Az infuzio utan bucsut veszel Apucitol es irany a muto. Na, ez vicces: egy mutosfiu folnyalabol a szuloagybol, mikozben sik pucer vagy (a korhazi potyis haloing az inuziozas elott lekerul rolad, felvaltja egy szep zold lepedo), es neked at kell karolnod a nyakat. A cicm egy centire flityegett a srac orra elott, meg jo, hogy volt rajta mutosmaszk
O atcipel a mutobe es letesz a mutoasztalra. Kovetlezik a spinalis erzestelenites. Eloszor egy pici szuri, lidokain oszinten szolva olyan pici volt, hogy frankon nem is ereztem!!! Aztan pedig cicahat, domboritasz (a lehetosegeidhez merten) es johet az erzestelenito. Na, ebbol annyi jott at, mintha valaki jobbrol oldalba rugott volna. Fajni nem fajt, csak mondom, szo szerint oldalba rugas volt. Aztan a mutosfiu lefektet, jon a tobbi legenyseg (dokik, nekem Tiba + Szatko, ahogy mar mondtam, csecsemos, mutosno. Bent volt meg 2 anesztes, ok adtak az erzestelenitest, ok is vegig bent vannak.) Es kezdodik a buli.
Apu kint varakozik a vajudoban - addig mar beengedik. Ide erkezik majd a baba, es o patyolgathatja, mig Anyucit befejezik. Eddig az admin-elokeszites kb 2 orat vesz igenybe. Mi asszem fel 11 korul ertunk be (ahhoz kepest, hogy a magzatviz fel 10-kor folyt el) es kb feora volt a szulesznos admin, 1 ora az ugyeletesdokis admin +UH, hn ora a beontes-zuhanyozas (ja, beontes utan zuhanyozni kell). Kb 1-kor kezdodott a mutet es Zsebi-Aront 1:55-kor szabaditottak ki a kakabol.
A mutet maga - nemtok mit mondani. Uncsi volt. Nem ereztem semmit (termeszetesen), csak hallgatozni probaltam, Tiba meg viccelodott is, hogy most miert nem ciripelek
Mondtam, hogy inkabb csendes megfogyelo vagyok. Az anesztes asszisztens lanyt faggattam, hogy all a mutet, hol jarnak es o meg kozvetitett. Aztan mondta, hogy tenyleg fiam lesz, az mar latszik - le is pisilte a dokikat
Aztan Toba kiemelte Zsebit es megmutata - nem sokat lattam, mert minden feny a szemembe sutott
Mire meg akartam nezni, mar el is viharoztak vele
Azt mindenesetre lattam, hogy hosszu bekacombjai vannak, mint az apjanak...
Aztan jott a tisztitas, osszevarras... vegtelenul hosszunak tunt es unalmas volt... amikor a hashartyat (hasfalat?) buzeraltak, na, az szar volt, majd' elkapott a hanyinger, de vegulis gyorsan megcsinaltak, amit kellett es jott a tobbi rutinize. Asszem fel 3-ig tartott a mutet.
Ezalatt a babat kiviszik a babareszre, folyadekmentesites, koldokzsinor, lemerik, Apgar, satobbi. Itt Apuci kepviseli a csaladot, elvaghatja a koldokzsinort (Gedeiapu inkabb profikra bizta ezt...) Utana a csecsemos bejon, megmutatja a feloltoztetett babat, elmondja az adatokat es kiviszi vissza Apucinak - otthagyjak a babat vele egy idore egyedul.
A mutet utan jon a mutosfiu, folnyalabolja a tokerzeketlen labadat, te megint csimpaszkodsz (joval nehezebb, mint amikor 100-as vagy...), toloagy (vagy mi az), irany az orzo. Mutosfiu ismet szinrelep es az agyadba kerulsz. Parna nincs, csak takaro. En kettot is kaptam, mert nagyon dideregtem es Gedeiapu kert egy asikat is (ide is bejohet, de nem sokaig). Nekem nagyon rossz volt mar vizszintesben fekudnom, alig vartam, hogy folhuzhassam a labam. Ebben nem segitenek, mert balesetveszelyes, ha te nem erzed a labad es leborul, akar meg is serulhetsz. Igy aztan percenkent probalgattam, mikor erzem mar a labam - elobb a terdem jott vissza, aztan a labfejem es csak legutoljara a labszaram, furamod... de cak tok sokara....