Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Éva! Hogy az én hasam milyen lett? Hát... ha egy szóval kellene jellemezni, talán azt mondhatnám rá, hogy hájas... Kép Csíkjaim nem lettek, de ez nem is olyan nagy csoda, az egyetlen kisbaba, akinek el kellett férnie odabenn, kisebb súllyal született, mint a te fiaid közül a kisebbik. (3,25 kg. 50 cm.) Ráadásul a terhesség alatt nem is híztam sokat, amikor a kórházból hazajöttünk, 4 kg.-mal voltam több, mint amikor terhes lettem (azóta felszedtem még 6-ot Kép). Engem inkább a cicijeim borítanak ki, egyelõre a méretükkel, késõbb (ha már nem szoptatok) gondolom felveszik majd a vizsla-füle formát. Kép Na mindegy, a lényeg, hogy a gyerekem gyönyörû Kép, a hasam meg majd visszaizmosodik valamikor. Kép
Nem tudom, hogy nézhet ki a hasad, de ha téged nagyon zavar, és ráadásul ingyen megcsinálják, akkor lehet, hogy érdemes lenne belevágni. Biztosan sokat javítana az önbizalmadon és a hangulatodon. Te minden tõled telhetõt megtettél, ha máris lefogytál, õszintén csodállak és irígyellek érte! Ha egyszer ez természetes úton nem tud regenerálódni, akkor egész életedben nézegethetnéd szomorúan. Azt hiszem, én belevágnék a helyedben. Kép

Zsuzsa! Több hasznos tanácsot és információt kaptam már itt, az osztályban, mint a Nõvéremtõl. KépKép

Norci! Nagyon jó a kép! Kép Amikor benn voltunk a munkahelyemen, Lacika is segített egy kicsit a hardvereseknek, de nálam sajnos nem volt fényképezõgép. Kép Hiába no, a jövõ generációnak már olyan természetes lesz a számítógép, mint nekünk a TV vagy az autó. Kép

Laura! Igen, tényleg, soros portnak hívtam! Kép Erre már nem is emlékeztem! Kép Azóta (kábel nélkül Kép) is mûködik, de még nem vizsgáltam be, milyen technológia lehet. Kép

Nagyon rosszul aludtunk, nem tudom, mi lehet, Hazudós Szilárd azt mondta, napokig nem változik az idõ, akkro meg nem lehet front, ugye? De én is rosszul aludtam, és a fejem is fájt, nem csak Lacika cirkuszolt. Kép

Bogancsi! Julinak és Daninak is gratulálok! De legfõképpen neked, a gyerekeidhez! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bogancsi: nem semmi gyerekeid vannak KépKépKép
Rólam: jól vagyok, elintéztem, hogy ma meg holnap ne kelljen suliba mennem, úgyhogy pihenek

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

BMárti,
mi nagyon jól aludtunk.Kép Nem is tudom, mikor volt, hogy utoljára ébredés nélkül végigaludta volna Hanga az éjszakát. Kb. 3 hónapja talán. Mindegy, most nagyon jó volt aludni. Bár én idõnként felkeltem és megnéztem, hogy minden rendben van-e. Fél 8-ig szuszogott a kiscsaj!KépKép Ez volt az aludj jól harmadik napja.

Solya,
nagyon jó a mail, amit küldtél, ha ez tényleg ilyen arányban van, az nagyon megdöbbentõ ám!

Bogancsi,
gratula Julinak és Daninak!Kép

Szila
Szila

Sziasztok!

Már vagy harmadszorra futok neki egy levélnek, remélem, most össze is jön.
Tegnap a suliban írtam, már majdnem kész volt, amikor egyszer csak a program úgy döntött, hogy ne osszam meg veletek altatási szokásainkat, és bezárta magát... Kép
Este pedig egy olyan siránkozós-panaszkodós levelet sikerült kreálnom, hogy erõt vennem magamon, és inkább letöröltem.
Most sincs túl jó kedvem, de ígérem, nem foglak zaklatni vele titeket!

Andi! Remélem, a lányok azért megúszták maradandó károsodás nélkül a kedd estét!!! És ugye jöttök még hozzánk?! Kép

Nyuszimanó, még nem is gratuláltam neked! KépKépKép És igenis hiányoltalak, biztos átfutottál rajta! Epedve várjuk a költözésrõl és a babáról szóló hosszú beszámolódat! Nagyon vigyázz magatokra!

Márti, annyira örültem, hogy kislányotok lesz!!! Tisztára meghatódtam, ahogy olvastam! KépKépKép De biztos akkor is így lett volna, ha kisfiút írsz, de amikor megtudod a nemét, valahogy személyiséget kap, nem?

Beja, úgy szégyellem magam, hogy mindig elfelejtek boldog szülinapot kívánni, de most pótolom: Isten éltessen sokáig! Kép

Tegnap azért is volt rossz kedvem, mert suliban voltam, és Barnika állítólag egész délután a könyvemet vagy a pólómat magához szorítva járkált, potyogott a könnye, és ismételgette, hogy anya, anya... Így is bûntudatom volt emiatt és a tánc miatt is, bár az jobb, ha apa vigyáz rá. Azt se tudom, hogy és mikor fogom befejezni végre ezt a nyomorult iskolát, de mostmár kedvem sincs menni... KépKépKép

Megyek, felöltözöm, mert úgy fázom, ne haragudjatok, ha most másra nem reagálok, és egyszer még az altatásról is írok, ha Menta felemlegetett! Kép

Puszi mindenkinek,
Henke
gesztenye

Sziasztok!

Bogancsi! Gratula Julinak és Daninak!Kép Tomi kedvet kapott a tesóktól, és énekversenyre készül? Kép

Cory! Jó, hogy otthon tudtál maradni, pihenj sokat! Holnap?

Norci! Szerintem is próbálkozhatsz darabos kajákkal. Luca mindig is jobban szerette a sûrûbb, darabos ételt, mint a hígabbat. Ami túl folyós volt, egyszerûen rámköpte. Rájöttem, hogy nem az ízével, hanem az állagával volt baja, ha ugyanazt kapta sûrûbben, vagy darabosan a kezébe, vígan elnyammogta. A fogak miatt ne aggódj, tényleg nem elõl rágnak, hátul meg jó kemény az ínyük. Zsófinak még foga sem volt, amikor vígan "rágta" a darabosat.

Márti! Remélem, Ármin nekem is dugott el egy darabot a csokiból, én is szeretem! Kicsi Vilkának nagy puszit küldünk! Kép

Lina! Kakis pelus Kép

Luca szopizott reggel, egyszer felnéz rám, és mutogat, hogy hamm. Mondom, szopizz tovább. Õ csak mutogat: hamm, anya hamm, és nyomogatja lefelé a fejemet... Megismételte még egy párszor, aztán megértette, hogy én nem érek el odáig...Kép Õ jószívûen megkínált... Jót nevettünk, és utána ittam egy teát... Kép

Megyek is, mert hozott egy csomó mesekönyvet, olvasni szeretne...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Henke!
A lányok szerintem nagyon jól érezték magukat kedd este! Andrisod nem bánta már meg az ígéretét? Még egyszer nagyon köszi neki, a glória most már mindig ott lesz a feje fölött!
(A többieknek: Heni férje vigyázott az én lányaimra is, amíg mi táncoltunk. Én megígértem, hogy ha túléli, szentté avatom. Kép)
Miért ne mennénk hozzátok? Kép
Küldök neked egy kis jókedvet, ne szomorkodj! Kép(Mondom ezt én...) KépKépKépKépKépKépKépKép Elég lesz? KépKép
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Andi: holnap sem megyek suliba, úgyhogy itthon vagyunk Baluval egész nap Kép Gyertek! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Most csak egy kis idõre ugrottam be, aztán majd du, vagy este jövök még.
Csak muszáj megosztanom veletek, azt a tényt, hogy tényleg igaz, hogy bátraké a szerencse.KépKép
Megírtam a kérvényt a Pityu felvételijének a pontjai miatt, és ma reggel bevitettem az Igazgató Úrhoz a gimibe. Kb negyedórája telefonált ide a diri, hogy megnézette a dolgozatot egy magyar tanárral, és 3 pontot jogosnak találtak.KépKép Ezért délután be kell mennem a módosított adatlapért.
Persze kicsit kaptam egy fejmosást, hogy ezt már megtehettük volna kedden is, de én úgy voltam vele, hogy ott tuti, hogy meggyõztek volna a cserebogár halhatatlanságáról, és akkor semmi sem lett volna belõle. Így is majdnem ez történt. Ha az egyik tanító néni az általánosban nem mondja, azt, hogy aki mer az nyer, akkor tuti, hogy nem tettem volna semmit.

Beának még egyszer köszi a gyógyokat, õgy néz ki, hogy láza már nincs.

sziasztok
Zsuzsa, aki állandóan "kavar" valamit a családban.

beababa

Zsuzsa!
Hajrá!Kép
solya

Sziasztok!

BMárti, a hátihordozóval kapcsolatban! Mi vettünk, tök véletlenül, mert ráakadtam nagyon olcsón egy használtra egy böngészõben és nem akartam kihagyni. (Szerintem így sokkal érdemesebb venni, az új ára nem éri meg.) Kitti (kb 9 kg), szereti, mert tud benne forgolódni, meg nézelõdni, meg ilyesmi. Messze ugyan nem voltunk vele, de pl. anyóshoz fel tudtam menni vele a 3. emeletre! Buszon nem próbálnám meg, de villamoson már igen.

Lina: olvastalak még vmelyik archívban, amikor a kisfiad abbahagyta a szopit. Valszeg én is így fogok járni hamarost Kép, azért kérdezlek: mit adsz neki tej helyett? Vagyis mit fogadott el? Mibõl? Egyébként Kittinek most bújt ki az elsõ foga, és már látszik a második!

Norci, irigykedve olvasom Vilike mozgolódását! Kittinek továbbra sincs kedve kúszni-mászni, de ma felült! Egymás után kétszer is! Úgy tûnik, Vili és Kitti ketten tesznek ki egy könyvbeli "átlagbabát"Kép

Méri
méri

Sziasztok!

No jól fejembe vettem azt a napirendet, Vili betartja, ill. túlzottan, most meg tovább alszik Kép

Darabos kaja ügyben köszi a hozzászólást, tudjátok mit, majd a talin, ha félrenyel ne adj isten segítetek belõle kirázni. Az állag, hát nem tudom eddig a sûrû pépeset nem ette csak a nagyon hígakat, tegnap kezdte a sütötök krumplival a sûrûbb kaja evését és csúszott.

Borcsa!
A répát Vili sem ette, a répa almát már igen, ja és az általam fõzött krumpli zeller fehérrépa, sárgarépalével higítva nagyon csúszott.

Rebi!
Nálunk a 3 hónapos hasfájás is még a 4. hónapban is tartott és sajna tényleg van olyan gyerek, akinek egy éves korig is eltart.
Ja én harapni sem tudok a felsõ metszõfogaimmal, nemhogy rágni Kép (un. nyitott harapással nõttek a fogaim, amin a fogszabályzó is csak minimálisat segített)

A bókot az informatikus palánta fiamra midnenkinek köszönöm Kép

BMárti!
Vili is ébredt hajnalban többször, de nem volt balhé Kép Ja és fél háromig minden oké volt Kép Kép

Méri!
Mibõl gondolod, hogy Kitti abba fogja hagyni a szopit?
Foghoz, üléshez gratula. A mozgolódásig meg számold meg a napjaidat, én is alig vártam, hát így már nem olyan könnyú az élet vele, persze nagyon aranyos Kép És a mozgást sem kell siettetni, eljön az ideje Kép

Elfelejtettem eddig írni, hogy most itthon dolgozik újra a férjem és tök jó Kép Kép Kép bár inkább csak a hátát látom napközben, viszont már kimozdultam háromszor is Vili nélkül, míg aludt, igaz csak piacra, meg máshova vásárolgatni, de tök jó érzés volt babkocsi nélkül is kint lenni, kész vicc, hogy már ez is eseményszámba megy Kép

Sziasztok:
Norci
norci

Lina!

MARTINNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNUNK!

Sára, Máté és Solya
solya

Sziasztok!

Mivel mi még nem rég vagyunk az osztályban (és így nem nagyon tudhatjátok), de nem bírom ki, hogy ne mondjam: Martin ma egy éves!!!!

Ennek örömére meg is mértem, és kiderült, hogy szereti a kerek számokat, ugyanis pontosan 80 cm és 10 kiló. Ez különösen ahhoz képest nagyon szép, hogy 52 centivel és 2950 grammal született, szóval nem volt egy hatalmas baba.

MériKép

Hogy õszinte legyek, nálunk nem egyszerû a helyzet kaja fronton, ugyanis Martin nem egy zabálós kölök. Ha 2 napig nem adnék neki enni, akkor 2 napig nem kérne szerintem, mert minden más sokkal jobban érdekli. Viszont, ha már eszik, akkor megeszi az adagjait, ha közben játszhat, vagy mondókát mondok, stb. Abból gondolom, hogy eleget eszik, hogy most 2 hónap alatt 1 kilót hízott, ami több mint normális.Kép Õ elõtte hízott kevesebbeket.

A tápszert kifejezetten utálja, nem issza meg sehogy, de tejet még nem merek neki adni. Sajtot, túrót, joghurtot már eszik. Így õ reggelire és vacsira tápszerrel készíthetõ rizspépet vagy gyermekgrízt kap. Ezt megeszi, bár nem túl nagy lelkesedéssel. De így könnyebb adni kanállal, mert pohárból nem hajlandó meginni. Ezért sûrítem neki.KépÉs általában teszek hozzá gyümölcslét is, ami némiképp elfedi a tápszer ízét. Hogy õszinte legyek már szinte mindenféle tápszert próbáltunk, egy sem aratott sikert.Kép És azt is próbáltam, hogy csõrös pohárból, de úgysem kellett. Egyelõre maradok ennél a megoldásnál, mert kenyeret még nem eszik annyit, hogy kitegyen egy egész reggelit vagy vacsorát. Inkább csak szórakozásból eszegeti. Bár már próbálkoztam azzal, hogy kenyeret kapott reggelire, hátha ahhoz issza a tápszert, de ez sem jött be. A tejhez még fiatalnak tartom, bár nincs tejallergia a családban.

Te mibõl látod, hogy abba fog maradni a szopi? Nálunk ez egyik napról a másikra történt. Pont két hónapja. Még most sem fogtam fel teljesen, de ez az, amit nem lehet erõltetni.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

SolyaKép

Köszönjük szépen!

Pusz, Lina
lina

Solya, Norci

Nem csak az ikreseknek csinálják meg ingyen a mûtétet, csak nekem az orvos azt mondta, hogy mivel ilyen nagyok voltak a babák és ennyire szétment a hasam biztos, hogy ingyen megcsináltathatom. Majd megkérdezem,hogy egy gyerek után is ingyenes a mûtét. De szeritnem tuti, mert ismerek sok olyan egy gyerekes anyukát, akinek megcsinálták a hasát és a mellét is tb-re. A mell alatt felvarrást, leszívást értek, met szilikont nem csinálnak tb-re csak annak akinek mellrákja van és leamputálták az egyik mellét stb...

BMárti

Hát igen, tényleg iszonyatos a hasam és nagyon-nagyon zavar, ezért szántam rá magam a mûtétre. Különben nem foglalkoznék vele. Eleinte úgy voltam vele, hogy várok még hátha visszahúzódik de nem ment és az orvos is megerõsített benne, hogy ez már nem igen fog visszamenni. Csak ott lóg az üres bõr. De a mûtét elõtt megkérdezem, hogy vállalhatok - e még babát , ha meg lesz mûtve a hasam, mert 6-8év múlva még lehet, hogy szeretnénk egy negyediket is és nem akarom , hogy ez miatt ne lehessen több babám.
Én se sokat tettem a lefogyás érdekében, szerencsés alkat vagyok és a fiúk is tesznek róla, hogy néha még a z evésre se legyen idõm.
KÉpzeld, az Ádika ki tudja fújni az orrát zsepibe! Tegnap az apja megmutatta neki és azóta kifújja. Lehet, hogy rájött, ez sokkal jobb ,,mint az orrszívás.
Mennem kell a lányomért az oviba.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nem írtam róla a mailbe, de olvastam a Kismamában a hozzá szólásodat és természetesen tetszett, olyan öszinte, és kedves!

Mindenki:
Tudnátok nekem segíteni?
Egy Arany János vers kellene a 4.-es fiamnak szavaló versenyre és most valahogy meg állt a tudomány!
Vagy egy rövidebb ballada? Hát nem is tudom hogy nem kicsi e még hozzá! Ha csak a cím van meg az is nagyon jó!!!!
Bogancsi esetleg? Vagy bárki akinek van valami ötelete?

Más:
Ma kitalálták az óvodában hogy holnap csak akkor mehetek be felvenni öt videóra meg fényképezni ha én is beöltözök!
Nincs valami egyszerüen megvalósítható gondolata valakinek?

S.O.S.

Boldog Születésnapot Martin!
Kép

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Dzsili!

Öregasszony, boszorkány, cowboy, Anya, kisgyerek, varázsló, esetleg kameramann?

Már amennyiben farsangról van szó.

Kitúrtad a hozzászólásomat, most kezdhetem újra... De sebaj! Kép

Amikor csak your image here, akkor az mindenkinél, vagy csak nálam?

Éva!

Azt nem tudod véletlenül, hogy ha valakinek nem záródott rendesen a hasizma - van közötte egy rés - akkor azzal lehet valamit kezdeni?
Az mit jelent, hogy szétment a hasad? Bocs, ha már leírtad, de nem emlékszem rá.

Hogy csináltad, hogy Ádika kifújja az orrát? Mert Sára is fújja a zsepit, de a szájával! Kép

Solya
solya

Mostmár ott van! Ez varázslat?
Solya

Szia Dzsili!
Úgy látszik nagyon egyszerre mozdultunk rá az e-mailre. Amikor én elküldtem az én levelemet, akkor kaptam meg a TiédKépKépKép

Arany János versekrõl meg annyit, hogy Ti amikor elsõs volt a Márk nem kaptatok Milleniumi Olvasókönyvet, Orbán V. ajánlásával? Abban most, ahogy kinyitottam benne van a Rege a csodaszarvasról, Mátyás anyja (86. old.), Családi kör (290. old.)
Most ennyit találtam, bocsi, de megjöttek apuék, és mennem kell a gimibe.

Lina!
Boldog, boldog, boldog születésnapot, kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod. (Halász Judit dallamát énekeld majd alá). KépKépKép

sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Elaludt a prücsök, így gyorsan írok egy beszámolófélét nektek.

1. Babóról
Nos, abszolút nem tervezett baba, tudjátok írtam, hogy majd õsszel vágunk bele a babaprojektbe. Hát nem úgy értettem, hogy akkor szülessen megKép Szerettem volna lefogyni, elmenni a párommal kettesben nyaralni. No de ember tervez...Kép Szó sincs arról, hogy szomorkodnék, sõt, most már nagyon várjukKép Elõször kétségbeestem, mert bár igaz, hogy nem védekeztünk, de azért igencsak figyeltünk, hogy kihagyjuk az ominózus napokat. Kivéve egy pezsgõfürdõben együtt töltött 2 órát, ahol ugye ki a fene tudna józan maradni. No, akkor költözött be babókaKép Január 3. voltKép

Elõször kétségbeestem, hogy nem jött meg, de nem is gondoltam arra, hogy esetleg... Már hormongondra, betegségre gyanakodtam, de azért vettem egy tesztet is. Aznap reggel csináltam meg, mikor anyósom hazarepült. Egybõl pozitív lettKép Hihetetlen érzés volt. Persze a családból senki nem tudja, valahogy nem telefonon akarjuk bejelenteni, szóval úgy tûnik, hogy csak nyáron szembesülnek a pocakommalKépKép

2.
Az, hogy most várjuk a 2. bébinket, nagyon sokmindent megváltoztatott. Megállapodtunk, hogy jövõ nyáron hazatelepülünk. Nagyon hiányzik a család, és 2 gyerek mellett igenis jól jön majd a segítség, fõleg, hogy mindkét család maximálisan ráér és akar is segíteni. Lehet, hogy galád anya vagyok, de nekem szükségem van arra, hogy a párommal kettesben lehessek, moziba, étterembe járhassunk. És ez itt Finno.-ban nem valósítható meg.
Kicsit félünk is a hazaköltözéstõl, aki már hazament, mind megbánta... Nálunk is fõleg én ragaszkodom a költözéshez, remélem, Zsolti (párom)sem bánja meg késõbb. Most éppen állásügyben szaglászunk, jó lenne valami jót találni.

Tényleg, lányok, mennyi ma otthon a családi pótlék, meg a gyed (vagy gyes??? Melyik jár 3 éves korig???)?

Nektek mi a véleményetek??? Tényleg olyan sz...r manapság otthon élni, mint ahogy egy páran állítják??? Mennyibõl lehet kijönni???? Úgy hogy nem kell lakbért fizetni???

3. Donciról
Imádnivaló kissrác lett, de tényleg!!!!!! 2-3 lépest tesz kapaszkodás nélkül, és közben gurgulázva nevet. Ha az egyik kezét fogjuk, akkor már nagyon magabiztosan sétál. A szavak elejét elkezdte mondani::: tel-telefon, ká-kávé, ka-kaka, böf-böfikor.... Két foga van, a második tegnap jött kiKépKép Egy alul és átellenesen jött a felsõ, most jön a másik alsó is, szerintem napok kérdése. Szuperül alszik, 12-13 órás az éjszakánk: este 8-tól reggel fél9-ig-9-ig alszik, egyszer iszik éjjel, és egybõl visszaalszik. Ja, amúgy én nem az Aludj jól módszerrel tanítottam meg aludni, hanem ösztönösen, valahogy érzi az ember, melyik sírásra kell reagálni, melyiket kell hagyni. Ugyanez van az éjjeli sírásokkal is. Szerintem nem szabad egybõl mindenre ugrani.

Nagyon anyás és hízelgõs lett, kitalált egy vékony duruzsolós hangot, és amikor hozzánkbújik, ezt hallatja. Ennél nagyobb boldogság nincs is a földönKépKép Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen bújós krapek lesz, valahogy nem igényelte soha, hogy ringassam, dédelgessem. Pár perc után mindig ment a dolgára. Bezzeg most!!!!! Reggel is még jó ideig hozzám bújik, napközben meg többször megkeres, ha pl. egyedül játszik, és bújik, puszit ad..... Imádom.

Ja, már nem szopik, teljesen magától leszokott róla. Lehet, hogy õ már elõbb érezte, hogy terhes vagyok??? Még sokszor próbálkoztam, éjjel is, de nem evett, csak nyalogatta, szájában tartotta a bimbót.... Hát akkor úgy döntöttem, hogy ennyi volt. Olyan édes volt, mikor mutattam neki és mondtam, hogy cici, odajött, odabújt a cicimhez, volt, hogy megpuszilta, nevetett egy nagyot és ment is tovább. Így is tökre örülök, hiszen több mint 1 évig kapott anyatejetKép Én már nem tápszert adok neki, hanem tejet, hálistennek nincsen semmi baja tõle, a csládban sincsen semmilyen ételallergia.

Nos, elég részletes voltam????? Gratula annak, aki végig tudja olvasniKép Hozzászólásokkal majd este jövök!!!!

Puszi: NYuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!
Martin! Boldog elsõ szülinapot!
Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Solya!

Hát valami olyat is mondott az orvos, hogy valahogy összébbhúzzák a hasfalat és vele az izmokat is, de azt lehet, hogy nem jól értettem. Majd megkérdezem ezt is, ha a nagy izgalomban nem felejtem el. HÁt úgy értem, hogy szétment a hasam, hogy kinyult a bõröm nagyon-nagyra és a hasam visszament, de a bõr lóg ott magában. Olyan ráncos és idegesítõ, hogy már elegem van belõle. Ruhában egyáltalán nem látszik, mert lenyomja a bõrt a nadrág, csak fürdõruhában gázos. Azt mondta az orvos, hogy azzal a bõrrel már nem lehet semmit kezdeni, a köldököm körül körbevágja és a többi bõrt mellette kivágja és azt el lehet dobni, ahogy az orvos mondta és a köldök fölötti bõrt húzzák le és alul lesz egy szép nagy vágás, de az nem fog látszani, mert a bugyi eltakarja és a bõr állítólag tök szép lesz. Hát elég horror, de szerintem rászánom magam.
Neked szétment a hasizmod? És az látszik? Vagy honnan tudod?

Éva
p.éva

Éva!

Csak gondolom. Van egy könyvem, amiben leírják, hogyan kell megvizsgálni szülés után x idõvel a hasizmot. A köldök feletti részen kell bedugni az ujjaid és összeszorítani a hasad. (Mindezt hanyatt fekve, felhúzott lábakkal.) Nekem elfér kényelmesen kettõ, de ha nagyon akarom, három is. Így szülés után majd' 1 évvel. Azt hiszem, ez nem teljesen OK. Egyébként látszik is, mert a hájam/bõröm hullámos vonalban fog körbe. Köldökig és köldöktõl. Az az igazság, hogy rosszul vagyok tõle, ha ránézek, de nem tudom ezt tornával helyre lehet-e hozni, mert a könyv nem javasolta kétujjnyinál nagyobb rés esetén.
De ha megyek haza, ezt is megkérdezem a nõgyogyótól.
És az is érdekes lenne, ha ezt mûtik, hogy utána vállalható-e még baba?
És mi van, ha a szépen megcsinált hasadon a következõ terhességnél megint kinyúlik a bõr? Mert nekem Sárával semmi bajom nem volt (Õ a cicim tette taccsra), csak Máténál voltam tank.

És mi van az orrfújással?

Honvéd Kórház vagy Tiszti Kórház?

Solya
solya

Solya

Köszi, azt hiszem az anya meg a riporter vagy újság író jó ötlet ahhoz nem kell semmi , vagy majd meg mondom hogy én vagyok a láthatatlan ember! KépKépKépKépKép

Hogy hogy kitúrtalak KépKépKépKép ?

Nyuszimanó
Ha jól tudom a Gyes jár három éves korig, az egyéb ellátások Gyed meg ilyesmi munka viszonytól és fizetéstQl függöen változnak a Gyes alanyi jogon jár.
Pontosan nem tudom mennyi én a családival együtt kapom és mi három gyerkQcösek vagyunk.

Biztosan azért bánhatták meg mások a haza jövetelt mert itt talán kevesebb a fizetés, de az érzelmi dolgok miatt nem hiszem hogy ti is így éreztek majd!

Donci nagyon ügyes már, biztosan aranyos lehet! KépKépKép

Pezsgöfürdö mi? Hú de sárga vagyok! KépKépKépKép

Zsuzsa
köszi az ötletet majd megnézem! KépKép
Ne aggódj az igazgató miatt! Nem éri meg!
örülök hogy Bea baba jobban van!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Szila! Hogy én milyen irígy vagyok! Kép (Az alvás miatt) Azért minket se kell félteni, délelõtt 1,5 órát aludtunk összebújva a fiammal. Nesze neked napirend! Kép De most jobb is volt így, mert délutánra kedves vendégeket vártunk (az Unokabátyám felesége jött át a kislányával, aki 5 héttel idõsebb Lacikánál), és nem lett volna jó, ha Lacika elalszik, mikor megérkeznek. Kép Volt baba-találkozó, jól megharapta a Leányzó Lacikát, utána tisztes távolságot tartottak egymástól. Kép Sebaj, majd legközelebb már talán jobban összebarátkoznak.
Tücsökzenére jártok végül is? Azt terveztük, hogy jövõ héten szerdán a 9:30-asra átmegyünk a lányokkal.

Méri! Milyen típus (gyármány) a hordozótok?

Lina! Boldog szülinapot Martinnak!

Éva! Ezek szerint már eldöntötted, és rászántad magad a mûtétre, azzal a feltétellel, hogy lehet még kisbabád utána? Gartulálok Ádinak! Nem semmi, hogy egy ilyen idõs gyerek kifújja az orrát! Én mindig próbálom tanítgatni rá Lacikát, mert õ a porszívózást újabban nem tûri, de elég reménytelennek tûnt. Most adtál némi reményt, akkor nem adom fel! Kép

Solya! Lacika meg csak akkor fújja az orrát, ha nincs a közelben zsepi. Kép

Nyuszimanó! Nem voltál elég részletes! Kép Semmit sem írtál pl. a költözésrõl, és arról, hogy milyen az új otthonotok! Kép Szerintem jó dolog itthon élni, de én soha nem próbáltam mást, úgyhogy az én véleményem nem mérvadó. Az meg, hogy mennyibõl lehet megélni... hát... húzós kérdés. Erõsen igényszint-függõ, és szerintem nagy vitára ad okot. Én olyan 200-250 ezer körülre tenném azt a szintet, amennyibõl már viszonylag jól ki lehet jönni. GYED, GYES témában van egy topik, ahol okosságokat írnak a hozzáértõk, én nem nagyon tudom, hogy mûködik. Szerencsémre TB kifizetõhely a volt munkahelyem, így mindent elintéznek helyettem. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Na most jöttem haza.
Igazgató bácsi kiábrándult belõlem.Kép Azt mondta, hogy kedden még szimpatikus voltam neki, most meg ezzel a húzásommal, úgymond elástam magam. Erre csak azt tudom mondani, hogy kit érdekel. Ebben a gimiben a gyerek már úgyis el van ásva, a másikban viszont azt mondták, hogy a 2. negyedben talán benne van ezzel a plusz 3 ponttal. Ha megszállja az ihlet, akkor ,még bármi lehet a másik suliban. Kérdezték, hogy mennyi a hozott pontszám. Ciki volt mert nem tudom, hogy ilyenkor hogy számolják, mondtam, hogy nem tudom, de sok ötös van benne, és kevesebb a 4-es. Na majd jövõ héten okosabbak leszünk.
A másik sulival, ahol még némi esély van a bekerülésre, csak annyi gondom van, hogy a közlekedéstõl nagyon messze van. Na de mindegy, majd rájövünk, hogy kell onnan közlekedni, csak már ott tartanánk.

Na ennyi volt a beszámoló, egyelõre most már csak a Beáról fogok írni egy darabig.
Itt voltak anyukámék, amíg én a dirinél voltam, illetve csak az anyukám a Beával. A Bea aludt, és csak akkor ébredt fel amikor hazaértünk. Így du aludt 3 órát a kiscsaj, úgyhogy ma lehet, hogy már nem csak a témáját fogja elmondani a disszertációjának, hanem azt meg is védi már ma este. KépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Dzsili!

Amikor elküldtem, majd frissítettem, mert mindig megnézem elment-e, no akkor helyettem Te voltál ott. Kép Én meg írtam újra.

BMárti!
Nekünk Jack Wolfskin van. Mi is leértékelve vettük Sárának, de õt már csak nagy ritkán tudjuk beletenni. Máténak viszont kiváló. Most, ha megyünk haza, viszem is magammal, mert ha valahova el akarok jutni két gyerekkel, csak így lehet Pesten. Vagy kocsival, de azt a vonat nem viszi el. Kép

Nyuszimanó!
Nem tudom, Finnországban mennyi a családi pótlék, de mi itt Németországban dalolva mondtunk le az otthoni - ehhez képest nevetségesen sovány - összegrõl. Itt több a családi pótlék a két gyerekre, mint otthon a bruto/netto GYED-em. Ha jól belegondolok, még az élet is olcsóbb itt. Ha a szolgáltatásokat leszámítom. A GYES ha jól tudom, valahol 25e ft körül mozog. 3 éves korig jár (akkor is, ha félidõben dolgozol). A GYED csak 2-ig. De ahhoz kell a korábbi munkáltató, azt nem tudom volt-e olyanod. Az viszonylag jó most, bár az elõzõ fizetésed összegétõl függ. (Csak csendben: én kapom a GYED-em, mert az jár külföldre is, mivel nem állandóra telepedtünk ki.)
És most tudtam meg, ha ikrek lesznek dupla GYES jár! KépKép
A 200-250 szerintem is áll, és akkor egyáltalán nem vagy nagy igényû, nem élsz nagy lábon. (Mondom én ezt Ravensburgból. Kép)

Lányok!

Ha hazamegyünk márciusban, beugorhatunk néha hétfõn egy-egy talira?

Solya
solya

Zsuzsa!

Szerintem ezt az igazgató bácsit magasról... Ha kicsit is józanul gondolkodna, szerintem egy anyának ez is feladata. Hova jelentkeztetek? Már furdal a kiváncsiság!

Solya
solya

Solya

A férjem megmutatta neki, és azóta kifújja õ is. Szegéynkémnek annyit szívtuk már, hogy lehet, hogy rájött, hogy így kényelmesebb. De nagyon aranyos amikor fújja!!

Hát akkor neked sem lehet jó a hasaddal!
Inkább tényleg várd meg mit mond a nõdokid, aztán még tornázhatsz. Majd én is megvizsgálom az enyémek hogy vannak.
A Tiszti kórházban vannak a plasztikai sebészek. És összebarátkoztam egy sebész hölggyel, aki most utánanéz nekem, hogy ki milyen orvos és holnap fel kell hívnom és akit õ ajánl, azzal szeretném megmûttetni. Csinálok képet, hogy milyen volt elõtte és utána a hasam , majd elküldöm,ha éérdekel.
Ti merre laktok, hogy írtad, hogy majd hazajöttök?

Éva
p.éva

Solya!

Itt Gödöllõn a Török Ignác Gimnáziumba volt az egyik. Na, ez az ami már szerintem lefutott ügy. Az itteni igazgatóval rúgtam össze a port.Kép
Ez a gimi azért lett volna jó, mert nagyon jó a közlekedése, és bent van a város központban.
A másik a gödöllõi egyetem területén van, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium. Ez egy katolikus középiskola, de mi reformátusok vagyunk, de ez elvileg nem jelent semmit, de én már láttam olyat ilyen iskolánál, hogy a katolikus gyerekek voltak elõnyben. (Speciel pont velünk fordult elõ, hogy kat. egyházi ált iskolába akartam beíratni a gyereket, és mivel reformátusok vagyunk mi voltunk az elsõk akit kihúztak. Ezt onnan tudom, hogy a hittan oktatónk látta a gyerek nevét akkor az osztály névsorban, és csodák csodájára mégsem vették fõl a Pityut.)
Na mindegy, mint mondtam majd kiderül, mi lesz a gyerekkel szeptemberben. Ha ezek a gimik nem sikerülnek, akkor megpróbálja a matektagozatot az ált. iskolájában. Végül is ez egy jó mérce volt a gyerek számára, hogy bár nem kerül be esetleg egyik gimibe sem, de mégsem olyan buta, hogy ne sikerülhessen neki egy jó nekifutással a tagozatos osztály.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Solya

Megvizsgáltam magam a módszereddel és nekem egy ujjam is alíg fér be. Az akkor jó, ugye?

ÉVa
p.éva

Sziasztok!

Lina: Boldog szülinapot Martinnak Kép

Solya: Balu is szájjal fújja Kép

Nyuszimanó: nekem egy barátnõm Finnországban élt 2,5 évig, majd most már 1,5 éve Kanadában él, és a neten elég durva dolgokat mond arról, hogy mi van itthon. Sokszor nagyon azt érzem, hogy foggggalma nincs arról, mi van itthon. Sokkal sötétebbnek látja a helyzetet. Szerintem nem vészes. A GYES jár 3 évig. Most nettó 20000 körül van, nem tudom pontosan, mert nem stresszelem magam ilyen baromságokon. Amit tutira tudok, az az adókedvezmény. A magzat 91. napos korától jár, és két gyerek után 4000/gyerek. A mennyibõl lehet kijönni, meg nagyon sok mindentõl függ.

Ma tök jól vagyok, persze nem voltam sehol Kép Itt volt a barátnõm, aki a nap felében cipelte helyettem Balut Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Dzsili! Nézd meg A méh románca c. Arany-balladát. Akár el is küldhetem, ha akarod, mert be van szkennelve (tanítom uis). Nagyon helyes, nem hosszú és szerintem kisebbekhez is illik!

Méri
méri

Zsuzsa!
Ugye ez nem komoly, hogy ilyenekre fel kell készülni?

Éva!
Szerintem igen. De ez most megerõsített engem. Kép
Most Ravensburgban. (No.) De csak ideiglenesen.

Nyuszimanó!
Ezt találtam: "A GYes szerintem mindenkinek 18.600 ft körül van, de szerintem a következõ már 21.800 ft lesz."

Cory!
Mielõtt kijöttünk én is így gondoltam. Itt 150 euro/gyerek/hó a családi pótlék, otthon, ha jól emlékszem 10e körül mozgott össz-vissz, kedvezményes családi adózásunk van, és a férjem nem keresi ugyan halálra magát, de több a fizuja, mint otthon és nem drágább az alap élet az otthoninál. Sõt, egyes dolgok - esetenként sokkal - olcsóbbak is!
Akkor Balu is prímán tud lufit fújni??? Kép

Solya
solya

Bocsi, megint én vagyok,

Lina!

Milyen (gyártmányú) rizspépet meg grízt adsz? Én is kipróbálnám, mert Kitti dettó úgy kajál, mint Martin.
Egyébként BOLDOG SZÜLINAPOT neki!

Norci: abból gondolom, hogy abba fogja hagyni a szopit, hogy egyre nyögvenyelõsebb. Ha nem fordítja el a fejét, akkor csak pár kortyot szopik, "kivár" a rendes kajára. Ha éjjel nem szopna kicsit többet félálomban, már rég elapadtam volna. De mindent összevéve tartok tõle, hogy a napi fél liter tejci már nincs meg, és ez aggaszt.

BMárti! Chicco hátihordozót vettem. Elvileg a legdrágább - nekem csak 5000-be volt.

Méri
méri

Sziasztok!

Henke: küldök egy kis vidámságot !!! KépKép Kép

Andi: Tündéri lehetett Luca a szopikínálással Kép

Zsuzsa: magasról ... az igazgatót!!!

Lina: Boldog szülinapot Martinnak!!! Kép

Dzsili: én is azt akartam javasolni, hogy öltözz anyának, de lekéstem Kép
Arany János: A tudós macskája, Írószobám, Alkalmi vers, Szibinyáni Jank, A rab gólya, Valódi harangot veszek

Ma voltunk fodrásznál, Tomi is, én is. Ollllyan szépek vagyunk, hogy az na! Kép

üdv és pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi: Juli lányodnak gratula! Kép

Lina: Martinnak nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!!!

Nyuszimanó: jó volt bõvebben olvasni rólatok!
Hú, ez a pezsgõfürdõ..... Kép
A GYED (2 éves korig) összege attól függ, mennyi volt elõtte a fizud, a GYES (3 éves korig) nagyon kevés, meg jó lenne tudni azt is, mikor volt utoljára itthon munkahelyed... Szóval így látatlanban szerintem bonyolult.
És, hogy mennyibõl lehet itthon megélni, az nagyon személyre szabott. BMárti szavaival élve: erõsen igényszint-függõ.

Solya: persze, gyertek talira! (Mondom én... Kép )
Tényleg, ti kint is szeretnétek már maradni?

Helyzetjelentés rólunk: jó hír, hogy apa itthon van velünk. Kép Rossz hír, hogy azért van itthon, mert beteg. Kép Felfázott, de túléli. Kép

Pocakosok, hogy vagytok? Én állandóan álmosan, és ha álmos vagyok, nyûgös is vagyok...

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a jókívánságokat!Kép A szülinapos épp lubickol még az apukájával.

MériKép

Martin jelenleg Mildi körtés rizspépet kap, és Milupa Miluvit Gyermekgrízt. Ez utóbbi glutén tartalmú. Szokott enni sima tejpépeket is, amikhez víz kell, nem tápszer, de most tele vagyunk tápszerekkel a próbálkozás miatt, úgyhogy most ezeket vettem, hogy elfogyjanak. És még arra jöttem rá, hogy utálja õket melegen enni, úgyhogy kénytelen vagyok szobahõmérsékletûre vagy egy picit még hidegebre hûteni õket.Kép Van egy ízlése!Kép

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

Még jövök majd, most fürdés van, csak egy kicsit kirohantam.

BMárti,
úgy érted Mentával meg Tikkel?Kép Nem lehetne egy késõbbire menni? Hanga 9-kor reggelizik utána még kakil (tisztábatevés, felöltözés-->kb. 10 óra). A fél 11 az jobb lenne nekünk, nektek esetleg nem lehetne úgy megoldani? Mert mi is nagyon szívesen mennénk.

Szila
szila

Sziasztok!

Na, letettük aludni a kisasszonykát, már nagyon álmos volt.

Andi,
mi az, hogy nem érsz el a száddal a ciciig???Kép Luca kínál téged, és te azt mondod nem érsz el odáig?KépKép Nagyon aranyos lehetett a lányod, és milyen jószívû!Kép

Lina,
Martinnak boldog elsõ születésnapot kívánunk! KépKép Szép, nagy fickóvá cseperedett így egyéves korára!

Nyuszimanó,
pezsgõfürdõ?....hmmmmmmmmmmmmmmm, hogy én ezért mennyire irigyellek..Kép

Bogancsi,
én is fodrásznál voltamKép, aztán itthon megfodrászkodtam Hangát is!Kép

Üdv
Szila

Ui.: Képzeljétek, megjöttek a könyvek, amiket kedden rendeltem!Kép
szila

Még valami:

Ma kb. 7-szer ráült a bilijére egyedülKép, idõnként elég sajátos technikával: terpeszállás, kéz + fej lent (mintha fejen állna) és úgy húzta maga alá a bilit, és ráült. Ott trónolt rajta vagy 1 percetKép

Szila
Szila

Lányok!
A 200000-250000-et netto vagy brutto értitek??? Mert hát nem sok ismerõsöm van (vezetõ programozók közül, k---va jó helyen), akinek netto ennyi bevétele lenne. Szóval??

Solya!
Ti meddig maradtok kint??? Itt egy gyerek után 90 euró a családi pótlék, a 2. bébi már 110 eurót érKép Én itt minimál "gyesen" vagyok, ami netto 200 euró (50000ft) Otthon 2000-ben volt utoljára munkám, mivel akkor költöztünk ide ki, azt hiszem ez már nem számít bele a gyedbe. Akkor olyan 80000 volt a fizum. Szóval??? AKkor otthon is a minimum gyes jár???

Na megyek aludni, mert tegnap egész éjjel nem aludtam, a guta majd megütött, a fiúk meg este fél7-tõl reggel 7-ig durmoltak. A fene a jó dolgukat. Kép Megyek, hátha ma sikerül elaludnom.

Jó éjszakát: Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Lina Martinnak: Boldog szülinapot!

Nyuszimanó!
Bocs hogy belekotyogok, de akkor az ismerõseid nem k, jó helyen dolgoznak. Szívesen írok neked errõl mailbe, írtam hogy Vitya is épp állást keres itthon.
Ja és egy gyerekre ez a kinti pénz kevesebb, mint az itteni felsõ limit gyed, (nekem ez ügyben elég szerencsém van), persze az itthoni minimálhoz képest sok, szóval minden relatív.

Norci
norci

Sziasztok!

Sajnos a netünk még mindig sz@rul mûködik, így ritkábban tudok bejelentkezni, de olvaslak benneteket.

Szila: mi a teletubbiest a német KIKA-n nézzük, minden reggel 9-kor kezdõdik, kb. 20 perc. Különben mostanában már nem köti le annyira, mint kisebb korábban most egy macis és egy fura bábfilm (Die Hoobs) tetszik neki, ezek zenélnek is, énekelnek, ezt is kezdi érteni, gondolom azért tetszik neki jobban. KIKA-t azért szeretem, mert még egy agresszív mesét sem láttam rajta, sõt nagy hangsúlyt tesznek a környezetvédelemre, van több ilyen meséjük is, tök érdekes, meg van pár elvált szülõk gyerekeinek szoló mese is, szóval szerintem elég korrekt a csatorna, kár, hogy németül van, itthon biztosan sokaknak tetszene.

Mi megint járunk Tücsök Zenére, betegség miatt 4 hetet kihagytunk, Dóri teljesen elfelejtette, így most megint nagy újdonságnak számított neki az egész foglalkozás, egy picit félt, úgy felhúzta a vállát, hogy elõször azt hittem, hogy rossz a tartása, aztán jöttem rá, hogy egy picit megilletõdött a nagyobb babáktól.

Írtam régebben, hogy hõemelkedésünk van már 2 hete. Hétfõn dokinéni levette Dorka torkáról a váladékot és laborba vittük, ma lett eredmény, mely szerint baktérium volt rajta. Mivel a labor a Budai Kórházban van, így gondoltam inkább az ottani orr-fül-gégészetre megyek a szakrendelésre rögtön, és így azonnal megkapjuk a megfelelõ gyógyszert és nem kell péntekig várnunk a körzetinél. Erre a szakrendelésnél az ottani dokinénink, azt mondta, hogy Dórinak teljesen egészséges a torka, a füle és az orra, tehát semmi baja, nem kell semmit sem felírni neki, valószínûleg a foga miatt van a magasabb hõmérséklet. Most akkor menjek el a pénteki körzeti rendelésre is? Nem akarom a beteg rendelésre vinni Dorkát, mert ha nincs semmi baja, akkor ott fog megfertõzödni, de nem akarom, hogy a körzeti dokinéni megsértõdjön, hogy nem jelentkeztünk... Ja, reggel óta nem mérem a hõmérsékletét, mert már elegem van belõle, hogy sosem megy 37 alá. A kedve, étvágya jó.

Ma nekem is depis hangulatom volt, fõleg, hogy a jobb cuccaim mind kényelmetlenek rám, méretben jó, de mégis olyan kényelmetlen. Erre láss csudát, az én uramnak megesett rajtam a szíve és elvitt engem ruhát vásárolni a kedvenc kis butikomba a Ráday utcában! Kaptam egy inget, egy hosszú szoknyát és kord nadrágot, mindegyik nagyon kényelmes és nem volt drága. Nem szeretek plazákban vásárolni, és a mai butikos élményem is ezt támasztotta alá, hiszen csak velem foglalkozott az eladó, nem volt erõszakos, nem méricskélt, hanem, na ez biztosan jól állna szöveggel ajánlotta a ruhákat, teljesen meghatódtam, hogy ilyen emberszeretõ butik is van a világon.

Márti: jaj, de szerencsések vagytok, hogy Vilkátok lesz, én is úgy szeretném, hogy Dorkának majd kis öcsi jönne.

Bogancsi: gratulálok a tehetséges gyermekeidhez, azért ez a te érdemed is!!! Ha Juli ennyi verseny mellett vidám, kiegyensúlyozott, energikus kislány, akkor szerintem nincs túlterhelve, hanem neki ennyi a kapacítása. Az egyik barátnõm is hasonló típus, 18 évesen már 3 felsõfokúja volt, 4-5 órákat aludt és állandóan bulizott, dolgozott, tanult, habzsolt mindent. Azt hittük, hogy rossz lesz a vége, de nem, neki ez a tempó a normális. Most, hogy 2 gyermeke van és többet van otthon, elkezdte a 3. diplomáját a jogon, mellette pedig, ha hívják alkalmanként még elmegy dolgozni is. Vannak ilyen tehetséges és jó fizikumú nõk. Ne félj, a te lányod is boldog ember lesz, szerencsére van pár ilyen férfi is!Kép

cory: voltál már dokinál? hogy vagy?

BMárti: tetszett nekem a Hazudós Szilárd átnevezésed, na és a soros port kötelék sem semmi Kép

Zsuzsa: szerintem is jól tetted, hogy kérvényezted a dolgozat felülvizsgálatát, lerontani úgy sem fogják, és szerintem ha látják, hogy a szülõ ennyire odafigyel a gyermekére, akkor legalább pár ponttal díjazzák a kitartását. És ha pont azon a pár ponton múlik, hogy felvegyék, akkor már megérte a kis haccacáré. Azért ne legyél túl erõszakos a tanárokkal, mert azt nem szeretik, de õk meg az öntudatos szülõket nem merik átverni...

Üdv: zsuzsi és Dorottya (aki holnap Huzella koncertre megyKép )
zsu26

Norci!
Mennyi most a felsõ határ? Nekem a régi brutto GYED-em lett nettosítva és így jóval több lett. De biztos nem a felsõ határ. (ez azt jelenti, hogy kb. 75e ft fölött van?)
Otthon nincs is minimál GYES?! És otthon alanyi jogon jár 20e ft, Nyuszimanó pedig ugyanígy kap 200 eurót.

Nyuszimanó!

Ha jól tudom, igen, GYES jár csak, mert az elõzõ évi munkaviszonyod számít. Kép Egyébként nekem is kb ennyi volt akkortájt a fizetésem. Azt mondta Apa, hogy lehet, hogy mégis jár a GYED. Ha az a feltétele, hogy 180 biztosított napod meg legyen, nem pedig az, hogy az elõzõ évben. Akkor az utsó fizut nézik és akkor kb. annyira jön ki, mint amit most kapsz minimálGYESt. Hát, azért nem lenne mindegy!

A programozófizetéssel kapcsolatban csak annyit, hogy vagy tényleg nem olyan jó az a hely, vagy régen beszélgettetek velük errõl a témáról. Kép Szóval úgy keresgéljetek állást.

Mi egyébként jövõ márciusban megyünk haza, és elõre tudtuk, hogy csak másfél évre jövünk. Bizonytalanra szerintem ki sem jöttem volna két picúrral.

Solya
solya

Zsuzsi!

Én felhívnám a körzetit rendelési idõben. Így nem lesztek betegek, viszont beszéltél vele. Kép Egyébként merre laktok? Mert mi a III.-ban és megesett, hogy a Budaiban, ha már ott vagyunk megnézetem a fülét és nem viszem a körzeti szakrendelésre. Hát nem a körzeti szakdoktornénink fogadott?

Vilka kislány. Kép Csendben súgom: VilmaKép

Jó éjt!
Solya
solya

Sziasztok!

Méri, Bogancsi
Köszönöm az ötleteket sokat segítetet! KépKépKépKépKépKép

Szila
Aranyos lehet Hanga ahogyan bilizik! KépKépKépKép

Pussz:Dzsili
dzsili

Fú, akkor nagyon érdekelne, hogy ma mégis mennyiért megy el egy nagyon jól képzett, gyakorlattal randelkezõ programozó Magyaro.-on dolgozni. Lehet, hogy nem mondtak igazat az ismerõseim???? Mondjuk, ez az összeg tényleg tavaly hangzott el. Segítsetek!!!!

Norci, jöhet a mail!!!! Köszi!

Puszi, NYuszimanó
nyuszimano

Jó reggelt!

Szila: nagyon ügyes Hanga a bilizéssel! És mindezt felöltözve vagy meztelen popsival csinálta?

Laura: gyors gyógyulást a párodnak!!!

Zsuzsi: köszi, amiket írtál, teljesen meghatódtam Kép

Hajmosáshoz ötlet: tegnap a hajvágásra tekintettel extra hajmosás volt. De nem akartam, hogy megint sírás legyen, nehogy összekösse a fodrásszal, ezért állva mostunk hajat. Egy nyikk nem volt Kép Próbáljátok ki!

puszi: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Még valami: bejelentve vagy számlára lehet ennyit keresni?? Tökre feldobtatok, akkor egy kicsit jobb a helyzet otthon, mint amire számítottunk. Juj de jó!!!!!!!!!!!! Már csak valami jó tipp kéne, bár jövõ nyárig még ráér.
Köszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?