Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dojika!

Igen megyek. Ha módomban áll, akkor a 16:00 órásra mennék, de lehet, hogy a munka végett nem jön össze.

Te hány órára mennél?

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Kicsit jobban vagyok, és most még viccelõdni is van kedvem. Lehet, hogy a reggeli rosszullét kicsit pszichés is volt, hogy hogy fogom bírni a metrót a munkahelyet. Remélem! És azt is remélem hogy jót fog tenni a további itthoni pihizés is.

Szurkoljatok hogy én is a 15 héten érezzem a magzatmozgást, az már csak két és fél hét és akkor addigra jól leszek!

Figyeljetek nekem tegnap a családtervezési intézetben (ahol szintén közölték, hogy milyen rosszul nézek ki) azt mondta egy védõnõ, hogy még nem ajánlott a torna amíg rosszul vagyok, meg azt is mondta, hogy a tornához a nõgyógyász javaslata kell, igaz ez?

Más. Van köztetek pénzügyes? A TGYÁS és a GYED megállapításánál mit vesznek alapul? Nekem mondjuk június 2-án születik a babám, akkor a 2002 június és 2001 júniusa között átlag fizetésem, vagy a 2002 jan 1-tõl 2002 június 2-ig kifizetett összeget. És a kifizetett bruttó bért veszik figyelembe (pl. táppénz) vagy a rendes bejelntett bruttó összeget? aki tudja magyarázza el nekem!

Tünde négykor is van torna, ez jó hír, ha végre valahára jól leszek tuti veletek tartok!

Még egy kérdés van v.ki aki már az eleján is kûzdött a savval? Arra szedtetek v.mit? Az csak rosszabb lesz, vagy szerencsés esetben az is elmúlik?

Norci
Norci

Kedves Kata!
A délpesti kórház:
Jahn Ferenc Délpesti Kórház-Rendelõintézet
1204 Budapest, Köves út 2-4.
Tel.: 284-7610

Norci,
remélem én is, hogy nemsokára jobban leszel. Szerintem jobb, hogy otthon maradsz. Pihenj sokat, ha teheted, és tudsz aludj rövidkéket délután is. Ezt már én is hallottam, hogy jobb mellõzni a mozgást, fõleg, ha annyira rosszul érzed magad, mint te (a barátnõmnek is ezt tanácsolták).
A savra jó és nyugodtan lehet szedni a Rennie tablettát, gyógyszertárban kapható, de természetesebb dolgokkal is próbálkozhatsz mint a: mandula, mogyoró, tej stb. Szerintem keress rá jobb oldalon a Keresõben, mert korábban már nagyon sokmindent összeszedtek a lányok.
Jobbulást kívánok
Ágci (39+3 vége)
Ágci

Sziasztok!

Norci!
Eddig nem szóltam hozzá a rosszulléteidhez, mert sokan bíztattak, de látom, hogy nem sokat javult a helyzeted. Kép
Én is azon kevesek közé tartozom, aki bizony nagyon rosszul volt az elsõ idõszakban, többször le kellett szállnom buszról, metróról, mert a reggeli visszaköszönt. És igen, szerintem is van benne valami pszichés dolog, mert én is minden reggel úgy indultam el otthonról, hogy csak érjek be valahogy, ússzam meg. És érdekes módon, mikor nem kellett korán kelni, nem kellett menni sehová, akkor nem is hánytam. Amúgy két hónapon keresztül minden reggel 2x sikerült! Tényleg nagyon vacak érzés, én õszintén szólva sokat sírtam emiatt, mert hát ez a hányás dolog korábban is nagyon megviselt. Átalakult a "nõi táska" tartalma is, min. 2 zacskó, keksz, ropi, rágó, cukorka stb... Az utolsó pillanatig kísérleteztem, hogy mivel kerülhetem el. Aztán a 15-16. héten, amikor Olaszországban nyaraltunk, semmi nem volt. Mindent meg tudtam enni, abszolút nem voltam rosszul. Mikor hazajöttünk és újra elkezdtem dolgozni, ott folytattam, ahol abbahagytam. De szépen lassan lecsökkent heti 2-3 alkalomra, aztán a 20. hétre teljesen elmúlott. A babát már a 18. héten éreztem mozogni, de akkor még volt néhány gyenge pillanatom.
Az igazat megvallva, tökéletes azóta sem lett a helyzet, mert a reggeli fogmosás még mindig nehezen megy. Szerintem, ha elhagynám magam, megint visszaköszönne a reggeli.
Egyetlen dolgot tudok még hozzátenni ahhoz, hogy tarts ki, hogy ha a babád megszületik, minden kínlódásért kárpótolni fog!
Szerintem az én esetem sem volt egyszerû, de én akkor is vállalom a következõt is, ha megint meg kell küzdenem a rosszullétekkel.
Fel a fejjel! Kép

Bocsi, hogy ilyen hosszû lettem, remélem tudtam egy kis bátorítást adni!

Pussz,
Zafi (34)
zafi (zafi)

Sziasztok!
Holnaptól újra Veletek napközben is. A dokibácsim egy kis pihit javasolt, mert estére nincs erö bennem. Pedig ülömunkát végzek. Végül is nem bánom, tényleg borzasztó fáradtan érzem magam estére. Persze lehet, hogy ez már a korral jár KépKépKép

Képzeljétek, ma voltunk Debrecenben a 12 hetes célzott UH-on. Minden rendben, olyan édi volt, ahogy hadonászott a kis kezecskéivel KépKépKép
Az UH szerint 6 nappal idösebb, de nem javítom még magam, majd csak ha a következön is ezt látják. Persze visszagondolva tényleg hamarabb elmúltak azok a bizonyos rosszullétek amivel a büvös 12. hét jár.

Norci!
Nem is tudom mit mondjak. Annyira együtt érzek Veled és sajnálom, hogy még mindig rosszul vagy. Látod nálam bejött a 12. hét még a múlt hét elején. Én nem tartom jó ötletnek, hogy dolgozol. Tudom eltereli a figyelmed, de otthon akkor dülhetsz le, amikor akarsz. Munka helyett inkább maradj otthon, söt ha az állapotod engedi sétálj nagyokat. Én újabban nem kocsival járok a lányomért az oviba, hanem gyalog. Kb. 20 perc így az odaút, vissza szintén sétálunk, és állítom Neked, hogy nem elfáradok, hanem felfrissülök töle, bármilyen hideg van kint.
Mégvalami: nyugodtan panaszkodj, beszéld ki magadból. Én azt hiszem, hogy senki idegeire nem fogsz itt menni. Itt mindenkinek van valami nyügje, amit borzasztó jól esik elmondani valakinek. Sokszor nem is azért mert segíteni tudnak, hanem jól esik az együttérzö szó. Talán azt hiszed, hogy otthon már unják? Szerintem nem. Csak nem tudnak mit csinálni, nem tudnak segíteni. Nekünk mondhatod, hidd el.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült.

Kata007
Kata007

Szia Norci!

Én is sokat küszködtem eleinte a savval, a soha meg nem éhezés és soha jól nem lakás módszere volt az egyetlen, ami arra is, és az örökös émelygésre is jótékonyan hatott. Szóval napi ötszöri étkezés, de nagyon odafigyelve, mert ha egyszer is lazítottam (pl. elmerültem a munkában, és elfelejtettem tízóraizni), két - három napig nyüglödtem, mire újra beállt. Én az elsö harmadban nem szedtem rá semmit, ha nagyon kínzott, Ham-Let puffasztott búzát (natúr, sózatlant) rágcsáltam, az elég jól felszívta. Aztán a 12.-14. hét környékén az émelygéssel együtt megszüntek a sav-gondjaim is az áldott középsö harmadra, és csak a harmadik harmadban jött elö újra. Most viszont semmi nem használt, ami az elsö harmadban igen, úgyhogy most Maalox-ot szedek. A Rennie-vel vigyázz, azt kismamák nem szedhetik csak úgy. Véletlenül tudom, mert Életem Párja is azt szopogatja, ha ég a gyomra, és mikor már nagyon szenvedtem (mielött az orvosom a Maalox-ot ajánlotta) egyszer rá akartam fanyalodni. Szerencsére megvolt még hozzá a betegtájékoztató, és az írta, hogy terhesség és szoptatás idején csak orvosi utasításra, orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Olyan hálás vagyok nektek. Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat meg a dokiét is. Holnaptól én is újra itthon vagyok és amig totál rendben nincs minden nem is megyek dolgozni. Máris jobban vagyok (csak el ne kiabáljam)

Norci
Norci

BMárti!

A Maalox recept nélkül kapható?

Norci
Norci

Sziasztok!

Megnyugtató, hogy nemcsak nekem vannak fura álmaim!
Laura! Gratulálok! Tiéd az elsõ hely! Jót mulattam az álmodon. Persze, gondolom átélni nem volt ilyen mulatságos!
Érdekes lenne tudni, hogy mit is jelentenek? Pl. az, ami szintén nem csak az én specialitásom, hogy már rögtön legalább 1 éves a baba.

Nem tudom volt-e már róla szó, de mit lehet tenni, ha az ember lányának viszket a cicije??? Kb. néhány napja van így, amióta megjelentek a elsõ sárga kis cseppecskék. Na, nem sok, csak éppen reggel és este is 1-2. Viszont viszketek!!! Úgy gondolom, hogy összefüggésben lehet a két dolog, mert nagyjából egyszerre kezdõdött.
Van erre valami "gyógyír"?

Mostanában kezdek rosszul aludni. Ma éjszaka is végig fájt a derekam, úgyhogy állandóan forgolódtam. Szegény Kismanó, nem örülhetett neki, hogy soha sem tud egy helyben maradni!

Puszi
Juca2 (29/3)
Juca2 30

Sziasztok!

Norci:
Nem vagyok sem pénzügyes, sem bérszámfejtõ. Viszont az élet úgy hozta, hogy az év elején ismerkednem kellett bérszámfejtési rendszerekkel, így a számítások módjával is. Ezt követõen az én helyzetem is alaposabb utánajárást igényelt. Kép

A TGYES és a GYED számítása is a táppénzszámítás szerint történik. Jelenleg ez a következõ (tudomásom szerint 2002-ben sem módosítanak rajta):
Folyamatos munkaviszony esetén a tárgyévet megelõzõ évben (2001.01.01 - 2001.12.31) befizetett járulékalap 365-öd részének a 70 %-a a napi alap. Tehát a te esetedben a 2001-ben utánad befizetett járuléknak megnézik a járulékalapját. Ezt elosztják 365-tel. Ez az egy napra esõ bruttó ellátási összeged. A TGYES 168 napig jár, a GYED a gyermek másfél éves koráig. A GYED maximális összege 83000,- Ft lehet. (Ez bruttó). A GYED-bõl levonás történik: 8 % nyugdíjjárulék + adóelõleg (min.20%). Azt hiszem a TGYES-bõl csak a 8%-ot vonják le, az adóelõleget biztos nem.
Ha nem volt folyamatos a munkaviszonyod, akkor kicsit más a helyzet. Ahhoz pontosabb adatokra lenne szükség. (Mettõl-meddig dolgoztál, stb.)
Ahhoz, hogy a GYED maximális összegét elérd, kb. havi 115000 Ft bejelentett jövedelemmel kell rendelkezned. Ja és ha van másodállásod, akkor jelenleg, csak a fõállásod alapján kell fizetni járulékot, tehát csak az képezi a járulékalapot. Kép

Remélem tudtam segíteni, s ha kell szívesen állok rendelkezésedre ezügyben. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Tünde!

Mi van akkor, ha nekem folyamatos munkaviszonyom volt a tárgyévet megelözö évben, de május óta GYES-t kapok? (2002. május 10-ig fizetésnélküli szabit vettem ki, közalkalmazott vagyok, és rendesen átsoroltak, elötte kaptam a GYED-et)
Akkor is igy veszik? (És a GYED-et és GYES-t veszik alapul?)

Beszti (7+6)

UI: A GYED nem a gyerek két éves koráig jár?
Beszti

Sziasztok!

NikiK láttad péntekre jó nagy hidegfrontot mond az idõjárásjelentés:-) Lehet, hogy napra pontos babáink lesznek???:-)))

Juca2!
Mióta nekem is van hasonló problémám Garmastan kenöccsel kenegetem minden este, és ha szükséges a reggeli tisztálkodás után is. Nagyon picike kell belöle. Nem olcsó, a gyógyszertárban recept nélkül kapható (kb. 1100,-), de a szoptatás alatt is használható, le sem kell mosni, a babák is szeretik az ízét, és nem káros nekik. Nekem nagyon bevált eddig is!

Ágci (még 3 nap a kiírásig)
Ágci

Lányok a GYED a gyerek 2 éves koráig jár, ez tuti.
Ildi
PIldi (pildi)

Sziasztok!

Ma voltunk megint ultrahangon, és végre láttuk Almamagot! Még nagyon kicsike, az UH szerint 6 hetes és 6 napos. Hihetetlen boldogság volt látni.Kép

Úgyhogy légyszi vegyetek fel a táblázatba!
Dió, 1 c,6 hét,6 n,Budapest,júl.10.,1.baba

Köszönöm szépen!

Dió
Dió

Sziasztok!

Tündi!
Köszi. Én is úgy tudom, hogy a GYED két éves korig jár. Szóval ha jövõre szülõk, akkor a 2001. év számít. És az akkor nem csökkenti a GYED összegét, hogy most táppénzen vagyok?
Ezek szerint az tuti nem fog számítani ha úgy adódik, hogy 2002-ben végig táppénzen leszek. Amugy bruttó 112000 Ft a bejelentett fizetésem, de sajna csak júliustól, viszont kaptam jutalmakat meg 13. havit is abból a tavalyit is idén kaptam meg, meg az ideit is most fogom megkapni, ezek beleszámítanak?
Ezek szerint az idei szabadságot megéri idén kivenni és azokra a napokra nem betegállományt kérni.

Drukkoljatok, mert most megyek vissza a terhesgondozóba. Remélem nem néznek majd hülyének!

Norci
Norci

Kénytelen vagyok több részletben elküldeni, amit írtam, mert a hosszú levelet nem hajlandó a gép elküldeni:

Norci!
Némi rosszullét engem is kínoz, bár, ahogy olvasom össze sem lehet hasonlítani a te helyzeteddel. Én azt próbálom betartani, hogy többször eszem keveset - igaz, így úgy tûnik, mintha egész nap ennék -, a szendvicseket, az ebédet kettéosztom, és kétszerre eszem meg, közte pedig gyümölcsöt eszek. Az a rossz csak ebben, hogy igazán jól sose lakom, viszont éhes sem vagyok. Más ötletem nincs, majd drukkolok, hogy minél hamarabb végetérjen. Ja, és én is arra szoktam gondolni, hogy legalább ebbõl érzem Almamag jelenlétét.

Dió
Dió

Bocsánat, még mindig én...

Képzeljétek, a párom tegnap kikölcsönzött a könyvtárból egy Kispapa könyv c. könyvet, nagyon jó, humoros formában írja le a kispapák gondolatait, a kismamák furcsa változásait, és hogy hogyan kell ehhez viszonyulni. Egy amerikai író könyve, majd holnap leírom pontosan, mert mindenkinek nagyon tudom ajánlani. Biztosan az sem árt, ha a kismama is elolvassa.

Mindenkinek jó és egészséges "kismamáskodást"!

(Nektek is csinál ilyet, hogy a hosszú levelet nem továbbítja, vagy én vagyok a béna?)

Dió (és a 6 hetes,6 napos Almamag)
Dió

Sziasztok Lányok!

Kedves BMárti: Örülök, ha jobban vagy és nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Nem is leget másképp, ne izgulj. Holnap feltétlenül írd le, hogy mi volt!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Igen a GYED a gyermek 2 éves koráig jár. (Bizonyára elirtam.) Tehát az elsõ 6 hónapra TGYES-t kapsz, az azt követõ másfél évre GYED-et s a hátralévõ idõre GYES-t.

A TGYES és a GYED a járulékalapod alapján kerül kiszámításra. a GYES fix összeg, jövöre talán 20670 Ft lesz (vagy e körül). Ebbõl már nem vonnak le semmit.

Beszti:
"Mi van akkor, ha nekem folyamatos munkaviszonyom volt a tárgyévet megelözö évben, de május óta GYES-t kapok? (2002. május 10-ig fizetésnélküli szabit vettem ki, közalkalmazott vagyok, és rendesen átsoroltak, elötte kaptam a GYED-et)
Akkor is igy veszik? (És a GYED-et és GYES-t veszik alapul?)"
Ezt nem értem. 2001-ben dolgoztál, vagy fizetésnélküli szabadságon voltál, vagy GYES-en?

Norci:
1. Igen érdemes kivenni idén a maradék szabadságot.
2. A táppénz nem számít bele a járulékalapba, mivel a táppénzt után nem kell járulékot fizetni, viszont akkor a 365 napból kivonják a táppénzen töltött napokat. Ezzel kapcsolatos, hogy a 15 nap betegszabadság a járulékalap része. Igaz erre az idõre csak a fizetésed 80 %-át kapod.
3. Érdemes megszakítanod a táppénzt az idén (már ha megteheted), ha tavaly kevés volt a pénzed. Ennek az az oka, hogy ha folyamatosan betegállományban maradsz, akkor 2002. január 1-tõl nem számolják újra a táppénzalapot, hanem a most kapott összeget kapot a táppénz végéig.
4. MINDEN ELLÁTÁST KÜLÖN KELL IGÉNYELNI! Ha a céged nem tb kifizetõ hely (100 fõnél kevesebb az alkalmazott), akkor érdemes személyesen utána járni, hogy mihez, milyen papírt vár el a TB, mert hónapokig nem fizet, ha valami nincs jól kitöltve! Kép((

Szóval érdemes számolgatni és nagyon odafigyelni!

Tünde
gtunde (gtunde)

A GYES-bõl is vonnak nyugdíjjárulékot. A GYES összege a mindenkori minimál nyugdíj összege, és abból vonják a ? százalékot.
Ildi
PIldi (pildi)

Szia Juca!

Örömmel tudatom veled, hogy ez a cici viszketés engem is sújtKép. Én viselem, és önuralmat gyakorolok.
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Tünde - csütörtökön is 3 torna van? Nem is tudtam... de akár a 16 órás is jó lehet nekem, csak kéne tudnom, hogy tényleg jössz vagy nem...
De a 17-es az tuti jó nekem.

Norci - kitartás, minnt már annyiszor mondtuk... én végre túljutottam rajta, de most meg akár egész nap képes lennék enni Kép Ma már vettem egy nagy adag salátát, hogy ne nagyon kalóriadús ételeket nassoljak egész nap Kép

Sziasztok
Dojika 13h+5n
dojika (dojika)

Sziasztok!

Dió!
Felvettelek a táblázatba, de nem írtad hány éves vagy. Titok??? KépKépKép

Juca és Cris!
A ciciviszketés nálam is jelentkezik, bár én még nagyon az elején vagyok. Elötejem még nincs, tehát nem attól. Viszont tényleg nagyon kellemetlen...

Kata007
Kata007

Tündi!

Nekem még mindig van munkaviszonyom, mert az nem szünik meg, csak a GYED és a GYES idejére fizetésnélküli szabadságot kellett kivennem.
(Egyébként ezt a GYED ill. a GYES papíron igy kell kitölteni, mert csak akkor vagy jogosult az ellátásokra munkaviszony mellett, ha erre az idöre fizetésnélküli szabit igényelsz.)
És egész biztos, hogy van munkaviszonyom, mert még 2001. szeptemberében is megkaptam az aktuális átsorolásomat, ami a közalkalmazotti törvényben elö van irva.
2001. májusáig járt a GYED (Ekkor töltötte ben a fiam a 2. évét), azóta kapom a GYES-t 2002. májusáig. Júliusban jön a baba.
Magyarán nem dolgozam, fizetésnélküli szabin voltam és GYEDen, GYESen.

Beszti
Beszti

Ágci,
szia Kép Látom még otthon vagy és egyben vagytok Kép
Sokat gondolok Rád, hogy mi van veled.
Ha esetleg van kedved írj még!
Puszi
Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Csatlakozom a ciciviszketösökhöz! Kép Kép

Pusz, Catnet-Niki(30h/3n)
catnet

Szia Zafi !
van otthon internet hozzáférésünk, többféle is. csak a párom programozó és ha megközelítem a gépet hogy netezzek akkor összeomlik, mert pont akkor valami újat próbál és én ebben akadályozom.
de majd erélyesebb leszek...
Kisbence annyira keveset mozog hogy néha frászt kapok. hát igen most már egyre kisebb a hely ficánkolni és meggondolja õkelme hogy mit csinál.volt úgy hogy felkeltettem hogy minden ok-e mert még kaja után se mozdult meg. megbosszulta mert utána szétrúgta az oldalam.nagyon várom már hogy láthassam.
egyébként nagyon jó hogy csak minden másnap jövök be. sokkal fittebb vagyok, csak az a baj hogy otthon egyfolytában eszem valamit. mindig keveset de folyamatosan. viszont azóta nem ég a gyomrom!!
remélem ti jól vagytok ?
Kisbence
Kisbence

Ágci!
Nagyon-nagyon irigyellek. Pár nap és túl leszel rajta.
Ugye van valaki aki majd értesít minket?
Ja, még valami: csináltál azóta kakaós csigát?? Kép Remélem nem Kép

Kata007
Kata007

Kata 007!

Dehogy titok, csak nem tudok olvasni. Pedig annyira figyeltem, hogy minden adatot megadjak! Szóval: 27 éves vagyok.

Köszi, hogy felvettél!

Dió
Dió

Dió!
Semmi gond! Azért tettem utána mosoly-jelet, mert gondoltam, hogy csak elfelejtetted.

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Egészen érdekes dolog történt velem...
Éjjel valahogy hasra fordultam álmomban, aztán arra ébredtem hogy valami mocorog a hasamnál... félálomban oldalra fordultam és akkor elmúlt... erre egészen felébredtem, mert rádöbbentem, hogy lehet hogy ez az én kis Manóm volt ? Nem volt jó neki hason? Létezik ilyen a 13. héten ??
Szerintetek?
Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Tündi köszi. Nem voltam idén sokat táppénzen és akkor is mindig megszakítottam, pár napra, mint pl. tegnap is. No akkor ezért megérted. Azt fogom csinálni, hogy decemberben az utolsó két hetet nem betegszabin, hanem szabin fogom tölteni. Úgy jó lesz igaz?
Amugy meg megszakításokkal de eddig összesen kb. 15 napot voltam betegszabin, akkor annyira nem jártam rosszul. Ha a járulékalap számít akkor beszámít a jutalom is. Hurrá. Így ok.

Amugy én költségvetési szervnél dolgozom, az kifizetõhely is gondolom akkor nem nekem kell utána járni, vagy igen?

Norci
Norci

Dojika! Remélem létezik hátha nekem is jobb lesz onnantól!

Norci
Norci

Kedves Mummy!

Már tegnap el akartam küldeni ezt a hozzászólást, de a rendszer megmakacsolta magát. Kép
De most újra megpróbálom, részletekben:

Habár én még nem várok kisbabát, remélem, azért egy kicsit tud segíteni saját tapasztalatom és (amint látom, némileg hiányos) emlékezetem a vérszegénységrõl. (Egyszer már írtam a vastablettákról is.)

Nekem is vashiányos vérszegénységem van, amikor ez a dolog elkezdõdött, a hemoglobinszintem halvány emlékeim szerint valahol 70 és 80 között leledzett (a te jelzéseid szerint valószínûleg 7 és 8 között), a vasam meg a béka feneke alatt. (A leletek még megvannak, így azért vannak pontos adataim is.)

Voltam hematológusnál, sõt, tulajdonképpen ezt az egészet õ tárta fel, mert éppen vért akartam adni. Kép Egyébként korábban többször is adtam már, és akkor semmi problémám nem volt.

folyt. köv.

Évi
Eboni

Szóval, a vérdoki írta fel az injekciókat, majd késõbb hónapokon keresztül vastablettákat kellett szednem a vasraktárak feltöltése miatt.
Több dolgot is felsorolt esetleges okként a vashiányos vérszegénységre, ebben szerepelt nõgyógyászati gond, esetleges egyéb vérzés, és vasfelszívódási probléma is. Azt mondta, hogy a felszívódási problémát nem igazán lehet kimutatni, csak akkor tudják, hogy ez okozza a bajt, ha már minden mást kizártak.
Egy csomó vizsgálatot végeztek, pl. székletminta, mellkasröntgen alapján, valamint nõgyógyászatit is.

Ez a tortúra (vasinjekciók + hónapokig vastabletták szedése + vérvételek) már kétszer is elõfordult az életemben, és úgy érzem, lassan megint kellene...

Tényleg végigváratták veled a sort a múltkor? Kép

Bocs, ha unalmas voltam, mindenkinek jó babavárást,

Évi

UI: Nem tudom miért, de nekem is csak részletekben hajlandó a gép elküldeni a hozzászólást...
Eboni

Bocs, helyesen: "végigváratták veled a sort a múltkor? Kép "

Évi
Eboni

Norci!
Úgy tudom én is, hogy kell a nõgyogyi véleményezése a tornához, mert a védõnõ annak idején nekem is a lelkemre kötötte, hogy az orvos megkérdezése nélkül ne menjek tornázni.

Zafi! Írtad, hogy szerinted is pszichések eezek a rosszullétek. Naggyon is csatlakozom: Minden munka-mentes napon TELE vagyok energiával - pakolászok, utazom, virulok - aztán hétközben gyakran elszáll minden erõm és én is már elõre felhúzom magam a tömegközlekedésen.

Juca2! Én azt tudom a mell-viszketés, kiszáradás és mindenféle hasonlókról, hogy SEMMI nem használ rá, kivéve MAGA AZ ANYATEJ! Ezt már több helyrõl hallottam, hogy a saját anyatejjel kell bekenegetni és hagyni megszáradni. Ha NEked már van egy pici elõtej - akkor AZ a gyógyító "ír" a viszketés ellen is valószínûleg. Kép
(bár ezek nem a saját tapasztalataim -Méég)

Kedves TÜNDE!
Zavarhatlak még egy kérdéssel?? Nagyon hálás vagyok, ha tudod ezeket a dolgokat!

Nekem a könyvelõ azt mondta, hogy mivel idén megszakítottam a munkaviszonyt és EZEN a munkahelyen július 1-tõl dolgozom, (és jövõ áprilisban érkezik a babci) ezért nekem csak 2001. JÚLIUSTÓL számolnak majd MINDENT-és meg kell lenni a 180 nap munkanap-nak.

Ez eddig rendben is van, de én úgy számolom, hogy júlitól decemberig nincs teljesen 180 munkanap!
Ilyenkor beleszámít még a 2002 január és tovább (ha még dolgozom)?

És a Táppénz-idõ (ha bármi miatt el kellene mennem) beleszámít a 180 nap "munkanap"-ba?

Elõre is köszi! Kép
És ha nem túl sok leírni, akkor szerintem a többiek is örülnének, ha nagyjából felsorolnád, hogy mit kell beszerezni? Vagy ezeket a papírokat eelõre a terhesgondozónál is be lehet szerezni? Mert akkor mindegy - majd ott megkérdezem.

(mellesleg pont tegnap töltöttem ki a családi adókedvezményt igénylõ nyilatkozatot -és szentségeltem is, hogy KI AZ a ...nyelvészprofesszor aki ezt megírta?,!)

Mummy (19+4)
Mummy

SZió Évi!

Köszi, hogy leírtad ezt! Holnap délelõtt megyek hematológushoz konzultálni, bár nekem a vas-tartalom azt hiszem rendben volt, csak talán nem épül be?? (laikus okoskodásba nem akarok kezdeni)

Mindenesetre eléggé fulladok - az orvos azt mondta, hogy a babó elveszi az oxigént a szívtõl és lentrõl hajt és hajt "mint régen a pedálos mozikban" és ezért ülve is úgy fujtatok néha, mintha a maratoni gyorsgyaloglás utolsó métereit tenném meg éppen.

A sort tegnap is végig kellett várnom, bár szerencsére gyorsan ment! (ez különban magánrendelõ és elvileg idõpontra jön mindenki) de 3-4 embert mindig végigücsörgök és ugye ha félóra/fõ akkor ez nem nagy poén estefelé..Kép

Neked mégegyszer köszi! Ha eszedbe jut még valami - kérlek írd le! Kép

Mummy (19+4)
Mummy

Norci!
Én is úgy kezdtem tornázni, hogy szerdán voltam a dokinál, megvizsgát és én megkérdeztem akkor most hogy betltöttük a 12. hetet, lehet-e tornázni menni? Ö pedig rábólintott, hogy igen, mivel minden a legnagyobb rendben velünk...

Más! Te voltál ugye a ruhakészítönél? Hogy mentetek, kocsival? Hova esik ez az utca? Néztem a térképen és hát kocsi nélkül elég rázós az ügy... vagy nem?

Dojika(13+5)
Dojika

Kisbence!!

Miket csinálsz, hogy felébredjem a Kisbence??
Kép
A csoki-kóla verzión és a lépcsõzésen kívül hogy szoktátok felébreszteni a Kismanót pl. UH elõtt?

Mummy
Mummy

Köszi Mummy, rendes vagy! Kép

Kicsit félve írtam ide, mert hát tulajdonképpen mit keresek én itt...

Találtam két weblapot a vashiányról, ha van rá módod, nézd meg:

[url=http://pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p14/154/ferrum.html" TARGET="_top]http://pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p14/154/ferrum.html[/url]
[url=http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/verszegenyseg/index.shtml" TARGET="_top]http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/verszegenyseg/index.shtml[/url]

Eboni-Évi
Eboni

Tünde!

Szerintem a TGYÁS- ból is vonnak adóelõleget mert a táppénzbõl igen akkor arra is ez vonatkozik.

Szia tiktakora (drusza)
tiktakora

Sziasztok!

TGYAS-bol csak adoeloleget vonnak mast nem!Kép

Gabi, gratulalok itt is. Vasarnap 2 korul beneztem a chatre, de akkor meg nem tudott senki semmit Rolad!Kép

Lanyok, nem tudom ,helyesen teszem-e, hogy ide valo -e amit irok... Aki ismeri Nyuszimano(Zsofi)t, az olvashat Rola a Tul az elso heteken... topicban Kadri baratnoje 11.21 9.53-as irasaban.

Tiduj(33+6)
Tiduj

Nagyon szoritok Zsofiert!Nem lesz semmi baj!

Szanti 19+2
szanti

Tiduj!

Jól tetted, hogy értesítettél minket!
Nagyon nagyon szurkolok Zsófiért!

Dojika!
Igen mi kocsival mentünk a ruhakészítõhöz, de
járnak arra buszok is, azt hiszem Kõbányakispestrõl meg az Örs vezér térrõl is indulnak, onnan egy rövid séta. Bár Budaörsrõl kimenni, hát az egy kismamának tömegközlekedéssel igen fárasztó lehet. De ha jól vagy megéri. Amugy ha felhívod biztos elmagyarázza a hölgy hogy hogyan jutsz ki legegyszerûbben.

Norci
Norci

Zsófi nagyon szorítok értetek!!!
catnet

Norci, köszi, majd akkor megoldom valahogy.

Tiduj- jó hogy szóltál, szorítok Zsófinak nagyon.

Tünde - holnap nem leszek net közelbe légyszíves hívj fel (06/30/200-2303) hogy hány órára mész tornázni! Köszi

Dojika
Dojika

Sziasztok!
Nyuszimanó, az a társunk aki Svédországban él?
Egyébként a drukkolás szempontjából mindegy.
Ha tudtok vmit róla írjatok!!!!
Kadri! Mond meg Zsófinak, hogy vele vagyunk.
Pussz. Chris
Chris

Nyuszimanó aki Finnországban él. Nemrég volt itthon. Ö volt aki azt a peches babakocsis dolgot írta.

Szorítunk neki!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Norci! Igen, a Maalox recept nélkül kapható. Három féle kiszerelésben árulják, van valami tasakos, azt nem ismerem, van tabletta formában, és olyan kanalas orvosság módon üvegben is. A tabletta mobilabb, könnyü magaddal vinni, a kanalas verzió meg gyorsan lenn van, nem kell szopogatni. Bár nincs igazán rossz íze, de azért kicsit olyan "homokkal tele a szám" érzés, szóval én itthon inkább kanalasozok, de a táskámban mindig ott a tabletta.

Moncsi! Köszi a drukkolást, holnap beszámolok.

Én is szorítok Nyuszimanónak, írjátok meg, ha lesz valami hír róla!

BMárti
BMárti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?