szívesen adok neki bármikor, mikor kéri, már a hasa sem fáj, így viszont sokkal kevesebbet sír mint régen, teljesen kiegyensúlyozottKép de ezt azért nem fogom elárulni a védőnőnek... Kép

Ma reggel 20 percen keresztül vigyorgott rám, és most először hangosan nevetett, amivel nagyon boldoggá tett. Ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphattam volna tőleKép ugyanis épp ma van a szülinapom.

Napról-napra egyre ügyesebb. Már nagyon jól követi a szemével a tárgyakat, sőt utánam egyfolytában forgatja a fejétKép
Ez nálunk azért is nagy szám, mert koraszülött révén, Bence még csak 1 hónapos lenne most, és összehasonlítva a barátnőm kisfiával (aki 5 nappal később született mint Bence), ez meg is látszik. Vagy nálunk érezhető az 1 hónap amennyivel hamarabb megszületett, vagy az ő babájuk túlfejlettKép ő 2hónaposan hasról hátrafordul és nagyon sokáig tudja hason tartani a fejét. Bence is tartja de még nem túl sokáig, ő inkább megelégszik azzal hogy ide-oda fordítgatja a fejecskéjét ha hasra tesszük.
Sokan ajánlottátok hogy altassam hason, na ez megtörtént.Kép Már egy pár napja egész éjszaka így alszik, és nagyon szereti. Délelőtt sírt is, mert a mózesben visszafordítottam hátra, mert úgy belefúrta az arcát a pelusba, hogy féltem hogy megfullad. Nem is aludt el végül, úgy kellett elringatni a karombanKép

Szóval megvagyunk, Bence egyre aktívabb, én meg egyre fáradtabb vagyok... December első hetében hazamegyünk anyukámékhoz Szolnokra, talán ott majd kipihenem kicsit magam. Lesz aki ugráljon a babó körülKép mindenki nagyon lelkesKép

Sajna holnap kapjuk a 2 hós oltást, remélem nem viseli meg nagyon! Kép

Felrakom a táblát mert tényleg rég volt már:

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center>Baba szülinapja</center> <center>Baba születési adatai</center> <center>Baba kora</center> <center>Testvérkék</center>
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 gr / 56 cm 4 hó + 18 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm 4 hó + 8 nap első baba
Zsuzsu Zsófi 2003.07.10 4300 gr / 57 cm 3 hó + 25 nap
Anita77 Róbert 2003.07.15 2600 gr / 50 cm 3 hó + 20 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 gr / 55 cm 3 hó + 12 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 gr / 53 cm 3 hó + 3 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 gr / 54 cm 12 hét + 3 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 gr / 54 cm 11 hét + 5 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 gr / 54 cm 10 hét + 4 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 gr / 50 cm 10 hét + 0 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 gr / 48 cm 9 hét + 5 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 gr / 48 cm 9 hét + 2 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 gr / 51 cm 9 hét + 1 nap első baba
76Vera Bence 2003.09.02 2150 gr / 48 cm 9 hét + 0 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 gr / 8 hét + 6 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 gr / 54 cm 8 hét + 4 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 gr / 52 cm 8 hét + 3 nap első baba
Judit74 Virág 2003.09.10 3300 gr / 53 cm 7 hét + 6 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 gr / 55 cm 7 hét + 6 nap első baba
Laura2 Nikolett 2003.09.21 2600 gr / 49 cm 6 hét + 2 nap első baba
Susie_ Anna Gréta 2003.09.23 3200 gr / 56 cm 6 hét + 0 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 gr / 56 cm 6 hét + 0 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29. 3670 gr / 51 cm 5 hét + 1 nap Donát
Edit Botond 2003.10.03 3350 gr / 57 cm 4 hét + 4 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 gr / 56 cm 3 hét + 2 nap első baba
</pre>

Most mennem kell, mert Bence kint alszik az erkélyen, viszont iszonyatos hangzavar van az építkezés miatt, úgyhogy be kell hoznomKép pedig olyan jó idő van!

Üdv mindenkinek: Vera + Bence (9 hetesKép)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Vera, sok boldog szülinapot neked is és Bencének is Kép Kép
Szerintem ha jó idő van, és nyugodtan alszik kint a pici, csak a hangzavar miatt nem kell behoznod. Kicsi fiam tavaly csempevágó, betonkeverő, fúrógép, stb. zajára aludt tök nyugodtan, ugyanis folyt a lakásfelújítás. Viszont egyáltalán nem zavarta. Ha nem tetszik neki, úgyis jelzi majd Kép

Szisztok, Diti
diti

Vera, én most hallottam, hogy a gyerekek 3-4 éves korukig azért beszélnek nagyon hangosan, mert nagyotthallanak, éppen azért, hogy ne zavarja a pihenésüket a zaj, és sokat tudjanak pihenni.

Ez nem bizti, hogy így van, csak infó!

Zsuzsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi,

de jó hogy egy napon született Zsolti Virággal! Kép Hány órakor? Állítólag akkor a telihold és a hidegfront nagyon sok bébit előbb a világra 'segített'.
Most nem tudok visszaolvasni, de majd reagálok a többi írásra is.

Jó éjt,

Judit
Judit74

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk a neurológián. Hát mit mondjak, dobtunk egy hátast anyuval. Az épület pici, itt van a szomszéd utcában, nem gondoltam volna, hogy ez az. Senki nem volt szerencsére, csak mi.
A doktornő megkért, hogy vetkőztessük le FAnnit pelusra, én pedig meséljek a szülésről, hogy felsírt-e meg ilyenek. Aztán "megtornáztatta"...Fanni elöször csodálkozott egyet, majd legörbült a kis szája és ordított végig. Biztosan nem fájt neki, olyanokat nem csinált vele, csak idegen volt a nő. Fanni mostmár megismeri az embereket, akik szeretik őt. Olyanokat csinált a nő, hogy csak lestem, kezénél-lábánál fogva lógatta mindkét oldalon, tekergette, emelgette, "gyalogoltatta"...ilyenek. Majkd közölte, hogy baj, hogy nem akar MÁSZNI!!!! 4 hónapos könyörgöm! Kiakadtunk persze rendesen anyuval. Amúgy nincs semmi komoly baja, minden ok, csak lazábbak az izmai, így mindent késöbb fog csinálni. És?? Akkor mi van?? Nem hajt a tatár...
Azt mondja - ez volt a legkirályabb - vegyek egy hula-hopp karikát! Láttátok volna a fejemet erre...aztán mondta, hogy Fanni kapaszkodjon bele (hason) és húzzam...meghogy tekerjek össze egy lepedőt, az ő testszélességéhez, fektessem rá hasra és emeljem meg a lepedőt annyira, hogy a kezei és lábai lelógjanak és így tanítsam meg mászni.
Jah és hogy mindez attól van, hogy nem fektetem hason! Éjjel mindegy, hogy hogy alszik, de nappal tegyem hasra..azt mondja, hogy az nembaj, ha ordít! Neki! Magyarul semmi baja sincs, én nem fogok semmitsem eröltetni, ami neki nem jó! Szerintem azzal, hogy eröltetem sokkal többet árthatok, mint használok. Anyum engem sosem tett hasra, mert ordítottam. FAnni elvan hason, de azzal, hogy tartja a fejét sokáig, nyilván elfárad, és így nem tud sem úgy játszani, sem nézelődni annyira, amennyire akar. Pedig nagyon szeret játszani, nézegetni a játékait, átpakolni egyik kezéből a másikba. A cumit is vissza tudja tenni a szájába. De pl. csak 3 napja könyököl fel hason....ha ezt sem csinálná még, nemis tudom mit mondott volna a nő.
Ez volt a nagy kaland, jah és 1 hónap múlva kontroll. Ha addig nem szalad, nemtom mi lesz....

Komolyra fordítva a szót, asszem ki kéne kérnem egy másik orvos véleményét is...

Most mennem kell, jók legyetek, pussz a Babáknak!

DBarbi
DBarbi

Barbi, ez röhej...Komolyan versenyre megy minden???És amelyik baba ezt nem tudja,mert nem olvasta a nagyokos könyveket? Kiakadtam, de te remélem nem nagyon...
Batkamanó, tegnap óta azon a kiwin gondolkodom... Mit jelent ez? Bocs, ha nagyon tudatlannak tünök, de sejtésem sincs mire irtad... Az állampolgársággal meg mi úgy vagyunk, ha innen egyszerüen és könnyen el lehetne intézni, el intéznénk, mivel nem, várunk amig hazamegyünk, és majd otthon könnyedén megcsináltatjuk neki. Állitólag csak személyesen lehet ezt intézni, ezért kellünk majd mi is hozzá. Nálunk is lesz kanadai útlevele Ádámnak, mert ö már állampolgárnak született, mi meg ezek után beadjuk az állampolgársági kérvényt,nehogymá csak a gyereknek legyen meg...
Barna csikom nekem is volt, igaz,hogy nagyon halvány, valamikor a második hónap táján tünt el. Egy darbig nézegettem,aztán elfelejtettem megnézni,most meg már nincs ott. Bezzeg a piros csikok...Állitom, hogy amióta megszültem rondább lett. Igaz, csak a terhesség utolsó két hetében jött elö, és igen kevés, csak 2 tenyérnyi kis folton van néhány csikocska, de szülés után tiszta bordó lett, jobban látszott,mint valaha. Most már halványodik az is, de még mindig jobban látszanak,mint amikor tehes voltam.
Vera, boldog szülinapot!! KépKépKép
Nálunk Ádám tegnap óta ugyanezt müveli,mint Bence. Ébren alig van el, csak nyüglödik, max 3-szor 10 percet alszik délutánig. Aztán egy kicsit még alszik délután is, és végül a nagy alvás az már az esti. Igaz,hogy este 9-töl reggel 6-ig alszik, de napközben most már elég keveset. A Babygymben el van egy darabig, de utána már ott sem jó, jöhet anya, és bevetheti az összes tudományát, dalocskáit, mondókáit , hogy kihúzzuk a következö szopiig. (egyébként most cáfolt meg ÁDám, mert elaludt idöközben...)
Lányok, ti mit tudtok, kb mikor várhatóak az elsö fogacskák?? 2-3 napja ömlik a nyál Ádámból, és mindent tömköd a szájába, amit ér. Köztük az én ujjamat is, és jó izüen nyammog rajta. Ki van zárva, hogy a foga, csak elgondolkoztam,hogy az vajon mikorra várható,mert szerintem akkor már úszni fogunk a nyálban...
Én nem altatom Ádámot a hasán, még egyszersem próbáltam,nem hinném,hogy szeretné. Itt kapásból a hátonalvást javasolták a kórházban, és ö is úgy szeret aludni. Napközben 2-3-szor én is hasra dobom, és ennyivel ki is elégitem a hasonnézelödési igényét, a végén már elunja magát és sirdogál ha hason van. NAgyon ügyesen tartja a fejét, de már elég régóta, kb 2 hónapos korától,amikor megfordult hasról hátra. De én nem nyüstölöm csak amennyit látom,hogy szivesen csinál.

Na,megyek, millió a dolog itthon...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?