Eszti
na ez jó, mi is ilyenek vagyunk!!
Azért remélem, mostmár végig jól érzitek magatokat!! Hol pihiztek? (lemaradtam
)
Piki,
ezek szerint Te vagy Marcsi?
Oké, kezdem vágni..
Jöhet a doki elérhetősége!!
Az István az az, amelyik a Fehérvári úton van? Mert az nekünk viszonylag közel van, (ennél már csak a János kórház volna közelebb, de oda nem annyira szívesen.. bár állítólag felújították a szülészetet..)
Szóval ha az, akkor ott a szülészeten már jártam, mikor az emberem barátjának a felesége szült. De a srácot nem engedték be a vajúdáskor, csak a kitolásnál. Szegény eléggé kivolt (apukák amúgy is kivannak
) szóval az a szülésznő nagyon szigorúnak tűnt, de ilyen minden kórházban van legalább egy (sárkány
).
Na nem akartam leírni a sztorit, mert semmi küli, csak rizsa, szóval aki unja, ugorja.
A Kútvölgyit sajna jövő júli 1-től tervezik privatizálni, és az én dokim azt mondja, neki az elveivel nem fér össze, hogy olyan helyen dolgozzon, ahol csak fizetős betegeket látnak el. (itt meglepődtem, de végül is lehet, hogy ilyen is van, ő amúgy is elég szigorú, de megteheti, főorvos volt ott, kb 30 évig). azt mondta, hogy akkor az is felmerül, hogy már csak a nőgyógyászatot viszi tovább, a szülészetet nem. (már így is nyugdíjasként rendel ott, én is nála születtem
és furi, hogy a lányom is, de azóta hallottam, sokan vannak így
) szóval lehet, hogy inkább így akarja szépíteni, hogy már visszavonulna, állítólag 2 infarktusa volt az elmúlt 2-3 évben.
Namost, mivel én júli 3-ra vagyok kiírva, a dolog elég necces
drukkolok, hogy csússzon az átadás (férjem szerint tuti fog, ő is építőiparban van. Ja, mert azt még nem mondtam, a termeket is átépítik. De már ez magában is irtó furi, hogy egy kórházon belül csak egy osztályt privatizálnak). de nyilván az új tulaj mielőbb szeretne pénzt látni, így azért lehet, hogy egyáltalán nem lesz csúszás, inkább összecsapják az átépítést..
Szóval, kértem a dokit, hogy ajánljon másik dokit a végére, de ő csak onnan tudna ajánlani, a kollégái közül, ami ennyi év után érthető, csakhogy ha már úgyis egy idegen dokinál fogok szülni, akkor nem hiszem, hogy ki fogok fizetni 3-400 ezer forintot, csak azért, hogy a kútvölgyiben legyek utána. Ami nem volt rossz, de ahogy hallom, mostmár azért szinte mindegyik kórház szülészete modern. "Dióhéjban" ennyi. Bocsi a litániáért..
Annyira megbízom abban a dokiban, nagyon sajnálom a dolgot..
Még azért reménykedek.. Vagy.... benyomok egy bábakoktélt júni végén...
az nagyon veszélyes?? Na majd meglátjuk. Nemsokára ultrahang, még az is lehet, hogy előbb fogant, mint gondoljuk..
Tej: én a tejallergiát nem tudom. A tejcukorérzékenység viszont állítólag attól alakul ki, ha az ember sokáig nem iszik tejet (kb 10-15 évig), vagy csak alig. Férjem is érzékeny, őt felfújja (nem jól bontja már a szervezete, elszokott tőle). Ezért a kiscsajnak nem is adtam egy éves koráig tehéntejet, csak rizstejet, zabitalt, hipoallergén tápit, hátha ez örökletes.. Aztán kb 4-5 hónapig kapta a laktózmentes tejet (match-ban is kapni frisset is, nemcsak tartósat), csak nemrég iszik tehéntejet, de eleinte azt is vizezve. Semmi jele a problémának, remélem, így is marad. De most itt anyósék hozatják a frissen fejt jó erős házitejet, és ez bizony kiütötte a szája körül, mint amikor pár hetes volt
Úgyhogy megint vizezünk.
DE: emberem azt vette észre, hogy a nem homogénezett tej nem fújja fel. Tehát lehet, hogy a laktózhoz tényleg nincs is köze, csak a zsírláncok széttrancsírozásához..
Szóval igaza lehet Esztinek, még így doktori nélkül is
, hogy a túl sokat szadizott tejjel van a gond
Na elteszem magam holnapra, mert a kiscsaj bekómált fél 7-kor, így asszem holnap kelhetek a kakasokkal
Jó zenehallgatást babák és mamák!
(Bogi a hasamból csak a Civilizációk 3 zenéjét hallgatta, de azt napi rendszerességgel
lehet, hogy ezt a kölköt most megpróbálom majd valami kultúrára is nevelni
)
Most rajtam volt a szófosás, adom tovább valakinek..