Új privát üzeneted érkezett!

Viola!

Itt vagyok,nincs semmi baj,csak csináljuk a lakást párommal,ajtó festés, babaszoba,spejz,és igaz olvasok minden nap egy kicsit de nincs erőm írni.
Eddig jól bírtam a meleget ,semmi rossz nem volt,de most 3om napja fáradtabban kelek ,mint mikor lefeküdtem.És mintha elkezdődtek volna a jósló fájások,amit ugye nem tudom milyen,de minden nap 3X megkeményedik az egész hasam és alul egy csíkban tompa ,majd erősödő majd 10másodpercig számolok és elmúlt egy fura fájás kellemetlen érzés van.
Anyukám azt mondta erre ajaj,de mivel Én nem tudom milyen egy jósló fájás nem veszem komolyan,majd megyek dokihoz 31-én és megkérdezem.Baba rengeteget ficánkol ennyira aktív rég volt,és eddig mindig hagyott éjjel aludni,de most csak úgy rúgdos a drága.
Szóval minden rendben van .de köszi,az aggódást.

Remélem Te jól vagy,és nemsokára kint lesz a Baba.

Gigaboszinak Én is gratulálok és nagyon Édes a képen a kis Peti.
suezika
suezika

Sziasztok!

Gigaboszi!
Nagyon aranyos a kissrác, szép formás baba! Gratulálok még egyszer.

Mamy!
Igen eredetileg a Panangin szívgyógyszer, Mg és K van benne.
Volt osztálytársam és sógórnő is azt szedte terhesség alatt, sőt, a sógórnő nem is keményedett mégis szedte. A Németországban élő sógórnőm is szedett Mg-ot. A pezsgőtablettáknak nem vagyok híve, nekem a doki ezt mondta ezt szedjem, ezt szedem. Neten azért rákerestem meg utánanéztem célszerű-e illetve ésszerű-e. Ész nélkül nem szedek semmit, főleg, hogy gyógyszeriparban dolgozom/dolgoztam.... :D

Szép Napot Mkinek! Mi keresztelőre megyünk délben.

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy! Látom majdnem egyszerre küldtük el :)))
Örülök, hogy megnyugodtál. A sok K-tól sincs semmi najom, vérképem tökéletes minden tekintetben, na jó van egy kis vérszegénység :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Szépjóreggelt!

Peti nagyon édes, gyönyörű, formás baba! Sok-sok egészséget és boldogságot az egész családnak!

Magnézium: nekem folyamatosan kellett szednem (napi 2-t), pedig nem keményedtem... lehet, az ikrek miatt. Aztán a kórházban napi 3-at (uis a magnézium jó a magas vérnyomásra). Most is annyit szedek. Aztán a 36. hét táján abba kell hagyni úgy általában, és akkor jöhet a málnalevél-tea.

Keményedések: én egyáltalán nem keményedek, csak a feneküket/fejüket érzem, ahogy mozognak. Ez azért más...

Alkoholos fagyi: fura, jobb helyeken a kelyheknél feltüntetik, hogy alkoholos... én is (be)szóltam volna, ami azt illeti! Nyamm, most nagyon megkívántam egy haaaatalmaaas kelyhet... Délután elcipelem a férjem egy jó nagy adagra :wink:

Témánál maradva: előrehaladott kismamáknak (főleg szülés előtt alig pár nappal) egy csomó mindent nem tanácsos enni, például puffasztó ételeket, nehéz kajákat. Ehhez képest úgy készüljetek, hogy a kórházi koszt zömmel ilyesmikből áll. A SOTE II-n pl. meglepően ízletesek voltak a főtt ételek, és változatosak is, a hús pedig abszolúte ehető volt (nem mócsingos, rágós), de erre egyáltalán nem ügyeltek - a legdöbbenetesebb a kelkáposztafőzelék volt, a 40 fokban.

Puszi - Kata

ákata2

Sue,

jaj, olyan jo, hogy irtal es nincs semmi baj veletek. Tenyleg furcsallottam, hogy olyan hirtelen eltuntel... Remelem jol haladtok a munkalatokkal.

Mamy,

a napi 2-3 kemenyedes szerintem gyakorlatilag semmi, en nem szednek ra gyogyszert semmi keppen sem. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a magneziumot vagy rendszeresen szedjem, vagy sehogy sem, mert annak nincs semmi ertelme es hatasa, hogy az ember egyszer-egyszer bekap belole. En 5 honaposan voltam repulovel kulfoldon, akkor viszont kifejezetten ajanlotta, hogy az utazas elott nehany nappal kezdjek el szedni naponta 2-3 szem MagneB6-ot es szedjem addig, amig haza nem erek.

Viola (38+0)
fj35

Sziasztok!

Gigi - nagyon sok gratula Petihez és kívánok Nektek jó egészséget és sok-sok tejecskét!!!

Lányok, akkor MADARÁSZ UTCA: KEDD 16 ÓRAKOR, NEM KELL BEJELENTKEZNI.

Jadey, elmúlt végre a rohadt gyomorégés, köszi a Rennie-tippet, de valahogy kihúztam nélküle. Ittam tejet, brrrr.

SzKata - Karma a hely neve, a Westend tetején van, ki lehet ülni a teraszra.
Lányok, NE EGYETEK csirke fajitast babásan! :lol: K. finom, de én mondom, nem éri meg :lol: vagy ok, egyetek, de ne este 10-kor :lol:

Ranpo, Ranpo - úgy látszik, ez a sors keze :lol: (Nem fogod elhinni, de pénteken én is levánszorogtam a pedikűröshöz, életemben először, iszonyatosan fostam, de kellemesen csalódtam.) Nálatok is ilyen dögmeleg van? :lol:

Bujka - a szocpol felháborító, szemétség, h csak 35 éves korig lehet igénybe venni.
Borotválás :lol:
A babák fejlődése tényleg teljesen egyéni, lelkemre is kötötték h ignoráljam a játszótéri összehasonlítgatós megjegyzéseket, h az enyém már ül, az enyém már jár, az enyém már internetezik. :lol:

Nózi - mi is most festettünk, ebben a melegben két nap alatt kiment a szag. Szellőztessetek sokat!

Bunny - a fejfájás miatt részvétem, igyál nagyon - nagyon sok szénsavmentes ásványvizet!

Dorka - Meglátjuk, milyen lesz az egyedüllét a picivel. Tényleg félek...
sajna Anyukám nem igazán gyakorlatias, nem tudom, mennyire tud majd segíteni, pedig öt percre laknak tőlünk. Meg sajna ízületi gyulladása volt, alig bírja felemelni a karját. Szal inkább én segítek neki :lol:
A kozmetikusomnál csak a gyanta jöhetne szóba, azt meg várandósan meghagyon a fakíroknak :lol: egyébként meg se kottyan, de most egyszerűen NEM VAGYOK RÁ KÉPES. :lol:

Livi, a borotva ilyenkor messze a legbiztonságosabb és legkíméletesebb módszer, a szőrtelenítő krémet nem ajánlják, mert az végülis egy elég drasztikus vegyi anyag, ilyenkor okozhat allergiát. Persze ez is egyéni, de rá is van írva, hogy a lenti :) részeket nem ajánlatos ezzel kezelni. Ha viszont neked bevált, akkor ok! :)

Rönci, Bujka - pont az a szemétség a Jonhson meg az egyéb "mesterséges" fürdetőkben, hogy az allergia kb 5-6 nap múlva alakul ki, tehát a kórházban még tutinak tűnik minden, aztán Anyuka hazaviszi a babát és majd csak otthon jön ki a gáz, ha kijön.

Borotválás - a kórházban állítólag nem valami kíméletesen csinálják, utána iszonyatosan ki szokott pattogzani a bőr, van, akinek jól be is gyulladt. De asszem nem az egész felületet szedik le - de szerintem szexi a full szőrtelenség :lol: ez persze a magánvéleményem, ne kövezettek meg érte :lol:

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Nagyon édes, formás a kis Peti baba. Még egyszer sok boldogságot és jó egészséget kívánok a családnak! Na meg sok-sok tejcsit!

Krisszi
Újra egy csapatban! :D
Örülök, hogy jobban vagy!
Én is először voltam pedikűrösnél és kicsit félve próbáltam ki, de szerencsére megvan az összes lábujjam. :lol:
Iszonyú meleg van nálunk is. Újpalotán lakunk egy 1,5 szobás lakás hatodik emeletén. (Panel) Egész nap ide süt a nap. Most éppen megy a ventilátor és a szobában 30 fok van. Vajon kint mi lehet?

Nózi
Szerintem is nyugodtan festhettek, csak jó alaposan szellőztessetek utána. A falfestékek általában vizes bázisúak. :)
Pár hónappal ezelőtt mi is kifestettük a babaszobát, de most párom lezománcozta volna a csöveket meg a radiátort. Na erről inkább már lebeszéltem, mert a zománc festékek higító bázisúak, és az aztán tényleg sokáig engedné a szagát.

Hűha, mennem kell kutyukat sétáltatni ebben a "kellemes" időben.
:roll: :roll:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Hú, de irigy vagyok, hogy valahol esett az eső tegnap. Nálunk csak az említett dörgés, éjjel villámlás, de egy csepp eső, annyi nem esett. Most legalább egy kicsit szűrtebben süt a nap, felhős az ég, de a lakásban így is garantált a 30 fok :twisted: De hátha esik majd!

Gigi&Péter!
Gyönyörű Babócátok van!!! Gratula!!! Puszi a tündéri lábacskájára!

Évi!
Párod hiánya :( Tényleg nem lehet könnyű. Kitartást a visszaolvasáshoz!
Kuksizd majd meg a táblát :wink:

Edit!
Nekem Marcinál volt olyan sztorim éjjelente, hogy ha Kisnagyságának nem tetszett, hogy pl. a bal oldalamon fekszem, addig-addig rúgdosott és nem hagyott aludni, hogy kénytelen voltam visszafordulni a jobb oldalamra. Beni ennyire nem akaratos! Remélem később sem lesz az! :roll:
Strand? Isten mentsen, én ott is megdöglenék a melegben! Meg a habtestemet már inkább nem mutogatom. Nekünk a kertben van egy nagyobb felfújható medencénk, amiben tegnap is pancsoltunk egy picit hármasban. Bocsi négyesben! Igaz, a víz olyan meleg volt, mint a pisi (bocsi :oops: ), így különösebben nem hűtött, de jól esett a pocaknak :D
Én nem nagyon keményedem. Semmi fájás, pedig nekem már igazán jól jönne :lol:
A Dorina melltartó nagyon jó! Én két éve nyúzok kettőt és az anyaga ugyanolyan jó. Te merre is laksz?

Nózi!
Üdv közöttünk és gratulálok a kisfiatokhoz! Mi lesz a neve? Hol fogsz szülni? Egyébként is érdekel, de mint kinevezett táblafelelős különösen :lol:
Szerintem a festés nem gond, persze jobb, ha minél előbb megcsináljátok. Én nem értek ezekhez a párolgásokhoz, de már annyi rémisztő, ijesztgető dolgot hallani innen-onnan, hogy lassan levegőt sem szabadna vennünk :roll:

Kata!
Gratu a sok babaholmihoz! Most már egyre nyugodtabb vagy, gondolom :D Várjuk a képeket!

Kata, Erika!
Szerda :wink:

Rönci!
Köszönöm a Péterfys infókat! Nem is fogom magamat azon aggasztani, hogy vihetek-e fürdetőt. Viszek és punktum! :lol:
Tehát úgy érted, hogy minden csütörtökön vagy benn 13 órától? Majd meglátjuk, hogy időzít Beni. A számodat mindenképp felírom és jelzek! :wink: És tényleg ne a 3.-on találkozzunk!
Szerintem az a kis alkohol nem ártott volna. Persze, nehogy azt hidd, hogy zugivó vagyok 8)

Mamy!
Igen, a betöltött 36. hét után lehet inni a teát, így én már 2 napja lelkes málnalevél tea ivó lettem :lol: Az íze nem túl jó, de iható!

Sue!
Az én fejemben is többször megfordultál, de én meg voltam róla győződve, hogy nyaraltok. Hát nem, hanem felújítotok. A lényeg, hogy rendben vagy! Azért vigyáz Magatokra, mert szeptember 11. még messze van...

Krisszi!
Szocpol jár 35 év után is, csak akkor már a fele :twisted: Mintha utána már valami satnyadék lennél, fúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!
Anyukámmal detto ugyanez a helyzet, sajna. Mind a gyakorlatiasság hiánya terén, meg Neki is gerincsérve van és néha tiszta ramaty Szegényem. Én sem kaptam túl sok gyakorlati segítséget Tőle Marci pici korában, de aztán valahogy túléltem: közbelépett az anyai ösztönöm! :D

Tegnap meg volt Benivel az első NST-nk! Ez a gyerök nagyon rendi volt, olyat mocorgott, hogy alig győztem nyomkodni a (pánik )gombot! Az ügyeletes doki üzente is, amikor aláírta az eredményt, hogy nagyon ügyik vagyunk A szülésznővel is tudtam legalább beszélgetni egy jót, EDA-ról, császárról stb.
Nagy-nagy gyönyörűség és megkönnyebbülés volt, hogy van klíma a szülőszobán. Persze, nem közvetlenül a szobákban, hanem a folyosón, de megkönnyebbülés volt belépni az ajtón. Ezen paráztam, hogy hogy fogom én bírni, ha a szülés alatt is esetleg ilyen hőség lesz. Bár lehet, hogy akkor nem ez lesz a legnagyobb bajom?!

Érdekes volt, ahogy ültem a vizsgálat alatt egyedül a szülőszobán, annyira felelevenedtek bennem az élmények Marci születésével kapcsolatban. Szabályszerűen kirázott a hideg (persze jó értelemben!), amikor arra gondoltam, hogy 1 hónapon belül ismét a kezembe kaphatok egy meleg, csúszós kis csomagot, a második Kisfiamat :D Most már én is várom nagyon!!!

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

azta, de sokára kerülök még sorra.... :shock:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok,

Itt a belvárosban elég komoly zuhé volt. De így is meglehetősen elviselhetetlen a meleg.

Giga!!!
Nagyon szép a fiad! Sok örömöt kívánok Nektek!

Lányok, nincs étvágyam- ha rajtam múlna semmit nem ennék. Alig várom, h menjünk orvoshoz. A h. férjem úgy leszidott vezetés közben, h egy merő görcs vagyok.
Szerintem rám nagyon erősen hatnak ezek a kinti-benti viharok..:(
Puszi Nektek,
Rolex
rolex

Jadey

Nem voltam pénteken, mert megszünt a fittmama tisztségem. Elfáradtam. Eddig bírtam a rohangálást- mostmár lelkiismeretfurdalásom van, ha keményedem.
Inkább nem csinálok semmit. Az egyik nap elmentem vásárolni a barinőmmel és 15 percekre le kellett minden üzlet előtt ülnöm. (Amig Ő egyedül nézelődött..)
A forgatás lányok....remélem annyira azért nem égettem magam.
Rekkenő hőségben villamosozni, metrózni, postán, jegyirodában etc sorban állni. Majd értelmeseket nyilatkozni. (nem ment) közben eljátszani, h rosszul vagyok...
Remélem kivágják a ciki bakikat. Kivülről nézve nem neveztem volna magam értelmiséginek.. Nem tudok beszélni, ha tudom, h felveszik. Nagyon elfáradtam.. Ömlött rólam a víz.. Jól fogok kinézni.
rolex

Sziasztok, Lányok!

Legutóbbi napjaink tapasztalatai: olcsó festéknek híg a leve, lassú a száradási ideje, ráadásul nem is fed rendesen... Ez egy szomorú tény, aminek folyománya: még mindig nem készült ez ez a getva kéró. Tapasztalatokat levontuk, de inkább ne kellett volna fentieket tapasztalni - ehelyett vettünk volna heroinárú, de rögtön fedő etvaszt, rég kész lennénk... És tele vagyunk léggyel. Ez az állatfaj nemcsak a kakaszagot szereti, úgy látszik, hanem a diszperzitet is :evil:

Melinda,
örülök, hogy jól sikerült az NST-vizsgálat :D Irigyellek a medencézésért, nekünk még nincs sajnos, majd a csajokkal :lol: Azt nem mondanám, hogy nyugodt vagyok, inkább fásult. Nagyon várom már, hogy elkészüljünk. Megpróbálok a dokitól pár nap haladékot kérni befekvésileg, mert szeretném látni a kész kérót. És nem szívesen hagynám itt a férjemet egyedül gebődni a felújítással (igaz, segíteni nem tudok, de legalább lelki támaszt nyújthatok, és ez is valami :wink:).

Rolex,
miért szidott le a férjed? Csak nyugi!

Évi,
gondolom, a kutyusod nem túl aktív ebben a melegben. A mieink bent héderelnek a kövön, mint két kinyúlt béka, olyanok :D Részvétem a 30 fokért. Nálunk "csak" 28.

Krisszi,
én azt hittem, totálba leborotválnak! Különben mi értelme? (Császránál pl.) Én már sajna nemigen érem el a kényesebb helyeken magamat a gigászi hasamtól, úgyhogy kénytelen vagyok a nővérre bízni magam (a férjem tuti nem merné megcsinálni, nem is ragaszkodom hozzá). Majd elválik... Mindenesetre viszek a kórházba egy penge borotvát. Csirkés cucc: most zömmel a fagyi és a dinnye csábít, de ha már nem szoptatok, tuti kipróbálom majd!

NAPRAFORGÓ,
minden rendben veled? Nagyon rég nem írtál!

ákata2

Nagyon sok- sok gratula A Petikéhez gyönyörű kisbaba!!!!!! :lol:

Lányok a borotválás témához csak annyit:-én észre se vettem amikor a szülésznő megcsinálta pedig mindkét lányomnál ők csinálták és tényleg semmit se éreztem. A melegről annyit, hogy nálunk szinte mostmár elviselhetetlen a meleg. Bár most esett pár szem eső, de a levegő a lakásba nem hül semmit. :oops:
Nózi: Örülök, hogy csatlakoztál, mert itt mindíg sok érdekes téma szóba kerül hátha neked is hasznodra lehet.
baboka

Ákata,

Semmi különös, csak a Thököly-n valahogy még mindig nem vagyok tisztába a sávokkal. Ha követem a sávomat akkor az a baj, ha nem, akkor meg az. Agresszívan szólt hozzám. Valahogy mostanában 100x érzékenyebb vagyok. Totál kiborít egész napra egy bunkó beszólás vagy tett.
rolex

Sziasztok!

Megjöttünk keresztelőről, a templomban legalább jó idő volt...

Melinda!
Én Tatabányán lakom, Pestre jártam egyetemre és ott is dolgozom/tam.
Ahogy elnézegettem a táblát, a többség budapesti. Tök jó, hogy már megvan az utolsó 3 oszlop, meg amúgy is jó nézegetni ki, mikor, kit vár, hol :)

A málnalevél tea mire is jó tulajdonképpen? Hol lehet beszerezni ezt a teát? Betöltött 36.hét után lehet inni ugye?

Laktoherb szoptatós teát fogtok inni a kórházban?

Edit

Kép
Kép
edi78

Giga-család!

Valóban gyönyőrű a kölök, én is ilyet akarok!!!!!!!!!!!! :D :D De hogy-hogy már cumizik, máris sírós? :shock: :)

Lányok!

Most nézegetek valami magazint és vanna benne ilyen üzlet, hogy Baby+Outlet, Soroksári út, de nem emlékszem, hogy erről írtatok-e... Oda nem érdemes benézni?

Livi

bali78

Edi!

Nem fogunk, mert fájt tőle a fiam hasa... Meg egyébként sem evett az első 3 napban, tehát később lehett volna szükség rá... Én az alkoholmentes sört ajánlom... :)

Livi

bali78

Sziasztok!

Ahogy elnézem mindenki szaunázik otthon, mert akkora a hőség lakáson belül is. :evil: :evil:
Jó lenne, ha már pár fokkal kevesebb lenne kint. Kitartás mindenkinek! :)

Bujka,
Köszi a táblát és az együttérzést. Bocsi, hogy rátok zúdítottam a panaszomat, de olyan jó volt valakinek elmondani. :oops:
Kerti felfújhatós medenke? Hmmmmm, de jó. Azt hiszem beállok a zuhany alá és lehűtöm magam. :wink: :lol:

Rolex
Ebben az iszonyú melegben nekem sincs étvágyam. Meg se mondom a páromnak, mert azt hiszem én is hallgathatnék miatta.
Nekem a gyümölcs meg a fagyi jöhet minden mennyiségben. :)
Mostanában nekem is sokat keményedik a pocim, pedig próbálok pihenni amennyit csak lehet.

Lányok!
Lehet görögdinnyét enni? Valahol azt olvastam, hogy nem ajánlják. Azóta nem merek dinnyét enni, pedig nagyon imádom.
Az igaz, hogy néha picit vizesedik a bokám, de reggelre mindig elmúlik.

Ákata
A lakásfelújítás valóban nem egyszerű dolog, és persze mindig egy csomó pénzt emészt fel. Hidd el a végeredmény mindenért kárpótol majd, ha készen lesztek. Együttérzek veled. :)

Nálunk is fekszik mindkét kutyu. Ők sem bírják a meleget.

KépKép
ranpo

Livi,
mi a Baby Outletben vettük a bkocsit, leértékelve. Egyébként a Brendon outletje, ki lehet fogni olcsóbban dolgokat. Bkocsit mi ott láttunk a legjobbat/legjobb áron (ikerben), nagyon szépek vannak "szingli kocsiból" is, adott esetben többtíz százalék árengedménnyel (kifutó darabok, de hibásak is - a hibát viszont feltüntetik, úgyhogy ez korrekt). A kis ruhákat drágállottam, még leértékelve is. 1 szó mint 100: 1 bekukkantást megér, parkolójuk is van (ami pesti viszonylatban nagy szó...)

Évi,
én két pofára falom a görögdinnyét, tök jó vízhajtó. A kórházban szóltak volna, ha nem lehet, a férjem rendszeresen hozott be nekem, és a dokik tudták, mert írnom kellett, hogy mennyi/milyen folyadékot viszek be. Köszi a bíztatást a felújításhoz, sajna, már egy éve tart (házról lévén szó), és már rohadtul elegünk van... Úgy érezzük, nem lesz kész soha... eme érzésre rádob egy lapáttal, hogy tudjuk: pár év múlva hozzá kell építenünk, hogy elférjünk négyen :roll: Milyen kutyijaitok vannak? Nekünk két dalmatánk.

Rolex,
én egyrészt érzékeny vagyok, mint egy mimóza, másrészt ingerlékeny, mint egy primadonna, és néha bizony elég smirglis, főleg szegény anyukámmal. Igyexem levetkőzni magamról a dögséget, és mérsékelni az érzékenységet. És azzal vígasztalom magam, hogy nemsoká megszületnek a lányok, és elmúlik ez az állapot... De ettől függetlenül is alig várom már őket, annyira szeretném látni minden kis porcikájukat, amit csak belülről érzek...

Lányok,
képzeljétek, Buzgó Katika milyen jó kis kiadásba verte a családot: lehúztam a matrac huzatát, hogy kimosom. Ha már felújítás, legyen kövér, és amúgy is időszerű volt a dolog. Igen ám, de az ótvar bonellrugós matrac huzat nélkül úgy eleresztette magát, hogy nem lehet visszatuszkolni a borításba, ráadásul kiderült, hogy el is vált egyik darabja a másiktól. Kissé kényelmetlen fekvés esik így rajta, és a rugók szúrnak, mint fakír fekhelyén a szögek. Most vehetünk másikat... Persze így is a végsőket rúgta szegény matrac, de azért egy fél év még lett volna benne, ha nem bolygatom. Sajna, nem a legjobbkor jön a plusz kiadás... De az Ikeában már kinéztem egy mérsékelt árfekvésű darabot, 25 év garanciával...

Kata,
te hogy állsz a tébével? Május 13. óta vagyok táppénzen, és eddig háromezer kemény forintot kaptam. Holnap utánajárok a dolgoknak. Csajok, aki táppénzes, kapja rendesen a zsét?

Puszi

ákata2

Sziasztok!

ÁKata - fel a fejjel!!! Maj' megszárad az a fránya festék, ne aggódj! Pihenj sokat, aztán majd úgyis lesz valahogy. Nem ez a lényeg!

(Nem akarlak elkeseríteni, a miénk heroinárú csoda volt, igenám, de nem vettem figyelembe, hogy a 2x2 centis minta nem igazán mérvadó, tök máshogy néz ki a falon felkenve és rohadt sötét lett + el volt csúszva időben a maestronk, aki csinálta, így igencsak összegányolt lett az egész. mindig dühít, ha ránézek. egy valag pénzbe került és ronda. na jó, nem ronda, de nem az igazi :lol: )

Ranpo - igen, ismét egy csapatban :lol: Gáz a meleg a panelban, nekünk mázlink van, a nagyon sok árnyas fa beárnyékolja a háló és a gyerekszoba ablakát, szóval nem elviselhetetlen.

Magnézium - most hagytam abba, ezelőtt rendszeresen szedtem - ittam - a 18. héttől - akkor kezdtem ugyanis keményedni. Csodaszer :lol: Nekem a pezsgőtablettát ajánlották, nagyon bevált.

Rolex - ne törődj vele!
A Thökölyn nincsenek is sávok :lol: Én is mindig megkapom, hogy "Nem nagyon szoktál gondolkodni mostanában!!!" Marha jól esik... :( Nem tudom, mit képzelnek a férfiak, nekünk most elsősorban a babára kell koncentrálnunk, nem a vezetésre, logikus gondolkodásra, munkára, háztartásra meg egyebekre.

Melinda - tök mázlid van, hogy légkondis a kórházad! nálunk csak a szülőszoba :(
(jaj, most olvastam vissza amit írtál a kollégáimról: a másik búcsúpartim azokkal az ex-kollégákkal volt, akikkel két éve dolgoztunk együtt. valahogy így összetartunk, nagyon jó csapat voltunk anno)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szívesen belógatnám a Dunába fejjel lefelé az egész hazai meteorológus-gárdát. Tudjátok, az "idén nem is lesz nyár" prognózisuk miatt. :lol:

Kitartás Mindenkinek! Egy orvos barátom azt tanácsolta, hogy igyak naponta egy-két deci tonicot, állítólag az valahogy segít a hőszabályozásban. Nem tudom, a gyomorégésemen biztosan nem segít, de ha ő mondja...

puszi,
Krisszi

krisszi

Sziasztok! Köszönöm a barátságos fogadtatást! :)

Festés: jó, hogy az az általános vélemény, hogy lehet - sajnos hajlamos vagyok elhinni a riogatásokat...

Edit: keményedésekre nekem legjobban a fekvés vált be, és néhány óra streszmentesség (a keményedések neked milyenek? Nekem oldalra megy ki az egész hasam és olyan felfújt lufi érzésű...)

Ákata: festék :( - azt hittem ebben a melegben hamar kiszárad...
Kitartást a felújításhoz!

Bujka: gratulálok az NST-hez! (milyen gombot kell nyomni? - fontos, hogy ébren legyen a babó a mérés alatt?)
Adataink: Nózi (szintén Melinda :) )
szülés várható ideje: aug. 29.
Baba neve: Barna, kórház: Budapest Szt. István, és első baba.

Kép
nózi

Kata, most olvasom a táppénz-kérdésed: persze, akkor kapom, amikor a fizetésemnek kéne jönnie. Hogy lehet, hogy Te nem?

csak még az jutott eszembe a festék-mizériával kapcsolatban, hogy ha már a végleges házunkat fogjuk festetni (remélem, jövő ilyenkor :lol: ) veszek egy mintadarabot a legkisebb kiszerelésből, felkenetem és megnézem, hogy milyen.

Borotválás - alapban csak a gátmetszés miatt csinálják, meg fölül annyit, hogy a csaszit se zavarja. De ezt csak olvastam a kismamában, lehet, hogy nálunk a SOTE II-n a kopasz a tuti :lol:
Na jó, ezt a témát kiveséztem :lol:

Tapasztalt Anyukák: az utolsó hónapban mennyit híztatok? én most tartok 8-9 kilonál.

pusz, megyek vízhajtó-dinnyét zabálni!
Krisszi

krisszi

Krisszi,

:) Igen, de már kezd elegem lenni,h mindent lenyelek, h szent legyen a béke körülöttem.
Nem vagyok tapasztalt anyuka- én most tartok 10-nél. Szerintem attól függ mennyiről indultál. Ha normál súlyod volt, akkor 10-12 az ideális. Amennyiben van ideális.:)
Hol vettetek bordeurt a babaszobába, Krisszi?

Lányok, h kell egy képből jpg-formátumot csinálni, ha nem az?
Mikortól nem ajánlatos vezetni?
rolex

Ákata,

Akkor most milyen festéket kell venni? Van középkategóriás?
Mi még a padlót sem néztük ki. Nektek végülis parafa lett?
rolex

Lanyok,

a tappenz temaban mar en is akartam kerdezni, de valahogy kiment a fejembol: en majus 8-ig bezarolag kaptam penzt (atutalva bankszamlara), azota semmi. Azt tudom, hogy utolag fizetig, de hogy ennyire... Allitolag az allam reszerol semmifele hatarido nincsen megszabva, hogy mondjuk legkesobb 30 napon belul fizetniuk kene, szoval nem igen lehet mast tenni, mint varni. Akinek a munkahelyen 100 fonel tobbet foglalkoztatnak, azok szerencsesebbek, mert akkor a munkahely tb kifizetohely es ok intezik a tappenzt, es rendesen is szoktak fizetni vagy utalni, ahogy a bert is megkapna az ember. Csak eppen en kisebb cegnel voltam, igy a tappenzemet az OEP intezi, sajnos...
Elvileg lehet reklamalni, a Teve utcaban (Arpad hid metro megallo, rendorseg mellett) van a fovarosi es pest megyei oep. En nem lattam ertelmet, hogy telefonalgassak nekik.... Csak attol tartok, hogy a tgyas-t is ugyanigy fogjak intezni, sajnos...

Viola
fj35

Dinnyevel kapcsolatban: egy dietetikus ismerosom ajanlotta, hogy egyek minel tobbet, sot vizhajtaskent ajanlotta a csak gyumolcsnap tartasat, szinten dinnyevel a legjobb. Szoval csak batran, minel tobbet...

Viola
fj35

Krisszi,

szerintem a tonikot gondold meg: nem ijesztgetni akarlak, de kinin van benne, amit nem ajanlanak terhes noknek, mert mehosszehuzodasokat okozhat, ami veteleshez vezethet!!! De lehet, hogy csak a korai idoszakban, nem tudom, de en nem ittam egyaltalan tonikot a terhesseg alatt, kerultem eppen emiatt.

Viola
fj35

Rolex,

tudni mar, hogy melyik nap leszel adasban a Fokuszban??? Feltetlenul meg szeretnem nezni...

Viola
fj35

Sziasztok!

Én is voltam a soroksári Brendon outletben. Érdemes benézni, mert rugik is játékok is voltak olcsóbban. Pl. egy felhúzhatós plüss játék 8000ft-ról 4000ft-ra volt árazva...más kérdés, hogy 4000ft-ért a sima Brendonban is kapni kisebbet. Mi itt Tatabányán 2000Ft-ért néztünk ki egy plüss maci, felhúzhatósat. Kinek mi tetszik.

Melinda (Nózi)!
Nekem a keményedéskor az egész hasam kemény, nem percekre, hanem olyan 10-20sec-re.
Ha a baba nyomja magát ki, azt felismerem, mert akkor a másik oldal puha marad.

Én január közepe óta vagyok táppénzen, eddig nem volt gond, de most, hogy így mondjátok utánanézek én is. Főleg, hogy nálunk a betegpapírt folyó hó 25-30-ig kell leadni és akkor kapom meg folyó hó fizetésemet a köv. hónap 10-én. De én is elcsúsztam a betegpapír leadással és most augusztusban a júniusi fizut kapom.
TB kifizetőhelyen vagyok, korrektek nagyon, elvileg kiküldik a fizu papírt (mivel tatabányai vagyok, a cég, ahol dolgozom pesti).

Edit

Kép
Kép
edi78

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:00-kor.
Vendég

Krisszi, Rolex,
mikor tavaly feső csinálta a házat, megvettük a festéket, valamint színezőpasztát hozzá, és ő keverte ki a színt. Abban nem csalódtunk. Azért kell most újra csinálni, mert beáztunk. Sz'al az előre kevert festékek helyett a színezőt tudom ajánlani - persze jó mester is kell hozzá. Aranyszabály (szerintem): mindig egy árnyalattal világosabbat kell venni/kevertetni, mint amilyet elképzelsz, akkor nem lesz sötét :wink: (Egyébként, ha festő csinálja, gletteléssel, csiszolással, mindennel, jó az olcsóbb festék is. Így új rétegnek a régire (csiszolás nélkül) nekünk jobban bevált volna egy drágább termék.) Padló: lamináltat vettünk, mivel a parafa lerakása horrorisztikus költség lett volna (aljzatkiegyenlítés, csiszolás, háromszor lakkozás).

Hízás: én lassan a húsz kilónál tartok, ebből szerintem 5-10 víz. Ma letérdeltem a földre, és olyan érzésem volt, mintha szivacson lenne a lábam. Pedig csak a térdem volt az :cry:

Tébé: kösz a segítséget és tapasztalatokat. Holnap hívom a könyvelőmet, mit tud a dologról. Jól jönne most a több hónapja halmozódó összeg...

Simigabi,
aranyos a kicsi fiad! Kitartás, ahogy a baráti körben látom, nyáron nemigen alszanak délután a csemeték...

ákata2

Sziasztok :lol:

A szombati nagytakarítás végül teljes kudarcba fulladt, mert anyámnak támadt egy jobb ötlete :wink: így hát lehúztunk két napra a Balcsira.
Király volt, egész nap a vízben csücsültem, egy nagy felfújható úszógumiban, és a férjem húzogatott :lol: :lol:
Az éveb több ilyen miniszabi úgy sem lesz már....így is este végig azon paráztam, nehogy meginduljon a szülés, mert nem akarok hazaautózni Pestre :roll:
De a Balcsi nagyon tuti király volt :lol: :lol: Szerintem Peti is nagyon élvezte a hullámokat.

Ákata,

Az én munkahelyem TB kifizető hely szerencsére, így akkor kapom a táppénzt, amikor a fizumat kapnám, napra pontosan. Szóval mázlim van :wink:

szülésznő: még nem néztem szét a kórházban, de ha a dokim álltal javasolt nem a legszimpibb, tuti hogy szemrebbenés és lelkifurdalás nélkül választok mást!

Krisszi,

csirke fajitas: nekem most már mindentől ég a gyomrom (anyós szerint a baba haja miatt :roll: :roll: ) úgyhogy tök mindegy, de azért a fincsiségeknek nem tudok ellenállni.

hízás: a nagy meleg miatt nincs étvágyam, meg a betegség alatti sok hányás miatt, én a nyolcadik hónapban két kilót fogytam :? Szerencsére, a doki megnyugtatott, hogy a babó jól van és szépen fejlődik, úyhogy nem parázok emiatt (most 5 kg hÍzásnál tartok így) a végéig még úgyis fog feljönni pár kiló.

pedikűr: én holnap megyek, és ha már ott vagyok, lesz manikűr, meg teljes arcgenerál. Legyek mán szép a fiam érkezésére :wink:

Jadey,

Az Árkádban a H und M -be nem néztetek be? Ott is vannak ám csodák!

Gigi,

Nagyon szép Petike
:!: ahogy az a Petikhez illik :wink:

Jó éjt,

Kata
sz_kata

Festésbe én is belekotyognék:
Én a számítógépes keverésre esküszöm, mert az tuti az lesz, amit kérsz. De mi így is először csak egy kis tégelynyit vettünk meg, egy csíkben felfestettük, mert a fényhatás meg a nagyobb falméret miatt a szín a falon másként hat. Végül a harmadik kikevert színnel festettünk, és teljesen az volt, amit elképzeltem
sz_kata

Sziasztok!

Rolex, ha jól emléxem, Te inkább vékonyabb alkat vagy, rajtad elfér akár 15 kiló is :lol: Én pont a téli súlyom maximumával :oops: lettem várandós, szóval tényleg nem szeretnék 10-12-nél többet hízni.
Pont attól "félek" amúgy, amit Gabi is ír, hogy az utolsó hónapban sokan felkapnak még 4-5-6 kilót. Mostanában farkasétvágyam van és mivel eddig is mindig ösztönösen kajáltam, azaz hallgattam a "belső hangra" :) nem nagyon szeretnék racionálisan visszafogottan étkezni. :lol:

A bordűrt speciel a Baumaxban vettem, öntapadós fajta. (Jól el volt dugva, már majdnem feladtam, amikor megtaláltam.) A KIKA-ban mintha, de csak mintha, egy egész tekercs tapétaragasztós fajta lenne 2000 ft, az OBI-ban meg folyó métere 1800. - így volt írva 1780/fm (?) Nézd meg, az öntapadós egyszerűbb és ha veszel kartondobozokat, azokat is fel tudod dobni ezzel.

A könyvek az utolsó hónap(ok)ban nem ajánlják a vezetést, de szerintem ez tök egyéni: ha fittnek érzed magad és nem vagy nagyon szétszórt, vezethetsz nyugodtan. Már az utolsó hónapban vagyok, de kihullana a hajam, ha nem mehetnék jobbra-balra ügyeket intézni (legalább itt a környéken) és páromra lennék utalva. Autópályára viszont már nem megyek.

Gabi, a súly miatt no para! Már szültél egyszer, akkor is lement, nem? :lol: Peti fiad pedig gyönyörű!!!!!! Az persze látszik rajta, hogy nem az a fajta gyerkőc - szerencsére-, akit ha leraksz egy sarokba, ott marad egész nap :lol:

Viola, nekem a tonic már csak max koraszülést tudna okozni, de két hét múlva már azt sem :lol: Lehet, hogy félrebeszélt a meleg miatt :) és gyömbért akart mondani, aneszteziológus, szal tudnia kéne. majd kérdőre vonom még 1x. mindenesetre EDA-ról, spinálról NAGYON kifaggattam és megnyugtatott :lol:

ÁKata, SzKata - én is a számítógépes keverésre esküszöm, itt az én tapasztalatlanságom miatt bukott meg a dolog, de már rájöttem, hogy tényleg egy árnyalattal világosabbat kell venni, mint a kívánt szín és tényleg ki kell próbálni. A szín egyébként tökéletesen olyan lett, mint a minta, tehát bennem volt a hiba :lol: Nem baj, nekem ez volt a főpróba, akkor lennék igazán ideges, ha a többszáz négyzetméternyi falat csesztem volna el egy valag pénzért. :lol:
ÁKata, Te meg ne idegeskedj, megszárad és jó lesz.

Rolex, szerintem az OBI-ban, Baumaxban, Praktikerben kapható "kész" Dulux festékek - amiket nem kell keverni - nagyon jók, egy rétegben fednek. Ha még 1x festenék és nem hupilila falakat szeretnék, ilyet vennék. Ha jobban belegondolok, nekünk a 68 nm-es lakás kb 50 nm-ére 25e volt a legfullosabb számítógépes keverésű Dulux festék (nem is volt olyan vészes), a készből pedig kijött volna kevesebből.
Most a gyerekszobát festettük és nagyon anyázott a festő, mert valami sabrafinda olcsó diszperzitet vettem, ami a beázást :( nem akarta befedni. A Duluxszal nem volt ilyen probléma, pedig szigorúan egy rétegben kente.

most visszaájulok az ágyba :lol:
puszi,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Rolex!
Ez a meleg jól kikészít Téged (is) :( Fel a fejjel! Én azon imádkozom, hogy a kánikulai július után, jöjjön egy hűvöske augusztus. Hátha akkor jobb passzban leszel Te is! Az érzékenység ilyenkor igenis természetes. Nem vígasztalásként, de Marcival pocakosan, mi Gáborommal a vége felé iszonyatosan sokat veszekedtünk, persze az én hülyeségeim, érzékenységeim miatt. Tudtam, hogy 90%-ban nincs igazam, de akkor is csináltam a fesztivált. Ez van, majd elmúlik...
A forgatás miatt pedig ne aggaszd magad!

Kata!
Ócsó festék :( Matrac :( Van ez így, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok. De majd az IKEA mindent megold :lol:
Drukk, hogy megkapd a haladékodat a dokkertől!

Edit!
A málnalevél elméletileg lazítja a méhizomzatát, így megkönnyíti a tágulást. Marcinál is ittam, igaz, hogy akkor a 40+4 napon totál zárt voltam :roll: Nem baj, most is iszom, hátha... Én gyógynövényboltban vettem, és a betöltött 36. hét után, azaz a 37. héten kezdhető el az ivása.
A Laktoherb teát tutira nem iszom még a kórházban. Sőt ha az az édesköményes, akkor nagyon kell figyelni majd, hogy a Babád, hogy reagál rá, mert pocifájást okozhat. Ja és semmiképpen nem olyan dózisban kell inni, mint a dobozon van, mert az túl erős.

Bali!
A BabyOutletről már írtunk, ez a régi Megatoys helyén működik. Én csak egyszer voltam, de nem voltam elájulva az áraiktól. Babakocsit mondjuk a Katáék ott vették... Lehet, hogy más ajánlani fogja? :roll:

Évi!
Nyugodtan egyél görögdinnyét, a benne levő víz duplán jó ebben a melegben, meg a vizesedés ellen is!

Krisszi!
Félreértettél, a Péterfyben is "csak" a szülőszoba folyosóján van légkondi, de érezhető az elszeparált szülőszobákban is a hatása. A szobákban nem hiszem, hogy április óta nagyobb fejlesztések történtek volna, sőt a Párom az egyik vizsgálatkor látta, hogy osztogatják a szobákba ventillátorokat, így talán az lesz. Majd vasárnap, amikor legközelebb megyek, akkor rákérdezek, milyen állapotok uralkodnak... Kicsit tartok ettől a hosszan tartó melegtől.
Ex-kollegák is jó fejek, a lényeg a lényeg :wink:
Megnéztem, Marcival 2 kilót híztam az utolsó hónapban. Most sem szeretnék többet, mert akkor még összességében mindig kevesebbet híznék, mint Marcival (most tartok 10-nél, Marcival 14 jött rám). Juhéjjj!!!

Druszám-Nózi!
Két érzékelőfejet raknak a pocakodra majd az NST alatt, az egyik a baba szívverését méri, a másik a fájások erősségét. A kezedbe adnak majd egy éjjeli lámpakapcsolóra emlékeztető gombot (legalábbis a Péterfyben ilyen van), amit akkor kell megnyomni, ha érzed a baba mozgását. Azért kell, mert ahogy mocorog a baba, akkor felmegy a szívveréseinek száma. Egyébként a normál érték 120 és 150/160 között van, de mozgás alatt akár 170 fölé is mehet.
Adatokat beírtam! :D

Gabi!
Örülök, hogy itt vagy újra!!! :D Elhiszem, hogy lefáradtál, hogy Petid nem aludt rendesen napközben, engem is ki tud készíteni Marci, ha még csak el is húzza az elalvás idejét...
Nálunk is ugyanez van ruhatéren. Amikor Marciét előkaptam, csak lestem, hogy mennyi picike rucija volt anno és persze én sem tudtam megállni és vettem még Beninek. De eddig a szekrénykében még elférünk. Egyenlőre :wink:
Klasszak a képek! Édes kis husis, formás Petid is, mint az én Marcim :wink:

Sz_Kata!
Anyukád nagyon jó fej! Tudja, hogy kell "kibújni" a takarítás alól, vagy alszunk egy nagyot, vagy Balcsizunk :lol: Balcsi tutira jót tett Petikének is, nem csak Anyujának :wink:
Hú, ügyes vagy hízás téren! Gratu! Persze a hányást nem irigylem ám!

Táppénz/gyed/tgyás: sajnos az első részlet utalása elég nehézkesen megy az állambácsi részéről, aztán utána összeszedik magukat. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy ha nagyon régen (2-3 hónapja) nem jött egy vacak fillér sem, akkor telefonáljon. Csak gondoljatok bele, ha mi nem fizetnénk azt a rohadt járulékot, rögtön lenne következménye... Igenis, kapják össze magukat. Ja és már annyiszor írtam, hogy figyeljetek az összegre, engem anno a táppénznél megpróbáltak átvágni (70%-os mérték helyett csak 60%-ot utaltak). De reklamáltam, és helyrerakták a dolgokat (persze bocsi az nem volt!).

Én nagykabátban kergetném az okostóni meteorológus bandát a tűző napon, hogy érezzék, milyen sz@r nyarunk is van az idén :twisted:
Már most olvadozok a hálónkban, mert persze ide süt a nap! Annyira unom már!!! Éjjel alig aludtunk: hajnal 4-kor kutyákra ébredtem, aztán Marci kelt állandóan, mert csipkedték a k. szúnyogok. Utána Párommal cirka 1 órán keresztül szúnyogvadászatot tartottunk. Utána 2 óra alvás, majd 3/4 7-kor a szomszéd teherautóira ébredtünk :twisted: A tegnap éjszaka sem volt sokkal jobb. És még ajánlgatják, hogy szülés előtt ajánlatos kipihennie magát az embernek, csak nem itt, nem ebben a melegben, nem ebben a zajban, és nem ennyi szúnyog mellett. :twisted: Egyébként jól vagyok :lol:

Tegnap este megvolt az uh. Hát egy kicsit beijedtem, mert bár méretre minden rendben van (összehasonlítva Marcival, kb-re ugyanolyan méretekkel bírnak), de a doki szerint a normálisnál kevesebb a magzatvíz. Rákérdeztem, hogy ez mennyire baj és persze megnyugtatott, hogy max. nem várja ki az idejét. Remélem csak ennyi és semmi komolyabb. Ja meg olyat is kérdezett, hogy nem vettem-e észre esetleg magzatvíz szivárgást! Nem akartam leszúrni, hogy olyan hülyének néz, hogy ha észrevettem volna, akkor nem jöttem volna be a kórházba?! Végül a kenetvételnél meg is vizsgált és megnyugtatott, hogy tényleg semmi szívárgás.
Utánaolvastam egy kicsit a neten és azt írták, hogy ha a gyomor és vesék normálisan telítődnek, akkor nincs gond. Ezzel nálunk minden rendben, meg a köldökzsínór véráramlását is lecsekkolta a doki, az is okés volt. Mondjuk ismerem a dokimat annyira, hogy ha bármitől tartana, akkor inkább befektetne, vagy visszarendelne vizsgálatra. Egyébként "csak" vasárnap kell mennem a következő NST-re.
Bocsi, hogy ennyit rizsáztam róla, de az írás közben próbáltam magamat is megnyugtatni...

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:59-kor.
Vendég

Jó reggelt lányok!

Viola!
Nem is szedek semmit a keményedésekre, mert kibírhatóak, csak régebben kaptam be egy-egy Mg+B6-ot, (nekem nem mondta senki, hogy alkalomszerűen nincs értelme... :roll: ) de nem baj, végülis hatott. Most már semmit nem szedek mert szerintem a mostani keményedések már normálisak, készülődik a méh a szülésre... :wink:

Ákata!
Megdöbbentő, hogy május óta csak 3000 Ft táppénzt kaptál???... :shock: Azt tudom, hogy el van maradva az OEP, de ennyire??? Én január óta vagyok itthon, eleinte nekem is nagyon döcögősen ment, de aztán viszonylag megindultak az utalások. Van egy telefonszámom, ami a pénzbeli ellátások osztályán csöng, ott rögtön meg tudják neked mondani, hogy áll az ügy. Ott nekem azt mondta egy aktakukac nőci anno, hogy 30 nap az átfutás, tehát a táppénzes lap beérkezésétől 30 napjuk van utalni. Tel: 288-5170.
Próbáld meg megkérdezni, bemondod a TAJ számot és ott mindjárt bepötyögi a gépbe és megmondja mi a helyzet. Sok sikert!
Lakásfelújítás: részvétem... :roll: borzalmas lehet ebben a melegben, elhiszem hogy már nagyon türelmetlen vagy. Kiartás...

Krisszi!
A tonikot én sem ajánlom, fura hogy neked orvos ajánlotta. A kinin nem túl jó dolog terhesen... Vigyázz vele!!! Én is imádom egyébként, de tavaly december óta egy kortyot sem ittam.

Rolex!
Ne idegeskedj (bár könnyű mondani mert én is hiperérzékeny vagyok). Én még most is vezetek, mert imádok vezetni, persze csak ha muszály, egyedül ami már kényelmetlen, a biztonsági öv a hasam alatt, akár utasként is, mert idegesít ahogy rám feszül. Állandóan húzkodom... De a vezetés még megy... Egyébként a Thököly-n tényleg nincsenek sávok...
Egyébként tényleg, mikor leszel adásban?

Borotválás:
én nem vagyok híve (amikor próbáltam akkor csak szenvedés volt a következménye :oops: ) és most sem fogok vele kínlódni. Szerintem a vajúdás alatt ez lesz a legkisebb gondom, hogy a szülésznő hogyan borotvál le, ezért inkább rábízom, hiszen ez (is) a dolga. Biztos hogy utána pár napig szörnyű, meg szúr, meg minden. De ki lehet bírni... Persze aki eleve borotválja magát "ott" annak ez könnyen megy! :wink:

Étvágy:
nekem sincs... :cry: Én is állandóan gyümölcsöt ennék, múltkor befaltam majdnem 1 kiló sárgabarackot, meg egy csomó ribizlit...

Hőség:
ELEGEM VAN BELŐLE!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nekem is eszembe jutott tegnap, hogy a rendkívül okos meteorológusok májusban még azt jósolták, hogy idén nem lesz nyár, tisztán emlékszem amikor a Németh Lajos közölte, hogy valamikor július végén, aug. elején lesz 2 hét 30 fok felett, érdemes akkor menni szabira, mert egyébként hűvös, esős idő lesz végig. Na, ja!!! Nesze neked hűvös, esős idő. Mi lett volna, ha kánikulát jósol??? Akkor most 50 fok lenne árnyékban??? Aztán meg itt feszít a képernyőn, mint pók a lucernásban, önelégült vigyorral jelenti be hogy "folytatódik a kánikula". Ennyit az időjósokról. :evil:

Kép
mamy

Jó reggelt, Lányok!

Krisszi,
ha most lottóreklám lennék, a Dulux festék árára csak annyit rebegnék: mennyi?, és ráesnék a gyanútlanul szundikáló férjem derekára mázsányi súlyommal, ami egyikünknek se tenne jót :wink: Nekünk a 70 nm-re, duplán mérve/kenve nem volt drágább 12 ezernél (színezőpasztával) a középkategóriás festék ára, igaz, a beázásra külön festéket vettünk (Merkur nevű, és csak szuperlativuszokban tudok beszélni róla). Ezt megmondom majd a férjemnek, aki most szívesebben festene a drágább festékkel :wink: (Ami önmagában télleg nem horror ár, csak ecsttel, többivel rúgna szép összegre.) Egyébként most, hogy kiszáradt, nagyon szép lett ez a nóném is... Már csak két helyiség van hátra, igaz, a legnagyobbak :?
Tonik-ügyben nem tudok mit mondani (ráadásul nem is szeretem). De szerintem a 36. hét táján én már le fogom kakilni az intelmeket...

Kata,
Balatonért úgy, de úgy irigyellek! Nagyon vágyom le ebben a melegben, de nem merek... Amikor mi voltunk, még tombolt az esős évszak... Abban bízom, hogy a lányokkal még le tudunk menni egy kicsit az ősszel (van házunk).

Melinda,
ne aggódj, ha gond lenne, az áramlásvizsgálat kimutatta volna. Lehet, hogy csak a bébi ivott sokat :wink: Írtam már, hogy a klinikán - míg bent voltam - kétszer voltam UH-n és azt mérte, hogy a bébik súlya nem nőtt, sőt?! Azt hittem, szétrobbanok. Aztán a méreteket összehasonlítva kiderült, hogy szépen nőttek, csak valamiért a súlyukat máshogy számolta (először átlagolva 1750 grammra, aztán 10 nap múlva 1550 és 1850 grammra). Akkor eltökéltem: nem húzom fel magam ezeken a dolgokon, mert miliméterek is számítanak, márpedig a milimétereket a szonográfus/orvos méri. Nehogy félreértsd, nem a dokid hozzáértését kérdőjelezem meg, de előfordulhat, hogy vmit kicsit félremért.

ákata2

Mamy,
nagyon köszönöm a tébés számot, most először felhívom a könyvelőt, aztán jöhet a tébé...

ákata2

Sziasztok!

Hízás: Én eddig 10kg-ot híztam és még elvileg több, mint 9 hét hátravan. Első 3hónapban semmit nem híztam, utána meg heti 400-500g-ot folyamatosan. Mondjuk 62kg-mal kezdtem, mert télen visszahíztam a tavaly leadott kilókat.(sajnos) Nekem a versenysúlyom kb.55-58kg lenne.
Mindegy. A fenekem kezdtek kijönni a csíkok..:( Eddig is voltak, most több lesz...Ti hogy álltok a terhességi csíkokkal? Mivel kenegetik a bőrötöket?

Edit

Kép
Kép
edi78

Hello Csajok!

Először is GRATULA hegyek Gigiéknek, Peti tündéri kis manó!! Én is bőgtem a hírtől, na..... :) (Tök gáz vagyok, majdnem minden nap elbőgöm magam örömtől, bosszúságtól, néha annyira röhögök, hogy a végén bőgni kezdek. Kritikán aluli.)

Üdv az újaknak!

Jadey küldöm a telefonszámot priviben.

Tök jó, hogy ilyen sokan megyünk holnap a Madarászba! Idemásolom, hogy nekem mit válaszoltak, amikor infot kértem a légzésfigyelőről és felkészítésről e-mailben: A BabySense II. csecsemő légzésfigyelő monitor az irodámban (Madarász Kórház SIDS Ambulancia I. emelet 209.) átvehető harmincötezer Forintért (iker szülőket jelentős kedvezményben részesítjük).. Éspedig minden kedden 3 és 4 óra között, illetve (távollétem esetén) a hét többi munkanapján, előzetes telefon megbeszélés alapján (450 37 00) az intenzív osztály főnővérétől (Szabó Mária). A szülők felkészítése egyszeri alkalmat vesz igénybe, keddenként 4 órától 6 óráig tart és személyenként kétezer forintot kérünk a részvételért.

Bujka, te ugye viccelsz??? Én annyira böcsülöm benned, hogy mindenkinek egyesével írsz mindig és tökre fognak hiányozni a "lány"regényeid!!! :)

Rolex, igen feltétlenül tedd közzé a szereplésed időpontját!! :)

Tegnap este megjöttünk a Balcsiról, tök jó volt pár napot a bandával tölteni, bár se a Balcsiba, se a bányatóba nem mertem bemenni, maradtam inkább a hideg zuhanynál. Én vagyok az első hasas a társaságban a lányok közül, tök cuki volt mindenki, úgy mentünk a strandra, hogy vitte az egyik haverom a napernyőt én meg sétáltam utána az árnyékban :) El voltam kényeztetve.

Mindig reagálnom kell, ha valaki kilókkal kapcsolatban ír, mert azt hiszem, hogy én ebben éremre tartok számot a plusz 20 kilóval :) No comment.

Na akkor holnap 4kor találkozunk a Madarászban, aki tud jönni!

Sok pusz:
MSE

Kép
siba

Sziasztok Lányokk!

Gyors bekukk, mert nagyon szenved a kisfiam. Már a szájában is kialakultak olyan fekélyféle dolgok, úgyhogy se enni, se beszélni nem tud :cry:

Mamy!
Én a jobb lábam alatt szoktam átfűzni a biztonsági övet, így kényelmes, nem repülök ki az autóbal és a babát sem rántom meg vele, ha úgy adódik.......

Livi

bali78

Bali,

Szegény kisfiad :cry: Jobbulást neki mielőbb!

Köszi a biztonsági öves tippet, már én is majd megőrülök, hogy állandóan fognom kell.
sz_kata

Livi!
Na, ezt kipróbálom... :wink: mármint a biztonsági övet a jobb láb alatt. Izgi lesz! :wink:
Szegény kisfiadnál mik ezek a fekélyféle dolgok?... :shock: mitől jöttek ki?...

Kép
mamy

Ákata!
Aztán írd ám meg, hogy sikerrel jártál-e a táppénz ügyben! Kíváncsi vagyok, mivel magyarázzák ezt a jelentős késést! Amúgy is olyan k....a kevés ez a pénz!... :evil:

Kép
mamy

Sziasztok!

De jó, lehet dinnyét enni! Mától kétpofára fogom falni a görögdinnyét. :lol: :lol:

Ákata
Nekünk 2 bolognese kutyunk van.

Gabi
Nagvon aranyos a kis Peti.
Apa azt mondja, készüljek fel, mert nekünk is ilyen kis örökmozgónk lesz, de én nem bánom. :lol:
Mi az Erdőkerülő u-ban lakunk.

Hízás: Eddig 9 kilót sikerült felszednem és mind a pocimra meg a fenekemre ment. Pont úgy nézek ki, mint aki egészben lenyelt egy görögdinnyét. :lol: :lol: Remélem az utolsó hónapban nem szalad el velem a ló. Na, majd meglátjuk.

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Gigaboszi!
Én is beállok a gratulálók sorába. Igazán szép babócát hoztatok a világra. Remélem minden rendben lesz és sok tejcsit tudtok termelni. Minden jót a családnak.

Piciri!
Mi nemrég benéztünk a Lehel u. 1/b-be a Baba Diszkontboltba, ahol a kádra tehető állvány 3.390.- és a kádak 1.890.- áron mozognak. Viszonyítási alapunk nincs, hogy ez olcsó-e vagy sem, de legalább már ezt tudod.

Látom ez a borotválási téma nagyon előjött mostanában :D Én még mindig gyantáztatom a fazont, bár már egy kicsit kellemetlenebb, viszont a borotválást én sem bíznám a páromra, mert hetente egyszer borotválkozik és akkor is minimum 3 helyen megvágja magát. Valahogy nem érezném biztonságban magam a kezei között :roll:

A felújításokhoz mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok. Az újakat pedig üdvözlöm.

A holnapi Madarászos előadásra egyedül mentek vagy a párotokkal? Én arra gondoltam, hogy neki sem ártana tudni, hogy mit kell csinálni vészhelyzetben, de a fejenként kétezer egy kicsit elriasztotta szegénykémet. Azért, ha noszogatnám, akkor hajlana a megjelenésre :lol:

Gesztenye
gesztenye78

Bali!

Jobbulást a kisfiadnak! Gyorsan küldök gyógymanókat :) :) :)

puszi: Évi

KépKép
ranpo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?