Új privát üzeneted érkezett!

Boró!

Ment a másik mailcímedre is újraKép
Én is kérem a játszós topicot plizKép)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Boró! Én úgy tudom ,hogy az Alfalfa D12-ből napi 2x5-öt kell szedni 1 héten leesztül. De én is az Urtica CH5-öt szedtem, szedegetem és nekem is bevált!!És próbáltam az édeskömény illóolajat is 2 csepp egy kockacukorra és az is mintha növelte volna. Csak ezt nem szabadegyütt szedni a homeoval.
Mi az a játszós topic????
Zita
zitus

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ bocsi, lányok, nem topic. Kép
Bár most, hogy beírtam a keresőbe, kidobott vagy 4 oldalt - akinek van ideje, lehet keresgélni. Kép Kép Kép

Ágiboszi, levelet köszi +1x. Rohanok, mert nyűgös napunk van. Gondolom a szél az oka. Kép Hogy fúúúúúúna máshol! Kép

Nyugodt estét, iccakát mindenkinek.

Boró
Névtelen

Sziasztok!

Ági!
Tanácsokat köszönöm. Úgy néz ki, kezd megoldódni a cici-gondom. Egytejcsatorna dugult el, lett egy szép kis csomó a mellemben, amit kinyomtam, mint egy pattanást (nem részletezem tovább, mert nem túl gusztusos a dolog). Azóta sokkal jobb, én is borogattam melegvízzel. Én egyébként mindig két mellből szoptatok, mert a fiam így lakik jól.
Én már írtam, hogy a kötözős hordozókendővel nem nagyon bodogulok, remélem, ha kicsit nagyobb lesz Kristóf és jobban tartja magát, akkor sikerül használni. A kengurut viszont nagyon szeretem, ha busszal megyünk valahova, abban viszem.

Boróka és akit érdekel a homeopátia!
A gyógyszertárból szereztem be a Homeopátia mindenkinek mindenkorra c. kiadványt. Teljesen ingyenes, a Boiron cég adta ki és nagyon sok jó tanács van benne, a különböző szereken kívül. Ennek segítségével ki tudjátok választani, hogy milyen potenciát érdemes venni egy-egy szerből és hogyan kell adagolni.

A potenciák kiválasztásánál az alacsonyat (D2-D6; 5CH) és a közepeset (D12; D30;9CH;15CH) ajálják otthoni használatra, ezek fizikai, testi tüneteket gyógyítanak, a magas potenciák kiválasztásánál orvosra van szükség. Az alacsony potenciákat gyakoribb adagokban, napi 2-4x, a közepeseket napi 2x kell beszedni.
Adagokról azt írja, hogy az egyszeri adag, ami ahhoz szükséges, hogy a kívánt stimuláló hatást elérje 5-10 golyó vagy 1 tabletta alkalmanként.
Ahogy a tünetek múlnak, úgy kell csökkenteni, majd elhagyni a szert.
Remélem, tudtam segíteni.
johitimi

Tímea!
Hála az égnek hogy túl vagy a gyulladáson, ha nem élem át nem hiszem el, hogy ez ennyira tud gázos lenni és fájdalmasKép
Milyen kengurut használsz? Igazat megvalva nekem is szimpatikusabb, mert nem tudom, hgoy a kendőben hogy tartaná meg magát manó.

Amúgy tök jó és nagyon tetszik, hogy ennyien használjátok a homeos dolgokat, igy majd tudok tanácsokat kérni, hogy mire mit használjunk, valahogy nem szeressem a gyógyszerhegyeket.
Nah irány a fürdetés, szép jó éjszakát nektek.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági!

Én még nem jöttem rá, hogy a kendő a rossz, vagy én vagyok béna. Lehet, hogy én vagyok ügyetlen, olvastam olyanokról, akik esküdtek a hordozókendőre, csak azt használták. Szóval, én nem akarlak lebeszélni arról sem, csak a saját tapasztalataimat írtam le.

Én használtan vettem egy, azt hiszem spanyol kengurut (talán Play a márkaneve?), mert újonnan eszeveszett árakon árulták a bababoltokban. Nekem az első gyerekemnél volt olyan, amiben fektetni lehetett a gyereket, én azt a fajtát nagyon nem szerettem. A mostani egy hagyományos, "ültetős" kenguru.
johitimi

Sziasztok!

Jól eltűntem,de tegnap volt az első nap,hogy totál egyedül voltam itthon Vencellel. Hú,mennyi mindent nem tudok egy kézzel csinálni! Képzeljétek! tegnap este beüzemeltük a hordozókendőt,mondván mekkora segítség lesz ez napközben. A dolog teljesen biztonságosnak tűnik, meg kényelmes, csak Vencelke üvölt benne torkaszakadtából. Szerintetek rosszul teszem bele,vagy esetleg tényleg nem jön be neki? a kenguru már ilyen pici korban is használható?

Amúgy ezek a frontok +hasfájás eléggé megviselik Vencelbabát + a szüleit is. Tegnapi jópofa történet: Vencel elég nyűgös volt,folyamatosan felsírt. A párom pont Ranschburg Jenő Szülők lettünk című könyvét olvasta, ami mindkettőnknek nagyon tetszik. többek közt van benne egy sírásos rész,hogy uyebár a gyerek ezzel fejezi ki nemtetszését,és tök mindegy,hogy unalom,szeretetéhség,stb. van-e mögötte,orvosolni kell a problémát,nem pedig hagyni sírni a gyereket. ezzel maximálisan egyet is értünk + szerencsések vagyunk, Vencel legfőbb sírást kiváltó tényezője az éhség. Erre tegnap csak sír-sír, nem éhes,nem fáj a pocakja,ilyenkor már aludni szokott. Megmasszíroztuk a pociját,ringattuk,már cumit is adtunk neki, a tanácstalanság a tetőfokára hágott. Osztjuk egymásnak a nagy ötleteket,amikor a párom nagyon komolyan megszólal: "a legfontosabb ,holnap utánanézni,van-e gyereke Ranschburg Jenőnek." nagyon jól jött ki.

Puszi nektek.

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Egy fia biztos, hogy van Ranschburgnak Kép.
Egyébként meg van olyan, hogy a gyerek csak sír és nem tudni, mi baja van. Lehet, hogy még ő sem tudja?
johitimi

Sziasztok!
Találtam néhány babacsitító módszert. Bocs a hosszúságért, de a csitító módszerek száma végtelennek tűnik.

"Babacsitító módszerek
Ha a baba már nem akar szopni, megbüfiztetted, tisztába tetted és még mindig sír, mit tehetsz még? Nos, levetkőztetheted tetőtől talpig, hogy lásd, nem a ruhája zavarja-e. Lehet, hogy egy biztosítótű vagy egy címke szúrja vagy dörzsöli a bőrét. Lehet, hogy egy cérna vagy hajszál tekeredett az egyik lábujjára. Furcsán hangzik, de többször találtam a kisbabám lábujjára szorosan rácsavarodott hajszálat, és halvány fogalmam sem volt róla, hogyan kerülhetett oda.

Ha kisbabád folytatja a sírást, te is levetkőzhetsz és beülhettek egy kád meleg vízbe. A víz nagyon megnyugtató és pihentető lehet mindkettőtöknek. Egyik kezedet a feje, másik kezedet a popsija alá téve úsztathatod előre-hátra a vízben. Ha jobban tetszik, dőlj hátra és tedd a babádat a mellkasodra, hogy hallja a szívverésedet. Gyengéden locsolj vizet a testére, hogy ellazuljon.
Természetesen vigyázz, hogy az arca kint legyen a vízből, és a fürdőszoba ne legyen túl hideg - hiszen nem akarod, hogy még jobban sírjon azért, mert fázik.

A csecsemőmasszázs is nagyon megnyugtató lehet kisbabád számára. The Crying Baby című könyvében Sheila Kitzinger beszámol a koraszülött babákkal folytatott kutatásokról. "Ezek a tanulmányok alátámasztották, hogy a gyakran kézbe vett, simogatott babák kevesebbet sírnak, gyorsabban híznak, jobban fejlődnek. Motoros képességeik és viselkedésük is érettebb." Azt hiszem, a legtöbben egyetértünk azzal, hogy egy szeretett személy érintése még egy felnőttnek is jó érzés.

Ugyanígy az emberi hang is megnyugtató, tehát az éneklés is jó módszer lehet gyermeked lecsillapításához.

Sok kisbabát megvigasztal, ha édesanyja (vagy édesapja) puha babahordozóba rakja és viszi, így mindig közel van szülője mellkasához. Ez különösen akkor hasznos, ha már zavar, hogy semmit nem tudsz megcsinálni, mert egész nap a babával kell foglalkoznod. A legtöbb ember csak akkor gondol a babahordozóra, ha elmegy otthonról, pedig otthoni használata nagyszerű módszer a nyűgös kisbaba megnyugtatására. Ugyanakkor folytathatod a munkát, amit el kell végezned. Ne aggódj, hogy örökre "rászoktatod" a kicsit. A kisbaba felnő, akár akarjuk, akár nem, és ha egyszer mászni és járni kezd, valószínűleg hiányozni fognak majd neked azok a napok, amikor még elégedett és boldog volt a karjaidban.

Néha azért sír a baba, mert túl sok inger éri. Ebben az esetben átviheted egy másik szobába, ahol kevesebb ember van vagy nagyobb a csend. Ha gondolod, hogy csak egyedül szeretne lenni, lefektetheted, de ha a sírás nem marad abba, vedd fel újra. Van olyan baba, akinek kell néhány percnyi nyüglődés ahhoz, hogy megnyugodjon és elaludjon, de ha még hangosabban és keservesebben kezd sírni, akkor valószínűleg nem erre van szüksége.

A hintaszék csodálatosan meg tudja nyugtatni a kisbabát és édesanyját egyaránt. Ha a hintaszék nem válik be, felállhatsz és ringathatod a babát jobbra-balra, vagy a válladra fektetve gyengéden fel-aIá rugózva. A babák sokszor ezt szeretik a legjobban: fektesd hasra az alkarodon, kezeddel a mellkasát megtámasztva. Ebben a helyzetben a baba a padlót nézi, keze és lába lecsüng. (Ezt gyakran hasfájós tartásnak is hívják, mert különösen hatékony a hasfájós babák esetében.) Egy másik babát talán az nyugtat meg, ha leülsz és keresztbe fekteted a combodon, gyengéden masszírozod a hátát, miközben lassan emelgeted a sarkadat.

Mivel a kisbabákat születésük előtt víz veszi körül, legtöbbjük nem sír, ha nedves a pelenkájuk. Ugyanakkor sokszor sírnak, ha pelenkakiütésük van. Erre a megelőzés a legjobb gyógymód. (A gyakori tisztába tevés jó módszer arra, hogy elkerüljük a pelenkakiütést.) Ha a kisbabádnak sok kiütése van, amikor eldobható pelenkát használsz, az a logikus, hogy áttérj a textilpelenkára. De ha textilpelenkával lesz kiütése a kisbabának, kipróbálhatsz egy másik mosóport, vagy kiöblítheted a pelenkát kétszer. Kerüld a műanyag pelenkaborítókat, ezek benntartják a nedvességet, és meggátolják a levegő áramlását. Ha ez nem válik be, kipróbálhatod az eldobható pelenkát egy rövid időre. Ha a kisbabádnak kiütése van, nagyon fájhat a popsija. Kérdezd meg orvosod, mivel kell kezelni, és amíg el nem múlik, a baba valószínúleg meztelen popsival lesz a legboldogabb.

Nem ritka jelenség, hogy a baba székletürítését mindig sírás előzi meg. Ez nem azt jelenti, hogy székrekedése van. Még a majdnem folyékony állagú anyatejes széklet továbbítása is erőfeszítésbe kerül némely kisbabának. Segíthet, ha a válladra fekteted, és hagyod, hogy a talpát a karodnak feszítse, miközben kakil.

Éjszakai sírás
Ha a babád akkor sír legtöbbet, amikor szerinted aludnia kellene, próbálj meg együtt aludni vele. Sheila Kitzinger The Crying Baby című könyvében egy mama elmondja kisbabája történetét, aki átlagosan hat óra hosszat sírt éjszakánként, amíg egyedül kellett aludnia a kiságyban. Amikor azonban maga mellé fektette, a sírás teljesen abbamaradt. Sok mama azért vonakodik maga mellé venni kisbabáját, mert attól fél, hogy "rossz szokást" alakít ki ezzel. Pedig megszületése előtt kisbabád minden éjjel veled aludt. A tested gyengéden tartotta őt, hallgatta a szívverésed és lélegzésed. Vannak babák, akiknek ez nem hiányzik születésük után, de a legtöbbjüknek fokozatosabb elválásra van szükségük. Ijedtek, és nem érzik magukat biztonságban, amikor hirtelen azt várják tőlük, hogy egy hideg, csendes kiságyban aludjanak egészen egyedül.

Néhány mamának az is problémát okoz, hogyan tegye le kisbabáját aludni napközben: a baba békésen elalszik édesanyja karjában, de amint hozzáér a hideg lepedőhöz, sírva felébred. Gyakran könnyebben alszik el, ha mindketten lefekszetek a szoptatáshoz, és amikor a baba már elaludt, csendesen felkelhetsz mellőle anélkül, hogy megzavarnád."

Amúgy most mindenféle frontok vannak, ezért nyűgösek a babák; Dorka is folyton sír. Most kitettem az erkélyre, szívjon egy kis friss levegőt, hátha akkor megnyugszik.

Üdv,

Vic
Victoria

Kisbuksi!

Én is így vagyok vele, megettem, tisztábaraktam, poci nem fáj, ringatom és mégis sír. Arra rájöttem már, hogy ha kint nagyon fuj a szél azt nem szivleli, de legtöbbször cicivel meg tudom nyugtatni, és szépen el is alszik.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Buksika,
nem emléxem, milyen is a hordozókendőtök? Karikás v kötözős? Függőlegesen v vízszintesen raktad bele? Hamcsi se csipázta, ha ébren volt, viszont nagyon hamar bealudt benne. Kb 1,5 -2 hónapos koráig tudtam vízszintesen elhelyezni benne, utána már mindig üvöltött. Egyébként az is lehet, h melege van. Függőlegesen már jobban bejön. Karikásban is lehet, csak jól meg kell húzni, vagy kötözősben (vagy 2 db lepedő összekötve beüzemelve kötözősnek).
Kengurut én még nem használnék ilyen picinek, nemcsak mert nem tartja a fejét, hanem mert a gerincének se tesz jót, mert nem jó helyen van a súly.
Altatásnál nekem a ringatás különböző formái tartósan bejönnek.

Pusszancs
Ann
annann

Ann, Hurrá!!!!

Puszi,

Vic
Victoria

Képzeljétek, épp most volt itt a gyerekorvos, és azt mondta, hogy Dorka 4 héttel megelőzi a "pályatársait" mind értelmileg, mind fizikailag, mert amikor a doktornéni vizsgálta, akkor bemutatta tudományainak nagy részét:
- Dorka elkezdett "beszélni" a dokinénihez(o, á, gggg)
- kacarászott
- át akart fordulni a másik oldalára
- a fejét a felső testével együtt teljesen kiemelte és tök sokáig tartotta hason fekve.
A dokinéni nagyokat csodálkozott, hogy miket tud ez a gyerek.

Jó, jó tudom, hogy mindenkinek a saját csemetéje a legszebb, legügyesebb, legokosabb stb..., de olyan büszke lettem erre az épp 1 hónapos Kismanómra és gondoltam, azonnal megosztom Veletek ezt a csodálatos érzést!

Vic
Victoria

Sziasztok!

Tímea, köszi, ha legközelebb megyek a Lajos u-i patikába kérek 1 könyvecskét. Kép

Javaslat: kézi fejéshez használjatok kis olajat – sokkal könnyebb fejni és nem fáj!

Buksi, úgy tudom a babáknak szokni kell a kendőt. Nekünk még nincs csak tervben. Ha van infó a Ranschburg-gyerekekről, osztd meg velünk is. Én úgy tudom ikrei vannak. Kép

Vic, jó, hogy bemásoltad. Tisztára úgy tűnik, mintha a Dr. Spock könyvéből lenne. Nem néztem utána, de ha így van is, lehet, hogy nincs meg mindenkinek, úgyhogy nevükben is köszi. Kép (Félreértés elkerülése érdekében: tényleg így gondolom, nem cseszegetés!)
Örülök, hogy megosztottad velünk is örömödet. Kép Amúgy gratulálok a Nagylányodhoz! Ja és a fotót is megnéztem, hatalmas hurkái vannak. Kép

Ágiboszi, egyik mélcímre se jött eddig a levél. Kép Itt 1 3., lécci lécci ide is küldd még el: b.boroka@freemail.hu. Ha ide se jön meg, kardomba dőlök.

Ann, bár csak Buksinak írtál, örülök mégis, hogy itt vagy. Remélem nem tettél hallgatási fogadalmat, s majd minket is kitüntetsz figyelmeddel. Kép Vagy nem. Kép

Mi tegnap a szél miatt nyűglődtünk. Ma nem tudom, de mindjárt elalszom. A fiam is. Este és éccaka meg majd kukorékolunk.

Nyűgös Boró
femõke

Ann,

Nekem bóti hordozókendőm van, mivel karikát nem látok rajta,kötözős Kép A füzetke alapján a "gömbölyű fekvés"-t próbáltuk,de ma majd kipróbálom a síkban fekvést , amikor a gyerek vízszintesen van,és kilóg a lába. Mondjuk mára végetért a nyügösködés, ilyenkor alvás közben jól elvan itt a nagyágyon, vagy a kiságyban is,ébren meg semmilyen kendőbe be nem lehetne kényszeríteni. Most voltunk sétálni, jó hideg volt! A játszótéren tinisrácok fociztak,kigurult a labada,mire odakiabál az egyik : "anyuci, rúgd már vissza a labdát!" Elég hülyén éreztem magam,de aztán rúgtam egy Ronaldósat,csak úgy lestek! Ann! Olyan jó,hogy itt vagy Kép Kép Kép

Vic,

Gratula a nagyon okos kismanódhoz!
kisbuksi

Boró!

Elküldtem harmadszorra isKép) Remélem az egyiket végre megkapod szegénykém, szarok ezek a kiszolgálok, most én is egy másik cimemről küldtem, hogy nehogy a freemail miatt ne menjen át.

Manó úgy bealudt, annyira édesen szuszog, remélem nem lesz nagyon nyűgös a szuri miatt.

Vic!
Gratula csemetédhez, nagyon édes.

Nyam megyek eszem az almatortámból, isteni fini lettKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Mosolygós szép napot mindenkinek!
Tegnap este töltöttem le egy progit amivel át lehet méretezni a képeket. Igy nem okoz gondot a nagyságuk!

Millió pusz: Emese

Kép
semese

Vic!
Gratula az ügyes manóhoz! Meglepően fejlett!Kép

Emese!
Gyönyörű a kép!! Tényleg mosolygós reggelt okozott!KépKépKép

Na mennem kell, mert etetésidő van!
PUSZI mindenkinek!Kép

hicudzsi

Emese!

A Manó nagyon édes!Milyen programot töltöttél le? Nekem azóta is problémám a képméret. Köszi előre is.

Kisbuksi
kisbuksi

Emese, Bömbi nagyon vigyori Kép

Buksika (anyuciKép ), én ezt használom:
http://www.tucows.com/preview/194967.html
Utána meg Image/Resize.

Pusszancs
Ann
annann

Buksi!
Az én progim infranview névre hallgat.De látod Ann még a lelőhelyet is felrakta.!!!

Bömbi kérdése: Lányok ha már nem leszek Bömbi ugye számíthatok a sok gyönyörű ifjú hölgyre?

Puszi: Emese+Bömbi
semese

Hát halljátok, egyik baba szebb, mint a másik! Bömbi is csuda aranyos kis mosolygós! Azt kell, hogy mondjam, hogy itt a Pöttömökben csupa jó kis krapek van, egyik jóképűbb, mint a másik!
Lesz miből válogatnia a kislánykáknak!

Bömbi: ne aggódj, szerintem lehet majd az itteni kis csajszikra számítani:-) Csak Kispapi meg ne tudja, mert már most féltékeny a pici lányára:-)

Képzeljétek! Rendeltem az egyik katalógusból a Dorkának néhány cuccot próba- szerencse alapon, mivel általában nincs a legjobb véleményem a csomagküldő szolgálatokról, de az egyik (az overall) csuda aranyos, s az anyaga is nagyon jó és van még egy kislány kertésznaci is, amiből rögtön 2 méretet is rendeltem (előrelátóan 68- ast és 74- est), annyira aranyos és ennek is tök jó az anyaga!
Szerintem tök ari ez a macis overall, nem?! És jó melegnek tűnik. (na, már megint ingyen reklámot csinálok)
Kép
Kép

Ui.: Légyszi szóljatok, ha láttok valahol 68- as bodykat jó áron! Gondos mamiként elkezdtem már beszerezni a 68- as és a 74- es rucikat is.Köszi!

Üdv,

Vic
Victoria

Vic!
Nem tudom, hogy jó árúnak számít -e, de én 7-800 Ftért szoktam venni.
Vettem anno egy pár legkisebbet is (56-os???), ami már a Levente születése pillanatában sem volt jó rá..., így mi 62-68-asokat hordunk kezdettől.
A Lehel úti babakocsi diszkontban szoktam venni. Miffys mintájúak. Nagyon beválltak, más nincs is a Nagyfiúnak. 1 hete az Uram elment venni neki utánpótlást. A boltos mutatott neki egy csomó más márkájút. De az én Uram mondta, hogy baba csak azt szereti Kép
A mintát megnézheted a http://www.miffy.com/ -on, ill. a gyerekemen:Kép
Én ilyen mintájú éjjeli lámpát akarok venni neki, a Philips gyártott valamikor, de csak a Brandonban lehet kapni, és kinek van kedve oda elbumlizni?

Pussz: Detti

PS: ha megvan még a muffinos receptgyűjtemény, akkor tudnál 14pld-t küldeni nekem mailben? Úgy húztam el szülni melóból, hogy otthagytam Kép

PPS: Édik a képek!!!
Detti

Detti,

Jól áll a kiskrapeknak ez a body! Ezek a mintásak is 7-800 Ft-ért? Az nagyon jó ár,szerintem. A hipermarketekben is kb. ennyi és még nem is túl cukik. Ez az a bolt,ami még ott van a Lehel út legelején, majdnem a templommal egyvonalban?

Vic,

Nekem már a Schöpfis topikban is gyanús voltál a méhecske reklámmal! Kinek dolgozol? Kép Mellesleg kispapi most ment el beszerezni egy méhecskét, engem meggyőztél, Vencel meg imádja a tükröt! Ezt kapja Valentin napra.

Képzeljétek!

Valentin napra egy fehér rugit televarrtam piros szivecskékkel, és majd ha apa leugrik boltba ,mire hazajön Manó ott fog feküdni ebben a csodaruciban, és piros kartonból köré rakom,hogy "I'm your Valentin baby" Ezt kapja apa tőlünk. Biztos giccsesnek tűnik,de szerintem nagyon édes lesz,majd rakok be képet!

Ann,Emese!

Kösz a tippet,azért még nem bontok pezsgőt,hogy megoldódott a problémám Kép Hm...egy pohár pezsgő jólesne Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Vic, én is mindig előre vásárolok, ha belebotlok vmi jó cuccba. Csak az a baj, h a szezonális dolgok szezonon kívül nem elérhetők. Pl. szeptemberben kiröhögtek, amikor bundazsákot/overált óhajtottam volna venni. Hogy ne nagy pocakkal kelljen rohangálni... Most meg vékony cuccok nincsenek...
Tényleg nagyon csini az overál, de aki benne van, jobban tetszik Kép
Melyik csomagküldőtől rendeltél?

Detti, édi a nagyfiú. Nemá, h 62-68ast hordtok! Rugiból is? Hamira még nagy a 68as rugi, lifeg a lába Kép

Hoppá, felébredt
Pussz
Ann
annann

Nekem az a problémám az előre vásárlással,hogy gőzöm nincs,milyen ütemben fog nőni. Már vettem egy tök jó kordbársony nadrág+kabát szettet,ami tuti az augusztusi 40 fokban lesz jó rá Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Detti,
Köszi a tippet, elküldöm majd én is Kispapit, hogy vegyen párat. Tetszik a minta is!
Muffinos receptet épp most küldtem el mélben !

KisBuksi,
Hááát igen, folyton ingyen reklámot csinálok itt a cégeknek; lassan kérni fogok érte pl. újabb bébiruhákat:-)

Nekem nagyon tetszik a Valentin napi ötleted, én is hasonló ötleten gondolkodtam, mivel "be vagyunk zárva" most itthon, hiszen az idő elég hűvös most a babakocsikázásra, s Kispapi ezen a héten a negyedéves zárások miatt este 7 után jön csak haza, ezért még csak elszökni sem tudok itthonról, amikor hazajön. Úgyhogy én is valami saját készítésű meglepin töröm a fejem.
Remélem, meg tudjátok venni Vencelnek a méhecskét!

Ann,
én is olyan vagyok, hogyha meglátok valami jó kis babarucit, akkor nem érdekel a méret, vásárolok belőle több méretben is gondolván a jövőre is. Mellesleg ha az overallra gondolsz, akkor azt az OTTO ősz/téli katalógusából rendeltem itt a neten, de a tavaszi katalógusban is láttam már pár egészen jó dolgot. Ha a benne megbújó babára gondolsz, akkor Őt a gólyától rendeltük még tavaly áprilisban:-)

Üdv, megyek, mert Dorka elkezdte magyarázni nekem, hogy kajaidő van:-)

Vic
Victoria

SziasztokKép)

Vic!
Azt az édi méhecskét nekem is áruld már el légyszi hol vettétek?Kép
Édi manócskád abban a ruciban, és mennyibe került, mert nálunk ami csak lehet az macisnak kell lenni, apával kezdtük: ő a macipapa, Dani meg a kisbocsKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Buksika! Igen, ez az a Lehel úti bolt. Mi ott vettünk: babakocsit, ágyat-matracot, kádat, és egy pár apróságot. Amúgy szerintem a ruha árak nem annyira jók, de ez a Miffys bejön. Főleg, hogy ez az Uram egyik kedvenc meséje.
A szivecskés ruci nagyon jó ötlet. Lehet, hogy koppintok, ha nem bánod Kép

Ann! Levente Bébi egy óriás. De főleg tokára, és pocira gyúr. Az apja azt mondta reggel, hogy már olyan feje, mint egy körte. Amúgy 4600gr. (3550-el született szombaton 4 hete), és a hossza akkor 56cm volt. Ma majd megpróbálom lemérni, ha nem ficánkol nagyon fürdés előtt.
Ja! Volt már rá példa, hogy a 73cm-re való pólókat adtam rá, mert minden ruháját összeizélte 1 éjszaka alatt.
Voltunk ma is sétálni. Na, az durva volt. Most télleg fútt a szél.

Vic! Megkaptam, köszi. 1 ideje csak csokisat sütöttem ihlet hiányában Kép Mondjuk nem volt kifogás.
Aztán nem felvásárolni az összes Miffys rucit előlem!!
Detti

Én is kérhetek muffin recepteket?

ÁgiKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági! KépMail ment. Ezek az nlcafe muffin topikjából összegyűjtött receptek. Kép Detti
Detti

Receptet nekem is lécci,lécci!!!!!!!!

Detti!

Nyugodtan használd az ötletet,csak kezdj neki,mert mindjárt szombat! Mondjuk én hadilábon állok kézügyességgel Kép Mi is voltunk abban a boltban /Ann reklámozta Kép/,tényleg jó dolgok vannak ott,csak nekünk elég messze van. A Brumi Maci is hasonló és az a Mester utcában van.

Ági!

Bocs,hogy beleszólok, a Mammut II-ben van méhecske /legalábbis Vic ott vette/,de kispapim ma volt ott,és elfogyott Kép. Mondjuk nekünk a tükrös megoldás volt a lényeg,ezért vett egy virágot,aminek a közepe tükör és szintén vannak rajta csörgő-zörgő izék.

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi

Nagyon szépen köszönöm az infot, nekem is igazán a tükör lenne a fontos. Annyira édes manócska mikor megyünk fürdeni, a fürdőszobaszekrény tükrében mindig gagyog a magánakKép

Detti
Nem jött meg még a receptKép tuti a fránya freemail az oka, elküldenéd erre a cimre is:
gicus@axelero.hu
Előre is köszönöm.

Tegnap este annyira kivános voltam édességre, hogy míg vártam, hogy babóca felébredjen fürdetéshez nekiálltam palacsintát sütni. Párom észre se vette, hogy a konyhában vagyok, már csak a végeredményt tálaltam neki, nézett is nagyot hogy ezt hogy sikerült ilyen hamar megcsinálni. Mondtam is neki hogy a szükség nagy úr, és baromi nagy szükségem volt egy kis édességreKépKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

KisBuksi, sajnálom, hogy nem kaptatok méhecskéset. Kispapim mondta, hogy még az Árkádban is lehet kapni ilyen méhecskét, de az a lényeg, hogy végülis sikerült venni egy másik tükröset.
Ja, muffinrecepteket elküldtem mélben!

Ja, itt van egy cím ( www.kskids.com ) , ahol lehet csemegézni, milyen babaketyerék vannak, s utánanéztünk Kispapival, hogy van egy magyar disztribútor is, akinek lehet írni és telefonálni, ha vmelyik játék megtetszett, de nem lehet kapni a boltokban.

Ági,
Ezt a macis overallt az OTTO-ból rendeltük és 2.990,-Ft volt 68- as méretben.

Detti,
Dorka is tokára és pocakra gyúr; a dokinéni nevetve mondta, hogy szinte külön életet él a pocakja:-)
Ne aggódj, nem fogjuk azért a teljes boltot felvásárolni:-)

Puszi:

Vic
Victoria

Buksika!
A szivecskés ötlet lehet hogy giccses de nekem nagyon tetszik! Kép Biztos is hogy lekoppintom az ötletet! Felszámolsz érte valami jogdíjat? Ahogy elnézem egész jól meggazdagodnál!.

Andris tegnap megkapta a DiPerTe-t A szurit jól türte csak kicsit sírt de estére belázasodott és nagyon fájlalta a lábát. De mostanra úgy látom hogy minden rendben. (no ezt gyorsan lekopogni)
Ann Emő ti hogy álltok a szurikkal. Én már a tanácsadóba vittem a cuccost hogy borogatni tudjam a lábát.

Puszi MERT etetés van!

Ja Andrist tegnap 6020g-nak mérték!
semese

Ui.: Tudtok SOS valami jó kis sütireceptet Valentin napra, amit ripsz- ropsz el lehet készíteni, de nagyon jól néz ki és nagyon fincsi?!

Detti,
Irigyellek ám, amiért Ti kimehettek sétálni. Nekünk azt mondta a dokinéni és a védőnéni is, hogy mínuszban egyáltalán nem mehetünk ki, csak levegőzhetünk az erkélyajtóban. Pedig olyan szívesen elsétáltam volna a MOM- ba vagy a Mammutba körbenézni Kismanómmal.
Lassan elvonási tüneteim lesznek már attól is, hogy mostanában nem járunk Kispapival soppingólni:-)))

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok Kép

Valaki nekem is muffinrecepteket léccilécci!!! Kép Nem mintha konyhatündér lennék mostanában - meg egyébként se Kép

Emese, mi már múlt 7 szerdán túlestünk rajta Kép

A Mammutban + az Árkádban jók a játékboltok? Vagy hol tudtok még jót, ahova érdemes beszabadulni? Mert én csak óvodás/iskolás fejlesztő játékosat tudok - szakmai ártalom Kép Szóval hamarosan névnapunk lesz, úgyhogy meg kell támadni egyet Kép Azt tudom, h ugráló Rody lovacskát azt fog kapni!

Pusszancs
Ann
annann

Vic, miért nem mehettek ki mínuszban?????
A bölcsiseket -5 fokig kint altatják, ez az országos szabály!!! Akkor neked miért ne leehtne kivinni??? És Dorka erős baba! Nem értem Kép

Ann
annann

Ann,
Muffinreceptet elküldtem Neked!
Csak nem óvónéni vagy?

Nagyon sok jó játékbolt van, de mi valamiért mindig a nagyobbakba tévedtünk be. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de mi Kispapival imádjuk nézegetni, húzogatni, zenéltetni, rázogatni, kipróbálni stb.. ezeket az édes babaketyeréket, órákig el tudunk lenni egy játékboltban.

Hát nem tudom, nekünk mindenki folyton azt hangoztatta, hogy nagy mínuszokban ne menjünk ki sétálni babakocsival, hanem csak az erkélyen levegőzzünk pár percet. Mikor jönnek már a pluszok? És mikor jön már a tavasz?

Vic
Victoria

Vic
Nekünk is ezt mondták, 5, hétig betartottam, de addigra kiakadtam a bezártságtól, fogtam Danit beöltöztettem és irány az utca, fél órát sétáltam vele, fantassztikus volt végre kint.
Azóta megyünk, sőt már vittem bevásárolni is, így erősödik az immunrendszere is. Mostanában amúgy is csomószor plusz volt, vagy nálatok nem?

Vic még mindig nem kaptam meg egyik mailcímre se a recepteketKép

Nah megyek, mert megyünk csavarogniKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vic!

A Corában 17-ig akciósan van kombidressz 799 ft-ért két darab egy rövid és egy hosszúujjú
vagy ujjatlan 299 ft-ért.
Mellesleg a tipegők is jóáron vannak és szépek, legalább is itt Szegeden.

Pusz: Emese+ most nem Bömbi
semese

Ági,
Azt hittem, hogy Detti elküldte Neked a muffinrecepteket (mert Neki írtad, hogy küldje el arra a mélcímre), de most elküldtem, jó?!
Mi tegnap voltunk 5 hetesek. Hű, de rohan az idő; lassan egyetemre mennek ezek a skacok:-)
Mostmár bogarat ültettetek a fülembe, és lehet, hogy mindjárt kiszedem az ágyacskájából ezt a Kismanót, felöltözünk és irány sétálni!

Vic
Victoria

Vic! Nekem azt mondta a védőnő, hogy az udvaron szellőztethetem. Ha az udvarra kivihetem, akkor gondolom pár méterrel odébb sem lesz semmi baja. Mint ahogy eddig nem is lett. Jól bebugyoláltam, csak az orrluka látszott ki. Viccen kívül. Emberek közé nem megyünk, senki sem hajol rá, ilyenek. Nem bőgött, jókat aludt. Ez így megy 6 napja, és holnap lesz 4 hetes.
Persze nem dicsekszem vele a védőnőnek, és az orvosnak sem. De szerintem mindenki tudja, hogy mi a jó a gyerekének. Van, akinek az uszodától fáj a füle/szeme, van aki meg ovis korában nem vakarható ki a medencéből, és semmi baja.
Én azt hiszem rá tudtam hangolódni Babócira, szinte nem sír, az éjszakákat szinte végigalussza. Szóval mindenki rájön, hogy mi a legjobb a babájának. És minden baba más úúúgye.

Ann MamaGuru!! A védőnőnek a babó 1 hónapos koráig kell hetente kijárnia ugye? Vagy tovább? Én már lekaparom tőle a falat. Leventét még nem látta ébren. Kép Inkább alszik, minthogy hagyja magát inzultálni.
A muffokat elküldtem vón, de látom, hogy Vic megelőzött. Én azt hiszem, hogy majd valami ilyesmit sütök, és marcipánból sziveket szaggatok a tetejére. Vagy az Uram reggeli rántottájára kolbászból, és szalonnából szív motívumokat rakok ki. Kép Annak lehet hogy jobban örülne. Nem szereti az édességet.

Detta
Detti

Ann! Ezt sütöttem reggel. A hiányzót megettem az egészségetekre KépKép

Vic! Én el is küldtem 2*, 2 címre. Ezek a mai mailszerverek!!! Nagyon megbízhatalanok!
Detti

No, nemsokára megyünk sétálni. Úgy izgulok! Drukkoljatok nekem, nehogy kiborítsam valahol a gyereket a kocsiból! Habár ez a kocsi annyira masszív, de sosem lehet tudni. Nagyon izgulok! Mintha vizsgázni mennék:-)

Woww, de jól néz ki az a muffin, ha nem bánod, harapok belőle egy falatkát:-)

Mindegy, én is elküldtem a recepteket mindenkinek. Lányok, jelezzetek vissza, ha megkaptátok, jó?!

Üdv és drukkoljatok nekem,

Vic

Ui.: Lehet, hogy butus kérdés, de szerintetek ne kenjem be valamivel a Dorka pofikáját, nehogy megfagyjon?!
Victoria

Sziasztok!

Emese!
Mi nagyon szépen elviseltük az oltástKép A szuri helyét pár percig nagyon erősen kell nyomni, így nincs szükség a borogatásra (ezt egy orvosbarátnőm tanácsolta és bejött).
Kúpot és gyorstapaszt vittem magammalKép Rögtön a szuri után ment a fél kúp, este a következő és reggel a harmadik fél.. és ennyi. Még csak nem is volt hőemelkedése és nyugtalan se volt.Kép

Buksi!
Tetszik nekem is a Valentin napi ötleted!!KépKép

Vic!
Mi a dokinéninktől kaptunk gyógyszertári kenőcsöt amivel be kell kenni a kis pofiját, hogy ne csípje ki a szél meg a hideg.

Örülök, hogy bátrak lettetek és kiviszitek végre a babókat!Kép (Már párszor leírtam, hogy mi kéthetes korától sétálunkKép) Most sajna szörtyög egy kicsit és így ezen a héten csak kétszer mentünk kiKép.. ja és szélben jobb ha nem sétáltok, mert elég nehezen veszik ilyenkor a levegőt! Próbáljátok ki úgy, hogy ráfújtok az arcára és majd fintorog, meg kapkodva veszi a levegőt!

Millió puszi nektek!Kép

Csudajól néznek ki a muffinok!Kép

hicudzsi

Vic, köszike, megkaptam a receptet, de az a pár csodás tarab a tálon valahogy nem jött át Kép Kép Kép Pedig de jó lett volna!!!!
Irány a séta, mi is megyünk! Kép Csak előbb szopi + kifárasztom, h aludjon, és ne nézelődni akarjon a kocsiban.
Egyébként nem óvónéni vagyok, de oviban dolgozom/tam Kép

Én nem kentem/kenem semmivel Hami arcát, de akik kenik vagy a gyógyszertárival vagy van a DMnek időjárás elleni kréme - szóval azzal.
Mi kisebb szélben is kimegyünk, jó zárt a kocsi, ahogy fexik, nem éri a szél. Egyébként meg valóban kifejezetten utálja a szelet, amikor viszem ki a függőfolyosón úgy belémbújik, ha szél éri!
Hamcsi is úgy be van bugyolálva, hogy akik meg akarják esetleg nézni hoppon maradnak, mert csak egy gyapjútakarót látnak Kép Elárulom, h Hamit itthon szoktam hagyni és csak a takaróval sátálok KépKépKép
Detti, egyébként nekünk azt mondta a doki, h 2 hetes korától nyugodtan kivihetjük. Így 2 hetes korára már túl voltunk a pár perces kintléteken és rendesen lehetett sétálni is Kép Ez mondjuk nagy csoda volt a dokitól, mert egyébként fura egy fajzat...

Ha minden igaz, ma megyek a varrónőhöz - még nemtom miért, majd kiderül Kép

Emese, te meg itt jössz az akcióiddal Kép én meg nem merek felmenni Pestre az influenzajárvány miatt... Pedig pár dolgot be kéne szerezni...

Na megyek, megkóstoltatom vele a cicit, mielőtt szétnyalja a térdemet - már totál el van ázva a gatyám Kép Nem árt egy kis szopisűrítés!

Pusszancs
Ann
annann

tarab=darab
annann

Lányok!
Most érkeztünk meg!!!! Jelentem nagyon ügyesek voltunk!
Mindenkinek köszi a tippet, végre én is embernek érzem magam és nem zombinak! Jó mélyen belélegeztem a friss levegőt, s még kicsit ki is fáradtam itt a nagy lejtőkön fel- s alá tologatni ezt a nagy babakocsit gyerekstül:-)
Dorkának is olyan jól esett ez a nagy séta, hogy azóta is alszik, s olyan mélyen, hogy azt sem vette észre, amikor a pulcsiját "rángattam" le Róla:-)

Emese,
Köszi Neked is a tippet, elküldöm majd Kispapit vagy vmelyik családtagot venni olyan kombidresszt! Habár már nem fűzök hozzá nagy reményeket, mert itt a Budaörsi Corában szinte az első napon elfogynak az akciós babaholmik:-(

Ann, én eredetileg óvónéni vagyok, de már elég régen nem a szakmámban dolgozom. Igazából csak 3 évet dolgoztam úgy, aztán kimentem külföldre 2 1/2 évet, s utána már nem mentem vissza óvónőként dolgozni, hanem teljesen más területre mentem, most pedig itt vagyok:-)
Útbaejtettük ma a DM- et is. Mi a pontos neve annak a krémnek?
Mindegy, ha nem kapok, akkor majd megkérem az anyósomat, hogy írjon fel receptre ilyen krémet.

Eddig is nagyon élveztem, de egyre jobban élvezem ezt a mamiságot!

Vic
Victoria

Sziasztok!

na végre én is leültem a géphez, és nem csak olvasni!
Nagyon nyűgösen telnek a napjaink, lehet hogy azért mert mi nem voltunk sétálni mostanság. rettentő nagy szél van errefelé és a mélykocsival egyedül nem tudok lemenni, a kiskocsit pedig átfújja a szélúrfi. Így hát sűrű szellőztetés és bezártság!! Kép

Kisbuksi ötlete Valentin day-re tetszik, már én is kitaláltam mit csinálok! Kép
Ilyenkor mindig felgyertyázom a szobát vagy a fürdőszobát, de most ezen kívül sütök mézeskalács tésztából egy nagy szivet (igaz nem lesz piros, mert ételfestékem nincs) és annak a közepére Matyi kis fényképét teszem habbal-remélem megragad- és kidíszítem. A tészta már begyúrva csak ki kellene sütni...

Légyszi ha kérhetném én is azt a muffin receptet valakitől, mert bizony én még sosem ettem ilyet és nagyon jól néztek ki azok ott a tányéron.

Influenzamentes napokat! Zita
zitus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?