Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Paga, jó, hogy jelentkeztél, és te is vigyázz nagyon magatokra! Drukkolunk neked a CVS-hez, és biztosan minden rendben lesz! Kép

Eszti
21+2
Vendég

Paga,

már aggódtam, hogy mi lehet veled. Megy s drukk jövő hétre is! Vigyázz Magatokra! És pihizz, amennyit csak tudsz!

Szia Eszti!
Angi
angi79

Paga: jaj, pedig úgy drukkoltam. De drukkolok majd jövő héten is Kép
cory 18+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Mamik!

Paga,
nagyon nagy drukk neked, nem hiszem, hogy baj lesz!!!Kép

Lányok,
én is pityergős vagyok, ha egy kisbabát látok, már jönnek a krokodilkönnyek. Szóval a hormonok...

Kedvesek az ismerkedős történetek. Nekem is második férjem van, az elsővel 6 évig éltünk együtt, békében váltunk el. A kis párommal (mostanival) egy tollasklubban ismerkedtem meg, ő volt a vezetője, és közel 2 éves "tollasozás" után szerelmesedtünk egymásba. Elképzelhetetlennek tartom az életemet nélküle, vele éreztem azt, hogy anya akarok lenni, tőle szeretnék babát. Májusban volt az esküvőnk, júniusban fogant a baba...Kép

Hétfőn megyek genetikai uh-ra, szorítsatok!

Bori,
várjuk a képet a kiscsajszikról, ne aggódj a meszesedés miatt, biztasd a piciket, hogy még kapaszkodjanak! Pihenj sokat!

Puszi mindenkinek!

Lyly
19+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Szép napot pocisok! Kép

Esztipeszti, akkor a Ti kapcsolatotok is mesés! Kép Mi épp nyaralni voltunk Balatonfüreden, amikor 5 hónaposak voltunk, és már tudtuk, h itt a Manó a pocimba. Este 6 körül kitaláltuk, h vegyünk gyűrűt.Kép Elmentünk Veszprémbe, és a plázába meg is vettük.Kép. Aztán megálltunk Csopakon egy helyes kis csárdába, eljegyeztük egymást jól, és bevacsiztunk.Kép Most meg várjuk a Babót.Kép
Tök jó, így olvasni, h mindenki olyan jól megvan a Kedvesével, és, h ezer éve együtt, miazmás. Remélem mi is megérjük legalább a 33 házassági évfordulónak, mint a szüleim ma.Kép
Gartula mindenkinek a csodás, szerelmes életkéjéhez! Kép

A biztosítós témához. Mi nyár végén sikeresen vettünk Zuglóban egy kátyút. Szép darab volt. Az autón alufelni, bal első, bal hátsó felni szépen megérezte. A bal első guminknak vége.Kép Biztosító, azt mondta, h persze kifizetik, de a felni javításról kérjünk szakvéleményt, és majd az alapján megvizsgálják, h jogos vagy nem jogos a követelésünk. Vicc. Jah, és ugye a guminak vége, ergo cserélni kell. Na, de gumit nem illik csak egyet cserélni, hanem párban. Biztosítóék már a másik gumit nem fizetik ki, mert az nem sérült. Teljesen jól nyomják. Szegény alufelnin, meg ugye nem hagyományos tecsós gumik vannak, hanem ilyen kis szépek, aminek nem 2 forint darabja.Kép Szal elég jól vagyunk mi is. Fizessünk ki mindent, javíttassuk meg, vegyük meg, és majd talán kifizeti a biztosító. Jah, és mellesleg a szép kis árok (mást nem nagyon lehet rá mondani), másnapra el is tűnt. És az volt a mákunk, h kihívtuk a rendőröket, mert amúgy most pisloghatnánk egymásra, az urammal. Itt egy kép a kis drágáról:

Kép

Edina, Ildi, sajnálom a Ti esteteket is. Remélem, megoldódik hamar!!!

Becsi, remélem minden ok a dokinál, és nincs semmi baj!

Elérzékenyülés: Nálam is bejáccik.Kép Volt, h átölet a Párom, és attól is bebőgtem. Kapok egy olyen e-mailt, vagy olvasok valahol olyat, akkor azon is képes vagyok behisztizni. De a legújabb, h a Szilárd azt mondja a tévében, h holnap kakás idő lesz, azon is simán elsírom magam. Meg most, h itt kajálom a melegszenyámat, és az ucsó falat leesett a földre...Kép

Paga, vigyázz nagyon magatokra, és drukkolok én is!

Nicikáról tud valaki valami friss infót? 2 napja nem látom MSN-sem. Mondjuk nem is baj, h nem a gép előtt ücsörög. Remélem, azért nem látjuk, mert pihen.

Pusza, és nőjetek nagyra! Kép

Nancsika

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Doki meg volt,Afp 1,11 vagyis a kisasszony rácáfol az egy alatti értékre........
Méhszáj 3100, azt mondta ez még ok, viszont mikor hazaértünk volt kis barnás trutyi a betéten, volt ilyen valakinek turkászolás után???
Paga olvasom Te még vérzel isKép és még sem gond így annyira akkor nem parázok.
Remélem neked ennél nagyobb gond nem lesz!!Szorítok!

Most megyek pihizni biztos ami biztos.

Sziasztok

Becsi 20 /bár a doki szerint csak 19+4/
becsi
Iklad

Sziasztok!
Köszönöm, hogy drukkoltok; én is tudom, hogy nem lesz baj és szerencsére a dokim is nagyon elővigyázatos, mindent megtesz, hogy elkerüljük a mégnagyobb problémát.
Én meg a többi sorstásnak küldök nagy drukkokat!!!

Párkapcsolat: Sajnos én is az elváltak közé tartozom, mi is békében váltunk 5 év együttlét után, csak nálunk a kiváltó ok a titkárnő volt (mint a filmekben). Anno ez engem eléggé megviselt, de viszonylag hamar, 4 hónap múlva, megvigasztalódtam mostani párom oldalán, immár 8 éve. Prágában ismerkedtünk meg, az ottani magyar diákok klubjában. András az egyetem után kint maradt dolgozni, én pedig cseh szakosként a diplomamunkámat írtam odakint. Ezt fél év távkapcsolat követte, majd a nagyon jó munkáját feladva Budapestre jött miattam, és rögtön össze is költöztünk. Annyira egymásra voltunk hangolódva, hogy azonnal belekezdtünk a babaprojectbe, de csak 1 év után jött össze, melynek gyümölcse a nemsokára 6 éves Anna.
Azóta is úgy érzem/érezzük, hogy kapcsolatunk életünk végéig kitart.
Na én is pihenek két órát, majd megyek a lányokért az óvodába, azután irány anyósomék.

Bori 23+4

Bori

Kép
borkadorka

SziasztokKép

Apró életjel.
Szerdán voltam amnión, sajnos nem sikerült levenni magzatviz mintát a dokinak. Háromszor is megszurt a doki, de a hasfalam vastagsága, az elől tapadó méhlepény miatt és a magzatviz a normális alsó határán volt, ezért nem ért be a tű rendesen. Mondanom se kell hogy baromira fájt, sőt a második szúrásnál babóca még jól gyomorszájtájékon rugott, annyira nem tetszett neki a piszkálódás. Kaptam két hét mulvára időpontot, de két éjszaka gondolkodás után arra jutottam hogy nem fogok elmenni, mégegyszer nem teszem ki magamat és a babót ennek, és főleg az hogy két hét mulva se biztos hogy sikerül neki. Kép
Csak azt nem értem hogy mértnem cvsre küldtek, főleg hogy elől van a méhlepény Kép
Azóta fekszem, pihenek, a gyereket anyósom pesztrálja hála, de még keményen érzem a pocim, mert keményedik.

Nem tudjátok hogy cvst mennyi hetes terhesig csinálnak?

Netes szerelemhez annyit, hogy én is szaporitanám azok táborát akik ott ismerkedtek megKép Az exférjemmel 12 évi együttélés után mentünk szét, majd egy jó ideig nem érdekeltek a himnemű egyedek, majd belevetettem magam a netbe és a bulinet oldalán összehozott minket a sors papamacimmal, két hétig leveleztünk, majd randiztunk és összeköltöztünk, azóta együtt vagyunk, mindez majdnem négy éve történt, és ugye most várjuk a második babónkat Kép

Nah dugultam gyorsan és megyek vissza pihenni, bár elég nagy a kopácsolás, mert még mindig megy az épitkezés ezerrel, de azért aludni még tudok melletteKépKép

puszi
Ági
19+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági,
azt hiszem a cvs-t a 20. hétig csinálják, de teljesen egyetértek veled, ha nem akarod magatokat még egy ilyen tortúrának kitenni. Szegény kicsid biztosan tiltakozott a vizsgálat ellen, nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen. Miért akarják ezt a vizsgálatot? Lehet, hogy írtad, csak már nem emlékszem, bocsi...Kép

Lyly
19+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Ági: ez nagyon durván hangzik Kép Nem csodálom, hogy erre a döntésre jutottál!
cory

cory
Budapest

LylyKép

Azért javasolta a dokim, mert már nem vagyok tini lány, 38 elmultam és 35 felett ez már ajánlott. A fiamnál is volt, ott simán ment a dolog. Igazán még azon akadtam ki, hogy ugye nem csináltak elötte genetikai uhát, pedig lehet hogy már ott láthatták volna, hogy a normális alsó határán van a magzatviz és akkor inkább eleve két hét mulvára adtak volna időpontot.
Sajnos a jövőhéten betöltöm a 20. hetet igy nem tudom hogy erre esélyem lenne-e, hogy megcsinálják, de majd szerdán bemegyek a 4D uhám eredményével a dokimhoz és megbeszélem vele.

CoryKép
Köszi az együttérzést. Tudod minden para nélkül mentem, hisz már voltam ilyenen anno, de most azt mondom hogy nem csodálom, hogy nagyon sokan odzkodnak tőle és félnek. Nem semmi az ott dolgozó egészségügyisek hozzáállása lelkileg a dologhoz, néha azon gondolkodik az ember hogy nem véletlen a korbonctanra tévedt-e, mert annyir no empátia bennük.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági,
értem. A 20. hétben nem vagyok biztos, de szerintem ha a 4D uh-on nem látnak semmilyen eltérést, akkor nem valószínű, hogy baj lenne, nem?
Vigyázz magatokra, neked és a többi mamócának is szép hétvégét kívánok!

Lyly
19+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Ági!

Nekem a Schöpf Méreiben csinálták volna a múlt héten a CVS-t. Tényleg azt mondták, hogy 20 hetes korig csinálják, s nekem jövő keddre pont 20 hetes korra adtak időpontot. Ezt ma a doki eltolta 2 nappal s csak a jövő héten csütörtökön csinálja meg. Nem indokolta, hogy miért, de azt mondta, hogy simán belefér még. Ami érdekes, hogy tényleg elég futószalagon csinálják ezt, de itt mindig előző nap megelőzi egy alapos ultrahang vizsgálat. Mondjuk engem nem szúrtak meg, de már fenn feküdtem a műtőasztalon lefertőtlenítették a hasam, s ekkor volt még egy nőgyógyászati vizsgálat, ahol megállapították hogy vérzek. Ekkor közölték, hogy nem végzik el a vizsgálatot, de azért a doki még odaszólt az ultrahangos kollégájának, hogy azért azt nézd meg, hogy él e a gyerek. Mondanom sem kell, hogy egész nap bömböltem. Amúgy leletet kb 4 hét múlva kapsz a kezedbe, de állítólag 2 hét múlva telefonálnak (úgy ahogy Annácskának is mondták) ha valami gáz van, állítólag ha már a leletért mégy a megbeszélt időpontban akkor már nincs félnivalód, tuti minden rendben van. Nehéz döntés az biztos hogy megéri ez, ha egészséges lesz a baba, akkor utólag azt gondolod, hogy fölösleges dolog, de azért az ha a pici beteg lesz, akkor az az egész család életét megváltoztatja, de én magam sem tudom, hogy ha azt a hírt kapnám hogy beteg a baba képes lennék e ártani neki, amikor már most is imádom. Gyakran érzem a mozgolódását, egész nap róla álmodozom. Hú, de nehéz is ez! Dönts belátásod szerint!

Paga 19+3

Gabi
paga

Sziasztok kismamik

...csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni mert sietnem kell!

Lyly, Mariannka
Nekünk is idén májusban volt az esküvőnk!!! Kép (21.-én)

Paga
Szerintem ha elmarad akkor úgy kellett lennie! Remélem minden rendben lesz!!!

Ágiboszi
Szerintem jól döntöttél! cvs-t elvileg a terhesség korai szakaszában csinálnak csak... nem is értem ezt a 20 hetet... (ezt egy könyvben néztem meg: chorionbiopszia ajánlott vizsgálati idő 10.-12. hét, amniocentézis:14.-18. hét között, persze biztos vannak kirívó esetek)
Sógornőm babája a ctg-t sem bírta, folyton lerúgta magáról!

...pityergésről annyit, hogy én múltkor egy penészes tortát sirattam meg... anyum az én kedvemért csinálta mert megkívántam erre hagytam tönkremenni...

Pussz minden kismaminak!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ági, Paga! Sajnálom, hogy egyikőtöknek sem sikerült elvégezni a vizsgálatot, de nagyon drukkolok én is nektek és a babócáknak! Kép Paga! Ez a beszólás...Kép Elkeserítő, hogy milyen érzéketlenek tudnak lenni...

Becsi, gratula a jó AFP-hez! Barnás trutyi olykor sajnos előfordulhat turkászás utánKép Sztem semmi jelentőséget nem kell tulajdonítani neki, csak pihenj egy picit! (Bár lehet, átmenetileg én is aggódnék...)

Lyly, Paga, Becsi, Ági! Jó, hogy jelentkeztetek, és hoztátok a híreket!

Remélem, a többi pihenő kismami (akik mostanában nem jelentkeznek) is jól van, és a babáik is!

Puszi!

Anita (21+0 v. 22+6, de nincs igazán jelentősége, csak készülök esetleg hamarabbraKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ja, voltam ma is fogdokinál! Nem fájt!!!KépKépKép
(Hétfőn ismét megyünkKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita! De jó, hogy már jársz fogorvoshoz. ÉN ezek a hülye vizsgálatok váratlan események miatt ezt most elhalasztottam, de rá kell utánna hogy szánjam magam. Remélem nem nagyon kell a fogaimhoz hozzányúlni. Nem vagyok egy nagy fogorvoshoz járó, de szerencsére jó fogakat örököltem.

Paga 19+3

Gabi
paga

Sziasztok!

Azért nem jelentkeztem, mert megint rossz a gépünk.

Üdv. az újaknak!
Drukk aki vizsgálatra megy!

Mi jól vagyunk, de most elég nagy dilemmába kerültünk. A doki elmegy a váci kórházból a Szabolcs utcaiba. Voltunk körülnézni.
6 szülőkabin van,ajtó helyett függönnyel.
A csecsemős aranyos volt, de mondta, hogy nem szokás a mamáknál a szoptatás és igy éjszakára be kell adni a babákat. Hát én nem fogom az biztos!!!
Szerintetek mit csináljak?
Tök rendes dokim van, Ti mit tudtok a Szabolcs u. klinikáról?

Tünde 23+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sikerült azért visszaolvasni.

Babakocsi téma: szerintem nem lehet egy babakocsival megúszni. Nekünk van egy kétfunkciós ABC Design amihez adtak mobil mózest, a fekvőfelülete 90cm. Nemrég vettünk egy esernyő sportkocsit, amit szintén lehet fektetni.

Hálapénz: mivel utólag adjuk, én csak akkor adom, ha minden ok volt. Két éve 40000,--t.

Pártalálás: mindegy hol találjuk meg az Igazit, csak meglegyenKép Szerintem is jó erre a net!! igy otthon ülve is lehet válogatni.Kép

Bababútor: Tapasztalatból én nem ajánlom a 120*60-as ágyat, mert hamar kényelmetlen lesz, főleg, ha forog. Persze ha nincs több hely, akkor muszáj.

Mindenkinek jó hétvégét, igyekszem jönni!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Én ott is szültem egyet Kép Nagyon kevés a rooming-in ágy, és az is csak nappali, ahhoz, hogy éjszaka felkeltsenek szoptatni, gyerekorvosi hozzájárulás kell.
Mi is hagyományos szobában voltunk, három óránként hozták ki Lucát egy órára, túléltük, de nem tetszett. A kaja pocsék - mondjuk sztem mindenütt az.
A szülészet: EDA mánok, mindenkit rábeszélnek, és nagyon profin csinálják. Én Rékát simán szültem, Lucát EDÁval, megintcsak szigorúan szvsz nem volt könnyebbség - bezzeg a 1,5 l teát+1,5 l sóoldatot kipisilni úgy, hogy 6 órán át nem kelhetsz fel...
Viszont ha bármi gáz van, nagyon profik - egészségügyis ismerős szerint itt van az egyik legjobb NIC az országban.
Borcsa (21+3)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Tünde!
Meg vagytok elégedve az ABC D. kocsitokkal? Ma is olyat vennél, ha újra kétfunkciósra lenne szükség?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Tünde
A sogornőm ott szült februárban. Amikor voltunk látogatni akkor mintha láttam volna baba-mama szoba feliratot az egyik ajtón. Viszont 14 év alatti gyereket nem akartak felengedni látogatni (látogatási időben), hiába mondtuk, hogy neki született tesója. Meg kellett várni míg a portás v. bizt.őr(?) hazamegy és így fel lehetett neki is osonni. Az emeleten már nem szóltak érte.
Ajtó helyett függöny?? A János kórházban is így van. Van külön szoba is de ha foglalt..... Én kétszer szültem és mindkétszer függöny volt a szülőágy körül. Engem valahogy nem zavart. Ott annyira nem azzal foglalkoztam, hogy van-e ajtó vagy függöny vagy akármi is. Inkább az a lényeg, hogy utána együtt lehessek a babóval amennyit csak akarok. Persze ez csak az én véleményem.

Szilvi és Katababa
szisz2

Ha már kórházasdinál vagyunk, gyorsan elmesélem pár napos Istvános benntartózkodásom tapasztalatait.

Az anyukákkal egy ágyban alszanak a babák (van az ágy végére felakasztva rácsos kiságy, de abba mindenki ruhát pakol), szóval a mamáknak kicsi a hely. Én olyan ágyat kaptam, amiben csak félig volt deszka, úgyhogy lelógott a rugókon. Sok szék van a szobákban, az én ágyamhoz 3-at adtak.
Reggeli: 2 zsömle+baracklekvár vagy vaj
Ebéd: tésztás krumplileves + tökfőzelék és rántott párizsi
Vacsi: 1 szelet kenyér, vaj, 1 vastag szelet párizsi
A vacsi mindig ugyanaz volt, ebédhez csak egyszer volt szerencsém. Ebéd előtt megkérdezték, hogy ki szereti, mert aki nem szereti, az nem kap semmit! Állítólag hétközben jobb a kaja. Folyosón volt hűtő. Enni csak ágyban tudtam, mert asztal nem volt.
Este bejön a nővérke, hogy lehet menni babát fürdetni, állítólag este nagy a tumultus.
Van olyan szoba, ahol van pelenkázó, de amikor én voltam csúcsforgalom volt, és a többi szobába is tettek babát-mamát.
A zuhanyzó nem Ritz, de el lehet viselni.
Ja, és ez csak az 1. emelet, a többit nem tudom.
Remélem legközelebb áprilisban megyek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Ja és a dokik kissé alultájékozottak. Nekem nem tudták a terhességi hetek számát, és azt se nagyon, hogy miért vagyok benn. Első nap megkérdezték, hogy mikor megyek már a műtétre? Azt hittem hanyattesek az ágyon. Mondtam, hogy tudtommal engem nem műtenek. Miért, hát nem maga a császáros? Mondom nem, én ahhoz még kicsi vagyok, nézze meg, alig van pocim.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lányok! Köszi az eddigi infókat!
Nekem is az a legfontosabb, hogy szülés után együtt lehessek a babával, mert nekem csak igy indul be a tejci!
Rita: Meg vagyok elégedve a babakocsival, a mienk nagy kerekű, elég nehéz, de terepre kell.
Premy Alu a pontos tipusa.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,
a Szabolcs utcai kórházról nem sokat tudok. Egy kismama ismerősöm fog ott szülni januárban. Nincs itt a szülészetek topic alatt ilyen?
Anita,
jól haladsz ezzel a fogdoki dologgal. Kép
Ági,
sajnálom, hogy ennyit szenvedtetnek!

Mindenkinek jó hétvégét!
Angi 23+0
angi79

Paga
Drukkolok hogy minden rendben legyen!!

Tunka
sajnálom hogy neked is feküdnöd kell a méhszáj miatt, mint Nicikának, vigyázz nagyon magadra és a babákra!

Nem nagyon tudtam mást végigolvasni, de mindenki remélem jól van, és a babák is.

Rólunk: Voltam ma dokinál, nagyon édes volt a kisbabánk, nagyokat ásított nyújtogatta a nyelvét és folyamatosan mozgott.Kép
Méretek:
súly: 601 gramm
haskörfogat: 190,7 mm
fejkörfogat: 209,8 mm
combcsont: 40,5 mm
kora: 22,6 hét

Mindenkinek jó hétvégét, és Jó éjszakát!Kép

AlinaKép
Vendég

Sziasztok!

A mi gépünk is befarcolt tegnap éjszaka, az a bizonyos "kék halál" A párom még nem is látott ilyet. Kaptunk egy riasztást, hogy vmi vírus be akar törni a gépre, de mire a karantént leokézhattuk volna, bejött a kék képernyő. Újraindítottunk, és többet nem jött be a windows. Nekünk ez azért gáz különösen ( az elvesztett adatokon kívül) mert ugye a mi gépünkhöz van a net, és ehhez kapcsolódik 3 gép. A hálózatot meg összehozni.....vért izzadtam megintKép

MI jól vagyunk, itt van a leendő keresztapa, úgy érzem, mintha két férjem lenneKép Ketten óvnak, babusgatnak, isznak, és tengeralattjárós filmet nénekKép De leg. hagynak netezni. Voltunk korcsmázni is, igaz csak 20 percet, mert nagy volt a füst és nem akartam kockáztatni. Apucik söröztek, mi meg Bencével kóláztunkKép
HOlnap biliárdozni megyünk, holnapután meg a párom munkahelyére ebédelniKép Olyan furi hogy a párom főz és még fizetni is kell érteKép De a keresztapának ez a kívánsága, ám legyenKép

Ma egész délelőtt takarítottam, mosogattam, mostam, és nem is keményedett a hasam. De most érzem egy kicsit, pedig nem csináltam egész délután semmit... Ki érti ezt?

Paga, sajnálom hogy elmaradt a vizsgálat, drukk a következőhözKép

Ági, szörnyű amit írtál, drukk hogy ne legyen semmi gond! Szvsz is próbáld meg a cvs-t a másikat én se csinálnám meg a helyedben még 1x.

Nicika, Tunka, Bencétől gyógypuszik mennekKép Meg tőlem is persze, csak a Bencéé jótékony hatásúKép

Puszi mindenkinek, jó éjtKép

Zsu
18+4

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt,

gondolom nincs itt senki. Kép Mi már nem tudtunk aludni.
Alina,
szép nagy a babátok. Nekem 1 hete 21 hetesen volt 430 gramm a csajszi. Ilyenkor nagyon nőnek a babuk a könyv szerint, illetve híznak. Kép
Zsu,
jó szórakozást a keresztapuval.
A mi leendő keresztanyunk tegnap este, ha minden igaz bement szülni. A 3.baba lesz, de még nem tudunk semmit. Izgulok!!!
Puszi Lányok!
Én ma kozmetikába megyek kényztetni magam, utána pedig csavarogni párocskámmal.
Angi
23+1
angi79

Jó reggelt!

Mit gondoltok, terhesség alatt egyszer sem lehet egy jót lubickolni a fürdőkádban?

Scullyx
19+5

KépKép
KépKép
scullyx

Jó reggelt!!!

Gyors leszek nagyon:
Tündi, én Leventét 6 éve a Szabolcs u.-ban szültem, és nincsenek jó élményeim.
Persze én is EDA-t kaptam, mint mindenki, du.2 fele, ezután nem állhattam fel, nem ehettem ,nem ihattam, majdnem szomjan pusztultam, könyörögtem, hogy adjanak vizet, két kortyot kaptam.Nehogy odahányjak.És akkor mi lett volna??
Én nem szenvedtem volna tovább, ők meg feltörölték volna.Kép
(közben meg is katétereztek)
(persze a beöntés és a borotválás sem maradt ki az elején)
A gyerek este 20.15-kor lett meg, szó szerint kinyomták belőlem.A betegtologató pasi és a szülésznő tanonc lefogták a lábaimat, az orvos tiszta erőből nyomta a hasamat, a szülésznő húzta a gyereketKépKép
Mondanom se kell, akkorát vágtak, mint fél ház.
A hasam bekékült, nem is tudom melyik fájt jobban.Egy hónapig ülni nem tudtam a seggemen.A hasam kék-zöld foltjai se két nap alatt múltak el.
A gyerekágyas osztályon én háromágyasban voltam, három óránként hozták a piciket, a kutya nem mutatta meg, hogy kell szoptatni.
Szülés utáni éjjel elájultam a folyosón, mert pisilni mentem, oda valahogy kijutottam, bár nem emlékszem, viszont visszafele elájultam.Kép
Csüt. este szültem, azt hiszem kedden mehettem haza.
Az eda-t tényleg profin csinálták, de szerintem nem sok értelme volt.

Szóval nekem NEM volt jó a Szabolcs-ban.
Épp ezért váltottam orvost is, kórházat is a második szülésnél.Ami nagyon jó emlékKép
Persze, most is oda megyekKép

Paga, Ági nektek sajnálom, hogy ezek történnek veletek, sok kitartásKép

Puszi mindenkinek,
Angi jó csavargást, Mariannak jó külföldöléstKépKép

Ildikó
16+1
vas

Scullyx!
Én mindig fürödtem ,mind a két gyerekkel.
Én imádok meleg vízbe órákig áztatni magam, és erről nem mondtam le soha.Nekem totál zárva volt a méhszájam,nyugodtan locsizgattamKép
Viszont uszodába is szabad járni, akkor miért hagynád ki a kádat?Az meg sokkal tisztább, nincs tele fertőtlenítőkkel, max. nem teszel bele habot.

ildikó
vas

Alina! Ez igen a 601 gr. az már egy nagy baba, pontosan mennyi idős terhes is vagy? De jó, hogy neked már ekkora a babád, és minden rendben volt vele ugye?

Angi! Neked is jó nagy már a babád! Tök jó! Te Csepelen merre laksz?

Zsu! Akkor hát nem unatkozol, tele vagytok programokkal, jó is ez így legalább jobban telik az idő. A gépetek rendbe jött azóta?

Scullyx! Én azért szoktam fürödni! Lehet, hogy egyáltalán nem szabadna?

Ildi! Ezek szerint egyik kórház sem különb a másiknál! Szerintem nem elsősorban pénz kérdés (bár lehet, hogy az is), de egy nagy adag szerencse kell, hogy olyan személyzet legyen akkor a kórházban, akik segítenek, kedvesek. Szerintem mindenhol vannak azért ilyenek, csak néha valahogy lekerülnek minket!

Szép hétvégét mindenkinek!

Paga 19+4

Gabi
paga

Sziasztok!
Ildi
Ez a saját orvosod volt aki ilyet csinált, ha igen akkor az elég brutál.

Fürdés
Kérdés:
Sokszor elgondolkodtam azon, hogy egy kismamának szabad e a zuhanyozáson kívül fürödnie a kádban. Tehát beleülhetek -e egy kád kellemesen meleg vízbe? A védőnőm egy alkalommal kifejezetten kért arra, hogy ne tegyem, de sok helyen olvastam, hogy a legjobb mód a kikapcsolódásra, ellazulásra egy kád meleg vízben való relaxálás. Nem tudom, most kire hallgassak.
Válasz:
Én azt mondanám, hogy nyugodtan relaxáljon kádban, csak arra vigyázzon, hogy a víz ne legyen túl meleg, inkább langyos. Ekkor semmi baj nem fog történni.
Dr. Ács Nándor

Én magam részéről inkább zuhanyzok egyébként is, főleg télen szoktam kádban áztatni magam ha át akarok melegedni egy kicsit de akkor sem bírom sokáig. Terhesség alatt meg úgy tudom, hogy az utsó hónapban már nem annyira célszerű.
Az uszoda az megint más ott azért közel sem annyira meleg a víz a medencében.

Szilvi
21+5

Szilvi és Katababa
szisz2

Jó reggelt!

AngiKép
Köszönjük, de úgylátom nálatok is szép súlyú lesz a lányotok a születésre!Kép

PagaKép
Köszi, minden renden, zárt a méhszáj.
Utolsó mensi szerint ma vagyok: 22+3 hét
Uh szerint : 23hetes vagyok.
Én inkább a baba kora szerint számolok, NIcika táblájába is így irattam be.

A.
Vendég

Tényleg az volt a gáz, hogy a saját doki csinált ilyet, a hat hetes kontroll után nem is látott többet.
De úgy tudom, már az Istvánban dolgozik.
De másoktól csak jó véleményt hallottam rólaKép
Úgylátszik csak nekem nem jött be.

Én is úgy izgulok, két hét múlva kiderül , mekkora az én bébim is.
Eddig mindig jóval nagyobbak voltak a fiúk, most majd meglátjuk, ő hogy gyarpodik.Kép

Múltkor szó volt az orrszívóról, hát nekünk most előkerült.Viszont szegény Olivér meglátja mire készülök, már visítva menekül.
Muszáj, mert nem akarom , hogy lerakódjon a trutyi.De szegényt úgy sajnálom, le kell fogni, hogy megtudjam csinálni, főleg egyedül egy kész tortúra.
Tiszta fiki szegényemKép

Fürdésről még annyit, hogy utólsó hónapokban én sem áztattam magam, fel setudtam volna állni a kádból, ha egyszer belefekszemKép

Ildikó
vas

Ildi
Kép na én pont így jártam. Kristóffal kedd reggel indították a szülést és én hétfő este (mondván hátha valami beindul magától éjszaka) beültem egy kád vízbe, áztam - áztam, de abba bele sem gondoltam, hogy hogyan fogok kimászni. De aztán Apa jött és kiszedett. Lehet még most is ott ülnék Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Én nem merek ázni a kádban, csak zuhanyozni.
Pedig úszni is szivesen elmennék!
Ausztriában van egy élményfürdő+babyworld, ott minden további nélkül be merek menni a vizbe, annyira tiszta.

Még egyszer köszi a kórházas infókat, továbbra is, ha megtudtok valamit, irjatok.
El kell döntenem, hogy orvost váltsak-e emiatt.

Tünde 23+2

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

Ildi,
nem semmi a történet, amit leírtál. Kép Elszomorító, hogy ilyen van. Szerencsére most már jó kezekben vagy!!!
2hét múlva megyünk 4d-re!!!

Fürdés:
én 2* próbálkoztam eddig az ülőfürcsivel. De inkább zuhanyozom, jó meleg vizzel. Kép

Pussz. Kaja van.
Angi 23+1
angi79

Sziasztok!

Én hét éve ismertem meg a páromat,de a mai napig is úgy imádom (okkal) mint a kapcsolatunk elején. Tavasz óta terveztük a babát,de ő váratott még magára. Idén július 23-án volt az esküvőnk és a nászútunk első reggelén derült ki, hogy pici babánk lesz. Teljes az örömünk!!!
Már nagyon várom,hogy érezzem a mozgolódását. Pár napja érzek kis vibrálást a hasimban, talán ő az.
Ti hány hetesen éreztétek először a kisbabut?

Mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Olgo, 17+1

Kép
olgo

Sziasztok csajok!

Először is, Ági, tök horror, amit írtál, de nagyon remélem, hogy tényleg semmi nem lesz. Nekem volt ismerősöm, akinek rossz AFP-je volt, de több UH-on is mondták, hogy semmi gond, és így is lett!!! Kép

Tünde, a múltkor nézegettem a babaszoba bútor listát, de asszem inkább mailt fogok írni, mert most már konkrétan tudjuk, hogy mi kell, és szeretnék tőled árakat kérni! Kép Szupcsi, hogy elküldted! (A bababoltok választékai és árai most egy kicsit lehangoltak.)

Fürdés: lehet, hogy nem kéne, viszont én nagyon vágyom rá. Utálom a telet, és hetente egyszer-kétszer annyira jó beülni, kinyújtózni, lazázni a vízben. Mindehhez még az is hozzájön, hogy mi a párommal együtt szoktuk mindezt csinálni (van nagy kádunk). Eddig semmi negatívat nem tapasztaltam, sőt....jó nem a tv előtt dögleni, hanem beszélgetni, relaxálni a felhomályban, esetleg eszegetni közben. Õ simogatja a pocimat, és valahogy már egy picit igazi család vagyunk! Kép Szóval én erről még nem mondanék le, főleg, hogy nekem azt mondták, ha kívánom, nyugodtan. És olyan jó romantikázni! Kép

Becsi, bizony előfordulhat turkászás után pár nap barnázás, de csak ha icipici. Nekem is volt a múltkor, és doki kifejezetten mondta, hogy számíthatok rá, ugyanis terhesség alatt nagy puha a méhszáj, és nagyon könnyen meg tud sérülni a hám. Ez van. Kép

Anita, na most már tényleg totál erőt adtál, szóval jövő héten én is fogdoki!!! Kép Kép

Pussz

Eszti
21+3
Vendég

Sziasztok!

Paga
Nem semmi a történet, amit írtál, megy a drukk továbbra is! És persze nem semmi a 17 év!!!!!
Nem akarom elvenni az elsőhelyed, de szerintem Csemáék fognak nyerni ebben a témában. Majd ha itt lesz, megkérdezzük tőle oké? De ugye nincs emiatt harag?

Ági
Neked is megy a drukk!

Úgy látszik, kezdenek előjönni a bajok a féltársasságnál. Nekem továbbra is be van dagadva a nuncim, hát mit ne mondjak nagyon szar érzés. Remek, mikor állok olyan, mintha ki akarna, pottyan a gyerkőc. Az oka: vizesedés és rajta fekszik Levi valamelyik erecskén ezt a doki, mondta. A 4D-én is mondták hogy nagyon a hasam alján lapul Levente.

Én nem fürdők, mert ez miatt kerültem kórházba az elején. Pedig utálok zuhanyozni, de kibírom. Majd Márciusba beülök egy forró kád vízbe, minden este erről álmodozom, miközben szétfagyok a zuhany alatt.

Alina
Tényleg szép nagy a babátok!

Olgo
Már lassan az első rúgást is érezni fogod és üdv a csapatban.!

Becsi
Gratula az AFP eredményhez!

Nicika
Miért tűntél el ennyire azért 5 percre biztos a gép elé, tudsz ülni. Légyszi!!!

Babetta és Levi 20+0

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Ildikó: ez a kórházi sztori nagyon durva Kép Rettenetes,hogy van még ilyen kórház itthon Kép

Zsoma a Schöpfiben született, ott az EDÁt teljesen megtagadták, viszont nem ihattam, nem ehettem onnantól kezdve, hogy beértem. Ami a legjobban kiakasztott, hogy szülés után sem ihattam még, de közölték, hgoy pisiljek. Megkérdeztem, hogy mégis mit. Erre közölték, hogy hát kaptam vayg 2dl infúziót. Hát köszi. 24 óra alatt ennyi folyadék jutott belém. Na, jó, még kb 1dl, amivel bevehettem az antibiotikumot, amit 4 óránként kaptam. De a 24 órát végig hanyatt fekve, max ágytállal töltöttem. Ja, és a szülésznő békésen csámcsogott mellettem az ebédjén.

Ja, és újabb 2,5 nap szünet után, ismét találkoztam a wc-csészével.

cory 18+2

cory
Budapest

Babetta! Miért is haragudnék hiszen a párkapcsolat nem verseny. Örülök mindannyiótoknak, akik boldogok a párjukkal, mert azt még olvasni is olyan jó. Csak viccből írtam hogy én nyertem!

Paga 19+4

Gabi
paga

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást, úgy látszik múlik ez a barnás trugyi, tegnapmár csak reggel volt, gondolom ami összegyűlt még éjjel.Pihizek azért ezerrel, mivel a méhszáj is idegesített, főleg hogy ez nekem gond volt eddig is.
Viszont nézelődtem a neten és ilyeneket találtam, ajánlom azoknak akik szntén 3100-es méhszájjal bírnakKép
méhszáj

Tisztelt Doktornő!
24. hetes kismama vagyok. Az utolsó vizsgálaton (ami a héten volt) az orvosom nyitott külső méhszájat állapított meg. A belsőre azt mondta, hogy zárt. A kérdésem az, hogy mennyire veszélyes ez az állapot?Dolgozhatom-e még?Kell-e valamilyen óvintézkedéshez folyamodnom?élhetünk-e házas életet a férjemmel?Az orvosom azt mondta nem vészes, de nem volt eléggé meggyőző, ezért kérném ki az Ön véleményét. . .
Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Radványi Krisztina / 2004-10-24 21:25 Válasz / #3128
Szerintem sem vészes, akülső ne is számit. Ha a belső zárt és a nyakcsatorna megtartott, akkor semmi gond.

Molnarka22 / 2004-10-22 14:55 #3125
nyitott külsö mehszaj?

Tisztelt Doktornö!

14 hetes kismami vagyok es tegnap orvosom elegge megijesztett. Babaval minden rendben, nalam fertözes nem kimutathato, stb minden OK. Hetente jarok vizsgalatra korabbi verzesem (8. het) miatt ami mara mar elmult. Uj orvoshoz mentem aki szerint a külsö mehszajam resnyire nyitva van es pihenest javasolt. A belsö viszont zarva, baba teljesen jol van.
A korabban engem kezelö orvos szerint viszont ez nagyon nem valoszinü, hiszen Ö nem tapasztalt nalam eddig hasonlot es szerinte amugy is belülröl kezdeni kinyilni a mehszaj la lenne valami problema. Sajnos csak a jövö heten tudok hozza menni vizsgalatra es elegge meg vagyok ijedve. . .

Köszönöm, hogy leirja velemenyet!
Dr. Radványi Krisztina / 2004-10-24 21:48 Válasz / #3125
Teljesen felesleges hetente a vizsgálat. Nincs jelentősége ebben a terhességi korban a külső mszáj állapotának, sőt később sem igazán. Feleslegesen idegesitik, ettől mindig fel megy a pumpám. Az előző orvosával értek egyet, nem volt szerencsés ez a váltás, azt hiszem.

Remélem segítettKép

Becsi 20+2
becsi
Iklad

Jó reggelt Lányok,

tegnap este is írtam, de az szerencsésen elveszett. Kép
Olgo,
üdv közöttünk! Jó pocakosodást! Én a 16. hét végén éreztem a babát először, majd a 18. héten vált egyre intenzívebbé a mocorgás. Most pedig... Kép Nem sokára Te is megtudod!!!!
Eszti,
jó ez a kis romantika. ;-) Én is imádom ha este apa ráteszi a pocimra a kezét és a kisasszony csak neki produkálja magát. Kép
Voltunk tegnap a Brendonban, elhoztam a katalógust. Körülnéztünk babakocsi ügyben is. A Graco Quatro Tour Delux nagyon tetszik. Van hozzá télizsák is, amit úgy lehet beletenni, hogy a baba velem szemben van és nem ellentétesen. Egyedül az a gáz, hogy ez a típus hordozóval együtt van, az meg nem tűnik olyan tutinak.
Cory,
sajnállak, hogy ismét rosszul vagy. Kép
Becsi,
jó, hogy már jobb a dolog!
Paga,
mi az okmányirodával szemben lakunk, az újépítésűben. Hogy vagy?
Babetta,
jó helyet talált a fiad magának. Remélem azért néha elmászik onnan!
Alina,
én a mensi szerint már 25 hetes lennék, de a baba kisebb az uh szerint.
Pussz. Mindenkinek szép vasárnapot!
Angi 23+2
angi79

Babetta
KösziKép

Angi
Mennyivel kisebb, mármint hetekben?

A.
Vendég

Sziasztok!

A hétvégét a barátnőméknél töltöttük a Nyírségben, (Anita gondoltam rád). A barátnőm is terhes 14 hetes. Így végigdumáltuk a babakelgyétől kezdve a szülésig minden ilyen dolgot, amíg a gyerekek játszottak, az apukák pedig kint autót buzeráltak.

Olgo!
Szerintem ez a kaparászás már az, én a 14. héttől érzem, dee hát nálunk már a 3. babó érkezik.
Rita
18+0 !

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Jól kihalt a fórum, így hétvégén, igaz én is hűtlen voltamKép

Leendő keresztapu hazament, párom beteg, nyomja az ágytKép Tegnap nagyon jót buliztunk, a kisfiamat keresztapu vitte a nyakában, és bealudt odafönnKép Iszonyat édes voltKép
Aztán kerítettünk egy babakocsit, és buliztunk míg aludt. Nagyon jó volt kicsit kikapcsolniKép

Isteni alkoholmentes koktélt ittamKép

Angi, mi a baj a Graco hordozójával? Szerintem az egyik legkényelmesebben kialakított ülés.

Közben elmentem vacsizni, és elfelejtettem mit akartam írniKép

Jah tudom! Nektek fáj a keresztcsontotok? Nekem Bencével is fájt, de csak az utolsó hónapban. Most meg ha egy kicsit egy helyben vagyok, akkor alig bírok járni úgy fájKép Nagyon rosszKép

Zsu
18+6

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Olgo: Üdv. nálunk, jó, hogy itt vagy!

Eszti: Küldd nyugodtan az elképzelést a bababútorról!

Cory: Sajnálom, hogy még mindig szenvedsz!
Nekem az elsőnél múlt el nagyon későn a hányinger, most is csak a 18-19. héten. Azért azóta sem túl jó a gyomrom!Kép

Becsi: A 2. babánál a 22. hét körül kinyilt a külső méhszáj, a 40. hét végén született!
Tényleg a belső a lényeg. Persze, ha sokat keményedik a has és vizesedás van, akkor jobban kell vigyázni.

Jó éjt Mindenkinek!

Tünde
23+3

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?