Timocska,
Én inkább attól paráznék, ha a védőnőm csinálná a köldökápolást.
Nincs gyereke, vhol huszon végefelé járhat és ránézésre nem is tud velük mit kezdeni. Szerintem egy tipikus pályatévesztő. Az, hogy kedves, még nem elég
Kókusz: A BSH (B típ streppto) nálunk rutin, 37. héten volt és péntekről hétfőre készült el, ha jól emlékszem, 5 kémcsővel három időpontot adtak meg, nem is tudom már, melyik melyik volt. Ha van, ABvel 1:4000hez az esély, AB nélkül 1:200, hogy a baba fertőződik. A szülés közben adott AB is elég, nem feltétlenül kell előre kezelni.
Mazsi,
Jelenleg mi is eltartottak vagyunk
Még ha vszínűleg több adót/tb-t fizettem is, mint sok nem is oly hátrányos helyzetű. Dolgoztam falusi iskolában, ahol kisebbség külön, összevont osztályba járt. Nem (csak) a szülők miatt, egyszerűen ilyen az oktatási rendszerünk. Biztos vagyok benne, hogy ha én abba a környezetbe születek, nemhogy diplomát nem szerzek, de még tán a nyolc osztályt sem élem túl. Akkor pedig én is a segélyeket lesném. Engem ezért dühít, amikor öltönyös, jó szülői háttérrel rendelkező képviselők a parlamentben nyilatkoznak ilyeneket. A sulikat is kb ismerem itt a környéken. A Fazekas is nyolcker, meg a helyi életveszélytanoda is. Ahogy az egyik silányan felszerelt suliról és annak udvaráról nyilatkozott az egyik ismerős: rideg állattartás. A gyerekeket muszájból kicsapják a túl kicsi és teljesen üres beton udvarra, hogy "játszanak". Utána csak azon imádkoznak, hogy minél kisebb legyen a balhé. És ama képviselő végülis azért okolta a szülőket, hogy ilyen iskolákban nőttek fel. Egy főiskolai/egyetemi év minimum fél milla az államnak, azaz adófizetőknek. Nekem sok ismerősöm járt 8-10 évig, csak mert dolgozni nemigen akart. "Nem talált a képességeihez való munkát." Ezek az emberek sokkal többe kerülnek nekünk.
Ok, abbahagyom
Nekem ez egy nagyon érzékeny témám.
Szopiszék: Ha kényelmes, egy kincs, felállni nem olyan macerás babával, mint terhesen. Érdemes
mindkét oldalra olvasnivalót/innivalót tenni. Az elején rengeteget tudtam olvasni, amíg Nati fél, egy órákat cummogott rajtam. Akkor tuti nem sírt. Jó, ha a karfa párnázott, amin a baba fekszik, nagyon el tud zsibbadni a súlytól, fő a kényelem
És amíg így cumizott, tuti nem sírt
Sági,
Szerintem nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, a szülés fájni
fog. Ha már egyszer bent van a katéter, lehet szabályozni, újratölteni, de ha túl sokáig várnak, mint nálam, akkor szinte lehetetlen berakni és semmit sem ér. Hülye anesztesek
Meg ha gyorsan kell a császár, akkor nem kell altatni, ami rossz a babának, simán felemelik a dózist és kész.
Timocska,
Én is a Pampershívők táborában vagyok
A kaki kifolyni mindegyikből ki tud. Próbáltuk már a Liberót, Huggist, Babyloveot, a kórházban valami noname szörnyűséget, anyukámtól kapott Bambino (?) nevű szörnyűséget is. A P-ben van egy háló, ami a trotyit egy picit távolabb tartja a bőről, így jobban szétoszlik, gyorsabban felszívódik. Születés előtt csak kicsi csomagot érdemes beszerezni, bármelyikből, mivel nagyon függ a baba születési súlyától és gyarapodásától, hogy melyik jó. Árban nincs irtó nagy különbség. Fontos, hogy a határnak kb a közepére essen, mert egy 2-4 kilósokra való már nemigazán jó egy 3,5 kilósra. Inkább a nagyobb méret aljához közelítsen. Persze ha túl nagy, akkor is inkább mellécsorog. De mivel kb háromóránként vagy kénytelen cserélni, igen gyorsan végigpróbálhatod a repertoárt. Ha van lelkesedésed, még szülés előtt menj le a helyi boltba/DM/Rossmannba és írtd fel, hogy miket árulnak. Zavaróan sokféle van ezért a hozz pelust az utódnak elég ijesztő lehet. Ennek ellenére sokszor nincs olyan, ami pont kéne. Így apucit simán le tudod küldeni, amikor neked még nem akaródzik kimozdulni a babával, de már tudod, mi is kéne. Fontos a márka, szám, fajta, db. Meg így nem fog két órát eltölteni tanácstalanul járva a polcokat.
Egy tisztességes adag kaka meg nem csak hátul folyik, hanem mindenhol, ahol csak lehet. Mostam már le a lapockáját, de a mellkasát is.
Mazsi,
Sztem jó választás a Liberó 3-6 is. Azt is sokat használtuk. Ha kihasználjátok a Rossmann pont akcióját, akkor a legolcsóbb. Mi 5-6 csomaggal szoktunk venni egyszerre plusz rakás törlő. Kb a készletet vásároljuk fel.
Ágiboldi,
A hasmenés tipikus szülésjelző. Nem feltétlenül rendszeresek a fájások és nem is feltétlenül fájdlamasak. A felülről lefelé fájogat, vagy 1 percig tart egy fájás sem tuti. Nekem ez a felülről lefelé új infó volt, és 30-40 mp volt egy fájás az elején. Bár ahogy írsz, ezt már valószínűleg nem olvasod... De ha még igen, akkor maradj otthon, moss hajat, nézz tv-t vagy bmi mást. És használd ki a nem kórházban töltött időt. Ott még úgyis kell egy csomót várni, mire jön a baba, első babák nem szoktak vágtázni.