Új privát üzeneted érkezett!

Koczkapaci
Nekem már 3 hete C2100 és nem szólt rá a doki semmit, gondolom 2. gyerenél már más a helyzet, lazábbak a szövetek. Biztos szólt volna, ha gáz. Bár a védőnő nekem is mondta, hogy kimélő életmód!!!Sógornőm C1500al vitte végig, igaz neki sokat kellett pihizni és magneB6, pluz görcsoldó hegyek.

Csirkesz
Mst lett kész a krumplifőzi. Küldesz fasírtot?
Nem értem ezt a hálózsák dolgot egyébként. Abban hogyan lehet bekötni a manót?

Zsófi
Anno nekem is egy fájdalmas vizsgálat után távozott a dugaszkám és utána rövidesen babáztam.

Csajok, nekem az ereim fájnak a bal lábamban, elég idegesítő. Volt valakinek ilyen? Gondolom ez is a vizesedés miatt van, pedig nem eszem sósat-fűszereset, alig iszomKép Na jó, almanapra még nem vetemedtem, de nem akarok totál legyengülni a kis kétéveske mellett. És nagyon csúnyxán látszanak is a combom hátzlján, viszont nem itt fájnak, hanem a vádlimban. Fura.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ok, betettem egy kocsikabátot is Kép
nem tudtam audni, de jól esett a pihi Kép

nincs kedvem rendes ebédhez, ma szerintem maradok a hideg kaja+gyümi+müzli variációnál

nekem egyébként tegnap a méhszájam c2111 lett- na ez aztán a nem semmi Kép
papzso

Nálam tonhal van rízsselKép Jó étvágyat mindenkinek, viszont kiveszem a lefagyasztott tyúkot levesnekKép
fantikbaba

Csirkesz, haza is jövünk! Kaja bent van a sütőben, mostmár pihi.

Juti, van olyan hálózsák, amin direkt van egy kis rés, amin a "biztonsági övet" át lehet bújtatni. Én nem ilyet vettem, pedig nem is rossz 5let.

Na, mostmár tényleg pihi. Fáj a derekam.

Sziasztok!
Vendég

Most én is eltűzök egy kicsit. Apa hazatelefonált, hogy tipeg fontos helyre, hogy áll az öltönye, inge, mert jön haza átöltözniKépKép Szerintetek szólt tegnap, hogy a puccparádés szerkót ellenőrizzem???? Bár lehet, hogy hirtelen jött a program. Elvileg minden oké, de nem árt, ha átnézem. Ki tudja...

JudyKép Fasírt megy, de csak vacsoráraKép Te lemondtad már a hétvégi kőszegi találkát? Azt hiszem én ma du. fogok levelet írni, hogy részemről nem megy a dolog.

ZsófiKép a C2111 mit jelent? Mi minden van nyitva??

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CSirkesz:
Lehet, hogy ebben a szám meg az orrnyílások is Kép

pusszKép
papzso

Aha, akkor már értem. Sőt lehet, hogy még a papák szeme-szája is benne vanKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Off:

Csirkesz
Én eddig csak a Katussal beszéltem és neki mondtam, hogy én tutira nem tudok menni.

Judy

on

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nálunk tárkonyos csirkeraguleves lesz, már fő, épp most futott egy kicsit ki, de le is takarítottam a tűzhelyet. Hozzá most nem sütök semmit, a párom hoz valamilyen sütit.
Nálam mostanában (sajnos) már ez is nagy eredmény, mert egyszerűen alig bírok főzni (pedig szeretek és állítólagKép tudok is), mert hát ahhoz az kell, hogy amit megfőzök azt szívesen meg is egyem (legalábbis nálam), és ez mostanában nem nagyon jön össze. Úgyhogy tegnap a sajtos tésztáig jutottunk...
De ma nagyon aktív vagyok, már kitakarítottam a fürdőszobát, mostam, takarítottam, és vasalni is fogok.

Andi!

Én sem vettem őszi hálózsákot... Van mindenféle vastagságú rugi, mindenféle vastagságú takaró, ill. van kötött és nem kötött (vastag) zsák is. Csak elleszünk ennyivel!KépKép Aztán persze ha valami szépet látok, úgyis megveszemKépKép. Pl. egy jó kis bundazsákot (olyat, amit írtál, hogy be lehet benne kötni az ülésbe).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!
Szerintetek mikor kell odaadni a pénzt a szülésznőnek/dokinak?
Ti hogyan csináltátok, csináljátok? Eddig magánrendelésre jártam, az okés volt, de most???

Köszi:zsófi
papzso

ZsófiKép

Én nem bíztam a véletlenre, és megkérdeztem a dokim magánrendelésén az asszisztensnőt a fizetési szokásokról. A szülésznőnek rögtön a szülés után "illik" megköszönni, a dokinak pedig az intézmény elhagyásakor. A csecsemősöknek is szoktak adni állítólag, annak, aki láthatóan és érezhetően kedves a babáddal és veled - lóvét, a többieknek egy kisebb meglepicsomagot. Na azt hiszem a meglepicsomagot megkapják a szülés másnapján, úgymond az atyai örömöt kifejezvén, a végén meg eldöntjük, hogy adunk-e pénzt valakinek, vagy sem.

Persze szülészetet megjárt tapasztalt anyukák véleményét nagyon kíváncsian olvasnám én is.

Csirkesz

(a férjem persze nem jött haza, mert a program később lesz, viszont az apukám vidékről beállított két tárgyalás között, és nagyon örültem neki, hogy itt volt két órát.)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok csajok,
latom zajlanak az esemenyek, az ember mar nem is hagyhat ki egy napot sem. Pedig tegnap hiaba probaltam, nem tudtam bemenni a babanetre. Hallom mi van Livvel, hat nem örömhir, de kivanom neki es a babonak is, hogy minel hamarabb felepüljenek es minden rendben legyen. Nagyon nagyon szoritok nekik!
Hallom otthon hidegfront közeleg. Kivancsi vagyok hany baba születik a hetvege fele!
En most meglepöen jol aludtam ejszaka, de a kezeim fajnak, nekem is az erek fajnak benne.
Fözes: en csirkepörköltet föztem nokedlivel es tejfölös uborkasalataval. Holnap palacsinta lesz. Egy jo nagy valaggal kell sütnöm, mert bemegyek meloba delutan amolyan bucsubulira, elköszönök vegleg. Ezek a nemetek meg odavannak a palacsintaert ugyhogy szerintem mar ma nem vacsoraznak, mert tudjak, hogy holnap palacsinta lesz, raadasul ingyen!
Na megyek en is, meg elugrok a varosba egy kis ügyintezni, at kell iratnom a vizumomat a ferjes nevemre ugyanis megjött az uj utlevelem es most mar mindent lehet intezni.
Mindenkinek szep estet, a finiselöknek pedig hajra!
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Lanyok!

En ma befoztem kortet.
Papa leszedte reggek a farol a kotet, ami kb 10 nagy zacskoval lett.
Meghamoztam, kimagoztam, befoztem 27 uveggel, a tobbit anyosnak adtam. Kép

Rendbe tettem az eskuvoi kepeinket, beleraktam albumba, mert szana szet volt szorva.

Hat meglattam papat es rajottem ismet, hogy mennyire szeretem. Kép
Johetne mar haza, de meg 3 ora.
Ugy dontottem, hogy sultkrumplit meg rantott husit, rantottsajtot es halat keszitek neki. Kép
Ebedrol is maradt halaszle. Kép

Megyek is rendet rakok, hogy szep legyen a lakas mire hazajon. Kép

Magi
Vendég

Mindenki milyen kis házias!!! És ez így van rendjén.
Én főzés után aludtam egy órácskát, délután pedig befestettem a hajam végre. A párom pedig aranyos volt és elmosogatott!!!

Asszem, mára ennyi telt tőlem.

Zsófi, mi van a "dugóddal"? Újabb tünetek?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Először is Liv+Tibu+Dávid óriási drukk megy, hogy minden rendbejöjjön, és meggyógyuljon a kismanó!!!!

Magi! Azért a szopi témához visszaszólva, úgyan még csak kicsit több mint 2 hét tapasztatlat szól belőlem, de szerintem Te egy kicsit el vagy tévedve, ha ezt úgy képzeled el, hogy letörlöm a cicit, ráteszem a babát, eszik, és csá... Neküönk egyenlőre még egy másfél, két órás tortúra, arról a fájdalomról nem is beszélve, amikor úgy istenigazából rácuppan a szentem.. Kép De azért nem panaszkodom. Viszont ha bárhova, akár csak a kisboltig el akarok menni sajnos tejgyűjtőkagyót kell hordanom a melltartó alatt, mert néha szó szerint folyni kezdenek a melleim, és olyankor akár /ez tény, lemértem!!!/ 30ml is kifolyik a mellemből. Az azért nem kis mennyiség ám, pláne, ha a ruhán folt formájában jelenik meg. /kísérlet: Önts magadra egy kupica folyadék felét mellmagaságban, az kb az a mennyiség.. Kép/.

BAbs! Köldökcsonk: Szuper!Kép Igen, még nem nagyon szabad agyonáztatni, de azért már bátrabban fürdünk vele! Kép Nekünk a gyerekorvos azt ajánlotta, hogy ha még váladékozik /ami előfordul/ akkor betadinnal kezeljem. No megvettem a betadint, és 3 sorban figyelmeztetnek hogy kora-újszülötteknél, stb szigorú orvosi felügyelettel és csak egyéni mérlegelés alapjén használható, úgyhogy inkább mégse használom, kicsist inkább még kezelem tovább alkohollal, ez már szemmel láthatóan nem fáj a gyerkőcnek..
Várjuk a születéstörténete, nem baj, ha nem olyan pozitív! Kép /Az enyém sem volt az, csak igyekeztem úgy leírni Kép/

Csirkezs! Kép Örülök, hogy megint hozod a formád, és túl vagy a depinyón. Kép Hordozóba törölköző: Hát nekünk nem mondták, de mivel Lilikém elég manó baba, rájöttem, hogy ahhoz, hogy ne faszengjen, ne fájjon a háta, alá kell bélelni egy kispárnával a hordozót. A fejszűkitő meg annyit ér a mi méreteinknél, mint halott kacsának a hanyatlökés...

Papzso! Ne félj, most már úgy sincs visszaút! Kép Kép Kép Átadom neked a mottómat: "Én mindent túlélek, kivéve a saját halaálomat, akkor meg minek parázni?!"

Lau! Császár: nekem baromi rossz élmény volt, nagyon de nagyon fájdalmas még csomó ideig... Már gondoltam rá, hogy leírom azt is mint a születéstörténete, de csak csatolt fileban teszem majd föl, aki akarja elolvassa, akit nem érdekel, tovább lép. Nem akarom úgy tűnjön panaszkodom, de szerintem, jobb, ha mindenki tudja mi vár rá, ha végül mégis császárra kerül a sor, nekem biztos segített volna, ha előtte már tudtam volna mi fog történni. Ha lesz egy fél óra szabadidőm meg csinálom.

Legyetek jók, sok puszi:

Macs
maccs

Helló Lányok!

Látom tegnap délutántól megállt az életKép Csak nem a hidegfront elől költöztetek melegebb tájakra??
A férjem azért jobban parázik a hidegfronttól, mint én. Reggel pocakbemutatót kellett tartanom. A seregszemle után megállapította, hogy még szimmetrikus, nem szállt le, nyugodtan mehet dolgozni. Hozzátette, azért ha van valami, hívj!
Vigyorogtam is magamban, hogy ilyen kis aggódós.

Ma reggel már alig vártam, hogy emberi idő legyen, és kikelhessek az ágyból. Nem jó szó a zsibbadás arra, amit éreztem, de egyszerűen nem bírtam a végtagjaimat kényelmesen elhelyezni, a kölök meg folyamatosan ficergett. Ráadásul most éjszaka már nem először fordult elő velem, hogy a jobb combtövemhez nagyon közel, a hasam aljában éles szúrást éreztem hosszú percekeig. Irtó kellemetlen volt erre ébredni, ráadásul az első félkómás gondolatom az volt, hogy tutira odacsíptem a gyerek kezétKépKép Emiatt meg a lelkifurka is gyötört, míg az agyam is magához nem tért. Nektek volt már ilyen jó erős szúrásotok?

A pocak egyébként tényleg mindenkinél leszáll, vagy ez csak előfordulHAT?

SZép napot Mindenkinek!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok lanyok!

Pocsekul aludtam! Kép
Mar voltam a piacon is.

Most ledolok egy kicsit pihizni, mert irto faradtnak erzem magam, majd megyek CTG-re.

Magi
Vendég

Sziasztok,

Én tegnap du-este megint depis voltam, a párom meg is ijedt. Sajnos mostanában estére mindig rosszabbul leszek, itt fáj, ott fáj, amott fáj, sehogy sem jó, nem tudok feküdni, ülni, állni... Úgyhogy viszonylag korán lefeküdtem aludni. Ma kicsit jobb, hogy hűvösebb van, de tudom, estére megint megtalál a depi. Ezek az utolsó hetek-napok már nagyon nehezen telnek!!!

Ma szerencsére nem kell főznöm, de du. elmegyek a dokimhoz. Biztos néz méhszájat, majd beszámolok a helyzetről.

Andi
Vendég

Sziasztok!
Ma nem dolgozom, legalábbis nem bennt, viszont itthon még meg kell írnom egy határidQs anyagom végét, holnap reggel kell leadnom, de semi kedvem hozzá, és írtó álmos is vagyok, pedig elég jól aludtam, bár hajnal felé éreztem egy kis fájást, meg keményedést, de reggelre elmúlt.

HétfQn voltam fogdokinál, mert egész hétvégén fájt a fogam. Na kellett nekem elmenni, most gyökérkezeli, ami legalább öt-hat alkalmat biztosan jelent. Remélem addig babóca is a helyén marad, mert most az egyik fogamban akkora lyuk tátong, amit jó lenne még szülés elQtt betömni.

Andi!
Az estéket én sem szeretem túlságosan, ráadásul a TV-ben esténként közvetített filmek is lehangolóak tudnak lenni. Szerezz be egy jó kis könyvet, valami vidám történetrQl, és olvasgasd, amíg van idQd olvasni. Hidd el, fel fog dobni.
Szülés elQtt gyakran elQfordul a lehangoltság, de azért figyelj oda, mert nálam négy éve (igaz nem voltam terhes)így kezdQdött a pánikbetegség, amit azóta persze siekeresen tudok kezelni, bár egy-egy nehéz helyzetben azért néha még rámtör a remegés.(hát nem egy kellemes állapot)

Erka
szekera

Andi fel a fejjel! A hangulatom nekem is nagyon változó. Ha van valami fejlemény, pl. fáj kicsit a pocim, vagy hasonló, akkor nyugodtabb vagyok, de ha nincs semmi, akkor depi. Tegnap este rendeltünk pizzut, mert egész nap müzlin éltem, nagyon jól esett, utána egész jól voltam Kép A párom meg nevetett, hogy szülés előtt akarok koplalni?
Nagyon várom, hogy mit mond a dokid Kép

Csirkesz!
Nekem nem szállt le szerintem. Lehet, hogy nem is szülök? Kép

Maccs!
Köszi a biztatást Kép Jó lenne már babázni Kép Igaz csüt. este még meg szeretném nézni Fábryt. Különösen Fazekes érdekel meg az egész dopping ügy.

Le a kalappal, hogy ennyire háziasok vagytok: piac, többféle kaja főzés... Én ma max tejberizst csinálok Kép Kimenni meg nem merek, hátha útközben folyik el a magzatvizem, s akkor úgy kellene hazajönnöm, mint aki bepisilt...

pusz mindenkinek:zsófi
papzso

Sziasztok!

Én egész jól aludtam, inkább az elalvással vannak gondjaim, még éjfélkor is nézegetek is minden hülyeségen jár az agyam. Gondolom fizikailag elfáradok, csak agyilag nem. Ettől az egytől tartok egy picit, hogy agyilag hogy fog kielégiteni az itthonlét hosszú távon. Sajnos viszont a jobb térdem nagyon megfájdult ma reggelre, nem tudom miért.

Tegnap mi is fogorvosnál voltunk, a férjemet kisértem el, de azért én is megmutattam a fogaimat, szerencsére, most minden rendben volt.

Erka, jövö hétre végül mikorra kaptál időpontot az NST-én?

Andi, tarts ki, hamarosan csak előbújik a babád!

Csajok, úgy tudom, hogy has nem száll le mindenkinél, alkat válogatja, igy sajna erre sem lehet hagyatkozni.

Szép napot mindenkinek!

Macsek
35+2

Kép

Kép
macsek11

Macsek!
14.-én 13:00 volt a legkésQbbi idQpont, amikorra be tudott írni. Már nem emlékszem, de Neked valamivel késQbbi az idQpontod ugye? Majd azért hátha csúszás lesz és öszefutunk.

Ami a hasat illeti, általában az elsQ szülQknél szokot leszállni, azt mondják a többedszer szülQk esetében csak közvetlenül a szülés elQtt várható.

Erka
szekera

Köszi, csajok, a bíztatást, ma már jobban érzem magam.
Most épp egy Stephen King könyvet olvasok. Igaz, nem mulatságos, könnyed olvasmány, de tökéletesen ki tud kapcsolniKép.

Erka, a pánikbetegség sajnos számomra is ismert valamilyen szinten. Mióta nem dolgozom, azóta vagyok igazából jobban (és febr.17. óta vagyok táppénzen). Pont emiatt jöttem el táppénzre. Előtte kivizsgálások tömkelegén estem át, az is kiderült, hogy van egy veleszületett szívrendellenességem (MPS), aztán a másik doki azt mondta, nincs, de közben végig rosszul voltam. Érdekes módon, ahogy itthon maradtam és eltelt kb. 1 hónap, minden előző panaszom (remegés, izzadás, hirtelen elgyengülés, rosszullétek, stb) elmúlt... Erről ennyit, remélem, megszabadultam tőle...
Vendég

Lányok, valakihez beiratkozom rizsfőző tanfolyamra. Vasárnap kétszer égettem le, ma egyszer. Nálam a palacsinta is hamarabb elkészül,mint egy tejberizs Kép A barátoktól kaptam egy rizsfőzőt, egy hétig áztattam, anyira megégettem abban is Kép
papzso

A rízsfőzés titka, hogy ne kavargasd közben.Meg persze a legjobb edény a teflon hozzá.
fantikbaba

A rizzsel kapcsolatban én a kuktára esküszöm. Na meg a pirításra. Felszuszog a kukta, hagyom 5-8 percre, és már kész is. Minden másban elcseszemKép A tejberizst nem szeretem, ezért még sohasem csináltamKép

Kikészít a mai front. Mindjárt leesik a fejem a helyéről. Úgyhogy ma a kanapét nyomom reggel óta, és szenvedek. (na meg hímzekKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én, ha köretnek csinálok rizst, mindig Uncle Bens-t használok, mert az pergős marad. Csak akkor használok "normál" rizst, ha nem köretnek kell, pl. rakott ételekbe, töltött káposztába, paradicsomlevesbe, stb. Sajnos életemben egyszer sikerült hagyományos rizsből jó, pergős köretet csinálni, úgyhogy feladtam. Egyébként azt mondják, jól főzökKép. Bizonyíték erre a párom, aki, amióta együtt vagyunk, majdnem 20 kilót szedett fel...Kép

Na, megyek dokihoz, majd jelentkezem.
Vendég

Rizs: én meg a hosszú szeműt szeretem, pici olajon megpirítom, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, megsózom, lefedem és magától kész. Tényleg nem szabad kavarni és a teflon a legjobb.

Ma én is használhatatlan vagyok, semmit nem csináltam. Épp elég volt a kis kétévessel való foglalkozás. Még jó, hogy maradt kaja tegnapról.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

én is mindig leégetem a rizst, de hallottam "tuti" tippet, ha van mikród és nem idegenkedsz tőle: egy tálba beteszel két bögre rizst, ráöntesz két bögre vizet és 5-8 perce beteszed a mikróba.
És kész isKép
(elvileg)KépKép

eszti

lányok, az én fejem is leesni készül, remélem kihúzom valahogy estig!
koczkapaczi

A rizst én mindig megpirítom egy kis olajban és háromszoros mennyiségq vízzel öntöm fel, miután elkezd fQni, én megkavargatom néha, és amikor már mejdnem teljesen elfQtte a levét, lekapcsolom a gázt alatta és hagyom, hogy a gQzben még megszívja magát. Általában a SOS hosszúszemq a legjobb, és abból lesz a legpergQsebb rizs.

Ma rakott krumplit csináltam és megpróbáltam a Sacher-tortát is (nincs semmilyen alkalom, csak gondoltam miután a múlt héten a névnapomra készített sacher-tortával falat lehtett volna bontani, azért is megmutatom, hogy tudok én ilyet is), de csak másodszori nekifutásra sikerült úgy, ahogy (az íze jó, de a kinézete?). Az elsQ próbálkozásomból született masszát végül feljavítottam egy kis darált dióval, rummal és kekszdarálékkal, amit kis golyókká formálva, sütQben kissé kiszárítva készítettem el. Most várom a hatást, mert még forró és senki nem kóstolta.

Erka
szekera

Én meg pörgökKépSzőnyeget tisztítok éppen, leves és husi készülőben. Babó alszik, tegnap túlöltöztettem és melegkiütései lettek a nyakicájánKép Hát a túlzott aggódás már megint.
Este meg szúnyogot üldöztünk, szerencsére csak engem csípett meg, apa elkapta mikor a szekrényre szállt a galádKép Egész nyáron nem volt szúnyog, most meg ide pofátlankodik.

Noémi
fantikbaba

Erka!
Én megkóstolnám szívesenKép Sosem a küllem a fontos, néha én is ezt mondom egy egy új sütim kinézetérőlKép
fantikbaba

Majd beszámolok az eredményrQl

Erka
szekera

Majd beszámolok az eredményrQl

Erka
szekera

Bocs, ez kétszer ment el!
szekera

Köszi a tippeketKép Egyébként isteni fincsi lett a tejberizs megmaradt része. Ezen felbuzdulva főztem Kispapának is vacsira, az meg le sem égett...
Én a frontot nem érzem, csak bosszankodom, hogy a betervezett nagy lehűlés miatt nem mostam ki az ágyneműnket, aztán amilyen kánikula van a lehűlés ellenére, már meg is száradt volna Kép

Puszi mindenkinek: zsófi

ui: nekem melegen is jöhet a süti Kép Kép biztos isteni fincsi Kép
papzso

Györesz
El tudnád nekem küldeni Liv mobilszámát? mailcím a profilomban.
köszi nagyon!

KépKép
KépKép
gumicukor

Na, megjártam a dokit, de csak a leleteket nézte meg, nem kutakodott, nem matatott. Így semmivel sem lettem okosabb, nem tudom, hogy áll a méhszájam... Ez van. Hétfőn uh + nst. Akkor majd többet tudunk.
Vendég

Csirkesz,
nekem nem szállt le a hasam, csak már miután 1 napja megvoltak a rendszertelen fájásaim. Előző nap mondta is még mindenki, hogy ebből így még sokáig nem lesz szülés, na, erre inkább ne hagyatkozz. Kép

Macs,
ez a tej mennyiség nem semmi. Nekem nincs kagylóm, csak melltartóbetétekbe folyatom a fölösleget, de éjszaka amíg az egyik mellből szopik Peti, a másik néha totál eláztatja a hálóingemet... Ez a kagyló hol szerezhető be? Lehet, hogy érdemes lenne felfogni, ami folyik...
A védőnő azzal biztatott tegnap, hogy a hét vége körül már nem fog vérezgetni a köldöke, akkortól majd lehet pancsolni. Apát alig lehet visszafogni, már annyira várja Kép, persze 5 cm vízben is képes pancsolni, csak így én aggódom mindig, hogy Peti megfázik, hisz az egész hasa kilóg...

"Régi" anyukák, a szopinál a baba "rácuppanása" mindig ennyire fog fájni? Vagy valamit rosszul csinálunk? Eddig azt olvastam, hogy az első pár szívásig fájhat, attól még jól van rajta a baba, csak tovább nem, de persze az "első néhány" definíciója is érdekelne... Nálatok hogy volt?

Babs.
babs

A szüléstörténetem - visszaolvastam, nem is olyan szörnyű. Kép Illetve persze én újraélek mindent olvasva is, de azt hiszem külső embernek olvasható lett. Remélem...

Az eleje tök jó volt, vasárnap hajnali 3kor kezdődtek a fájások, nem vészesek - azok, amire azt mondják, hogy van, aki még elmegy velük bevásárolni - néha meg kellett állni, összegörnyedni, de alapvetően nem voltak még komolyak. Meg persze tök össze-vissza jöttek - 10 percenként, aztán két 5 perces, aztán 1.5 óráig semmi. Szóval csak azt fitogtatták, hogy beindult a folyamat, illetve nem hagytak aludni, de nem volt vészes a dolog, nagyon örültem, hogy elkezdődött. Aztán vasárnap este 9kor lezuhanyoztam, hogy megyünk aludni, bebújtam az ágyba, na erre aztán rákezdtek. De olyan gyönyörűen, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Először 10 percesek, aztán 9, 8... Egyre hosszabbak és erősebbek is lettek, már látszott, hogy ez AZ, de még mindig tudtam örülni annak, hogy olyan szépen megy a folyamat (na fájás közben azért már nem vigyorogtam...)

Aztán hétfő hajnali 1kor felhívtam a szülésznőt, ekkor 7 percenként 1 perces komoly fájások jöttek. Lehet, hogy kicsit korán volt még, de én inkább előbb akartam a kórházba érni, mint később. Viszont ezen a ponton szétzuhant minden. Nem tudom, mi történt, talán az volt a baj, hogy azon aggódtam, hogy megharagszik rám a szülésznő amiért fél órával később érünk be a kórházba, mint mondta - jóval többet szöszmötöltünk az indulással, mint gondoltam, ránk is telefonált, hogy hol vagyunk már, még mindig itthon voltunk... A párom mondta útközben, hogy hagyjam már ezt a hülyeséget és ne stresszeljek, de hát nem voltam túl beszámítható. Ja, és már ekkor tök álmos voltam. Na szóval beértünk a kórházba, és a fájások minden szerkezetet elvesztettek, se ritmus, se erősség, se hossz nem volt. Kétujjnyira voltam nyitva, és totál rendszertelenül jöttek a fájások. Megkaptam a beöntést, borotválást, próbálták hívni a dokimat, akinek ki volt kapcsolva az összes mobilja, erre felhívták azt a dokit, akit megkért, hogy helyette vegyen át. De még csak azt mondták neki, hogy itt vagyok, majd ébresztik, amikor komollyá válik a dolog.

Csak hát nem vált komollyá. Vagyis mindent kipróbáltunk, labdát (ez valami pokolian fájt, 2 fájás után úúúúúúgy repültem le róla, hogy ihaj), fürdőkádat (alig volt benne víz, pont csak azt nem érte el, amit kellett volna), ülést, állást, sétálást, de oldalt fekve volt a legjobb. Lehet, hogy lusta vagyok? Kép Reggel fél 8ra jött be a doki, bemutatkozott, klassz volt, még egy ismeretlen ember. Megvizsgált, még mindig 2 ujjnyi voltam, vagyis az egész reggel semmit nem ért. Ezen hihetetlenül elkeseredtem, azt hiszem, a hiábavaló fájdalom az egyik legrosszabb... Mondta a doki, most akkor vagy burokrepesztés, vagy várunk még - amíg a CTG jó, addig szabad várni. Én mazsola azt gondoltam, ezek valós alternatívák, és mondtam, hogy akkor várjunk. De persze semmi nem lett jobb, a dokin meg hallatszott, hogy butaságnak tartja a várakozást. Csak hát ugye az elveim a természetes szülésről... Egyesével odaült mellém az ágyra aki arrafelé élt és mozgott, és elmesélte, hogy miért is jó (miért volt jó neki) a burokrepesztés. Gondolom, ha józan vagyok, már a másodikat elküldöm a szöszbe, de így szépen lassan meggyőztek róla, hogy mégiscsak jó dolog a burokrepesztés, úgyhogy 9kor a doki végül megcsinálta.

Na ettől - hála Istennek - beindult a folyamat, megint visszatért a ritmus is meg az erő is, úgy 4 percesekkel indultunk a repesztés után, és utána már csak sűrűsödött. Kb 11kor még az epidurált is elfogadtam - nem tukmálták, csak néha megkérdezték, és amikor 11kor a doki azt mondta, hogy ez még 2-3 óra, mire gyerek lesz belőle, akkor ezt az elvemet is feladtam. Bő fél óra volt, mire beadták az EDAt, addigra 1 perces fájásaim voltak, az altatóorvos nézett is kerek szemekkel, hogy most már hová adja tulképp ezt, a hatása alatt leszek a tolófájásokra. De a doki azt mondta, mehet, úgyhogy ment. Na baj nem lett belőle, ugyanis egyáltalán semmit nem hatott - attól eltekintve, hogy a bal combom tök lezsibbadt. A fájások full erővel megmaradtak, pedig eleinte mondták, hogy mindjárt eltűnnek, fél óra múlva feladtam a bizakodást.

Aztán megjöttek a tolófájások, a doki közben "vizsgált", mint utólag kiderült, kézzel tágított, csak nem szólt. Persze, nem tudom, jobb lett volna-e, ha megmondja mit csinál, mert akkor összecsináltam volna magam félelmemben, annyi rosszat hallottam a kézzel tágításról. Na, olyan is. Úgyhogy így csak kiabáltam. Én a csendes szülés feltétlen híve. És közben furdalt a lelkiismeret. De nem lehetett visszatartani. Kép Az első tolófájás után totál pánikba estem, valami pokoli volt. Persze a kézzel tágítással együtt. Egyre csak azt ismételgettem - éppen angolul a változatosság kedvéért - hogy nem tudom megcsinálni, a párom persze azt se tudta, mit mondjon, csak a szemén látszott, hogy sikerült őt is megijesztenem, de a doki magyarul visszaszólt, hogy dehogynem, menni fog ez. A hasprés viszont nagyon jól ment, éreztem, hogy haladunk, és amikor a doki a 3. tolófájásnál már hagyott minket egyedül küzdeni, akkor nem is volt pokoli, csak nagyon-nagyon rossz.

De azt az érzést a végén, amikor végre megszületett, sosem fogom elfelejteni, ahogy előbukkan a kis teste is, és az eszetlen fájások eltűnnek, mintha elfújták volna őket. Kép

Továbbra is csak álmélkodni tudok a testem előtt, hogy ezt végig bírta csinálni, pedig azt hiszem, az agyam csak gátolta, és lám, mégis. Nem tudom, hogyan kell elfelejteni ezt az egészet, mindenki azt mondja, majd elfelejtem, hát nekem még mindig nagyon éles minden... Az a legrosszabb, hogy tudom, hogy újra ott leszek, mert Petit nem hagyhatom testvér nélkül, és tudom, hogy érte meg fogom tenni újra, de azt is tudom, hogy ki fogom magamat átkozni a világból, amikor újra végig kell csinálni az egészet...

Azért voltak aranyos dolgok is. A párom utólag mesélte, hogy egy csomót mondtam, hogy hol vannak már az endorfinjaim. Merthogy ugye én olvastam a könyvekben, hogy a természetes folyamat velejárója, hogy a szervezet endorfinokat termel, és ezzel megkönnyíti a szülést. Valamilyen rejtélyes oknál fogva viszont én úgy könyveltem el az endorfinok megjelenését, hogy érezni fogom, hogy jöttek és könnyebb lett az egész. Kép Így utólag nézve ez elég vicces, de ott csak azt éreztem, hogy sehol semmi megkönnyebbülés (pedig amikor egyszer kimentünk WCre, akkor jöttem rá, hogy már rég teljesen el vagyok szállva, a valóságos világ - napsütés, folyosó - irreálisnak tűnt, annyira bedrogozott a szervezetem). Szóval a párom szegény nem értette, mit keresek, egy ideig még a táskához is akart menni, nem tudta, hol keresse meg nekem az endorfinokat. Kép

A másik aranyos az volt, amikor Peti megszületett. A párom mellettem állt, fogta a kezem (illetve hagyta, hogy azt törjem darabokra), de közben nézte a születést. Amikor kijött Peti, elkezdett ujjongani, és azt ismételgette, én látom mije van, látom, mije van. De úgy kellett rákérdeznem fél perc után, hogy ugyan mondja már el nekem is, mije van, mert én nem látom... Kép

A szülés utáni rész viszont az én oldalamon jobb nem is lehetett volna. A doki úgy összevarrt (több, mint fél órát dolgozott, mert szakadtam is egész a belső méhszájig, meg vágtak is, hogy ne szakadjak annyit), hogy 2.5 órával később direktben ültem a gáton, és nem zavart. Azóta is békésen üldögélek, néha fájdogál egyet, de nem vészes. Ebbe belegondolva minden tiszteletem a doki képességeié. Kép
babs

Ja, az időhorizont - 18 óra "fájogatások" után 15.5 óra komoly fájás volt összesen. Ez azt jelentette, hogy hétfő délelőtt a "kimerült" szó már messze nem tudta kifejezni, hogy hogy éreztem magam. Lányok, a tanulság az, hogy ha elkezdtek "fájogatni" (pl. 10-15 percenként) komolyan feküdjetek le közben vagy pihenjetek valahogy!! Ugyan én olvastam ezt a jó tanácsot, de nem gondoltam volna, hogy ennyire el bír húzódni és tényleg ennyire szükség lett volna a végén minden perc pihenéssel töltött időre... Ha valakinek meg gyors szülése van, annak is jó lesz, utána még frissebbnek érzi majd magát. Kép
babs

Babs, köszönjük a szüléstörténetedet. Hidd el, én is így voltam a lányom születésekor. Azt mondtam, nekem soha nem kell még egy gyerek, olyan szörnyű volt a szülés. Aztán most, 8 év után mégis lesz egy, és hiába félek (mert hazudnék, ha azt mondanám, nincs bennem félelem), meg fogom csinálni! Az idő begyógyítja a sebeket (micsoda közhely), és ha nem is csak a szépre fogsz emlékezni, az azért mindig az eszedben lesz, hogy a végén mindig kibújik a gyermek, és az az érzés semmihez sem fogható!
Az mindenesetre biztos, hogy túl korán nem érdemes bemenni a kórházba. Az otthonlét, az a nyugis légkör biztos sokat segít a későbbiekben. Én már egy hete kórházban voltam, mikor Nikit megszültem, és lelkileg kicsit kész voltam már. Biztos ez sem segített.
Ügyes voltál, megvan a babád, és nagyon-nagyon jó lehet már Neked, hogy túl vagy rajta és végre a kezedben foghatod a kis drágát!!! Mi, jó sokan, még előtte állunk...
Vendég

Ja, egyvalamit elfelejtettem írni, megvan a streptococcus-eredményem, ez van rajta:

aerob: kórok.bakt.nem tenyészett ki
gomba: c. albicans

Megmutattam a dokinak én, a tudatlan. Annyit mondott, hogy "nem tenyésztett ki, rendben van". Itthon megnéztem neten, mi az a c.albicans, és kiderült, hogy candida (albicans). Erről egy szót nem szólt a doki!!! Tudom, hogy nagyobb ennek a candida-mizériának a füstje, mint a lángja, de akkor is, 1-2 szóban említhette volna. Na, majd hétfőn rákérdezek!
Vendég

Babs,

Köszi, hogy megosztottad velünk. Tök jó volt olvasniKép
Én attól félek, hogy már az elsö fájásnál kórházba akarok majd rohanni, mert úgy beparázokKép Pedig az általad leírtak alapján ez nem lenne túl tanácsos.

Moncsi
minike

Babs!

Szüléstörténeted még nem olvastam el, csak az előző kérdéseidre szeretnék válaszolni.
Tejgyűjtő kagyló:
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm
A felfogott tejcsi összegyűjthető, fagyasztható azzal a kitétellel, hogy ez nem egy teljes fejt tej, hanem laktózban gazdag elsőtej. Talán érdemes fejt tejjel együtt fagyaszatni.

Fájdalom a szoptatás elején: lehetséges, hogy semmi gond, viszont nekem ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatom volt Nátánnal. Én is azt hittem (még nem voltam olyan okosKép, mint mostKépKép), hogy csak nagyon szív, de egy idő után már sajnos látszott, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet. Elég komoly repedések voltak a mellbimbómon több helyen is.
Hogy miért nem vettem észre? Mert ha szoptatás után eltelt már valamennyi idő, akkor ezek nem voltak láthatóak, csak akkor fájtak, amikor az "összeragadt" sebeket a baba a szopi elején bekapta, megnyújtotta. A szopás többi része már nem fájt. Szóval: közvetlenül a szopi után vizsgáld meg alaposan a melledet jó fényben körben mindenhol, mert ilyenkor jól lehet látni, hogy van-e valami kisebb repedés rajta. Ha igen: szopis tanácsadó (meg kell nézni, hogy a baba jól van-e mellen, ill. anatómiailag is minden rendben van-e vele (nincs-e lenőve a nyelve)). A másik: okozhatja a bimbó fájdalmát a baba szájpenésze, ekkor a te melleden nem kell feltétlenül látszania semminek, de pl. pirosas, viszketős lehet. A baba szájában viszont látni lehet a fehéres penészfoltokat. Ha nem vagy biztos, hogy nincs szájpenésze, akkor feltétlel nézesd meg a védőnővel vagy gyerekorvossal.
Ha a fájdalom nem múlik, akkor szerintem egy szopis tanácsadós telefont mindenképpen megér.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok!

Látom, mindenki egyben van még - egyelőreKép
Babs: köszönjük a születéstörténetet! Meghatottan olvastam, amit írtál a testvérkérőlKép

Andi: nekem is ez tenyészett ki, és kaptam is rá antibiotikumot, más nekem sem volt. Érdemes azért rákérdezni.

Annyira fáradt voltam egész nap, aludtam is egy sort, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami hatással ránk a hidegfront.

Megyek tovább kómázniKép

Lau
37+1
lau

Sziasztok!

Nemigazán tudok gépközelbe kerülni, olvasni sem tudlak most titeket.
Gratulálok minden utánam szült kismaminak, Livékért nagyon szorítok én is.

Egy kis helyzetjelentés a közelmúltról:
Szombatról vasárnap éjszaka átestem egy mellgyulladáson 39,3 fokos lázzal. A mellem kb mostanra jött rendbe (kopp,kopp...), bár két csomó lassan mintha eltüntethetetlenül rögzült volna benne. Hétfőn voltam a kórházban varratszedésen, utána bementem a csecsemősökhöz, szerencsémre pont a két kedvencem volt nappalos (s mint kiderült, nekik meg mi voltunk a kedvenceik, mint visszatérő bentlakók), s az egyik egy órán át gyötörte a gyulladt mellemet. Enyhén belehaltam.
Tegnap voltunk kint a lakásból először, elbabakocsikáztunk a rendelőig. Ezen a környéken, s mint kiderült, enyhén hibás kerekű kocsival nem is tudnám mihez hasonlítani, irgalmatlanul rázott, s nyikorgott a kocsi, de a baba rettentő jót aludt tőle, hazaérve sem vettem ki belőle, nappal még ennyit nem aludt. Ami a lényeg, Benedek 13 naposan 4080 gr volt.
Mára már ott tartottam, hogy szopigondok miatt elbőgtem magam többször is (a rosszabbik mellemből sokszor egyáltalán nem tudott szopni, a másikat meg mindig totál kiürítette, s mivel állandóan gyötörnöm kellett a mellem, meg mellszívóznom, ne tudjátok meg, mennyire fajdalmas állapotba került), de most hét órára nem is tudom mióta először, sikerült a babának a rosszabb mellem is üresre szopnia (remélem, alszik még vagy 2,5 órát, mert nem tudom, azelőtt mit tudnék adni neki, így viszont ma kimarad a fürdés, fel nem kelteném)
A mellgyulladás miatt teljesen felborult a napirendünk, nappal szinte semmi rendszer nincs benne, viszont érdekes mellékhatásként átalussza az éjszakát.

Adós vagyok még a szüléstörténettel, igyekszem befejezni, utána felrakom.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Babs!
Hát igen, aki azt állítja, hogy a szülés neki nem fájt, az vagy hazudik, vagy fakír. Amikor Somát szültem és a doki tizenegy óra körül azt mondta, hogy éjfélre itt baba lesz, nagyon örültem (akkor már másfél napja feküdtem bennt), de az én kis manóm csak fél négykor bújt elQ, ráadásul az egészben az volt a legszörnyqbb, hogy végig úgy görcsölt a combom, hogy semmi másra, még a tolásra sem tudtam összpontosítani.
Most mégis újra a dolgok elQtt állok, ráadásul az elQzQ még alig múlt két éve.

Ami a fájdalmas szopizást illeti, szerintem valamit nem úgy csinál az a kicsike, ahogyan kell, mert a szoptatásnak, ha minden rendben zajlik nem szabad fájnia. Figyeld meg, hogy a bimbóudvarból is legyen a szájában, ne csak magát a bimbót szívja. Ezt csak tapsztalatból írom, és igazából lehet, hogy jobb lenne egy szakembert megkérdezned.

Erka
szekera

Sziasztok!

Babs! Egyáltalán nem volt rettenetes a születéstörténetetek, nekem nagyon tetszett. Kép Mi a tejgyűjtőkagylót a gyógyszertárban vettük.. Kép És ahogy Beszti is irta a lefejt tejcsihez szoktam hozzáőnteni, és a nap végén fagyasztani.. Lassan már nem marad hely a fagyasztó alsó polcán. Kép

Ha már itt tartunk, Beszti, Te biztos meg tudod mondani, hogy majd a felolvasztást, ha szükség lesz a vésztartalékra hogyan csináljam, mert arról egyenlőre gőzöm sincs, csak azt tudom, hogy a tejcsit akár 6 hónapig tárolhatom lefagyasztva...

Beszéltem Pocóval, Fanny jól van, kikerült a koraszülöttosztályról, ügyesen szopizik és holnap haza is engedik őket.

Livvel is váltottam néhány szót. Ma kapott pár óra kimenőt. A babus lélegeztető gépen van, mert a magzatvizből valamilyen fertőzést kapott el, ami a horgőkön valamilyen folyadékot termelt. Azt igérték, hogy még 5-7 napot lesz gépen, de úgy értettem Liv szavaiból, hogy most már azért valamennyire stabilizálódott az állapota, csak a gépen tartás miatt kell azt mondania a dokinőnek, hogy életveszélyes a helyzet. Mondtam neki, hogy mindannyian nagyon drukkolunk, és sok sok pozítiv gondolatot küldünk nekik.

Van valakinek olyan tapasztatlata, hogy a Konakiontól van hasgörcse a gyereknek? Érdekes, mert múlt hét kedden adtam be neki az elsőt, aztán már éjjel nem nagyon aludtunk, szerdán meg kifejezetten szarul volt a drága kis manó, most megint kedden beadtam, és az éjjel alig aludt, ma egész nap küzdött mint malac a jégen, és nagyon fájt a hasija. Délutánra megint adtam neki infacolt, attól megnyugodott. Az infacollal kapcsolatban tudja valaki, hogy lehet-e nemcsak kúraszerűen, hanem alkalmilag is használni? Mert a dobozon a 3-4 napos kúrát ajánlják, de egy egynapos hascsikarás miatt nem akarom neki ennyi ideig adni a gyógyszert..

Délután kint voltunk sétálni a Margit szigeten, jót szunyált, bár egy kicsit aggódtam a szél miatt, hogy baja lesz, de úgy vettem észre rá sem hederített a dologra! Kép
Különben egy tündérmanó ás imádom, és hihetetlen jó érzés hogy van Kép

Ja, és ha valaki szeretne időnap előtt babaázni, nálunk már megnyitott a "babaház", /nem tartunk 2 hónap karantént Kép/ már jöhetnek a látogatók szépen egyesével, szívesen látunk Benneteket is! Kép

Jóéjt mindnekinek, próbáljátok meg kihúzni a ezt a pár nehéz hetet, már mindjárt itt a vége! Kép

Macs
maccs

Sziasztok lanyok!

Ma is iszonyatos az ejszaka.
Orankent felebredek. Kép

Voltam CTG-n es minden ok.
Nekem is volt tenyesztes es a gomba + lett.
Kaptam is kupot.

Voltam vasarolni is es vettem egy nadragot meg egy bluzt a szombati eskuvore.
Remelem nem fogok addig szulni, ha mar megvettem.
A nadragot ram igazitjak, igy csak holnap tudja elhozni a papa.

Babs!

Nekem tetszett a torteneted.
Mindenki tudja, hogy a szules nem egy leanyalom. Kép
Csak a vegeredmenye. Kép

Jo hogy Liveknel javul a helyzet. Kép
Megy meg neki sok energia!

Macs!

Irigyellek a tejmennyiseg miatt.
Gondolom, hogy a szoptatas sem fenekig tejfel, de ahogy elneztem a baratnomet, aki tappal etette a babat, meg a sogornomet aki szoptatott es hat eg es fold a ketto.
A baratnom egyfolytaban csak kevert melegitett es mosogatott.
Sogornom, szoptatott es fejt.
Igaz neki nem volt sokkal tobb teje, nem is mindig kellett neki fejni.

Nos most ejszakara egyenlore ennyi.
Megyek megprobalok aludni.

Remelem ti jobban alszotok mint en.

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?