Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy Viráganya kisfia ma 17.30-kor megszületett. 3800 gr és 58 cm. Jól vannak mindeketten Máté és anyukája is.

Anikó
Anikó

Viráganyának nagy gratula!!!!!!!!!

Neki se lett túl kicsi a babája.
Ahogy olvasom ennek a sok babának a születését kezdem elhinni, hogy ezt az egészet túl lehet élni Kép)))

Üdv nektek.
Norci
Norci

Sziasztok Kismamák!

Norci! Nekem a doki a tornáról azt mondta, hogy mindent csinálj úgy, ahogy terhesség elõtt. Tehát, ha eddig nem tornáztál, pocakosan ne kezdj el ugra-bugrálni. Ha viszont eddig sportosan éltél, akkor ne hagyd abba, persze csak óvatosan!
A gyomorsavammal már rég óta küzdelmet folytatok, nagyon jó rá az Almagel és az Antagel is. (Sûrû, fehér, kisbabáknak ártalmatlan folyadék, recept nélkül kapható.) Ja, és megelõzésnek (amikor még nem fáj aaaannnyira) a tej sokaknak bevált. Ugyanis ez csak rosszabb lesz.

Norci és mindenki! Sajna én sokat nem értek a bérszámfejtéshez, de a pénz tekintetében egy dologra felhívnám a figyelmeteket: mindenképpen menjetek el a lakóhelyetek szerinti Polgármesteri Hivatalba és kérdezzetek rá, hogy van-e valami "extra" juttatás a kismamáknak. Ugyanis ez kerületenként, településenként változó, hogy ad-e az Önkormányzat valami pluszt. A kolléganõm a XI. kerületben lakik (Budapesten), és õ pl. "jutalmul" kapott az Önkormányzattól kb. 30.000,- Ft körüli összeget, csak azért, mert vállalkoztak a babára.

Viráganya! Millió gratula nektek, nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!! Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura (38. hét)
Laura 38

Én is gratulálok Viráganyának!

És akkor nekem most dolgom van, itt az új babás táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Bár nem beszéltem meg Zsófival,hogy írhatok-e, de gondolom igen. Most minden oké, kis Nyuszimanó jól van, Zsófi is,kórházban kell feküdnie minimum 7 hetet, megpróbálják bent tartani a babócát, mert most minden nap, hét nagyon fontos. Bövebben leírtam a túl az elsö... topicban. Nagyon szorítsatok, hogy minden rendben legyen, jó??? Nyuszimanónak meg átadom az üdvözleteket!
Adri(Leevimama)
KAdri

Viráganya, gratula a szép hoszú szál legényhez!
Jó egészséget, elegendõ tejcsit és kellemes babázást kíványok!

Gyöngyöske
gyöngyöske (gy&

Sziasztok!

BGabi, Viráganya: sok szeretettel gratulálok a babához!!!

Tegnap voltunk dokinál, úgy tûnik minden rendben van, és olyan hihetetlen, de már a 37. hetet is mindjárt betöltöm. A gyogyikat leállította, a hasam borzasztóan nagy a túl sok víztõl, és olyan lassú vagyok mint a csiga. Vezetni azt hiszem tegnap vezettem utoljára, mert már nem férek a kormány mögé. A doki szerint kb egy-két hét múlva szülök, de nem élem bele magam. Egyébként is eljött a félõs korszakom, hogy tulajdonképpen én nem is akarok szülni. Hétvégén meg megyek NST-re.

Remélem Nyuszimanóval minden rendben lesz!

Nikik, Ágci: mi van veletek? És a többiekkel így a vége felé?

A hányingereseknek kitartást!!!

Puszi: Szilvi
Szilvi 37

Sziasztok!

Kata újabb feladatod van, ugyanis Tikk tegnap hajnalban megszült! Kép Kép Hanna Barbara 3800g, 59 cm! Kép
Puszi nekik! Kép

És nektek is!

Catnet-Niki(30h/4n)
catnet

Sziasztok!

Tikknek is gratulálok. Még egy szép nagy baba! Kép

KAdri jó hogy írtál, továbbra is nagyon nagyon szorítunk Nyuszimanóhoz Zsófiéknak!

Laura! Nekem a tej nem nagyon jön be, mert utána ugyanolyan kellemetlen savas ízt érzek a számban, egyenlõre fájdalmaim emiatt még nincsenek, viszont a savat még egy zacskó ropi után is (ami elvileg fel kell, hogy szívja savat) képes vagyok érezni .

Velem a helyzet, hogy továbbra is ugyanugy vagyok, mint eddig Kép , de ma beszélek a dokimmal is. Drukkoljatok nagyon, hátha tud valami okosat mondani!

Norci
Norci

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy alig értem a végére. Kép

Mivel nem vagyok TB szakértõ, így mindent kielégítõ információkat nem tudok adni. Kép

Mivel már nem is tudom, hogy név szerint kinek, mit kell válaszolni, így összeszedetten:

1. Lehet, hogy a TGYÁS-ból is vonnak adóelõleget. Nem hivatalos forrásból tudtam az ellenkezõjét. Megpróbálok utána nézni pontosan.

2. Ha 2001-ben nem volt folyamatos a munkaviszonyod, akkor megnézik, hogy 180 nap munkaviszonnyal rendelkezel-e a jogosultsági idõszakban. A jogosultsági idõszak az igénylési nap és a munkalépésed közötti idõszak. Ez kb. 2001. július és 2002. "tavasz" közöttre tehetõ. Ebben már meg kell lennie a 180 napnak. A táppénzen töltött napok nem számítanak munkaviszonynak, viszont ez nem kizáró ok. A számításnál ezeket a napokat nem veszik figyelembe.

3. A papírok: Ha nem vállalkozó vagy, akkor elvileg a munkáltató intézi ezeket a papírokat, akkor is, ha nem kifizetõhely. Viszont errõl nincs igazán jó tapasztalat, mivel a legtöbb helyen nem járnak rendesen utána, hogy mikor milyen papírokat kell kitölteni. Teszik ezt talán azért, mert a pénzt ekkor már nem õk fizetik. Kép Szóval érdemes venni a fáradtságot és bemenni talán a Fiumei útra és alaposan kikérdezni õket, hogy mikor, milyen papírra van szükségük.

4. Utána nézek az összes ezzel kapcsolatos infonak, és felteszem ide. Sajnos a TB oldalán szinte semmi nincs, de más oldalakról már vadásztam infokat. Ezeket folyamatosan feltöltöm.

Sok sikert a babákhoz és könnyû napokat a kismamáknak.

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

A tornát mindenképpen kérdezzétek meg az orvostól, de nekem annak idején azt mondta, hogy kb. a 20-24. hétig még a rendes kondi tornát is bírnám. Utána lesz csak nehézkesebb. De akkor már úgy is minden nehézkesebb. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Kedves Társaim!
Szép napot mindenkinek! Kép

Gratula Viráganyának, és gratula Tikk-nek!
Kép

Olyan megható olvasni a "gyerekpotyogásról"

Amikor olvasom az új híreket és örülök az új kibabáknak, az én pocaklakóm mintha tudná mirõl van szó, klassz kis tombolást rendez a pocimbanKép

Nyuszimanónak minden napra NAGY drukk!

Sok pussszzz. Chris (31+4)
Chris

<FONT COLOR="ff0000">Örömmel értesítek mindenkit, hogy 27 órás vajúdás után megszületett Niki K. Lilla nevû kislánya 2850 g-mal és 51 cm-rel.
Jamina</FONT>
Jamina

Még egy nagy gratula Niki K. -nak Lillához! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

De, jo, hogy sikerult meg benttartani Nyuszimanot, hagy novekedjen meg!Zsofinak meg kitartas!

Tikk, Viraganya, gratula!Szep nagy kisemberek!Kép
Ma megyunk szuloszoba latogatasra, allitolag lesz video is a szulesrol...

Tiduj(34)
Tiduj

KAdri! Zsófinak nagyon szurkolok, hogy Nyuszimanó minél tovább a pocakjában maradjon, és légyszi írj róla a késõbbiekben is, hogy mi történik vele!

Tikknek nagyon nagy gratula Hanna Barbarához, sok-sok tejcsit kívánok nekik! Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
Laura

Hûûû, most látom Niki K-t, hát neki is nagyon nagy gratula, sok-sok boldogságot nekik! Kép Kép Kép

Laura
Laura

Sziasztok!

Gratulálok az ifjú anyukáknak (és apukáknak), nagyon sok BOLDOGSÁGOT és jó egészséget kívánok Nektek!!!:-)))
Kíváncsian várjuk a részletes beszámolókat!
Ágci
Ágci

Akkor Niki K -nak és a pici lánynak is jár a Gratula! Kép

27 óra, úristen.Kép

Más:
Tudja valaki a Pierre CArdin Bp. III. ker Zápor utcai diszkontjának pontos címét, telefonját és elmagyarázza nekem a Flóriántól a megközelíthetõségét?
Köszönet.
Pusszz. Chris (31+4)
Chris

Sziasztok!

Zsófi(Nyuszimanó)! Nagyon szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen és hogy gyorsan elrepüljön az az idõ, amíg feküdni kell és izgukni Nyuszimanóért. Remélem jól vagytok!

Kele
kele (kele)

Sziasztok!

TGYS, GYED, GYES:

Lehet, hogy ezért kikapok, de azt hiszem egyszerübb, ha felteszem az oldal elérhetõségét:

[url=http://www.babapont.hu/babavar/vopen.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/vopen.html[/url]#anc5

Ezen az oldalon a jog rovatban jónéhány kérdésre választ kaphattok (kaphatunk).

Az olvasottakat szintén kitárgyalhatjuk. Kép

Jó olvasgatást!

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Gratulálok minden új anyukának! Jó sokan vagytok! Kép

cory
cory

Sziasztok Lányok!

Niki K! Nagy nagy gratula a babához! 27 orás vajudás nem semmi!!!

Lányok akik tornázni járnak van köztetek olyan, aki nem hétfön megy. Tegnap kaptam engedélyt de csak terhestornára és hát szivesen mennék valakivel. Igaz a hasam még lapos (egy pici háj kivételével) de azéert nem fognak kinézni onnan ugye?

Kata007

A ruhakészitö hölgynél vannak készruhák is ha jol vettem ki a szavaidbol. Nadrágon kivül van más is pl. szoknya, egészruha, felsök stb?

Pucur10
Pucúr

Sziasztok!

Pucur a ruhakészítõ hölgyrõl én írtam.
Persze, hogy vannak kész ruhák, jó nagy választékkal és felsõ, meg szoknya is van!

Norci
Norci

Sziasztok!

Pucúr:

Ma 18:00 órától megyek tornázni a Baross u. 21. I./5. szám alá. Tapainé.

Ha van kedved ott leszek. Tarka poló, fekete mackónadrág, csíkos zokni. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Niki K., Tikk és Viráganyának is persze (bár õt már máshol megtettem) gratulálok!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Ildi
PIldi (pildi)

GTünde!

Eolvastam a Babaváron a TGYÁS, GYEdrõl amit írtak, de ott pont azt mondják, hogy jogosultsági évet megelõzõ naptári évet veszik figyelembe. Vagyis ha 2002 június 2-án szülök, akkor a 2001. júni 1 és 2002. júni 1 közötti idõszakot. Így tkp. tök mindegy, hogy melyik évben veszem ki a szabimat, sõt jobban járok, ha januárban, mert márciusban visszamenõleg emelik a fizetésem. A babavárom szeinted a hatályos jogszabály van?

Norci
Norci

Sziasztok, de jo hogy beneztem ide, most latom, mennzi baba szuletett!! Jaj, de sZarok itt a karakterek, a ferjem munkahelye...

NikiK, Tikk, Viraganya, nagy nagy gratulakok!
Nikihez megprobalok benezni...

Nalunk minden OK. Hetfon megyek elso ctg-re. Es izgulok, mert a baratnom amikor az elso cgt-re ment, megallapitottak, hogy rossz a szivhang es ott helyben kivettek belole a babat. Es nekem meg a babacucc meg semmi nincsen megveve, osszeszedve...
Puszi

megegykata
megegykata 35

Szia Mégegykata!
Örülök neked! Jó hallani rólad! Kép
Ctg biztos jó lesz.
Babacuccunk még nekünk sincs Kép
HA tudsz jelentkezz!!!!!
Pusszzz. Chris (31+4)
Chris

Sziasztok!

Viráganya, Niki K.! Nagy-nagy gartula Nektek a kis drágákhoz! Kép Kép

Drága Nyuszimanó!
Nagyon szorítunk Neked! Próbáld rábeszélni a picit, hogy maradjon még ott... Kitartás!

Lányok! Ebbe a táppénz-gyed mizériába én is szinte majd beleõrültem. Számolgattam, osztottam-szoroztam, hogy járnék jobban, meddig lenne az ideális dolgoznom. Aztán úgy felhúztak a mhelyen az állandó cigifüsttel, hogy fogtam magam, és eljöttem táppénzre. (jutalom elõtt) Nyugtassatok meg, hogy jól döntöttem...

Mi holnap megyünk dokihoz, végre láthatjuk a Picurt. Remélem be fog terpeszteni nekünk a kis Drága, mert a papájával hosszas hosszas tanakodás úgy döntöttünk, hogy meglessük, hogy is állunk kék-rózsaszín babaruhák ügyében.
Azért is kíváncsiak vagyunk, mert kb 3 hete megjósolták, hogy kislány lesz, (jól bele is éltük magunkat Kép), úgyhogy most lehull a lepel! Már ha lehull... Azért reménykedem, hogy nem lesz túl szemérmes...
Annyira izgulunk! Kép

Rita
Krita

En is holnap megyek UH-ra, a 20-ik heti, talan megtudom fiu-e vagy lany. En lanyban gondolkodom, es a kinai horoszkop, meg minden egyeb trukk is ezt mutatja.Annyira szeretnem!!!

A ciciviszketosokhoz en is bejelentkezem!KIBIRHATATLAN; foleg furdes utan.
szanti

Lányok SOS segítsetek!

Nagyon aggódok, most már a babám miatt. Ma hajnali hat óta átlag óránként hányok, semmi nem marad meg bennem. A babanet legalább kicsit kikapcsol, de már alig van bennem erõ. Négytõl lesz a dokim a rendelõjében azonnal hívom és ha lehet, még ma elmegyek hozzá. Amugy ilyenkor ugye nyugodtan lehet a dokit a mobilján hívni, igaz?
Nyugtassatok meg hogy a babával minden rendben van!
Norci

Szia Szanti!

Nekünk is 20. heti uh lesz. A kínai naptár nekünk is kislányt mond! Kép Milyen egyéb trükköt ismersz még?

Rita
Krita

Sziasztok!

Remelem nem kovetem a KSH-as(Niki K.) példáját és nem fogok 27 oran keresztül vajúdni, nekem mar igy kimondva is kibirhatatlannak tunik.

Most voltam a vedoneninel, kicsit kiakasztott. Megkerdeztem Tole, hogy szules utan, milyen surun jon ki.Aztan megprobaltam bevetni, hogy a csaladban sok eu. dolgozo van, meg nekem is van eu vegzettsegem, de szerintem nem jott be!Kép Szerinte, most + 13-nal jarok, az keves...nekem rengetegnek tunik...
ha minden igaz, en ma latom a picurkat.Megyunk szulesfelkeszitore, es ha idejeben befejezodik ,akkor bemegyunk a dokihoz is. Ha nem jon ossze, akkor csak jovoheten latomKép
Tiduj(34)
Tiduj

Norci!
Ne aggódj nagyon! Az orvos biztos fog segíteni, ha más nem infúzióval tartja benned a folyadékot. Próbálkozz azért inni, iszogatni. Valamiféle teát esetleg gyümölcslevet. Nem próbáltad ki a torecan kúpot?
Nagyon drukkolok! Menj táppénzre, ha teheted. Legalább amíg alábbhagy a hányás korszak!

Menta
Menta

Norci!

Jol teszed, hogy mesz orvoshoz!De addig is igyal jo sokat, nem hiszem, hogy a baba ,barmiben hianyt szenvedne,elveszi O ami kell neki!Kép
Jobbulast!
Tiduj
Tiduj

Menta!

Köszi táppénzen vagyok már így is. Az a baj, hogy eddig torecant szedtem, jobban voltam, de ezek szerint csak attól, így nem írattam fel újabb adagot. A terhesgondozóba meg nem voltak hajlandóak felírni, csak B6-ot javasoltak, de az se marad bennem. A torecan recept nélkül meg nem kapható.
Már el se hiszem, hogy ez a hányás korszak alább tud hagyni!

Norci
Norci

Sziasztok!

Most jöttem haza egy bö félnapos terhesgondozói és kórházi vesszöfutásról, és nagy örömmel azonnal közzé kell tennem: minden leletünk teljesen okés, a CTG tökéletes, az Uh szerint PiciLaci szépen nö, már több, mint 3 kiló (egy icipicivel Kép), és még be is fordult végre!!! KépKépKép Jaj, úgy örülök!

Moncsi! Úgy tünik, nem alaptalanul éreztem jobban magam az utóbbi idöben, de már ki se mertem mondani, nehogy elkiabáljam. Kép Mégegyszer köszi a drukkolást! Kép

Viráganyának, Tikknek és Niki K.-nak óriási gratula! Micsoda babaesö! Kép

Chris! Ha megtudsz valamit a Zápor utcai babakocsi diszkontról, írd majd meg légyszives! Engem elsösorban az érdekelne, hogy csak Pierre Cardin kocsikkal foglalkoznak-e, vagy esetleg van náluk Peg-Perego is.

Krita! Nagyon jól tetted, hogy eljöttél betegácsiba. A füst és az idegeskedés a babának is árt, és a te közérzetedet is tönkreteheti. Én is sokat vacilláltam, mielött eldöntöttem, hogy itthon maradok (féltem, hogy unatkozni fogok), de egyetlen percre se bántam meg. Azt meg, hogy mi mennyi lesz, és hogyan is érné meg jobban, szinte lehetetlen kiszámolni. Én már teljesesen belezavarodtam, pedig a munkahelyemen a TB-s ügyintézö csajok is próbáltak segíteni. Ha jól értettem öket, akkor nem jelent nagy kiesést, ha betegácsiban van az ember, mert a táppénz (és ezzel együtt a TGYS) alapját úgy számolják, hogy az egész éves tb. alapot képezö jövedelmedet osztják a napok számával, amikor ilyen jövedelmed van. Tehát ha egész évben dolgozol, akkor 365-tel osztják az éves fizudat, és az adja a napi tp. összegét. De a táppénzböl nem vonnak már tb. járulékot, így amit táppénzként kapsz, az nem számít bele az éves jövedelmedbe, de a napok számába (amivel osztanak) se számítanak bele azok a napok, amiket betegácsiban töltöttél. Már persze ha jól értettem, mert olyan bonyolult nyelvezettel tudják elöadni szabályokat, hogy ember legyen a talpán, aki megérti, és a sok "Ha..." kezdetü mondat is tökéletesen alkalmas volt az összezavarásomra.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Norci! Naná, hogy ilyenkor lehet az orvost a mobilján hívni! Tényleg jó lenne, ha még ma el tudnál menni hozzá. Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

Tiduj! A védönöt kerek-perec "kitilthatod", csak egy nyilatkozatot kell aláírnod, hogy köszönöd, nem kérsz látogatást. Az a tuti. Kép

BMárti
BMárti

OFF: Kedves Chris!

A Flórián Üzletközpont Vörösvári út felõli bejárata elõtt van egy buszmegálló, ott felszállsz a 18-as, 37-es vagy 137-es buszra. Egy megállót mész, a szemben lévõ McDonald'shoz kell átmenni, majd a Mc-tõl jobbra kis séta elõre, majd keresztezed a Zápor utcát.(a pontos házszámot nem tudom, de úgy emlékszem, az ált.iskolával szemben van.)
Üdv
Jade
Jade

Kedves Norci!
Nyugi! Szerintem is menj a dokihoz. Még ha nem is sikerül öt elérned, biztos nem fog kidobni!

Tiduj,
én is úgy tudom, hogy alá kell írni egy nyilatkozatot és kész. Sõt, még másik körzetben lévö védönöhöz is lehet járni, ha megbeszéled vele. A 13 kg, teljesen jó!!! Ugyanmár, hány kilós a védönénid???
BMárti,
nagyon örülök, hogy minden rendben van, és szerintem mostmár akkora a kicsi, hogy marad is így!:-)
Üdv:
Ágci
Ágci

Lányok,hogy tudok felkerülni a táblázatba? És milyen adatokat adjak meg?
vicamama (vicamama)

Szia Norci!

A jogosultsági idõszak az igénylést megelõzõ naptári év elejétõl számít (folyamatos munkaviszony esetén).
Az illetmény alapja viszont a jogosultságot megelõzõ évben befizetett járulék alapján kerül kiszámításra. Tehát a 2002-es jövedelmed biztos nem befolyásolja az összeget (folyamatos munkaviszony esetén).

Ha nem folyamatos a munkaviszonyod, akkor azt nézik, hogy az igénylés és a munkába állás dátuma között van-e 180 nap. És ez alapján számítják ki a munkaviszonyt. Egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy naptári nap vagy munkanap. De nekem úgy rémlik, hogy naptári nap.

A szabadság kivételének a módjáról érdeklõdj a munkahelyeden. A törvény szerint minden évben ki kell adni a szabadságot, ettõl csak akkor lehet eltérni, ha van kollektív szerzõdés, és az rendelkezik felõle. A szabadság pénzbeni megváltására törvény szerint nincs lehetõség. Ha betegség miatt nem tudod kivenni a szabadságot, akkor a betegállomány után kell kiadniuk az elõzõ évi szabadságot.

Tünde
gtunde (gtunde)

Norci!

De hidd el!!!!
A kúpot pedig próbáld meg a dokibácsiddal kiiratni. Azt legalább tuti nem hányod ki!

Szeretnék én is gratulálni az újdonsült anyukáknak!

Puszi mindenkinek!
Menta
Menta

Ismét Norci!

A hányással szerintem nyugodtan hívd fel a dokit mobilon. Ez ilyenkor nem tréfa, a sok folyadékvesztés veszélyes lehet rád nézve. Ha pedig, amúgy magán doki és tudod a mobilját, akkor egyáltalán ne hezitálj.

Rita!

Ha a tavalyi jövedelmed és az idei jövedelmed között nem volt nagy különbség, akkor sem veszítesz sokat. Én azért tartok ki, mert az év elején még minimálbérrel dolgoztam, s most egy hónap a munkában + 10000 is hozhat. Még így sem fogom elérni a GYED maximumát. Kép De az biztos, hogy jövõre már nem dolgozom. Szóval, ha amúgy is egy füstös helyen dolgoztál, ahová utáltál bejárni, jól tetted, hogy tp-re mentél.

Tünde

Tünde
gtunde (gtunde)

Lányok!

Ezek szerint a védõnõ naponta ki akar majd jönni? Én még meg sem kérdeztem, hogy mi lesz, ha Kisvacak is Napvilágot lát. Én azt hittem, hogy kijön egyszer, amikor kijövök a kórházból, aztán majd esetleg az elsõ hónapban hetente egyszer.

El vagyok varázsolva?

Tünde
gtunde (gtunde)

Kata007!
Kedves Kata!
Te szerkeszted a kismamák listáját?
Szeretnék rá kerülni, ha lehet?!
Név:Vuckó
Életkor: 27 év
Babuci: most 20 hetes
szül.idõpontja: 2002.04.11
Ez igy elég?
Köszönöm szépen! Kép
Üdv: Nagy- Gyõri Éva
Névtelen

Sziasztok!

Huha - mostansag nem tudok mindennap jonni, es latom beindult a nagy oszi babaeso Kép
Garatula az osszes uj "kis" jovevenynek es az anyukaknak na persze az egesz csaladnak! Kép Tehat gratula Viraganya a fiacskadhoz,Kép Tikk es Niki K. a kisasszonyokhoz!!!!!Kép,Kép
Nagyon szoritok a tavolbol is Nyuszimanonak es a babocanak, remelem minden rendben lesz veluk. Es hogy a picurka ugy dont, hogy hallgat az anyucira es a doktor bacsikra es var meg. Remeljuk a legjobbakat.

Norci! Sajnos nem a legjobb ez az allando hanyas, az egyik kolleganom is hasonlo helyzetben volt mint te. Neki is kupot adtak hogy azt nem tudja kihanyni, es azonnal tappenzre raktak es pihent. Lassan, de helyreallt a rend, es ma egy harom eves kislanya van. Szoritok, hogy jobban legyel. Es szerintem is hivd az orvost a mobiljan.

Krita! Szanti! Remelhetoleg az ultrahangon a babocak megmutatjak hogy mi van nekik vagy eppen hogy mi nincs. A Kinai naptar nekunk nem jott be, kisfiut irt es a 19. heti ultrahangon a doki kozolte hogy kisasszonyunk Kép lesz. Igaz mi nem is keszultunk fiura.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Mostanában csak olvastalak benneteket. Úgy elkenõdtem, hogy még írni sem volt kedvem. Sikerült összeszednem egy jó kis torokgyulladást és bronchitist (így kell írni?). Nem szedtem gyógyszert, csak itthon maradtam és pihentem.
Mostmár jobban vagyok, csak aggódok, hogy nem lett-e baja a picúrnak. Általában nagyon ritkán vagyok beteg, de a három hónap alatt ez már a második (volt egy felfázásom is).
A gyerek hazahozott az ovodából egy vírusos hányás, hasmenés...stb. kórságot, a párom is elkapta. Rajtam nem jöttek elõ a tünetek, de azért megfertõzhetett?
Lassan úgy érzem, hogy minél jobban vigyázni akarok, annál rosszabb...
Szerintetek ártanak ezek a nyavalyák a babának? Ti mit tudtok errõl?

Én is gratulálok minden friss anyukának...és titkon egy kicsit irígykedekis...

any
any

Any
Én úgy tudom csak az elsõ három hónap a kritikus, de itt is vannak kivételek, mert a barátnõm 10 hetesen egy olyan erõs lázzal járó influenzát kapott, el hogy antibiotikumot kellett adni neki, s 9 hónap múlva egy gyönyörû makkegészséges kisfia született. Egyébként ha rajtad nem jött ki a betegség az már jó, meg egyébként sem lehetne oxigénsátorban eltölteni ezt a 9 hónapot. Szerintem amennyire lehet próbáld kerülni a bacis környezetet, ha megtudod oldani ne te legyél egész nap a beteg kisgyerekeddel. Egyébként pedig szerintem minden olyan kismama életében elõfordulnak ilyen betegséges idõszakok, ahol már vannak gyerekek. Ezt teljesen elkerülni szerintem nem lehet. De azért vigyázz magadra és kérdezd meg a dokidat is.
Kitartás
Mona
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?