Új privát üzeneted érkezett!

Magi!

Ugyan a szülésznőm azt mondta, hogy szerinte akkor is ugyanúgy figyel az orvos az emberre, ha "ügyeletben" szül, és én ezt el hiszem neki, azért csak másabb a saját orvossal.
Babsnak nem a saját orvosa volt Tidrenczel, sajnos a mi dokink szabin van.
Nem tudtam kikérdezni Babst a konkrét részletekről, nem akartam sokáig zavarni, meg nekünk is menni kellett. De mivel neked a saját dokid ő, és eddig én is jót olvastam róla, biztos vagyok benne, hogy nem lesz vele gondod.

Andi!

Ahogy a szülésnél is, a keményedéseknél is figyelni kéne arra, hogy ha egy picit (jobban) fáj, akkor sem reflexszerűen visszatartsd a lélegzetedet, hanem épp ellenkezőleg, mélyeket lélegezz. Akkor nem lesz gond a baba levegőellátásával. A méhösszehúzódások meg biztosan nem véletlenül vannak szülés előtt...

Orsoly!

Még emlékszem, hogy mennyit szórakoztatok Lackóval a CTG miatt, ő egy extra eset voltKépKépKép.
Engem az lepett meg a legjobban, hogy miért nem szóltak már évekkel ezelőtt is, hogy talán a folyadékvitelre, hamira figyeljek. Igaz, Beninél csak egyszer volt lépcsőztetés. De velem gyakran előfordul, hogy pl. nem reggelizek ha rohannom kell reggel, az ivásra is figyelnem kell. Az a "baj" (nem baj, sőtKépKép), hogy nem vagyok rosszul ha nem eszek vagy nem iszok, sokáig kibirom...

Orsi!

Én bodyügyben inkább már Prince Oliveres vagyok, bár régebben inkább KG-t használtam. Azokkal sem volt semmi baj, jók, de nekem a PO még jobban bejött. KG-ből ami nem volt jó, az a csónaknyakúak, mert azok egy picit nyúltak a használat során a nyakánál, olyat ne vegyél.
Viszont rugikat én is ott veszek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Andi Kép Beszti Kép
Köszi a tapasztalatokat.

Csónaknykút alapban nem vettem, mert arra még az öcsimtől emlékszem (van köztünk vagy 13 év), hogy azok képesek eléggé kinyúlni. Mindegyik hátul vagy a vállon patentos.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Én a Liv férje vagyok és ő bizott meg, hogy a következő üzenetet írjam meg nektek:
'Fehérje van, de ami fontosabb: máj- és veseműködés rendben. Minimum egy hétre befektettek + Dopegyt + Corinfal + Magne B6 + diéta.

Találkoztam a Maccsal, gyönyörű a babája ma mentek haza.'

Izgulok Liviért meg a kicsiért, de meg kell őrizni a nyugalmat, csak tudnám mivel nyugtathatom meg magunkat.
Majd holnap is biztos üzen valamit Liv.

Sziasztok!
tibu_livférj

Szia Tibu!

Rendes tőled, hogy hozod-viszed a híreket. Gondolj arra, hogy Liv most jó kezekben van, szakemberek figyelnek oda rá. Ezt a gyógyszerezést otthon csak nagy nehézségek árán tudtátok volna jól beállítani. Fel a fejjel, a bentfekvés és a sok bogyó biztosan segít majdKépKép
Drukkolok nektek, hogy sikerüljön megnyugodnotok, és hogy az a fránya vérnyomás helyre billenjen. Livnek kitartást a kórházhozKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

"Liv férje": próbálj megnyugodni! Tudom, hogy könnyű mondani, de Livnek most nagyon-nagy szüksége van rád, és arra, hogy ne idegeskedj, mert ha látja rajtad, mennyire megvisel a dolog, még idegesebb lesz, és még magasabb lesz a vérnyomása. (bár ezt gondolom, Te is tudod) Reméljük, mielőbb rendeződik a vérnyomása, és kiengedik! (a Kútvölgyiben meg jó kezekben van, vigyáznak rá - én is "oda tartozom")

Magi: jó neked, hogy fogorvos a férjed! És már évek óta nem találok normális fogorvost, neked legalább kéznél vanKép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Tibu Kép
Én is csak azt tudom írni, amit a lányok már megírtak. Liv nagyon jó kezekben van, a kórházban pedig folyamatos az ellenőrzés, így ha a legkisebb baj is adódik, akkor is azonnal tudnak reagálni. A babócátok már nagyon fejlett, neki sem lehet akkor sem semmi baja, ha ki kellene csalogatni az odújából... de erre még pár hétig úgysem kerül sor.
Drukkolunk, hogy minden rendben menjen!!!

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Lili babussal ithon vagyunk délután óta, kikönyörögtem magam a kórházból az orvostól! Kép Tegnap megindult a tejem is, de sajnos még egyenlőre, ha azt akarom egyen a gyerek, akkor le kell fejnem, és meg kell kajáztatnom, mert sajnos a csecsemősök nagyon elbaszták /bocs, de ez a szó is túl finom volt a valósághoz képest/ a cukrosvizes cumiztatással a szopijainkat....
Összefutottam Livvel, pontosabban odajött hozzám és leszólított, tökre örültem neki, de sajnos pont a hazaindulásunkat és az anyakönyvi kivonatot intéztem. Nem tudom írta-e, de a magas vérbyomija miatt e kell feküdnie egy hétre, megpróbálják lenyomni neki.. Kép
Majd visszaolvasok, de ma kb. 4 után éretm haza, azóta folyamatosan van valami, teljesen ki vagyok purcanva, itt az ideje pihennem egy kicsit.

Remélem Ti jól vagytok mindannyian, és szuperül, most hogy már itthon vagyunk!Kép
Millió puszi és legyetek egészséges kismamik, vigyázzatok a csöppségekre, megéri! Kép

Maccs
maccs

Sziasztok!

Piszok nehéz éjszakám van... Már déli 12 felé elkezdődtek némi fájogatások, de nem nagyon álltak be rendszerbe, közben volt egy kis alig véres folyásom, gondolom, nyákdugó. Kb. éjjel fél 12 óta folyamatosan 5 percesek a fájások, csak a hosszuk hullámzik, s alig érik el a 40 másodpercet. 2 óra körül hívtuk a szülésznőt, hogy akkor menjünk-e, de azt mondta, hogy várjunk, mert még nem elég erősek. Erősödtek, 3-kor már az ajtóban voltunk, amikor visszaestek kb 10-15 másodperces gyengécskékre, így úgy döntöttünk, hogy kivárjuk a reggelt. (Főleg, hogy pont ma reggel viszik el az állatkáim egy részét is). Szegény férjem kidölt, alszik, én meg fájogatok.
Azért jó lenne, ha ma már baba lenne...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi!

Hatalmas nagy drukk neked. Remelem tenyleg babazni fogsz ma. Kép

Timi!

Kép Kép

Macs!

Eljen LILI baba!!!! Kép Kép Kép

Tibu!

Kitartas!!! Hatalmas nagy turelmet es kitartast kivanok neked. Igy biztos nem lesz semmi baj es ha majd meglesz a baba az fog jarni a fejetekben, higy megerte. Kép

En is most keltem fel. Eleg jol aludtam, de biztosan azert, mert tegnap nem aludtam napkozben es reggel 9-tol delutan fel otig csiszoltam.
Hat jol ki is purcantam.
Papa este jol ossze is szidott, de azert orult neki es tetszett is neki.
Ma majd ha nem lesz olyan rossz ido, akkor talan le is lakkozom egy reszet.
Az mar nem olyan nagy munka.

Mindenkinek kitartast es egeszseget kivanok!

Magi
Vendég

MacsKép: Örülök, hogy hazajöttetek, és minden rendben van! Majd várom a kórházas beszámolót, (ha lesz kis időd) mire készüljekKép.

KormiKép: Drukkolok, hogy tudjatok ma már babázniKép!

Kép
Kép
timóca

Maccs, örülök, hogy megint köztünk vagy! Sok sikert a szoptatáshoz, ne add fel!!!

Kormi, nemsokára babázol! Ügyes legyél, drukkolunk!

Hát, nekem volt 1 érdekes estém. Egész este borzasztóan keményedtem, de szinte szünet nélkül. Pisilni jártam negyedóránként. Az egyik ilyen wc-túra után le kellett guggolnom, nem bírtam menni, olyat görcsölt az alhasam. Aztán újabb pisilések, majd olyan 1/2 12-től fájdogáltam, igaz, nem erős fájások voltak, de 10 percenként jöttek. Közben hasmenésem is volt, meg szélgörcsök gyötörtek. Gondoltam, ha el tudok aludni, ez még nem AZ. És elaludtam... Nem tudom, mik voltak ezek, talán már a jóslók? Mindenesetre ma meglátogatom a dokimat, ha tudom. Kíváncsi vagyok a méhszájam állapotára.
Vendég

Ezt írják a neten:

A jósló jellegű fájásokról:
a terhesség utolsó heteiben jelentkezhetnek, sokszor fájdalmat nem okozó méhösszehúzódások formájában, de gyakran becsapják a terhest azzal, hogy rövid ideig rendszeresen jelentkeznek, pl. 10-20 percenként. Ezek a fájások nagyon rövid ideig tartanak és hamar megszűnnek. Erősségük sem éri el a kezdődő vajúdás méhösszehúzódásait. Ezek a fájások készítik elő a méhet-méhszájat a szülésre.

Szóval akkor az volt...
Vendég

Sziasztok!!!

Kormi, nagy nagy szorítás nektek!!!

Tibu, Livnek sok kitartást, neked pedig erőt, hogy tudj neki lelkiekben segíteni.

Maccs jó, hogy ismét vagy. Minden minden jót kívánunk nektek. Nem kéne neked kicsit pihizned? Most szültél, s már hajnalig talpon vagy.
Babóca milyen alvó? Irigykedve várjuk a beszámolódat.

Az éjszakák nálunk is elég fárasztóak mostanság.
De ma olyan különleges dolgot művelt, mintha éreztem volna ahogy megfordul, s utána jól kinyomta magát. Szerintem féltékeny amint apához bújok elkezd sztrájkolni, s persze elkezdem simizni s lenyugszik. Lehet, hogy már most kezd a fejünkre nőni?!

További szép napot
Márti
márti05

AndiKép
Tegnap este meglátogattunk egy ismerős párt. Ott a baba egy három hónapos tüneményes kisfiú. Az anyukája mondta, hogy ő azt olvasta a jósló fájásokról, hogy meleg tus, és alkohol hatására elmúlnak. Ezért amikor érezte a 10, majd 5 perces fájásokat beugrott a kádba, ivott egy kis vörösbort. Mivel azonban a dolog nem akart múlni, inkább a kórház irányába vette az útját, és még aznap éjjel meglett a baba.
Azt hiszem, én is így fogom letesztelni majd a fájásaimat.

MacsKépKépKép Hipp-hipp hurrá, végre otthon! Lili baba ügyes kislány, előbb-utóbb biztosan rájön majd arra, hogy ciciből szopizni mennyivel jobb, mint üvegből. Ne add fel! Mire mi a próbálkozásig jutunk a szopi témában, Ti már csukott szemmel "rutinból" fogjátok csinálniKépKép
Pusssz, aztán csak ügyesen!KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

TrompipiKép
AzKép Nálam elég állandóak, időben viszont szétszórtak (10-20 perc van hogy 5 perc vagy fél óra is előfordult), ha görcsölsz vegyél mély és egyenletes levegőt. Hát nekem fáj egy kicsit(na jó nem is kicsit), nem tudok aludni se tőle.
De ameddig a nyákdugó vagy a magzatvíz nem jön nem megyek kórházba.
Szegény babót sajnálom, mikor húzódik a pocim, egész felnyomja őt a hasam közepére, kirajzolódik a combja és a feneke.

Noémi
38+3
fantikbaba

Noémi, én is így vagyok vele, meg fogom én érezni, ha ez már a szülés lesz. Addig is hadd jósolgasson!

Csirkesz, az a baj, hogy a kádba már csal alig-alig férek be, az alkoholt meg nem szeretem kicsit sem...
Vendég

Sziasztok!
Kormi!
Drukkolok, hogy hamarosan babázhass!!!

Liv és férjecskéje!
A kórházban jó kezekben vagytok! A legfontosabb, hogy időben elkezdték a kezelést, úgyhogy biztos nem lesz semmi baj! Próbáljatok meg megnyugodni, hiszen a picurkátok nagyon jól érzi magát anyuci hasába!!! Kitartás!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 30+5

Kép
Kép
györesz

AndiKép
A kád és alkohol helyett mit szólnál a lavórhoz és kölyökpezsgőhöz?KépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lemértem az időt 7 percesek a jóslók, és kb 10-12 mp tartanak.
Megyek kádazniKépInni meg én sem ittam soha semmit.Még kávét se életemben.
Kölyök jöhetKép
fantikbaba

NoémiKép
Kölyök, mint kölyök, vagy kölyök, mint pezsgő???? Nem mindegy melyik jöhet! Vagy mégis?

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Előbb az egyik aztán a másikKép
Na most nyugi van jósló ügyben.
fantikbaba

Noémi!
Lehet, hogy Ti is beindultatok? Hajrá!!! Drukkolok!!!

Maccs
Jó, hogy már otthon vagytok! Jó szopizgatást nektek. Ha elfogadsz egy tanácsot, (tapasztaltam) akkor megpróbálod a cumisüveget hanyagolni, és többször a manó szájába tennni a cicit, ha éhes, rá fog jönni, hogy honnan is jön a tejecske! Ha továbbra is adod neki a cumisüveget, akkor úgy hozzászokik a könnyű falathoz, hogy a cicit nem fogja akarni, és akkor neked is csak fejéssel, melegítéssel, etetéssel, sterilizálással telnek majd napjaid! Kitartás, szorítok!!!

Icsilya
A Kenguru Goldok nálam is beváltak, és csatlakozom: csónak nyakút soha!!!

Tibu!
Livnek kitartás, tudom milyen lehangoló odabennt, de Te csak bíztasd, hiszen a legjobb kezekben van.

Kormi
Hogy álltok? Ki tud valamit? Drukkolok!!!!

Magi
A lakkozást hagyd inkább másra, nem hiszem, hogy a beklélegzett vegyszer jó hatással lenne a babára!!!! Majd lakkoz a párod, vagy az asztalos, vagy akárki, de ne Te!!!

Noémi
Lehet, hogy Te is beállsz az augusztusiak sorába?

Erka
szekera

Mindenki ma fog megszülni ???? Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

végre majd' két hét után újra itt vagyok. Költözésnek vége, iszonyú fáradt vagyok, fáj a derekam, Kép pedig álldigáláson, vásárláson, pakolgatáson kívül sokmindent nem csináltam. Ami rengeteg energiát kivett belôlem, az az allergia, pedig már szedek rá homeós bogyókát, a meleg, meg hogy alig tudok aludni éjjel. Hajnalban mindig felébredek, és nem tudok visszaaludni, kivéve, mikor már nagyon ki vagyok merülve. Kép
A baba jól van, és a jövô héttôl már nem dolgozom én sem, hanem otthon nekiállok elôkészíteni Eszternek a szobáját, csak elôtte még apukája kifesti. Pocak növöget, a gyaloglás egyre lassabban megy, úgyhogy mindent összevéve lassítanom kell a tempón. De nem is baj, most már szeretnék egy kicsit jobban ráhangolódni magunkra.

Maccs, Edit, gratulálok a babócákhoz, Kép és várom a beszámolókat. Ha lesz idôm, visszaolvasgatok majd.

Bori
(32+4)
lbori

Sziasztok!
Hogyan kell odabiggyeszetni a szöveg után ezeket a smilekat, én hiába ütöm be a :-) jelet, nem csinál semmit a gépem?

Erka
szekera

Kettőspont és zárójel, kettőspont és O betű
fantikbaba

Kép, Kép, Kép. Hurrá, sikerült! Kép
szekera

Köszi!
szekera

Macs,

Tök jó, hogy újra otthon vagytok. Szurkolok, hogy Lili baba mielöbb ráálljon a cicireKép

Liv,

Jó kezekben vagy. Minden rendben leszKép

Kormi, Noémi,

Hajrá! Várjuk a babákat nagyonKép

Magi,

Örülök, hogy jobban vagy.Kép Szerintem se Te lakkozzál, ha lehetséges. Jobb a vegyszereket ilyenkor kerülni.

Moncsi
minike

Lányok!

Nektek is nőtt a lábatok a terhesség alatt? Én most második napja azt tapasztalom, hogy szorít a nyári cipőm, és a papucsaim is ugyanígy viselkedenk!! Ez a terhesség elmúltával visszaáll, vagy most már ez lesz az új méretem? Az első babámnál ilyet nem tapasztaltam!
Ja, és nem vizesedem, tehát nem attól van.

Erka
szekera

HalihóKép

Csirkesz,
oké, szívesen megkukucskáljuk Botond birodalmát jövő hétenKép

Liv kispapa,
köszi az infókat, várjuk továbbra is. Drukk, hogy minden rendben legyenKép

Macs
Üdv újra köreinkben, és persze Lilinek isKép Látom, a kórházban nem változtak a csecsemős viszonyok. Én ugyanígy jártam Gergővel, csak ő még tápot is kapott, azzal dicsekedett a csecsemős a gyerekdokinak, hogy a fiam 70 ml-t bevágott. Nem is csoda, hogy alig szopott. De kitartás, utána én is még 15 hónapig szoptattam, igaz nekem az elején pótolni kellett. Egyetértek, hogy ne cumiból etess, ha mégis kell, akkor próbáld kispohárból.

Kormi
Drukk Nektek isKép

Magika
Ez a lakkozás nagyon rossz ötlet szerintem is.

Bori
Üdv újra a fedélzetenKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Erka,

Én egyik "régi" cipömet sem tudom felhúzni az utóbbi egy hónapban. Jelenleg strandpapucsban mászkálokKép Szerintem visszaáll, bár az egyik barátnöm mondta, hogy van olyan cipöje, amit terhesség után már nem tudott újra hordani.

Moncsi
minike

Remélem tényleg visszaáll, mert most vettem egy őszi és egy sportcipőt, és jó lenne szülés után hordani, különben vihetem visszaKép! Tényleg, a nem használt cipőket meddig cserélik vissza a vásárlás helyén? Ha nem lesz szerencsém a méret visszaállás ügyében, akkor visszacserélem őketKép (ha még lehet)
szekera

Sziasztok Kép
Egy gyors bekukkantás erejéig ittvagyok.
El kezdtem írni a szülés sztorit, ha megvan bemásolom és felteszem. Tuti 1000 oldal lesz, mert magamnak és Bálintnak írom (=ha majd nagy lesz) és azt fogom bemásolni Kép

Liv Kép A kórházban tényleg jó kezekben vagy, próbálj megnyugodni.

Orsi Kép Kenguru Gold pár nap tapasztalata alapján Kép nagyon szuper. Csajok, csak láb közép záródót vegyetek, mert nem egyszerű dolog le fel tornászni a piciről a cuccot minden pelusozásnál (főleg mert Bálint a jobb lábárt mindig be is feszíti Kép )

Cipő Kép Nekem sem jött fel 1 zárt cipőm sem, de most mind jó, úgyhogy nyugi lányok, nem kell az egész cipőtárat lecserélni szülés után Kép

Maccs Kép Sajnálom a cumisüveg sztorit. Még régebben Beszti Kép ajánlotta a Márta-Guoth Gumberger és Elizabeth Hormann Szoptatás című könyvét. Én anno megvettem és ma is naponta lapozgatom. Szerintem nagyon hasznos. Kösz Beszti Kép Próbáld meg eszerint Maccs Kép
Nekem szerencsére jól szopik a pici, és ezt most azonnal le is kopogom vagy tízszer.

Macsek Kép Nem biztos, hogy a szüléssztorimban írok majd róla, ezéret elöljáróban annyit a kórházról, hogy le a kalappal. Csupa pozitív élményeim és tapasztlataim vannak. Az orvosok, nővérek, csecsemősök hozzáállása, segítőkészsége, a kórházi tisztaság, ahogy a babáddal foglalkozhatsz, amennyire segítenek és figyelembe veszik a te igényeidet (nem kérsz tápszert, nem adsz cukros vizet stb.).
De inkább kérdezz, mert sokminden van, nem tudom téged mi érdekel.
Pusz, megyek ebédelni Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Maccs!

Szuper, hogy otthon vagytok.KépKépKép
Ahogy a többiek tanácsolták, én is csak azt tudom mondani, hogy próbáld a cumihasználatot mellőzni és kihasználni Lili szopikedvét. Most amúgy sem neked kell a házitündérnek lenni, feküdj be vele az ágyba, pihenj (meg egyél és igyál) és amikor csak kéri, akkor add oda neki a cicit. Cumiból (bármilyen kicsi is a lyuk) sokkal könnyebb meginni a tejet, mint szopizni, ráadásul a szopitechnikáját is ronthatja.
Segíthetsz Lilinek abban, hogy könnyebben fogadja el a mellet, nagyobb kedvvel szopizzon: még mellrerakás előtt maszírozd meg egy kicsit a melled, egy icipicit fejjél, hogy meginduljon a tej, és úgy add neki oda.

Erka!

A lábméret változhat, mert a terhesség során hormonhatásra egy kicsit "szétcsúsznak" a csontok és szülés után sem áll vissza. De ez első terhességre szokott igy lenni, nekem igy is lett (36-osról 38-ra nőtt a lábam).
Ha a lábméret növekedését vizesedés, ödéma okozza (nekem ilyen gondom egyik babánál sem volt, de ezek szerint neked sem), akkor ez szülés után elmúlik és visszamegy a méret.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

A cumisüveg, cukros víz témában még csak annyit írnék, hogy amikor a nagyfiamat szültem, akkor az egyik kismama úgy hozta-vitte a "bevásárlókocsiját", hogy egy paírra nagy betűkkel rá volt írva: "Cukros vízzel nem itatható!". Nála bevált, lehet, hogy én is kiírom, hátha segít, egyébként az is lehet, hogy elég szólni a csecsemős nővérkének, aki a babócát a szülés után megfüröszti, méri, stb, hogy ne adjanak semmit a babának, és csak szoptatni szeretnéd!

Egyébként tudom, hogy elég fura, legalábbis én nagyon meg voltam rémülve attól, hogy éjjel-nappal velem legyen a baba, és sokszor éjszakára bevittem a csecsemősökhöz, de biztos, hogy most, ha minden rendben lesz, és rajtam múlik a dolog, akkor csak abban az esetben vihetik majd el tőlem a kicsit, ha nagyon kell(fürdetés, vizsgálatok, esetleg sárgulás esetén kék fény)!
Ja,és a Szt. Imrében szültem.

Eka
szekera

Ja, ha már Edit írta, akkor belinkelem még egyszer a Szoptatás könyvet, mert ezt interneten keresztül is megvehető ha van raktáron (akár bankkártyával), és futárszolgálattal kihozzák (Librinél legalábbis):
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/0040.2.685754732912950551

Nem olcsó, de szerintem (szopis tapasztalataim, ismereteim alapján) nagyon jó, nagyon hasznos könyv, sok gyakorlati tanáccsal. Ja, és a Kismama kiadója adta ugyan ki, de a fordításban és ellenőrzésben nagyon nagy szerepe volt a Szoptatásért Magyar Egyesületnek, ill. dr. Sarlai Katalinnak, szóval szakmailag is rendesen ellenőrizve van.

És az is igaz, amit Erka irt, hogy akinek lehetősége van rá, hogy a babája egész nap nála maradjon (24 órás rooming-in van a kórházban), az használja ki. Éjszakára is. Ezzel nagyon sok szoptatási gondot meg lehet előzni, mert te figyelhetsz rá, és nem kell attól tartani, hogy akaratod ellenére cukors vizzel, tápszerrel itatják cumisüvegből. Persze lehet rá tényleg orvosilag alátámasztható indok, de sajnos az esetek egy részében csak rossz szokás (vagy talán túlzott kényelem a csecsemősök részéről???).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Egy kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz: kinek mikor fordult be a babája? Mert én már örülnék, ha ezen nem kéne gondolkodnom, de most még fönt van a fejecskéje (32. betöltött hét), és szeretném, ha minél elôbb megfordulna.

Bori
lbori

Bori!
Ne aggódj, nálam az első terhesség utolsó Uh-ján (36. hét) még faros volt, de a 38.-ra befordult. Most a 33. héten még ez a manó is a fenekével volt lefelé, de a tegnapelőtt a dokim kézel tapogatással (inkább kínzásnak nevezném) azt mondta szerinte már befordult, bár még nagyon fennt van.

Erka
35+3
szekera

Nekem már a 29. héten fejvégű volt, és ha a szemem nem csak most is lennt van a bucija.
Most kászálódtam ki a kádból, sajna a fájogatás maradt.

Noémi
fantikbaba

csak=csal Kép
fantikbaba

Noémi
Akkor lehet, hogy tényleg elkezdődött? Ha igen, akkor ha teheted, már ne egyél semmit, inkább csak igyál. Jól fog jönni beöntés ügyben. Szorítok!

Erka
szekera

Pedig ma még a háziorvoshoz is el kell mennem. A munkahelyen nem közölte csak ma hogy onnan is kell papír.Egy hete odaadtam a dolgokat és most szólnak csak.
fantikbaba

Mennem kell, mára befejeztem a munkátKép. Sziasztok!

Erka
szekera

Sziasztok!

Maccs: dejó, hogy otthon vagytokKép A szopizás beáll majd, ne aggódjKép Emlékszem, december 21-én jöttünk haza a kórházból, és 24-én éjjel a karácsonyfa alatt bőgtem, hogy nem tudom megszoptatni a kisfiamat, hogy én milyen béna vagyokKépKép Igazság az, hogy még akkor sem adtam neki cumisüvegből a tejcsit, ha nem akart szopizni, hanem kiskanállal etettem. Így nem rontotta el a technikáját, és idővel rájött, hogy sokkal egyszerűbb a ciciből szopizni, mint a kiskanálbólKép

Voltunk ma uh-n, Balázsbaba szépen fejlődik, most kb. 2590 gramm, szépen fejvégű, azért érzem én, hogy a bordáimat rugdossaKép

Az éjszakánk viszont nem volt felhőtlen, én sem tudtam aludni, fél 3-tól fél 5-ig csak forgolódtam, legjobb lett volna hason aludni, de hát ugyeKépKép
Voltunk vérvételen is, a nővér megint bökött, nem szúrt, úgy fájt a vérvétel, hogy csak na, ráadásul 6 kémcsővel vettek le.
Na mindegy, ezen is túl vagyunk, jövő hét szerdán NST.

Láb, cipő: első terhességem után kb. fél számmal nőtt a lábam, de állítólag ez nem mindenkinél van így.

Kormi: lehet, hogy már babázol? Majd várjuk a híreket, hogy mi a helyzet!!

Noémi: Ti is vigyázzatok magatokra, lehet, hogy tényleg szülinapi ajándék lesz?Kép

Szép napot mindenkinek!!

Lau
35+1
lau

Noémi Kép
A nagy szakkönyvek azt írják, hogy a fájások nem enyhülnek a melegvíz hatására, hanem erősödnek. Innen lehet megkülönböztetni a fájást a sima keményedéstől, mert a keményedésnek jót tesz a melegvíz.

De izgalmasan telnek ezek a napok!!!!

Mamik Kép
Mindenkinek köszönöm a KGs hozzászólásokat. Akkor maradok ennél a márkánál Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, de le kell írnom, hogy boldogságom határtalan, ma jó lett a ctg!!!
Ujjé, madarat lehet velem fogatni Kép Én ugyan nem éreztem annyira Maszatka mozgolódását, de a néni és a gép szerint minden szuper Kép

puszi mindenkinek:zsófi
papzso

Huh, látom egyre fogyni fog a lista előttem, drukk lányok, legyen könnyű szülés Kép

Jó olvasni, hogy az apukák mennyire tündériek, hogy beírnak nekünk híreket, köszi Tibu!

Maccs, sajnálom, amit Lilivel műveltek, olvasva a sok szoptatós füzetecskét azt hittem, hogy ez már nem fordulhat elő. Én is megvettem a szoptatásról szóló könyvet, nagyon tetszik.
Mindenhol azt ajánlják, hogy minél többször cicire Picurkát, de ha gond van, a könyv ír különböző segítségeket:

szoptatási tanácsadás
Martinovichné Debulay Bianka
LLL szoptatási tanácsadó
Attila u. 89.
06-1-202-2157

Szoptatást segítő baba-mama csoport
Balogh Anna
XIII. Gyermek tér 2.
minden hó második péntekén 10-12
06-1-390-2128

Telefonos tanácsadás
W. Ungváry Renáta
LLL szoptatási tanácsadó
06-30-202-0870

Dr. Ádám Borbála
06-20-942-4896

Schneiderné Diószegi Eszter
szoptatási szaktanácsadó IBCLC
06-30-9522-115

Hajba Judit
LLL szoptatási tanácsadó
06-70-204-3655

Tanácsadás neten
tanacsadas@lll.hu
www.babanet.hu

szoptatási ambulanciák

Szent István kórház
1096 Bp. nagyvárad tér 1.
06-1-455-5700/1644
dr. Sarlai Katalin
szoptatási szaktanácsadó IBCLC

MÁV kórház
1062 Bp, Podmaniczky u. 111
06-1-20-9609/114 --------------szerintem itt valami elírás lehet Kép ----------------
dr. Németh Tünde

huh, remélem nem tolakodásnak veszed, hogy begépeltem a könyvből Kép

puszi mindenkinek, jó egészséget mindenkinek Kép
zsófi
papzso

Szoptatáshoz még valami:
Aki még 2 in 1 lesz addig, és vannak szopis kérdései vagy csak egyszerűen szeretne arról beszélgetni, hogy mire figyeljen a kórházban szopival kapcsolatban:

jövő héten csürötökön (minden hónap első csütörtökén) 10-12-ig lesz az LLL egyik baba-mama csoportja Martinovichné Debulay Bianka vezetésével az I. ker. Attila u. 89. alatt (családsegítő központban). Ide bárki eljöhet, már várandósan ill. később babával is, sokféle téma felvetődik és már szoptató anyukákkal is meg lehet ismerkedni (ha egyben leszünk, és el tudok menni, akkor én ott leszekKépKépKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kész a szüléstörténet Kép
Csak erős idegzetűek és sok idővel rendelkezők kezdjék el olvasni Kép

Bálint születésének története (ahogy az édesanyja élte meg)

2004.08.16. hétfő
Délután NST-n voltam és este a nőgyógyászomnál. Mindenütt minden rendben volt, zárt méhszáj, jó babaszívhang stb.
Hajnal 2-ig nem bírtam elaludni, mert valahogy nem éreztem magam fáradtnak.

2004.08.17. kedd

3.18-kor felébredtem, hogy pisilni kell. A WC-ben apró piros vérdarabkákat vettem észre és a WC papír is piros volt. Először nagyon megijedtem, mert még csak 3 napja töltöttük be a 36. hetet, de nyugalmat erőltettem magamra és meggyőződtem, hogy valóban a hüvelyemből jön-e a vérzés. Minden kétséget kizáróan igen volt a válasz.
Nem tudtam eldönteni azonnal felhívjam-e a szülésznőmet vagy sem, de mivel pont az előző délutáni NST alkalmával beszélgettünk arról, hogy a nyákdugó távozása nem egyértelmű jele a szülés azonnali kezdetének, úgy döntöttem várok még 1-2 órát a telefonálással.
A következő órákban próbáltam aludni, de az izgatottság miatt nem sikerült.
Folyamatosan jártam ki a WC-re ellenőrizni, hogy vérzek-e.
Az első görcs 4.02-kor érkezett. Mivel nekem még egyetlen jóslófájásom sem volt, nem tudtam mire vélni a dolgot. Mindenesetre órát leherett volna állítani hozzá, mert pontosan 10 percenként érkezett és 25-30 mp-ig tartott.
Mivel menstruációs fájásokról komoly sajnos tapasztalataim vannak, a görcsök erősségét egy jó közepes görcshöz lehetett volna hasonlítani, amit a hasam alsó részében éreztem.
A pici babám minden egyes fájásnál rúgdosott, ami nagyon tündéri dolog volt.

Egészen 5.30-ig bírtam a bizonytalanságot, akkor felhívtam a szülésznőmet. Mint kiderült éjszaka ügyeletes volt, így kérte, hogy 7 óra körülre próbáljunk beérni a kórházba, ő akkor végez és megvizsgál.
A reggeli dugót sikerült kifognunk, a városba vezető út jól be volt állva. Férjem előzgetni akart, de mondtam nem hinném, hogy érdemes, hiszen még tuti nem szülünk, sőt az is lehet, hogy ez csak valami jósló dolog, bár a vérezgetés eléggé aggasztó. Végül kivártuk a sorunkat, egy jó fél óra alatt jutottunk el a kórházig. Bár voltunk már korábban is a szülőszobán, de jó nehezen sikerült most megtalálni (labirintus rendszer, nem mindegí melyik lifttel mész fel, ráadásul az emelet kiírások a liftben nem egyeznek meg a kórházi emelet számokkal (félemeletek is vannak).
Kb. fél 8-kor kerültem fel NST-re. A baba szívhangja teljesen rendben volt és mozgásokat is produkált. A fájások továbbra is 10 percenként jöttek szabályosan. A szülésznő nem vizsgált meg, mert mondta, hogy úgyis az ügyeletes orvosnak kell megnéznie, ugyanis ő dönti el, hogy maradnom kell vagy megyek haza.
8 óra körül megérkezett az egyik ügyeletes (a nevét nem írom le, mert no comment, mindenesetre szerencsére egész kórházi tartózkodásom alatt ő volt az egyetlen, akivel kapcsolatban negatív tapasztalatokat szereztem). Volt egy kis fájdalmas túrka-piszka, hogy nyílt-e a méhszáj. Eredmény: teljesen zárt.
Az orvos okító hangnemben felvilágosított, hogy ez a vérzés lehet az előző esti vizsgálattól és nem érti, hogy ezt az orvosom miért nem jelezte előre. Valamint arról is kioktatott, hogy ezek a 10 perces fájások lehetnek jóslófájások is, szóval majdhogynem mi a francnak vagyok én most tulajdonképpen itt?!
Amikor kihúzta a kezét, komoly mennyiségű lötyi ömlött ki az ágyra.
Mindenesetre a biztonság kedvéért átküldött egy UH-ra. Ennek eredménye, hogy korának megfelelő a baba, kb. 2900 gramm, normális mennyiségű a magzatvíz, fejfekvéses stb., de semmi jele nincs, hogy már jönni akar.
Saját megnyugtatásom érdekében rácsörögtem a saját orvosomra. Ő mondta, hogy mérjük meg a vérnyomásom (ezzel volt 1-2 probléma az előző hetekben), ha az magas lesz vagy nem múlnak a fájások, akkor maradjak benn és ha nincs SOS helyzet, akkor ő legkésőbb 2 óra körül jön és megvizsgál.
Közben nekem nagyon erősen folyt valami a lábam között, és mint ahogy sejtettem és utólag kiderült, a magzatvíz volt, de először azt mondták, hogy biztos a terhességre jellemző erősebb váladékozás csak. Nekem ez gyanús volt, ugyanis 10 percenként cseréltem betétet és már egy hatalmas folt díszelgett a nadrágomon.
A vérnyomásom normális lett 120/80.
Szülésznőmmel konzultáltam és javasolta, hogy mivel elég rendszeresek a fájások és most már több, mint 6 órája tartanak, jobb, ha befekszem a terhes patológiára megfigyelésre és ha kiderül, hogy tényleg csak fura módon hosszú ideig tartó jósló fájások (mert semmi más vizsgálat nem támasztja alá, hogy vajúdó fájás lenne), akkor hétvégére valószínű már haza is engednek.
Mivel a folyás csak nem enyhült, így a szülésznőm, mondta, hogy mielőtt befekszem a terhes patológiára még gyorsan megnézi a magzatvíz kimutató papírral, bár nem valószínű, hogy az lenne. Ha az, akkor zöld színű kell legyen a papír. Megnézte, kék lett. Mivel erre nem volt válasz, behívott egy másik ügyeletes orvost, aki nagyon előzékeny, kedves, udvarias volt (ég és föld az elsőhöz képest). A kék az zöld, csak nem túl friss a papírka. Tehát magzatvíz egyértelműen. Gyorsan megnézte a méhszájamat is, de az teljesen zárt volt.
Mivel folyt a magzatvíz, így már nem a patológiára, hanem a szülőszoba melletti vajúdó szobába kellett beköltöznöm. Felvilágosítottak, hogy vagy így vagy úgy, de max. 48 órán belül szülünk.
A doki felhívta az én orvosomat, aki mondta max. 2-kor ott lesz és megnéz.
Mivel Rh – vagyok, levettek 2 ampulla vért és mivel a 36. heti tenyésztésem nem volt meg, elkezdték a 6 óránkénti antibiotikum adagolását. És még csak délelőtt 11 óra volt.
Férjem felhozta az autóból a csomagomat és 11 óra körül elment dolgozni.
Rendszeres 6 percenként érkező, elviselhető erősségű fájásaim voltak.
A vajúdó szobában még 3-an voltak rajtam kívül, de kora délután mindenki elment szülni és egyedül maradtam a kételyeimmel.
És csak sírtam, sírtam, attól való félelmemben, hogy koraszülött, pici és fejletlen babánk lesz.
Ebbéli aggályomat saját orvosom oszlatta el, aki egy óra körül jött be megvizsgálni. Zárt méhszáj, tiszta magzatvíz.
Elmondta, hogy a 36. hét után már elég fejlett a tüdejük és Bálint különben is szép nagy 3 kiló fölötti baba lesz tapintás alapján. Az orvosom lelkileg nagyon komoly támogatást nyújtott. Ezúton is köszönöm neki.
Még délután 4 órakor bejött a doktornő. Addigra aludtam egy órát és a vizsgálat előtt rendszeres fájásaim nagyon rendszertelenné váltak. Nem vizsgált meg, csak mondta, hívjam ha van valami, akár ha lelki támaszra van szükségem.
Szülésznőm is telefonált délután és üzente, hogy 7 körül bejön megnézni.
A délután folyamán teljesen össze-vissza fájásaim voltak, így pihengettem, olvasgattam a hatalmas erkélyen, ettem 2 szendvicset. És lelkileg már teljesen jól voltam. Elfogadtam, hogy a baba valamiért korábban akar jönni és próbáltam felkészíteni magam a számomra még teljesen ismeretlen szülési folyamatra.
Fájások 17.30 és 18.30-kor.
Szülésznőm megjött 19.30-kor.
Férjem is megérkezett, beszélgettünk ¾ 9-ig. Én mondtam, hogy menjen haza, mert ez lehet, hogy még nagyon sokáig húzódik, pihenje ki magát, hogy a finisben teljes erővel tudjon mellettem állni. Nagyon hiányzott mikor elment.
Egyedül voltam a vajúdóban plusz egy ügyeletes szülésznő, aki szintén nagyon rendes volt. Mivel össze-vissza fájásaim voltak, megbeszéltük, hogy éjszaka mindketten alszunk egy jó nagyot (hiú remények  )
9.30-kor NST, gép szerint volt 2 erős 1 perces fájásom közben. Ezt én nagyon gyengének éreztem és nagyon megörültem, hogy ha ez jelenti az erős fájást, akkor ez a szülés egy sima havi menses erejével sem fog felérni (hiú remények 2  )
21.40-kor elkezdődtek az erős, 10 percenként jelentkező, 1 percig tartó fájások. Nagyon izgultam.
10-kor lezuhanyoztam és alváshoz készülődtem, hátha.
De aludni már nem sikerült, beindult a dolog.
23.00 órától kb. 5 percenként jelentkező fájásaim voltak, amik fél percig tartottak. Nagyon durván fájt.
Szülésznő mondta, ha 1 percesek lesznek, szóljak, addig próbáljak pihenni, de az nem sikerült.
23.55-kor már volt 10 darab 1 perces hosszúságú, nagyon erős fájás. Kegyetlenül fájt, de csináltam a lazító légzést, így valamennyire kontrollálható volt.
Szülésznő megvizsgált, mondta 1 ujjnyira van nyitva a méhszáj, ami semmi. Úgyhogy figyeljem még egy órát a fájásokat (nem figyelni képtelen lettem volna).
A történet eddigi részét, még ott a vajúdó szobán írtam, a következő órák történéseit már utólag, egy héttel a szülés után próbálom rendszerbeszedni, ugyanis ott a vajúdószobán éjfél után már nem tudtam másra figyelni csak a testemre.

2004.08.18. szerda
Éjféltől hajnal fél négyig olyan fájdalmakat éltem át, amelyekre úgy gondolom nem lehet felkészülni. 2-3 percenként jöttek 1-1,5 perces fájásaim. Nem tudtam feküdni, ülni, állni. Görnyedtem, térdeltem, és érdekesebbnél érdekesebb pozíciókat vettem fel. Kegyetlen milyen hosszú tud lenni 1 perc. A légzést erőltettem, de a vége felé már nagyon nehezen ment. Nagyon el voltam fáradva, mert igazából vasárnapról hétfőre virradó éjszaka óta mindössze 2-3 órát aludtam.
Ügyeletes szülésznő többször megvizsgált, de a méhszáj nem nyílt, NST-n is voltam, de minden normális. Próbáltam zuhanyozni, de elájultam.
Többször epét hánytam és úgy mostak fel a WC elől.
Szülésznő mondta próbáljak meg pihenni, mert teljesen kiütöm magam mire a kitolási szakasz jön és nem lesz erőm megszülni a babát. Nem tudtam pihenni, mert 2-3 percenként jött a görcs. Végül kaptam egy Nospa injekciót, ami valamennyire segíthetett, mert van 1-1 10 perces periódus amire nem emlékszem kristálytisztán, mert valószínűleg átaludtam.
Hajnal fél négykor bejött az ügyeletes főorvos, hogy megvizsgál. 2 percenként jelentkező fájások, tágulás nulla. Borzasztó érzés volt, hogy ki tudja meddig fog ez még tartani.
Aztán egyszer csak a doki megkérdezte, hogy nem volt-e nekem méhszáj műtétem (egyébként nem volt), mert hogy érdekes módon (ezt nem értem a mai napig sem, meg a fájások közepette az éjszakai bódulatban valószínűleg agyam felfogóképessége is tompult) olyan mintha nem tágulnék, közben meg ha még beljebb nyúl, vagy szétfeszít valamit vagy nem tudom mit is mondott pontosan, akkor ott látszik, hogy már 3 ujjnyira tágultam.
Azonnal hívták az orvosom, a szülésznőm és én telefonáltam a páromnak.
4-1/2 5 között futottak be mindannyian. Annyira jó érzés volt az ismerős arcokat látni.
Innéttől már a szülőszobán folytattuk. Felraktak az NST gépre.
Egy gyors borotválás. Beöntést nem kaptam, bármennyire is kértem, mert állítólag a baba feje úgy helyezkedett el, hogy féltek, ha WC-re megyek, akkor kitolom.
Nagyon erős tolófájásaim voltak, amik olyanok, mint mikor iszonyúan kell valakinek kakilni.
Ezt sem tudom pontosan miért, de egyelőre nem tolhattam. Nagyon kemény érzés volt, visszatartani.
Ez eltartott egy jó 1-1,5 órát. Közben sűrű, rendszeres, irtó erős fájások voltak, melyet már a férjemmel együtt próbáltuk legyűrni.
Fantasztikus volt, hogy ott volt mellettem, bár a fizikai fájdalmakat nekem kellett viselnem.
Amiben tudott segített. Vizezte a szám, próbált velem lélegezni, támaszt nyújtott, ha leszálltam az ágyról, próbálta elterelni a figyelmem. Természetesen ez nem mindig sikerült, hiszen nagyon sokszor leintettem, rászóltam, hogy ne beszéljen, ne számoljon, ne masszírozzon.
Elvesztettem az időérzékem, csak azt tudom, hogy az ajtó fölött volt egy óra, állandóan azt néztem és cammogtak a másodpercek. Az orvosomat vagy hússzor biztos megkérdeztem, hogy mikor lesz meg a baba.
Alternatív szülés? Eszembe sem jutott volna, egyrészt orvosilag sem engedték volna, másrészt semmi másra nem vágytam, csak hogy valahogy sikerüljön már megszülni a kisfiamat.
Úgy gondolom, hogy én nagyon jól bírom a fájdalmat és nem vagyok az a minden kis fájdalmon nyavalygó fajta, de elképzelni sem tudtam, hogy ez ennyire fájjon.
A legnehezebb az volt, hogy a kitolási szakasz a szokásos fél-egy óra helyett nekem 2,5 órát tartott, ugyanis a babám arccal felfelé, nyakát hátrafelé tartva feküdt a szülőcsatornában.
Emiatt a normál térd felhúz és nyom mellett nekem 3-3 fájást a jobb és bal oldalamra fordulva kellett végigcsinálni vagy 1 órán keresztül. Azt hiszem az egészben ez volt a legnehezebb.
Kaptam valamilyen fájdalomcsillapító injekciót is és néhány másodpercre bealudtam, álmomból ébredve pedig hülyeségeket beszéltem, amin mindenki nevetett (pl. Hány tükörtojás kell egy kitoláshoz?)
A végén oxytocint is kaptam infúzióból. Hosszú kitolási szakasz után (szerencsére a kitolás légzését és menetét nagyon jól begyakoroltam a különböző kismama tornákon, így ez nagyon jól ment) 8.22 perckor megszületett a mi kis hajasbabánk.
Nem tudom leírni micsoda fantasztikus érzés volt, amikor a kis teste kicuppant. Lelkileg, érzelmileg, agyilag, fizikailag olyan könnyebbséget és eufórikus örömöt éreztem, hogy most amikor írom ezt a történetet, akkor is megkönnyezem a pillanatot.
Férjem elsírta magát és annyira, de annyira szerettem ezért. Én ott nem tudtam sírni, olyan kimerült voltam. Arra voltam képes, hogy megemeljem a felső testem és megnézzem a mi kis életünket. Nagyon megijedtem, mert teljesen lila volt és mozdulatlan. Úgy emlékszem csak annyit kérdeztem az orvosomtól, hogy ugye életben van. Megnyugtató volt a válasz.
Mint utólag kiderült a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve és a nagyon hosszú szüléstől teljesen kimerült, ezért ballonos lélegeztetést kapott azonnal néhány percig.
A tervezett csendes születés teljesen megvalósíthatatlan volt a korai érkezés, az én RH- vércsoportom és a baba fekvése miatt. A csecsemősök (1 nővér+1gyerekorvos) az utolsó 15-20 percben már ott várt ugrásra készen, azonnal elkapták a picikémet és egy „legalább az arcocskáját hadd érintsem meg” kérésem teljesítése után el is rohantak vele az inkubátorba.
Párom természetesen vele ment és bár néha vissza-visszajött a délelőtt folyamán megnézni, hogy mi van velem, az egész délelőttöt az inkubátor előtt töltötte.
A gátvágás, varrás és méhlepény megszülése nem is maradt meg bennem, annyira lényegtelen eseményeknek tűntek az egész szüléshez képest.
Szerencsére Bálint nagyon szép súllyal 3150 gramm és 56 cm-rel született és mindene szép fejlett volt, így kora délután már meg is kaptam a szobámba. Azonnal mellre tettem és leírhatatlan boldogság volt, amikor ez a kis tehetetlen csomagocska azonnal kjeresni kezdett, ráharapott és a saját méreteihez képest nagyon-nagy erővel szopizni kezdett.
Így visszaolvasva a szülésem/születése történetét, úgy gondolom, hogy vannak bizonyos részek, amik kicsit horrorisztikusnak, mások túl naturalisztikusnak tűnnek, de ez volt, így történt, én így éltem meg.
Ami szerintem nagyon csodálatos, hogy bár most próbáltam mindent az akkori valójában és az akkori érzéseim tükrében leírni, de már így egy héttel a szülés után is úgy érzem, hogy igen nagyon fájt és el sem tudtam képzelni, hogy ez ilyen lehet, de valahogy már ezt nem érzem csak tudom. És az, hogy ez a drága kis manóka itt fekszik mellettem, grimaszolgat álmában és édes hangokat hallat, minden fájdalmat, küzdelmet megér és tudom, hogy semmiért nem cserélném el ezt az érzést és ha eljön az ideje, bár most már tudom mire számíthatok egy szülés kapcsán, semmi nem fog visszatartani, hogy Bálintnak kistestvért hozzunk haza.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?