Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Érdekes témák a mai napraKép
Szoptatás: én sem szoptatnék nyilvános helyen, úgy értem strandon, bevásárlóközpontban, étteremben, de olyan már előfordult még a fiamnál, hogy elmentünk bevásárolni, és nagyon nyűgös volt. Akkor kimentem az autóba, és ott a hátsó ülésen megszoptattam, senki nem járt arra, ha igen, csak azt látta volna, hogy ülök a hátsó ülésen, gyerek az ölemben, mást nemKép Tél volt, el tudtam takarni rendesen mindent. Akkor is zavarba jövök, ha valakit látok szoptatni, mert igenis tényleg tudják, hogy mit eszik a gyerek, és engem nem bámuljanak.
Múltkor a Pólus Centerben ott a padon leült az anyuka és megszoptatta a gyerkőcöt. Igaz, annyira üvöltött már szegény, hogy rossz volt hallgatni. Ilyenkor azért mindig vittünk forralt vizet, vagy később teát, és kapott egy pohárkával. Nem cumisüvegből, hanem megitattuk, mert azt sem szeretem látni, hogy tolja anyuka a babakocsit, és a kicsinek ott lóg a cumisüveg a szájában.
Szoptatással kapcsolatban volt egy kellemetlen élményem amúgy szeretett anyósommal kapcsolatban: fél éves volt Ákos, szoptattam a szobában, bekukkantott, és mivel elég sok rokon volt a lakásban, lévén akkor volt Áki keresztelője, kiszólt: lányok jöhetnek befelé!!!
Kicsit kiakadtam, ki is küldtem mindenkit a szobából. Ez nagyon intim dolog, egyedül csak a férjemet tudtam eltűrni mellettünk, ha szopizott a fiam.

Noémi: én is Laktoherb teát használtam, volt tejem, de elég sírós volt kicsinek a fiam. Sajnos, akkor nem volt ennyi információ, hogy tudhattam volna, talán a teától van. Most hallottam én is, hogy hasfájósak lehetnek tőle a kicsik. Most homeós gyógyszert fogok kiváltani a patikában, állítólag nagyon hatásos, kíváncsi vagyok rá.

Momo: tüneményesek a kislányaid, elhiszem, hogy mellettük nincs időd a gép mellett ülniKép

Eszter: dejó, hogy írsz!!Kép Akkor ezek szerint minden rendben veletek, nekem is tartanom kell a diétát, most sajnos magasabb lett a cukrom, mint előzőleg, de most már azért eléggé a vége felé járunk, ennyit már ki lehet bírniKép

Andi: egy ideig engem is zavart, hogy a nagyszülők nem úgy álltak hozzá a gyerekdologhoz, ahogy mi, de idővel észrevettük, hogy a gyerek pontosan tudja, hogy mit hol engedhet meg magának. Pl. anyukám rászoktatta, hogy katonákra vágta a szendvicset. Kérdezte, hogy engem nem zavar? Mire én azt mondtam, hogy engem nem, magának csinálja a problémákatKép Mostanra derült ki, hogy unokája elvárja tőle még mindig, hogy katonákat kapjon. Mondta is nekem anyu, hogy na, kellett nekem rászoktatniKépKép
Szóval, mindenütt vannak kialakult szokásai, amit itthon eszébe nem jutna alkalmazniKép

Na, kicsit hosszúra nyúltam, bocsiKép

Lau
lau

Szia Eszter!KépKépKép

Gyorsan dobok táblát, hogy ne kelljen keresned.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.06 Betti 39 5 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.08 Ildikó 39 3 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 38 6 egy baba
2004.09.13 Beszti 38 5 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 38 1 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17 Trompipi 38 1 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Csengo 38 0 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 38 0 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 38 0 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 37 4 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 37 3 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 37 1 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 37 1 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 37 1 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 37 0 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 37 0 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 36 6 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 36 6 egy kisfiú, egy kislány Ruben Milán, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 36 4 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 36 3 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 36 2 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 35 6 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 35 5 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 35 3 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 34 6 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 34 4 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 34 4 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 34 2 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 34 0 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 33 5 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 33 3 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 33 1 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 33 0 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 33 0 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 32 6 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 32 2 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 32 2 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 32 1 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 31 6 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 30 4 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 30 3 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 29 0 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 28 3 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 28 2 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 25 3 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Örülök, hogy jól vagytokKép Jó pihenést a kórházban és írj amikor otthon vagy, mindig.Kép

Momo! Mail ment a mobilszámommal.KépKépKép
linato

LinatoKép

Olyan furcsa nézni ezeket a nagy számokat a heteknélKép
Tud valaki valamit a táblázatban soron következő kismamákról? Betti, Ildikó, Patrícia

Eszter: remélem, azért nem unatkozol nagyon bent!

Lau
lau

Lányok!

Ide süss mit találtam az ikres topikban:
<pre>
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm</pre>

Nagy gratula Ildikónak a fiúkhoz. KépKépKép

Patrícia március óta nem írt.Kép

Betti hét közben még egyben voltKép
linato

DejóKépKép
Gratula Ildikónak, szépen végigvitte!! Nagyon szép súlyok ikrekhezKép
lau

Gratulálok IldikónakKépKépKép, sok-sok tejcsit és egészséget nekik!

Erka
szekera

Linato, köszi szépen a táblázatot!Kép
Gratulálok minden új anyukának. Nagyon szép súllyal születnek a babák. Kívánok mindenkinek gyors felépülést, csodálatos babás korszakot, a babáknak pedig jó egészséget.

Lau, nem unatkozom bent, a szobaársaim a napokban fognak szülni, míg bent leszek, látok-hallok majd jó pár babát megszületni. Próbálom begyűjteni a jó kis infókat is.

Ja igen. Nagyon vizesedik a lábam és az itteni főorvos a toxémia megelőzésére lenmagolajat és tökmagolajat ajánlott. Ezek salátaolajok, az ételekre kell csepegtetni. Ettől és a sómentes kajáktól sem ment le teljesen a lábamról a víz.
Pedig pihenek ám rendesen.

Linato, valószínűleg a születés helye a tatabányai Szent Borbála Kórház lesz, csak nagyon nagy gáz esetén szállítanának el a SOTE I.-re (pl. ha a 34. hét előtt indulna be a szülés)Az itteni kórházban van PIC is, tehát ha koraszülöttek lennének a babáim, akkor is el tudnák látni. Komolyabb esetben helikopterrel fél órán belül el tudnák a SOTÉ-ra szállítani őket. Remélem, erre nem kerül majd sor.

Ikresek, bírjátok még? Most azért már érzem, hogy erősek a babim, csak úgy rugáncolnak, feszítik a hasamat.

Lányok, vigyázzatok Magatokra, a jövő héten szülővé válóknak élményekben gazdag, feledhetetlen szülést kívánok.
eszter28

Andi!
Tegnap délután már írtam, hogy sikerült kibontanom, és mindent benne is találtam, csak a színösszeállítással nem vagyok 100%-osan megelégedve, bár a párom szerint bármelyik színt választanám, mindig akadna számomra egy jobb, amelyik nem az enyém!

Erka
szekera

Eszter!
Kitartást a kórházban, és még jó pár hetet egyben!

Erka
szekera

Sziasztok,
a téli topikból kukkantottam át egy percre.

Momo,
tőled szeretném megkérdezni, mennyi idő után hatott a gyerkőcökre a tejmentes diétád? Se joghurt, se sajt? Mert az enyéim se bírták a Lactoherbet se, és így is iszonyú hasfájósak voltak, sőt a kicsi habos zöld hasmenéssel élte első félévét. Próbáltam tej nélkül egy hétig, de nem javult. Lehet, hogy kevés volt? Meg asszem sajtot is ettem. Légyszi írd meg a tapasztalataidat, sokat segítenél.

Andi,
ha már itt vagyok. Az enyéim mindketten allergiásak voltak az öblítőre, de ez csak több hónapos korukban jött ki. Úgyhogy szerintem is bőven ráér akkor ecetezni, ha tényleg kiderül, hogy szükség van rá!Kép A védőnők meg tudod, milyenek.KépKép

Vica
mvica

Andi!

Kép
Szopi kényeemből való abbahagyása: látod, én még továbbmegyek. Én ezt is megértem, ehhez is mindenkinek joga van. Csak egyetlen dolgot nem szeretek, hogy ha ezek után az anyuka a szoptató mamákat utálja meg, és kezdi el ócsárolni, meg minden másra fogja, hogy ő miért nem szoptat. Tudom, nehéz dolog ilyenkor bevallani, hogy a "mellemet féltettem" (bár a közhiedelemmel ellentétben a szoptatás már nem oszt nem szoroz, terhesnek nem szabadna lennie, aki félti a mellét), kényelmetlen volt", "macerás volt" stb., de ez lenne a becsületes...

Nyilvános szoptatás: lehet nyilvánosan diszkréten szoptatni??? Mitől nyilvános a nyilvános szoptatás?
1. Attól, hogy nem otthon csinálom, hanem máshol? 2. Vagy attól, hogy látszik a mellem?
Mert ha az első, akkor gyakran szoptattam nyilvánosan (kényszerhelyzetben), de ha a második, akkor soha egyetlen egyszer sem. Mindig letakarva, olyan ruhában, elfordulva, a lehető legkevésbé feltünően szopiztattam. Pont azért, mert nem is tudnék másképp, az én mellem nem nyilvános, csak a páromé és az épp szopizós kisbabámé. (Mondjuk anyukám előtt nem szégyellősködöm, de más rokonnál inkább félrevonulok (még apukámnál is), egy hely van, ahol nem zavar a szopiztatás a szopis baba-mama csoportban.)
Az a helyzet, hogy időnként megoldhatatlan, hogy ne házon kivül kelljen szopizni. Egyszerűen nem ülhetek itthon, mert van nagyobb gyerekem (most már ekttő is), akikkel igenis ki kell mozdulni. A kizárólagos szoptatás ideális esetben 6 hónapig tart, ezalatt a legcélszerűbb igény szerint szoptatni. Ami bármekkora időközt is jelenthet két szopi között. Perzse meg lehet oldani fejéssel és cumisüveggel (voltak olyan problémáim, ami miatt a cumisüveget én inkább elkerültem és tenném ezt a jövőben is)...
Egyébként amikor azt irtad, hogy "előtted szoptat" azt hogy értetted? Hogy odaül, azt cicit elő?Kép

Kriszti!

Most, hogy Zsuzsa irta, nekem is rémlik, hogy kérdezted a császárt. Hát nem volt kellemes (altattak), főleg utána. Reggel 8-kor császároztak, másnap kelhettem (sőt kellett). Átraktak egy "rendes" szobába, és utána úgy kezeltek, mindha hüvelyi szülésem lett volna. Ez jó is volt, meg rossz is. Enni csak az elején kaptam kimélőset (a kórházi hami amúgy sem nagy szám). Nekem a tejem hamar beindult, de amint a normál szobába kerültem, megkaptam Nátánt egész napra, és szopizott is rendesen (nem dicsekvésképpen, de nagyobb súllyal jött ki a kórházból, mint a mivel született (jó kis szívókája voltKép)). Rendesen 4 betöltött nappal jöhettünk el, de itthon nekem még a szülés utáni 10 napig voltak elég erős fájdalmaim (mindha kést döfködtek volna belém, de nem is a császárhegnél, utána viszont tökéletesen elmúltak).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Ildikó! Gratula!! Igazán ügyesek vagytok! Jó egészséget, és sok tejcsit!

Jól megijesztettek Laktoherb ügyileg, én eddig ittam, mint a güzü, mert a doki néni mondta, hogy napi 1 liter, de lehet, hogy akkor inkább hanyagolni kéne?

A fertőtlenítés ügyében én elég hanyag vagyok, nem igazán látom értelmét, mert az egész lakást nem tudod csíramentesen tartani, a kezedet mégkevésbé, tehát ad abszurdum abban a perceben, hogy a fertőtelnítés után a szíritóra teszed, megfogod, használod a tárgyakat megint teljesen megtelik bacikkal. Azért jó, hogy tudok szoptatni, mert így javul a baba immunrendszere. Detto ez a véleményem a "búra alatt" effektusról is, mi már most jövünk-megyünk a gyerekkel, eddig /kopp, kopp, kopp/ semmi probléma. Remélem nem is lesz, majd meglátjuk beválik-e.

Nyilvános szopi? Hát nem t'om, én nem is igazán vagyok szégyenlős sem, de ha üvölt a gyerek, akkor valószínűnek tartom megszopiztatnám bárhol, max. magamra terítenék egy textilpelust, és alatta.. De nem biztos, még nem volt rá szükség! Kép

CSirkesz és depisek! Tudom, hogy nehéz, mert a hormonok dolgoznak, de próbáljatok meg olyankor amikor elkap a levertség valami nagyon szépre gondolni, mint például a babuszra, és erőltessétek, hogy legyőzzétek a levertséget, mert az hat a manóra is. A szülés alatt nekem is sokszor nehéz volt vidámnak maradni, de így sokkal könnyebb volt.

Lau! Milyen homeós bogyókat ajánlottak neked a szopira? Engem nagyon érdekelne! Írd meg légyszi!

Most megyek, majd jelentkezem!

Pusz:

Macs
maccs

Sziasztok lanyok!

nos megint nem tudok aludni, meg a gep is rendetlenkedett, mindig lefagyott.
Delutan irtam nektek, de pont mikor befejeztem akkor fagyott le.
Most ujratelepitettem, az egeszet, mert egy csomo file meghibasodott es ugy nez ki, hogy jo lett. Kép

Nos nem tudok aludni, mert nekem is faj mind a ket forgom, ha rafekszem, 30 perc-1 ora es nagyon faj. Raadasul jon a gyomorsav is nagyon. Kép

Megint jon belolem a beszaradt ragaszto darabok, csak most nyulosabb es rozsaszin egy kicsit.

Pedig az orvos, szombaton reggel azt mondta, hogy teljesen zart mehszaj es meg sincs rovidulve.
Tehat meg nem szulunk.
Hat nem tudom, hogy mit gondoljak.
Akkor meg mi ez, ami belolem jon???

Jovohet szerdan megyunk legkozelebb.

Eszter!
Orulok, hogy ilyen jol birod.
Hat nagyon tisztellek erte.
En nem tudom, hogy fogom kibirni 4 napig a korhazban, szules utan.
No nem azert mert korhaz ellenes vagyok, de nem tudok meglenni a papa nelkul es O sem nelkulen.
Egyzseruen az alvas sem megy egymas nelkul. Kép
Mar most mind a ketten kivagyunk.

Szoptatasrol!
A baratnom Eszak-Irorszagban lakik, ahol nem divat szoptatni, mert tonkre teszi a melleket.
Hat en lattam, mit kuzd a tapszerrel, szerintem nem lehet kenyelmesebb tapszerrel etetni a babat.
Minden reggel 2-3 ora, mire bekeverte az aznapi adagot, lehutotte. Minden etetes elott melegiteni, majd mosogatni az uveget stb...
Szoptatasnal meg az ember csak eloveszi a mellet, megtorolgeti es ehet is a baba. Nem kell mosogatni, kevergetni, melegiteni stb... Ha fejsz akkor esetleg a fejoeszkozoket kell elmosogatni.
Ami meg a szepseget illeti. Idovel ugy is megereszkedik a mell, mar csak a terhessegtol is. A tapok olyan dragak, hogy ha osszeadod, mennyit koltesz ra fel evig, siman kijon belolle ket mell felvarrasa.
Igy tuti uj melleid lesznek, ugy meg akkor is megereszkedett marad, mert a terhesseg is megviseli.
Foleg ha tobb gyereket vallal az ember.
A sok tapszer penzebol meg egy jo kis nyaralasra is telik, ha kiszamolja az ember, nem csak mellfelvarrasra.
Nekem ez a velemenyem rola.

A nyilvanos szoptatas engem nem zavar, ha valaki diszkreten csinalja, nem ugy mint az etnikum, hogy a buszon is elokapja piszkos melleit es a gyerek csamcsogva log rajta, mint a kutyakolyok az anyja emlojen.
Mindennek megvan a maga szepsege, csak be kene tartani bizonyos szabalyokat.
En nem hiszem hogy nyilvanosan fogok szoptatni, inkabb majd probalok fejni es majd valahogy kiskanallal vagy egyeb modszerrel megetetni nyilvanos helyen. VAgy majd kimegyek a kocsimba es ott megszoptatom. Kép

Nagyjabol ennyi.

Remelem azert Ti mind jol alszotok most. Kép

Magi
Vendég

Ildiről még annyit, hogy másfél óra alatt szült és spontán.KépKépKép
Mégegyszer nagy gratula nekik, hogy ilyen ügyesek voltak.
linato

Sziasztok!

Magika: ma reggel én is észrevettem valami rózsaszínes nyúlósat - bocsánat, de tényleg azKép, és én is most voltam csütörtökön dokinál, teljesen zárt méhszáj volt eddig. De azt mondta a doki, hogy nem jelent ez ilyenkor már semmit, mert állítólag egyik óráról a másikra változhat a helyzet.
Most én is figyelem magam. Baba nagyon sokat mocorog, azért jó lenne még legalább 1 hetet várni nekünk is.

Maccs: homeós bogyók: szoptatásra az Urtica Urens 5 CH-t ajánlották, napi 3x5 bogyót kell szedni. Vigyázz, ne a 15-öst kérd, mert az a tej elapasztására való! Aki ajánlotta, szintén kismama, 1 hónapos a babája, és már a kórházban elkezdte szedni. Megkérdeztem a patikában, olyan 3-400 Ft körül van az ára 1 dobozzal, de abban nem tudom, hogy mennyi van.

Ha esetleg valakit érdekel, van olyan homeós bogyó is, ami a hegesedés elősegítésére, ill. az aranyér visszahúzódására való. Szóval, akinél gátmetszés volt, lehet, hogy érdemes kipróbálni az Arnica Montana 5 CH-t. Állítólag nagyon hatásos. Nálam elég lassan gyógyult a seb, most mindenképpen használni fogom ezt.

Beszti: teljesen egyetértek veled. Egy gyereknél még elég kényelmesen meg lehet esetleg oldani, hogy szoptatásokra hazaérjen az ember, de úgy, hogy még 2 van otthon, elég macerás. Most azért feljönni a játszóról, nem biztos, hogy megoldható. Nálunk annyiban lesz más a helyzet, hogy Ákos óvodában van napközben, nem otthon.

Linato: másfél óra alatt ikreket spontán....uhhh, millió gratula nekik mégegyszerKép

Mindenkinek szép napot!!

Lau
36+5
lau

Lau,
Eddig még nem próbáltam semmiféle homeos bogyót, de most nagyon kedvet kaptam hozzá.
Két kérdésem lenne:
1. Mivel szoptatni is feltett szándékom, az orvosom pedig abszolut gátmetszés-párti, szerinted a kétféle bogyeszt (szoptatásra+hegesedésre) be lehet szedni egyszerre? Vagy ezeknél is úgy van, mint általában, hogy különféle gyógyszereket bizonyos időkülönbséggel lehet bevenni.
2. Mindkét bogyót egyből szülés után el lehet kezdeni?

Köszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Erka, bocs, elsiklottam a hozzászólásod felett, amiben írtad, hogy már kibontottátok a babakocsit... Vagyis az rémlik, hogy a színével mégsem vagy olyan nagyon elégedett... És akkor most visszacserélitek, vagy marad?

Beszti: tökéletesen igazad van, sajnos manapság a megkeseredett nem-szoptatós anyukák "fújnak" a szoptatósokra. Ez szerintem egy hosszú folyamat eredménye, kár azon vitázni, hogy mi volt előbb, tyúk vagy a tojás. Még egyszer hangsúlyozom: én szopi-párti vagyok alapvetően, csakúgy, mint Te, csak maximum nem vagyok olyan kitartóKép.
Nyilvános szoptatás alatt azt értem, hogy az anyuka olyan helyen szoptat, ahol sokan vannak, mindegy, hogy takarja a cicit vagy sem. Én olyan zavarban lennék, hogy csak na (ha nekem kellene így szoptatnom)! Tudnám, hogy az ott járkáló emberek is tudják, hogy én most szoptatok. De én ilyen dilis vagyok. Nem mondom, hogy ez így helyes, csak azt mondom, hogy én hogyan élem ezt meg.

Más: este elég rosszul voltam, nem bírtam feküdni, úgy éreztem, megfulladok. Fel kellett kelnem és járkálnom a lakásban, aztán visszafeküdtem, de csak nem volt jó. Kb. 1,5 óra hosszáig kínlódtam, míg végül lefeküdtem, de nem ám normálisan, hanem "lábtól". El is aludtam egyből... Most pedig iszonyú rossz a gyomrom, hányingerem van, szédelgek. Babusz is nagyon sokáig csuklott odabent az éjszakai kínlódásom alatt. Olyan félelmetes volt az egész. Meg hülyeségeket is álmodtam... Jó lenne már, ha vége lenne, akármilyen csodálatos is ez az áldott állapot, én a magam részéről már babáznék...Kép.
Vendég

Lanyok!

Latom nem csak en kinlodom.
Ma nem tudok sokat jonni, mert vendegek lesznek.
Delutan jonnek grillezin. Kép

En mar megjartam a tescot, jol be is vasaroltam. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Gondolom Betti nem fog haragudni,hogy megosztom Veletek a jó hírt.Kép
Nemrég jött az sms:"Örömmel értesítünk,hogy ma reggel 7.24-kor megszületett kisfiunk,Kevin 53 cm-rel és 4400 grammosan.Betti és Attila."

Részleteket nem tudok,de nagyon kíváncsi vagyok.
Itt is nagyon sok szeretettel gratulálok!KépKépKép

Még mindig olvasgatlak Benneteket,gratulálok a babákhoz és szorítok a még "egyben lévőknek"!Kép

Kata
29+1

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!!

1 hét pihi után visszatérve, gratulálok mindenkinek aki közben elkezdett babázni.

Vigyázzatok magatokra
Márti
márti05

Sziasztok LányokKép

Csak gyorsan bejelentkezem. Sajnos nincs még otthon netünk, de megrendeltük már a Matávtól, de 2-3 hétre mondták a szerelést.

Velem minden rendben a fiúk már szép nagyok, és nagyon feszítik a pocimat, ami mindig kő kemény. Még azért 3 hétig szeretném őket hordani legalább, ezért sokat pihizek.

Akik megszültek már azoknak óriási gratuláció, a velem egycipőben járóknak meg sok-sok kitartást kívánok.

Puszi
Cat
33+6

Cat
Kép
cateye

Bettinek gratulálok! Most lefekszem aludni, nem vagyok jól.

Már csak 4-en vannak előttem...

Andi
Vendég

3-an. Ildikónak megszülettek az ikrei 26-án, az ikres topicban van. Bocs a beleszólásértKép

Manó,a ki bekukkantott megnézni hogy vannak az ismerős babavárókKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kata: ennek még utána kell néznem, nem szedtem még ilyen bogyót. Ha megveszem a patikában, megkérdezem a gyógyszerésztől, vagy attól a kismamától, aki ajánlotta.

Ruszlána: Bettinek nagyon gratulálunk, milyen jó, hogy gyarapodnak a babákKépKép

Nekem ma olyan furcsa, mert csak ülni vagy feküdni tudok, ha megyek, fáj a szeméremdomb felett meg nyilallgat is, plusz a baba néha nyomja a hólyagomat.
Kicsit fura érzés, mert fiammal ilynkor már babáztam, ezt az időszakot már nem éltem átKép
Azért beszéltem a babával, hogy maradjon még egy kicsit odabent, sokkal kényelmesebb ,mint idekintKép

Andi: jó pihizést, vigyázz magatokra!

Magika: nagyon pörögsz még mostanság is, azért óvatosan!Kép

Lau
lau

Andi!

Kitartó?Kép Vagy csak lusta... Szoptatni kényelmes, legalábbis nekem az volt. Minél több gyerek van, ez annál fontosabb.KépKép
De akkor neked nem nyilvános szoptatás a próbafülkében vagy az autóban való szoptatás... Valamennyire igazad van, viszont a letakarva szopiztatás azért megbotránkoztatónak nem nevezhető, max. zavarhat valakit. Vagy igen? Egyébként szerintem a szoptatós anyukák nagy részre sokkal szivesebben szoptatna kultúrált körülmények között szopis helyiségekben, mint letakarva bárhol. Csak sajnos ilyen helyeket meglehetősen nehéz találni. A WC-ben, pelenkázóban (ahol gyerekWC van) szoptatás szerintem nem tartozik a kultúrált körülmények közé, csak az a baj, hogy a legtöbb helyen ezeket kinevezik szoptatós helyiségnek, aztán csodálkoznak, hogy mit is akarnak az anyukák...
Először én is zavarban voltam. De nem volt mit tennem, igy maradt ez a helyzet.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, nem, egyáltalán nem nevezném megbotránkoztatónak a letakarva szopiztatást, inkább csak az én "szemérmességem" (vagy hogy nevezzem) miatt vagyok zavarban, vagy lennék zavarban ilyen esetekben is. De ez csak az én hülyeségem!
És igen, sajnos tényleg nem adottak a kultúrált körülmények a szoptatáshoz pl. éttermekben, plázákban, szinte sehol. Bár mikor a lányom kicsi volt, kisvárosban éltünk és soha nem jártunk ilyen helyekre. Úgyhogy igazából amiről beszélünk, az az én esetemben nem tapasztalatom alapszik, hanem csak elképzelésKép, meg látom, hogy mennek itt Pesten a dolgok.

Én is túlpörögtem magam. Átültettem a virágaimat, mert egyik-másik már igencsak kinőtte a cserepét. Kipróbáltam az új porszívómat, naggggyon meg vagyok elégedve! És a lányom szobájába érve kisebb szívrohamot kaptam. Épp Barbie-esküvőset játszott (többek között). Képzelhetitek, mi volt ott!!! És ha belegondolok, hogy a Pocaklakó is lány...Kép. Mi lesz itt!

Ja, és délben elmentünk enni egy fajitast (férjuram nagyon kívánta, én meg beadtam a derekam, mondván, hogy mostanában úgysem lesz alkalmunk étterembe mennünk). Ahogy leültünk, iszonyatos hányinger tört rám és a pocakomj is elkezdett fájni felül, nagyon rossz volt. Szerencsére, mire kijött a kaja, elmúlt minden.

Holnap lesz az első ctg-m. Milyen gyakran kell járni? Én már a 38.hetet túlléptem szombaton, és még nem voltam... A doki csak annyit mondott, kérjek egy időpontot. Tehát akkor csak egyszer kell mennem?
Vendég

Andi: remélem, csak a pincér hozta ki a kaját, és nem úgy jött kiKép Mi csütörtökön voltunk egyet vacsizni, egyelőre úgysem tudunk elmenni kettesben, szóval, mi is kihasználtuk az utolsó időpontotKép
Nekem is hányingerem van ma, és nagyon le vagyok "strapálva".

Úgy tudom, hogy hetente egyszer kell CTG-re járni, nekem most a 36. héten volt az első. Van, akit már a 34. héttől küldenek, de olyat is hallottam, hogy mint Nálad, a 38. héten kezdik. Van olyan baba, aki nem is marad bent addigKép

Lau
lau

Lau,
KösziKép

Páran írtátok, hogy zsibbad az ujjatok. Nekem nem az ujjam, hanem mindkét combom fáj elég rendesen. Mintha izomlázam lenne.
És ma egész nap kegyetlen légszomj kínozKép Párom meg is jegyezte, hogy be kellene szerezni egy oxigénmaszkot.

Kata
33 (pontosan)

Kép

Kép
anyamanya

Lau, ja, igen, kicsit félreérthető volt: a pincér hozta ki a kajátKép.

Kata, előjön már ilyenkor minden! Nekem is fáj a combtövem, meg éjszaka arra ébredek, hogy a csípőmtől a térdemig éles fájdalom van a combomban. Már szinte nincs olyan testrészem, ami ne fájna. Kitartás, már Neked sincs sok hátra!

Andi
Vendég

Andi,
Igen, ez részben vígasztal isKép , de ha arra gondolok, hogy ez szülésig csak fokozódni fogKép
HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT...

Jó éjszakát,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok lanyok!

Nos elmentek a vendegek.
Jo volt a grillezes, viszont kicsit elfaradtam.
Igy megyek alukalni. Kép

Remelem ma mar jobban tudok majd aluni.

Lanyok olyan furcsa.

Ma semmilyen folyasom sem volt.
Ugy vettem le a bugyimat a delutani furcsi elott, hogy rozsaszin beszaradt ragasztodarabos volt. Most meg mintha nem is lett volna rajtam.

Olyan furcsa.

Na de megyek aludni.

Faradt vagyok.

Aludjatok jol.

Magi
Vendég

sziasztok!

Képtelen vagyok egyelőre mindet visszaolvasni ..., látom nagyon belelkesült a csapat Kép
Én ezekkel úgy vagyok, hogy vannak elveim, aztán majd meglátjuk, lehet, hogy majd más elveim lesznek Kép Hiába első baba Kép

Szopival én úgy vagyok, hogy jobb kettesben a babával, mert pl. a sógornőmnél a baba minket figyelt, ha bent voltunk, és nem szopizott. Ha lesz mód különvonulni, biztos megteszem majd, de ha nem tudok és a baba éhes, akkor nem nagyon fog érdekelni, hogy ki lát és ki nem. Mellettünk bevásárlóközpontban szoptatott úgy anyuka, hogy fel sem tűnt, hogy mit csinál, mert semmi nem látszott, csa az apuka kérdéséből derült ki, hogy épp az evést fejezte be a csöpp.
Mi a párunkkal nem kaptunk anyatejet, így én mindent meg akarok tenni, hogy minél szopizhasson a mienk. Habár hozzá kell tennem, hogy olyan betegségem van (SM), aminek a tünetei szülés után 3-6 hónappal valószínűleg újra megjelennek, és akkor egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lesz, mert szteroid kúra mellett tiltott ugye a szopi. Bízom abban, hogy nem lesz annyira súlyos, és gyógyszer nélkül megúszom Kép

Trompipi!
Én 36. héttől járok hetente ctg-re, amikor nem mozgott a gyerek a vizsgálaton, akkor egy héten kétszer is voltam. Mindenhol mások a szokások, a sógornőm pl. Győrben szült, ő egyszer sem volt.

puszi mindenkinek: zsófi

ui: egyébként teljesen jól vagyok, kezdek hozzászokni a kevesebb alváshoz Kép
papzso

Megszületett Liv kisfia, Morvai Dávid. 34. hétre 2 kg-mal.
tibu_livférj

<pre>
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.01 33+4 DÁVID 2000gramm</pre>

Hatalmas gratula Bettinek KevinhezKépKépKép
Nagyon szép méretes csemete.

Tibu! Nagy gratula Livnek is és neked is.KépKépKép Sok boldogságot Dávid babának és finom tejecskét. Hány centi Dávid? Hogy vannak? És te?
linato

Sziasztok lanyok!

Nagyon jol aludtam. Kép
2x voltam wc-n es egyszer ebredtem fel arra, hogy fajnak a forgoim.
Mar megreggeliztem, de meg megyek vissza alukalni, mert meg almos vagyok.

Tibu!

Hatalmas gratula nektek.
Irj majd, hogy vagytok: baba meg Liv.
Kép

Magi
Vendég

Liv és Tibu, gratulálok a babátokhoz! Remélem, Liv és ő is jól vannak.

Nekem továbbra is fáj a combtövem, éjszaka is sokat szenvedtem miatta, de nem akarok állandóan panaszkodni.
Ma CTG. Majd jelentkezem.

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra! Szerdán hidegfront (ami = babaeső???)

Andi
38+2
Vendég

Liv+Tibu,
Gratulálok NektekKép Baba jól van?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Tibu!
Nagyon gratulálok Neked és Livnek a kicsi Dávidhoz!
Sok boldogságot és egészséget kívánok!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv+Apuka!
GRATULÁLOK!KépKépKépKépJó egészséget és sok boldogságot!

Szeptember elsejei babákKépÉLJENKép

Kiváncsi vagyok ki lesz a következő........

Éjszaka 2 óránkénti szopi voltKép Csak győzzem cicivel és tejjelKép
Ma kijön a gyermekorvos is.

Noémi
fantikbaba

Noémi!

Nekem kivánd!KépKép
Doki van, szülésznő van, és úgyis ezüstérmes vagyok, hacsak Patricia már meg nem szült...
És eljutottam arra a pontra, hogy szülni akarokKépKépKép, most!
Már az a kívánságom is teljesült, hogy szombaton még ne szüljek.

Andi!

Szerintem tudjuk, mit érzel, csak én sem akarok panaszkodni. Elég jól alszom, de azért vannak olyan kellemetlenségek (fáj a térdkalácsom, pisitúra, nem tudok forogni, fáj a szeméremcsontom), ami miatt már szeretném, ha kibújna a babám.
Szopi: majd meglátjuk.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép
Majd jó erősen koncentrálok rátokKép Tessék szülni, tessék szülni.....Kép
Manó ébredezik...Kép
Dokitól majd kérek időpontot a 6. hetes vizsgálatra, de az még odébb van.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Nagy gratula Bettinek és Lívnek a fiúkhozKépKépKép

Trompipi,
az István kh.-ban a 36. héttől szokás heti 1 ctg-re menni, ha valaki túlhordja, akkor már heti kettő dukálKép

Zsófi,
épp azt akartam mondani, amit a sógornőd kapcsán emlegettél, hogy hiába is akar az ember lánya szemérmetlenül nagyközönség előtt szoptatni, ha a babát minden jobban érdekli a cicinélKép...márpedig ez az első 3-4 hónaptól eltekintve bizony így van. Nekem a lányokkal, akárhol is voltunk, félre kellett vonulnom, különben lőttek a kajánakKép

Mennem kell, mert a lányok ölik egymástKép

Momo
37+1

Momo
momo

Sziasztok,

Túlvagyok az első ctg-n. Babuszka rengeteget rúgkapált. A második vonal ugye a fájásokat mutatja? Na, az nekem majdnem tökegyenes. Vagyis icipici "kiemelkedések" vannak benne. Asszem, nem szülök meg hamarabb...
Vendég

Trompipi!

En mar most szeretnek szulni.
Eleg nehez mar igy.
Az orvos nekem is azt mondta, hogy meg nincs kilatas ra. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Tibu: gratulálok a kicsi Dávidhoz, vigyázzatok rá nagyon, sok puszit küldünk Livnek is!!Kép

Na igen, a hidegfront. Szerdán, csütörtökön szerintem elég sok baba fog születni a front miatt, hát, akkor rajtaKép

Éjszakáim nekem is ilyenek, ha forgok egyik oldalról a másikra, mindig felébredek, az órát lesem, mikor lesz már reggel.

Andi: én nem tudok eligazodni a CTG-papíronKép Az, ami alul fut, azok a fájások?? Mert az nekem tiszta cikk-cakk.

Magika: doki nekem is azt mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, baba feje fent, de ez nem jelenti azt, hogy nem indulhat meg bármikor. SZóval, kitartás, már úgyis nemsokára itt lesz a Te időd isKép

Lau
36+6
lau

Magi,

Nekem is tök zárt a méhszáj, NST nem mutat fájásokat, én meg egyre nyűgösebb leszek... Én is szívesen túllennék már rajta!!!
De nyugi, a baba bent nem maradhat. Előbb vagy utóbb, de kint lesz! (Hogy én milyen bölcs vagyok!!!Kép)
Vendég

Lau,
Én úgy tudom, igen. Nem tudom, hogy más gépen máshogy lehet-e... Nekem a felső mutatja a szívhangot, ott látszik is, hogy mondjuk 120-160-ig mozog fel-le. Alul meg a fájások/összehúzódások (ha jűl tudom).
Andi
Vendég

Trompipi!

Igen igy van, alul mutatja a fajasokat de a CTG-n csak egyenes vonal van, mert nincs raszerelve a fajaserzekelo.
Ezt most szombaton mondta az orvos.
Belolem most megint barnas rozsaszines valami jon belolem.
Ejjel egyszer ebredtem fel, hogy nagyon faj a forgom.

Magi
Vendég

Ja, én akkor NST-n voltam.
Vendég

Sziasztok!

Bettinek és Livnek hatalmas gratula, sok tejcit kivánok! Kép Kép Kép

Látom hétvégén beindult a szoptatás téma. Én a szemérmes csoportba tartozom, biztos, hogy majd elvonulok a babával és itthon sem szeretném, ha mindenki nézné, számomra ez a baba és mama meghitt percei. Ha utcán vagy egyéb közterületen látok szoptató anyukát, az engem nem zavar, ha nekik úgy jó, csinálják. Múltkor az LLL honlaján okositottam magam a mellre tevésről és fejésről. Kép

Nektek amúgy nem érzékeny a melletek? Nekem eléggé és ha igy marad, akkor nem tudom milyen lesz, ha még a bébi is rácsatlakozik. Kép Remélem, nem lesznek nehézségek.

Ctg-re nálunk a 36. héttől kell járni, hetente egyszer ill. ha valami gyanús van, akkor lehet, hogy gyakrabban is.

Hétvégén csinált a férjem egy szép pelenkázó lapot / keretet, amit egy fenyő kisszekrény tetejére fogunk tenni. Nagyon jó lett, már csak le kell lakkozni. Alakul a babasarok. Kép A héten még képeket szeretnék csinálni a falra szalvéta technikával, macisakat és nyuszisat. Kép

Aki vett már Tena betétet, hány db van egy csomagban? 1 csomag elég? Mennyibe kerül?

Múltkor akartam venni búzacsira és orbáncfű olajat, orbáncfűból csak tinktúra volt. Ez valami sűritmény, azt hiszem. Szerintetek ez is jó? Látezik egyáltalán olaj belőle vagy csak fogalmi zavarok vannak, hogy ki minek hivja?

Éjszakai alvás: általában 1-szer vagy 2-szer van nálam pisitúra és ilyenkor, amikor felkelek kicsit be kell járatni a tagjaimat, a derekam fáj egy kicsit. Más nyűgön egyelőre nincs. Kopp-kopp...

Macsek
35+0 (kezdek izgulni!) Kép

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?