Új privát üzeneted érkezett!

Lili, nekem konkrét tapasztalatom lakásban nincs, de pl. találtam fórumokat, ahol direkt ez a téma. Pl. itt: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=1520 De ha beírod a keresőbe, hoyg klíma és baba, akkor rengeteg oldalt kiad.
Nekünk az autóban van légkondi, na pl. én azt nem szeretem, nem is bírom, mert rögtön érzi szemem-fülem. De hátul, a gyerekeknél nincs hatása. Legalábbis csak kellemes a levegő, ilyenkor abszolút semi plusz ruhát nem adok rájuk, sőt, az autóban jobban levetkőztetem.
Én úgy gondolom, hoyg nem lehet gond a klímás lakásban sem, ha nincs ordító különbség a kinti és a benti meleg között. És ahogy Jáde is írta, éppen oda ne üljetek, ahová fúj, illetve legyen kéznél egy kissapka, kiszokni szükség esetére.
Nagyáruházakba, ahol klíma van, mi is járunk, de eddig sosem volt gond egyik kislánynál sem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Lili,

meg eszembe jutott, hogy igen, ha en is erzem, hogy tul nagy a kulonbseg a kinti es benti homerseklet kozott, azert radobok a babara egy kistakarot.
_jáde_

Oké, köszi nektek! Majd vigyázok, nem vagyunk klímaberendezéshez szokva.

KépKép
lili73

Ancsa!

Ebből mindjárt kúszás lesz!!!! :lol:

Réka!

Én lehet, hogy tudok segíteni!
Hétfőn megnézem, fontos azonban az, hogy HOL szeretnél házat, lehet-e felújítandó!Illetve hajlandóak vagytok-e agglomerációban nézegetni. Ha elmondod, hogy mik az elképzelések, körülnézünk.
Hitelt is tudunk intézni, illetve ingatlan pénzügyi lízinget is.
Ez semmibe se kerül csak némi időbe és üzemanyagba, ha nézelődtök!

Csajok elfelejtettem mondani, hogy itthonról intézek MINDEN fajta féle hitelezést, ingatlan értékesítést és biztosítás kötést.
Ha valakinek szüksége van segítségre, jelezze!Csodára ugyan én sem vagyok képes, de legalább lelkiismeretesen végzem.

Edit!

Okés megnézem, de képzeld Apa velem tart a diétában!!!
(gondolom 3 napig, de a lényeg, hogy akarja)

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Lili!

Klíma: egy vékony kardigán és sapi legyen sztem kéznél.
Kérd meg a vendéglátókat, hogy a befúvás erejét mérsékeljék és ne tedd alá a manókat. Ennyi. Sztem még jól is fog nekik esni.:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Érdekes, nekem nem jön be ez az oldal...
Rákerestem a google-ban és így simán megnyitotta. :shock: :roll: Én bizony nem értem ezt.

Kriszta, hajrá, párostul! :) Képzeld, ma miccset ebédeltem és hamarosan ugyanazt fogok vacsorázni. Kivételesen fotókat is készítettem, hoyg a másik topikban megmutathassam, mi is az a miccs. Ide feltehetem-e őket? :wink: :wink: :P :P :P :lol: :lol: :lol:
Mikor kezdenétek? Vagy csakis a méregtelenítő kúra után? Szerintem a kettő nem zárja ki egymást!

No, de amiért én írni jöttem ide, az valami más.... :shock: :wink:

Képzeljétek... Krumplit, répát és zöldborsót pároltam Krisztának (Van direkt olyan edényem, hoyg alul fő a víz, a zöldségek pedig a fölötte elhelyezett szitában vannak). Meg sem kóstolta a kisasszony, pedig mindegyiket szereti és általában olyan Jolly Joker kaja szokott lenni, amikor mást nem hajlandó elfogadni. :roll: Boró szopizott majd próbálkoztam Krisztánál ismét a zöldségekkel. Egyszer egy hirtelen ötlettől vezérelve, a két ujjam közé csíptem egy kis krumplit és odaadtam Borónak. :shock: És a kisasszyony eltűntette. Még egyszer adtam és azt is megette. Harmadszor is vettem az ujjam közé, ekkor Boró mindkét kezével elkapta az enyémet és tömte volna a szájába. :lol: :lol: :lol: :lol: Amikor Kriszta ezt meglátta szó nélkül elvette az egyik szelet krumplit és megette. Majd a másikat és a másikat is. 5 percen belül már csak morzsák voltak. :lol:
No, de hogy Boró hogy ette! Vagy tízszer csippentettem úgy az ujjam közé és adtam neki, de ő még evett volna. Aztán csőrösből adtam neki vizet és minimális fintorral ivott pár kortyot. :D
Nahát, remélem, valóban nem lesz gondunk az új ízekkel. Továbbra is csak a kanál lesz kérdés. Mához egy hét viszont az is kiderül! :wink: Hivatalosan akkor kezdődik a hozzátápi! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mi ma Agárdon voltunk kürtőskalácsot sütni. Nesze neked fogyókúra... :twisted: :twisted: :twisted:
CSillát pedig mindenki kényeztette! :) Sebi pedig óriásit focizhatott a nagybátyjaival a kertben, meg strandoltak is picit a tóban. :)
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

a leselejtezett taviranyito nalunk is bevalt :lol:
_jáde_

Sziasztok!

Jó Nektek Csajok, hogy van LESELEJTEZETT távirányítótok. Napsi a UPC-ével játszik. :roll:

Ja, megint sztárjkol a Csajom szopi-ügyben. :(
Napközben alig eszik. :roll: Este viszont 3x, mire elalszik.

Irigyellek Benneteket a jó időért - sehova nem tudunk elmenni, mert vagy az eső szakad itt, vagy úgy fúj a szél, hogy még nekünk sincs kedvünk kimenni. :(
Na mindegy, holnap talán kiderül, hogy haza tudunk-e menni.

Még egy kép:

CSÜCCS
Kép

Kép
tittina1982

Edit!

Az a gond, hogy a méregtelenítős löttyöt már félretetttem a bioboltos nénivel. nincs pofám visszamondani, így nem lehet indokom, hogy miért ne csináljam végig!
Jöhet a miccs kép, a méregtelenítést 1-2 héten belül kezdem, azután folytatom a 90 napos kúrával tovább.

Huhhhh ha elkezded Boró hozzátápiját, tán Kriszta is jobb étvággal fog enni????
Az én 170 cm-es kamaszomnak is kellett csinálni banán-őszibarack turmixot, csak az övébe még tettem tejet meg jégkockát.
:D
De hogy élből ilyen jónak találja a krumplit, az csak azt jelentheti, hogy készenáll a hozzátápira.

Cas!

Nekünk leselejtezett, kisdaraboktól megfosztott régi mobiltelefonunk van. De a távirányítóért úgy vetődik a csaj, hogy meglepödök miket tud!!

Nagyon édesen áll CSillának a kalapocska!

Titti!

Már felül Napsi magától, vagy "csak" megül ilyen szépen? :shock:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ancsa! Kenguruzást jól bírják. Enyém szereti, mert odakucorodik hozzám. A Hasamra teszem. www.utvonalterv.hu
Ezen megnézheted, hogy hogy tudsz hozzánk eljutni.
Solymosi! Nálunk kb ennyibe kerülnek a lakások. Miénk helyben zsaluzott beton. Az a panel finomított változata. :) De mi a 15.ben lakunk…Ez a rész is érdekel? Itt egyedi fűtése van a lakásoknak.
Énisénis kérek távirányítót és mobilt is a gyereknek…És tiszta használatlan kulccsomót…

Kép
nyafi

Sziasztok,

Balintnak egyre jobban megfogja a hasat az alma, pedig mar egy egesz barackot megeszik hozza, meg rizspepet, es az eredmeny napi 5-6-szori par darab bogyo :oops:
Ma mar nem adok neki almat, de nincs valami tapasztalatotok hogy mit lehet csinalni ilyenkor? Ma adok neki kamillateat, de cukros kamillat nem akarok adni neki minden nap ha almat enne... :roll:
_jáde_

Jáde, alma, rizs, répa, banán Krisztánál mind fogósnak bizonyultak. A kamillatea csak 1 hétig hatott, utána azzal is ugyanolyan keméynet ment. Minél több "hashajtó" gyümölcs: barack, körte, meggy, cseresznye, később majd narancs, grépfrút. Sajna más ötletem nincs. Éppen ezért nálunk nagyon ritka gyümölcs volt az alma. Most meg a banán olyan. Krisztánál. Kíváncsi vagyok, Borónál hogyan lesz majd.
A kamillateába miért tennél cukrot? :shock: Lehet azt anélkül is adni! :wink: De én maradtam a forralt hűtött víznél. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Itthon vagyunk, es csak visszaolvasas nelkul irok.

Tegnap hajnalban ertunk haza, nagyon faradtak vagyunk a parommal. Osszeszamoltuk es kijott, hogy az elmult hetekben mintegy 7ezer kilometert sikerult megtennunk a lanyokkal. Faraszto volt.

Nehany kep Zsofi keresztelojerol, aztan jovok, most mar rendszeresen, es visszaolvasok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Edith,

koszi. Allitolag a kamillatea kis cukorral elkezd erjedni a gyomrukban es ez megteszi a hatasat. Ezt nekem vedono mondta, persze lehet ez is akkora marhasag, mint sok mas, amit ok mondanak. Mindenesetre volt neha hogy bevetettem Balintnal ezt meg a tapszer bevezetesekor, es utana mindig lett eredmeny, bar lehet enelkul is lett volna, es semmi koze hozza :D
Egyebkent en is babavizet adok neki. En is most gondoltam ra, hogy lehet a rizzsel van a gond. Ma uzsira csak barackot adok neki egy kis kolespeppel. Aztan meglatjuk...

Gem,
szep utat tettetek meg. Es meg en parazok egy kis nyaralastol... :oops:
_jáde_

Jáde, nekünk is az alma fogta meg a hasát, először elkezdtem neki adni őszibarackot (hámozott barack turmixolva, csőrös pohárból mint "üdítő"-t adva). Volt, hogy lenyomott napi 8-at, és akkor mégsem nem lett eredménye (azóta, ha egy KICSIT kevesebbet kakil, rögtön több barackot adok neki, és így használ).

Akkor a neten minden jótanácsot végigolvastam (azóta van egy szép, hosszú listám a fogós és a kakiltató ételekről, ha valakit érdekel, szívesen közzéteszem), de végül egy kúp segített. Glicerines kúpot lehet kapni a patikában, és azonnali, "kirobbanó" hatást érsz el vele. :D
Akkor nem tudtam elmenni a patikába, Rita viszont szenvedett, így elővettem a lázcsillapító kúpot, levágtam a keskeny alját (a kúpos tetejében van a hatóanyag, az alja csak glicerines), és azt használtam. Nagyon örültem, hogy a párom nem volt otthon, ő még nálam is rosszabbul bírja, ha a Pöntyörkének fáj valamije, és a kúp beadása után volt sikoltozás... Szegénykém......

Aznap még további háromszor kakilt, és még napokig több kaki volt, mint előtte, pedig csak két nap maradt ki nagy dolog nélkül.
d0r0ttya

Dorottya,
johet a lista. Bar a neten en is olvasgattam, de listat nem csinaltam.
Koszi!
_jáde_

Jáde, talán hébe-hóba bevetve használ a kamillatea. Én akkor Krisztával abszolút csak azt itattam, és gondolom, ezért szokott hozzá a kis gyomra, mert eleinte valóban volt eredménye. Nem tudom, nálunk a rizspép (tehát az, amit porból készítettem neki tápszerrel) nem fogta meg, hanem maga a főtt rizs. Tudtommal még az áfonya (az eredeti, friss gyümölcsről beszélek) fogja a gyomrot, mamámnak mindig volt lefagyasztva és abból adott pár szemet hasmenés esetén. A szilva nagyon jó kakiltató még.

Dorottya, engem érdekelne a lista, mert szépen összefoglalva, felosztva nekem sincs. :D
A glicerines kúp valóban szokott használni, csak az a baj vele, hoyg hozzászokhat a szervezet. Éppúgy, mint a lázmérőzéshez. :roll: Ritkán alkalmazva nem lesz baja a kicsinek, mármint nem szokik hozzá, de nem szabad rendszeressé válnia. Akkor már inkább több gyümölcs vagy esetleg kamillatea. Én Krisztánál volt, hoyg kúpoztam, mert neki mindig keletkezett egy kis gombóc, ami nagyon nehezen indult el, bár utána normális állagú volt a széklet. És akkor a kúp egy picit ingerelte is, de egyúttal megnyálkásította a "környezetet".
No, bocs' a részletek miatt. :oops: :)

Gem, üdv újra a csapatban, jó, hoyg szerencsésen hazaérkeztetek!!! :) A csajok továbbra is gyönyörűek és nagyon ügyesek, hoyg ilyen jól bírták a hosszú utakat! A kereszteőn is mindenki csini volt, Isten hozta Zsófit a kereszt(y)én(y)ek körében! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Fogó:
alma
répa (erről olyat is olvastam, hogy "széklet rendező" hatása van)
krumpli
sütőtök
cékla
banán

Kakiltató:

őszibarack
sárgabarack
narancs
mandarin
ananász
paradicsom
szilva (állítólag kizárólag gyári baba-készítményekben lévőt szabad adni, bár nem értem, miért?)
körte (hallottam ellenkező véleményt is)
szőlőlé
vegyes zöldség
brokkoli, cukkíni (szintén csak gyári készítményekben lévő, ezt sem értem igazán, bár gondolom, valahogy kezelik, hogy ne legyen annyira gázképző)
borsó
bab
spenót
kelbimbó

Mi élből almával kezdtünk, arra jött a répa, a krumpli.... Meg is lett az eredménye. :roll: De most már eszik őszit is, így helyreállt a béke. Ma barack lesz pulykamellhusival, remélem, szeretni fogja. :lol:
Én most még csak bio ételeket adok neki, pontosabban bio alapanyagokból próbálom elkészíteni a papiját (persze, a husi nem bio...).
Paradicsommal van tapasztalatotok? Azt olvastam, hogy kiütéses lehet tőle a gyerek szája, ez igaz? Nem merek adni neki....
d0r0ttya

Dorottya,
koszi. A reparol meg krumplirol en is olvastam ezt, ugyhogy azt mar nem is mertem adni. De igy most fogalmam nincs hogy mi legyen a kovetkezo, amit megkostoltassak vele.
Honnan veszed a biogyumiket? En is csak azt adok neki, az Intersparban veszem, bar ott kicsit limitalt a valasztek, de azert igyekeznek. De mostmar lehet ideje lenni elmenni biopiacra a gyumik, zoldsegek miatt...
_jáde_

Ja igen.
Nem tudjatok hogy az a borso ami uveges bebietel, az hej nelkuli, vagy hejas? :roll:
_jáde_

Jáde!

Az biza héjas. De ha iglo zsenge zöldborsót veszel (az tényleg zsenge azé olyan bazi drága)abból főzhetsz és pépesíthetsz akár nagyobb adagot is.
Vagy apránként picit főzöl. Annak talán nem annyira bántó a vastag héja.
Egyébként a zsenge zöldborsó lenne a legjobb, de az már letermett.
A kései fajták nemsoká érnek, talán piacon kofáktól lehetne szerválni.

Ha fogós gyümit összeturmixoltok lazítóssal, akkor nem lesz gubanc. Legalábbis nálunk nincs, pedig még vasat is szedünk!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok lányok!
Huh, nem tudok jönni pár napig és micsoda mennyiséget írtatok. Csak olvastam-olvastam.

No, hol kezdjem... :roll:

Ancsa :D
nagyon ügyes a babád, nem soká mászik! A talira nagyon szívesen mennék, de kocsim nincs, a párom meg azzal jár és így 70km-ről nem nagyon tudok 2 db gyerekkel hogyan Bp-re menni. Pedig de ott lennék... :)

Réka :D
nagyon örülök, hogy a lakáskeresgélés mellett döntöttetek. Valóban, valahogy muszáj elindulni. Ez a legnehezebb, de nagyon remélem találtok pont olyan lakást, amilyet szeretnétek! Csongi nagyon helyes és olyan sokat nagyfiúsodott, mióta nem láttuk.

Gem :D
nem semmi utat tettetek meg idáig! A keresztelőn pedig csodásak voltatok! Jól látom, hogy görög-kat. szertartás volt? Végleg maradtok Mo-on?

Szilvi :D
Ti itthon vagytok már egész családostul? Hogy tetszik a hazai levegő? Marcus nagykorában repcsipilóta lesz tuti! :wink: :lol:

Kb egy hete még itt örömködtem, hogy Sára milyen szépen kóstolgat a kezdeti szájzár után. Hát, ez pontosan addig a napig tartott. Szerda óta semmit sem hajlandó enni (már a szopin kívül, de azt sem valami lelkesen). Közben kijött szombaton a 2. foga, de ez sem hozott eredményt. Ma ismét levesben főtt dolgokkal próbálkoztam nála, de egy-két kanál csúszott le, az is véletlenül. Többnyire be sem jutok a szájába, ha mégis, ami bemegy, azt meg kiberregi :? (tudjátok, amikor autósat játszik teleszájjal a gyerek, na, erre elég gyorsan rájött Sári 8) )

Hétvégén hirtelen felindulásból elmentünk családilag Mezőkövesd mellé, Zsóry-fürdőre láblógatni. Nahát, két napra két 3 év alattival csak akkor ajánlom, ha szeretitek a kamikáze-feladatokat. :lol: :lol: És valamivel fáradtabban is jöttünk haza, mint elmentünk. :lol:
Úgyhogy amiket ötleteln tudok a még nyaralás előtt állóknak:
1. kád, etetőszék tuti fölösleges, mi tavaly ilyenkor jöttünk rá, hogy egy baba is vígan zuhanyozik, ha meg akar enni, jórészt tök mindegy milyen szék van alatta
2. annyi időre menjetek, hogy a csomagolásba-bepakolásba fektetett idő valamennyire arányos legyen a potenciális pihenéssel (csomagokból élni két napig annyit tesz, hogy félóránként szüksége van vmelyik gyereknek vmire, amit hirtelen nem tudod, melyik táskába raktál, ezért negyed órát keresed... 8) )
3. készülj fel, hogy mindent felváltva kell csinálnod a pároddal, ezért kevesebbet találkoztok, mintha otthon maradnátok :lol: (illusztrálásképp: Sárival még nem medencézünk, tehát vkinek vele kell lenni, de Juli mindenképp fürödni akar, tehát vkinek vele kell lenni - vagyis egyszerre csak egyikőtök pancsol! Viszont két nagy lehetősége van: vagy egyedül megy a vízbe vagy a gyerkőccel. :lol: Vagy: ebédelnél, de az egyik épp már aludni akar, a másik meg épp hisztizik, mert még nem volt kedve kijönni a vízből, így inkább nem szeretne enni. Ilyenkor vagy septiben benyomsz egy lángost, mert az van meg leghamarabb, vagy 4-kor ebédelsz, mikor lecsillapodtak a kedélyek, de már az éhhalál kerülget. :roll: :lol: )
4. Mi vakmerőek voltunk: este! 8-kor vacsorázni is mentünk! NA, kb. addig volt nyugalom, amíg kiválasztottuk a kaját. :lol: Azután Peti Sárival sétálgatott én meg Julival babáztam az asztalnál. Mikor kihozták az ételt, előbb Julcsinál asszisztáltam, hogy lehetőleg több menjen a szájába, mint a ruhájára, aztán, miután az enyém eddigre már kihűlt 8) , választhattam, hogy vagy megvárom míg a férjemé is kihűl, mert Sára már erőteljesen kiabált, vagy már úgyis mindegy alapon kiveszem a kiscsajt, addig legalább apa jól lakik, Juli meg már úgyis a pincérek között rohangált - vele már nem volt baj.
5. Utazás: ha azt szeretnéd, hogy aludjon, mert úgy pont jól jön ki az odaérkezés, akkor tuti nem fog. Ha szeretnéd, hogy ébren maradjon, mert ha bealszik, akkor fix, hogy a fejeden ugrál még éjfélkor is, minden kreativitásod ellenére is bealszik, mire a városnévtáblához értek.
6. DE: ennek ellenére (vagy éppen ezért :wink: ) nem érdemes kihagyni a kiruccanást, mert az év további részében legalább mindképp lesz miről beszélni, ha nevetgélni támad kedved! :lol: + Ilyenkor jön rá az ember, milyen kevéssel is beéri. 8) A szállás legyen tiszta, saját konyhás lehetőleg, a többi mindegy, mert úgyis romhalmaz lesz egy fél óra múlva. A csomagok elhelyezkedésére a kocsiban szintén ez érvényes. Én két nap után, hazaindulva, teljesen elégedett voltam azzal, hogy a szélvédőn előttem két kis strandlabda, a lábam alatt/mellett egy nagy és egy kis hátizsák, egy üveg ásványvíz, egy doboz almalé, egy úszógumi és egy kosár csörgő is helyet foglalt, mert legalább megúsztuk 5 perc hisztivel a beszállást. Bár utána Juli magára öntötte a vizet, amitől ordító rohamot kapott és felébresztette a nagy nehezen elaludt húgát, majd még nagyobb balhé lett, mert a septiben előkapott másik öltözet ruhát nem találta megfelelőnek, de mi legalább boldogok voltunk, hogy ismét kiváló önimereti tréningen vehettünk részt, melyen bebizonyosodott, hogy a szülő terhelhetősége szinte végtelen. :wink: :lol:

Na, megyek, mindenki felébredt.
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Merreflé laksz? Hátha el tudnálak vinni.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kismok!

Nem gorog, romai katolikus volt a szertartas, csak egy nagyon regi katolikus templomban.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kriszta :D
Hatvan melletti faluban. De múlt hét szombaton jártam már Örkényben :wink: is, mikor lagziba mentünk. Sajnos nem esem útba neked. :?

a papból gondoltam, h görög, mert róm. kat-ban nagyon ritka a hosszú hajú, szakállas pap, meg a stóla sem hétköznapi. :P Rebi tiszta te, Zsófi meg egyre inkább apukája! :D

KM

Kép
Kép
kismok

Csak egy gyors eszme-csere. :)

Gem
Csodaszépek vagytok, és le a kalappal a megtett hosszú útért.

Domi
Napsi még "csak" megül, egyedül még nem tud felülni.

KisMok
Nagyon jól sikerült az elbeszélésed. :)
Én éltem '60'-ban és Ecséden is több évet. Táncsak nem földik vagyunk? ;)

Nyafi
Július 9-től elméletileg mi is otthon leszünk. Küldd el nekem is a címedet légy'szi, megnézem mennyire bonyolult eljutni Hozzátok az Etele térről...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nyafi: én is mennék a talira, mert olyan rég találkoztunk hátha most összejön...persze csak ha nincs a lányoknak ellenvetése.

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

A találkozóra sajnos valószínűleg mi nem tudunk menni. Mi Csepel lakunk. Gyalok 1 óra 46 percet hozott ki a tervező :shock: . Autóval sokkal rövidebbet, de mivel nincs jogsim így csak a Férjem tudna vinni. Pontosan a város másik végén van. Mi délen, Ti pedig Nyafi északon és hát ez így főleg hétközben nagyon rázós a dugó miatt is. Az nem várhatom el tőle, hogy oda is vigyen, majd eljöjjön és utána újra eljöjjön értünk (ott meg biztos nem tud végig maradani). Szóval annyira sajánlom, hogy nem találkozhatom veletek!

lili73
Most Csongornak a répafőzeléket barnarízzsel csináltam és hát ugye hiába főzöd kicsit keményebb és így nagyon kicsit darabos is maradt (no azért pépesítettem rendesen). Megette jóízűen, de almát mindenképpen kellett beletennem.
Még azért várok, mert kb. én 8 hónaposnál láttam, hogy lehet villával törtet adni, de lehet hogy ez téves infó volt...

Légkondival nekünk eddig még nem volt gondunk, de én is úgy csinálok mint már többen írták, hogy viszek sapit (nyárit), zoknit (ha épp kintre nem kell) és esetleg egy ici-picit melegebb ruhát. Sokat mondjuk még nem voltunk ilyen helyen, de soha nem volt vele gond.

Cas
A meggyes krumpli nekem is tetszik, holnap Csongor azt kap.
Csilla nagyon édes azon a képen és tényleg csini abban a sapiban :)

Kismok
Én adni akartam cukkinit és nagyon mérges voltam érte. Az Intersparban vettem a bios cuccok közül. Megcsináltam és eszement keserű lett, de annyira, hogy még én sem ettem volna meg. Gondolom nem volt friss vagy fogalmam sincs miért. Azt tudom, ha magunknak csinálok besózom előtte alaposan, hogy kieressze a levét, de hát Csongorank nem sózhatok.
A padlizsánt még én sem mertem adni neki és a zöldbabot is ajánlották, de mivel hasfájósok voltunk, így csak a gyári borsófőzelékkel mertem megetetni, mert azt mégis úgy csinálják gondolom. Azzal éppen hogy csak egy picit felfújódott, emiatt nagyon ritkán kap azt is.

Ancsa
Nálatok mászás lesz hamarosan a dologból :!: :D

Kúszogatunk már mi is. Igaz baromi lassan, de egyre több dolgot elér amit akar és persze mindig a legmesszebbit szúrja ki.
Ülni már egyedül ül akár hosszú percekig is. Azt mondják amíg ne tud felülni, ne üljön, hát bevallom nálunk enélkül már nem is menne egy nap, annyira szereti. Teljesen egyedül, minden támaszték nélkül teszi hosszú percekig és úgy hogy közben mindkét kezével játszik (tehát még nem is támaszt, hanem maga korrigálja a kilengéseket) tök egyenes háttal. Ezek után én jelenleg hagyom, mert tényleg nagyon szépen csinálja. Ha látom hogy fáradt vagy nagyon előredől akkor fogom meg és próbálom lefektetni (na ebből lesz a nemulass és hiszti, hogy ne tegyem!)

Edit
Köszönjük a laksádrukkot! Már nagyon bevagyok sózva és mennék és mennék és mennék hogy nézzem amiket kiszúrtam a hírdetésekből, de hát ezt is együtt kell csinálnunk a Férjemmel és ő elég nehezen ér rá mostaában.
Tudom én hogy a második és első gyermekes életnek megvannak szintén a szépségei és a "hátrányai" is. Csak írtam, hogy milyen nagyon más lehet, ahogy nézem a képeiteket és olvasom a hozzászólásokat. Úgy szeretném ha lehetne Csongornak kistestvére, de Apa még elképzelhetetlennek tartja jelenleg...
A du. gyüminél én is erre gondoltam, de úgy tűnik nekünk bevált szerencsére.

Kriszta
Köszönöm a segítséget lakásügyben. Írok privátban a héten, csak hogy ne terheljem ezzel a topicot.

Titti
Nagyon édes Napi hajacskája ott felül és szép nagy szemei vannak.

Nyafi
Lakásügyben neked is írok a héten privátot, mert lenne egy pár kérdésem. És köszi.

Gem
Nem semmi utazók vagytok. Én ezt el sem tudnám képzelni magunkkal. Le a kalappal. A keresztelő nagyon szép lehetett... és gyönyörűek a gyerkőcök újfent.
Zsófi nézése és szemei nagyon hasonlítanak Csongoréra, csak neki kicsit sötétebb kék a szeme., mint Zsófié.

Az állós képről jut eszembe. Vasárnap Csongor felhúzta magát a kanapé hátmálájánál állásba. A szívroham jött rám. Apa fogta miközben térdelt és egy pillanatra elengedte (már nagyon stbilan áll kézben tartva is, eszementen erős), hogy másik fogást találjon rajta. Felkapott Csongor a háttámlához a kezeivel és felhúzta magát térdelésből állásba. Csak lestünk és úgy áll kb. 2-3 másodpercig egyedül, persze Apukája tenyere a feneke alatt egy kicsivel távolabb a testétől, ha esés van, akkor elkapja rögtön. Nem semmi a kisfickó!

Dorottya
Köszi a listát az ételekről.
Nálunk szerencsére nincs ilyen baj, de az is igaz hogy kevés almát kap, viszont nagyon sok répát, sütőtököt és krumplit. Valahogy eddig még nem volt gond, de biztos számít a friss gyümi minden du., ami általában őszibarack, meggy, sárgabarack, vagyis a kakiltatók közé valók :) .

Kismok
Tudom, hogy az elindulás nehéz, mi évek óta "halogatjuk". Azt hiszem nagy a félelem a hitel miatt és hogy a jövő hogyan alakul egy vállalkozó Apával és épp most egy GYED-en lévő Anyával...
A lényeg, hogy belevágtunk és mostmár tuti, hogy megyünk. Bevallom nagy álmom, hogy ősszel már valamikor költözzünk és az első igazi, egyedüli kiscsaládos karácsonyunk legyen évvégén. Maga lesz az álom és hihetetlen izgatott vagyok már most az érzés miatt.

A nyaralásos írásod nagyon édes. Minden percét el tudtam képzelni annak amit írsz :D

Azt hiszem megyek aludni, mert kicsit ma elfáradtam. Tököt fagyasztottam Csongornak télire és szép kis adag lett belőle, de elpepecseltem vele egy darabig. Még tervezem a meggyet, paradicsomot, paprikát (ezeket magunk miatt is), répát eltenni télire, hiszen csak jobb akkor egy adat nyári vitaminokkal teli zöldséget elővenni Őuraságának, mint a bolti fagyasztottat vagy primőrt.

Pussz,
Réka

Kép
solymosy

Ja, paradicsom téma.
Nekünk kiütötte a szánkat. Nem volt vészes, de azóta ha kap is, éppen csak egy ici-pici kerül a főzibe. Én is szoktam egyébként hagymát, fokhagymát és fűszernövényeket rakni bele, de mindenből éppen csak és mértékkel. Az ízlelésük nekik még annyira kifinomult a miénkhez képest, hogy szerintem ez is élmény lehet.

Még egy. A gyári paradicsomos krumpli nem ütötte ki a száját, ezért is mertem magam próbálkozni vele, de az kétszer sem jött be, szóval valamit nem jól csinálok és van valami titkuk a bébiételgyártóknak is.

Kép
solymosy

Hali!

Itthon vagyunk, s nagyon jó! Ma reggel 7-kor fura volt, hogy milyen meleg van, de aztán jött a lehülés 8)
Marci nagyon jól birta a hazautat, egyedül repülök vele vissza pénteken vagy szombaton hajnalban, na azt már nem várom annyira :roll: Vad idegen emberek fényképezik, videiózák Őt, hááát ilyenkor dagadok rendesen. A repülőn is, s tegnap az étteremben is a csodájára jártak a kis szivemnek :lol:
Ma reggelre megéreztem a kis recét, ami már a foga :lol: :lol: ő továbbra is alszik éjjel, s nem nyűgösebb az átlagnál :)
Apu hál Istennek jól/jobban van, tegnap örült nagyon a szülinapi meglepetés bulijának :lol:
Nagyon mentem volna talira, ha egy héttel elöbb van, de lélekben veletek leszek :wink:

Képek csudijók, s örülök, hogy megérkeztetek szerencsésen!

Kismok :D
Leirásodat felolvastam itthon, s megmutattam két gyönyörűségedet az anyumnak (imádja a hajkoronát, s a csajszikat :wink: )Ezt így ahogy van, el kéne küldeni egy babaújságba, annyira tökéletes a hangvitel, az egész írás :wink:

Cas :D
Csilla baba is egyre "nőcisebb", nagyon tündéri a kiskalapban :wink: fekete-fehéren milyen jó lenne a kép 8)

Edit :D
Jó kilátások a hozzátápihoz :) csak így tovább! Van amikor a kicsi húzza maga után a nagyot :lol:

Klíma kérdés: én is félek tőle, de hasznosak voltak a tippek :)

Krisz :D
Jó tudni, hogy a kicsi fiam anyósa ilyen ügyes :wink: majd a fiataloknak te intézed a lakás/autó hitelt, jó? :lol: :lol:

Jade :D
Nálunk a kakival nincs gond.

Most ébredt fel másodszorra a Drágám (hogy leírtam alszik egész éjjel), de nem a foga, hanem bent ragadt büfi volt....ja, s lehet, hogy érzi, hogy nincs itt Apa, mert őt ma a fél golyóbis megkerülésével visszament, dolgoznia kell :?

Ja, s tudom, hogy nem szabad, de annyira kinézte a számból a túró rudit (kint nincs, ezért itthon mindig két pofára eszem-nesze neked fogyókúra), hogy adtam neki egy kicsit (inkább mikroszkópikus méretre gondoljatok)...de jelentem, tátotta a száját, hogy kér még :lol: :lol:

Bocsi, de csak ezt az oldalt volt időm végigolvasni, igyekszem még jönni...
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

KM!
Tenyleg jo az iras, es tovabbra is csak hangsulyozni tudom, hogy kis csaladjaink kozott igen sok hasonlosagot velek felfedezni. :lol:

Mi sajnos, vagy nem sajnos, mar nem Mo-ra, hanem Belgiumba jarunk haza.

Vegre megvan az elso foga Zsofinak! Epp ideje volt :lol:

Es egy-ket kep

Vihanc
Kép

Kép

Ezt a kepet mar mutattam? Most epp ebbe vagyok szerelmes...
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gyere csak Zsuzsi gyere!
Titti! Nem túl bonyi, onnan eljutni, a férjem ott dolgozik. Asszem fekete 73as aztán fekete 96os busz…
Solymosi! Mielött végleg ledumálod magad, azért kérdezd meg a férjedet is…Szeretnélek látni. Szóval, hol akartok lakást? Lakásnézést én elöbb egyedül intézném és ami tetszik azt megmutatom a férjemnek is. Elég sokat ki lehet iktatni abból hogy megnézed csak te. Így nem kell mindenhova együtt mennetek, neked meg jó hétköznapi program. Neki meg a pihenőidejét venné el. Próbálj róla ilyen terheket levenni…

Kép
nyafi

Nyafi
Már említettem persze a Férjemnek a babatalit és azért írtam amit írtam. Még egyszer rápróbálkozom, csak írjátok meg a kitalált dátumot és időpontot. Én nem írok, mert kicsi ez esély hogy menjünk és így nem akarom hogy hozzám is igazítsuk.

Lakáskeresést csinálhatnám egyedül, de azért Csongorral és gyalog mindezt nem könnyű. Ebben a melegben nem szívessen cipelem el mindenhova, főleg, hogy azt mondják az UV sugárzás miatt semmiképpen se menjünk utcára ekkora lurkóval 10 és 3 óra között. Három cím is van, de mind szigetszentmiklósi, ami azért nem két percre van innen. Az autóban is nagyon meleg van, mert öreg és nem túl jó a klíma, így amióta melegebb nyár van akárhova megyünk a gyerekről folyik a víz és sokszor amikor már visszafele úton tesszük be a kocsiba nyűgösködik előre. Ha ablakokat nyitunk huzat van, szóval nem egyszerű ebben a melegben.
Sajnos ahogy írtam jogsim nincs és most nem a legaktuálisabb vezetni tanulni (drága is és Csongorral nem igazán kísérleteznék a gyakorlással, mert bármi történhet).
A lakásdologról írok privit neked a héten...

Egyébként levennék én több terhet is róla, de ilyenekben nem enged. Azt mondaná, hogy szó sem lehet róla, hogy mi caplassunk gyalog ilyen kuka melegben, ha ott az autó, csak mindig ilyenkor jön az hogy igazodnunk kell logikusan az ő munkájához.

Mi valahogy 13 éve amióta együtt élünk nagyon együtt is csinálunk mindent. Nem tudom miért alakult ez így (bár eddig nem volt panaszunk egymásra :lol: ).
14 éves volt amikor a család barátjaként hozzánk került, én 6 és kb. olyan volt hosszú évekig mintha a testvérem lenne. Aztán egy pár évre elkerült tőlünk és mire visszajött 18 voltam. Elég gyorsan szerelem lett belőle. Így 25 éve ismerjük egymást, ami szerintem nem semmi abból a tekintetből sem, hogy én 31 vagyok, ő 39 :) .
Valahogy mi össze vagyunk egy kicsit nőve lelkileg is azt hiszem...
Talán ezért lehet hogy annyi mindent együtt csinálunk...

Gem
Zsófi már nagyon jól áll a képek alaján! :D

Réka

Kép
solymosy

alapján = alapján

Kép
solymosy

Tiszta lökött vagyok. Ugyanazt írtam le... Szóval újra nekifutok, bár már szerintem mindenki érti mit akartam:

Gem
Zsófi már nagyon jól áll a képek alapján!

Kép
solymosy

Réka, ne aggódj értjük amit írsz!:-)
Pár betű ide vagy oda igazán nem számít.
Várom a prividet, hátha tudunk segíteni.

Kismok!

Sajna tényleg "kiesel". Pont az ellenkező irány Örkény. Egyébként Hatvanban vettem az autómat, mi igazi jövős-menős család vagyunk ám. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Réka:Mi csak 3 éve ismerjük egymást a férjemmel,de mi sem voltunk sok helyen egymás nélkül.Talán egy kezemen meg tudnám számolni,és mi is mindent eggyütt csinálunk,szinte még a házimunkát is.Na de ne gondoljátok,hogy megesz a kosz ha ő nincs itthon :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nyafi:Megnéztem hogy jutok el hozzátok.4x kell átszállnom,és kb.1,5 óra ha minden jön,és nem kell várni.Ugyhogy ez a tali nagyon sok tényezőtől függ. :cry: :cry: Többek között,hogy milyen idő lessz,mert a kánikulában nem szeretném cipelni a kengurúba.

Gem:Gratula nektek ezért a hosszú útért!!!!!!!!Még mindig nagyon csinosak a lányok...Nagyon szépek voltatok a keresztelőn....

Most találtunk egy apácaneveldét(nagyon szép kolostór) van ott egy pap,és úgy tünik,hogy megkereszteli Rékát.

Kismok:Nagyon tetszett az utazás történetetek.......valahogy elképzeltem magunkat két gyerkőccel.Még a férjem is jót mosolygott rajta..

Cas:Csilla igazi nagy csajszi már.nagyon édi az a sapi rajta...

Kép

Kép
ancsa03

Képekben :D
Kép Csiniben
Kép Sári vonul
Kép Igény szerint
Kép Kukucs
Kép Vattacukorfej
Kép Úszóbajnokok

Kép
Kép
kismok

Afffeeennneeeee!

Szólok Dominak, hogy kapja össze magát, mert erős a konkurencia... :D

Egyszerűen gyönyörűek Gem babái , Kismoké is, Csilláról már nem is beszélve.
Napsika és napról napra szebb, Abigél is.Boróka és Kriszta a szőkeségükkel elhappolják majd a pasikat. :wink: Hát így mi lesz velünk? Még jó, hogy Marcust lestoppoltuk! :lol:

Akit esetleg kihagytam a felsorolásból, annak ezer bocsi, korlátozott agytekervény áll rendelkezésemre...

Még jó, hogy van egy csomó jóképű hapsi is a topicban!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Apával beszéltem újra és úgy alakult hogy mégis tudunk menni a találkozóra! :D Örülök neki nagyon. A topicon keresztül még nem beszéltetek konkrét időpontról ugye?
Nekünk a jövőhét lenne a jó, pl. hét eleje. Időpont kérdéses, de megpróbálom Csongort egy kicsit arrafele igazítani (már amennyire egy gyereket alvásügyileg lehet...).

Kismok
Nagyon édesek a képek és mindkét lány gyönyörű!

Ancsa
Akkor nem a évek teszik a dolgot és ezeszerint ti is hasonlóan vagytok mint mi, hogy próbáltok mindent együtt csinálni.
A takarítást meg nálunk a Férjem csinálja, szóval engem sem enne meg a kosz :) , de már nagyon hozzászoktam hogy van segítségem.

Kriszta
Akkor a találkozón személyesen is beszélhetnénk, mit akarunk, mennyiért stb.

Réka

Kép
solymosy

Réka!

Okéska!!!!
Na lányok? Időpont?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Mi biztos, hogy nem leszunk ott... :( :( :( vagy tenne valaki egy kis kerulot Brusszel fele? :lol: :wink:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

szal júli 18 és 28 között lehet választani. Az még nem a jövő hét, hanem, utána, úgyhogy addig mindenki csak találja ki!!!Én igazodok, eddig nincs program Egy kérés van, hogy hétköznap legyen, mert hétvégén sztem mindenki családol.
Solymosi! Neked nagyon és külön és örülök!
És a többieknek is mind!!!
ancsa fűzd meg a palit! Nekem az is jó, hogy reggel behoz titeket, este meg hazavisz! Ez a többiekre is vonatkozik, aki emiatt mondaná le! Mert nagyon szívesen látok mindenkit akár egész napra is!
Nagyon nagy kert van, homokozó, csúszda, két hinta! Ez egy társasház de el van teljesen kerítve. Akár felállíthatunk gyerekmedencét is!

Kép
nyafi

Mi ez a méla csönd ma, anyák, lányok???!!!
Mindenki nyaral/nagytakarít/fognöveszt/lekvárfőz/unatkozik??? :wink: :lol:
KM

Kép
Kép
kismok

Jaja!!!

Ebben a sorrendben!!!

Én ablakot festek. Tegnap még befőztem meggydzsemnek 4 kg meggyet.
Tudom, hogy az öndicséret bűzlik, de baromi jó lett.

Ma egész nap nyűgős a lányom. Hiába jött ki 1 fogunk, mellette nemis dombocska, hanem egy komplett hegy nőtt a szájában.

Szegényke nagyon szenved vele.

Na még pár nap zaba. aztán kezdem a méregtelenítést meg a 90 napos diétát.

GEM!

Odagurulok felétek! :wink:
Asszem indulok is, hogy időben visszaérjünk... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hú Kismok!

Nálatok minnyá szülinap!!!

Nyafi!

Abigélnek boldog hófordulót utólag. :oops:

Ancsa!

Kicsit megijedtem mikor olvastalak! Azt hittem, hogy Rékát akarod beadni az apácaneveldébe. :oops: :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Múltkor ígértem egy képet a termésköves fürdőszobánkról.
Sajna pepecs meló, még nincs kész, meg a kupi is nagy.

Remélem azért tetszik majd nektek.:-)

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz:Isten őrizz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szép a fürdőszobátok..

Kép

Kép
ancsa03

Ma ugyan csak egy gyerekem volt, de amit evés és alvás helyett művelt? :evil: :evil: :evil: Gondolkodtam rajta, hogy felmondok! :twisted: :twisted: :twisted:
Ez a szutyi ragacs meleg meg?! Brrrrr... Szeretem a nyarat, csak az ilyen párás-forróságot nem annyira.
Azért piacoztunk ma nagyot Csillussal, jól fel is tankoltam mindenféle finomból! Olyan jó, hogy már ennyi minden van?! :)
Be is főztem egy kis feketeribizli-lekvárt... nyammmmmmm...

Krisz
Szép a fürdő! Hogy nektek mennyi mindenre van időtök?! :lol:
Én ma CSilla mellett szinte semmit nem tudtam csinálni?! Amikor Sebi is itthon van, akkor kicsit könnyebb, néha elszórakoztatják egymást... :D

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?