Sziasztok!
Rolex!
Ez a meleg jól kikészít Téged (is)
Fel a fejjel! Én azon imádkozom, hogy a kánikulai július után, jöjjön egy hűvöske augusztus. Hátha akkor jobb passzban leszel Te is! Az érzékenység ilyenkor igenis természetes. Nem vígasztalásként, de Marcival pocakosan, mi Gáborommal a vége felé iszonyatosan sokat veszekedtünk, persze az én hülyeségeim, érzékenységeim miatt. Tudtam, hogy 90%-ban nincs igazam, de akkor is csináltam a fesztivált. Ez van, majd elmúlik...
A forgatás miatt pedig ne aggaszd magad!
Kata!
Ócsó festék
Matrac
Van ez így, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok. De majd az IKEA mindent megold
Drukk, hogy megkapd a haladékodat a dokkertől!
Edit!
A málnalevél elméletileg lazítja a méhizomzatát, így megkönnyíti a tágulást. Marcinál is ittam, igaz, hogy akkor a 40+4 napon totál zárt voltam
Nem baj, most is iszom, hátha... Én gyógynövényboltban vettem, és a betöltött 36. hét után, azaz a 37. héten kezdhető el az ivása.
A Laktoherb teát tutira nem iszom még a kórházban. Sőt ha az az édesköményes, akkor nagyon kell figyelni majd, hogy a Babád, hogy reagál rá, mert pocifájást okozhat. Ja és semmiképpen nem olyan dózisban kell inni, mint a dobozon van, mert az túl erős.
Bali!
A BabyOutletről már írtunk, ez a régi Megatoys helyén működik. Én csak egyszer voltam, de nem voltam elájulva az áraiktól. Babakocsit mondjuk a Katáék ott vették... Lehet, hogy más ajánlani fogja?
Évi!
Nyugodtan egyél görögdinnyét, a benne levő víz duplán jó ebben a melegben, meg a vizesedés ellen is!
Krisszi!
Félreértettél, a Péterfyben is "csak" a szülőszoba folyosóján van légkondi, de érezhető az elszeparált szülőszobákban is a hatása. A szobákban nem hiszem, hogy április óta nagyobb fejlesztések történtek volna, sőt a Párom az egyik vizsgálatkor látta, hogy osztogatják a szobákba ventillátorokat, így talán az lesz. Majd vasárnap, amikor legközelebb megyek, akkor rákérdezek, milyen állapotok uralkodnak... Kicsit tartok ettől a hosszan tartó melegtől.
Ex-kollegák is jó fejek, a lényeg a lényeg
Megnéztem, Marcival 2 kilót híztam az utolsó hónapban. Most sem szeretnék többet, mert akkor még összességében mindig kevesebbet híznék, mint Marcival (most tartok 10-nél, Marcival 14 jött rám). Juhéjjj!!!
Druszám-Nózi!
Két érzékelőfejet raknak a pocakodra majd az NST alatt, az egyik a baba szívverését méri, a másik a fájások erősségét. A kezedbe adnak majd egy éjjeli lámpakapcsolóra emlékeztető gombot (legalábbis a Péterfyben ilyen van), amit akkor kell megnyomni, ha érzed a baba mozgását. Azért kell, mert ahogy mocorog a baba, akkor felmegy a szívveréseinek száma. Egyébként a normál érték 120 és 150/160 között van, de mozgás alatt akár 170 fölé is mehet.
Adatokat beírtam!
Gabi!
Örülök, hogy itt vagy újra!!!
Elhiszem, hogy lefáradtál, hogy Petid nem aludt rendesen napközben, engem is ki tud készíteni Marci, ha még csak el is húzza az elalvás idejét...
Nálunk is ugyanez van ruhatéren. Amikor Marciét előkaptam, csak lestem, hogy mennyi picike rucija volt anno és persze én sem tudtam megállni és vettem még Beninek. De eddig a szekrénykében még elférünk. Egyenlőre
Klasszak a képek! Édes kis husis, formás Petid is, mint az én Marcim
Sz_Kata!
Anyukád nagyon jó fej! Tudja, hogy kell "kibújni" a takarítás alól, vagy alszunk egy nagyot, vagy Balcsizunk
Balcsi tutira jót tett Petikének is, nem csak Anyujának
Hú, ügyes vagy hízás téren! Gratu! Persze a hányást nem irigylem ám!
Táppénz/gyed/tgyás: sajnos az első részlet utalása elég nehézkesen megy az állambácsi részéről, aztán utána összeszedik magukat. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy ha nagyon régen (2-3 hónapja) nem jött egy vacak fillér sem, akkor telefonáljon. Csak gondoljatok bele, ha mi nem fizetnénk azt a rohadt járulékot, rögtön lenne következménye... Igenis, kapják össze magukat. Ja és már annyiszor írtam, hogy figyeljetek az összegre, engem anno a táppénznél megpróbáltak átvágni (70%-os mérték helyett csak 60%-ot utaltak). De reklamáltam, és helyrerakták a dolgokat (persze bocsi az nem volt!).
Én nagykabátban kergetném az okostóni meteorológus bandát a tűző napon, hogy érezzék, milyen sz@r nyarunk is van az idén
Már most olvadozok a hálónkban, mert persze ide süt a nap! Annyira unom már!!! Éjjel alig aludtunk: hajnal 4-kor kutyákra ébredtem, aztán Marci kelt állandóan, mert csipkedték a k. szúnyogok. Utána Párommal cirka 1 órán keresztül szúnyogvadászatot tartottunk. Utána 2 óra alvás, majd 3/4 7-kor a szomszéd teherautóira ébredtünk
A tegnap éjszaka sem volt sokkal jobb. És még ajánlgatják, hogy szülés előtt ajánlatos kipihennie magát az embernek, csak nem itt, nem ebben a melegben, nem ebben a zajban, és nem ennyi szúnyog mellett.
Egyébként jól vagyok
Tegnap este megvolt az uh. Hát egy kicsit beijedtem, mert bár méretre minden rendben van (összehasonlítva Marcival, kb-re ugyanolyan méretekkel bírnak), de a doki szerint a normálisnál kevesebb a magzatvíz. Rákérdeztem, hogy ez mennyire baj és persze megnyugtatott, hogy max. nem várja ki az idejét. Remélem csak ennyi és semmi komolyabb. Ja meg olyat is kérdezett, hogy nem vettem-e észre esetleg magzatvíz szivárgást! Nem akartam leszúrni, hogy olyan hülyének néz, hogy ha észrevettem volna, akkor nem jöttem volna be a kórházba?! Végül a kenetvételnél meg is vizsgált és megnyugtatott, hogy tényleg semmi szívárgás.
Utánaolvastam egy kicsit a neten és azt írták, hogy ha a gyomor és vesék normálisan telítődnek, akkor nincs gond. Ezzel nálunk minden rendben, meg a köldökzsínór véráramlását is lecsekkolta a doki, az is okés volt. Mondjuk ismerem a dokimat annyira, hogy ha bármitől tartana, akkor inkább befektetne, vagy visszarendelne vizsgálatra. Egyébként "csak" vasárnap kell mennem a következő NST-re.
Bocsi, hogy ennyit rizsáztam róla, de az írás közben próbáltam magamat is megnyugtatni...
Puszi: Melinda