Új privát üzeneted érkezett!

Ági! Hívd fel a kórházat szerintem és próbálj ott egy másik orvossal beszélni! A szülésznő lehet, hogy tapasztalt, de nem orvos! Mindenképpen egy nőgyógyival beszélj!!! És nyugi!!!!
Vendég

Ági!
Nem lehet,hogy azt történt veled is mint az Orsival?Rásegített a dokid,hogy minnél hamarabb beinduljon a dolog!
A felpuhult méhszájon lévő hajszálerek könnyen megsérülhetnek egy vizsgálat során,főleg ha még a doki nem is volt valami finom-a cél érdekében :evil:
Én nem értek hozzá,de hivogasd a dokidat vagy a kórházat ahol fogsz szülni és inkább egy orvossal beszélj!Szerintem ne várj sokat!!!!Biztos ami biztos,inkább küldjenek haza és mosolyogjanak rajtad!Én ezt tenném!
Vendég

Sági! Egyetértek! Ági, inkább menj be fölöslegesen a kórházba ha nem tudsz senkit elérni!
Vendég

Bemegyek. Végül a szülésznőnek mondtam most megint h nem állt el a vér, és azt mondta, h menjek be, felvesznek.. Ha otttartanak tényleg majd küldök sms-t.

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Vigyázz nagyon magadra! Minden rendben lesz, meglátod!!! Lélekben veled vagyunk ám!!! :D
Vendég

ági!
Nagy drukk,a "legrosszabb" ami történhet ,hogy megszületik Boldika!!!! :P :P :P
Nyugi,minden ok lesz!!!!!!!
DRUKKOLUNK!!!!
Vendég

Sziasztok!
Ági!
Szerintem is menj be biztos ami biztos, legfeljebb hazaküldenek... Ha meg kibujik a baba mégis akkor jó kezekben vagy, biztonságban.
Timi!
Ne aggódj, nekünk is ezt mondták két hete hogy már nagyon közel van, max két hét, aztán ma letellt, és még mindig semmi...
Sok pihenés, házimunka visszafogva, és nyugalom!!!!
A mai ctg miatt szorítunk neked!

Jobbulást kívánok mindenkinek, akit elkapott vmi nyavaja! Ugy olvastam én is vmilyen babás szakirodalomban, hogy az ab a terhesség első és második trimijében veszélyesebb, azon meg már mindannyian túl vagyunk. Nem lesz semmi baj!

Az az igaszság, hogy elképzelni sem tudjuk szerintem mi első babások (ha vki nem így van vele akkor bocsi) milyen lehet az amikor beindul a szülés, rohanni kell és mindenképpen el kell érni vkit, aki a másik picurra(okra) vigyázni tud hirtelen vmilyen lehetetlen időpontba ... Nem semmi harci feladat... Le a kalapom előttetek!

Móni!
Nem tudom írtam-e hogy szupi a falvédő ügyi vagy!

Az az álló ctg vizsgálat, amit Ágiboldi írt, elég hajmeresztő...

Róki!
Jók a cikkek. Ne izgulj, anyud biztos idejében ott lesz, amikor kell!
Lehet igazad van, majd próbálok egyezkedni délután...

Vki írta azt hogy nem ment le a pocakja úgyhogy még nem lesz szülés mostanában. Nekünk már 1.5 hete lement, a baba beágyazódott, mégsincs spontán szülés, sőt olyan is van, akinek nem megy le a 40. hétig sem és úgy indul be a folyamat. Bocs az okoskodásért, tudom a "nagy tapasztalat" ami ugye jobb híján könyvből sikerül...
Deako!
Irigyellek ezért a szép es kiegyensúlyozott babáért... Gyógyulást neked!

Azért most már lassan búcsúzom mert két óra múlva indulunk. Aztán majd kiderül mi lesz.

Addig is MINDENKINEK sok türelmet, kitartást, jó egészséget, aki pedig beteg annak gyors felgyógyulást! A babásoknak jó babázást! Akinek eljön az ideje annak könnyű szülést kívánok!

Andi+ Benci
g.andi

Sziasztok!

Ágiboldi:

Ezek szerint téged is elkezdett kézzel tágítani a dokid... 38. héten...

Mi van ezekkel az orvosokkal? Meg vannak kergülve??? Minek akarják terminus előtt kirobbantani a babákat?

Szóval nyugi. A vér az attól van, hogy benyúlt kézzel a méhszájba és leválasztotta a burkot a méhszájról. Ez okozhatja a friss vérzést.

De ha nyugtalan vagy, tényleg hívd fel a kórházat, de mondd el nekik, hogy reggel volták vizsgálaton, kellemetlen volt, és azóta vérzel. Szerintem tudni fogják mi történt. :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám...nyáron még én is írogattam ide...de sajnos úgy alakult, hogy nem maradt velünk a baba.

Ígéretemhez híven, most visszajöttem gratulálni, és ahogy elnézem elég gyakran fogok jönni, mivel elindult a babaeső. :) Nagyon furcsa belegondolni, hogy most én is itt tarthatnék. Ez sokszor elszomorít, de azt is tudom jól, h lehet, hogy ez így van rendjén, a sors nem véletlenül intézte így. Kb. 90%-ban követtem az összes írásotokat, főleg 1-2 hónapja.

Akkor ezzennel nagy-nagy gratula Csengéhez, a Kovács-lányokhoz, és Áronhoz! Mindegyik baba gyönyörű, és nagyon aranyos! Ügyesek voltatok! :) Boldog babás napokat, és sok tejcsit kívánok!

Rólam csak annyit, hogy eléggé szenved a lelkem még mindig...minden nap legalább egyszer eszembe jut a baba (van, hogy órákig, vagy napjában többször). Azt hiszem ez majd csak akkor fog elmúlni, ha ismét a pocakomban fog csücsülni valaki. Egyébként 5 hónapja Londonban élek, idáig bentlakó au-pair voltam, de nem nagyon bírtam ezt a kötöttséget, főleg, hogy a párommal együtt jöttünk ki, és ő albérletben lakik. Így bő egy hónap múlva elmegyek ettől a családtól, hazamegyünk 10 napra látogatóba, majd összeköltözünk a párommal, és bejárósként fogok ugyanígy gyerkőcökre vigyázni. Rossz lesz azért kicsit a váltás, mert egy tündéri 3 éves kisfiúra vigyázok most (van egy 8 éves bátyja és egy 10 éves nővére is, de velük sokkal kevesebbet vagyok), és nagyon hiányozni fog...de jobb lesz ez így a lelkemnek, nagyon nehezen viseltem, hogy nem lehetek teljesen független, és önálló, és nem élhetem a saját életem. De a családdal egyébként nagyon jól jártam, nagyon aranyosak, és most is mindenben segíteni fognak. Szeptemberben pedig fősulira megyek "Childcare and Education"-t tanulni (óvónő szerűség), hogy diplomás nanny lehessek 1,5-2 év múlva. Na ennyit rólam. :)

A többieknek kitartást kívánok az utolsó hetekhez, és gyönyörű babákat hozzon a gólya!!! :) Továbbra is követlek benneteket, és szurkolok! Kíváncsi vagyok ki lesz a következő. :)

Na jók legyetek, pusz mindenkinek!

Réka

Ja és ha már írogattam egy kicsit...nem tudjátok Cat-el mi újság van? Emlékszem rá, hogy ő is itt volt még a kezdetekkor, de nagyon rég nem olvastam tőle semmit. Ha esetleg valami rossz történt, akkor elnézést, nem figyeltelek azért mindig 100%-osan benneteket.
Vendég

Babzsák,
Nat a SOTE I.en született (a Baross utcai) . Nekem nagyon futószallagnak tűnt az egész. Ami a lényeg, hogy nagyon jó felszerelésük van, szépek szülőszobák, azzal nem is volt gond, a szülés egy nyugis kellemes érzés maradt. Ami nagyon betett nekem, hogy szülés után két beteg anyuka volt, fertőző, el is kaptam valami vírust és Nati is. Szerencsére ő csak enyhébben taknyoskodott, de egy pár napos babánál nagyon rossz, ha el van dugulva az orra és szipkázni kell.
A tömeg miatt pl a mellékhelyiségek mocskosak. Azt hiszem, már írtam, hogy nyolc anyuka jutott egy fürdőre, ami egyben volt a wc-vel. És még egy felmosó sem volt, hogy a véres maszatokat feltörölgessem. Az első nap 5x kellett ruhát cserélnem a vérnyomok miatt, pedig óriásbetéteket hordtam, ilyen állapotban elég rossz wc-papírral törölgetni a földet négykézláb, mert a tusolás után nincs más lehetőség (meg függöny vagy fal, ami felfogja), és disznóólat mégsem hagyhattam magam után.
Ellenben találkoztam életem legjobb ápolónőjével, a csecsemős főnővérrel. Sajna csak délelőtt volt. Ért annyit, amennyit a 20 másik. Nem ellenségesek, csak nemtörődöm társaság. Pl elkezdtek velem a folyosóról kiabálni, hogy a tálcámon már fél órája ott van az ebéd, nekik meg el kell vinni. Sajnos pont akkor esett egybe, hogy Nat aludt és még a füri is szabad volt, utána meg szopizni akart. És mindezt egy tányér levesért és két túróval töltött zsemléért.
Voltam már a kórházban egyéb nőgyógyi panasz miatt is, akkor nagyon jók voltak a tapasztalataim.
Most jól kimorogtam magam :) De te amúgy is a SOTE II.n vagy, nem?

Kép KépKép
lorca

Na visszajöttem. Bementem a kórházba, a dokival is összefutottam, mondta, h vizsgálat után kis vérzés normális. Mondtam neki, h ez nem kis vérzés volt, hanem átáztam.
A szülésznő bugyiletolásos módszerrel megállapította, h nem vészes ennyi vér, estére elmúlik.. úgyhogy hazaküldtek. Még egy dokinőt láttam, az is azt mondta, h ez vizsgálat után normális, semmi gond. Persze már kevesebb, de azért piros..

Róki, érdekes amit mondasz, én azt hallottam erről a dokiról, h sose avatkozik így bele a dolgokba, pont egy kismamával beszélgettem reggel, aki már bőven túlhordott, de a doki nem akarja indítani. Aztán fene tudja persze.. lehet, tényleg nagyon rosszul esett reggel a benyúlkálás.

Mindenesetre jó, h bementem, most kicsit nyugodtabb vagyok. Nem attól ijedtem meg, h esetleg szülök (attól csak pánikolok és parázok :D ) , hanem a vér láttán azt hittem, h baj lehet a méhlepénnyel vagy a gyerekkel, vagy fene tudja.

De jól esett, h gondoltatok rám, Barbi köszi az smst is.
Na, hát akkor már ilyet is tapasztaltunk, a következőnek már nem kell ennyire megijedni ha elönti vizsgálat után a vér :)

Róki, ha esetleg tényleg így leválasztotta a burkot, akkor a szülés normális görcsök formájában indul majd? Felőlem jöjjön görcs vagy víz, csak a vér nagyon rémísztő :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ágiboldi!
Jól megijesztettél, de azért örülök, hogy nincs semmi baj! Fura, hgoy ennyire brutál dokik is vannak (már bocs, hogy ezt írom). Engem is megvizsgált tegnap Lukibácsi, de semmi bajom nem lett tőle... na, nem értem én ezt. Remélem tényleg semmi gond és estére elmúlik a vérzés! Ha mégsem, irány vissza a kórház!!! Mi drukkolunk nagyon! :D :D
Emlékezz vissza, Deako-nak is egyik nap leválasztotta a burkot, másnap már megvolt Csenge baba! :) Kit értesítesz, ha van valami? :)

Sági!
Lukibácsi szimpi volt, bár nekem Hábi sokkal finomabbnak bizonyul (mármint vizsgálás terén).. de alaposan kikérdezett, megnézett mindent. Úgyhogy összességében pozitív élmény volt a vele való találkozás! :)

Ja, voltam ctg-n. Természetesen ez sem lett jó. Most az volt a baj, hogy túl egysíkú, beszűkült a görbe. Végig 140 körül dobogott a szíve, nem voltak kiugrások. Valszeg azért, mert a kisasszony végig aludta az egészet. Próbálták ébresztgetni (tapsoltak neki), simiztem a pocakom, de semmi... Aztán a doki úgy döntött, hogy jó ez így, de holnap megint mennem kell!!! Méhtevékenység változatlanul 100-as és tök gyakori volt... :( Pedig kapkodom a magnéziumot! :)

Lassan kezdem úgy érezni magam, mint Lorca, hogy jobb lenne ennek a kicsinek idekinn! Az egész terhesség alatt nem okozott ennyi izgalmat, mint tegnap és ma! :? Ja, és amióta hazajöttünk virtustáncot jár a pocimban! A kis lökött, szórakozik a szüleivel! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

És ma megint többen megjegyezték, hogy nagyon lenn van a pocakom... ez vajon jelent valamit?

Timi
Kép Kép
timocska

Megmutizom a mai ctg görbémet, ti mit láttok ki belőle?

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Na így a terhesség végére engem is legyőzött valami influenza :cry: :cry:
Végül el is mentem dokihoz, mert a hátam és a mellkasam majd beszakadt, a fejem torkom nagyon fáj, és a lábaim mintha nem is az enyémek lennének.
Viszont időben mentem, a tüdőm az tiszta, de antibiotikumot kaptam :wink:
Remélem Esztike vár még egy pár napot, hogy hadd erősödjek meg :wink:
Az nst-re várni kellett volna egy csomót, így oda nem is mentem, majd csütörtökön, v. péntekem, remélhetőleg addigra jobban is leszek.
Voltam a védőnőnél is, megjött a kenetem eredménye ami negatív lett. A vérképem szerint bár nem alacsonyabb a vasam de nagyon közel van az aldó határhoz, így akartam venni Gravidát, erre meg kellene rendelni :shock: :shock: utólag jutott eszembe, hogy valami homeos vasat kérhettem volna, na mindegy, majd legközelebb.

Lorca
én az 1. sz női Klinikának a nőgyógyászati osztályát "ismerem" az is elég siralmas. Főleg a szülőszobák után :shock:
Ott a zuhanyzóban volt, hogy egy hajléktalan hölgy zuhanyozott amikor mentem :roll: :roll: Szóval az osztályról nekem sincsennek jó emlékeim.

Roki
tényleg jók a cikkek :wink: :wink: :wink:

Timi
mi volt ma a ctg.-n? Pihenj sokat. Keményedések enyhültek?

Ágiboldi
remélem sikerült megnyugtatniuk Téged. Nekem szerencsére egyik szülésnél sem volt vérzéses problémám. Az azért akkor szokott lenni, ha alulfekvő a méhlepény.

Sági
én is így vagyok. Esténként főleg ha beindul a kicsi elkezd keményedni a hasam. Szüléshez kevés, de most jobb is ha nem lesz :cry: Én a hidegfrontot érzem meg nagyon. :shock:

Kisördög
én émlékszem Rád :wink: Annak örülök, hogy jól vagy, és ahogy a szavaidból kiveszem a pároddal is rendeződtek a dolgok.

Barbi, Timi
nektek volt étvágyatok ahogy meg voltatok fázva? Mert nekem nincs :cry: nem esik jól semmi.

na megyek lefekszem, mert eddig tartott a Rubophen hatása, megint megy föl a hőm és ráz a hideg :cry:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Jobbulást! De legalább kaptál gyógyszert, így biztos gyorsabban gyógyulsz meg! Esztike meg kibírja még pár napig odabenn, mert bedugult orral elég sz.r lehet szülni! :wink: Nekem étvágyam volt, igaz kevesebb, mint máskor, viszont nem túl jó nyitott szájjal enni... :D
Vigyázz magadra, pihizz amennyit tudsz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!
Már az is baj volt,hogy most Lilla normálisan "dobogot" csak aludt?! :shock: Ha Peti alszik én egyszerűen kétoldalról megfogom a pocakom és jól megrázom a hasam,na erre Petike mindig felébred és teljesíti amit kell és utána alszik tovább.Kicsit brutálnak hangzik,de bevállt.Próbáld ki.Mi az,hogy 100-as méhtevékenység?Mennyi a minimum és maximum és Te is érezted?
Azt szokták mondani,hogy ha lent van a pocakod akkor már lentebb csúszott a baba és kész a megszületésre.De írta itt valaki,hogy ez nem jelent semmit,könyv szerint.
Vendég

Ági!
Én is bosszankodtam ezen, hogy tegnap az volt a baj, hogy 200-al ketyegett, ma meg az, hogy aludt! Gondolom jól kifáradhatott a tegnapi izgalmak hatására! :) Ja, volt ott egy csaj, ő is azt csinálta, amit te. Pocakrázás. Persze, miután megrázta mocorgott a babája vagy kettőt, aztán pedig tovább szundizott! :D :D Mindegy, lényeg, hogy jól vannak! :)
A ctg alsó része mutatja ugye a méhtevékenységet. 0-100-ig van a skála. De amúgy nem tudom mit jelöl, jó lenne, ha itt lenne Hábi és elmondaná pontosan! És ha megnézed az a sok fekete vonal teljesen 100-ig megy fel. Nem tudom érthető-e, amit mondok! És érzem, ekkor van a mensis érzés és a keményedés.

10 percenként keményedik a pocakom... de semmi mást nem érzek. Most direkt figyeltem az órát... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és bocs, ha nyavajgok, lőjjetek ám le nyugodtan! :D :D De ma ilyen napom van! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Megnéztem az én ctg-met és nálam a méhtevékenységnél max.40-ig tért ki a görbe,Peti szive pedig 130 és 170 között ingázott.
Izgin hangzik a dolog,értem "aggódott" a Hábi,hogy várjam meg erre lehet,hogy Te nem fogod megvárni?Mekkora lehet most Lilla?
Szorítsd jól össze a lábad és menjünk együtt! :P Jó ez csak vicc,ha jönni akar akkor csak jöjjön Lillababa! :P
Vendég

Ági,
Ha a doki segít rá a szülésre, úgy indul be, ahogy egyébként is tenné. Görcs, magzatvíz, nem előre látható sorrendben.
Hogy milyen a magzatvíz, azt nem tudnám megmondani, pont a hátamon feküdtem és a doki matatott. Meleg :D
A vér nagyon ijesztő tud lenni, én is biztos rosszul lennék a látványtól. Natinál csak utána láttam, mondjuk akkor rendesen, akkor már nem volt túl izgalmas. De én is azt feltételezném, hogy egyéb helyeken okozhatott kisebb sérülést és én is bementem volna.

Timocska,
A CTGről nekem ugyan nem látszik semmi, csak azt tudom mondani, amit a dokik. Natival: Rengeteg tapasztalat kell hozzá, több év. A mozgáskor meg ugrani kell. Babóval: Nyugalmi állapotban sem jó, ha túl lapos, oszcillálnia kell. Vmi olyasmit mutogatott, mint neked a jobb oldali. A bal oldalon nekem is olyan laposkább volt, mint a tiéd. Normális 130-150, amikor mozog, hirtelen felugrik, mint amikor mondjuk fekvőtámaszt csinálunk. Ebből az infóból csak annyit vonj le, hogy fogalmam sincs, csak próbálom leírni, amit a dokik magyaráztak nekem.
Inkább kint: Gondolj bele, életemben nekem ez a 18. hónap terhesen! Nem is tudom, hogy bírták azok, akiknek mondjuk van 9 gyerekük (ez az egyik tanítványom anyukája)
Az alsó görbéd inkább satírozásnak tűnik :( De azt meg tényleg nem tudom, mennyire jó vagy rossz, ha épp nem szülni akarsz. Csak azzal a mantrával tudok előállni, amit magamnak is mondogatok: 36 betöltött hét után a baba terminusra születik.
A CTGn nálam is kellett ébresztgetni, mivel pont aludt. Egyszer belémrúgott és simán visszaaludt. A végén kezdett csak rodeózni, amikor már kapcsoltak le a gépről. Szerintem ezzel a rengeteg vizsgálattal csak azt érik el, hogy még az is izgul, aki alapban nem tenné.

Kisplútó,
Ha csak a min 120 körül van a vas, vagy alatta, az még ok terhesen (info:dokim), még alatta is, mivel a baba miatt higul a vér, nem szabad ugy tekinteni, mint egy "normál" felnőttét. A max érték amúgy is férfiakra vonatkozik (info: kórházi védőnő, kevésbé megbízható), tehát felejtsük el. Az enyém nem kicsit van alatta :?

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Azt még elfelejtettem mondani, hogy amikor a Sotén voltam, ott egy elég forgalmas útra nézett a CTGs szoba. Amikor elment egy busz, jelentősen megugrott a "méhösszehúzódás" görbém. :D
Natival még az 5 percesek sem voltak fájdalmasak. Hogy állsz?

Kép KépKép
lorca

Ági!
Nem tudom mekkora lehet, 2 hete még csak 1955 gramm volt... Mondogatom ám Lillának, hogy visszadugom, nehogy kitalálja, hogy jönni akar! :) Persze, nagyon várjuk már, de azért még ne... :shock:
Ha kiegyezünk a jövő hét végébe (már Hábi is itthon lesz), mehetünk együtt és kibérelhetünk egy két ágyas szobát! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Benne vagyok!!!! :P :P :P
Vendég

Nekiálltam gulyáslevest csinálni... :D :D :D Úgy megkívántam, hogy gyorsan csinálok egyet! Normális vagyok? :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ejnye-bejnye! :lol:
Vendég

Sziasztok lányok!

Lehet még csatlakozni? Nem ígérem, hogy gyakran jövök, de szívesen megosztom Veletek a tapasztalataimat, ill. kérdezek.

Nekem már van egy 3 éves Luca lányom és most ápr. 8-ára vagyunk kiírva (valszeg) egy kisfiúval.

Uzsokiban fogok szülni, mivel 5 percre lakom onnan gyalog, Csapó dokinál, látom, vannak még Uzsokisok.
Első szülésem a Sote 1-en volt. Osztom az előttem szólók véleményét a Klinikáról. Viszont a szülés nagyon profi ott és biztonságot ad a felszereltség. Mégis a kevésbé felszerelt Uzsokit választottam, hátha itt családiasabb lesz a dolog, nem futószalag szerű. Hát kiváncsian várom az előttem szülők véleményét.

A lányomat 9 nappal túlhordtam, szerintem egy tapasztalatlanabb doki rég megcsászározott volna, de az akkori doki szerint magasan volt a gyerek feje és ilyenkor hiába is indítanak, max. császár lesz belőle. Így aztán idegileg kikészültem a várakozástól, de amikor eljött az idő, akkor minden azonnal beállt, ahogy kellett spontán.
Persze voltak kisebb gubancok, de az már mindegy..

Timi- ctg eredményed- nekem azt mondták, hogy amikor így beszűkül, akkor közeledik a szülés. A gyerek már vagy készülődik vagy alszik.
Ezért engem szaloncukorral etettek-karácsony környéke volt, vagy olyan is volt, mikor infúziót kaptam és nézték hogy reagál, ha akkor kiugrott, akkor megint hagyták tovább.
Így, ha naponta néznek, baj nem lehet belőle.

Most csak ennyi.

Remélem jöhetek még.

Bella
bella2

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak délelőtt anyuval elmentünk egy kicsit csavarogni, utána meg aludtam egy kicsit.

Timi:

Ezek tényleg hatalmas kiugrások, múltkor amikor voltam CTG-n egy csajnak akinek már csak 4 napja volt hátra két kiugró vonalja volt az is kb 15 perc különbséggel, ahoz képest ez brutál. Csoda szerintem, hogy nem tartottak bent.

Agiboldi:
Pihenj sokat! Reméljük, hogy nem segített a doki a szülés beindításán.

Gabi:
Pihengess sokat! Gyógyulj, tényleg nem lenne kellemes így feküdni a szüőágyon. Beszéld meg a picurral, hogy várjon még egy kicsit.

Poci keményedés:
Nekem is általában késő délután, este szokot görcsölni a hasam, azt mondta a párom hogy szerinte este vagy éjszaka fogunk szülni.

Lehet, hogy holnap is csak ilyen körül jövök, megyünk vércukor vizsgálatra, meg belgyógyászhoz is. de még ma lehet, hogy jövök.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Láttam egy internetes oldalon róla képet és nagyon guszta volt! :) De legalább nem túl kalóriadús, úgyhogy vacsira is ehetem! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Bella!

Üdv köztünk!!! :P Természetesen csatlakozhatsz,örülünk neked!
Én is az Uzsokiban fogok szülni a Timoval együtt.Sajna a csecsemősökről nem sok jót hallottam,de amúgy minden ismerősöm dícsérte az osztályt!
Vendég

Ágiboldi:

Örülök hogy megnyugodtál! :) Ha meg is piszkált a doki, ebből még nem derül ki, hogyan fog beindulni a szülés. Burkot csak nem repeszt neked kérdezés nélkül. De ha nagyon harcias vagy, megmondhatod neki, hogy nem szeretnéd ha kézzel rásegítene a beindításra, hadd induljon magától.

Timi:

Hát ennyire nem értek hozzá, én is csak azt látom, hogy szép nyugalmi állapotban van Lilla baba. Nem tudom, miért kaptál rá 6-ost. Meg azt se hogy az tkp mit jelent.

Amikor engem CTG-vel néznek, adnak a kezembe egy gombot, hogy nyomjam meg mikor mozog a baba. Ilyenkor jelöl egyet a görbe felett, és ilyenkor azért elég jól látom, hogy mikor mocorog a baba, akkor felmegy a szívverése (ugyanúgy mint a felnőtteknek - ha mozgunk, tornázunk, felmegy a szívverés). Neked nem adtak ilyen nyomkodós kütyüt?

Meg emlékszem egyszer mikor már a kórházba jártam kétnaponta NST-re Zsuzsával, akkor volt hogy ő is bealudt, nem akarta nekik produkálni magát, hát jöttek egy ilyen vibrátorszerű dologgal amit odanyomtak a hasamhoz, azzal jól felébresztették. Semmi kecmec. Szegény baba majd kiugrott a hasamból.

A másik meg hogy az a ketyere amit méhösszehúzódásokra használnak, hát nekem is volt hogy végig 70 és 100 között volt, azt kiderült csak azért mert valami jó feszes, csontos dudorra rakták a hasamon, és az úgy érezte, rohadt kemény a méhem. :?

Viszont a tieden tényleg sok az alacsony és a magas érték is...

Nekem nyílegyenes vonalakat produkál kb a 20-as magasságában... sehol egy keményedés, egy összehúzódás.

Gulyásleves: Én is kérek!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Kicsit később jövök és máris felfordult a világ veletek? :D :D :D

agiboldi
én is tuti frászt kaptam volna, jól tetted hogy bementél így legalább kicsit megnyugodhattál, legfeljebb holnap már szülni mész... :shock:

timocska
a lényeg hogy Lilla jól van, de lehetz hogy mégiscsak együtt szültök ságival? :shock: sőt talán ágiboldi is csatlakozik hozzátok... :D az lenne csak nagy szám :lol:

kicsit irigyellek benneteket...már olyan közel vagytok a picikhez:-)
amióta kész a gyerekszoba naponta többször bemegyek szétnézek és álmodozom :D :oops:

Gabi !
jobbulást bár gondolom két gyerkőc mellett kicsit körülményes a pihi...

lorca
sajna az AB ára azért drágább mert az eddigi 50%-os TB támogatást visszavették 25%-ra.szóval nem a gyártókat kell szidni , nem ők emeltek árat :D

Tegnap este mi is voltunk dokinál.Vhogy nekem sem esett jól a vizsgálat, utána mensiszerű görcseim voltak, amit eddig nem tapasztaltam így vizsg. után.
A jó hír hogy a méhszáj még mindig zárt. A 2000-es scoret már csak nagy jóindulattal adta meg rá... :shock:
Kicsit kifagattam...Mikor induljak ,mi a helyzet a kh-ban stb.
Nos miután messze (50km) vagyok a kh-tól vszínűleg a kiírás előtt pár nappal be kell feküdjek :cry: :cry: :cry: Ha elfolyik a magzatvíz nem mehetek már kocsival ilyen hosszú útra és a mentő nem Kecskemétre vinne...

fejés- Kecskemét
tényleg összegyűjtik az anyáktól a tejet de állítólag pasztőrözik és mindenféle fertőzésre leszűrik! ez jobban hangzik mint amit eddig tudtam.
a magyarázat hogy 2-3 napig a szülés után nincs tejcsid és legalább addig sem tápszert kap a gyerek

rooming-in
Kecskeméten sajna 12 órás :cry: éjszakára elviszik a bébit...
érdekes módon azt mondja a doki hogy sohasincs teltház a baba-mama szobákban :shock: én nem értem a mamákat...nem karják maguk mellett tudni a bébit?
Én megörülök már a tudattól hogy esetleg másra kell bízzam és nem tudom mit csinálnak vele
A jó hír viszont hogy az eddigiekkel ellentétben ha csaszi a vége de jól vagy akkor is kimehetsz rooming-inbe :D

a streptococcus szűrésre csak nézett a doki, de utánakérdez...
kicsit lehidaltam, ekkora újdonságot mondtam volna? :shock: :shock: :shock:

lin
téged leszűrtek Streptoccoccusra?

Tök szép idő van felénk :D Süt a nap eszerrel úgyhogy séttáltam egy jó nagyot!Táppézes papírért a dokihoz, posta ,bevásásrlás stb.

Kismaminak nem kell fizetni vizitdíjat, ha csak a táppénzes papírért mész!!!!!

Viszont el kellett mennem fül-orr-gégszhez mert fáj a bal fülem ill. a porc... :shock: nem talált semmi komolyabb gyulladást ,talán a hallójárat kicsit oedemásabb így kaptam egy kis AB-os kenőcsöt.Kicsit parázva de bekentem a fülem vele, mert már nem tudok ráfeküdni annyira érzékeny.Bízom benn hogy csak lokálisan hat és nem szívódik fel szisztémásan semmi...A drnő szerint legalábbis nem. J a és fizettem kellett vizitdíjat :twisted:

Legyen már csütörtök!!!! :D Olyan nagyon szeretném látni ezt a kis békát... :oops: :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na én még mindig vérzek. Viszont már nyilván nem megyek vissza, ha egyszer hárman is azt mondták, h ez normális... most egész híg. Asszem megtébolyodok. Ez az amit nem bírok, h nem tudom mit kell csinálni. Ha tudnám, h már szülök, és ez amiatt van, akkor jó, így viszont itt fekszek egy k. kanapén itthon, és folyik belőlem a vér, minden terhes szakirodalom már el is temetett, mert ez annyira nagy bajt jelez szerintük, a kórházi személyzet szerint viszont ez teljesen üzemszerű.
Timi együttérzek a bizonytalanság és értetlenség terén. Szülünk vagy mivan?

Kép
Kép
agiboldi

Róki!
Mit jelentenek ezek a számok? Mármint, hogy 6-os. A tegnapi 5-ös volt! Nekem is adtak nyomogatós ketyerét, de mivel nem mocorgott a bébi, nem nyomogattam! :)

Mazsi!
Már csak 2-t kell aludni és látjátok a kis békátokat! :D Én holnap megyek a házidokihoz a táppénzes papírért, kiváncsi vagyok, akar-e pénzt kérni érte! :?
Gyógyulást a fülednek! :)

Bella!
Üdv a kis csapatban! Eleinte én is Csapóhoz jártam, csak már az elején mondta, hogy annyi szülése lesz az idén (láttam is a naptárban), hgoy már nem vállal el. Így átmentem Hábermayer dokihoz. Nekem eddig szimpi volt az Uzsoki, a szülésznők nagyon kedvesek! A csecsemősökről én sem hallottam túl sok jót... de majdcsak kibírjuk azt a pár napot! :)
Majd mesélj még magatokról!

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi!
Hát nem tudom, én is tuti idegbeteg lennék a helyedben!!! Nekem sincs fogalmam se, hogy a 10 perces keméynedések ugyanazok-e, mint a 10 perces fájások? Lehet, hogy befekszek egy kád vízbe, aztán majd kiderül. De a helyzet változatlan.
Lehet, hogy majd 6 után kellene bemenned újra a kórházba, akkor már műszakváltás van és más doki talán mást mond! :shock: De nem tudom mit tennék a helyedben...

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
várj egy kicsit aztán ha nem javul a helyzet szólj be megint a kh-ba!!!
boldi mocorog? mert akkor biztos nincs nagy baj! de nyugodtan csörögj be rájuk, ez a dolguk!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Igen igen mocorog, mást se csinálok csak őt figyelem..

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok én a 2006-2007 téli babakban vagyok csak olvasgattalak titeket!

ágiboldi::nemkell megilyedned és visszamenni sem kell a korházba!!!nekem az első komolyabb vizsgálat után majdnem 3 napig volt véres folyásom!!!asztán a kövi után már alig és azután már semmi!!!nemtom hogy magzatvizet nézett e a dokid de ha nem akkor majd akkor is számíthatsz ilyen véres folyásra!ez teljesen normális.mondom nekem is volt és most van egy gyönyörű kisfiam!!!
nem okoskodni szeretnék csak megnyugtatni!!!!!!!!semmi baj nincs sem veled sem a babáddal.meg még időd is van a szülésig.nyugi mert ha idegeskedsz sokkal rosszabb lessz neked is és a babádnak is..feküdj el olvass vagy nézz tévét és neis gondolj a vérzésre.

könyű szülést mindenkinek és egészséges babákat!
kismama18

Kismama18, nagyon köszönöm :) ez megnyugtat. Most pont az interenetet bújtam, h valaki írt-e már ilyet. Mert az a rémísztő, h a könyvek mind elintézik azzal, h ha vér folyik, akkor nagy a baj.. Megnyugtat, h másnak is volt már ilyen, köszi!

Kép
Kép
agiboldi

most hogy mindannyian ijesztgettek itt, a korábbi szüléssel, gyorsan összecsomagoltam én is az SOS csomagot :D :D :D
Egész jól befért minden, még a mellszívót kell bele tegyem, hajszíárítót ja és néhány pelust Leának.

egyedül maradtam itt estére :cry:
a párom elment apukájával,öccsével és 1-2 haver bevonásával fiús estét tartani...
utálom mert nem szeretek egyedül lenni főleg most :twisted:
na mindegy.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Ne utáld, nekik is szükségük van egy-egy kikapcsolós napra! Tudom, hogy rossz egyedül, de inkább gondolj arra, hgoy nemsokára hazajön és melléd bújik az ágyba! :D
Jó, hogy említed a hajszárítót, nekem eszembe sem jutott! :)

Balázs meg vidéken van, most tart hazafelé! :shock:

A 10 perces keményedések elmúltak...

Ágiboldi!
Hogy vagy???

Timi
Kép Kép
timocska

jaj, nem a páromat utálom!!!!! :D ezek szerint félreérthető volt amit írtam...isten ments, hogy ilyet mondjak , őt imádom :D :D :D
az egyedüllétet utálom :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi mizu?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hát elvagyok, még indig vérzek, de mostmár halványabb piros, hígabb. A hasam nem fáj, aludtam eddig :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Nagyon gratulálok mindenkinek, aki már babázik! Én is csatlakozok közéjük: Petra is febr. 14-én megszületett. :-) Ma engedtek haza a kórházból!
Ágiboldi, Akira: Ti hogy álltok? A kórház márc. végéig nem zár be, utána állítólag magánkórházzá alakul.

Mindenkinek jó egészséget és könnyű szülést! :-)
elmo

elmo

ez aztán a bálint napi ajándék :D :D :D
azért egy sztárfotót dobj fel a művésznőről ha lesz egy kis időd :D

nagy nagy gratula!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Elmo, nagyon nagy gratula!! Írhatnál, milyen volt a szülés, és milyen volt a Schöfi??
Várjuk a képet Petráról :D

Kép
Kép
agiboldi

Bella,
üdvözlet itt. Remélem, jó sok időd lesz azért irogatni. Luca ovis? Hogy magyaráztátok el neki a dolgokat? Mivel Nat még csak 21 hós, nem hinném, hogy túl sokat felfogott, de 3 évesen gondolom, már igen.

Mazsi,
Nem tiltakozhatsz az idegen tej ellen? Nem túl jó kezdet, hogy cumiból kap először. A két szopi technika teljesen eltér, vszínűleg amúgy is szétrág elsőre, minek rontani a helyzeten? Ahogy nemrég olvastam, ha arra lenne szüksége a babának, hogy azonnal legyen tej, akkor lenne, vagy kihalt volna az emberiség. A babának kb egy kiskanálnyi tej kell, annyi meg csak összejön, abba a cseresznye méretű gyomrába.
A Streptoccoccusra mint kiderült számomra, automatice szűrnek, BSH címszóval, amikor a második ellenanyag tesztet csinálják vhol itt a vége felé. Legalábbis a Pétrfyben.
Optimistán hangzik a hajszárító :D

Agiboldi,
Magzatburok repedés után 24 órát szoktak várni, utána indítják a szülést. Azaz addig biztonságosnak ítélik, akármi is van. Ha aggódsz - amit nem csodálok - holnap reggel is bemehetsz a kórházba. Közöld, hogy görcseid vannak. :wink: Max egy kicsit idegesnek gondolnak. De kit érdekel?!
Egyéb szülést jelző dolgok, pl hasmenés?

Timocska,
Uh méret: Ez amolyan magam megnyugtatására is, mivel egy cipőben járunk. A tévedési százalék még annál is nagyobb, mint gondoltam. Ma panaszkodtam picinyemről szomszédunknak. Eddigi statisztikámban nála tévedtek a legnagyobbat. Amikor megnézték a babót a szülés előtt, annyit mondtak, hogy ez aztán egy óriás lesz, amolyan 4, de inkább 4.5. Ehhez képest 3500g/53cm volt, ami egy teljesen normális méret, a könyv szerinti átlag 3400g és azt hiszem 52 cm. Ha majd egy kilót tévedhet, akkor lehet, hogy nemis olyan pici.

Elmo,
Gratulálok Petához! Számolj még be bővebben, hogy is zajlott az esemény!

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Szia! Ja, mi már találoztunk a zuglóiakban! Luci még bölcsis, mivel ugye tavaly dologztam végig, ő meg akkor még csak kettő volt, dec. végén töltötte a hármat. Így majd jövőre megy oviba. Egyébként mindent ért, kérdez, ha vizsgálatra megyek (pl. ugye visszateszi a doktor bácsi a kistesót?) és a játékaiban játssza ki ezt az egész helyzetet. Hú, akkor nálatok kicsi lesz a korkülönbség. Lesz segítséged?

Timi- nem vállalt már a Csapó? Nahát! Ezt a luxust már a dokiknál!
De a Hábit mindenki dícséri, még a gondozónő a bölcsiből- már idősebb évjárat-is kedveli. Nekem tetszik a Csapó stílusa, a sotés dokim fontos ember volt, aki mindig sietett és legyintett mindenre. Persze szülésnél dől el a dolog.

Sági- Nem jók a csecsemősök? Flegmák?
Ja, eddig úgy tudtam nem lehet szülésznőt választani az Uzsokiban, ez változott vajon? Mondjuk én nem nagyon akarok választani, elég lesz a dokinak perkálni, de ha vannak rosszabbak azt ki szeretném kerülni.
Ja és az Edáról mi a hír, lehet kérni? Nekem az elsőnél kellett miután badták az oxitocint és azt mondták feküdjek... Na ez az amit szülésnél nem lehet-feküdni, pláne fájásráerősítéssel.

Ja, még annyit, hogy a keményedés és a fájás között a fájdalom a különbség, a keményedés csak kellemetlen. Mondjuk, sztem nagy különbség, hogy pl fájással nem tudsz lefeküdni az ágyra, hogy majdcsak elmúlik, mert kilök az ágyból. Keményedéssel meg igen.
Vagyis nálam így volt.

(Nyugis) jó éjszakát!

Bella
bella2

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat!!!!!Igazán hálás vagyok!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Streptoccoccus:
Nekem 38. héten nézte meg a dokim. 39. hétre kiderült, hogy van!
Persze, hogy egyből frászt kaptam, és a dokimat okoltam, hogy miért nem lehetett ezt előbb megnézni....
6 napos antibiotikumot kellett szednem. Izgultam, hogy Martin időben jöjjön!!! Pont 40. héten meg is érkezett, szerencsére, minden gond nélkül.

CTG:
Szülés előtt 4 órával, a 10-es sávban hosszú, egyenes csík. Ctg után ultrahang, amin szintén nem volt látható, hogy pár óra múlva szülök. :D :D :D

Könnyű szülést és gyönyörű, egészséges babákat kívánok!!!!

Era
(Persze, ha van kédés, én is szívesen segítek!!!!! A Dél-Pestiben szültem)

KépKép

KépKép
lingelera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?