Új privát üzeneted érkezett!

Mea
tegnap voltam dokinál és említettem neki, hogy egész nap fájt a hasam, és keményedett.Azt mondta, hogy ez a front miatt van.Ilyenkor emeljem meg nyugodtan a magnézium tabit.Ha ez most a mi szüléseink környékén lenne valszínűleg páran megszültünk volna.Ilyenkor nagyüzem van a kórházakban.
még nem vettem meg egyik újságot sem, de a nem is hiszem, hogy a bónuszokért fogom megvásárolniKép,leginkább Pesten lehet ezeket beváltani nem?Azt meg a jó ég tudja, hogy mikor kerülünk fel Pestre vásárolni.

Penna
szép a fürdőtök is.Családi házban laktok?

Valaki írhatna pár sort a gátvédelemről.Mivel kell masszírozni (az arányok pontos leírása is érdekelni, hányadik héttől stb.A kórházi gátvédelem mit is takar pontosan?
Köszönöm.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Ezt az infót a www.nandu.hu-n találtam a naturopátia kismamáknak menüpont alatt lehet kiválasztani a gátmasszázst.

GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!
Az olajat alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen elkészítem. Így nem kell minden egyes illóolajat nagy mennyiségben megvenni, ezért talán valamivel olcsóbb. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide.
Elméletileg be lehet szerezni az alábbi németországi címen is:
Bahnhof Apotheke, Apotheker Dietmar Wolz, Bahnhofstr. 12, 87435 Kempten, Deutschland.
Tel. +49 831 5226611, Fax +49 8315226626
Hivatkozzunk Ingeborg Stadelmann "Die Hebammensprechstunde" c. könyvére.
Aromaterápiáról bovebben itt olvashatsz (könyvajánló).
Még egy érdekes információ: gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.
Szintén ajánlatos a gyógynövényes ülofürdok alkalmazása a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következo masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A fenti és az alább következo aromaterápiás receptek megalkotója, egy német bába szerint erre a célra a "szénavirág" (Flores Graminis)* ülo-gozfürdo alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gozölgo teát egy fazékba / tálba öntjük. A tálat a WC-be vagy bidébe (ha van) tesszük és a goz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebet okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen nem ajánlott. A 38. héttol heti egyszer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.
(*:A "szénavirág" definíciója a Wahrig német értelmezo szótár szerint: virág-részek, melyeket a szénából rostálással nyernek és a népi gyógyászatban alkalmaznak)
Egy másik megoldás a közönséges ülofürdo 2 evokanál gyömbérrel "dúsított" meleg vízben.
Szénavirágott alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen küldök. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Lányok a választ. A görcsölést Ti is a deréktájékon érzitek, vagy nektek teljesen fájdalommentes haskeményedések vannak? Mert ez állítólag nem teljesen mindegy. Valamelyik "okos" könyven olvastam, hogy a fájdalommentes pocakkeményedés normális, de a deréktáji fájogatás nem igazán. Szóval ettől jól beparáztam, hogy Babó korábban akar kibújni.
picuri

Sziasztok!

Penna! Nagyon klasszak a bútoraitok, gratula az ügyes férjednek Kép Az én párocskámnak a kiságy összeszerelése is gondot okozott, jót röhögtünk közben Kép

Dudukly! Azt a fajta kádat, amit rá lehet rakni a rendes fürdőkádra a Mária Nagykerben lehet kapni, a Nyugatitól pár percre, kétezer körül van az ára. Szerintem nagyon praktikus.

Picuri! Ettől a fronttól tegnap én is görcsöltem. Ma pedig olyan feszült vagyok, hogy nem lehet hozzám szólni, szegény Kisapa menekül előlem Kép Kép

Szmercsa most vizsgázik? Remélem sikerül neki, drukkolok.

Ildi 27+5

Kép
vrucsincá

Penna! Köszi a táblát! És tényleg nagyon jól néznek ki a bútoraitok.

Megann! Ma a 2. alkalom lesz a szülésfelkészítőn, és a szülés lesz a téma, ha jól tudom. Én is megyek mindenképp!

Rokica! Én azt hallottam az első napokban való fürdetésről, hogy ez nem csak a szülőknek szórakozás, hanem állítólag pszichésen jó a babának és a szülőnek is az első napoktól történő fürdetés. Hiszen odabenn is vízben van, és nagyon jó annak az érzésnek a fenntartása, hogy érintkezik a bőre vízzel. Persze először csak néhány percre kell belerakni vízbe.

Eper szedd magad: ha jól tudom Csepelen kívül van Budakalászon meg Érden is, sőt valahol Budapest és Agárd között félúton is. De ha valaki tud konkrétabbat, írja le, mert ezeket én is csak hallomásból tudom.

Bodza 24+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Rokica! Tök jó ez a leírás a gátvédelemhez.

Tudja valaki, hogy a málnalevélteát mikortól érdemes inni? Az is könnyíti a tágulást. Sőt, olvastam valahol, hogy az utolsó hetekben, sima feketekávéval való dörzsölés is használ.

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza:

Málnalevél teáról is van szó a www.nandu.hu -n.

VÁRANDÓS ANYÁK TEÁJA
A várandósság elso harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az elso harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevore náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi osi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elosegítéséhez, a csalán a szervezet vasháztartását hivatott karban tartani, a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsúrló karbantartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás), a többi összetevo pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával a reggeli hányingert enyhítheti ill. általános jó közérzetet biztosít.
Összetétele: 5 rész málnalevél (Rubus idaeus), 2 rész borsmenta (Mentha piperita), 3 rész csalán (Urtica), 1-1 rész csipkebogyó (Rosa canina), ánizskapor ill. édeskömény (Foeniculum vulgare ill. Foeniculum dulce), citromfu (Melissa officinalis) és mezei zsúrló (Equisetum).

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Csak gyorsan!

Felhívtam az Istvánt!
Ma van a 2. előadás(az első az bemutatkozás, életmódbeli változások, stb vel foglalkozott).
Ha lemegy ez a 6 alkalom akkor nyári szünet következik, és szeptemberben indul ujra!

Hát megpróbálok odaérni!

Megann 25+3

Kép

Kép
megann

Pfff. Tök jó. És mi van azokkal akik nyáron szülnek? Nekik nem jár felvilágositás?! Ezt mondjuk mondhatták volna előre, mert akkor jobban rúgkapálóztam volna, hogy el tudjak menni a munkahelyemről. Grrrr.

Megann, köszi hogy felhivtad őket. Asszem beküldöm Anyukámat egy diktafonnal és jegyzettömbbel. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Ildi, ma hogy nincsen hőség, gondoltam benézek a városba, megpróbálom útba ejteni és feltérképezni, ha ez a kád olyan mint gondolom, hogy nem kell hozzá olyan vasálvány a kádra. Néztem a neten a "szögletes kád" elnevezésűt (http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=382&cPath=78_81& zenid=a5cdd03a1955978e9ea649c85d0cbdf6).
Ilyenet próbáltál? Nekem ez árban és kialakításban is elég szimpinek tűnik. (Utána áztatni is jól lehet benneKép).

Lányok, ezt a gátmasszír dolgot próbálta valaki? Lehet, hogy nálam van gáz, de nekem az is probléma, ha egymáshoz bújás közben a párom túlzottan lefelé nyomja. Nemhogy én húzzam szét és lefeléKép.

Penna! A párod tényleg szupi ügyes, szerintem ha letudta a mostani melóit, már csak belőlünk is jól meg fogtok élni, nekem pl. előszoba bútor kelleneKép. A korházunkban van valami előkészítő amire jársz? Én eddig behavazódtam a diákjaimmal, most kapok lassan levegőt. A 16. hét óta a védőnővel is csak telcsin beszélek.
Dudus
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Falina!
Köszi az infó-t, akkor én is megkeresem ezt az angol boltot Kép Az árak meg egészen jók, sőt, ha új a ruci, akkor meg nagyon is megéri Kép

Bkrisztina!
Hol szedtétek az epret?

Penna!
A férjed vállal butorkészitést? (kb. fél év múlva költözünk az új lakásunkba és sokmindent asztalossal szeretnénk csináltatni) Fából is csinál butorokat?

Mea!
Milyen babakocsi akciók vannak a mostani babamagazinban és az Anyák újságában?

Tmarie 23+3
tmarie

Rokica
nálunk is pont ez a helyzet az előadásokkal kapcsolatban.Mi 2 alakalomra tudtunk elmenni összesen.Képmég áprilisban.

Ezzel a gátolajjal kapcsolatban annyit, hogy nekem nem lesz lehetőségem vajúdás közben kenegetni magam, annyira nem alternatív a mi kórházunk, de gondolom ah itthon csinálom majd akkor valamit csak ér majd.

Lányok egyébként valaki fogja használni ezt az olajat?

Rokica a nyári babások közül valakinek van tapasztalata?Mit mondanak róla?

Kép
Kép
kismama2004

Tmarie!

Nézz be a ma reggeli 8 óra 02 perces üzimbe, ott pontos útvonalat írtam.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Tegnap éjjel írtam, de elszállt minden Kép Nem kezdtem újra, sőt, alig bírtam visszafogni magam, hogy ki ne vágjam a gépet az ablakon!!!

Most pótolom:

Kriszta Kép Ezt reagáltam a pocidra, meg az eprekre: Köszönöm az infókat és a képeket! Ahogy sorban néztem először az eper-kupacot, utána a pocidat, eszembe jutott, hogy ha valaki nem tudja, mi az igazság, azt gondolhatja, hogy jól belakmároztál a gyümiből Kép

Penna Kép, Neked meg azt írtam, hogy nagyon szép dolgokat csinál a párod! Az én férjem sem ezermester, gyakorlatilag semmit nem tud megcsinálni itthon, max. néhány villanyszerelési munkát. Sajna a mi családunkban nincs senki, aki alkalmas lenne ilyesmire. Ráadásul én csupa nővel nőttem fel, mivel szüleim elváltak, 3 lány+anya+nagymama. Semmi esély nincs arra, hogy a párodtól rendeljek komódot? / egyébként azért voltam jobban oda a tömör fáért, mert Balázs komódja is abból van, és így illenének egymáshoz. De tény, hogy minden apróság meglátszik rajta. Köszi a tanácsokat!/

Anyatej: Valóban igazodik a baba életkorához. De ha úgy alakul, hogy valaki valami miatt nem tud egy idő után szoptatni, akkor még mindig jobb, ha olyan anyatejet kap a baba, ami nem teljesen a korának megfelelő, mint ha tápszert, v. tehéntejet kapna. Eleinte inkább a biztonság kedvéért érdemes fejni és fagyasztani, amíg nem biztos magában az ember, hogy lesz-e elég, illetve amíg nem áll be a kereslet-kínálat egyensúlya. Én is fagyasztottam Balázsnak, de később nem fogadta el / nem csodálom, borzalmas/, főzelékbe sem tudtam belekeverni, mert úgy kiköpte.
Mivel én is tandem szoptató vagyok / gondolom ez most már így marad, mire megszületik a kistesó/, utánanéztem a dolognak: amint terhes lesz az ember, megváltozik a tej összetétele, mennyisége, és a negyedik hónap körül teljesen elapad. Később elkezd termelődni az előtej, és továbbra is minden az új jövevény igényei szerint alakul, tehát a szervezetünk "elfelejti", hogy volt egy nagyobb gyerkőc is. De az én fiam egyébként sem a táplálkozás miatt szopizik már Kép Viszont ez szempont lehet a kistestvér-tervezés szempontjából, hiszen ha valaki sokáig akarja szoptatni gyermekét, annak figyelembe kell vennie, hogy egy esetleges korai terhesség megzavarhatja ezt.
Fürdetés: Azon kívül, hogy nagyon jó érzés a babának, hogy az ismerős közeggel néha még találkozhat, az sem árt, ha a napi rutin minél hamarabb kialakul, és a fürdés egy elég stabil pont ebben. Ha egy babát az első hetekben csak letörölgetünk, aztán pár hét után elkezdjük kádban fürdetni, szerintem nem fogja érteni, mi történt, miért változtatunk. / és talán a víz is hiányozni fog neki/. Viszont azt lehet csinálni, hogy először letörölgetjük, és utána pár percig tart csak a fürdés a kádban / vagy vödörben/, így biztosabban is lehet fogni őt, és az sem kérdés, hogy hozzáférünk-e pl. a vödörben.
Na befejezem az okoskodást!

Mindenkinek szép napot!
Judit 22+1
jucc

Sziasztok Lányok,
Kép megjöttem a vizsgáról. Hát.. jól elkeféltek.KépKép
Először is 10:10 - kor már beérkezett az előző vizsgázó a telephelyre, ő is megbukott szegényke, és 10:45-ig tartott a vizsgabiztos előadást neki, hogy mit csinált rosszul. Addig én kinn álltam a tűző napon, míg ő osztotta az észt, és pöffeszkedett az autóban. Erre egy számomra vadidegen oktató jött oda, hogy menjek már be és üljek le, úgy biztos jobb lesz. Aztán kiszállt az oktatóm az autóból és közölte, hogy tele van a töke. Nos így kezdődött.
Amilyen rohadt peches vagyok, rögtön 2 vizsgabiztost kaptam Kép persze volt pofájuk azon viccelődni, hogy nehogy itt szüljek, mert azt nem szívesen vezetnének le. Aztán jól leszúrták az oktatómat, mert villogott a benzinlámpa, hogy bizti direkt csinálta, hogy a tankolással is menjen az idő Kép persze mondanom se kell, hogy tankolni nem álltunk meg.
Aztán elkövettem a végzetes hibát. szentendrén utcából ki balra kanyarodtam rá a 11-esre, szemből jött egy hülye biciklis, tétovázott, hogy jöjjön - ne jöjjön, rángatta a hülye kormányát, nekem meg meg kellett volna állnom, és elengedni a kresz szerint. Ezt én nem tettem meg, hanem szépen gyorsan elhúztam onnan. Hát ennyi.. ez volt az ok amiért meghúzta. jún. 16.-án mehetek megint, most vagyok 30+2, szerintetek hogy fogok beférni még a volán mögé?? KépKép
Én annyira elszomorodtam. Miért nem sikerül nekem mostanság semmi? Mindenhol mindenki csak szivat folyton.. KépKép
Vrucsincá
nagyon jól esett, hogy gondoltál rám Kép
Ma már inkább nem írok, mert erős világvég hangulatom van. Igazán nem a vezetés miatt, mert mással is előfordulhat, ez csak hab volt a tortán. Kép

puszi,
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
fel a fejjel
eleve ha nem var babat az ember, akkor is marha kellemes vezetesbol vizsgazni egy fiatal lanynak harom otvenes pasi tarsasagaban. Egy kisjoindulat kellet volna, mert latta, hogy mar nagy a pocakod, es amugy sem azalatt a 30 ora latt tanul meg az ember tokeletesen vezetni.
Na indegy mar, ne torodj veluk, a kovetkezonel mar remeljuk meglesz. jo lenne valami korai idopontot kifogni, hogy ne legyen olyan meleg majd.

Kép

Kép
ppanna

Szmercsa, sajnálom a dolgot. Én tényleg biztos voltam benne, hogy nem tesznek alád. De úgy látszik az emberek bunkóbbak, mint gondoltam. Azt meg főleg sajnálom hogy nem csak ettől van rossz kedved. Ma egy kicsit én is elkeseredtem, bár nem komolyan, csak belegondoltam, hogy olyan béna vagyok. Ma is voltam a turiban, vettem egy csomó ruhát, aztán hazajöttem, kipakoltam az összeset és van egy csomó pici rugim, meg nagyobb is egy pár, de pl. alig van body, (2 dbKép) meg valahogy a rugik közt is sok a vékonyabb, ami nem télire való. Na szóval egy csomó pénzt elköltöttem már eddig és igazából nem sikerült túl logikusan vásárolnom. Úgyhogy most meg is fogadtam, hogy nincs több ruha vásárlás, inkább elkezdem a többi dolgot megvenni, pl. ágynemű, kád, olló, mellszívó, pelenka, kifogó, törülköző, stb. Szóval olyanokat, amik nem méretfüggőek. Olyan idiótának érzem most magamKép

Tegnap aztán végül is lehiggadtam, bár kicsit rossz kedvvel feküdtem le. Megvacsoráztam egyedül, aztán nemsokára elment a párom haverja, akkor ő is evett, de aztán én lassan felmentem aludni. Aztán reggel nem bírtam felkelni, úgyhogy a fogorvos elmaradt, így csak a barátosnémmal találkoztam és ugye elmentünk a turiba. Meg a Baross u-i boltba, de ott szerintem nagyon magasak az árak. Ágyneműt néztem, de sokalltam. Van valami jó üzlet ahol ilyeneket árulnak olcsón? Bár pl, rácsvédőt az ágyra biztos, hogy inkább anyukámmal varratok. Meg ágynemű huzatot is, csak valami jó anyagot kell venni, de az csak nem olyan drága. Viszont magát az ágyneműt muszáj megvenni. Tényleg olyan kár, hogy nem tudok varrni. Degeszre kereshetném magam babacuccok varrásával. De még megtanulhatokKép Majd a következő babának már én fogok varrni mindentKép
Na egyenlőre ennyi.
Hari 21+4

Kép
Kép
hari

Szmercsa!

Ez szemétség szégyellhetik magukat!!! MI az, hogy hagyják, hogy állj a napon, aztán meg még poénkodnak is. AZ ILYENEKNEK SOSEM SZÜLT A FELESÉGÜK????? vAGY AZ IS ENNYIRE ÉRDEKELTE ÕKET??

Nagyon lehangol engem, hogy az embereket ennyire nem érdekli semmi.... Főleg a kismamákKép

Szmercsa, gondolj a babóra, és próbáld meg lesz...ni őket!

Lucretia
24
lucretia

Szmercsa!
Sajnálom, hogy így jártál. A köv. remélem sikerül.
Ha ez vigasztal engem rutinból húztak meg még 93. tavaszán 1x, női vizsgabiztost kaptam, azt hiszem nem kell ecsetelni.

Hari!
Ne keseredj el, azok a rugik is jók lesznek, max ráadsz a babára egy kardigánt vagy pulcsit. Biztos, hogy jól ki fogod tudni használni azokat is.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hari!

Ne keseredj el, én is "nem logikusan" vettem meg az első darabokat. Pont így jártam mint te: Rövid ujjú bodykat vettem csak, még szerencse, hogy csak 56-osakat. Pedig nálunk hamar hideg van a lakásbanKép Na, saját kárán tanul az emberKép Azért még belejövünkKép

Lucretia
24
lucretia

Köszi KrisztaKép Én is ebben reménykedek, csak azért vagyok dühös, hogy ilyen logikátlanul csak vásároltam össze-visszaKép De azért persze jók lesznek, csak így még sokminden hiányzikKép

Kép
Kép
hari

Neked is köszi LucretiaKépAzért megnyugtat, hogy nem csak én voltam ilyen kis "elkapkodós"Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok!

Dudukly! Pont olyan kádunk van, mint amilyen a képen volt.

Szmercsa! Ne szomorkodj! Én is így jártam egy hónapja. Egyáltalán nem érdekelte a vizsgabiztost, hogy kismama vagyok. Elsőre meghúztak egy apró hiba miatt, és másodjára sikerült csak. Tudom milyen rossz érzés. Szerintem egyébként a pénz miatt van, hogy az ember mégtöbbet fizessen, pedig alapból sem olcsó már egy jogsi megszerzése. Fel a fejjel, és gondolj arra, hogy majd következőleg sikerül. Tudom mennyire hülyén hangzik, de ilyenkor az embernek pozitívan kell gondolkodnia.

Hari!
Szerintem mindenkivel előfordul, aki előre vásárol babaruhákat, hogy egy-két darabbal mellényúl. Én például vettem egy overált tök drágán, és utólag jöttem rá, hogy mire olyan hideg lesz, már valószínűleg nem is lesz a babóra jó. De nem aggódom emiatt, megpróbálom majd a babaszobán, és egyéb oldalakon eladni.
Az ágyneműt, baldachint stb.-t én Jugóban vettem Szabadkán, 700 dinárért, ami kb. 2100 forint, mi gyakran járunk át vásárolni ruhákat cipőt stb., mondjuk ide viszonylag közel is van. De egyébként tényleg úgy a legolcsóbb ha az ember megvarrja, vagy megvarratja.

Ildi 27+5

Kép
vrucsincá

Tmarie!Kép

Már leírtam egy régebbi hozzászólásomban, most a hét elején valahogy.
Nézd visszaKép mert nem szeretném újra leírni elég hosszadalmasKép

Mea
mea

Sziasztok!

Szmercsa!
Ne idegeskedj!
Általában nagyon sok helyen szándékosan meghúzzák az embert a pénz miattKép
Igazából a szemétség az volt, hogy szó szerint otthagytak száradni a napon. Ez a szemétség felső foka! Tudhatnák, hogy egy kismamán nagyobb stressz van.

Most én is elég ideges vagyok.
Majd visszanézek, de most értem haza és a bokám szétmegy. A gáz, hogy a térdem is tropa, de csak a jobb.

Sziasztok!
Angelani
25+2

Kép
angelani

Szmercsa
sajnálomKép De fel a fejjel, előbb-utóbb mindenki átmegy.Kép
Felvidítalak az én sztorimmal: Az elméletin én láttam, hogy ez a műszaki vizsga nekem magas, úgyhogy eleve csak a kreszt+eü-t tanultam meg, gondoltam majd megyek egy 2. fordulóra. Azért beikszeltem ezt-azt. Mikor mondták, hogy a 3-ból csak kettő sikerült, bólogattam, hogy hát persze..."Igen, sajnáljuk, de a KRESZ-t még át kell vennie..."
Szerencsére ez 14 éve volt, és még nem volt gyakorlati műszaki, sztem máig nem lenne jogsim.
Gondolhatod, mennyi lövésem van a műszakiakhoz. Egyszer defektem volt, és megállt segíteni egy pasi. (Még csini szingli voltamKép) Mondta, hogy kéri hátulról az emelőt. Volt ott valami fekete doboz, odaadtam. Nagyon röhögött, mert az elakadásjelző háromszög volt azKép

na, megyek gyurmázniKépKevin itt óbégat.
üdv
p 23+1
penna

Sziasztok, bocs hogy így bepofátlankodok, de már nem férek itthon a babcuccoktól. Kép (négy gyerek, az négy gyerek, szépen felszaporodtak...)

Érdekelne vkit pl. bkocsi?
kétfunkciós, abc design, irányár 8000.-
Kép
mózeskosaras, napernyős, télizsákos, állítható tolókarral, a matracra két ajándék lepedővel. Kép
Irányár 12.000.- (német, teutonia)
Kép

meg van babahordozó is
maxi coxi
könnyű bekötni, könnxyű cipelniKép
Kép

sofka@freemail.hu
sofka

Sziasztok!

Voltunk az Istvánban a szülésfelkészítőn! Ott volt még valaki? Megint a beszédhibás néni volt, de azért mondott pár érdekes dolgot a szülésről, szokásokról, helyi gyakorlatokról. Aztán megnéztük a szülőszobákat is! Tök jók, épp senki nem szült, úgyhogy végig lehetett járni az összes szülőszobát, aztán jött egy kismama 3 perces fájásokkal. Szegény elég elgyötörten nézett ki. A kispapa meg marhára be volt tojva, látszott, hogy nem tud mit kezdeni a szituációval. Hú, nagyon izgalmas volt! Majd ha már mi megyünk 3 percesekkel a szülőszobára! Milyen távolinak tűnik! De nem is akarom siettetni, jól érzem magam a bőrömben most is.

Davallia! Tök jó volt a tegnapi fáradt kismama képed, megmutattam a páromnak, azt mondta, hát, néha tényleg így nézek ki. Kép
Janikovszky Évát én is nagyon szeretem, holnap be is szerzem én is ezt a könyvet!

Bodza 24+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Bkriszti!

Köszönöm, hogy segíteni próbáltál! Arra a gombra nem reagál a gép, hogy " melléklet feltöltése ".
Magával a képpel nincs gondom.
Pussz!
Szikeev a téliektől 17+6
szikeev

Sziasztok!

Na, jól eltelt ez a napom is.
Ide-oda szaladgálás, főzés, mosás, vasalás, bevásárlás 2nehéz szatyor, rossz lift, fel az 5.-re gyalog. Azt hittem belepusztulokKép

Holnapra marad a takarítás, de pénteken NEM csinálok semmit (mondom én most). Mindig van valami melóKép

Remélem mindenki jól van, mert visszaolvasni most elég fáradt vagyok. Még elolvasom, de visszaírni nem megy.
Ezért ne haragudjatok. Holnapra összeszedem magam.
Sajnálom, hogy ma nem tudtam elmenni az IstvánbaKép
Pedig annyira érdekel.

Legyetek jók! Vigyázzatok magatokra!

Jó éjt! Szép-Babás álmokat!
Sziasztok!
Angelani
25+2

Kép
angelani

Sziasztok!

Sajna nem tudtam elmenni az Istvánba az előadásra Kép.
Megtaláltam viszont azt a babakocsit amilyenre gondoltam (hordozóval együtt van PC).
A babó egyre aktívabb eddig nyugis éjszakáim voltak, de most bezzeg. Néha féltem,ogy nem érzem mozogni na ennek úgy tűnik vége. Kép Most is mocorog nagysága.
Már a fáradékonyságom is kezd múlni szerencsére a főnököm volt lyan rugalmas, hogy 1 órával korábban járok be így hamarabb jöhetek haza (ha nincs SOS meló). Na a tanulás már kevésbé megy nincs türelmem görnyedni de hát jön a vizsgaidőszak Kép.

Mindenki vigyázzon magára, és lehetőleg ne idegeskedjetek.

Viki
24+6
gviki

Sziasztok!

Szmercsa! Együttérzek Veled! Épp egy éves a jogsim, hát mit mondjak, nem ment könnyen nekem sem. Elmélet +rutin megvolt elsőre, de a vezetés eleve az órákon sem ment, iszonyú ideges voltam. Rengeteg órát vettem, aztán rávettem magam a vizsgázásra, de elsőre elbénáztam. Másodszorra sikerült, de csak a szerencse segítségével. Óriási megkönnyebbülés volt, főleg az volt nagy boldogság, hogy nem látom többet a bunkó oktatóm pofáját! Gondolj erre, és menni fog Kép / Minden oktató bunkó??? / Azóta már a vezetésbe is belejöttem, egyre jobban megy, és valóban nem azon a pár órán múlik, hogy fog az ember vezetni, utána van szükség sok-sok gyakorlásra!

Jó éjt mindenkinek!
Judit 22+1
jucc

Sziasztok Kismamik!

Megint csak most tudok jönni visszaolvasni, mert egész nap nem voltam gépközelben. :-(((( Egy ilyen függőnek, mint én, ez elég nehéz.

Szmercsa, ne keseredj el nagyon a baba miatt. Tényleg szörnyű bunkók az emberek. Lehet, hogy nem vígasztal, de engem is azért húztak meg az elsúő vizsgámon, mert nem adtam elsőbbséget egy biciklisnek. Bár, még csak 17 voltam és szerintem örültek, hogy ejtettem valami kis hibát, mert amúgy jól ment és meghúztak, hogy minek egy ilyen fiatal kiscsajnak jogosítvány. Ráadásul a vizsgabiztos az osztálytársnőm apukája volt, aki tisztában volt vele, hogy én ki vagyok.
Kitartás! Másodikra menni fog és kész!!!!

Hari & Lucretia
Nem baj, hogy vékony bodykat vettetek, szükség lesz rájuk. Télen mindenképp rétegesen kell öltöztetni a babákat, az lehet a legalsó réteg, mint egy "atléta trikó".

Puszi mindenkinek!
Jó éjt!
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

A babaszobára valaki feltett egy jó linket.
Ezt még nem is láttam ezen az oldalon (házipatika).
A laboreredményeket "vesézi" ki.
Majd nézzétek megKép
http://www.hazipatika.com/services/lab

Puszi!
Angelani
25+2

Kép
angelani

SZiasztok!

Rókica!
Milyen az újpesti kismamatorna?
Tudnál róla írni (mennyibe kerül egy alkalom, mikor van, pontosan hol van stb).

Sajnos hozzánk csak a Váci úti Brendon van közel, az meg elég drága.

Köszi!
Uxi
19+1

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,
Jó reggelt, jó reggelit! Kép
Én épp tömöm a búrám zsömivel, párizsival, sajtival meg paradicsommal! Hmmmm

Elolvaslak titeket aztán még jelentkezem!

Pr.25+6

Kép

Kép
prüntyi

Jucc,
én tavaly nyáron kezdtem a jogsit. A kresz+eü+rutin elsőre sikerült, aztán kikaptam egy iszonyatosan idióta oktatót, akivel 26órát vettem, de a végén rácsaptam az ajtót. Folyton üvöltött, minősített.. szóval kibuktam. Most vettem ismét a bátorságot, hogy újra vezessek, nem csoda, hogy elment a kedvem. Kép
A mostani oktatóm egy tündér, nagyon ari, szórakoztató, segített nekem kiheverni az előző idióta oktató által okozott traumát.
Ha az a hülye biciklis 5 perccel később jön, szerintem akkor sem mentem volna át Kép szerintem az, hogy meghúznak már mielőtt beültem eldőlt KépKép Na mind1. Kép
Azóta már van új problémám.
A lakásunkból eltónt a párom aranynyaklánca és a dolce vita parfűmöm. KépKép azt tudnám, hogy hogyan?? bizti, hogy nem mi pakoltuk el Kép valaki járt a házban KépKép
Lányok,
nagyon rám jár a rúd mostanság...
szmercsa
szmercsa

Uxi:

Görgey utca 68, a szülőotthon épületében van. Tel.: 369-16-66, 10 alkalom 5000 forint, ha nem ott szülsz. Azt hiszem, ha ott szülsz, akkor ingyen van. Gyógytornász vezeti, kb 1 órás, de ebből van 10-15 perc relaxáció meg légzésgyakorlatok is.

17. héttől lehet menni, kell hozzá igazolás a dokitól hogy szabad.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa drága, ne bosszankodjál. Én tegnap rájöttem, hogy vannak emberek, akiket csak azért küldött a sors (Isten?), hogy próbára tegyen minket. Tudatosan száműzök az életemből minden problémaforrást: a párommal együtt kűzdöttük végig az elmult éveket, ő nagyon figyel rám, leépítettem a hülye ismerősöket, nem veszem tudomásul a munkahelyemen az idióta okoskodást..., hogy a babuci nyugodtan fejlődjön. Erre ártatlan helyeken vannak idióták. Tegnap egy papírboltban számlatömböt akartam venni, mire az öntudatos és nyilván adóügyben jól képzett eladó közölte, hogy szerinte az egyéni vállalkozói igazolványom nem igazolja hitelesen az adószámomat. Ezzel a felkiáltással: "Ilyet bárki tud otthon nyomtatni!". Én is elvesztettem a humoromat, közöltem, hogy rendben, megyek máshová bevásárolni, velem ne szórakozzon. Erre nagy morogva adott egy számlatömböt.

Sajna szerintem tényleg nem a biciklista miatt húztak meg, mi annó az egyetemen, ha érthetetlenül szórakoztak velünk azt mondogattuk, hogy kell egy bizonyos bukásszám a statisztikához. Amióta a túloldalon vagyok, rájöttem, hogy vannak szadista, gonosz lelkületű emberek, akiknek ez okoz örömet. Mármint ha valakit bánthatnak, bosszanthatnak. Attól felsőbb rendűnek érzik magukat. Vegyél pár órát a jó fej oktatóddal, hogy magabiztosabb legyél, esetleg kérdezgesd, hogy mi a vizsgáztatók heppje (a hugom oktatója úgy készítette fel őt, hogy elmondta: normálisan ezt így meg úgy csináljuk, kivétel a vizsgán...).

Legközelebb sikerül! (Vagy tényleg lepocakoljuk a vizsgáztatótKép.)

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Ezt az e-mailt kaptam most, ha valaki tud segítsen!!! Vagy csak küldjétek tovább!!!

"Kérlek benneteket, ezt most tényleg továbbítsátok MINDEN általatok ismert e-mail címre, illetve aki tud az segítsen. Köszönettel! Tegnap született egy kisbaba, akinek sürgosen vérre lenne szüksége, különben meghal. Akiket eddig behívtak (47 ember) azoknak a vérét nem fogadta be a szervezete 0 Rh negatív vér kellene, aki tud segíteni, az hívja az alábbi számokat! Köszönöm

Miklós

Országos Vérellátó Szolgálat
06-80/324-244
36-1 372-4244 "

Kép

Kép
prüntyi

Dudukly,
nagyon ari vagy Kép
És mindenkinek köszönöm a bíztatást Kép Drágák vagytok.
Dudukly, maximálisan egyetértek az életfilozófiátokkal, én is igyekeztem hasonlóképp rendezgetni az életemet. Sajnos, azok az emberek akik nekem a legtöbb bosszúságot okozzák közvetlen a közelemben laknak, és történetesen a családtagjaim. Elegem van a folyamatos szurkálódásaikból, sz.rkeverésükből, csak a bosszúságot okozzák az embernek. Próbálok nekik segíteni ahol tudok, de mindig egy jó nagy fenékberúgás a köszönet KépKép
Lányok,
lehet, hogy jobb lenne, ha pár napig nem jönnék közétek, mert mindenkinek jól elrontom a hangulatát. Annyira sajnálom, ne haragudjatok.
Kiheverem a fáradalmakat, aztán reméljük már jó hírekkel jövök.
Puszi Nektek, és köszönöm a sok jó szót Kép
szmercsa
szmercsa

Ez a verados email, mar hetek ota kering. (tehat a baba legalabbis nem tegnap szuletett hanem aprilisban) Sajnos sok ilyen level van, en meg evekkel ezelott lelkesen fel is hivtam a verellatot, ahol elmondtak, hogy ilyen panik szeru koremailekre sosincs szukseg, ha esetleg hiany lep fel, akkor mas csatornakon sokkal hatekonyabban oldjak meg a problemat.
csak azert szolok, mert en tok csalodott voltam anno, mikor segiteni akartam es kiderult, hogy vaklarma az egesz.

Kép

Kép
ppanna

Igen, a véradós email nagyon gyanús, nincs rajta dátum, nincs rajta név, nincs rajta semmi kézzelfogható. Ellenben a telefonszámok valósak, meg is próbáltam felhivni a vérellátó központot, hogy tényleg kell-e nekik Rh- 0-ás vér. Mondjuk kiindulhatunk abból, hogy mindig kell vér...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én most kaptam először ilyet, úgyhogy új vagyok a témában. Beleeste...

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok

Igen ez a véradás dolog nekem is gyanús... De abban igazad van Rokica, hogy végülis mindig kell vér! De azt hiszem, én nem mernék vállalkozni rá így pocakosan, még ha az is lenne a vércsoportom.

Pusz
Lucretia
24
lucretia

Mea!
Megtaláltam a hozzászólást Kép Kép

Szmercsa!
Fel a fejjel! Bunkó volt a 2 pasas és kész! Júniusban sikerülni fog, meglátod! Ha nem, akkor meghivlak egy fagyira Kép

Uxi!
Hol laksz?
Mert én is nagyon jó tornára járok a SOTE mellett,
Baross utcában.

Lányok!
A doki tegnap nekem megengedte, hogy úszodába járjak. Csak annyit mondott, hogy kenjem be magam ott Canesten krémmel.
A gombán kivül mit lehet még az úszodában kapni? Milyen fertőzést?
tmarie

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy beleszólok.
A téli kismamáktól vagyok!
Én is megkaptam a levelet kb. 3 hete. Jól ki is borultam, terhességem óta különösen érzékeny, sírós vagyok! Ráadásul az én vércsoportom pont ez!

TERHES NEM ADHAT VÉRT! SZIGORÚAN TILOS!

Tehát segítenél, de nem tudsz stb. És közben kiderül vaklárma az egész! Nem értem meg soha azokat az embereket akik ilyenekkel szórakoznak!

Üdv! Szikeev 18+0
szikeev

Szmercsa!Ne menj el!!

Mindenkinek a "baja" fontosKép Nekem is annyira jól esett, amikor vigasztaltatok, mert aggódtam a bébi miatt. Néha feketében látja az ember a világot, de ez természetesKép Ne aggódj, borúra jön a derűKép

Pusz
Lucretia
24

Lányok!!! Nem írtok heteket!!!! (Tisztelet a kivételnekKép
És hol van a sok smiley???? Szmercsa, te voltál ebben a mester!!Kép
lucretia

Tmarie!

Mikor van terhestorna a SOTE mellett? Úgy tudom, hétfő-csüt. hánykor? Én is szeretnék menni!!!!
lucretia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?