Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aliz, Lili, Eszti, mielőbbi jobbulást :)

Az ember a haját tépi mindig ezeken a bölcsis sztorikon, valami érdekesség mindig van. Annyit okoskodnak, holott csak a természetes dolgokat kellene nekik követni, hiszen a kicsik nem beprogramozott gépek, hanem igenis változnak és alkalmazkodnak.

Momoska én még nem is hallottam, hogy már aug. közepétől ébreszteni kellene a kölyköket :lol: mondjuk én nem is ébresztgettem soha Gerit, max. 2-3 nappal előtte 8 körül keltünk, hogy azért ne 10-ig aludjunk, ne legyen olyan nehéz az átállás. Amikor élesbe megy, akkor úgyis kelnek.

Anno Geri is bölcsis volt egy évig, nyáron töltötte a 2-t, szeptemberben kezdett, de ott nagyon lazák voltak, soha nem vittük korán, inkább később, de nem szóltak semmiért.
Mi is pont azért vittük később, mert akkor együtt lehettünk mindhárman :)

Edina, láttam megnyertél egy kabátot. Én is kinéztem magamnak, de nem akartam veled licitharcba bocsátkozni :lol: majd veszek másikat.

Kora, sajnálom, hogy ilyen bunkók

:evil: soha nem fogom megérteni, miért könnyebb tahónak lenni, amikor kedvesen és mosolyogva is lehet közölni a nemleges választ.

Itt nálunk nincs is bölcsőde, pedig kötelező lenne, mert 16 ezer lakosa van a városnak.De ugye oviba sem veszik föl 2,5 éves kortól, mert 10 ezer főnél meg nagyobb a település lélekszáma. :roll:

Van viszont egy családi napközi, amit támogat a város gyerekenként 10 ezer pénzzel, és így kerül 33 000 Ft-ba.

És udvara az nincsen :(

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Sziasztok,

Szabo dolgozik, Kolos alszik...de jó dolgom van itt egyedül. :lol:

holnap kell mennem a 32 hetes Uhra, igaz egy héttel elöbb megyek, mert a kórházban ahol szülni fogok átalkítások vannak, magánosítanak, 15étől új a vezetőség... így ki tudja mi lesz. dokim azt mondta hétfőre kérjek időpontot akkorra még kapok. :shock: remélem azért még tudok ott szülni. most olyan hírek vannak, h aki jövő júniusig szül annak az oep finanszírozza, aki ezután annak fizetni kell.

Kora, hát nem tudom. azért remélem még tudunk költözni baba előtt, de ha nem akkor biztos megvárjuk, hogy nagyobb legyen, vagy beálljon a napi ritmus. mert biztos nem költöznék egy 3 óránként szopizó babával, miközben én hulla fáradt vagyok.
lesz ami lesz.

Lilinek sok gyógypuszi, remélem haram rendbejön.
Tibinek is jobbulást.

Eszti hogy van?
[quote]j írta:a. es visszamesz dolgozni? nem akartal tappenzre menni?
én is ezt akartam kérdezni.
dec. 12-re, de az UH-k alapján dec 6 körül.
és te? voltál már dokinál? hülye kérdés, biztos igen. még írtad is az UH-t.
snooopy

Szia Évi, nem frissítettem mielőtt írtam volna.
hogy vagytok?
kabát: nekünk is kéne téli kabát, meg overál a hóba... olyan édesek vannak teszvesz, vatera, de nem merek venni, mert nem tudom jó-e rá. oké, lemérik ha kérem, de párszor már megjártam, hogy vettem vlmit és nem is akkora volt. :shock:
snooopy

csak gyorsan, mindjárt fölkel, már itt ülök egy ideje...

Évi,
Igazán aranyos vagy, és melyik kabát, ugyanis kettőt is vettem. És te hogy vagy fönt (priviben) csak hogy én se licitáljak rád, ha úgy alakul.
Nálunk a családi napközi 28eFt, mondjuk engem a bölcsi része nem érdekel, de egy-egy órára viszem, és egyre jobban érzi magát. Aztán ki tudja mit hoz a jövő.

Én sokat teszveszezek és 95%-ban jók a cuccok, már amit Lilinek rendelek. Van egy-kettő amin mondjuk van folt, vagy a hossza lehetne nagyobb is, de ezeket én megoldom. A minőségével eddig nem volt bajom. Az őszi ruhatárat is onnan vezsem. Jó persze veszek újat is, de otthonra nagyon jó, meg azért vannak jó minőségűek is.

Lili már jobban, bár az éjszaka nem tudom mi baja volt, egész éjjel nyöszörgött, alig aludtam valamit. Aztán 6-kor közölte, hogy ő már nem alszik. Nem a fenét nem! csak visszaaludt. De már hallom, uh. megyek is.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Visszamegyek dolgozni, egyrészt kedvem is van, másrészt nem akarom megtenni,hogy egyből táppénzre megyek. Úgy gondoltam,addig dolgozni fogok,amíg csak bírom. Esztivel a 30.hét környékéig dolgoztam.

Orsi melyik kh-ba is jársz? Szerintem azért neked nem kell aggódnod, biztosan ott szülhetsz, hiszen oda jársz terhesgondozásra és ott a dokid...
Szóval akkor lehet,hogy a télapó fogja hozni? Húúúúúúú, már nincs messze!!!Elkezdted már a kisruhákat válogatni?

Eszti legelső overálját amiben hazahoztuk a klinikáról a vaterán vettem és nagyon jó volt! Magamnak is vettem már pólókat a teszveszen és vaterán is..még a nyaralásunkat is ott vettem! :D

Eszter egyébként már jól van, de ma dokihoz kell mennünk igazolásért,hogy mehet közösségbe. Nagymama csinált neki sóliszt gyurmából mini élelmiszereket (kenyeret,zsemlét,kalácsot,perecet, zöldségeket,gyümiket), annira jók lettek! és Eszter úgy élvezi, nagyon sokat játszik velük, főz és etet minket,meg az állatkáit,babáját. Majd lefényképezem, annyira édes! Ja, és új kedvence van: a maszkabál Gryllus Vilmostól, szerintem egymás után többször is képes lenne megnézni.. 8)

Timi
KépKép
Kép
verti

Ja, családi napközi: hát igen, ez nem olcsó! Hogy oda beirassam nagyon meg kéne érnie,hogy visszamenjek dolgozni...!
Mi a bölcsiben napi 322ft-ot fizetünk.

Timi
KépKép
Kép
verti

és még valami: hogy van Alíz?

Timi
KépKép
Kép
verti

sziasztok,
jo kis esos napra esett a bevatasom a "ket gyerekkel-hajnalban-idore- elindulni" szertartasba, kuzdhettu nk az esovel is, ugyanis nalunk azert a kedvesem viszi alizt, mert o vezet, en nem, se erdeklodesem, se jogosultsagom, se tehetsegem nincs hozza!:-) aliz kalandnak vette, borisz meg zokon, marmint a 7 elotti ebresztest, ugyanis 3/48ra kellett a suliba ernunk, o akkor szokott kelni, mar agyba is dugtam, eddig meg dumalt, most nem hallom.
aliz ejjel - sajna - meg kohog. visszasirom az ovis/bolcsis idoszakat, mikor a legkisebb nathajara itthon tartottuk, azaz altalaban, mert volt 2 ev, mikor en is dolgoztam, de akkor az apja tobbet maradt vele itthon. most mar nem tehetjuk meg, hogy egy ilyen elhuzodo kohogessel barmennyi idore itthon marad, sajna.

vegulis megertelek, timi, marmint ha visszagondolok aliz ennyi idos korara, akkor mar nekem is volt kedvem dolgozni, azaz a rendszeresseghez, a mindennapossaghoz nem volt kedvem, de a MAShoz, a porgeshez, a mas arcokhoz, a szellemi impulzushoz annal inkabb, akkor kezdtem el tanulni ujra....aztan 2 eves kora utan aprilistol mar dolgozni is, azt is csak azert bantam, mert aliz nem egy bolcsire termett gyerek. most mondjuk eszembe se jutna visszamenni meg (ugyse tudom, mi lesz ott velem, annyira nincs eleg ora a targyaimbol, amire szukseguk van, azt meg nincs kedvem tanulni, nochdazu penzt kidobni ra, ugyanis en nagyobb penzkidobasnak tartom, ha hasznosat, de nem erdekeset tanulok.), most ennel jobbat el sem tudnek kepzelni, mint ahogy most elek, mert aliz azert megadja a nap ritmusat, porgeset, de nem vagyok leterhelve, nyugi van!

Kép
Kép
momoska

a fene, mennyire maszik mar ez a baba, meg ez a dino a vonalzo vegehez megint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :idea:

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Először is minden betegeskedőnek jobbulást!

Orsi!
Ez a szülésért fizetni kell dolog csak abban a kórházban lesz érvényes?
Hihetetlenül megy az idő! Néztem a pocakos képeidet, nagyon csinos vagy. :)
Már én is jártam úgy tesz-veszen, hogy kissebb volt az overál, mint ami a leírásban szerepelt és éppen kihúztuk vele a telet.
Idén arra gondoltam, hogy kétrészest veszek neki, egy kantáros vastag nacit meg egy hozzávaló kabátot.

Momoska!
Jó kis beavatásod volt a sulival! Végül odaértetek időben?

Ma voltunk Ringató foglalkozáson, ami kivételesen ingyenes volt védőnői szervezésnek köszönhetően. Jól éreztük magunkat. Fél órás volt, de a végére már látszott Dávidon, hogy mehetnékje van. Utánanézek még itt a neten, hogy mennyibe kerül ez.

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Tina én azt tudom, hogy aki itt veresen is tartja ő 700 pénzt kér érte. (ringató) Dávid azért élvezte?

Orsi tényleg nagyon csini vagy!! Háát drukkolok akkor hátha sikrül decig költözni! Tényleg melyik kórház?

Mi eddig 1x szívtunk tesz miatt, a stoplis cipő (gyerek) tök saras és írtó büdös volt Belül! :?

Akkor Lili szépen oldódik már! :)
Eszti meg édes lehet ahogy főz és etet mindenkit! :D Ha bírod dolgozz csak, én is 29 hetes korig dolgoztam és úgy jobban is éreztem magam.

Nálunk van több magánbölcsi is, úgy tudom egy zenenapközi a legolcsóbb. Fél hónap 38e ft az egész azt hiszem 55e. Tulajdonképpen azért dolgoznék hogy azt fizetni tudjam és ugyanott lennénk ahol a part szakad..

Szegény Alíz azért tud aludni a köhögéstől? Megnéztem volna Borisz fejét reggel. No meg a tiedet is! :D

Jó lenne holnap délelőtt nem esne, mert csak akkor van kedvem klubba menni levivel. 8)

KépKép
kora

A baba-mama torna, ami itt van az is 700 pénz alkalmanként. Pénteken teljesen a gyerekekkel foglalkozunk, de ez inkább játékos ügyességi és fejlesztő foglalkozás, mert pl. bordásfalra másznak, hengeren másznak keresztül, van csúszda meg egy csomó dolog, aminek a nevét sem tudom, egymásra rakott dobogókról ugrálnak le. Persze, akinek van kedve, de általában van.

Akkor van olyan, hogy zenére futunk a teremben, ha elhallgat akkor hasra fekszünk vagy hátra vagy éppen amit mond a lány.

Minden esetre Annának ez nagyon jó, mert itt legalább kirohangálhatja magát. Ha elesnek nem ütik meg magukat, mert speciális anyaggal van borítva a padló.
Máshol nem is nagyon tud ilyen önfeledten és nagy területen szaladgálni, mert vagy beton van vagy fűcsomók vagy föld. Főleg, hogy most a rossz idő is jön.

Hétfőn meg félóráig mi tornázunk, utána pedig rövidebb pénteki program a kicsikkel.

Momoska, nem volt semmi a reggeli helytállás, még szerencse, hogy nem állandóan kell neked vinni Alizt.

Annával én is decemberig dolgoztam, jobban élveztem, mintha otthon lettem volna. Igaz, könnyített műszakom volt, mert csak egy terembe voltam beosztva, egy teljesen különálló részén a sulinak, tehát nem kellett sok gyerek közt átverekednem magam, nem kellett ügyelnem stb.

Itt nincs bölcsőde :(

Edina, a kis piros kabát, amit szombaton dél körül nyertél meg :)

Gyerekruhát még én sem vettem a teszen, csak könyvet, DVD-t, meg felnőtt ruhákat, de eddig még minden megfelelt a leírásnak.
Inkább eladtam, de nagyon vigyázok a pontos termékleírásra, így eddig még nem volt probléma.

Kora, a képen nem volt sáros a cipő, csak amikor elküldte? És jeleztétek ezt az adott értékelésben?

Timi, aranyos lehet Eszti ahogy játszik, Annát ez pl. még egyáltalán nem érdekli, ő inkább autózik, motorozik, vagy duplózik.
Ha lányos játékhoz van kedve, akkor öltözteti magát vagy a babáit, macijait, mikor mit, vagy tologatja, takargatja a babakocsiban.

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Elegem van már ebből az időből, már két napja egyfolytában esik az eső, nem lehet kimenni. Fúúúúúj. Ma meg baromi erős a szél, kint is kellene foglalkoznom a virágjaimmal, védeni télre, de ilyen időben..... :P
Kellenek is a benti foglalkozások a gyerekeknek így hogy kint egyre kevesebb időt tudunk tölteni.

Tina,
hol van ez a ringató, lehet hogy érdekelne. Néha kellene más is a napközi mellé, nekem is.

Tetszik az a foglalkozás amit Éva írtál, itt ilyesmi nincs, legalábbis nem tudok róla.
Sanálom a kabátot.
Nekem a felnőtt cuccok nem jöttek be, gyerek holmit bátran veszek. Persze mielőtt mindent megtudtam a ruhákról, méret, minőség stb. Mondjuk cipőt nem vennék, meg jó pár dolgot, de blúzokat, nadrágot, kabátot simán, és nagyon jó áron hozzá lehet jutni.

Nálatok van mesenézés? Lili mostanában rákattant a "barátaim tigris és micimackó" mesére, egy órát is el tudná nézni. Reggelenként nézi is míg én mosogatok meg ilyenek. Ami még érdekli az a hupikék törpikék.

ennyit hagyott írni....

KépKép
domidina

na elszallt egy bazi hosszu! akkor zanzasitom:

szal odaertem a suliba idore, buszke is voltam, utana buszkesegemben esoben tettunk meg egy jo nagy kort papirbolt, elelmiszerbolt, patika stb. de tenyleg jo, hogy nem nekem kell vinnem alizt mindig, mert bicajjal 8 perc, de ebben az idoben...., autoval 3 perc, ugye en nem vezetek, gyalog 20-25 perc, de ebben az idoben, s ket kolokkel....trolival meg szinten 20-25 perc, varakozastol fuggoen, d ebbol is 10-12 perc a gyaloglas, s 4-5 percet megy a suli, a zuglon bbeluli kozlekedesnek ez nagy hatranya!!!

en meg sose dolgoztam nagy hassal, azaz 21-22 hetesen dolgoztam boirsszal, de akkor meg egy kollegam se vette eszre a terhessegemet, alizzal veig lustalkodtam, borisszal meg utazgattam hosszabb kuloldi utakra is, suliba jartam, tanultam, vizsgaztam, alizoztam, koltozkedtem. nemtom, melyik volt jobb. egyik sem zavart:-)

mesebol nalunk persze a thomas megy, abbol ketto egymas utan, s a süsü, abbol csak egy, bar ugy latom az lealdozoban egy kicsit. thomasban csak az zavar, hogy a zeneje beleeszi magat a fejembe. de legalabb lassu mesek, nem zajosak.
bar nekem ez a mesenezes is fura, mert aliz gyakorlatilag 4 eves koraig nem erdeklodott a mozgokep irant, csak olcasott szoveg, vagy zene, 4 eves koratol is csak ugy szerette, ha melette ultunk, s kerdezhetett, beszelhetett kozben. most mar elvan maga is reggelente, mig az apja alszik meg mellette, neha - sajna - ugy kell kirobbantani, bar egy-egy ifjusagi film elott a dunan en is ottrgadok.
maszkabalbol max. 3-4 szamot nez meg, aliz viszont 3 eve barhanyszor, barmennyit, eleve gryllusvilmos fan, egyidoben allandoan koncertre jartunk, azt kovette az almaegyuttes. a kocsiban meg evekig a dalok 2. szolt, azt valtotta most a palyabea, de mar attol is zsibong a fejunk, pedig szeretjuk mindannyian a vilmosbacsit, az almaegyuttest es a palyabeat is! borisz viszont barmeddig tancol kolomposra, a furulyaspalko (csak hangkazetta) a nagy kedvenc!

nem is jutott eszembe mostanaban ilyen ringato-zenebolcsi, vagymittomen, de valszeg a jo ido miatt, mert borsiz a lakasban toltott idot meg rovidnek is tartotta, ha keveset voltunk itthon egy nap, akkor elrobbantani sem lehetett az autoi elol, hogy jojjon vacsizni, vagy furdeni. de rossz idoben talan erdemes lenne utana neznem, foleg persze magam miatt,nalunk talan meg tulkinalat is van:-). alizzal 2 evig jartunk folyamatosan (1.5-3.5) eves kora kozott, o nagyon elvezte, foleg, hogy anna is jott mindig, en nemannyira, nem birom ezt az "anyukak" megszolitast (raadasul akkor is ezt hasznalta katineni, mikor az apja vitte alizt), s nekem nem is volt szimpi a zenepedagogus, sztem idegesitettek a gyerekek, bar a kolkok megis birtak. fura lenyek:-)

na ha ez a zanza, kepzelhetitek, milyen volt az eredeti:-)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Levit annyira nem érdeklik a mesék, talán elmo a netről meg süsü (ezt állandóan énekelnem kell neki :) ).

Ez a tornás tényleg tök jó lehet. Mennyi ideig tart, ez is másfél órás? Itt van olyan, hogy szabad foglalkozással kezdünk, utánna éneklés (közben nyújtózni stb olyan ringatós), utánna gyümölcsös tízórai majd bábozás és ugrálhatnak me szaladgálhatnak. Ott is sok játék van, bár csúzda az nincs. Ez másfél órás és 500 pénz ami nem is sok szerintem. Főleg ha azt nézzük a ringató félórás azért a pénzért.

A cipőn nem látszott a képen, mert a hajlatokban volt saras, a szaga meg ugye nem érződik. Roli van a teszen, mondtam neki írja meg a problémát, de ő nem, még a végén megharagszanak rá.... :roll: Ritkán szól dolgokért akkor viszont harciasan. Most mit csináljak vele? :wink:
Egyébként mi főleg gyerekruhát vettünk eddig a teszen és csak ezzel az eggyel volt probléma ennél az eladónál is.

Nem esik az eső én mégis bunkó-lusta vagyok elvinni klubba a gyereket... :oops: Majd délután pocsolyázhat azt imádja.

KépKép
kora

hat en a tegnapi esos idot is jobban birtam, mint ezt a napsuteses, de szelest!!!

Kép
Kép
momoska

na ha mar igy magamra maradtam...beszelek kicsit borisz beszedfejlodeserol, ugyanis az utobbi hetekben korrekcios torekvesei vannak, szepen csiszolgatja magat, azaz mar nincsenek massalhangzo zavarai igazan, mindent szepen a helyere rakott, nincs tatta, van labda, nincs totor vagy dadár, van motor, es madar, persze ezeket a szo vegi r-hangokat csak odahalljuk:-), sot aiz is aliz lett stb. a g, k az meg hanyagolva, persze az r-se megy, pediga szerelme olyan szep porgo r-el kiabalja neki mindig, hogy borrrrisz, gyerrre! (ja orsi, jo csaj tamara, olyan delies, mint eszti, jo izlese van borisznak, s meg a szulei is jofejek:-)). illeve a v es az f hangokkal bizonytalankodik, mert bar mondja, hogy fa, de szúj a szél, es liládit a pámpa (vilagita lámpa), szal inkabb helyettesiti azokat.
ami viszont az utobbi napok folyomanya, hogy az udvariassagi formulakat alkalmazza, eleg vicces, mert mi nem vagyunk az a szepelgo csalad, de most o ilyeneket mond: "iden, anya, mingyát jövöt","téjem, léccives a bajaccot", s mindig mondja, hogy bocsi, ha nekimegy valakinek, vagy valakitol kerni szeretne, hogy menjen az utjabol: "bocsi, átmegyet", s egyszer felálomban, mikor felsirt, a szeme se volt nyitva, en betakartam, visszaadtam a kutyajat, o meg reveteg hangon azt mondta:"töszi".
s aliz mar nem csak azt kapja, hogy "szejete alizt", hanem odamegy, atoleli, s ezt mondja:"szia, anyaos aliz, szejete"
de idegen nyelveket is beszel, mert az iment elalvas elott azt kiabalta az agyaban, hogy "hallo, ájem barbi"-szokott jatszani aliz jatektelefonjaival:-)
s szombaton veletlenul ment a tv, belenezett a csillagszuletikbe, eppen egy vicces pasicsapat adott elo valaim eneklokorust, s az egyik szamnal valami ungabunga szeru tancos, dobolos valami volt, azota ha meglat egy mikrofonhoz hasonlo targyat, azt felveszi, s rogton elkezd terpeszallasban torzsi tancot jarni, s mindig ugyanazt a fura dalt eloadni:-)

hat ennyi!:-)

s van egy olyan tuti turogomboc receptem, amiben (mar magaban a gombocban csak ket osszetvo van), f7kor alltam neki, de hetre meg is ettunk mindent, szoval bazi gyors, a gombocot magat nem is kell fozni, s a csaladom imadta! ha erdekel valakit, megosztom:-)

Kép
Kép
momoska

most itt is süt a nap, de baromi erős szél fúj. Nem bánom mi már voltunk kint de. egy rövid időre. Olyan mehetnékem van, hiányzik a sok kint töltött idő. Azt hiszem elmegyünk a boltba ha fölébred. Nem tudok mit kezdeni magammal bent...

Jó, szóval más gyereke is néz mesét. Örülök is neki, meg nem is. Örülök, mert addig elvan és tudok csinálni ezt-azt, viszont annak nem, hogy a tv elött ül. Csakhogy most már követeli a mesét. Igaz nem hisztizik akkor sem, ha azt mondom, hogy nincs mese, ma már eleget néztél, vagy most a hiradó megy, stb. Tudomásul veszi és kész.

Énekelni nekem is kell alváskor, törpikék, süsü, paff, háp-háp-háp jönnek a kacsák és még sok mást, de mondjuk mostanában a süsü megy, az új. Ha mást kezdek már mondja is hogy nem!

KépKép
domidina

Sziasztok!

Momoska, Borisz nagyon jól halad beszédügyileg! :D Jó volt olvasni amiket írtál és egy csomó minden nekem is eszembe jutott így Esztimmel kapcsolatban! Eszter is megköszön dolgokat, például nagymamánál voltunk és evett,de én nem adtam neki kanalat,csak én szerettem volna etetni,de követelni kezdte: kéjek kanalat, anyukám adott neki és két falat között azt mondta: töszönöm mammama! anyu úgy meghatódott...volt olyan is,hogy anya itt volt nálunk és Eszti csak úgy megszólalt: szejetem mammamát!
Ma reggel pedig elmesélte az álmát: várakozott,hogy elkészüljön a kakaója, amikor álmos-loboncosan megszólal: játszottam pillangóval, anyaros volt, pöttyös 8)

Ma voltunk bölcsiben (momoska minden elismerésem,hogy két gyerkőccel odaértél időben!!!), kicsit szomorú volt de nem sírt és bár azt mondták ne menjek el, üljek kint, felesleges volt, mert egyszer sem kellett bemennem hozzá...na mindegy.

Mese: nálunk a két favorit: Maszkabál és Süsü. ezeket végig is nézi, közben almát rágcsál. Zenében most kaptunk Szalóki Ági gyerekdalokat a cipity lőrincet, ez is tetszik neki, meghát maradt az alma és van egy Tükrös cd-nk, amin gyerekek énekelnek népdalokat,de marha jó zenére! Este elmo nézés apával (ezek rövid dalok).

Én is útálom ezt a hideg szeles időt, mire hazaértem Esztivel a bölcsiből szétfagytam!!Tegnap jöttem rá,hogy nincs normális sapkája, így elugrottunk doki után az Árkádba szétnézni, háát, a c&a-ban aranyáron mérték a sapikat 2500ft körül voltak, a h&m-ben kaptunk 1200-ért nagyon jót. Még egy overált kell néznem,de azt majd a Keletinél a turiban megveszem (reményeim szerint), mint tavaly...

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok,

na itthon vagyok...kivittem Kolost szüleimhez, holnap gyöngyösre megyünk és tök sok minent kell intézni és rá már nem tudnék figyelni. ő meg imád "amamával" meg "apapával" lenni. :D (ugyanis így hívja őket, egy "a" betűvel megtold mindent. biztos az apa után szabadon :lol: )

voltunk délután ajtókat venni. el is hoztuk tetőcsomagtartón a bejáratit. hát...soha többé nem vezetek úgy hogy egy ajtó van a fejem fölött. főleg ilyen szélben, majd frászt kaptam, h le fog esni...
de végre van ajtónk!! és megrendeltük a beltérieket is.

holnap megvesszük a maradék csempéket, meg s fürdőbe ami kell...

Kora, Timi. én a kútvölgyiben szülök és olyna jó kórház volt, nem futószalagon mentek a szülések, mint ahogy hallottam pár kórházban. tök hangulatos egy osztály volt, kis létszám, csak 10 ággyal, mint egy nagy család. és ezt most tönkreteszik ezzel a hülye privatizációval. :evil:

Momoska, gratula a reggeli helytállásért! és B. hogy viszonyult az esőhöz?? mert mikor tegnap kivittem K-t, felkéretszkedett, hogy vizes lett a cipője és jujj. :lol:
kicsit "irigykedem", hogy B ilyen jól beszél. Kolosnak semmi affinitása hozzá. viszont ha nem értem amit mutogat, akkor olyan mérges tud lenni. csiszolnom kell még az activitis tudásomon. vagy neki megszólalni.
[quote]a írta: fene, mennyire maszik mar ez a baba, meg ez a dino a vonalzo vegehez megint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és gondolkoztok már az ajándékokon? nekem fogalmam sincs minek örül egy 2 éves.

Tina, Kora, köszi szépen. mintha egy medicinlabdát nyeltem volna, nem? :lol:

hát idáig én sem dolgoztam pocakosan, de suliba jártam Kolossal, most meg...semmit nem csinálok! :lol:

Nekem is megfordult a fejemben, h talán közöségbe kéne járni KOlossal, de hova??? itt nincs semmi. de ha Momoska ajánlasz vlmit a 14 kerben azt megköszönném...mondjuk amit Te kinézel. legalább összefuthatunk. :lol:

tv: Kolost sem érdeklik a mesék, még a szöveges sem. csak a zene a youtube-on, de az egész nap. :shock:

Timi, nekünk sincs semmilyen téli ruhánk, hirtelen jött ez a hideg. tébyleg brutál árai vannak a c&a-nak, de a h&m sem sokkal jobb. szerintem a tescos cherokee-s dolgok olyan édesek és még megfizethető.

najó, megyek a Zuramhoz. :lol: szép estét.
snooopy

Hú Orsi, jó kis út lehetett tényleg ekkora szélben megpakolva vezetni!
És milyenek az ajtók?(mármint hogy natúr fa,vagy festett)
Azért ez olyan jó érzés,amikor már megveszitek és látod,hogy milyen szép lesz a lakásotok!!Én már nagyon örültem,amikor végre vettünk is valamit,nem csak nézelődtünk..
Tényelg a teszkós cuccokat én is szeretem, az összes bodyja Esztinek onnan van, de egyébként a ruhák is jók, főleg fiú cuccokban jók!

Juj, lustaság...ne is mondd Kora! Én milyen lusta vagyok! Főleg ma...semmihez nem volt kedvem az ég világon, a kaját is most csináltam meg az előbb.. :oops: 8) még jó,hogy megtehetem :)

Timi
KépKép
Kép
verti

Orsi!

Akkor eresszük össze Kolost és Annát, menjen a youtube, és nem is lenne velük gondunk :lol:
Annát sem kötik le a mesék, meg semmi szöveges dolog, a zenét szereti, az sem baj, ha nem látja, csak hallgatja.
Néha cicás vagy kutyás videókat néz, azt is kedveli :)

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Ajándékok? Én már nézegettem a teszen, ha mást nem ötletet is meríthetek belőle.
Pl. Biztos hogy veszünk, vetetünk olyan golyótológató játékot, tudjátok ahol egy sínen kell bogyókat húzogatni, tologatni. Azt Lili nagyon szereti, ahol lát ilyet mindjárt lecsap rá. Aztán könyvet biztos kap, ugrálólabda is felmerült. Bábel toronyépítő, inkább ilyen készségfejlesztő játékokat néztem. De lehet kiskonyha, vagy fiúknak barácsolópad ilyesmi. Szerintem ezekkel is már tök jól eljátszanak.

Nagyon ügyekes már Timi és Borisz hogy ilyeneket mondanak!
A beszéddel mi is el vagyunk maradva, vagyis nem csak magunkhoz képest. Van fejlődés, de nem sok. Rengeteget halandzsázik, nem kétbetűs szavakkal, hanem hosszú szavakkal és ilyenkor olyan betűket is kimond, amit eddig nem. De ha kérem hogy mondja ezt vagy azt a szót olyan betűvel amit eddig még nem használt, akkor nem megy neki.

Tescoban én is sokszor veszek cuccukat és jók. Szerencsére nekünk már vannak melegebb ruhák, de tegnap egy kesztyű elkelt volna, uh. azt kellene venni, na meg melegebb sapit is. Szerencsére a tavalyi overál jó lesz idén is. Na meg cipő, azt is kell, uh. lassan körtra kell menni.

Igaz ma megyünk a városba, de én fogdokihoz, utána viszem apát valahova, aztán egy rövid időre ugrunk csak be a városba, nagyon sok idő nem lesz nézelődni, de majd meglátjuk...

KépKép
domidina

Sziasztok!

Én is sokszor vettem már tescoba ruhát Levinek én is szeretem, bár enyhén szólva nem vagyok megelégedve újabban a választékkal! Fiúknak (ilyen korú fiúknak) alig van már valami.

Én a télikabátjához való sapit nem találok. :? :x Pedig már nézem egy ideje. Lilire még jó a tavalyi ovrál????

Orsi az az út tényleg gázos lehetett! Hogy-hogy te vezettél?

Levi egy időben rá volt szokva, hogy mindent megköszönt (köszi!) ami aztán teljesen eltűnt. A napokban kezdte újra, de ritkán használja. Azt szokta mondani ha ide ad valamit, hogy tessék ana. Meg mostanában mindig megdicsér: Ügyes voltál ana! :D Édes! Viszont még mindig rengeteg halandzsát használ. Néha mondd olyanokat csak lesek, hogy ez meg mi volt. Na meg sajnos újra kezdte a verekedést. :twisted: Megőrülök, hogy szoktassam le róla? Mindig abba hagyja egy időre majd újrakezdi. Újabban azt is hozzáfűzi, hogy világos??!!, meg hogy bántod anát! :? Itthon be sem áll a szája, Bárhol máshol meg szájzárat kap. :roll: Nem szólal meg és még integetni sem hajlandó ha látják. :roll:

Levi ajándéka még eszünkbe sem jutott, de az biztos, hogy egy kinti labdát kap, mert leamortizálta mindet a nyáron + készségfejlesztők nálunk is, de mik azt nem tudom. Inkább majd fajátékokat szeretnék.

Ez a büdös kölyök tegnap nem volt hajlandó aludni most meg ebédelni nem akar. :twisted:

KépKép
kora

most jöttem be, kivégeztem a rózsabokraimat, (még alszik) :) mármint 2/3-át, még mindig lesz mit metszeni, de jó hogy haladtam valamit a kinti munkával is,meg jól is esett!

Igen az overál még jó, vagyis a kabátja biztos, a kantáros gatyót nem próbáltam rá, de szerintem az is. Jó nagy volt rá tavaly. Pedig a mérete 80-as...

fajatek-shop.hu: ezt nézd meg Kora, akár ötletmerítőnek is jó.

KépKép
domidina

hat levi azert nagyon edes, hogy igy dicserget, en tobbszor megkapom, hogy buta anya, minthogy aranyos anya:-)

boris ajandeka meg mindig nem kerdes, valami jarmuhvel kapcsolatos barmi:-) egyrezst szerencsenk van, mert keszsegfejleszto izeink vannak sokan aliztol, epitok is, sot meg a favonat is alize volt, az a sines, ami most nagy favorit borisznal, masreszt ha olyan dolgot akarok, amit hosszan, s hosszutavon hasznal, akkor jarmuszeru kell egyelore. keszsegfejlesztesnek se rossz, borisz meg a szineket is a matchboxain tanulta, de a kicsi-nagy is igy jott, a lassu-gyors is stb. finommotorikahoz meg kivaloak a matchboxok, foleg a felnyithato motorhazuak, nyithato ajtajuak, vagy a transformerek, mert a kedvesem occsenek mar az is volt 15-20 eve, igy borisz azt is orokolte:-)
ugyhogy meg nem gondolkodtam.
alizzal gondban vagyok, mert vagyai kozott meg mindig sok gusztustalan draga dolog szerepel, de kozben meg mar babasnak tartja. bar valami olcsobb digitalis fenykepezogep bejonne neki, mert maniakusan fenykepez! persze biztos valami kis gusztustalansagot is vennunk kell, hogy teljes legyen az orome, neki ugyanis novemberben lesz a nevnapja is, aztan szulinap, majd karacsony.
a kedvesemmel jobban gondban vagyok, mert neki extra draga vagyai vannak, arra neki kell megkeresni a penzt, s nem az a "mindennek-orulok" fajta, viszont nagyon szeret ajandekot kapni. kimitvesz a parjanak???

hat nekem ruhagondom nincs, azaz van: az hogy hova rakjam oket!!! anyukam megszallott turkalos, egy nagy boltkorrel, akik mar direkt felreteszik neki a ruhakat! nem is tudom, mikor vettem uj ruhat barmelyik gyerekemnek.

Kép
Kép
momoska

uj, par napos, s pszichologiailag erdekes meglatasa borisznak: ha lekapcsolom a villanyt este a szobajaban, akkor a sötét helyett mindig azt mindja: "hided".:-)

Kép
Kép
momoska

megérkeztünk, Lilinek vettem sapkát, kesztyűt 1000,-Ft-ért. A kesztyű nem nagy durranás, de meleg, 5újas, azért jópofa.
Néztem neki cipőt is, de egyszerűen nincs! 24-es nincs! Egy cipője van, gondoltam azért nem ártana mégegy.

A párommal én is mindig gondban vagyok, soha nem tudom mit vegyek neki, valahogy úgy vagyok vele mint Te Momoska. Neki is olyan dolgok kellenek, ami vagy drága, vagy nekem eszembe se jutha hogy az jó lenne, mind ilyen műszaki dolog, amihez nem is értek. Apróságnak ő se nagyon tud örülni (mondjuk néha igen), de bezzeg ajándékot kapni, csak sokat, sokat.... Szülinapra még megoldom, a szokásos dolgokkal, persze ez nem nagy meglepetés, de ez van. Hiába kérdezem tőle hogy mit szeretne, nem mond semmit. Meglepetés legyen! Pedig ő is jobban járna, meg nekem is könnyebb dolgom lenne.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Eltűnt, amit eddig írtam! :evil: Akkor újra!

Edina!
Itt a weboldal címe:
http://www.irmaringato.atw.hu/
Itt megtalálsz minden fontosabb információt.
Kesztyűt hol sikerült venni?

Évi!
Jól hangzik ez a baba-mama torna.

A mesenézés nálunk nem divat. Dávid max. akkor nézi, ha állatok vannak benne, de akkor is max. 3-4 percig és csak akkor ha mi is ott vagyunk.

Momoska!
Borisz nagyon jól halad a beszéddel. Főleg Dávidhoz képest, aki még csak szavakat sem mond, csak a maga nyelvén szótagokat.
Túrógombóc engem érdekelne. :wink:

Ajándék: mi valamilyen fából készült beillesztős játékra gondoltunk, mert Dávid nagyon szereti a helyükre rakni a részleteket. Gondoltam még, hogy kérünk valakitől bérletet vagy a Ringatóba vagy abba a játszóházba, ami itt van a városban. Férjemnek szeretnék venni egy kötényt, amin valamilyen, a kenyérsütéshez kapcsolódó vicces felirat van, mert mostanában nagy lelkesedéssel süti a kenyereket. :) Meg még valamit kitalálok mellé.

Kép
Kép
tina82

szaiasztok,
a fiam elnevezte a kutyajat lilinek, a szent allatat, amit eddig csak vava-nak, hivott most odahozta hozzam alvas elott, s azt mondta: "lili tutya", ketsegtelen megvan az elozmenye, mert a szomszed hazban van egy lili kutya, s uj kutya, eddig 2x lattuk, bar 2 hete mar nem, s hasonlit is borisz kutyajara, mar amennyire egy rongydarabra egy kutya tud hasonlitani, de akkoris fura nevvalasztas...utana ele tettem minden leheto plusskutyat a lakasban, hatha atvagom, s megkerdeztem: ez is lili?- ez nem lili. ez a lili. - mutatta a sajatjat. az 5. kutyanal mar eleg ingerulten orditotta az arcomba ugyanezt! hm. pedig en vegig aszittam, hogy vava az kankutya. de nem.

orsi,
nezegettem a babas foglalkozasokat, a hermina uti gyerekhazban, ahova alizzal jartunk, meg mindig van katineni zenebolcsije, nemtom, vinnem-e boriszt is hozza, de ugy tunik, delutan van csak, nekunk az - aliz miatt - nem menne most, alizzal delutan jartunk anno.
itt a telepes utcaban van a zugloi kerekerdo, ez most uj, s csomo foglalkozasok van: babatorna, manozene, angol(!) torna babaknak, jol is hangzik nehany, de 1000-1200 Ft alkalmankent, ez nekunk most sok, minden felretett penzunk arra megy majd el, hogy 3-4 honapig kvazi fizetes nelkul leszek januartol (csak gyes)!

Kép
Kép
momoska

ja tina,
egyszer mar csinaltam egy egyszeru turogombocot, aszittem annal nincs egyszerubb...d van, s nekunk meg jobban is izlett, mert olyan puhabb, omlosabb lesz.

turogomboc:
-fel liter vizet kis soval feltenni forrni, ha forr, bele kb. 2 dl kukoricadara, mint a puliszkanal addig fozni kevergetve, mig jo suru nem lesz (kb. 4-5 perc forrastol es kesz).
-tuzrol levenni, fel kilo turot belekeverni
-megcsinalni a vajon (vagy olajon) megpiritott zsmelemorzsat, s utana a kukoricadaras-turos masszabol keszitett (nem tul nagy) gombocokat beleforgatni, s kesz!!!
jo sok (fahejas porcukorral es tejfollel talalva nagyon tuti!!

(egy ismerosom megcsinalta sima buzadarabol is, aszont nekik nagyon izlett ugyis, a kukoricadaranak max. a szine szebb!)

Kép
Kép
momoska

a rossz ido nosztalgikussa tett, aliz regi videofelveteleit es fenykepeit nezegetjuk borisszal:-)
itt pont annyi idos volt, mint most a masik majma:-)
Kép

Kép
Kép
momoska

orsii,
talaltam egy ringatot a stefania palotaban szerdan delelottonkent (10 korul), 700 Ft/fel ora, s alkalmankent is lehet menni, de 3000 Ft/5 alkalmas bérlet is van.

Kép
Kép
momoska

9.45 es 10.30

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Ma itthon voltunk,mert Esztinek megint folyni kezdett a nózija. A bölcsiben nem ezt mondtam,hanem azt,hogy családi buli lesz... nincs semmi baja megint az orrfolyáson kivül, s a múltkor ezért hétfőn el kellett az esőben bumliznunk a dokinénihez,aki ránézett s adta az igazolást,hogy egészséges...persze ha rosszabb lesz úgyis elviszem orvoshoz,de addig felesleges :roll:

Ajándékok: Momoska a gusztustalan ajándéktól az én páromnak is borsódzik a háta, amikor tavaly karácsony táján végigjártuk a hiperek játékosztályát és csak egy rózsaszín sort lehetett látni,már attól kiborult :D azt mondta,ilyet mi nem fogunk venni Esztinek,úgyis kap majd másoktól..én meg próbáltam elmagyarázni neki,hogy tudom-tudom,de mégis ha annyi idős lesz meg fog veszni ezekért :wink:
Amúgy Eszti biztosan fog kapni valamilyen állatos fényképekkel ellátott könyvet,mert azokat imádja, esetleg valami konyhai cuccot, bevásárló kosarat, stb.
Párommal már nehezebb nekem is,mert ő nagyon szereti a számítógépes kütyüket,de azokat vegye is meg magának...régebben szeretett volna egy fényképezőállványt amin jól be tudja állítani a fényképezőgépet, még az is lehet,hogy most megkapja, illetve lehet, hogy a szórakozásra megyek rá és valami közös színház-koncert jegyet veszek..
Tina a kötény jó ötlet és asszem van olyan hely,ahol te irathatsz rá bármit. (és legalább jók a kenyerei? :D )

Jaj de szép volt kicsi korában is Alíz! és hasonlítanak egymásra Borisszal szerintem.

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, a Stefánián a ringatóról jókat hallottam!

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok,

képzeljétek hétfőn már burkolni fogna. :D 1 hónap múlva kész lehet minden, tök jó!!!

ezért elkezdtük beszerezni a hiányzó dolgokat: tapétákat nézünk, voltunk ikeában (vettnk pár dolgot), ma kikába megyünk megnézni a vélasztékot. ja ha belefér ma még jysk is lesz, mert matrac akció van és kolinak kéne egy 90*200-as

Momoska, oké ha rá tudom venni magam, hogy délelőtt kimozduljak, akkor mehet a ringató. :lol: amúgy hol van a stefánia palota? :oops:

jobbulást Esztinek.

Edina, nekem is be kellett szerezem téli cipőt, meg kesztyűt-sapkát-kabátot. tök vagány kis kabit lőttem neki tesz-en. :D
cipőből tényeg kevés a 23-24-es. tök fura. vlhogy minden gyereknek ekkora lába van??
meg a 92-98-as ruhák is hiánycikk. legalább is én használtruhásnál akartam neki kabátot, meg tréninget, hosszú ujjú bodyt de nincs. pedig nincs bodyja.

Évi, oké. egyszer mindenképp hozzuk össze. mondjuk megnézhetnétek a házat ha kész lesz.
házavató bnetes buli. :D bár kétlem, hogy ilyen összejönne...mindenesetre felvetettem az ötletet. :D
snooopy

sziasztok!

Csak gyorsan, mert Tibinek kell a gép...
Hú azt sem tudom honnan kell hogy reagáljak, azt hiszem tegnap olvastam, de mit is???
Ja igen Lili kutya :lol: Az első mondatnál kíváncsi voltam mi sül ki belőle, mert ugye Lilimről csak nem nevezte el a kutyáját! Okosak már ezek a gyerekek!

Esztinek jobbulást! Lili mára lett jól, még tegnap is köhögött.

Tina,
a KékDunában vettem, olyan "szörme" az egész, de lányos szinekben van csak.
Amit belinkeltél még nem néztem, de ami késik....

Orsi,
Jó nagy ruha kell már Kolira! A bodykat nem tudom, én már régen nem veszek, talán tavasszal volt még neki hosszúújjú, aztán már sima felsőket vettem csak..
Végül kaptam cipőt, ha érdekel TINA a skálában fönt, elég nagy választék van cipőkből, csizmákból, bélelt és nem bélelt.

Szívesen megnézném a házat, de valahogy nem tartom valószínűnek hogy látni fogom....

KépKép
domidina

Momoska, neked gmail-es az emailcímed? csak azért kérdezem mert tudom, hogy chromo-ot használsz, de a chrome nekem nem nyitja meg a mail.google-t. de az összes többi bömgésző igen, nem értem miért.
snooopy

KOra, nem felejtettem ám el a puhatalpút, ha mindne igaz ma adják postára.

írt a csaj:
"7-14 nap a szállítása papíron.
És amiért ennyire türelmes vásárlók voltatok, és toleráltátok a boltom első botladozó lépéseit, mindenki kap majd még egy kis kedvezményt az árból!
Az alábbiak szerint:
2 évesig: 2500Ft/pár
2-3 éves: 2900 Ft/pár
3-4 éves: 3100 Ft/pár
4-5 éves: 3300 Ft/pár
5-6 éves: 3500 Ft/pár"

asszem te is 2-3 évesre valót rendeltél igaz?
majd írok ha a kezemben lesznek. :)[/quote]
snooopy

Sziasztok!

Csak gyorsban Orsinak, hogy vettem!
Ez nagyon jól jön, igen 2-3 éveset rendeltem és huuh jó kis árengedmény! :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D Egyébként nem sűrgős, szólj ha megvan és megbeszéljük az átvételt!

Délután vagy este még igyekszem jönni. Akkor reagálok. Anyu itt van csütörtök óta és hát nem nagyon marad időm bármilyen hihetetlen is! Holnap ha nem esik el is "menekükülnk" manóval klubba. 8)

KépKép
kora

orsi,
nekem van gmail-es emilem is, s bejon a chrome-n!
szerdan valszeg kiprobalom a 10.30-as ringatot. gyere, ha tudsz. az mar a delelott masodik fele, hatha jobb:-) egyebkent olyan nepszeru a stefanian a ringato, hogy most indul a 3. csoport. 9tol az nekem meg brutal korai, de meg a 9.45 is.
valtocipo vagy csak zokni lehet benn a kolkon. padloszonyeg van. stefania palota a tiszti klub a stefania uton, az ajtosi es a thokoli ut. kozotti szakaszan, talan a tokolihez kozelebb. jo nagy epulet. ott asszem a 216-os szoba. www.hazay.hu ok tartanak itt (is) ringatot!

edina, en ujra adok bodyt boriszra, miota bejott a rossz ido, tulkeppen triko helyett erre jon a rovid vagy hosszu ujjú polo aztan, s akkor nem parazom attol, hogy kilog a dereka. de szerencsere nincs gondunk, osszeszedtem, sok maradt aliztol, s nehany uj is van, amit meg mult telen tavasszal kaptunk ajandekba, de most jo igazan. azaz kitartanak jovo tavaszig. hosszu es rovidujju is. o igy is alszik. egy bodyban, miota hideg van, kap ra egy pizsi nacit.

Kép
Kép
momoska

ja kis story: borisz...tud mar banni a nokkel: ma kimotoroztunk deleloott a jatszoterre, de a hidegben nemigazan volt kedve semmi jatekhoz, csak teblabolt, leveleket rugdosott, majd megszolalt, hogy "hazamenni", majd elkilatotta maga: "tajaja, motoj", s tamara, aki kb. 10-m-el arreb allt, szo nelkul szaladt a motorjaert, s egyutt elmotorztak ajatszoter kapujaig, s onnan hatrafordulva kiabaltak nekunk, anyaknak: "haza, haza"

Kép
Kép
momoska

Momoska, oké még meglátom. amúgy ez mennyi idő? mert nekem délre mennem kell a dokimhoz.

és google: nekem nem jön be. biztos koli elállított vlmit, de fogalmam sincs mit nyomkod össze-vissza a gépen. lehet el kéne tiltanom. de úgy imádja a zenét.

én is ezért adok bodyt, hogy ne lógjon ki a dereka.
snooopy

Sziasztok!

A bodykkal én is gondban vagyok. Levire is 98as kellene de egyszerűen nem lehet kapni használtan. Pizsinek szeretném. Úgy tűnik nappal elvan hosszú derekú trikóban meg vékony pulcsiban. Lábfej nélküli rugiról már ne is beszéljünk! Az nem is létezik! :?

Nahát mint írtam anyu megérkezett csütörtökön. Azért nincs időm, mert szeret rosszalkodni jobban mint levi, őszintén szólva idegesít is egy picit ez. Csak játszogat vele, de így is annyira kifárad, hogy ő is alszik amikor Manó. Mi lenne ha minden teendőt neki kellene csinálni! Hiába azért már megöregedett...
Ráadásul most minden nap kell főzni meg takarítani (amúgy nem szoktam), nem is tudom már, hogy mi a nyavalyát csináljak holnap amit mindenki megeszik. Tényleg nem bírnék mégegy gyereket. 8)

Orsi tök jó, hogy így tudtok haladni, akkor lehet mégis összejön a költzés!

Borisz domináns fiú lesz? Tényleg, nincs kép a kis szerelmesekről?????
eZ A TÚRÓGOMBÓC NEM IS LEHET ROSSZ ÉS TÉNYLEG EGYSZERŰ. Na nem ordítok, úgy tűnik benyomtam a caps lockot... Szóval kár, hogy anya cukoros így majd jövöhéten szerintem kipróbálom.

ÁÁÁÁÁ ennyi voltam, mennem kell!
Jóccakát! :)

KépKép
kora

Sziasztok!

Kora, anyukád :D
A főzéssel én is sokszor gondban vagyok, ha kérdezem a párom mi legyen, azt mondja, neki mindegy... (köszi, nagy segitség volt!)
Bár most elkezdte a 90napos fogyókúrát, így adott,hogy ő melyik nap mit egyen, Eszti eszik a bölcsiben, én meg ami van... 8) azért most próbálok normális kajákat enni, pl már nem fehér kenyeret vettem,hanem magos-rozsosat és Esztinek is nagyon bejött.

Bodyt én is adok Esztire, éjszakára én a rugija alá is adok már (lehet,hogy túlzás?),de nem vettem még észre,hogy izzadna...Napközben is van rajta body+póló (ill.hosszúújjú póló).
A bölcsiben állandóan kitalálnak valamit, ma pl.azt,hogy vigyek sima gyógyszertári popsikrémet,mert én csak neogranormont vittem. Mondtam,hogy én már nem is kenem mindíg a popsiját, ha pedig igen, akkor neogranormonnal...na mindegy.

Nem tudom mi lesz velünk a reggeli keléssel, még a 9 óráról is mindig elkésünk... 8) Eszti már mondogatja nekem az úton a bölcsi felé: Mama, késő van, elkésünk bölcsődéből. :) (ezt már megtanulta, mindíg rohanunk)

De jó nektek hogy mentek ringatóra! Orsi menj te is, csak fél óra!
Egyébként összekészítetted már a kórházi pakkod?

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Orsi!
Jó hír, hogy így beindultak a dolgok! :)

Edina!
Ma délután visszamegyünk a Kék Dunába megnézni a kabátot is és akkor cipőt is nézek, mert legutóbb mikor voltam csak őszi cuccok voltak.

Momoska!
Köszi a receptet! Még nem próbáltam, de ha eljutok oda, akkor megírom, hogy sikerült! :wink:

Ruha: mióta hideg van én is adok Dávidra a ruha alá bodyt, bár inkább csak kintre. Aludni pizsibe szokott, olyat adok rá, aminek jól be lehet tűrni a derekát + a hálózsák. Nem szokott kicsúszni a nadrágból.

Kép
Kép
tina82

nincs egy nagy porges itten mostansag (se):-)

en ma nagyon nagyon hatekony embernek erzem magam: mostam, teregettem, vasaltam, foztem, ebedeltunk, mosogattam, megvettem az unokahugom szulinapi ajandekat, s ha mar azon a kedvenc (s nekivalo) helyen jartam, akkor egyben a karacsonyi ajandekat is, s meg a ringato-foglalkozast is megneztunk borisszal, tulkeppen ugyanaz, mint aliz zenebolcsije, csak a not kevesbe idegesitik a gyerekek, mint anno aliz nojet, s kevesbe osszszedett. borisz jol elvolt, nekem kicsit meg mindig idegen volt ez "az ellagyulo szemmel nezem a sajat kolkomet, milyen viccessegeket csinal, s megallapitom, hogy az enyem a legaranyosabb, a tobbi gyerek meg milyen uncsi, s kozben hangosan enekelek"-stilus, de a gyerekert mindent:-)

Kép
Kép
momoska

Hűha, eséllyel indulok a 100. oldal lap első helyezettért! :lol:

Timinek azt hiszem még nem is írtam, hogy nagyon szorítok!!!

Én csak ámuldozok, hogy vidéken mennyivel olcsóbbak a foglalkozások, én egyszer voltam Linával (nem ringató volt, azt hiszem csiri-biri), mondjuk még kisebb volt, ma már biztos jobban élvezné, de nekem a nőci sem jött be, aki tartotta. És 1200 ft volt, talán 1 óra, de még az is lehet, hogy csak 45 perc. Bérlettel lett volna 900.

Néha én is nagyon ellustulok, jól elvagyunk itthon is, bár kétségtelen, hogy 11 körül viszont „megbolondul”, akkor muszáj elmenni bóklászni. Ha nem is tudunk játszózni, Lina nagyon bírja a bolyongást is.

Lina is nagyon udvarias kiscsaj, a bocsánat és a köszi nagyon megy neki, és mindig a megfelelő szituban használja. Most kezdem (ezt tudatosan) tanítani neki, hogy ha szeretne valamit, akkor ne üvöltsön, hanem mondja azt, hogy légyszi. Azt mondjuk sosem figyeltem (talán nem is igazán volt jellemző), hogy milyen esetleges hangtévesztései vannak, de érdekes módon a cipő neki picő, de a Vilmosbácsi Pék című dalában a cipó viszont cipó. :shock:

Egyébként nem azért mondom, hogy dicsekedjek (dehogynem!) de nagyon szépen beszél, és folyamatosan. Nem olyan rég volt meg az első 6 szótagosa, van 1 nagyon kedves barátnőm, az ő nővérétől kaptunk ruhákat meg kiscipőt, mondtam neki egy szandira, ami nagyon megtetszett neki, hogy kitől kapta. Ezt ismételte el, „Ani dotto néni” (doktor néni). De mindent kommentál. Ami még nagyon megy neki, az az utasítások kiosztása. „Keje mama”, „Mama csücsü ide”, „Mama be”, „Mama simi”. Egyébként nem csak tárgyak és igék szerepelnek a repertoárban (na meg az udvariassági formák), hanem olyanok is, hogy „mögö” és „után”. Ja, udvariaság: ha átmegyünk a zebrán és megáll nekünk egy kocsi, ki nem hagyná, hogy odaintsen a kis kezével és azt mondja, hogy „kösz”. Annyira nagyon vicces, egy csomószor van, hogy látom, hogy az autóban is nevetnek rajta.

Egyébként egy kis zsarnok. Múltkor valami miatt sírt, mondom neki, hogy gyere, megvigasztal a mami, és fölvettem. Erre nem sokkal később elém áll, neki áll „műsírni” (az a bizonyos könnyek nélkül, csak áááázott), emeli föl a kezét, néz rám és mondja „Ina sír, mama, igasz” (vigasztalj meg).

Lina is szokott éjjel beszélni, a „tejci”-t már régóta mondja, most az a legújabb, hogy ha ki van takarózva, akkor felsír, hogy „bebú” (bebújik, vagyis takarjam be). És érdkes, mert néha olyasmit kiabál, hogy azt gondolnám, valami rosszat álmodik, ez lehetséges? Ki mit tud erről? A múltkor azt kiabálta, hogy „mama keje” (gyere), meg azt is hogy „Ina, mezzé” (megnézi).

Bocs, hogy amikor jövök, akkor is főként Lináról írok (bár azért remélem megértitek), de ahogy Timi írja, nekem is sorban jutnak eszembe a dolgok, ahogy olvaslak titeket.

Orsi, nem értem miért nem tetszel magadnak pocakkal. Annyira csinos vagy. Vedd már észre, hogy mindenki csak dicsér, sikerül lassacskán meggyőznünk?? :wink:

Momoska, a túrógombócod nem az aludt tejbe kevert búzadara megfőzve, édesítve? Mert nálunk az nagy menő, és az is irtó egyszerű és gyors. (Mondjuk túró effektíve nincs benne, ettől meg még olcsó is, viszont nagyon finom.)

A 2 éves ajándékon még nem is gondolkodtam el (beleértve a karit is), bár a vonat már nekem is eszembe jutott. Viszont nektek, lesz 1-2 kari ötletem, csak most már fáradt vagyok, nincs kedvem részletezni. Ja, és nem 2 hónap múlva jövök legközelebb, hogy el is mondjam, mik azok.

De jó, Kora, hogy neked mondja Levi, hogy ügyes. Nálunk többnyire magát dicséri meg ezekkel a szavakkal, meg ha cipel valamit, akkor azt is szokta mondani, hogy „Ina erős”.

Most olvasom Momoska a túrógombi receptes. Ez tényleg túrós, nem hangzik rosszul ez sem.
Borisz szerelmes megnyilvánulásait nagyon bírom, várom a következő epizódot!

Ja, és Orsinak boldog névnapot! (Bár most nézem, hogy már 22-e van, pedig én még 21-én leültem a géphez.)

Kép

Kép
csürci

Amikor végigolvastam a hsz-eket, úgy tűnt, hogy jobban a lap alján tartunk. Hm, elszállt, minden reményem a 100. lapelső cím megnyeréséért. Megyek is inkább aludni, bár ilyenkor már jobb szeretem kivárni Lina első ébredését.

Kép

Kép
csürci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?