Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Újra egy rövid bejelentkezés, bár már sokszor olvasni is nehezen tudok. Pedig jó lenne, nagyon-nagyon jóóóóó....

Most egy gyors átolvasást csináltam és hihetetlen hogy mindegyik baba mennyit fejlődött és nőtt és persze szépült :lol: . (bár eddig is mindegyik édes volt).
Csongor már többeket alszik napközben, de mivel ahogy a múltkor írtam most dolgozom is itthon kicsit, így azok az idők főleg erre mennek el.

Jól vagyunk nagyon, bár iszonyat nehezen bírjuk a meleget. Szerencsére Csongor súlya most egy kicsit stagnál egy ideje, no persze nem azért mert keveset eszik, hanem mert nagyon sokat mozog, ficánkol. Már nagyon ügyesen fordul meg hason vizszíntes irányú tengelye körül (tehát ahol a lába volt ott a feje), hogy elérje a tárgyakat. Mindent, de tényleg mindent meg akar fogni, nézni, harapni, kóstolni legyen az egy zacskó vagy a gázóra a falon :) .
Minden elektronikai kütyü elbűvöli (kenyérsütő, gázkazán, fényképezőgép stb.) még kikapcsolt állapotban is - a gázkazánunk egy szüre nagy doboz két gombal, szóval fogalmam sincs mit szeret benne) és hangosan hümmög neki és ölelgeti :lol: . Vagy mérnök lesz vagy szerelő ezek szerint :D .
Már a fordulások nagyon jól mennek neki és lassan próbálja négykézlábra nyomni magát. Ülni segítség nélkül ül néhány másodpercig és imád most ruggózni ha felemeljük állásba a kezénél fogva :lol: .

Mi most lakást keresünk, mert döntöttünk a jövőbeni sorsunk felöl, hogy itt és így nem maradunk tovább.
Drukkoljatok nekünk, hogy egy 13 éves álmunk végre valóra váljon, végre saját otthonunk legyen, amit magunkra zárhatunk és csak mi vagyunk ott...

Amaryl (bocsánat a többiektől hogy csak neki írok most)
Nagyon sajnálom hogy ilyen hangulatban vagy. Beszéltél már úgy a férjeddel, hogy felvázolod neki, hogy itt hamarosan baj lesz? Meghallgatott vagy elment a füle mellett a dolog? Egyáltalán nincs senki, aki csak egy rövidke időre, de átvenné a kis gyerekcsapatot? Sokszor csak 1-1 szabad egyedüli órácska is sokat számít, tudom... (igazából nekem sincs már közel fél éve még fél óra egyedüllétem sem, de nekem csak egy gyermekem van, Te viszont három lurkóval teszed mindezt)

Rakok fel néhány képet kis Pipiről (ez a beceneve többekközött :) ).

Puszi,
Réka

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt borostyán-nyaklánc van a nyakába a fogzás miatt, mert már élő halott voltam az éjszakai nem alvásoktól és bevallom azóta sokkal nyugodtabb a gyerek és van hogy csak egyszer ébred fel éjszaka enni, pedig még mindig nem jöttek ki a fogak (de már nagyon érződik, hogy napokon belül itt lesz)

Kép

Kép
solymosy

Lili
Macerásan csinálod a meggylevet! :) Én úgy szoktam, hogy csak felteszem párolódni a meggyet, gyakorlatilag az egész levét kiengedi, éppencsak szűrni kell picit.
A visszamaradó gyümölcshúst meg leturmixolom, krumplival és/vagy almával nagyon ízlik a kiscsajnak! :)

Amaryl
Hát nem irigyellek ezért a rossz periódusért, de csak bíztatni tudlak, hogy minden nappal könnyebb lesz! Teljesen érthető, hogy a jelenlegi helyzetben nem vagy éppen boldognak mondható. :(
Esetleg érdemes volna keríteni vmi megbízható rokont, akire 1-2 napra rá mernétek bízni a kölköket (meg anyósodat), és kettesben lelépni vhova. Egyrészt újra egymásra találnátok, másrészt nyugodtan meg tudnátok beszélni, hogy hogyan alakítsátok az életeteket másképp (amennyiben lehet).
És ha van jogsid, hát használd! Ha más nem legalább hétvégén lépj le picit otthonról 1-2 órácskára, néha már az is csodákra képes! Ezt igazán a párod is megértheti. Nyilván ő is egy kiegyensúlyozott, boldog feleségre vágyik, és hát ezért neki is kell hoznia áldozatokat. Gondolom közösen vállaltátok a gyerekeket, és mégiscsak az ő édesanyjáról van szó... :roll:
Bocs, ha okoskodás, de szeretnék segíteni nagyon! ha már a válás gondolata forog a fejedben, akkor baj van!

Réka
Ezt a borostyán láncot egyre több helyről hallom. Ezek szerint bevált nektek is! Egyre inkább kezd érdekelni. Te honnan szerezted?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Örömmel olvasok a cumisüveges tejivó nagyokról. :wink: Nálunk is ez a helyzet, Juli soha semmit nem ivott c.üvegből, de a tejcsi az még mindig abból megy, pedig próbáltuk már szívószállal, sokféle nagyon csini bögréből, de azt mondja, úgy nem finom neki. :lol: Én is úgy vagyok vele, mint ti is, hogy ez egy szertarás nála este és a megnyugtató fix programjától nincs szívem megfosztani (max. azt érném el vele, hogy hiányérzettel feküdni le és nem inna tejet), úgyhogy kivárok. Gondolom nem fog az egyetemi bulik után is ezzel ágyba vonulni... :lol:

Cas :)
Sajna nálunk is gond van különben az ivással. Ha már olyan 8 decit megiszik (tejjel együtt) nagyon jól álllunk, de egyszerűen mindig csak kortyokat tudok belediktálni, pedig ő is nagyon székrekedős, mint Sebi. Már semmi ötletem nincs.

Kriszta :)
mindig olyan jó olvasni a táplálékszakértői értekezéseket... Most pl. a szürkemarháról. Tök ciki, de nem tudom beazonosítani, az amelyiknek olyan nagy szarva van? :oops: Mert abból elég kevés van országosan, sajna.

Lili :)
sztem ne bánkódj a napirend tökéletlenségén. Két kicsivel ez sosem jön ki pontosan. Meg gyerekfüggő is. Julival ált. fél-1 órára átlagban stimmelt a napunk, mindig. Na, én ettől az egyformaságtól voltam kikészülve. Most bezzeg... :lol: Sára nem egy óramű-gyerek. Van, hogy alszik de. van hogy nem, ettől függően valamikor de. kap papit, valamikor du, ahogy kijön. Van hogy 2x alszik, van hogy 3x. De nekem ez jobban bevált, mert több improvizációt igényel. :lol: Meg mostmár Juli is kezd rugalmasabb lenni és nem bánja, hogy vannak többféle napjaik, mert van néhány fix pont ami köré szerveződünk és ez elég.

Titti :)
fene egye a munkáltatókat!! :evil: Hát, ez nem csak nálunk Mo-on van így, úgy látszik! Tényleg hazajöttök? Végleg?

Amaril :)
nagyon sajnálom, iszonyú nehéz, amin keresztül mégy. És ezen tényleg nem segít semmi, csak a beszélgetés. Minden nap akár egy fél óra is, amikor nem arról van szó, mit csináltak a gyerekek, vagy mi volt a munkában, hanem rólunk. Bizony, egyre nehezebb (már én is tapasztalom, pedig csak 2 van) erre időt szakítani, de hosszú távon sztem ez a titok. Ha megszűnik a beszélgetés, a közös téma és gondolkodás, az egy idő után átmegy törvényszerűen egymás mellett élésbe. Barátnő, esetleg gyerekvigyázó nem mozgósítható akár 1-2 órára is? Ha a házasság a tét, semmi sem drága és lehetetlen ennek megmentésére. Nagyon drukkolok!

Nálunk kajafronton egyre jobb a helyzet. Olyan kis ügyi Sára és nagyon élvezi a kóstolgatást. Ma pl. tejberizst kapott meggyel, őszibarackkal - tehát gyümölcsrizst, jól összeturmixoltam, úgy tátotta a száját, öröm volt etetni. :lol: Meg ma először kóstolt vizet. Ezt kanálból adtam, mert bénáztam kispohárral, Sára meg jó szokásához mérten kalimpált ezerrel. Na, azt a fejet! :lol: Kb. úgy nézett rám, megkóstolva, hogy: "hát ennek meg mi értelme!" :lol:

Na, megyek, mert most is csak azért jöttem, mert megvártam, amíg Juli elalszik, de vendégeink vannak és kint várnak a kertben. Megyek még beszélgetni.
Jó éjt!
KM

Kép
Kép
kismok

Jó estét :lol: csak ideültem, mert hiányoztok :)

Titti :cry:
Sajnálom, hogy megint gondok vannak, s szurkolok, hogy tudjatok hazamenni! Ha ilyen a helyzet, akkor is mentek vissza??

Amaryl :cry:
Hát, nem irigyellek, s tanácsot sem tudok adni..nekem rossz természetem van (sokáig tudok duzzugni semmiségért is :oops: ) ezért a lányok által leírt nagy beszélgetések a saját életemben is mindig csak fejben zajlanak le, s közben jól felhúzom magam, ezért majdnem olyan vagyok, mint a nyuszika, meg a porszívó, s azt hiszem a medve :roll: :wink: DE SZERINTEM IS A BESZÉLGETÉS A LEGFONTOSABB!!! Lehet, hogy írtad, s bocsi, ha figyelmetlen vagyok, de mi van most anyósoddal?

Krisz :D
Mindig okosabb leszek, ha írsz nekünk :wink: Én még nem erőltetem, konkrétan még ki sem próbáltam a csőrös vagy egyéb poharat, de olvasva Benneteket, azt hiszem, hogy mi is próbálkozunk majd. Én Avent-et vettem, amire az van írva, hogy 6 hótól :oops: :lol: lehet kapni az Avent üvegekre való csőrt is, olyanunk is van, de nem próbáltam azt sem még :roll:

Cas :lol:
S milyen volt a Bababuli/suli :lol: :lol: :wink: ?

Kismok :D
Tejberizs??? :shock: :shock: most akkor hogyan vannak ezek a tejes cuccok?? Vagy félreértettem valamit??
Napirend: Én eleinte nagyon nem szerettem, hogy nem tudtam, hogy mikor / mit eszik Marci, most nagyon örülök a kiszámíthatóságnak, tudom, hogy délben, négykor, s hétkor ennie kell, de pl. ma az esti nem kellett. Na me nem semmi napunk volt, az is biztos :lol: Az időpontok között pedig tudok tervezni 8)

Lilli :D
Szerintem két picurral nem is lehet fix napirend, ne aggódj, majd beáll (amikor mindkettő egyszerre kell, hogy odaérjen a suliba :wink: )

Réka :D
Jó, hogy jöttél, s Csongor is nagyon sokat változott ám :wink: Te is nagyon csini vagy!! :wink: Szurkolok az álom beteljesedéséhez, remélem, hogy ezzel is hozzájárulok a sikerhez :wink:
Állni már mi is nagyon szeretünk, egyszerm már kis segítséggel felállt Marci,de ezt még nem számítom :roll:

Megyek, mert holnap hosszú napunk lesz, de olvasni tuti, hogy jövök...mert nekem sincs már beszélgetőtársam, "csak" Ti!!!!!
Ezúton is köszönöm :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Amaryl!

Uhhh Neked most nagyon nehéz. Egyszerűen muszáj kimozdulnod, mert így meg fogsz őrülni.
Támogatom a többiek ötletét, elsősorban ki kéne moccanni egy picikét, nem szégyen pár órára "kiutálni" a gondolatból a manókat.
1-2 óra, heti 1x2x és csoda fog történni.
A párodat viszont nem értem. :cry:
Remélem még letudtok majd ülni és beszélgetni, mert a vége sajnos az lesz amiről beszéltél, ha ez így folytatódik.
És gyere sűrűbben a virtuális barátokhoz, így talán kicsit meg tudunk nyugtatni!
És ne haragudj, nem kioktatni szeretnélek.

Szilvi!

Ma megyek én is csőrös beszerző körútra. Majd meglátjuk, hogy válik be a csajnak, a lényeg, hogy szeretném elkülöníteni az ennivalót és az innivalót. :lol:

Kismok!

Igen az aminek olyan szép nagy ívelt szarva van! Egyébként a kb 1-2000-es állományt mára már asszem 30 000-ig felszaporították.
Úgyhogy jó úton haladnak az állaomány megmentéséért.

Tejjel készült tejberizst adsz????

Réka !

Aranyos a kisPipid!!!! :lol: Engem is érdekel a borostyán lánc, írnál róla?

Képzeljétek! Már látszik Dominak a fog fehéres része az ínyen keresztül, de még nem jött ki. Ez jelent valamit?
Amúgy még mindig hatalmas a pukli a szájában, nagyon fáj neki.
A dentinoxot meg mindig leszopogatja az ujjamról!!! :shock:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

nálunk bevált a borostyánlánc
mutatok kúszósat:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Csak ennyi....
Lányok, Sára ANYATEJes rizset evett!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Bocs', Kismok, hogy beleszóltam :oops: , de nekem ez nagyon nyilvánvaló. :D )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

:lol: :lol: :lol:
Hát, persze! Anyatejberizs!!!!!
:lol: Majd még jövök. :wink:

Kép
Kép
kismok

Cas, kismok és a többiek,
köszi a bíztatást, azért így is tök jó, hogy nem kell görcsölni a napirend betartásán. Így viszont nehezen tudok elindulni otthonról, de azért mindig megoldjuk.

Na, ma kipróbáltam, mi van ha nyersen botturmixolom a meggyet. Hát semmi jó, nem lehet pépesre turmixolni. Valszeg úgy lehet, ahogy írtad, Cas, hogy előbb kicsit megpárolom. De akkor is le kell előbb húzni a héját, meg ki kell magozni, nem? Az a legmunkásabb része.

KépKép
lili73

Anyatejberizs!!! :lol: (Én tápibarizst főztem sokáig Sebinek, az se rossz?! :lol:)

Lili
Ööööööö... én nem húzom le a meggy héját, csak kimagozom. :oops: Jó alaposan megmosom, és ennyi. Maga a héj annyira vékony, hogy nem okoz gondot. és a mosással remélem sikerül megtisztítanom is.

Szilvi
Jó volt a bababuli, Sebi nagyot játszott a cimbikkel. Csak sajnos a "szerelme" (2 évvel idősebb nagylány) éppen kiközösítőset játszott, és Sebi volt a szenvedő alanya. :( A kis lükém csak elkámpicsorodott, de az imádat töretlen! :lol: Férfiak?! :lol: (Hajjjaj, milyen anyós leszek én?! Meg tudtam volna fojtani a kiscsajt, amiért elszomorítja a fiamat?! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kismok
Hát akkor nemcsak nálunk van gond a folyadékmennyiséggel. :( Nálunk is kb. 8 deci, amit sikerül napi szinte belediktálni, ha inni csak pohárból kap (ebből 4 a tejci cumisüvegből!!!). :cry:
Víz?! Tényleg, még eszembe se jutott?! :oops: :oops: :oops:
Mondjuk Sebi se nagyon szerette, biztos én rontom el őket, mert főzöm nekik a citromfű teát pici szőlőcukorral, és azt szokták meg...

Kép
Kép
Kép
cas

Bocsi Kismok! Már azt hittem tejjel készíted... :oops: :oops:
Úgy látszik az agyam helyére ment a meleg.... :lol:

Nyafi!

Mi is tudunk ilyen csumpi szájat vágni! :lol:

Lili!

Én is nyersen adtam a meggyet, de én turmixgéppel és kicsi tápival nyomattam össze, így nem lett darabos a meggy.
Nekem sajna nincs botmixerem, az aprítóm motorját meg most égettem le.... :oops: nem bírta a krumplipürét.... :oops:
De kipróbálom ám a pároltat is.

Képzeljétek én ma már kaptam magyar barackot!!!
Na Domi ugyan még nem kap belőle, mert bolti, de hamarosan lesz a mama kertjében is.

Hétfőn műtik megint a Banditát, szorítsatok majd!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Tápitejberizs:Ezt hogy csináljátok?Vizbe főzitek meg a rizst,és tápival turmixoljátok?

Én is adtam meggyet,de én turmix után még pasziroztam a héja miatt.Ezek szerint a héját is megeheti???Bocsi a sok hülye kérdésért... :oops: :oops: :oops: :oops:

Réka:Csongor nagyon aranaos.Remélem sikerül a lakásvásárlás.

Amaryl:Ahogy a többiek is javasolták,tényleg próbáljatok meg egy kicsit kettesben lenni,elmenni valahova legalább egy hétvégére.Persze ha megoldható..

Ja és kint van a harmadik fogunk.Borzasztóan megszenvedtünk vele...

Kép

Kép
ancsa03

Pépesítés: ajaj, mit elpepecseltem vele én is anno. Akkor nem volt nekem sem botmixerem, a blenderbe pedig ekkora mennyiségeket beletenni kár és vétek lett volna... :roll:
Most okosabb leszek és már eleve nem fogok mindent annyira simára csinálni, hiszen már amúgyis nagyobb a kisasszony, mint Kriszta a hozzátápi kezdetén, és féléves korától már Krisztának is volt, amit csak villával törtem össze. Szerintem a meggy mehet simán hámozatlanul (bár ha amúgyis passzírozva van minek is kellene először lehámozni? :wink: ) annál is inkább , mert a babók itt már jó nagyok, maholnap már mindenki elmúlt féléves.
És a rost a kicsik gyomrának, székletének sem árt.

Úristen, Ancsa, Réka már tölti a 8 hónapot. :shock: :shock: :shock: Hogy eltelt az idő! :shock:

Mentem is.... :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa, igen, én így csináltam, megfőztem a rizset majd simán a tápiport hozzákevertem. Én is tettem hozzá ilyen-olyan párolt vagy nyers gyümölcsöt.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Pépesítés
CSilla a kezdeti fújolások után ma végre az első főzeléket nyelte, mint kacsa a nokedlit: meggyes krumpli! Kicsit félve adtam neki, kicsit intenzív lett az íze a sok meggy miatt, de alig győztem lapátolni, és óriási mennyiséget benyomott belőle! :)
A répát meg egye meg aki akarja... ?! :lol:
Szóval én már csak töröm neki villával a főttkrumplit, a meggyet leturmixolom, és azt is darabosan kapja. Délelőtt az almát-őszibarit is csak lereszelem almareszelőn. Úgyhogy már kezdi megszokni a darabos kaját...
na Sebi kitúr, majd jövök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tittina:Remélem minden jóra fordul nálatok. :D
Pici lányod hogy van,mekkora már?

Solymosy:Jó hallani felőletek.Kisfiad nagyon aranyos. :D

Képzeljétek apum felrakott bordűrt mutattam a Levinek,hogy mit csinált a papa,beraktam a kiságyba fektetve.Lementem a cumisüvegéért,mire visszamentem ült az ágy szélén és fogdosta a bordűrt.Nagyon édes volt.Olyan büszkék vagyunk rá.Még aznap este nagynénémék jöttek meglátogatni.Levi belekapaszkodott a pólója nyakába és felhúzta magát,mire jöttem be a teraszról ott állt.Bizonytalan még természetesen de nagyon tetszik neki a dolog.Mit művelnek rövid időn belül? :D
Azóta felakar állni a kádba,ha az apja kezét megfogja akkor felhúzza magát,és hangosan kacag.IMÁDOM!!!

Na megyek olvasok még egy kicsit.

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Képzeljétek apum felrakott bordűrt mutattam a Levinek,hogy mit csinált a papa,beraktam a kiságyba fektetve.Lementem a cumisüvegéért,mire visszamentem ült az ágy szélén és fogdosta a bordűrt.Nagyon édes volt.Olyan büszkék vagyunk rá.Még aznap este nagynénémék jöttek meglátogatni.Levi belekapaszkodott a pólója nyakába és felhúzta magát,mire jöttem be a teraszról ott állt.Bizonytalan még természetesen de nagyon tetszik neki a dolog.Mit művelnek rövid időn belül? :D
Azóta felakar állni a kádba,ha az apja kezét megfogja akkor felhúzza magát,és hangosan kacag.IMÁDOM!!!

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Edith,
mondjuk ebben igazad van, minek hámozom le, ha úgyis passzírozom? Mert nem gondolkodom :oops:

Cas,
kipróbálom én is a meggyes krumplit. Az olyan, mint mikor mi főtt marhát eszünk krumplival és meggymártással :wink: tök finom
Most már az enyémek is megeszik a nagyobb rostokat, kellett egy kis idő, míg megszokták, hogy nagyobb darabokat is le lehet nyelni.

Szilvi
gratula Levinek!

KépKép
lili73

Szisztok!

Nem jól fogalmaztam a múltkor; elnézést kérek mindenkitől.
Szval fizetnek az írek, csak MÉG eddig nem láttunk pénzt. Számlázási (35%-os adó miatt) gondok vannak. Mindegy, nem fárasztalak ezzel Benneteket.

Levinek gratula, milyen kis ügyeske Ő is. :)

Réka-babóca 8 hónapos. :shock: Hogy megy az idő. És már 3 foga van... Húúú.

Megint sokat tanulok tőletek hozzátápi témában. És irigykedek is nagyon: meggy, barack, stb. Nyami-nyami. Sajna itt horribilis összeg, és semmi íze. :(

Amaryl
Nagyon sajnálom, amin keresztülmész, borzasztó lehet. Kitartás! Jó tippeket adnak a Lányok, én sajna nem nagyon tudok újat mondani. Veled vagyunk! Gyere, ha tudsz - nekem is nagyon jól esik néha csak annyi is, hogy olvashatom a Többieket.

Szilvia
Irigy-irigy! :oops: Mentek haza, már biztos nagy az izgalom. Jó utat Nektek!

Na húzok aludni, jó éjt Mindenkinek!

Kép
tittina1982

Upsz, még egy képecske:

Kép kukucs

Kép
tittina1982

Uhhhh mennyi haja van Napsinak!
És boldog hófordulót a kis királylányotoknak!!!!

Edit!

Képzeld, Diminak ha egy kicsit darabos a kaja olyan öklendezést levág, hogy az csak na.
Olyan kis mimóza a lelkem. :D

Cas!

Meggyes krumpli? Csilla is tud élni!!!Nekünk is csak az effajta "főzelékek" jönnek be.
Sárgarépát meg a vaníliás tejpéppel nyomjuk.... :oops:

Szilvi!

Igen a marha meggymártással vagy parimártással...hm....nyami-nyami.

Csajok! Melyikőtök foglalkozott már a 90 napos diétával?????

Ohh és a lényeg:
Domi 67 cm és 7410 gramm (pedig annyit eszik hogy húúúúú)
Jelentem kibújt az első fogunk is!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nagyon szép kislány Napsi!!!Mikor jöttök haza? Szilvi! Jövő héten jöttök? Nem talcsizunk?

Kép
nyafi

Még egy dolog! Júli 18-tól 28-ig terjedően egy nap szeretnék babatalit rendezni ennek a topicnak! Ki melyik nap ér rá? Hétköznap lenne jó, mert akkor mindenki jobban ráér. Lányok akiknek nagyobb babója van, én ugyan társasházban lakok, de ilyen körbe ház, el van kerítve a kertje és két játszótér is van a zárt kertben, szerintem simán el lennének a nagyobb kölkök is. Na nincs kedvetek egyik nap átjönni?

Kép
nyafi

Nyafi!

Én boldogan!Hol lenne helyileg?(Rákospalotán belül)
Nekem csak egy kérésem van, ha hétfő lenne, akkor lehetne délután?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi
Nagyon ügyes Levi!!! :)

Lili
Hát persze, az elején Csilla is csak a totál turmixolt dolgokat ette meg, de aztán apránként áttértünk a darabosabb cuccokra. :)
De alkat dolga, vannak gyerekek, akik egész sokáig nem fogadják el a darabos dolgokat!

Titti
Hú, tényleg, nálatok a zöldség-gyümölcs kérdés nem olyan triviális! :shock: Ott mivel kezdik táplálni a babákat? És ők maguk miket esznek???
Napsi egyre gyönyörűbb, az a csókos szájacska, azok a szemek, és az a vagány punkos frizkó - lestoppolhatom Sebinek?! :wink:

Krisz
Gratula a fogacskához! :)

Nyafi
Mi mennénk szívesen! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!

Benéztem egy kicsit... :)

Kriszta, nagy-nagy gratula Dominak az első fogacskához!!! :D És a méreteihez is! Mi is nemsokára méretkezünk. 1 hét és 1 nap múlva féléves lesz az én csajszim is!!! :D
Hús és meggymártás? :shock: :? :? :? :? :oops: Borónak el tudom képzelni, de magunknak nem. :? :lol:

Nyafi és mindenki: irigyelek a talik miatt. :P :oops: De azért jó lenne, ha tudnátok minél többen találkozni! :) Én drukkolok, hogy találjatok jó időpontot és az időjárás is kedvezzen. :)

Titti, akkor még egyszer boldog hófordulót Napsinak! :D (Nem tudom, miért emlékeztem, hoyg 24-én született. És mivel nem írtál, nem láttam pontosan, mikor is van. ) Sajnálom, hogy most ilyen rossz időszakotok van, remélem, azért összejön a hazautazás. :)

Kriszta én "foglalkozom" :P a 90 napossal. :D Bár én a magam ínyére módosítottam, úgy is működik. Már az 56. napnál tartok és ma épp gyümölcsnapom :roll: van. Igaz, hoyg most, a második hónapban kilóra nem sokat fogytam, tulajdonképpen már jó két-három hete stagnál a súlyom, de vékonyodtam. Látom és érzem is. :D Összesen eddig vagy 6 kilót fogytam. De még hátravan több, mint egy hónap és hátha lemegy még pár kiló. Bár utána is úgy tervezem, hogy nagyjából szétválasztom a dolgokat (persze nem mindig és nem 100%-osan), és így hátha még utána is fogok fogyni. VAgy legalább tartani az elért súlyt. Azért még jó 6-7 kiló fölösleg van rajtam, így a régi ruháim nagyrészét még mindig nem tudom használni. :roll: :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hú Edit!

Köszike az infót. Én úgy tervezem, hogy megcsinálom a Steinberger féle méregtelenítést és után aelkezdem 0 90 napos diétát.
Tudod, nagyon nehéz elfogadnom, hogy milyen alakom lett.
Nekem a fiam után, a teherbeesés előtt is baromi jó alakom volt.
Vékony derék, feszes cicik, cellulitisz mentes combok és fenék.
Mostmeg....csirke sonkák cellulitisszel, párnák a derekamon, dohányzacskós cicik.
Ebben a nagy melegben is hosszú nadrágba járok és még babaúszáson sem nézek a tükörbe.
Tudom, önző egoista hiú dög vagyok, de az oroszlánok már csak ilyenek.
Tök ciki volt tegnap is, találkoztam egy régi barátnőmmel aki kozmetikus.
És teljesen jóindulatból mondta, hogy mikor megyek hozzá, van egy tökjó tekercseléses fogyasztása.
Régen elég volt lazábban ennem 3-4 napig és lerepült egy csomó kiló.
Ma meg napi 2x eszek, megválogatom, hogy mit és stagnálok a 64 kilón.
Az 54 helyett.

Nagyon nehéz egyébként a diéta? És mik a tapasztalatok, mennyire érvényesül mondjuk ismerőseid körébe a jojo elv?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta, az a tekercseléses fogyasztás vagy másnéven fóliázás nagyon jó és tényleg hatásos technika. Sógornőm csinálta tavaly. Tíz "kezelésen" vett részt és jóópár centit vékonyodott mindene. Mondta nekem is, hoyg csinálnom kellene a diéta mellett, mert akkor a bőröm is regenerálódna, de az a helyzet, hyog egyszerűen nem tudom rászánni a pénzt. Először mert nincs :roll: (értelemszerűen: annyi amennyi kéne) , ami van meg sajnálom erre adni. :roll: Ez van.

Hát én a 60 kilómmal a terhesség előtt sem voltam nádszálkarcsú, annál is inkább, hogy csak pár centivel vagyok több, mint 160 (nem tudom pontosan, milyen magas vagyok), de azért nem panaszkodhattam. Csinos voltam, jól éreztem magam a bőrömben és a férjemnek is tetszettem. (Bár most, hoyg kezdenek a párnácskáim eltünedezni, már megint látom az elismerő pillantásait, mégha nem is monjda ki, hoyg elégedett(ebb :P )
Én azért bízom benne, hoyg hosszú távra is visszafogyok. Hiába, nekem a két terhesség közötti rövid időszak sem igazán kedvezett a feszes bőr visszaszerzéséhez. :roll:

Nincs tapasztalatom a 90 napossal olyan szempontból, hogy mi lesz utána. Én tavaly csináltam, vissza is fogytam vele, de még be sem fejeztem és kiderült, hoyg Boró ott van a pocakomban. Úgyhogy nem tudom, hoyg híztam volna-e vagy sem, ha nem esek teherbe.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, még annyit, hogy nekem ez a diéta vált be legjobban, mert ezt be tudom építeni a hétköznapjainkba. Általában tudom főzni a megszokott kajáinkat, esetleg minimális módosítással, illetve a férjemnek is csak ritkán kell főznöm valami teljesen mást. Pl. ma főzök neki, természetesen, mert én gyümit eszem, neki viszont túrós puliszkát gyártok ebédre. :D

Más diétákkal az a tapasztalatom, hogy valóban többet hízol vissza utána, mint amennyi lement, mert általában a koplaláson alapulnak. :roll: Én azért nem szeretem őket, mert mindig megmondják, hoyg ma egy szelet sonkát, fél főtt tojást és egy csík salátát ehetsz. :roll: Persze, sarkítottam most :lol: , de valahoyg így működnek. Nekem ezek a típusóak nem jönnek be. És természetesen, pár nap, de akár két-három hét alatt, ha logikusan belegondolsz, nem lehet tartós eredményt elérni. Igen, ha van egy esemény, bele akarsz férni vagy csak jobban szeretnéd érezni magad egy ruhában, akkor van értelme egy pl. 5 napos fogyinak, de amúgy nem hiszem, hoyg hatásosak.

Na, mentem, mert vagy 3 adag ruhát össze kell hajtogatnom. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Pár fotót mégiscsak felteszek még... :oops: :oops: :oops:
Tegnap így szórakoztatták egymást a csajok. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat Csongor nevében is :D !

Meggy téma
Tegnap kapott Csongor is először, de én pároltam és paszíroztam. Adtam volna nyersen is, de a héját még én sem mertem adni. Nekünk nincs még fogunk egyáltalán, azért lassan-lassan próbáljam az ici-picit darabosat is? Vagy annak azért nem nagyon van köze hozzá, hiszen úgyis ici-pici fogak még?

Nyaklánc
http://www.borostyanlanc.hu/
Itt mindent megtaláltok róla, akit érdekel. 3200 Ft volt és 350 a postaköltség azt hiszem. Elutaltam a pénzt és két nap múlva itt volt. Nekünk nagyon bevált, mert azóta napközben is nyugodtabb a fogacskákkal és éjszaka is. Persze rág most is, de nem látom rajta azt az ingerült, néha aggresszív bele-bele harapást a vállamba, tárgyakba mint azelőtt. Most csak szimplán igénye van rá hogy mindent rágjon, de érezhetően nem szenved tőle annyira. Én Schüssler sót is adok neki. Nem tudom mennyire ismeritek, de ez eggy ásványi só és igazából (és nem véletlenül) csak homeopátiás gyógyszertárak némeikében lehet kapni. Én a terhesség alatt is szedtem. 12 féle fő ásványi anyag van. Nem akarok hosszabban írni, akit érdekel küldök linket.

Domi első fogához gratulálunk és Réka baba (óriás 8 hóanpos Réka baba :!: 3. fogacskájához is)!

Titti
Napsi nagyon édi azokkal a szép szájakkal és nem semmi haja van. Boldog hófordulót Nektek is!

Szilvi72
Nektek jó utat!

Szilvi12
Nem semmi a kis lurkó, akkor mostmár vigyázni kell tényleg vele, mikor milyen mutatványra készül, ha nem figyeltek oda :)

Edit
Annyira jó nézni amikor két gyerek játszik. Amikor itt van Csongor unokatestvére, akkor annyira máshogy néz rá, mint akármelyik felnőttre és állandóan mosolyog neki. Ha Dorina örültködik neki, akkor pedig hangosan kacarászik mindig. Nekem néha a kreatívitásom legcsúcsát kell elérnem hogy ugyanígy kacarásszon (persz néha elég egy-egy ismételt mondat is :) , néha foglama sincs az embernek min is nevetnek annyit :lol: ).
Annyira más egy testvérrel. Nagyon sok tetkintetben nehezebb, de sok tekintetben egy varázsa van és ha rövid ideig is, de egy másik gyermek egészen máshogy köti le az ilyen csöppségeket és olyan hatások is érik, amit most pl. Csongor csak ritkán. Persze valahol el kell kezdeni... Elsőnek mindig kell lennie...

Most megyek dolgozni,
Puszi,
Réka

ui.: bocsi az elírásokért, de tényleg sietnem kell, mert határidős a munkám és ki kell használnom amíg Csongor alszik

Kép
solymosy

Edit!

És a lényeg: én szeretek enni, gondolom Te is, hisz aki ilyen jókat főz szereti is megkóstolni.
Ismerősöm véleménye szerint : az a jó benne szerinte, hogy nem éhezik mellette és tényleg semmit sem tilos enni, csak el vannak különítve egymástól.

Annyira jó nézni, hogy Kriszta és Boró ilyen szépen elvannak. Az a telpofis kacaj meg imádnivaló!!!

Én ma lecsót főzök. Kolbászosan, tojással, pörccel. :lol:

Réka!

Hajrá munka!! :lol: De csak mértékkel.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Még egy, de szerintem fontos.

A nyaklánc akkor hat ha folyamatosan viseli a gyermek. Nálunk éjjel-nappal rajta van és napi egyszer megtisztítom. Lemosom vízben és Reiki energiával megtisztítom (ez szubjektív ki hisze benne én abszolút). Mivel a fájdalom is egy energia, így a láncról is érdemes ezeket leszedni, ha kicsit hiszel benne, de nem vagy Reikis, akkor sincs azért akkora gond. A víz alatti mosás alatt, el kell képzelni, hogy minden rossz és fájdalmas érzés lejön róla.
A lánc különleges kiképzésű és minden szem között egy-egy csomó van, így ha véletlenül elszakad, akkor csak az az egy szem gurul ki belőle. Ha véletlenül lenyeli sem történik semmi, mert ez egy teljesen természetes anyag (fagyanta) és semmi baja nem lesz tőle. Persze nagy már egyedül jövő-menő babákra rakni nem lehet, mert könnyen beakad vele valahova, de ilyen pindurik még igazán észre sem veszik. A hosszúság pont akkor hogy igazán, ha nem adom a kezébe amikor nincs rajta, akkor el sem éri, pontosabban eléri, de észre sem veszi, hogy ott van, így nem is huzogálja magáról.

Na, most már tényleg dolgozom tovább...

Kép
solymosy

Ez egy értelmetlen mondat lett:

"A hosszúság pont akkor hogy igazán, ha nem adom a kezébe amikor nincs rajta, akkor el sem éri, pontosabban eléri, de észre sem veszi, hogy ott van, így nem is huzogálja magáról.
"
újra

"A hosszúság pont akkora, hogy ha nem nem adom a kezébe amikor nincs rajta, akkor el sem éri a nyakán, pontosabban eléri, de észre sem veszi, hogy ott van, így nem is huzogálja magáról. "

Kép
solymosy

Kriszta, azért lehet éhezni, ha nagyon pontosan be akarod tartani, sőt, a gyümölcsnap is rázós tud lenni, főleg az elején, de bele lehet jönni. :)
Én nem éhezek, mert addig eszem, míg jóllakom. :D :oops: De ha éhezel sokkal inkább elcsábulsz. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas,
zseni vagy! Megpároltam kicsit a meggyet héjastul, majd lével együtt botmixeltem, belekevertem egy kis Sinlacot sűrítőnek (nincs itthon krumpli), és valami isteni lett. Nekem nagyon tetszik és ízlik, most fogom adni Barninak, csak várom, hogy kihűljön, kíváncsi vagyok :P

KépKép
lili73

Solymosi,
sztem darabosat ne adjál, de ha mondjuk villával összetörsz valamit, meg lehet próbálni a pici puha rostokat adni. Pl. én mikor kemény almát reszelek, van hogy nagyobb csíkokban reszelődik le, pedig üvegreszelővel csinálom. Mégis lenyelik. Annak a oár első fognak nem nagyon van köze a rágáshoz még gondolom :D

KépKép
lili73

Lányok,
ha olyan helyre megyünk vendégségbe, ahol légkondi van, kérjem meg, hogy előtte fél órával zárják el vagy vegyék vissza kicsit? Nem árt a gyerekeknek? Vagy elég, ha jól felöltöztetem őket? Mondjuk 26 fokra van állítva, de kint akkor is több fokkal melegebb van...

KépKép
lili73

Sziasztok!

Cas :D
hát nagyon felbuzdultam a meggyes krumplin én is, csináltam egy szép adagot, gondolva, Sára biztos szeretni fogja, de rendesen besültem vele. 8) A múltkor a meggyet vagy almával, vagy barackkal adtam, úgy nem volt olyan vészesen savanyú, de így nagyon az lett. Sári olyanokat öklendezett tőle..., meg utána még vagy 5 percig köpködte a nyálát... :lol: :P Tettél még bele vmit? Milyen arányban adtad?

Cukkinit adott már vmelyikőtök? Sztem a jövő héten megpróbáljuk, mert úgy néz ki, Sára inkább zöldséges. Olyan jóízűen mint a krumpli-répát még semmit sem evett.

Ha az aktuális kaja nem jött be egyáltalán, akkor egyszerűen adtok neki tejet, vagy készítetek vmi mást? Most én ezen gondolkodom: a meggy-krumpli sajnos diszkriminálva lett, de most főzzek gyorsan répát?
Ti mikor kezdtétek a 2. pempős étkezést? Amikor már 1 kajára sokat evett a baba? Én úgy terveztem, a 8. hónaptól megpróbálok neki 2x adni, de nem haladunk vmi rohamléptekben, már ami a mennyiséget illeti.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok
Elküldöm a címünket annak, akit érdekel.
Egyezzetek meg a napban!!!
Sztem. jó a hétfő is Kb du hánytól?

Kép
nyafi

Nekem jó a hétfő is kb 14-től. Előtte babaúszunk, azért lenne jó kora délutántól.
Kérlek, úgy variáljátok az időpontokat, hogy Örkényből 1 óra az út Budapestre a IX kerületig. Utána navigációval megyek, de tök ciki, mert a múltkor azzal is eltévedtem. :shock: :shock:

Ne tudjátok meg mit kaptam a páromtól... :D :D

Meggy: nekünk olyan savanyún ahogy van, totál bejött. A fene se igazodik ki a lányom ízlésén.

Ma főztem nagy adagokat és lefagyasztom.

Sárgarépa-rizs-alma

Őszibarack (szomszéd fájáról)-rizs

Cukkini: próbálható már, hétfőn kifosztom nagyanyám kertjét.
De még adható: tök, pattiszon, padlizsán hátha valameliyk bejön.

Kismok,

Én már rég adok másodikat is. Délelőtt gyümi, kora délután valami zöldséges trutty.Márha megeszi. Ha nem, akkor nem erőltetem, keverek tápit.

Nyafi!
Elraktároztam, iwiwen megjelöltelek, ha nem baj.

Kép

Kép

Kép

dominika1

kismok,
én is már a kezdetektől 2X adom a pépet.

KépKép
lili73

Mi is kétszer eszünk szilárdat: délelőtt gyümölcsös gabonapép, délután főzi. Ha valamelyik nem jön be, akkor vagy tápi, vagy bontok gyorsan egy bébiételt, a saját gyártmány meg sajna kuka.
(A meggybe tettem egy kis szőlőcukrot!!! Natúr krumpli natúr meggyel nem ízlett, az tényleg nagyon savanyúúúúúú! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

lili73
A darabosat úgy értettem, hogy villával nyokodva vagy almareszelőn lereszelve. Én még mindent nagyon pépesítek. Talán kezdhetném kicsit darabosabra hagyni?

Nyafi
Nagyon jó lenne menni, de mivel nincs jogsim, így eléggé a Férjemre vagyunk utalva. Küld el a címed kérlek és akkor majd meglátom, hogy innen mennyi idő odajutni autóval (vagy esetleg kisebb távolságot gyalog) és talán tudunk mi is menni. Addig bele sem szólok az időpontba.

Kismok
Én kb. 1 hónapig csak egyszer adtam kanalasat (az főzi volt) és csak utána tértünk át a másodikra is. Nem akarta Csongor, a tejci kellett neki érezhetően és hát nem is erőltettem.
Nálunk érdekes mert az elején adtam almalevet bevezetésként, de elég hamar kipróbáltuk a zöldségeket. Nekem nagy szerencsém van a fiúval, mert eddig bármit tettem elé megette. Nem volt még olyan zöldség amit nem evett volna meg. Van amiből többet, van amiből kevesebbet, de kb. 100 grammot akkor is eszik, ha nem a kedvencek közé tartozik. Van olyan főzelék amit nekem kell abbahagyatni vele, mert még enne, de nem merek többet adni (sütőtök krumplival). Ezekből simán bevág egy egész üvegnyit, mivel ilyet nem tudok neki főzni, mert nincs még sütőtök.

Nálunk dél körül van a főzelék és du. a gyümölcs általában sinlac-kal dúsítva. Van valami oka hogy többen is de. adjátok a gyümit és utána a főzeléket? Esetleg emésztés, éjszakai nyugodtabb alvás? Vagy csak megszokás?

Nagyon küzdünk a lakáskérdéssel, mert kevés pénzből akkorát venni amekkora nekünk kellene, szinte lehetetlen.
Leírom a paramétereket és ha esetleg valaki tud egy eladót, kérlek szóljatok.

Méret:
min. nappali + 2 szoba, de ideális lenne a + 3 szoba vagy ha + 2 szoba, akkor a nappali kicsit nagyobb méret - pl. nem 15 nm (ezek lehetnek akár félszobák is, de a Férjem munkája és a gyerek miatt nagyon jó lenne ilyen felosztás)
Ár: 14.000.000 Ft-ig (tudom ez már egy túlzott kérés, legalább is ahogy a hírdetéseket nézzük)
Anyaga: lehetőleg tégla, mert panelből még talán kapnánk ekkorát, de sajnos annak a távhőjét kifizetni horribilis, legalább is ezeket az infókat kaptuk (sajnos a panelprogramos lakásokban sem sokkal kevesebb)
Elhelyezkedés: tök mindegy csak legyen, persze Budapest vagy nagyon közeli vonzáskörzet (itt azt értem, hogy pl. Szigetszentmiklós még jó, de hát ez tényleg egy köpésre van Csepeltől, ami már Budapest).

Köszi,
Jó éjt,

Réka

Kép
solymosy

Solymosi,
nem merek tanácsokat adni. Nálunk először úgy volt, hogy ha nagyobb darab került Aliz szájába, nem nyelte le, kitolta. Egy idő után megszokta, és most már le tudja nyelni. De ha bizonytalan vagy, akkor még pépesítsd Csonginak, végülis picike még.

Délelőtti gyümi: nem tudom, miért alakult így nálunk, talán mert úgy éreztem tízóraira még korán van valami vaskosabb kajára. De valszeg tök mindegy.

KépKép
lili73

Lányok,
senki nem tud valami okosat mondani légkondi ügyben? Megkérjem, hogy kapcsolják ki, ha megyünk a babákkal?

KépKép
lili73

Sziasztok!

Kriszta:Gratula az első fogacskához!!!!!!!!!!

Edit:Nagyon aranyosak a lányok igy eggyütt.jó,hogy ilyen jól eljátszanak eggyütt...

Diéta:Én jelenleg 6 kg-nál tartok.2,5 hónap alatt...

Nyafi:Én is megpróbálok,de nekem is apa függő a dolog.Illetve mennem kell jövő héten diabetológiára,és nem tudom kire hagyni Rékát,tehát kengurúval viszem magammal.Meglátjuk,hogy hogy birja az utat.Ha jól akkor megyünk mi is..

Viszont nálunk tegnap über szar nap volt.nem volt hajlandó enni semmit.Se tápit,se kanalasat.Bár mióta jön a fölső két foga,semmilyen szerkezetet nem lehet a szájába adni.A kettőből az egyik fog kijött.De az a baj,hogy a folyadékot se issza.minimálisat pohárból,de annak is a fele a nyakába megy.Teljesen kiborultam.ma egy fokkal jobb a helyzet.......

Viszont képes az alsó két fogát,és a felső egy(még csak a hegye van kint)csikorgatni....

Na de kérem!!!!!!!!Ilyet tudunk csinálni.......
Kép
Kép
Kép
Kép

Na megyek nagytakaritani...
Meg főzőcskézni...

Kép

Kép
ancsa03

Jó reggelt! :)

Réka, átszámoltam ezt az összeget lejbe és kiderült, hoyg itt is csak épp, hogy meg lehet ennyiből venni egy akkorácska házat, amekkorát szeretnétek. Ellenben egy könnyűszerkezetest (vagy hogy hívják) olyat, amit fából húznak fel, azt hiszem, sokkal olcsóbban megcsinálnak a székelyföldi cégek. Elég sok ilyen faházépítő cég működik errefelé, de én szakmai dolgokkal nem tudok szolgálni, mert nem értek hozzájuk. Kívánom mindenesetre, hogy találjatok lakást, hogy tényleg igazi kis család lehessetek. :)

Azért az elsőgyerekségnek is vannak szép oldalai. :wink: Míg a második gyereknek van testvérkéje, aki szórakoztathatja, (de püfölheti is - annál edzettebb lesz :P ) addig az első gyerek a szülők osztatlan figyelmének örülhet. Egyáltalán nem arról van szó, hogy a másodikat kevésbbé szeretik, de egyszerűen már nem jut annyi idejük a második babára, mint annak idején az ilyenkoró elsőre. Biztos minden második gyerekes anyuka megerősít ebben. Lehet, hoyg akinek nagyobb az első gyereke (Kriszta, Viki - mert SZilvit már nem számolom, mert Kristófja már kész felnőttként viselkedik Marcusszal :D) már megint másképp éli meg a mostani kisbabázást, több ideje jut a kicsire, de nálunk (és gondolom, Cas-nál, Kismoknál, Geméknél) még nagyon szükséges odafigyelni a nagyra (is). Sőt. Mindazonáltal szerintem van egy egyensúly a dologban, mert egyik nem kapja meg ezt vagy azt, de bőven jut neki ebből vagy abból. Szóval, az arany középút. NAgyon remélem, hogy sikerül lakást találnotok és utána már nagyon-nagyon fogtok vágyni egy kistestvérre. :D :D :D

Apropó kistestvér. Lányok, akiknek már van két gyerekük vagy akik nemsokára tervezitek a kisebbiket a nagy(ok) mellé. Ajánlom figyelmetekbe BARTOS ERIKA : ANNA és PETI című sorozatát (illetve az Anna, Peti és Gergő - ket is). Nemrég hozattam el Magyarországról kettőt (Kistestvér érkezik és Irány az óvoda), hát ne tudjátok meg, mennyire élvezi Kriszta! CSak azt sajnálom, hoyg nem pár hónappal ezelőtt kerültek hozzánk, hogy "élesben" történjen velünk is minden, mint Annáéknál. :D Hétköznapi történetek, amik bárkivel megtörténhetnek. A múltkori közös palacsintasütés ötlete is onnan jött. :D A neten utána lehet nézni, sőt rendelni is lehet. Annyi pénzért abszolút nem drága. :)

Réka, úgy emlékszem, hogy eleinte én is délelőtt adtam Krisztának a gyümit, majd du. a főzeléket. Talán valami olyasmit olvastam, hoyg azért ajánlatos így, hoyg a du. megevett gyümölcs nehogy hasfájást okozzon estére-éjszakára a babának, de már nem vagyok biztos benne. Szerintem semmi baj, ha te fordítva csinálod. Csongor ezek szerint már így szokta meg a dolgokat és biztos semmi problémát nem okoz neki a délutáni gyümölcs.
Én is azon gondolkodtam, hoyg majd hogyan csináljam, de azt hiszem, a kezdeti kóstoltatások után (2-3 bevezetett gyümölcs, zöldség után) már adok ilyet is olyat is egy nap. Mindenhol azt olvasom, hoyg a félévesen elkezdett hozzátápival picit gyorsabban lehet haladni, mint amikor korábban kezdi az ember, mert már nagyobbak, ügyesebbek a babák. No, majd kiderül. :D

Még mindig Rékának :D : Természetesen, az első fogaknak semmi közük sincs a rágáshoz. A RÁGÓK kibújása után tudnak rágni velük. Vannak babák, akiknek nagyon késön jön i az első foguk, mégsem okoz gondot a darabosabb (pl. csak villával összetört) étel vagy a kezébe nyomott kiflicsücsök (na, ez már csk 8-9 hónaptól arra, ha nincs allergia) stb. Én sokáig úgy csináltam, mint Cas, hoyg pl. a krumplit csak villával törtem, a többi akármit passzíroztam vagy reszeltem és úgy adtam. A rizset is csak az elejlén pépesítettem egészen, utána már csak úgy hagytam, ahogy megfőtt.

Cseresznye: képzeljétek, végül szerdán sikerült ismét elmenni sógorékhoz és kimentünk megint az ismerős kertjébe cseresznyét szedni. Most a férjem is jött, így sikerült szedni vagy 5-6 kilót, amiből a szép fekete, ép szemeket ismét lefagyasztottam. Így akkor már lesz télire egy kis "hashajtó" az alma, banán, rizs mellé. :D Ezek nagyon megfogták mindig Krisztának a gyomrát (sőt, még ma is - banánt csak úgy ehetek, hogy ő ne lássa, max 1-2 falatot kap), kíváncsi vagyok Borónak milyen gyomra lesz. :roll: :lol:

Kriszta, látogass el az Életmód címszóhoz a 2008 tavaszi 90 napos fogyis topikba. Hátha megjön a kedved neked is. Mármint minél hamarabb. :wink: Tegnap elfelejtettem erről írni neked. :) :oops:

Padlizsán: annyira savas, hogy a férjem, aki imádta régebb a padlizsánkrémet és képes volt egyedül eltűnteni egy adagot, sokszor meg sem kóstolja, úgy bántja a gyomrát. Szerintem az ilyen pár hónapos babáknak még nagyon korai adni belőle. Ugyanúgy többen említettétek még a zöldborsót, zöldbabot is már mostantól. Talán ezekkel is még lehet egy keveset várni, nehogy puffadást, hasfájást okozzanak. Az anyatejes babáknál, lehet, hoyg nem gond, mivel már biztos "találkoztak" ezekkel a "zöldségekkel" :D de a tápis babáknál nehogy problémát okozzon. Lehet, hoyg én aggódom mégis túl ezeket? :lol:
De pl. én már szinte a kezdetektől (na jó, amikor már 2-3 dolgot is összekutyultam Krisztának, köztük a husit is) tettem a főzibe PÁROLT hagymát és fokhagymát is. Iszonyat finom lett ezektől az amúgy már unalmas főzi. :) És én még előszeretettel tettem az ételekbe friss zöldfűszereket: petrezselyemzöldet pl, amiben rengeteg a C-vitamin. Krisztának sem tudtam olyan kutyulékot adni :roll: :oops: amit ne evett volna meg. :D No, válogat most, ne féljetek. tegnap is szinte csak gyümölcsön élt. Egy pici vajas kenyeret evett még és egy kis müzlit joghurttal. Főtt kaja? Mostanában megint pfujj. :roll:

Na, azt hiszem, egyelőre adtam nektek jócskán olvasnivalót. :oops: :oops: :P
Szép hétvégét mindenkinek! Az én párom ma ismét zenél. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Lili,

Mi sok olyan helyre jarunk, ahol megy a legkondi, pl. bevasarlokban is megy. Az elozo lakasunkban is volt es az ujba is megcsinaltatjuk (kabelek mar be vannak vezetve csak a kulteri egyseget meg nem lehet feltenni, mert meg nem kaptuk meg a hasznalatbaveteli engedelyt).
Szerintem attol fugg, milyen meleg lesz es mekkora a hely.
Pl. sok olyan helyen voltam hogy veszett meleg volt, ment egy legkondi, de olyan nagy volt a hely, hogy semmit nem lehetett erezni belole, volt kb. 33 fok es mindenkirol szakadt a viz.
En ugy csinalom, hogy ahol megy, megnezem hova fujja, es altalaban nem ulunk ala, ill. a kozelebe. Altalaban ez eleg, mert a legkondi konkret helyre fuj. De azert mindig van nalam kissapka+zokni, (ha mezitlab van es sapka nelkul) amit a babara lehet adni, ha ugy erzem huvosebb lenne, mint amit mexokott.
En plusz ruhat ilyenkor se adok ra.

Most ennyi, de meg jovok.
_jáde_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?