Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A 4 napos kirándulásunk jól sikerült, kár volt tartanom tőle. A picur teljesen hozta a megszokott rutinját, sőt nagyon megszerette az új kis utazóágyát.
Viszont tegnap este, amikor bekerült a megszokott kiságyába és meglátta a falon a macikat, küldött nekik egy nagy, kerek mosolytKépBiztosan volt egy "mindenhol jó, de legjobb otthon" érzése.
Amúgy az arcocskája kapott egy kis szint a vidéki levegőtől, aminek nagyon örülök, mert már vérszegénynek titulálta a doki a sápadsága miatt.

Ma megyünk a 2 hónapos oltásra. Most ettől izgulok egy picit...

Laura
Nem tudom próbáltad-e már a bimbóvédőt. Kicsit cumiszerű, lehet hogy elfogadná...egy idő után pedig már talán azt is elhagyhatod. Szerintem egy próbát megér. Én az aventet használom.
Szép, mosolygós napot!
Szisz
szisz

Kedves Lányok!

Néhány napja olvasgatlak Benneteket és nagyon szívesen csatlakoznék, ha lehet. Zsuzsunak hívnak, 29 éves vagyok és van egy gyönyörű 3,5 hónapos Zsófi babám, aki 4300 grammal és 57 cm-rel született és azóta is úgy gondolja, hogy tartania kell az óriásbébi státuszát, így születése óta nem adta alább a hízást heti 25-35 dkg-nál. Így most éppen 8,1 kg-ot nyom, amihez 68 cm társul.
Nagyon aranyos kisbaba, állandóan vigyorog és nagyon keveset sír. Csak anyatejet kap. 6 hetes kora óta átaludta az éjszakát, viszont most néhány hete újra felébred éjjel. Nem tudom, mi lehet az oka, bár érdekes módon azóta ébred fel, hogy elkezdtünk fűteni.
Két dologra gondolok:
1. Száraz a fűtés miatt a levegő és szomjas lesz. Talán párologtatót kellene használni. Mit gondoltok erről?
2. Melege van vagy fázik. Egy pamut body-ban alszik ujjatlan, polár béléses hálózsákban, plusz egy vékony takaró. Ti miben altatjátok a bébiket?
(A tejem mennyisége nem csökkent, minden nap tudok még fagyasztani is, így az nem lehet az oka az újbóli éjjeli ébredéseknek.)
Ha van valami ötletetek, nagyon szívesen fogadnám. (Azt egyébként nem bánom, hogy éjjel is akar enni, csak utána nagyon nehezen alszik el, így van, hogy 1,5-2 óra hosszat is fent vagyok vele, mire végre elalszik.)

Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok!

Anita:
Bocsi, csak annyit írtunk közben, hogy a kérdéseket elfelejtettem. Szóval: igen, Zit családjában vannak a képeink. Előtte a MH-nél dolgoztam Veszprémben a Sziklában. Valamikor volt a Naplóban róla egy riport. Cypruson pedig egy évig voltunk, ami nagyon hosszú volt, főleg a válogatottan hülye és rosszindulatú munkatársak mellett. Amúgy most már vissza mennék egy fél évre, de ez már nem lehetséges mostanában. Apa viszont gondolkodik rajta, így lehet, hogy majd nyaralni megint kijutok a picivel. Kép
Remélem válaszoltam mindenre, ha nem, kiabálj rám! Kép

DBarbi, szisz:
Remélem hamarosan túl lesztek a szurin és nem lesz semmi gond!Kép a bibikre nekik!

Zsuzsu:
Kép köztünk! Szép nagy babád van! Gratulálok hozzá! Lehet, hogy a szárazabb levegőtől kel, vagy párologtass, vagy szoktak venni kis csobogót, ami szép is.

Dandy:
Gratula az átaludt éjszakákhoz!

Docka:
Nálunk a születési súlyhoz képest 1-1 kilót hízott Beni 1-1 hónap alatt. Szerintem ne aggódj, szép baba és kész!

na megyek, mert éhen hal a babám Kép
Szép napot!
zit
zit

Gabi, Vera!
Végre sikerült megnéznem az albumotokat, gyönyörüek a lurkók!
És annyira jó látni a régi képeket is...
Tényleg, akartam már kérdezni, hogy hogy voltatok megelégedve a dokinötökkel (mindkettötöknek Kóós-Hutás Piroska (ha jól emlékszem a névre) volt, ugye?). Csak mert elöször (még terhesség elött) vacilláltam, hogy hozzá vagy a Mészáros Mártához menjek-e (mindkettejüket a neten ajánlották). Aztán nekem nagyon bevált MM. De kiváncsi vagyok a véleményetekre, ha nem nagyon offtopic.
Zit, én sem tudom megnyitni az albumod.
Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!
Gyorsan bejelntkezek, amíg alszanak a gyerkőcökKép

Docka!
Szerintem egyáltalán nem sok 7 hét alatt 1.6kg. Nekem itt azt mondták, hogy a heti 200-300gr az ideális, minta. Én mondjuk a 300-at sokalltam, de a finn gyerekek elég óriásbébik a sok tápszernek "köszönhetően". Én anno úgy tudtam, hogy az slő 3 hónapban cca 1kg-ot híznak a gyerekek.

Lányok, segítsetek!
Úgy tűnik, Petra baba elég hasfájós. Szerencsére csak nappal, de szeretnék neki segíteni. Úgy érzem, hogy ilyenkor nem is szopizik rendesen, mivel szerintem a görcsök miatt nem tud, folyton húzgálja olyankor a lábát meg befeszíti magát, kicsit olyan érzés, mintha tiltakozna a szopi ellen. Persze ilyenkor többször teszem mellre, mivel nem nagyon tudom mással megnyugtatni. A kérdésem:
1. Ti ilyenkor mindig cicire teszitek a babót, vagy pl. adtok neki teát? Már gondolkodom a teáztatáson, mert szerintem attól is fájhat a pocija, hogy óránként cicizik.
2. ... lefejitek a cicit? Félek, nehogy elapadjon attól. hogy folyton csak egy picit eszik belőle.

3. Ha adtok teát, azt cumisüvegből adjátok?

Ti is mindig paráztok, hogy nem eszik, nem hízik eleget?? Tiszta dilinyósnak érzem magam. Már a párom azt tanácsolta, hogy menjek ma el és mérjem le a kiscsajt, hogy megnyugodjak. Szerinte uis túletetem. Szóval délután elmegyek és lecsekkolom, hízott-e. Még szerencse, hogy a melletünk lévő utcában van a védőnéniKép

ANita!
Robónak fáj még a pocija, vagy már elmúlt? Visszaolvastam az archívban, hogy ti mennyit szenvedtetek, szóval tuti jártas vagy már hasfájós témában. Segítesz?

Barbi!
Nem szoktam csuklani, de tök jó, hogy emlegetszKép Nekem is sokszor eszembejutsz mint sorstárs, külföldön élő anyukaKép Vígasztaljon az a tudat, hogy kicsit hasonlóan telnek a napjaim, mint neked. Bár már vannak barátaim, csak sajna nem magyarok, és perpill. a magyar szó hiányzik legjobban, meg az, hogy a kisfiam magyarul tudjon a gyerekekkel játszani.

Zsuzsu!
Üdv itt, és gratula Zsófi babához, szép neve vanKép (én is Zsófi vagyokKép), és hát nem semmi méretei vannak a kiscsajnak! Nem szakad le a kezed??

Na most megyek albumokat nézegetni!
puszi, Nyuszimanó, Petra (ma 4 hetes) és Donci
nyuszimano

Sziasztok!Kép

Olyan sokat írtatok, hogy nem tudok név szerint válaszolni, de azért próbálok mindenki kérdéseire reagálni.

Mindenkinek köszönöm szépen a bíztatástKép, bár egyelőre nem tudok megnyugodni, amíg a neurológai kivizsgálás nincs meg. Félek, nehogy valami olyat találjanak, ami nem gyógyítható. Ma megint voltunk a kórházban, röpke két és fél óra alatt végeztünk is. Szegény picikémnek kimaradt a 11 órás evés, mert csak teát vittünk neki.
Lemérettem a súlyát a kórházban, de csak ruhában, mert nem akartam levetkőztetni, így 3300 g volt. Azt mondták, hogy 3 kg lehet kb. ha levonjuk a pelust meg a rucit.
Sajnos a szíve nem javult, így most megint kapott még egy gyógyszert+valami szirupot mellé. Ez a szívprobléma tulajdonképpen a tüdejét terheli le, ami nem tud fejlődni rendesen emiatt, ezért kell a gyógyszereket szedni. Hétköznapi kifejezéssel lyukas a szíve két helyen és emiatt áramlik rosszul a vér. Azt nem tudom, hogy pontosan hogyan vették észre, de már a szülés után az intenzívre vitték, mert nem lélegzett rendesen, plusz voltak még más problémák is, ami miatt a fertőzésre gondolnak. Amúgy minden vérvizsgálat negatív lett. A dokinéni még ma is mondta, hogy szegény babámnál nem tudják, hogy mi a baj, csak, hogy valami nem stimmel.
Ma vettek vért cytogenetikai vizsgálatra is, mondjuk nem tudom, hogy ebből mit tudnak megállapítani.
Itt a neten azt olvastam, hogy a Svábhegyen, ahová a babát visszük nem lehet bent lenni az anyukáknak, csak az etetéseknél és közben ki kell menni. Nem tudom mi lesz, ha tényleg így van, mert addig mit csináljak? Amúgy is nagyon messze van tőlünk a kórház és ilyen hidegben az utcán kell csövezni, ha több ideig akarok a gyerekemmel lenni? Jó kilátások mondhatom.Kép A klinikán sem lehetett ott aludni, de napközben annyit van ott az ember amennyit csak akar.

Szopizás
Már többször próbáltuk, de általában csak bekapta ill. én a szájába nyomtam, de nem szívta a cicit. Amikor utoljára próbáltam cicire tenni, akkor szívta egy kicsit, de mivel nem jött belőle úgy mint a cumiból, elkezdett sírni, mert már nagyon éhes volt. A másik ami miatt nem akarom erőltetni a szopit, hogy még a cumiból evés közben is kifárad és a vége felé már a cumit sem szívja, csak én nyomom a szájába a tejet ő meg csak lenyeli. Ez a betegsége miatt van.
Teát én szoktam neki adni, amikor csuklik és a gyógyszereket is azzal adom be neki. Meg így ha orvoshoz megyünk akkor is kell valami amivel meg tudom nyugtatni, bár most is csak az EKG-n sírt egy kicsit.

Pelusból mi a liberót használjuk, természetesen még a newborn-t. Én elégedett vagyok vele.

Zsuzsu
Én is üdvözöllek itt, gratulálok a hatalmas babádhoz.KépKépKép Te nem az a Zsuzsu vagy aki régen a megint megjöttbe is írt?

Most jutott eszembe, hogy a Niki még nem kapott semmilyen oltást. Elvileg 6 hetesen kapja majd meg a BCG-t, de akkor bent lesz a kórházban. Szerintetek ebből nem lesz gond, hogy még nem kapta meg?

Laura
Laura2

Sziasztok :-)

Pár napig nem tudtam jönni, mert egy vírus elkezdte "enni" a gépet. Míg apa "gyógyítgatta" esténként a gépet, addig inkább nem interneteztem napközben. Aztán mikor makk egészséges lett a gép, akkor meg nem volt internet Kép
Na de tegnap végre ide tudtam ülni és csak olvastam, olvastam, olvastam és nézegettem az albumokat Kép Annyira aranyos és gyönyörű minden baba Kép

Nem kezdek el megint olvasni, mert akkor sose jutok odáig, hogy írjak is. Úgyhogy előre sorry, hogy nem személyreszólóan írogatok.

Szurira mi is megyünk holnapután. Szerencsére apa pont szabin lesz és Ő is jön.
Én amióta az eszemet tudom, félek a szuritól és általában el is ájulok, ha én kapom . Bár a terhességes vérvételeken semmi gond nem volt és szülésnél is simán adtam a kezem az infuziós kütyühöz.
Mindenesetre biztos ami biztos alapon inkább nem néztem oda, mikor dokinéni szúrta kéthónapos oltáskor Ákost.

Babamasszázsról is szó volt.
Én egy védőnőtől tanultam meg. Elvileg minden kerületben van egy védőnő, aki babamasszázst oktat, de nekünk a szomszéd kerületben (XIX.) lévő jött el hozzánk és megmutatta Ákoson. Nagyon aranyos nőci, sajnálom is, hogy nem a mi kerületünkben védőnő.
Szerintem nagyon klassz dolog ez a babamassz, csak nekem Ákos általában túl mozgékony hozzá, egyfolytában kalimpál a kezeivel, jár a lába, emelgeti a csípőjét ... sz'al nem mindig jön össze első nekifutásra. Ilyenkor megpróbálom később. Mert ha hagyja, akkor meg nagyon élvezi.

Éjszaka én kiveszem Ákost az első nyöszörgésre. Próbáltam várni - 30-40 percet is - de sose aludt vissza, tényleg azért ébred fel, mert éhes. Sírni nem szokott akkor sem, ha nem megyek oda hozzá vagy fél órán keresztül sem, csak nyögdécsel meg forgolódik. Az viszont nem jó, mert fiú lévén addig izeg-mozog, míg úgy pisil, hogy kijön oldalt, a zselémagok meg ott vigyorognak szárazon és akkor aztán pelusozhatom meg öltöztethetem, amire klasszul kipattanak a szemei. Mert különben nem szoktam pelust cserélni, esti pelus birja reggelig (mi 6 körül ébredünk). És ha nincs átöltöztetés, akkor sötétben szopizik és szinte fel sem ébred.

Na ennyi időt kaptam Ákostól.
Most se aludt valami sokat, de mint tudjuk, nem erőssége a nappali alvás.

Üdv anyukák és nagy pusz babák Kép

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Laura:
Nagyon sajnálom a babátokat és titeket is, amiért ezt át kell élnetek. Nagyon szorítok, hogy a Kép-k megtalálják a bajt és segítsenek nektek!!! Utána talán a szopi is jobban fog menni. Nagyon - nagyon szorítok!!!

Nyuszimanó:
Hasfájásra mi kaptunk gyógyszert a dokinénitől, de nem tudom a nevét. Előtte a Gripe Watert használtuk, az se volt rossz. Én még úgy segítettem neki, hogy simogattam a pociját, hason cipeltem a karomon és tornáztattam a lábát, hogy hamarabb kijöjjön a "cucc".
A teát cumisüvegből adom, bár egyre kevesebbszer kell neki.
Amúgy én is mindig azt hiszem, hogy éhen fog halni, vagy valami baja van, amikor (szerintem) nem annyit eszik, mint szokott. De párom is mondta, ha éhes lenne, vagy fájna valamije, akkor ordítana. Úgyhogy ne parázz te sem! Kép

DBarbi, szisz:
Hogy sikerült átvészelni az oltást? Jól vannak a babák? Láz, valami? Gondoltam ám rátok.

Edit:
Nem tudom, miért nem tudod megnézni.Most van másik is, zitcsaladjaII néven. Talán azt sikerül megnyitnod:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1099

Azt hiszem ennyi.
zit
zit

Sziasztok Lányok!

Zsuzsu: üdv közöttünk, gratula a babához! Nagyon szép lehet Kép

Megvolt az oltás (4hó), hát eléggé kikészültem. Fanni szegénykém vigyorgott a dokibácsira ezerrel, aztán jött a krach. Oda sem mertem nézni, csak láttam a kis arcát eltorzulni. Fogtam a kezecskéit, de iszonyú volt.Kép
Mindegy túl vagyunk rajta. A Szabin-cseppre csak tozuló pofival reagált.
Képzeljétek, a másik amin kiadtam, Kép mint a kakukkos óra...- Doki: kap már vmi gyümölcsöt? - Én: igen, banánt próbáltuk.Kép- Doki: az nemjó, mert nagyon magas a kalóriaszintje, adjon inkább almát. - Én: próbáltam, kiköpte. - Akkor kis banánt bele.....Jóhogynemmá' fogyózzon a baba. Nem egy rőf banánt adtam neki, hanem egy falatot. Hajrá fitness-babák! Fanni amúgy 7.20 kg. a hivatalos mérés szerint és 68,5 cm. Egyáltalán nem kövér.
A másik: Kaptunk beutalót a gyermekneurológiára, merthogy Fanni még nem akar forogni. Na mindegy, perszehogy elviszem, de sztem ezek a dolgok nem napra pontosan alakulnak, és a babák nem egyformák. Persze ennyit elért a dokibá', hogy tiszta para vagyok.Kép

Remélem nem lesz láza, most végre elaludt Kép

A szomszédunkba meg úgy tűnik betörtek....mi vettük észre Kép

Mára már elég a "jóból", most visszaolvaslak Titeket, mert jó sokat írtatok Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Cory, Zit, Zsizsa, Docka, Anita: köszönöm a tanácsot és a válaszokat a citromlével és a teáztatással kapcsolatban. Citromlét ezután én sem adok, a csuklást megpróbáljuk mással elmulasztani. A teával pedig az a helyzet, hogy van amikor semmi más nem jó Zsoltikának, de ez szerencsére nagyon ritkán fordult elő, eddig úgy igazán 3-4-szer ivott teát, amúgy pedig csak nyalogatja a cumisüveget. Főleg akkor ivott, amikor a hasa fájt. Ilyenkor rengeteget sirt, és gondolom kiszáradt, ezért itta meg a teát.

Zsizsa, mi a helyzet a veséddel? Ugye nincs nagy baj? Drukkolunk Neked! Kép

Vera, én is emléxem rátok, és azt hiszem, a MÁV-os topicban irtam is erről, de lehet, hogy csak akartam... A profilodban volt fenn egy pocis kép, én is megismertelek ám! Kép Bence irtó aranyos a nacijában, és a tigris is szuper! Bence az ölében ülKép Nekünk egy nagy jegesmacink van, majd lefényképezem Zsoltikát vele.

Docka, Zsoltika majdnem annyi idős, mint Andris (4 nap van köztük), KépKép Zsoltika is ennyit gyarapodott, úgyhogy szerintem ne aggódj! 3400 grammal született, tegnap este pedig 4920 gramm volt. Büszke is vagyok rá!

Képzeljétek, ma voltunk a 6 hetes kontrollon, és mindenki nagyon dicsérte Zsoltikát, hogy milyen aranyos! Olyan büszke vagyok! KépKépKép Nagyon mosolygott a doktornőre is! Mintha megismerte volna! És mivel a férjem beteg, igy nem kellett sietnünk, bár persze azért igyekeztünk, hogy szopira hazaérjünk. }Kép

Zsuzsu, üdv itt! Zsófi babád igazán szépen gyarapszik. Van kép róla? Amúgy lakótelepen laktok, hogy száraz a levegő? Mi igen, és tényleg száraz picit a levegő, de mi még nem használunk párologtatót, bár már gondoltam rá. Zsolti baba rugiban alszik, valahogy jobban szereti, mint a hálózsákot.

Edit: én nagyon meg voltam elégedve a doktornővel, mind emberileg, mind szakmailag. Szerencsére a terhességem és a szülés is teljesen komplikációmentes volt. A szülés maga pedig igazán szép élmény, pedig nagyon féltem! Biztos, hogy a következő babával is hozzá megyünk! Kép Ami kicsit rossz volt: nagyon sok páciense van már, és a magánrendelőben mindig sokat kellett várakozni.

Nyuszimanó, szerintem a cicit le kell fejni, ha nem ette ki Petra, mert különben mellgyuszi lehet (lásd engem). Kép Mi cumisüvegből adjuk a teát, szerencsére nagyon ritkán. A súlya miatt pedig szerintem ne aggódj! Én is sokszor méregettem, hogy mennyit eszik egyszerre, de ezek a mérlegek eléggé vacakok, és ha nem mutatott legalább 100 grammot a mérleg, akkor kiakadtam. Ha a baba láthatóan elégedett, egészséges, akkor nem kell aggódni! }Kép}Kép}Kép

Laura, kitartást neked! Biztos van rá valami mód, hogy bent legyél a kórházban a babával, mégiscsak szivtelenség elküldeni az anyukákat! Remélem, kinövi Niki a bajt.

Most már mennem kell, Zsoltika követeli a kaját. Szép napot mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Én is ritkán tudok jönni, most se tudok válaszolni, ne haragudjatok, de Benci nagyon beteg, és nagyon anyás... Aludni is csak a hasamon hajlandó.

A kishugom meg bent volt a kórházban, mert megevett vmi mérgező bogyót. Mostmár itthon van hála istennek.

Zsuzsu, üdv itt, én Zsuzsa is vagyok, meg Zsófi isKép

Szerdán nekünk elmarad a szuri a betegség miatt, amit nem is bánok!!!

Benci ma négy hónapos!!!!
Meg is ünnepeltük a szülinapjátKépKépKép

Puszi:
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Barbi: ez a neurológia tök érdekes. Balu 7 (hét) hónapos korában fordult meg először, és fel sem merült, hogy kivizsgálásra kéne vinni. Azt mondták, ha 8 hónapos koráig semmi, akkor majd igen. Aztán 9 hónaposan már kapaszkodva lépegetett Kép Szóval ne izgulj, csak túlbiztosítják magukat!!
Banán: Balu 8 kg volt fél évesen, és mivel én elég kövér vagyok, és az én ágamon mindenki az, ezért azt mondta a doki, hogy 1 éves koráig ne adjunk neki. Nem adtunk, kibírta Kép

Zsoma ma nagyokat aludt séták alatt, és délután én is lefeküdtem a fiúkkal. Nagyon jól esett az alvás Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: köszi szépen Kép
DBarbi

Hali,
csak magamról gyorsan (mert én ilyen kis énközpontú vagyokKép), voltunk urulógusnál, bementünk 7-re reggel hárman, erre kiderült, hogy a dokim szabin van, menjünk du. a másikhoz (akit utálok, mert olyan a stílusa). Délután megint hárman felkerekedtünk, szerencsére Gabi nagyon jól bírta, az ottlétet is, bár az is segített, hogy szopiztunk is érkezés után a váróbanKép. Van két vesekövem, mindkettő a jobb oldalt, de szerencsére már elindultak kifelé, dokiról vagy jót, vagy semmit, tehát semmitKépKép. Hát, remélem hamar kijönnek a kövecskék, és nem fáj majd túlságosan.

Holnap megpróbálok többet írni, ha Gabi engedi (holnap oltják, köszi a válaszokat ezzel kapcsolatban), de most muszáj futnom, mert Gabi apája karjaiban nyűglődik.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Csak kérdés: mit csinálnak a csípőszűrésen? Remélem az nem fog fájni neki!

Amúgy este 5 óta óránként akar 5 percet szopizni. Ez normális? Már fáradt vagyok.

zit
zit

Zit!

Nyugi, az nemfáj. Le kell vetkőztetni teljesen és megtornáztatják a lábait, hasrafordítják, megnézik a farpofákat, hogy egy szintben vannak-e....ilyesmik. Max. elküldenek UH-ra, ott a csípőjét nézik a szerkenytyűvel. A babók szoktak sírni, de gondolom nem fáj. Fanni pl. nem sírt egyáltalán Kép

DBarbi
DBarbi

Csak egy kép tegnapról Kép Kép
DBarbi

Sziasztok!

Zit
csipőszűrés: nálunk a doktornő megtornáztatta a csipőjét, megnézte hogyan emeli a lábát illetve a lépkedését és csináltak egy csipő ultrahangot. Valamint megkérdezték van-e a családban csipőficamos. Az ultrahangot is megnézte és együtt jött ki a szűrés eredménye. Az egész kb. 2x5 perc, de nagyon sokat kellett várniKép
Köszi, hogy szurkoltál az oltáshozKép

Az oltást amúgy egész jól viselte Borka, amikor kifelé húzták a tűt, csak azt kisérte sírás. De azóta nyügös, olyan ordítást csapott, amit tőle még sohasem hallottunk. Ölben tartjuk bebugyolálva és borogatom vizesruhával a kis lábát. Adtam neki panadolszirupot is, mert szemmel láthatóan fájdalmai voltakKép Most elaludt, pedig fürödni kelleneKép Azt mondták a 2 hónapos oltást meg sem érzik a babák...nos nem tudom mi lesz a 3 hónaposnál, ahol 2-t is kapKép

Laura
Kitartás, nagyon nagyon drukkolok, hogy hamar túl legyetek a nehézségeken!
No mára ennyit, nyugodt éjszakát mindenkinek!
Szisz
szisz

Szisz: nálunk a 3 hós is 1 db volt. A 4 hós és az 5 hós a 2...érdekes...Kép
Remélem Borka kialussza a rossz élményt. Mi sem fürdetünk ma, mert alszik...még az evést is kihagyta, utoljára 14 órakor evett...igaz estefelé ivott egy Mildi gyümilevet (narancs, alma, banán - imádja)...ha felkel megetetem és zsupsz vissza aludni Kép
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Ha minden igaz, már több mint egy hete nem írtam, egész idegennek tűnök már a végén köztetek Kép Olvastalak közben benneteket, de úgy jöttek ki a dolgok, hogy egyszerűen nem tudtam írni is. Amikor meg időm lett volna, akkor meg inkább mentem aludni. Hiába, két gyerekkel nem mindig könnyű Kép
Bár végigolvastam mindent, de régebbi dolgokhoz nem nagyon akarok már hozzászólni, egy kivételével. Ez pedig a télen való sétáltatás. Írtátok hogy mi lesz majd a nagy hidegben, hogy viszitek majd ki akkor a babákat. Nem nagyon kell ezen törpölni: jól felöltöztetitek őket, aztán irány a friss levegő Kép Nem újszülöttek már, nem lesz semmi bajuk. Tavaly a kisfiammal sokszor mentünk el még szánkózni is, nagyon szeretett kint lenni egész télen, és egyszer sem fázott meg. Az arcát sosem takartam sál, kendő vagy hasonlók mögé, de azon kívül mindene be volt fedve.
Mostanában sincsenek már valami nagy melegek, mégis gond nélkül elmászkálunk a picivel is. Most például apa motorversenyén voltunk, múlt hétvégén is, meg tegnap-tegnapelőtt is. Én volt hogy fáztam, de a gyerkőcök jól fel voltak öltöztetve, nagyon élvezték. A kicsi lány aludt szinte végig a jó levegőn, kisfiam meg szinte eszét vesztette a sok motor látványától Kép Nagyon odavan értük, itthon is a biciklijén úgy csinál mintha motor lenne, még a gázt is húzza rajta KépKép
Egyébként kint a versenyen is sokan néztek ránk hitetlenkedve hogy kisbabával vagyok ott, többen meg is kérdezték mennyi idős, és a válaszra hogy egy hónapos, többen úgy reagáltak, hogy ÚRISTEN! De legalábbis félőrültnek néztek. Szerintem semmi rosszat nem tettem velük azzal hogy egész nap kint lehettek a levegőn.

Oltásokról annyit, hogy nekünk egyikkel sem volt semmi gond, kisfiam soha be nem lázasodott, maximum kicsit nyűgösebb volt tőlük aznap. A 15 hónapos oltását pont ma kapta meg, apuja vitte el, és olyan ügyesek voltak, hogy a lurkó egy csöppet sem sírt, pedig combjába is és a vállába is kapott. Remélem egy hónap múlva a pici lány is közel ilyen jól viseli majd az első oltását Kép

Na, most azt hiszem ledőlök aludni, a tegnapi "kirándulást" még nem sikerült kipihenni, teszek egy újabb próbát Kép

Sziasztok, Diti
diti

Így alszik a kis tündérke a versenyen Kép

Kép
diti

Sziasztok!

Kicsit ideges vagyok, mert véletlenül bezártam az ablakot és elszállt az, amit közel 3 órája írok kisebb-nagyobb megszakításokkalKépKép
De kezdem elölről...

Ma voltunk csípőszűrésen Bencével, és hát eléggé elkeseredtem elsőre, mert a doki szerint kicsit kötött a csípője, ezért terpeszpelust kell hordanunk minimum 4 hétig. Akkor megyünk ugyanis vissza kontrollra. Szerencsére kinézetre ez már nem olyan borzasztó mint a mi gyerekkorunkban volt (kék alapon macimintás és tépőzárral lehet feltenni), de akkor is olyan rossz látni szegénykémet kitámasztott lábakkalKép
Azóta persze akárkivel beszéltem mindenki csak nyugtatott hogy ez csak elővigyázatosságból van és tuti semmi baja nem lesz. Minden peluscserénél tornázunk, remélem így tényleg csak 4 hét lesz!
Egyébként nem vészes a szűrés tényleg, aki még előtte áll, nem kell tőle félni! Nekem csak alulról kellett levetkőztetni Bencét, a doktorbácsi megtornáztatta a lábát+ hason is megnézte. Ennyi.
És ami jó volt hogy Bence csak kicsit sírt, főleg azért mert akkor ébresztettem fel, és a kezem kicsit hideg volt ahogy vetkőztettem, és előrevettek a sorbanKép Voltak előttünk vagy 15en, mind idős ember, egy sem babás. Az egyik bácsika beszólt nekem, hogy tudom-e aha nem táplálkozom rendesen, akkor nekem is és a babának is csontproblémái lesznek. Mondtam neki, hogy nem azért vagyunk itt, mert valami baja lenne bármelyikünknek is, hanem mert kötelező! De végül már bántam, hogy egyáltalán reagáltam rá. Úgy utálom az ilyen okoskodó embereket, azt hittem leütöm...Kép

Most hogy már a hasfájás nagyjából rendeződött, hála az Infacolnak, újabb problémánk támadtKép Kb. két hete szedjük a vasat, Bence is és én is, nekem azóta iszonyatosan fáj a gyomrom, Bence pedig minden kaja után nagyon erőlködik meg nyög, és emiatt persze rengeteget bukik is. Úgyhogy ma felhívtam a gyerekdokit hogy mi legyen, most pár napra leállunk a vassal, aztán majd meglátjuk hogy attól volt-e.
Mindig van valami, nem vagyunk valami szerencsések, de azért optimista vagyok, ugyanis történnek velünk pozitív dolgok is azértKép Aminek nagyon örülök hogy mindenféle drasztikus módszerek alkalmazása nélkül Bence már többször aludt 4 órákat éjjel, így most már én is sokkal pihentebb vagyokKép

Na most nekifutok, és megpróbálok mindenkinek írniKép

Anita!
A hajnali alvás nálunk ugyanez. Nem tudom miért de az utolsó éjszakai szopi után 4-5 óra körül már nem akar Bence sem elaludni az ágyában, csak szenvedünk. Mindketten. Ő feszeng, sírdogál, én meg hulla vagyok, úgyhogy olyankor jön a nagyágyba. Bezzeg ott 10 percen belül elalszikKép

Zsizsa!
Nem irigyellek a vesekő miattKép de csak nem fog fájni ahogy kijön. És a kétszeri orvoslátogatás se semmi, az én férjem tuti bedühödött volnaKép nem egy türelmes típusKép

Zsuzsu!
Üdv ittKép Írd meg a születési dátumot légyszi, hogy be tudjalak tenni a táblába, és gyere minél többször!
Hát tényleg nem semmi óriásbébi ez a Zsófi babaKép
Az éjszakai ébredés lehet a melegtől van. Nálunk én vagyok minden este idegbeteg a melegtől, nyitogatom az ablakokat, mert alig kapok levegőt. Bár nekem inkább a friss levegő hiányzik mindig. Szerintem a babáknak is elég lenne 21-22 fok aludni, ezzel szemben nálunk 26 fok van, és lehetetlen hűvösebbet csinálni.

Zit!
Ciprus? Hogy kerültél Te oda? Irigyellek érte, biztos nagyon klassz volt, elhiszem hogy visszamennélKép Fotók szuperek, főleg az utolsó tetszik, a babakocsisKép
Ma este nálunk is maratoni szopi volt, 8tól fél 10ig szopizott a manó.

Edit!
Én is maximálisan meg voltam elégedve a doktornővel, mindig nagyon kedves és nagyon alapos. Azt szerettem benne hogy nem paráztatott feleslegesen, sőt! Mikor már tök ideg voltam valami miatt (ez nálam gyakran előfordultKép), két szóval meg tudott nyugtatni. Nálam sok vérzés volt, valószínű volt hogy előbb jön a baba, de ő sohasem ijesztgetett ezzel, mindig azt mondta hogy kibírjuk a végéig. Viszont mikor a császárra került a sor, akkor láttam a szemén hogy na most tényleg gáz van, de akkor is nagyon higgadt volt. Én is biztosan nála szülöm a következőt, már ha lesz következőKép

Nyuszimanó!
Szerintem ha Petra hasfájós, ne adj neki sűrűn tejcsit, mert attól csak még jobban fáj a pocija. Bence is hasfájós, mi olyankor ringatjuk (de nagyonKép) és rengeteget sétálunk vele magunkhoz ölelve, attól megnyugszik. A másik testhelyzet amiben nagyon jól viseli a pocifájást, ha a hátán fekve hordozzuk körbe a lakásban. Csak a mi kezünk szakad leKép
Teát én nem adok neki, se vizet. És szerintem ha keveset eszik, akkor fejjél, csak ebben az a gáz, hogy ha lefejed a tejet, akkor a következő szopira nem lesz benne túl sok tejcsi, mert nem hiszem hogy ilyen rövid időn belül (nálunk van hogy 1 óra múlva újra kéri) újra tele lesz.

Laura!
Remélem minden rendben lesz veletek, és hamar meggyógyítják NikitKép Viszont én úgy tudom hogy az anyának joga van a gyereke mellett lenni éjjel-nappal a kórházban, és kötelességük ágyat, de legalább egy széket biztosítani a baba ágya mellé. Szerintem járj utána, mert gondolom azért jobb lenne mindkettőtöknek, ha nem kéne elválni egy percre sem, nem?

Marcsi!
Az oltásokon nálunk is az apukája fogja majd tartani a manót, mert én szerintem nagyon rosszul viselném. Utána már ott leszek én is, ha vigasztalni kell egy kis cicivelKép

Én is mindig kiveszem Bencét elég hamar az ágyikójából, nem hagyom sírni. Már elég jól meg tudjuk különböztetni mikor miért sír. Van hogy éjjel felsír álmában, olyankor elég egy-két simi, és visszaalszik.

DBarbi!
Szegény Fanni az oltás miatt, és te isKép én nagyon nem várom november 5ét, mi akkor kapjuk a 2hósatKép
Ilyen korán forogni kell a babáknak?! És ha ő még nem akar?Kép
Viszont a hordozóban tündériKép

Gabi!
Bocsi, de nem emlékszem hogy írtál volna nekem a mávosban, de bizti, csak lyukas az agyamKép
Tetszett Piroskának Zsoltika? Mikor mi voltunk Bence aludt, de a doktornő rögtön elvette, és beszélgetett hozzáKép

Zsófi!
Mi baja Bencének?Kép Remélem minél hamarabb meggyógyul! Szegény kishugod, vele minden oké? Gondolom hogy megijedhettetek!
Gratulálok a 4 hónapossághoz!Kép

Szisz!
Ilyen csípő uh-t én is szívesen csináltatnék Bencének, csak hogy megnyugodjak. Ti hol voltatok?
Szegény BorókaKép

Diti!
Épp ma gondoltam rátok hogy mi lehet, nagyon eltűntél.
Én is viszem minden nap Bencét sétálni, jól felöltöztetem, és megyünkKép babakocsiban alszik a legjobban, nagyon szeret levegőn lenni.
Tőlem is megkérdezték a múlt héten, hogy ti már levegőztök?! Mondtam hogy miért ne? A babáknak is szükségük van friss levegőre. De hihetetlen hogy mit gondolnak az emberek!
Réka nagyon édesKép látszik hogy milyen jót alszik.

Hú, most befejezem, ha valakit kihagytam bocsi, de most már tényleg 4 órája írom, úgyhogy el is küldöm gyorsan. Jó hosszú lett, de végre elszántam magam az írásraKép

Jó éjt: Vera

KépKép Kép
76vera

Hali!

Kismanó elaludt egy nagy szopi után, az eddigi írásom meg elszállt, úgyhogy újra kezdem.

Edit,
én azért választottam az igény szerinti szopit, mert szerintem ez a legjobb Gabinak. A babáknak ugyanis még nincsen fogalmuk a jövőről, és nem tudják, hogy ők majd kapnak enni nemsokára, csak azt érzik, hogy éhesek, és nincs kaja. Nálam nem jött volna be a 3 órás szopi, mert Gabi most, 2 hónaposan is nappal még 2-2,5 óránként eszik, mondjuk éjjel 3-4 óránként. Ha nem kap enni, nagyon sír. Az elején próbáltam húzni az időt, mert nem hittem, hogy ilyen gyorsan megéhezik, de ő ilyen, és a hasa sem fáj tőle (a köldöksérv viszont sajnos hasfájásokozó nálunkKép). Én fáradt vagyok, de én megértem, hogy miért vagyok fáradt, meg aztán nappal is lehet aludni.
Szerintem 3 hetes babánál még tökéletesen jó a 3 órás szopi, és azt is figyelembe kell venni, hogy ilyentájt van egy fejlődési ugrás is, amikor eleve gyakrabban ennének a babák. Ilyen ugrás van még a 6. hét, a 3. és 6. hónap környékén. Szerintem, ha mindenképpen át akarod állítani a babádat a 4 óránkénti szopira, akkor erre figyelj, hogy ne ilyenkor tedd, és inkább fokozatosan térj át. Egyébként szerintem még ráérsz ezzel legalább egy hónapot, hacsak a babó magától nem áll át.
A "hajnali kétségbeesés" nálunk délelőtt 8-9 körül, és este fürdés után jelentkezik, ilyenkor bármit csinálok, Gabi kesereg, nem jó neki semmi. Szerencsére általában fél óra elég neki, és utána megnyugszik. Én sem tudom, mitől van.
Kakis pelusok: nekünk a 2. hét végéig napi 5-6 volt, utána hirtelen csak napi egy, abban is csak közepes kaki.

Docka,
Gabó 1,7-et hízott hasonlóan számolva hét hetes korára.Kép

Zsuzsu,
szia itt!Kép

Laura,
ha jól emlékszem, a friss mamákból Mariann babáját vitték a Svábhegyre, de ez nem biztos, ha igen, akkor megkérdezheted a tapasztalatairól. Remélem minden rendben lesz.

Gabi,
férjnek jobbulást!Kép

Zsófi,
boldog szülinapot Bencinek!Kép Mi a baja?

Lányok,
hogy tesztek fel mozgó képecskéket???

Teszek fel Gabiról egy képet, ezen úgy hét hetes lehet. (A has nem apájáé.Kép)

Zsizsa

Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Bocsi, hogy csak Editnek írtam ilyen sokat, de közben manókám elkezdett nyugtalankodni, ezért siettem, hogy befejezzem, mielőtt felébredne. Akiket kihagytam volna, azoknak is üdv, és KépKépKépKépKép

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Laura, tényleg kérdezz utána, hogy lehet-e maradni, mert nekem Apukám a Svábhegyen dolgozott amig nyudijba nem ment ( bár nem azon az osztályon, ahová valszeg Ti mentek), és az anyatejes babák anyukája végig ott lehetett a baba mellett. Söt sokszor bosszankodott, hogy kiharcolják, hogy ott lehessenek, aztán csak trécselnek odakinn, a baba meg bömböl az elkeseredettségtöl. Szóval én nagyon nem tartom valószinünek, hogy ne maradhatnál vele.

Ma elég rázós éjszakánk volt, nem tudom, hogy mi lehetett a baj. Már azt hittem ,hogy kevés a tej, mert 2,5 óránként szopizott másfelet, de utána sem látszott boldognak, söt, közben is görcsölt, el-el lökött, aztán ha eltünt a cici sirva fakadt. Viszont mindkét cicimet minden szopikor kiszivta és kellett neki még vissza az első...általában egy cici elég és utána vigyorog. Már kezdtem kiakadni. A szemem meg fennakadni. Söt, hajnalban már nagyon panaszkodtam Apának (ö 5-kor indul dolgozni). De talán megoldott a dolog, mert fél hatkor ugy evett mint szokott és alszik békésen. Azért néha jó lenne, ha tudna beszélni.

Vera, Gabi, amit a dokinötökröl irtatok, azt én is irhattam volna az enyémröl. Ezek szerint nem véletlen, hogy öket ajánlották.

Zsizsa, nagyon aranyos Gabi. Olyan hihetetlen, hogy már ennyi idös, hiszen még csak most volt, amikor a szülésedhez drukkoltunk!

Lányok, ti kihevertétek már a szülést? Mind pszichésen, mind fizikailag? Fizikailag pl. nekem nem marad benn a puki, pedig csinálom az intimtornát ahogy csak tudom. Pszichésen meg amikor csak a szülésre gondolok (mármint arra a részére, hogy kibújik a baba) elfog a sirás, pedig sose voltam egy siros fajta. De olyannyira, hogy se a dokinak, se a szülésznönek nem tudtam könnyek nélkül megköszönni a "segitséget". Tegnap délután meg szoptatás közben jutott eszembe és vagy 10 percig potyogtak a könnyeim, nem tudtam összeszedni magam, mert amint Botira néztem elöjött megint. Ezt valahogy azért nem érzem normálisnak...volt valaki igy? Közben meg maga a szülés tényszerü emlékeit valahova a tudatalattimba számüzöm, mert már nem tudnám részleteiben elmesélni, hogy hogy volt, pedig alig több, mint 3 hét telt el.

No megyek, mert felébredt a manó.
Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Szerencsésen megúsztuk az oltást láz és mindenféle nélkül Kép
Fanni este elájult, 21 körül felkeltettem enni, mert elötte 14 órakor evett és ezt kissé keveseltem. Utána visszatettem az ágyába, villany lekapcs, azonnal bealudt reggel 7-ig Kép
Reggel vidáman ébredt, evett...volt büfi, visszatettem az ágyába, aztán orrszívás miatt kikaptam erre bukott egyet és végigfolyt a hátamon a nedű, még a földre is jutott Kép

Edit: én fizikailag kihevertem, annyi maradt vissza, hogy soxor elérzékenyülök, pedig nem voltam az a fajta. Pl. könyvesboltban...néztem, az Örülj, hogy lány c. könyvet (nem bizti, hogy pontos a címe)...beleolvastam és könnyeztem. Gyorsan be is csuktam és visszatettem, mielött furcsán néznének rám Kép
A filmekről ne is beszéljünk...legyen az csak rajzfilm...ha olyan Kép Meg persze a Fanni. Épp tegnap este beszéltem Gáborral, hogy soxor a szeretet/imádat amit érzek a baba iránt szinte fáj. És iszonyúan aggódom érte....nemtudom, ez normális-e?!
A szülés maga az nálam is halványul, csak azt tudom, hogy iszonyúan fájt, de a fájdalmat magát felidézni már nem tudom. Nemis baj, különben tutira nem akarnék még1X szülni...

Zsizsa: Nagyon édi a kiscsajszi Kép

Dit: szerintem sem árt a babának a jó levegő. Nyáron én egy hetesen már levittem. Mindenki infarktust kapott. 1 hónaposan már a telken nyaralt velünk. Lett jó szine is, mindenki csodálta itthon Kép

Vera: tudom mit érzel, énis féltem ettől, mert a kórházi gyerekorvos azt mondta laza a csípője, az itteni meg azt, hogy kötött...énmeg néztem hülyén Kép Aztán nem lett semmi...
Most pedig a neurológiai vizsgálat miatt vagyok kiakadva és tiszta ideg, hogy találnak-e valamit. Én nem látom, hogy Fanni el lenne maradva a többiektől...sőt! Csakhát más dolgokat csinál. Ő a játékaival mahinál inkább, nem pedig a mozgással. Ez van...
A terpeszpelus annyira nem gáz, az természetes, hogy szived szakad miatta, de gondolj arra, hogy inkább most, mint késöbb legyen valami gond! Fel a fejjel! Kép

Laura2: nagyon szorítok Nektek! Remélem sikerül megoldást találni, és bent maradhatsz Nikivel! Kép

Nyuszimanó: én cumisüvegből adom a teát....meghát mindent, mert tápszeres a lelkem Kép

Najó, eldulgulok egy időre...szép napot Mindenkinek! Kép

DBarbi
DBarbi

Jó reggelt!

Nagyon jó éjszakánk volt, egyre ügyesebb Bencike alvástérenKép Igaz este 8-fél10ig szopizott, de utána csak fél2kor ébredt (amin totál meglepődtem) utána 5kor, majd valamiért 7kor is. De legalább így felkeltem én is, és amíg az apukája itthon volt, szórakoztatta, én meg gyorsan hajat mostamKép

Ma már egy kicsit megnyugodtam, bár most épp nincs rajta a terpeszpelus, mert átvarrom a pántját. Nem tudom milyen babára tervezték, de kissé hosszú a kantár, és vágja a nyakát. Legalábbis én úgy láttam, ő nem nyavajgott.Kép És egyáltalán nem zavarja hogy rajta van, és ez megnyugtatóKép

Barbi!
Biztosan nincs semmi baja Fanninak, nem úgy néz ki, olyan kis elégedett baba, és hihetetlenül ügyesKép Ki vagyok akadva hogy ennyit alszik egyhuzamban. Szerintem mi ezt majd 3évesen érjük elKép De én már ezzel a 4 óránkénti ébredéssel is elégedett vagyok.
Szóval szerintem ne izgulj, olyan pici még, más lenne ha már 8 hónapos lenne és még nem forogna. De így?! Én nem is tudom mit várnak a dokik. Amúgy olvasgass bele a friss babákba, ott írják a lányok hogy kinek mikor mit csinált a gyereke, és nem ez a jellemző hogy ilyen korán forgolódnak. És nyugodj meg!Kép

Tök érdekes hogy ti is épp arról beszélgettetek tegnap a férjeddel hogy mennyire imádod és félted Fannit. Mi is erről beszéltünk éjjel, nekem eszembe jutott az a pillanat mikor először láttam meg az inkubátorban és olyan nagyon picike volt. És már annyira "itt van velünk" hogy már nem is emlékszünk rá hogy milyen volt az életünk előtte. És nagyon-nagyon szeretjükKépKépKép
Én is nagyon féltem, szerintem ez normális, bár sokszor már én is úgy érzem hogy kórósKép Mi lesz később?! Már alig várom hogy meg lehessen gyömöszölniKép Remélem annak ellenére hogy kisfiú, lehet majd szeretgetni, és nem utálja majd ha puszilgatomKép Most úgy veszem észre hogy imádja, és a férjem mindig ki is akad, ha sír a kezében, és elveszem, egy pillanat alatt hozzámbújik és elhallgat. Ez annyira jó érzés!!!Kép Hajnalban pedig azt mondta a férjem hogy nagyon becsül azért mert így bírom az éjjeli keléseket, mert ő nem bírná. Pedig biztos, ha anya lenneKép

Zsizsa!
Gabi nagyon aranyosKép A képen jó hosszú babának tűnik, pedig ő is 48 cm-vel született, ugye? Mértétek mostanában?

Na megyek, csinálok valami házimunkátKép pedig sokkal jobb netezniKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Nagyon szép napot mindenkinek!Kép

Az éjszaka elég jól telt, a picur megint 4 után kelt először. Most is alszik, remélem 11-ig kihúzza, mert még a kajámért is le kell majd szaladnom.

DBarbi:
Köszi a megnyugtatást, gőzöm nem volt, mit csinálnak majd vele. Remélem rendben lesz, minden fürcsinél van torna és a pelenkázásokkor is szoktam tornáztatni a lábait.
Milyen komoly Fanni a képen, nagyon édes. Kép Szerintem normális az aggódásod, nálam is ez van és pont ilyen érzések kavarognak bennem is. Kép

Szisz:
Örülök, hogy túl vagytok az oltáson. Lehet, hogy majd a többit fogja jobban bírni. Mi is a két hós oltásnál hallottuk először Benit ordítani, ami borzasztó volt.Kép Sajna azóta sokat zsarol ezzel, megtanulta.

Diti:
Nagyon édes a picurkátok! Szerintem is jó, ha kiviszed, ha meg bírja sokáig és alszik, nem tom mások mit pofáznak. Beni lassan 3 hónapos és még mindig megkérdik a boltban, hogy "már vásárolni hozzák?". Igen, visszük, tök jókat alszik olyankor.Kép Kisfiad meg nagyon ügyi volt az oltásnál!

Vera:
Ne aggódj, túl lesztek ezen a lábterpeszen, aztán elfelejtitek az egészet. Inkább most legyen ez, mint később hülyén járjon.
Az Infacol az mi? Recept nélkül kapható?
Cyprus elég hosszú sztori, de ha érdekel és megadod az emiled, szívesen leírom.

Zsizsa:
Köldöksérv: Kép. Mit lehet vele csinálni? Mondtak valamit?
Tündéri a kis Gabi!Kép
Mozgó képek:
http://www.yatoula.com/gif/pages/smilies
innen szoktam letölteni, aztán a "melléklet feltöltése"-vel tudod beszúrni a szövegbe. Sok sikert! Kép

Edit:
Fizikailag semmi a szülés óta, nálam is ezek a lelki túltelítődöttségek vannak néha. Olyankor persze még egy reklámon is elsírom magam, ha kisbaba van benne. Kép Ez van. Viszont amíg a baba ki nem bújt, odáig még emlékszem mindenre, az utána következő dolgokból maradtak ki részek. Aztán csak nézem ezt a kis picurt, hogy mi lett kettőnkből, apából és belőlem, és milyen jó, hogy van és nem beteg, stb... Mindjárt sírok, befejezem inkább. Kép

Na, egyenlőre ennyi.
Este még benézek.
Sziasztok!Kép
zit
zit

Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat a hasfájásrólKép

Vera!
Megpróbálom elkerülni a fejést, tegnap és ma pl. tudtuk tartani a napközbeni 3 órát a szopival, jót tettKép
Gratula Bencikének az alvásához! Ugye jól esik egy kicsit többet alukálni.

Engem Petra nagyon elkényeztet éjjel. Születése óta nagyokat alszik éjszaka, soha nem kell altatni. Ma én is meglepődtem, este 9-kor aludt el, hajnali fél3-kor szopizott és aztán reggel fél7-korKép Eszméletlen jó volt. Szóval nem aggódok, ha éhezne, biztos nem aludna, hanem üvöltene, nem?

Napközben meg az a trükköm, hogy kint altatom. Érdekes, hogy a levegőn sokkal jobban alszik, mint bent a lakásban. Most is már 2 órája alszik a kertbenKép Még szerencse, hogy visszajött egy kicsit az ősz és +8 fok van kint, mert tegnap egész nap - 5-6 volt, na akkor csak másfél órát mertem kint hagyni. Még olyan picike...

Edit!
Szülés utáni regenerálódásról: én most érzem úgy, hogy minden okKép Tegnap az az ajándék ért, hogy elmúlt végre a gyermekágyi folyásKép végre ismét csak bugyit kell hordanomKépA pukiról nem tudok nyilatkozni, szerintem ne tartsd bent, mert csak görcsölni fog a hasad.
Neked volt gátmetszésed?

Lányok!
Tényleg, most hogy elmúlt a vérzésem, ugye lehet már szexelni? Nem muszáj kivárni a 6 hetet, ugye?

Zsizsa!
Nagyon aranyos Gabi! Mekkora most?

Képfeltöltésről:
Ezt még nem próbáltam, de nagyon szeretnék én is képeket feltenni a hozzászólásomba. Hogyan kell?? HELP!

A többiről majd máskor, talán este!
Puszi, NYuszimanóék
nyuszimano

DBarbi: neurológiára mi is megyünk holnapután.

Minket még a kéthónapos oltáskor küldött sebészetre a dokink, mert Ákos hasonfekve nem akarta emelni a jobb kezét és azt gondolta, kiugrott a válla. Kijöttünk az oltásról, Ákos aludt már én meg sírva hívtam fel Tamást Kép.
Másnap mentünk is a sebészetre, ahol mindent rendben találtak Kép, csak mivel vagy 5x visszakérdeztem, hogy akkor tényleg minden rendben van-e, ezért inkább kaptunk beutalót neurológiára is, csakhogy megnyugodjunk. A neurológia egy utcával arrébb volt, de oda nem lehetett ám csak úgy menni, csak nagy sokára kaptunk időpontot - ez is tök érdekes, de mindegy.
Azóta láttott minket újra a dokink és meg is jegyezte, hogy akkor Ákos csak megtréfált múltkor minket. Viszont ha már van időpontom a neurológiára, akkor most már elviszem.
Különben Ákos utál hasonfekve lenni és mikor úgy van, felemeli mindkét lábát és azért tartja lent a kezét - ugyanis egyensúlyoz.
A védőnőnk már többször megjegyezte, hogy rakjam sűrűbben hasra, mert abból fog forgolódást meg minden mást kezdeni. Hiába mondom neki, hogy ebből a hasonfekvésből ugyan nem, mert csak felcukkolja magát. Ilyenkor jön mindig azzal, mennyivel jobb volt régen, mikor nem volt divat, hogy ne hason legyen a gyerek, mert akkor hamarabb kezdtek mindent a babák ... Na ilyenkor nem mondom inkább, hogy mit gondolok.
Ha hason van és épp kedve is van hozzá - ami ritka, mit a fehér holló - akkor nagyon szépen emeli és megtartja a fejét és ki is tolja magát, így emiatt sem izgulok. Szanaszét idegeskedhetném magam, ha mindent szó szerint vennék, az meg mint tudjuk: nem jó senkinek sem.
Jobban tudja az én fiam, mikor mi jó neki, nem fogok én erőltetni neki semmit. Mozog Ő annyit, hogy én már attól elfáradok, hogy csak nézem.

Ákos nem látott még cumisüveget, tehát ebben a témában nincsenek tapasztalataim. Teát (kamillát) próbáltam már adni neki, mikor nem tudott kakilni, de nem ízlett neki, fintorgott meg kiköpte és inkább nem erőltettem. Különben kiskanállal kapja az anyatejet, mikor suliban vagyok - ez eddig 2x volt - és a teát is kanállal próbáltam.

Én sose mértem, mennyit szopizik egy alkalommal Ákos. Na nem azért, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam. Nekünk csak olyan muzeális mérleg volt, amit a védőnőtől kölcsönöztünk. Szopi előtt próbáltam én mérlegelni, de annyira éhen akart halni Ákos és annyira kalimpált, hogy nem tudtam megmérni. Maradt így aztán az, hogy hetente 1x mázsáltuk, bár az szemmel látható volt, hogy fejlődik, így nem nagyon izgultam és 1 hónap után vissza is vittem a mérleget.
Szóval nekem halvány lilám sincs, mennyit szokott enni.
Na de holnap megtudom, hogy mennyit hízott egy hónap alatt. A karizomlázamból ítélve nem keveset Kép

Sétálni mi is egyhetesen voltunk először, de nekünk könnyű dolgunk volt, mert akkor még este is melegebb volt kint, mint bent.

Sírás engem is vagy 3-4 hétig el tudott kapni bárhol, bármire gondolva.
Mondjuk a szülés nálam pont az volt, ami miatt azért tudtam pityeregni, mert hogy milyen jó volt.
Én a nagy fehérköpeny fóbiámról vagyok híres, de valami miatt a szüléstől nem féltem és nagy szerencsém is volt, mert könnyen, gyorsan és simán ment minden.
Mikor mondta doki, hogy mindjárt készen vagyunk, akkor visszakérdeztem: mivel, a babával? Tudom, most ez nagyon mókásan hangzik, de akkor nem gondoltam, hogy csak ennyi a szülés.
Meg még akartam tolni, mikor szólt a doki, hogy most már inkább csak nézzek Kép Kép

Viszont most mennem kell, mert pár napja nagyon nyafi Ákos. Még szerencse, hogy apa most van szabin, mert tegnap óta fáj a bal cicm Kép. Tök furi, olyan, mintha izomlázam lenne. Nem vagyok teljesen nyugodt emiatt, de még várok, hátha tényleg csak valami izomláz féle, vagy amiatt van, hogy néha Áki belerúg, mikor pelusozom és a pocijára akarok puszit adni. Mindenesetre most az is fáj, ha felveszem, sz'al apa tényleg klasszul időzítette a szabiját.

Megyek is, mindenkinek minden jót és szép napot Kép Kép

Laura: én is nagyon szorítok nektek.

Tudjátok: üdv anyukák és pusssssz babák Kép

Marcsi és Ákos baba

Marcsi
marcsi77

Sziasztok Lányok!

Én nem értem minek ez a nagy felhajtás az orvosok és a védőnők részéről a babák fejlődésével kapcsolatban Kép A legtöbbjük azonnal beidegeli szegény anyukákat ha valami nem a nagykönyv szerint alakul a gyerekükkel kapcsolatban, és az esetek nagy többségében teljesen feleslegesen.
Barbi, szerintem sincs semmi gond Fannival. Már miért lenne baj az, ha egy baba hónapokkal elmarad mondjuk mozgásban az átlagtól, de közben például mentálisan sokkal fejlettebb. Egyébként egyáltalán nincs lemaradva a pici lány, az én kisfiam 5 hónaposan fordult meg először, na aztán onnan rohamos fejlődésnek indult mozgásügyileg Kép Ki kell várni hogy nekik mi a jó, és nem kell erőltetni semmit. És ez igaz kéne hogy legyen a dokikra is, miért kell feleslegesen ijesztgetni a szülőket, igazán semmi értelme.

Szülés után fizikailag én nagyon hamar rendbejöttem, igazából nem is nagyon éreztem hogy bármennyire megviselt volna. Lelkileg is tök jól viseltem szerintem, negatív érzéseim nem különösebben voltak, legfeljebb az első egynéhány éjszakán, amíg újra bele nem rázódtam a pici babás életmódba Kép Két csöppség mellett amúgy nem is nagyon van rá módom hogy elhagyjam magam, valamelyik mindig leköt, ez most lehet picit előnyt is jelent ilyen szempontból Kép
Én csak egyszer pityegtem a szülés óta, a picur épp a karomban volt és szopizott, kicsi fiam pedig odajött hozzánk, átölelte a lábam, ráhajtotta a fejecskéjét és úgy nézett rám hosszasan. Akkor ahogy belegondoltam hogy milyen jó is nekem, van két szép gyerekem, az apukájuk a világ legjobb pasija (bocs lányok, de akkor is ő az Kép Kép ), végülis különösebb gondunk nincsen, na az már nem ment könnyek nélkül Kép Pedig amúgy nem vagyok egy lelkis alkat, még az esküvőnket is kibírtam sírás nélkül, pedig majdnem mindenki könnyezett, a férjem úgy sírt, hogy alig bírta kinyögni az igent Kép Kép Én meg, a kemény nő, bírtam rendületlenül Kép

Nyuszimanó, a szülés utáni szextilalom nem csak a vérzéssel van összefüggésben, azért mondják a 6 hetet, mert nagyjából annyi idő alatt zárul újra teljesen össze a méhszáj, és az lényeges szempont a fertőzések elkerüléséhez.
Egyébként én tavaly sem vártam ki a 6 hetet és most sem Kép Nekem most 2 és fél hét után elmúlt a folyás, tavaly 4 hétig tartott, utána egyből bele is vágtunk az aktív szexbe Kép Most megdöntöttük a rekordot, 3 hétre javítottuk az eredményt Kép Kép A dokim biztos nem örülne ha ezt hallaná, de úgy voltam vele csak nem lesz gond. Végülis mindenkinek a saját döntése, elvileg lelkiismeretesen ki lehet várni a 6 hetet, vagy inkább nem... Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Én fizikailag nagyon hamar rendbejöttem a szülés után, de lelkileg még sokáig nagyon rossz volt. Egészen a kiírás napjáig sírva fakadtam, ha valakit panaszkodni hallottam/olvastam arról, hogy már terhes neki a terhesség. És hát ez nálulnk 6 hét volt. Most már jobb. Bár néha még mindig azt érzem, hogy elvettek az életemből 6 hetet.
A legrosszabb a 12 nap kórház volt, de túl vagyunk rajta, Zsoma gyönyörű és egészséges Kép

Mi csütörtökön megyünk csípőszűrésre.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Újra itt, hurráááKép

Elöször is üdv Zsuzsónak, remélem más új tagot nem felejtek el köszönteni, gyertek amilyen sürün tudtok...(én ezt nem mondhatom el magamról...)

Tegnapi nap mérlege:2 fog és 2 egérKép
Vasárnap ebédkor nagyon belenyilalt a fogamba egyszer majd egész nap úgy zsibolygott az egész jobb oldal. Hétfön sikerült dokihoz jutnom, végig kopogtatta, piszkálgatta a fogaimat (sajna nem tudtam megmondani melyik fájt, mert csak egyetlen egyszer volt az az éles fájdalom), végül röntgen alapján két fognál látott a tömés alatt némi újabb lyukacskát, hát újratömte. Majd egy órán át bennt voltam, addig Ádámka a váróban maradt egy ismerössömmel, és végi aludta amig engem furkáltakKép Igazán jó kis baba.
Aztán itthon meg észrevettem, hogy egérkaki van a mosogatónk alatt, megint beköltözött két cini. Irány az egérfogó, jól beszalonnáztuk, ennek nem tudnak ellenállni az egerentyük, kettöt el is kapott. Remélem nincs több,mert a frász kerülget ha csak az egérre gondolokKép

Depi nálam is nagyon pontosan meghatározhatóan elmúlt, akkor voltam padlón, amikor a férjem éjszakás, teljesen felborult napirend, dupla fáradtság, ez tett be nekem. Képzeljétek, már megigérték neki, hogy nappalos lehet végig, most meg jön a fönök,hogy csak decemberig, nagyon kell,hogy éjszaka is dolgozzon az a fránya gép (esztergályos). no comment, tényleg rohadt egy cég, hogy nem látják be miért kéri Csabi a felmentést éjszaka aló. (hozzáteszem, hogy korábban 3 évig megállás nélkül éjszakázott, minden áldott este, akkor senki nem vette ezt észre...)

Én is fizikailag elég hamar összeszedtem magam, úgymond az 5-6-ik naptól tökéletesen tudtam jönni-menni ülni-állni. Viszont engem a láz kicsit lestrapált, az nagyon megviselt, hogy nem tudtak meggyógyitani, állandóan visszaestem. Nagyon kiváncsi leszek a következö babánál hogyan lesz,mert mégegyszer ilyet nem akarok átélni...

Olvastam irtatok a csuklásról. Megvallom hősiesen, én soha semmit nem adok, vagy csinálok Ádámmal,mert láthatóan nem zavarja, ha csuklik. Egyébként is, amig a pociban volt se tudtam mit csinálni, akkor most minek ugráljak? Természetes dolog,úgyis elmúlik mindig.

Megnéztem Zit albumát, és Vera Bencéjét,nagyon aranyos kis bébik!!!
Ádádmom úgy döntött, hogy eleget volt csendbe, szombat óta be sem áll a szájaKép Mi nem gyözünk nevetni,meg videózni, fél órákat is elgagyarászik egyfolytában, néha sikongat, nagyon élvezi, hogy igy rátalált a mondókájára. (most is épp a maciknak magyarázKép)Anyukáméknak telefonáltam, és akkor is mondta a magáét, abba hagytam a beszélgetést, és csak hallgatták a vonal másik végén ezt a nagy szövegeléstKép Olyan aranyos volt!!
Na, most mennem kell, majd megpróbálok jönni megint rendesebben.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok! SZép napot! Kép

Éppen reggelizek Kép, gondoltam közben olvasgatok kicsit. Kép Büszkén jelentem, hogy Beni egy hete ráállt arra, hogy este kilenckor elalszik és csak fél ötkor ébred. Fél óra múlva újra alszik és nyolckor kelünk. Kezdem kipihenni magam.

Cory:
örülök Zsomának! Kép Szereztem egy napra mérleget, ma lemérem ezeket az 5 perces szopikat. Kíváncsi vagyok!

Barbi:
Köszi a dícséretet! Kép Jó, hogy hamar megcsinálták a fogadat, apám hónapokig kínlódott mire egyáltalán normálisan megnézték neki, hogy mi van. Kép Az egerekhez meg annyit, hogy nem jó ha vannak, csak nekem nincs szívem megölni őket. Kép Bátor vagy amúgy! Kép
Beni is el kezdett rendesen dumálni, ha le van téve és egyedül van, akkor is mondja. Kép Én is csináltam már, pl ma reggel a férjemnek, hogy telefon közben elhallgattam és kicsit közel tartottam a szájához, hogy hallja. Olyan édes! Biztos Ádám is nagyon aranyos olyankor! Kép

Kár, hogy elromlott az idő, ilyenkor a kedvem is hasonló lesz Kép. Bár most itt a babó és felvidít. Kép
Remélem Kép nem lesz azért. Du megyünk Kikába, végre megvesszük a szekrényeket. Szorítsatok, hogy legyen!!

Na megyek is, Kép mindenkinek!
zit
zit

Torokgyulladása van BencinekKép
Alig eszik, nyűgös, és én is elkaptam, így most nagyon hepi vagyokKépKépKép

Ráadásul mennem kell sulibaKép

Legyetek jókKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Itt van egy kép rólam, a fiamról, és a hugomrólKép

Rólam nem megjegyzést tenni, kissé zilált állapotban leledzemKép

Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Megjöttünk a 3 hónapos oltásról. Eddig nagyon jól viselte Ákos. Sírt, mikor beleszúrt a dokinéni, de amint felvette Tamás (én messze álltam és oda sem néztem) már mosolygott.
Kint az utcán pedig rögtön bealudt. Sőt, végigaludta azt is, míg levágták a hajamat. Már igencsak rámfért egy fodrászkodás, mert szülés előtt látott utoljára ollót a hajam, így hirtelen felindulásból beültem. Évek óta vidéken - a szülővárosomban - jártam fodrászhoz, így tartottam tőle egy kicsit, de már nem halogathattam tovább. Szerencsére nem lett rossz Kép

Akkor a friss paraméterek Ákosról:
5710 gr és 61 cm Kép

Zsófi:
nagyon édik a babák Kép És tök érdekes, hogy a hugod kisebb a fiadnál, mégis a nagynénje Kép
De jóóóóó Kép Most nézem a profilodban, hogy szegedi vagy. Nagyon szeretem Szegedet, ott voltam gimis 6 évig (Radnóti).

Zit:
össze kellene találkoztatnunk a fiainkat, hátha Ákosom Beninek jobban elhinné, hogy sötétben aludni kell. Egy hete újra 2x ébred éjszaka és 6-kor már kukérékol. Pedig az egyszeri éjszakai szopival és a 1/2 7-es ébredéssel már kezdtem egyenesbe jönni pihenésügyileg, de így most újra az ásítás a leggyakoribb mimikám.

Cory:
Zsoma tényleg gyönyörű. Nem győztem csodálkozni, hogy ekkora koraszüléssel ilyen formás és szép baba. Asszem, levonhatom azt a következtetést, hogy nektek nagyon jó a génállományotok, mert Balu is ritka szép kisfiú.

Babauszira jár valaki? Mi most szombaton nézünk el az uszodába, és megkérdezzük, hogy mikor csatlakozhatunk.

Hmmmmmm. Nagyon fini illatok jönnek a konyhából. Ennek nem tudok ellenállni Kép Megyek, hátha kell Tamásnak egy kukta Kép

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Sziasztok!

Zsoltika elaludt, igy tudok pár sort irni. Ahogy olvasgattalak benneteket, ezek az oltások elég húzósak, én már előre félek, hogy mi lesz majd velünk... Zsoltika ma is elég nyűgös volt, pedig a délelőttöt általában jól birja, csak estefelé jön el a "semmi sem jó" korszak.

Képzeljétek, amikor le akartunk menni sétálni, és betettem a babakocsiba, elkezdett hangosan sirni. Nem tudtam, mi baja lehet, de a lépcsőházból visszajöttünk, mégsem lehet bőgő babával útnak indulni... A lakásban levetkőztettem, átpelusoztam, újra fel a rugi, overáll, sapi, de már megint sirt. Pedig a ruha nem szoritja! Járt már igy valamelyikőtök? Még ilyet nem láttam, hogy ne akart volna sétálni!!! Mondjuk a sapit nem szereti, de anélkül nem lehet ilyen hidegben elindulni. Végül a hordozóban vittük le a férjemmel, úgy sétáltunk egy picit, aztán az erkélyen aludt még egy kicsit Zsoltika. Nem tudom, mi lelte, de remélem, hamarosan elmúlik ez a korszak, mert muszáj levegőre menni mindkettőnknek.

Lányok, többen irtatok a csipőszűrésről. Mi nem voltunk, és nem is mondta senki, hogy menni kéne. A gyermekorvos megnézte Zsoltika csipőjét, és most a kontrollon is megnézték. Ez kötelező? Mi épp ma vagyunk 7 hetesek.

A másik kérdésem, hogy Zsoltika bőre mostanában száraz, főleg a lábacskái, és a homloka, ott hámlik is kicsit a bőre Kép Mivel lehet kenegetni? Ti szoktátok valamivel? Esetleg olajjal? Kicsit félek a nem gyógyszertári termékektől, nehogy allergiát okozzanak. Van valakinek ebben tapasztalata?

Edit, a szülést én már fizikailag teljesen kihevertem. Viszont nagyon könnyen elsirom magam pl. valami szép zenén, vagy amikor a Kismamában a szüléstörténeteket olvasgatom. Szerencsére ez egyre ritkábban fordul elő KépKépKép

Zsizsa, gyorsan ki azzal a vesekővel! Remélem nem fog fájni. A férjem jobban van, köszönjük! Holnap már megy is dolgozni Kép, pedig olyan jó volt, hogy itthon volt... Gabi nagyon aranyos! Kép

Diti, nem volt hangos a kicsinek a verseny? Engem állitólag a szüleim anno kiskoromban vittek autóversenyre, és én a zajtól orditottam...

Vera, gratulálok Bence alvásához, igy azért sokkal jobb neked is! Igy tovább! Milyen az a terpeszpelus? Még sosem láttam olyat.

DBarbi, Fanni nagyon ügyes és nagyon szép is! Jó nektek, hogy olyan sokat alszik.

Zit, sikerült szekrényt venni?

Zsófi, jobbulást nektek Kép! Te milyen suliba jársz? Én is járok másoddiplomás képzésre, épp most lesz decemberben az államvizsga, de nem tudom, hogy megpróbáljam-e, vagy elhalasszam. Mikor van időd tanulni?

Marcsi, gratula Ákoshoz Kép. Mi nem járunk babaúszásra, de nagyon szeretném vinni Zsoltikát, csak még utána kell néznem, hogy hova lehet.

Zit, Beni is nagyon ügyes alvástéren. Gratulálok! Kép

No egyenlőe ennyi, remélem senkit nem felejtettem ki. További kellemes napot mindenkinek! KépKépKép

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Csak gyors Gabinak akarok írni.

Szóval mi a gyógyszertárban veszünk A vitaminos olajat vagy Napraforgó olajat, szerintem ugyanaz a kettő. Azzal fürcsi előtt kb fél órával áttörlöm a fejét és a homlokát is, mert nagyon száraz volt. Fürcsi után újra. Azóta szépen elmúlt a szárazság. A lábhajlatait is azzal kentem, de mostanában azt inkább púderezem, de ha nálatok száraz, szerintem töröld át nyugodtan!. Szekrényt majd csak akkor veszünk, ha apa fél négykor hazaér és elindulunk.

Szia!
zit
zit

Hali!

Köszi a dicséreteket Gabival kapcsolatban, nekem is nagyon tetszik.Kép Most két hónapos, és úgy 55-56 cm körül lehet. Apja csak dagi koboldnak hívja, mert olyan édi kis tokája van, és nagyon cuki arcokat tud vágni.Kép

Regeneráció: lányok, ha hiszitek, ha nem, nekem még mindig van gyermekágyi folyásom, pedig már majdnem 9 hete született Gabi. Igaz, hogy tisztasági betét elég, de akkor is utálom már. A kontrollon mondtam is a dokinak, azt mondta, hogy ez előfordul, nem kell idegeskedni. A pukik is jönnek rendesen. Érzékenység ügyileg én is "rosszabbul" állok, gyakrabban elérzékenyülök. A szülésre én is már csak úgy emlékszem, hogy tudom, hogy iszonyúan fájt, de felidézni nem tudom.

Tegnap megkaptuk az oltást. Először úgy tűnt, semmi baj nem lesz, de aztán 5 óra elteltével Gabi úgy elkezdett sírni, hogy két perc múlva rohantam a kúpért. Én két hónap alatt így sírni még soha nem hallottam. Kúp be, és szerencsére 10-15 perc múlva már hatott is, de addig ketten sírtunk.Kép Viszont úgy tűnik, hogy azóta jól van.Kép

Edit,
valószínű, hogy most van a fejlődési ugrás, ilyenkor gyakrabban és többet eszik a baba.

DBarbi,
én úgy irigykedem, hogy ennyit alszik a babád. Bár Gabival sincs gond olyan szempontból, hogy éjjel csak enni kel fel, nem nyűgösködik, vagy ilyesmi.

Zit,
a köldöksérvet általában kinövik a babák, de egyes orvosok szerint érdemes leragasztani (mások szerint hülyeség). Mi elkezdtük a ragasztást, 10 napig rajta is volt, de aztán hólyagos lett Gabi bőre, ezért 1 hete nincs rajta, mert megvárjuk, míg begyógyul. Viszont továbbra is le fogjuk ragasztani, mert ez a 10 nap is látványos eredményt hozott.Kép Köszi az infot a mozgó képekről!Kép

Marcsi,
jó ez a szüléssztori.Kép Bal cicire vigyázz, próbálj különböző pózokban szoptatni, hátha az segít.

Diti,
te kemény nő!Kép Viszont pasi témában vitatkoznék veled, szerintem az enyém a nyerő!Kép

Barbi,
két fogat egyszerre!Kép Nekem is kéne már dokihoz menni, de amíg Gabi ilyen rapszodikusan eszik, nem igazán merek, pedig van pár lyukas fogam.Kép Szegény egérkék!Kép Persze, ha nálam lennének, biztos én is drasztikusan lépnék fel ellenük. Férjed cége tényleg no comment.KépKép

Zit,
remélem találtok jó szekrényt.Kép

Zsófi,
Bencinek jobbulást! Nagyon édi a két babó!Kép És még hasonlítanak is egymásra!Kép

Marcsi,
én akartam babauszira vinni Gabit, de csak tavasszal, mert nincs autónk. A gyerekdokinénink amúgy is ellenzi, ő azt mondja, hogy minden betegséget összeszednek ott a gyerekek, de azért majd megkérdezem még a Friss babák topicban a tapasztalatokat. Remélem fincsi volt a kaja, egészségetekre!Kép

Gabi,
druszád utál sétálni.KépKépKép Az elején még elaludt a kocsiban, de úgy egy hónapja maximum kendőben tudom levinni, mert a babakocsiban sír végig (próbálkoztunk azért, de aztán feladtuk). Kendőben meg egyre nehezebb. Én is még az erkélyre próbálom kivinni, de az sem nyerő, mert utálja a vastag ruhákat, és csak soká nyugszik meg, ha ringatjuk, vagy a kendőben, de itthon nem tudok nagyon fel-alá járni vele, amíg megnyugszik, meg aztán rá is melegszik a ruha.Kép Szóval eléggé meg vagyok lőve ez ügyben.
Én Gabi lábait olajjal kentem minden pelenkázáskor, amikor nagyon száraz volt, a fejét fürcsi előtt szoktam, meg az összes hajlatot. A gyógyszertári olajat használom.
Remélem tényleg gyorsan kimegy a vesekövem, ennyi bíztatás hatására legalábbis.Kép

Gabi egyre többet vigyorog, és egyre jobban elvan magában is, sőt már néha érthető hangokat ad ki, pl: gggö.Kép Olyan cuki. És már nem csak a pelenkázó feletti polcra vigyorog, hanem rám is!Kép

Hát ezt reggel óta írom, végre elküldöm.Kép

Mindenkinek minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!Kép

Bocsika, hogy már megint nem személyre szólóan írok, de olyan sokat írtok, hogy a végén már nem tudom ki mit írt.Kép

Szóval a szülést én már kihevertem lelkileg, de valahogy úgy érzem mostanában nem vállalkoznék még egyre. Folyásom nekem még van egy kicsi, pedig már lassan hat hetes lesz a Niki. A sebet is érzem egy kicsit még, de biztos, hogy azért gyógyul lassan, mert az elején sokat ültem, amikor bejárkáltunk a kórházba. Az első két hétben iszonyúan fájt a seb, bár érdekes módon amíg a baba a kezembem volt, nem fájt semmi, aztán hazafelé a kocsiban meg végignyögtem az utat. A szüléssztorimat még le sem írtam nektek, de még nem volt időm megfogalmazni, pedig lassan elfelejtem, hogy is volt. Dióhéjban kb. 4 óra alatt lezajlott az egész a magzatvíz elfolyásától a baba születéséig. Ebből kb. 1,5 óra volt amíg nagyon erősek voltak a fájások, na azt nehezen bírtam. Viszont még oxit sem adtak olyan jól tágultam. A baba is hamar kint volt, de sajnos nem sírt fel, lélegeztetni kellett és onnantól jöttek a problémák.Kép

Csípőszűrés: gondolom nekünk még csak később lesz, de amikor a gyerekorvosunk először megnézte a babát, mondta, hogy tornáztassam a lábát pelusozáskor. Úgyhogy én tornáztatgatom, kivéve ha nagyon nyűgös, akkor kihagyom.

Nálatok is előfordul, hogy napokig nem kakil a gyerek? Nálunk most csak negyedik napra lett kaka, pedig a nemrég még naponta többször is volt. Szegénykém miket erőlködött ma is!

Na megyek felkeltem a kismókust, mert itt a kajcsiidő!

Laura
Laura2

Sziasztok lányok!

Na, hogy kerek legyen ez a hét, ma éjjel esett vagy 20 cm hó...És egész nap esni fog, azt mondták, akinek nem muszáj ,nem menjen el otthonról...A férjem reggel 6.30-kor megy, még a csúcs forgalom elött, de álitólag már csak 30-cal lehetett tépetni a gyorsforgalmi úton is.
Majd készitek egy képet,és felteszem nektek, készüljetek a télre Ti isKép
Ádámka olyat játszik,hogy egyik nap reggel 6-ig alszik,másik nap reggel 4-ig...Mind a kettö már nagyon jó nekem, de olyan furi ez a szabályosság..
Sajna lehet nem is jó fogamat tömték újra, tegnap egy szendvicsbe haraptam, és éreztem valamit...Na, most megint filózhatok, vajon melyik fogamból jön. HUrráá...
Nálunk is van Ádám fejbörével gond, mindig kenegetem olajjal, de ma reggelre irtó csúnya lett, sötétbarna a fejböre, és olyan márványosan fehér foltokban hámlik. Na, nem vagyok valami értehtö, de nagyon csúnya volt, most megint bekentem olajjal, aztán majd rálesek egy óra múlva.

Csabi férjem azt állitja, hogy ö ugyan nem fog januártól sem éjszakázni, majd kiderül, azért nem akarom hogy nagyon ugráljon mert a végén kibillentik, de addig fesziti a húrt, amig csak lehet...Kép

Sziasztok,megyek a DUMA-DANIM-hoz,mert most is egyfolytában szövegel Ádám a kiságyban.

Itt a kép, idöközben megjöttem a hólapátolásbólKép
Kép

Kép
Kép
barbi

Kicsit elkiabáltam, hogy eddig megúsztuk az oltást, mert pont mikor felálltam a gép mellől, akkor ébredt Ákos és egy órán keresztül fel-fel sírt, de olyan keservesen, hogy csak na Kép. Most már újra vigyorgó és dumagép Kép, de annyira sajnáltam, mikor sírt és láttam rajta, hogy nagyon fáj neki.

Laura:
Nálunk is egy ideje csak pár nap után van kaki. Furi volt, mert kb. 8 hetes koráig naponta 4x is volt, aztán egyszer csak nem kakilt 4 napig. Na, ekkor utánanéztem és utánakérdeztem és mindenhonnan azt hallottam (dokink is mondta), hogy csak anyatejes babáknál 5-6 nap kaki nélkül természetes - ha nincs láza és nem fáj.
Nálunk először úgy volt, hogy ugye 4 napig nem volt, aztán utána a 7. napon is hiába vártam és ekkor már elvittük az ügyeletre - mert épp hétvége volt - és megszélcsövezték (ez kicsit se fáj a babának).
Azóta is 3-4 naponta kakil, néha segítséggel, de az utóbbi időben már szerencsére magától.
Próbálj meg Te is odafigyelni a kajádra, ne egyél olyanokat, amik székletfogó hatásúak.

Barbi:
Ákosnak volt koszmó a fejbőrén, ami kb. úgy nézett ki, ahogyan te is leírtad. Gondolom, nektek is ez van.
A dokink azt tanácsolta, hogy fürdés előtt kenjük be olajjal és utána dörzsöljük le. Na ezt megcsináltuk több napon keresztül - eredmény semmi.
Aztán az egyik ismerősünk tapasztalati tanácsát megfogadva (nekik a dokijuk ajánlotta) fürdés előtt egy órával bekentük Alsol krémmel és közvetlen a fürdés előtt babafésüvel leszedtük majd fürdéskor megmostuk babasamponnal. Fontos, hogy nem kefével, hanem kisfésűvel kell fésülgetni. Mi ezt úgy csináltuk, hogy cicire tettem és Tamás fésülgette óvatosan. (Különben biztosan nem hagyta volna.)
Két nap alatt teljesen elmúlt, pedig nagyon koszmós volt.

Mennem kell, fürdés idő van Kép

Üdv anyukák és pusssz babák.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Hát nem tudom hogyan csináljátok, de lassan nem győzőm a visszaolvasást, az írásról meg nem is beszélek...
Mostanában annyira el vagyok havazva, mikor lenne egy pici időm amikor Robó alszik, akkor is kint vagyok vele a levegőn(mert bent nem hajlandó aludni nappal), mert egyből megérzi, hogy nem vagyok ott vele, vagy nem megy a popsija alatt a babakocsi, így levegőzöm én is. Most van egy lélegzetvételnyi időm és megpróbálok röviden írni mindenkinek.

Zsuzsu: örülök , hogy jöttél, a babód nagyon nqagy ténylegKép.

Nyuszimanó.:látom sokan írtak a hasfájásról, sokkal többet sajna én sem tudok írni. Kitartás!Nálunk Robó sokat volt ezáltal kézben, ezt szépen meg is szokta. De a hasfájás mitt kénytelen voltam a kezemben tartani, vagy éppen a hasamon pihentetni, bár mostanában már ott sem marad.Megnyugtató sorokat a szoptatás topicban is kaphatsz, nekem is angyon sokat segítettek, mikor elkezdtem parázni, hogy kevés a tejem, vagyis csak én éreztem úgy. mellesleg az a nézet, hogy mindig szoptatni amikor a babónak kell, de én azért két óránál előbb nem adtam neki oda a cicit, mert aki hasfájós, annak nem tesz jót. Bár vannak napok, amikor mindig rajta lógna, ezek kivételek igaz, de akkor odaadom neki, mert különösen nyűgi. Ez lehet éppen frontoktól is.Sok mindent próbáltunk mi is, de úgy veszem észre, hogy már az igazi hasfájás elmúlt szerncsére, inkább ha én olyat fogyasztotk, attól szokott szeles lenni, így ezektől óvkodom. Bízom benne, hogy a három hónap nálatok is választó lesz!Kép.Bármi kérdésed van írj!ha tudok segítek.

Laura: ne aggódj a pici miatt. Biztosan lesz lehetőség, hogy a babóval együtt legyél. Csak Svábhegyre lehet vinni amúgy ? Minden esetre ne hagyd magad ha esetleg nem engednék meg, hogy vele legyél. Bár szerintem erre nem kerül sor!Nálunk a BCG-t még a kórházban megkapta, valójában nem tudom mennyire van jelentősége, hogy ha később kapja meg.ebben nem tudok segíteni. Amúgy múltkor írtam, hogy egyik ismerősünk babájának is voltak szívproblémái, szerintem neki is lyukas volt a kisszíve, de tényleg meggyógyult. Ne keseredj el, ezt tényleg kinövik a babák , idővel. Addig is nagyon sok türelmet , kitartást, erőt kívánok Neked!Biztosan minden rendben lesz!Elég sok babó születik így, de ezt tényleg kinövik majd. tudom, hogy nem megnyugtató sorok, azt is tudom, hogy most nagyon nehéz, de légy erős!szoptatni meg mindig próbálkozz szerintem .neked is tudom ajálnali a szoptatási topikot, nagyon sokat segítettek nekem is ott a lányok. Ha a védőnömre hallgatok, akkor már nálam is Robó régen tápszeres lenne!Nyugi, nyugi, nyugi...kaki: egy időben, az elején robónak sem volt széklete , sokat szenvedtünk vele, kúpozással, hőmérőzéssel. Aztán szépen beállt, minden nap volt kaki. Mostanában viszont megint nincs. Féletem én is, hogy rászokik majd a kúpra, de szerencsére nem . Azért, ha úgy látod, hogy szenved tőle, próbáld azért meg egy picit a hőmérővel segíteni neki. Bár azt mondják, hogy az sem gond ha 10 napig nincs kaki, bár ezt soknak tartom azért én....

Marcsi: örülök, hogy az oltáson túl vagytok. Nálunk is jöhetne néha fini illat a konyhából, de nem akarKép.Az esték nélunk is olyanok, mint nálatok.

Zit: képek nagyon jókKép.Lehet a párod kimegy ismét dolgozni? Nem lesz rossz egyedül?Öröm nézni az írásaidat, nagyon jók a gifek. nekem nincs türelmem hozzá...., de nagyon tetszenekKép.

DBarbi:örülök, hogy az oltást szerencsésen átéltétekKép.Érdekes , hogy a nemforgás miatt orvoshoz küldenek. nekem azt mondta a doki, hogy semmit ne erőltessek, minden babának más és más a mozgási fejlődése és fanni szerintem még nem olyan nagy baba, hogy gond lehetene, hogy nem forog...Képek nagyon aranyosakKép.

Gabi: hajlatokat és a kis fejét én is napraforgó olajjal kenegetem, sőt a masszázst is néha napraforgó olajjal csinálom. Gyógyszertárban lehet kapni és minden fürdés előtt szépen átkenegetem neki minden hajlatnál.Férjed jobban van már?Minket sem küldtek csipőszűrésre, nem tudom, hogy kötelező lenne e? A doki mikor kijön megnézi, tornáztatja, azt mondta minden rendben.Hát nem tudom , ha egyszer kötelező vmi, akkor miért nem mindenhol teszik azzá??

Zsófi: Remélem jobban van már Benci, jobbulást neki!!. Hugodnak is jobbulást, nagyon aranyosak a fotón, mint két testvérKép. Majdnem annyi idős akkor a hugod, mint a fiadKép.Biztosan jó, hogy együtt nőlnek felKép.Boldog négyhónaposágot !

Cory: jó, hogy tudsz napközben aludni a iukkal. Nekem miért nem akar Robó bent aludni? Szinte követeli, hogy menjünk a levegőre, ami végülis nem rossz, mert minden nap megvan a két nagy séta, de néha jólesne nekem is alukálni egy picit.,

Zsizsa:jobbulást kívánok, remélem mielőbb kijön fájdalom mentesen az a fránya kő.Kis dagi kobold, nagyon édi a fotónKép.édi lehet gabó, ahogy rádmosolyogKép A ggöKép.

Szisz: örülök, hogy ti is átvészelétek az oltást minden probléma nélkülKép.

Diti: soha nem leszel idegenKép. nekem sincs mostanában időm jönni, így most nem is győzöm az írást. csomó ideje olvasgatok, meg írok. remélem nem száll el mint a múltkor, mert akkor majdnem hülyét kaptam.nagyon édesen alszik manókaKép.Bizti jó volt a versenyenKép.Téynleg kell a levegő a babáknakKép.

Vera: örülök a 4 órás alvásnak éjszaka. Látod, milyen kis ügyi Bence!!Én is mindig beaggódok a tej miatt, de aztán másnapra elmúlikKépterpeszpalust remélem megszokja bence. Amúgy látszott is vmi a kis lábán? Aggódom én is, mert robónál nem látszik semmi, meg a doki is megnézte, de minket miért nem küldenek el szűrésre? Bár bízoim benne nincs gond nálunk és nálatok is elmúlik majd!Kép.

Edit: éjszaka Kép.Depi nálam is sokszor van , bár sírógörcs a szülés utáni hetekben jelentkezett egy pár alkalommal, ha érzékenyebb kéet, zenét , filmet tb...láttam. Mostanában inkább a bazártság és egyedüllét okoz gondot néha, de robóka nem engedi, hogy belemélyedjek a gondolatban Kép.

Barbi: jó nagy hó esett nálatok. remélem nálunk még nem esik maradandó mennyiségű hó.Próbáld meg Ádi fejét többször bekenegetni olajjal. Nálam is volt a hétvégén Robónál, és úgy csináltam, hogy fürdés előtt pár órával nagyon bekentem neki, kissapit tettem rá a fejére, majd jól megmostam neki. Aztén kifésülgettem a nagy hajátKép. Szépen el is múlt. De azóta kenegetem mindig neki. Bár én előtte is kentem, mégis kijött...DumagépKép.

Mára ennyi, remélem mindenkinek írtam.Nem szerettem volna senkit kihagyni.

Remélem Judit is hamarosan benéz majd hozzánk, nagyon régen volt erre és Meme , Dea is.

Magunkról röviden annyit, hogy az átlagnál nyűgibb napunk volt, még a cici sem nagyon kellett. Apa szerint eső lesz, olyankor szokott Robó ilyen lenni. Bírom, mikor ilyeneket megfigyelKép.Büszke vagyok rá is, sokszor olyan szakkifejezéseket mond másoknak , mikor Robóról mesél, hogy csak nézekKép.Jó apucikaKép.
reméelm ma jobb éjszakánk lesz. tegnap igaz 1 óráig jól aludt Robó, de utánna nem akarat egészen reggeligKép.Mostanában úgy érzem el vagyok havazva mindennel. nem haladok semmire sem, pedig még apa is sokat segít .Robó egyre többet fent van, rengeteget foglalkozom vele, bár mindent hamar megun.Viszont kézben lenni imád.
Most megyek aztán megpróbálok pihenni egy kicsit.
Bocs a hiákér, de nincs erőm javítgatni...Ugye elnézitek egy fáradt anyukának?

Jó éjt mindenkinek:

Anita
anita77

Sziasztok lanyok!

Igaz mar regen nem irtam de a ferjem elvolt utazva es elvitte a gepet.Sajna egyedul voltam 4napig.En sem tudok kulon irogatni mindenkinek,de mindenkinek gratulalok a gyonyoru babakhoz.Tenyleg mostanaban csak szep babakat latni!
A szules utani gyogyulasrol csak annyit az en reszemrol hogy hetfon voltam dokinal ,ugye mar 11 hete szuletem majdnem es meg mindig nagyon faj a huvelyem amikor a parommal vagyok.ERRe a dokino azt mondta hogy nagyon csunyan szakadtam es meg nincs begyogyulva es talan honapokba is beletelik hogy helyrejojjon .Ha nem akkor szoljak neki es majd csinalunk valamit.De mit?Ugye ez nem az en orvosom volt,de az en orvosom szerint nem is szakadtam csunyan nem veszes azt mondta.Persze neki nem az nem is ertem miert nem vagott?Akkor sokkal szebben es hamarabb gyogyul a seb.Mostmar mindegy Kép CSak szegeny ferjemet sajnalom mivel lassan 6honapja nem szeretkeztunk egy jot.

Az en fiam holnap lesz 11 hetes de meg mindig 2-3orankent eszik ,ha neki igy jo hat legyen.De sajna ejszakaink nem valtoztak,2-3orankent akar enni.SZerencse utana szepen visszaalszik.Csak a cicivel van baj mert le kell szivjam neha olyan csomos es kemeny mint a ko.

Edit!
Nem tudom miert pont te jutottal eszembe de feltunt hogy 4orankent akarod etetni a babadat.
Csak elmondanam hogy en az Usa-ban elek es nekunk azt mondtak az eslo honapban 1,5-2orankent kell etetni a babat es fel is kell kolteni oket napkozben,ejjel nem.A 3-4oras etetest a 3-dik honap utan ajanljak.De ha nem ezt mondtak volna az en fiam az elejen akkor is 1,5 orankent evett,es most 11 hetesek vagyunk es 2orankent eszik nagyon ritkan amikor alszik akkor 3orankent.Szoval szerintem raernel 2honap mulva a 4oras etetessel,mert tenyleg ilyenkor fejlodnek a legtobbet.Az en fiam heti 454gr-ot hizott hetente,es jo volt mert 3250 gr-al szuletett most 6,5kg.Szoval en a fiamhoz alkalmazkodom ,akkor adok neki amikor akar.Nem mindig ehes lehet hogy szomjas,van ugy hogy csak 3percet szopik.Hat ez van.A szoptatasi tanacsadom szerint igy jo,akkor kell adni neki amikor akar enni
Persze mindenki ugy csinalja ahogyan jonak latja!

SZerencsere a fiamnak egy ideje ugy tunik nem faj a pocija,ettem bablevest es rakott kaposztat es semmi baja nem volt.Azota eszem ilyenket amiota az orvosom azt mondta mertekkel mindent lehet enni.Semmit ne vonjak meg magamtol.A tejre is itt kint azt mondjak hogy legalabb napi 2-3pohar tejet meg kell inni,na es sok sajtot kell enni.Kép
Ez jo nekem,es a babamnak szerencsere nincs baja tole.

Estenkent az en fiam is nagyon sokat hisztizik,csak furdes utan addig elvan magaban is jatszik ,ahogyan beerunk a sotetbe es beteszem az agyamba rogton kezdodik a hiszti.Sem cumi nem kell olyankor sem cici,ha setalok az a baj szoval nincs megoldas.Olyankor muszaj egy ici -picit hagyni sirni es utana lenyugszik vagy a cicivel vagy a cumival.

Lanyok mar kerdeztem de senki nem valaszolt,hogy mennyit alszik a babatok napkozben?
Az en faim reggel alszik 1 orat 2korul 2orat es este 10-ig meg alszik a ket setanal ketszer 30-40percet.Neha ugy erzem hogy sok.De persze nem tudom mennyit kell aludnia.Lehet azert alszik ennyit mivel ejjel gyakran megebred?Es reggel 5-6utan orankent felebred es sirdogal mocorog reggel 9ig olyankor adnom kell neki cicit 3percre vagy egy kis cumit es a karomon alszik egy orat.Igy telnek a napjaink.

Mostmar megyek mert hosszu voltam
Mindenkinek boldog babazast kivanok.Ja holnap megyunk megkapja a 2honapos oltast.Kép
GABi75

Marcsi a kisebbik a fiam, aki a képen jobbról van, ő négy hónapos, a hugom Panka (baloldalt) pedig 10 és fél hónapos, és képzeljétek már járKépKépKép

Benci már jobban van, most én vagyok beteg meg PanniKépKépKép

Ez biztos vmi vírusKép
Még jó, hogy nem váltottam ki Bencinek az antibigyótKép

Nekünk elmaradt a négyhónapos oltás a betegség miatt, mi jövő hét szerdán kapjukKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egy ideig vissza bírtam olvasni, de most csak úgy általánosságban válaszolok:

A szülésről: Nekem óriási élmény volt, annak ellenére, hogy indították, és oxitocynt is kaptam. Este nyolckor repesztett burkot a dokim (egy szőke kékszemű hercegKépKépKépimádomKépKép), 22-órakkor már kétperces fájásaim voltak, viszont nem tágultam semmit, így kértem Edá-t. Azzal is éreztem a fájásokat, de annyira fáradt volktam, hogy elaludtam szülés közben!!! Hajnali háromkor arra ébredtem, hogy már brutál fájásaim vannak. Megvizsgált a doki, azt mondta, hogy 1,5-2 órán belül ebből baba lesz. Na 10 perc múlva éreztem, hogy nyomnom kell. A szülésznő megvizsgált, azt mondta, hogy még van méhszáj, tartsam vissza. Na ez volt a legrosszabb... Fél háromkor szóltak a dokimnak, megvizsgált, és megdta a jelszót: nyomjakKép 3,34-re meg is volt BenciKép
1,5 óra alatt varrt össze, esküszöm ez volt a legfájdalmasabbKép De reggel nyolckor én már ültemKép Mindenki csodálkozott a gyerekágyon, de nekem semmi bajom nem volt: Ülve ettem, ülve fogadtam a látogatókat, ülve szoptattamKép
Folyásom viszon 8 hétig voltKép addig no sex. Igaz nem is lett volna kivelKép Olyan egyedül voltam mint a kisujjamKép

Én a mai napig elsírom magam, ha vmi rossz történetet hallok kisgyerekről. Olyankor hálát adok az égnek, hogy az én Bencim egészséges.

Babaúszásról:
Mi járunk, Benci imádja a vizet, és én is, hogy velem lehet.
Állítólag amelyik gyerek jár babaúszásra, az gyorsabban fejlődikKép Ez a hugomra igaz, aki 6 hónaposan felült, rá egy hétre felállt, és 9 hónaposan megtette első lépéseit, 10 hónapos korára, már elég biztosan jártKép

Mozgásról: Benci, születése óta fordul hasról hátra, hat hetesen már tartotta a fejét, nyolc hetesen teljesen kinyomta magát, 2,5 hónaposan ha megfogtam a kezét, felhúzta magát, és felült, most meg már fel is állKép ja és tegnap leesett az ágyról, mert azt nem tudtam, hogy hátról is tud hasra fordulniKép De mostmár tudomKép
Így nálunk mozgás-téren nincs probléma, el is volt ájulva a dokinéni, hogy milyen erős babaKép

Viszont nem gügyög. Sikongat, nevet, morog, nyüszizik, sír, de gügyögni nem gügyög. ez normális???

Koszmó: Benci is koszmós volt, de hugi volt az igazán Mi úgy csináltuk, ahogy a védőnő mondta. Fürcsi előtt félórával babaolajjal bekenni, fürcsi előtt közvetlenül körömkefével fésülgetni(nem rányomniKép ) És utána hajatmosni. Bencinek két nap alatt elmúlt, igaz nekinem is nagyon van/volt haja, Pankának meg egy hét alattKép

Kaki: Az én fiam születése óta nem tudott kakilni. Volt úgy, hogy csak nyolc nap után produkált vmit. És állandóan üvöltött. így mi a dokinéni tanácsára bevezettük azt a rendszert, hogy ha három napig nem sikerül, akkor rásegítünk hőmérővel. Azóta tök nyugis Benci. Mióta meg mást is kap tápszeren kívül, azóta nagyon ritkán kell neki segíteni, csak ha vmi olyat kap, ami fogja a hasát. Pl Banán, s.répa, alma...
Ilyenkor rásegítünk egy kis baracklével, így általában már nem kell beavatkoznomKépKépKép

Egyenlőre ennyi, fáradt vokKép

Jó éjt:

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ja azt elfelejtettem, nem tudom ki kérdezte, de középsuliba járok levelezőre, mert félbehagytam Benci miatt.
Mivel két osztályt újra kell járnom a tanrendkülönbségek miatt, így nem is nagyon kell tanulnomKép

Zsófi

Ui: Na velem van teli a topic:-))))))

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!
Én maradok továbbra is (többnyire) a témára bontott válaszoknál.

Mi merészen vettünk baba testápolót (a kék pöttyöst) és azzal kenegetjük este fürcsi után Botit, mert babaolaj ide vagy oda már a hátáról is lemezekben jött le a bör. A hámlás 2 nap alatt elmúlt (legalábbis a ruhával fedett részekröl), most viszont a melkasán piros pöttyök jelentek meg. Hát persze nem tudom, hogy a testápolótól (de akkor máshol miért nem) vagy esetleg melegkiütés, mert tegnap jobban felöltöztettem, mint szoktam, mert ugy gondoltam, hogy esetleg fázik. (ugyanis többször elöfordult, hogy sirt, nem tudtam vele mit csinálni, erre felöltöztettem sétához és azon nyomban elaludt, még mielött kimentünk volna. )

Tejkiütés ügyben van valakinek tapasztalata? Meddig tart? Nekünk az elsö hét végétöl van, de annyira, hogy ugy néz ki a baba, mint én 14 évesen, plusz még a tokája is pattanásos. Mintha kicsit enyhült volna az elmúlt héten, de még mindig nagyon csúnya. A doki azt mondta anno, hogy ha nem múlik el egy hét alatt ir fel rá szteroidos krémet, de mégsem szeretném feleslegesen ilyen erös szerekkel kezelni. Zavarni mondjuk csak engem zavar (meg föleg az apáját), a babát nem.

Tegnap egy kicsit megijedtem, mert a barnás pecsételés megint felerösödött vérzéssé, és darabok is jöttek. De szerencsére megint visszagyengült. Mondjuk nem hiszem, hogy befertözödött volna, mert akkor rosszabbul érezném magam. Volt gátmetszésem, igen, ami nagyon szépen gyógyult és már az elsö napokban sem okozott panaszokat (bár odalenn máshogy nézek most ki mint régen, de ez gondolom vele jár). Remélem az egyéb panaszok elmúlnak, ha megerösödik megint a gáttájék. Azért érdekes, hogy szinte senkinek sem lettek ilyen gondjai, azt hittem, ez sokkal általánosabb.

Amit még kérdezni akartam: hogy álltok a védekezéssel? Néhányan irtátok régebben, hogy jöhet a következö, vagy óvszer...tablettát szed valaki szoptatás mellett? Mert ugye vannak ezek az újabb bogyók, amik szedhetöek, a dokim szerint nem árt a babának (mert hogy uez a hormon akadályozza meg a terhesség alatti ujabb peteérést és hozzászokott ezért már a pocakban) és nem csökkenti a tejtermelést, de azért döntés elött kiváncsi lennék tapasztalatokra.

Szép napot mindenkinek, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár szót, mert vár a házimunka! Már annyira el vagyok maradva, hogy muszáj nekiugranomKép

Gabi!
Írtad hogy Zsoltikának hámlik a bőre. Na ez nálunk is előjött, anyukám szerint ez olyan mint a koszmó, csak épp az arcon jelentkezik. Legalábbis Bencének olyan volt mintha a szemöldöke és az orra körül megvastagodott volna a bőr, olyan száraz és érdes volt. Én Johnson's babaolajjal naponta 2szer áttöröltem, utána rögtön vízzel lemostam, majd pedig Gabi lanolinos bababkrémmel bekentem. Két nap alatt elmúlt. Reggelre még mindig hámlik picit, de ezt naponta megcsinálom és akkor már szép.Kép

Viszont mi még mindig gondban vagyunk a nyaki hurkácskákkal. Egyszerűen hiába törlöm le olajjal, vízzel, sőt hintőporoztuk is, nagyon piros és mindig van ott valami cucc. Gondolom a hintőpor is összeáll ott. Nem tudom hogy kéne csinálniKép A barátnőmnek azt mondták a kórházban hogy azzal az alkohollal, amit a köldökére használtunk törölje át a baba nyakát és utána hintőporozza be. Szerintetek ez jó? Mármint az alkohol.

Gabi75!
Bár a Te babád 3 héttel idősebb Bencénél, biztos mások az alvási szokásai, de azért én leírom Neked hogy alszik Bence:
reggel 8-9 körül ébred, akkor átöltöztetem, szopi, és utána nagyon nehezen alszik el, van hogy ébren van egy-két órát. Utána viszont egész nap alszik (közben lemegyünk 1szer sétálni is, akkor is alszik), és kb. 6-7 körül ébred. Közben persze 2,5-3 óránként szopizik. Fürdés után szintén nyűglődik kicsit, de 9-10 körül általában elalszik, és utána is áll a 3-4 órás ébredés. Szóval összességében kb. 3-4 órát van ébren + a szopik ideje alatt, ami nálunk sokszor büfiztetéssel együtt 1 óra. És naponta 8szor tuti eszik.Kép Tehát átlag 9-10 órát biztosan ébren van naponta, de ez sok mindentől függ, lehet többet is.

Zsófi!
Nagyon édes a kisfiad a hugoddalKép Ez olyan jó lehet hogy ilyen pici korkülönbség van köztük!
Mi is szeretnénk vinni Bencét úszni, mert ő nagyon imádja a vizet. Legalábbis itthonKép Viszont én olyan véleményt is hallottam hogy hátráltatja őket a mozgásfejlődésben (mondjuk ez az általad leírtak alapján nem így van szerencséreKép) és a dokik szerint sok fertőzést össze lehet ott szedni, + sok a fülgyulladás. Mi ezért még nem tudjuk vigyük-e vagy sem. A másik amitől félek, hogy mi itthon 37-38 fokos vízben fürdetjük, a babaúszáson viszont úgy tudom csak 30 fokos a víz a bacik elkerülése miatt. Szerintem ordítana ha ilyen hideg vízbe belevinnénk.

Edit!
Elképzelhető hogy Botinak a testápolótól lettek a kiütései. Vigyázz vele, szerintem most ne használjátok pár napig, és ha elmúlik, akkor attól volt. Mi is így jártunk, csak mi a fürdetővel. Úgy utálom a gyógyszertárit, mert alig lehet elkenni. Vettünk Johnson's fürdetőt (a kéket) és csupa kiütés lett tőle.Kép A védőnő mondta hogy nehasználjuk, és tényleg elmúlt. Viszont egy hete megint Johnsonnal fürdünk, de ez másik, amit most reklámoznak asszem, krémfürdető, fehér dobozos, és ettől semmi baja. Úgyhogy ki kell tapasztalni.

A másik amit írtál a védekezés. Nekem azt mondta a doktornőm hogy ő nem javasolja a tablettát a szoptatás alatt, mert nincs rá semmiféle adat hogy esetleg mit okozhat később a babáknál. Ő nem is írta fel nekem. Marad az óvszer, pedig úúúgy utáljukKép de végülis csak egy-két évet kell kibírni, amíg szopik a babaKép

Lányok, ti bekenitek valamivel a baba arcát séta előtt? Én tegnap kitettem az erkélyre másfél órára, és estére tizsta vörös lett az arca kétoldalt. Olyan volt mintha kifújta volna a szél. De ezt azért nem hiszem mert védve volt a széltől, másrészt ott épp fedte az overáll. Viszont arra is gondoltam hogy ez az overáll tegnap volt rajta először, termobélése van, kívül orkán, és lehet hogy érzékeny volt rá a bőre. Lehet ez szerintetek? Mindenesetre este bekentem krémmel és szebb lett.

Na most már tényleg megyek, mert nemsokára ébred Bencike és akkor megint nem vasalok...

Teszek fel egy képet Bencéről a terpeszpelusban, hogy lássátok milyen és ha valakinek véletlenül szintén hordania kell majd ilyet, ne ijedjen meg tőle, mert nem annyira gáz, a babót meg egyáltalán nem zavarjaKép

Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?