Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Ex!!!
Még egyszer nagyon gratulálok a "kis" Petihez, édes, formás kisbaba!!!

Gombi!!!
Ez igen, így kell ezt csinálni!!! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek!!!!

Pogi!
Épp most néztem meg Gergő honlapját, mindig figyelem, van-e új kép... :D Gyönyörű kisfiatok van!!! A háromóránkénti szopi meg: abszolút csillagos ötös! Főleg, ha belegondolok, hogy Gergő előbb is jött, és írtad, hogy nem ment minden simán (majd ha esetleg nekem is lesznek gondjaim a szopival, arra fogok gondolni: emlékezz Pogira!!! :) )

Satuk!
Imádnivaló lehet a kisfiad! Kérünk még még még képet!!! :D

Pilchard!
Akkor szorítok Neked a holnapi napra.... Még emléxem a sztoriidra...

Adi!
Azért nem szép tőlük, hogy nem veszik figyelembe az állapotodat... Pihizzél sokat!!!

Mári!
Azt hitted, a térde... ez nagyon jó!!! :lol: Egyébként nekem is van egy uh-képem a kukiról, de abszolút nem tudtam a többit kivenni, csak a zacsi-részt... :D
Pénz: szerintem egyáltalán nem "kell"... éppen arra gondoltam, hogy ha a dokim véletlenül nem tud ott lenni, és az ügyeleteshez kerülök, maximum akkor fogok adni neki pénzt (és akkor sem túl sokat), ha annnnnyira meg leszek vele elégedve. Meg ha véletlenül császárra kerül a sor, akkor sem fog a dokim többet kapni, mint amennyit a normál után kapott volna, hiszen ez ugyanúgy benne van a pakliban, és elvileg a normál szülésnél is ott kéne, hogy legyen, nem csak a műtőben...
Para: Épp ma mondtam apának, hogy tavaly ilyenkor, mikor az államvizsgára készültem, sokkal jobban paráztam... :D :D :D Persze akkor tudtam pontosan, hogy mikor kell mennem, mennyi időm van még, most meg nem tudom, tehát nem izgulok annyira. Na jó, persze vannak pillanatok, amikor el-elkap (amikor a kisfiam nekifeszíti magát a méhszájnak, és úgy érzem, rögtön megszülök... :D ), de aztán elmúlik.

Norwell+Kende baba (36+1)
norwell

Sziasztok!

EXDEUS! MÉZGOMBI! Gratulálok Nektek!

Melinda, jó, hogy említettél engem is, de rám nem hatott sajnos... :cry: Én is ma akartam szülni, de egyenlőre úgy tűnik, még sehol semmi... :cry:

Üdv, Hello (39+3)
hello

MÉZGOMBI FÉRJE KÜLDTE JULCSIKÁRÓL:

Kép Mézgombi babája

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/img]

pogacsa

Melinda: szoktatás, ááááá. Igény szerinti szopi van, örülök, ha megeszi a napi adagját, és ha nem eszik eleget, pótolom cumiból. Most épp szerencsés napunk van, és 3 óránként igényli :D .

pogacsa

Mézgombi!

Gratulálok Julcsi babához!!!Szuper a kép,jól lekaptátok.

KépKép

KépKép
pilchard

Visszatérve a szopira: azt elfelejtettem írni, h amikor nem pótolom cumiból kb 40-50 g-ra, akkor nem alszik annyit, hanem már két óra után éhes. De jobb, ha pótolom.

pogacsa

Norwell:emlékezz arra is amit nekem irtál.akár óránként is.

Ha nem Te irtad bocsi,akkor keverek-kavarok.de úgy emlékszem.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Pilchard!
Igen, én írtam, csak Pogi helyzete annyiban más, hogy Gergőke egy kicsit korábban jött, és úgy tudom, hogy a koraszülött babáknál van olyan, hogy egyáltalán nem tud a pici szopizni. Fenntartom azt, hogy akár óránként is, ha a kicsi így igényli, de a korábban születetteknél (azért, mert úgy viselkednek, mint az anyaméhben tennék - tehát sokat alszanak, és keveset szopnak), így Pogiéknál is nagy eredmény, hogy egyáltalán hajlandó szopizni!
Kistigris hogy van? A mai nap már jobban ment? Az ágyban még mindig nem hajlandó aludni? Épp a mai Kismamában van egy cikk, egy anyuka írta, hogy ő sem tudta a babáját betenni a kiságyba, és nem is erőltette, a mai napig velük alszik a nagy ágyban (mondjuk azt nem írta, hogy mennyi idős a baba).

Hello!
Ne aggódj, baba még nem maradt benn! És még nincs vége a mai napnak... :)

Gombi!
Nagyon jó ez a kép! :D

SziasztokKép

Norwell+Kende baba
norwell

Mézgombi!

Egyszerűen gyönyörű Julcsika!

Helló: Szurkolok neked, amúgy nekem is azt mondta a doki, amit Norwell neked, hogy gyerek még nem maradt bent. Én is már nagyon szeretnék szülni, de még túl magasan van a feje. És nem is tágulgatok. De azért neked is van még pár napod. :) Ahogy néztem, két nap különbséggel vagyunk kiírva. :wink:

Norwell, ti hogy vagytok? Nem is írtál magadról semmit.

Pilchard: Hogy viselkedik Ameli? Most már gondolom kezdtek összeszokni. Hatalmas egy baba. Úgy tűnik nálam is hasonló méretek várhatók. :)

Szép estét, holnap jövök. Megjött apa, és megyünk valahova vacsizni. Már nagyon rám fér. A munkások miatt nem tudok már egy hete kimozdulni, reggeltől estig itthon őrzöm őket. Most végre szabad a pálya. :D

Kép
Kép
szõkemelinda

Kedves Mézgombi és Ádám! Csak most olvastam, hogy megszületett a kislányotok :lol: , nagyon édes, gratulálok a babához!

Hello és Szőkemelinda: kitartás, már nem kell sokat várni, és megszületnek a babócák :lol: , már nagyon várom.

Adi: látom téged sem kímélnek a munkahelyen és berángatnak akkor is, ha nincs vészhelyzet. Nálam is hasonló a helyzet.

Néhány szó rólam és a kis Marciról: 2 héttel ezelött voltam kenetvételen. Kedden rákérdeztem, hogy megvan-e az eredmény és kiderült, hogy sajnos streptococcus agalactiae-t találtak a szervezetemben. Ma mentem dokihoz és írt fel antibiotikumot meg hüvelytablettát :( . Hát mit ne mondjak nem örültem neki. A vastablettát étkezés után jó bevenni, a másikat étkezés elött 1 órával és ráadásul naponta négyszer :? ... szóval ez van és egy kicsit el vagyok keseredve. 2 hét múlva megyek kontrollra, ha akkor is pozitív lesz a kenetvétel eredménye, akkor már nem kapok antibiotikumot, csak szülés közben :( .

Na de nézzünk pozitívan a jövőbe, minden rendben lesz, születnek a szebbnél szebb kisbabák, lassan elkezdünk vásárolgatni a férjecskémmel a babának, úgyhogy szép az élet :lol: .

Üdv. mindenkinek!

Eni
marcy

Sziasztok,

Én Krisz77 férje vagyok , és csak annyira kért hogy közöljem veletek hogy megszületett Barnabás, tegnap este 7-kor. Mindketten jól vannak . :o

Üdv

Mindenkinek

Ui: bövebben majd ö leirja nektek .

Üdv
Barni papa

Kép Barnabás
krisz77

krisz, HATALMAS GRATULA MINDANNYIÓTOKNAK!!!!! :D :D :D :D :D

Eni, ne aggódj, nekem is volt, én is szedtem, aztán mégis kaptuk az antibigyót én is meg a baba is, mert ugye olyan gyorsan szakadt a nyakunkba a szülés, h nem volt idő ellenőrizni, de mégis itt vagyunk, és mindenki jól van! :lol:

pogacsa

Sziasztok,

mi még egyben :D

Nagyon nagy gratula minden új babának, akiknek nem tudtam eddig írni:
Colett, Tjuca, Szilvi, Ex, Mézgombi, Krisz77.
Remélem nem hagytam ki senkit.

A mi babánk sem akar magától kibújni, a méhszáj teljesen zárt, sőt még be sem illeszkedett. Így megkaptuk mi is az ítéletünket, hétfőn be kell feküdjek, és ha addig sem történik semmi, kedden császár... Azt mondta a doki, hogy nincs mire várni, hiszen a súlya megvan, ő 3,8 kg-ra tippelte, amin én teljesen meglepődtem, hogy ilyen nagy.

Bocsi mindenkitől, hogy nem írok, megpróbáltam ugyan "gyorsan" visszaolvasni majd egy hét történéseit, de nálunk is nagyon összejöttek a dolgok. Folyik az építkezés, közben eladtuk a lakást, amiben lakunk és sajna előbb ki kell költözzünk, mint gondoltuk, és a ház még nem lesz kész...

A hétvégén még megpróbálok benézni, hétfőtől tuti nem leszek :lol:

Jó éjt,
Doren
doren

Sziasztok!!

:) Dejó néha amikor időm engedi bekukk és mindig valami jó hírre érkezem...
Gratula minden friss és nem annyira friss babásnak!!

Mint az látszik is én állandó elhavazódásban leledzem. Most is csak azért tudtam benézni, mert Tomi meglépett a szomszédba. Adél meg szundít... naná mert egész éjjel szopik. :):):):):):):):)
De sebaj!!!
Amúgy csudi pofa a lányom is olyan grimaszokat bír vágni, hogy csak na!!
Tomi meg imádja a tesót, bár vannak neki hisztijei, de nem vészes, és nem is Adél felé irányulnak. :)Szóval tök jó!!! Csak még nem sikerült teljesen összerázódnunk, de alakul.
Visszaolvasni még nem tudtam,de szerintem majd ha kedden megyek a dokimhoz kontrolra akkor kinyomtatom a termést és elolvasom.... ;)
Máshogy nem megy már asszem.

No megyek, mert kisütött a napocska, és akkor Tomi tuti udvarra akar majd menni és anyumtól amellett hogy főz ránk azt már nem várhatom el, hogy udvarra is ő menjen a kölyökkel.

Pusz meg pá!!

Blackrose

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok!

Most csak éppen bekukkantok.

Mindenkinek nagyon gratula a babákhoz.
Mézgombi, Exdeus, Blackrose és a többieknek is.

Mi jól vagyunk, férjem sokat segít, de szegény Nikolett hasfájós:-(
Ti tudtok valami csodareceptet rá?

Védőnő az Infacolt javasolta, szerintetek?

Különben 2-3 óránként szopizunk és az éjszakák egész békések, bár nagyon fárasztó.

Ti is kimerültek vagytok?

Többieknek meg jó kismamaságot még és nemsokára nektek is a kezetekbe lesznek a babák.

Judit 78, Pannamari, Kisvirág mi van Veletek?

Kari
kari

sziasztok!

Mi is hullák vagyunk, az éjjel bepótoltuk ami tegnap kimaradt... 2-ig ordított szegényem, kakilni akart de csak puki jött, aztán valami miatt belenyugodott és elaludt, de utána is 2 óránként kelt. Aztán meg persze 11-ig alszunk, elmegy a fél nap, nade sebaj. (Ákos addig is boldogan játszhat a játékaival, nem kergetem el a géptől :lol: )

Nicole miből gondolod, h hasfájós? Kemény a pocija? Amúgy én is az infacol-t hallottam, h segít.

pogacsa

Sziasztok kismamik!!!

Annyira jó, hogy minden nap amikor feljövök újabb képek vannak az újabb babókról. Annyira igazságtalan, hogy én még csak két hónap múlva találkozhatok az enyiméval :( :cry: Nem azt akarom, hogy hamarabb szülessen, csak olyan soká van még júli 26....

Most már lassan hozzá sem tudok szolni a dolgokhoz, hisz a szopiztatás, meg éjszakai virrasztás és pelenkázás/ fürdetés annyira távoli még...

Na de elég a nyígásból...örülök, hogy TI jól vagytok és a fáradtságon kívűl nincs különösebb baja senkinek.

Nekem tegnap elballagott a "pici" lányom...már megint potyogtak a könnyeim...annyira hihetetlen, hogy ő is már iskolás...
Csak álltam és néztem kifele a fejemből...

Csajok holnap gyereknap!!! Ma akarunk venni a csajoknak görkorikat és holnap ki akarjuk ereszteni őket valahova..hadd törjék össze magukat :) :D :lol: :P

Végezetül itt egy kép tegnapról..

puszi mindenkinek.

Kép Vivi ballagás

Enci és Eperke
Kép
encus

Itt van a két tesó

Kép

És az apucival

Kép Apával

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!

Krisz gratula a babához!

Blackrose, Kari üdv újra itt. Gyertek olyan sűrűn, ahogy a babók engedik, és kérünk képeket. :)

Doren: Szurkolunk, hogy magától meginduljon. Egy forró fürdő segíthet. :D

Nálunk nem tudom mi lesz, reggel óta fájogatok, általában 10 percenként, de ha sétálok, akkor alig érzem. Ja, és a nyákdugó is elment. Remélem ma lesz valami. :D

Ha van valami akkor jelentkezem, illetve a párom. Ha nincs semmi, akkor meg én jövök még esetfelé. :)

Kép
Kép
szõkemelinda

Halihó mindenki!

Krisz!
Nagyon gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Melinda!!!
Akkor most rettentően szorítok Értetek!!!!!!! Köszi az érdeklődést, jól vagyunk, néha érdekesen szúrunk és feszítünk, olyankor be tudnék pisilni... :D De tegnap abbahagytam a magnéziumot, a jövő héten meg venni fogok málnalevél-teát, ki tudja...

Encus!
Gyönyörűek a lányok!!! Micsoda göndör haja van Vivinek!!! Abszolút megértem a türelmetlenségedet, én is úgy érzem, hogy rettentő messze van még a szülés... pedig naptár szerint már csak 4 hét...

Pilchard!
Ugye nem bántottalak meg? :roll: Hogy sikerült a családi nap?

Blackrose!
Várunk! Ja, és képeket meg sztorit is! :)

Marcy!
Milyen tablettát kaptál? Nekem nem csinált a dokim ilyen kenetet, de a védőnő szerint nem minden kórházban csinálnak rutinszerűen... Jó, mi?

Doren!
Drukk, hogy meginduljon magától!

Hello!
Szintén! Most már annyit mondtuk, hogy kénytelen lesz kibújni... :D

Kari!
Én is az Infacolról hallottam, hogy nagyon jó, esetleg a Greap Water vagy Stodal szirup, vagy Espumisan cseppek.

Nálunk semmi különös, de azért állandóan figyelgetem ám magam... :D Néhány napja kicsit erősebb fehér folyásom van (bocsi...), de azt mondta a védőnő, hogy amíg az állaga nem vizes, hanem inkább krémszerű, addig normális. A hangulatom néha nem az igazi, már kezdek türelmetlenkedni, persze azért közben szeretném, ha mondjuk még egy-két hétig egyben lennénk... Kicsit skizofrén... :lol: No, nem baj, már nem tart olyan sokáig! Kende baba elég sokat mocorog, dudorodik a hasam, olyankor megpróbálom kitalálni, hogy éppen mije van ott. :D

Jók legyetek, vigyázzatok Magatokra, mindenkinek megy a drukk, akinek kell!!!!

Sziasztok

Norwell+Kende baba (36+2)
norwell

Sziasztok!!
Norwell:dehogy bántottál meg.Nem is értem miért merült ez fel Benned.

Képzeljétek,tegnap éjjel csak fél 3-kor szopizott,és cici meg cumi nélkül visszaaludt.csak lestem.mire lfeküdtem mellé már aludt.és aztán csak fél 6-kor kelt fel.reggel meg 3 órát aludt akiságyban!!!

Most mentek el anyuék,nem hitték el egy szavam sem-hogy egész nap cicin lóg,meg sirós baba-mert a a tigris jól meghazudtolt,egész nap alig sirt,sokat vigyorgott,csak néztünk.
De ami al egjobb,reggel 80 gr-ot szopizott,ilyen sem volt még.Annyira örülök,még ha csak átmeneti a dolog akkor is.
Elég jól elvoltunk,bár 2 körül már látszott apámon hogy nem tud magával mit kezdeni,el is mentek nemrég.Pedig anyósom bepácolt egy csomó húst hogy grillezünk,erre meg elmentek.Nem baj a grillezést megejtjük.

Na jövök majd még!
Szőkemelinda,Doren:szurkolok!!!

Kari:úgy tudom a greap watert csak egy hónap után lehet adni.

KépKép

KépKép
pilchard

Helló mindenkinek!

Pilchard!
Akkor jó, a szopi miatt gondoltam, hogy esetleg... :) Azért lassan-lassan tényleg összerázódtok, ahogy írod. A sírásról meg egyebekről találtam a neten, érdemes elolvasni:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=262
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=63
Grillezés.... juj, de régen volt már nálunk is!!! Pedig úúúúúúúúgy imádom!

Kari!
Igaza van Pilchardnak, a Greap Watert tényleg csak egy hónapos kor után szabad adni... :oops: Bocsi...

Ezt az előbb csináltam: :D

Kép

Sziasztok, majd még benézek, hátha...

Norwell+Kende baba
norwell

Sziasztok!

Látom sok minden történt itt az elmúlt időben amíg nem jelentkeztem. Sajnos a lakás még nincs kész, de jól bírom a gyűrődést. Ma kezdtem a 31. hetet. Jól vagyok.
Készült mostanában táblázatfrissítés? Mert akkor visszakeresek, hogy ki hol is tart?

Edina
edina77

helló lányok!

tegnap bent voltam a kórházban ctg.-n, nem mutatott fájást. A doki bácsim megvizsgált és megállapította, hogy 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj viszont a gyerek feje nagyon fenn van.
Erre mondtam neki, hogy a első gyereknél a szülés végéig fenn volt, erre azt mondta akkor is kell, hogy legyen fájás addig nem szülünk.
Holnap azért visszarendelt ctg.-re.
katus73

Szia Norwell, kérdezted, hogy mit írt fel a doki a fertőzésre: naponta 4-szer kell szednem a semicillin kapszulát és esténként hüvelytablettát kell felhelyezni :( (ezt 6 napon keresztül). Utálom!!! Na de mindent a cél érdekében :D :D .

Holnap töltöm be a 31. hetet és nem tudom Ti hogy vagytok/voltatok vele, de Én hatalmasnak látom a hasamat. Az elején azt gondoltam volna, hogy nagyjából ekkora hassal fogok szülni...Mindig is vékony testalkatú voltam, elképzeltem, hogy majd olyan kis szépen domborodó pocakom lesz, de ez nem így van :( , bár lehet, hogy mi egy ferde tükrön keresztül látjuk magunkat és sokkal kritikusabbak vagyunk :? .

Egyébként minden rendben, Marci baba folyamatosan mozgolódik, imádom :D :D :D !!!

Szőkemedinda: megy a drukk, remélem ma ismét egy gyönyörű babával gyarapodunk :) .

Encus: nagyon jól nézel ki a képeken, tündériek a lányok :D . Mi nagyjából egyidőben fogunk szülni, Te hogy viseled ezt az időszakot? Bár ahogy olvasgattam, Nálad is mostanában kezdődnek a panaszok. Eddig Én is egész jól viseltem, de mostanában érzem, hogy kevesebbet bírok enni és egy kis keményedés is előfordul.

Este még lehet, hogy jelentkezem.

Üdv.: mindenkinek!
Eni
marcy

Sziasztok!

Gratula az új babákhoz. Sok tejcsit a mamáknak. :P

Kriszt77, nagyon édes a kisfiad. Majd kiváncsi vagyok az adatokra is. :lol:

Mézgom, neked is nagyon cunci a kiscsajszi. Jó egészséget! :)

Encus, helyesek vagytok a lányokkal. És te nagyon csinos vagy. :lol:

Pil. Ez a dolog ismerős. Az én lányom is iszonyatosan sírós volt, de ha valaki jött sikerült rámcáfolnia. Azért ha az a valaki sűrűn látogatott hozzánk, sikerült végül bemutatkoznia. Egyébként vannak olyan babák, akik szeretik a nyüzsit maguk körül és kifejezetten jól érzik magukat, ha nagy a társaság.
Tehát bulikat kell szervezni. :P

Mi jól vagyunk. Jővő héten megyek vérvételre, meg kenetet is vesz a dokim. A pocakomat én is hatalmasnak érzem.Erika nagyon sokat mozgolódik, ez néha nagyon fájdalmas, a csuklás naponta legalább 5x előfordul, hát 10 perc után már az is elég kellemetlen. De tudom, hogy ha nem mozogna az sokkal rosszabb lenne, mert paráznék, hogy valami gáz van. Egyébként már nagyon szülnék, főleg a sok cuki babót látva. De azért még 4 hetet legalább ki kéne húznom. Most jó otthon hétközben, mert van hogy 10-ig alszom, viszont hétvégén pl. ma ia a lányom 6-kor kellt, és vele elég fárasztó a nap. A héten vettem a neten egy zenélő forgót. Szerintem nagyon jó áron, 2ezerért adta a csaj, pedig elemes, nagyon jól néz ki. 6 hónapos darab. Szóval nem is értem. Ma megtaláta a francia ágy alatt. A párom rászólt, hogy anya nem nagyon fog örülni neki, mert azt Erikának vette. Ettől teljesen elkámpicsorodott, nem értette mi van. De aztán nem volt gond, mondtam neki, hogy majd Erika is fog neki valami ajándékot hozni ha megszületik. Kiváncsi leszek, hogy fogunk ezzel a féltékenység dologgal megbírkózni. Na, lelövöm magam, mert kicsit sok lettem.

Akik már nincsenek 2in1 azoknak jó babázást, a többieknek meg jó pihenést.

Edit [img]

Ez az a bizonyos forgó. Több zenét játszik, alul is forog az maci, le lehet halkítani, csak forog, vagy csak zenél, esetleg mindkettő. Szóval nem értem, miért adta ennyiért. :roll:

Kép
kanyin

Sziasztok!

Hát, még mindíg itt vagyunk, és egyben. :( Pedig olyan szépen jöttek a fájások, 5 órán át 10 percenként. Aztán mintha elvágták volna. Most este felé újra kezdődött. Most csak 20-30 percenként van egy, viszont sokkal erősebb.
Szülésznővel beszéltem, azt mondta, hogy akár lehet még jövő hét is, mire megszületik. Vegyek meleg fürdőt, igyak egy pici bort, hogy tudjak aludni. :lol:

Norwell: Örülök, hogy jól vagytok. A málnalevélteához sok sikert. Én 1 hete próbálom beszerezni, sikertelenül. Egyszer sikerült, de csak egy kis csomaggal, és az elfogyott. Azóta nincs sehol. :(

Pilchard: Úgy örülök, hogy Ameli ilyen ügyes. Sűrűbben kell vendégeket hívnod, és akkor mindíg jó gyerek lesz. :D Na, jó, csak vicceltem. De tényleg tök jó. Majd figyeld meg, hogy egyik napról a másikra sokkal könnyebb lesz.

Edina: Új tábli akkor lesz, ha Ex hazajön a kórházból, és lesz ideje frissíteni. De mostanában szépen beindult a babaeső. :)

Katus: szurkolok, hogy legyen fájás is. Majd írj, hogy tudjuk, mi történt.

Marcy: Sajnos egyenlőre nem gyarapodunk, de majd meglátjuk, hogy lesz kedve az uraságnak megszületni. :)
Ezzel a nagy pocak témával teljesen egyetértek. Most már akkora a pocakom, mint 2 görögdinnye. :D Most sajna nincs itthon a gépünk, de ha visszakapjuk, akkor teszek fel egy pocakfotót.Most már úgyis egyre kevesebb ilyen lesz. Jönnek helyettük a babás képek. :)

Kanyin: Tényleg nagyon jól néz ki ez a forgó. És nagyon jó áron vetted. Hol lehet ilyen cuccokat venni? Mármint melyik oldalon? Nekem is tetszenek ezek a zenélő forgók.

Na, szép estét mindenkinek! Jó éjt!

Kép
Kép
szõkemelinda

Sziasztok!

Az új információ szerint holnap haza engedik a kedvesemet.

Ma nagyon vagány voltam megszöktettem a páromat a II korházból (na jó aláírt egy papírt, hogy saját felelőségére, jön ki a korház területéről) és elmentünk egyet babázni a gyerek korházba. Gondolhatjátok menyire örült a kedvesem, mikor meglátta Petikét. Valami folyadék jellegű csillant fel a szeme sarkában, még én is tisztára meghatódtam rajta. Na ma sikerült a gyerek dokival is beszélni. Jól halad a csöppség a gyógyulás útján, valami ilyesmiket hablatyolt latinul, amit sajna én nem értek. De a lényeget is kiszedtük belőle az pedig az, hogy ha minden igaz akkor csütörtökön haza vihetjük.
Ennek a hírnek aztán nagyon örültünk.
Na most elteszem holnapra magam, mert lesz mit csinálnom és rohangálnom, mert a páromat én hordom egyenlőre szoptatni, mert neki még a buszozás nehézkes volna.
Ja és holnap már Ő fog nektek írni. Köszönöm az eddigi együttműködést, együttérzést mindenkinek. S további sok tejet mindenkinek, a babáknak meg sok egészséget kívánok.

Üdv Feri (Sztéboy azokon az oldalakon ahol én szoktam járogatni)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

ma megint voltam ctg-n, ügyeletes doki nézte meg, ő is csak azt mondta, hogy szép görbe, szerencsére sem a vérnyomásom nem magas, sem a vizeletben nincs fehérje, nincs toxémiára utaló jel, így hazaengedtek :D

Encus, gyönyörűek a lányok, a kicsi göndör fürtjei valóben elragadóak! Várják a tesót?

Blackrose, pont ma beszéltem a hugommal, hogy hogy bírja a két gyerkőccel, neki most már két hónapos a kicsi. Most már azt mondja, minden nappal egyre jobb... Biztató :lol:

Kanyin, szupi a forgó, jó színes, biztos tetszeni fog a lányodnak.

Melinda, Katus, drukkok mennek :D Csak ügyesen!

Satuk, amit leírtál a császárral kapcsolatban, hasonlóképp éreztem én is. Barátnőmnek is két császára volt, azt mondta, mindkettő más, hiszen a másodiknál már nagyjából tudta mi történik, és hosszúnak tünt. Én szeretném, ha minél később csinálnák, mert akkor legalább az a 12 óra, amit fekve kell tölteni belenyúlna az éjszakába. De mivel most nem sürgősségi lesz, mint anno a fiamnál, gondolom valamikor nap közbe betervezik...

Exdeus, szupi, hogy ilyen ügyi papája van TörPetinek, csakhamar eltelik az a pár nap és már otthon lesztek együtt. Drukkolok.

Marcy, még van pár heted növeszteni a pocakodat :D És komolyan mondom, nekem így az utolsó hetekben ilyesztően nőtt a hasam... Teszek fel mai képet a pocakomról:

Kép
Kép
Kép

Jó éjt,
Doren
doren

Üdv!
Itthon! Igaz, csak kimeőre, a doki végül mégis csak a holnapi elengedés mellett döntött, de kb. fél tíz óta nem vagyok bent a kórházban.
Voltunk bent Petinél, és egy cicimből, amit én spec. teljesen üresnek hittem, 20 grammot kiszívott. Kis szivattyú! :) De mivel már 60 grammokat eszik, a többi jött a cucliból. Igazából én ezen nem vagyok kétségbe esve, valamit ennie kell... A mostani szopira nem megyünk be, pihizek, de fél hatkor megint ott leszek, hosszú tömött sorban. :)
Császár: nekem is megváltás volt...a szülésznő szerint szenvedhettem volna én reggel hétig, se lett volna természetes szülés. Így legalább eljutottunk egyről a kettőre. És amire én számítottam, annál ezerszer jobb. A cső után nem égett a torkom sem, csak krahácsolgattam tőle....de ennyi bajom legyen. A sebem szépen gyógyul. Engem altattak, de nem bánom. Először a szülés napjának délutánján keltem fel, fürdeni...igaz, mondtam a nővérkének, hogy akkor árulja el, hogy hogyan csináljam. De másnap délelőtt lekerültem a gyerekágyra, ahol magamra voltam utalva. Ami nehezen ment, az az ágyból való felkelés, a többivel nem volt gond.
Szóval ennyit arról, hogy rossz a császár, és hogy a széles csípőmmel biztosan természetesen kellett volna szüljek. :)

Na, ennyit rólam.
Újaknak üdv itt. Babákhoz hatalmas grat.
Táblit frissítenék, de az öcsém az a winchestert valamiért kikötötte, de majd ha végleg itthon leszek, megcsinálom!

Pusza.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csajok!!!!!Ne csináljátok már ezt!!!!Ki fog lassan halni a topicunk!!!Megállt az élet itt,vagy mi van?

ÉBRESZTŐ!!!!!!!!HOL VAGYTOK???????

szeretném újabb tapasztalatomat megosztani hátha vkinek hasznos infó lehet.Eddig fixies nevű melltartóbetétet használtam,de rájöttem hogy nem jó,mert átázik hamar,és most a párom hozott chiccot,ami ugyan legaalább 2x olyan drága,de ez szuper,mert a háta "nejlonos",nem tud átázni,és olyasmi a belseje mint a betétek,ilyen zselés vagy hasonló ,szóval nekem ez jobb.

Ági:üdv otthon!!Petikét mikor vihetitek haza?
Reméljük lesz sok tejcsid!!

A heti súlygyarapodásunk:330 gr!Én meg mindig azon parázok hogy nincs elég tejem!!!

Na figyuzzatok,baromi uncsi magammal társalogni,nem irok ha nem kapjátok össze magatokat!!!!!Ez parancs.

KépKép

KépKép
pilchard

Doren:nagyon csini vagy!!És a fiad egy kis tündér!!

KépKép

KépKép
pilchard

Hi csajókák!!!

Igaza van Krisztának..tényleg pang ma ez a fórum...gondolom mindenki alszik a pihe-puha ágyikóban :) Mi most jöttünk haza Dobogókőről, Béla és a csajok már bepunnyadtak az ágyba Disney-t nézni és én is követem őket nemsokára. :) Pocsék ez az idő és én nagyon rosszúl viselem, egész nap aludnék...

Köszönjük szépen a bókokat a csajokkal. Szerintem is gyönyörű kis dögök...és én is a kicsi pasizásától félek jobban, bár szeritne már most meg van a férjjelölt :lol:

Eni: nem találtam meg, hogy mikor szülsz. Nekem eddig azt hiszem nagyon könnyű dolgom volt és csak ez utóbbi kettő két gyomorgörcs az, amit kellemetlenségként róhatok fel a várandóság alatt...én enni eddig sem bírtam sokat és a húsféléket sem kimondottan kívánom, ami zavar az csak az, hogy két hete a doki letiltott a fűszerekről és sóról... :cry: no de ezt is túlélem valahogy..

Ági: sajnálom, hogy nem voltam itthon amikor kerestél :( remélem, hogy nemsokára tudunk dumcsizni. Kitartást..várunk haza....pusza a Törpödnek...:)

Tsók mindenkinek
Megyek csicsikálni :wink:

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!
Mindenkinek gratula, akinek kint a babája.. mi már képzeljétek holnap lesz 1 hét, hogy itthon vagyunk.
Ezen a héten most mértem, 320g-ot nehezedtünk.. Pilchard, akkor ez jó, a hozzászólásodból gondolom, ugye???
Puszi!

satuk

Sziasztok!

Voltam ma délelőtt a szülészetenctg-n de nem mutatott fájást. A doki most nem vizsgált meg, majd kedden mert akkor megyek a magánrendelésre.
Egyébként rengetegen szültek itt Békéscsabán a mai napon. Nagyon nagy szél volt nálunk tegnap úgyhogy beindultak a szülések.
A dokim annyit mondott még, hogy csak nyugodtan fájogassak keményedjek és sokat mozogjak. ( Szerintem már ő is szívesebben látná kinn a babámat.

Ex!
Örülök, hogy jól vagytok.
katus73

Sziasztok!

Krisz,
Gratulálok a kis Barnabáshoz :)!
Kívánok nektek sok boldogságot! :):):)

Doren,
de szép nagy pocakod van!!! :)

Norwell, Marcy,
a főnökömet abszolút nem érdekli, hogy jövök-e dolgozni, sőt támogatja a pihenésemet, csak a titkárnő próbál bennem bűntudatot ébreszteni...sajna néha eredményesen. Az utódom is meg van, egy férfi és biztos neki nem mer szólni, ezért engem csesztet :(. De azért nem hagyom ám magam:)!

Enci,
nagyon szépek a lánykák :)! Mostanában én is így vagyok, nem igazán tudok hozzászólni a témákhoz...szoptatás, sírás, hasfájás, x00g súly gyarapodás :)... persze nem zavar, SŐT! skubizok ezerrel :). hacsak titeket nem zavar, hogy nem szólok hozzá...

El vagyok foglalva a poci keményedésemmel. :( Próbálom találgatni mennyi lehet a naponta még elfogatható mennyiség. A védőnőm szerint napi 10 után szóljak a dokimnak...én túlzásnak tartom...kb. 20-25-öt keményedek naponta :(...és persze azt is sejtem, hogy erre nincs ideális "mérőszám".

Adi 28+2
adi77

Hello Lányok!
Na, itt vagyok, jelentkezem, de ma sem lesz nagyon időm... :roll:
Minden nap jövök, és benézek hozzátok, de sajnos nincs mindig időm el is olvasni az összes hozzászólást... Ezért most az összes Anyukának gratulálok egyszerre, és nem sorolok fel mindenkit külön mert tuti kihagynék valakit... :oops: Örülök hogy mindenkinél minden rendben zajlott, nagyon irigyellek benneteket... :!: És ha majd lesz időtök, én nagyon szívesen olvasom a szüléstörténeteket, olyankor mindig kedvet kapok én is a szüléshez, annyira megható ez az egész... :o
Nálam meg végre kikristályosodott a helyzet: péntektől no munka :!: :!: :!: Megvolt végre a melóhelyi gyűlés, a főnök felvett egy új embert, és kinevezte az utódomat is, az utolsó pillanatban szinte. Hát nem kapkodta el... :evil: Sebaj, végülis minden rendben lesz, és ezért nem is tudok mostanában gyakrabban írni, mert tanítom az új embert. Ma is jön, csak nem tudom mikor...
Szóval június 1től nem vagyok, de azért csütörtökön még bejövök valamikor az elszámolás miatt. El sem tudom mondani hogy örülök a szabinak, nagyon várom már!
Az egészségünkkel minden rendben, legalábbis úgy tűnik. Jól érzem magam, és az eddigi vizsgálatok is ezt mutatták. Megkezdtem a 30. hetet, és ennek nagyon örülök, nem gondoltam volna, hogy valaha is eljutok ideáig... :) Tök fura, a doki viszont múltkor már 3 hétre hívott vissza, azt mondta legutóbb, hogy mostantól sűrítjük a találkozásokat. Na nem baj, legalább rendesen odafigyel rám. :D
Adi!
:( Sajnálom hogy iylen problémáid vannak. Most ez biztosan egy hülye kérdés lesz, de tuti hogy a hasad keményedik és nem csak a gyerek domborodik ki? Mert nálam is gyakran van olyan, hogy úgy érzem magam, mintha követ nyeltem volna, fogdosom a hasam, de csak annyit szoktam érezni, hogy a hasam egyik fele csont kemény, a másik meg teljesen puha. És ilyenkor mindig arra gondolok, hogy biztos a hasamnak nyomja pl a hátát, és azért olyan kemény ott. De az az igazság, hogy nem vagyok benne biztos, lehet hogy ez a keményedés, csak nem tudok róla? :lol:
Emlékszem hogy egyszer kérdezted, hogy milyen homeopátiás bogyót kaptam erre az anyóstól: nos az a neve, hogy Cimicifuga, a Széchenyi téri gyógyszertárban szerintem tutira megkapod, C12-es potenciált vegyél, vagy valami hasonlót, ha nincs 12-es, szerintem kérdezd meg ott hogy melyiket ajánlják helyette. Nekem 12-es van.
Én azt mondom mindenképp vedd meg, nem tudom mennyibe kerül, de nem drága, és biztosan használni fog. És lassan ha teheted hagyd abba a melót, biztos az is közrejátszik ebben a dologban.
Na most egy kicsit eldugulok... :lol:

Kép
Kép
banya1

Banya, :)

Örülök, hogy jól vagytok :)!

Köszi a bogyó-infót! Írd le a bogyó szedésének módját (hányszor, milyen fogkrémet kell használni, kell e valamit kihagynom az étrendemből, kézzel hozzá szabad-e nyúlni, a terhesség hányadik hetéig szedhetem...stb.!!!)

Már 30 hetes leszek, amikor megyek a dokihoz, utána mi is sűrítünk.

keményedés: valóban, valamikor csak a gyerek dudorodik. Sztm. keresztbe fekszik: bal oldalon kis dudor, jobb oldalon egy kétszer akkora :). Sajna amikor a méhem húzódik az egy elég feszítő érzés...valamikor csak lent feszít, de van olyan is hogy az egész hasam egy görcs. :(

Banya, ma megyünk csecsemőgondozásra, és ott lehet jelentkezni a holnapi (16h-) SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁSRA!!! Sztm. telefonon is jelentkezhetsz. Sokan vagyunk, ezért jövő hét kedden (jún. 06.) is lesz egy turnus. Azért írom, mert azt mondtad érdekel... Mi ha minden jól megy akkor jövő héten elmegyünk egy kicsit pihizni vhova, ezért a holnapira jelentkezek.

Nagyon irigyellek a szabi miatt :P !
adi77

Sziasztok!

Minden friss babásnak gratulálok!

Most már mi is itthon vagyunk, és szokjuk egymást, így nincs időm netezni :? Persze napról napra könnyebb, és mi is kezdünk rájönni arra, hogy éppen miért sír.

A szüléstörténet:

LÁNYOK!

Mindenkinek nagyon köszönöm, akik gondoltatok rám, és szorítottatok értünk. Nagyon jól esett, hogy ott voltatok egy kicsit velem

Reggel hétre kellett bemennünk, mert az előző napokban egyre romlottak az eredményeim. A frontnak köszönhetően nagy volt a zsongás a ctg körül, ezért mondtam Kofának, hogy ezt megúszta Stöpszli, ahol ennyi szülőnő van, ott én nem kerülök sorra :lol: Persze utána fél órával elkészült a ctg-m, egyre magasabbra kúszott a vérnyomásom, és még rosszabb volt a vizeletem. Az orvos megállapította, hogy 1 1/2 ujjnyira vagyok kitágulva, de ezt más lazán két ujjnyisra tippeli, ezért megrepeszti a burkot. Erre én megkérdeztem, hogy mikor, mire közölte, hogy most. Ekkortól nem volt visszaút és kicsit a meleg folyadékkal együtt előntött egyfajta félelem és nyugalom elegye :shock:
Innentől rögtön ötperces fájásokkal indítottam, átestem az előkészítésen, és az őrzőben sétálgattam. Kofával beszélgettünk, néha nevetgéltünk, hogy na most mindenre fény derül a kilenc hónapi várakozás után. A fájások rendszeresen szépen jöttek 4-5 percenként. Majd elfoglaltuk a szülőszobát. Ekkor bejött két védőnő tanonc, hogy ők is benn lesznek, mert én érdekes eset vagyok, és hozzám küldték őket. Pár perccel később nagy hasznukat vettük, és nagyon aranyosak voltak.
A szülésznő ekkor bekötött oxitocin injekciót, amire a szervezetem úgy reagált, hogy lett egy kb. háromperces folytonos fájásom. Az orvos azonnal kihúzta az oxitocint. Ekkor szegény Kofa nagyon elgyengült, ez alatt a három perc alatt megjárta a tehetetlenség poklát. Az orvos szülésznő között lefolyt szembeszédből ő látta, hogy ezt nem kellett volna. Ekkor már sokadszor vérnyomást mértek, ami 170/110-re szökött, és a baba szívhangja sem volt megnyugtató, ezért döntenem kellett. Gyógyszer, aminek a vége lehet császár, de nem biztos, EDA, vagy császár, de kb. fél óra múlva, ha most nem döntünk biztos császár. (reggel, ha nem vagyok kétujjnyira kitágulva szintén császármetszés lett volna a vége :cry: ) Ekkor úgy döntöttem, hogy EDA. Az az orvos, aki adta, nem tudom, hogyan kb. 10 másodpercen belül ott termett és szúrt. Nem volt fájdalmas, és állítólag én is nagyon ügyes voltam. Ezt persze az első percektől ismételgették, de számomra csak akkor lett világos, amikor megtudtam, hogy mások nem tűrik ennyire jól a fájdalmakat. Akkor ott el voltam keseredve az EDA miatt. Lassan hatni kezdett, és szinte semmit sem éreztem, csak a gépen hallgattam Stöpszli szívét, és a védőnőtanoncok "szórakoztattak". Ott voltak beszéltek hozzám, Kofa fogta a kezem, és akkor éreztem, hogy bár nem ő szül de a felét legalább velem együtt végigcsinálja :) Hihetetlen nagy segítséget jelentett ott. Az egyik lány leszaladt csokiért, hogy ne neki kelljen mennie :lol: nagyon aranyos volt tőle.
Aztán jöttek a tolófájások, amiket nagyon intenzíven éreztem, és nem sokra rá már kinn is volt a babánk. Ezekben a pillanatokban én máshol voltam, emlékszem, hogy mondták a feladatokat, én pedig csináltam, de valahol lebegtem. Ez fantasztikus érzés. Hallottam, ahogy örvendeznek, hogy látszik a buksija, és hogy kis hajasbaba, aztán megszületett a BABA. Kérdezték, hogy mi a neve, én meg csak azt, hogy fiú vagy lány? Amikor mondták, hogy kislány, akkor egyből rávágtuk a nevét. Az én szemem is könnyes volt, meg Kofáé is, na meg ott volt a köldökzsinór, úgyhogy bármit mondanak, mi elhittük volna :wink: A mellemre tették, olyan kis ragacsos volt, és csendes, csak pislogott a világra. Nagyon fáradt voltam, de elmondhatatlan volt az érzés, ami akkor kerített a hatalmába. Elvitték Kingát Kofa, meg a csecsemős, és engem ekkor kezdtek stoppolni, ami sajnos elég sokáig tartott. Visszajöttek a manócska meg Kofa. Ekkor tudatosult bennem, hogy mostantól anya vagyok és felelősséggel tartozom ezért a mázas kis csöppségért. Most hogy írok és újra átélem az eseményeket itt bömbölök a klaviatúra felett, szóval igen intenzív az érzés.
Visszagondolva, nagyon jó, hogy minden így történt, nekem biztosan ez volt a nagy könyvben megírva. Az orvosom nagyon rendes volt, és a szülés 80%-ában benn volt, ezért gondolom, hogy tényleg jobban oda kellett ránk figyelni. Pláne, hogy volt egy másik szülése is ugyanabban az időben. A szülésznő is nagyon rendes volt, tényleg le a kalappal előttük. Úgyhogy lányok mindenkinek aki a szülés előtt all, annak azt tudom mondani, hogy ilyenkor egy anya születik, és ott azokban a percekben, órákban egy olyan érzés, ösztön kerít mindenkit hatalmába, hogy higgadt lesz, együttműködő, és az a fájadom, egy új embert teremt. Akik jönnek a sorban ne izguljatok, nagyon ügyesek lesztek, és egy csodálatos élménnyel lesztek gazdagabbak!
A kórházi időszak az összeszokás kezdete, várnom kellett míg megindul a tejem. Itt tényleg inkább a szobatársakra lehet segítség terén támaszkodni, de nekem ezen a téren is szerncsém volt. A mozgás, ülés, most már teljesen rendben van, és furcsán karcsúak a lábaim :lol: Még mindig dagad picit a bokám, de a többi feledtébb pipaszár!
Most nem írogatok senkinek sem külön, pedig lenne mit és szeretnék is, de sajnos időm, és energiám véges. Ha van időm, akkor benézek és jövök!

Addig is a neten itt találhatóak Kingáról képek: http://kofa.smugmug.com/Family

Pusszancs mindenkinek:

Juca

tjuca

sziasztok!
Nem jó ez így, hogy hétvégén nem jutok géphez, most írhatok jó sokat, míg megfájdul a karom :D

Adi! Már leírtam régebben, nekem mit mondott a doki. Jöhet akármannyi, míg nem okoz gondot. Ezzel nem értek egyet, mert nagyon sokat keményedtem és nem foglalkozott vele. Ha nem nyugtatott volna meg, akkor már korábban fekszem, megelőzésképp, nem azért, mert muszály. Azt gondoltam és mindenki mondta, hogy a szeméremajkaknál a feszítő érzés természetes. Ez biztos így van normális esetben. Említettem a dokinak és hát a nyomástól van. Mióta fekszem, 5 hete, nem érzek ilyet, nincs a méhszájon súly. Keményedés ugyanúgy van, néha számolni sem merem, de a fekvés az egyetlen ellenszer a doki mondta és úgy tapasztalom, hogy nagyon is igaza van! Tehát ha megteheted, feküdj, szard le a titkárnőt és nagyon jó lenne, ha megemelnétek 2-2 téglával az ágy végét! Csak megelőzésképp írom, nem azért, hogy megíjjesszelek. Nekem naghyon rossz volt, hogy senki nem vette komolyan a keményedéseket, a 13. héttől megszoktam és együttéltem vele, próbáltam nem hipohomderkedni, aztán megszívtam!
Banya! Amiről te írsz, lehet sajna keményedés, én is mondtam a dokinak, hogy olyan néha, mintha a babó lenne, de nem az. Nem mindíg keményedik az egész méh, néha csak egy-egy területen dudorodik, és az nem is feszül annyira, de kemény.
Bocsi, ha tudálékos és hosszú voltam. A 30. héten néhány amúgy természetes.

Mézgombi! Gratula cuki Julcsikához!!!!! :D

Köszi mindenkinek az infókat!!!!

Norwell! A zacsira hittem a térdét, a kukit azóta sem látom én sem, pedig ott van, férj látja. :D Pedig én vizuális típus vagyok :D

Marcy! A doki nem szólt volna, hogy pozitív, úgy kell érdeklődni? Ez jó, ha gond van, mi nyugodtan ülhetünk otthon, nem tudunk róla. A dokim nem vesz kenetet, mert szülésig még 100 szor előjöhet, de kérdem én, esélyes vagyok, hogy korábban jön a babó, mint Poginak, akkor mi van? Hol itt a megelőzés, amit úgy hangoztatnak a dokik?

Krisz! Neked is szép nagy gratuláció Barnabáskához!!!! :D

Doren akkor mától kórházban? Nagy szorítás érte! :D

Encus! Alig várom már én is, hogy a karjaimban legyen a kisfiam, megláthassam arcocskáját, a rúgdosó pici lábait, püfölő kezecskéit!
Akik már otthon vannak, olyan jó nektek, még ha aggódtok és hullák vagytok! :D De azért csak jóindulatú irígy vagyok, nem olyan igazi bűnös irígykedő. Én is akarok már tejcsis témában hozzászólni, de azért szívesen elfekszem még ezt a remélem jó sok hetet!

Ex! Aranyosat írt a férjed! Biztos rossz, hogy nem lehettek együtt a kis szivattyúddal (nagyon tetszett), de már csak kis idő!!!

Na, akkor ennyi is egyenlőre! Szerdán este jön a hugom és csütörtökön megveszik ha sikerül a babaholmikat! Úúúúúgy vásárolgatnék én is!!! De nem baj, legalább van valaki, aki beszerez mindent, mert férjecske egyedül nem boldogulna.
De jó a 32. hétben lenni, még a 34.ig bírjam ki, aztán megkönnyebbülök!
Puszi mindenkinek
annamari
mári

Adi!
Bogyó info: sokmindent kell tudni a homeopátiás szerek használatáról, de megpróbálom leírni a lényeget:
azt a szert, amit mondtam, hetente egyszer kell szedni, de plusszba akkor is be kell venni, ha érzed, hogy keményedik a hasad. Néhány szemet a szádba veszel, és egyszerűen elszopogatod. Arra kell figyelni, hogy előtte leaglább 10 percig ne egyél, ne igyál semmit, utána pedig ugyanez, de akkor fél órát várj! A homeopátia egyik legnagyobb ellensége a mentol, tehát semmi mentolosat nem fogyaszthatsz. Ez vonatkozik a fogkrémre is, gyógyszertárakban lehet kapni direkt olyan fogkrémet, ami nem tartalmaz mentolt, olyat vegyél.
A másik ellenség a sugárzás. Nem szabad a bogyókat mobiltelefon, bekapcsolt számítógép, és hasonló sugárzó dolgok mellé rakni, mert elveszi a hatásukat. De nem lehet tűző napra sem tenni, meg hűtőbe sem. Nézz ki egy polcot a lakásban, ahol nem éri nap, és csak a könyveket tartod ott, az jó hely lesz neki. Ha szopogatod, előtte ne fogd meg semmiképpen, hanem a kupakjába szórd bele a golyócskákat, és úgy bele a szádba.
A terhesség alatt végig szedheted, semmi bajod nem lehet tőle! Mellékhatások nincsenek.
Szülőszoba látogatás: be kell jelentkezni? Azt hittem csak úgy odamegy az ember és kész. Jaj! Én csak holnap tudom meg hogy el tudunk-e menni... :( Most mi lesz?

Kép
Kép
banya1

Mári,
örülök, hogy leírtad mégegyszer, Köszi!
Mindenesetre nem nyugtattál meg. :( Ráadásul a főnököm is lecseszett, hogy mit keresek bent. Említettem, hogy a titkárnő kicsit parázik...(a másik titkárnő eltörte a bokáját, szóval sok a melója). Viszont szerdától biztos nem leszek egy másfél hétig :).

Banya,
köszi a bogyi-infót! A "néhány" szem nálad mennyi?
Táguláshoz mit fogsz szedni?
szülőszoba látogatás: be kell jelentkezni, mert kapunk "védő felszerelést" és tudniuk kell, hogy mennyivel készüljenek. Apa jön-e stb. Papucsot azt nekünk kell vinni. Próbáld meg holnap de. felhívni Őket, hátha még van hely. Jó lenne találkozni :). Persze, ha nem megy, akkor azért a jövő hetit ne hagyjátok ki!
adi77

Sziasztok!

Tritától kaptam ezt pár perce :D

Helló!
Kitti vagyok 3200gr-mal 52cm-el láttam meg a npvilágot 10:40-kor.Mama és papa szerint gyönyörű vagyok nagy gönör szőke hajjal.Mama is jól van még lábadozik.

Vera(2004nyáriaktól)
viranka

Gratula Tritának a kis Kittihez :):):)!
adi77

Sziasztok!!

Trita!
Gratulálok Neked Kittihez, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!! :D

Banya!
No, akkor már értem, hogy miért nem jó a hagyományos fogkrém a homeós bogyókhoz! Érdekes, az ember nem is gondolná, hogy ezek mennyit számítanak! Egyébként a bogyókat gyogyitárban lehet megvenni?
Jó, hogy júniustól már nem dolgozol!!! De ugye ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz jönni???

Mári!
Egyébként állítólag a legbiztosabb eredményt a 4D uh adja, akkor TUTI, hogy minden az, aminek látszik, a 2D és a 3D tévedhet... Mondtam is apának, hogy majd szólunk a nővérnek, hogy biztos, ami sicher alapon írja fel a lánynevet is... :D :D :D

Pilchard!
Ez igen, jól belehúztatok!!! Valóban nincs gond a tejeddel! :D

Doren!
Nagyon csini a pocid!!! És persze Te magad is... :D

Edit!
Szerintem nem lesz gond, mert általában a kislányoknál kevésbé fordul elő a féltékenység, ők már ilyenkor is beleélik magukat az anyaszerepbe, szeretgetik és gondozni akarják a kistesót. Tök jó a forgó! :D

Encus!
Ajjaj, nemsokára férjhez adod a csajokat... :D

Katus73!
Mi volt a CTG-n?

Ex!
De jó, hogy már holnap hazajöhettek!!!!

Rólunk egy csöppöt: szerdán megyünk dokihoz (uccsó magánrendelés, végre :twisted: ), aztán szerintem a jövő héten megkezdjük az NST-ket (legalábbis ezt mondta a múltkor...) Épp az előbb beszéltem barátnőmmel (féléves a kisfia), és mondtam neki, hogy kiegyeznék egy olyannal, mint neki volt: egyszer(!!!) volt csak NST-n, köv. héten meg már meg is szült! :D Álmodik a nyomor... :D

No, jók legyetek, még jövök!

Pusszantás mindenkinek!

Sziasztok

Kép
Kép
norwell

HAli!!
Trita:Gratulálok Nektek!Sok Tejet,és képet minél előbb nekünk!!!

Satuk:az nagyon-nagyon szuper!!!!!!!Olivér ügyi ha igy hizik!!

Adi:kérdezd meg Pogit is,mert Ő is sokat keményedett,de én ha számoltam volna ,az néha nemhogy 20-at,legalább a háromszorosát számoltam volna,ettem a magnéziumot,meg feküdtem,de a keményedések nekem ugyanúgy jöttek :cry: nekem nem is mondta a dokim hogy számoljam.

Norwell:elolvastam a cikket,sztem nagyon jó,köszi.

Tjuca:nagyon édes a kis Kinga,jó hosszú a haja elől.

Babázók:Ti mivel fürdettek?nekem ez a fürdetőkrém nem jöztt be,tök nehéz feloldani.A hajat samponnal mossátok?és olajoztok?fürdés előtt,után?mindkettő?
ezen lehhet meglepődnek páran,de régen úgy tanultuk hogy fürdés előtt olajoznk kell a hajlatokat.viszont engem hülyének néztek amikor mondtam vkinek itt kosdon.
nem akarom hogy később a bőrével szenvedjen,ekcéma,szárazság,stb...,de nem tudom merjek e gabi,vagy ilyesmi fürdetőszert használni.

jaj,tök jó,szombat ete végre kakált egy akkorát,hogy a háta közepéig szaros lett,valószinű a bodyból ki sem jön. :D
de mi örültünk neki,mert már nagyon szenvedett.

Tudom még mindenki szokja a babókat,meg el van havazva,de irjatok már több dolgot magatokról.

A Kistigris reggelre visszaváltozott,tök nyügi,és egyfolytában a cicimen lóg. :D

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

"Hazaszaladtam" mert el kellett dönteni hová kerüljenek a spotlámpák a konyhaszekrénybe. Jó nagy feladat ez nekem :D

Krisz: gratula a kis csöppséghez.

Rólunk: A fekvést utálom nagyon. A hátam már szétesik. :(
Viszont nem keményedek már annyit és az esti görcsök is kezdenek alábbhagyni.
Holnap megyünk dokihoz. Remélem nem nyíltam ki, mert akkor könyörtelenül befektet. :(
Mári azt hiszem te kérdezted mit kaptam gyógyszert. Spiropen-t és verapamil-t. Igazán szarul érzem magam tőlük. Kicsit depi is vagyok már. De próbálok felülkerekedni ezen a hülye hangulaton.
Az is idegesít, hogy a vásárlással még sehogysem állunk. Tán holnap megyünk kiságyat rendelni, meg egy-két holmit megvenni.
A kórházi csomagot is össze kéne raknom, csak most ez a kétlaki életmód miatt esélytelen. Na nem nyafizok tovább.

Remélem mindenki jól van és szépen növögetnek a babók.

Amint tudok jövök és írok nektek!
Nagyon vigyázzatok magatokra. Drukk mindenkinek aki épp finisel :)

Puszi
Kisvirág
kisvirág_30

Sziasztok!
Firpi vagyok a 2005/2006 osz-teli babakbol

bocsi hogy zavarkodok, de van egy elado merlegem

Tefal prelud babamerleg
(brendonban vettem 20e-ért, most 22e-ért láttam)
16e-ért eladom.
20 kg-ig mer,
fejlodesmutatoval.
Tokeletes allapotban.
Budapesten megbeszeles szerint kocsival beviszem (dobozos, fullel, de garancia mar nincs ra)

az en kislanyom mar fel eves (megduplazta a szuletesi sulyat, mar eszik mindenfelet kanallal), es mar nem mericskelem.
szoval akinek esetleg szuksege lenne egy alighasznalt merlegre irjon:
fabriolga@yahoo.com

megegyszer elnezets, hogy zavartam
mindenkinek jo gombolyodest, es problemamentes konnyu szulest kivanok.

udv
Firpi

Kép

Firpi & Lilien

KépKép
firpi

Pilchard!
A kórházban azt mondták, hogy fürdetőkrémet- naturland használjunk- ezzel megy a hajmosás is, ill. még a dove szappant ajánlottak.
A száraz hajlatokra vagy gyógyszertári finomított napraforgó olaj, vagy sima étolaj..
remélem segítettem.
puszi

satuk

hát, a Dove szappant én biztos nem....Inkább akkor baba szappan...Amúgy semmire sem vagyok allergiás, ilyesmi, de a Dove-tól viszketek mint állat és kiszáradt a bőröm! Szerda este jön hugi védőnő, majd megkjérdezem, mert idáig még nem jutottunk, de Lubex fürdető rémlik, meg az, hogy olajozni fürdetés előtt feltétlen. Na most kérdeztem meg a hugit. Fürdetés előtt egész babát olajozni, a fejét is, aztán fürdetőkesztyűn eloszlatni a krémet és úgy mosni a haját, testét, közben vízzel locsolgatni, öblíteni a krémet. nyomkodva óvatosan, nem dörzsölve. Ha nem akarsz a krémmel bajolni, akkor van a folyékony Lubex, ez drága, de ez a legjobb, azt is kesztyűre önteni, hogy ne menjen pocsékba. Kell az olajozás, mert a kamilla szárít.
mári

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?