Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a vigasztalást. Én is amiatt aggódok, mert a 10. hétben vagyok....
Megkérdeztem természetesen a dokit, de szerinte nincs baj....olyan jó lenne maradéktalanul hinni bennük...de nem tudok.

any(10/3)
any

Sziasztok!

Elõször is gratulálok az új anyukáknak! Már alig tudtam követni az eseményeket!

Kedves viszketõs társak! Egybõl jobban vagyok, hogy nem vagyok egyedül ezzel! Na, ez csak vicc volt (elég hülye vicc). Hát akkor ... próbálom én is kibírni valahogy, vagy esetleg megpróbálom a Garmastant.

Na rohanok megnézni, hogy mi is történt Nyuszimanóval, mert így most nem igazán tudom lereagálni a dolgot, csak annyi világos, hogy valami gond van. Nagyon remélem, hogy rendbejön minden!

Csak nem sikerült elküldenem elsõre a levelet, úgyhogy közben megnéztem, mi történt Nyuszimanóval. Hát, nem tudok sok mindent mondani ... Elõször alig tértem, magamhoz. Nyuszimanó nem sokkal utánam jelentkezett itt elõször (és csak 2 hét választ el minket), és azóta mindig figyelem, hogy mi történik velük. Nagyon-nagyon remélem, hogy tényleg tuti jó az a kórház, ahová vitték és tudnak segíteni!
Nyuszimanó! Nagyon szorítok neketek!!!
Kadri! Feltétlenül írj, ha megtudsz róla valamit!

Puszi
Juca2 (29/4)
Juca2 30

Norci!

Volt valami jó ötlete a dokinak?
Tudott valami megnyugtatót javasolni?

Remélem jobban vagy!

any
any

Sziasztok!

BMárti, gtunde!

Köszi a vigasztalást. Tavaly a fizetésem alacsonyabb volt, viszont hozzácsapódott a jutalom, idén emelték, viszont most nem fog beleszámítani az év végi kis plussz. Tehát valószínüleg szinte ugyanott vagyok. De már nem is kalkulálok, a munkahely eldöntötte a kérdést. Viszont nagyon nehezen viselem az itthonlétet, hiányzik a nyüzsgés. Kép

Vuckó!
Üdv körünkben! Akkor mi egy napon szülünk? Kép
Add meg még a táblázathoz, hogy hol élsz, valamint, hogy hanyadik ciklusra sikeredett a babuci, azaz mennyi ideig próbálkoztatok.

Norci!
Kitartás! Írd meg, mit mondott a doki!

Rita
Krita

Kata007!

Debrecenben akkor engedik be a férjet az UH-ra (ma kérdeztük meg), ha odamentek 1/2 8-ra, és amikor beadod a papírt, akkor szólni kell, hogy az apuka is be szeretne menni.
Remélem tényleg így lesz!

any(10/3)
any

Szijasztok!

Huuuuu, de megnött a táblázat! Annyira jó olvasni, hogy folyamatosan érkeznek a kisbabák!
Hatalmas gratuláció a friss anyukáknak és a babácskáknak!

Viki, Gabi, Viráganya! Ugye nem vettetek 56-os ruhákat?:-))) Úgy nézem ti egyböl a 62-essel kezdtekKép
Viráganya! Kosaras lesz Máté babából, az már most biztos! Te vagy ilyen magas vagy a férjed?

Tikk! most olvasom a jó hirt! Gratulálok a picikédhez! Hannából pedig manöken lesz, ilyen szép magassággal!Kép

Niki K.! Jól megdolgoztál a kislányodért! Sok örömet a babához! Gratulálok!

Szijasztok, Lara

ui: az anyukák ne felejtsék el a beszámolókat!
lara (lara)

Kedves Gtünde!
Nem tudom mitõl vagy ilyen profi a tb-ben, de irigylésre méltóan átlátod. Nekem ez nem sikerül. Én most települtem haza Magyarországra. Februárban szülök, munkaviszonyom pedig 2001. júl. 1 óta van. Bruttó 100.e ft. Elõtte nem volt munkaviszonyom a 2001. évben sem itthon, sem Németo.ban.(Nem igazán látom át még itthon a dolgokat)Remélem végig tudok dolgozni, legalábbis ebben az évben biztos, de a fentieket olvasva nem nagyon merek elmenni táppénzre még ha kell sem, mert nem igazán értem, hogy mennyi idõnek kell meglennie, és nem akarom az otthonlét alatti járadékokat elveszíteni. Viszont így a tb. nem nagyon világosít fel. Ha segítenél megköszönném.
Szóval az érdekel, hogy meddig kell feltétlen kitartanom a munkában, ahhoz hogy az anyasági ellátásokat megkapjam, és már most el kell-e kezdenem utánajárni, vagy ha gyerek megszületik.
Elõre is köszi
Bea
beatrix (beatrix)

Chris!
A Zápor utcai Pierre Cardin bolt olcsóbb mint a Megatoys-ban lévõ P.C. babakocsik?
Bea
beatrix (beatrix)

Szia mindenkinek!

Ma egy kissé szaladgálós napom volt, délután pedig a párom foglalta el a gépet. Én meg unalmamban jól bealudtam. KépKépKép

Látom fogynak a pocakosok KépKép
Hatalmas gratula az új anyukáknak és sok-sok tejcsit! Jó ég mekkora babák születnek újabban.

Cseri adott egy ötletet, amit meg is fogadok. Ezentúl dobok egy harmadik táblázatot is majd.
Mégpedig azokat akik már 1000 %, hogy megszültek, de mi nem értesültünk róla.

Niki K-nál nem volt szülési idö, így merészelem a mai napra tenni, majd úgyis szól ha nem ok.

Ágci!
Vészesen startolsz a táblázat tetejére KépKépKép
Bírod még???? Értesíts aztán minket!!!!

védönö téma!
Képzeljétek nálam tegnap volt elöször a védönöm. Még nem ismertük egymást, nem is hallottam róla semmit, de mint kiderült: egy tündér. Idös (velem egyidös lánya van, aki mint kederült kolléganöm Kép ). Szóval egy tünemény nö. Nem foglalkozott a szex-témával, a férj témával, a hízás témával. Söt sok dolognál mosolygott, hogy "de hát ezt nem részletezem, hisz van már tapasztalat a két lány után".
Hát ilyen védönöt kívánok mindenkinek!!!!

És akkor az anyukák:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
</pre>

akikröl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
Erás Pécs 21 év 2001. okt. 10.
Szilvi2 Ócsa 25 év 2001. okt. 16.
PK Svájc 29 év 2001. okt. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Norci: remélem, azóta már javult a helyzet! Kitartás!!

cory
cory

Sziasztok lányok!
Régen nem jelentkeztem, mert sok minden történt velem, egyszerûen mondva, visszajöttem Magyarországra és itthon fogok szülni és itthon maradok, egyenlõre még mindig egyedül, csak hétvégeken van férjem :-( Most csak azon izgulok, hogy a szülés akkor induljon be, mikor itthon van a férjem, eddig a kislányom okosan várt, de most már nagyon közeledünk a nagy eseményhez.

Gratulálok Bánhidi Gabinak, NikiK-nak, Tikk-nek, Viraganya-nak!!!!! Nemsokára követlek benneteket!!! Remélem hamarosan az új mamák beszámolóit olvashatjuk a szülésrõl!!! Nagyon kiváncsi vagyok!!! Szurkoljatok, hogy nálunk hétvégén érkezzen a kis Dorkánk! Köszi

Kérdés: sûrûn vérzik az orrom, kb. 1 hete, a vérnyomásom alacsony, tehát nem a magasvérnyomástól vérzik, volt valakinek hasonló problémája a szülés elõtt? A jobb bokám is szépen be van dagadva, ti mit csináltok a vizesedés ellen?
Az én babócám is lelassult, nagyon keveset mozog, csak ha felébresztem, akkor mozog egy picit. A felébresztés nálam: a pocakomat a kezemmel egy kicsit erõsebben nyomom, simogatom, pl. mikor bekenem krémmel, akkor garantáltan felébred :-))de beszélni is kell hozzá, van mikor csak a hangomra reagál :-)

Máv-os lányoknak üzenem, hogy nem mertem egyedül mászkálni mostanában (állandóan elered az orrom, meg isszonyúan belassulok), ezért nem mentem tornára, ti meddig mentek, azaz hány hetes terhességig mentek? Bejáról tudtok valamit?

mindenkinek kellemes babavárást vagy babázást kívánok!!!!
Üdv: zsu26 (39.hetes)
zsu26

vicamama!
Add meg az adataidat: hányadik ciklusra sikerült a baba, hány hét, hány napos a tehességed, hol laksz, hány éves vagy, mikorra vagy kiírva, hányadik baba.

Vuckó!
Volt amit kihagytál, úgyhogy amit vicamamának írtam, azokat légyszi Te is! Jó lenne ha nemcsak a terhességi hetet adnád meg, hanem a napot is.

Any!
Igen, ezt nekünk is mondták, de mi Miskolcról megyünk, és elötte még el kell vinni a kicsit oviba. Hajnal 5-re nem vihetem. Ez van. Sok sikert, hogy nektek sikerüljön.

Norci!
Otthon vagy már????????????????????
Mizujs?????????????????????????????

Kata007
Kata007

Kata007
légyszi vegyél fel minket is a táblázatba:
Név: Mona
Kor: 27 év
2.gyerek
terhesség:31.hét 4nap
szülés:2002.január 17.
elsõ ciklusra sikerült
Budapesten lakunk
Köszi Mona

Norci
szorítok, hogy minden rendben legyen!
Mona
Névtelen

Mona!

Az azonosítóhoz is írd be a Monát (a jelszóhoz nem kell semmi) és nem leszel névtelen Kép
Beírtalak a táblázatba.

Kata007
Kata007

Sziasztok Friss Mamák!

Nagy-nagy gratula Tikknek, Viráganyának, és Niki K-nak.

tiktakora
tiktakora

Sziasztok!

Én is gratulálok az új babákhoz, tényleg szép babaesõ volt itt nagy hirtelenKép

Zsu26!
De jó hallani rólad! Nekem minden torna után eszembe jut, hogy mi lehet veled, majd üzenj a Katival nekünk, hogy tudjuk majd, hogy megérkezett a kislányod! Egyébként vannak páran a tornán, akik bármelyik nap szülhetnek, de jönnek töretlenül! Kár, hogy nem tudsz már jönni!
Orrvérzés nekem is szokott lenni, ami nálam azért fura, mert kb. 7 éve elégették az ereket az orromban és azóta egyszersem vérzett, csak mostanában. A Herczegh azt mondta, hogy ilyenkor normális.
Ja, a Beja egyébként azért nem ír mostanában, mert már nem dolgozik, tornára is csak heti egyszer jön!
Drukkolok neked! Kép

Kisbence!
Köszi, jól vagyunk! Ma bevonszoltam magam a munkahelyemre és mindenki készen volt tõlem, hogy mekkora a hasam! Szerintük már van akkora, mint egy szülés elõtt álló nõnek. Azért én még várnék!
Mostanában esténként nagyon keményedik a hasam, de még nem mondanám fájdalmasnak, inkább kényelmetlen, mert olyankor nem tudom hogyan üljek/feküdjek stb.
Vettem ma olyan nagy labdát, amilyen a MÁV-ban a vajúdó labda. Tornán szoktuk használni és nagyon jó ücsörögni rajta, és a hátat is jól megtámasztja ha hanyatt fekszem rajta. Remélem ezzel itthon is elviselhetõbbek lesznek a kényelmetlenségek.
Ja, az én férjem ugyan nem programozó, de így is ritkán enged a géphez! Szerintem egyszerûen lökd félreKép Esetleg ha e-mailt könnyebben küldesz otthonról, úgy is szívesen olvasnék rólad! Ha van kedved, írj: fetzer@freemail.hu

Norci!
Remélem a doki tudott segíteni neked! Ez már tényleg nagyon rosszul hangzik! Ügyelj a folyadékra, nehogy kiszáradj! Próbálj meg hideget kortyonként inni! Hátha!

Pussz mindenkinek!
Zafi (34)
zafi (zafi)

Sziasztok Lányok!

1 napig nem lvasom a Babanetet, és egybõl 3 baba születik! Nagy gratula Viráganyának, Tikknek, Nikik-nak, õt nem irigylem 27 órás vajúdás után, de tünemény lehet az a pici baba.

BMárti:
Örülök, hogy minden rendben, jó nagy lesz kisfiad!Próbálj meg nem izgulni és nem lesz semmi gond....

Olvastam Nyuszimanóról, én is nagyon drukkolok neki, mindjárt átnézek a másik topikba is!

Lányok, ti mit tudtok arról, hogy én most voltam UH-on(30-31. hét) és azt mondta a doki, hogy már befordult a kislányom fejjel lefelé van. Szerintetek még kifordulhat ebbõl a helyzetbõl vagy így marad már? Én mondjuk örülnék, ha így maradna és már nem forgolodna!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Én még mindig itthon vagyok, úgy látszik nálem nem jött be a front. Na, mindegy várok türelemmel.

Norci, mi van veled?
Kisbence, jól vagy? (Régen adtál hírt magadról.)

Üdv mindenkinek:
Ágci (1 nap a kiírásig)
Ágci

Sziasztok!

Bea:

"Februárban szülök, munkaviszonyom pedig 2001. júl. 1 óta van."

Ebben az esetben a szülés dátuma és 2001. júl. 1. közötti idõszakban megnézik, hogy van-e 180 nap-od. Ha van akkor jogosult vagy GYED-re. Ha azért nincs meg a 180 nap, mert betegállományban voltál, nem gond. Ebben az esetben is jár az ellátás. A rossz hír talán az, hogy ha a szülést megelõzõ 2 évben nem volt 270 nap munkaviszonyod, akkor csak az átlagfizetésed 60 %-ra vagy jogosult. Én azt mondom, hogy kb. bruttó 60000 Ft-ra számíts.

GYES alanyi jogon jár. Tehát, ha nem dolgoztál volna egy napot sem, akkor is megkapnád. Viszont az csak 20000 Ft. Kép

Utánajárás: Elvileg a munkáltatód intéz mindent. Viszont eddig nagyon rossz visszajelzéseket kaptam, azoktól, akik kisebb cégeknél dolgoztak. Persze ez valahol a TB hibája is, mert mindenhez külön nyomtatvány szükséges. A barátnõm 5 hónap késéssel kapta meg a TGYS-t, mert nem jó papírt töltöttek ki neki. A jó papírhoz képest, csak egy sor eltérés volt a papíron. Szóval, ha van idõd érdemes rászánni, hogy az ember személyesen kikérdezze a TB-t a szükséges papírokról és határdidõkrõl.

Egyet tudok: Van egy egyszerei anyasági segély, amelyet a szülést követõ 60 napon belül igényelni kell, különben elveszik.

Sajnos, nem vagyok elég profi. De próbáltam, próbálok a lehetõ legtöbbet megtudni a témáról, mivel abban nem bízok, hogy a TB, majd magától megkeres, hogy ennyit akarok fizetni neked. Kép

Remélem tudtam egy kicsit segíteni.

Tünde
gtunde (gtunde)

Moncsi!

Az esetek többségében már így szokott maradni de a barátnõmnek a 38. héten visszafordult és császáros lett. De reméljük a legjobbakat. Beszélj hozzá sokat hogy te szeretnéd ha így maradna mert,... és mondd el neki hogy neked ez miért fontos de õszintén. Szerintem a barátnõm eleve félt a szüléstõl és a baba megérezte ezt és így oldotta meg a helyzetet. Ez persze csak az én feltételezésem! Szorítok neked.

Szia tiktakora
tiktakora

Sziasztok!
Bea!
A Zápor utcai P.C. bolt állítólag diszkont, és így vszínûleg olcsóbb, mint a Megatoys.
Ahogy eljutok odáig részletesen megírom.

Jade!
Köszönöm az információt. Így már biztosan megtalálom az üzletet. Kép

Pocaklakóm lenn is fenn is rugdos, dübörög, ütöget, szóval mocizik. Élénk egy lurkó! Kép

Okom ugyan nincs rá, de annyira félek, hogy elõbb születik, mint január közepe.
Én is és az öcsém is koraszülöttek voltunk. Én 6+1/2 hónapra 1.200 grammal születtem.
És most töröl-töröl a rossz gondolatok.

Jó is van: Tegnap megvettük és meg is varrtam a háló-gyerekszobába a függönyt. Mivel a szoba fala nari-sari és az ablakkeret, ajtókeret, radiátor középkék, így a függöny is ilyen színekben pompázik. Szerintem nagyon jól néz ki.Kép
Persze a barátnõm felhívta a figyelememet, hogy a nari-sari szín éhség érzetet okoz. Hát majd legfeljebb többet eszik!Kép

Pusszzz. Chris

Pusszz. Chris (31+5)
Chris

Sziasztok!

Kezdem újra, mert az elõbb valamiért kitörlõdött, amit írtam!

Zsu26!
Az orrvérzés a terhesség alatt normálisnak modható, ez is egy kísérõjelenség. Akár már régebben is jelentkezhetett volna. Nekem is néha vérzik az orrom, de csak akkor észlelem, ha kifújom, szóval nem ömlik. De hát ez egyénenként más és más, én pl. amúgy sem vagyok egy orrvérzõs típus.
Az, hogy a baba már kevesebbet mozog, szintén normális a legvégén. Éppen a tegnapi elõkészítõ elõadáson mondták, hogy az öregek úgy tartották, hogy ha már lecsökkent a mozgás, akkor "itt az idõ". Ez állíólag tényleg így is van, szóval szerintem nincs ok az aggodalomra, inkább csak amiatt, hogy tényleg hétvégére "idõzítsen"!
Sok szerencsét!

Moncsi!
Nekem a 28. hétem befordult már a baba és akkor megkérdeztem a dokit, hogy most már így marad-e? Azt mondta, hogy ezután már nagyon ritkán fordulnak csak vissza, úgyhogy valószínûleg Ti is sínen vagytok!
Én egyébként azóta mindig ugyanazokon a helyeken érzem mocorogni, tehát a pozíciója nemigen változhatott. Bár õszintén szólva én egyáltalán nem tudom, hogy hol mijével bökdös éppen, csak feltételezem, hogy jobb oldalt van a háta és a bal oldalamat bökdösi a kezeivel, meg a lábacskáival. A gyerekorvos is azt modta, hogy ilyenkor általában oldalt szoktak feküdni.

Na, nekilátok a munkának!

Pussz
Juca2 29/5
Juca2 30

Kedves Tünde!

Írtam neked az utánajárásról egy emilt.

Bea,
a Megatoysnál biztos, hogy olcsóbb, mert mi is ott vettünk PC kocsit, és itt a városban (Szegeden) majdnem 10000,-tal(!) olcsóbban tudtuk volna megvenni ugyanazt a kocsit.:-((( (még a típus+ a minta is uaz volt)
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Orrvérzésre lehet Rutascorbin-t szedni, recept nélkül is kapható. Tuti lehet kismamáknak is szedni, nekem életemben csak akkor volt, amikor a nõgyógyim írta fel terhesen. MOst épp a fiaimmal szedetem, amióta szedik nem vérzett az orruk, pedig hurutos idõszakban gyarkran szokott. Valamikor a rendelõben is volt róla szó.

Haskeményedésekre meg a magnézium nagyon jó, a mange b6-ból sok kell, viszont a doki írhat fel pezsgõtablettást vagy port, amiben több a mg.

Ildi
PIldi (pildi)

Kedves Tiktakora és Juca!

Köszi a bíztató szavakat, majd megbeszélem a kislányommal, hogy most már ne pörögjön, rugdosni rugdoshat!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok

tegnap sajnos temetéesen voltam, nem tudtam benézni közétek.

Virágyanya, Tikk, Niki K - gratulálok nektek, sok örömet kívánok nektek a kisbabákhoz Kép

Remélem Zsófival minden rendben a kórházban, ha valaki megtud valmit írjon!!!

Norci- ugye voltál orvosnál ?

Ágci - remélem holnap küldöd AZT az SMS-t Kép

Nem tudom melyik új anyukánál olvastam a 27 órás vajúdást, de az elég soknak látszik...
Épp a minap mesélte anyukám, hogy neki ez mindkettõnknél kimaradt... semmi fájdalmat nem érzett, csak vérezgetet, bement a kórházba és már 4 ujjnyi tág volt - állítólag örökletes a dolog Kép Remélem nálam is így lesz Kép

Sziasztok
Dojika 14.h kereken Kép
Dojika

Sziasztok!

Tegnap jártam a védönönél.
Elég kedves volt, de azért én úgy utálom, amikor hülyének néznek, márpedig ö tegnap (remélhetöleg akaratlanul, bár lehet, hogy ez a nagyobb baj) többször is megtette.
Közületek mindeki szabályos 28 napos ciklussal rendelkezik, és félidöben volt a peteérése?
Miért nem lehet azt megérteni, hogy nekem ne számoljon 28 napos ciklussal (egész eddigi életemben egyetlen egyszer volt) és félidövel, mert nem igaz, ráadásul, mivel gyógyszeres segítséggel lettem babás, ezért pontosan tudom, hogy melyik nap volt a peteérésem (UH-n is követték és höméröztem is). Mégis kötötte az ebet a karóhoz...Kép (Fura módon, a dokim elfogadta, amit mondtam...)
Ja, és a dokim most is tök ugyanolyan papír adott, mint a fiamnál (akkor még máshol laktunk), és neki az, hogy babás vagyok nem volt elég: miért nincs részletes UH lelet, vagy a papírra ráírva pontosan, hogy mikor, mennyi idös a terhesség... Mert ö ez alapján hogy fogja kiszámolni a terhesség korát... (Talán hinni kéne az embereknek, hogy nem mindeki hülye...)
Ott volt velem a fiam (nem volt kire biznom), ennek ellenére úgy mondott el mindent, mintha most csinálnám életemben elöször végig.
Ja, arról nem is beszélve, hogy csak félig töltötte ki a kiskönyvet, se az utolsó menzesz, se a szülés várható idöpontja, se a korábbi terhességek lefolyása nem szerepel benne. (Pedig magának mindezeket felirta...)
Na most kimérgelödtem magamat, bocsi.
Egyébként ha akarom, akkor meg lehetne csinálni, hogy nem megyek többet? (Azt tudom, hogy 4 orvosi vizsgálat kell az anyasági segélyhez, de ugye védönönek nem kell látnia?) Persze tudom, hogy az ellenörzés miatt jó lenne menni még...

Beszti (8+1)
Beszti

Sziasztok lányok!

Juca, Pildi : köszi a megnyugtatást, kissé megijedtem ma reggel. Nem bírtam ki, hogy olyan keveset mozog a baba és elmentem a védõnõhöz, hogy meghallgassuk a szívhangját. Kb. 5 percig kereste, majd elõvett egy másik mûszert, hívta a kolleganõjét, mire végre megtaláltuk. Teljesen megijedtünk, mert mondtam, hogy csak este szokott párat mozogni és kész, plusz, ha én erõsebben simogatom akkor. A védõnõ mondta, hogy azért reggel is kellene egy picit mozognia, de az én lányom úgy látszik késõnkelõ lesz!!! A védõnõ szerint nagyon lent van a pocakom és az ajkam is kezd bedagadni, állítólag ez már a szülésnek a jele. Végülis ha este indul meg, az nem lenne baj, mert 7-re már itthon lesz a férjem!!!
Az orrom továbbra is vérzik, nekem is kiégették annakidején, mégis állandóan vérzik, akkor szedem a rutascorbint!
A vizesedésre tényleg jó a banán, mindenkinek ajánlom, aki elefántbokára panaszkodik :-)
Szerencsére holnap megyek dokihoz és ctgre, akkor végre megnyugodhatok, hogy rendben van-e minden a babával. Remélem tényleg normális ez a nagy mozdulatlanság, pedig pár hete még annyira mozgékony volt...

Moncsi: nekem is elég hamar befordult és nem fordult vissza, pedig nagyon sokat mozgott, különben biztosan érzed sokat csuklani a te babócádat is, akkor le tudod ellenõrizni magad is, hogy lent van a fejecskéje, én legalább is éreztem.
sziasztok! szurkoljatok, hogy ügyesek legyünk a szülésen!
Zsu26 (39.hét)
zsu26

Sziasztok !

nagyon nagyon sok gratula a friss kismamáknak.
elképesztõen sok baba születik mostanában.

tulajdonképpen mi történt Nyuszimanóval? jobban vannak már? ha valakinek van híre írja le. és nagyon szurkolok neki hogy ne legyen semmi gond vele vagy a babával.

Ágci !
jól vagyok.csak nem mindig szólok hozzá a topichoz. írtam Zafinak hogy küzdök otthon a géphez jutással, most a munkahelyemen netezem.
és nagyon számolom a napokat. aranyos vagy hogy érdeklõdsz. ti jól vagytok?

Mummy!
régebbi kérdésed hogy ébresztem fel Kisbencét.
hát nyomkodom a hasam felülrõl lefelé.erre nagyon gyorsan reagál egy nagy rúgással. vagy guggolok ameddig bírom.ezt sem szereti, szerintem kisebb a hely ilyenkor és felébred.édességre már nem reagál, a kávéra sem. tegnaptól ismét sokat mozog.

Zafi !
szia.fogok írni az emailedre.ha én a párom odébb lököm az szép teljesítmény.tudok jobbat. porszívozok a füle mellett és kb 2 percig bírja...
ragyog a szobájában a szõnyeg...

lányok ma töltöm a 36.hetet és Kisbence tegnap biztosan megfordult.vagyis kijött a fejjel lefele pozícióból.nagyon látványos volt, az apja meg sem mert szólalni amíg nézte a hasam hullámzását.
a doki azt mondta hogy a többedszer szülõknél elõfordul hogy csak közvetlenül a szülés elõtt fordul be a baba.ezek szerint még nem szülünk...

Norci !
nagyon sajnálom hogy ennyit szenvedsz.ez sajnos nagyon alkati kérdés. én a 20.hétig voltam rosszul, de mai napig a fogmosás vagy az orrfújás rémálom. nem gondoltad meg magad a homeopátiával kapcsolatban? szívesen segítek ha gondolod.

nekem nem vérzik az orrom de reggel mindig véres a zsepi trombitáláskor. a mellbimbóim rettentõ szárazak, hámlanak. olivaollajal szoktam kenegetni,utána pár napig jó.elõtej még mindig nincs.
a MagneB6-ot már nem szedhetem, így a vizesedésre már csak a pihenés és a lábpolcolás maradt.
már 3 naponta kell átvarrni a gombokat a kismama kertésznadrágomon.tényleg nõ a hasam...

Kisbence
Kisbence

Sziasztok !

nagyon nagyon sok gratula a friss kismamáknak.
elképesztõen sok baba születik mostanában.

tulajdonképpen mi történt Nyuszimanóval? jobban vannak már? ha valakinek van híre írja le. és nagyon szurkolok neki hogy ne legyen semmi gond vele vagy a babával.

Ágci !
jól vagyok.csak nem mindig szólok hozzá a topichoz. írtam Zafinak hogy küzdök otthon a géphez jutással, most a munkahelyemen netezem.
és nagyon számolom a napokat. aranyos vagy hogy érdeklõdsz. ti jól vagytok?

Mummy!
régebbi kérdésed hogy ébresztem fel Kisbencét.
hát nyomkodom a hasam felülrõl lefelé.erre nagyon gyorsan reagál egy nagy rúgással. vagy guggolok ameddig bírom.ezt sem szereti, szerintem kisebb a hely ilyenkor és felébred.édességre már nem reagál, a kávéra sem. tegnaptól ismét sokat mozog.

Zafi !
szia.fogok írni az emailedre.ha én a párom odébb lököm az szép teljesítmény.tudok jobbat. porszívozok a füle mellett és kb 2 percig bírja...
ragyog a szobájában a szõnyeg...

lányok ma töltöm a 36.hetet és Kisbence tegnap biztosan megfordult.vagyis kijött a fejjel lefele pozícióból.nagyon látványos volt, az apja meg sem mert szólalni amíg nézte a hasam hullámzását.
a doki azt mondta hogy a többedszer szülõknél elõfordul hogy csak közvetlenül a szülés elõtt fordul be a baba.ezek szerint még nem szülünk...

Norci !
nagyon sajnálom hogy ennyit szenvedsz.ez sajnos nagyon alkati kérdés. én a 20.hétig voltam rosszul, de mai napig a fogmosás vagy az orrfújás rémálom. nem gondoltad meg magad a homeopátiával kapcsolatban? szívesen segítek ha gondolod.

nekem nem vérzik az orrom de reggel mindig véres a zsepi trombitáláskor. a mellbimbóim rettentõ szárazak, hámlanak. olivaollajal szoktam kenegetni,utána pár napig jó.elõtej még mindig nincs.
a MagneB6-ot már nem szedhetem, így a vizesedésre már csak a pihenés és a lábpolcolás maradt.
már 3 naponta kell átvarrni a gombokat a kismama kertésznadrágomon.tényleg nõ a hasam...

Kisbence
Kisbence

Szia Zsu! Szorítok hogy várjon 7-ig.

tiktakora
tiktakora

Sziasztok Lányok!

Kisbence! Nyuszimanó már jobban van, zárt a méhszája, de feküdnie kell természetesen. (Ezt a másik topicból tudom.)

Zsu26! Nagyon szurkolok!!!

Mostanában azon izgulok, hogy még mindig õrült nagy költözködéseket rendez a kislányom és általában fejjel felfelé köt ki. Tudom, hogy így a 29. hét közepén még azért bõven van esélyem a fejvégûre, de egyre többen írjátok, hogy azért már kb. a 30. hétre megállapodott. Tegnap egész este azt a címet kerestem, ahol az a bizonyos térd-könyök pozíció van lerajzolva, ami segít a baba fejvégû beállításában. Nem tudjátok hol van, mert én nem találtam. Szegény férjemnek egy kicsit rosszul is esett, hogy emiatt jóval utána mentem aludni. Szerinte nem kéne ennyire izgulnom. Valószínûleg igaza van. Csak én is, mint ált. a legtöbb nõ szeretem a legnagyobb biztonságban érezni magam és a szeretteimet.
Na bocsánat a hosszúságért, legalább picit kipanaszkodtam magam.
Norci! Mi van veled?

Sziasztok! Menta
Menta

Sziasztok!

Kata, Szilvi2-rõl esetleg érdeklõdhetem, ugyanis én is ócsai vagyok. Majd jövõ héten megyek a védõnöhöz és rákérdezek.

Lányok nekem is vérrzik az orrom egy ideje. Már kezdtem én is ilyedezni, de ezek szerint normális.

Beszti, én sem tudom megmagyarázni a védõnõnek, hogy ne a korong szerint számoljon, de már feladtam. A doki, ugyis pontosan megmondja uh szerint mennyi idõs a babuci.

Pusszancs, Catnet-Niki(30h/5n)
catnet

Sziasztok !
bocsánat ez a hülye gép kétszer küldte el a levelet.

szia Menta !
örülök hogy zárt a méhszája Nyuszimanónak.ezek szerint nem fenyegeti koraszülés záros idõn belül.
lehet tudni hogy mi történt velük?

Kisbence nagyon sokat csuklik.tüneményes. mindig kinevetem szegényt de ez jó mert utána abba hagyja.lehet hogy megsértõdik...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Ma sok munkam van, meg nem ertem ra olvasgatni!
Majd potolom...
Tegnap voltunk szulesfelkesziton, futolag lattam Niki K.-t is. Nem latszott meg rajta, hogy tegnap tobb mint 1 napos vajudas utan szult.KépA szuleszno is Ot emlegette, hogy a kispapa nagyon sokat tudott neki segiteni a szulesnel.Szoval jol van!
Mi kb 2 es fel ora varakozas utan este fel 10-kor bejutottunk a dokihoz.Lattuk Matildat(mostmar tuti kislany, mert nagyon szepen latszodott)Kép.2200 gr es 82 mm a BPD-je.Most olyan jo kis babaformaja voltKép A doki azt mondta nem biztos,hogy bent marad januarig, en azert meg remenykedem benne!Kép
Tiduj(34+1)
Tiduj

Menta,
[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html[/url]

Zafi, még a végén te is megelözöl:-)
Bár én annyira nem érzem még, hogy szülni fogok, hogy azon se csodálkoznék, ha a Mikulás hozza meg a babut:-)
(na, mondjuk az egy kicsit már húzóóós lenne!)
Kisbence, jól vagyok, csak lassan úgy néz ki a karom könyöktöl lefele (vizesedéstöl), mint a Jancsinak és Juliskának a diafilmen, mikor felhízlalta öket a boszorkány:-)))

Beszti, szerintem "hülye" védönénikre ne hallgassunk, kedvesektöl fogadjuk meg a tanácsokat! Engedd el a füled mellett! A többi tanácsadáson pedig úgy sem fog veled ennyi idöt eltölteni, nálunk legalábbis így volt, mert sok volt az anyuka, alig várták, hogy kiszórják a várakozókat.
Ágci
Ágci

Kata!
Akkor most megpróbálom megadni az adatainkat hiánytalanul:
Lakhely: Pécs
Kor: 31 év
Szülés várható idõpontja: 2002.05.26.
2. gyermek
A 13. héten és 5.napon tartunk
Az elsõ ciklusban összejött!

Remélem minden megvan!

Köszi
Vicamama
vicamama (vicamama)

Any!

Ne légy nagyon csalódott, ha apukát nem engedik be! Én is ezt a korai idõpontot javasoltam Mónikának, de sajnos nem sikerült nekik, egyszerûen nem engedték be a férjét. Tavaly az én férjemet másodszorra, (amikor már tudtuk, hogy korán kell menni) minden további nélkül beengedték. Attól függ, milyen napjuk van??

Üdv: Juca (Debrecenbõl)
Juca (juca)

Sziasztok!

Panaszkodni szeretnék, mert nagyon le vagyok törve Kép
Most jöttem UH-ról, és visszarendeltek kontrollra, mivel túl érettnek találták a méhlepényt. Volt már valakinek ilyen? Mit lehet ilyenkor csinálni? Az volt a vizsgáló doki elsö kérdése, hogy dohányzom-e!? Soha! Senki a családban! Miért történhet ilyen? Nyugtassatok meg, hogy ettöl még nem feltétlenül lesz koraszülött a kisleány!

Köszi!

Zsuzs(30)
Zsuzs

Ágci! Nagyon szépen köszönöm!!!! Kép

Kisbence! Elfolyt a magzatvízének egy része. De szerencsére sikerült idõben a megfelelõ helyre jutnia (tudod, Finno.-ban van) és ott megállították a folyamatot.

Tiduj! Azért az nem semmi, hogy este fél 10-kor kerültetek be. De ezek szerint Matilda (olyan szép neve van!) látványa megérte! Drukkolok, hogy kihúzzátok januárig!

Tud valaki valamit Norciról?

Szép napot mindenkinek!
Menta
Menta

Zsuzs!

Adrinak is ilyen problemaja volt, bar azt hiszem hogy O mar elorebb jart!
Flowmetriat csinaltak neki,es surubben kellett ellenorzesre jarnia!
Gondolj arra,hogy milyen jo, hogy ez most kiderult, akkor ha nem a legjobb hir.Meg mindig jobb mintha nem vennek eszre semmit.

Menta!
Vegulis nem volt baj,hogy sokat kellett varni, osszeismerkedtunk 2 kismamaval is, es beszelgettunk veluk.Annyira beleeltem magam,hogy meg aznap lathatom uh-on, es meg is akartam nyugtatni magam ,hogy megfeleloen novekszik, hogy megerte a varakozast.Igy apucija is megint lathatta, jovoheten nem tudott volna eljonni.Kép
Tiduj
Tiduj

Beszti!
Attól, hogy tök aranyos a védönöm nekem is a kis korong szerint számolják az idömet. Én is hiába mondtam, hogy 24 napos ciklusaim voltak.
Engem már nem zavar. Én tudom, hogy mikor fogant a picúr, úgyhogy más nem érdekel.

Vicamama!
Beírtalak!

Kata007
Kata007

Dojika,
remélem az lesz a hétvégén a dolgom (a babu csodálata mellett Kép ), hogy nyomkodom a gombot a telefonon...
Catnet-Niki,
nem ismered véletlenül Molnár Krisztinát (ócsai),1999-ben végzett a szekszárdi tanítókézõ fõiskolán tesi müv. területen (tanító szakon)?
Ágci
Ágci

Ágci!

Te még mindig otthon???
Hozzáférsz még a géphez? KépKépKépKép Irigyellek, hogy talán már a hétvégén....

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Beszti!

Én úgy tudom, persze nem biztos, hogy 4 védõnõi és 4 orvosi vizsgálaton kell megjelenni. De biztosan nem tudom, ne vedd készpénznek! Kép((

Ciklus: Sose volt 28 napos. Ráadásul változó 22-26 nap között. Sõt, mivel minimikroszkóppal ellenõriztem a peteérésemet, az is mindig 1-2 nappal a félidõ elõtt volt.

De én beérem azzal, hogy a számításaim szerint a kiíráshoz képest 1 héttel elõbb fog jönni Kisvacak. Kép

Pontos napot nem tudok, mert nem tudom, hogy melyik nap fogant. De maximum 3 napra lehet leszûkíteni a kört. Kép

Torna:
Hétfõ délelött megkérdezem, hogy lesz-e torna és értesítelek benneteket.

Üdv nektek a hétvégére,

Tünde
gtunde (gtunde)

Kata007!
Még szerencse, hogy hosszú a karom Kép !
Lányok, meg tudná nekem mondani vki, hogy van-e még névadói rendezvényre lehetöség az anyakönyvi hivatalokban, mint a mi idökben, mikor kicsik voltunk, vagy már csak a templomi keresztelö létezik?
Ágci
Ágci

Csak 2 nap telt el, azóta , hogy benéztem Hozzátok és lám, mennyi de mennyi baba bújt elõ!!
Én is szeretnék Minden újdonsült anyukának és apukának gratulálni és nagyon sok Boldogságot kívánok!! Kép

Nyuszimanónak én is üzenem, hogy KITARTÁÁS!!
örömmel olvasom, hogy már zárt a méhszáj és talán már nincs nagy veszély. Remélhetõleg Finno-ban igazi pihenéshez szükséges körülményeket tudtak nekik teremteni!

Rita! Szanti!
Örülök, hogy Ti is jól vagytok -
Kép nekem sajnos
csak jövõ héten /21./ lesz következõ UH és én is alig várom!
Ugye megírjátok hamar, hogy nektek mennyire látszott vagy inkább nem látszott a BIZONYÍTÉK!!!
(nekem a 18. héten még nem tudták megmondani)

BMárti! Egyetértek én is a könyvelõi-dumát illetõen. Most beszéltem a munkaügyes lánnyal és alig értettem valamit. Fel is húzott, mert nemrég igényeltem a 3000Ft-os családi adókedvezményt és elfelejtették nekem bérszámfejteni a fizetésemhez Kép

Még szerencse, hogy itt vagy TÜNDE!!
Kép
Köszi a választ! Akkor jól értettem, hogy mivel júl 1 óta dolgozom itt és jövõ áprilisban jön a baba, ezért nem lesz meg júli 1- december 31-ig a 180 napom. De az nem baj, mert januártól is még "gyûjthetem a napokat"???
Én attól féltem, hogy 2001. jan1-dec31-ig számít minden és akkor nincs meg félév alatt a 180 napom.
Most jól írtam?? Ha igen, kérlek bólints rá még 1x és akkor nem is zavarlak több kérdéssel!

Vuckó / Éva!!
Üdvözöllek Szantival, Ritával és Andisj-vel együtt a HASONKORÚAK között!!! Én április 13-ra vagyok kiírva. Te hol fogsz szülni??
éééés: Hogy vagy?? Kép

Zsuu! Szerintem ne aggódj az orrvérzés miatt, mert ez természetes - nálam is elõfordul elég gyakran!

Kisbence!!
Köszi amit az ébresztésrõl írtál. Az én KisManóm is gyakran a munkahelyemen perdül táncra, mert szerintem nem szereti, hogy elõrehajolva ülök a gép elõtt. Én meg persze élvezném a kis kapálózás minden percét, de mindig inkább hátradõlök.

ÁGCI!!
Én is meglepõdtem, hogy még itt vagy!!
Teljesen õszintén mondom, hogy annyiszor eszembe jutottál a napokban!
CSodálatos és gyors szülést Nektek! Kép

Mummy (19+6)

u.i.: Tetszik ez a banánkúra a dagadt bokára!
Mummy

Sziasztok lányok!

Szülés elött állok, nektek mikor ment le a hasatok? nagyon észre lehet venni? nekem már csak 3 napom van a kiirásig, de szerintem (és mindenki ezt mondja), egy cm-t se vándorolt a hasam. Igaz az orvos is adott még egy hetet.
Vagy pocaksüllyedés nélkül is elindul az egész.
3 héttel ezelött UHn az orvos nekem is azt mondta hogy nagyon érett a méhlepény, kevesebbet dohányozzak, pedig a ciginek a szagátol is rosszul vagyok.

Bocs a hosszuságért, de már ugy szeretném kezemben tartani a manokánkat.

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Helló Ágci, ezek szerint a hidegfront nem mûködött!? A pici biztosan tudja, hogy mikor jött el az idõ, ne izgulj!
Egy vidéki ismerõsünknek olyan másfél éve volt névadó-ünnepsége, a helyi polgármesteriben - ezek szerint valószínûleg még él a hagyomány.
Szorítunk neked!
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok, Kismamák!

Moncsi! Fejfekvés: velem történt egy érdekes dolog ezzel kapcsolatosan. Már régóta (kb. a 30. hét óta) fejfekvéses volt a kisbabám, amikor is a doki az UH alapján túl picinek találta, és be kellett feküdnöm kórházba (2 napra). Babóka nyilván érezte rajtam a feszültséget, és a kórházba menetel elõtt 1-2 nappal visszafordult farfekvésbe. És lássunk csodát: miután kijöttünk a kórházból, úgy éreztem, újra fejfekvésben van, amit végül az UH igazolt is. (Mi lesz, ha majd szülni megyek be? Kép )

Beszti! Nekem áldott jó védõnõm van, de ha az enyém is ilyen szörnyû lenne, akkor én - habár mindig megjelennék nála - valószínûleg mindent elengednék a fülem mellett. Bár tudom, ez nem mindig könnyû.

Kisbibe! A pocak lemenéséhez sajna nem tudok hozzászólni. Nekem egyik nap, kb. 6 hete közölte az anyukám, majd még aznap a nagynéném, és másnap pedig a doki, hogy jééé, mennyire lement pocakom. Hát, ha többen állították ezt egymástól teljesen függetlenül, én elhiszem, de ezt magamon egyáltalán nem vettem észre.

Lányok! Ez egy kicsit off-topic, de idén nekem szervesen hozzátartozik a babaváráshoz: már mindenkinek megvettem az ajándékát karácsonyra! Sõt, fõztem egy nagy fazék halászlét, amit lefagyasztottam, hogy ne akkor kelljen vacakolni, lesz elég dolgom egy kb. 3 hetes babókával! A képeslapokat pedig még ezen a hétvégén megírom, hogy majd csak feladni kelljen õket.

Sziasztok: Laura (39. hétben)
Laura 39

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?