Sziasztok lányok!
Huh, nem tudok jönni pár napig és micsoda mennyiséget írtatok. Csak olvastam-olvastam.
No, hol kezdjem...
Ancsa
nagyon ügyes a babád, nem soká mászik! A talira nagyon szívesen mennék, de kocsim nincs, a párom meg azzal jár és így 70km-ről nem nagyon tudok 2 db gyerekkel hogyan Bp-re menni. Pedig de ott lennék...
Réka
nagyon örülök, hogy a lakáskeresgélés mellett döntöttetek. Valóban, valahogy muszáj elindulni. Ez a legnehezebb, de nagyon remélem találtok pont olyan lakást, amilyet szeretnétek! Csongi nagyon helyes és olyan sokat nagyfiúsodott, mióta nem láttuk.
Gem
nem semmi utat tettetek meg idáig! A keresztelőn pedig csodásak voltatok! Jól látom, hogy görög-kat. szertartás volt? Végleg maradtok Mo-on?
Szilvi
Ti itthon vagytok már egész családostul? Hogy tetszik a hazai levegő? Marcus nagykorában repcsipilóta lesz tuti!
Kb egy hete még itt örömködtem, hogy Sára milyen szépen kóstolgat a kezdeti szájzár után. Hát, ez pontosan addig a napig tartott. Szerda óta semmit sem hajlandó enni (már a szopin kívül, de azt sem valami lelkesen). Közben kijött szombaton a 2. foga, de ez sem hozott eredményt. Ma ismét levesben főtt dolgokkal próbálkoztam nála, de egy-két kanál csúszott le, az is véletlenül. Többnyire be sem jutok a szájába, ha mégis, ami bemegy, azt meg kiberregi
(tudjátok, amikor autósat játszik teleszájjal a gyerek, na, erre elég gyorsan rájött Sári
)
Hétvégén hirtelen felindulásból elmentünk családilag Mezőkövesd mellé, Zsóry-fürdőre láblógatni. Nahát, két napra két 3 év alattival csak akkor ajánlom, ha szeretitek a kamikáze-feladatokat.
És valamivel fáradtabban is jöttünk haza, mint elmentünk.
Úgyhogy amiket ötleteln tudok a még nyaralás előtt állóknak:
1. kád, etetőszék tuti fölösleges, mi tavaly ilyenkor jöttünk rá, hogy egy baba is vígan zuhanyozik, ha meg akar enni, jórészt tök mindegy milyen szék van alatta
2. annyi időre menjetek, hogy a csomagolásba-bepakolásba fektetett idő valamennyire arányos legyen a potenciális pihenéssel (csomagokból élni két napig annyit tesz, hogy félóránként szüksége van vmelyik gyereknek vmire, amit hirtelen nem tudod, melyik táskába raktál, ezért negyed órát keresed...
)
3. készülj fel, hogy mindent felváltva kell csinálnod a pároddal, ezért kevesebbet találkoztok, mintha otthon maradnátok
(illusztrálásképp: Sárival még nem medencézünk, tehát vkinek vele kell lenni, de Juli mindenképp fürödni akar, tehát vkinek vele kell lenni - vagyis egyszerre csak egyikőtök pancsol! Viszont két nagy lehetősége van: vagy egyedül megy a vízbe vagy a gyerkőccel.
Vagy: ebédelnél, de az egyik épp már aludni akar, a másik meg épp hisztizik, mert még nem volt kedve kijönni a vízből, így inkább nem szeretne enni. Ilyenkor vagy septiben benyomsz egy lángost, mert az van meg leghamarabb, vagy 4-kor ebédelsz, mikor lecsillapodtak a kedélyek, de már az éhhalál kerülget.
)
4. Mi vakmerőek voltunk: este! 8-kor vacsorázni is mentünk! NA, kb. addig volt nyugalom, amíg kiválasztottuk a kaját.
Azután Peti Sárival sétálgatott én meg Julival babáztam az asztalnál. Mikor kihozták az ételt, előbb Julcsinál asszisztáltam, hogy lehetőleg több menjen a szájába, mint a ruhájára, aztán, miután az enyém eddigre már kihűlt
, választhattam, hogy vagy megvárom míg a férjemé is kihűl, mert Sára már erőteljesen kiabált, vagy már úgyis mindegy alapon kiveszem a kiscsajt, addig legalább apa jól lakik, Juli meg már úgyis a pincérek között rohangált - vele már nem volt baj.
5. Utazás: ha azt szeretnéd, hogy aludjon, mert úgy pont jól jön ki az odaérkezés, akkor tuti nem fog. Ha szeretnéd, hogy ébren maradjon, mert ha bealszik, akkor fix, hogy a fejeden ugrál még éjfélkor is, minden kreativitásod ellenére is bealszik, mire a városnévtáblához értek.
6. DE: ennek ellenére (vagy éppen ezért
) nem érdemes kihagyni a kiruccanást, mert az év további részében legalább mindképp lesz miről beszélni, ha nevetgélni támad kedved!
+ Ilyenkor jön rá az ember, milyen kevéssel is beéri.
A szállás legyen tiszta, saját konyhás lehetőleg, a többi mindegy, mert úgyis romhalmaz lesz egy fél óra múlva. A csomagok elhelyezkedésére a kocsiban szintén ez érvényes. Én két nap után, hazaindulva, teljesen elégedett voltam azzal, hogy a szélvédőn előttem két kis strandlabda, a lábam alatt/mellett egy nagy és egy kis hátizsák, egy üveg ásványvíz, egy doboz almalé, egy úszógumi és egy kosár csörgő is helyet foglalt, mert legalább megúsztuk 5 perc hisztivel a beszállást. Bár utána Juli magára öntötte a vizet, amitől ordító rohamot kapott és felébresztette a nagy nehezen elaludt húgát, majd még nagyobb balhé lett, mert a septiben előkapott másik öltözet ruhát nem találta megfelelőnek, de mi legalább boldogok voltunk, hogy ismét kiváló önimereti tréningen vehettünk részt, melyen bebizonyosodott, hogy a szülő terhelhetősége szinte végtelen.
Na, megyek, mindenki felébredt.
KM