Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na túl vagyok egy borzalmas éjszakán. A nagylányom 11-kor felsírt. Tűz forró volt, a lázmérőt nem raktam be csak kb fél percig már 39 foknál járt, hűtőfürdő és kétfajta lázcsillapítóval sikerült lehúzni a lázát 37,5-re, fél 2-kor sikerült lefeküdnöm... De reggel 6-kor már megint 38,7 volt a láza. Még szerencse hogy a pici csak enni ébredt. Most azon imádkozom hogy ő el ne kapja, bár ha én nem kapom el a csajtól akkor a pici se, mert a tejcsivel az ellenanyagok átmennek és ő védve van.

Timka
A tejcsi akkor termelődik a legjobban amikor szoptatsz és nem 2 szoptatás közt. ÉS a mellnek az a legjobb inger ha ki van ürítve. Mert akkor érzi hogy hohó üres termelni kell, amígmeg félig van akkor úgy van hogy az egyik üres a másik félig van, túlkínálat van a szervezet szerint. Én megpróbálnám mindenképp azt hogy mindkét mellett csontra kifejném, és következő szopikor mind a két mellett felkínálnám FAnninak. PErsze úgy hogy az elsőn is legalább 20 percet és a másodikon is. ÉS ha ezek után még keresné a cicit visszatenném az elsőre. Hidd el, hiába nem tudsz te már fejni a ciciből a baba még tud szívni belőle. Max ha nagyon aggódsz hogy kevés volt neki pohárból add oda a végén a lefejt tejet.

Gréti a mai mérés szerint 4700g, 3740-el hoztuk haza 7-én, 23 nap alatt majdnem 1 kg-t hízott és nőtt 2 cm. És egészséges és remélem az is marad.

Nadine

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

SziasztokKép

Most volt időm írni, erre a Babanet nem működött. Ez az én formámKép De kicseleztem, mert elmentettem Word-benKép

Nadine
Zsaninak jobbulást!!!Kép

Fejés-témához:
Én azon ritka kivételek közé tartozom, akinek egyáltalán nem jön be ez a fejés dolog. Jó 2 hétig fejtem minden etetés után, még akkor is, ha semmi se jött. Az eredmény max. 10-20gr, de leggyakrabban semmi.
A tejem abszolút nem lett több, sőt, mire bealtattam Kristófot és odáig jutottam, hogy lefejjem a tejcsim, már annyi idő elment, hogy a következő szopira nem termelődött még annyi tejcsi sem, mint amennyi szokott.
Sőt, a gyakori szopi sem szaporítja a tejcsimet. Van, hogy babakocsizás előtt megszopiztatom, hogy mégse éhgyomorra menjünk sétálni(ilyenkor pótlást nem kap), és mire 2-3 óra múlva újra szopiznánk, alig termelődik 40 gr tejcsim, két ciciből.
Nekem is kevés 3 óra a tejtermeléshez, pedig Kristóf mindkét cicit csontra kiszívja, 20-20 perc egy-egy cici, következő szopinál is megkapja mindkét cicit, mégse termelődik több. Pláne úgy, hogy közben nem pihizek, hanem kajtatok valamerre vagy épp dolgozok valamit.

Így én a fejéssel abszolút leálltam, helyette eszem-iszom rendesen (már ahogy időm engedi), iszom a Lactoherbet, egyszerre 2 pohárral is, eszem a homeós bogyót, próbálok pihizni nappal is (ez ritkán sikerül) és ettől már hetek óta úgy-ahogy stagnál a tejcsimennyiségemKép Reggelre 100-110gr, nappal 80gr, éjszaka pedig 140-160grKépMindez persze két ciciből.
És én is hason alszom, bár én pont azt olvastam, hogy ez nem jó a tejcsitermelésnek, mert elnyomja és elzárja a tejcsatornákat. Régen egyébként pont a cicik leszorítását alkalmazták a tej elapasztására.

Mazsom
Mi tegnap kaptuk meg a 2 hós oltást, Kristófnak szerencsére eddig még semmi tünete nem lett, viszont ő is nagyon elpityeredett az oltástól. Sőt, lehet, hogy hülyeség, de én úgy vettem észre, hogy azóta haragszik rám. Nem mosolyog rám, nem néz rám, tegnap egész délután csak sírdogált. Mára már picit jobb a helyzet, egy kósza mosolyt már kaptamKép
Szerintem csalódott bennem tegnap, mert olyan szépen, csendben tűrte a vizsgálatot, egy hangja nem volt míg a dokrornéni vizsgálgatta, méregette, de aztán hirtelen anyuci lefogja a kezét és beledöfnek egy nagy szurit. Szerintem nem erre számított...

És Lili nagyon édiKép

Más:
Holnap megyünk Pestre Kristófkával kontrollraKép Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni az első nagyobb kiruccanásunk hármasbanKép
És hogy hogy fogom megoldani az etetést. Illetve a szopizás még hagyján, de ott van még a cumisüveges pótlás is. Bonyolult egy menet lesz.
Ismét csak irigyelni tudom azokat, akik csak szopiztatnak, hogy milyen könnyű és jó dolguk vanKép

És lenne egy pár kérdésem, főleg azokhoz, akiknek ez már a többedik szülése volt/leszKép
Szülés után az első mensikor lehet már használni tampont? Mert nekem szombaton megjött, de még csak betétet merek használni, pedig úgy utálom.
Normális az, hogy a szülés utáni első mensi sokkal erősebb és tovább tart, mint egyébként? Mert engem már kicsit aggaszt, hogy 5.napja dől belőlem(bocsiKép) Erősebb, mint a gyerekágyi vérzés volt.

Babus

Kép
babus2005

próba, mert nekem ma egy hosszú már elszállt és mérges voltam, de nagyon!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Babus,
sajnálom, hogy nem sikerült dűlőre jutnod a gyerekorvossal, pedig nem csak a mi dokink nem ad 2 hónapos oltást!!

Eveka,
még pénteken megyünk vissza az ortopédus banyához, így addig még azért izgulok, hogy ne kelljen szíjjazni vagy betétet hordania a gyereknek, mert mint anyósomtól a szülés után metudtuk a páromat egy évig szíjjazta, mert kötött volt a csípője. én tornáztatom rendszeresen, remélem ez is elég lesz!

Hadri,
azért rendesen hagytak szendvedni Téged is ahogy olvastam, de a lényeg, hogy már ott van az "eredmény" és megérte.

Én tegnap este voltam a nőgyogyinál kontrollon, feloldott minket minden alól, így végre fürödhetek én is, mert mióta másfél éve beköltöztünk vagy terhes voltam és azért nem, vagy két terhesség között voltam műtét után és azért, de valami miatt alig tudtam még pezsegni benne!!!

Lenne egy hülye kérdésem, mert mi tegnap beszélgettünk vele róla, hogy mivel védekezzünk és ő it ajánlana, és a Mirena nevű spirált ajánlotta, mivel 1-2 éven belül szeretnénk kistesót, így a gyógyszer eleve kiesett, az óvszer nem működik, a kúp használatának pedig vannak hátrányai. Használt már valaki ilyet? Tudtok róla valamit? Kaptam egy jó kis füzetet róla, de tapasztalatokra is nagyon kíváncsi lennék.

Köszi előre is a segítséget!
Szép estét, mennem kell szoptatni, ma végre szép idő volt és egész délután kint csavarogtunk, végre itt a tavasz!!!!!!!!
tamesz+marcell 7+1, aki már 5 kg!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Miért esett ki a gyógyszer??? Mi is kb. 2 év múlva szeretnénk kistesót, de én ódzkodom a spiráltól, nekem egy Cerazette nevű fogogátlót írt fel a doki.

Ja, és nem tudnád megérdeklődni az oltás nevét? Csakhogy a dokinak meg tudjam mondani, mert egyszerűen nem hiszi el, hogy létezik ilyen oltás.

Babus

Kép
babus2005

Babus,
a doki nem igazán javasolta a gyógyszert, ugyanis ami szoptatás alatt is szedhető az áll. jobban hizlal (ez a barátnőmnél is igaz volt tavaly) és én amúgy sem vagyok egy nádszál, na meg annak kell x hónap amíg kitürül a szervezetből, ezzel pedig amint leveszi lehet próbálkozni a kistesóval.
Az oltást hétfőn megkérdezem, akkor jön a dokinénink!
Jóéjt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
KösziKép

Kép
babus2005

Sziasztok!
Mi ez a nagy csönd? mindenki babázik vagy éppen kórházban van?

Ma voltunk bent azon a bizonyos próbaszoptatáson, ami nem igazán sikerült. Mivel 12-14 között volt ott a doki, akkor kellett mennünk. Csakhogy a kis Manó 1/2 11-től kb. 1/2 12-ig kisebb megszakításokkal szopcsizott így marhára nem volt éhes, ráadásul a kb. 1/2 órás séta során jól be is aludt.
Mikor meglátták mindenki mondta, hogy milyen szép fejlett baba. Lemértük egy szál pellusba és már több mint 1 kg-ot hízott. Viszont ott is a hülye digitális mérleg volt, amivel nem lehet pontosan lemérni ha mozog a gyerkőc. Kb. 30 gr-ot ha szopizott, amin most egyáltalán nem csodálkoztam.
Megnyugtattak, hogy minden rendben van velecsak én kellene a társaság, hogy ottho egyedül ne azon morfondírozzak, hogy valamit nem csinálok jól.
Doki néni monta hogy szedjek ez ellen Sepia nevű homeós bogyót, a védőnő meg javasolta, hogy menjek csütörtökönként babamasszázsra. Úgyhogy jövő héten megyünk masszírozni, bár még a kora alapján picike hozzá (hivatalosan), de azt mondták nyugodtan csinálhatjuk.
Amúgy tényleg sokat jelentett, hogy ma több mint 2 órára kimozdultam és beszélgettem emberekkel.
Mire hazaért a férjem még főzőcskézni is volt időm.
És van tejcsi a cicimbe, bár éjszakára ki fogom fejni. Ma még nem fejtem, kipróbáltam milyen az amikor mintkét mellre rárakom a gyereket olyan gyakran amilyen gyakran ő akarja. Határozottan több tejcsit érzek mindkét mellemben. Csak el ne kiabáljam!

Na megyek, felébresztem a kis manót mert fürdeni kellene. Ti mikor szoktatok fürdetni?
Mi sajna össze-vissza, megpróbáltuk már a 8 órát a 9-et, de állandóan fel kell hozzá ébreszteni a gyereket. Ha pedig úgy jön ki a lépés, hogy kajálnia is kellne, akkor nem lehet bírni vele úgy ordít a tejcsiért. Tudom gáz ez a rendszertelenség, de igyekszem ezen is javítani. Előbb-utóbb csak belejövünk a dolgokba.

Timka
timka

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, hétfő óta vagyunk itthon, Alexa nagyon rendes kis csajszi, alig lehet hallani a hangját. Képet egyelőre nem tudok feltenni, mert túl nagyok, később igyekszem pótolni a mulasztást.
Szüléstörténetet is majd csak valamikor később.

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, a drukkokat, nagyon jólesett.

Én is gratulálok minden új babához!

Zsu és az egy hetes Alexandra
tothzsuzsi

Sziasztok!

Timka
Ez szuper! Kép Remélem megnyugtattak, hiszen Fanni szépen gyarapodik és ez a lényeg!
Babamasszázst mikortól javasolják? Bevallom, mi már egy jó ideje csináljuk (igaz, csak könyvből). Azt találtuk ki, hogy mivel szoptatni csak én tudok, apa csinálja a masszázst, hogy neki is jusson valami jó.
A fürdés nálunk általában 7 és 9 között van. 1-1,5 órával evés után elkezdjük gyengéden macerálni, vetkőzés, masszázs, fürdés és kaja. Fix időpont nincs, mert ha a tervezett időpont előtt enni kér, akkor borul az egész.

Tegnap voltunk UH-n, minden rendben volt, most viszont kijött a gyerekből 3 nagy adag tejcsi, ami nem tudom, hogy belefér-e még a bukás kategóriába, vagy ez már hányás. Kép

Zsana + Vilmos 3+2
zsana75

Sziasztok!
Tegnap nekem egész nap nem működött ez a dudva babanet.

Nadine!
Zsanikának jobbulást kívánok.

Timka!
Örülök, hogy alakulni látszik a helyzetKép
Egyébként fürdetéssel kapcsolatban annyit tudnék mondani (én, mint tapasztalt, hi-hi), hogy az egyik kórházi szobatársam, aki a második babáját várta, azt mondta, hogy ők direkt nem alakították úgy az elsőnél, hogy mindig totál ugyanabban az időpontban legyen a fürdetés, mert onnantól kezdve a mindennapi esetleges programját a családnak abszolút mértékben befolyásolta volna. És ebben szerintem is lehet vmi, mert pl az egyik barátnőm lagzijáról az egyik kisgyerekes családnak még vacsora előtt azért kellett távozniuk, mert úristen mindjárt 7 óra, fürdetni kell a gyereket, mert különben felborul a bioritmusa. Na azért ez is durva, nem?
De mindenki maga tudja, még én sem tudom, hogy hogyan fog beválni.

Adri!
Hát sajánálom, hogy nem úgy sikerültek a dolgok ahogyan elképzelted. Ettől én is tartok 1 kicsit. De fel a fejjel, a lényeg, hogy a babuka rendben van és a sebek az idővel majdcsak begyógyulnakKép

Panka!
Nekem is már 1 ideje px/3-at ír a doki, de én sem tudom sajna, hogy konkrétan mit jelent.

Én amióta hazajöttem, már megint időnként rendetlenkedik a vérnyomim. Tiszta vicc, bent a kórházban 4 napig nem ment 140/90 fölé, két napja este meg itthon 159/102-t mértem. Másnap elmentem a védőnénihez, hogy ugyan vessük már össze a mérőmet egy higanyossal, és közel azonosat mutattak. Szóval nem tudom. Lehet, hogy a kórház szag megnyugtat?Kép
Jajj, és képzeljétek, a dokim jövőhéten szabin lesz, úgyhogy mondtam Lizi manónak, hogy akkor meg tudnánk oldani, hogy ne nála szüljünk, de a páromat ez nem igazán nyugtatta meg, mert attól tart, nehogy rosszabbat fogjunk ki. Pedig nincs kizárva a jövőhét, mert a tegnapi CTG-n eléggé cirkalmas görbe jött ki, habár szabályszerűség az nem volt benne, bár akkor most nem is hiszem, hogy itt gépelnékKép

Muki(38+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Képzeljétek, úgy látszik, hogy nekünk 1 óra előtt nincs engedélyezve az alvás. Ez már rendszeressé vált, hogy ha eljön az 1 óra a gyerek bealszik addig pedig ordít ha éppen nem szopcsizza a cicit.
Tegnap este a 10-kor ébresztettük fel fürdeni, nem volt nagyon kajás így nagyon élvezte a mókát. Persze az öltöztetésnél már eltört a mécses, így gyorsan kapott utána kajcsit. Evett egy nagyot én meg gondoltam kifejem a maradékot. Kb. 50 ml jött le a két ciciből. Amúgy ettől az Aventes kézi fejőtől ki vagyok akadva, mert fejem-fejem, egy ideig tök jól jön a tejcsi, aztán egyszercsak nem jön semmi. Akkor jól átmaszírozom a mellem, megint jön belőle rendesen kb 5 másodpercig utána megint semmi. Normális ez? vagy én nem csinálok jól valamit.
Szóval amíg fejtem apa szórakoztatta a gyereket. De nem nagyon boldogult vele, így ráraktam a cicire, hogy ingerelje mivel tejcsi már úgyse nagyon volt benne. Kb. 1 órán keresztül jól elvolt így, persze aludni esze ágában se volt. Éjfél körül ezt is megunta akkor elkezdtünk "játszani" és belenyomtam még a lefejt 50 ml-t tejcsit, ami gond nélkül legurult a kis éhenhórász torkán. Tisztába raktam de még mindig volt egy fél óra 1ig, amit szokás szerint végig hisztizett ha nem volt ölben és nem járkáltunk vele. Ő pedig nézelődött nagy szemekkel. 1 óra 10 perckor pedig szépen bealudt egész 1/2 6-ig!

Most reggel pedig megfogadva Nadine tanácsát kifejtem evés után mindkét cicimet, kb. 130 ml tejcsit hagyott két szopcsiás után. Kíváncsi vagyok a következő kajcsinál lesz-e neki kaja vagy az üveghez kell nyúlni majd.

Adri
Most olvastam el a szüléstörténeted. Nem semmi, hogy hagytak enniy ideig szenvedni. Nem tudom miért erőltették a hüvelyi szülést, ha látták mennyire nehezen tágulsz? De a lényeg, hogy a baba egészséges, Te pedig vigyázz magadra és arra hogy valaki egy darabig legyen melletted nehogy jöjjön a depi.

Zsana
Fanni nekem is kipakolt egyszer mindent. Nagyon meglepődtem amikor sugárba kijött a nemrég szopcsizott tejcsi. De azóta se volt ilyen.
Ha nem csinál megint ilyet akkor szerintem ne aggódj.

Én is írom a szüléstörténetem már egy ideje, de még nem értem a végére. Amikor belekezdek a folytatásba a gyerek mindig felsír!

Timka
timka

Sziasztok!

Babus!
Nekem mindkét nagyobb fiúval a 8. hónapban jött meg először a menstruációm, de mivel én eléggé tampon ellenes vagyok, soha életemben nem használtam. Tehát ebben sajna - több gyerek ide, több gyerek oda - nem tudok tanácsot adni.

Fürdetés téma:
Szerintem a lazán betartott időpont az nem kóros, sőt, akkor sem borul fel a gyerek bioritmusa, ha egy-egy nap kimarad a fürdetésből! És ezt komolyan mondom, hogy ne görcsöljetek!!! Még nem kúsznak-másznak a homokozóban, nem izzadnak meg (bár nálunk ilyen már volt), akkor pedig semmi gond, ha egy-egy este nem fürdik.
Csak lazán, úgy, hogy a babának is és nektek is jó legyen. A babának pedig akkor jó, ha a szülei nem görcsölnek rá az ilyen kardinális problémákra. Lesznek ennél fontosabb kérdések Kép De tényleg, az etetés, fürdetés, alvás ritmusa nincs kőbe vésve, de ha lenne is, a gyerekek még nem tudják elolvasni Kép
És ezzel semmiképpen sem azt akartam mondani, hogy egyáltalán ne legyen napirend!!!

Zsana!
Az attól függ, mennyire nagy adag. Tegnap Bernát is rendesen bukott háromszor. Ha ez nem ismétlődik egy-két órán belül és aztán még tovább is, akkor ne aggódj!

Képzeljétek!
Tegnap volt Bernát először a főiskolán! Bálinttal még korábban kezdtük, ő akkor volt 8 napos, Bernát pedig holnap már három hetes lesz. A hét elején mértük, akkor volt 4320g, úgyhogy gyarapszik. Talán jövő csütörtökön megyünk megint mérni.
A főiskolát jól viselte, pedig még egy órára is be kellett vinnem, amíg a férjem oda nem ért. Aludt, mint egy kis tündér annak ellenére, hogy kornyikáltunk a fülébe, ugyanis ének órám volt Kép
Ja, és az oviban is bemutattuk őkelmét tegnap. Mindenhol nagy sikere van Kép
Azt hiszem, most élvezem leginkább a babázást a három fiút tekintve. Bár ma hajnaltól ébren vagyok, semmi sem használt Bernátnak altatóul, de ennek oka szerintem az volt, hogy tegnap a sok séta miatt végigaludta a napot.
Tényleg, valaki írta, hogy nem mert sétálni indulni, mert pont indulás előtt kezdett bömbizni a baba. Nem tudom, hogy másnál is így van-e, de nekem három gyerekkel ez a tapasztalatom, hogy a levegő azonnal elnyomja őket. Még a kapun sem lépünk ki, és már mélyen alszik. Itthon pedig alig alszik Bernát napközben, mert a másik két fiú általános nagy hangzavart bír kelteni. Ezt még nem szokta meg szegénykém.
Szóval az autózás és a séta nálunk a tuti altató. Húsvétkor mi már autóztunk is, sőt, én vezettem, anyuékhoz mentünk. Végig durmolt akkor is. Remélem, Babus, nem lesz gond a Pesti látogatásotokkor, az úton talán Kristóf is aludni fog. A tápszeres etetéses frászért pedig nagyon nem irigyellek. Nem tudom, hogy ezt hogyan szokták megoldani, de biztosan macerás lehet vizet melegíteni, megkeverni, elöblíteni stb. Drukkolok, hogy simán menjen!

Megyek picit pihenni, mert az az idillikus állapot állt elő, hogy Bálint és Bernát egyszerre alszanak Kép

Puszi, Dorka
dorka

Mizujs?
Mi ez a nagy csend?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Én a magam részérôl csöndben várok. Kép Már 2 nappal vagyunk túl a hivatalos NAGY napon.

Borbolya
(40+2)

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Adri!
Elég megrázó volt olvasni a szüléstörténetedet. Sajnálom, hogy így kellett megélned... főként úgy, hogy nekem nagyon nagy élmény volt a szülést.

Timka!
Én is írom a történetet, bár nem csak magát a szülést, az egész napot szeretném összefoglalni. Minden részletre próbálok emlékezni, de már most olyan hosszú a mese, hogy borzasztó. És még nem tartok a tolófájásoknálKép . Azért igyekszem.

Minden pocakos kismamának minden jót és kitartást kívánok.

Dalmi (Lenke ma 10 napos, megkérem apát, hogy tegyen fel képetKép)
dalmi

Borbolya!
Pont az előbb gondoltam rád, hogy vajon mi a helyzet nálad. Pocakkeményedéssel hogy állsz? Vannak rendesen jósló fájások? Nekem szépen gyakorlatozik a méhecském, időnként rendesen jósol isKép Remélem én nem leszek olyan sokáig egyben, mint te. De már nálad is bármikor bármi beindulhat, úgyhogy kitartásKép Ja, és simogassad a pocakodat rendületlenül, mert az elősegíti a méhösszehúzódásokat.

Hát durva, hogy csak kerülő úton tudtam idejönni, vmi vandálok figurázták be magukat.

Dalmi!
Várom a képeketKép

Muki(38+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Mi van veletek lányok??? Ébresztő!!!! Kép

Miért nincs még itt senki! Kép
Mindig olyan jó olvasni benneteket!!! Kép

Bocsi ha csak úgy betolakodtam ide, de mindig szeretem olvasni ezt a topicot! Kép

judi
littlejudi

próba, mert megint nem működik nekem!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Én ezt nem értem, sajna nem mentettem el, msot megpróbálom újraírni, csak ahogy hallom kezd ébredni a manó!

Dorka,
autó, babakocsizás nálunk is a legjobb altatómódszer, még a sarokig sem érek el vele már durmol.

Babus,
mi autós kajamelegítővel szoktuk megoldani az utazásokkor a melegítést, a tejcsit ugye egyszerű a tápszernek pedig szoktam vinni forraltvizet és akkor keverem be gyorsan.

Borbolya, Mukika,
nagyon izgi a helyzet én drukkolok nagyon, hogy minél előbb Ti is babázhassatok!!!

Timka,
a fürdés nálunk 6-9 között szokott lenni, ahogy éppen felébred őfelsége, egyre jobban élvezi a dolgot, már kb 10 percet rugdossa a vizet, csak lassan sajnos kinövi a kiskádat.

Eveka,
mi ma voltunk a csípőszűrésen, vagyis a kontrollon, azt mondta a banya, hogy rendben van a gyerkőc, továbbra is tornásztassam pelenkázáskor, és 3,5 hónapos korában újra szeretné látni. Hát ennek nagoyn örülök, hogy nem kell kínozni szíjjal vagy egyéb cuccokkal.

Littlejudi,
ne csak olvass írjál is, lehet attól felpezsdül az élet!!!

Megyek mosómedvét játszani és ha eláll a szél akkor nagyot sétálni, meg legelni a kertbe, mert itt a tavasz végre és én minden délutánt kint töltök már!

Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz,

köszi a biztatást az írásra, de mivel a gyerekem már kicsit nagyobb, így inkább maradok az olvasásnál. Néhány hónapja kezdtem el olvasni a babanetet, mert nagyon szerettem volna még egy kisbabát, de az élet nem úgy hozta, de az olvasással kicsit próbálom a babahiányomat pótolni! Kép Részleteket inkább nem írnék. Kép

További jó egészséget, babáknak és mamiknak egyaránt!!!

judi
littlejudi

Judi,
ne keseredj el, nekünk harmadik próbálkozásra sikerült ez a kis pöttömke, de megérte, bár még egy éve sem hittem el, hogy nekünk valaha lesz gyerekünk, annyira padlón voltam!!!

Viszont mint tapasztalt anyuka esetleg adhatnál tanácsot néhány témában, ha lesz kedved!
Üdv
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!
Örülök a csípőszűrés eredményének! Remélem a mienk is haonló lesz! Mi 5-én megyünk. Egy kicsit izgulok miatta.

Judi!
Üdv itt!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!
Most jövünk a dokitól, méhszáj bô 1 ujjnyira nyitva, és rendszeres és egyre surubb fájásaim vannak tegnap este óta. Mehettünk volna egybôl a kórházba, de mivel még bizonytalan, hogy mikor indulnak be jobban a dolgok, inkább hazajöttünk. Szóval drukkoljatok, úgy néz ki, talán ma vagy holnap már babázhatunk... De legkésôbb vasárnap. Reméljük... Kép

Muki, szerintem se húzd eddig, mint én... Télleg nem olyan jó poén. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Azt kérdezném, a már gyakorló anyukáktól, hogy hogyan választottatok gyerekorvost? Vagy mindenki az adott körzetihez kell, hogy járjon?
Mert nekem azt mondta a védőnő, hogy majd bemutat a körzetemhez rendelt dokinéninek, kicsit beszélgethetek vele, és majd meglátom, hogy szimpi-e.
Szóval nálatok ez hogy ment? Meg milyen 'keresztkérdéseket' lehetne feltenni, hogy kiderüljön, hogy jó doki e? Nekem nem sok minden jutott egyelőre az eszembe.

Előre is köszi:
Zsuzsi
zsisske

Borbolya!

Akkor hajrá, már tényleg nem lehet sok hátra, megy a drukk Kép
zsisske

Tamesz,

szívesen adok tanácsot, ha lesznek kérdéseitek! A kisfiam már elmúlt ugyan 5 éves, de még biztosan emlékszek erre-arra! Kép
A férjemmel megromlott a viszony, ezért nem jöhet a baba! Felelőtlenség lett volna egy újabb babát vállalni, ezzel úgy sem tudtam volna megfogni! Kép Bocsi, de többet nem szeretnék erről a témáról írni (még eléggé megvisel), de a gyerekekkel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolok. Kép Úgy is ők jelentik az igazi örömöt egy nő életében! Kép

judi
littlejudi

Borbolya,
de izgalmas, mi nagyon szorítunk, hogy gyorsan és viszonylag könnyen menjen a szülés és nagyon várjuk majd az infókat!!!

Zsuzsi,
ha nem választ mást az ember, akkor alapból a körzeti lesz az orvosod. Mivel én nem sok jót hallottam róla és már nyugdíjas is, tehát nem lehet sokáig rá építeni így én kerestem. A kerületi fórumra írtam és kaptam tippeket. Majd szülés előtt megkerestem, megismerkedtünk, kaptam receptcsomagot és telefonszámot, amin jelentkeztünk a szülés után, azóta pedig jön!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Zsuzsi
Nekünk is a körzeti lett, ugyanis nem ismertem egy gyerekorvost sem. A védőnőt megkérdeztem, azt mondta, szokták szeretni a doktornénit.
Igaz, nálunk mindjárt első alkalommal valamit félrenézett, de nagyon Kép. Szerencsére nem ártott vele, csak megijesztett, úgy döntöttünk, kap még egy esélyt.
zsana75

SziasztokKép

Borbolya
Ez nagyon izgiKép Rögtön babázolKép
Azért tök jó, akik így fel tudnak készülni a szülésre. Nekem olyan hirtelen jött Kristóf, hogy szinte fel se tudtam fogni, hogy most aztán szülünkKép
Tényleg, és visszajött már a saját dokid vagy ez a doki még a közös dokink?

A tegnapi utunk Pestre Kristófka kontrollvizsgálatára jól sikerült. Megvizsgálták a kissrácot, koponya és hasi UH-ot is csináltak, mindene tökéletes, makkegészséges kisbabaKép
Meglátogattuk a kolléganőimet is, mindenkit lenyűgözött, ott kacarászott nekikKép
Utána "leadtuk" a kissrácot egy barátnőmékhoz(tutira a legjobb kezekben volt, a barátnőm ugyanis PIC-es(koraszülött intenzíves) nővér, szóval egy "picit" ért a babákhoz)
Így könnyen megoldódott az etetés kérdáés is, ott nálunk kényelmesen szopizgattunk és cumisüvegeztünkKép
Utána mi elmentünk bababoltozni, Kristófka pedig ott maradt. Állítólag nagyon jó kisfiú volt, alukált egy kicsit, utána pedig szórakoztatta a barátnőmetKép
Mi pedig közben kispárna-vadászaton voltunk. Azóta sem találtunk Kristófnak párnát, pedig már rengeteg boltot végigjártunk. Nem igaz, hogy sehol se árulnak. Azt az egy szem párnáját mosom állandóan és hipergyorsan szárítom meg a radiátoron, hogy mire aludni megy, megszáradjon. Minderre max. másfél órám van, az esti fürdetés és etetés alatt.

És voltunk a Prince Oliver szaküzletben is (Váci út 114., az Árpád híd alatt, akit érdekel), mindenkinek csak ajánlani tudom. Csupa kisbody az egész üzlet, minden méretben van, rengetegféle színben, fazonban, vékonyabb, vastagabb, és nagyon olcsón. Ott gyártják, szóval nagyon nagy a választék és nagyon rendesek az eladók is. Én body-ban ragaszkodom a P.O.-hoz, mert azok tuti nem mennek tönkre a sok mosástól, az összes többi body-nk agyon van már nyúlva, csak a P.O.-k nem. Most is vettünk vagy 6db body-t Kristófkának, 870Ft volt darabjaKép

Na megyek, mert lassan ébred a srácomKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. Megpróbálok mindenk kérdésetekre válaszolni. Babánkkal együtt 10 naposan engedtek haza 2270 g-mal, sőt az utolsó 3 napot is már csak miattam töltöttük a kórházba. a szülés valószínűleg valami vírusos nyavaja miatt indulhatott be, erős hasi fájdalmakkal már előtte 1 héttel bevittek a kórházba, ahol megerősítették hogy a baba jól van a pocakomba. Aztán egyik hajnalon éreztem, hogy folydogál a magztavíz, így átszállítottak olyan kórházba ahol van koraszülött intenzív részleg. A babát természetes úton szültem meg 2200g-mal. Ő az inttenízve került, ahol 1 napig kapott légzéstámogatást és antibiotikumot meg infúziót, de 4 nap után még az inkubátorból is kikerült a pólyások közé. Én viszont lázas lettem szülés után, folytatódott a hasmenés + hánytam, így kaptam egy csomó infúziót, meg gyógyszert + vért és csináltak egy méhátmosást is. A gyógyszerek és az állapotom miatt sajnos nem tudtam szoptatni, így most küszködöm azzal, hoyg visszanyerjem a tejemet. Fele szopi +tápszert kap most a baba, de nagyon szeretném, hogy legyen tejem. 1 hét alatt 200g-mot híztunk, azért ma nagyon megdícsértek minket. Most sajnos mennem kell mert kezdődik a "műszak".
Üdv Mindenkinek: Gezenguz
gezenguzerika

Sziasztok, bocsi a bezavargásért, de hadd reklámozzak egy picit:

http://www.gportal.hu/mutyurok

A nyári babás topicból pofátlankodtam át, ott a többieknek nagyon tetszik a dolog és többen rendeltek.. gondoltam ide is beirom, hátha érdekel titeket is.

bocsi a zavarásért

üdv, hanee
hanee

proba
ruzicsky

Helló Lányok!

Üdv újra köztetek! Kép

Kedd óta itthon vagyok, még nem volt időm írni, köszönöm a gratulációkat! Kép Végül nem maradt odabenn Bendegúz, valahogy sikerült kicsalogatni. Hát nagyon sokat dumcsiztatok itt azóta, alig győztem végigolvasni. Kép

Nagyon jól vagyunk, bár én is aggódom a tejcsimennyiség miatt, mert mikor hazajöttünk akkora volt a mellem és csak úgy dagadt a tejtől, sőt úgy folyt éjjel, hogy átázott az ágynemű, most meg már nem akkora a mellem, nem duzzad annyira, és ez aggaszt, de még csak most szerezzük be a mérleget..., úgyhogy jó volt olvasni már pár ötletet, hogy mivel lehet tejet szaporítani. Valaki a homeós bogyót le tudná írni, hogy milyet és mennyit kellene szedni? Előre is köszi.

Bendegúz egyelőre jó baba, éjjel persze felkel szopizni, ami sokszor elhúzódik, nekem is persze azt mondják, nem szopjon 20 percnél tovább, de nem tartom be, nehogy utána meg fél óra múlva felkeljen, hogy éhes..., szóval ha eleget szopott akkor alszik 3-4-5 órákat. Kép

Szüléstörténetet is írok majd, ha lesz időm. Az Adriét olvastam, hát meg tudom érteni, nekem is nagyon fájt és mégsem tágultam, de aztán kértem EDA-t, az sokat segített. Na a többit majd később.

Csibével mi egy kórházban szültünk, úgyhogy még pont sikerült találkoznom vele, mikor megszületett Bende még este beszéltünk, de aztán Csibe másnap ment haza. Neki is nehéz szülése volt, hosszú vajúdás után császár. A kislánya viszont nagyon szép, nagyon édes. Kép Kép

Üdvözlök mindenkit, majd jelentkezem, bár most még igyekszem sokat pihenni, hogy legyen tejcsi.

Drukk a mindenórásoknak! Kép

Egyelőre ez a kedvenc képem Bendegúzról.

Kép

ruz
ruzicsky

Ruz!
Így ismeretlenül is belekotyogok a nyári topikból: nagyon falat a gyermeked! Elbűvölő ez a kép!
Gemini
25+6
gemini

Borbolya!
Hajrá-hajrá, most már tényleg mindjárt itt a nagy eseményKép

Tamesz!
Örülök a jó eredménynekKép

Babus!
Mostanában elmaradnak a Kristóf fotók!Néha azért beszúrhatnál egyet-egyet, irgum-burgumKép

Judi!
Szintén csak üdvözölni tudlak ittKép

Erika!
Hát nem semmi ami veletek történt, de a lényeg, hogy végül mindketten jól vagytokKép

Ruz!
Csúcs ez a kép a KistörpérőlKép

Én nem tudom, lehet, hogy kezdek parázni, de mostanság egy csomó ilyet hallok, hogy hosszú eredménytelen vajúdás után császárKép De miiiééérrtt kell, hogy így legyen?

Muki(38+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ruzicsky

Nagyon gyönyörű BendegúzKépKépKép

Én az Urtica Urens CH5-öt szedem. 3 napig 3*1, 2 napig 2*1, végül 1*1.(ezt még Nadine írta egyszer, ha jól emlékszemKép)

Bár, én a téli babás topikból még régebben ellestem egy pár homeós receptet:

Urtica D4 nevű homeopátiás bogyó: az a jó benne, hogy nem kell állandóan szedni, hanem csak 3 napig 2x5 golyó.
Aztán mikor megint úgy érzed hogy kevesebb a tejci, megint 2-3 napig.

Vagy Oleum Ricini D6 homeopátiás bogyó 2x5 golyocska, ha nem jó, 1x5.

Vagy:
1. hét: napi 1x5 Aconit D30
2. hét: napi 2x5 Urtica Urens D12
3. hét: napi 2x5 Alfalfa D12
4. hét: mint a 2. héten
5. hét: mint a 3. héten

Csak az a baj, hogy én ezeket sehonnan se tudom beszerezni,még egy pesti gyógyszertárban is kerestem, és ott se voltKép

Remélem segítettemKép

Babus

Kép
babus2005

Muki
Az a baj, hogy mostanság nem sikerülnek valami jól a képek a srácról, nem valami fotogén mostanságKép, és így nem adja vissza a kép Kristófka szépségétKépKépKép

De azért íme egy jobban sikerült képKép
Itt a nagyiéknál voltunk, ahol kialakítottunk neki egy kiságyikótKép

Kép

Babus

Kép
babus2005

Ruz,
gyönyörű Bendeguz!!!!

Babus, Kristófka is! Meghogy nem fotogén...

Borbolya, nagyon drukkolok nektek!

Nekem asszem megkezdődtek a jóslófájásaim - esténként meg reggel erős mensi-szerű görcseim vannak és közben leszakad a derekam. Ez ugye az?

Voltam a héten dokibácsinál, képzeljétek azt mondta, hogy nem látszik rajtam, hogy mindjárt szülök, olyan kis pocim van. El se akarta hinni, hogy közel 20 kilót dobtam magamra...A bébi viszont szép nagy, és továbbra is fixen fejjel lefelé helyezkedik.

Timurr, Te mikor mész CTG-re?

Timka, én nagyon kíváncsi vagyok a születéstörténetedre! Ha van egy kis szabadidőd, mindenképp írd meg!

e
35+4

Kép
emma8

Itt mégcsak 10 napos volt Hanna . De eddig nem sikerült képet felraknom, ez a próba.

Kép

KépKép
búzaszem

Kép

Kép

KépKép
búzaszem

Babus!
Látod megy ez!Kép Nagyon édes a kisfiadKép

Búzaszem!
Hanna baba gyönyörűKép

Muki(38+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló!

Jimbone

Itt a babaneten van egy írás a problémádról, nem tudom olvastad-e, bemásolom:

Pufók anyatejes baba

Kérdés:
Négy és fél hónapos kisfiunkról szeretnék kérdezni: mostanra több mint 8 kg , 68 cm . 3850 grammal született, azóta csak gömbölyödik, kis pufóka. Csak szopizik, de még mindig gyakran, két óránként is akár. Olvastam, hogy kialakulhat csecsemőknél, hogy éhséget érezzen akkor is, amikor fiziológiás éhségről nincsen szó. Nálunk is ez történt vajon: tapasztalatlan első gyermekes anyukaként túl sokszor válaszoltam a sírására etetéssel? Eddig mindenki azt mondta, anyatejes babát túltáplálni nem lehet, meg hogy majd ha sokat mozog, elindul, "leugrik az a pár kiló plusz". Nem szeretném, ha miattam hízna el. Mit gondolnak, tényleg kialakíthattam nála egy rossz beidegződést? Ha igen, mit tegyek most már?

Válasz:
Való igaz, hogy egy első gyerekes anyuka (és hadd jegyezzem meg, hogy sokszor egy többedik gyerekes anyuka is!) igen nehezen tudja eldönteni, hogy ordító, bömbölő, visító, vagy éppen csak csendesen sírdogáló gyermekének éppen mi a baja! Az is nagyon természetes, hogy a síró csecsemőt első sorban a cicivel próbáljuk megvigasztalni, mert ez általában be is jön. Hiszen egy kisbaba számára nem létezik gyönyörűségesebb dolog a mama illatánál, a csodálatos gömbölyű cicinél, ami azt a nagyon finom édes, meleg nedűt rejti. Ennek kevés baba tud ellenállni és általában a cici közelségére minden bánatukat elfelejtik. Persze ez se mindig jön be, de az esetek jelentős részében igen. Hogy aztán ilyenkor szopnak-e, vagy csak cumiznak? Nem mindig esznek, gyakran csak ún. komfort szopást végeznek, és nagyon gyakran el is alszanak a cicin.
Az én álláspontom az, hogy szopó csecsemőt anyatejjel elhizlalni nem lehet. Az első hónapok súlyemelkedése általában nagyon gyors és intenzív, sokszor 1-1,5 kg-ot is híznak havonta, míg később, úgy 5-6-7 hónapos koruk körül ez a folyamat lelassul, sokszor a hossznövekedés indul be és alig gyarapszik a súlyuk pár dekát. Tehát: Ne aggódj, szoptasd nyugodtan a kisbabát akkor és ahányszor csak úgy akarja, illetve Te is úgy akarod. Hamarosan elkezdi felfedezni maga körül a világot, egyre többet fog mozogni, egyre kevésbé fog állandóan cicire kérezkedni, hiszen annyi fontos dolog van a világban! Te pedig használd ki azt a kevés időt, ami "csak a tietek", hiszen majd meglátod, hogy milyen gyorsan eljön az a nap, amikor többet nem kéri a cicit! Persze addig még van egy kis időtök! Egy a fontos, bízzál magadban és a kisbabádban, ha ő egészséges, boldog és kiegyensúlyozott, akkor biztosan nem csináljátok rosszul!

Makai Kinga védőnő

2004.11.09

Bendegúz köszöni a dícséreteket! Kép

Babus, köszi a leírást a homeós bogyókról! Kép

ruz
ruzicsky

Zsuzsa

Kristóf sem alszik egy rögtön az ágyikójában.
Nálunk az a taktika, hogy evés után bemegyünk a szobácskájába, persze teljesen éber a srác, de nincs mese, menni kell az ágyikóba, ő ugye mindig hason alszik, cumi a szájba, zenélőkét felhúzzuk, max. 1 percig még ott vagyok vele, aztán kijövök. Ha lejárt a zenélőke, persze sír, ilyenkor bemegyek hozzá újra, zenélőkét ismét felhúzom és ismét kijövök tőle. Ezt megismételjük vagy 4-5-ször, de utána bealszikKép Szinte mindigKép

Szerintem ne törődj a védőnőddel. Egy kisbabát nem lehet fogyókúráztatni! Szerintem egy szoptatott babát nem lehet elhízlalni.
Amúgy teaként mi a Mecsek Baby teát használjuk, kamillát és édesköményt tartalmazKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok
Jimbone: ha éhes a baba akkor szoptasd meg. Ki hallott már olyan hülyeséget, hogy éheztetni kell egy kisbabát. Én leharaptam volna a gyerekorvos fejét, ha ilyet mond. Később majd lelassul a súlynövekedés.

Most önző módon magamról. Hurrá, nem szültem meg idáig. Szóval úgy néz ki, hogy most már a nettó harminc helyett kb. 80-at fogok kapni, családipótlék nélkül, ami úgye nem mindegy. De voltam ma orvosnál és a méhszáj 2111 és kb. 2 napja egyre sűrűbben vannak menszi szerű görcseim és fáj a derekam. Szóval már én is izgulhatok. Bár azt mondják, hogy ez akár még két hétig is eltarthat így, míre beindul a szülés, de az is lehet, hogy holnap már megszülök. De most már összepakolom holnap a kórházi cucom, eddig babonából nem mertem. A gyerekruhákat is holnap fogom kimosni.

Borbolya: megy a drukk.

Mukika: ma láttam a volt orvosomat, hát tényleg nem jó érzés. Remélem nem fogok vele találkozni, amíg bent fekszem a kórházban. Neked megy a drukk, hogy a végén minden OK legyen. Nekem ma vettek kenetet, rögtön meg is nézte a doki és azt mondta, hogy minden rendben. Csak azt nem értem, hogy ha 2 perc alatt meg lehet ezt nézni, akkor a volt dokim miért nem csinálta meg, amikor mondtam neki, hogy erős folyásom van és rossz érzésem lent. Szóval nem akarásnak nyögés a vége. Ha netalántál ügyeletesnél szülnél, az orvosok szándékosan nem fognak rosszul bánni veled,( ha meg gond van, rögtön ott terem egy rakás orvos, mert sürgös esetben azért az orvosi hivatástudat működik )ha nincs arra igényed, hogy alternatív módszereket igénybe vegyél akkor az ügyeletes nem lesz rosszabb, mint a saját orvosod. A gond akkor szokott lenni, ha a szülőnő pl. nem hagyományos módszerrel akar szülni, de az ügyeletes vagy az orvosa nem hajlik az újításokra. Meg ha nem vár pénzt, esetleg nem olyan lesz a hangneme, stilusa, de a munkáját azért elfogja végezni.

Monika
monazsu

Mónika!
Örülök, hogy megnézték és minden oké. Érdekes, ilyen gyors vizsgálást nekem sem csináltak még eddig. De, ha tényleg van ilyen, akkor legegyszerűbb az lenne, ha közvetlen szülés előtt megnéznék, nem? De nekem ilyet sosem említett az orvosomKép
Velem még nem tudom mi lesz ilyen téren, mert beszedtem a felírt antibiotikumot, de hiába kérdeztem a dokim, hogy honnan fogjuk tudni, hogy használt-e, csak annyit mondott, hogy ez biztosan kifejtette a hatását és különben sem aggódunk emiatt. Azért itt hozzátettem, hogy én aggódok. Bár elméletileg nem lett volna hiteles az eredmény, mert nekem még korábban azt mondták mindig, hogy a gyógyszer elfogyta után kb 1 hetet kell várni az újabb kenetvételig, hogy addigra kitisztulhasson a gyógyi. Ha jövőhéten szülök akkor biztosan nem a dokimnál fogok, mert szabin lesz. Szerintem akinél szülök, annak az orra alá fogom dugdosni a legutolsó tenyésztési eredményemet és kikövetelem, hogy vegyük úgy, mintha még mindig meglenne(mivel ugye kontroll nem készült, nem tudhatjuk és nekem az kevés, hogy áááá biztosan elmúlt), mert inkább legyen felesleges antibigyós kezelés, mint később vmilyen probléma.

Egyébként lassan mi jövünkKépmármint a táblázat szerint. Na jó, Borbolya csak beelőz minketKép Nekem is vannak már, hol gyakrabban, hol ritkábban elég kellemetlen keményedések, illetve enyhébb alhasi érzések, amik időnként a derekamban is jelentkeznek. Enyhébbnek nevezem, mert nyilván a szülési fájdalom sokkal brutálabb lesz, de azért ez sem a fincsi kategória.

Bocsi a kilóméteres levélért.

Muki(38+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Szörnyű már megint ez a babanet, mikor lenne időm írni sosem tudok.Kép

Olvastátok már ezt a cikket? A 2-es, 3-as pont most épp témábavágó itt a topikban.Kép

A babák még mindig nagyon édesek mind.Kép

Mukika,
én már tudom, hogy mit jelent a px/3Kép A méh kupolája (fundus) a mellkas alatt 3 harántujjal helyezkedik el.

Borbolya,
drukkok mennek, aztán majd várjuk a jó híreketKép

Babus,
szupi, hogy jól sikerült a pesti út.
Kenguru Gold bodykat próbáltad? Szerintem azok is nagyon szupik, legalábbis nekünk bevált.

Gézengúz,
nem semmi lehetett ilyen betegen természetes úton szülni, biztos jól le voltál gyengülve.

Emma,
neked mikor kell menni ctgre? Nekem már jövő héten menni kell az első nstre.

Timurr,
úgy látom régen írtál, jól vagy?

Jimbone,
én a helyedben nem hallgatnék a védőnőre, szerintem elég nagy hülyeség az amit mond.

Mónika,
lehet, hogy így, hogy mostmár megnyugodtál, hogy elmúlt ápr. 1. hamar ki fog bújni a babóKép

Ápr. végi, máj. eleji babavárókKép Ti miben fogjátok hazahozni a bébit a kórházból? Én arra gondoltam, hogy egy hosszú ujjú body, ujjatlan rugi, kardigán, vékony sapka. Ugye ez nem lesz sok rá? Tudom, nem lehet előre tudni, hogy milyen idő lesz. És még lehet, hogy valami pléd is kéne ráKép Hiába 2. csemete lesz, teljesen tanácstalan vagyok.

Megyek, elteszem magam holnapra.

Jó éjt mindenkinek, Panka 34+6

panka

Sziasztok!

Babus nézz be a Kórházak Schöfis topikba ott van néhány Bp-i gyógyszertár címe,ahol nagy választék van homeós dolgokból.
Bocs a zavarásáért én az őszi topikból tévedtem át.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Kezd felpezsdülni az élet! Borbolya, Mukika, hajrá! Muki! szerintem amiatt ne izgulj, hogy sok szülés végződik császárral, hosszú vajúdás után. Valószínúleg mégtöbb meg végbe rendesen, csak erről nem írnak annyit.

Panka!
Nekem most nagyon jól jött ez a cikk. Mér kezdtem teljesen elveszíteni a hitemet abban, hogy a gyerekemnek elég a tejem. Két ciciből lakik jól mindig, és gyarapodott eddig napi 30 grammokat, a tegnapot kivéve, amikor csak 10 g súlygyarapodást konstatáltunk. Persze én onnantól kezdve bőgtem, mint egy csacsi, hogy hogy lehetek enyire kripli. A mérleg kiidegel, pedig emlékszem, Babusnak anno azt tanácsoltam látatlanban még pocakosan, hogy méricskéljen. Én már ott tartok, hogy szívem szerint kihajítanám az egészet. Tegnap volt megint egy rossz napunk, sírt Lenke nagyon, és én is, és csak szoptattam, szoptattam, mert azt hittem, hogy éhes. Aztán kisvártatva jött egy rotyi, és a gyerek megnyugodott. Az anyja is. Szóval elég nehéz belerázódni ebbe az anyaszerepbe, főleg úgy, hogy nincs berovátkolva a cicim, amiből tudnám, mennyit evett, és egy gramm tejet nem tudok kifejni szoptatás után.
Félek, hogy valamit nem jl csinálok, a cikk azonban sok kérdésemre megadta a választ, és, megerősített. Köszi!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!
Édesek a babák nagyon!
Már kezdek hisztis lenni,ha babákat látok.Tegnap is vettem kis ruhákat és már majdnem bőgtem,hogy bele akarom már rakni a babám.Úgy imádom!Tudom még bent kell maradnia egy darabig,de úgy várom.
Megszült egy kismama társam bent voltám nála a kórházba és olyan gyönyörű a fiacskája.De borzasztó volt amit mesélt a kbánásmódról,sírt szegény én meg vele.

Emma,Panka
Örülök,hogy nem felejtettetek el,jól esik,egy darabig olvasgattam és mivel csak a babások írtak,abba nem tudok bekapcsolódni,utána meg a babanet nem volt jó,hihetetlen hogy pont a babanetet kell cseszegetni.
Egyébként 11.-én megyek Nst-re,meg kenet vételre,vizsgálatra,uhra (nagy szervíz).Ez azért érdekes ,mert számolás szerint akkor leszek 36+1,de a dokim mondta,hogy toljunk el egy hetet,akkor meg nem leszek még annyi,hát tudja a fene.Nem baj látom nyuszikámat,megvizslatnak,azon az egy héten remélem nem múlik semmi,meglátjuk az uh most mit fog mutatni.
Rajtam sem látszik,hogy elvileg 5 hét van vissza,körteségem kiegészült egy közepes pocival.

Elmegyek meggyespitét sütni,nyami!

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?