Sziasztok!
Megint jo regen jartam erre, rossz volt a gepunk. Raadasul meg az eso is esett (most is esik), igy setalni sem tudtunk... mar kezdtem depizni.
Laura,
szoritunk, hogy a pici lany mielobb rendbejojjon. Szerintem ti is hamarosan beertek minket sulyilag
Korhaz
elkepeszto! Az persze eszukbe sem jut, hogy mit el at amugy is a baba + szulok, es akkor meg az oromet, biztonsagot ado egyuttletet is megtiltjak. Arrol nem is beszelve, hogy mar eleg regen bebeizonyitottak, hogy sokkal gyorsabban gyogyul, fejlodik a baba, ha allando kontakt van a mamijaval.
BCG oltast mi is most (9 hetesen) fogjuk kapni, en ugy tudom 12 hetes korig nem baj...
Zsofi,
jobbulast nektek! Azert jo, hogy ott a mamad es van segitseged. Pasi
Barbi,
elvileg a nagykovetsegen keresztul lehet intezni mindent, de itt nincs csak konzulatus es azon keresztul eleg draga + tobb honapig tart. Ugyhogy most a nagyszulok probaljak intezni Emma kulonbozo papirjait Mo-on, ha sikerul valami, majd megirom. utlevelet ittenit kerunk (mivel kiwi a lany
), es majd ha valamikor visszamegyunk, akkor otthon kerunk magyar utlevelet is.
Egerek brrrr - en elvesztem az eszmeletemet mar a latvanyuktol is.
Kanadan mi is gondolkoztunk, de a hideg miatt kiesett. Miota vagytok kint?
Nyuszimano,
gratula Petra gyarapodasahoz, Emma 6 hetesen volt ennyi
Gabi75,
azta! Nem semmi a heti 454 gramm hizas. Nekunk 1x volt 200gramm, de annak is ugy orultunk, hogy csak na
Orulj neki, ha sokat alszik, legalabb te is tudsz pihenni.
a mi (nem)alvasi szokasaink: zsebiben, vagy seta kozben no meg persze cickoval a szajaban volt hajlando csak aludni par orat... aztan mar 3 napja alszik ejjel kb. 4 orat, es nappal is. Szerintem ez minden babanal mas, es meg magukhoz kepest is allandoan valtozo. Oltast remelem gond nelkul tuleltetek.
Edit,
nalunk a tejkiutes elmult amikor teljesen abbahagytam a tejtermekek fogyasztasat. Persze lehet hogy nincs osszefugges, de egy probat talan meger.
Vera,
Gratula Bence alvasahoz. Beirnad a tablaba, hogy Emma 53cm-rel szuletett? Csak nalunk hianyos a tabla... Koszi!
zit,
Ciprus
voltunk ott par napot, nekunk nagyon bejott. Nem lesz rossz, ha a parod kimegy dolgozni es egyedul leszel otthon a babaval? En mar attol rosszkedvu vagyok, ha kesobb jon haza
Dbarbi,
drukk holnapra, es szerintem se aggodj a forgas miatt. Emma sem valoszinu hogy fog forogni... utal hason lenni, en meg nem eroltetem (pedig mar tobben mondtak hogy nem baj ha sir, akkor is "kell" hason lennie - hat szerintem meg baj ha sir, igy nincs hason)
Zit, Dbarbi,
gifek nagyon jok, probaltam megnyitni az oldalt, de nekem nem sikerult
Szules:
fizikailag engem egyaltalan nem viselt meg, 3 ora mulva letusiztam, azert "csak" olyan sokara, mert addig szopizott Emma. Aztan attaxiztunk a korhazbol a szulootthonba, teljesen jol jottem-mentem-ultem... pedig kaptam jo nagy vagast. Viszont lelkileg en is sirosabb lettem, holott elotte soha. Es a szules utani depi is elmaradt, pedig papinkat alaposan felkeszitettem ra
Fogamzasgatlas:
en korabban is tabletta-ellenes voltam. Par eve lehetett kapni a DM-ben fogamzasgatlo filmet (a pontos nevere mar nem emlekszem), az ovszereknel volt, hosszukas vekony feher doboz... semmi karos nincs benne, es nekunk anno bevalt
Tobben irtatok, hogy 7 hetes korra 1.7kg korul hiztak a babak a szuletesi sulyhoz kepest. Emma csak 800 grammot hizott, en eddig ugy tudtam, hogy ez jo... de azert ez eleg nagy kulonbseg... majd szombaton rakerdezek (akkor megyunk mazsalni
) Addig is ugye van itt meg olyan baba, aki heti 150 gramm korul hizik?
Emma szinte a kezdetektol nyitott szemmel szopizik, es par hetes koratol figyeli az arcot/szemet... meg mindent. 3 hetesen mar mosolygott, es mar egy ideje gyakorolja a nevetest is, de egyelore meg csak a "hangos mosolynal" tart
Viszont "beszelni" csak most vasarnap kezdett, nagyon meselt a papijanak, csak neztunk! Es azota is tart
Alvas: irigykedem am nagyon ahogy olvasok a sok-sok ataludt ejszakarol
Talan picit jobb lett nalunk is, az utolso 3 ejszaka mar egesz jo volt - 4 orakat aludt, sot meg napkozben is szunyalt! Elotte viszont se nappal se ejjel nem akart 1/2-1 oranal tobbet aludni.
Van meg valaki, akinek nem tul jol alvo babaja van, vagy csak Emma ilyen bulizos
Lanyok, nektek volt fuggoleges barna csik a pocitokon? Ez elmulik meg valaha? Mert nekem semmit sem valtozott
Most ennyi, mert megunta az egyedul jatszast...
A babakat meg neztem am es meg mindig gyonyoruek
es udv az ujaknak!
batkamano