Sziasztok!
Most jöttem haza egy bö félnapos terhesgondozói és kórházi vesszöfutásról, és nagy örömmel azonnal közzé kell tennem: minden leletünk teljesen okés, a CTG tökéletes, az Uh szerint PiciLaci szépen nö, már több, mint 3 kiló (egy icipicivel
), és még be is fordult végre!!!
Jaj, úgy örülök!
Moncsi! Úgy tünik, nem alaptalanul éreztem jobban magam az utóbbi idöben, de már ki se mertem mondani, nehogy elkiabáljam.
Mégegyszer köszi a drukkolást!
Viráganyának, Tikknek és Niki K.-nak óriási gratula! Micsoda babaesö!
Chris! Ha megtudsz valamit a Zápor utcai babakocsi diszkontról, írd majd meg légyszives! Engem elsösorban az érdekelne, hogy csak Pierre Cardin kocsikkal foglalkoznak-e, vagy esetleg van náluk Peg-Perego is.
Krita! Nagyon jól tetted, hogy eljöttél betegácsiba. A füst és az idegeskedés a babának is árt, és a te közérzetedet is tönkreteheti. Én is sokat vacilláltam, mielött eldöntöttem, hogy itthon maradok (féltem, hogy unatkozni fogok), de egyetlen percre se bántam meg. Azt meg, hogy mi mennyi lesz, és hogyan is érné meg jobban, szinte lehetetlen kiszámolni. Én már teljesesen belezavarodtam, pedig a munkahelyemen a TB-s ügyintézö csajok is próbáltak segíteni. Ha jól értettem öket, akkor nem jelent nagy kiesést, ha betegácsiban van az ember, mert a táppénz (és ezzel együtt a TGYS) alapját úgy számolják, hogy az egész éves tb. alapot képezö jövedelmedet osztják a napok számával, amikor ilyen jövedelmed van. Tehát ha egész évben dolgozol, akkor 365-tel osztják az éves fizudat, és az adja a napi tp. összegét. De a táppénzböl nem vonnak már tb. járulékot, így amit táppénzként kapsz, az nem számít bele az éves jövedelmedbe, de a napok számába (amivel osztanak) se számítanak bele azok a napok, amiket betegácsiban töltöttél. Már persze ha jól értettem, mert olyan bonyolult nyelvezettel tudják elöadni szabályokat, hogy ember legyen a talpán, aki megérti, és a sok "Ha..." kezdetü mondat is tökéletesen alkalmas volt az összezavarásomra.
BMárti