Sziasztok
Most volt időm írni, erre a Babanet nem működött. Ez az én formám
De kicseleztem, mert elmentettem Word-ben
Nadine
Zsaninak jobbulást!!!
Fejés-témához:
Én azon ritka kivételek közé tartozom, akinek egyáltalán nem jön be ez a fejés dolog. Jó 2 hétig fejtem minden etetés után, még akkor is, ha semmi se jött. Az eredmény max. 10-20gr, de leggyakrabban semmi.
A tejem abszolút nem lett több, sőt, mire bealtattam Kristófot és odáig jutottam, hogy lefejjem a tejcsim, már annyi idő elment, hogy a következő szopira nem termelődött még annyi tejcsi sem, mint amennyi szokott.
Sőt, a gyakori szopi sem szaporítja a tejcsimet. Van, hogy babakocsizás előtt megszopiztatom, hogy mégse éhgyomorra menjünk sétálni(ilyenkor pótlást nem kap), és mire 2-3 óra múlva újra szopiznánk, alig termelődik 40 gr tejcsim, két ciciből.
Nekem is kevés 3 óra a tejtermeléshez, pedig Kristóf mindkét cicit csontra kiszívja, 20-20 perc egy-egy cici, következő szopinál is megkapja mindkét cicit, mégse termelődik több. Pláne úgy, hogy közben nem pihizek, hanem kajtatok valamerre vagy épp dolgozok valamit.
Így én a fejéssel abszolút leálltam, helyette eszem-iszom rendesen (már ahogy időm engedi), iszom a Lactoherbet, egyszerre 2 pohárral is, eszem a homeós bogyót, próbálok pihizni nappal is (ez ritkán sikerül) és ettől már hetek óta úgy-ahogy stagnál a tejcsimennyiségem
Reggelre 100-110gr, nappal 80gr, éjszaka pedig 140-160gr
Mindez persze két ciciből.
És én is hason alszom, bár én pont azt olvastam, hogy ez nem jó a tejcsitermelésnek, mert elnyomja és elzárja a tejcsatornákat. Régen egyébként pont a cicik leszorítását alkalmazták a tej elapasztására.
Mazsom
Mi tegnap kaptuk meg a 2 hós oltást, Kristófnak szerencsére eddig még semmi tünete nem lett, viszont ő is nagyon elpityeredett az oltástól. Sőt, lehet, hogy hülyeség, de én úgy vettem észre, hogy azóta haragszik rám. Nem mosolyog rám, nem néz rám, tegnap egész délután csak sírdogált. Mára már picit jobb a helyzet, egy kósza mosolyt már kaptam
Szerintem csalódott bennem tegnap, mert olyan szépen, csendben tűrte a vizsgálatot, egy hangja nem volt míg a dokrornéni vizsgálgatta, méregette, de aztán hirtelen anyuci lefogja a kezét és beledöfnek egy nagy szurit. Szerintem nem erre számított...
És Lili nagyon édi
Más:
Holnap megyünk Pestre Kristófkával kontrollra
Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni az első nagyobb kiruccanásunk hármasban
És hogy hogy fogom megoldani az etetést. Illetve a szopizás még hagyján, de ott van még a cumisüveges pótlás is. Bonyolult egy menet lesz.
Ismét csak irigyelni tudom azokat, akik csak szopiztatnak, hogy milyen könnyű és jó dolguk van
És lenne egy pár kérdésem, főleg azokhoz, akiknek ez már a többedik szülése volt/lesz
Szülés után az első mensikor lehet már használni tampont? Mert nekem szombaton megjött, de még csak betétet merek használni, pedig úgy utálom.
Normális az, hogy a szülés utáni első mensi sokkal erősebb és tovább tart, mint egyébként? Mert engem már kicsit aggaszt, hogy 5.napja dől belőlem(bocsi
) Erősebb, mint a gyerekágyi vérzés volt.
Babus