Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
megvolt a csipo-UH, s rendben van. tehat nem ezert nem emeli a fejet, hanem...hm. tan azert mert tul nagy:-)
de a tegnap delutanunk. brrr! infernalis volt. csak kezben, csak cipelve volt jo neki, s akkor se mosolygott, delutan 3-tol eloszor csak a furdokadban lattam mosolyt. 3-tol tulkeppen nem aludt, bar - becsuletere legyen mondva - probalkozott30-40 percet eves utan, cuppogta az oklet, dumalgatott, lecsukta a szemet, belesirt par masodpercet, csondben is volt 2-3 percet, de 40 perc utan feladta, felsirt, s ezek utan meg az esti fektetes utan is felsirt 3x, mindharom mar csukott szemmel. huuuu! aztan aludt rendesen, f3 korul nyogdosott fel orat, 5 korul megint elkezdte, de akkor mar kivettem enni (nem birtam megint:-)), de szinte ki se nyitotta a szemet, f7kor bezzeg mar vegleg felebredt a franya. ma - egyelore - mosolygos, s alszik is, de mintha az etvagya valamivel rosszabb lenne.
szombaton meg lecuccolnank 2 hetre a szuleimhez. mar alig varom. semmi hazimunka:-)))).
nem dicsekvesnek mondom (dehogynem!), de miota borisz megvan mar 2x-3x sutit is sutottem, pedig olyant sose szoktam, de aliz nagyon elvezi, s az uj elektromos suto meg alkalmas is ra!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Tegnap negkünk meg megvolt a hasi UH. Minden rendben és még fizetni sem kellett, a dokinő nem fogadta el, vagyis inkább nem kérte el a pénzt, pedig 1000 Ft a vizsgálat. Na persze pisi megint volt!! :lol:

Lilinél észrevettem, hogy most már tudatosan ütögeti a pihiszékén lévő lógó csörgőt, elég hosszan el van vele.
Lili is nyöszörgött hajnali f4-től f 6-ig, de nem ébredt fel, csak én nem tudtam már rendesen visszaaludni.

Lili átvészelte a frontot, nem volt semmi nyügi, olyan szép nyugodtan elvan a pihiszékében, elnézelődik, vagy beszélgetünk, aztán ha megunja mert már álmos, akkor elalszik.

Tegnap elég hosszasan a hintájában is elmaradt, tök örültem neki, hogy azért alakul a dolog és nem kidobott pénz! Most játszószőnyeget nézegetek neki a neten, most hogy már jobban érdeklődik a lógó játékok iránt.

Már két napja azt csináltam, hogy reggel lefejek 50 ml tejet, úgyis majd kidurranok akkor - és azt az esti etetésnél megkapja, akkor úgyis kevés neki. Úgy veszem észre, hogy este már tudja hogy most már alvás van, mert ha beteszem a kiságyba még ha nem is alszik még, nincs semmi sírás, talán elnézelődik egy kicsit, aztán szunya van reggelig. Tök jó, csak maradjon is így.

Lilinek most mintha az igénye tejcsi ügyileg kevesebb.Megelégszik a 100 körülivel, már napok óta 120-nál többet nem evett és volt hogy csak 80, de így is simán kibírta a 3 órát és akkor sem sír annyira nyagyon a kajáért.
Lehet hogy változik a bélflóra és jobban felhasználja a tejcsiben lévő anyagokat, mert a kakilás is nehezebben megy, úgy értem már van hogy nincs is kaki egy nap és az állaga is sűrűsödött. Vagy a tej lett táplálóbb??? Ki tudja.

Ma megint vendégeink jönnek. Kíváncsi leszek mi lesz mert Lili ilyenkor szokott nyügis lenni.

KépKép
domidina

sziasztok,
hat borso meg nemigazan tudatos a jatszoszonyegen logo dolgok lokodeseben, bar racsodalkozik, neha bele is farad. (lsd kep 1:-)). -most is eppen megneztem, mit inal a jatszojan fenn, hat majdhogynem eppen megint bealudt.
mostanaban inkabb a kezet fedezte fel, amit eleg gyanakodva nez, s neha idegesiti is, hogy mi a sz@r lehet annyit a szeme elott, akkor elsirja magat. de hason meg mindig nem hajlando semmit, csak vigyorogni. ugy dontottem, rahagyom. viszont mar nagyon komolyan nez, ha fotozzak (lsd kep 2.)
ami viszont sajnos, hogy tenyleg delutanra rakodott az esti nyugoskodese, amiben csak annyi a rosszabb, hogy annak nem tudni, mikor llesz vege, hiszen egyszer mar az is eltartott furdetesig.
remelem, hogy a 2 hetes videkezes, meg az oraatallitas majd hoz valami valtozast. meg a 3 honapos kor, meg a ...fenetudja. csak nem ertem, miert akarok ennyi mindent, amikor meg egy nagyon nyugis kolok...aliznak ilyen napjai voltak anno, akkor mar halat adtunk az egnek:-) Kép 1. Kép 2.

Kép
Kép
momoska

Boldog Nyulat!!!
sziasztok! Kép a-nyul Kép b-nyul

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Momoska!
Nagyon felnezek Rad hogy meg sutsz is!

En tegnap ki voltam kicsit, mert Nori ket napig szopi sztrajkolt, szegenykem. De most nagyon eeeedes! Holnap megyunk megnezni a babauszast, - mult heten akartunk menni de marc. 15-e volt es zarva volt z uszi - remelem eljutunk, mert meg nincs napirend, a szopi ideje nem tudom mikorra fog esni... Annyit mondott az uszooktato lany telefonon, hogy torekszenek a nagy higieniara, a babanak is kotelezo az uszosapka. na.... nemtom hogy fogja elviselni a sapit....

na megyek ablakot takaritani, minden napra esik egy ablak takaritas.

sziasztok
csilla

KépKép
Kép
csillaz

nagyon aranyosak a nyuszikak!!!!!!!!!!!!
Boldog Husvetot Mindenkinek!!!!!

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Kedden volt a doki, es Nori megkapta a masodik DPT oltasat. Sirt szegenyke, de utana jol volt. Na, estere viszont nagyon nyugtalanna valt, es furdetesnel mar annyira fajt neki hogy nagyon-nagyon sirt, neha meg is feszult. Kapott lazcsillapito kupot, es akkor elaludt, de azota furdetesnel sir. Nem tudom hogy osszefugg-e, lehet hogy nem kellett volna akkor furdetnunk, hogy a melegviz meg fajdalmasabba tette a dolgot? A kovetkezo oltasnal mindenesetre hamarabb fogunk furdeni, beadni a kupot. Azert az orvos felkeszithetett volna hogy mi var/hat a babara.

Edina,
Bejott a taktikad, hogy lefejed a tejet delelott es este azt adod Lilinek? En jo otletnek tartom.

udv, kellemes husvetot!

Csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Csilla: Reggel "szoktam" eddig 3x csináltam, hogy lefejtem 50 ml, többet nem, este kiegészítésnek, mert akkorra már nincs elég. Reggel még ugye nagyon sok van, majd kidurranok, mivel éjjel nem kel fel csak reggel.
De volt hogy nem fejtem mert úgy éreztem, hogy kevesebb van, akkor tápot kapott, de azt is úgy adom, hogy cicizés előtt, mint pl. tegnap is 60ml csináltam, és bevágta egyhuzamba, utána meg cicizett és így megeszi.

Persze hozzátartozik az is, hogy másik fajta - csepp alakú - cumit vettünk az üvegre, ami hasonló mint a bimbóvédő és így még a teát is hajlandó meginni.

Tegnap nem tudom mi volt, este nem volt hajlandó aludni fürcsi után, nyűglődött, 10 kor megint enni kért, de alig evett valamit és már aludt is. Persze nem lett volna ezzel semmi baj, ha én meg nem lettem volna rohadt álmos már, 7 órakor majd elaludtam.
Na de hát ilyen is van, nem lehet mindig minden havaii. :lol:

Mi oltásra a jövő héten hétfőn megyünk, akkor kapja a rotát is. Remélem most sem lesz semmi.

Ma rendeltem egy játszószőnyeget, remélem szeretni fogja, hogy ne mindig a pihiszékben legyen. Ott már tudatosan ütögeti a lógókat, gonoltam, most már időszerű.

Na megyek a szokásos reggeli programra.
Kellemes Húsvétot Nektek!!

KépKép
domidina

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Nektek!

Momoska!
Nagyon jó az a kép! Telefonnal csináltad? Így eszembe jutattad, hogy az enyémen is van ilyen! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

szaisztok,
200 km-re otthontol lett borisz 3 honapos, s eddig egy masodpercre is csak ritkan, s alig egy centire emelte a fejet hason, erre ma meg percekig ezt csinalta, igy hirtelen.
mi tortent? hova tuntetek?
mi meg egy joideig itt tavaszolunk! Kép fel a fejjel!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Nagyon lelassultunk, gondolom mindenki el van havazva.
Tok ugyes Borisz, Norit meg nem lattam ilyet csinalni hosszabb ideig!
Most kajaltunk, de nem evett csak hatvan milit :? , mindegy, remelem kibirja a kovetkezo etetesig, es akkor talan kesobb mar kibir tobb idot is e kozott a ket etetes kozott. a doki azt mondta hogy mostmar jo lenne ha nem adnek neki ejjel enni, mert ejfel korul es 3-4 korul szoktam, akkor mindig felebred arra hogy nyogdos (kb. etetes utan harom oraval van ez) - nem tudom ez a nyogdoses mi lehet, nem tud kakilni, vagy mi? lehet hogy ha nem adnek neki ejfelkor enni akkor nem nyogdosne hajnal 3-kor?
Olyan edes ez a csopp kislany, annyira szeretem! amikor fole hajolok es mondok neki valamit, mindig mosolyog ram, tok jo erzes :oops:

Amugy most ezen a heten majdhogynem stagnal a sulya, nem sokat eszik (a multbeli 200 milihez kepest 100-150-et, reggel 170-et).

Jo hogy itt a hetvege, vegre egyutt lehet a csalad!

udv mindenkinek es irjatok!!!
es jo hetveget!!!

csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Nekem is van egy kislanyom januar 7en szuletett,Budapesten.Most Dubrovnikban vagyunk,mert a ferjem horvat.10 napja vagyunk itt.
A szules utan a ferjem meg otthon maradt velunk egy darabig,aztan vissza kellett jonnie ide dolgozni,ugyhogy mi a picivel a szuleimnel laktunk.A ket honap alatt ugy megszoktam a szuleimmel valo egyuttelest,hogy nagyon nehez volt az elvalas.Ok is kivoltak mikor eljottunk,teljesen kivirultak az unoka erkezesekor.Ja, azt azert le kell irnom,hogy mar 10 eve nem elek a szuleimmel es 7 evet hajoztam,tehat eleg sokat kulon voltunk, es megis annyira fajt oket itthagynom.
szoval most itt vagyunk harmasban,ugy ahogy ennek lennie kell.
Kicsit meg szoknom kell, hogy napkozben egyedul vagyok es ha eppen olyan kedveben van Nuncsikem akkor pont semmire nincs idom.
Az ejszakakat mar reg vegigalussza.Tegnap megfordult a hasarol a hatara 4szer,pedig sosem tettem a hasara,mert azt valahogy nem szerette.mindig a hatan van,mar a haja is kikopott :) Annyira cuki.Meg most a legujabb,hogy kopkodi a nyalat es rohog rajta.
Nagy reszben tapot kap, de reggel es este meg szopizik,bar szerintem az nem eleg neki.200 miliket kajal es meg ugy tunik hogy ehes,szerintetek nem sok az a 200ml?
egy nap 5szor eszik.Az elejen rengeteg tejem volt,6deciket fagyasztottam meg amellett hogy o 120miliket kajalt, aztan ahogy elkezdtem szedni a vitamint meg inni a szopi teat ugy valahogy egyre kevesebb tejem lett, amig mar muszaj volt potolnom,hogy jol lakjon.Most 5300gramm a sulya.
jovo heten megyunk az uj doktor nenihez,remelem beszel angolul,mert a horvatot meg annyira nem beszelem.
Az elso kotelezo oltassal adtak neki be a rotat es a prevenar meg otthon, a legkozelebbi adagot mar itt kapja.Kivancsi vagyok beadjak e neki a nem kotelezoket,mert azt otthonrol hoztuk mivel az itteni gyogyszertarban azt sem tudtak mi fan terem ez a ket oltas.
:shock:
Na jo roviden ennyi,most eppen az autos uleseben alszik mar 2 oraja,egyebkent nappal nem nagyon szokott aludni.Elaludni pedig csak a karomban szokott vagy az ulesben,de a kisagyaban sosem alszik el.Veletek ez hogy van?
Udv mindenkinek

Kép
mamice

Sziasztok!

Nem tüntem el én sem, csak már ritkábban ülök gép elé, most hogy jön a jó idő, több a dolog is. Na meg csak akkor szoktam, amikor épp altatom a pihiszékben, egyébként meg teszem a dolgom két etetés között.

Üdv nálunk Mamice.
Nálunk Lili eddig a pihiszékben aludt többnyire nappal, de erről leszoktattam/tom, mert szerintem azért ez nem egészséges, uh. most a kiságyba vagy a játszószőnyegre teszem le. De szokja különben azt hogy aludni a kiságyban kell. De általában elalvás előtt mindig nyöszörög, nyüglődik sír, nehezen alszik el, kivéve az esti alvást. Utána aztán alszik reggelig. Ma pl. f8-kor ettünk!!!!! este 8 óta.

A kaja mennyiségre nem kifejezetten lehet mondani azt hogy sok, ha neki ennyi az igénye, hát ennyi. Egyébként változó, vannak időszakok amikor kevesebben, és van hogy többet esznek. Lilinek most volt egy időszaka amikor kevesebben evett, 100-110-et, aztán most pár napja megint többet kér, 140-eket. Persze a tejcsi már késő délutánra nem elég, uh. jön a táp kiegészítés, de most már megeszi szerencsére.

Napközben Lili sem alszik, délelőtt 2x fél órát, aztán délután vagy hosszabbat, vagy csak 1 órát összesen.

Csilla: A doki hiába mondja hogy ne adjál neki éjjel enni, ha kér. Úgy látszik ő még igényli. Persze megpróbálhatod az éjfélit kihagyni, de ez ha jól sejtem sírással fog járni és ezt neked kell végigszenvedned. Persze meglesz az eredménye, mert át fogja aludni azt az időt, csak nem könnyű. Egyébként szerintem meg nem azért nyögdös, ill. ezt nem fogja elhagyni attól, hogy 1x nem adsz neki enni. Lili is szokott, szerintem ezzel nem igen kell foglalkozni, vagyis nem nagy baj, ha mellé nincs hasfájás. Jönnek a pukik ilyenkor, kakilni is próbálhat.

Ma utazunk megint haza, uh. megyek mert elaludt aztán készülődök az útra.

Olyan jó hogy már itt a jó idő, az ember kedve is sokkal jobb!!!!

Edina

KépKép
domidina

Mamice: még írni akartam, hogy nagyon szép helyen laksz. Dubrovnik gyönyörű. Mi minden nyáron a horvát tengerpartra szoktunk menni, általában mindig másik szigetre. Az idén ezt most kihagyjuk, de jövőre már a gyerkőccel is lehet.

NEm lehet könnyű az átállás sem, hogy most mindent egyedül kell csinálnod. Nagyon sokat számít ha van segítsége az embernek, de majd kialakul egy új napirend, egy új életritmus. És azért a segítség ellenére szerintem jobb, ha nem a szülőkkel lakik az ember.

Na most már tényleg megyek..... gyorsam még vasalok egy kicsit.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Mamice, udv itt! Nem lehet most konnyu Neked, atallni... De tenyleg, nagyon szep varosban laktok!
Volt hogy Nori is 200 miliket evett, de mostmar nem. Reggelenkent kb. 170-et aztan estere csokken a mennyiseg. Tegnap este 140-et evett, de volt mar hogy csak 80-at.

Hu, nalatok jelentett gondot az ora atallitas? Nalunk igen, de valoszinu hogy csak az en aggodasom miatt... Nori hetkor evett vacsit, meg vilagos volt, de elaludt, de nyolc korul felebredt es nem tudott visszaaludni, igy fel tizenegykor ujra etettem es akkor sikerult elaludni. De az ejszaka kinlodas volt most...

Edina
Teljesen igazad van, a doki tenyleg nem erezheti azt amit Nori...
Jo vakaciozast nektek!

Es mindenkinek szep napot, hetet!

Csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Nem tűntem el én sem! :) Az éjszakáink elég fárasztóak, így napközben ha végeztem a házimunkával és van rá lehetőségem, akkor inkább ledőlök egy kicsit pihenni.

Mamice!
Üdv köztünk! A babák adagját ebben a korban még úgy szokták számolni, hogy a testsúly kg-ot beszorozzák 150-el. Kb. ennyi a napi adagja és ezt annyi felé kell osztani, ahányszor eszik. De hangsúlyozom, hogy ez nem pontos adat, ettől lehetnek eltérések. Amíg én mértem Dávid "fogyasztását" addig összeségében mindig többet evett, mint amennyit én számoltam. Kb. 2 hete leálltam a méregetéssel, mert volt, hogy reggel még megevett 160-at, este meg már csak 80-at és mégis jól fejlődött. Most már csak napi 1x mérem fürdés előtt, bár lehet, hogy azt is el fogjuk hagyni.

Csilla!
Dávid is eszik még éjszaka. 2 napig csinálta, hogy 2x is evett, tegnap szerencsére már csak egyszer. Ha Nóri igényli szerintem sem sok mindent tudsz vele csinálni. Lehet érdemes lenne az éjféli szopi előtt Infacolt, vagy Espumisant adni. Dávid is szokott nyögdösni, de akkor hallom is, hogy jön 1-2 puki. Akkor kiteszem a pelenkázóra, tornáztatom és csak úgy "áramlik" kifelé belőle a levegő.

Edina!
Jó utat Nektek! (bár elvileg már ott vagytok)

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Megvolt a látogatás. Ilyenkor nem maradunk túl sokáig f12-re értünk oda, aztán 3 kor már jöttünk is haza, de most nagyon nyügi volt és 2 óránként sírt a kajáért. Nem tudom mi volt vele. Én még nem vettem észre változást az óraátállás miatt, remélem így is marad, a napirendünk nem változott meg.

Olyan jó ez a napsütéses idő. Ma kiraktam 11-kor a kocsiba, aztán f3-kor hoztam be. Jó nagyot aludt!

Én még mindig mérem Lilit, már csak azért is, mert estére nincs elég tejem, és szertem tudni mennyit eszik, mennyi tápot adjak neki.

Na megyek mert ébredezik....

KépKép
domidina

Hello mindenkinek!

Koszi a valaszokat,segitseget, aranyosak vagytok :D .
Itt is annyira jo hogy meg most is vilagos van,pedig mar fel het.3 napja 20fok van,ahogy hallom otthon is eleg szep ido van.

Az igaz,hogy nagyon szep ez a hely,csak egy kicsit uncsi telen,bar en meg mindig nem nyugodtam bele hogy itt fogunk vegleg lehorgonyozni.Szerencsere a ferjem eleg nyitott mindenre,ugyhogy lehet egy napon meg otthon kotunk ki.
A legjobban a csalad es baratok hianyoznak.Ha ok itt lennenek,nagyon szuper lenne.

Kepzeljetek ma voltunk az uj doktor neninel.Aranyos vegig horvatul magyarazott mondtam neki nem ertem,beszeljen mar angolul,hogy ertsek is valamit,de erre azt mondta tanulnom kell a horvat nyelvet,ugyhogy vegul a ferjem mondott el nekem mindent.Ha kerdeztem angolul akkor azert angolul valaszolt.Legkozelebb egyedul megyek,mert akkor nem fog horvatozni nekem.
Szoval ismerei a rotat es a prevenart is viszont itt most adjak a hepatitis b oltast,ugyhogy azt kapja legkozelebb,2 het mulva.
Azert is mentunk ma mert Nuncsi nagyon be van rekedve es a jobb szeme eleg csipas es konnyezik,meg egy picit be van dagadva.
Azt mondta a doktorica,hogy a torkaval nincs semmi a szemet meg hideg vizzel kell torolgetni.En eddig kamillaztam az segitett.

A multkor irtam hogy mar eleg regota vegigalussza az ejszakakat.Persze aznap ejjel 2:30-kor,ma meg 4:30kor kelt fel.Nem hittem a szememnek,raraktam a cicimre hatha elalszik,ahogy regen,de olyan erzesem volt hogy reggelig csak nyuszogott mellettem.

Domidia te hova utazol amikor haza mesz?

Csilla, nekem a magyar doki neni szelcsovet ajanlott.Amikor megcsovikezem,csak ugy jon ki belole a hig kaki,puki.Ez nem faj neki,nezelodik kozben es latszik rajta ahogy megkonnyebbul.
Az elejen feltem hasznalni de ahogy megkonnyebbult ugy megnyugodtam.

Tina ezt en is olvastam,hogy kell kiszamolni a "napi adagot",es az alapjan jol eszik,csak olyan soknak tunt ez a 200.De mindegyikotok szerint ez nem baj,ugyhogy orulok.

Ok,most megyek eppen itt vannak nalunk az antenna szerelok,holnaptol mar az osszes magyar csatornam meglesz remelem :D

Mindenkinek jo babazast es szep estet!
Reka

Kép
mamice

Ja azt meg leakartam irni,hogy a doktor neni(magyar) mondta,hogy ha megengedhetjuk magunknak vigyuk el a bebit hasi,koponya es csipo ulrtahangra.Azt mondta ezert regen nem kellett fizetni, de most kell, hivatkozava Horvat Agnesre...
Szoval bejelentkeztunk egy fiatalemberhez,fel voltam keszulve,hogy nem lesz olcso, de nem erdekelt,mindenkeppen jo dolognak tartom.Szoval megulrtahangozta a kis picurt majd mar a leleteket a kezembe nyomta es nezett ram.Kerdezem tole,hogy akkor mennyivel tartozom?Erre o:amennyit tetszik gondolni. :shock: :shock: :shock: Mondom neki,nekem azt mondtak ezert fizetni kell.Azt mondja akkor tizezer :shock: :shock: :shock: ,vagy amit tetszik gondolni.
Odaadtam neki a tizezret, aztan leleptunk.Eleg kellemetlen egy szitu volt.

Kép
mamice

Sziasztok!

Mamice: Nem kell nagy távolságra gonolni amikor azt írom hogy haza utazom. Anyukámékhoz szoktunk menni, akik 70 km-re laknak Bodajkon. Rendszeresen szoktunk menni, havonta biztos, de van amikor 2 hetente.

Egybként a szürésekre még itthon mentetek vagy már kint? Nekem ez nem derült ki. Szerintem viszont ezekért a vizsgálatokért itthon nem kell fizetni csak ha magánrendelésre mész, mivel a pici babának nem kell! Én legalábbis így tudom. A felnőtteknek igen. Na mindegy, mindenesetre jó borsos vizsgálat volt.

Nekem meg úgy tűnik egyre kevesebb a tejem. Tegnap már 2x kapott 60 ml tápot délután és este. Aztán 9 órakor este felébredt és nagyon sírt, akkor adtam egy kicsit neki, de csak pár kortyot evett, megnyugodott és elaludt. Viszont reggelre nem telítődött meg egyik sem pukkadásig ahogy szokott, így már korán reggel kettőből kellett ennie. Eddig a délelőttöt kihúztam egy cicivel. Na mindegy, úgy döntöttem, ahogy betölti a 4 hónapot és a tejem már alig, elkezdem szoktatni a gyümölcsökhöz szép lassan.

Megyek mert elaludt, becsempészem az ágyikóba aztán teszek-veszek.

Ja még azt szerettem volna írni a szélcsővel kapcsolatban, hogy amikor elkezdtem tápozni megváltozott a kakilási szokása. Addig minden pelusban volt, aztán hírtelen nem volt egész nap. Én meg megijedtem, és segítettem neki a lázmérővel. Ingereltem és úgy kakilt. Ezt csak 1-2x csináltam, és leszoktattam magam, nehogy megszokja, hogy így kell kakilni. És lám enélkül is tud!!!! Csak akkor avatkozom közbe ha nagyon muszáj.!! (Remélem így kell helyesen írni. Ezzel a szóval bizonytalan vagyok)

Edina

KépKép
domidina

sziasztok!

Edina!Azt hittem te is egy picit messzebb vagy az otthonodtol.Az a 70km igazan nem nagy tavolsag a mi 1000km-unkhoz kepest.

A szuresekre meg otthon mentunk,es nem magan orvos volt.Mindegy tul vagyunk rajta,csak ha a mi gyerek doki azt mondja nem kell fizetni,de azert adjak neki valamennyit,akkor az ugy teljesen mas.

Nekem mar szinte egyatalan nincs tejem sajnos,raadasul tegnap mar a menseszem is megjott :(
Gyumolcsot,zoldseget mar lehet nekik adni 4 honaposan?

Kepzeljetek van egy lengyel baratnom,akinek a bebije jan 9en szuletett 3540gr-mal es most 7kg-os a "picur".Nem is ertem,kicsit meglepodtem,de egyatalan nem dagi,tok jol nez ki.Jo hosszu baba.

Mindenkinek szep napot!

Kép
mamice

Mamice: A bébiételeket 4 hónapos kortól ajánlják, uh. szerintem lehet. Bár valaki már korábban is - egy másik fórumon lévő anyuka 2,5 hós korában kezdte ha jól emlékszem és 3 hósan már úgy ette a főzelékeket....- elkezdi.
Szerintem lehet csak szép fokozatosan kell hozzászoktatni az ízekhez és persze csak ha úgy látod hogy már készen van rá.
Ha nekem sem lesz tejem én is elkezdem, inkább azokat egye, mint a tápot.
A neten lehet találni táblázatot, hogy mikortól mit lehet adni nekik, nézd meg.

KépKép
domidina

sziasztok

total el vagyok keseredve, nori alig eszik, reggel meg 120at, utana 60at es most meg 50et evett es nem hajlando tobbet. ordit ha a cicire teszem. ezerrel fejek most szopi utan, van tejem. a doki azt mondja, vannak ilyen napok, holnap ha tovabbra is igy lesz, hivjam ujra. mi a franc tortenhetett? laza nincs, neha mosolyog, de nem annyit, mint szokott.
ha leteszem sir, most is a kezemben van, elaludt.
segitsetek, legalabb biztato szavakkal.

koszi
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Csilla: Hááát nem könnyű aztbiztos, de valóban lehetnek ilyen napok, azt szokták mondani, akkor van gond, ha nem gyarapszik, lehet hogy most ilyenje van. NEm kell megilyedni ettől és mindjárt rosszra gondolni. Persze tudom hogy ez lelkileg nagyon rossz azt látni hogy nem eszik, de ha nincs semmi más baja, hidd el nem fog elfogyni. Főleg ha csak átmeneti a gond. Nagyon hullámzó tud lenni a mennyiség amit esznek. Van hogy nagyon-nagyon sokat, szinte hihetetlneül, aztán jön egy időszak amikor meg kevesebbet, aztán megint megugrik egy kicsit.

Egyébként pedig azt látod hogy cicizés után még éhes maradt? Mert ha nem, akkor csak tényleg ennyi kellett neki. Mit csinálsz a tejjel? Üvegből adod neki és úgy elfogadja? Változott valami a korábbiakhoz képest?
Mindjárt az elején sír, vagy eszik egy kicsit aztán kezd rá?

Fel a fejjel és nyugodj meg, az nem segít és ő is megérzi ha nyugtalan vagy! Persze tudom könnyű ezt mondani, de....

KépKép
domidina

sziasztok,
Edina,
nem latom hogy ehes lenne, egyaltalan. megprobaltam uvegbol is adni es csak mosolygott, de nem ette. persze, eddig meg csak egyszer evett c.uvegbol, uh nem is nagyon tudja meg hasznalni. csak a vegen sir, ill. most legutobb belealudt, felebresztettem, akkor elkezdett rugdosni a labaval, meg huzogatta a hasahoz, elkezdett sirni, attettem a masikra (neha ez bejon), de mar nem kellett neki.
ha letettem sirt, kimentunk a teraszra (a kezemben fogtam) akkor is sirt.
ja, felhivtam a vedonot, o azt mondta h lehet hogy lappang benne valami, de en biztos vagyok benne hogy nem! meg kerdezte a doki hogy megjott-e, mert akkor valtozik a tej ize, de nem jott meg, viszont par napja pattanasos vagyok, lehet hogy ez az elojele, es hormonalisan kezdek visszaallni a szules elotti helyzetre?
este jon hozzank anyu, itt lesz szombatig, ugyhogy legalabb o majd segit, tamogat lelkiekben.
most letettem es elvan, uh lehet hogy csak "ennyi volt", felora es jon a kov. szopi, akkor mar biztos sokat fog enni! :P

koszi a tamogato szavakat!

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Először is Mamice üdv közöttünk! Hát igen, külföldön élni amennyire szépen és jól hangzik, annyira nehéz is. Én nem tudom, hogy bírnám, messze a tesóimtól, barátaimtól, pedig nem találkozom velük túl sűrűn. Nálam szerintem ez pszihés, pedig most tervezgetjük, hogy vidékre költözünk, mert ott tudnánk egy kertes házat is venni. Jelenleg anyukámmal lakunk pesten egy kis lakásban - segítségben nincs hiány, és ez szuper jó, de azért így még sem az igazi. Meg így soha nem fogok igazán megtanulni főzni:(
Ahogy kutyafuttában visszaolvasgattam, valahogy mostanában mindenki hasonló problémákkal küzd, én is azt vettem észre, hogy Linus kevesebbet eszik, és nekem is jóval kevesebb a tejem - lehet, hogy pont emiatt. Ráadásul tegnap voltunk a 2 hós oltáson (egész jól bírta, bár azóta elég aluszékony, remélem ez természetes, erősítsetek meg benne!) és a dokinéni azt mondta, hogy a 6 hetes súlyához képest nem hízott eleget... és hogy 1 hét múlva vigyem vissza mérni. Próbálok nem idegeskedni, sőt arra koncentrálni, hogy legyen tejem. Egyébként én pont emiatt vittem vissza a mérleget 1 hónap múlva. Bár egy picit tényleg rossz érzés, hogy nem tudom, hogy mennyit evett, de legalább nem idegesítem magam nap mint nap, etetésről etetésre, ha nem a szokásos adagot eszi meg. Amíg szépen fejlődik, addig szerintem nincs baj. Az én dokinénim mindig azt kérdezi, ha valami gyanús, vagy megváltozik egy "bevett szokáshoz" képest, hogy nem aluszékonyabb-e, fel kell-e ébreszteni hogy egyen vagy jelez magától, nem sír-e keservesen, meg a bőre színét nézi, hogy jó színben van (rózsás a bőre, ahogy ő fogalmazott). A barátnőmnek tápszereznie kellett a babáját, így óhatatlanul mindig látta, hogy mennyit evett és ő is halálra idegeskedte magát amikor jóval kevesebbet evett a babája amegszokottnál. Aztán a tanácsadáson kiderült, hogy tök szépen fejlődik, és 6 hónapos korára a baba megduplázta a súlyát, ahogy ez a nagy könyvben meg van írva. Úgyhogy remélem a mi eseteinkben is aggodalomra semmi ok!!
Mivel az elején jóval több tejem volt, újra elkezdtem inni a Laktoherbet és szedni a homeós bogyókat, remélem segíteni fog. Na és napi 2-3 litert iszom folyamatosan (több nem megy, de erre a mennyiségre ügyelek, hogy meglegyen), plusz éjszaka 3-4 decit a szoptatások után (általában 2x etetek éjszaka).

DomiDina a "muszáj" szónál én is mindeig elbizonytalanodom :)

Szép napsütéses és gondtalan napokat mindenkinek!

Kép

Kép
csürci

sziasztok,
udv mamice! de imadom a varosodat! persze nyaron mindenhol jobb, mint telen:-) de azert en se birnam sokaig tavol sehol. most fertodon vagyunk ket hetig a szuleimnel, s jobban szeretem ezt a helyet, mint Budapestet, de a baratok-ismerosok miatt azert 2 het utan mar vagyakozom vissza oda is.
Borisz is 7 kg korul van, 3200-al szuletett, 3 kg-val hoztuk haza a korhazbol. bele tudnak huzni ezek. s mindezt ugy, hogy nem eszik sokat egyszerre, csak sokszor. hm. nemtom, mi ajobb (nekem a ritkabb eves lenne jobb, az o szervezetenek valoszinu a gyakori kevesebb). s o se dagi, mert mar nott is kb. 12 cm-t. (lsd kep)
kepzeljetek 3 hos koratol ( a fejemelesen kivul, amit hol csinal, hol nem azota) ujra visszatert a ketszeri ejjeli eveshez. szep dolog, mondhatom.
csillaz,
nekem mindket gyereknel az enyhe etvagytalansag volt az elojele minden apro kis betegsegnek. kicsit nathasak voltak, azt ugy vettem eszre, hogy elotte 1-2 napig keveset ettek, s nem tuntek ehesnek se. ilyenkor minden kis nyekkre mellre tettem oket (akar fel ora multan is, mert pl nathanal a lecsordogalo slejm is tolti a gyomrot, egyszerre nem fer annyi bele.) igy a tej se csokkent annyira, ok is hozzajutottak a folyadekhoz.
az viszont teljesen igaz, hogy front/telitettsegerzes/hangulat stb. kerdese is lehet, hogy kevesebbet eszik, amig csak 1 vagy 2 nap, s nincs mas tunet (szorcsoges, aluszekonysag, megmagyarazhatatlan siras, masfele szeklet, keves pisi stb), addig nem hinnem, hogy betegseg.
csurci,
a sorrel hogy allsz? (en szeretem:-)) tejtermelesre tuti (persze ilyenkor az alkoholmentes), de a legtutibb, ha minel gyakrabban szopik a baba ilyenkor, persze csak, ha ugy erzed, keves neki, amit kap, mert ha idolegesen lecsokken az igenye, akkor a tej is hozza csokken egy ido utan, s utana gyakoribb szopcsival vissza tudja hozni.
csak megmutatta magat mar a tavasz egy kicsit. jo volt a gyereket nem teljesen becsomagolva kivinni, bar csak alvasidoben viszem mindig, nemigazan szeret meg kocsibol nezelodni.
szep napot!
Kép 12 ev alatt csak felnott felugyeletevel!!!!!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Csüri:
Az oltás utáni aluszékonyság normális, Lilinél is csak ez a tünet fordult elő egy napig, aztán visszaállt minden. Se láz nem volt, se borogatni nem kellett. Mi a jövő hétfőn megyünk a 2. oltásra + a rotát kapja meg.

A súlya miatt pedig nem kell aggódni szerintem, ha jókedvű, nem sír hogy éhes, és úgy látod hogy amit megeszik az elég neki, akkor minden ok. A papírforma nem minden gyerekre igaz.

Én mérem minden alkalommal, ami akkor jó, ha a látott számok alapján nem idegesíted magad, csak arra használod, hogy tisztában legyél a mennyiséggel. Én azon már nem aggódom, ha kevesebbet eszik, ingadoznak és ez normális, te sem eszel mindig azonos mennyiséget. Ha úgy látom hogy jóllakott és nyugodt etetés után, akkor biztos hogy az a kevés is elég volt neki. Én még utána megpróbálom újra mellre tenni, hátha kell még neki, de ha nem, hát nem. Engem az nyugtat meg, hogy meg tudom mérni. Igaz egy idő után már jó lenne leszokni róla, de most hogy a tejem sem 100%-os így meg pláne mérem.

Én eszem a homeos bogyót, volt hogy sört ittam, volt hogy rántott levest, de nem figyeltem meg ezek jótékony hatását. Uh. néha-néha iszom csak és sajnos a folyadék mennyiség sem a legtöbb egy nap, de nem vagyok egy nagy ivó, de igyekszem.

Lilit én is csak alvásidőben tudom kitenni a kocsiba, sőt akkor ha már féli alszik, ugyanis a sapkát nem tűri a fején. És akkor alszik hosszabban, ha nincs bebugyolálva, és emiatt jó hogy már jön a meleg. Én már kitettem zsák nélkül 1x kardigánnal és +1 nadrággal + takaróval.

Ma megint nagyot aludt, este f9-től f7-ig!!! Aztán 1,5 ó nézelődés után most alszik a játszószőnyegen.

Az biztos hogy távol mindenkitől nem a legjobb, bár attól függ ki milyen természetű. Nekem itt egyáltalán nincsenek ismerősök, a szomszédot leszámítva, barátok akikkel találkozhatnék, de én amúgy is olyan otthonülő típus vagyok, én könnyen viselem az egyedüllétet egész nap. Persze az nagyon klassz ha a férjem du. hazajön és megszűnik a magány!!!

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Csilla!
Nekem is csak az jutott eszembe, amit a többiek is írtak. Sok kisbaba nem akkor nyűgös, mikor megjön a menstruációja az Anyukának, hanem előtte. Sajnos már én is megtapasztalhattam ezt Dávidnál. A mennyiség is nagyon változó tud lenni. Szerintem mindig tedd mellre, amikor csak igényli és -tudom könnyű mondani- próbálj meg nem idegeskedni azon, hogy elég lesz-e a tejed.

Edina!
Azt a More Milk Plus-t már nem szeded? Gondolkodtam pedig én is, hogy veszek. Én azért inkább kivárnám a 6 hónapos kort a gyümivel, főzelékkel mégha tsz-t is kell adnom, sőt utána még 1 éves korig napi 2x biztos adnám a tápszert a tápanyag szükséglet miatt. (Akiket ismerek gyo-t, a legtöbben így javasolják) De nem akarok beleszólni, a Te döntésed.

Csürci!
Azzal azért vigyázz, hogy egyszerre túl sok tejtermelődést segítő szert se használj, mert állítólag az ellenkező hatást is kitudják váltani, ha túlzásba viszi az ember. Nekem azt mondták, hogy egyszerre csak 1 fajtát használjak.

Momoska!
Borisz nayon kis formás. Az ujjait néztem, hogy Dávid is így szokta tartani. Most ahogy számoltam val.szeg a hazajöveteli súlyt duplázni fogjuk 3 hónapos korára. (Mondjuk a 2630-at könnyebb, mint a 3200-at :) )

Kép
Kép
tina82

na borso ma eleg nyugi. joreszt csak enne a franya ejjel nappal, lassan napi 8x-9x megint:-)
de azert leirok egy storyt:
tegnap volt.
aliz szokta cipelni boriszt, elbirja, de azert meg csak 5 eves, ezert mindig megyunk ilyenkor mellette. eddig nagyon ugyes volt, tegnap 5 meterre eltavolodott apjatol, aki addig szemmel kovette, de akkor bekanyarodott a konyhaba, s egy kialtas: "apa segits!" apa rohant, aliz all a konyhaba, borisz fejjel lefele, aliz egy kezzel a labai kozott megragadva a nadragjat (gondolom a pelust is, s remelem a futyijet nem tartotta ketsegbeesetten. borisz - szerencsere - csak megijedt. aliz is. mi is. (meg most se tudjuk, hogy tudta pont igy elkapni) de kinunkban csak rohogni tudtunk a latvanyon, s megdicsertuk alizt, milyen ugyesen megtartott egy 7kg-ost egy kezzel....! (sajnos kep nincs rola)
Ezt megusztuk!!!

Kép
Kép
momoska

Tina: már nem szedem, mert elég drága és a hatása sem jobb mint a homeos bogyónak.
A hozzátápit pedig csak akkor kezdem ha már egyáltalán nem lesz tejem, de azért még 70-80%ban van, remélem marad iss

megyek megjött a párom....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Hogyaza!!!!!!!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
irtam egy csomot es eltunt az egesz. most kezdhetem ujra..

Na szoval. Hal`Istennek, rendbe jottunk, de lekopogom... koszi a biztatast, jo tanacsokat!

Kerdes: Nektek nem hullik-e a hajatok? Nem faj-e a csontotok? Nekem nagyon hullik a hajam, es ejjel arra ebredek hogy amelyik oldalamon fekszem, azon az oldalon faj a csontom a labamban es a csipomben. A doki azt mondta hogy a gyermek feleves koraig igy lesz, ne szedjek semmit. azert megiscsak kellene valami, ti tudtok jo homeos szereket erre?

Viszont tegnap ejjel annyira sirt a gyerek lefekveskor, hogy mar nem birtam tovabb, magamhoz vettem es ugy aludtunk.
Mamice, olvastam hogy te is vele alszol ugye?

Momoska, tok jo a futyis kep :oops:
meg a torteneten jot nevettem, Aliz nagyon ugyes kiscsaj! :P

mennem kell
udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Nekem is hullik a hajam, nem is kicsit! Azt hallottam, hogy ilyenkor ez "normális", terhesség alatt a szervezet nem engedte el a hajszálakat, most aztán meg hullik ezerrel. De ez a csontfájás nincsen.

Egyébként épp az előbb ment el tőlem a fodrász. Házhoz hívtam egyet, mert már nem bírtam. Rengeteg hajam van, fordászhoz meg nem jutok el!

Ma reggel f7-kor kelt Lili. Vagyis én riadtam fel f7-kor - (visszaaludtam), gondoltam megnézem mi van, hát a kisasszony nagyban nézelődött, vigyorgott a lógokra ki tudja mióta. Egy szava sem volt!

Mennem kell...

KépKép
domidina

Sziasztok!

Csilla!En nagyon sokat aludtam a picivel amikor a ferjem nelkul meg otthon voltunk.Mindig szopi kozben aludt el,es nem volt szivem berakni a kisagyaba,csak neztem es simiztem.De mar ujra harmasban vagyunk,igy Vivi mindig a kisagyaban alszik ejjel,csak nem ott alszik el,hanem altalaban a kezemben vagy most peldaul kaja kozben.Ilyenkor csak szepen berakom a kisagyaba.

Edina!Koszi a valaszt, en meg fel eves koraig a tapszert fogom neki adni aztan eldezdem a pepes kajakat.Szerintem ezek a mai tapok mar eleg jok.Az en bebim is tapozik es szep,egeszseges,vidam baba.Persze jobb lett volna fel eves koraig szoptatni,de sajnos ez nem igy sikeredett :cry:

Tegnap este 8-tol aludt reggel hatig.Nagyon fajt a hasam,mivel,hogy megjott ket napja,ugyhogy mar elore feltem,hogy a kis picuri nagyon virgonc lesz es szenvedni fogok egesz nap,de csoda tortent.A reggeli kajalas utan Nuncsi elaludt es aludtunk meg 3 es fel orat,meg a hasam sem fajt mikor felkeltunk.Aztan egesz nap olyan edes volt,meg ketszer aludt 1 orat,pedig ennyit soha nem alszik.Szerintetek tudja,hogy anyuci szenved es rendesen kell viselkednie? :D

Nekem nem hullik a hajam, de nekem a terhesseg alatt sem valtozott semmit.
Viszont a derekam faj,ez az autosules kezd egy picit nehez lenni.

Ezt a more milket nekem is ajanlottak,de problemaim vannak a tabletta lenyelesevel,ugyhogy mar a patikaban feladtam,de kivancsi vagyok hogy jo-e.

Csurci!Amikor mi voltunk a 2 honapos oltason nekunk nem volt semmi aluszekonysag,de amikor este furdettuk,a nevetesbol egy masodperc alatt sirogorcs lett,lehet,hogy csipte a viz a helyet???Nem tudom,de az igaz hogy utana nagyon hamar elaludt.
En is most kezdem igazan elsajatitani a fozes fortelyait,eddig nem nagyon kellett foznom.

Kepzeljetek tegnap mar majdnem atfordult a hatarol a hasara is,csak a kis karja szorult maga ala,igy feladta.Mar egyre jobban eljatszik a kisagyaban napkozben,meg ha valamit csinalnom kell(fozes,takaritas) akkor oda viszem magammal az autosuleseben es nezi ahogy tevekenykedem.Persze nem mindig varja ki a veget,ilyenkor kenyszerpihenore kell mennem :wink:

Momoska!Koszi,igen szep varos,csak ugye a csalad es a baratok.Bar kezdek hozzaszokni,es mivel egesz nap lefoglal ez a kis gyonyoruseg,igy nincs idom bankodni.Raadasul minden nap skypeolok a szuleimmel,barataimmal,igy ok is lathatnak minket.
Azert eleg nehez lehet ez az ejjeli ketszeri etetes,en osszesen 4-szer etetek egy nap 200 miliket,ugyhogy akkor meg szerencsesnek mondhatom magam.Most megint vegig alussza az ejszakakat,csak ket nap volt,hogy felkelt ejjel.

Az egyetlen bibi,hogy amikor faradt, akkor nem elalszik egybol,hanem nagyon elkezd sirni es csak a vigasztalas,ringatas utan alszik el.Egyebkent masert nagyon nem sir.Ha ehes akkor meg csak csocsalja az egesz oklet.Neha meg oklendezik is ugy bedugja az oklet a szajaba a kis moho. :D

Megerkeztek a magyar csatornaim,nem gondoltam volna valaha igy fogok orulni, hogy nezhetem a megszokott adokat.
Na jo most megyek,mindenkinek jo ejt!

Kép
mamice

sziasztok,
aludtam vagy 2 orat, de errol kesobb...:-(
csilla,
normalis a hajhullas, meg minden fura jelenseg. rajtam meg minden sz@rsag kijon...epenz ezerrel hamlik a bor talpamon-tenyeremen...kicsit mar izgulok, nehogy valami gombas ize legyen, s azt meg jol bemaszirozom kenegetes/simizes kozben a gyerekeimbe.
mamice,
huuu de visszasirom en is ezt a napi 4x-i etetest (meg alizzal volt ilyen eleg korantol)!
borisznak ugyanis 10 perc ebrenlet, de nekem....bezzeg!
bar aliz meg olyan ketemberes gyerek volt, csak addig volt nyugodt, amig evett vagy aludt. borisz meg kis szemlelodos fajta. kitudja mi a jobb?! gondolom, egy szemlelodos sokat alvos:-))
edina,
szerencsere nalunk se ebred sirva borsoszem, de en (bar eleg rossz alvo vagyok) mindig felriadok, mert annyira nem csendes (cuppog, sohajtozik, nyogdecsel, neha vissza is alszik, ha sokaig nem reagalok.
na a ma ejszakam!!!!
sziasztok,
aludtam, vagy 2 orat az is ket reszletben.
hat nalunka a harom honapos korral (egyelore)egy csapasra megszunt az eleinte esti, majd rendszeres delutani nyugolodes, nem tettem semmit ennek erdekeben, mert nem tudtam. mindig arra gondoltam, hogy voltak olyan hetek, amikor alizt egesz nap cipelgetni kellett (de aztan ejjel aludt is 12 orat:-)), ahhoz kepest ez a nehany ora....!
de teljesen bejott a nezetem, h. ahogy egy dilijuket levetkozik a kolykok, jon egy ujabb. ez lett most az ejjeli ketszeri eves. neki 10 perc ebrenlet, nekem sokkal tobb.
egesz nap kis tunderbogar volt, f9-kor elaludt, gyanusan felsirt ketszer almaban, n12-kor (amikor mentem aludni) nyitott szemmel sirdogalt, adtam neki szopcsit, latszolag elaludt, onnan nem volt megallas, eleinte 5 percenkent felsirt, akkor megsimiztem, megnyomkodtam a hasat, de kozben aludt, ki se nyitotta a szemet, majd magam melle vettem, a kezem vegig a hasan volt, akkor mar 10 percenkent sirt fel csak, akkor massziroztam kicsit, de n3-kor eluntam (ha aliz nem velunk aludt volna egyszobaban, mar hamarabb eluntam volna), levetkoztettem, masszirozas, szelcso minden, majd szopcsizott, aludt hatig, akkor megint szopcsi, aludt kilencig. most reggel ugy tunik, jol van, bar kilenckor csak kapkodva evett egy keveset.
persze mikor f3-kor borisz elaludt, addigra aliz megebredt, vizet kert, meghogy kicsit fekudjek melle (apa persze pesten van most), visszaludni nem tudtam, csak 5 utan, akkor borisz ebredt, majd mikor megint visszaludtam, akkor f8kor aliz.
a kis gonosz minden fura -eddig nem tapasztalt - ejszakai produkciojat erre a ket hetre teszi, amig aliz is vele alszik egy szobaban.
fene tudja, mitol lett megint ez a hasfajas...semmi extrat nem ettem, hacsak nem a sok suti....edesseg. (anyukam finomakat sut am:-)).

na egy tesos kep ittenrol! Kép

Kép
Kép
momoska

Momoska nagyon cuki gyerkoceid vannak.
Remelem valahogy tulelted ezt a napot, el tudom kepzelni milyen faradt lehetsz...
Nuncsi meg egesz ejjel aludt aztan 6 -kor felkeltunk kajalt,majd 7-tol 9-ig megint aludt aztan meg egy orat meg delelott,meg egy orat delutan,majd egyutt 3-tol 6-ig.
Most meg mar a kisagyaban alszik.Nem tudom mi tortenik vele,mert ennyit soha nem alszik.
Azt kerdezni akartam,hogy a kisfiad miert Borisz?Kulfoldi a ferjed?Vagy csak ugy ez a nev tetszett nektek?

Edina!Amikor neveket nezegettunk,nekem a Lili es a Fanni is nagyon tetszett csak a ferjem eleg furan ejtette a Fannit, es o nagyon szerette volna a Vivient.Itt nincs is Vivien.A lenyeg,hogy nagyon szep neveket adtal.

Most megyek,sziasztok

Kép
mamice

na, ma ejjel mar balhe nem volt, de szabalyosan 3 orankent ebredt enni:-( mint 2-3 hetesen. ugyan aludt f9-f8 kozott, csak ezek a megszakitasok...csak ezeket tudnam feledni.
bezzeg tegnap napkozben egyszer 5 orat is kihagyott ket eves kozott (bar ez se jellemzo:-)).

mamice,
koszi a bokot a gyerkocok neveben is. en is birom oket:-)
nem orosz a ferjem, csak nagyon birom az orosz neveket: ivan, igor, anton, borisz, natasa, tamara, lena stb.
aliz nagyon marcit szeretett volna, de abbol most rengeteg van, az anton es a borisz kozul a boriszra rogton raharapott (meg olyan jo is egyutt, hogy aliz-borisz), apjanak meg mar o talalta. azert is tetszett, mert nem hangzik ismeretlenul magyarorszagon, max. idegenul, mert meg nem terjedt ugy el, mint az ivan, vagy a tamara, vagy a lena stb.
szoval: csak ugy tetszett:-) (anyosekkal kellett csak kuzdeni).
multkor azt mondat anyos borisznak: "amilyen szep vagy, olyan csunya neved van" (de legalabb a gyerek tetszik neki, mar ez is szep toluk).

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Visszaolvasgattam az egy honappal ezelotti hozzaszolasokat a gyerek altatasaval kapcsolatban.
En soha nem hagytam,hagyom hogy sirjon a pici,persze van amikor nem mindig tudom egybol felvenni,de soha nem hagyom nevelo celzatbol sirni.
Ennek gondolom az az eredmenye amit mar leirtam,hogy a kisagyaban nem alszik el egyedul,de ez engem nem zavar annyira,hogy hagyjam az agyaban sirni magaban.En is ugy gondolom,hogy a picinek mindig azt kell erezni,hogy vele,mellette vagyunk es rank mindig szamithat,es annak oka van hogy o sir.Es ha megvigasztalom, szeretgetem olyan halasan,szeretettel nez ram,hogy ez mindent meger.
Viszont abban egyetertek,hogy ezt mindenkinek maganak kell eldonteni mi a jo neki es a gyerekenek es ezt tiszteletben kell tartani.
Nuncsi mindig a karomban alszik el estenkent vagy a nagyparnan amit a ferjem ringat es utana rakjuk a kisagyaba es reggelig fel sem ebred,vagy ha felkel reggel,soha nem sir hanem nezelodik.
En ugy gondolom o igenyli hogy erezze kozel van hozzank,es nekem ez nagyon jol esik.Hazimunka vagy barmi mas meg varhat :wink: .

Csilla! Tudom mar regen kerdezted, de en furdetes elott egy tiz percet mindig masszirozom babaolajjal,a furdovizebe rakunk egy kis habfurdot, azzal mosom meg,feneket meg honaaljat,hajlatokat pedig babatusfurdovel.Hajat pedig minden nap a Babe koszmo elleni samponnal.Nagyon szep selymes a bore,sehol nem szaraz.

Szerencsere megint szep ido van,ugyhogy megyunk egy nagyot setalni.
Mindenkinek szep hetveget!
Toltottem fel egy ket kepet az en kis gyonyorusegemrol.
Reka

Kép Nuncsi Kép Nuncsi

Kép
mamice

Sziasztok!

Réka: Vivi nagyon édes baba, azzal a szép nagy szemeivel! Nekünk a Lili az evidens volt, rövid és vidám nevet kerestünk, mert ez illette a vezetéknévhez. Viszont a szülők a Lilit nagyon furcsálották és mi volt a reakció? - Na neeeee,.... Aztán gondolkodtunk azon, hogy akkor legyen egy második név is és akkor mindenki boldog lehet. Lili meg majd eldönti, hogy melyiket szeretné használni. Egyébként mi Tüncikének hívjuk többnyire, vagy a Lilit használjuk. De már megbarátkozott mindenki a Lilivel.

A "hagyom sírni" az előzőekben az nekem szólt, erről a véleményemet már leírtam. Egyébként pedig azóta nagyon sokat változott minden baba, egészen más egy 1 hónapos és egy 2-3 hónapos csecsemő. Lili egy kiegyensúlyozott, mosolygós, alig sírós baba, annak ellenére, hogy volt időszak, amikor bizony este fürcsi után pár alkalommal bizony hagytuk sírni. És hogy ennek-e az eredménye azt hogy most átalussza az éjszakát..... nem tudom. Mindenesetre az esti napirendünk megvan, fürcsi, kaja, aztán megy aludni és alszik reggelig. Vagy ha elalvás után fölébred pl. egy órával, mint pl. tegnap, akkor jön a büfiztetés - hátha az bántotta - és ringatás, elaltatás.

Mennem kell....
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Mamice!
Nagyon szép kislányotok van! :)

Momoska!
Jó lett ez a kép Alízról és Boriszról. Ahogy néztem eléggé hasonlítanak egymásra. A sztorin, amikor írtad, hogy Alíz hogy kapta el Boriszt jót mosolyogtam. Még szerencse, hogy nem lett baj belőle.
Ha éjszaka fel kell kellnem én is úgy vagyok, mint Te, hogy nagyon nehezen alszom vissza. Lehet, hogy Borisz most éli a növekedési ugrását és több tejcsire van szüksége.

Edina!
Fodrászon én is épp a minap gondolkodtam. Valamit már kéni kezdeni a hajammal.

Képzeljétek, tegnap egész jó éjszakánk volt. Dávid szopizott f9-kor, 9-kor leraktam és csak negyed 5 kor ébredt fel.

Kép
Kép
tina82

sziasztok,
nagyon szep vivien, s nagyon csajos!
tina,
en is gondoltam a megugro szuksegletre, de nem eszik tobbet, az ejjeli evesek utan reggel mar neha csak egy mellbol (mindig 2-bol szoptatom), s abbol se teljesen, s neha napkozben is. kituggggggya.
viszont, ha nyalzana, azt hinnem, h. fogzik: ejjeli nyugtalanabbsag, szopcsi kozbeni nyugtalansag (neha), maganal is tobbszor kakil (minden eves utan rogton), kipirosodott kicsit a feneke, s meg intenzivebben es odaadoan ragja az oklet. viszont a szajaban nem latok valtozast, s nyalzas se nincs.
ma mar itthon aludtunk: haaaat..... f9 utan felkelt n12-kor enni, evett is rendesen, aztan birta n5-ig, ez se a regi, de jobb az elozo napoknal. napkozben viszont nyugosebb.

hogy alltok a mozgassal? nalunk ez a fejemeles mar megy, de meg mindig nem azt latom, hogy elvezi, inkabb nyogdos kozben, s lathatolag nem karral, hanem mellkasbol dolgozik. de meg annak jelet sem latom, hogy - akarcsak oldalra is - akarna fordulni. sot meg annak sem, hogy nyulna a jatekok utan, bar ha valamibe eppen beleakad a keze, utana azt mar - veletlenul - lokdosi, felveszi, tartja, razza, ragja, de ugy, hogy oda se nez. kitartoan figyeli a dolgokat, de csak, ha az orra felett lognak, azokat lokdosi is, bar en meg azt is veletlennek latom, barmennyire kitarto:-))
holnap oltas! brrrr!!!!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Megvolt a 2. oltás + a ROTA. Délben szopizott, aztán f2-kor jutottunk be a dokihoz, mondanom sem kell holt álmos volt már és kezdett a váróban nyügösködni.
Na aztán odaben meg ahogy letettem az asztalra torkaszakadtából üvöltött, nem tudtam sehogy se megnyugtatni. Alig tudta a doki beadni neki a rotát, de szerencsére nem jött ki belőle.

Remélem nem lesz semmi mellékhatása most sem!!!

Mozgás: Lili már tudatosan ütögeti a pihiszék fölött lógó játékokat, azokat szereti is. És már próbálja két kézzel is megfogni, átkarolni, néha sikerül is megmarkolni. Nézi közben mit csinál és olyan koncentrált képet vág hozzá....
Hason nem szeret továbbra sem és nálunk is inkább a mellkasról erőlködés megy, úgy emeli a fejét, még nem próbálkozik az oldalra fordulással sem igazán. A hátán fekve emeli inább a fejét, mintha föl akarna ülni. Hát ennyi...

Egyébként minden változatlan nálunk...

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Mindenkinek koszi a bokokat,aranyosak vagytok.

Momoska!Mi mar forgunk hasrol hatra es hatrol hasra.Ha hasra teszem mar teljesen elvan felemelt fejjel,nezelodik jobbra-balra.
Kb ket napja volt,hogy eloszor megfogja a kis bohocat es jatszik vele,szajaba veszi meg ilyenek.Reggel arra kelek altalaban,hogy probalja elerni a piros kendojet es utogeti a mackojat.
Tegnap 10-kor aludt el es ma reggel 9:25-ig fel sem kelt.Mondjuk most 3 ora van es eddig 20 percet aludt.Semmit nem csinaltam meg ma,csak elmentunk setalni.
Nuncsi elegge nyaladzik,lehet keszulodik a fogacskaja???Kicsit korai,nem?
Mi penteken megyunk oltasra,szerintem nekunk anyaknak meg jobban faj mint a kis picuroknak :cry:

Mindenkinek szep napot,
Reka Kép Nuncsi

Kép
mamice

na ma vegre ugy jartuk mg az ovit, h. vegig ebren volt, nagyon meglepodotten nezegette a sok simogatos kolykot, de az ebedbefizetest mar nem birta ki, ugyhogy nem fizettunk (egyelore), csak adnak aliznak igy is enni:-)
reka,
vivi akkor az atlagnal hamarabb kezdte ezt a forgolodas cuccot. ugyes. nalunk most 1 hete az az uj, hogy kiabalva beszelget magaban, probalgatja a hangjat. hat van neki.:-) de forgassal meg var azert. aliz is jo keson csinalt mindent..., csak a beszedet nem, de azt azota abba se hagyta.
ma ejjelunk is "gyonyoru" volt.
eves n12-kor, f3-kor, f5kor ujra kelt, hogy mar kakilnia kellene, de ugye, aki alszik, annak nehezebben megy ez, fel oraig simogattam a hasat, aztan eluntam, ujbol eves, elaludt, n7-kor felebredt ot percre kakilni, majd alidt n9-ig a sajat kakajaban. neha en is aludtam.... :mrgreen:
meg birom egy ideig.... :roll:

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Szerencsére megúsztuk az oltást mellékhatások nélkül, se láz, se más. Nem volt aluszékonyabb sem most.

Momoska: Hááát nagyon sajnálom, hogy ilyen zűrösek az éjszakáitok, nem könnyű így az biztos.

Én is ettől félek, hogy lesz majd időszak - és ilyen biztos hogy lesz -talán majd a fogzáskor, hogy visszaáll az éjszakai kelésekre. Most szerencsére jó dolgom van f9-től f7-ig alszik többnyire.

Most megint többet eszik egy kicsit.

Mennem kell, már nincs el a játékaival, foglalkoznom kell vele....

KépKép
domidina

visszaugrottam pár kép erejéig, most éppen a hintázik...
Kép csak a harisnya miatt lett lekapva, utazás előtt voltunk...

Kép

KépKép
domidina

Sziasztok!

Rég jártam itt már megint, de hát nincs időm szinte semmire.
Talán most egy kicsit több lesz.

Nagyon sok minden történt itt, amióta nem olvastam, úgyhogy nem fogok tudni mindenre reagálni, előre is bocs.

Mamice, üdv itt.

Momoska, neked kitartást, az éjszakai kelésekhez, talán egy csak egy átmeneti dolog.

Lili nagyon dögös ebbe a kis harisnyába.

Csilla, a hajam nekem is pár napja hullik, de egyre jobban, állítólag ez egyrészt a hormonok miatt van, az hullik ki, ami terhesség ideje allatt nem, másrészt lehet vitamin-hiány is, ami a szoptatással elég szépen kiürül belőlünk, úgyhogy én rákapcsoltam újra a vitaminszedésre.

Csürci, Tina, úgy látom nálatok minden szép és jó.

Sok minden történt velünk.
A mellem még mindig sebes, voltunk szoptatási tanácsadáson is, de nem segített, a mellem nem javult, aztán átestem most hétvégén egy mellgyulladáson is, láz, kemény, piros mell, alapjába véve is fájt a csomó a mellemben, ha hozzáértem, Olivért ölbe vettem, vagy lehajoltam még jobban fájt. Vasárnap estére a lázam lement, hétfőre szerencsére a csomó is szinte eltűnt, ma reggelre meg már teljesen eltűnt.
Próbálkoztam a fejéssel, hogy cumisüvegből kapja, de annyit nem tudtam fejni, hogy elég legyen, így tápszert is adnom kellett, de még mindig úgy voltam vele a mellgyulladás előtt, hogy nem adom fel, ha begyógyulnak a sebek, újra szoptatok, hát meg is tettem, de 3 nap szoptatás után újra sebes lett a mellem. Rövid a mellbimbóm, és nagyon nehezen tudom jól rátenni Olivért úgy, hogy nekem ne fájjon. Ha sikerül is, kb. 10 próbálkozásból 1-szer, akkoris pár perc múlva kicsúszik a szája, és kezdhetem előlröl. Hát ezzel szórakoztam 3-4 napig, és mostanra feladtam. Annyi sírós éjszakám volt a fájós mellem miatt, ráadásul szoptatás után a fájdalom az egész mellembe átsugárzott, sőt, néha a hátamba is, annyira, hogy az éjszakai szoptatás után 1 órán át még ébren voltam, nem bírtam aludni, annyira fájt. szóval a szoptatást feladtam. Szörnyű, de ez van. Egyre kevesebbszer szoptatok, és utána mindig adok OLivérnek tápszert, amíg szép lassan el nem apad a tejem, és itt véget ér a szoptatás. nagyon bánom, de az a pár nap, amíg csak fejtem, és tápszert adtam Olivérnek, és nem szoptattam, sokkal nyugodtabb voltam, és ezáltal Olivér is. Igaz, hogy a fejés miatt, semmire nem jutott időm, de ez már egy másik dolog. Tudom, hogy a tápszernek csak negatívuma van, számomra csak egy előnye van, hogy nem fáj a mellem. és sajnos a mérleg erre billen. Azzal vígasztalom magam, hogy 11 hét szoptatás is több, mint a semmi, és hogy ha én nyugodtabb vagyok, és emiatt OLivér is nyugodtabb, többet mosolyog, nem kell sírnia evés közben, amíg ki-be teszem a mellem a szájába.
Pedig annyira bíztam benne, hogy helyrejön minden, és még hosszú hónapokon át szoptathatok.

Remélem nem voltam túl lehangoló

Judit

Kép
vjudyt

na megvolt a masodik diperte.
borisz jelet adta ertelmi fejlodesenek, mert eleteben az elso idegen, akitol elkezdett sirni, akarhanyszor is kozelebb jott, a gyerekorvos lett. pedig par napja fertodon meg szeles mosollyal nyugtazta az ismeros ismeretlenek rohamat:-)
aliz bezzeg mar 4 hetesen sirt mindenkitol, plane ha megrintettek, nochdazu ha kezbe is vettek, na akkor uvoltott. borisz meg most se jutalmaz engem nagyobb mosollyal, mint barki mast, de hatha mostantol...:-)
edina,
lili tenyleg hasonlit norira:-) nagyon kis kerek a kiscsaj.
judit,
teljesen igazad van, ha szoptatas es nyugalom/egeszseg kozott kell valasztani, akkor az utobbiak joval fontosabbak. egeszsegesebb baba lesz, aki nyugalomban no fel, mint az aki anyatejjel stresszben.
s bator lepes toled:-)

Kép
Kép
momoska

Kép

Sziasztok,

Mi most jol vagyunk (gyors lekopogom), tegnap nagyon nyugos volt szegeny Nori, ha letettem sirt, egesz delelott a kezemben volt. Ma mar teljesen jol elvan :wink:
Mintha kezdene mulni a hasfajas, konnyen pukizik, kakil.

Lili es Vivien is nagyon gyonyoruek!!!

Mostanaban olyat "jatszunk" hogy Nori a kisagyaban van, szol a Halasz Jutka es en eneklek neki meg bohockodom, es akkor Nori is mintha tancolna es enekelne, rugkapal es hahotazik, probalgatja a hangjat. Olyan edes!!!

udv mindenkinek

Csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok!

Judit: úgy látom hogy véglegesen lemondtál a szopiról, de nem gondoltál még a bimbóvédőre?? Lehet hogy nem jó ötlet és bezavarna, bár a tápszert is cumiból kapja, de lehet hogy még szopizhatna vele.

Én - igza az első perctől és azt szokta meg - azzal szoptatok és éppen azért mert lapos a mellbimbóm, de elkerültek emiatt a sebesedések, nem gond neki a cumiból enni a tápszert ha kell, mert azért valamennyire hasonlít egymáshoz a kettő.

Én csak itt most hangosan gondokodom, nem tudom jó ötlet-e, főleg ha modnjuk még tejed is lenne hozzá.....

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?