Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Móki, Andris jó sokat nött !
Ha tetszik a ház, és anyagi keret is van rá, miért ne próbálnátok meg ?

Teljesen kétségbe vagyok esve, elromlott a tündérjó gyerekem. Három napja ordít, csak kézben akar lenni, ha leteszem, üvölt, nem alszik nappal, csak 20 percet 2x, azt is csak a vállamon, elfelejtett magától elaludni este, nem akar szopizni, állandóan felsír alvás közben, éjjel akár 5x, 7x is felkel, kivagyok. Ma pl annyira üvöltött, hogy már szinte fuldoklott, és a sírástól elájult evés nélkül 7kor, merthogy enni sem volt hajlandó.

Nem tudom mi történik és mit csináljak ???

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

TimiKép

Nádja is produkál hasonlókat, csak enyhébb verzióban nyomja. 2 napja ő is felsír éjjel álmában, enni kér. Persze mindig fejés után 1 órával kezdi, akármikor is fejtemKép 2 napja alig alszik (2-3x 20-30 perc), és fürdés után szinte elájul, de evés közben tuti elalszik. AZtán felébred, mert nem büfizett. AZért büfi után szerencsére hamar elaludt. Ja, és szopi közben is elkezd visítani, kiköpi, majd újra bekapja a cicimet, majd húz kettőt, visít, köp stb... De azért eszik. Aztán cicicsere, és nyugi ismét egy ideig. Persze lehet, azért csinálja, mert olyankor már nem dől a tej, és dolgozni is kéne egy kicsit.

MókiKép
Nem érné meg jobban építeni egy újat? Úgy tudom akkor jóval több szocpol meg hitel is jár. Ha nem éri meg az új, és tetszik a ház, meg a környék, meg Érd, na meg jól kijösz az unokatesódékkal akkor szerintem vágjatok bele.

KépTALIKép
Lányok, mit szólnátok a csütörtökhöz???

Mariann
tmarianna

Ezek szerint nem csak az én csodaalvó babám romlott el. Éjjel min. 2x felébred és meg kell szoptatnom. Nappal sem alszik már sokat, 1-másfél órát, ma pl. 4 óra volt összesen egész nap csak. Lehet ez a normális ahogy egyre nagyobb. A fogacska meg ügyes volt, mert észre sem vettem amig rá nem harapott vele az ujjamra (na meg ma a cicireKép) nem is gondoltam már itt tartunk mert nem volt se nyáladzás, semmi. Igaz 2 napja viszont folyton gyömöszöl valamit a szájába.

Móki! Andris tényleg mennyit nött! Ez lenne a hordozókendö? egyedül is meg tudod kötni és felvenni?

Timi! valoban ujra adnak kedvezö hitelt meg szocpolt. MI is tiprodunk épitsünk v. legyen használt és azt ujitsuk fel. A helyzet az hogy csak a külvárosban lehet telket megfizetni itt a közelben egy ház ára az üres telek. Igy használtat lehetne csak venni. Én se tudok dönteni. De ha nagyon tetszik és ott éreznétek jol magatokat szerintem akkor ezt vegyétek meg!

Bogi! jo méretek távcsövetek van, klassz lehet. Régen nagyon érdekelt a csillagászat, akartam tanulni is de csupa fizika lenneKép Aztán meg idö hiján nem olvastam ezekröl, most meg már semmire sem emlékszemKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most érkeztünk és csak holnap olvasok vissza, (ha Tudok!)Kép

Móki, nagyon édes baba Andris! Érd-mi is sokat vaciláltunk rajta-és kaptunk sok infót. Érd hátrány: nem olyan jó az ÖK, pl. a csatornázás nem halad.Előny:közel van és nagyon szép részek vannak. Új: tényleg nem mindegy a szocpol és hitel szempontjából. Mi hosszas vacilállás után döntöttünk Tárnok mellett. Érddel szinte egybe épült,de ez 1 pici falu. Minden 2. ház új.Kép Érdekes, hogy a falu közepén pl. 1 nagy zöld terület van. rengeteg a kiköltöző szinte kivétel nélkül fiatalok gyerek(ekkel)Itt ráadásul még nem szálltak el az árak!Kép
Szilvus, itt csak családi házak vannak, de kb. sorház áron. Kép
Bocs a kis falu reklámért, nem fizetnek érte!Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak előkerül mindenki!

Móki, jó hogy feltetted a fotót, legalább látom, hogy így is ülhet a gyerkőc a kendőben. Nemrég vettünk egyet és nem tudtuk, hogy lehet-e így is használni. Andris is jó húsban van. Kép
Én legszívesebben elhúznám a csíkot Pestről, de nem tehetjük.

Csütörtöki tali: jó ötlet, mi egyetem után tudnánk kimenni.

LÁnyok, ha az éjszakai alvással hirtelen gond van, akkor lehet, hogy a fogacska a gond. Nálunk is ez volt.

Képzeljétek, Kincső be van rekedve. Olyan a hangja, mint egy némakacsának. Csak tudnám, hol fázott meg. Ha nem javul, holnap viszem dokihoz.

Most viszont folytatom a tanulást. Majd este benézek még.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timi!

Először is Te nyugodj meg!
De tényleg! A baba érzi, hogy feszült vagy miatta, mert aggódsz, és nem tudod mi lehet. Ez rengeteget számít. Amikor egy kicsit is gázos vagyok, Lili egyből megérzi, és ő is nyügi.

Másodszor!
Bence ugye 4 hónapos múlt. Most váltott valószínűleg minden szempontból. Változik az alvásigénye, változik a kaja igénye.
Át kell vészelni ezt az időszakot.
Lili is volt hasonló (bár nem ennyire volt húzós a helyzet). Aztán teljesen alkalmazkodtam hozzá, és pár nap alatt megoldódott a dolog.

Ha attól megnyugszol, beszélj a védőnővel, vagy a gyerekorvossal, hogy mi lehet a hétterében a dolognak. Ha megmondod, hogy a gyerek alapvetően nem ilyen, biztos megpróbálnak valami okot keresni, vagy legalábbis tanáccsal ellátni.

Szóval NYUGI!

Puszi, és szorítok!
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok !

Bogi, remélem igazad van, és egy-két nap alatt rendezQdnek a dolgok, mert már nagyon kivagyok. Eddig aludt napközben összesen átlag 4-5 órát, most meg 40-50 percet !!
Nem csoda ha estére meg nem bírok vele, tegnap este 7kor elájult, ennek eredménmyeképpen ma reggel 5.25-kor keltünk. Nem lesz ez így jó.
Állandóan kézben akar lenni, vagy tudod mi jött még be ? Ha beültetem a hordozóba (autós)ott jókedvü, nézelQdik, vigyorog. Ha leteszem fekvQ helyzetbe, tombol és lilára ordítja magát. Dehát mégse ültethetem egész nap, ahhoz nagyon pici még, féltem a gerincét. De kézben sem akarom fogni naphosszat. Ha fekszik, hiába adok neki bármi játékot, nem érdekli semmi, ha beültetem, szépen eljátszik.
Megyek mert felkelt.

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Timi!
Matyusnál is volt hasonló helyzet, bár nem ennyire dúrva, mert ő éjjel aludt mindig. Volt hogy egész nap fél órát aludt (beájult), és estére totál ki volt, velem együtt. Szerintem egyszerűen ez van a legtöbb 4-5 hós babával. Akkor kezdtem el beállítani hogy délben letettem aludni, persze soha nem aludt el, de akkor is a kiságyban volt délben legalább 1 órát, ha sírt hát sírt. Most ott tartunk hogy reggel ébred 6-7 között elvan kb 8-ig visszaalszik fél-1 órára. Délben meg megint alszik változó hogy 1 vagy2,5 órát, aztán 5 körül megint 1 óra alvás. Szerintem az sem gond ha kicsit többet van az ülésben, hajtogass bele egy törölközőt hogy mégse annyira üljön. Bocs ha nagyon hosszú voltam, de hátha segítettem.

Ed!
Hogy haladsz a zh-al? Alakul a helyzet? Matyi is be van rekedve, mondjuk ő azért mert tegnap rekedtre ordította magát, beverte úgy az orrát, hogy vérzett is egy csöppet. Bár előtte is mutált már a drágám, de most csak igazán férfias. Dokihoz nem viszem amíg nem folyik az orra vagy nem lázas. Remélem semmi komoly nincs Kincsővel sem.

Itt egy kép a libero teknősről:
Kép

Szép napot mindenkinek!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági! kár hogy a Libero csak néha váltható be, jobb lenne ha náluk is lenne mindig ajándékot kérni mert a Pampersnél. Tesom tele van figurákkal (én nem ilyet veszek) felhivtam nekik öket, de még mindig nem hivtam vissza, már egy honapja igérték. De ez nagyon szép játék jó lenne többfajtára is be lehetne váltani. Esetleg igy lenne, tudja valaki?

Timi! Orsi is elvolt eddig fekve most ha leteszek akkor tuti hasrafordul és aztán persze nem sikerül visszajönni. A hordozoban elvan ö is, de ha máshova teszem le és kimegyek iszonyuan sir, ha meglát akkor nyugszik meg.
De nekem is van dolgom csak szörnyü hallgatni annyira sir olyankor. Legalább most tudnék sirok képet csinálni, de most meg nincs fotoprogramom a gépet most huzzuk ujra.
Nekem is nehezebb hogy nem alszik olyan sokat mint régen meg hogy éjjel is felkel.

Ugy volt tegnap elmegy a férjem aposékhoz adni akartak Orsinak körtét (nagyon finom édes fajtájuk van) erre tegnap hivták ma elhozzák ök, eljönnének. Hát mit mondjak nagyon utálom ha valakit nem én hivok meg ö közli eljön.
Már elöre tiszta ideg vagyokKép Remélem nem maradnak sokáig, mert biztos nem tudom magam fékezni ha anyosom elkezd itt siránkozni.
Ti nem kivánjátok hogy jó messzire kellene tölük költözni? Mert én igen, csak a férjem nem akar kimozdulni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Timi!

A hordozós dolog egyáltalán nem gáz. Lili is így volt. Én még azt találtam ki, hogy vettem kengurut, és 4 hónaposan már bizony beletettem. Tudod hogy megnyugodott, és aludt rajtam van másfél órát. És én is tudtam csinálni tőle a dolgomat. Persze Lili nem volt nehéz, most is csak 6 és fél kiló, és már 7 hónapos lesz két hét múlva.
Mondom, ne aggódj, ez teljesen természetes jelenség. Az összes gyermeknevelős könyv is írja, hogy 3-4 hónapos korban megint jön egy ilyen időszak, aztán pár havonta mindig. Lilinél ez a második eddig elmaradt, de ami késik (sajnos) nem múlik.

Na megyek etetni Kép

Sziasztok

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok

Gyors bekukk, mert most végigolvasás vanKép

Móki
Nohát-nohát, egyszerre lett elegünk??Kép Nézz utána, szocpol csak az újra jár, de vannak megkötések: vidéken max. 21 mio HUF és 3 együttköltözőnek max 3,5 szoba. Szóval elég karcsúKép Viszont bevállalhattok az 1 meglévő Andris mellé plusz 1 babát. Akkor a szobák száma 4-re emelkedik. Ha ennél nagyobb és több, akkor nyista szocpol.

Na megyek, a legény éhes.

Hétvége termése: Petike felhúzza magát és ül, nyilegyenes derékkal, sőt, ha elkapja az ujjunkat feláll és lépegetne előre. Ezt nem engedem neki. ilyenkor mérges.

Tüntem tova.

Puszi,

Szilvusék
szilvus

Sziasztok
Írtátok hogy a Pampersnek van valami akciója és játékra lehet beváltani a csomagoláson valamit. Hol lehet ennek utánnanézni mert a honlapjukon nem látok semmi ilyesmit.
A lányom 5 hónapos, ilyen korban mennyi bébiételt eszik meg nektek egy nap alatt. Az én lánykám kb. 2 nap alatt eszik meg egy üveges bébiételt mellette szopizik, szerintetek ennyi elég? Ráadásul az elmúlt hónapban csak 30 dekát hízott, nem tudom nem kevés ez egy kicsit, eddig legalább úgy 50-60 dekát felszedett magára havonta most meg csak ennyit.
Sziasztok

Kép
cinci

Sziasztok!
Csak beköszönök, mert Tomika a kezemben nyűglődik. Péntek óta rossz volt az internetünk, azért vesztem el. Ma nem lesz időm vissaolvasni, mert nagy örömünkre jön egy rokon hozzánk aludni.
Amúgy jól vagyunk, Tomika pénteken volt 6 hónapos.Nagyon szereti a barackot.
Remélem, holnap már nem zavar senki, Tomika is időben elalszik, és tudok jönni.
Üdv mindenkinek!
Tünde+Tomika

Itt egy "jóllakott" kép Tomikáról:
Kép
ptünde

Sziasztok!

Kb. 1000 éve jártam erre, de hát nyaraltunk erre-arra, ha meg itthon vagyunk, akkor Máté fiam nem nagyon szereti, ha rajta kívül mással is foglalkozom.

Móki,
Mikor voltatok a Sümegi várban? Mi is jártunk ott, poén lett volna ott összefutni!! De, ha véletlenül nem is sikerült és a telfonok sem nagyon akarnak összejönni, akkor szándékosan mikor szervezzük meg a találkát?
Most nem olvastam vissza mindent, lehet, hogy már írtatok is valami időpontot.

Mi tejjel sajnos eléggé hadilábon állunk. A múlt héten volt olyan, hogy estére semmi nem volt, de az még rosszabb volt, amikor reggel sem nagyon akart jönni. Ennek megfelelően az éjszakáink is elég rémesek, de tápszert még nem kaptunk és azt hiszem, hogy nem is fogunk, mert a doki néni nagyon tápszer ellenes. Remélem, hogy vagy a tej-helyzet áll helyre újra, vagy legalább valami pépet felír, mert ez így nagyon rossz.

A babák mind nagyon szépek! Mátéról is van fent néhány új kép a honlapján.
Próbálok most már gyakrabban jönni! puszi mindenkinek!

Kata
katca

Sziasztok!

SZIA KATA!!!!!!! (próbáltalak messengeren elérni, de az sajna nem volt elérhetőKép )
Igen, csüt délelőttöt írta a Mariann tali időpontra. Ed suli után jönne, én is mennék - bár Humi nélkülKép, de majdcsak odatalálok.
Még ki jön?

Tünde, Tomika nagyon komoly legény!Kép

Szilvus, nem volt túl bíztató, amit írtál a támogatásokról. Szóval, ha én 4-6 gyermeket szeretnék, akkor vagy 4 szoba, vagy egy kanyi se? De jó! Úgyis olyan sok baba születik, nem?! Támogassuk a nagycsaládosokat! Megnéztük, a régi lakásokra felvehető félszocpol. nagyon bíztató, mondhatom! (na, ide tennék egy vicsorgó fejet, de nem tudom hogy kell, így csak biggyedt szájú megy, de abból 3! Kép Kép Kép
Hát ez a Petigyerek nem semmi! A kiságyban állt fel? De jó!!!

Karmen, igen, ez a kendő, és nekünk nagyon bevállt. A csajszi, akitől vettem - ő is készít - megmutatott 2 kötési módot, de több is van. Tényleg könnyű!

Megyek, alszizok egyet!

Jó éjT

Móki
móki

Móki! És hány kg-ig rakható a baba a kendöbe? Mert az én kengurumban 7,5 kg a max.

Félszocpol csak a 3 v. több gyerekesnek jár a használt lakásra/házra. Tudom mert mi se tudunk újat venni. Igy szülni kellene mielöbb még 2-tKép Én meg kikészülnék gyorsanKép

Tünde! nagyon szép kislegény lett! Gratula.

Kata! De jo hogy irtál. Mátéról is élmény volt újabb képeket látni, látom a mosoly nála is menöKép Én tegnap megittam 1l Top Joy duett alma-birst azóta ömlik a tej (tudtam hogy tejszaporito, és igy is van böven tej, csak az izét kivántam meg). Probáld meg, hátha. Szerintem jobb mint a sör (én azt utálomKép)

Cinci! Irj a Felitas-nak küldenek katalogust. Most fogalmam sincs már hova tettem anno mert én mégsem Pamperst veszek, de 2005.08-ig érvényes ez. Midi és Maxi pelusok csomagolásárol kell kivágni a képet függölegesen. Ha megtalálom beszkennelem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

MókiKép
nem, a szobák száma nőhet a gyerekek számával.
Itt tudod megnézni a szabályozásokat, összegeket.
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/vagyontargyakertekekvagyonszerz es/ingatlan/tamogatasokhitelek/tamogatasokhitelek.html

KataKép
Éppen néhány napja hiányoltalak! Jó nagyott nőtt Máté, és változott is sokat! Elkezdted már Máténál a hozzátápit? Esetleg azzal is ki lehet váltani valamennyi tejecskét.

CinciKép
Én kaptam tőlük egy prospektust, abban voltak benne a játékok, de sajnos már nincs meg, mert mi nem Pamperst használunk, és odaadtam valakinek. Azt hiszem a csomagolás elejéről kell kivágni a nagy képet. Csak midi és maxi csomagolásáról. Fisher Price játékokra lehet beváltani.
A hízás üteme csökken már ilyenkorra. Nádja is "csak" 600 grammot hízott most 1 hónap alatt, előtte meg átlagban havi 820 grammot.

Ma voltunk a Madarászban hasi és kopony uh-n. Csak az ajánlott vizsgálat, nincs baja Nádjának. Mindent rendben is találtak. Előtte beugrottunk a Brendonba. Néhány fajta125 grammos HIPP bébiétel (4 hós a legtöbb) le van értékelve, 98 Ft egy üveg. A kiírás szerint kifutó termék, azért. be is vásároltam 20 üveget, bár még csak 2 hónap múlva szeretném elkezdeni, de eláll addig. Máshol a duplájába kerül!

Mariann
tmarianna

sziasztok!

talán nekünk is lesz ilyen liberós tekink!

Móki, ma én is elgondolkodtam azon, hogy mit ad kedves államunk, hogy gyereket neveljünk. Sajna mi albiban nyomjuk és semmi esély saját lakásra. Ha megszületik a tesó, akkor sem lesz semmi.

Ági, a tanulással haladok, már egész sok feladatot meg tudtam oldani. Anyu és hugi vigyáz Kincsőre, kimennek a ligetbe. Addig én tudok tanulni. Nagyon rendes tőle. És persze a tanár is, hogy adott +1 lehetőséget. Én már magamat kirúgtam volna.

Lányok, ti raktok cukrot a barackba? Én nem teszek és nem is akarok, anyám mondogatja, hogy édesítsem neki. Kincsi fintorog a barackra, néha eszik, néha nem.

A leányzó csütörtökön volt 6 hónapos.
Kép

Kép

Én még tanulok egy kicsit. De jó nekem!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed!
Maytusnak én sem adok cukrot! Eszik majd még eleget! Ne aggódj majd megszokja az ízért! Matyikával az almát kezdtük el pár hete és mit mondja jó ha 3 kiskanállal evett 1x-e. Kipróbáltam hogy cukorral eszi-e hát falta (volna), mert így ne adom neki. Elkeztük a barackot azt meg ímádja, néha kicserélem almára hogy azért azt is egye és be lehet csapni. Tegnep előtt kezdtük a sárgaráépát, azt is megeszi. Az elején azthittem kész kín lesz ez az etetés, nem fog semmit meg enni, de mostmár szépen eszik. Meg én mindenhez adok kevés rizspépet hogy jobban laktasson, mert tejcsi reggel-délben-este van csak sajna.
Szal kitartás majd megszokja az ízét, és szerintem se cukrozz!
Egy ismerősöm a 4 hónapos lányának még a gyümölcslét is cukrozza (1 teáskanál cukor=125ml lé) Szerintem ez nagyon sok. Ő tudja.

No megyek mert...no menni kell. Édes kis fél éves elmúlt fiacskám játszik lennt!Kép

Karmen!
Engem is érdekelne a pampers, mi is kaptunk katalógust anno, de kidobtam, mostmeg gyűlnek a figurák!Kép

Szép napot mindenkinek!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mariann, köszi az oldalakat, meglátogatom!!!!
Mindenesetre akár innen, akár onnan nézzük a dolgot, nem vár ránk túl sok pénz az államtólKép (sem hitel, sem úgy ingyen Kép formájában.) Sebaj, néha elkenődöm ugyan, de nagyon pozitív tudok ám lenni, s valahol tudom, hogy lépni fogunk, csak a fúrkálás a blokkban kicsit őrli az idegeit az embernek - DE "vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak"... csak el megy a kedvük a felújítgatástól a tisztelt lakónak a házban.

Karmen, a kendőben nincs súlyhatár, mert a széles a pántja( vagyis, ahogy felkötöd), a limit a derekadKép , mennyit bírKép De ha belegondolsz, valóban 7-8 kilós babával már nem célszerű szteppelni álló nap (ill. a hátadra kötve a legelviselhetőbbKép

Ed, szerintem ne cukrozd a kajcit Kincső leányzódnak. elnyomja az igazi ízét szerintem. Mi ilyeneket nem cukrozunk magunknak sem, ill. a sóval is nagyon csínján bánunk - anno sóztam a paprikát, paradicsomot, a párom nem, így valahogy én is leszoktam, és mondhatom, ég és föld a különbség!

Kata! Mekkorát nőtt Máté! Már régen láttuk!Kép

Megyek, unatkozik AndrisKép

Móki
móki

sziasztok!

köszi a cukros hozzászólásokat, én sem szeretném cukorral tömni a lányt. anyámat majd leállítom valahogy. tegnap találtunk egy zöldségest, ahol édesebb barit lehet kapni. majd abból veszek.

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Nekem az édes barackra is huzza a száját de közben meg tátja nagyra hol a köv. Ne cukrozz!

Orsi igy alszik ujabban.Kép

Kép
Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen,
erről a tejcsináló TopJoy léről még nem is hallottam, köszi, mindenképp meg fogom próbálni!

Máténak eddig adtam már barackot és almát. Az alma nagyon ízlett, a barck kevésbé, de nem baj, azért azt is adom. Cukrot semmiképp nem rakok neki bele. Szeretném, ha így szokná meg az ízét.

Móki, házban gondolkodtok? pont most mondta a párom, hogy Érden nagyon olcsón vannak felújításra szoruló házak. Jó lenne, én is szeretném, de mi a mostani lakást is egy éve vettük kölcsönből, szóval esély nincs a házra. Ez a szocpol dolog pedig mindig feldühít...
AZ MSN-em meg valamiért nincs beállítva, de majd apát jól előveszem, hogy már megint mit buherált a géppel!! Kép

Szóval csütörtök délelőtt tali?? Margitsziget? Megpróbálom, bár az Árpád hídra nem lehet felmenni babakocsival Kép, a múltkor a Brigi barátja cipelte fel a lépcsőkön. Remélem, hogy azért valahogy meg tudom oldani. Megpróbálom elcsalni a szomszédomat és akkor majd ketten csak megoldjuk valahogy. Neki egy héttel idősebb csak a fia, mint Máté. Remélem, hogy lesz kedvük jönni.

Ma megyünk a négy hós oltásra. Sajnálom szegénykémet, remélem, hogy nem fog nagyon belázasodni.

Puszi nektek, még este megpróbálok benézni!! Addig szerzek ilyen TopJoy reménykeltő italt! Kép)

Kata
katca

Sziasztok,

Karmen
Igen, sajna a használtra csak félszocpol jár, 3 gyerek és afelett. Naja. De ami igazán feldühit az az, hogy elég alacsonyan határozták meg a max. összeget. Tehát saját maguknak mondanak ellent, mert ugyebár:

- Ne kapjon kölcsönt és támogatást csak az, aki valóban rászorul,
- Ellenben kölcsönt CSAK annak adnak, aki mindenféle papirral alátámasztja, hogy mellényzsebből visszafizeti és voltaképpen nincs is rá szüksége.
Jó mi?
Orsibaba alszik újra éjjel?

Timi
Azt hiszem Te is irtad, hogy Bencus megébred éjjelente. Peti a 3 hós oltás után kerek 1 hétig felébredt hajnalban. Valszeg a szuritól, azt mondta a dokinéni: dolgozott a vakcina. Elképzelhető, hogy Bence is az éppen megkapott oltásra reagált hasonlóképpen. Milyen gyakran méred a súlyát? mennyit gyarapodott az elmúlt hétben? Mert ez is jelzésértékű lehet. Addig pedig kitartás, a tündérjó fiad ismét az leszKép

Móki,
Neeeem, nem a kiságyban áll fel, az kéne még csak!Kép Ha hanyat fekve odanyújtom Neki a mutatóújjamat, elkapja, felhúzza magát ülésbe és azzal a mozdulattal már áll is fel. Mint a cövek. Semmi rogyadozás. Persze ezzel még várunk, nehogymá' olyan csámpás legyen a Petigyerek mint a ZannyaKép
Érdet egyébként PONT vasárnap néztük meg, királyság, ám nem mindegy, hogy melyik része. Parkvárosban épülnek az újak. A neten körül tudsz tekinteni www.lakopark.lap.hu. A használt háznak ua. az előnye, mint a hátránya: igaz, jóval kevesebbért hozzájutsz, de mire kivered az összes oda nem illő falat, átburkolod, átfested, stb. hát kábé ugyanott vagyKép

Ed
A barackba semmiképpen ne tégy cukrot a KinycsőleánynakKép Édes az mint a méz. Ha fintorog a csajszi próbáld meg 2-3 karika banánnal édesiteni, Petinél ez bevált, mert Ő is finnyogott a barackra. Aztán szépen elhagytam a banánt belőleKép Ha pedig valami fincsit szeretnél kipróbálni, akkor: cékla+krumpli megfőzve, összeturmixolva. Ebbe tettem egy csipet fruktózt. Hátha izlik Kincsinek is, Peti nagyon falta. És majd nézd meg a végterméketKép

Katca
Óvatosan itasd Mátéval a bébiitalokat! Petikével HIPP-et itattam kb. 1,5 hete, nagyon izlett Neki, ám utána 2 napig fosott mint a lakodalmas eb (má' bocsiKép ).

Lányok, a csütörtökben benne vagyok!

Ehh, Kisfiam már megint a padlót nyalja. Már a nappali szőnyege sem elég nagy neki... És dalol, már napközben is. Vásárolni voltunk, hát zengett a PLUS, bébikém oly hangosan dudorászottKép

Puszi Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok,

Megjöttünk úszásból. Nádja az ágyában beszélget a rácsvédővel Kép remélem el is alszik hamarosan. Jól elfáradt. Már csak ici-pici nyüszítés volt az elején, de úgy láttam ez rutinosabb babákkal is előfordul. Elsőre kicsit hideg nekik a víz, de aztán megszokják.

KataKép
Árpád híd Kép Erről jut eszembe, babanetes anyukák szerveznek egy demonstrációt, előreláthatólag a 2004. szeptember 20-án, hétfőn 15.30-kor a Blahára, éppen hasonló oknál fogva. Ugyebár a metrón és az aluljárókban is szinte lehetetlen babakocsizni.

Időközben eltelt egy óra, persze nem aludt. Most meg evés lesz.

Mariann
tmarianna

Sziasztok

Mariann
Rögtön az usziba vitted Nádját, avagy előbb otthon szoktattad a kádban? Szeretném petit elvinni úzsni, hátha tetszik Neki.

Valami lehet a levegőben, ma Kicsipötty reggel 1/2 9-ig aludt, ráhúzott 1/2 órát délelőtt, majd kb. 1 órácskát ebéd után, s most is alszik 1/2 6 óta. Biztos ez a vacak nyomi idő.

Hogyhogy nem lehet babakocsival felmenni az Árpád-hidra? Elzárták a gyalogos-forgalmat? Rég jártam arrafelé... A mozgólépcsők igazán nem bababarátokKép Erre gondolhatna inkább a Demszky ahelyett, hogy kiszuperált villamosokat vásárol a Fővárosnak, melyek el sem férnek a pályájukon...Na mind1.

Megjött Apa, etetés leszKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,

ha már fent vagy a hídon, akkor nincs baj, ott már lehet közlekedni, csak annyi lépcső visz fel a hídra, hogy egyedül az ember nem bírja felcipelni.

Na, megkaptuk az oltást. + kaptunk Sinlac pépet tejcsi kiegészítés képpen. Kíváncsi vagyok, hogy fogja-e szeretni Manócska.

Nem kaptam TopJoy levet Kép

Most viszont mennem kell. Lassan fürcsi lesz.

Jó éjt mindenkinek!

Kata
katca

Sziasztok,

SzilvusKép
Nagy szoktatás nem volt. A fejecskéjét és az arcát már szinte újszülött kora óta locsolgatom vízzel. Általában 36-37 fokos vízben fürdik. Úszás előtt 1 nappal, olyan 34 fokosba fürödtünk. Usziba állítólag 30-31 fokos a víz.
Mis is szundiztunk Nádjával 3/4 4-től 3/4 7-ig. Ő közben evett isKép HedonistaKép
íme Nádja a Vizimanó.
Kép

Budakesziről a Telki-Budajenő-Perbál-Tinnye-Piliscsaba útvonalon jöttem haza. Annyira gyönyörű az az útvonal. Perbál és Tinnye talán még nem is olyan drága. A közlekedés mondjuk macerás lehet, bár az M1-es felé nem vészes bejutni a városba.

Mariann
tmarianna

Sziasztok Lányok,

Képzeljétek, Manócska újra a régi ! Söt. Olyan virgonc lett, hogy az utcán lehet hallani ahogy sikongat, nevet, gurgulázik. Édes tünemény, majd megzabálom. Jött ma velünk nyelviskolába beiratkozni, apa is meg én is fogunk angolra járni. Ott is kacagott mindenkire. Mostmár asszem, talán az oltás miatt volt ez a felfordulás.
A tömegközlekedéssel szörnyü tapasztalataim vannak, hétvégén mentem Bencével babakocsival, egy jármüvön se és egy aluljárónál se segített senki !!! Kép
Szomorú.

Megyek fürdeni.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Kata! Tesco,Cora,Metro ott tuti árulják ezt az italt.

Mariann! nagy édi ez az uszo kiscsaj. Sajna Orsi viz alatt nem viseli el.

Timi! de jo nektek mi mindig felkelünk éjjel.
itt se segitenek a babakocsisoknak.

Hát a fülbevaló rémesen sikeredett. A szurással nem volt gond a 2. fülbe nem ment bele a fülbevalo, a kampot nem tudták sehogy sem átnyomni.Kép Közben üvöltött, folyt a vér. Probálták hátulrol elöre, elölröl hátulja ne ment bele. Jött másik védönö neki sem sikerült.Kép Hosszas kinlodás után oda jutottunk hogy ha már ugyis lyukas akkor menjen bele belövös, de az meg szélesebb mint a tű, igy löni kellett.
Kissé fura hogy egyikben piros lógos, másikban kék kövesKép Viszont nem fogadtak el semmennyit, pedig tudom a klipsz+lövés 3e náluk.
Egy biztos a teso nem kap fülbevalót. És már csak remélem nem gyullad be.
Orsi 6620g ez +320g 4 hét alatt. Én elégedett vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Szegény ici pici édes babóka!
Na megkínlódtatok. Amúgy tesónak is jöhet a fülbevaló, csak korábban Kép
Amúgy csinos neki a fülcsi Kép
Küldök neki sok sok gyógypuszit a fülijére, hogy ne gyulladjon be. Kened neki? Én a Betadine-t javaslom, az Lilinek két nap alatt rendbe tette a fülét.

Na megyek, mert scannelnem kell egy csomó képet.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Ma én lepődtem meg a legjobban, mert fiatal srácok segítettek cipelni a babakocsit. És én úgy vettem észre, hogy ez egyre gyakoribb.

Móki, én metró nyugatiig, onnan 26os busszal mennék az ecseriről. Így csak 2 aluljáró van (1 le, 1 fel), mozgólépcsőn lehet vinni a kocsit, a buszra könnyen feltehető. A népliget macerás, mert ha jól tudom, a villamosmegállóhoz le kell menni az aluljáróba + felrakni a villamosra. Az árpádhídnál talán megúszható az aluljáró, nem emlékszem pontosan. Majd hívlak, ha kiértünk a szigetre.

Mi nem rakatunk fülevalót a gyereknek, majd szól, ha kell neki. Akkor elmagyarázzuk, hogy mivel jár. Ha vállaja, akkor lehet neki. Én is már sulis voltam, mikor megkaptam az első fülbevalót.
Karmen, "igazi" kislány lett belőle! Tündéri.
Cukor kizárva, anyu már meg sem említette a mai barackpróbánál. Holnap kap valami mást.

Én is léptem. jó éjt!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Timi, örülök, hogy a kis tüneményed újra a "régi". Levi-babámnál sem olyan rossz már a helyzet, bár ő éjjelente 2-3X mindig felkel enni. Nappal azonban egy kisangyal (kevés alvásigénnyel), de ő is rengeteget nevet, dumál, énekel...Egyszóval meg lehet zabálni.
Már kezdtem arra gondolni, hogy kevés neki a tejecske, de dokinénink szerint igencsak masszív a kissrác, úgyhogy nem valószínű, hogy emiatt ébred éjjelente. Javasolta, hogy ne etessem meg éjjel, de őszíntén szólva nem hinném, hogy az segítene, így pedig szopi után alszik tovább.

Karmen, tündéri a kis fülbevalósod. Szegényt jól megkínozták.
És ezek az óriási szemek! Gyönyörű kislány.

Mariann, ugye milyen jó dolog a bébiúszás? Mi is imádtunk járni, októbertúl pedig valószínűleg Levit is visszük. Érdekes lesz két csöppséggel.
A gyerkőcök általában imádják és az a legjobb, hogy megszokják a vizet és később sem fognak félni a "nagy víztől".
Nekünk azt javasolták, hogy szoktassuk előtte a manókat hidegebb vízben. Tehát az esti fürcsinél ne 37 C-os vízben pancsoljanak, hanem fokozatosan hidegebben. Így nem éri akkora meglepetés őket az uszodában.

Szilvus, eszméletlen ez a Petigyerek! Már magától felül? És tartja magát vagy meg kell támasztani a kis hátát.

Megyek, kicsi fiam megéhezett.

puszi

Erika
pera

Bogi! Hidrocortison-tetrannal kenem, meg kamillával kell mosnom, ezt mondták. Amugy szerintem ha korábban viszem el akkor is igy járunk, mert nem a lyukasztással volt a gond, az simán ment. Az egyik fülbevalonak a kampoja nem akkora mint a másiké, kicsit kisebb ez nem jött ki a másik oldalon, megnyomni meg nem akarták mert akkor roncsolja a szövetet. Szoval szerintem ugyanigy jártunk volna hamarabb is. Most viszont már nem fáj neki, tudtam a kenöcsöt rákenni.

Erika! Bolgod névnapot, azt hiszem még nem irtam.

MI váratlanul vittük el Orsi a nyaraláson a strandra semmi gond nem volt a hidegebb vizzel, pedig itthon 37 fokosban fürdik. DE biztos jobb ha elötte már szokják is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Pera, boldog névnapot!!Kép
Én is azon gondolkodtam, hogy kevés-e az esti tejecske, hogy néha 5kor kel Andris, de máskor meg 7ig húzza. Hát nem tudom. Szerintem minden nap másKép

Szilvus, múltkor a felülést akartam kérdezni, hogy a kiságyban történt-e, mert akkor lejjebb kell, hogy rakjuk hamarosan a kiságy alját. (vicces, mert elalvás előtt, félálomban jutott eszembe, hogy felállást írtam, de látom, már reagáltál isKép De jó lesz alizni holnap - ha nem esik az eső!!!!

Lányok, hánykor talizunk holnap????

Karmen, drága babócád jól megkínlódta a lyukasztást, de nagyon jól áll neki. Szerintem a tesóét a kórházban lyukasztassátokKép születés után.

Ed, melyik megállónál kell leszállni a buszról? (vagy egyértelmű? Én olyan betoji közlekedő vagyok, aki mindig eltévedKép és már előre fél a köv. kudarctól)

Mariann, tündéri a vízimanócska!!!

Tegnap Andris az "akaratos" jelzőt kapta egy látogatótól. Hát én nagyon elfogult vagyok a fiacskámmal, de simán a "hisztiládát" tartottam volna megfelelőnek. És még csak nem is dackorszak!! Hol van az még!!!???
Szóval mindenki kacarászik, énekel? Na jó! Gondolom Andris nem fogja magát vissza holnap sem, és a mi "dalolászásunkat" is hallhatjátokKép. DE amikor anyájára mosolyog, akkor persze ő elolvad, és nem emlékszik az elmúlt órákra, amire csak a csengő füle, repedt dobhártyája emlékezteti néhaKép
Különösebben nem viselhet meg - néha azon gondolkodom - , hisz a tesó(k) állandó téma, és pár hónap múlva talán már nem csak feltételes hódban beszélünk róla. (már teljesen be vagyok zsongvaKép )

Megyek készülődni, ma megyünk az okmányirodába jogsit hosszabbítani - időpontra, hála az égnek, nem kell sorbaállniKép

Pusza

Móki
Kép
móki

Sziasztok!

Móki, a Szállodák megállónál kell leszálni. Sajna az egyetem miatt nem tudunk együtt menni. Én 6os vilivel +26os busszal megyek majd. Időpontot nem tudok, remélem 1 körül ott leszünk. Majd hívlak, a számod megvan.

Holnapra még bejelentkezett egy tanítvány is, szóval egyetem és sziget után irány dolgozni. Veszek is a +pénzből Kincsinek valami zenélő, nyomkodható játékot.
Nagyon tetszik neki a billentyűzet, a telefon és a távirányító. El kell dugni előle, mert ha meglátja, remeg érte.
Sajna az éjszakák kegyetlenek. Már javult a múltkori óta a helyzet, de most a foga miatt van. Szerintem hamarosan kibújik a 2. is.
Viszont most alszik, így lesz időm tanulni.

Ed

Kincső a számítógépnél:
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok, jó reggelt!

Karmen
Aranycicamica, milyen meglepődötten les a képenKép Kenjétek a fülikéjét, be ne gyulladjon nagyon. Amikor Peti kikaparta a fülét és elgennyesedett akkor mi is Betadine oldatot kaptunk, plusz arra rá kellett kennem egy Bactroban nevű gélt nagyon vékonyan, napi 1x. Na ez 1 nap alatt rendbetette a fülecskéjét.
Orsika súlya szerintem is teljesen rendben van. A 7100 grammot nekünk is úgy mérték, hogy 1., jóllakottan, 2., Peti ugrabugrált, rugdosott. Mostantól úgyis még jobban lelassul a súlygyarapodásuk, hiszen elkezdődik a "felfedezések korszaka" ami gondolom nem kis energiaveszteséggel jár majdKép Szerintem Peti 1 éves korára lesz kb. 9,5-10 kiló. Nem több.

Nagyon barátkozom ezzel az úszással. Pontosabban az elhatározás már Peti születésekor jött, de mindenképpen meg akartam várni mig fél éves lesz. Igazán inkább én vagyok a finnyásabb, a hideg kiver ha uszodára gondolok, pedig imádok úszni. De a víz Kép Régebben a Komjádiba és a Sportusziba bemerészkedtem, de strandvizbe pl több mint 10 éve nem. De azok az uszik, ahol bébiúszást oktatnak, remélhetőleg adnak a vizminőségre, nemigaz? (Most elhessegettem a galádul integető futószemölcsök és egyéb bőrnyavaják látványát Kép ) Egyszóval kiváncsi vagyok, hogy birja majd a fiatalúr. A hidegebb vizzel nem lesz gond, van, hogy 33, van, hogy 38 fokos vizben fürdik, mikor hogy sikerül, avagy mennyire hűl ki a fürdőviz, mire belecsobban. Még nem reklamált a hőfok miatt. Ellenben tegnap a nagy kád nem igazán nyerte meg a tetszését. vagy csak attól a szőrőshasú nagy fehér bálnától ijedt meg, aki fürdette?Kép

P.Era
Éhes a Levike azért kel fel? Talán megpróbálhatod, hogy nem eteted meg, csak simikézed a hátát. Petinél bevált, sőt, ezek után hagyta el a hajnali 5-ös ébredését. Azt meg se halld, hogy kevés a tejecske! Észre fogod majd venni Levin, ha tényleg kevés, és nem az éjszakai ébredésekből.
A hátát nem kell fogni, Ő fogja a mutatóujjamat, úgy ül. Másik kezével csapkod. Ha elengedi a kezemet, az esetek többségében még oldalra húzza a naaagy tök fejecskéjeKép Nagyon tetszik Neki, ha szembeültetem a PlayGym-el és püfölheti a lógó vackokat. Csak olyankor ott kell hasalnom mellette mert borulKép Mondom is Neki, minek akar ülni az aki nem tud magátólKép?

Ed, Móki
Ti már vettetek valami kicsipici sportbabakocsit a skacoknak? Mert jó, jó ez a többfunkciós csodababakocsi, de dögnehéz és dögnagy. Gondolom, nem ilyennel közlekedtek. Csütörtökön csatlakozom, ha szép az idő! Margitsziget?

Peticica már MEGINT a parkettát nyalja. Milyen jó nekem, nem kell felmosniKép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus+Petike
szilvus

Mókika
Ha még nem vettétek lentebb 1-el Andrisbandris ágyát akkor szerintem sürgősen tegyétek meg. Mi akkor léptük meg viharos gyorsasággal, mikor édeskisbogarunk oldalvást szunyálva lazán feltette a kilóméteres lábait a rács tetejére!
A tudatos hiszti szerintem is működik már csecsemőkorban is. A varázsszer ellene: kapjuk csak ölbe, s láss csodát...Kép Még vigyorog is. Meg azon is, ha olyankor lengetem felé a mutatóujjamat...És ezek után persze legyünk következetesekKép Ha nagyobb lesz ilyenkor majd beszaladok valamelyik szobába "következetesnek lenni", azaz kiröhögni magam, hisz a szülői tekintély igenis fontosKép
Húúú, azta! Máris ily közeli terv a tesóka? Hát nagyondenagyon drukkolok. Másfél év korkülönbséget szeretnétek?Képzeld, egyre több ismerős calád most ezt teszi, szerintem a legjobbKép.

Ed
Jó a fotóKép Tipikus alma és fája esete?Kép

Most már tényleg kikapcsolom a gépet. Elhatároztam, nekiesek a kamrának és rendet teremtek a lekvárok, befőttek, háztartási gépek és karácsonyfadiszek buja egyvelegének....Brr!!Kép

Puszz,

Szilvus és az Éneklő Peti
szilvus

Sziasztok!

Holnap mikor talizunk? 10-fél 11 pl?

Móki
móki

Sziasztok!

Móki!
Hajrá! Mi is dolgozunk a tesó projekten Kép
Bár én azért kivárom a két évet, mert a császár után megpróbálkoznék a rendes szüléssel. De ha előbb összejön, az sem baj.

Édesek a gyerkőcök. Megyek is megnézni a sajtomat Kép
Alszik, és gyönyörködök benne egy kicsit.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

MókiKép
Nekem jó a 10 - 1/2 11. Akkor a szokásos helyen, a büfénél talizunk.

Ed, Szilvus, Kata és még aki akar és tud gyertek!!!

Mariann
tmarianna

Sziasztok LÁnyok,

Úgy sajnálom, hogy nem tudok elmenni (már megint) a talira Kép Kép

Szilvus, hogy sikerült a rendrakás a spájzban ?

Móki, Bogi, semmi közöm hozzá, de szerintetek nem túl korai még a kistesó ? Én úgy gondoltam, addigra szeretnék kistesót, mire Bencus kb 2 éves lesz.

Ed, édi Kincsö ! Nálunk is ez a legújabb játék, a billentyqzet, úgy kell eldugni elöle mert két praclival csapkodja. Ja, meg tegnap lepakolt mindent az íróasztalról, ami a keze ügyébe került. Egy laza mozdulattal lesöpörte a cuccosokat.

Ma meg a legújabb akció az volt, hogy leültem a földre az ágynak döntve a hátam, a hátam mögött az ágyon volt a macis játszótakaró kiterítve. Bence meglátta a vállam felett, és addig küzdött, míg átmászott a vállamról az ágyra. Hihetetlen ! Olyan erös mint egy kis bivaly.

Móki, Andrisnak még mindig milyen nyári a frizurája ! KépNagyon aranyos, mennyi idös is most ?

Karmen, sajnálom Orsit, hogy így megkínozták, de tündéri a kis fülbevalókkal. Én biztos gyáva lettem volna a lányom fülét kifúratni.Kép

Puszi mindenkinek,

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Timi, sokat gondolkozom rajta, hogy nem könnyű pocakosan kocsit emelgetni, sőt... De bevallom, mi 3 gyerkőcre startolunk, én idén leszek 32..., nem is folytatomKép
Igen, Andris frizurája nyári, téli, és olcsó, nem kell nyiratniKép De már sűrűsödik ám, csak az nem látszik.
Remélem a legközelebbi talin már leszel!!!Kép

Jó éjt,

Móki
móki

Sziasztok!

Holnap akkor megpróbálunk menni. Remélem, hogy sikerülni fog. Mi kb. 10-kor indulunk, fél 11 előtt nem leszünk ott. MÁté ma nagyon nyügi az oltás miatt, remélem, hogy holnapra jobb lesz a helyzet. Ha véletlenül mégsem tudunk menni, akkor írok sms-t!
Brigit hívtam, még nem tudta megmondani, hogy jön-e, de ha igen, akkor együtt érkezünk.

Jó éjt mindenkinek!!

kata
katca

Köszönjük az együttérzést meg a dicséreteket is. Már tényleg nem is fáj a füle, simán kenegettem, mostam észre sem vette. Remélem nem lesz gond vele, már igy is lelkiismeret furdalásom van.
Amugy ott volt hogy majdnem elsirtam magamKép

Ajaj, látom ez már civilizácios betegség lesz, Orsi is visit ha nem ütögetheti az asztalt v. a billentyüt. A távirányitot párszor felmarkolta és nem engedte én bizony már a kezére csaptam. Azota mást kap el helyette peluscsere közben. (mert a kanapén pelenkázokKép

Mi 6 hosan tettük lejjebb az ágyat. Még hasra sem tudott fordulni de ugy voltunk elözzük meg a bajt.

Nekem is nehéz a babakocsim, de nekem a város kb. 15 perc én nem szeretem a kis kereküt, szörnyü volt azzal közlekedni amikor probáltam.
De Pest az más, ott tényleg távolságok vannak.

Timi! Remélem nem a szörny adott munkát hogy nem tudj elmenniKép

Móki! Tényleg nagyon jol áll Andrisnak a frizura!!Kép

Ritáék hazajöttek már? ugyan mi lehet velük?

Orsi 2 napja rájött milyen csudajó játék, ha eldobja a játékokat, gurulnak, anyuci meg visszahozza. Föleg mert a kedvenc játéka egy kislabda. (vettem neki bár anyu szerint korai még, azóta folyton azt markolja meg és ölelgetiKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Végre megint itt vagyok. Tegnap csak nem sikerült, mert várt a vasalnivaló, ágyhúzás stb. éjjel fél 12-re lettem kész.
Ma voltunk tanácsadáson. Túl vagyunk a nyelv fölvágáson. Tényleg nem volt nagy doldog, csak azért sírt, mert lefogták, és nyúkáltak a szájába. Pár másodperc volt az egész, nagyon gyorsan megnyugodott. De örülök, hogy túl van rajta, legalább a beszéddel nem lesz gond (l,r, sz hangok).
Tomika még mindig nagyon jól fejlődik:7550 gramm, 71 centi.
A baracktól sajnos fáj a hasa (pedig a gycentrifugában csináltam), az almalétől meg nem bír kakilni. A dokinéni azt mondta, hogy nem kell neki adni egyelőre semmit, mert elég neki a szopi. Ha nagyon akarok, vagy úgy látom, hogy igényli, inkább próbáljak főzeléket.
Amúgy Tomika nagyon szereti a gyümilevet, szopi után is mindig megeszi. De utána meg szenved a pocival.
Nagyon örülök, hoyg ilyen dokinénink van.
Ma megint ügyesebb lett: megtanult a hasáról hátára visszafordulni. Utána csak ezt csinálta, olyan büszke volt magára.
Tegnap Tomika is nagyon keveset aludt - gondolom a front miatt -, ma viszont rengeteget. Biztos megviselte a reggeli "műtét".

Szilvus!
Nagyon ügyes az ülő-álló Petibaba!
Tomika is kb 5 hónaposan kezdte az állást. Azóta csak azt szeretné. Megkérdeztem a dokinénit, azt mondta, ha addig áll, amíg ő akar, lehet. Ülni ő is úgy tud, ha fogja az ujjunkat, mert eldől.
Ha meg föláll, nagyon büszkén vigyorog.

Kata!
Máté nagyon aranyos!

Ed!
Gratula a fél éves Kincsőnek. (Tomika pénteken volt fél éves).
Nagyon szép baba Kincső!

Mariann!
Édes a vízimanó!

Móki!
Andris is nagyon aranyos baba!

Megyek, mert ordít!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Holnap sietünk a szigetre, remélem hamar és eredményesen végzek a suliban.

Szilvus, én jobban szerettem volna egy nagykerekű, erős kocsit, mert terepre jobb lenne. De azok dögnehezek. Mi úgy néztünk kocsit, hogy felemeltük. Ha könnyűnek tünt, akkor megnéztük az árat. A kocsi 7kg + a gyerek. Ezzel még lehet közlekedni a városban. De már tervezem, hogy beszerzünk egy esernyőkocsit, ami még könnyebb és kisebb helyet foglal az autó csomagtartójában.
Az almafa hasonlat tuti. Csak ne legyen függő a leányzó.

Timi, nekem a távirányítót kell eldugni, mert remeg érte. Ma este pedig a pelenkázóról söpört le mindent.

Mariann, mi megyünk, csak később.

Ma alma+barack pürét adtam neki. Hát, hát. Evett belőle egy kicsit. Holnap banán+barack a menü.

Jó éjt mindenkinek!

Móki, majd hívlak!

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Végre ide is eljutottam!
Sajnos mi nem tudunk menni, mert apa nem ér rá furikázni minket!Ilyen szempontból rossz hogy kiköltöztünk és csak 1 kocsi van.

Ági, köszi a Liberos címet!Remélem mi is kapunk tekit!Kép

Néztem a képeket és most már csak nagylányok és nagyfiúk vannak!

Ed, Kincső egyre szebb! Nagyon boldog pofija van!

Szilvus, nagyon tetszet a kis maszatos! Evés után nálunk is ruhacsere van, mert muszáj megfognia a kanalat aztán pedig mindent! Még engedem nekiKép
Bence is csatlakozik az orron csúszók táborához. Ha hasra kerül csúszik és pucsít. Nagyon mókás!

Karmen, nagyon szép lett Orsi a fülbevalóvalKépBiztos rossz lehetett hallani, hogy sír, de vszínű Neked jobban fájt!

Tünde, Tomi kész pasi. Nagyon ügyes a forgással. Bence még mindig nem tudja.Kép

Móki, nagyon irigyellek, hogy így álltok a 2. babával. Én is szeretnék de a másik félnek kell még 1 kis rábeszélés.Nagyon helyes Andris, kis huncut!

Mariann, annyira jó az a fürdős kép, hogy kedvem lett kipróbálni!

Timi, 4 hósan nálunk is volt 1 ilyen időszak! Örülök, hogy megoldódott!

Teljesen kivagyok az éjszakáktól. Mostanában éjjel kb.2szer kakil, de rengeteget. Muszáj tisztába tennem, így is mire felteszem a pelenkázóra addigra kifolyik, így teljes ruha csere van. Bence persze aludna, ezért végigüvölti.Ti bepelenkáznátok?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Úgy tűnik jó kis talizós napotok lesz! Az időjárás legalábbis ezt mutatja! Majd kérünk képeket!

Mariann!
A jövőhéten mi is megyünk fürdeni,remélem ilyen jól fogja viselni mint Nádja. A fürcsi vizet már hűtjük pár napja, elég jól tűri. Kép

Szilvus!
Nagyon ügyes ez a Peti gyerek! Matyus is ül már nagyon szépen, igaz még nem ül fel egyedül, de a nappaliba raktam egy szivacsot leültetem elérakom a vackait és órákig elvan velük ülve, ha néha eldől hát kéri a segítséget. Szal mostmár palacsintát is tudok ám sütni mellette.Kép
Talán a spájzot is kitakarítanám (ha volna).KépKépKép

Nem tudom ki kérdezte a babakocsit. Mi már vettünk ilyen nagyon egyszerüt az Auchanban 3600-ért. Roham kocsinak nehezem, nagyon jó. Bár ez csak tényleg azoknak való akik már üldögélnek maguktól. Apraja már a biciklit is megszokta, átlag naponta tekerünk 1 órácskát, imádja kurjongat+sikoltozik. Kép Anyós meg majdnem infarktust kapott mikor meglátta. Hát ezért vannak a mamák hogy aggódjanak.KépKép

No megyek mert megyünk turmixgépet venni ha felébredt aparaja.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

előreláthatólag csak 11 felé érünk ki. Nádja ma kicsit felrúgta a szokásos napirendet. 1 órával korábban kelt ugyan, de utána visszaaludt és csak most kelt fel. Nemsokára evés lesz, addig nem akarok indulni, csak utána.

MókiKép
Próbáltalak hívni. A fentiek miatt.

Sietünk

Mariann
tmarianna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?