Új privát üzeneted érkezett!

Edit, köszönjük a történetedet, én személy szerint nagyon elérzékenyültem és csak azért nem bőgök, mert itt van a hátam mögött a párom + a lányom, és nem akarom, hogy azt higyjék, valami baj vanKép
Gratulálok még egyszer, sokadjára és nagyon sok örömet kívánok a babához!

Andi
Vendég

higyjék=higgyék, bocsi!
Vendég

Edit:
Nagyon-nagyon megható volt a születéstörténet, és nagyon örülök, hogy mindketten egészségesek vagytok!! Most annyira meg vagyok hatva, hogy nem is igen tudok mit írni. Még azok a részek is "meghatóak", amelyeket horrorisztikusnak neveztél, mert ez is a szüléshez tartozik. Mindenki máshogy éli meg, mindenkinek máshogy reagál a szervezete.
Tényleg elképzelhetetlen az a fájdalom, ami szülés közben jelentkezik, de ahogy megszületik a pici, az ember mindent elfelejt.
Sajnos, mindenütt vannak olyan orvosok, ápolók, nővérek, akik nem úgy viselkednek az emberrel, ahogy kellene egy kórházban, hanem rutinmunkának tekintik.
Szerencsére a Te orvosod nem ilyen.
Nagyon vigyázzatok magatokra, a csöpp Bálintra!!
Kép

Lau
lau

Edit Kép
hüpp-hüpp... nagyon szép a történetetek Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit,
Én nemcsak 1x, de sokszor el tudnám olvasni. A horrorisztikus részről csak annyit, hogy szerintem a szülésnél nincs természetesebb és emberibb dolog a világonKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Most beszéltem Noémivel, a szülőszobán vannakKépKépKép, elfolyt a magzatvize, vannak 5 perces fájásai, de még nem vizsgálták meg, nem tudja, hogy mennyire van már nyitva.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!! Nagy-nagy drukk Noéminek!!!
Kép

Lau
lau

Noéminek sok erőt és sikert! Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Azta!!! Ma reggel beszéltük pont, hogy milyen fájásai vannak és hogy nekem is hasonlók... Drukkolok neki (ugyanakkor kezdek izgulni).
Vendég

Linato, nem nagy dolog, de ki tudnád javítani a táblázatban a szülési kiírás dátumát szept.17-re? Ez a hivatalos, és hadd érezzem már kicsit közelebbinek a dolgotKép
Köszi!!!
Vendég

Sziasztok!!!!

Editke,köszi, hogy közzétetted a szülésed történetét, nagyon megható. Hát igen, könnyeket csal az ember szemébe. Minden minden jót kívánok nektek, és nagyon vigyázz a kis Bálintra.

Noémi, megy a drukkkkkk értetek!!

Jó éjszakát
Márti
márti05

Sziasztok lányok!

SAjnos nem tudok most visszaolvasni.
Holnap reggel befekszem a tatabányai kórházba a vércukor miatt. A fiaim jól vannak, de vigyázni kell rájuk.
Szülésig nem engednek ki előre láthatólag, az remélem még legalább egy hónap. A kórházi szülős cuccaim egy része még nincs meg, pl. szopis melltartót a férjem fog nekem venni, hálós bugyit is.Kép

Holnap reggel egy kellemes cukros lötyis ivásom lesz, aztán naponta NST, hetente kétszer flow. A fiaink jól vannak, szép nagyok (talán a cukor miatt is), de vigyázni kell rájuk a gyakori keményedések miatt is.

Lányok, nagyon vigyázzatok Magatokra és a Picikre! Kár, hogy nem tudom Veletek végigizgulni a következő heteket, a szüléseket, de az az igazság, hogy nagyon ideges voltam már itthon. A 3 babámból egyet elvesztettem, ezeket már nagyon féltem.
Puszi mindenkinek, azért szurkoljatok, hogy maradjanak még bent a fiuk egy kicsit, még csak 31 hetesek!
Linato és Orsi más fórumokról úgyis megtudja, mi a hír rólam.
eszter28

EditKép
Olyan jó volt olvasni a storytKép Tisztára visszatértek az emlékeim, pedig nekem könnyű szülésem volt, 2,5 óra a kórházba érkezéstől számítva. De az érzések ugyanígy megvoltak, a kicuppanás, a meghatott kispapa és az euforiaKép Meg persze a fájdalom is, de erről tényleg rögtön megfeledkezik az ember lánya.Köszi a történetet és mégegyszer gratulaKép

NoémiKép
Drukk megy ezerrelKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

EszterKép
kitartás és várjuk a híreket. Vigyázz Te is a babákra, most tényleg ez a legfontosabbKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit!

Kép Huh most jol meghatodtam. Kép

Eszter!

Kitartas es vigyazzatok magatokra.
Kép

Lanyok!

Nem lakkoztam, mert nem volt ra idom! Kép
Majd holnap delelott. Kép

Kesztyuben lakkozom es a kertben.
Szoval nem lesz budos es nem is erintkezem a vegyszerrel. Foleg azert, mert elvagtam a kezem ket helyen is. Kép

Remelem mindenki jol van.

Ja en holnap megyek UH-ra es CTG-re. Kivancsi vagyok, hogy mekkora a baba, mert mar 6 hete nem voltam UH-n. Akkor 1700 Gramm volt.
Kivancsi vagyok, hogy most mekkora.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Megszületett Noémi kislánya, 2900 g-mal és 52 cm-rel.KépKépKép (ha jól értettemKép)
Gyors szülés volt, jól érzi magát, baba is jól van, már szopizni is próbálnak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hatalmas gratula Noeminek!!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Huh nemsokara en is sorra kerulok!

Kezdek izgulni!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Éljen az újabb kisbabóka!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nagyon-nagyon ügyesek voltak, hogy hihhhetetlen rövid idő alatt megszületettKépKép

Nagy Gratula Noéminek és a pici lánynakKép

Lau
lau

Eszter: nagyon vigyázzatok magatokra, ha még esetleg olvasod most este a topicot, sok-sok puszit küldök a fiúknak is és neked isKép
Meglátod, szép egészséges kislegények fognak születni, ha itt az ideje!!

Lau
lau

Eszter Kép
Mindenképp várjuk felőletek a híreket. Dobtam egy mailt. (ha még olvasod)

Nagy gratula Noémi Családnak!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Noémi,
De jó, ez aztán gyors volt ! Gratulálok az egész Családnak ! Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Noémi,

Hatalmas gratula a babához!Kép Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Edit,

Nagyon szépen leírtad a szüléstörténetedet, tényleg olyan megható voltKép Nektek is sok tejcsit és jó egészséget kívánok Bálint babához!

Eszter,

Kitartást a korházban és vigyázz MagatokraKép

Moncsi
minike

Linato,

Légyszi engem is javíts ki szept. 29-re. Köszi elöre is.

Moncsi
minike

Noémi: GratulálokKép! Irigykedek, milyen hamar túl voltál rajta!

Edit: Köszönjük, hogy megosztottad velünk a történetedetKép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok! Éjfél óta ébren vagyok, a vihar bekavart. A pocim fájt sokat és nem tudtam visszaludni. Most jobb, kb.25 perce nem fáj csak kemény, mint a beton. Már kezdtem izgulniKép

Noémi! Gratulálok. Ez aztán gyorsan ment. Sok tejcsit és nagyon ügyesek voltatok.Kép

Eszter! Kellemes, nyugodt kórházi napokat neked. Minden rendben lesz a fiúkkal. Aztán egy hónap alatt elintézhetnéd, hogy bekössék neked a netet a kórházbaKépKépKép

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 40 3 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.06 Betti 38 3 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.07 Pocó 38 2 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Ildikó 38 1 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 37 4 egy baba
2004.09.13 Beszti 37 3 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 36 6 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17 Trompipi 36 6 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Brius 36 5 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 36 5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 36 5 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 36 5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 36 2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 36 1 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 35 6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 35 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 35 6 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 35 5 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 35 5 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 35 4 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 35 4 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 35 2 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 35 1 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 35 0 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 34 4 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 34 3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 34 1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 33 4 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 33 2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 33 2 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 33 0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 32 5 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 32 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 32 1 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 31 6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 31 5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 31 5 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 31 4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 31 0 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 31 0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 30 6 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 30 4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 29 2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 29 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 27 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 27 1 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 27 0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 24 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház
2004.12.15 Babóca 24 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm</pre>

Edit! Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet.Kép KépKép
Remélem mindenki megírja majd, ő hogy élte át.Kép
linato

Linato, köszi, hogy előrébb hoztál. Jujj, de izgulok, mikor kerül rám a sor!

Noéminek nagy-nagy tapsvihar, gyorsan lezavarta, gratulálok!

Eszter, Neked pedig így lesz a legjobb, na meg a babáknak is. Vigyázz magadra!!!

És mindenki nagyon vigyázzon magára. Kíváncsian várom, ki lesz a következő...
Vendég

Sziasztok!!!

Ejjel jol aludtam.
Csak haromszor voltam wc-n.

Nemsokara megyek UH-ra meg CTG-re.

Juj mar ugy varom! Kép

Mindenkinek szep napot!

Magi
Vendég

Noémi Kép
Nagyon sok boldogságot a picihez! Ez tényleg gyors volt, azért a szülés sztorit várjuk!

Eszter Kép
Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen.

MaccsKép Ha van 2 perced jelentkezz mi van veletek? Sikerül szopizni? Kitartás!!

Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok, jó reggeltKép

EditKép
Megható a történeted. Itt ültem a gép előtt a tejeskávémmal a kezemben, de a soraidat olvasva a kávét zsebkendőre kellett váltanom, annyira potyogtak a könnyeim. Még mindig a hatása alatt állok. Csak gartulálni tudok, és megköszönni, hogy elolvashattam a történeteteketKép

NoémiKép
Micsoda események! Millió gratula, ügyes vagy. Jó egészséget, sok tejcit és boldogságot kívánok!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Most néztem vissza Linato táblázatát. Mindkét kislány 52 cm-vel születettKép Hiába, ezek a lányok már babaként is törékenyek, nőiesekKépKép Így is van rendjén, nem szabad hagyni a sok modern eszmétől elférfiasodni a világotKépKép

Éjszaka sajna nem aludtam sokat. Hajnali fél négytől ébren voltam úgy fél hatig/hatig. Életem két férfija meg mintha érezte volna, hogy ébren vagyok: a férjem bújt hozzám, a kisbabám meg mocorgott. Így aztán esélyem sem volt a visszaalvásra. A férjem álmában a fejét a hónaljamba fúrta, átölelte a pocakom és fogta azt a kezem, amelyikkel éppen a pindurkát simiztam, míg én a szabad kezemmel a férjem buksiját simogattam. Megható volt így ennyire szorosan összebújni, de reggelre álmos maradtam, és hihetetlenül elzsibbadtam.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JudyKép
Írtam neked mailt

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit! Köszi szépen, végigbőgtem az egészet, ailig tudtam olvasni Kép

Noémi!
Gratulálok Kép MInden jót nektek, sok tejecskét, jó egészséget Kép

Eszter!
Mindnyájan szorítunk neked és értetek Kép

puszi mindenkinek Kép
a tenyerem leizzadt, látva, hogy már csak hatan vagytok előttem a sorban Kép

zsófi

ui: Beszti köszi szépen utólag is a tippet, hogy igyak ctg előtt, bejött Kép
papzso

most néztem meg csak alaposabban, hogy ha a mi csoportunk beindul.... Hatan vagyunk két napra Kép
papzso

Jó reggelt Lányok Kép
Rettenetes éjszakám volt Kép Kép Kép eleve gondom van az elalvással, a vihar meg pont akkor ébresztette fel, amikor sikerült volna elaludnom... így kb. háromig forgolódtam. A párom kelt rendesen fél nyolc körül.... így ma sem aludtam valami sokat. Kép
Ennek egyenes következménye, hogy jó nyomott vagyok.

Orsi + 2 Kismaczkó
27+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt, éjjeli baglyok !

Ezek szerint nem vagyok egyedül, aki szinte az egész éjszakát ébren töltötte. A vihar miatt én sem pihiztem, szinte minden egyes égdörgésre összerázkódtam.

Most először tapasztaltam, hogy pocaklakó is megérezte a lehűlést. Tegnap egész nap és most éjjel is alig-alig mocorgott, a mozgásait inkább csak apróbb rezgéseknek mondanám. Ez a másik, ami miatt nem tudtam elaludni, végig azon paráztam, vajon minden rendben van-e odabent.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Most nézem 48 an várunk még babát. Ebből 28 kisfiút,14 kislányt és 10 babát akikről még nem tudni, hogy fiúk vagy lányok.

Most meg Babócát kétszer írtam a táblába. Látszik, hogy éjjel voltKép

linato(35+4)
linato

Sziasztok!!!

Noémi, gratulálunk, nagyon gyors voltál, minden minden jót kivánunk nektek.

Éjszaka, hát én sem aludtam sokat, az én babócám nagyom rosszul viselte a vihart, tombolt szegényke, iszonyatosan erősen és folyamatosan rugdosot. Hihetetlen mennyire érzékenyek már most a védett kis burkukban is. Nagyon sajnáltam szegénykét, biztos nem örömében tette, de simizésen és kedves szavakon kivül nem tudtam mást tenni.
Szóval ma biztos nagy alvás lesz, kinn és benn is.

További szép napot
Márti
márti05

Sziasztok!

Úgy látszik, hogy ez az éjszaka ilyen voltKép, napok óta én is fent vagyok éjszakánként... Ehhez mérten a munkakedvem is 0.
Én holnap megyek orvoshoz+UH-ra, már úgy várom...

Olyan jó, így szaporodunkKép! Remélem, mindenki tesz fel képet a babájáról!

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,

a viharra én is felébredtem, de becsuktam az ablakot és visszaaludtam gond nélkül - szerintem attól, hogy már nagyon fáradt voltam. Viszont reggel 6 óra tájban úgy begörcsölt a bal vádlim, mint még soha életemben. Iszonyúan görcsölt és fájt, és hosszú perceken keresztül nem állt ki belôle. Pedig a párom is felébredt a jajgatásomra, rögtön elkezdte masszírozni, meg izomlazítóval kente, de ennek ellenére sokáig tartott, aztán meg alig tudtam ráállni. Még most is sántikálok egy kicsit.

Edit, köszi a beszámolót! Én is Szt. Imrében fogok szülni, úgyhogy ha a körülméynekrôl tudnál még mesélni, azt nagyon megköszönném.

Noémi, gratulálok! Így legyen ötösöd a lottón, ahogy megérezted, hogy elôbb fog jönni a Babád!

Bori
(31+5 - tegnap elírtam)
lbori

Sziasztok Kép
A sztorit szívesen, örülök, hogy megoszthattam veletek.
Aztán majd ne tessék elfeledkezni szülés után, ha már nagyjából beállt a rend babókával, megírni mindenkinek a sajátját Kép

Érdekes, hogy a benti babák rosszul viselték a vihart. Az én kinti babám, meg olyan hatalmas 2,5-3 órákat szunyált az éjszaka, egyáltalán nem zavarta, hogy majd összedől a ház olyan vihar van.
Még csak egy hete, hogy megvan Bálint, de vicces így olvasni, hogy írjátok, hogy "csak" hány órákat alszotok, én meg hálás vagyok ha egyhuzamban 1-2-t sikerül aludni. Pedig Bálint nagyon jófiú (kopp-kopp), olyan 2,5-3 óránként ébred meg, hogy kajás, akkor cicizik egy 20-30 percet és újra szunya. Mire én is visszaalszom, kb. 2 órám marad alvásra.
Majd megtudjátok Kép Kép Kép
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Bori Kép
Ahogy Macseknak Kép is írtam, kérdezz, mert nem tudom mi érdekel, azon kívül, hogy biztos minden Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok mindenkinek!
A tegnapi napot visszaolvasni beletelt több mint egy órámba.

Edit
Csatlakozom a meghatódottak köréhez, egy jó csomószor én is majdnem elbőgtem magam, kicsit visszatértek a két évvel ezelőtti emlékeim! Nekem is nagyon megnyugtató volt, hogy bennt van a férjem, de nem volt szabad megszólalnia, és amikor megpróbált nedves kendővel törölgetni, meg simogatni, majdnem kidobtam a szobábólKép!
A baba születésénél tényleg nincs fantasztikusabb dolog a világon!!! A fájások meg eltörpülnek szülés után!
Nagyon jó egészséget nektek!Kép, Kép

Noémi
Ügyesek voltatok!! Gratulálok!!!KépKépKépKépKépKépKépKép
Legyetek nagyon egészségesekés legyen rengeteg tejecske a kismanónak!!!

Ez az éjszaka nálam is álmatlansággal és forgólódással telt, a babó odabent rengeteget mocorgott, nem igazán örült a viharnak! A nagy babóca a vihar kezdetén bekéredzkedett az ágyunkba, és amíg tartott a vihar két kézzel fogta a nyakamat, és nagyon figyelt, mondtam neki ne féljen, ez csak vihar, és a nagy hangok a villámlás hangjai, mi biztonságban vagyunk, nyugodtan alhat tovább. Ennek ellenére az ablakon beszűrődő fényben láttam, hogy nyitott szemmel figyel mi történik. Amikor apa felállt, hogy kimenjen WC-re, a mi nagymanónk utánakiabált, hogy gyere visszaKép. Hát ezekért is érdemes legyőzni azokat a fránya fájásokat!!!

Erka
szekera

Edit,

pl. az érdekel, hogy milyenek a csecsemôsök, a szülésznôk, (én nem választottam, majd az ügyeletesre hagyatkozom), milyen a vajúdó szoba (nem láttam, mert épp költöztünk, mikor az az elôadás volt, bár lehet, hogy belefér még egy ilyen elôadás), milyen a szülôszoba, az -ágy, milyenek a babás szobák, milyen gyakran van vizit?

Hirtelen ennyi jutott eszembe...
Bori
lbori

Bocs, nem Szent Imrések a következő hosszú válaszért.....

Bori Kép

Akkor sorjában a kérdéseidre a válaszaim a benn töltött néhány nap tapasztalatai alapján:

CsecsemősökKép mindegyik nagyon normális és kedves volt. Abszolút segítőkészek, a pelenkázástól elkezdve a cicire rakásig, a fürdetésig, stb. Mindent megmutatnak és nagyon türelmesek. Van a szobában egy telefon, amin bármikor feltárcsázhatod őket és vagy jönnek segítenek, vagy kérik gurulj be a babával vagy telefonon adnak segítséget. Pedig amikor én voltam 41 baba volt a gyerekágyon (horror sok 2 nővérre és 1 orvosra). Ha pl. éjszakára be akarod vinni a picit, de szólsz hogy semmiképp ne adjanak neki cukros vizet vagy tápot (kivéve ha túl nagy a súlyesés, mert akkor elvileg orvosilag indokolt), hanem ha ordít szóljanak neked, akkor akár éjszaka is felébresztenek, hogy anyuka sír XY baba, jöjjön ciciztetni.

SzülésznőkKépNekem volt választott, de mivel jó sok időt töltöttem benn, így sikerült 3-4 másikkal is találkoznom. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy bármelyiknél megszültem volna szívesen.

Vajúdó szoba Kép Ez ott van benn a szülészeten belül a szülőszobák mellett. Ez egy 5 ágyas teljesen egyszerű, de tiszta kórházi szoba, néhány képpel a falon. Közvetlen mellette egy WC, zuhanyzó. Van egy hatalmas erkélye, amit az utcáról is látsz. Szóval a célnak megfelel szerintem. Természetesen, nyugostan kimehetsz a benti folyosóra is innét, ha neked ott jobban esik a vajúdás 1-1 szakasza.
Szülőszobák Kép Ha jól tudom 3 van + az IKEA szoba. Van egy rózsaszín egy zöld és a legnagyobb a sárga. Ezekben állítható szülőágy, képek, színes függönyök (bár engem ez izgatott legkevésbé akkor) stb. Ha nem az IKEA-ban szülsz (franciaágy, sarokkád, bútorok, labda, kisszék, magnó stb), de a baba és a te állapotod engedi és épp nem használják, akkor bármelyik szülőszobába behozzák neked a 3 lábú széket vagy a labdát a kitoláshoz. Ja, talán írnom sem kell, de egy szobában 1 nő szül, nincs az a horror, mint 1-2 helyen, hogy függönnyel elválasztva fél méterre tőled tolja ki valaki a babáját.
Gyermekágy, babás szobák Kép Én 2 ágyasban voltam, aminek először nem örültem, de aztán rájöttem, hogy jobb ez így, mert lehet tapasztalatot cserélni, beszélgetni, látni hogy más miként kezeli/éli meg a dolgokat. szerencsére normális szobatársaim voltak (2, mert pont egyik elment másik jött míg ott voltam), csak annyi a gond, hogy pl. én babám éjjel evett és aludt, de a szomszéd lányé egész éjjel ordított, így sajnos az övétől nem tudtam pihenni. De ez van pár nap kibírható, ha így is lesz. Szóval van 2 ágy, 2 szekrény, 1 pelenkázó. 2 szobánként van egy zuhany+WC, közvetlenül a szoba mellett (fontos szülés után, hogy nem kell messzire caplatni). nagyon tiszta, naponta 3-4x jönnek a takarítók + ha valami gubanc van (mert a jó kis vérzéssel bármi megtörténhet), akkor odacsörögsz a nővérnek és küld egy takarítót.
Vizit? Reggel és este a nőgyógyász+nővér. Ha jól emlékszem napi 1 vagy 2 alkalommal gyerekorvos. De ezek nem a szokásos nagy szigorúságú vizitek, hanem jönnek, néznek, kérdeznek...

Nekem az volt az érzésem, hogy mindig jött valaki valamiért vagy a csecsemős, vagy vért venni, vagy takarító vagy kaját hoztak stb. Nem volt nagyon zavaró, de mindig történt valami.

Egy jó tanács, érdemes megfontolni: Próbáld meg a barátokat/ismerősöket lenullázni kórházi látogatás szempontból.
Nálam csak a férjem és szülők+tesó volt benn. Sok barát szeretett volna, de határozottan megmondtam nekik, hogy az első napok/hetek a babáról és rólam szólnak, meg kell hogy ismerjük, tanuljuk egymást. Ráadásul gyenge is az ember még ilyenkor. Jól esik feküdni. És itt ugye csak te mehetsz ki a látogatókhoz (ami jó, mert benn pl. totál pucér cicikkel rohangásztam, nem kellett attól tartani hogy épp kihez jön látogató). Tudom, hogy néhány barátunk ezt nem vette jó néven, de megértették. Ma már van digit fotó, MMS, email legyen annyi elég nekik. Párom volt fő harcosa a "ne menjetek be hozzájuk" dolognak, mert őt megkértem erre.
Na hirtelen ennyi, jó kis grafomán csaj vagyok, mi ?! Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Jajjjj. Lányok, Nagy az én bűnöm!
Pár napja nem néztem meg az e-mailjeimet, így csak ma kaptam meg Kormi számát, amit levélben küldött nekem. Na, gyorsan írtam is neki, hogy mi a helyzet, és pillanatokon belül megjött a következő válasz:

Tegnap 16.40-kor megszületett Benedek, 3700 g-mal, 53 cm-rel, mindketten jól vagyunk.

Utólag is hatalmas gratula, és elnézést az ifjú anyukától, apukától, és a kicsi benedektől, hogy így megkésva adom tovább a nagy hírt!!
Ezért SZUPERÓRIÁS GRATULA NekikKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Sok tejcit, jó egészségetKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit,

nagyon köszönöm!

Bori
lbori

Már kérdezni is akartam, hogy tudtok-e valamit Kormiról, amikor a táblázatot nézegettem, de úgy látom a kérdés fölösleges.
Nagy gratula nekikKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Sok sok tejet és egészséget!!!!

Észrevettétek, hogy majdnem minden napra jut egy bébi?

Edit
Én is a Szt. Imrében szülök, és szeretném tudni a kellemetlen élményű ügyeletes dokid nevét, kérlek írd meg: szekera@vnet.hu, és azt is, miért tartottad kellemtlennek?

Erka
szekera

Nahát, már nem győzöm kapkodni a fejem...Kép

Kormi,
Gratulálok Nektek!

HKata

Kép

Kép
anyamanya

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.06 Betti 38 3 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.07 Pocó 38 2 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Ildikó 38 1 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 37 4 egy baba
2004.09.13 Beszti 37 3 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 36 6 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17 Trompipi 36 6 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Brius 36 5 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 36 5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 36 5 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 36 5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 36 2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 36 1 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 35 6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 35 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 35 6 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 35 5 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 35 5 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 35 4 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 35 4 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 35 2 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 35 1 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 35 0 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 34 4 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 34 3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 34 1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 33 4 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 33 2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 33 2 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 33 0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 32 5 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 32 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 32 1 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 31 6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 31 5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 31 5 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 31 4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 31 0 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 31 0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 30 6 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 30 4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 29 2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 29 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 27 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 27 1 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 27 0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 24 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Kormi! Gratulálok Benedek babához.Kép Sok boldogságot nektek.
linato

Sziasztok!

Nálunk is elég kemény éjszaka volt a vihar miatt. Nagyfiam is nagyon fél tőle, éjjel át is jött hozzánk a nagy ágyba. Na, éjféltől kb. fél 4-ig nemigen tudtam aludni, próbáltam elférni a két fiú között, lapjával nem mertem nagyon, nehogy valamelyik véletlenül megrugja a pocakomat, háton fekve meg iszonyúan fájt a derekam. Ennek az éjszakának az lett az eredménye, hogy fél 10-ig aludt a gyermekem, mert éjjel nem azzal volt elfoglalva, hogy aludjon, hanem, hogy mikor megy már el a vihar.
Mi is nagyon fáradtak vagyunk, de alvásról szó sem lehet, foglalkoztat a nagyfiamKép

Korminak nagyon-nagy gratula!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Gondoltam rájuk tegnap, hogy mi lehet velük.
Csirkesz: átküldöm én is Neked a mobilszámomat, mert igaz, hogy Maccsé megvan, de mostanában Lili a legfontosabbKép

Bori: nekem is hihetetlen módon begörcsölt a bal vádlim, de szerencsére hamar el is múlt.
Tegnap voltunk uh-n, és ott mondtam a dokinak, hogy többször keményedek mostanában napközben, arra ajánlotta a magnéziumot, úgy tudom, hogy az erre a lábgörcsre is jó.

Ez a mai hűvös idő nem is olyan rosszKép

Vigyázzatok magatokra!!

Puszi
Lau
35+2
lau

Na, már csak 6-an vannak előttem, de ha az uccsó uh. szerinti dátumot veszem alapul, ami szept.11, akkor csak 3-an!!! Jujjjujujjj!

Ma kaptam egy gyönyörűszép rózsaszín bundazsákot apáméktól a La Halle-ból. Meg vettem 2 db kombidresszt (nagyobb méreteket) a C&A-ban, ahol 490 Ft-ra le vannak értékelve. Érdemes elmenni, van még pár darab!!! Sajnos mind ujjatlan, de 56-os mérettől egészen 80-as méretig láttam, több színben/mintában. Alul patentos mind. Van csónak-és sima nyakú is.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?