Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Uxi: ne aggódj, a babó sokáig csak "repked" a pociban (olyasmi mint az erősebb bélmozgás a töltött kápi utánKép). Próbáld ki, ha hasra fekszel, akkor erősebben érzed (ha vékonyka vagy egy kispárnát is rakhatsz a pocid alá), a pocak alsó részén, a köldök alatt egy tenyérnyivel. Az enyém több mint 23 hetes és csak néha vannak erősebb mozgások, de tegnap is meglepett, mert a tescoban úgy éreztem, hogy szaladás a mellékesbe, mire odaértem rájöttem, hogy csak a picurka ugrándozik a hólyagomon és azért érzem telinek. Még egy hónap és lesznek ilyen élményeid Kép.

A propagált corás terhesbogyihoz még mindig az a megjegyzésem, hogy piszok módon a fótiban nincsen. Csak műszálas tanga (valaki írta, hogy az is csak feketében). Szóval ha tudod a forrást Te leszel a nagy dílerKép.

Penna! Hétfőn randizunk, én a fehér halásznaciban és egy sokszínű csíkos bluzban leszek (ebben végképp 100 kg-nak látszom, de kényelmesKép).

Én ma du. megyek anyósomhoz, meghalt a párom egy rokona, holnap temetik, évek óta nem voltam ennyi temetésen, mint most a babóvalKép.

Legyen szép hétvégétek!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Jó reggelt mindenkinekKép

PennaKép
ugye jól emlékszem,hogy te vettél gyümicentrit?
Rájöttem,hogy én is nagyon szeretnék és a párom azt mondta nyomozzam ki milyet szertnék és kapokKép
szóval:milyen?hol?mennyiért?KépKépKépmegosztod velem a titkot?
egyébként nincsenek nagy igényeim és tapasztalatom sincs,de az azért jó lenne,ha zöldséglevet is tudna készíteniKép.....hamár.....Kép
Nagyon Nagyon Köszi!!!

A másik dolog,amivel zaklatnélak titeket,hogy tudja-e valaki,hogy hol lehet hagyományos fonott,mózeskorárba szivacsot+bélést kapni????
Ajándékba kaptuk,álomszép,csak éppen így használhatatlan......Kép...látott már valaki valahol ilyet készen?????

annamami
16+5
annamami

Mea
jó pihensét, csak semmi meggondolatlanságKép

Uxi, Angelani
Sajna Pesttől elég messze lakom, nem érdemes 2 bugyiért felmenni, de akkor is egyszerűen felháborító, hogy Vp-ben nem lehet semmit kapni.(a szabadidőruhámért is Pestig kellett menni, a cipőmért az osztrákokhoz hihetetlenKép)Most pl végig vágtáztam a városon, hogy nézzek babaágyat,azt hiszitek lehet fehéret venni? Prh!!! Fényképről megrendelhetem, aztán majd vmikor megjön.Pestre nem tudunk felmenni mert Apa teljesen el van havazva a munkahelyén.Tegnap is reggel 8-kor ment el és este 11-re ért haza.KépMost már nem is tudok úgy gondolni erre, hogy nem sírjam el magam, úgy hiányzik. Szólni persze nem akarok neki, mert miattunk csinálja.Unatkozni sem unatkozom, tehát nem ez a baj.Csak egyszerűen ő hiányzik.Nem is tudom, hogy fog elkészülni a lakás mire megjön a baba.KépMind1 majd lesz vlami.
Bocsi, hogy így kiakadtam.Tegnap mikor megjött akkor is inkább wc-re mentem, hogy ne lássa a könnyeimet, nem akarok még én is plusz lelkiismeret-furdalást okozni neki.Most is sírok, egyszerűen nem tudom visszatartani.Az éjszakáim is tök rosszak, későn bírok elaludni, korán kelek, napközben meg olyan vagyok mint a mosottsz....Ma is fél6kor keltem a párommal és nem tudtam már visszaaludni.
Na most már tényleg befejezem.De jó volt leírni.
Kép
Megyek takarítani.
Még1x bocs lányok a kifakadásért.

Ja igen, más nem tud hozzászólni a puffadáshoz???Neked köszönöm Anglani!Kép

Sziasztok
Szilvi
26

Kép
Kép
kismama2004

Uxi
ne aggódj, melsőfali első babánál nem baj ha még csak ritkán érzed.Nemsokára majd nem tudsz betelni vele, ezt ígérem!!!És ha majd azt fogod érezni, hogy csuklik!!!Igen érdekes! Mostanában kezdtem el érezni ezt.Türelem!

Annamami
Pesten annyi diszkont, és áruház van. Nézz körül előszőr az interneten.Biztos fogsz találni vlamit.
Pár napja elég sok internetes címet tettek fel a lányok.De rákereshetnél a googleban is.
Remélem sikerrel jársz.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Prüntyi! Most már értem, miért falok minden nap fel egy fél kiló epret Kép

Szilvi! Ne keseredj el! Majdcsak meglesz minden. Fehér kiságyat mi sem találtunk elfogadható áron, úgyhogy vettünk egy natúr színűt, és átfestettem vízes bázisú festékkel (bébiknek csak azzal szabad) Tök jó lett.

Dudukly! Nálunk még Cora sincs, nemhogy terhesbugyi Kép Kép Az egész várost körbejártam szoptatós melltartóért, és terhesbugyiért, de sehol sem kaptam... Éljen a vidéki élet Kép Pedig Baja még csak nem is kisváros...

Ildi 28+0

Kép
vrucsincá

Vrucsincá
Eddig Vp-ről én is azt gondoltam, hogy "nagy" és jó város. Tévedtem!KépKezet foghatunk éljen a vidéki élet!De nem költöznék PestreKép

Kép
Kép
kismama2004

Megann
gratula az új kocsihoz.Remélem nem az lesz tényleg az első dolgod, hogy megkeresd vele az első fát!!KépVigyázz rá nagyon!
Tiszta sárga vagyok.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Megann, gratulálok a kocsihoz, vezesd nagyon nagy biztonsággal!

Lányok, nézzétek mit találtam annak aki vizesedik!!!
"Mi az a toxémia:

A terhességi toxémiának komoly következményei lehetnek. Tünetei általában a magas vérnyomás, a fehérjevizelés, ödéma képződés (vizesedés), és pl. májfunkciós zavarok. Ennek ellenőrzése céljából mérik 4 hetente a terhesgondozáson a vérnyomást valamint ellenőrzik a vizeletben a fehérje jelenlétét.

Vizesedés elleni ötletek:
Hatékony, természetes vízhajtó szerek:
Banán: magas káliumtartalmának köszönheti vízhajtó és vérnyomáscsökkentő hatását.
Eper: nagy mennyiségű karotint, C-vitamint, folsavat, mangánt és káliumot tartalmaz, ezért védi az érfalat, vízhajtó és vérnyomáscsökkentő is.
Karfiol: vízhajtó, csökkenti a vérnyomást és aktiválja az anyagcserét.
Görögdinnye: Kihajtja a vizet a szervezetből; enyhíti a gyomorfekélyes panaszokat, és csökkenti a magas vérnyomást.
Uborka: Természetes vízhajtó
Cukkini: Természetes vízhajtó
Zeller: Magas káliumtartalma megfelelő egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását.
Grapefruit (citrusfélék): Szintén magas káliumtartalmuk miatt jó vízhajtó hatásúak.
Viszont vigyázni kell a petrezselyemmel, ami ugyan jó vízhajtó, viszont terhesség alatt semmiféleképpen nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Szóval csak mértékkel.
Nagyon hasznosak lehetnek vizesedésnél a gyümölcsLÉ-napok. Kifejezetten jótékony hatású a paradicsomlé is.
"

Pr. 26

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Már megint péntek, szinte hihetetlen. Megint nyakig voltam, vagyok a melóban.
Igaz tegnap volt egy kis lazítás is voltam az egyik partnerem Dealer napján, érdemes volt.Csak egyet sajnálok, hogy este már nem tudtam visszamenni, mert páromék dolgoztak, na mndegy.

Szilvi!
Ne keseredj el az én férjem is mostanában keveset van itthon.Múl héten és ezen a héten is 2-2 napot Siófokon volt, nem aludt itthon. Annál nagyobb élmény a találkozás.

Annamami!
A mózesba a párnát+huzatot próbáld meg egy ügyeskezű varrónővel megcsináltatni.

Megann!
Babaruha, toxoeredmény, autó mindenhez gratulálok. Így nagyon szuper lehetett a tegnapi napod.

Mea!
Ennivalóak a ruhácskák.

Babakocsi:
Meg van a régi, ami tök jó állapotban van és múltkor néztem, hogy ilyet is lehet kapni.
Ettől függetlenül szeretnék egy nagykerekűt, mert ha elköltözünk praktikus lenne, illetve az a dilim, hogy a baba minél magasabban legyen, hogy kevés kipufofogógázt szívjon be.
Csináltam egy-két képet.Régi bkocsi. Most örökölt ruhák cca. 1 éves kortól lesznek jók, néhány aranyosat kivettem közülük. Nekem tetszenek.

Puszi
Kriszta
25
105 nap már csak.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

KépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jó reggelt!

Szerintetek mi történik akkor, ha a kismama házassági anyakönyvi kivonat vagy hajadonságot/válást igazoló papir nélkül állit be a kórházba? Mit irnak ilyen esetben a születési anyakönyvi kivonatra? Mert azt ugye már a kórházban kiállitják?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
Szerintem semmit, addig nem állítják ki a papírt, és addig nem lesz sem taj-száma a picurnak.

Kép

Kép
prüntyi

Rokica
jó a kérdésKép,lehet a kispapának be kell vinnie minnél hamarabb????

Kriszti
jók a rucik, de eléggé lányosak.Most is azt vártok?Ha igen szerencsétek van.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Lányok, köszöszönöm a sok gratulációt!
Majd készítek néhány fényképet(kb 3 hét mulva), 0 km-es állapotában és felteszem hogy lássátok, milyen gyönyörű kocsika!

Bkriszta!
Jaj, az a kis barackvirágszínű-rózsaszínes nagyon cukiKépKépKép

Kismama!
Jaj ne sírj, biztos a babóca is szomorú, ha te sírsz!Gondolj arra, hogy lesz ez még másképp is, és próbáld meg kihasználni azokat a perceket, amiket a pároddal tölthetsz(és ne menekülj a klotyóba)
Nekem is volt már olyan, hogy annyira apahiányom volt, hogy inkább elkísértem focira és ültem a kispadon hogy legalább láthassam, vagy alibiből vittem neki üdítőt a pályához!KépKépKép
Az felújításon se bosszantsd magad, ami nem lesz kész akkorra, kész lesz utánaKépÉn is így vagyok vele, fent legyen meg a gyerekszoba és egy fürdő, a többire teszer rá magasról.....nem lesz konyhám, étkezőm???kit érdekel, nem lesz függönyöm? kit érdekel.....viszont lesz édibédi babócánkKépKépKépKép
Én is tegnap négykézláb mászkáltam centivel a kezemben a lépésálló betonvason a háznál, épp azt mértem, hogy hogy aljzatbetonozzanak, hogy hol lesz járólap hol pedig parkettaKépKépKép
Persze az egyetlen végkony nyári kismamagatyám tiszta rozsda lett a betonvastól, jól felhúztam magam, de szerencsére kijött a gatyámból, úgyhogy minden ok!

Uxi!
Szerintem se aggódj, a mellső fali tapadás tökéletes magyarázat hogy miért érzed kevésbé, majd mondd ezt 1-2 hónap múlva, amikor azt hiszed hogy egy egér mászkál fel alá a hasadbanKépKép
Nagyon jó érzés(meg ijesztő is), csak türelemKépKép
Én is folyton azon agyalok, hogy na most mit csinálhatott, bukfencezett, átfordult a másik oldalára?

Uxi!
Az Isten szerelmére, most már tényleg mondd meg melyik corában van ez a remek akció, mert már beleőrülök.
A fótiban tényleg csak fekete van 690-ért, meg 1-2 rózsaszín!!!!
Na ki vele, hol rohamozzunk???

Mea!
Azt hiszem, hogy ma nagy babakocsi felfedező körútra megyek, már ami az ABC design meg a Bergon kocsi összehasonlítását illeti!A megatoysba most nem megyek ki, majd ha megyek jövő héten anyukámhoz akkor megyek!

Most tudtam meg, hogy a suliban az utolsó vizsgát követő 1 hónapon belül be kell iratkozni, úgyhogy csak júlisuban teszem le az utolsó vizsgámat, augusztusban meg elmegyek TGYÁS-ra hogy tandíjmentességet kaphassak a babó miatt!
Úgyhogy most hirtelen időmilliomos lettem, lesz időm babadolgokért csalingázni, meg a házikóval is tudok foglalkozni!KépKépKépKép

Mostanában tényleg jól alakulnak a dolgaim, csak maradjon is így!

Na jó, most már lelövöm magamKépKépKép

Megann 25+5

Kép

Kép
megann

Szilvi!

Igen lány lesz és ez 100% biopszia miatt vagyok ennyire magabiztos a nemében.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann!
Mikor mész a Brendonba?
tmarie

Szilvi! Én sem költöznék Bp-re semmi pénzért sem. Tegnap pont elég volt egy fél nap mászkálás Pesten, kiakadtam a közlekedési morál és egyebek miatt.

Rókica! Szerintem ha nincs apasági, sem házassági anyakönyvi kivonat, akkor automatikusan az anya nevére kerül a gyerek.

Én most azon töprengenk, hogy a számított terhességi korom 28 hét, az ultrahang szerint is annyi napra pontosan tehát még 12 hét van a negyvenből hátra, viszont a szülés kiírt dátuma aug. 26, ami szerint 10 hét van hátra. Tudom, hogy az orvosok a terhességi kort plusz két héttel számítják, de most akkor elvileg mikor is kellene szülnöm 10 hét múlva, vagy 12 hét múlva?

Ildi 28+0

Kép
vrucsincá

Megann és a többiek.
köszönöm a bíztató szavakat, de ti tudjátok a legjobban, hogy most van amit nem lehet visszatartaniKépazt, hogy lássa nem akarom, így is van éppen elég baja.De majd kinövöm.Ez egy ilyen időszk.
A lakásnál pedig csak annyi a bajom, hogy nem akarom senki segítségét kérni a takarításnál, festésnél stb. 8 hónaposan pedig nem igen tudom, hogy fogom bírni ezeket a dolgokat.Főleg ha esetleg tényleg bekapunk egy jó kis 35 fokos nyarat.
Szerintetek mikor érdemes festeni? Mi tavaly az egész lakás kifestettük, de szerintem ha mást nem is, azt a szobát csak át kéne festeni amiben a baba lesz.Az fertőtlneít is nem?

Megann, örülök, hogy nálad jól mennek a dolgok!

Egy terhes nő meddig van táppénzen és mikortól lesz gyesen, gyeden? Mikor kell jelezni a dokinak , hogy mostantól nem táppénz jár?Kell valamit benyújtani a munkahelyen?

Kép
Kép
kismama2004

Ildi
ez is jó kérdés, de azt szokták mondani, hogy az uh a megbízható.(Ez a kérdés hasonlít arra, hogy miért 40 héttel számolunk mikor csak 9 hónapról van szó) Majd a baba eldöntiKép
Nálam ezek majdnem megegyeznek 2 nap eltérés van most.De valahogy úgy érzem, hogy nekem előbb jön.Nem tudom miért.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!
Azt tudom, hogy a gyest, gyedet a szülés várható időpontját megelőzően 30 nappal lehet igényelni. Addig táppénzen van a kismama. Az orvosnak szerintem nem kell jelezni, hogy akkortól nem táppénz jár. Én nem dolgoztam a terhesség előtt, és így területileg illetékes egészségbiztosítási pénztárnál kell igényelnem majd. Azt nem tudom, hogy aki dolgozott, annak a munkahelyén mit kell benyújtani, illetve, hogy a munkáltató intézi-e ezt majd, vagy a kismama.

Kép
vrucsincá

Tmarie!

Brendon bizonytalan, ha jól saccolom olyan 1-2 körül, de azt nálam ugye sose lehet tudni!
Miért, érdekel valami??
Nézzem meg neked????

Még ki akarok menni a házhoz, tudjátok, írtam hogy odaellett egy kóbor kutya, mostmár a kölykök is szép nagyocskák, hát viszek nekik kaját!
Csirkefarhátat főzök nekik tésztával:o, a kiskutyák is már nyakig belemásznak a tésztát kienni a tálbólKépKép
Olyan édik, ma csinálok képet, továbbra is gazdát keresnek!
LÁNYOK, HALLJÁTOK! KICSI KUTYUSOK SZERETÕ GAZDIT KERESNEK!!!!UGYE SZÓLTOK HA TUDTOK VALAKIT...

Kismama!
Tudom, hogy könnyen beszél az ember.....
Festeni szerintem minél előbb érdemes, nem az idő miatt(mert az mostantól beltérre tökéletes, mert mindenképpen kiszárad), hanem a növekvő pocak miatt!
Mi a kültéri festéssel bajban vagyunk, mert azt ugye nem lehet tűző napon mert akkor tönkremegy a festék, úgyhogy ha berobban a 35 fok, akkor a festők apránként délután 5-től naplementéig fognak nálunk színezni!De ez kültér(házfal), úgyhogy ez téged nem érint!

megann

Kép

Kép
megann

Megann!
Mert ha 12-f1 körül jöttél volna, akkor én is megnéztem volna Veled Kép
tmarie

Ezt meg csak feldobom nektek, tegnap ezt kapta a Lenacskank az anyukamtol.
Tiszta pamut, az van rajta hogz torokben csinaltak, kinai piacon vettuk 1500-ert.Hosszu ujju polo, kantaros rugi+kissapi.
Kép

Kép

Kép
megann

Kismama!

Ha dolgozol, táppénzre el lehet menni akármikor, de azt meg kell indokolni, önmagában a terhesség nem elég. A gyed másfél évig jár (a gyerek két éves koráig), ha előtte igénybe veszed a szülési szabadságot, ami 6 hónap. (Sajna én azt nem tudom még, hogy erre milyen pénz jár.)A gyes meg a gyerek 2-től 3 éves koráig jár, ugyanannyi mindenkinek, nem függ attól, hogy mennyi volt a fizu. Aki nem dolgozott, vagy nem volt biztosított (TB) annak csak a gyes jár végig. Nekem ezeket mondták legalábbis. Ha alkalmazottként dolgozik valaki, akkor a munkahely intézi a dolgokat, de asszem pl. TB kártyát a gyereknek mindenkinek magának kell intéznie. A gyed, gyes egyébként nem függ attól, hogy ki mennyit van előtte táppénzen, etr épp tegnap kérdeztem meg én is.
Szerintem a dokit nem érdekli, hogy az ember táppénzen, gyeden vagy gyesen van, ez az ő munkáját, felelősségét nem befolyásolja. De ha direkt ő akar kiíratni, akkor meg úgyis tud a táppénzről.
Remélem, mindent jól írtam le, és nem zavartalak össze Titeket! Ha valakinek van plusz infója, az mindig jól jön!!!!

gyerekesek, nyilatkozhatnátok ti is ezekben a kérdésekben!!! Lécci, lécci!!

Lucretia
24
lucretia

Sziasztok!

Megann! Gratula az új kocsihoz! A vajúdó anyukákból nem hiszem, hogy túl sokat fogsz látni a szülőszobán, nyilván becsukják azoknak a vajúdó szobáknak az ajtaját, ahol van valaki. Szerintem érdemes megnézni egyébként a szülőszobát, engem megnyugtatott.

Kismama! Tegnap én is hihetetlen érzkeny voltam, elmentünk párommal sétálni, kiültünk a Millenárisba napozni meg olvasni, meg utána Mammutba. Én is a párom vállán bőgtem egy tök kis apróság miatt. De olyan kedves volt, próbált vígasztalni.

Davallia! Én is megvettem páromnak az Örülj, hogy lány!-t! Nagyon örült neki, de azt mondta, meg nem próbáljak ennyi elvárást támasztani vele szemben.

Van egy kérdésem Kismama kérdése alapján: a GYED ugye 2 évig jár. Namost ha egy hónappal a szülés előtt már igénybe veszi az ember a TGYÁS-t, ami 168 napig jár, akkor a szülés utánra kb. 138 nap jut ebből. Ezután kezdik folyósítani a GYED-et, ami innentől számított 2 év? Ebbe ugy nem számít bele az a 168 nap? Viszont így az én logikám szerint nem érdemes kivenni a szülés előtt a TGYÁS-t, inkább kérek táppénzt, hogy minél hosszabb ideig tartson majd a GYED. Nem? Na, ez most nem tudom értehtő volt-e így.

Bodza 25+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Ja, bocs, én azt hittem hirtelen, hogy a GYED időtartama 2 év, és nem a gyerkőc 2 éves koráig jár. Ez így azért tényleg más.

Kép

Kép

Kép
bodza

Lucretia! A terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a. Vagyis ez nincs maximalizálva, úgy mint a GYED

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!
A GYED a gyerek 2 éves koráig jár, teljesen mind1, hogy mikor vetted ki a TGYÁS-t (akár a szülés előtt 4 héttel is lehet)
tmarie

Na jó lányok!
Lehet, hogy hülye vagyok, de akkor most konkrétan.
Én most táppénzen vagyok.Szülés után jár nekem ugye 168 nap tgyás.Én ezt használhatom előbb is.? Melyik a jobb? Ha egyben van az egész, vagy ha augusztusban már elkezdem?Remélem érthető a kérdésem.Azt hiszem kb ugyanazt kérdezem mint a Bodza.Kép

Megann
vigyázzatok a kültérnél, nehogy foltos legyen a festés, sok olyan házat lehet látni amin szabályos csíkok vannak, meg foltok.Nem túl szép.
Édi a rugi.

Kép
Kép
kismama2004

KÖszi, lányok.

Ma sem nagyon éreztem mozgást, de akkor türelemmel várok.

Bevallom, a bugyis CORA Szolnokon van, eredetileg odavalósi vagyok (és remélem, még leszek is, nem nagyon szoktam meg Bp-t).

Azt hittem, ezek a nagyáruházak mindenhol egyformák, és kb. ugyanazt lehet bennük kapni, de ezek szerint nem.A szolnokiban egész kismamarészleg van, gondoltam, ha ott van, akkor egy bp-iben is biztosKép.

Uxi
19+2

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok mit lehet bevenni fejfájásra friss kismaminak?
SOS

Kép
Kép
kismama2004

Megann!
Megnéztem a 2 babakocsit: nekem nem tetszettek Kép
Jobban tetszik a Pierre Cardin és a Graco.

Kismama!
most táppénzen vagy, tgyas 168 napra jár, ezt a szülés előtt 4 héttel lehet igényelni és akkor már meg is kapod (168 napig kapod). Amikor ez lejár jönn a GYED, a baba 2 éves koráig ezt kapod.
Ha magas volt a fizetésed, akkor a tgyást inkább a szüléstől igényeld!
tmarie

Szilvi:

Algopyrin mehet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kismama!

Csak és kizárólag Algopirin vehető be!
Legalábbis nekem ezt mondta a doki, de szerencsére 1 szer kellett csak bevennem!Kép

(igen, a házfestésnél pont ettől óvakodunk mi is, ezért a nap járásának megfelelően csak az árnyékos részek illetve du5-től lesz házfestés, az is csak felül(emelet), a földszint meg ősszel, mivel 2 színű lesz a házikó)

Na én most indulok a Brendonba!

Megann
Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Nem tüntem el végleg, olvaslak benneteket, csak nagyon el vagyok havazva.
Jövő héten költözünk, és augusztus végéig nem lesz internetem sem, így valszeg csak akkor fogok visszakapcsolódni, mire már meglesz a babám (és persze páratoknak még velem együtt), de a legtöbben már az utolsó hetekben lesztekKép. Addig anyuéknál majd próbálom tartani a fonalat (hetente vagy 2hetente leszek ott netközelben) és időnként bele-bele szólni.
Mindenkinek csupa jót kívánok a nyárra, és kitartást a nagy melegben.
Pusz
Kati
28+2
Vendég

Megann!
Írd meg, hogy neked tetszett-e az a 2 akciós kocsit!
tmarie

köszönöm a gyors segítséget!

Tmarie neked is köszönöm!

Kép
Kép
kismama2004

Nemesek!
Vigyázzál Magatokra!
és szépen töltsétek az időt!
tmarie

Táppénz vs. TGYÁS:

Én úgy tudom, mindkettő a bruttó fizetésed 70%-a, nem? És mindkettő naptári napra szól...

A TGYÁSt a tavalyi bruttó jövedelmed alapján számolják ki. Tehát ha volt(az egyszerűség kedvéért) 100.000 forint bruttó jövedelmed havonta az elmúlt évben, akkor az éves bruttó jövedelmed 1.200.000 forint volt. Ezt el kell osztani 365-tel (annyi nap van az évben), akkor kijön hogy naponta bruttó 3287 forintot kerestél. Ezt veszik majd alapul ahhoz, hogy kiszámolják a TGYÁSt.

Ennek a 70%-a: 2301 forint naponta
Ebből lejön még egy 18%-os személyi jövedelemadó: 1887 forint naponta

Ezt kapod 168 napon keresztül. Egy 30 napos hónapban ez 56.613 forint.

Hát nem sok.

Viszont ha tizszer ennyire voltál bejelentve (na persze) akkor ennek a tizszeresét kapod 168 napon keresztül.

A GYED-et ugyanigy számolják, csak ha netán többre jönne ki mint 83.000 forint, akkor az a maximum amit kaphatsz.

De a táppénzt nem tudom pontosan hogyan számolják...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gyed, Tgyás, egyebek:

Nekem azt mondták, csak akkor érdemes a szülésig táppénzen lenni, és szüléskor kezdeni a TGYÁSt, havalakinek a jövedelme magasab, mint a minimálbér kétszerese, azaz bruttó 114 ezer FT-nál több.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Van még ezenkivül valamiféle adójóváirás meg a családi kedvezmény, ami egy gyerek után 3000 forint.

A családineten (meg máshol is) működik egy Szakbarbár nevű emberke, akinek ha elkülditek az adataitokat, pontosan kiszámolja, mennyi pénz is jár TGYÁSra, GYEDre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocs, helyesen: magasabb Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok, megint rossz a babanet...
Nem tudja valaki a 2005 téli babás topic közvetlen címét?

KépKépKépKépKép
uxi

Rokica
nem ezt a 3000 ft-os kedvezményt akarja a kormány megszüntetni?

Egyébként a gyes és gyed összegével az a baj, hogy a lakosság legnagyobb része minimálbérre van bejelentve a többi pedig fekete.KépNem értem,hogy az igen tisztelt kormány miért nem próbál meg hatékonyabban tenni ez ellen valamit.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Én is igy voltam vele... ugyan nem minimálbérre voltam bejelentve, de kb az igazi fizetésem felére, a többit megbizási szerződés után kaptam...

Hát ez van...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nemesek!

Jó hurcolkodást!
Hiányozni fogsz, gyere ha tudsz!

Tmarie!
Háááááááááááááááááááááátttttttttttttttttt nem is tudom, jó jó az az ABC design,de azt hiszem hogy az én kiszemeltem marad a Bergon!Valahogy olyan kicsinek láttam, szerintem hamar kinövi a gyerkőc, nem??
Jóval zömökebb, nagyobb a Bergon de nekem a "dombtetőre" kell az ilyen kocsi, ha meg megyek valahova, ugyis kocsival megyek(babahordozó), és valószínűleg olyat fogok venni aminek 2 kereke bolygósítható, így plázázni is fogok tudni vele.Egyébként 50e körül van + babahordozó!Jó drága!De hát ez van!
Aztán ha már nagyobb lesz a manóka, ugyis veszünk egy esernyőfazonút!
Én most így vélekedem róla, aztán majd megtárgyaljuk apával is, meg elmegyek jövő héten a Megatoys-ba is, megnézni azt a Graco-t is!
Majd értesítelek, hogy mit láttam!
Te mi mellett voksolsz???

Megann

Kép

Kép
megann

KépKép

Kép

Kép
megann

Kép
Kép

Kép

Kép
megann

Kép

LÁNYOK!EZEK AZ ELVIHETÕ KISKUTYÁK!
MÉGEGYSZER KÉRLEK TITEKET(TUDOM HOGY EZ NEM EGY ÁLLATVÉDÕ OLDAL), HOGY KÉRDEZZÉTEK KÖRBE AZ ISMERÕSEITEKET, VIDÉKI ROKONSÁGOT, SZOMSZÉDOKAT, HOGY NEM TUDNÁNAK E BEFOGADNI EGY KUTYAKÖLYKÖT!

ELÕRE IS KÖSZÖNÖM

EMAIL CÍMEM:MEGGIESALES@FREEMAIL.HU

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?