Új privát üzeneted érkezett!

Kami! Köszi a részleteket, nagyon hasznos volt! Azt is megírod, hogy mi az amit szerinted fölöslegesen vittél be?

Elmo! Gratula neked is! Remélem hamar gyógyulsz majd! :)

Timi! Annyian azért nem vagyunk, hogy mostantól minden napra jusson baba :lol: :lol: :lol: Szerintem egyébként Panni már babázik, csak még nem tudunk róla :roll: Remélem minden rendben van velük!

Na, én kész lettem! Teszek fel képeket! Már csak Emma hiányzik róluk :D
Kép KépKép
Vendég

Kami, ez nagyon érdekes, megnyugtatóan hangzik összeségében.

Elmo, a Schöpfibe vittetek a babának ruhát?? Mit adnak rá? Nekem azt mondták, h csak a hazamenéshez kell, legalábbis úgy értettem. Szóval mi volt rajta?

És a szülőszobára külön csomagoltál cuccot? Ha igen, mit?

Barbi, nagyon klassz a szoba. Nekünk az előszobaszőnyegünk pont ilyen színű, mint a falvédőtök. Jó színes, vidám, Emmának lesz mit nézegetni :)

Kép
Kép
agiboldi

Kami,
Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad. Én sem készülök egyenlőre csaszira, de még bármi lehet, és jobb előre tudni, hogy mi is történik velünk.
Jó hogy Áron ilyen jó baba :)

Barbi,
Nagyon szép lett Emma szobája :D

Elmo,
Gratulálok mégegyszer. Sajnálom, hogy a gátsebed ennyire megkínoz, de reméljük hamarosan jobb lesz.
Én is ilyen rövid szülést szeretnék :D

Timi,
Azért Áginak és Rókinak is van még pár napja, de hidd el, mostanában szinte minden hétre fog jutni egy baba :D

Móni

Kép
móni23

Kami!
Köszi mégegyszer! :) :)

Na, jó, nem telhetetlenkedem, minden baba jöjjön időben! :lol: :lol:

Elmo!
Nagyon édi Petra baba! :) A gátseb meg reméljük hamar meggyógyul! És köszi a szüléstörténetet! :D

Barbi!
Nagyon klassz a szoba, jó lesz Emmának! Az a zöld baldachinizé meg különösen tetszik, nem szokványos! Ikeás darab? Fúú, és már minden pöpecül bepakolva a pelusos szekrénybe! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nya, megint itt vagyok. Aron azota se ebredt fol - megneztem, meg ver a szive es lelegzik... szoval nincs nagy gond... max kenyelmes az agyunk :D

Fejtem egy kis tejet, hogy lassam, mennyi van spontan a ciciben. 30 ml jott le, ami egesz jo - nemtom, mennyi a surusege, de 30-40 grammnyi kell az ilyen koru babanak egy szopizasnal. Na, ez megvan, Gedeiapu meg is etetheti vele vacsira. (Szereti Zsebit etetni!)

Kép

Timo, a tobbi kerdesed:

3) Kateter: az infuzio utan teszik be es nem veszes. Akkor veszik ki, mikor folkelsz es a vegleges helyedre megy.

4) A baba megszületése után apa mehet-e velük megnézni a mérekezést, fürdést stb. - Igen

5) Mikor láthatom a bébit - a mutet soran ketszer: egyszer amikor kiveszik, egyszer pedig behozza a csescemos. Utana az orzobe is be-beviszik nehany percre. De akkor kaphatod meg, ha mar atvonultal a helyedre.

6) Az őrzőben a műtét után mennyi "mozgás" megengedett - semennyi. Jo esetben. En ehhez kepest ficeregtem, mint egy majom, mert szarul voltam - nem fajt utana a fejem, de szerencsem lehetett. Minel kevesebbet mozogsz, annal valoszinubb, hogy meguszod az erzestelenitest fejfajos utohatas nelkul.

7) Mennyire vérzel - kibirhato. Az orzoben cserelik neked a beteteket. Utana te csereled magadnak. Adnak ugyan Bella betetet (nem szarnyas sajna, az pedig jobb lenne - ha tudtok, szarnyas-oriasbetetet vegyetek!!!) Napi 3-4 betet megy el eleinte, en most a napi max 2-nel jarok. Mar nem is elenkpiros a ver, hanem ilyen nyakos-rozsaszines. Meglatjuk mikor mulik el... remelem nemsokara!

7) Lehet-e inni vagy enni valamit - inni nagyon sokat lehet, sot KELL is. Mar az orzoben is es a tejcsi miatt utana folyamatosan. Elarulok egy titkot: az elso pisi nagyondenagyon szar. Nem is a kateter helye miatt (enyhe csipes a legelejen), hanem mert mintha mehosszehuzodassal jarna. Az eleje meg OK, de amikor mar a vege csordogal, az furcsa. Rossz. Az egyetlen gyogymod: minel tobbet pisilni!!! Minel gyakrabban. Ehhez pedig nagyon sokat kell inni.

A mi a kajat illeti, nem ehetsz az elso napokban mast, mint kekszet meg krumplipuret. Ez a hivatalos ebed is - nekem Gabor csinalt "sajat" krumplipuret, azt megehettem. A 2. napon kapsz enyhe hashajtot. Kb a 3. napon illik szekletnek lennie. Nekem nem lett. Igy kaptam egy hashajto kupot is - attol megint zoldet sikerult trottyantanom a 3. napon. De legalabb sikerult, igy utana mar normalis kajat is kaphattam. Nem faj a szeklet, a pisi sokkal rosszabb. DE az is kibirhato, csak azert irom ezeket, hogy ne lepodjetek meg - en meglepodtem. Az oxitocinon is mutet utan, meg a pisifajason is. Nem szamitottam rajuk. Talan ha tudtam volna ezeket elore, kevesbe erintett volna rosszul.

8) apa ott lehet-e veled - orzobe bejohet, de ott egyszerre csak egy latogato lehet es ha tobben vagytok az orzoben, akkor is csak egy latogato lehet - valamelyikotoke. orzo utan szinte non-stop bent lehet barki latogato a fizetos szobakban.

9) mikor lehet átmenni a szobába - nekem 12 ora utan mondtak, hogy ha tudok, menjek at. A babaval motivaltak - ez tetszett :D Es hatasos is volt.

10) mikor kapod meg először a babát - amikor athelyeztem a szekhelyem a fizetosbe, mar hoztak is a babat es este 8-ig velem volt. Masnap reggel a vizit utan "folvehettem" - es onnantol non-stop, kiveve a kotelezo rutinokat, amikor is le kellett adni: reggeli babavizit 8 korul, esti furcsi 9 korul.

11) az őrzőben milyen ruci van rajtad - SEMMILYEN!

12) mi legyen ott nálad (pl.eldobható bugyesz, betét stb.) - Gaborral kivetettek egy haloinget, egy eldobhato bugyit, egy papucsot, egy furdokopenyt. Ezeket foladjak rad es bben vonulsz at a szobadba.

vegso konkluzio:
A csaszarmetszes oszehasonlitva a szulessel igen "kellemes", de mig a normal szuleses kismamak a szules utan vigan szaladgalnak (mar ha nincsnagy varratuk es aranyeruk), addig te az elso napot kegyetlenul vegigszenveded, es a tobbi kovetkezo nap se az igazi, de dobbenetes, hogy mennyire gyorsan regeneralodik a szervezeted. Naprol napra ra fogsz doibbenni, mennyivel erosebb lettel tegnaphoz kepest! En ma szaladtam lefele a lepcson, jelzem, 6 napja volt a csaszim. A legnehezebb az agyban fordulas, a folules, a folallas. Ha mar egy pozban vagy, onnantol nem veszes a mozgas, de mig pl allasbol leulsz, vagy fekvesbol folkelsz, az rossz. Kb 3 napig. Ami sokaig rossz: nevetes (en ma eloszor tudtam igazan jot nevetni, addig irtozatos onuralmat gyakoroltam, mikor pl Zsebi rotyogtatott es iszonyatnevethetnekem volt), kohoges, ilyesmi.

Hat ennyi. Ha meg valami eszembe jut, megirom - holnap azt is elarulom, nekem mi kellett volna a tuelocsomaghoz es mi volt teljesen folosleges. most megyek a kis csaladomhoz, hazajott Gedeiapu is, vacsizunk, vacsiztatunk, TV-zunk, idilli lesz :D Vegre az agyamban, uj agynemuvel, Zsebvel a jobbomon!!!!!!

Csok nektek!!!!
Kamimami
kami

barbus

tök jó a szoba!
a kiságy feletti "levelet" mesélte már az egyik ismerősöm ,de nem igen tudtam elképzelni, viszont így már igen jópofa!

Tegnap véletlenül átkapcsoltam az egyik csatornára ahol épp a parlamenti vita folyt és jól feldühítettek :evil:
arról vitáztak, hogy Magyarországon most már nem magánügy ki hány gyereket szeretne vállalni :?: :twisted: :shock: :shock:
lassan eljutunk odáig, hogy megszabják, mint Kínában mekkora családot vállalhatsz :evil: megáll az eszem!!!
azzal magyarázták, hogy ez igenis társadalmi probléma, merthogy a vállalt gyerekekből munkanélküli, nem megfelelő képzettségű ember, gyakorlatilag semmirekellő lesz és mindez milyen rossz fényt vet Mo. image-re! Mit szóltok hozzá?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Elmo és Kami!!! :)

Nagyon jó olvasgatni a beszámolóitokat! :) Olyan nosztalgiám lett! :) Babócák szépségesek, szülésélmények egyediek... örülök hogy mindenki meg volt eddig elégedve azzal ami történt.

Timocska:

Köszi az infót! Látod, én arra gondoltam, hogy 10-es skálán ez valami jelzés hogy milyen "jó" az eredmény, még szerencse hogy ezt a tippemet nem osztottam meg veled. :)

Ágiboldi:

Örülök hogy rendeződsz! :)

Rólam:

Ma anyukámnál volt Zsuzsa szinte egész nap, én meg mentem anyatejért a 17. kerületbe utána meg a dúlámmal találkozni. Egész felüdültem, hogy egész nap nem kellett Zsuzsát kergetni meg emelgetni. Mire hazaértem már vacsoraidő volt és nekem már csak a fürdetés és fektetés jutott. Tök luxus. Tisztára felüdültem.

A dúlával jó hosszasan elbeszélgettünk egy teázóban, és tök sok érdekeset mondott, pedig én mindig úgy gondolom, milyen eszméletlen jól informált vagyok, és mégis. Pl rákérdezett, hogy mit szeretnék, mi történjen illetve mi ne történjen a babával szülés után. Zsuzsával annyira absztrakt volt még nekem hogy baba lesz a szülés vége, hogy bele se gondoltam, vele mi fog/tud történni, és el is vitték mellőlem lemosni/mérni/vizsgálni/öltöztetni aztán megőrizni, és jó két óra múlva kaptam csak meg. Pedig ez az István ahol állítólagosan MINDIG veled van a gyerek. Én akkor nem voltam olyan állapotban hogy ezt megkérdőjeleztem volna (örültem hogy élek), de mikor már egy kicsit magamhoz tértem és már lent voltam a gyermekágyon, akkor már kérdezgettem, hogy de hol a gyerek? És mivel a dúla ilyen flottul rákérdezett, most aztán lehet hogy nyomatékosabb leszek, hogy ne vigyék már el pont azokra a szülés utáni órákra, amik állítólag olyan fontosak.

Amúgy meg beszélgettünk arról hogy milyen volt az első szülésem, milyen volt a két terhesség, mit szeretnék most megváltoztatni vagy másképp csinálni ha lehet... remélem hogy tényleg beválik nekem az ilyen típusú szaksegítség!!! Mert én szeretném második körben elkerülni az EDÁt is meg az oxitocint is...

Egyébiránt holnap megyek újra (és remélhetőleg utoljára) az orvosom magánrendelőjébe, innentől kezdve minden második nap NST, de az már a kórházban és akkor legalább nem kell fizetni érte...

De én tartom magam ahhoz, hogy ebből márciusi baba lesz...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kamimami,
Mennyire édesen tud aludni :P :P Nekem is az a kedvencem, ahol belenéz a kamerába. Tudja, hogy fényképezik :D
Köszi a beszámolót. Attól, hogy kinek mi a valószínű, ott van a csaszi lehetősége, és legjobb első kézből az info.

Barbi,
Wow, nagyon szép lett!! Tényleg csak Emma hiányzik a tökélyhez.

Kezdem szégyellni magam, hogy még mindig nem csináltam semmit babónak. Eddig csak egy szekrényt kapott és pár saját ruhát. Igaz, most gondolkodom rajta, hogy ejtem az egész kiságy dolgot, úgy sokkal kevésbé leszek fáradt napközben Natihoz. Még van pár hetem/napom agyalni.

Sági,
Ki mondta, hogy az EDA luxus a szüléshez?! Ilyen idiótával is kevéssel lehet találkozni.
Ha nincs anesztes, aki megcsinálja az edat, álalában gázt szoktak adni. A fájdalmat nem nyomja el túlságosan, de legalább jobb kedved lesz tőle.

Mazsi,
Én biztos nem kérdezném meg, hogy a szobában lévő többi anyuka beleegyezik-e, hogy velem legyen a baba. Ha zavarja a sírás, adja örökbe a sajátját és menjen szépen haza, mindketten jobban járnak. Amikor Natival voltam kórházban, volt egy anyuka a szobában, aki éjjel holt ingerülten magyarázta a pár órás babának, hogy "Nem érted, hogy anyukának most aludni kell??" Vele is majdnem közöltem. Aztán inkább csendben maradtam és gyönyörködtem még Natiban, nem zavart, hogy 2-3 napja nem aludtam, hiszen el nem tudtam volna képzelni szebb látványt.
Az, hogy határozott kívánságod ellenére is elviszik a babát, szerintem egyszerűen felháborító. Nem zavarja őket, hogy van egy olyan, hogy törvény? Mely szerint jogod van együtt lenni a babával??
Nem csodálom, hogy feldühített a képviselő, aki szabályozná a gyerekszámot! Talán nálunk a legalacsonyabb a gyerekszám a környező országokban, a szegényebb országokkal nem is szeretném összehasonlítani. Nálunk egy nőre mindössze 1,32 gyerek jut, amíg Kínában ez 1,73. (CIA adat) Szerinte kik tartanák el az egyre bővülőbb idősebb korosztályt? Vagy azt is beszabályozná, hogy nyugdíj után meddig illik élni??

Úgy látszik, ma egy ilyen felháborodós napom van..

Timocska,
A babánál nem csak a súly számít. Ha mondjuk anyuci cukros, egész dagi lehet, anélkül, hogy valójában nehezítené a szülést. A fej számít, az a legnagyobb. A többit össze lehet nyomni egyszerűen, csak a koponyát nem. Pl Natinak 34 cmes buksija volt, ami egy átlagosan normális érték. Az kellemetlen(ritkán, de előfordul), ha pl a kezét is előre dugja, akkor az a 34, ami már magában is nehezen préselődik ki, már nagyon megnő. Nincs 5 kilós baba akkora fejjel. És játszis ismerősőm megszülte így a babát, minden fájdalomcsillapító nélkül.

Bella,
Segítségem szerencsére van. Apuci tudja, milyen nehéz a gyerekkel, mivel elég hamar be lett fogva. Nem mondja, hogy "te egész nap csak a gyerekkel játszol", hanem megcsinálja a dolgokat. Persze volt, hogy megfenyegettem, visszamegyek dolgozni, ide nekem a háztartást, neki csak a gyereket kell ellátni. Hatott. Anyós is bármikor ugrik, amikor csak kell és anyukám is jön kb minden héten. Úgyhogy el vagyok kényeztetve :D Vagy két hónapja az éjszakai felkeléseket is megosztjuk, ugyanis Nat még sokszor elkeseredik az éjszaka közepén és meg kell nyugtatni. Azért volt előnye, hogy leszokott a szopiról. :wink:

Tegnap jól kiszúrtam magammal, majdnem bennragadtam a kádban. Kellemesen olvasgattam, kihúztam a dugót, hogy ne a vízben ázzak, de tudjak még olvasni egy kicsit. Amikor lement a víz, döbbentem rá, hogy a felhajtó erő nélkül iszony fáj a hátam abban a pozícióban, annyira, hogy alig tudtam megmozdulni. :shock: Ha apuci alszik, én aztán kiabálhatok, hogy húzzon ki valaki. Fél centinként araszoltam feljebb, hogy kb ülve már legyen esélyem a kikecmergésre. Rossz lehet a bálnáknak a szárazon! Teljesen beleéltem magam a helyzetükbe.

Ma volt nálunk a védőnő. Ezt a buta tyúkot! Az egyetlen kérdésemre nem tudott válaszolni és még nekem kellett elmagyarázni neki, hogy is állnak most a kismamák a kórházválasztással :evil: Azt hiszem, továbbra sem lesz rá szükségem. Most is pont Nati alvásidejében jött, fél óra altatás után 5 percet sikerült pihizni, amikor csöngetett.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Egy tündér a férjem! Most ment el friss péksütiért :D
Addig gyorsan írok nektek!

Köszi a dícséreteket! :P Apa tegnap este mondta, hogy "Nem ülünk be egy kicsit a baba szobába beszélgetni?" :) Ő is teljesen odáig van!
Ági! Az a falvédő eredetileg abrosz lenne, de óriási és tök jó vastag vászon az anyaga! ;)
Timi, igen, az a levél Ikeás darab! Gondoltam, jól passzol majd a katicákhoz ;)

Kami! Gedeiapu nagyon profin fogja azt a cumisüveget! :D Le sem lehet választani a fiáról, mi?! ;)

Róki! Na, úgy tűnik, azért alakulnak a dolgok! :) Kívánom, hogy minden a terveid szerint történjen most!!! :)

Lorca! Láttam magam előtt, ahogy próbálsz kikecmeregni a kádból :D

Móni! Gyerekágyas szobákat elfelejtettem írni tegnap! Szerintem nagyon korrekt a sima 5 ágyas, ami alapból "jár"! Tiszta, rendes. Mindegyiknek saját fürdője van WCvel, mosdóval és zuhanyzóval (be van téve egy vödör+felmosó is :D ). Ja, és minden szobában van hűtőszekrény meg egy pelenkázó és a baba ellátásához szükséges dolgok: popsi kenőcs, alkohol, hintőpor, stb. Én ezután meg sem néztem a fizetős 1 ágyast. Ja, és olyan magasságban vannak azok a kiskocsik, amikben a babák fekszenek, hogy teljesen "rá" tudod tolni az ágyra - ha lefekszel, akkor beér a kocsi teljesen eléd, mint egy reggeliző tálca :D Nem tudom, érthető volt-e?
Vendég

Jóreggelt hétalvók! :D :D

Hogy vagytok?

Lillus ma nagyon aktív, egész hajnal óta edzi a pocakom! :)

Ágiboldi!
Mi volt?

Róki!
Tök jó, hogy rendi a dúlád és hogy azért új infokat is tudott neked mondani! :) Ez a szülésed azért biztos más lesz, mint az első, te is sokkal tapasztaltabb vagy!

Lorca!
Hát nem túl jó, hogy semmire sem használható a védőnőd. Az enyém nagyon aranyos (bár kissé sokat beszél), de mindenre válaszol, mindent elmond. Még azt is felajánlotta, hogy ha nagyon irtózom majd a köldökcsonk ápolástól (ez nagy parám), akkor ő kijön naponta és megcsinálja! :lol: :lol:

Arra gondoltam, hgoy a táblába beleteszem a babaák fotóját is, ha az anyukák hozzájárulnak. Megmutatom, mire gondoltam, aztán várom a véleményeket! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Csütörtök van :D :D :D :D Este UH! :D :oops: Bocsi hogy ilyen bugyuta vagyok, de annyira várom ill várjuk :oops:

Megúsztam a mai főzést is :D Az éttermekben féláron lehet kajcsizni, úgyhogy ma ott eszünk :D

Gabi!
Hogy vagy?

barbus
tegnap elfelejtettem kérdezni tőled..látom a relax széket a szobában.kinéztem magamnak én is ,milyen jó lesz szopiztatáshoz.A Baumaxban próbáltam leülni egy ilyenbe ami sikerült is, csak kiszállni nem tudtam így nagy pocakkal.... :D :D :D
Aztán elvetettem ezt az ötletet, mert ha most nem tudok felállni, gyerekkel a karomban, hogy kászálódom ki belőle :shock: :D
Úgy járok mint lorca a kádban :D
Neked mi a tapasztalatod ezzel a székkel? Lehet hogy csak vmi gagyiba sikerült beleülnöm?

kami
kézzel fejtél vagy kütyüvel?
kapott zsebi a kh-ban vmi pótlást? vagy megvárták míg belövell a tejed?

lorca
szerintem addig amíg eltartom a gyerekeinket és nem a szoc segélyekért könyörgök, nem abból megy a kocsmába az ember stb. addig senkinek semmi köze hány gyereket vállalok.
viszont van olyan család magyar és kisebbség egyaránt, aki gondolkodás nélkül, a nyomorba, a putriba szüli nyakra főre a gyereket, aztán pedig siránkozik...na itt vmi határt biztosan húzni kell hisz őket is gyakorlatilag mi tartjuk el... nem tudom mindenesetre elég bizarrnak hangzik a dolog, hogy nem magánügy...lassan már semmi sem lesz az :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

timo
jó ötlet remélem a mi kis csemotáink is hamarosan ott figyelnek :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi!
Az én párom is a pékségben kezdett reggel, igaz az még 7 előtt volt... mi nem tudunk együtt reggelizni, mert neki legkésőbb 7-kor el kell indulni, hogy 8-ra beérjen dolgozni! :(

Nálunk Buski szobájában van egy kanapé, ahol aludni is lehet. Én azt hiszem ott fogok szopiztatni. Mi is néztünk ilyen széket, de aztán úgy gondoltuk, hogy nem veszünk.

Lorca!
Jót nevettem a bálnás sztoridon! :) Megnyugtató, hogy nem csak én ázom a kádban... :D :D

Mazsi!
Egyetértek veled abban, amit írsz a gyerekvállalásról. Tegnap a híradóban hallottam, hogy a kormány kínaiakat akar betelepíteni, így megoldva a demográfiai problémákat! Ennek mi értelme van? Miért nem a magyar gyermeket nem vállaló párokat ösztöznik???? :evil: :evil: :evil:

Ma reggel meg azt hallottam, hogy vhol amerikában lelőttek két bohócot egy cirkuszban!!! Hová halad a világ! Bohócokat ölnek?? Gyerekek szeme láttára???

Bocs a kiborulásért..

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Barbi!
Nagyon szuper lett a szoba!!!Emmababa biztosan szuper jól fogja benne érezni magát! :P :P :P

Kami!
Köszi az infót.Csaszitól függetlenül is van ami érint engem is.
Gábor nagyon klassz fej,már a kórházban is látszott rajta,hogy kész van az Ő kicsi fiától!!!A BÜSZKE APA!!!!! :P :P :P

Lorca!
Luxus az EDA:Az uzsoki anesztesei mondják mert nagyon kevesen vannak.Csak arra mondják amikor az anyuka még semmit nem tud milyen lesz,de makacsul ragaszkodik az EDA-hoz.Szóval annak is beteszik,de pénzért.Természetesen amikor KELL akkor szónélkül csinálják.Sajna nincs nagy rutinjuk benne,pontosan a gyógyszer jóidőben való beadásában,mert ügye sima szülésnél nem mindegy,hogy mikor adják a gyógyszert.Hát miért is nincs rutinjuk,mert szerintük luxus. :evil: Úgyhogy tőlem tartsák magukat távol!!!Inkább gáz meg Nubain!

Timi!
Klassz lenne így a táblicsku!!! :P :P :P
Vendég

Most jutott eszembe, hogy még pelust nem is vettünk Lillusnak!
Ti milyet vettetek?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Én valami franciát kaptam ajándékba.De azt javasoljták többen is nekem,hogy többféléből vegyek kis csomagokat mert mindenkinek más jön be.De a legtöbb jót a Liberoról, a Huggisról és a Babyloveról hallottam!
Vendég

timo

nekem többen azt mondták, hogy az újszülött pelusok közül a Pampers a legmegbízhatóbb. Aztán később már lehet vmi olcsóbbat nézni pl. DM pelus ,Libero stb.
Mindenesetre mi vettünk egy nagy csomag Pampers Minit (3-6 kg).
Azt ajánlották gyakorlott anyukák, hogy az újszülötteknek való pelust nem érdemes megvenni mert hamar kinövik.
De roki és lorca biztos tud nekünk mégplussz infot adni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hát én pont a Pampersről hallottam a legrosszabbakat.Nem gumis hátul a dereka és a kaki mindig kifolyik belőle!Nemtom nem értek hozzá,majd menetközben kiderül. :lol:
Vendég

Sziasztok,

voltam reggel dokinál, bő 2 ujjnyira nyitva vagyok, délre vissza kell mennem, lehetőleg csomagostul, és meglátjuk... ! :shock:
Azt mondta, h ez már eléggé nyitott ahhoz, h ha indulnak a fájások, akkor nemsokára szülünk.., ha nem akarok délben visszamenni, akkor hajnalban úgyis találkozunk... :shock: Szóval megyek délre, de csomagot nem viszek, mert ha mégis hazaküldenek nem akarom a pasimat fölöslegesen kiugrasztani a munkahelyről.. ha maradnom kell bennt, akkor azonnal jön és behozza.
A fájásokhoz meg nem értek. Fájni fáj, de nem látom benne azt a rendszerszerűséget, amit mindenki mond, ez húz fáj szorít felváltva de leginkább valamelyik mindig van, nem tudom mérni.
Na de még délig itt ücsörgök, most rámjött a fészekrakás, épp mosok, és átnézem századszor a kórházas csomagot :D
Ja, és szörnyen be vagyok f...va...

(majdnem szó szerint is, mert két napja amit megeszek fél óra múlva kijön, szóval ha ez előjel, akkor ez az egy megvan :) )

Kép
Kép
agiboldi

most beszéltem a dokival a streptococcus ügyben.
nem szokták, de nekem leveszi miután így rápirítottam...
neketek hányadik héten vették le a kenetet?
mennyi idő alatt van meg az eredmény?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

agiboldi
ez naggyon izgi :D :D :D ne félj! nem lesz semmi gond ügyesek lesztek :D
Te simán szülsz elvileg ugye?

pelus
a libero és a babylove sem gumis hátul...
a múlthavi Kismamában épp pelenkateszt volt,onnan tudom :D
lehet hogy akkor nekem sikerült Pampers "hívő' kismamikkla beszélnem? :D
na majd kiderül...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Igen, én elvileg simán. Bár rég nézték uh-n, és kicsit aggódok, h kifér-e a frjr. Remélem azért egyszer még megnézi valaki...

Kép
Kép
agiboldi

akarom mondani a "feje" :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Timi! Cukik a fotók a táblázatban! :D Nekem tetszik :)

Mazsi! Mi az Ikeában vettük anno ezt a fotelt, 2 ilyen van a nappaliban, most az egyiket bevittük a baba szobába. Én fel tudok kelni belőle, meg abból indultam ki, hogy a nem-tudok-ülni fázis sem tart örökké, utána meg tök kényelmes :D

Pelus! A barátnőm, aki nemrég szült a Pampersre esküszik. Db árban Tuskóban olcsóbb is mint a Babylove - én ezutóbbiból vettem eddig egy csomagot, de beszerzek a Pampersből is, mert legutóbb azt mondták a kórházban, hogy vigyünk pelust, mert csak napi 4 db-ot kapunk.

Ágiboldi! Hűha!!! Izgulok értetek!!! Nyugi, ügyesek lesztek Boldival :P Timi! Minden kívánságod így teljesüljön :D
Vendég

Ágiboldi!
Ez nagyon izgi! :D :D :D Kit értesítesz, ha van valami?
És ne izgulj, hamarosan megláthatod azt a kis életet, akit 38 hétig a pocakodban nevelgettél! Ez annyira jóóóó!!!!

Mazsi!
Nekem a 34.héten vették le a kókuszmintát és pár nap alatt meg is lett az eredménye. Fura, hgoy azt mondja, nem szokták. Mert ha szülés alatt van ilyen baktériumod, az gyulladást okozhat a babánál. Ezért szokták antibiotikumozni mind a mamát, mind a babát! Azért jó, hogy leveszik neked! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Írok smst ha van valami, de lehet, h ma még nem lesz, mert annyira nem fáj egyelőre semmim, nemtom.
Nekem úgy általában nézték, h van-e akármilyen baktérium, gondolom beleértve a streptococcust is - a 36. héten, de a biztonság kedvéért a 38-on is.

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Ha rendesen fog fájni, biztos érezni fogod! :) (mondom ezt én, aki minden egyes keményedésre és mensi-görcsre azt hiszi, hogy itt a világ vége) :D :D
Mindenesetre nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ügyesek lesztek, ne félj! :) Boldi segít anyának! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

ok akkor nem lesz késő, mert én is 35+3 hetesen megyek kontrollra és akkor veszi le

egyébként nekem a gyerekorvos is a lelkemre kötötte, hogy vetessem le, mert nagy bajt tud ez a dög csinálni a bébinél :shock: utána is olvastam és jól beparáztam, ugyanis az anyukánál semmi tünetet nem okoz...na mindegy a lényeg hogy leveszik :D
csak az a bosszantó, hogy úgy kell kihúzni a doktorokból, mert itt Kecskeméten ez állítólag nem szokás :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Csajok!

Tontica-val még együtt kezdtük a tavaszi babavárást, aztán neki a 16.héten elment a babája! Viszont most újra sikerült neki (de ezt már írta is ide), azt viszont nem, hogy KÉT baba van!!!! :P :P Ikrek lesznek! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Agiboldi:
Biztos nagyon ügyesek lesztek. Drukolunk.

Megjött a véreredményem:
A terheléses 5 lett, úgy hogy nincs semmi gond. csak az az érdekes, gogy amikor a belgyógyásznál voltam utána egy órával, akkor ő nézet vizeletet és ott volt egy keresztes cukrom, meg ő is megnézte a vérképemben és ott már csak 4,1 volt. Innentől nem értem, hogy a vizeletben van a véremben nincs.

Barbi:
Nagyon teszik a szoba, olyan kis vidám lett ezektől a színektől.

Timi:
szerintem így jó lesz a táblázat.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

sziasztok

kamimami :)
tökjók a képek és a szülésleírás is, n n köszi, h ilyen jól összefoglaltad!! (zsiráfos bodynk nekünk is van, rem, a mi babánk is ilyen cuki lesz benne :) )

pelus
én kiscsomag babylove-t vettem, pont azért, mert állítólag tök egyéni, h kinek mi jön majd be. ez volt a legolcsóbb, úgyh innen indulunk. a kórházban (istván) állítólag liberot adnak, úgyh azzal majd össze tudom hasonlítani.

kókusz
fura, h van, ahol nem nézik (bár ink sztm csak nem mondják), mert a szülésznő is kiemelte, h fontos az ab kezelés, ha van. de azt is hangsúlyozta, h nem kell megijedni tőle, ha tudnak róla, akkor nem okoz bajt a babánál sem. viszont tény, h kenetvétel nélkül nem lehet róla tudomást szerezni, mert anyuka tünetmentes

csaszi érzéstelenítés
tegnap a szül.felkészítőn a dokinő n határozottan figyelmeztetett, h a 6 órás mozdulatlan fekvést n komolyan kell venni, mert különben előfordulhat a kínzó fejfájás. ja és rengeteg folyadék!!!

egyébként az istvánban lehet enni vajúdás alatt, szőlőcukrot és sportcsokit és sok szénsavmentes vizet kell inni.

drusza!

tökjó a táblázat, n ügyi vagy!

nálunk mindne oké, mondjuk most már tényleg tud fájni a hasam, ha felállok, v fordulok az ágyban, de egyébként jól vagyok. nem számítva a gyomorégést, de erről már nem vagyok hajlandó tudomást se venni:)

sági!
asszem te vettél homeopátiás cuccot, már én is beszereztem, de a gyomorégésre valót (iris) egyszerűen nem kapok sehol. te tudsz vlmi tuti homeopátiás gyógyszertárt??

minden kreatív kismaminak gratula a képekhez, falvédőkhöz, egyéb csodákhoz, én továbbra is csak sajnálkozni tudok, h nem jött össze végül a kreatív mamatali, úgyh nekem marad a lelkesedés :lol:

ágiboldi!
hajráááááááááá :!:

majus3

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, mert még össze kell dobnom a tésztát ebédre....:)

Szóval Kami, gratu még 1x!!!! Én abszolut hasznosnak tartom amiket írsz és írj is mindig az újdonságokról légyszi! Bárkinek lehet csaszija is, a többi meg hasonlóan fog zajlani velünk is.....:):)
Úgyhogy írj sokat!!!!:):) Én a zsiráfos és a kinézős Zsebi képekre szavazok! Mindkettő édes!!!

móni, barbi leírta, hogy mi van az 5 ágyasba, én egy pill-ra bekukkantottam az 1 ágyasba is. 8.000,-/éj. Van belőle kb. 6 db, ebből 2-nek van saját fürdője, a többiben közös van 2 szobának.
Nekem mondjuk nagyon nyomasztó volt, mert kb. 4-5 nm2 lehet, egy ágy, egy kis asztal, és egy szék. Szóval picuri és én biztos megbolundulnék, plussz nem tom milyen gyakran járnak fel nővérek????? Illetve 1 emelet van a csecsemő és a privi ágyas szobák között.....:(
Az meg még külön jó lehet, ha az 5 ágyasban kifogsz olyan "beteg"társat/kat, akik már többször szültek és segítenek szopis tanáccsal.....:)

ágiboldi, most olvasom, hol jársz!!!!!! HUUUUUHHHHAAAAAA!!:) :lol: :lol:

Timi, szerintem 5-ös a tábla!:)

Barbi, klassz lett a szoba! Tényleg már csak Emma hiányzik belőle:::):):

Mazsi, mi is ma megyünk 4 D UH-ra 16:30-ra!!! Ugyanolyan izgalommal várom már napok óta, mint te... :lol:
Hajnalban már kivetett az ágy, hogy ma láthatom újra a kis puncist! :lol: :lol: :lol:
Ha ugye maradt puncis??? :lol: :lol: De remélem igen!!

Na most rohanok, apa mindjárt itthon, a második fogás meg sehol......:) Ebéd után jövök!

Bea

KépKép
babzsak27

bea!
mi 5-re megyünk :D
a beszámolót várjuk tőled is. remélem sikerül Leáról legalább egy kis sztárfotót készíteni és nem lesz szégyenlős mint legutóbb :D

spinalis érzéstelenítés
tényleg komolyan kell venni a fekvést és a mozdulatlanságot. nálunk a traumán amikor "mindenttudó" betegeink "csak egy kicsit" felkeltek nem győztek fájdalomcsillapítót kérni utána. A gond csak az hogy a fejfájáss a szúrás hatására kialakuló nyomásváltozás miatt jelentkezik és ezen gyakorlatilag csak a szigorú fekvés és a rengeteg folyadék segít...
szóval akinek ez lesz a sorsa kitartást!!!

lin
a lényeg hogy a vércukor norm.

tontica
nagy gratula és vigyázz a csöppségekre :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Lorca:

Nálunk is kel még Zsuzsa éjjel, de egy jó hete, két hete David átvállalta... Zsuzsa nem szokott le az éjjeli evésekről, most cumisüvegből kapja az anyatej/rizstej keveréket... eddig nem lendültem bele hogy leszoktatom, mert ugye az volt a cél hogy visszahízza az elvesztett súlyát. Ez most már megtörtént, most meg azt a kifogást találtam, hogy nem lenne most pont Szilvi baba érkezésével egy időben sírni hagyni Zsuzsát éjjel, mert biztos összekötné a dolgokat. Egyelőre reménykedem hogy majdcsak leszokik róla. :?

Védőnő:

Én se vettem még hasznát azonkívül hogy a kiskönyvemet kiállította. Se most, se az előző terhességem alatt. Semmi újat nem mondott nekem.

Gyerekvállalás:

Nem értem, miért csinálnak belőle államkérdést. Nem az a baj hogy fogy az ország?!?! Csökken a népesség??? Eddig ezért nyafogtak, most meg túl sokan vagyunk?

Reggelizés:

Csak nézem milyen hétalvók vagytok. :lol: Jó, tudom, mi nem vagyunk mérvadóak, inkább csendes őrültek, de mi standardul 6 óra tájban kelünk, David gyakran még ennél is korábban. Ma pl 4-kor felkelt, ilyet hálistennek azért elég ritkán szokott csinálni, de az 5 az már nem olyan kirívó.

De boltba én mentem... a bevásárlás az valahogy mindig az én reszortom marad, nem is bízom meg abban hogy ő vásároljon be, közösen pedig nem szeretek vásárolni menni, mert nem hagy nézelődni, és mivel a listát rendszeresen otthon felejtem, csak úgy tudom, mi kéne ha végigmegyek a bolton. Ami a Tescoban eltart egy ideig. :) Ő meg rohanna ki-be, aminek az a vége, hogy én mehetek még egyszer (nélküle) az elfelejtett, kihagyott dolgokért.

Pelenka:

Mazsi, én bizony a 2-5 kg-ós pelenkát vettem Zsuzsának egy pár hétig, pedig ő 4 kg-val született. Kis csomag újszülött pelenkát érdemes venni inkább mint megapackból az egyel nagyobbat. Az újszülött méretből is vennék ebből is, abból is, és akkor kipróbálod melyik válik be. Persze mire kiderül lehet hogy jöhet a következő méret, és az új menet, új beszállás a kisérletezés terén. :)

Ágiboldi!

Izgi! Ezek szerint meglett a piszkálgatás eredménye. ;) Ugye megvan valakinek a telefonszáma, hogy küldesz nekünk SMS-t ha történik valami?

Tontica!

Hú, hatalmas gratula az ikerterhességhez!!! Nem semmi... hogy érzed magad?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mazsi, Bea!
Majd gyertek délután beszámolni, hogy mi volt az uh-n! :)

Róki!
Mi is koránkelők vagyunk. Bali 6-kor kel, mert megy dolgozni, így aztán én sem alszom tovább, nem bír csendben szöszmötölni a másik szobában! :) Olyan, mint egy kis birodalmi lépegető! :D :D
A bevásárlás nálunk dettó, Bali kb. végigrohan a bolton, bedobál, amit kell. Nézelődni nem lehet. Ja, a lista nálunk is mindig a konyhaasztalon marad! :lol: :lol:
Te mikor mész dokihoz?

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi, Bea!
Majd gyertek délután beszámolni, hogy mi volt az uh-n! :)

Róki!
Mi is koránkelők vagyunk. Bali 6-kor kel, mert megy dolgozni, így aztán én sem alszom tovább, nem bír csendben szöszmötölni a másik szobában! :) Olyan, mint egy kis birodalmi lépegető! :D :D
A bevásárlás nálunk dettó, Bali kb. végigrohan a bolton, bedobál, amit kell. Nézelődni nem lehet. Ja, a lista nálunk is mindig a konyhaasztalon marad! :lol: :lol:
Te mikor mész dokihoz?

Most megyek, csinálok egy kis mogyorókrémes muffint! Nyam-nyam!! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ágiboldi,
Nagyon szurkolok neked, mindenképpen küldj sms-t!

Róki,
Nálunk változó, hogy mikor kelünk (6-8 között), de mostanában megint rámjött az álomkór, szerintem a szervezetm tudja, hogy most van az az idő, amíg még kialudhatom magam, aztán évekig nem :D

Timi,
Nyam-nyam muffin, én is imádom mindegyiket.

Mazsi, Bea,
Várjuk a sztárfotókat a gyerkőcökről :)

Barbi, Bea,
Ezek szerint nem olyan rosszak az 5 ágyas szobák, engem igazából az rémisztett meg, hogy 5 mama+5 baba egy szobában nem zsúfolt-e egy kicsit.
Ugye jól emlékszem, hogy jövő héten a kimaradt uh-s előadás lesz és csak után a babaápolási.

Lin,
Az a lényeg, hogy minden ok a cukroddal. Engem a védőnő azzal ijeszteget mindig, hogy vért mutat a gép a vizeletemben, először nagyon megijedtem, de a laborvizsgálat nem mutatott semmit, és más kismamitól is hallottam, hogy a védőnő ezt mondta neki, szóval valszeg a gép rossz náluk.

Tontica,
Gratulálok az ikrekhez!!

Mazsi,
Még nekem sem vettek le kokusz kenetet, hétfőn megyek a dokihoz és mindenképpen rákérdezek erre. Eddig nem is tudtam, hogy ez ilyen fontos.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Gondoltam csatlakozom hozzátok, most hogy már csak két hetem van hátra :shock: . Elég régóta olvasgatlak benneteket mint látjátok nem vagyok az a nagy chatelős fajta.
De most már nagyon izgulok én is a szülés miatt és azt hiszem jó lenne valakikkel megosztani.

A II. női klinikán fogok szülni, nekem azt tanácsolta az orvosom hogy mivel az első babámat várom ne kérjek EDA-t. Igazából nem is nagyon akartam kérni, mert nagyon félek attól hogy a gerincemnél matatnak. Én úgy vagyok vele inkább kibírok mindent. Lehet hogy hülyeség? :roll: Van még valaki aki megpróbál vagánykodva szülni?

Már háromszor voltam CTG vizsgálaton nálunk minden rendben lesz. Kislányt várunk és Panninak fogjuk hívni. Ő nagyon eleven szinte egésznap mocorog pedig most már nem nagyon kéne neki. Én inkább örülnék neki ha kevesbbet ficeregne, mert amikor nagyon beindul iszonyatosan fáj a méhszájam. :P

Gratulálok Kaminak Áron nagyon szép kisfiú! És Barbi babaszobája is nagyon szép lett. Nekem a levél tetszik nagyon a kiságyikó felett.

Remélem nem zavarok mindenkinek üdv. Kata

Kép
kukuruc

Május!
Én a homeos bogyókat a Ferdinánd hídnál levő patikában szoktam venni.Eddig nekem volt minden,értenek is hozzá.Próbáld meg hátha van nekik,egy telefont megér.

Tontica!
Nagy-nagy gratuláció!!! :P Vigyázz nagyon a babócákra!!! :P
Vendég

Ági!
Hajrá-hajrá!!!Nagyon izgi!Szorítunk Nektek!!!!! :P :P :P
Vendég

Kukuruc!
Üdv közöttünk és gratula a kislányodhoz! :) Ha tudsz, tegyél fel róla képet és mesélj még kicsit magadról! :)

Jelentem, kész a muffin, de még nagyon meleg, nem mertem megkóstolni! :D De jól néz ki! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na most megint itt vagyok, azt mondta, még hazajöhetek, mert fájdogál ugyan kb 6-8 percenként, de nem olyan kibírhatatlanul. A doki szerint éjszaka még találkozunk... :shock:
De gyalogolni már nem bírok, úgyhogy ezeket a kiruccanásokat mind taxival végzem a kórház és a lakás között, a barátom szerint a Taxi2000 szurkolni fog, h minél több gyerekünk legyen, mert irtó jó üzlet nekik ahogy ingázok :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Na voltunk nst-n, hát aszerint egyenlőre nem szülünk :shock: a dokim ránézett, és közölte, hogy jövő hétnem ujra jöjjek :D :D

Én jobban vagyok, viszont már az egész családom beteg. Viszont nem egyforma vírusaink vannak (szerintem) remélem nem fognak összekeveredni :shock: :shock:

Mazsi
amit tegnap írtál nagyon kiakaszott. Néha azért sírnak, hogy kevés a gyerek most meg....
Jó szerintem azért a mai világban aki tudatosan vállal nagycsaládot, (mi is) csúnya kimondani, de természetesen az anyagi körülményeket is figyelembe veszi, és próbál előre is nézni. Viszont szerintem arról senki sem tehet ha nem zseni a gyerekek. Hiába lehet jómódú, ha mégsem tudja kitanítatni a gyerekét, akkor az ugyanott van.

Ágiboldi
nagy-nagy kalappal :wink: :wink: :wink: Két ujjnyi az már tényleg nem rossz :wink: ott már lehet burkot repeszteni, utána meg beindulnak a dolgok gyorsan.

Fájdalomcsillapítás: én sosem kértem :shock: :shock: Bán nagyon hosszúak nem voltak a szüléseim, remélem most sem lesz nagyon hosszú :twisted: :twisted:

Tonticának
nagy-nagy gratula. de jó azt olvastam, hogy ujra kismama, de azért így, nagyon jó hír..

Timocska
szép a tábla :wink: :wink: :wink:

Lorca
hát csodálom, hogy kisebb fajta pánikroham nem jött ki rajtad :shock: :shock:

Rokica
akkor mégis lesz dúlád? Ilyen esetekben szülésznők nincsennek is bennt? Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem :oops: :oops: Egyébként ezt a lehetőséget nyitottan fogadják az orvosok?

Pelenka: Én Pempers pelust vettem, én a másik két gyerkőccel is ezzel indítottam. Krisztiánnak kellett váltani, mert ez a pelus nem gumis, viszont a Liberó az az hátul!!!Megnéztem kaptam mintát belőle :wink: :wink: :D
A következő pelus az nekem is Liberó lesz, mert nem is tudom mibe volt egy kupon amit viszza kellett küldeni, és küldtek egy 500 ft.-os kedvezményre jogosító kártyát, akkor már azt beváltjuk :wink: és utána majd meglátom mi lesz jó. nekem bírta a bőrük a nem légáteresztő pelusaokat is, majd most meglátjuk Esztikének melyik jön be.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Húúúú Ági!
Ez nagyon jól hangzik!Most már tényleg nem sokára babázhatsz,kezedben tarthatod Boldit!Dejó,dejó,dejó!!!!
Vegyél egy meleg fürdőt,az már ilyenkor csak segít és gyorsít-állítólag. :P :P :P Tök jó,hogy nem fáj olyan nagyon!!!
Vendég

Timocska

Sajnos képet nem tudok felrakni Panniról, mert elég ügyetlen vagyok, de majd megkérem apát segítsen. :oops: (a vonalzómat is ő csinálta)

Köszönöm a gratulációt! Pannit mi nagyon vártuk már - 6 éve :shock: - évekig nem tudták mi lehet a bajom míg kiderült hogy endometriozisom van. Az akkori dokim össze-vissza kisérletezett rajtam meg is műtöttek van egy szép nagy vágás a hasamon ami azóta sem gyógyul szépen mert keloidos lett a bőröm (az azt jelenti, hogy megsérült a bőr rétege nagyon mélyen és elcsúsztak a hámsejtek és e miatt elég vörös gilisztaszerű heg maradt a vágás helyén. Ezért nem szeretnék császármetszést mert valószínű az is ilyen csúnya lenne) Szóval azt a dokimat otthagytam és találtam egy nagyon hiper szuper orvos itt a SOTE II. nőin akit imádok egy év alatt kiderítette hogy mi a baj és mos már mindjárt babázhatok!!!
:D
A terhességet nagyon jól viseltem. Nekem nem volt hányingerem, meg semmi egyéb panaszom. Sőt még most sincs. Olvasgatlak titeket hogy keményedik a hasatok meg menzesz görcsök jönnek mennek. Nekem meg semmi. Csak van egy óriás pocakom. Remélem nem az lesz hogy a szülésnél majd megkapom a magamét. :lol:

Ágiboldinak akartam még írni, hogy amikor legutóbb megvizsgált az orvosom, nekem is nagyon vérzett a méhszájam, de nekem mondta is hogy majd ne ijedjek meg lehet hogy egy napig vérezgetni fog de ez csak azért van mert már ilyenkor fel van puhulva a méhszáj és az a rengeteg hajszálér ami ott szaladgál könnyen megsérülhet. Hát vérzett is rendesen - azért megijedtem - de egy óra múlva már nem volt semmi baj és amikor legközelebb vizsgált már nem vérzett egy kicsit sem.

Kép
kukuruc

Boldiági!
Egyre izgibb! :) :) Ma vagy legkésőbb holnap lesz egy kismanód! :D :D

Gabi!
A lányodnak ma van a szülinapja? Boldog szülinapot neki! :) Örülök, hogy jobban vagy, tartsd a lelket a kiscsaládodban! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Én inkább attól paráznék, ha a védőnőm csinálná a köldökápolást. :twisted: Nincs gyereke, vhol huszon végefelé járhat és ránézésre nem is tud velük mit kezdeni. Szerintem egy tipikus pályatévesztő. Az, hogy kedves, még nem elég :wink:

Kókusz: A BSH (B típ streppto) nálunk rutin, 37. héten volt és péntekről hétfőre készült el, ha jól emlékszem, 5 kémcsővel három időpontot adtak meg, nem is tudom már, melyik melyik volt. Ha van, ABvel 1:4000hez az esély, AB nélkül 1:200, hogy a baba fertőződik. A szülés közben adott AB is elég, nem feltétlenül kell előre kezelni.

Mazsi,
Jelenleg mi is eltartottak vagyunk :D Még ha vszínűleg több adót/tb-t fizettem is, mint sok nem is oly hátrányos helyzetű. Dolgoztam falusi iskolában, ahol kisebbség külön, összevont osztályba járt. Nem (csak) a szülők miatt, egyszerűen ilyen az oktatási rendszerünk. Biztos vagyok benne, hogy ha én abba a környezetbe születek, nemhogy diplomát nem szerzek, de még tán a nyolc osztályt sem élem túl. Akkor pedig én is a segélyeket lesném. Engem ezért dühít, amikor öltönyös, jó szülői háttérrel rendelkező képviselők a parlamentben nyilatkoznak ilyeneket. A sulikat is kb ismerem itt a környéken. A Fazekas is nyolcker, meg a helyi életveszélytanoda is. Ahogy az egyik silányan felszerelt suliról és annak udvaráról nyilatkozott az egyik ismerős: rideg állattartás. A gyerekeket muszájból kicsapják a túl kicsi és teljesen üres beton udvarra, hogy "játszanak". Utána csak azon imádkoznak, hogy minél kisebb legyen a balhé. És ama képviselő végülis azért okolta a szülőket, hogy ilyen iskolákban nőttek fel. Egy főiskolai/egyetemi év minimum fél milla az államnak, azaz adófizetőknek. Nekem sok ismerősöm járt 8-10 évig, csak mert dolgozni nemigen akart. "Nem talált a képességeihez való munkát." Ezek az emberek sokkal többe kerülnek nekünk.
Ok, abbahagyom :wink: Nekem ez egy nagyon érzékeny témám.

Szopiszék: Ha kényelmes, egy kincs, felállni nem olyan macerás babával, mint terhesen. Érdemes mindkét oldalra olvasnivalót/innivalót tenni. Az elején rengeteget tudtam olvasni, amíg Nati fél, egy órákat cummogott rajtam. Akkor tuti nem sírt. Jó, ha a karfa párnázott, amin a baba fekszik, nagyon el tud zsibbadni a súlytól, fő a kényelem :D És amíg így cumizott, tuti nem sírt :D :D

Sági,
Szerintem nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, a szülés fájni fog. Ha már egyszer bent van a katéter, lehet szabályozni, újratölteni, de ha túl sokáig várnak, mint nálam, akkor szinte lehetetlen berakni és semmit sem ér. Hülye anesztesek :evil: Meg ha gyorsan kell a császár, akkor nem kell altatni, ami rossz a babának, simán felemelik a dózist és kész.

Timocska,
Én is a Pampershívők táborában vagyok :) A kaki kifolyni mindegyikből ki tud. Próbáltuk már a Liberót, Huggist, Babyloveot, a kórházban valami noname szörnyűséget, anyukámtól kapott Bambino (?) nevű szörnyűséget is. A P-ben van egy háló, ami a trotyit egy picit távolabb tartja a bőről, így jobban szétoszlik, gyorsabban felszívódik. Születés előtt csak kicsi csomagot érdemes beszerezni, bármelyikből, mivel nagyon függ a baba születési súlyától és gyarapodásától, hogy melyik jó. Árban nincs irtó nagy különbség. Fontos, hogy a határnak kb a közepére essen, mert egy 2-4 kilósokra való már nemigazán jó egy 3,5 kilósra. Inkább a nagyobb méret aljához közelítsen. Persze ha túl nagy, akkor is inkább mellécsorog. De mivel kb háromóránként vagy kénytelen cserélni, igen gyorsan végigpróbálhatod a repertoárt. Ha van lelkesedésed, még szülés előtt menj le a helyi boltba/DM/Rossmannba és írtd fel, hogy miket árulnak. Zavaróan sokféle van ezért a hozz pelust az utódnak elég ijesztő lehet. Ennek ellenére sokszor nincs olyan, ami pont kéne. Így apucit simán le tudod küldeni, amikor neked még nem akaródzik kimozdulni a babával, de már tudod, mi is kéne. Fontos a márka, szám, fajta, db. Meg így nem fog két órát eltölteni tanácstalanul járva a polcokat. :twisted:
Egy tisztességes adag kaka meg nem csak hátul folyik, hanem mindenhol, ahol csak lehet. Mostam már le a lapockáját, de a mellkasát is.

Mazsi,
Sztem jó választás a Liberó 3-6 is. Azt is sokat használtuk. Ha kihasználjátok a Rossmann pont akcióját, akkor a legolcsóbb. Mi 5-6 csomaggal szoktunk venni egyszerre plusz rakás törlő. Kb a készletet vásároljuk fel.

Ágiboldi,
A hasmenés tipikus szülésjelző. Nem feltétlenül rendszeresek a fájások és nem is feltétlenül fájdlamasak. A felülről lefelé fájogat, vagy 1 percig tart egy fájás sem tuti. Nekem ez a felülről lefelé új infó volt, és 30-40 mp volt egy fájás az elején. Bár ahogy írsz, ezt már valószínűleg nem olvasod... De ha még igen, akkor maradj otthon, moss hajat, nézz tv-t vagy bmi mást. És használd ki a nem kórházban töltött időt. Ott még úgyis kell egy csomót várni, mire jön a baba, első babák nem szoktak vágtázni.

Kép KépKép
lorca

Kata,
Üdv köztünk. Te is az utolsó pillanatban csatlakoztál :D
Barbi, Babzsák és én is a II-es klinikán fogunk szülni. Nem jársz előkészítőre? csak mert ott már láthattuk egymást.
Végül spontán sikerült a lányod, vagy mesterséges megtermékenyítéssel?

Ágiboldi,
Nagyon izgi a dolog, várjuk a híreket :D

Gabi,
Remélem a családod is hamarosan jobban lesz.
Amúgy a vonalzód szerint még több mint egy heted van és azt mondják, hogy a harmadik gyerkőc nagyon gyorsan tud érkezni.
Én is Boldog Szülinapot kívánok a lánykádnak.

Lorca,
Köszi az infókat a kokuszról.

Kép
móni23

Köszi a szurkolást :) meg a tanácsokat is. Igen, Lorca, most ezt csinálom, pakolászok, tévét nézek. Csak mostmár úgy rászántam magam, jó lenne túl lenni rajta, remélem beindul valami. Álmos is vagyok, de félek, ha lefekszem vízszintesbe elmúlik. Vicces, még soha nem vártam így fájdalmat, és gondolom nem is fogok, sőt gondolom ha már tényleg fáj majd, nem fogom érteni, h minek vártam..

Kata, üdv a csapatban, sose késő csatlakozni, tényleg jó ha van kikkel megosztani ezeket a dolgokat. Jó, h írod a vérzést, és tényleg a mai vizsgálat után már nekem se olyan durva, bár egy kicsit most is van.

Kép
Kép
agiboldi

agiboldi, akkor én egy kalappal kívánok nektek mindenféle jót, könnyű szülést, meg gyors vajúdást, meg minden jót amit ilyenkor lehet kívánni. Mi ugyanis mindjárt megyünk UH-ra és márcsak holnap jövök!!!! Neked meg már addig meglesz a kis Bold-ogságod!!!!!
Szóval majd gondolok rád este!!!!!

kata, nekem is endom volt, tudom, min mehettél keresztül, nekem is szép menet volt az utóbbi 2 évem....:(((((
De már el is felejthetjük :lol: Hamarosan itt vannak a gyerkők!!!!!

Timi, én is kérek a muffinból!!!!! :P

Gabi, jobbulást nektek! És happy birthday a kislányodnak!

Mazsi, mi mindjárt indulunk!!!!! :lol: :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?