Új privát üzeneted érkezett!

Búzaszem
Az én AFP-m 48,3 ng/ml, a MOM 1,5. Ezek szerint nagy a valószínűsége, hogy fiunk lesz?
Az ismerőseim közül mindenkinek ez a megérzése, én is így érzem, sőt arról is álmodtam már, hogy kb. másfél éves volt, szőke, göndör hajjal ja, és fiú volt.
Kiváncsi vagyok mit mond majd hétfőn a 4D-s doki.
Amióta az eszem tudom kisfiút szerettem volna először, most hogy már úton van egy ici-picivel jobban szeretném ha kislány lenne. Na majd a következő...

Hadri
Én úgy hallottam, olvastam valahol, hogy terhesség alatt szigorúan tilos az irrigáló használata. Én is használom a Lactacidot, de csak kívülről. Amúgy üdv az elhanyagolt kismamák táborába! Az én férjam megint dolgozik, és az előbb majdnem leharapta a fejem, mert arra mertem kérni adjon fel a galériérára ahol vagyok egy üveg vizet.
De ma megfizette az árát, jó sok kismamás ruhát vásároltam és szigorúan behajtom rajta a pénzt.

Babus
Holnap amint hazaértek rakjál fel képet a babódról, és részletesen mesélj el mindent. Jó szórakozást! ... és ne kíméld a férjed!!!

Timka
timka

A vitamin temahoz: tevhit, hogy orias bebik szuletnek tole! Legalabbis az Elevittol biztos nem. En az elsovel vegig napi egyet szedtem es 3400 g-os lett a mano, ami teljesen atlagos. Korulottem szulok is sokan szedtek es volt akinek 2500 g lett a babaja, viszont aki nem szedett semmit 4 kg folottije szuletett, szoval nem a vitamintol fugg. Szerintem erdemes szedni, mert manapsag akarmennyire figyelunk, mar csupa agyonfeldolgozott, agyontarolt es vegyszerezett kajat eszunk,amiben mar alig van vitamin. Plusz terhesseg alatt mindenki hajlamos a vas hianyra es arra is jo potlo a vitamin.

Mano2005
en is verezgettem/barnazgattam az 5. es a 6. heten. Iszonyuan megijedtem, mert az elsovel nem volt ilyen, raadasul kulfoldon vagyunk...gondolhatod. Doki nekem Rutascorbint javasolt, ami erositi az erfalakat. El is mult mar (kop-kop), de azota is allandoan felek, amikor kimegyek wc-re. Mindig azt figyelem, folyik-e belolem valami. Tiszta stressz. Raadasul en meg csak a 8. hetben vagyok, szoval meg siman tortenhet valami.

Lanyok, szerintem nagyon jok a homeopatias gyogyszerek ilyenkor terhesseg idejen (es szoptats alatt is). En anno az elso babaval szinte csak ilyeneket szedtem, ha beteg voltam. Sot a masfel evesemnek is szinte csak ilyeneket adok. Orrspray is van homeopatias! Semmi mellekhatas, kimeletes gyogymod! Ha valakit erdekel, szivesen segitek, de a nagyobb patikakban mar a gyogyszereszek is tudnak bogyot ajanlani a tunetek alapjan.
cedrica

En Maternat szedek napi 1-et. Mar 3 honappal a teherbe eses elott elkezdtem. A Bencenel is igy volt, es nem lett orias. 3555 grammal szuletett.
A Laktacidot en is hasznalom, de csak mosakodasra. Itt nem lehet kapni, ugyhogy az Anyuval hozattam a nyaron. A Kismamaban azt irtak rola, hogy mosakodasra kifejezetten ajanlott ezekben az idokben, mert a terhesseg alatt felborulhat a huvely ph erteke es ezzel befogadobba valik a fertozesekre, viszont a Laktacid semleges, nem billent a ph erteken semerre. Na ezert hozattam es kezdtem el hasznalni.
Nyetus, nekem is van sooldatos orrspray itthon, de mikor luktet az agyad a sok takonytol es levego se ki se be, akkor az semmit nem hasznal. Mindegy, mar tul vagyunk rajta. Ma azert majd megkerdezem a dokit, hogy megis mi a fenevel lehet enyihetni ilyenkor a tuneteket.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Nem jutott időm reggel táblát felrakni, és egész nap nem láttam számítógépet. De most itt vagyok és a jelentkezőket is beírtam. Ha valakinek nem stimmel valami vísítson!!! Kép

Tünde
Hol fogsz szülni? ezt nem írtad, sőt nem írtál pontos hetek + napokat így csak simán 6 hetesként szereplesz, holnap már 6+1 leszel

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 19 hét + 4 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Móni 19 hét + 4 nap 2005.02.20 Kira/Bence MÁV kórház
Tamesz 18 hét + 3 nap 2005.02.16 ???/??? Kistarcsai kh.
Nadine 18 hét + 2 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 18 hét + 2 nap 2005.02.28 Mirtill, Dorottya/Marcell, Dávid SOTE II.
Búzaszem 18 hét + 0 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 17 hét + 6 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 17 hét + 6 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 17 hét + 6 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 17 hét + 5 nap 2005.02.26 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 17 hét + 4 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 17 hét + 2 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 17 hét + 1 nap 2005.03.01 ???/??? Szt. Imre kh.
Jck 15 hét + 1 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 16 hét + 1 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 16 hét + 0 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 16 hét + 0 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 15 hét + 6 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 15 hét + 5 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 15 hét + 3 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 15 hét + 3 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Ruzicsky 14 hét + 5 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Lirian 14 hét + 5 nap 2005.03.18 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Hadri 13 hét + 4 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 12 hét + 0 nap 2005.03.29 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Zsu 11 hét + 6 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 12 hét + 0 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 11 hét + 6 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Mukika 11 hét + 6 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 9 hét + 4 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 7 hét + 6 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 8 hét + 2 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek v Gergő Kaposi Mór kh.
Tünde28 6 hét + 0 nap 2005.05.20 Lilla/Dániel Balázs 1995.09.21, Réka 2002.02.17
</pre>

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Na most nem jut időm visszaolvasni, mert a lakásfelújítás végén tartunk, már amit a költözés előtt be tudunk fejezni, utána majd úgy csináljuk, hogy ott lakunk (na ennek nem örülök)És ma egésznapos robot volt. Így most hulla vagyok és még holnap is ott leszünk, na meg hétvégén, na de pénteken uh, már alig várom! Na most gyorsan lefekszem és alszok, míg a lányom hagy, remélem reggelig, hisz ő is fáradt volt.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Megjottunk a dokitol. Meghallgattuk a szivhangot, 135-136 korul volt, es a mehem magassaga kb. 19 cm. Nekem is a koldok kornyeken van a teteje.
Most sietek vacsorat fozni, de remelem holnap lesz idom irni es foleg olvasni (mert van mit szerencsere. Kép)
Sziasztok!

Agi

Kép
Kép
agi

Jó reggelt Lányok!
Borbolya!
Egy kis infót kimásoltam, de a honlapokon meg is lehet nézni:

www.fn.hu :
"Ha egy nő terhességével összefüggésben elvégzett orvosi vizsgálatok miatt nem dolgozik, a főnökének nincs joga ezért
felelősségre vonni vagy hátrányosan megkülönböztetni. Erre az időtartamra ugyanis mentesül a munkavégzési kötelezettség alól.
Természetesen nem léphet csak úgy le munkaideje alatt, előzetesen szólnia kell. Az okos munkáltató pedig általában igazolást kér
az orvostól, hogy a lógást megakadályozza. "

www.mszosz.hu

"138/A. § (1) Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést
követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára
távolléti díj jár.

3) Az (1) bekezdés alkalmazása során apa alatt a szülői felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti vagy örökbe fogadó apát kell érteni."

Dióhéjban ennyi, de nehogy már kihasználjanak bennünket! Kép

Amúgy nem győzlek visszaolvasni benneteket, mert én 7-15-ig melózok és ugye csak itt tudok netezni. Talán mégiscsak meg kellene tudnom, hogy az otthoni telepített telcsire is tudnak-e netet tenni? Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!

Tök jó titeket olvasni Kép
Remélem azért raktok fel képeket a babóról, ha megjöttök az ultrahangról.
Egy kérdés: nektek szokott fájni a derekatok? Bár most nekem enyhült egy kicsit, de estére azért még szokott sajogni.
A terheléses cukor? vizsgálatra mikor kell menni? Tudjátok, mikor egy cukros löttyöt kell meginni, vagy zsemlét tejjel.

Üdv. az újaknak is.

sziasztok
cic
cicmerák

Sziasztok Kép

Holnap megyünk 4D UH-ra a Praxisba Kép)
Kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: kell nekünk oda vinni valamit? Úgy értem, kazettát, cd-t, akármit?
Teljesen izgulok, hogy mennyire édes lesz a kisbab Kép

Most két napig beteg voltam, elkaptam valami csúnya megfázás-félét, öröm volt utána olvasni a topicot Kép

Így tovább lányok Kép

Lir
lirian

Lirian
Pénzen kívül nem kell semmit vinni. Mi legalábbis nem vittünk, DVD-re kértük a felvételt és volt nekik lemezük.
Úgy rémlik, hogy ha videóra akartuk volna felvenni akkor vihettünk volna kazettát.
Nem tudom a pontos árakat, mert a férjem fizetett.
Szerintem jobb kazettára venni, mert esetleg a következőt is rá tudod venni, míg a DVD-nél le kell zárnia, ahhoz hogy otthon is meg tudjuk nézni. Ha nem zárná le, akkor lehetne következő alkalommal megint arra a dvd lemezre venni az eseményeket, de akkor otthon nincs mozizás. Azt ne kérdezd tőlem, hogy mit jelent az hogy lezárni, mert ennyire nem értek hozzá.
Később a videóról úgyis át lehet vennni DVD-re és azon tartósabb. Már csak azért is, mert lehet, hogy mire a gyerekeink nagyok lesznek már nem lesz videó, ki tudja hová fejlődik a világ.
Timka
timka

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, mióta nem voltam, hogy szinte követni sem tudom az eseményeket. Kép

Nekem is megvan az AFP eredményem, telefonon kérdeztem meg, azt mondta a hölgy a tanácsadóban, hogy teljesen jó az eredmény, 2,35. Ezt az egy értéket mondta, gondolom, ez a MoM. A Babus által írt határértékek szerint ez kissé emelkedettnek számít, de nem aggaszt a dolog, hiszen, tudjátok voltam azon az angliai vérvizsgálaton és ott minden érték tökéletes volt. És azok az eredmények állítólag sokkal megbízhatóbb értékeket adnak, mivel több markert is vizsgálnak anyai vérből. De azt hiszem, hogy anélkül a vizsgálat nélkül bizony aggódnék ilyen AFP eredmény mellett. Megérkezett a hüvelyváladék tenyésztés eredménye is, szerencsére negatív. Most egy kicsit megkönnyebbültem, de a hátralévő időben még kétszer kérni fogom ezt a vizsgálatot.

Üdv az újonnan belépő kismamáknak, mindenkinek kívánok panaszmentes várandósságot. Kép

A vitaminokkal kapcsolatban: én az első terhességem alatt sem szedtem terhesvitamint. A 18-20. héttől kaptam a Vigantolt és amikor a vérképem miatt kellett, akkor a vasat. Így is 3200 g és 53 cm lett a kisfiam. Persze odafigyeltem a táplálkozásra. Most sem szedek mást, csak időnként Magne B6-ot, amikor többet "dolgozok" és érzem, hogy keményedik vagy fájdogál a hasam. Arra viszont tökéletes. Magamtól kezdtem el szedni, de azért még a terhesség elején megkérdeztem a dokimat, azt mondta, hogy ha csak enyhe panaszok vannak, akkor jó rá a Magne B6.
Egyetértek egyébként, hogy a születési súly nem a terhesvitamin szedésén múlik.
Mosakodáshoz én is a Lactacidot használom, nekem bevált.

Egyébként én is táppénzen vagyok, mint Babus, a 7. héttől, szintén a munka miatt. Sokat kellene vezetnem (napi több száz km-t), sok a stressz, így az orvosommal úgy döntöttünk, jobb nekem itthon. Unatkozni nem unatkozom. Kisfiamat hordom az oviba, amíg Ő ott van, én a háztartással foglalkozom, és tanulok, mert most kezdtem a fősulit. Nekem olyan gyorsan telnek a napok, hogy amikor Nadine felrakja a táblázatot, mindig "csodálkozom", hogy már itt tartunk?! Kép Mindig csak arra eszmélek, hogy megint dokihoz, vagy tanácsadásra kell menni. Utóbbit nem szeretem, mert nem sok értelmét látom, de a táppénz miatt muszáj megjelennem.

Lányok, bocs, hogy személy szerint senkit nem szólítottam meg, vagy nem reagáltam külön-külön. Ez csak azért ven, mert sokáig kimaradtam, és annyi hozzászólás volt, hogy csak a témák közül volt időm egy kicsit "mazsolázni". Meg mire idejutottam, a kérdésekre a válaszok is megszülettek. Kép Egyébként én is szívesen olvasok kisregényeket! Kép

Most megyek takarítani, legyen szép napotok!

Beatrix
beatrix28

Lirian!

Mi is holnap megyünk a Praxisba! Kép 1-re. Ti mikor?
Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Lányok!

köszönöm az infót Kép

Borbolya, délre megyünk Kép
Lehet, hogy találkozunk? Kép

Lir
lirian

Hát csajok! Én holnap reggel megyek az AFP-re, de oltári módon várom, hogy megtudjam az eredményt. Ha belegondolok, hogy csak 2 hét múlva tudom meg...
Ez tiszta hülye időszak most nekem. Kép A dokimhoz csak október 10-én kell mennem, a terhesgondozóba is okt. elején, az AFP-ről is csak hetek múlva tudok eredményt és még a babácskám mozgását sem érzem. Kár, hogy nem lehet olyan szívhangvizsgálót otthonra beszerezni! Tuti esténként az lenne a program! Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok,

Úgy döntöttem, hogy a hétem már nem megyek dolgozni Kép Nekem is elkezdődött a suli, most vagyok másodikos, és jó lenne a szülés előtt befejezni, legalábbi a nagyrészét Kép.

Bele szoktam olvasni a 2004. őszi babák topikba. Ott már sorban potyognak ki a gyerkőcök. Kép úgy érzem, hogy olyan messze van még, hog yén is itt tartsak, pedig mostanában egy kicsit gyorsabban megy az idő.

A találkozóra én is szíveseb elmennék.

Angéla

Asszony,

Hol fogsz szülni? Te nem szeretnél a táblázatba bekerülni? Ha igen írd meg az adatokat és Nadine biztosan beteszi.
angéla

Ancsimamóca,

Lehet otthonra beszerezni, csak elég drága. Ha jól emlékszem 80,000 Ft. A várandós mamák könyve 9. oldalán van ilyen készülék. Csak mit csinálsz vele utána? Kép

Angéla
angéla

Angéla!
Köszi az infót! Asszem inkább akkor még se nem kell. Kép De azért oltári megnyugtató lenne. Hogy a kölcsönzőkbe miért nem szereznek ilyet? Állítom lenne forgalmuk!
Asszony!
Nagyon tetszik a fantázianeved! Kép Te hová valósi vagy?
Ancsi
ancsimamóca

Helló Lányok!

A tanácsadásra egyébként az én orvosom is azt mondta, hogy nincs túl sok értelme, foglalkoznának inkább mással a védőnők. És a sógorom aki a neje szülése után intézte a dolgokat azt mondja, hogy egyáltalán nem kérték a terheskönyvet semmikor, amikor táppénzt és egyéb kismamáknak járó dolgokat intézett. Az orvostól kellett kérnie igazolást, hogy a neje a terhesgondozáson x alkalommal megjelent. De azért én is inkább elmegyek a védőnőhöz is nehogy baj legyen Kép, pont holnap megyünk hozzá. Nekem jövő héten lesz az AFP. Remélem jó lesz én nagyon parázós vagyok, hogy minden rendben lesz-e a kisbabámmal, és mindenki mondja, hogy ne idegeskedjek, mert pont attól lesz baja, de akárhányszor valami vizsgálat van, szétaggódom magam. A Praxist azért is szeretem nagyon, mert nem olyan orvosirendelős hangulata van és ott nincs bennem az a félelem, mint amikor orvosi műszereket látok a kórházban...brrr
ruzicsky

Lirian, én még nem voltam a PRaxisban, nem tudom, hogy adnak idôpontot, óránként vagy félóránként, illetve hogy mennyit kell várni. De majd figyelek nagyon, hogy látok-e Lirian-nek kinézô kismamát a rendelésen. Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Én sem voltam Kép
de majd kifelé jövet jól megnézek mindenkit Kép

Lir
lirian

hello mindenki,
Praxisban mi dvd--re kértük,ők adták és így volt 10e ft összesen,babanetes regisztrációval.
Orsspray tudom,hogy nem oldja meg a súlyosabb megfázást de azért több a semminél.
Cedrica,engem érdekelnének a homeos gyogyik.Pl. megfázásra,torokgyulladásra,fejfájásra ilyesmi.
köszi és sziasztok majd még benézek!
nyetus76

Sziasztok Kép

Aki volt már a Praxisban: nem tudjátok milyen időközönként adnak ki időpontokat? Gondolom azért nem óránként. Kép

Más:
Olvastam, hogy valaki írt a homeopátiás szerekről. Ha valakit érdekel, én pedig tudok mesélni olyan aloe-verás készítményekről, amik szintén csak természetes anyagokból készülnek, és egyes orvosok szerint kifejezetten ajánlatosan a terhesség ideje alatt, előtte és utána is Kép

Lir
lirian

Sziasztok! Kép)
Nagyon jól esett, hogy ilyen kedveseket írtatok! Kép Tényleg nem körbeudvaroltatni akartam magam, csak most így megnyudogtam. Köszönöm!

Akkor most megint kisregényt fogok írni, jó?? Kép)

Kezdem a reagálásokkal, bár néhányat már elfelejtettem, amiket tegnap este olvastam, de ma már jegyzetfüzettel ültem a gép elé, és kiírtam, hogy mikre szeretnék reagálni Kép

Cicmerák!
A terheléses vércukor vizsgálat azt hiszem, a 27. hét környékén van, de érdekes módon nekem egyik terhességem alatt sem végeztek ilyen vizsgálatot!!! Nem is értettem, hogy miért, de annyira örültem neki, hogy nem firtattam.
A derékfájásról pedig annyit, hogy a múlt héten nekem is nagyon fájt, pedig amúgy nem vagyok hátfájós. Próbáld meg kihúzni magad, és nem engedni, hogy pocakod kidomborodjon bármennyire is büszke vagy rá. Valószínüüleg attól fáj, hogy túlságosan nagy a gerinced görbülete.

Ancsimamóca!
Nagyon köszönöm én is a papa kötelezöö szabadságáról írottakat, mert bár tanároknak ez egyáltalán nem jár (gyakorlatilag), elvileg azért lehet verni a tamtamot. Csak nem biztos, hogy érdemes. Különösen azért, mert a férjem készül az együttesével Mexikóba koncertezni, és az biztos, hogy tanítási idööben lesz két hét legalább, így addigra tartogatjuk az igazgató jóindulatát Kép
Meg ugye harmadik gyerek, van némi tapasztalatunk, megoldjuk az 5 nap nélkül is valahogy. Szerencsénk van, mert nálunk viszonylag segítöökész nagyszülöök vannak (illetve szóban mindig nagyon segítöökészek, de aztán nem biztos, hogy rá is fognak érni. Mondjuk idáig mindig itt volt egyikük az elsöö egy hétben a szülés után. )
Viszont fogalmam sincs, hogy az idei tanítási gyakorlatomat mikor tudom megcsinálni, mert hetekre elmennek anyósomék is és anyuék is, persze nem is egyidööben Kép Szerencsére a vezetöötanárom nagyon megértöö, talán meg tudom egy hét alatt is csinálni a gyakorlatot, csak ez se nekem, se a leendöö tanítványaimnak nem érdeke Kép

Ruzicsky! (bocsánat, de keresztnevedet nem tudom)
Nálunk mindkét alkalommal szigorúan be kellett mutatni a kiskönyvet ahhoz, hogy megkapjuk az igazolást. Ezt még a kórházban nézik meg, ezért lehetséges, hogy az ismeröösöd nem is tudott róla, hogy ezt ellenöörizték. Ezzel tényleg nem érdemes könnyelmüüsködni, mert utána már késöö bánat, nem jár a gyed, tgyás és miegyéb!

AFP: az érték semmilyen módon nem szolgál információval a baba nemérööl! A baba neme csak ultrahanggal valószínüüsíthetöö ill. amniocentézis vagy korionbiopszia tudja biztosra megmondani. Az AFP egész más dolgokat vizsgál! Amúgy mindkét gyerekemnél kórosan alacsony volt (másodiknál amniocentézisen is voltam), és mindkettöö meglehetöösen fiú Kép)

A következöö történet pedig szolgáljon minden embernek tanulságul és minden kismamának bátorításul! Vagyis mindenki menjen a fenébe, aki nem adja át szándékosan az ülööhelyet a jármüüveken (és megtehetné, mert öö maga nincs olyan helyzetben, hogy ülnie kell), valamint minden kismama bátran kérjen magának ülööhelyet a jármüüveken. Hivatkozzatok rám!!!!!!!! Illetve a tegnapi történetemre.

F&#337;iskolára indultam, felszálltam a 22-es buszra. Sokan voltak a buszon, de senkinek eszébe sem jutott, hogy felajánlja az ülööhelyét vagy más utasoktól kérjen nekem helyet. Még a velem utazó szomszédomnak sem, akinek 3 kicsi gyereke van! Hangsúlyozom nem azért kell a hely, mert nem tudok állni akár csak egy megállónyit!
Történt, hogy a busz elé valaki lelépett a járdáról. A vezetöö érthetöö okból nem szándékozott elütni ööt (én sem tudnék ezzel a tudattal élni, mégha nekem lenne is igazam), tehát beletaposott a fékbe ahogy csak bírt. A fékezés erejére jellemzöö, hogy SENKI nem maradt lábon, sööt, még a székekrööl is leestek az emberek. Végtelennek tüünöö esés volt, végig arra tudtam csak gondolni, hogy jaj, csak nehogy rámessen valaki és én pedig úgy essek, hogy a hasam védjem. (tényleg úgy van, mint a filmekben, ilyenkor az ember iszonyú hosszúnak érzi és éli meg azt tized másodpercet). Végül mikor mindenki tápászkodott felfelé, befelé fordulva figyeltem magam, hogy fáj-e valami a hasam tájékán. Az oldalam fájt, csak késööbb vettem észre, hogy mindkét térdem lenyúztam, meghúzódott a bal combom, és mára alig bírom felemelni a jobb karom. Ezzel próbáltam megtartani magam. Van a felkaromon egy hatalmas lilás-vörös folt is, amire nem is emlékszem hogy mikor és hová üthettem be. Érdekes ekkor rögtön adtak ülööhelyet!!
A vezet&#337; ki sem nyitotta az ajtót, hogy elkapja a szabálytalankodót (pedig ez neki is érdeke lett volna), valamint meg sem kérdezte, hogy valakinek lett-e baja, hanem idöövel tovább indult. A végállomáson azért megkérdeztem tööle, hogy miért nem érdeklöödött, de azt hiszem, nagyon megijedhetett öö is, ezért nem találta fel magát. Több utas ordítozott vele, de a sógornöömnek van igaza, aki este tajtékzott a telefonba (három gyereke van), hogy az utasokkal senki nem ordibált, hogy miért nem adtak helyet?!
Lesántikáltam a buszról, többen kérdezgették, hogy segíthetnek-e. Tanácsolták, menjek el orvoshoz. Én meg csak bambán figyeltem a babám jelzéseit, meg persze a hasamét. Végül elbizonytalanodtam, és felhívtam orvos barátnöömet, aki igyekezett megnyugtatni, hogy ha nem vérzem (a Moszkva téren ezt nehéz volt megítélni, bár annyit éreztem, hogy nem ömlik semmi), valamint ha nincs éles, szúró fájdalom a hasam tájékán, akkor valószínüüleg nem történt baj. De felajánlotta, hogy ha megnyugtat, akkor betelefonál a János kórházba, hogy megnéznének-e ultrahangon. Vállalták, így újra felültem, de most már inkább villamosra (mellesleg múltkor azon estem majdnem el). Elsántikáltam a kórházba, megmásztam a domboldalt, a két emeletet (a lift nem jött), majd vártam majdnem egy órát, mire jött egy orvos. Döbbenet, hogy tudták, balesetem volt, mégsem igyekezett senki, hogy megnézze, tényleg nincs baj!!!!!!!!!!!!
Most már mindegy, végül jött egy kedves orvos, aki rövid rádiótelefonálgatás után, melyet a kedvesével folytatott az esti buliról, megkérdezte, hogy akkor most miben is segíthet. Végül nagyon kedvesen hosszan megmutogatta Prüntyit. Szerencsére minden rendben van, nincs semmilyen jel arra, hogy baj történt volna odabent. Még azt is megkérdezte, hogy kíváncsi vagyok-e a nemére. Kérdeztem, hogy miért, az már így 15 hetesen látszik, azt mondta, hogy ha akarom, megnézi. De nagyon sóhajtottam, majd mondtam, inkább meglepetést szeretnék a szülésnél. Azóta is bánom, meg persze örülök is, hogy eröös voltam Kép
De tegnap abszolút nem ez volt a lényeg, hanem hogy minden rendben van vele. A méretei is 15 hetesek a gép szerint, így legalább tudom, hogy kivételesen öö valószínüüleg a kiszámolt naptári napon fogant, tehát jövöö héten nyugodtan mehetek AFP-re. Persze nyugodt nem leszek, mert ha kétszer rossz lett, most miért lenne jó... azért reménykedem, de inkább nagyon félek. Fogalmam sincs, mit tennék, ha megint javasolnák az amniocentézist! Kép

Hát, most tényleg a regénykedvelööknek jártam a kedvében Kép
Szép napot, jó egészséget mindenkinek! Kérjetek ülööhelyet!!!!
Dorka
dorka

Sziasztok !
Én is csatlakoznék a fórumhoz . Kép
Ma vagyok 11+2 napos , a Szt. Imrében fogok szülni , látom nem vagyok vele egyedül .

Kép
Kép
greenolive

Dorka!

Hát komolyan majdnem elsírtam magam a történetedenKép! De annak nagyon örülök, hogy nem lett semmi baj! Nem is tudom, mit fűzhetnék ehhez az egészhez. Talán annyit, hogy igen sajnos vannak bunkó és nemtörődöm emberek a földön!

Más:
Hát úgy fest megoldódik a munkahelyi túlóra kérdés, mert ugye amig nem mondom el a terhességem, addig nincs mire hivatkoznom, de ma az egyik kolleganőm (a főnöknőm jelenlétében) bekérdezett, hogy na és mikor fog a baba születni, aki a hasamban van! Hát hirtelen elvörösödtem meg miegyéb, azt sem tudtam mit nyögjek ki, de úgy vagyok vele, hogy ha valaki konkrétan rákérdez a babára, akkor már csak nem tagadom le a létezését, így hát bevallottam. Aztán nem győztem faggatni, hogy honnan tudja, mire ő, hogy látja a hasamon, mert eddig nem volt, most meg van egy kis csúcs rajta. Szóval mostmár mindegy. Tudják, így innentől kezdve hivatkozhatok isKép.

Volt vkinek az első harmadban olyan érzése, hogy szúr az alhasa, de nem középen, hanem két oldalt? Nekem ma reggel volt ilyen. A bal oldal erősebben szúrt, elég hülye érzés volt, de aztán elmúlt. Ja, és ha ültem, akkor nem éreztem semmit, csak, ha mentem.

Köszi

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Nadine!

Azt hiszem, engem 1 héttel "megöregítettél". Okt. 4-én megyek az első genetikai uh-ra, remélem utána én is tisztában leszek vele, hogy hol tartokKép

Üdv: Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki

Nekem először kétoldalt fájt (talán a petefészkek környékén), hol egyik, hol másik oldalon. Aztán elkezdtem szedni a MagneB6-ot, azóta nem fáj, de hogy van-e összefüggés, azt nem tudom.

Zsana
zsana75

Sziasztok!

Esküszöm ebben a szar időben csak ez a topik tart életben Kép

Dorka! Kép Tényleg jó volt olvasni, bár a történet nagyon szomorú Kép Örülök, hogy minden ok veled és a babóddal. Most aztán azon filozhatsz, hogy letagadd, hogy nem a férjed vert meg Kép Persze ez csak vicc.
Szerintem is mindenki bátran szóljon, hogy adják át a helyet, legjobb, ha rögtön felszállás után. Nekem eddig még átadták, pedig én egy igencsak gázos környéken utazok át, ahol nem igazán bizalomgerjesztő emberkék lézengenek.

Lirian, mikor múltkor voltam a Praxisban, akkor 8:20-ra kaptam időpontot, és egy anyuka volt előttem, de félre hívott be a doki, úgyhogy szerintem egy olyan fél órás időközönként lehet menni. Kisebb csúszás azért előfordulhat, pl. nekem akkor elől volt a méhlepény, és 4D-vel nem látott szinte semmit, ezért még áttette az ultrahangfejet, és így hüvelyi lett, de megérte. Szerintem mindenképpen megéri, mert nagyon figyel rátok a doki (a kispapára is, hogy jól lássa) Kép és sokat magyaráz. Nem csak a látottakkal kapcsolatban. A hely is olyan , mint egy nappali, sehol egy riasztó műszer, vagy fertőtlenítőszag.

ja, nekem a derékfájásom akkor kezdett szűnni, mikor végképp letettem a hátonfekvésről. Bár sokat ülök, ez is közrejátszhat. A székemet itt az irodában pedig átállítottam, amolyan félig fekvő helyzetbe Kép Ma pedig, (a főnököm kórházban van) bementem az irodájába, összetoltam a tárgyalószékeket, és ledőltem egy negyedórára Kép Na, egy kicsit túlzás volt, de azt hittem, hogy menten elalszok, annyira lehangol ez az idő.

Képzeljétek, tegnap este csináltam kakaót, lefeküdtem, s az első korty után rúgott egyet a babó Kép Ezután direkt kortyonként kezdtem el inni, és mindegyik után rúgott egyet, és a férjem is tisztán érezte őket. szegény babó biztos egyben követelte volna Kép Aztán már nem bírtam, mert annyira ránkjött a nevetés, nekem a férjem arckifejezésétől, hogy jól megrúgdosták, neki meg tőlem, hogy abbahagyta a baba a mocorgást Kép De azrét annyira jó érezni, számomra ilyenkor tudatos, hogy van bent valaki.
És, hát meg kellett már válni a piercingemtől, bár akartam még egy fotót, hogy lássa majd a fiam, hogy milyen vagány anyja volt, de letettem róla, már kényelmetlen volt.

Na most azért én is írtam egy kicsitKép Jók legyetek, és pihizzetek sokat.

Üdv. cic
cicmerák

Mano!
Szakbarbártól már kérdeztem vagy háromszor, szerintem megelégelte, mert azt irta, hogy küldjek emailt, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban 15ezerért ad felvilágositást. Ezt meg onnan tudom, hogy van egy lány aki fel is ment Miskolcról hozzá PEstre, de azt mondta,hogy csak akkor fizet, ha bejöttek a dolgok amit mondott.

Kép

KépKép
búzaszem

Nadine kedves!

az utolsó UH-n két hetet visszavontak a korunkból, úgyhogy a szülés várható időpontja 2005. március 28. lett.
Kijavítanád ezt? Kép

Köszönöm
Lir
lirian

Dorka!

Nagyon örülök, hogy nem lett semmi bajotok. Sajnos teljesen általános dolog, hogy nem adják át. Én emlékszem, amikor a sógornőm terhes volt, és már elég rendesen látszott rajta, ott vitatkoztam egy pasival, hogy mégis talán, nem gondolja, hogy... Mire végül egy idősebb nő átadta neki a helyet. Meg múltkor is a metrón csak én és egy másik nő álltunk fel, amikor egy jókora pocakos lány fölszállt. A pasik pedig a "ki bír nagyobb terpeszben ülni" bajnokságra edzettek.
Ami a munkehelyet illeti, én állati szerencsés vagyok. A két főnököm és a kollégáim is (egyet leszámítva) nagyon jó fejek, akkor megyek-jövök, amikor akarok (persze szólok előre). Sőt, képzeljétek tegnap az egyik főnököm (61 éves pasi)védett meg a hülye kolléganőm előtt. Ugyanis kedd este tudtam meg, hogy szerda reggel rendel a védőnő, és írtam egy sms-t a főnökömnek, hogy ott kezdek, sietek. Reggel a kedves kolléga felháborodottan kérdezte, hogy hol vagyok, kinek szóltam stb. Na erre jól beszólt neki a főnököm. Kár, hogy nem voltam ott, úgy megnéztem volna az arcát.
Ja, és nagy örömmel hallottam a védőnőtől, hogy jár adókedvezmény is a baba 91. napja után. Építkezünk, úgyhogy minden fillérnek helye van.
Vigyázzatok magatokra!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nebula! Kép
"A pasik pedig a "ki bír nagyobb terpeszben ülni" bajnokságra edzettek. " - nagyon találó. Ettööl alapból is felmegy bennem a pumpa! Gusztustalannak és pofátlannak tartom az ilyet. Megmondom ööszintén, én az ilyenekért be szoktam szólni, ha nem túl rémisztöö kinézetüü a delikvens. Persze másokért ki merek állni, magamért meg kicsit nehezebben emelem fel a szavam. A gyerekem az más, úgyhogy ezentúl nem leszek félénk!

Muki!
Ez a szúrás szerintem a szalagok nyúlását jelzi, sokszor fogod még érezni a terhesség alatt. A tartószalagok nyúlnak, hogy a hasad is nööhessen. Sajna nekem nem bírták az elöözöö terhességemet - hatalmas hasam volt - és szétváltak. Azt mondta a dokim, hogy ezt csak hasplasztikával lehet és kell majd helyrehozni. Kép

Megyek takarítani, aztán meg irány az ovi, Kristóf már vár. Holnap meg jön a barátnööm a kislányával gyerekruhákat válogatni. Mi így körbeadogatjuk a kinöött ruhákat, összegyüült egy jó csomó. Minden évszakban átválogatjuk, kinek melyik gyerekére mi az éppen jó, azt elviszi. Jó kis munka, de legalább ki vannak használva a kicsi méretüü ruhák is.

További szép napot!
Dorka
dorka

Nadine!

Engem is felveszel a listára? Bár még nagyon fiatal a babám Kép)) 5 hét +1 nap
Tegnap voltam orvosnál, és ő nevezte "nagyon fiatalnak". Nem is vett még terhesgondozásba, 3 hét múlva kell visszamennem (akkor 8 hetes leszek) és akkor csinál meg mindent. Bár most is megvizsgált rendesen Kép)) Olyan kedves volt, hogy még képet is kaptam tőle, rajta van a babám un. petezsák látható csak még Kép))

De azért kérdezem tőletek, hogy normális dolog, hogy 3 hét múlva vár vissza? Bár lehet, 8 hetesen biztos nincs semmi későn. Egyébként azt mondta, hogy 5-6 hetente kell majd hozzá mennem, ha minden rendben folyik. Ez is jó? én úgy gondoltam, hogy 4 hetente kell jelentkezni terhesgondozásra.

Még egy kérdés, mielőtt túl hosszú leszek Kép)) Hanyadik héten kell először laborra menni? Egyáltalán melyik héten milyen vizagálatok vannak? Eddig amit tudok a 16. héten AFP.
akiren

Búzaszem

Ezt nem tudtam, nekem a múltkor válaszolt. Egyébként gyanús volt, hogy miért jó ez neki (???), hogy egész nap csak válaszolgat kérdésekre, de így akkor már értem.

Mano
mano2005

Sziasztok,

Azt hiszem nekem lassan jegyzettömbbel kell leülnöm titeket olvasni, annyi minden van.
Üdvözlöm az újakat én is.

Babus, Timka
Hát ezek a férjek...Az enyém egyébként egy Tündérke, de a munka néha megörjít. Ilyenkor azt szoktam neki mondani - De még ha megérné, de így... Ha még el lennék kényeztetve, hol ez, hol az, de hát nem. Na mindegy így szeretem.
A hízás dologról annyit, hogy egy barátnőmtől hallottam, hogy kellett vm vitamint szednie, de 2 hét után abbahagyta, mert hatalmas étvágya lett tőle és hirtelen hízott is sokat. Ezek szerint vitamin és embere válogatja.

Babus,
Na mi volt ma?????????????

Borbolya,
a képet mindenképpen megpróbálom, bár még a technikai feltétel nem adott de majd szétnézek e téren.
Ezek szerint mégis jól számolják a heteimet.

A fájdogálásokkal kapcsolatban csak annyit tudok írni, hogy nekem hol egyik-másik petefészek körül, hol alul, hol a derekem egyik-másik oldalán fájdogál. Nem nagyon és hamar el is múlik. Gondolom ez természetes.

Sajna baba ügyben most nálunk teljesen üresjárat van. Semmilyen vizsgálat, sem UH, sem védőnő. Már lehetne vm... Így olyan lassan halad az idő...Sokszor úgy várom, néha meg elgondolkodok, hogy képesek vagyunk-e a férjemmel egy baba gondozására. Sokszor még mindketten olyan gyerekek vagyunk (nem korban értve). De ha jó pillanatomban jut ez eszembe akkor meg úgy gondolom, hogy 2 gyerek egy harmadik gyerekkel csak jól elboldogul. Nem igaz?
Bocsánat, azt hiszem ma megint egy kicsit szentimentális hangulatban vagyok.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem sokan mondták, hogy Ausztriában sokkal olcsóbban lehet baba dolgokat vásárolni. Volt már vk? Illetve, hol lehet nem túl drágán? köszi

Sziasztok

Adri
hadri

Akiren üdvözöllek közöttünk.

Leírom ahogy nálam volt, bár én vidéki vagyok, Pesten úgy látom nem egészen így van. 5 hetesen állapította meg az orvos a terhességet. 8 hetesen vissza kellett mennem. 10. hetesen mentem a védőnőhöz, ő kiállította a kiskönyvet + elküldött vér (ált. vérkép, vércsoport, ellenanyag, hepatitis B, toxopazma)+ vizeletvizsgálatra. 12 hetesen voltam először gondozáson + első hivatalon UH-on. Visszamenni 16 hetesen kell. Én egyenlőre itt tartok. Remélem tudtam segíteni

Szia

Adri
hadri

Hadri! Köszönöm, segítettél.

Ezek szerint az 5. hét és a 8. hét történése teljesen passzol a tiéddel. Akkor most megnyugodtam, hogy a visszarendelés nincs későn Kép

Végül is a terhesgondozásra milyen gyakran fogsz járni? Az én dokim 5-6 hetenként mondta. Az normális?
akiren

Akrien,

Nekem a gondozóban mondták, hogy ha dolgozok akkor 4 hetenként kell, ha táppénzen vagyok akkor 2 hetenként kell visszamenni. Úgy vagyok vele majd megmondják legközelebb. A dokim is azt mondta, hogy mindig mondani fogják mit kell csinálni. Majd meglátom. Egyébként a tájékoztatás nem éppen magas fokon működik nálunk. Én is csak tapogatózom néha.

Dorka,
A történetedhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy nagyon sajnállak, és erre itt annyit mondanának, hogy - nem akarok senkit sem megsérteni - "bunkó pesti". Én is több évig éltem Pesten és elképesztő az a közömbösség és közöny ami ott van. Ez egyáltalán nem hiányzik belőle és szerencsére itt gyalog is el tudok jutni a munkahelyemre. És biztos vagyok benne, hogy a történeteddel egyáltalán nem vagy egyedül.

Adri
hadri

Sziasztok!

Új vagyok itt, sok kérdéssel, a környezetemben nulla kisamával.
Egy dolog aggaszt most, remélem tudtok válaszolni. Most vagyok 16 hetes terhes és a kicsi kb. 10 cm hosszú (ülőmagasság). A neten viszont mindenhol azt találom, hogy ennél lényegesen hosszabnak kellene lennie (13-16 cm). Nektek milyen hosszú volt a babátok 16 hetesen?

Egy aggályoskodó kismama Kép

Kép
eveka

Sziasztok!
Akiren,
Én (szintén vidéken) 6 hetesen mentem el először dokihoz, aki rá egy hétre elküldött ultrahangra igazolandó a terhességet. Tegnap (8 hetesen) voltam először a terhesgondozóban, ahol 3/4 órát töltöttem két nőci társaságában, akik a cipőméret kivételével nagyjából mindent kikérdeztek. Jókat derültek rajtam, biztosan eléggé jól sikerült szőke nőnek lennemKép Egyébként az vagyokKép Pl. nem jutott eszembe a háziorvosom neve, mentségemül szolgáljon, nemrég változtattuk meg a személyét és azóta csak egyszer találkoztam vele...úgy tűnik a jövőben ez is változni fog. Pl 2: kérdés:védekeztek? erre én:mikor? (röhögés) Szóval egyértelműbb lett volna azt kérdezni:akartuk e a babót, nem? Nekem azt mondták, hogy 4 hetente kell mennem a terhesgondozóba, ahonnét persze mindig elvándorolhatok a háziorvoshoz, mert ő írja alá a vizsgálatkérő papírokat. A nőgyógyász is 4 hetente szeretne látni, úgyhogy érdekes ez az egész, ahhoz képest, hogy eddig nagy ívben kerültem a dokikat, most aztán lehet mászkálni...
Ja, és a legjobb: kedden már jön hozzám a védőnő, aki végül is egész szimpi fiatal nő, de minek jön ki, amikor még különösebben nem is látni és nem is érezni semmit, ráadásul még a segítségére sem szorulok..meg ilyesmi. Most rakhatok rendet keddreKép Na jó, nincs ám ekkora rendetlenség...Kép

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

MegjöttünkKép És KISFIÚnk leszKépKépKép És mindene szép és jó, alaposan megnézték a végtagjait, gerincét, agyát, gyomrát, húgyhólyagját, veséjét, szívének mind a 4 üregét, rekeszizmát, a főbb csontjait. És mindene tökéletesKép Már 246 grammKép Komoly nagyfiúKép (min. egy ilyen alapos vizsgálatot vártam volna a múltheti genetikai UH-on).
Eleinte megviccelt minket a kissrác, mert befordult háttal(ez látható a legelső képen), aztán ugyan kicsit befordult oldalra, de igazán jó képek nem sikerültek róla. Sajnos. A lába közét viszont jól megmutatta, szép nagy fütyije vanKép
Vettünk is neki egy szép kis ruhácskát a Megatoys-ban. Egy világoskék kapucnis plüssruhát (jó meleg, termoruhácskaKép)és hozzá egy világoskék kissapkátKép TündériKép Meg az ára is az voltKép De nem érdekel. Ez élete első ruhácskája. Ebben jön majd haza a kórházból. Ennek meg kell adni a módját, nem?
Csak a néven nem tudunk megegyezni, nekem még mindig a Bence a menő, de apucinak nem jön be annyira. Lehet, hogy Dávid lesz belőle.
A születés várható ideje nem változott, a méretei alapján is február 20. a dátumKép

Majd este vagy holnap végigolvasom a nap történéseit, most megyek, megetetem lencsével a kissrácotKép Remélem szeretiKép

Ja, képek a profilomban. De tényleg nem lettek túl jók.

BabusKép

Kép
babus2005

Babus,nagy gratula nektek!!!!A képeitek a miénkhez képest nagyon jók,nálunk ennyire sem látszott,így csak a nagyfiam került be egyenlőre a profilomba.Hétfőn kiváncsian várom a genetikai uh-t,meg persze azt is,hogy még mindig kislány e.Olyan hihetetlen,hogy lesz egy lányom is!
Dorka,no comment de szerencsére nincs bajotok.
sziasztok
nyetus76

Akiren!
Nálunk minden össze-vissza van. Az els&#337; terhességemnél én is úgy éreztem, hogy magamra hagytak az orvosok és vizsgálatok útveszt&#337;jében, de aztán végül mégis minden rendben ment. De! Résen kell lenni. Olvass minél többet a neten, kismamás könyvekb&#337;l, barátn&#337;kt&#337;l, hogy tudd, miket akarsz megkérdezni. Aztán majd ahogy telik az id&#337;, neked is rengeteg konkrét kérdésed fog megfogalmazódni. Remélem, ezek többségére itt tudunk válaszolni vagy véleményt mondani. Szerintem a legfontosabb, hogy a nöögyógyászodban bízz meg, tööle mindent merj megkérdezni, írj listát, mielöött hozzá mész, hogy a nagy izgalomban semmi se maradjon ki.
Nekem elvileg 4 hetente kéne mennem a nöögyógyászomhoz, de én most már kitolom inkább 5-6 hétre, mert iszonyú pénzeket kér a szinte semmiért. Persze így harmadik gyereknél sok mindent tud már az ember. Tudom, mitööl kell félni, mire kell vigyázni, mik a rossz elööjelek stb. Amúgy ezek többségét innét a netrööl olvastam elööször, aztán utánanéztem, utána jártam, megkérdeztem orvos ismerööseimet stb. Több forrásból a biztos. Úgyhogy most mindig azt mondja a doki, hogy akkor 4 hét múlva találkozunk, és akkor én kimegyek az elöötérben csücsülöö nénihez, aki az idööpontokat adja, és mindig kérek öt hét múlvára. Aztán azt még telefonon lehet, hogy módosítom néhány nappal késööbbre. Úgyis a terhesség végén már két hetente, majd hetente kell menni, ami kész anyagi csööd (alkalmanként 6000 forint, ami lehet, hogy másnak nem tüünik soknak, fööleg, hogy professzorhoz járok, de pedagógusok vagyunk, ja és én gyeden vagyok).
Tehát ha neked alapból 5-6 hetet mondtak, és nincs semmi problémád, akkor örülj neki. Amúgy biztosan mehetsz hozzá, ha bármi gondod vagy kérdésed lenne, nem?
A védöönööi hálózat pedig katasztrófa!!! Maguk a védöönöök is, de a szervezetlenség, a hiábavalóságuk... nálunk más feladatot nem lát el, mint adminisztrálja a kiskönyvbe a vizsgálatok eredményét, vizeletet néz (bár én ezt el szoktam bliccelni, mert az orvosom úgyis havonta nézi, és még plusz a rutinvizsgálatok).
Amikor konkrét kérdésem volt nem tudott rá felelni, én komolyan többet tudok egy csomó dologról. Amikor begyulladóban volt a mellem a szoptatás elején, annyit mondott: fejjen!!! Ezt még egy csecsemöö is tudja, hogy fejni kell (bocs a kivételektööl, de higyjétek el, tudni fogjátok addigra). De hogy mitööl nem fogok belázasodni, ha egyszer egy csepp tej sem jön a fejésre... Végül a sógornööm segített kézzel kimasszírozni. Ezt nyugodtan megtehette volna a védöönöö is, hiszen ezt neki hivatalból kötelessége tudni és megtenni. Úgyis itt volt tök feleslegesen hetente még a második gyereknél is próbálkozott, de aztán leépítettem. Egyszerüüen nem nyitottam neki ajtót. Nem jelentkezett be elööre az esetek többségében, ami szerintem bunkóság egy újszülöttes családnál, de még amúgy is. Szerintem babázni jött, de errööl leszoktattam. Most már nem jön, csak óvatosan kérdez Kép szegény! Kép
Néha azt gondolom, taníthatnék neki újat és ezt most nem nagyképüüségbööl mondom. Buta mint a föld, de közben rendkívül kedves, úgyhogy inkább sajnálom szegényt.

Sziasztok, Dorka
dorka

Babus, gyonyoru a kisfiad! Szerintem jok lett a kepek nagyon! Hat akkor ennyit a megerzesekrol igaz? Kép
Mar en is tok kivancsi vagyok, hogy nalunk mit latnak jovo penteken?

Agi

Kép
Kép
agi

A kissrác azt üzeni, hogy nagyon rendes nénik vagytok, hogy így dicséritekKépKépKép

Ági,
hát igen, most becsaptak az anyai megérzéseim, de a lényeg, hogy egészségesKépAmúgy igaz, hogy mindig is kislányt akartam, de most már jobban örülök a kisfiúnakKép Mondtam is apucinak, szedje össze magát, mert most már nem ő az egyetlen férfi a családbanKép

Zsuzsa,
Nekem nagyon tetszik a videó, de tény, hogy most nem olyan látványos, mint a 13.héten volt. Már nem fért el egy monitoron, nem is produkálta annyira magát, de azért nagyon jó lettKép

Én kiharcoltam a kisruhátKép Azóta is itt gyönyörködöm benneKép Meg a nagyszülőknek is a ruha segítségével adtuk a tudtukra, hogy kisfiú lesz.

Szombaton majd drukkolunk mi isKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Hatalmas gratula a kissráchoz!!! (ugye jól emlékszem, hogy egy ici-picivel jobban szeretted volna, hogy kislány legyen? - vagy az nem Te voltál?)
A nevekkel kapcsolatban hasonló az ízlésünk, nekem a Marcell, Dávid, és a Bence jön be. Nagy box lesz, ha nálunk is fiú lesz, mert a férjem szeretné ha tovább vinné az István nevet (apuci, nagypapa is István) engem pedig a gondolatától is kiráz a hideg. Nem is gondolok rá, mert csak felbosszantom magam.
Én is vásárolnék már neki, de még babonából nem merek. Meg aztán nem tudom, hogy milyen színűt vegyek.
Hányas méretűt vettél neki? - nem lesz majd kicsi vagy nagy a babónak? Barátnőm utolsó pillanatban vette meg a kórházból kijövő rucit (is). A doki mondta neki, hogy 56-os méretű ruhákat vegyenek. Viszont ha így haladnak lassan kicsi lesz. Szept. 11-re volt kiírva és még most sem szült meg.

Dorka
Szomorú és tanulságos amit leírtál, szerencsére nem lett semmi bajotok. Belegondolni is szörnyű, mi lett volna, ha történik valami, kit vonsz felelősségre. Hallottam már olyan történetet, hogy villamosról lefelé jövet nem kapaszkodott a kismama, hasra esett és elment a baba. De ne is beszéljünk erről.
Nekem volt már részem abban is hogy átadták az emberek a helyüket. Nagyon jól esett. Viszont ma valami bunkó volt mindenki. Ott álltam egy pasi orra előtt, látta hogy nagy a pocim (na jó nem olyan nagy, de látható már hogy babát várok) és meg se moccant, csak a szemeit meresztgette. Amikor felállt végre, egy velem kb. egykorú csaj fogta magát leült és elkezdett olvasni. Azt hittem belerúgok.

És végül, de nem utolsó sorban üdv az összes új kismamának, jó pocakosodást nektek is.

Timka
timka

Timka
Csak egy ici-picivelKép, de most már nem mondok semmit, nehogy megsértődjön a kissrácKép Így jó, ahogy vanKép

62-est vettünk, mert ez egy elég vastag ruci, és így még alá is lehet öltöztetniKép, és addig kitart, nem növi ki, míg jön a jó időKép

Most olyan jó kedvem vanKép, hogy szerintem még a kissrác is megérezte és olyanokat mocorog itt este óta, hogy most már talán biztosra érzem isKép És míg eddig csak éjszaka, alvás közben folyt belőlem a tejcsiKép, addig előbb itt írás közben is megindultKép Kész tejcsárda vagyokKép Biztos a hormonokKép

Még mindig nem olvastam végig a mai napi leveleketKép Lusta dög vagyokKép, de úgy el vagyok foglalva a boldogságommal, meg a kisruhámmal, meg csak úgy...Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Babucim előreláthatólag 2005. május 2-án születik majd, és reményeim szerint a Kútvölgyiben fogok szülni, dr. Vida Gábornál. Most kb. 8 hetes vagyok. Választottunk már nevet is, ha kislány, akkor Sára, ha kisfiú, akkor Gergő!
Köszi Angéla, hogy szóltál!!!!!!!!!
Nadine!! Beteszel a listába????????
asszony

Sziasztok!
Hű!!! Hát volt termés, győztem visszaolvasni!
Dorka! Én is azt mondom: végre! Úgy örülök, hogy más is van, aki most válik nagycsaládossá!Kép Egyébként mi is pedagógusok vagyunk, bár a férjem pályaelhagyó, de most is iskolákkal kapcsolatos munkát végez. A nőgyógyászok tarifájáról és a védőnőkről teljes mértékben osztom a véleményedet (sajnos!).
"Fantom-haskeményedéseket" én is érzek, be is vagyok tojva, ui. Rékánál (2002-ben)20 hetesen már elsimult a méhszájam.
Milyen volt az amniocentézis? Nekem lehet, hogy korionbiopsziára kellene elmennem, a korom miatt. Nagyon félek, nehogy baja legyen a babának!!!
A történet, amit leírtál, szörnyű, nagyon megrázott! Én az esetek 80 %-ában kapok ülőhelyet, na nem a 7 hetes és 0 napos pocim, hanem a 2,5éves Réka miatt. Persze a maradék 20%-ban karomban a lányommal ácsorgok...

Nadine! Köszi a listát, most már 7 hetes és 0 napos vagyok. Legközelebb majd írom pontosabban. Ja! A Jahn Ferenc Kórházban (dél-pesti)fogok szülni.

Babus! Az előző várandósságaim alatt a dokim javasolta a MagneB6-ot, de szerintem most el fogom kezdeni saját szakállamra is, ha érzem az első keményedést. Egyébként ez az egész méhet érinti, nem csak egy részét.

Ruzicsky! Csokival én is úgy állok, mint te. Igaz, a fiamnál is ugyanígy voltzam, a lányommal viszont két pofára faltam az édességet. Szerintem most is fiam lesz(apa örülneKép), mert több jel is teljesen az első terhességemet idézi.
A csoki áldásos hatásaival kapcsolatban a férjem azt mondja (a Vendéglátóipari Fiskolán tanulta), hogy a kakaóvaj, ami miatt értékes a csoki, a Magyarországon fellelhető csokik közül egyedül a konyakmeggyben(ami ugyebár most kiesik), valamint a Piros Mogyorósban van meg. (Esküszöm, semmi érdekeltségem nincs a Piros Mogyorós marketing osztályánKép). Viszont én az epres-joghurtos Milkáért rajongok (amikor épp nem fiút várokKép)

Hadri! Épp tegnap olvastam, hogy nem szabad irrigálni terhesség idején, majd utánanézek, pontosan mit is írnak erről. Az előző dokim persze ettől még javasolta...Ennyit a pontos, megbízható infókrólKép

Ancsi! Mindig ilyenkor kelek, szeretem ezeket a reggeli órákat, amikor kiscsalád még alszik, nyugi van, foglalkozhatok magammal. Ha "elalszom", és mondjuk 6 után ébredek, el van rontva a napomKép.

Cedrica! Üdv a májusiak klubjábanKép Ahogy nézem, 1-2 hét van köztünk, de még a végén én szülök előbbKép.

Franciska! Hát igen, a mai tej már nem nevezhető tejnek! 2 hete az állatkertben a lányom nem mert odamenni a tehénhez. Próbáltam biztatni: tudod, ő adja a tejecskét a reggeli müzlihez meg a kakaóhoz! Mire a férjem rám szólt, hogy ne vezessem már félre azt a szegény gyereketKép

Na, én is kisregényt írtam.
További szép napot mindenkinek!
Tünde

Tünde
tünde28

Dorka, Zsana!

Köszi szépen a véleményeteket a has szúrásról. Reméltem, hogy a szalagok nyúlásáról van csak szó.

Babus!
Hát én is nagyon-nagyon gratula a fütyis bébihezKép

Akiren!
Üdvözlet neked és az újonnan érkezőknek.
Igaz már sokan válaszoltak neked, és én sem vagyok nagyöreg babás, de elmondom röviden velem mi a helyzet ezen a téren. 5 hetesen voltam először dokinál, akkor csak kézzel vizsgált meg. 8 hetesen voltam az első hüvely uh-n, aholis megállapította, hogy (sz ő szavaival élve) él a terhesség. Ezután kb 1 héttel jelentkeztem a védőnőnél, ahol jöttek a keresztkérdések és a kiskönyv kitöltése. Ezután 1 héttel későbbre beszerezte nekem a beutalót a vérvételre, amin tegnap voltam (tehát 10 hetes és valahány naposan). A dokim azt mondta, hogy havonta kell majd mennem hozzá, a védőnő meg, hogy azt hiszem legalább 5-ször kell megjelenni nála. És majd 12 hetesen megyek az első genetikai uh-ra (nyaki redő).

Az irrigálásról annyit, hogy én is kérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy nem szabad. Csak azt nem tudom, hogy ez az egész terhességre érvényes tiltás volt-e, vagy csak az első 12 hétre szól. A Lactacydot én is külső mosakodásra használom.

Mindenkinek kellemes napot!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?