Új privát üzeneted érkezett!

Én úgy tudtam, hogy a CTG és az NST ugyanaz, csak hol igy hivják, hol úgy. Vagy nem?

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Írtam a Livnek ma sms-t és most írt vissza:

"A kisfiúnk egyenlőre életveszélyes állapotban van: légzési problémák + fertőzés, kap antibiotikumot. Nagyon nehéz, nagyon félünk. Meg kell gyógyulnia!"

Vissza írtam neki, hogy mi mind azért drukkolunk, hogy ez így legyen!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Millió drukk nekik, nagyon-nagyon szoritunk!!!!!!!!!!! Sok-sok kitartást, biztos rendbe jön minden!

Kép

Kép
macsek11

Fú, Györesz, ezt nem jó hallani. Reméljük, minden rendben lesz. Én ugyan nem vagyok hívő, de nagyon drukkolok, szorítok értük!
Vendég

Hatalmas ero es kitartas meg energia DAVIDNAK, LIVNEK, TIBUNAK.

Megy az energia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magi
Vendég

Györesz!
Így van, szorítunk érte, nagyon nehéz lehet most Livnek, de minden rendben lesz, olyan erősek a babák hogy ezt is leküzdik.

Noémi
fantikbaba

Liv,

Nagyon szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!

Moncsi
minike

Davidnak, Livnek es Tibunak!

Kép
Vendég

Jaj, ez nem jó hír, amit Liv írt. Bízzunk benne, hogy pici Dávid nagyon erős és egyre erősebb lesz. Ha érzi szülei szeretetét, biztos meggyógyul.
Nem is lehet mit írni, most nagyon szorítunk nekik!

Lau
lau

Sziasztok lányok,

jó rég nem írtam, de olvasni szoktam viszonylag gyakran. Csak most még itthon van velünk a kispapa, és így inkább együtt töltjük az időt.

Minden friss kismamának nagyon gratulálok! Kép Kép Kép

Liv, Tibu, nagyon szorítok értetek, még csak belegondolni sem nagyon merek a helyzetbe, de nagyon drukkolunk értetek, remélem, minden rendbe jön!!

Beszti,
gondoltam rád sokat, azért látom, te kivártad a dokit. Kép

Nálunk nagyjából minden OK, Peti eszik és alszik sokat, hála Istennek éjszaka sosincs zűr, ha valamikor nyűgös, azt is inkább napközben teszi. Ez igazán kedves tőle, apája át is alussza az éjszakákat (még a kajáért is csak halkan lamentál a fiunk Kép).

Régebbi anyukák, meg tudná nekem mondani valaki, mennyit "kell" aludnia egy kéthetes babának? Mert néha úgy tűnik, csak nincs kedve aludni, persze ez ritkán van, csak ilyenkor mindig elfog az aggódás, hogy éhes maradt. Meg általában folyamatosan alszik szopitól szopiig. Vagy ez mazsola kérdés, és minden baba másként csinálja?

Macsek,
a Tena Super 30 dbos, Peti ma 2 hetes, én éjszakára még mindig használom, de csak mert olyan kényelmesnek találom. Napközben már sima Always-zel élek. Így a második csomag második felénél tartok. De a kórházi napokra 1 csomag tök elég volt.

Maccs,
nekünk is leesett a köldökcsonk. Kép Nekem azt mondták, hogy utána még néhány napig ne áztassuk a gyereket, bár az apja már nagyon várja a "merülős" korszakot, nektek erről nem mondtak semmit? (Nekünk még mindig véres egy picit a köldöke néha)

Szopi, nem is gondoltam volna, hogy ennyire "szabadon" fogok szopizni mások előtt - hétvégén a párom rokonai voltak itt, szopi alatt is bóklásztak, nem küldthettem őket a szöszbe, mégiscsak 1400 km-t utaztak, hogy lássák Petit (meg minket). De meglepően könnyen vettük a kanyart, nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog zavarni. Azért ha lehet, inkább félrehúzódnék én is, főleg, mivel a kicsi fiú rendszeresen 5 percet küzd, mire végre be tudja jól kapni a cicit, és addig valahogy sokkal feszélyezettebb vagyok.

Babs.

PS. A szüléstörténeteket akkor is várjátok, ha nem fényesek? Azon gondolkoztam, hogy azokra, akik még nem szültek lehet, hogy az ilyen kevésbé szép történetek negatívan hatnak, így bizonytalan vagyok, hogy leírjam-e, vagy ne.
babs

Sziasztok!

Nagyon izgulok, és drukkolok, hogy a legifjabb babánk itt a topikban hamar meggyógyuljon. Bízni kell a kislurkóban és az orvosokban. Kicsi Dávid, Liv, Tibu szorítok nektek!

Ma én is voltam CTG-n. Röhögtem nagyokat, mert amikor feltették a hasamra a szerkentyűt, a kisfiam elkúszott alóla, ezért a szülésznő jól felhangosította a masinát, hogy prímán lehessen hallani a szívhangot. Azt hitte a kis naív, hogy Botond nem fogja magát produkálni. Na a kissrác annyira belekezdtett a mocorgásba, hogy a végén szinte teljesen levette a hangot a gépről, mert folyton a mikrofont pofozta a gyerkőc, én meg nem győztem nyomkodni a gombot, hogy érzem a mozgástKépKép Méhösszehúzódásokat is produkáltam (3-4 db-ot, de azokból semmit sem éreztem, csak a gép húzott egy görbét.
Méhszáj zárt teljesen, viszont a cukrom a normál érték tetején van az augusztusi terheléses vércukorvizsgálat alapján. Így a dokinénim azt mondta, hogy erre a maradék időre nem szigorít semmit, de ne egyek sok kenyeret, kerüljem a kristálycukrot. Amikor szemérmesen bevallottam, hogy ezeket eddig sem nagyon pártoltam, viszont a gyümölcsöt annál nagyobb kedvvel ettem, azt mondta, hogy figyelmemet fordítsam inkább a zöldésgekreKépKép (Azért hazafelé titokban vettem egy kiló nektarint és egy kiló almát, meg egy tálcácska szedret - max nem vallom be senkinekKépKép)
Amit szigorúan be kell tartanom, az a napi ötszöri étkezés. Na egye penész, mostantól rendszeresebben zabbantokKép

A hétvégi eskembeskem tök jó volt, bár tegnap estére úgy elfáradtam, mint egy bálna, aki hatszor körbeúszta a Föld óceánjait. Ami kicsit ciki volt, az az előtej-folyásom erősödése. Eddig csak "nyomelemeket" találtam a bimbómon megszáradva. Na de amikor az ember lánya kirittyent, világos blúzt ölt magára (ami a méretek miatt nem nagyon távolodik el a melltől), akkor bezzeg beindul a tejtermelés. Először azt hittem, hogy béna voltam, és a vanília fagyit találta meg a férjem szeme a mellem magasságában megszáradva. Titokban lekaprigáltam, majd aki jól végezte dolgát, magabiztosan mászkáltam tovább az emberek között.
Majd azt vettem észre, hogy a férjem már megint mereven a mellemet bámulja. Én piszok módon még jól ki is húztam magam, hogy a gömbölyded formáimmal csábítgassamKépKép Erre ő úgy elkezdett röhögni, hogy elszégyelltem magam, és arra gondoltam, hogy már nem vonzom őt, és csak egy röhelyes lufinak tart. Amikor azonban odaállt mellém és megsúgta, hogy "feléledt a fagyifolt", akkor már én is röhögtem. Persze kivonultam a budiba, és kitömtem a cicifeixemet papírzsepivel, miután meggyőződtem arról, hogy biz' ez az előtejKépKép Na, de mi legyen az újdonsült foltommal?? Kimostam a csapnál a csöppöcskét, de félreérthetetlenül pont a cickóm közepére került így egy jókora vizes folt. Hogy álcázzam a tényeket, jól telefröcsköltem magam vízzel, mint akire ráfröccsent a hirtelen nagy nyomással megnyitott vízKépKép Persze, amikor elégedett lettem az összefröcskölt blúzommal (mondván, hogy annyira természetesre sikeredett az álcázás), akkor vettem észre, hogy ebben a budiban légfúvásos a kézszárító, így az egyetlen foltot is elegendő lett volna megszárítaniKépKép Aláálltam (magyarán alároggyasztottam), és megszárítottam az összes foltocskámatKépKép
Innentől viszont egész este árgus szemmel vizslattam a cickóim környékét, nehogy újra elázzakKépKép

Egyelőre ennyi. Megyek, és csinálok egy kis sóskamártást ebédre, hogy meglegyen az ötszöri étkezésem.

Még egyszer drukk Livéknek!!!!!

LauKép Mikor mész legközelebb a kórházba? Nekem jövő hétfőn fél nyolc az időpontom.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babs!

En szivesen olvasok minden fele tortenetet.
Legyen az jo vagy rossz.
Szerintem mindenkinek rossz eppen akkor, mert hat faj.
Csak ki hogy viseli es a kornyezet hogyan tudja enyhiteni a rosszat.
Ez idovel megszepul, kinek mennyi ido kell hozza.
Mert hat gondolom senki sem mazohista, senkinek nem jo ha faj.
Csak a baba karpotol mindenert. Kép

Magi
Vendég

Babs!

Én is szívesen olvasok mindenféle szüléstörténetet, mert nem akarom magam abba az álomvilágba ringatni, hogy minden szülés szépséges, egyszerű és gyors lefolyású. Éljünk inkább a realitás adta lehetőséggel!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Livnek nagyon drukkolok, hogy mielőbb rendbe jöjjön a kisfia!

És persze gratulálok az újdonsült mamiknakKép

Mi is megvagyunk, hétvégén utcabálon voltunk, meg a vidámparkban, eléggé kipurcantott a fiam, tombol a dackorszakKép

Babs
Természetesen várjuk a történetetKépszerintem minden baba másként csinálja az alvást. Persze él bennünk egy kép, hogy a baba eleinte eszik-alszik és ha fent is van, akkor édesdeden mosolyogKépKép Szóval az én fiam anno délutánonként elég sokat fent volt, igaz ő hasfájós volt. Kb 3 és 7 között. Ezenkívűl leginkább aludt kb 4 hónapos koráig, amikoris drasztikusan lecsökkent az alvásigényeKépKép innentől éjszaka aludt, plusz, délelőtt, délután 1-2 órát.

Csirkesz
Blúzos storyKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Babs!
Nálunk is változó az alvás, ma délután például csak a cicin+hasamon tudtam elaltatni, persze inkább komfort szopi voltKép Éjszaka 2 óránként ökölcuppogásra kelekKép Nappal kevesebb szopi van, kb 3-4 óránként.
Már jóval lehagytuk a születési súlyt.
Köldökcsonk még megvanKép Leeshetne már a kedvemért.

Livnek remélem beindul a teje, az sokat segíthet a babón.
Noémi
fantikbaba

SziasztokKép
Eltűnt kissé a topic, de megint itt van, hurráKép

Babs: ha a kicsi fenn van és csak nézelődik, tuti nem azért, mert éhes még, csak így érzi jól magát A születéstörténetet pedig várjuk, nem szülhet mindenki hipp-hopp félóra alattKép

CsirkeszKép Gondoltam rád hétvégén, hogy ne legyen semmi bajotok, nagyon hosszú az az út, én biztos nem vállalkoztam volna rá. És hát a stílusod utánozhatatlan Mindig történik veled valamiKép

Szerdán reggel fél 8-ra megyek legközelebb, a dokimé a szerdai nap, így elkerüljük egymástKép Remélem, aktívabb lesz a gyermekünk mint a múlt héten.

Megmondom őszintén lányok, kicsit tartok a szerda délutáni hidegfronttól, bár most már holnap betöltjük a 37. hetet, biztos nem lesz semmi baja a babának, azért mégis.Kép

Épp most olvasom a Hölgyvilágban a programozott császárt. Egy anyuka meséli, hogy inkább százszor szülne, mint egy császár. Három gyereke van, az egyiket császárral kellett szülnie, azt nem kívánja senkinek.
Másik anyuka meg meséli, hogy annyira rettegett a szüléstől, hogy csak 35-36 évesen szánta rá magát, hogy gyereket vállaljon, de előre megbeszélte az orvossal, hogy császárral fog szülni.
Erről is megoszlanak a vélemények, én nagyon félnék, talán még jobban, mint a sima hüvelyi szüléstől, elvégre elég nagy hasi műtétről van szó.
Erről mi a véleményetek?

Lau
lau

Sziasztok!

Liv, Tibu: a legjobb kezekben van kicsi Dávid, biztos nem lesz semmi baj! Tudom, hogy nehéz, de meglátjátok, napról-napra erősebb lesz!

Babs: természetesen a te szüléstörténetedet is várjuk - én most gyüjtögetem a tapasztalatokat, ki tudja még, rám mi vár, kinek a történetéből tudok hasznos dolgot meríteni!

Szépen szaporodnap a babócák! Hét végére biztos megint sokkal többen leszünk Kép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Babs, én is csatlakozom az előttem szólokhoz: várjuk a szüléstörténetedet!!! Van ilyen is, olyan is, könnyebb és nehezebb szülés, és jó, ha fel vagyunk készülve. Én a magam részéről inkább hosszúra és nagyon fájdalmasra számítok, annál csak jobb lehet...

Csirkesz, jó kis story volt! Én akárhova indulok, mindig attól félek, hogy a magzatvíz ered el hirtelen. Olyankor mit lehet csinálni? Hiába van nálam egy hatalmas Tena betét és egy extra bugyi, ha már megtörtént a baj, azokat csak "külsőleg" használhatom... Bár lehet, hogy ezzel divatot termetenék...

Na, sziasztok, jó éjszakát!
Vendég

Délután én is hiába próbálkoztam...

Liv, Tibu,
Nagyon megrázott, amit olvastam Babátokról. A többiekkel együtt sok-sok erőt kívánok a Kicsinek.

Babs,
Ne kímélj, halljuk azt a szüléstörténetet !

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv, Tibu!
Fel a fejjel, minden rendben lesz, a legjobb helyen vigyáznak rá!

Lányok: egy ujjnyi a méhszájam ...

Ma voltam dokinál+ctg. Azóta pánikolok. Anyám szerint hétvégére megszületik Maszat. Én meg betojtam. A vizsgálat maga most nem volt kellemes, a doki alig érte el a méhszájat. Azt hittem, h. szét fogok repedni. Próbálta oldani a feszültséget azzal, hogy nyugi minden rendben, csak kár, h. nem hosszabb az ujja 5 cm-rel. Belegondoltam, hogy hogyan fogok én szülni, ha a doki két ujjától ennyire megijedek.
Arról ne is beszélve, hogy úgy váltunk el, hogy azonnal csörgök, ha valami van, és nem úgy, ahogy szokott, hogy akkor köv. hétfőn találkozunk.

Normális ez a para? Remélem holnapra túlteszem magam rajta.

puszi mindenkinek:zsófi
papzso

Csirkesz tetszett a sztori Kép

Eléggé vizuális alkat vagyok Kép
papzso

Sziasztok!
A délutáni átmenet miatt nem tudtam írni. Gratulálok Bettinek a babóhoz, sok-sok tejcsit nekikKépKépKépKép!

Tibu-Liv!
Nagyon szorítok nektek, hogy minden rendbe jöjjön, és a kis Dávid napról napra erQsebb és egészségesebb legyen! Az orvostudomány ma már nagyon jó, úgyhogy biztosan nem lesz baj!

Ma voltam laboron, UH-n és NST-n (vannak, akik nem tudják, hogy az NST=CTG, mert a játszótéren megkérdezték tQlem miért nem CTG-n voltam, meg, hogy mi az az NST, mondjuk én sem tudom miért van két elnevezése). Sajnos a kis manó most is úgy fekszik, hogy ellapítja a hasát, így nem tudta rendesen megmérni a Uh-s készülék, és csak 2,5 kg-osra mérte, de a szonográfus csaj azt mondta, szerinte olyan 2,8 is megvan. Hát még a fennmaradt három hét alatt meghaladhatja a 3 kg-ot, úgyhogy elhatároztam nem aggodalmaskodom tovább és mondogatom magamnak, hogy tuti egészséges és minden renben lesz vele. Legfeljebb könnyebben szülök! (Remélem). Az NST-n nagyon jól produkálta magát, úgyhogy az méginkább megnyugtatott.

Képzeljétek egész hétvégén fájt a fogam, így ma elmentem dokihoz, és most a szülés elQtt gyökérkezeli a fogamat, egy másikat meg majd a kezelés végén egyszerre a gyökérkezelttel be kell tömnie. Már csak ezért is bennt kell maradnia manócskának a pocakban, hiszen nem szeretnék egy ekkora nyitott lyukkal szaladgálni a számban ki tudja meddig. Remélem a lidokain nem árt a bébinek, és a gyökérölQ gyógyszer sem. Gondolom a doki tudja mit lehet és mit nem egy terhes kismamánál.

Erka
szekera

Ja! elfelejtettem írni, hogy ma találkoztam a játszótéren egy ezotériával foglalkozó anyukával (nem tudom ti mennyire hisztek az ilyesmiben) és kérdezte mikorra vagyok kiírva. Mondtam, hogy 25-ére, mire Q azt mondta nagyon jó, és ha nem húzza nagyon odabent, és még október elsQ hetében megszületik, akkor nagyon szerencsés ember lesz az életben, mert nemsokára a nem tudom milyen bolygóállás nagyon jó lesz és mindenki, aki ez alatt az idQ alatt születik fortuna kegyeltje lesz! Meglátjuk!

Erka
szekera

Györesz Kép
Ha beszélsz Livvel, akkor mondd el neki, hogy a forum.index.hu / szülői munkaközösség topikok között van egy korababák, koraszülés topik. Ott a lányok nagyon segítőkészek, és sokat tudnak segíteni ill. a kérdéseikre válaszolni. Lehet, hogy így könnyebben vészelik át ezt a nehéz időszakot.
Nagyon drukkolunk Nekik!!!

Orsi + 2 Kismaczkó
28+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsófi: szerintem teljesen természetes, hogy kicsit megijedtél, hiszen végre elérkezett az a pillanat, ill. lassan elérkezik, amire hónapokon keresztül vártál, és mint minden ismeretlen dologtól, ettől is tart egy kicsit az ember.

Én is úgy érzem, hogy nagyon közel van nálunk is ez a perc, és bár még csütörtökön zárt volt a méhszáj, kezdek én is parázni, hiszen ilyenkor bármikor elindulhatnak a dolgok.
No paraKép

Erka: én nem nagyon hiszek ezekben a dolgokban, de úgy legyenKép
Az uh készülék eltérhet a valós értékektől, nem lesz semmi gond a babával, meglátodKép

Lau
lau

Nyákdugó elválásban vagyok...
Kíváncsian várom a fejleményeket Kép

Trompipi te hogy állsz? Kép

zsófi
papzso

ZsófiKép Gyűlnek a jelek és tünetek? A végén még igaza lesz az anyudnak, és a hétvégén már javában babázhatsz.

LauKép A császáros témán nem gondolkodom előre. Ha mégis arra kerülne a sor, a baba miatt teszik, és ez a fontos.
Bevallom, a sima szülésen sem töröm sokat a fejemet, mert attól is tudnék félniKép Ha eszembe jut, hogy vajon mi vár rám, akkor arra gondolok, hogy irtózatos, sokáig tartó kínok (de gyönyörű érzések) - és max pozitívan csalódok. Emiatt aztán szüléstervet sem készítettem.KépKép Valahol olvastam, hogy az milyen menő, mennyire segít ésatöbbiésatöbbiKép Na, én ebben sajnos nem tudok hinni, de aki igen, annak biztos jól jön egy előre felépített szülésterv.
Én attól félnék, hogy ha valami eltér a tervtől, azt már kudarcnak élném meg. KépKép
Szóval a baba bújjon ki valahogy, én megpróbálok jó sokat segíteni neki, aztán majd lesz valahogyKép

Esténként az ágyban a Beszti által ajánlott Szoptatás c. könyvet olvasom. Tegnap este mutogattam kisbaba képeket a férjemnek, és a pozitív válasz reményében kérdezgettem ilyen okosokat: "Alhat majd a hasadon?" - Hát persze. "Szépnek tartod majd?" - Majd nem!! "Tud majd ügyesen szopizni?" - Olyan lesz mint egy vacuumporszívóKép, csak bírd leszedni a cickókrólKép
Azért annyira "romantikus" bír lenni a férjem. A Tietek is ilyen?

Ja, egyébként nem győzöm magyarázni a férjemnek, hogy a 3000-es méhszáj nem olyan mint az Old Spice deo - mármint bizonyíték, nem ígéret. Ez egy akkori állapotot fejez ki, amikor megnézték. Ő tegnap készpénznek vette, hogy ha hétfőn zárt, és jövő hétfőn újra megyek, akkor a heti hidegfront semmilyen hatással nem lesz rámKép Mondtam neki, hogy ez nem a másodperc tized része alatt fog kinyílni, és nem fog a gyerek csak úgy kipottyanni. Sokszor átbeszéltük már a szülés tüneteit, folyamatát és most gondolkodóba ejtett, hogy tényleg ennyire nem értette meg, vagy ennyire bízik abban, hogy még marad a gyerkőc bent.

Megyek kávézom egyet.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Erka!

uh 10% -os tévedéssel dolgozik a dokim szerint, szóval ne aggódj Kép

Csirkesz!
Úgy látszik, hogy ez a férjek közös hormonális változásának tudható be Kép
Az enyém mindig poénkodik, remélem ezt a jó szokását megtartja a szülőszobára is Kép
Próbáltam elmagyarázni neki, hogy majd milyen ruhákat hozzon be a babának, ha visz minket haza, mire közölte, hogy ő úgy gondolta, hogy behozza mindet, aztán majd én kiválasztom a megfelelőt Kép Az a vicc, hogy tényleg el tudom képzelni róla Kép

Lau köszi a nyugtatást, tegnap lezajlott a para, most inkább rettentően izgatott vagyok Kép
És ami a legfurább: nem vagyok éhes, csak vízre vágyom Kép
papzso

Sziasztok!

Asszem: pápá, nyákdugó!!! Vagy nem??? Én már nem tudom! Eddig is volt egy kis folyásom, de most, hogy hazajöttem a boltból és halaszthatatlan pisilési ingeremet elégítettem ki, látom, hogy ez most mintha más lenne. Színre olyan fehérkés-sárgás, de mintha sűrűbb lenne és darabosabb. Már bocs... Nem tudom, ez ugyanaz a folycsi, vagy a nyákdugó. De nem izgatom magam miatta. Semmi különöset nem érzek továbbra sem, mostanában a keményedések is megritkultak, és szerintem ennek pszichés oka van, ugyanis a múlt szerdán a doki azt mondta, C=3000, így én meg azt mondtam magamnak: "Elég a képzelgésekből, majd ha ÚGY fáj, azt úgyis megérzem, nem lesz ebből baba idő előtt." És mondom, szinte alig érzek jóslókat azóta. Csak estére van minden bajom, de ezeket már kielemeztem.

Na, ez van. Megyek és eszek egy kis vajas kalácsot. Jók legyetek!
Vendég

Zsófi, neked milyen a nyákdugód? Ha nem vagyok túl indiszkrét...Kép
Vendég

Sziasztok lanyok!

Istenien aludtam.
Mar reg voltam ilyen kipihent.
Tegnap egesz nap aludtam es ma ejjel is vegig aludtam, csak 2x volt wc menet. Kép

Nekem hol nincs semmi, akkor kemenyedesek sincsenek.
Ellenben ejjel vagy este barnas folyasom van.
Neha olyan tejszeru, neha meg tok atlatszo, mint a ragaszto. Nem tudom mi lehet.
Nekem tegnap este rendszeres kemenyedeseim voltak 2-3 oran keresztul, ejjel volt barnas folyas, de reggelre elmult mind a kemenyedes es a folyas is. Kép
Az orvos szerint zart a mehszaj es fent is van es nem is rovidult.
Mondjuk ha szulok, akkor szombatig induljon meg, ha meg nem varja meg a hetfot.
Szombaton Miskolcra megyunk eskuvore.
Bajban is vagyok a ruha miatt. Kép

Magi
Vendég

Andi,
Bocsi, tudom, nem engem kérdeztél, de talán tudok valami kis segítséget adni: a nyákdugót én leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha kisebb "szövetdarabok" esnének ki.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Lau!

Ez a téma megint nekem valóKépKép. Én szültem már simán és császárral is. Vannak, akik másképp éreznék, de nekem egyértelmű, hogy bármekkora kellemetlenséggel, fájdalmakkal jár egy sima szülés, akármennyi ideig is tart, sokkal jobb, mint egy császár.
1. a sima szülés után legalább megvan a "jutalom", ha más (babai) ok nincs, akkor leglább a kezedbe foghatod a babádat, és utána 2 órát veled lehet, szopizathatod (Ezért tartom a szülőszobai személyzet részéről azt a szokást, hogy nincs oka, de egy kicsit inkubátorba rakják a babát, hadd "akklimatizálódjon", irtó nagy butaságnak. Ezzel mind a mamát, mind a babát megfosztják attól az élménytől, hogy átéljék a szülés katartikus voltát, hogy "itt vagyunk egymásnak te meg én".)
Ez ált. a császárnál még nincs így, még akkor sem ha "szerencsésebb" valaki és epidurálban császározzák és nem altatják. A sima szülést "át lehet élni", a császárnál meg csak "alany" az anyuka, nem résztvevő. (Nem legkicsinyítve a császáros anyuka szülését, mert ideális esetben ez egy szükséges dolog, nem kívánságműsor).
2. a felépülés szerintem ég és föld. Ha nincs gátmetszés a hüvelyi szülésnél, akkor meg pláne. Nekem nagyon rossz volt, hogy szinte semmit nem tudtam rendesen csinálni, arról nem is beszélve, hogy köhögni, nevetni nehogy megpróbáljon a császáros mama. Hazamehettünk rendes időben, de a budapesti úthálózat (a településünkön lévőről nem is beszélve) külön kihívás.
3. ha valaki a fájdalomtól fél, akkor ma már nem kell, hogy császározzák, hisz a fájdalomcsillapítás ugyanolyan módszere rendelkezésére áll, anélkül, hogy a hasát fel kellene vágni. A császár műtét, aminek ugye szövődményei lehetnek. Ill. a következő szüléseket is befolyásolhatja.
Nekem most nagy vágyam, hogy sikerüljön császár nélkül szülni...

Zsófi!

Ha lehet egy javaslatom (nem tudom így csináltad-e): az összes kórházba hozandó babaruhát és minden egyéb kelléket (takaró, textilpelenka) csomagolj össze egyetlen szatyorba és ennek a helyét mond csak meg a párodnak. Bizton állíthatom, hogy még egy gyakorló apuka sem tudja ált. megkülönböztetni a különböző "szakfogalmakat"KépKép, mint body, rugdalozó... A ujjatlan, rövid és hosszúujjú szintén nem nagyon szerepel a szótárukban. Legalábbis az enyém párom ilyenKépKép.
Mi csak ruhaügyben úgy komunikálunk, hogy "Beni szekrény 3. polc középen, felülről a 3. póló". Ill. leírtam neki, amikor nem leszek itthon mit adjon a gyerekre, melyik játszós, melyik elmenős ruha. Különben ki tudja, miben cipelné őket (a hétvégén én előbb mentem el egy rendezvényre, mint ő, ő hozta a gyerekeket, és képes volt a kerti játszós ruhájában (melegítő, póló) elhozni, és még arra is a szomszéd figyelmeztette, hogy szandált adjon ráKép). Az a jó, hogy külön szekrényük és fiókuk van, mert egyébként az is előfordulhana, hogy egymás ruháit kapják...KépKép
Para: látod, én már harmadszor megyek szülni, és nem mondom, hogy teljes nyugalomban vagyok. Talán azért, emrt szeretem én kézben tartani a dolgokat, de ez nem olyan, amit maradéktalanul lehet. Mindenesetre nyugiKépKépKép, én is ezt mondom magamnak.
Ja, és elkezdődött a rokonság mindennnapos telefonhívása... És bár nagyon kedvesek, hogy ennyire figyelnek ránk, de azért néha fárasztó is. Úgyis szólni fogunk. Igaz, azt viszont nagyon nem szeretném, ha valaki akkor hívna, amikor épp indulni készülünk, mert nem kell még nekik is külön izgulni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

nyákdugasz...
nekem olyan volt, mint régen a menzi vége, legalábbis úgy kezdődött: barnás trutty. Aztán vérszínű, világos, aztán meg átlátszó. A legjobb szó rá szerintem a trutyi Kép. Kocsonyás, és darabokban jött ki a papírral. Azt hittem, h. vérzek, de magától nem jött, csak, ha töröltem. Akkor rátapadt a papírra, és mint a zselé úgy jött. Bocs, ha túl naturalisztikus volt ...
Egyébként arra számítottam, h. olyan lesz, mint egy parafadugó Kép Lehet, hogy gyerekes vagyok ? Kép

andi, lehet, hogy egymáshoz álltak a babáink ? Kép
papzso

Bocs: Andi!
Kis és nagybetű...

Beszti köszi az ötletet, máris készítek egy szatyorkát...
Hülye kérdés: mit kell bele tenni?

Még hogy kispapa nem ért hozzá... Most derül ki, hogy én sem nagyon. Állítólag lehülés várható.
Köszi előre is az ötleteket: zsófi
papzso

ZsófiKép
Enyém baba még a pocakban, de a szatyrot már összepakoltamKép Védőnénim segített (hogy pontosan fogalmazzak ő mondta, én meg írtam, hogy mi legyen benneKép), szóval a cucc nálunk a következő:
-hosszú ujjú body
-hosszú ujjú rugdalózó
-két sapi (egy vékony, egy vastag - majd meglátjuk melyik kell)
-egy hálózsák
-egy pléd
-hordozó + plusz a baba popsija alá törölköző, hogy minél vízszintesebben fekhessen

Ennyi. Hogy a lista a célnak megfelel-e, vagy sem nem tudom, mindenesetre ezt raktam össze.
Ja, a cuccost beleraktam a hordozóba, nehogy apája a nagy izgalomban azt hagyja otthon. Így csak a hordozóba kell belekapaszkodniaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Zsófi,
Akkor Neked az tuti, hogy a nyákdugó. Én nem vagyok 100%-ban biztos abban, hogy nálam is ez a helyzet. Na, mindegy. Azért figyelem magam.
Viszont most nagyon fáradt vagyok. Adok magamnak egy fél órát főzésig. Olvasgatni fogok.
Andi
Vendég

Csirkesz köszi, máris pakolok...
A törülköző végképp nem jutott volna eszembe Kép és a hordozóba tevés is jó ötlet.

Egyébként még abban is bizonytalan voltam, hogy milyen méretet tegyek be, de teszek 56-ost és 62-est is.

Pusz mindenkinek, próbálok egyet csicsizni Kép

zsófi
papzso

Csirkesz, a hálózsák minek kell? Bentre a kórházba?
Vendég

Andi, most látom, hogy közen írtál...
Én is fáradtnak érzem magam, és pisilnem is gyakrabban kell tegnap óta...

Na tényleg megyek, a végén még valóságsó lesz...

Nem is rossz ötlet Kép

szerintem a tied is lehet az, én az enyémben is bizonytalan vagyok, de ha nem volt eddig ilyen, akkor ez most az kell legyen. A magzatmozgással is úgy voltam, hogy utólag jöttem rá, hogy az az volt Kép
papzso

Sziasztok!

Mostanában csak olvasó üzemmódban voltam jelen, de ma délelőtt voltam dokimnál, aki kissé beparáztatott és ezzel egy időben felidegesített, olyannyira, hogy úgy érzem muszály megosztanom a kételyeimet veletek, hátha tudtok mondani rájuk valami okosat:
Para oka: méhszáj megrövidült, 2000-es (nem tudom ez pontosan mit jelent, azt sem mondta, hogy zárt-e ennek ellenére)
Meddig lehet ekkora méhszájjal húzni? Ez a 35. hetem, nem bánnám, ha még egy hónapot ellene odabenn babácska.
2. Bár ez a 35. hét nem adott beutálót 36. heti uh-ra, viszont CTG/NST-re igen. Rákérdeztem, de azt mondta, hogy nem kell, mármint Uh.
Igaz, hogy jövő héten is megyek,remélem akkor ad beutálót, mert kiváncsi lennék rá, hogy milyen helyzetben van odabenn.
3. Hüvelykenetet vettetek tőletek ?(bakteriális fertőzés kiszűrésére)

Azért kérdezem ezeket, mert a terhesgondozás elején kaptam egy menetrendet, abban ezek a vizsgálatok szerepelnek, most, hogy idejük lenne, meg semmi...

Csirkesz: hozzád fordulok, mert te is Uzsokis vagy: szülésre felkészítő tanfolyamról tudsz valamit?
Állítólag Szigeti Mariann fogja tartani, de nem tudom mikor, telefonon meg nem érem el...
34+4
Eszti
koczkapaczi

AndiKép
A hálózsákot is a hazahozáshoz írtam fel. Bent úgyis becsomagolják őketKépKép Azt mondta a védőnénim, hogy a gyerkőcnél is fontos a réteges öltöztetés, és mivel kiszámíthatatlan, hogy milyen idő lesz, pakoljam be azt is. Kiscipő és hasonlók úgy sem lesznek rajta. A hálózsák melegíti is, helye is van a rúgkapáláshoz (gondolom ha tiltakozni akarna a hazajövetel ellenKépKépKépKép), a pléddel meg elég, ha lazán betakargatja az ember, hogy a kocsiban végképp ne kapjon huzatot. Persze ez csak tipp, próbáltam tök magabiztosnak tűnni.

A védőnőm egyébként meghívott most péntekre az anyatejes világnap alkalmából náluk tartandó programokra. Megyek is, hátha ragad rám valamiKép

Elmosogattam, és kitaláltam mit főzzek: krumplifőzelék lesz fasírttal. De majd csak délutánra csinálom meg, most egyszerűen nincs kedvem nekiállni.
Helyette kimosom a gyerekfürdetőt domestossal, ezután már nem fogom, de akkor nyugszom meg, ha ezt azért teljesítem. Aztán arra gondoltam, hogy össze kéne raknom a kórházi szerkómat is. Bár babonából (egyébként nem vagyok az) nem nagyon akaródzik nekiállni, mert mi van, ha már mindent előkészítettem??? Akkor már csak menni kell, nem? És egyelőre még maradni kellene itthon, egyben, még vagy 18 napigKépKép

Botond ma is olyan aktív, mint tegnap. Türelmes voltam vele, de a nap végére már annyira szétrúgta az oldalamat, hogy tényleg fájt minden apró mozdulata, annyira elfáradt a hasfalam a nagy kiképzésben. Remélem azért ma egy kicsit visszafogja magát, vagy legalább szüneteket tart ez a kis kommandósKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Zsófi!

Csirkesszel (védőnőjévelKép) ellentétben szerintem (magánvéleményKép) a hordózóba a baba alá nem szabad semmit tenni, az alakja nem véletlenül ilyen kagylóformájú, ütközéskor ez a forma a legjobb (az egyetlen, amit fontosnak tartok, hogy legyen újszülött fejszűkítője). Nem lesz benne annyi időt, hogy gond legyen, csak a kórháztól hazáig. Itthon úygis kivesszük.
Én hálózsákot nem teszek be (bár miért ne lehetne), body, rugi, kocsikabát, pléd (vastagabb és egy vékonyabb (hogy a kinti idő szerint lehessen rátenni)), sapi lesz benne.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CsirkeszKép

Én, a hanyag anya csak téli bundazsákot vettem a gyereknek... Őszre hosszú ujjú kombidresszt+hosszú ujjú rugit+kocsikabátot gondoltam (meg plédet). Az nem elég?

Főzés: rakott karfiol. Már lassan 1,5 órája készülődök. A hús és a rizs már kész. Nincs erőm egyszerűen odaállni és megcsinálni. Közben vízkövet oldok, konyhaszekrényt takarítok...

Kórházi cucc összepakolása: az enyém már vagy 3 hete kész, a Liliét nem raktam még össze. Most ezzel a zsákkal zavarba hoztál. Vennem kellene egy vékonyabb, őszit is? MOndjuk a télihez, amit vettünk, láttam egy őszit is, aminek az alja ugyan nyitott, de őssze lehet húzni egy madzaggal. Igaz, ez ujjatlan, szóval olyan, mint egy mellényke, összehúzható aljjal. De mégsem mellény, mert a babának a talpáig ér. És van hozzá egy hosszúujjú, pihe-puha, meleg kombidressz is. Lehet, hogy ezt még megveszem.

Gyerkőc: szintén aktív. Beakasztotta a lábát a bordáimba, miközben vezettem hazafelé a boltból. Kellemes volt...

Andi
(aki borzasztóan lusta és szeretne egyet aludni)
Vendég

EsztiKépKép
Ne parázz, az nem segít. A 2000 azt jelenti, hogy bár megrövidült a méhszáj, teljesen zárt. Ha van lehetőséged, pihengess. Nekem 2000-rel kezdődött a terhesség, és csak pár hónap után lett 3000. Amíg nem nyílik, ne idegesítsd magad!!
36. heti uh nekem sem volt, a dokinénim kézzel is érzi, hogy a baba feje lefelé van. (Én meg a tappancsait és a fenekét érzem a gyomromban, tehát a tünetek egybevágóakKép)
Az első CTG-m tegnap volt, amikor is 37+2 voltam. A méhnyak kenetet is akkor vette le a dokinénim. Pénteken kell felhívnom, hogy annak mi lett az eredménye. Ha gáz van, még pénteken betipeghetek hozzá, és ír fel receptet. Ha minden oké, akkor csak hétfőn találkozunk a következő ctg almalmával.
A szülésre felkészítő tanfolyamról nem sok mindent tudok. Csak annyit, hogy valamikor mostanában kezdődik újra. Tegnap még csak a torna kezdést láttam kiplakátolva. A szülészeten sem tudod utolérni Mariant telefonon? Nagyon kedves lány, ő az osztály pszichológusa. Az biztos, hogy a nyáriszünet előtt szerdai napokon volt az előadás.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BesztiKép
Lehet, hogy igazad van a törölközővel kapcsolatban. Ki nem veszem a csomagból, de kipróbálom majd a babával, és ahogy a reakcióit lemérem, úgy lesz. Már ha reagál valamit a kis prücsök, és nem aluszkálja végig a hazautat (amit persze nem hiszekKép)

AndiKép A hálózsák szerintem nem elengedhetetlen. A kocsikabát ugyanolyan jó. Beszti infói alapján is csak megerősödött bennem, hogy fő a rétegesség!

Rántottkarfiol, nyami... Azt hiszem ez egy jó tipp a hét valamelyik napjára. Most még kényeztetem apáját, a bébi születését követően nem tudom mennyi időm lesz felvenni a konyhatündér jelmezemetKép

Egyébként miért nem alszol, ha alhatnékod van??? Szunnyj egyet, mondjuk titokbanKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Már erőszakot követtem el magamon. Csak össze kell raknom a karfiolt és betenni a sütőbe. Közben gyorsan összrumliztam. Ma már nem vagyok hajlandó semmit csinálni, csak:
1. betenni a sütőbe a kaját
2. kivenni a sütőből a kaját
3. enni a kajából
4. olvasni, pihenni, tv-zni
5. elmenni a suliba a gyerkőcért
Vendég

Azért haza is jöttök, vagy csak odamész??Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, köszi az infókat és a bíztatást!

Uzsokisoknak (bár mindjárt megírom abba a topicba is ) : Szigeti Mariann szabadságon van ma, ő egyébként a nőgyógyászaton elérhető a 251-7333/1282 melléken.
Aki még tudhat a felkészítő tanfolyamról: kórházi védőnő: 251-7333/1285
vagy itt, vagy az Uh-n van, de ott nem veszi fel a telefont:-(

sziasztok

Eszti
koczkapaczi

Eszti!

Tölem vettek kenetet a 36.héten ez elég fontos vizsgálat, kérdezz rá az orvosodnál.Az UH meg szülés miatt elmaradtKép amúgy a 39. héten akarta megejteni az UH-t a doki.

Noémi
fantikbaba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?