Sziasztok!
Örömmel olvasok a cumisüveges tejivó nagyokról.
Nálunk is ez a helyzet, Juli soha semmit nem ivott c.üvegből, de a tejcsi az még mindig abból megy, pedig próbáltuk már szívószállal, sokféle nagyon csini bögréből, de azt mondja, úgy nem finom neki.
Én is úgy vagyok vele, mint ti is, hogy ez egy szertarás nála este és a megnyugtató fix programjától nincs szívem megfosztani (max. azt érném el vele, hogy hiányérzettel feküdni le és nem inna tejet), úgyhogy kivárok. Gondolom nem fog az egyetemi bulik után is ezzel ágyba vonulni...
Cas
Sajna nálunk is gond van különben az ivással. Ha már olyan 8 decit megiszik (tejjel együtt) nagyon jól álllunk, de egyszerűen mindig csak kortyokat tudok belediktálni, pedig ő is nagyon székrekedős, mint Sebi. Már semmi ötletem nincs.
Kriszta
mindig olyan jó olvasni a táplálékszakértői értekezéseket... Most pl. a szürkemarháról. Tök ciki, de nem tudom beazonosítani, az amelyiknek olyan nagy szarva van?
Mert abból elég kevés van országosan, sajna.
Lili
sztem ne bánkódj a napirend tökéletlenségén. Két kicsivel ez sosem jön ki pontosan. Meg gyerekfüggő is. Julival ált. fél-1 órára átlagban stimmelt a napunk, mindig. Na, én ettől az egyformaságtól voltam kikészülve. Most bezzeg...
Sára nem egy óramű-gyerek. Van, hogy alszik de. van hogy nem, ettől függően valamikor de. kap papit, valamikor du, ahogy kijön. Van hogy 2x alszik, van hogy 3x. De nekem ez jobban bevált, mert több improvizációt igényel.
Meg mostmár Juli is kezd rugalmasabb lenni és nem bánja, hogy vannak többféle napjaik, mert van néhány fix pont ami köré szerveződünk és ez elég.
Titti
fene egye a munkáltatókat!!
Hát, ez nem csak nálunk Mo-on van így, úgy látszik! Tényleg hazajöttök? Végleg?
Amaril
nagyon sajnálom, iszonyú nehéz, amin keresztül mégy. És ezen tényleg nem segít semmi, csak a beszélgetés. Minden nap akár egy fél óra is, amikor nem arról van szó, mit csináltak a gyerekek, vagy mi volt a munkában, hanem rólunk. Bizony, egyre nehezebb (már én is tapasztalom, pedig csak 2 van) erre időt szakítani, de hosszú távon sztem ez a titok. Ha megszűnik a beszélgetés, a közös téma és gondolkodás, az egy idő után átmegy törvényszerűen egymás mellett élésbe. Barátnő, esetleg gyerekvigyázó nem mozgósítható akár 1-2 órára is? Ha a házasság a tét, semmi sem drága és lehetetlen ennek megmentésére. Nagyon drukkolok!
Nálunk kajafronton egyre jobb a helyzet. Olyan kis ügyi Sára és nagyon élvezi a kóstolgatást. Ma pl. tejberizst kapott meggyel, őszibarackkal - tehát gyümölcsrizst, jól összeturmixoltam, úgy tátotta a száját, öröm volt etetni.
Meg ma először kóstolt vizet. Ezt kanálból adtam, mert bénáztam kispohárral, Sára meg jó szokásához mérten kalimpált ezerrel. Na, azt a fejet!
Kb. úgy nézett rám, megkóstolva, hogy: "hát ennek meg mi értelme!"
Na, megyek, mert most is csak azért jöttem, mert megvártam, amíg Juli elalszik, de vendégeink vannak és kint várnak a kertben. Megyek még beszélgetni.
Jó éjt!
KM