Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, Lányok!

Babafürdetés: a magzatmázat a klinikán nem mossák le, születés után csak letörölgetik a bébiket óvatosan. A későbbi fürdésekhez használják a Johnson'st. Köszönöm a tippeket a babafürdető használatához :lol:

Képzeljétek, Anyukám 80 (azaz nyolcvan) forintért vett rugadalózót a bébiknek! Kíváncsi vagyok a minőségre... (teszkó)

Melinda,
télleg sz@rfészek a kéró... Szeretett volna jönni a védőnő, de lebeszéltem - leültetni se tudnám, egyetlen hely, ahol ülni lehet (a klón kívül) az ágy... Ebédelni is elvoltunk (el kell mosnom újra az összes edényt - illetve a takarítócsajnak kell elmosnia :wink:), és mikor beszálltunk a kocsiba, 39 (!) fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Pedig öt óra múlt... Marci dackorszaka: voltaképp időszerű... de azért sajnálom, hogy pont a bébi születésével esik egy időre... Kitartás...

Krisszi,
én imádom a paprikás krumplit! Meg a lecsót. De mostanában nem bírja a gyomrom a hagymás-magyaros cuccokat. Sajna...

Légzésfigyelő: sikerült elérnem a Madarász kórházban az illetékes Szántó adjunktust (jól írom, remélem), aki elmondta: fél háromtól van árusítás, utána négytől hatig tanfolyás. Ismertető füzet hétszáz forint, alvásszakértők által összeállított könyv a csecsemők alvási szokásairól (?) 1500. (Fakultatív lehetőség.) A tanfolyam fejenként kétezer forint. És ikrek tényleg csak egyet fizetnek, kettőt kapnak (igaz, a másodikat kölcsön).

Mamy,
igazad volt, tényleg 900 ezer a szocpol a mo.hu szerint... Azért vigyázzatok az új kéróval, ha tanácsolhatom, nézzetek utána a cégnek (hány házat épített eddig, van-e folyamatban lévő másik projektje, milyen kötbért fizetnek, ha nem készülnek el időben stb.) Sajnos, sok cég csak egy-egy projektre alakul, utána eltűnik a süllyesztőben, és számonkérhetetlenek a hibák/határidők stb. Bocsánat, hogy ezt írom, van építész rokonom, meg annak idején sokat búvárkodtam e témában.
Szteptokokkusz: hallottam róla, majd utánaérdeklődöm a kórházban. Sztem nálam nem nézték eddig.

Rolex,
Pató Pál :lol: ismerős :lol: :lol: Szerintem a nők alapjáraton is jobban szeretnek zsezsegni - bevásárolni meg pláne :wink:

Bali,
jobbulást a fiadnak... ismerem sajna a t.mandulagyulladást - részvétem...

Most ennyi tellett tőlem, megyek, megnézem, hol tart az én kis piktorom...

Puszi - Kata

ákata2

Rolex drága :lol: ,

Nem tudtad, hogy az összes pasi tulajdonképp Pató Pál? :lol: Kell egy egészen iciri- piciri nyomást gyakorolni rájuk, tudod, amolyan nőcisen :wink: :lol: :lol: , hogy aktiválják magukat. (én pl folyton dícsérem ilyenkor, hogy milyen elképesztően szexi, amikor fizikai munkát végez, hogy dagadnak az izmai, stb :wink: )

Szóval, hajrá!

ui. ha valamiért nem jön be e fenti taktika, hát nekiállok magam, és közben fájdalmasan sóhajtozom. Na, ilyenkor tuti nem nekem kell befejeznem a melót :wink:

Dorka,

ok, most már értem. Remélem a hátralévő idő kárpótol a sok magányos estéért :)

Bali,

ezek szerint jól vagy, de legalábbis egyben vagy :)

Du nekiduráltam magam, és elkezdtem kipakolni a konyhát. Hogy azután visszapakoljam, persze mindent letörölgetve, átmosva. anyámat meg kizavartam, mert idegesített hogy nem oda teszi a cuccokat ahová én szoktam :roll: Most végeztem, szépen csillog minden. Szülésig már be sem kéne lépnem a konyhába, hogy megőrizzem ezt a csodás tisztaságot :wink: :lol:

Jadey,

küldtem privit, nézd meg légyszi!

Puszi
Kata
sz_kata

Sziasztok!

Na túlvagyunk megint egy döglesztő nap után...Hogy bírtátok? Mi babarucikat mostunk...Kihasználjuk a jó időt :D

Mint Titi én is hasviszketéssel kűzdök, de nagyon...Köldök felett és körülötte iszonyúan viszket 3napja, kenegetem terhességi csíkok elleni krémmel, olajjal, testápolóval, de nem igazán enyhül. Nektek is viszket? Mit lehet tenni ellene?

A másik, hogy szerintetek érdemes szülésznőt fogadni?
Tanácstalan vagyok mit tegyek. Múlt héten voltam szülőszobalátogatáson és nagyon kedves szülésznő vezetett körbe minket, mindent elmondott nem kertelt. Egyik barátnőm is nála szeretett volna szülni, de akkor éppen el volt törve a lába :(
A környezetetekben mennyiért lehet szülésznőt fogadni?

Edit

Kép
Kép
edi78

Edit, igen, nekem is ott, de még inkább két oldalt viszket. A másik topikban, ahol általában vagyok, azt találta az egyik fórumtársam, hogy lehetséges, elvakartuk, attól még jobban viszket, beindul egy olyasfajta allergiás reakció. Azt írják, fertőtlenítő szappanos (pl. safegard) mosdás+hintőpor, és esetlegesen vattapamacsra öntött sósborsszeszesz kenegetés. Ma vettem egy hűsítő krémet a patikában, de nem igazán hűsít. Viszont a viszketés mintha csökkent volna. Szörnyű egy érzés.

Én a Szent Imrében fogok szülni, és fogadtam szülésznőt. Szerintem ugyanolyan fontos, mint a doki, sőt. Hisz ő van veled egész végig. Az összegről nagyon különböző véleményeket hallottam, általában 20.000-30.000 körül mozognak a hallott összegek.
titi_27

Sziasztok!

Jaaaaaaaaaaaaaaaj.
Miért van az, hogy ha az ember valami finomat eszik vagy általában valami kellemes dolog éri, utána mindig meg kell bűnhődni érte? :lol:

Tegnap este a kollégáim elvittek egy búcsú-vacsorára, ANNYIT zabáltam, hogy félelmetes... Hideg olasz paradicsomleves, chips és utána csirke fajitas mindenféle szószokkal, zárásnak banános csokitorta. Egy liter hihetetlenül finom mentás-lime-os papayaszirupos limonádé. Már éjfélkor - mikor hazaértem :oops: - éreztem, hogy baj lesz, hát lett is, úgy ég a gyomrom reggel négy óta, hogy nem bírok feküdni :lol:
(A kollégák olyan arik voltak, a vacsora végén fogadalmat kellett tennünk, hogy sose hagyjuk el egymást :lol: és hogy fogunk még együtt dolgozni.
Pedig egy nagy távközlési multinál dolgozunk, de valahogy itt olyan családias a légkör. Képzeljétek, még egy egyszeri juttatást is kapunk a cégtől, csak úgy ajándékba, mikor megszületik a baba, pont a babakocsi ára. :lol: meg mindenféle egészségpénztári, extra klinikai szolgáltatást (pl Istenhegyi genetikai szúrés is benne volt!), extra kórházi VIP biztosítást is kaptam tőlük. Csak azért írom le, mert ok, hogy ez a cég sem matyóhímzés, de ilyen jó helyem még sosem volt. "Szegény" utódomat például olyan szerződéssel vették fel, hogy neki hasta la vista abban a pillanatban, mikor én úgy döntök, visszamegyek a babázás után. Persze megnyugtattam, hogy sztem inkább ő fog váltani, ne féljen attól, hogy hanyatt homlok rohanok vissza dolgozni. :lol:

A fürdetőről: én már nagyon régóta ezt használom, elég érzékeny a bőrőm és bármi bajom van, egy-két nap alatt rendbejön tőle. Úgy szoktam csinálni, hogy először bekenem magam és utána mosom le vízzel - így könnyebben feloldódik. A kórházi védőnőnk amúgy tényleg azt mondta, hogy szemétség - na jó, nem így mondta, de ez volt az üzenete - ezt a sz@r Johnsont használni szegény újszülöttekre, de mivel ezt kapják, ezt KELL használniuk, nincs mese. A kórházi négy nap alatt meg úgysem jön ki az allergia, csak otthon. :( Marha jófejek.

Hasviszketés
? Nekem olyan egyelőre nincs... Pedig óriásira nőtt, nem tudom, számít-e a fanatikus kenegetés? A DM-ben lehet jojobás-mandulaolajos hasápolót kapni, azt használnom - tök olcsó - meg mostanában a Babé terhességi csíkok elleni krémet. Állítólag ez hipoallergén és csak természetes anyagot tartalmaz (?) A védőnőm szerint.

Képzeljétek, megvettük a légzésfigyelőt. Igaz, egészen Szfvárig kellett menni érte, de talán megérte, mert a három érzékelőlapos Babycontroll és csak 20e ft volt. az eredeti ára 30, ez egy hónapos, van rá két év cseregarancia, csak az eladó állítólag kapott még egyet ajándékba.
Dorka, mostanában tényleg azt hallottam, hogy ez fajta a legújabb fejlesztés, egyedülállóan nagy érzékelőlapjai vannak - amiből elég a kettő is - illetve van eseménymemóriája, azaz vissza tudod játszani az elmúlt X perc történéseit.

Edit, szerintem a szülésznő fontosabb mint az orvos. :lol: Ugyanis ő van veled végig a vajúdás alatt, sőt, már a szülés előtt is folyamatos kapcsolatban vagytok, képben van a veled kapcsolatos dolgokról, bármikor eléred (az enyém még az otthoni számát is megadta, nem csak a mobilját) és ha elkezdődik a vajúdás, őt kell hívnod - majd ő értesíti a dokidat, ha időszerű. (Meg valahogy tőle sokkal könnyebb intimebb dolgokat kérdezni, mint a dokimtól, hisz ő is NŐ! :lol: A dokimat is imádom, de vannak olyan témák, amiket valahogy neki nem mondanék el. valahogy két nő félszavakból-félmosolyokból is érti egymást...) egy húszast adok neki, ennyi az átlagos tarifa.

ÁKata - Neked továbbra is kitartás, nem tart már soká!!! Pihenj, pihenj, jobb lenne inkább a kórházon kívül talizni :lol:

Na, most kicsit jobb a gyomorégés, megkísérlem a visszafekvést. SOHA nem fogok ennyit enni, csak múljon már el!!! :lol:

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Ja, Mamy - statisztikailag tényleg nagyobb a fiúk között a túlhordás aránya, szóval nem mondott hülyeséget a védőnőcid. Mint ahogy a fiúk általában - mondom, általában :lol: - később kezdenek el megfordulni, átaludni az éjszakát, beszélni, deriválni, gyököt vonni, autót vezetni. :lol: Most le ne írjátok, hogy bezzeg az öcsétek, fiatok, férjetek már kéthónaposan folyékonyan beszélt japánul, mert ez tényleg csak az átlagos statisztika.

Dorka, tök nehéz lehet az egyedüllét. (Nem tudom, hogy vagy vele, de nekem az alvás is nagyon nehezen megy, ha nincs velem, olyan furcsa nélküle lefeküdni.) Páromnak szeptemberben játszik majd egy három hetes munkaút Németo-ba, pont mikor a baba kb két-három hetes lesz, nagyon félek. :cry:

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok,

Köszönöm a bíztatást a fogdokival kapcsolatban, no meg a dicséreteket, hogy bátor voltam! :D

A telcsiszámokat várom priviben. Szerintem jó ötlet a listás megold
s is . Érthető, hogy nem dobjátok fel ide, csak én vagyok ilyen bolond. :shock: Remélem az őrültek nem találnak rá, sem a kalandorok :P

Krisszi: Biztos klassz volt a tegnap este és jó hallani, hogy még vannak ilyen mubkahelyek, kollegák. Nem úgy, mint nekem az RTL. Bár Karácsonyra még olyan pulcsit kaptunk, hogy "csapattag", most egy hónappal azután, hogy eljöttem, csak az a néhány ember hív, akiknek tényleg hiányzom...(3!!!) Sajnállak a gyomorégés miatt.! Nekem is mostanában elég sűrűn van ( volt), de nekem nagyon bejött ez a Rennie, azóta már csak a pisirohamok miatt nem alszom egyáltalán :lol:
Próbáld ki!!!

Szkata: Köszi az üzit, már válaszoltam is rá! Nem semmi, hogy belehúztál vásárlás-takarítás ügyben, de csak slow down, nehogy valami bajod legyen!!!

Rolex :Vigyázz a buksidra, még szükséged lesz rá! Bár jobb, mintha a pocakodat vágtad volna be.. Én néha lekoccolom, még mindig furi, hogy olyan nagy. No és rendszeresen lekajálom :roll:

Bencus mostanában irdatlanul rugdos. Néha ijesztő módon, talán szaltózik?? :lol: Tegnap az egész lábacskáját k tudtuk tapogatni. Már egyre jobban várom a szeptembert!!! Ja, tegnap Rüncivel és Jaddel ismét ellátogattunk egy bababoltba, Rönci megmutatta a chicco babakocsit, ami tetszik Nekik, tényleg szupi!! Jadi vett a zsebpénzéből egy Micimacis csörgőt, annyira édes, már hetek óta ezen gonodlkozott, hogy mivel lephetné meg a tesóját. Én végre megvettem az utolsó darabot: egy zenélőkét a babaágy fölé, persze halacskásat, hogy a párom elolvadjon, hogy már most szoktatom Bencust a horgászathoz :lol: :lol: És kihagyhatatlan volt egy Ed nevű minimanó csörgőke, amit Tőlem fog kapni bent a kórházban :D Anyósom pedig megvette az Angelcare-t.

Még egy édes sztori: Jade minden nap beszél a tesójához, tegnapelőtt állítólag ő hallotta, hogy Bence visszagőgicsélt :lol: Majd megzabáltam!!!

Már alig várom azt a "hatalmas" nagy lehűlést. Gondolom Tis is így vagytok vele.

Puszi

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok!

A házunk színvonala egy fokkal romlott - most már büdös is, nemcsak sz@rfészek (festés okán). Viszont holnapra elkészül ez a fázis, és már csak a laminátot kell lerakni - de várom!

Krisszi,
egyrészt részvétem és jobbulást (tudsz ilyenkor tejre gondolni? Tán egy-két korty jót tenne...), másrészt nagyon klassz, hogy ilyen munkatársaid vannak... illetve a dicséret téged illet, elvégre ha egy menedzserbanya lennél, biztos nem vittek volna el így vacsizni :wink: Örülök, hogy megvan a bébifigyelő. Ha belefér, mi is elmegyünk kedden a tanfolyásra - attól függ, hol tartunk.

Kata,
én is így vagyok szegény anyuval - azt szeretem, ha a cuccok ott vannak, ahová én szeretem tenni őket. Ezért jobb egy jó takarítónő - nekünk lesz is a két bébi mellett, mondjuk háromheti-havi rendszerességgel. Hogy álltok tetőtér-ügyileg?

Jade,
a lányod egy tündér :lol: Annyira klassz, hogy így örül a tesójának...

Szülésznő-választás: kérdezzétek meg az orvosotokat, hogy ajánl-e valakit. (Biztos van olyan, akivel ő szeret együtt dolgozni - ha nincs, megmondja majd azt is.) A "tarifa" húszezer forint körül mozog. Én azt láttam a klinikán, hogy akinek volt fogadott szülésznője, és a terhespatológiáról indított (túlhordásnál, császár előtt egy-két nappal ide fektetik be az amúgy problémamentes kismamákat is, megfigyelésre), azt a szülésznője kísérte le a szülőszobára, ő végezte az előkészítést is, segített pakolni, ha kellett. Szóval a legelejétől vele volt. Nekem van választott szülésznőm, múltkor bevitt a szülőszobára, és kérdezhettem akármit, mindenre válaszolt, és nagyon kedves volt. De volt olyan szobatársam, akinek az orvosa azt mondta, hogy nem ajánl szülésznőt. Tehát dokija (is) válogatja.

ákata2

Sziasztok Kismamik!

Rolex!
Micsoda harci sérüléseket szerzel :) Én is elég ügyetlen szoktam lenni, de csak időszakosan. Most épp egész elviselhető vagyok :lol:

Bali!
Jobbulást a fiadnak. Ebben a kánikulában már más sem hiányzott, mint egy ilyen betegség :(

Edit!
Nekem is azt mondták, hogy 20.000 körül illik adni a szülésznőnek, ha felkéred.
Neked és Titinek is csak a babáknak való mosakodót és a sima gyógyszertári testápolót tudom ajánlani. Nekem kb. 3 napos használat után már egyáltalán nem viszketett (és azóta sem) a pocim. Egyébként szerintem egyáltalán nem bonyolult a mosakodó használata. Én egyszer leöblítem magam vízzel, majd elkenem a pocimon és leöblítem. Azóta sokkal puhább és selymesebb a bőröm is, mióta használom.

Jadey!
Lehet, hogy egy kicsit kuka vagyok, de milyen e-mail címre küldjem a telcsit (vagy az enyém még megvan neked)?
Én rendszerint az esti fogmosásnál szoktam lefogkrémezni a pocit és akkor döbbenek rá, hogy mennyire kiáll belőlem :lol: Sőt, ha dinnyét eszem, akkor a pocitól már nem fér az ölembe a tálca :roll: A párom meg csak mosolyog ezeken az apróságokon.

Krisszi!
Megpróbálok elmenni kedd 16-ra a Madarászba, úgyhogy majd figyeljük egymást.

Nálam tegnap este telt be a pohár és elegem lett ebből a hőségből. A páromat megkértem, hogy ma már egy ventillátorral jöjjön haza, ha nem akarja, hogy hőgutát kapjunk. Az éjszaka is ennek jegyében telt: forgolódás, félalvás, gondolkodás, babamozgás. Reggel alig bírtam kikelni az ágyból, annyira álmos és fáradt voltam. Utána pedig szinte menekültem be a légkondis munkahelyre, hogy valahogy kibírjam a napot.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok,

Krisszi,

csirke fajitas?! [b]banános torta?! Hunn van ez az étterem?! Még a gyomorégést is megkockáztatnám :roll: :lol:
Tejcsi, mandula nem segít?

Kata,

tetőtérprojekt most beindult, tegnap beszerelték a fűtést meg a vizet és most már a válaszfalak készülnek meg az elektromos blokkok. Szóval, ez a része ok.
ami gáz, hogy kihívtuk a kéményseprő meot, hogy nézzék meg, jól burkoljuk-e a kéményeket. Erre benyögték, hogy a három éve 100 000 Ft-ért bélelt kéményünk már nem Eu kompatibilis, szóval kell új bélés, ami most 200 000 Ft. És ez még semmi :!: A tetőre kibúvót csak olyat térből tehetünk, ami mind a hat lakó által megközelíthető. Mivel a szomszédunk is beépít, így ez a rész egy nagyon távoli kis zug, a közös lépcsőház felől. Na oda kell tennünk a feljárót (pedig már betettünk egyet a tetőtérből) és onnan járdát kell végigvezetnünk az összes kémyényhez, azaz gyakorlatilag az egész tetőt végig kell járdáznunk. Egy méter járda 15 ezer plusz le kell ott szedni a cserepet, spécit feltenni, amihez a járdát rögzítik, ennek a cserépnek darabja! 9 ezer....Közeledünk az egy millás tételhez. Tök nonszensz, főleg hogy gázzal fűtünk, és valszeg soha a büdös életbe oda fel nem megy senki. Ha ezeket nem csináljuk meg, nem adnak lakhatási engedélyt :evil: :evil:
Szóval elég gáz, most agyalunk, hogyan ússzuk meg ezt a járda költség dolgot.
Az ember agya elszáll, nem? :evil:

na ennyi, eldugulok

Puszi
sz_kata

Jadey,

Privit küldtél? Mert nem kaptam meg :cry:
sz_kata

Igen! Rögtön onnan válaszoltam. A freemailen kívúl hogy tudok belépni a privimbe? Innen is lehet? Mert azt már kitöröltem...

KépKép
Kép
jadey

Geszti: Nem vagy kuka. az én vagyok, mert nem adtam meg. Bár a privimre kattintva én egyenesen oda kapom az üzidet. diablok@freemail.hu

Az én p
rom most éppen azon somolygott, hogy belépve a fürdőszobába azt látta, hogy Jade tartja nekem a ükröt ott lent, én meg beretválkozom :lol:

KépKép
Kép
jadey

Geszti: Még kukább vagyok: A Tiéd persze,hogy megvan :oops:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de csak most fedeztelek fel titeket. Eddig másik topikba irogattam. Igaz már csak 1 hónapom van vissza, de azért még csatlakozhatnék hozzátok? Sok hasznos dolgot írtok, ami engem is nagyon érdekel. Próbállak visszaolvasni titeket.

29 éves vagyok, párommal az első kisbabánkat várjuk. Kisfiúnk lesz, legalábbis ezt mondták. A Sote II-es klinikán fogok majd szülni, ott van a dokim és augusztus 25-re vagyok kiírva. Sajnos már előre tudom, hogy császáros leszek, mert 11 évvel ezelőtt volt egy komoly balesetem. A szeméremcsontom tört el és rosszul forrt össze, így ott nem fér ki a babó.

Hogy bírjátok a hőséget? Főleg a mai forróságot?
Nekem nagyon sokat keményedik a pocim és elég sokára múlik el.

Írtátok a Madarász utcai tanfolyamot. Engem is nagyon érdekelne. Be kell előre jelentkezni, ha menni akarok? Mi egy Angelcare légzésfigyelőt vettünk pár hónappal ezelőtt, ezt ajánlották.

puszi: Évi

KépKép
ranpo

Szia Ranpo!!!

Miért haragudnánk?? Sőt, nagyon örülünk!! A visszaolvasással még nem tudod, mit vállaltál, hihetetlenül sokat termelünk :lol:

Én is mennék a tanfolyamra, nekünk is Angelcare van, de szerintem ez nem márkafüggő. A meleget szörnyen bírom, ráadásul ma melegebbet mondanak, mint tegnap, pedig az sem volt semmi :oops:

KépKép
Kép
jadey

Szia Jadey!

Köszi. :D
Tényleg nagyon sokat írtatok már, de azért próbállak olvasni titeket. :wink: :)

Jó meleg lehet kint! Mindjárt meg is nézem, mert van 2 kiskutyánk akiket muszáj levinnem sétáltatni. :roll:

Tényleg nem márkafüggő. Majd meglátjuk, hogy beválik-e? A tanfolyamot viszont mindenképp hasznosnak tartom. Ha tudsz gyere te is. Mondjuk nekem még a páromat kéne megfűzni, hogy jöjjön. Vagyis szeretném, ha jönne. Viszont reggeltől estig melózik. :(

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Csengő!
Köszi az infókat a receptekkel kapcsolatban. Én azért megkockáztatom a K vitamint, legfeljebb szegény Gesztikém kiköpi...

Bujka és más érintettek!
Voltunk ma az OTP-nél. Kiderült, hogy ha lakáslízinget veszünk igénybe, akkor NEM JÁR A SZOCPOL !!!!! mégpedig azért, mert a lakás tulajdonosa a lízingcég (azaz az OTP). Csak akkor lehet majd felvenni, amikor a birtokunkba kerül a lakás (20 év után???) és akkoris csak félszocpolt. Ezt mondjuk nem igazán értem, de még úgyis menni kell és majd jól utána járok (ha még lesz időm és energiám). Szóval egy nagy szemétség az egész! Teljesen fel vagyok háborodva!!! :evil: :evil: :evil: Márpedig csak és kizárólag lízinggel tudunk lakást venni, mert a hitelre már nem vagyunk jogosultak (35 évesek elmúltunk). De hát a szocpol nem alanyi jogon jár??? Olyan ellentmondásos az egész.
Na mindegy, a papírmunkát már elindítottuk, ennek örömére még el kellett rohanni a Földhivatalhoz tulajdoni lapért, ebben a hőségben nem volt valami kellemes...

Ákata!
Igen, mi is hallottunk ilyesmit bizonyos cégekről. Amennyire lehetett, utánanéztünk, már építettek egyéb lakóparkokat is, és az OTP-nél már ismerik a céget, tehát már régebben kapcsolatban állnak velük. Hát nagyon remélem hogy megbízhatóak!

Edit!
Szülésznővel kapcsolatban Krisszi megírta a lényeget. Szerintem is tulajdonképpen "fontosabb" mint a doki, ezért én is fogadtam, és mi is 15-20-at szánunk neki.

Kép
mamy

Mamy,
úgy tudom, a hitelfelvét max. életkorát 40 évre kitolták!!!!!! (Magyarország.hu ismét - én ott láttam nemrég.)

Kata,
szörnyű, amit írsz a kémény-mizériáról. A kéményesek miért nem szóltak akkor, mikor a tervrajzot benyújtottátok nekik?! Az ilyet nem tudom megérteni... Tán a tervező tud vmi megoldást...

Évi,
én is a SOTE II-n szülök. Ki az orvosod? Üdv köztünk!

ákata2

Ákata!
Hát ez sajnos nem így van, a 35. év maradt a hitelfelvétel esetén, sajnos...
Én is az említett oldalt nézem, és ott is ezt találtam...
De mindegy is, mert önerőnk úgysincs... :cry:

Kép
mamy

Jadey!
Elküldtem a telcsiszámomat priviben!
Jó ötlet volt ez a listakészítés és körbeküldés! :wink:
Na, megyek zuhanyozni... :?

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert az Europarkból tudok csak írni. Tudjátok nincs itthon net:(

Már 1 hete élvezem a szabadságot, ebben a dög melegben:( Legalább a melóhelyen légkondi volt!!! :wink:

Remélem mindenki jól van, mert sajna visszaolvasni nem tudtam :cry:

Mindinkinek jó pocakosodást, habár nekem már nagyon nyűgök az éjszakák... És Kitti baba nagyon virgonc, néha felordítok olyat rugdos :oops:

Szóval ennyi voltam, csak életjelet adtam, hogy mi még nem váltunk ketté :lol:

Mindenkinek sok pusz-pusz: Bettus
bettus79

SzKata!

Halálra nevettem magam a beretválásoddal kapcsolatban :-)

AKkor mikor is van a Madarász utcai tanfolyam? Engem is érdekelne...

Mamy!

HA lakáslizinget vesztek igénybe, annyit hallottam, hogy sok építettő nem szereti, mert még nem nagyon ismert hazánkban... Legalábbis mi is most vettünk lakást és az építettő nem adott el valakinek lakást, mert az lízinggel akarta megoldani.

Ha jól tudom a szocpolnál is van valami feltétel, hogy 35 év alatt és nem lehet lakásod, meg a méretek is meg vannak adva, de lehet, hogy most teljesen félretájékoztatlak.

Jadey,

elküldtem a telefonszámom... Hát ahogy te is írsz a beretválásról, remélem, hogy valami hülye nem fog zaklatni....

Szülésznő: mindenképp javaslom, tényleg azt mondják, hogy ő van veled végig... És ha fizetsz neki, akkor biztos, hogy teljesen másképp bánik veled.

Ti egyágyas fizetős szobát vesztek igénybe, vagy amit adnak?

Tegnap ne tudjátok meg, majdnem leesett a fejem a nyakamról. Szétrepedt, úgy fájt. Fel is hívtam a háziorvost, hogy én ezt nem bírom, milyen gyógyszert vehetek be... Na ettem egy miralgint meg nospát a tanácsára.. Fél óra múlva kutyabajom se volt.. Persze a párom mérges volt, hogy ártok a gyereknek és bocsánatot is kért tőle... De szerintem így jobb volt, mert már sírtam annyira fájt...

Babanet találkozó: én mennék is meg nem is... Ha ilyen hőség van, akkor inkább maradok az uszi mellett...

Tegnap voltam a barátosnémnél... Két kisfia van, tünemények, de nem unatkozik.. Ellátott egy csomó jó tanáccsal és megkapta a suttogó titkai könyvet... Nagyon tetszik, látom, már más is forgatta akezében. Merem ajánlani, olyan nyugtató :-)

Na hirtelen ennyi... Apánál vagyok a cégnél, mert itt megy a légkondi, otthon csak döglődnék :-(

Mindenkinek jó hétvégét.

JAdey, Rolex

megtennétek, hogy smsben megüzenitek, hogy mikor van a madarász utcai felkészítő? Nem tudom, hogy mikor leszek megint net közelben és engem is érdekelne...

Ja és a találka, szerintem tök jó ötlet... De valami légkondis helyen találkozzunk, ahol van hűsítő is :-)

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Mamy!
Mi a kezdetek kezdetén próbáltunk vízben feloldogatni a fürdetőkrémet, de az ellenségemnek nem kívánom... Mi ezt a fürdetőkesztyűs megoldást használjuk: vizes kesztyűre nyomunk krémet és azzal mossuk végig Marci vizes bőrét. Tehát nem kenegetjük még, amikor kinn van a vízből, hanem már csücsül a kádban (újszülöttnél fogjuk a karunkban a babót) és vízes bőrét mossuk át. Majd a vízben lögyböljük a kesztyűt és lemossuk a "trutyit" a babóról. Bocs, ha szájbarágós voltam :oops:
Konakoin: K vitamin. A második héttől kell adni, és kiskanállal adtam oda Marcinak. Feltörtem az ampullát és úgy. Iszonyat keserű, bárhogy kevertem tejjel, akkoris fintorgott Szegényem, de általában lecsúszott Neki.
Vigantol olaj: D vitamin. Napi 1 csepp kell belőle, de azt most hirtelen nem is tudom, hogy mikortól kell adni, de a betegtájékoztatón tutira rajta van. Én ezt úgy adtam Marcinak, hogy az esti szopinál a cicimre cseppentettem belőle és ahogy bekapta a cicit, meg is volt oldva a dolog :D (Hopp, Csengő "beelőzött" :oops: )
Ne parázz a BSH szűréssel kapcsolatban, biztos a Te dokid is megcsinálja. Nekem épp tegnap említette a sajátom és vasárnap veszi le hozzá a kenetet. Marcinál nekem találtak is valamit és kaptam Augmentint. Hát majd most meglátjuk, Beninél lesz-e valami :roll:
szocpol: ez tényleg felháborító!!! Én annyi olyan esetet hallottam, hogy ezért, meg azért nem veheted fel, meg csak fél jár, és akiket ilyen módon "elzavartak" igazán rászorultak. Kérdem én, akkor ki a fene kapja meg???!!! A poén kedvéért írnám, hogy egy volt kolleganőmék egy fillér kölcsönt nem vettek fel és maguk építették a nem kis házukat és röhögve megkapták a két bevállalt gyerkőcre. Nem irigylem tőlük, de nekik aztán abszolúte nem volt rá szükségük, már ami az anyagiakat illeti, bezzeg, aki "csak" lízinggel juthat egyről a kettőre, az nem kapja be, mi?! Meg ha egy egyszerű használt kérót szeretnél, akkor is érd be a féllel. De ha mindenki új házat/lakást venne, akkor mi lenne a régiekkel???!!! Van egy olyan érzésem, hogy azért nem tudjuk eladni a régi házunkat mi sem, mert arra sem kaphatnak teljes szocpolt a vásárlók! Hú, most olyan dühös lettem!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Krisszi!
Beretválás: Párom lecsekkolt azért indulás előtt, nehogy a dokimat hozzam zavarba a látványtól :lol: A Páromra azért nem bíznám ezt a műveletet, Marcinál is végig sikerült, még a szülésre is én hoztam rendbe magamat.
Nem semmi egy menü! Ja kérem, és aki dőzsöl, az ne csodálkozzon utánna! Bár én le se tudtam volna nyomni mindezt, az én kapacitásom erősen leszűkült. A kollegáid nagyon jó fejek, hisz már volt egy búcsúbulid is, nem?! Irigy vagyok, vagy mi a szösz?! :lol: 8) :oops:
Gratula a légzésfigyelőhöz! Tényleg jó áron tudtátok megszerezni, mi 2 éve 28-ért vettük.
Marci, mint férfi tényleg 5 nap késéssel bújt ki, viszont 3 hónaposan már 2 foga volt, nagyon gyors volt a mozgásfejlődése (pl. félévesen, friss műtéti sebbel négykézlábra állt a kórházban), hamar megtanult egyedül aludni, viszont a mai napig nem nagyon akaródzik beszélni, inkább babanyelven hadovál. Úgyhogy Marcikám valamiben gyorsabb, valamiben lassabb. 8)

Dorka!
Párod utazgatásai miatt én sem irigyellek. Az én Férjecském valszeg Beni születése után vált munkát és én már attól rosszul vagyok, hogy Észak-Pestről fog hazajárni, így szerintem jóval később fog hazaérni minden nap, mint most (Soroksáron dolgozik jelenleg) + vidékre is kell járnia majd sokat, ami szerintem szintén nem azt fogja jelenteni, hogy emberi időben hazaállít :( De mondjuk még mindig jobb, mint hetekig nem látni Életed párját.

Bali!
Gergőnek jobbulást!!! Te pedig vigyázz mindannyiotokra!!!

Kata!
80 forintos body :shock: Az igen, ha nem jön be, még akkor sem buktok sokat :lol:
Védőnő simán ülhetett volna a WC-ben :lol: Kitartást a büdös sz@rfészekhez!!! Jó munkát a Párodnak!
Mi olyan jókat lecsózunk mostanság és csodák csodájára még a pocakom is bírja!!!

Sz_Kata!
Gratula a konyhatakarításhoz!!! Engem is fel tud idegesíteni, ahogy Anyum pakolászik nálunk: végeredményben semmi sem oda kerül, ahová kéne. Én is inkább pihenésre szoktam "ítélni", én meg helyrerakok mindent, a segítsége nélkül fele annyi idő alatt :lol:
Ez a tetőmizéria elég szörnyen hangzik! Röhej, hogy mik vannak! Bezzeg más megcsinálná feketén, csak általában a becsületesek szívnak nagyot és velük fizettetnek meg mindent! :twisted:

Edi-Titi!
Hasviszketésre már Geszti ajánlotta, hogy gyógyszertári baba fürdetőt, krémet használjunk, mert lehet hogy most pocakosan könnyebben kijön az allergia az agyonillatosított kozmetikumokra. Nálam végül bejött az, hogy hűsítő sprayt fújtam rá és lecseréltem az addig használt tusfürdőmet (Johnsonra :lol: ). És most egész jó.
Egyébként lehet a viszketés attól is, hogy egyre inkább húzódik a bőrünk (ez természetes), amire rátesz a lapáttal ez a hőség, azaz úszunk a saját izzadtságunkban. Ezért használt szerintem nálam a frissítő spray.

Edi!
Igaz, hogy már többen leírták, de hagyj pofázzak egy kicsit :lol: Én ajánlom a szülésznő-választást, mivel Ő lesz igazán Veled az egész vajúdás alatt, Ő tud Neked a legtöbbet segíteni. A doki általában "csak" a Baba megszületésénél, kipottyanásánál van jelen. Nekem Marci születésénél nagyon sokat jelentett a szülésznőm segítsége (sokat hánytam és mindig rohant a vesetállal segíteni, meg sok apró dolog, ami akkor iszonyatosan sokat jelentett). A szülés után is bejárt hozzám 2-3 napot, és érdeklődött a hogylétünk felől, ami az adott állapotban nagyon sokat jelent. Katának igaza van, kérdezz rá a dokidnál, hátha ajánl valakit.
Ja és még annyi, hogy az NST-kre mindig hozzá fogok járni és az alatt a 4 alkalom alatt (előreláthatóan ugye annyi lesz), legalább megismerhetjük egymát.
Az enyém nem mondott összeget, ránk bízta. De mi is 20-at adunk majd.

Jadey!
Jade nagyon édes, ahogy meglepetést akar szerezni a kisöcsinek, meg a visszagőgicsélés sem semmi :D
Jó, hogy Nálatok Jade már segít a borotválásban. Marci szerintem még csak elszaladna gyönyörűségében, ha kezébe nyomnám a tükröt :lol: :lol: :lol:
Én is küldöm a telcsiszámot!!! Köszi a gyűjtögetést! :D

Évi!
Üdv közöttünk! Nyugodtan csatlakozz, hisz még lesz közös témánk azt hiszem, amikor megszületnek a babócák. Gratálok Nektek a kisfiúhoz! Mi lesz a neve?
A Madarász utcai oktatásra nem kell bejelentkezni telefonon, simán mehettek.
Meleget sz@rul bírom, de büszkén! :lol:

Bettus!
Ha majd egyszer visszatudsz olvasni: SOK-SOK PUSZI!!!

Simigabi!
Ti még mindig nyaraltok? Szerintem már itthon kéne lennetek, de elhiszem, ha nem akaródzik visszajönni a hullameleg városba. Jelentkezz, ha mégis itthon vagytok!

Bunny!
Fejfájás :( Szerintem a gyogyi semmit nem ártott, míg a Te állapotodat a Baba is megérezhette, ami Neki sem jó.
Én a Péterfyben fizetős,alapítványi szobába szeretnék kerülni. Elsősorban kétszemélyesbe, de ha nem lesz szabad, akkor nekem jöhet az egyágyas is.

Tegnap voltunk dokinál. Többedszer szülő, zárt méhszáj (ezt a diagnózist kaptam :lol: ). Beni kicsit átlós fekvése ilyenkor még nem gáz, ilyenkor még ficánkolnak jobbra-balra egy picit. Doki szerint csak abban kell reménykedni, hogy fejvégű maradjon.
Szombaton, azaz holnap megyek NST-re, majd vasárnap utolsó uh és BSH-ra kenetvétel. Azt hiszem, nálunk is rendesen beindulnak a dolgok.
Ja, most hogy betöltöm ma a 36. hetet, abbahagyom a magnéziumot és kezdem holnaptól a málnalevélteát!!! Hurrá! Én már nagyon várom a végét, mert ebben a melegben még mindig jobb lesz kétrészben, mint így bálnaként vergődni.

Na pusz Mindenkinek: Melinda (36+0)

ui: Csajócák, mi lesz Veletek nélkülem???!!! Ki fog Nektek ilyen irdatlan hosszú hozzászólásokat írogatni, ha én lebabázok?! Aztán lehet, hogy fellélegeztek inkább? :oops:

KépKép

KépKép
bujka

Szevasztok!

Krisszi:
Utazgatás most terhesen sokkal rosszabb, múltkor teljesen kikészültem, sírtam (nem szoktam), és utána napokig nem bírtam aludni - teljesen kimerítettem magam.
De most remélem könnyebb lesz, mert ennek semmi értelme.
Ráadásul most a párom is nagyon ragaszkodik hozzám, ő egész héten szabin van és veri szét a lakást és minden nap könyörög, hogy ne menjek be dolgozni... Végülis 2* nem is mentem be.

De talán ha már Nektek is meglesz a baba, akkor lehet, hogy majd miatta úgyis éjszakázol, és talán valahogy el lehet majd viselni azt a 2 hetet. Anyukád nem tud akkor ott lenni segíteni?

Búcsuztató - tök jó lehetett.
Velem közölték, hogy rendezzek én partyt, mert én megyek el, és akkor majd kapok ajándékot. Hát majd meglátom. Az szól ellene, hogy ez egy hónapon belül a 4. búcsúbuli lenne, mert nagy kilépési hullám indult.

Légzésfigyelő - tök jó - tényleg nagy a lapja, és talán a kettő is elég egyenlőre.

Sz_kata:
Hát ez a kémény/járda dolog nagyon rosszul hangzik. Az EU-s szabvány átvételének nincs valami türelmi ideje, vagy ilyesmi? Nehéz elképzelni, hogy a 2 éve csináltat teljesen ne fogadnák el!

Borotválás:
Nem is értem, mindenképpen muszáj? Nekem nem megy ki a vonalból szerencsére. Vagy nem csak a fazonnal van a gond? Miért nem mentek inkább kozmetikushoz?

Jadey: küldök telefonszámot.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Lányok, köszönöm a sok hasznos infót, ma mintha kicsit nyugodtabb lenne a bőröm! :) Végre!
titi_27

Sziasztok!

Köszi, hogy befogadtatok. :D :D

Ákata,
Nekem dr. Ujvári az orvosom. Neked ki az orvosod?

Bujka,
Köszi. Apa a Richárd nevet választotta a kis kukisnak, mivel nekem is tetszik így rábólintottam. Párom családjában generációkon át a Pál név öröklődött, de mi most úgy döntöttünk, hogy megtörjük ezt a hagyományt. :lol:
Szerencsére mindenkinek bejött. :wink:

Én még nem választottam szülésznőt. Igaz még a dokimat sem kérdeztem meg erről. Szerintetek nagyon el vagyok késve, ha most rákérdezek a dokimnál? Lehet, hogy ennyire a végén már nem fog elvállalni egy szülésznő sem? :( :cry: Ezek szerint császárosok is választhatnak szülésznőt? Most jól elszégyelltem magam, hogy még ezt sem tudom. :oops: :oops: :oops:

A borotválás egyenlőre még megy, de tegnap már felkerestem egy pedikűröst. Még soha nem voltam pedikűrösnél és egy kicsit paráztam, de kellemesen csalódtam.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok lányok!

Nem semmi mennyit tudtok termelni.2 napig nem olvaslak titeket,és tessék.Kb 1,5 órája olvasom vissza az eddigieket.

A szocpolhoz sajnos nemigen tudok hozzászolni.Bátyámék fél szocpolra voltak csak jogosultak,és gyakorlatilag csak akkor kapták meg mikor már mindent számlával tudtak igazolni.

Fürdető:

Mi a péterfyben Johnsont használunk,és ritkaság,hogy allergiásak lennének rá.Ha igen csak akkor használjuk a fürdetőkrémet.Ez is gondolom szokás kérdése.én pl babaolaj párti nem vagyok.

Légzésfigyelő:

Gyakorlatilag mindegy,hogy melyik márka,kinek mire van pénze,vagy mit ajánlanak.

Szkata:

Helyes a babakocsi amit vettetek.Mire használni fogjátok,biztos belejöttök az összecsukásába is.

Rolex:

Látod én nem is figyeltem,hogy druszák vagyunk.Azt hiszem a bordűrt te kérdeztet.Szinte mindegyik barkácsáruházban van.A Brikóban és a Kikában katalógus is van.Nagyon édesek,de az áruk elég húzós.Te is a chiccoval kacérkodsz?

Borotválás:

Nekem még megy,dehát ugyebár én valahol a sor végén kullogok.

A C&A-ban vannak cuki babarucik leárazva,már pár téli plüss is.2500 ft-ért volt ujjatlan plüss rugi,egy hosszúujjúval alatta.Szerintem jó minőség.Voltam a Corában is,ott is van leárazás(olcsóbbak)de nem tűntek szupi minőségnek.

Jadey kislánya tényleg édes volt tegnap a bababoltban,mert titokban választotta ki öcsikéje ajándékát,és egyedül fizetett a pénztárnál.

Jó hétvégét,és elviselhető hőséget mindenkinek!

KépKép
rönci

Rönci,
Igen, nagyon tetszik a chicco!! Ráadásul nekem is chicco-m volt ezelőtt x éve- inkább nem írom le.. :oops: Te a Péterfy-ben dolgozol??? Ott szeretnék szülni..
Puszi mindenkinek.
Rolex
rolex

Rolex:

Háááát,én a Péterfyben dolgoztam 6 évig a kora osztályon,most pedig a félállásom van itt.Innen vannak a tapasztalatok.
Szerintem jó kórház,a szülészet se rossz.Én 2 dolog miatt nem választottam.1-mert nem akarok szülni a munkahelyemen
2-14 éve hűséges vagyok a nőgyogyimhoz.

Jadey mondta,hogy elvállaltad a forgatást.Megtörtént?Én voltam az értelmi szerző,de nem szerettem volna szerepelni.

Mi is biztos chiccot veszünk,valószínű a farmerost.
Remélem nem történt valami baj régen!!

KépKép
rönci

Rönci,

Elvállaltam...nagyon fárasztó volt. Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Nem tudok értelmesen beszélni ha tétje van.....40 fok volt...
Jaj nem!!! Ugy értettem, amikor én voltam baba. Chicco sportkocsim volt. Nagyon menő voltam..:) Csak az évszámot nem akartam írni...:)
Nem vagy túl elfogult a szülészettel kapcs. Én a Dr Z-hez járok évek óta. Ezért választottam a Péterfy-t. Ismered őt gondolom.
rolex

Online nem lehet megnézni a bordur választékot szerinted? Nem találom...
rolex

Rolex:

Hogy érted,hogy nem vagyok elfogult?

Jó,mert már megijesztettél,hogy valami baj történt.Hát én sem vagyok már mai csirke.

Z-t is csak látásból ismerem,mert én egy emelettel lejjebb dolgozom.A csecsemős nővéreket jobban ismerem,még vannak páran régről.

A bordűrt biztos meg lehet találni,nekem még nem sikerült,mert nem tudom a tapéta nevét.De ha ráér jövő szerdán apával mi megyünk tapétát böngészni,mert be van zsongva,már vásárolni szeretne.Akkor majd leírom a típust,úgy biztos online is meglesz.

Mikor lesz adásban a pocakod?

Ti még nem tudjátok,hogy fiú vagy lány?Babakocsi szín miatt is kérdem.Gondolom különben mindegy.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Bunny!
Köszi a figyelmeztetést. Szerencsére ez minket nem érint, már túlvagyunk a papírmunka elindításán.
A szocpolnál nincs felső korhatár, csak a hitelnél. Ezért nem vehetjük fel a hitelt. A szobaszám valóban meg van szabva, és még sok minden, sajnos... Ahogy Bujka is írja, annyi mindenre kell odafigyelni, olyan sok a buktató, hogy egyik kézzel adnak, a másikkal meg elvesznek. :evil: Pl. mi azért nem vehetjük igénybe a szocpolt, mert lízingeljük a lakást, azaz nem kerül rögtön a tulajdonunkba, hanem majd csak ha kifizettük 20 év múlva (!!!) akkor talán a félszocpol jár, mivel akkor már használt lesz a lakás (ha addig még létezik egyáltalán a szocpol "intézménye") :cry:

Bujka!
Köszi a részletes magyarázatot! :wink: Egyáltalán nem voltál szájbarágós, sőt.
Nem akartalak feldühíteni a szocpol miatt, (bár én is dühös vagyok!) hát sajnos ez van, csak most, csak önöknek, csak Magyarországon... :evil: :evil: :evil:
Örülök, hogy a doki rendben talált mindent! Ezek szerint fejfekvésű, csak picit átlósan fekszik? Úgy érzem, Gesztikém is! Csak most 1-2 napja a baloldalamon érzem inkább a kiskirálylányt, hát remélem hogy Ő is fejvégű maradt! Na majd kedden kiderül.

Kép
mamy

Rönci,
Olyan érzésem volt, mintha nem akarnál elrettenteni..:)) inkább nem mondasz rosszat..:)
Mi is jövő héten megyünk megvenni, Én macisat szeretnék..Csak úgy megnézném milyenek vannak..

Azt mondták, h jövő héten valamikor.

Sajna, nem tudjuk. Szerintem én vagyok egyedül aki nem tudja. Sebaj. Az a lényeg, h egészséges legyen.
Ma született meg a férjem öccsének a lánya! Olyan megható!!
rolex

Rolex:

Akkor biztosíthatlak,hogy rosszul érezted.Semmi rosszat nem mondhatok a kórházról,sőt inkább pozitívan vagyok elfogult.
És még az is pozitív,ha picit besárgul a baba(ami nem lesz),akkor csak hozzánk kell lesétálni vele.
Inkább azért voltam visszafogott,mert ugye a koraszülöttek,sérültek.Nem akarnék senkit a történeteimmel riogatni.Én már nagyon edzett vagyok.

Úgyhogy no para,jó kórház.

Gratula az új családtaghoz!!Tényleg megható.Nekünk meg egy barátnőnk szült 3 hete.

És nincs is megérzésetek,hogy mitek lesz?

Mi is macis tapétát szeretnénk,és szerdán megyünk nézegetni.De nem veszünk még!Nekünk korai.

KépKép
rönci

Rönci,

Megnyugtattál!!:) Én látok már rémeket.

Vegyes érzéseim vannak. Kezdetben nagyon fiút éreztem, a környezetem is ezt szajkózta, aztán egyik barátnőm, aki "lát", azt mondta, h lány. Most egy kicsit azt érzem. De nem akarom megbántani a babucit. Hátha mégis fiú. Majd 31-én talán elárulja.
Annyira izgalmas! Egyébként furcsálom, h mennyire mindegy nekem. Annak idején imádtam Janikovszky Éva könyvét: Örülj, hogy fiú----és a fiúk előnyei-----Örülj,h lány-----uez a lányok érdemeivel. Lehet, h túl sokszor olvastam.:)
rolex

Mamy,
én nem a fészekrakóra gondoltam ám... Íme: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... lzlevhitel
itt nincs korhatár (legalábbis gyorsan átfutva én nem találtam).

Melinda,
nekem nagyon fognak hiányozni a hosszú leveleid, hát még Te!
Úgyhogy ha lehet, ne tűnj el sok időre! De ha írni nem is tudsz, tán egy kis csevejbe benne leszel :wink:

Dorka,
borotválás: szülésnél az egészet lekapják, a fertőzésveszély miatt.

Évi,
az én dokim Dr. Várbíró. Csak jókat tudok zengeni róla :lol: Szülésznőt szerintem császárnál nem érdemes választani, de érdeklődd meg a dokinál. (Ha választasz, az előkészítést fogja ő végezni, gondolom).

Most megyek, vár a vacsi :lol:

ákata2

Képzeljétek, végre működik a Karácsonyra kapott sütőnk! Most nem írom le a vele való mizériát, lényeg, hogy ma sikerült bekötni. Elrohantunk a férjemmel mirelit pizzát vásárolni, gyorsba kitakarítottam a frissen festett konyhát, sütő beizzít, pizza be... Kiderült, hogy ez már egy modern fajta sütő ám, kívülről nem érezni a melegét, viszont mikor kinyitottam az ajtót... hrr... Mivel félek a forrótól, reszketve cincáltam ki a pizzát, ami lepotyogott a sütő ajtajára, és az egész feltét odakenődött. A másodiknak meg nyers maradt a tésztája... Hát így sikerült a mi sütőavatásunk :wink:

ákata2

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok hasznos infót (viszketés, szülésznővel kapcs).
Jővő héten megyek pénteken nődokihoz, megkérdezem kit ajánlana ő, aztán utána való héten el is intézém. Szerintetek baj, ha ő akit ajánl mégsem azt választom, hanem egy másik nőcit? A dokinak kell tudnia a választásomról, megmondjam majd neki? Bocs a sok hülye kérdésért, de tényleg a szülésznővel közvetlenebbül tudnék beszélni a dokival kapcs. mai napig feszélyezett a viszonyom...pedig rendes meg minden,de akkor is..

Hát igen, elég sokat termeltek itt a fórumon, nehéz visszaolvasni Titeket, még egy nap is sok :D nemhogy még több. Próbálok lépést tartani...

A C&A-t én is csak ajánlani tudom, ujjatlan plüss rugi 1490 huf volt body 590huf, nagyon jó anyagú szép, mosás után is.

Sziasztok: Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Megint én...2 napja érzek olyat, hogy nem igazán tudok görnyedni csak nagyon kihúzott testtartásban ülni, mert a jobb mellem alatt a bordám fáj, vagy vmi nyomásérzésem van (gondolom nyomja a baba lába vagy popsija)... Nektek is van ilyen érzés? Meg a jobb oldalon van a teste és olyan furcsa amikor azon az oldalon alszom, alig bírok megfordulni egyik oldalamról a másikra. Van vmi bevált kényelmes alvási pozitúrátok?
Köszi

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Drágáim!

Ennyi mindeny most nem tudok elolvasni, csak néhány szót tudtam kiragadni! Gergő sokkal jobban van!!! :D Mondjuk a lázcsillapítótól 3 órát aludt délután...

Bujka!
Úristeeeeeeeeeeen! Tudtad, hogy mindjárt szülsz? :shock: :wink: Nekem eddig nem tűnt fel, hogy már itt tartunk... Szóval, jól mondtam? A gyerek rapper? A feje lent a többi meg össze-vissza?
Apás szülés? Nos, még mindig nem tudum, mi van a gyakorlatban. Egyelőre ott tartunk, hogy Gigaboszi megijjesztett, én viszont kaptam csekket. A tanfolyam első alkalma kedden lesz, meglátjuk. De! Én oda többet egyedül be nem megyek!!!!! :evil: :( ...akkor inkább szülünk a parkban.

mamy!
Első ránézésre ez egy jó nagy szívás, de Ákatának igaza van, vannak még lehetőségek. Nem állítom, hogy önerő nélkül könnyű, de a jelzálóg alapú hitelre ugyanúy megpróbálattok rárabolni + a szocpol meg önmagában nem életkorfüggő... (illetve de, de gesztike még nincs 18, úgy tudom :D ) Én is körülnézek, még ne ess kétségbe!!

Krisszi!
Életem, mi az a csirke fajitas? Én szőrtelenítő krémet használok tükörrel, és most meg is győztetek, hogy jól teszem! :D ha egyszer ezen túl leszünk, azt hiszem valami cuki mintával is meglepem a páromat... :) Valamivel vissza kell majd édesgetni azok után, amiket szeptemberben látni fog.... :shock: :D
Más: közben azért tovább reménykedem, ogy nincs semmi baj....

Ákata!
És mi volt a vacsi?

Rolex!
Most látom, Te még nem tudod a nemét? öööö....én azt hittem, a rózsaszín szalag... Eddig nem mutatta meg, vagy nem akartad tudni?

Nem tudok elszakadni a témától... Most komolyan borotvával estek magatoknak ?shock: Micsoda kötél idegek... Ezzel együtt mindenkinek javaslom, hogy valamit csináljon magával a végjátéknál, mert a nővérke sem valami kíméletes :evil:

Puszi a többieknek is, de mo muszáj mennem....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Edi!

Jól bevált? Az nincs! :D :D

Livi

bali78

Livi!!
Rózsaszín és kék és zöld. Direkt ezt választottam..Van csak rózsaszín és csak kék is..:) De igazad van, h dominál a rózsaszín. Lehet, h tudatalatti döntés?!
Nem mutatta meg. Egyszer meg elfelejtettem megkérdezni. Amikor már öltöztem, akkor jutott eszembe. Aztán helyemre rakott a doki, : Ha fiú, ha lány- a tiéd lesz. És igaza van. Ti éreztétek?
rolex

Ákata!
Kísérletezz csak! Süssél finomakat majd a lányoknak. Anyukám hónapokig nem mert sütni az új sütőnkkel, mert hogy túl sok gomb és piktogram van rajta..:)
rolex

Rolex!
Hogy éreztük-e? Gyerekcsinálós szex után, másnap ezt kérdezte a párom: "És most Hobóka küzd az elemekkel?" :D Szerinted? :D :D

Hobóka: A párom Robi, az annyja hívta így kicsi korában.... :)

Livi

bali78

Ja, az elsőt azt nem éreztem... :)

Livi

bali78

Rolex,

a rózsaszín szalagválasztás, lehet hogy már sejtet valamit ösztönös érzést :wink: Bár én az anyai érzéseimmel ezen a téren nagyon befuccsoltam, mert ezer százalékra éreztem, hogy Lilikénk lesz. Fiúnevünk sokáig nem is volt. Aztán megláttuk, mekkora kukaca van :lol:
a népi megjósolgatásokból nekem egy dolog jött be: a sósat kívánom egyfolytában (meg a koviubit :roll: ), ami állítólag szintén a fiús anyák sajátja. De pesrsze, biztos az ellenkezőjére is esküsznek néhányan :lol:

borotva: miért sokkoló? elég stabilan kezelem :lol: Bár a tükör már kell hozzá :lol: És én tuti hogy nem hagyom hogy a kórházban leborotváljanak. egyrészt nincs ott túl sok minden, ami bezavarna, másrészt szerintem a friss borotválás után sérülékeny a bőr, és így talán még nagyobb a fertőzésveszély, mintha nem csinálnak semmit.

Edi,

Szerintem, nem kell azt választanod, akit a dokid javasol. Az csak egy javaslat, a döntés a tiéd. és itt nagyon fonots a szimpátia, hiszen ez a nő a legintimebb pillanataidat fogja végigkísérni. Tehát, ne sajnáld az időt, hogy mindenkivel találkozz, és azután otthon el tudod dönteni, hogy kit szeretnél magad mellett a vajúdás nehéz óráiban. Mert hát az igaz, hogy a dokik általában már csak a "végkifejlethez" érkeznek.

A H und M-ben is vannak babarucik leárazva, csodálatosan édesek, és nagyon szépek!!
Nehezen álltam meg hogy ne vegyek, mert a férjem szerint már igy is több ruhája van a babának, mint nekünk együttvéve. :roll:

Jó éjt,

Kata
sz_kata

Bali,

bár nem tőlem kérdezted, de a csirke fajitas egy mexikói specialitás, csirke csíkok mexikóiasan csípősre fúszerezve, paradicsommal, hagymával, paprikával összesütve grillen, tortillába becsavarva, és guacamoléval (avokádóból készült krém) valamint tejföllel és reszeltsajttal tálalva. Nyámi, nyámi. Amerikában állandóan ezt zabáltam :P Ennél már csak a marha fajitas finomabb :lol:
sz_kata

Jó reggelt Lányok!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy 2006.07.21-én 2700 g-mal és 48 cm-vel megszületett Peti :lol: :lol: :lol: :lol:
Mamájával együtt jól vannak!

Kitartást Nektek!

Péter
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?