Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kedves leendő és újdonsült anyukák!

G.Andi nevében is szeretnék gratulálni minden új anyukának a leendőknek pedig sok kitartást a szülésig. Már nincs messze a cél. Mai napon szintén váratlanul fáradtunk be a szülészetre és este 9 órakor megszületett Bence fiunk, 51 cm és 3170 grammal. Úgyhogy most repesek a boldogságtól és megyek le is töltöm az első néhány képet és videót. Persze teszek fel nektek is.
Üdvözlettel: G.Andi férje[/img]
g.andi

Kép Bence 2 órásan
g.andi

Jóreggelt! :)

Andi és kis családja! :)
Nagyon nagy gratula a kisfiatok megérkezéséhez! Igazán aranyos pofija van! :) Sok tejcsit és boldogságot! Majd várjuk a beszámolót! :)

Bella!
Van ám egy táblázatunk (mindjárt felteszem), ha szeretnél bekerülni, írd meg az adataid! :)

Ma is megyek ctg-re, kiváncsi leszek, mit produkál ma a bébi! :D

Ja, és Elmo! Gratulálok a kis Petrához! :D :D Ha tudsz, majd hozz képet nekünk te is!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi!!!!
Hogy vagy? Mi újság :?: :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Húúú csajok, Pann-nal álmodtam!!! De azt, hogy még egyben vannak, csak nem tud jelentkezni! Vajon mi lehet vele??? Megnéztem, legutóbb azt írta, hogy megjelent nála valami nyákdugesz szerű cucc és keményedett folyamatosan... remélem azért jól vannak!!!ű

Pann!!!!
Jelentkezz!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csak gyors bekukk.
Hát a tegnapi nap borzalmas volt, egész nap csak feküdtem :cry: folyamatosan volt hőemelkedésem v. lázam.
Ma reggel jobb egy kicsit, legalább a hőm normalizálódott. És ma már Esztike is rendesen mocorog. Tegnap alig-alig :cry:

G-andi
gratulálok!!!!

Ágiboldi
milyen éjszakátok volt???

Bella
üdv köztünk :wink:

Timocska
tudja azt Lilla baba, hogy most jó helyen van :wink: :wink:
A hasam már hetek óta nekem is lennt van :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Ági! De jó, hogy minden rendben!!! Azt azért mondhatnák az orvosok egy vizsgálat után, hogy ha vérzés várható, mert tényleg minden szakirodalom azt mondja, hogy ha vért látsz, akkor azonnal kórház... A lényeg, hogy minden rendben van! :)

Timi! Sajna a CTGdhez nem tudok hozzászólni. Ezen a hétfői apás szülésfelkészítőn viszont mondtak vmit, ami nagyon érdekes volt, és eddig nem tudtam: az utsó hónapban ha nehezen bírja a pici az oxigén-hiányos környezetet (amit ugye a CTG is néz), akkor amikor "besokall", akkor szokott bekövetkezni, hogy belekakil a magzatvízbe, minek hatására rövidesen megreped a burok és elindul a szülés. Vagyis nekem az jött le, hogy ha nem érzi már jól magát odabent, akkor úgyis jelezni fog ;) Engem ez megnyugtatott! Biztos Lillus is jól van - főleg ha otthon meg ficánkolt :D - csak nem szeret szerepelni ;)

Gabi! Nekem szinte semmi étvágyam nem volt... Úgy kellett magamra erőltetni legalább egyszeri teljes értékű étkezést naponta... Jobbulást neked de gyorsan!! :)

Bella! Üdv a csapatban :D

Elmo! Gratula! Kérünk fotót!!! :D

Andi, Bencus és a Boldog Apuka! Nagy nagy gratula nektek is!!! :D Én is én is én is!!!! Hú, de babáznék már :D

Megyek, készülődöm, mert elment a védőnőm, és ma jelenésem van az újnál :D Állítólag nagyon aranyos! Igyekszem majd mindent elmondani neki, hogy mi volt velünk eddig, mert nem a legszerencsésebb, hogy a szülés előtt 1 hónappal vesz át minket, de hát ez van. Ha lelkiismeretes és kedves, akkor nem lesz gond :)
Ha hazajöttem, akkor megcsinálom a falvédőt is, meg feltesszük a "baldachint". Tegnap már feltettem a képeket :) Na, majd teszek fel fotót!

(huncut kis Emma most is dugdossa kifelé a fejét a cicim alatt :D )

Ja! Beszéltem tegnap Kamival, és ma jönnek haza! Azt mondta, hogy majd benéz, mesél meg tesz fel képeket! :P
Vendég

Jó reggelt Kismamik!

Elmo!
Nagy-nagy gratula!!!Írnál majd bővebben és tennél fel fotókat?!

Andi!
Nektek is nagy gratula!!!!

Bella!
Azt hallottam már többektől,hogy a csecsemősök az uzsokiban nagyon flegmák,nem foglalkoznak a kismamikkal,leszúrják őket ha valamit nem úgy csinálnak ahogy azt ők szeretnék...de csak kibírjuk azt a páér napot valahogy! :P :P :P
Eda:Nem nagyon örülnek neki,ha csak úgy kéred minden ok nélkül.Természetesen ha nincs más megoldás akkor hívják az anesztest,de ők meg azt vallják az Eda-ról,hogy nagy luxus a szüléshez! :evil: Úgy tudom,hogy 15 ezer forint ha kéred.Van külön anesztes doki aki odajár,de este tíz után már ő sem elérhető csak az ügyeletes orvos aki ha dolgozik valamelyik műtőben akkor nem tudom mi van....
Vendég

Ági!!!
Hogy vagy?Minden ok vagy már babáztok??? :P
Vendég

Jó reggelt!

Gabi!
jobbulást remélem ma szebb napod lesz :D

úgy tűnik most már minden napra jut egy bébi! :D :D :D
Nagy-nagy GRATULA andinak és kis családjának!

Engem mostanában kényeztet a kis drágám :D Semmi éjszakai hancúr...Tegnap fél9-ig ,ma pedig 1/4 9-ig aludtunk :D :oops: :D

lorca
ellenkezni ellenkezhetek de sajna itt Kecskeméten 12 órás rooming-in van, tehát éjszka ők etetik a gyereket.Kérhetem a 24 órás rooming-in -t , de miután 2-3 ágyasak a baba-mama szobák a másik anyukának bele kell egyeznie hogy az én bébim non stop velem legyen. Ha engedi OK, ha nem? :twisted: akkor megverem... :twisted: :D :D :D
nem tudom, próbálom még körbejárni a dolgot, most tudtam meg hogy talán vannak vip szobák is hátha sikerül elintézni...de ettől kész vagyok hogy úgy kell könyörögni :twisted:

lin! Te mit tudsz ezekről a dolgokról? lehet hogy Te közelebb vagy tűzhöz :D

Ki kellene találnom az ebédet :cry: ennek a folyamatos itthonlétnek az egyik "átka"... :D
Ti mit főztök ma?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt!

Elmo!

Hatalmas gratula Petrához! :)

G.Andi és családja!

Nektek is nagy-nagy gratula Bencéhez! :)

Ágiboldi:

Hogy vagy?

Timocska:

Sajnos fogalmam nincs, mit jelenthetnek a számok. :( Próbáltam utánanézni, de nem találtam semmit. Szerintem legjobb ha megkérded az orvosodat, magyarázza el. Sajnálom hogy nem tudtam segíteni... engem is nagyon érdekelne!!!

Lorca:

Az én orvosom pont emiatt nem is hajlandó megsaccolni a baba súlyát, mert az UH torzít, ami icipici embrióknál még nagyon kevés és elfogadható, de már ilyen újszülött méretnél lehet fél kiló ide vagy oda, és az azért már nem mindegy. Bár amint te is mesélted, még ennél nagyobbat is tudnak tévedni. Szóval szerintem ne idegeskedj a súlyán... nem mérvadó amit mérnek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

g.andi, gratulálok a fiúcskához! Gyorsan jöttél és gyorsan mentél is... szülni....... :lol: :lol: :lol:
Igen, mesélj majd milyen volt a szülés, és hogy kezdődtek a dolgok....?????

Bella! Üdv itt!

Elmo, neked is gratulálok a Petra babához!!! Te is mesélj majd mindenről..

Micsoda gyermek-eső....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kis_plútó, Nekem teljesen lent van a hasam, de kezdettől ilyen volt és még csak a 33. hétben járok...... Jelent ez valamit? Mondjuk akinek esetleg feljebb volt már korábban és az utolsó hetekben leszáll... na talán annak jelez valamit....Mondjuk lehet, hogy esetedben igen...
Nekem biztos nem fog már leszállni.... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Mazsi, én annyira kívántam a lencsefőzeléket már, hogy reggel összeütöttem egyet. Így azt főztem.. :lol: :lol: Gyorsan frissen meg is ettem 2 tányérral....Nagyon fincsi lett.... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Jóreggelt!

Egyben vagyunk, és nagyjából a vérzés is elállt, úgyhogy mostanra megnyugodtam, bár még éjszaka is volt.. Holnap meg megint megyek a dokihoz, úgyhogy nyilván megint ez lesz, csak már nem ijedek meg annyira..

Andi és családja, nagyon nagyon cuki Bence!!! :) Majd meséljetek mi volt.

Én asszem mostanra kezdek kimerülni, legszívesebben csak aludnék egész nap, és mostanában az étvágyam is alábbhagyott. Pedig én legalább nem is lettem influenzás.

Timi, mikor mész a CTG-re? Este mi is megyünk.

Bella, üdv köztünk!

Kép
Kép
agiboldi

Kukucs! :)

Na, megjöttem ctg-ről! Kivételesen rendben volt, Lilla is mocorgott, méhösszehúzódás is volt! :D Majd hétfőn megyek legközelebb és uh is lesz! :)

Sági!
Te mikor mész ctg-re?

Boldiági!
Örülök, hogy jobban vagy és elállt a vérzés is! Azért holnap említsd meg a dokidnak! Az étvágytalanság és az álomkór talán már jelzi az idő közeledtét! Majd mesélj a ctg után! :)

Mazsi!
Én tegnap kívántam meg a gulyáslevest, úgyhogy azt főztem. Ja, meg zöldborsófőzeléket is! :D

Róki!
Megkérdeztem a szülésznőt a számokról. Azt mondta, hgoy a szülés közeledtét és a méh állapotát jellemzik. Ha már 10-es felett van, akkor mehetünk szülni! :lol: :lol: Úgyhogy a 36.héten az 5-6 jónak számít!

Még a kórházban találkoztam Kamival és Gedeiapuval, épp a kis csomaggal (Zsebi) indultak haza! :) Olyan jó már nekik! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Megjöttünk. Voltam a vércukros vérvételen, holnap reggel hozza el apa az eredményt.
Utana voltunk a belgyógyászaton, ott i smeinden renben volt, megint vettek vért, teljes vérképre. Elég is volt mára ez a két vérvétel.

Mazsi:
Kb ennyit tudok én is, a Kecskemétieknél is volt ez téma, esetleg olvas oda. Egyépként tényleg vannak vip szobák, álitólag nem kell fizetni érte, de nem tudom, hogy kell elintézni. Annyi különbség van a romminghoz képest, hogy ott külön wc és zuhanyzó van.

Nagy nagy gartula az újdonsült anyukáknak.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Engem még egy vérvétel is megvisel, nem még kettő! Biztos rendben lesz mindkettő! :)

Sági!
Ma beszéltem egy kismamival, aki a Hábi betege. Ő is a Lukácsnál fog szülni, mert ő már túlhordta és bármelyik nap aktuális lehet. Viszont van vagy 5 kilós a baba és Luki természetesen akarja megszületni. Azt mondta, hogy vele nem lehet egyezkedni, hgoy esetleg császározza meg! :shock: :shock: Úgyhogy úgy döntöttem, mindenképp megvárom Hábit, mert még a végén természetesen kellene megszülnöm a faros bébimet! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi
nem értem én ezt a sok vizsgálatot. Én csüt.-ön voltam dokinál még kérdeztem is, hogy méhszájat nem néz? Ő mondta, hogy ilyenkor már úgysincs jelentősége, mert ha beindul a szülés akkor majd beindul a méhszáj is :wink: :wink:
Oké az már megint más dolog, ha magzatvizet néznek, mert ugye akkor szoktak vizsgálni.

Timocska
örülök, hogy most jó lett a ctg. Én holnap készülök, remélem addigra még jobban leszek. Ma már elég jó az étvágyam, ill. kívánom a kaját. Tegnap szinte csak ittam, enni a gyógyszerek miatt ettem :roll:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Mazsi!
Gyümileves-rakottkrumli!!!

Timi!
Hétfőn 10.15-re megyek ctg-re.Te hány órára?

Ági!
Én is annyit alszom,hogy csak nézek mert amúgy nem vagyok az a nagy alvós.Délután 2 óra,este 9-kor meg dőlök be az ágyba és reggel pedig nem bírok felébredni.Étvágytalanságról csak annyit,hogy ennék,de semmi nem kell ami van.Amúgy egész jól érzem magam! :P

Gabi!
Jó,hogy kezded magad jobban érezni!!!
Vendég

Sziasztok!

Nem értem ezt a babanetet, nekem tegnap sem és délelőtt sem működött :twisted: , erre ti meg mennyit írtatok, alig győzöm visszaolvasni.

Gratulálok az újdonsült kismamiknak!

Timi,
Örülök, hogy végre minden rendben volt a ctg-n :)

Ágiboldi,
Engem már előre figyelmeztetett a szülésznő, hogy a végén előfordulhat, hogy a vizsgálat után 1-2 napig vérzek, de azért én is megijedtem volna.

Gabi,
Sajnálom, hogy beteg vagy, remélem a gyógyik majd segítenek a gyors gyógyulásban.

Barbi, Bea,
Hogy tetszettek a szülőszobák? Esetleg a gyermekágyas részt is megnéztétek, csak mert azt én nem láttam és érdekelne, hogy néz ki.

Róki,
Az én doki is pont ezért nem mond pontos súlyt soha, csak körülbelüli értéket, mert ő is azt mondja, hogy elég nagy a tévedése a gépnek.

Tegnap voltam utoljára a védőnéninél, és megkaptam a recepteket is. Már csak ő jön hozzánk :D Ja és a gyerekorvossal is megismerkedtem, nagyon szimpatikus volt.
Délután meg voltunk a Madarászban az újraélesztős tanfolyamon. Hát először is már azon kiakadtam, hogy a honlapjuk szerint ingyenes, erre fejenként 2000 forintot kellett fizetnunk és egy pár oldalas kiskönyvet is megvetettk mindenkivel 900 forintért. Ja és elmondták, hogy szívesen segítenek mindenben a gép beüzemelésében, stb, de persze csak akkor, ha az a gépünk van, amit ők forgalmaznak. Hát ez a gép pedig 35.000-be kerül. Szóval nagyon kiakadtunk :twisted:
Az egész 2 órás tanfolyamból kb 20 perc volt, aminek értelmét is láttuk!

Móni

Kép
móni23

Én a főzés témakörben bevallom, h rendeltem minden napra kaját, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, semmi kedvem itt magamnak minden napra kitalálni, h mit egyek, ha meg meglesz a gyerek végképp nem lesz erre energiám (persze főzni se tudok, de ez mellékes, mert szándékomban áll megtanulni, csak ne most még :) ) És még olcsóbb is mint mikor a munkahelyen ettem a "menzán".

Kami, olyan kíváncsi vagyok már mit mesélsz, ha Zsebi engedi gyere és írd meg mi volt :D

Kép
Kép
agiboldi

Sági!
Én 9:45-re megyek uh-ra, aztán 10:30-ra vagyok beírva ctg-re! :D Csak nem együtt ketyegünk majd? :lol: :lol:

Móni!
Sajnálom, hogy nem volt hasznos a tanfolyam... de a 20 perc érdemleges idő alatt miket mondtak?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Elmondtak pár dolgot, amivel csökkenthető a bölcsőhalál kockázata (ne dohányozzunk a kicsi szomájában; ne használjunk gyógyszereket drogokat, mert az az ajatejjel a kicsi szervezetébe is átjut; ha lehet háton altassuk a kicsit). Valamint megmutatátt hogyan kell újraéleszetni. Ha beriaszt a gép nézzük meg, hogy tényleg gond van-e. Ha igen vegyük ki a kicsit az ágyból, vetköztessük meztelenre, közben csípkedjük meg pár helyen, vagy húzzuk meg a haját, mert ezen ingerek hatására is magához térhet. Ha továbbra sem lélegzik, úgy ahogy a jogsis elsősegély tanfolyamon tanultuk nézzük meg, hogy nincs-e valami a szájában, majd a fejét hátratámasztva fújjunk 2-t a szájába. Ezután ellenőrizzük a pulzisát. Ha pulzusa sincs, akkor szívmasszázst is kell alkalmazni, ennek a pontos helyét és technikáját is megmutatták.
Lehet, hogy kicsit zavaros lett, ahogy leírtam, de kb. ezt mondták el.

Én is hétfon megyek ctg-re, nekem az lesz az első.

Kép
móni23

Olyan szörnyű még hallgatni is ezeket a dolgokat! :( Reméljük nem lesz rá szükség, hisz egészséges babaink születnek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Halihoooooo!!!!!

Hazajottunk. Kicsit maceras volt, az a sok cucc meg a Focsomag melle :) De mostmar itthon vagyunk. El se hiszem!

Azota mar volt szopizas (3. napja van tejcsim), pelusozas, egyutt-alvas es most kiszoktem kicsit irni nektek. Zsebi bekesen szuszog a szuloi agyban :)

Hat, hihetetlen erzes, mit ondjak. Az elso nap, amikoir delutanra megkatam a babat, meg fel se fogtam, ogy o az enyem. Csak ugy vigyaztam ra meg nezegettem meg minden. Mostanra viszont mar el se tudnam kepzelni nelkule :) Bogok folyamatosan, ahogy nezem, mikozben alszik e shallgatjuk a zebet (delfines), amit akkor hallgattunk, amikor meg a pocimban volt... Olyan ennivaloan edes kolyok! Es jo gyerek, ritkan sir (igaz, olyankor eleg keservesen), eszeget, mostmar nezelodik is (mar itthon is szetnezett a kisagyabol :D), es leginkbb alszik. Es alvas kozben olyan hihetetlen pofikat vag, hogy beszaras :) Tovabba folyamatosan rotyogtat, a beceneve mar az, hogy Rotyika :D

Ime 1-2 foto...

Kép Kép Kép
kami

timo
szuper hogy rendben vagytok!

agiboldi
ne is törődj a főzőcskével, nagy(obb) pocakkal én is kényeztetni fogom magam :D bár az én férjem nagyon finoman főz úgyhogy vagy ő fog főzőcskézni vagy (miután napközben dolgozik) menüzünk :D :oops:

nos megoldottam a mai kotyvasztást...a páromat elküldtem menüzni :D
én pedig a tegnapi krumplifőzeléket falom be egy kis sült oldalassal

de holnapra lehet hogy a rakottkrupli marad:-) imádom :D

gulyáslevest nem szeretem :oops: talán az egyetlen leves mit nem szívesen eszek meg...

viszont a főzés helyett kiporszívóztam, port töröltem stb. ugyhogy azért nem ültem tétlenül :D
most pedig meghozta a postás a legfrissebb kismamát úgyhgy átböngészem :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi!
Akkor majd talizunk és ketyegünk.Peti majd nehogy izgalomba hozza Lilla babát vagy fordítva! :P Nem lehet elég korán kezdeni! :P
Vendég

Na jo, meg par foto (szivem szerint MINDET foltennem...)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Kép
kami

Kami,
De jó hogy jelentkeztél. Nagyon szép baba Áron. Olyan jó neked, hogy már ott van veletek :D
Ha Áron hagyja jelentkezz minél sűrűbben!

Timi,
Igen szörnyű volt hallgatni, én mondtam is a páromnak, hogy remélem soha nem lesz szükségunk az ott hallottakra.
Amúgy az utóbbi időkben nagyon jók a statisztikák, 8 ezrelék a bölcsőhalál aránya a csecsemőknél.

Kép
móni23

Kami!

Sziasztok!De jó,hogy jelentkeztél és minden ok!
Édes ez az Áron baba.Én már kiválasztottam a sok klassz kép közül a kedvencem.Az a kék, zsíráfos rucis,az nagyon ott van!!!!!! :P Igazi pasis fotó!!! :P
Vendég

Kami!
Majd írok privit vagy emilt a csaszival kapcsolatban lenne még egy-két kérdésem, de nem akarom untatni a társaságot! :)
Zsebi változatlanul tündi-bündi! :D :D És egyre szebb lesz! :D :D Te is jól nézel ám ki, nem is látszott rajtad, hogy szültél! :lol: :lol:

Sági!
Na, ha már a ketyegésnél izgalomba jönnének, mi lenne, ha együtt szülnénk és egy szobában altatnánk őket? :roll: :roll: :D :D :D Nem győznénk csak felügyelni rájuk! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Koszonom mindenkinek az izgulast meg a szoritast meg a gratulaciokat. Igyekszem visszaolvasni, egyelore nem nagyon vesz igenybe a fiam, csak mikor ebren van. De altalaban alszik :D

Van 1-2 tok erdekes tapasztalatom, azokat szivesen megosztom veletek (a nem elsobabasoknak biztos nem lesz izgi...), pl hogy a csomagbol mit hasznaltam tenylegesen a korhazban (felet be se vittem volna, ha tudom...), szopis dolgok, ilyesmik. Timo, persze, irj csak batran!

Ja, hihetetlen, hogy 1 nap is mennyi valtozast mutat a gyerek kulsejen. Kicsit nyomi lett Aron feje, mert kenyszertartasban volt a mehemben, es a nyaka is asszem jobbra bicsaklott. Na, ehhez kepest mostmar helyes a kis pofija es a nyaka is tok jol "mukodik", de persze majd ortoped doki megnezi es kell majd masszazs meg ilyenek. De az biztos, hogy ezek a kiskolkok rohamosan fejlodnek, tok ertelmesek, fogekonyak, marha erosek az osztoneik es ez annyira hihetetlen!!! Ha nem a sajat szememmel latna, nem is hinnem...
kami

Kami!
Tök jó lesz, ha leírod mik kellene, úgyse nagyon férnek a tásóba! :)
Na, majd írok emilt! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! De jó, hogy jelentkeztél!!! :P Nagyon cukik a képek! Áron iszonyú édes!!!
Timi, Kami! Engem is érdekelnek a csaszis dolgok! Ha nem ide dobjátok fel, légyszi engem is tegyetek rá az emilre! :D Köszike :D
Vendég

Barbi!
Neked nem mostanában kellene dokihoz és uh-ra menni? Vagy csak képzelődök, hogy említetted?

Timi
Kép Kép
timocska

Kami, dejó! Annyira cuki Áron. Írd meg mi volt, onnantól, h magzatvíz. Az hogy folyt el? Amúgy a csaszi is érdekes lehet bárki számára, sose lehet tudni, úgyhogy ide is írhatod, nem untat senkit az tuti :)

Kép
Kép
agiboldi

kami!

nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de a kék zsiráfos felső viszi a prímet :D :D :D
a 2. kedvencem amikor a kis keze a fején van, mintha elbújna.... :D

klassz hogy ilyen jól vagytok ezek szerint túl lehet élni a csaszit is :shock: :D
azért pihizz sokat amíg a seb tutira be nem gyógyul.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

igen igen!ha nem titkos az info akkor dobd fel a közösbe!
engem is érdekel a csaszi,bár egynlőre nálunk ez nem jön szóba de ki tudja?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, Kami, megpróbálom összeszedni a kérdéseim és akkor leírom ide!

- hogy zajlik maga a folyamat, mi után mi történik
- apa eközben hol lehet
- fáj-e a katéterezés, mikor teszik be és mikor veszik ki
- a baba megszületése után apa mehet-e velük megnézni a mérekezést, fürdést stb.
- mikor láthatom a bébit
- az őrzőben a műtét után mennyi "mozgás" megengedett
- mennyire vérzel
- lehet-e inni vagy enni valamit
- apa ott lehet-e veled
- mikor lehet átmenni a szobába
- mikor kapod meg először a babát
- az őrzőben milyen ruci van rajtad
- mi legyen ott nálad (pl.eldobható bugyesz, betét stb.)

Egyenlőre ez jutott az eszembe. Tudom, hogy már pár kérdésre elmondtad a választ, de akkor a többiek is lássák és hallják! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Pénteken megyek CTGre, UHra meg a dokihoz!
Ma meg az új védőnénivel taliztam, nagyon aranyos volt! :)
Most meg varrom a karikákat a falvédőre :D Mindjárt kész vagyok! Vasalás és jöhetnek a fotók :D
Vendég

Lányok!
6 napja nem született új baba a fórumon! Róki, Ágiboldi, tessék igyekezni!!! :D (na, jó, tudom Elmonak és Andinak most született babája, de hát ők olyan ritkán jönnek)! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Mindenkinek köszi az üdvözlést! :)

Timi táblába adatok-
Életkorom 33 év, első lány neve-Luca, most fiú-még nem dőlt el a neve. Ja, 33+4 nap. Kiírás ideje- ápr. 8., Szülés Uzsoki, dr. Csapó.

Kami- Gratulálok a fiacskádhoz! Nekem a nyitott szemű kép tetszik.
Andi és férje-Nektek is gratulálok, ha ilyen váratlanul jött, akkor megspóroltatok egy csomó felesleges izgalmat.

Bella
bella2

Na, akkor a valaszok:

Agiboldi, neked onnantol, hogy elfolyt a magzatviz:
Na, azt nem lehet osszekeverni semmi massal. Ha elfolyik, tudod, hogy nem pisilsz. Nekem legalabbis egyertelmu volt - fekudtem az agyban, neztem a TV-t, Aron epp izgett-mozgott, egyszercsak pssssssssss.... elkezdett belolem folyni a viz, erosen. Nem igazabol rohantunk be, Gedeiapu kicsit meg volt mondjuk illetodve, en is persze, de nem volt gazos a helyzet. Szepen bealltam a kadba, probaltam lezuhizni (es oda folyatni a tobbi vizet) es Gedeiaput instrualtam, mit hozzon meg elo nekem honnan a korhazi pakk melle. Betettem egy Tenat, mert lattam, hogy nem tiszta a viz (nem volt zoldesbarna sem, inkabb olyan pisifele sarga...) es persze mert szamitottam meg aldasra miutan kimasztam a kadbol.
Becsoszogtunk a korhazba es oszinten szova ugyanazokat a katyukat, amiket azelott vizes Aronnal foll se vett a pocakom, igencsak megerezte most joval kevesebb vizzel! Aki iugy megy be, esetleg szamitson arra, hogy jobban erzi a baba nyomasat odalent.

Es innentol jonnek Timo kerdesei:
1-2) hogy zajlik maga a folyamat, mi után mi történik
Eloszor is becsongettem a szuloszoba/elokeszitobe (Uzsokisok tudjak), ahol is at kellett oltoznom szep feheralaponkekpottyos korhazi haloingbe, ami elol nyitott (en aszittem hatuk, a spinalis miatt, nana, hogy nem jol vettem fol :D). Cuccokat be kell tenni a kis oltozobe jobb kez felol. Bugyi marad, minden egyeb lekerul. Egy szuleszno es utana egy doki (nekem ep Sztakodoki volt az ugyeletes) folveszik az adataidat, kell az osszes terhesgondozos leleted (UH-k, stb) + a kiskonyv, illetve az apasagi nyilatkozat / hazassagi ak kivonat. ezeket itt is hagyod, miutan egy rakas papirt alairtal. Apa ekozben kint izgul a folyoson. En - mivel iccaka volt - nehanyszor kimentem hozza megnyugtatni, nagyon jo volt a kedvem! Mintha be lettem volna rugva. (Most, hogy ezt mondom, eszembe jutott, hogy epp ittam aznap este egy poharka bort :D de persze nem ettol voltam euforikus... ) Ugyeletes doki megnezi a babat UH-n, hogy a legfrisebb adatokkal szamoljon. Apuci ide mar johet.

Ha a szuleszno es a doki is letudta az admint, a szuleszno beteszi a branult. Kis tuszuras a bal belso csuklodra, majd bevezet egy muanyagcsovet - semmi extra, mint mondjuk az AFP vervetel... innentol minden tovabbi cuccot ezen a branulon keresztul folyatnak be. En eloszor kaptam egy kis tasak antibioszt, mivel a kortortenetemben volt sztreptokokkusz. Nem ereztem semmit. Kicsi hideget kellett volna allitolag...

Ezutan johet az elokeszites. Ez all a beontesbol (pite!) es a borotvalasbol (eszre se vettem, mikor csinalta a szuleszno... a beontestol paraztam epp :D). A beontes annyi, hogy egy infuzioszacskobol beledfolyatnak valamit (Sagi biztos tudja, mit pontosan, lehet, h csak viz...) elvileg feszulo erzes, en nem feszultem egyaltalan... Ha lefolyt, akkor szoritanod kell a rotyogtatot, nehogy kiengedd :) De nem nehez feladat. Oszinten szolva meg csak kellemetlen se volt. Minel tovabb tartod bent, annal "magasabbra" jut a folyadek es annal fentebb tisztit meg. Szerintem en jo voltam - a vegen zold cucc jott ki belolem :D

Apuci kozben megint a folyoson drukkol neked.

Ezt koveti a nagy infuzio, ezutan mar nem allsz fol az agyrol, apu is bent lehet veled "elbucsuzni", ez kb felora alatt csopog le. Addig erositgethetitek egymast lelkileg. En ekkor kezdtem betojni. Gedeiapu mondta, hogy megerkezett Tiba doki - be is jott hozzam, megvizsgalta a pocomat, majd ment beoltozni Sztakoval egyutt.

Ezt most elkuldom, nehogy elszalljon, folyt. kov...
kami

Hali!

Kami:
Nagyon-nagyon édes a kis Áron. Olyan jó már nektek, hogy láthatjátok, foghatjátok.
Én is kiváncsi vagyok minden tapasztalatodra.

Még mindig nincs meg Pann?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami
Áron nagyon formás-helyes kisfiú. :D :D
Ugye milyen jó érzés csak figyelni őt? Nekem ezést is nem hiányzott utólag soha a terhesség, mert sokkal jobb érzés volt látni, megfogni, megsímogatni őket.

Móni
én még a bölcsőhallállal kapcs.-ban kiegészíteném, ha nem baj. Ugye nekem Krisztike hasfájós volt, és főleg az este és éjszaka jelentkezik :cry: Viszont éjjel nem mertem hasra fektetni. Akkor mondta a védőnő, hogy gondok általában nem ilyen körülmények között szoktak lenni, mint ahol mi is lakunk. Nálunk központi fűtés van, és gáz. Ha meglesz a pici rögtön állunk át a gázra mi is. Szóval ott nagyobb a veszély, ahol a szobában van a kályha, ott ugye a levegő teljesen már. Én pl. ilyen helyeken nagyon gyorsan rosszul tudok lenni, mert nincs elég oxigén.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Az infuzio utan bucsut veszel Apucitol es irany a muto. Na, ez vicces: egy mutosfiu folnyalabol a szuloagybol, mikozben sik pucer vagy (a korhazi potyis haloing az inuziozas elott lekerul rolad, felvaltja egy szep zold lepedo), es neked at kell karolnod a nyakat. A cicm egy centire flityegett a srac orra elott, meg jo, hogy volt rajta mutosmaszk :D O atcipel a mutobe es letesz a mutoasztalra. Kovetlezik a spinalis erzestelenites. Eloszor egy pici szuri, lidokain oszinten szolva olyan pici volt, hogy frankon nem is ereztem!!! Aztan pedig cicahat, domboritasz (a lehetosegeidhez merten) es johet az erzestelenito. Na, ebbol annyi jott at, mintha valaki jobbrol oldalba rugott volna. Fajni nem fajt, csak mondom, szo szerint oldalba rugas volt. Aztan a mutosfiu lefektet, jon a tobbi legenyseg (dokik, nekem Tiba + Szatko, ahogy mar mondtam, csecsemos, mutosno. Bent volt meg 2 anesztes, ok adtak az erzestelenitest, ok is vegig bent vannak.) Es kezdodik a buli.

Apu kint varakozik a vajudoban - addig mar beengedik. Ide erkezik majd a baba, es o patyolgathatja, mig Anyucit befejezik. Eddig az admin-elokeszites kb 2 orat vesz igenybe. Mi asszem fel 11 korul ertunk be (ahhoz kepest, hogy a magzatviz fel 10-kor folyt el) es kb feora volt a szulesznos admin, 1 ora az ugyeletesdokis admin +UH, hn ora a beontes-zuhanyozas (ja, beontes utan zuhanyozni kell). Kb 1-kor kezdodott a mutet es Zsebi-Aront 1:55-kor szabaditottak ki a kakabol.

A mutet maga - nemtok mit mondani. Uncsi volt. Nem ereztem semmit (termeszetesen), csak hallgatozni probaltam, Tiba meg viccelodott is, hogy most miert nem ciripelek :D Mondtam, hogy inkabb csendes megfogyelo vagyok. Az anesztes asszisztens lanyt faggattam, hogy all a mutet, hol jarnak es o meg kozvetitett. Aztan mondta, hogy tenyleg fiam lesz, az mar latszik - le is pisilte a dokikat :D Aztan Toba kiemelte Zsebit es megmutata - nem sokat lattam, mert minden feny a szemembe sutott :roll: Mire meg akartam nezni, mar el is viharoztak vele :( Azt mindenesetre lattam, hogy hosszu bekacombjai vannak, mint az apjanak...

Aztan jott a tisztitas, osszevarras... vegtelenul hosszunak tunt es unalmas volt... amikor a hashartyat (hasfalat?) buzeraltak, na, az szar volt, majd' elkapott a hanyinger, de vegulis gyorsan megcsinaltak, amit kellett es jott a tobbi rutinize. Asszem fel 3-ig tartott a mutet.

Ezalatt a babat kiviszik a babareszre, folyadekmentesites, koldokzsinor, lemerik, Apgar, satobbi. Itt Apuci kepviseli a csaladot, elvaghatja a koldokzsinort (Gedeiapu inkabb profikra bizta ezt...) Utana a csecsemos bejon, megmutatja a feloltoztetett babat, elmondja az adatokat es kiviszi vissza Apucinak - otthagyjak a babat vele egy idore egyedul.

A mutet utan jon a mutosfiu, folnyalabolja a tokerzeketlen labadat, te megint csimpaszkodsz (joval nehezebb, mint amikor 100-as vagy...), toloagy (vagy mi az), irany az orzo. Mutosfiu ismet szinrelep es az agyadba kerulsz. Parna nincs, csak takaro. En kettot is kaptam, mert nagyon dideregtem es Gedeiapu kert egy asikat is (ide is bejohet, de nem sokaig). Nekem nagyon rossz volt mar vizszintesben fekudnom, alig vartam, hogy folhuzhassam a labam. Ebben nem segitenek, mert balesetveszelyes, ha te nem erzed a labad es leborul, akar meg is serulhetsz. Igy aztan percenkent probalgattam, mikor erzem mar a labam - elobb a terdem jott vissza, aztan a labfejem es csak legutoljara a labszaram, furamod... de cak tok sokara....

Kép
kami

Sziasztok!
Igaz eddig is ritkán jöttem, ezután nem a munkám miatt lesz így, hanem Petra miatt. :-) Elég fárasztó volt az első éjszaka együtt itthon.
A szülésről:
Szerencsére nagyon gyorsan és könnyen ment. Február 14-én 5-kor elment a magzatvíz (erre ébredtünk), 1/2 7-re bementünk a kórházba, kb 8 körül elindultak a fájások amit 11-ig bírtam. Közben beöntés + borotválás (mindkettőt én kértem) A szülésznőm azt mondta, hogy egy jó időben adott beöntés meggyorsítja a vajúdási időt.) 11-kor kértem egy epidurális érzéstelenítést. Ez teljesen meglepett, tényleg 80%-osan kikapcsolta a fájások érzését, csak annyit éreztem, hogy bekeményedik a hasam!!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem gondoltam, hogy ilyen "jó"!!! Az érzéstelenítés kb 1-ig tartott, utána ismét éreztem a fájásokat. Olyan 1/4 2 körül jöttek a tolófájások és 1/2 2-re (asszem a 4. tolófájásra) megszületett Petra. Gátmetszés volt. Kellett. Amikor a doki és a szülésznő látták a feje búbját akkor csinálta a doki az egyik tolófájás alatt. Így semmit nem éreztem belőle.
Eleinte nagyon húzódott a varrat (szerencsére felszívódó varrat), most már kevésbé, de még mindig fáj. Főleg pisiléskor.
Szülés után 2 órát ottmaradtunk a szülőszobán, addig nem volt szabad felkelni. A pici velünk volt. Azt mondták, hogy az első pisi minél elöbb jöjjön és először nagyon nehéz lesz. Nekem ez nem jött be. Még ezalatt a két óra alatt kellett. Ágytálazni akartak, mert nem lehet elvileg felkelni, de nem engedtem. Kimentem pisilni. Igaz visszafelé szédültem, de így kényelmesebb volt. Olyan 5-6 óra körül felkerültem a lefoglalt szobába és sétálgattunk a folyosón a párommal. Igaz, hogy gyenge voltam egy picit, de már nem bírtam tovább feküdni.
6 nap után jöttünk haza a kórházból, mert Petra besárgult, így +2 napot rá kellet húzni.

A terhességet én 62,5 kg-al kezdtem. Ma reggel mértem magam: 62 kg. Ez mondjuk köszönhető a kórházi kosztnak is. :-)))) Nagyon idegölő volt a benntöltött 6 nap. Sokszor ordított Petra és nem tudtam vele mit kezdeni. Na nem mintha ez most nem így lenne. Talán ezért is kevesebb a súlyom. Terhesség alatt 7,5 kg-t híztam, nem hiszem, hogy az egész Petra + víz + vérveszteség + méhlepény lett volna.

A képen Petra születés után 1/2 órával.

Mindenkinek ilyen könnyű és gyors szülést kívánok!!!! Kitartás!

Friss kismamák! Ti hogy vagytok? Milyenek az első napok?
Elmo Kép Petra 1/2 órásan
elmo

Ez az orzo-resz az egesz "szulesben" a legszarabb. Infuziot nyomnak a branulon at, benne oxitocint, ami bivaly. Aki rendesen szul, az mar elotte is ateli ezt - nekunk igy jar ki a szulesi fajdalombol :D Szoval Oxyitocin, melle Algopyrin (lof...t sem er, kegalabis nekem nem jott be, kihisztizem egy erosebb fajdalomcsilit, a Nubaint, na, az hatott. Be is kabultam es aludni is tudtam. Nincs jobb ebben az idoszakban egy kiados alvasnal!!!) Kozben sokat kell inni, es ez nem vicc! Ja, kateteren keresztul pisilsz - ezt is az infuzio bekotesekor kapod, a mutet elott. nem veszes, siman ki lehet birni, Timo, ne felj tole!!! Eleinte kicsit csip, de elmulik (legkesobb a spini hatasara, es utana sem veszed mar eszre!) Szoval igyatok amennyi befer! Homokzsak van a hason, nyomja lefele a mehet. Meg ez is.

Kb 12 oran keresztul figyelnek (es nem 24 oran at!!!) - engem delutan 3-kor mar felulesre-felallasra biztattak es "atbattyogtunk" a kesobbi szobamba, 2 fos rumingin. Az elso felules pokol. A felallas meg annal is rosszabb. DE ezutan mar minden jobb. Szoval no para, lanyok!

img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172068360.74.jpg[/img]

Ranezek Aronra, meg jovok!!!!
kami

Koki-Kami az orzoben...
Kép
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?