Új privát üzeneted érkezett!

Na, sziasztok Kép
Szóval nyaralás:
Nagy családdal voltunk, anyukám + húga, gyerekei (kiskamaszok) - egy jó nagy nyaralót béreltünk a Velencei tó partján. Apának sajna néha dolgozni kellett, de végülis egész jót pihentünk: úszás, séta, kajakozás.
Hami egy tündér, montam már? Először is, imádta a füvet, a vizet - mind a kis pancsiját, mint a tavat. A tó megbabonázta. Imádott benne fürdeni, vízilabdázni Kép Alig lehetett kirángatni, s ha kiszedtem, ment volna vissza tűzön vízen át!
Ment volna = fogja a kezemet és rángat, h menjek vele. Panu az egyik talin épp ilyen stádiumban ált Lizivel - na most tudom, h milyen az Kép Állni áll szépen egyedül elég sokat. Meg lépsőt mászik, de ez nem újdonság, meg szépen lefarol az ágyról, nem fejjel akar lejönni.
Nagy labdát úgy dob el jó messzire, h felemeli a feje fölé és elhajítja, szerintem nagyon ügyi!!!!
Ezen kívül nagyon huncut, ha tetszik vmi neki érdekesen fúj vagy berreg. Kép
Átálltunk a napi 2 kajára, mert az egy kevés volt, de úgy tűnik a 2 meg sok, bár már kezdi megszokni, valszleg az is gond volt, h ott sokan voltunk, ill nem volt etetőszék, kiabált, folyton el akart menni.
Alvás = katasztrófa. Éjjel soxor ébred 3 szopi + 3 egyéb, nappal nem hajlandó aludni. Kiabál - nem sír, hanem veszexik, h ő nem akar! Altatni kell, mint kiskorában, valamit ki kell találjak, ha nem megy normálisan, mert ez így senkinek nem jó.
Szal vannak árnyoldalai is a nyaralásnak, nemtom mikorra rázódunk helyre.
No és még valami, amin nagyonkiborultam anno, mostmár kezdem feldolgozni. Haminak még a nyaralás előtt kibújtak a fölső 1es fogai. És a nyaralás 2. napján elesett a kádban és nagyon letört mind2 foga, még aza rész is, ami még ki se bújt. KépKépKép Nagyon kiborultam, h hogy fog kinézni, meg hogy miért nem tudtam rá vigyázni, pedig ott álltam mellette. Persze ez legyen a legnagyobb bajunk - mert még valszleg lesz más is, amilyen mozgákony az én kis drágám!

Na keresek képeket, addig pusssz
Ann

Ui: még nem olvastam vissza ...
annann

Képillusztráció - nehéz volt válogatni, mert sok hasonló van.

Kép

Itt pancsi pancsi nagy vigyorral.

Kép

Ez igazi vízilabdás korán kezdi

Kép

És így dobunk labdát (no és anya beköltözött a medencébe)

Kép

Ezt a kajakból csináltuk apával - a nádszigetek között kajakozni, annnnnnyira nyugis, újjászületik az emberk komolyan mondom! Kép

Ennyi a lényeg, így is túltengek.
Cupp
A

UI: Anita, vonatos kép nagoyn ari, látszik, hogy tetszik Robónak és koncentrál az új élményre Kép
annann

Sziasztok!

Ann,
képek szuperek! Hami lányod nagyon husi, szerintem most jó sokat hízott Kép Fogacska Kép Vérzett is? Akkor most nem lesznek meg Hami 1-es fölső fogacskái? Remélem, csak egy részük tört le, és nem az egész fog maga...
Alvás: nálunk is mindig fölborul, ha elutazunk. Bár ennyire eddig még nem volt rossz. Altatáshoz esetleg éneklés-ringatás? Nem bágyad el tőle Hami? Zsoltinak a walesi bárdokat adom elő minden este Kép Egyszer-kétszer végigéneklem, nagyon szereti, és még ébren be tudom így tenni a kiságyba, annyira elfárad tőle Kép Hát nagyon ügyi is Hami, gyorsan fejlődik ám ő is!

Tali: augusztus 26, Margitsziget Kép A szokásos helyen (szerintem).

Anita,
Robóka táncolása Kép A kisvonatos kép is nagyon jó! Én sokszor adok még Zsoltikának bébiételt, kivéve ha olyat főzök, amiből kaphat ő is. Nálunk most a kukoricás-burgonyás pulyka (Hipp) fogy nagyon. Amúgy Zsoltika reggel joghurtot kap, délben főzeléket, délután gyümi és este is eddig főzeléket evett, ma azonban újítottam, ismét tejpépet kajált Kép Naggggyon sokat befalatozott. Most már alhatna is reggelig Kép
Új frizuránk még sajna nincs, Zsoltika elaludt, mielőtt az apukája hazaért volna Kép

TALI
Vera
Cory (?)
Zsizsa
Ann
Anita
Hanzika
Gabi
.
.
.

Most megyek, de még annyit, hogy írjatok, lányok!!! Nagyon fáradt vagyok, tegnap késő éjszakáig dvd-ztünk Kép De ma korán alvás lesz Kép
Puszi:
Gabi

pgaboka

Sziasztok, megpróbálkozom az irással, amig hagy a nagylegény...

Remélem nem gondoltátok, hogy meghibbantam, amiért feltrombitáltam a topicot,hogy irjatok-irjatok, aztán meg se szó-se beszéd itt sem voltam....
PErsze még láttam a képeket Liziröl, meg Benci csodás sorozatát, és a Balu-Zsoma duót, Marcsi elbüvölten-gyertyát-nézö Ákosát, és Zsófi Bencéjét!!!
Aztán jött az ötlet,hogy menjünk el kempingezni, talán most lesz az utolsó jó idös hétvége, és végeredményben még nem voltunk hármasban sehol. Aztán majdnem nem lett semmi az egészböl, mert sehová nem tudtuk elpasszolni MArci kutyánkat, végül az egyik ismerös ajánlott egy helyet,és oda vittük. De még sem csak hármasban mentünk, hanem ezzel az ismerössel,kedvet kaptak a kempingezéshez ök is, ahogy meséltem a mi terveinket, ök is hárman jöttek, egy 5 éves kislánnyal. (babysitter megoldvaKép)
150 km-re van egy nagyon jó kis tó, hosszan lapos a partja, még Ádámnak is sokáig bokáig ért, és éppen ezért nagyon jó langyos-meleg a vize.
Szóval 3 napig ott voltunk, sátorban aludtunk,Ádámk köztünkKép Nagyon jól viselt mindent, egész nap gyalogolt a kempingben is, az összes kutyával összehaverkodott,minden kavicsot-füszálat megvizsgált. Este pedig úgy aludt,mint akit fejbevágtak, odaadtam neki a tejcsijét, betettem a sátorba, kijöttem, reggel 7 után ébredt elöszörKép
Jó volt ez a kikapcsolódás, meg a sok ökörködés a vizben, hoztak SeeDoo-t (nem tudom otthon mi a neve, olyan mint a Jetski, csak erre ülni kell,mint egy motorra), még én is vezettem..Csak úgy hasitottam a hullámokonKép

Igy néztünk ki: (bal oldalt van a mi sátrunk az autó mögött)
Kép
Volt segitség matracot pumpálni:
Kép
A férfiak átvették a fakanalat, és lecsót csináltakKép
Kép
Ádám pancsizott (itt már csókán, a gatyóját kiraktam száradni,mert fújt a szél, és fázott a vizes fürdögatyójában...)
Kép

Remélem nem maradtam még nagyon el a köszöntéssel,
GAbi75 Dávidjának és Szti Ákosának nagyon-nagyon boldog elsö szülinapot kivánok én is!!!
Kép

Sziasztok,igyekszem most megint gyakrabban jönni, csak ez a rengeteg mosnivaló ne szemezne itt velem...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Na, közben Anita és Ann is megleptek képekkel, HURÁÁÁÁÁÁ!!!
Robó igazi masiniszta abban a vonatban!
Hami is látom vizi-bolond lesz,mint Ádám, nagyon élvezi bármilyen mennyiségü vizbe tesszük bele. A fogak miatt én isKép, nem is tudom tényleg ebböl még lesz azért fog???Ja,és kedves Ann, végre láttam a szemedet félig-meddig közelröl, szerintem Haminak pontosan olyan huncut kis szemei vannak,mint neked!!! Egyébkén imádnivalóan aranyos ez a lány!!! Egyik nagy kedvencem itt a topicbanKép
Sziasztok,most tényleg megyek, Hiv a vasút, vár a MÁV helyett a mosnivaló...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Kép

Amíg nem utazunk sehova addig így reggelente azért hozzászólok, ha szabad. Kép
Anita
Nagyon átszellemült Robó azon a vasúton! Beni is rosszul eszik két napja, de ő mindent elutasít, kiköp, visszaad (persze a szájából a kezembe). Passz, hogy a foga-e vagy sem. Mi is arra fogjuk. Kép
Ann
Szerintem ne aggódj a foga miatt, ez tejfog és regenerálódik neki, később meg kiesik és az új ép lesz. Ha nem fájlalja akkor minden ok. Az első kép nagyon tetszik Hamiról, tényleg kis husi, és zsivány nagyon!
Barbi
HÁÁÁÁT, piszokság is, így eltűnni, de neked megbocsátjuk! Nagyon jók a képek, pláne a pumpás!!!! Jó erőben van a kissrácod! Nagyon szeretek én is sátorozni, de Ati nem szeret, így nálunk nem hiszem, hogy erre lesz alkalom. Kép MAjd írj még és személy szerint kérek képeket! Kép
Gabi
Ha jövő héten még itthon leszünk, akkor beneveznénk mi is apástól a talira. Ha nem gond senkinek, hogy jön Ati is. Azért egyszer már jó lenne megismerni mindenkit személyesen.

<font color="119911">Tegnap csuda aranyos volt Beni. Reggel elmentek apával ketten OTP-be és az utcán mutatta a kocsikat és brümmögött hozzá, ha kutya jött, akkor meg vau-vauzott. Kép Mióta megmutattunk neki egy repcsit az égen, mindig kukkol felfelé és nézi a madarakat. Kép Azok is brümmök egyenlőre. KépKépKép VAn itt egy gólyacsalád, itt repülnek minden nap a játszi felett, jó alacsonyan, na, az nagyon tetszik neki, kiabál utánuk, hogy "gyeje". Mégsem jönnek vissza. KépKép
Ja, csajok, pl Ann, ajánlom figyelmetekbe a Babanet főoldalán megnézhető és megrendelhető Babazenét (meg lehet hallgatni), nagyon aranyos, nyugtató, Beni imádja. Van, hogy bekapcsolja a számítógépet és hozza a CD-t, hogy rakjam be neki, aztán itt rázza rá a kis seggét. KépKépKép Azt hiszem mindent leírtam amit akartam, ja, ezt még Anitának:</font>

KINCSEM

Szöszke hajtincs lebben
tenger-szemek lesben
apró lábak zaján
lelkem meg-megrebben

Kacagás hangjára
ünnepel a szívem
sírás dallamára
összebújunk kincsem. (2004.08.16.)

Kép
zit
zit

Sziasztok!

Jól látom, reggel óta nem írt senki, vagy csak én nem tudom megnézni?

Zit: okos, értelmes fiacskád van nagyonKép. Köszi a szép verset. Még nagyon frissKép.Nekem nagyon tetszik ez is, mint a többi . Oszd meg máskor is velünk légyszi.

BArbi: nem semmi, micsoda sátorozásra vállalkoztatokKép. A képek alapján is biztosan nagyon jó lehetettKép.Már ilyen stabilan megy Ádibádi, hogy még közben cipekedni is tud?Kép.Olyan drágaKép.Úgy látom jó sokan megnézték Ádit a starandon is, amit nem is csodálok ám.Bátor csajszi vagy, ami a hullámrepesztést illeti.

Gabi: drága vagy, hogy beírtál a talira, de valójában még nem is jeleztem, hogy megyünkKép. Még nem tudom, mikor is lesz pontosan? Köszi a kajás infókat, nálaunk a bébiétel régen sem volt nyerő. MA sem evett túl sokat a fiatalember, bár rajta nem látszik, hogy fogyna , de nagyon a foga lehet ismét a dologban szerintem.Walesi bárdokon jót mosolyogtam, miket ki tudsz te is találniKép.

Ann: nagyon szép helyen voltatok. HAmi bébi pedig gyönyörű, mint mindig. Mennyire élvezi ő is a vizetKép.Nagyon jók a képek is , legjobban a vigyori tetszikKép. Nálunk is egy egy utazás teljesen felkavarja Robót, enni is rosszabbul eszik olyankor és aludni sem igazán akar. Olyankor borul a napunk rendeseb. Talán HAmi mielőbb visszaáll a hétköznapi ritmushoz. Fogacskáit sajnálom nagyon,Kép de tényleg emiatt ne aggódj azaz ne magadat hibáztasd. A baj tényleg gyorsan megvan. Még szerencse , hogy tejfogacskákról van szó. Bár tudom ez sem szerencsés.Azért lehet, hogy még nőlni fog neki az a fog amiből letört és nem lesz túl feltűnő és harapni is tud majd vele. Mellesleg én is nagyon félek, főleg a kádban, mert egyik ismerősünknek a lányának is anno így tört ki a foga.

Panu: Lizinek boldog hófordulót kívánunkKép.

Többiek: Vera, Meme, Edit, Zsizsa, Gabi75, Brigi, Batkamanó, Diti, MArcsi, DBArbi, Klarissza, Orsi, PAnu, Docka, Dandy, Noja,Hanzika,Cory, Szisz .....merre vagytok????

Robó alsó íne is kezd duzzadni, valószínű ez okozza a nyügit és a nemakarok enni állapotot. köszönjük a dicséretet Robó nevében is. Robó amúgy mindent ilyen komoly, megfontolt szándékkal művel ám, mellette sokat mosolyog, de ha csinálunk valamit, azt kizárólag komolyan tesziKép.Ma egy kicsit délután elvitte a mamija, de a szívem szakadt meg annyira hiányzott. Mi meg addig apával a szobáját pakoltuk ki és előkészítettük a falat a festésre.Kicsit elfáradtam, de jólesett dolgozni .

Jó éjt:Anita
anita77

SZiasztok lanyok1

Eloszor is koszonom a koszontest David neveben is.
A szulinapjat vasarnap tartottuk ,hat nem olyanra sikerult mint ahogyan terveztem mivel egyenlore vendegsegben lakunk Kép.
SZivem szerint kidiszitettem volna a hazat ,sok vendeget hivtam volna(csak nem volt kit),de azert igy sem lett nagyon rossz.
Sutottem ket tortat es egyet rendeltunk,es Bogracsos babgulyast foztem a vendegek keresere.
DAvid mar szinte szalad,maszni mar egyaltalan nem maszik.O is felnott lett!Hihetetlen elneztem az ujszulott kepeit es elsirtam magam.
EGyebkent nem nagyon tudok jonni most baby sittelek egy 14 honapos kisfiut.Hat nem konnyu ket kicsi gyerekkel,igazabol nem jatszanak egymassal csak civakodnak.David jo kis agressziv ha akar valamit oda megy es egy duhos sikitassal kirantsa a kisfiu kezebol a jatekot es a fejere csap egyet.Gondolhatjatok milyen duhos vagyok ilyenkor!Ma a kezere is csaptam tobbszor is emiatt.A masik kisfiu csak 9 kg ,DAvid meg 12kg korul van(az itteni merleg ami 11.5 kg-ig mer kiakadt DAvid alatt.KépViszont amiota beteg volt nem akar semmilyen zoldseget,husit elfogadni.Csak gyumolcs,joghurt,anyatej muzlivel.Ezeket varialom minden nap ,nem tudom mi tevo legyek,de mar semmin sem csodalkozom.Ez a kisbabab akire vigyazok reggeltol du-ig amig haza nem jon az anyja semmit nem hajlando inni,de semmit.Futkosok utana ezerszer kinalgatom es nem kell neki,mar kanalhoz folyamodtam azzal bele tudtam nyomni fel dc-t.Kép
SZegenykem olyan kis sovany szinte semmit sem akar enni sem,olyan nehez most ket gyerekkel kell kinlodnom Kép de szerencse a ferjem is itt van tobbnyire o is segit neha.INkabb az a nehez amikor altatni kell oket,az egyik elalszik a masik orjong kozben igy a masik is felebred.
Nem is tudom mi lenne ha ikreim lennenek !

SZti!
Akosnak Nagyon Boldog Szulinapot kivanok!

Majs meg irok es kepeket is teszek fel a szulinaprol.MI vettunk DAvidnak egy biciklit ,es kapott melle egy par markas rucit a baratoktol.Ja lanyok a ruhakrol amit haza kuldtunk eladasra majd teszek fel kepeket,szerintem erdemes megnezni nagyon edesek.Mindenkinek szep napot!Majd vissza olvasok ha lesz idom!

GAbi es az 1 eves DAvid
gabi75david

Sziasztok!

Gabi miért nem írsz e-mailt? Nagyon érdekelnének a rucik!

Lányok, én totál ledöbbentem a fiamon....

Az OK, hogy fejlettebb a koránál, meg minden, de hogy egy több mint másfél méter magas csúzdára felmásszon (nagyobb gyerekeknek méretezett fokos létra), és még egyedül le is csússzon róla... Na ez nekem is kicsit sok voltKépKépKépKépKép Persze ketten is ott voltunk, mögötte-mellette, hogy le ne essenKép

Na és a képekKép

Nehéz mászni a létrán:

Kép

KukucsKép

Kép

Hurrá, fent vagyok!Kép

Kép

És már le is értemKép

Kép

Anna végre gipsz nélkülKép

Kép

KukucsKép

Kép

Kép

Bocsi a sok képértKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabi miért nem írsz e-mailt? Nagyon érdekelnének a rucik!

Lányok, én totál ledöbbentem a fiamon....

Az OK, hogy fejlettebb a koránál, meg minden, de hogy egy több mint másfél méter magas csúzdára felmásszon (nagyobb gyerekeknek méretezett fokos létra), és még egyedül le is csússzon róla... Na ez nekem is kicsit sok voltKépKépKépKépKép Persze ketten is ott voltunk, mögötte-mellette, hogy le ne essenKép

Na és a képekKép

Nehéz mászni a létrán:

KukucsKép

Hurrá, fent vagyok!Kép

És már le is értemKép

KukucsKép

Bocsi a sok képértKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na akkor a képek még egyszerKép

Nehéz mászni a létrán:

Kép

KukucsKép

Kép

Hurrá fent vagyok!Kép

Kép

És már le is értem:

Kép

ZsófiKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Második részKép

Kép

KukucsKép

Kép

Kép

ZsófiKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!

Megint nem tudtam jönni pár napig, mert sok volt a dologKép Hétfőn pedig jöttek anyukámék és a nővéremék, így velük volt programunk két napig megállás nélkül. Nagyon jó volt, voltunk Állatkertezni és az ottani játszóházban is. Nem gondoltam volna hogy már Bence is ennyire élvezni fogja, kb. úgy mint a nővérem 6 éves kislánya. Majdnem két órán keresztül meg sem álltak, Bence kúszott le-föl mindenhová, motorozott, autózott és abszolút nem fáradt el. Közben nagyokat morgott amint épp megindult egy újabb kiszemelt játék feléKép Ezt ő már régen csinálta (mármint a morgást), leginkább csak akkor ha valamitől nagyon izgatott. Hát most az volt nagyonKép

Kép
Kép
Kép
Kép

Aki még nem volt, mindenképp próbálja ki ezt a játszóházat, nagyon klassz játékok vannak. Mi ezután biztosan sűrűn menni fogunk!

Tegnap felköszöntöttük Apát a szülinapja alkalmából, ami ma van ugyan, de ma már nem lesz időnk délután. Meg amúgy is kikönyörögte az ajándékokatKép Bencitől kapott egy olyan pólót amin az ő fényképe van. Nagyon nagy sikert aratott, mindkettőjüknél, ugyanis mikor Bencus meglátta saját magát a pólón, tiszta extázisba esett, nevetett-sikított és mászott rá a pólóra, na meg az apjáraKép Fél óra után úgy döntöttünk hogy el kell tenni a pólót a szekrénybe mert nem bírtunk már veleKép Nagyon édes volt!

Remélem a saját szülinapja is ilyen nagy sikert arat majd nálaKép

Az oldalon lévő képeket megnéztem, Zsófi Bencéje nagyon-nagyon ügyi a csúszdán és persze Anna is nagyon aranyos (örülök hogy végre lekerült a gipsz!), Barbi Ádámján totál meglepődtem hogy már milyen nagyfiú, főleg a pumpás képenKép, Hami egyszerűen tündéri azzal a nagy vízilabdával ( a fogacskát én is nagyon sajnálom, és ezek után még extrábban fogok vigyázni BencéreKép), Robó is nagyon szép a kisvonaton, látszik hogy mennyire komolyan vesziKép, Zit Benije naggggyon vagány abban az ingben, és Zsoma is nagyon nagyot nőtt mióta nem láttunk róla képetKép És ügyes is hogy már így mászik!!!

Remélem senkit nem hagytam ki a felsorolásból! Többre most abszolút nem futja az időmből, mert amíg Bence alszik egy halom cuccot ki kéne vasalnom, majd pedig berakni a bőröndbe mert megint utazunk SzolnokraKépKép Csak jövő hét elején jövünk vissza, hétfőn vagy kedden, képes beszámolóval fogok jelentkezni Bence első névnapjáról és első Körös-tavi élményeirőlKép

Sok puszi mindenkinek, aki rég írt már, az írjon hogy jó sok olvasnivalóm legyen a következő hétreKép

Sziasztok,
Vera

(Ja, és még egy kérdés, a tali hány órakor lesz? Mert mi csak akkor tudunk menni ha esetleg most délután lesz mert Benci 10-11 körül alszik két órát, és csak ebéd után van használható, vidám állapotban...)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Mi közben elutaztunk, meg haza is érkeztünk. Még nem olvastam vissza, de először is szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Ákosnak, Benének, Ádámnak, Beninek és Dávidnak. KépKépKép
Közben Barni is egyéves lettKép, és rengeteget fejlődött! Pl. megtanult klasszikusan négykézláb mászni, pedig azt hittem, hogy ezt ki fogja hagyni. Önállóan még nem jár, de nem sok híja van, szépen tologatja a babakocsit, és kapaszkodva mindenhova eljut. A legkülönbözőbb helyekre mászik fel, és ügyesen rájön, hogy hogyan kell lemászni. Egészen sokáig eljátszik egyedül, az éjszakákat többnyire átalussza. Kipróbáltuk a margarinos kenyeret és nagy kedvenc lett, szépen megeszi egyedül is. És a túrótól se lett bajaKép! Egyszóval csupa öröm az élet egyenlőre. Teszek fel képeket is. Barni születésnapján pont nem voltunk itthon, ez nem a családi ünneplés, hanem egy étteremben készült kollegák és barátok körében, ők rendelték a sütit, abból raktuk össze neki a "tortát", amit persze mi ettünk meg.Kép A zenei nevelést pedig nem lehet elég korán kezdeni...

Kép

Kép

Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Természetesen mi is nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk Hagnosz Barnijának, Gabi75 Dávidjának, és Szti Ákosának!!!

Kép

Előre pedig (mivel nem leszünk itthon és nem szeretnék megint elmaradni) Tündér Ilangjának és Dea Ábelének is, ha ő még olvassa a topicot...

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Sajna nem sikerült hozzzájutnom ismét, hogy bővebben hozzászóljak az írásaitokhoz, és magunkról meséljek. Holnap ismét elutazunk, kihasználjuk az utolsó nyári napokat. A Balcsin leszünk egy hoszzú hétvége erejéig.

Mindenkinek jó babázást!

Dandy
dandy

Hahó!

Itt vagyunk, élünk, csak valahogy az írás olyan nehezemre esik mostanában, inkább csak funkcionálisan netezek, ha van valamire szükségem, akkor írok. De majd a talin mindent bepótolok és nem hagylak majd titeket szóhoz jutni.Kép

Ann,
azért nem ment még mail, mert tegnap kaptam vissza a húgomtól a könyvemet, amiből teljesen pontosan ki tudom nézni a dolgokat. Lenne viszont egy kérdésem, mennyire ismered a Callanetics gyakorlatokat? Elég, ha csak utalok rájuk, és leírom, hogy miből mennyi kell (Gabinak ezt csináltam, de nem mindegyiket ismerte fel, szóval még vele is kell ez ügyben értekeznem), vagy kéne a leírásuk is? Ez utóbbi esetben ugye tovább tart a dolog, mert be kell gépelnem, de ha úgy jobb lenne, akkor szánok rá időt (de akkor tornázzatok!).Kép

Rólunk két sor: Gabi még mindig 3-4-et lép egyszerre, szerintem csak rá kell éreznie, és elindul. Ez mondjuk elég nehéz, ha a nagyszüleivel van, ugyanis ők gyakran vezetgetik kézenfogva. De úgy vagyok vele, hogy ez végülis elenyésző mennyiség ahhoz képest, hogy én meg egyáltalán nem vezetgetem, szóval rájuk hagyom.Kép Tegnap voltunk strandon, jól leégett a vállam. Gabi egyáltalán nem égett le (mivel őt még itthon bekentem), és nagyon élvezte, pedig nem engedtem beleülni a vízbe, csak a szélén lépkedett, meg lezuhanyoztuk. De nagyon élvezte a tömeget.Kép Ezzel kapcsolatos kérdésem: nálatok is állandóan az van, hogy az emberek megállnak babázni? Odajönnek, integetnek, sőt (amit mostanában egyre kevésbé tolerálok) simogatnak.

Tényleg, nincsen valakinek valami jó ötlete, hogy hogyan szóljak kedves emberekre rá, hogy ne simogassák a babát? Vagy csak én vagyok ilyen simogatásellenes? A legrosszabb az, hogy tényleg kedvesek, meg minden, meg Gabi is barátságos velük, nem zavarja a dolog, csak valahogy nálam telik be szép lassan a pohár ez ügyben. Szóval valami olyasmi mondat kéne, amelyik nem bántó. (Egyébként főleg idősebbek és gyerekek simogatnak, olyan ez, mint az állatkerti simogató.Kép Bezzeg akkor furán néznének rám, ha én kezdeném simogatni az ő hajukat, karjukat vagy lábukat, hogy milyen aranyos.) Na, ez egyébként azért jött most elő belőlem ilyen élesen, mert a strandon volt egy számomra nagyon unszimpi bácsi, aki szintén leállt velünk egy simivel egybekötött beszélgetésre. Én meg, amilyen alapudvarias vagyok, nem szoktam elküldeni az embereket. De miért is nem, kérdem én. Nyuszi volnék? Fontosabb számomra más meg nem bántása, mint a saját jó közérzetem? Na jó, abbahagyom az önelemzést, a lényeg a lényeg, ötleteket várnék, légyszilégyszilégyszi!!!

Na, még a képekre egy-két reakció: doboló Barni nagyon ügyes, és a tortája sem rossz összedobott tortához képestKép, állatkertező Benci nagyon édes, különösen az unokatesójávalKép, csúszdázó és kukucskáló Bence és Anna is aranyos, nagyszerű, hogy Annának már nem kell gipszKép, pucér Ádi is nagyon drága, de tényleg a pumpával a legtutibbKép, vigyorgó és labdát evő Hami egyszerűen csúcsKép, a fogacskákat nagyon sajnálomKép, Robó roppant komoly a kisvonatban, ahogy egy nagyfiúhoz illikKép, Beni és Zsoma kettőse nagyon tetszik, lehet, hogy ez egy jó barátság kezdeteKép.

Na, megyek, megpróbálok visszaaludni még egy kicsit, hátha...

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok !
Minden szülinaposnak gratulálok !!!!
Nálunk az a hír, hogy megszületett szombaton a tesóm kislánya 3920 g , 58 cm, Petra. Egy tündér a kicsi. Tegnap hazajöttek a kórházból most tartanak a szoptatási problémáknál. Bennem meg dúl az ösztön és mindent mondanék neki, hogy hogyan csináljon, de azért visszafogom magam. Nagyon sok mindent nem fogad el tanácsként a sógornőm (senkitől) ezért elég nehéz. Szerintem úgy gondolta sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a dolog, ha hazajön a kórházból és most csodálkozik, hogy mégsem. A Sz.Imrében szült és a csecsemős nővérek nagyon bunkók voltak vele. A gyereknek tiszta piros a feneke, mert benne hagyták a kakiban. Sokat bukott szegény pici, mert nyelt a magzatszurkos vízből és nem akartak neki másik ruhát adni. Azt mondták tekerje be egy plédbe. Már kezdett szopni, de azért tápszerezték, itatták és cumit is adtak neki. És azt mondták, hogy nem kell fejni. Én meg próbálom neki magyarázni, hogy fejni igenis kell még az elején, mert csomós a melle meg fáj is neki. De azt mondta,hogy az fáj neki, ahogy mutatták és ő azt nem csinálja. Persze sík ideg, csomót sír (a gyerek is) Én is ideges vagyok, hogy miert nem fogadja el a tanácsot, de tudom, hogy 10 helyről 15 félét mondanak neki és én sem szerettem, mikor mindenki okoskodott, de egy mellgyulladástól azért szeretném megkímélni.. Na ez most kikivánkozott belőlem elnézést az offért. Mikor hazajöttem az én nagy lányomhoz, olyan jó volt, hogy Őt már ismerem, tudom mikor mi baja, miért sír stb. Mert a picurka Petrának a sírásától én is olyan ideges lettem, mint mikor az enyém sírt pár naposan és azt sem tudtam hova szaladjak.
Egyébként mi is ki nyaraltuk magunkat az anyósomék parasztházában, összességében 8 hetet voltunk ott. Persze most szenvedünk a 3. emeleten. Olyan jó hűvös volt a vályogházban. Találkoztunk egy 14 hónapos babával párszor. Nikinek nagyon tetszett. Egy órán keresztül csak figyelte, hogy a nagyobbik mit csinál és mond, addig ő némaságban volt, pedig ez nem jellemző és utána úgy elkezdte utánozni, hogy a kiscsaj saját apja nem tudta megkülönböztetni a két baba hangját. Nagyon fogékony mindenre. Mindennnap elkápráztat valami csodadologgal. Majd teszek föl képet is. Most már biztos, hogy veszünk egy digit.kamerát, mert olyan jó dolgokat művel a lánykám, hogy azt rendeg képpel nem lehet elkapni.
A talihoz jó szórakozást, majd egyszer én is szeretnék eljutni. A strandolókat irigylem én olyan szégyenlős lettem a +15 kg-al, hogy még rövidgatyát sem veszek föl, nemhogy emberek közé menjek fürdőruciban. Brrrrr !!!!
Én sem tudom, hogy lehet a "simogatós" embereket kikerülni én is csak simán utálom, mikor fogdosni akarják a gyerekemet. Olyankor szépen elé szoktam állni, vagy arrébb tolom.
Na jó eldugulok. Megyek vissza aludni, mert tegnap éjjel 1-ig kukorékolt a tündérem
Dorki
dorki

Sziasztok!

Kicsit én is eltűntem, sajna időm nem volt írni, mert a férjem látástól mikulásig dolgozik, egész héten csak késő este ért haza. Így nem nagyon jutott időm pihenni vagy netezni, de ma van az utolsó ilyen napunk, aztán jön egy jó hosszú hétvége, 4 napig együtt leszünk hármasban Kép Kép Kép

Zsizsa,
simogatás: én is utálom. Nem is engedem! Mondjuk eddig szerencsém volt, mert ugyan sokszor megállítanak bennünket is az utcán, de eddig szinte mindig nagyon udvariasan megkérdezték a nénik (főleg ők állnak meg), hogy meg szabad-e nézni a babát? Nézni, nem simogatni Kép Persze nézni szabad. Esetleg ha vki simizni próbál, mondd neki, hogy nem szabad, mert elkezd sírni tőle Gabi Kép Ez mondjuk esetleg nem igaz, de akkor nem próbálkoznának be... Hát ez az ötletem van, egyébként nálunk ez menne is, mert Zsoltika ugyan nagyon érdeklődő, de ha túl közel merészkednek hozzá, azt nem szereti Kép
A callanetics-szel kapcsolatban írok majd mailt!!! Nem felejtettem ám el, csak ugye az időhiány...

Dorki,
szerintem nagy kár, hogy nem fogadja meg a sógornőd a tanácsaid, főleg mert nemrég szültél, és nagyon frissek és időszerűek a tapasztalataid. Főleg egy mellgyulladást nem kellene hagynia kialakulni! Én is tudom, hogy ilyenkor mindenki ontja a tanácsokat, de a nagyszülők pl. sokkal kevésbé tudnak segíteni hasznos ötletekkel, mint Te. Kórház Kép

<font color="0000ff">Még pár szót rólunk: tegnap a homokozóban Zsoltika lépett egyet kapaszkodás nélkül Kép Kép Kép Persze ebből még messze van a járás, de sebaj! Ráér még Kép Amúgy nagyon jó kisfiú, eszik-alszik szépen, továbbra is bővíti a szókincsét, a repülőket hamarabb észreveszi, mint én, mutogat fel rájuk, amíg el nem tűnnek. Nagyon sokat vagyunk kint, viszont a hintában már nem marad meg, mutogat lefelé, és mászik a játszótéren, fedezi fel a kavicsokat, meg mindent.

A két felső egyes már nagyon szépen kibújt, van is egy képünk, amin nagyon jól látszanak. Kis csintalan lett így Kép Kapott egy új dalmatát, azzal virgonckodik:

Kép

Most csak ennyi, mert sok a dolog itthon.

Gabi</font>

pgaboka

Zsizsa:

Mondd azt, hogy nagyon érzékeny a bőre vagy azt hogy nem szereti ha szeretgetik...nem kell ráhagyni senkire ha te nem akarod. Főleg ha valami barom aberrált megy oda...

Tegnap voltunk "Plázsolni", találkoztunk Marcsiékkal, nagyon jól elvolt a két gyerkőc:
Mit akarsz a vízemben???:
Kép

Kép

Horgászgatok:
Kép

Horgászgatok 2:
Kép

És egy Libero reklám: kissé tele volt vízzel, a térde alá ért és egy cseppet sem volt vízes Beni feneke és a vízet sem lehetett kisajtolni a pelusból:
Kép

zit
zit

Sziasztok!
Olyan jó hallani ,hogy minenkinek jól telik a nyár, és továbbra is gyönyörüen fejlödnek a gyerköcök! Most éppen Zsoltika mosolya büvölt el teljesen, de persze a többi kép is remek.

Velünk is rengeteg minden történt mióta nem irtam. És még hogyha igy összefoglalva talán nem is annyira olvasmányos, azért leirom, hogy "dokumentálva legyen".
Emlékeztek talán, hogy voltunk egy hetet Hévizen. Nagyon jó volt hármasban egész álló héten (na jó ey nap Apa feljött dolgozni, egy másikon meg vendégeink voltak, de amúgy csak mi). Annyi ökörségre megtanitotta az Apja ezt a gyerköcöt, hogy csak na! Pl. az ujjaival berregtetni a száját, aztán két kézzel arcot dörzsölni (ez igy leirva nem mond semmit, de bübájos, majd keresek róla képet) stb. Az egyetlen negativum volt, hogy nagyon rosszzul aludt, a végén már két óránként kelt és fent volt háromnegyedet. Egyszer el is kellett vinnem az éjszaka közepén sétláni, mert nem tudtuk megnyugtatni, még a cici sem kellett. NApközben viszont elbüvölö volt, ki-be járkált a teraszajtón keresztül, elöttünk volt egy nagy belátható füves placc, ot kószált és tologatta a dömperét vagy méginkább a babakocsit. Napi kétszer úsztunk is, hol medencében hol a hévizi tóban, nagyon bejött. Karúszóval szépen tempózik és kiúszik 1,5-2 m-t a partig és kikapaszkodik, majd visszaugrik Kép És a hét alatt csak 1 db úszópelust használtunk el, ugyhogy megéri majd venni még.
Amikor vendégeink voltak, akkor ők az 1 éves fiukkal jöttek. Képzeljétek a két gyerek szabályosan kukucsolt a bútorok körül. Teljesen odáig voltunk!
Mióta meg hazajöttünk irtó sebességgel zajlik az élet. Van jó is, meg rossz is, de minden nap pörög ezerrel.
Beteg lett a nagykutyánk, de szerencsére már gyógyul. Nagyon aggódtunk érte, több, mint 10 kg-ot fogyott és se nem ivott, se nem evett, szinte fel sem kelt már...aztán kiderült, hogy a nyelve alja begyulladt, hogy megcsipte vagy megsértette valami nem tudjuk, de begyulladt. Most antibiotikumot kap és már szemmel láthatóan javul.
BOtinak meg kibújt a bal felsö 4-ese, az elsö rágófog, de már a túloldali is jön szépen. Viszont alul még csak 2 foga van. Furán növeszti ez a gyerek a fogait, de lelkesen. Viszont a feneke egy borzalom. Lassan két hete nem akar elmúlni a pelenkakiütése, egy napig jobb aztán megint borzalmas, már nem tudom mit tegyek vele. Csak a pelenkát nem cseréletem le már, de ezt használjuk születése óta. De szemmel láthatóan fáj is neki, meg gombás amint egyszer nem gonbaellenes krémmel kenem. De azokkal meg csak 3-4 napig szabadna...szóval nem okés a dolog. Talán ezért nyügös mostanában délutánonként, talán másért, nem tudom, de az biztos, hogy nagyon-nagyon akaratos lett. Egyrészt számitottam rá, hogy erös akarata lesz (nem véletlenül lett Botond, a név kötelez), de most elég nehéz, söt szinte lehetetlen bármiröl is lebeszélni. Ezért felszereltem mindenhova fiókzárakat, és kisérgetem fél nap a lépcsön. Ez van. Az apja szerint elkényeztettem. Lehet.
Egyébként mindenhová felmászk, de nem tud lejönni, csak fejjel elöre. Mióta kétszer leesett a lépcsön (odatettem egy nagy paplant, hogy arra essen, de gondoltam meg kell értenie, hogy igy nem lesz jó) azóta kiabál, hogy vegyem le Kép Legalább nem buta.
Egyébként néha ha elfeledkezik magáról megáll kapaszkodás nélkül, söt megy pár lépést aztán rájön, hogy nem kapaszkodik és lecsüccsn. Tegnap meg a lábára ejtett egy könyvtámaszt, és fél lábon állva, kapaszkodás nélkül sirt...de nem fényképezögépért rohantam, hanem megvigasztalni, ugyhogy nincs megörökitve.
Az uj sláger egyébként a képeskönyv. HOzza sokszor, hogy nézegessük. Kép

No eleget áradoztam, bocsi akit untattam. A tali elvileg nekünk is jó lehet, de ne migérek semmit, zürös idöszakunk van. Ma viszont megyünk mesterségek ünnepére.

Sziasztok, Edit

igy hisztizünk mi Kép itt azt hiszem a szemetest nem hagytam kipakolni
Kép
(az a szokása egyébként, hogy odamegy a szemeteshez, kirámolja, aztán egyik kezével fogja a peremét, a másikkal lecsukja a tetejét és rátenyerel. Igy fogva marad. És kiabál. )

Edit

KépKép
KépKép
szedit

LÁNYOK!!!!!

Ki tudja mik ezek a pöttyök Ádámon????
Hétfö éjjel lázas lett, aztán kedden semmi, azt kivéve,hogy csak és kizárólag az én ölemben a jó.
Kedden este megint pici láz, szerdán megint OK napközben, délután jöttek ki ezek a pöttyök. Aztán estére menetrendszerint megérkezett a kis hömelekedéses láz is.
Dokim a héten nincs, nem tudom hova a rossebbe vigyem...Védönöt hivtam, a telefonszámuk nincs használatbanKép, de véletelnül sem mondaná rá az autómata az új számot...
Ahogy olvasgattam lehet ez rózsahimlö (rubeola), de hallottam már valami 3 napos lázról is ami piros pöttyikkel végzödik.
Valaki ha tudjon szóljon már hozzám, jó lenne "diagnosztizálni" Babanetes módon...
BArbi
Kép

Kép
Kép
barbi

Remek, ahhoz, hogy fel tudjam tenni a képet, kicsinyitenem kellett, igy viszont meg már nem látszanak a pöttyök.
Imádom.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi: létezik a 3 napos láz, ami 3 nap lázzal és utána pöttyökkel jár. És ennyi. Reméljük, hogy ennyi! Jobbulást!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Barbi, én meg még annyit tudok mondani Cory hozzászólásához, h a rubeola és a 3 napos láz pöttyei elég hasonlóak. Illetve sokszor egybefügg&#337; területet foglalhatnak el, s ha jól látom, ezek ilyenek. Viszont rubeolánál megduzzadnak a nyirokcsomók (pl. nyaki).
Én is remélem, h 3 napos láz volt és túl vagytok rajta!
Pussz
Ann
annann

Haliho, megint itt vagyok.
Sikerült egy központi telefonszámon egy védönövel társalognom, bár nem hinném,hogy ez ér annyit,mitha valaki személyesen ránézne.
Tudom,nem a világvége, de csak jobb lenne a lelkemnek, ha valaki egyöntetüen mondaná rubeloa vagy se.
Annyit mondtak csak,hogy ha igy marad nyugodjak meg és maradjak itthon, ha rosszabbodik akkor irány a doki. Na de mihez képest lesz rosszabb???Mert ha alaphelyzethez,hát ahhoz képest már rosszabb. A tegnapi délutáni helyzethez képest?
Na, mind1, ennyit tudnak az itteni okosok.
Kérdezte telefonban, a nyirokcsomót (passz, én még nem éreztem duzzadtnak, de ez nem jelenti azt,hogy nem is az...), meg a szájpadlásán van-e pötty..Jó vicc, próbáljon meg valaki más belenézni egy éppen fogadzó kisbaba szájába, tökéletes szájzár.
Na, mindegy szerencsére alszik-és iszik, valahogy majd csak kiürül belöle.
Három napos lázról bövebben hol lehet olvasni? Mert ez a láz hétfön este-éjjel kezdödött, és jóformán csak este van láza, napközben enyhe höemelkedésnek hivom. Tegnap estére megint volt láza, 38,1. Akkor ez most 3 napos láz?
A pöttyök meg különállóak, az arcán nagy piros pöttyök vannak, laposak, a testén meg sok-sok ici-pici különálló pöttyöcske. Némelyik dudoros azok közül, de inkább laposak azok is.

Köszi Cory, Ann hogy irtatok!

Na, befejezem ezt a monológot itt.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Gyönyörű szemű Barnusnak is boldog első szülinapot kívánunk!

Barbi,
Sajnos nem tudok segíteni, de ha nincs más tünet, akkor én is a lázra gondolok.

H.

Kép
hanzika

Barbi: szerintem simán belefér, hogy csak este volt láza. Egyébként is este lázasodnak be jobban, akármi bajuk van.
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de itthon a 15 hónapos oltás az MMR, ebben oltanak rubeola ellen is, tehát nagyon-nagyon ritkán fordul elő ma már ez a betegség.
A rendelőben ennyi van róla: http://www.babanet.hu/faq/gybeteg43.php

cory

cory
Budapest

Barbi,
rubeola esetén mindenképpen megdagadnak a nyaki nyirokcsomók, nekem azt mondta a doki, hogy biztosan érezném (én voltam rubeola gyanús terhesen). Szóval ha hátul végigtapogatod a nyakát a füléig, és nem érzel semmi duzzadást, akkor valószínűleg nem az.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Barbi, tuti háromnapos láz
Nekünk is csak este voltKép

Képekre a dicséreteket köszönjükKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,
jol eltuntem megint, de amint latom mas is idohianyban szenved...

Benenek, Bombinek, Barninak, Beninek, Davidnak, Akosnak es gyonyoru nevu Ilangnak bar kicsit kesve, de nagyon boldog 1. szulinapot kivanunk!

Csak ezt az oldalt sikerult atfutnom, viszont a kepeket visszaneztem, es mindenki sokat nott, ugyesedett! Nem irok senkit nev szerint mert amilyen faradt vagyok tuti kihagynek valakit.

Barbi,
Adamnak jobbulast, remelem tenyleg csak a 3napos es gyorsan tul lesztek rajta! Latom nalatok sem jobb az orvososdi mint itt - ettol total ki tudok akadni. Legjobb az volt amikor Emmanak begyulladt a szeme, elmegyunk dokihoz, erre azt mondja, hogy miert nem kertunk idopontot (napokkal elobb) igy nem tud fogadni. Mondtuk, hogy hat nem szolt a kiscsaj, hogy beteg lesz Kép erre kaptunk 2 nap mulvara idopontot... koszi! Addig kigyogyitottam en, lehet nyitok is egy orvosi rendelot KépKépKép

Edit,
popsira koromvirag kremet probaltatok? Mostanaban nalunk is problemas, es en ugy vettem eszre attol fugg, milyen gyumit eszik. A gyogyszertari kence csak rontott a helyzeten, viszont a tiszta koromvirag kerm nagyon bevalt, bekenes utan par oraval mar szinte alig latszik valami. Lebeszelni Emmat sem lehet semmirol, nalunk az valt be, hogy erdekesebbet mutatok, csinalok.

baba-simogatas: en nagyon-nagyon utalom, es bar alapbol kedves-udvarias vagyok, ezt nem engedem. Pont azert amit Zsizsa is irt (allatkerti simogato). Szoval en indok nelkul rajuk szolok, hogy ne erjenek hozza a babahoz, es nem erdekel, hogy megsertodnek-e. Nem akarom, hogy Emma osszeszedjen barmilyen nyavajat ezen kivul nem szeretnem ha tul baratsagos lenne az idegenekkel (mondjuk ez annyira nem fenyeget, mert eleg mami-olebol-szemlelodok mostanabanKép). A legjobb az volt (eddig 2szer volt ilyen) amikor jottek, hogy adjam oda hagy fogjak meg - na ettol total kiakadtam

Kepzeljetek, megoldodott a pelusozas nevu remalmunk Kép Emma imadja a konyveket, de sajnos enni is, igy eddig csak este volt "olvasas". DE mar kb. 1 hete pelusozaskor adok neki kis allatos konyvet, ami teljesen lefoglalja, szep nyugisan lehet pelusozni Kép kozben-utanna persze elolvassuk az egesz konyvet, majd visszatesszuk a polcra Kép
Ha meg van ahol megy a kuzdes, esetleg egy probat meger.

fonokno felebredt, sziasztok
batka
batkamano

lemaradt:

Zit,
lattam a verseidet, es negyon-nagyon tetszenek!!

Meg a popsitolatasos lemaszashoz akartam irni, hogy mi mar regota tanitjuk tobb-kevesebb sikerrel. Amiota elkezdte erteni/ertekelni a dicseretet (ha valami sikerul akkor megtapsoljuk, hurrazunk meg ilyenek) azota mindent min. 50szer megismetel (persze mindet meg kell ugyanugy dicserni). Egyszer sikerult popsival lejonnie a fotelbol, persze azt is megunnepeltuk, rengetegszer megismetelte, es azota tudja Kép

na tenyleg befejezem, sziasztok,
batka
batkamano

Sziasztok, rövid éjjeli helyzetjelentés.
Most estére sem volt már láz, tehát éppen pontosan 3 napig voltKépKép Akkor ezt elkönyvelhetem 3napos lázas betegségnek. Szegény arcocskája még pöttyes,mint egy katica, de talán már kicsit javult a helyzet. Kedve is már egész jó, néha eljátszogat, fele annyit sem tartózkodott ma az ölemben.

Batka, hát itt tényleg nem semmi a dokihelyzet,mondjuk most még az is ront a helyzeten, hogy a saját családi dokink éppen a héten van suliban, és egész egyszerüen nincs helyettese. Vagy kórház, vagy semmi. De ilyennel elvböl nem mentem kórházba, neki se és nekünk se jó órákon át várakozni. Plusz tudom,hogy nincs rá orvosság, lázcsillapitót meg elég jól be tudtam adni én is.

Lányok,már kb 3 hete akartam kédezni, de mindig elfeljetettem. Ti hogy álltok a bilizéssel??Elmélet és gyakorlat mind-mind érdekel, kinek mi a véleménye. (legföként a mikortól és hogyan)
Ugyanis Ádám szülinapi "party"-ján kaptam egy édes-kedves beszólást.(pedig alig van ismerösöm, azt hittem én megúszom az otthoni-szokásos beszólásokat) Szóval közölte az egyik jó ismerösöm,hogy én ezt nagyon elrontottam. Éppen arról beszéltem,hogy mennyi az alávigénye még Ádámnak, mármint,hogy napi 1-szer alszik már csak. Na, gondoltam ezt nem én ronottam el, ö akarja igy. Aztán közölte kedves ismerös, hogy a bilire gondolt,mert az ö fia 1 évesen már szobatiszta volt. Én mondtam,hogy még nem tudok annyit és úgy kommunikálni vele, hogy megértené, erre visszavág,hogy a gond az,hogy meg sem próbáltuk. Hát nem, mondtam, szerencsére ki tudjuk fizetni a pelenkátKép Na, hát igen, az ö idejében, 30 évvel ezelött még kézzel kellett mosnia pelust, akkor biztosan nem igy gondolkoztam volna.
Hát ennyi volt a beszélgetés,kiváncsi vagyok ezek után nektek mi a véleményetek a bilizésröl, szobatisztaságról?
Majd irjatok, ha lesz idötök.
Sziaszotk,megyek, párom már itt skubizza a monitort...

Barbi

Kép
Kép
barbi

Hahó!

Ilangnak boldog szülinapot!

Kép

Zsizsa és Gabóca

Köszönöm a válaszokat simogatás ügyben, egyébként rájöttem, hogy nálunk az is közrejátszik a dologban, hogy Gabi nagyon barátságos mindenkivel, már messziről rájuk vigyorog, aztán nyújtja feléjük a karját, majd integet. Szóval nem csodálom, hogy meg akarják simogatni. És az az igazság, hogy mivel érdeklődik az emberek iránt, ezt én nem is akarom elnyomni benne (mint ahogy azt sem, hogy a kutyákat szereti), bár (ahogy Batka írta) kicsit tartok én is attól, hogy túl barátságos lesz az idegenekkel, ami a mai világban sajnos nem jó.Kép Mindenesetre gyakorlom szorgalmasan, hogy legközelebb mit mondjak.Kép Nálam sajnos tényleg baj az, hogy idegenekkel túl udvarias vagyok, de erről le akarom magam szoktatni (persze nem teljesen, csak úgy, hogy normális legyek ilyen téren). Anyu ilyen egy kicsit, bár benne megvan a határozottság is, ami belőlem hiányzik, ezért tud máshogy is reagálni, ha arra van szükség. Majd azért még kielemzem magamban ezt a dolgot, hátha segít.

Barbi,
én úgy tudom, hogy a gyerekek 2,5 éves koruktól érettek agyilag a szobatisztaságra (biztos vannak persze eltérések, gondolom ez a nagy átlag). Állítótag ilyenkor érzik már az ingert rendesen, és tudják is visszatartani, amíg elérnek a biliig. Szerintem egy évesen az ismerősöd gyereke úgy volt szobatiszta, hogy fél napját a bilin töltötte.Kép Egyébként, ha úgy érzed, meg lehet próbálni bilire ültetni, hátha ő olyan, hogy korábban is tud, csak ne legyen ez kardinális kérdés. Az én barátnőm gyereke két és fél éves, és még csak barátkozik a bilivel. Ki van neki téve, néha belepisil, de amúgy pelenkás.

Batka,
jó, hogy írtál!Kép Könyv ötletet mi is bevettetük pelenkázásra, de sajnos már lecsengett.Kép

Bocsi, most nem írok többet, megyünk anyósékhoz, és még vár a házimunka is előtte.

Jó hétvégét!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Barbi
Bár nekem semmi tapasztalatom a bilivel kapcsolatban (még) de szerintem a "kedves" ismerősöd gyereke nem jószántából lett szobatiszta 1 éves korára. Mit szenvedhetett szegény ? A te fiadnak nyilván erre nincs szüksége, meg neked sem. Imádom az ilyen jóindulatú megjegyzéseket. Szerintem még bőven ráértek, bár bilit lehet venni neki, hagy barátkozzon vele.
Tényleg szerintetek milyen bilit kellene venni, mert annyi féle csicsás fajta van ?
Nekünk is volt 3 napos láz, utána pöttyökkel, de szépen elmúlt. Állítólag nyári vírusnak hívják, minden ok nélkül jön, de legalább hamar múlik. Minket a nyaralás közben kapott el egy kis faluban pénteken. Én sem találtam orvost, így a helyi körzeti nézte meg. Meg persze telefonáltam össze-vissza.
A sógornőm most kijelentette, hogy neki senkitől nem kell semmilyen segitség, szegény anyukámnak olyan rosszul esett. Remélem azért pár hét múlva rájön, hogy egy tányér leves elfogadása még nem olyan borzasztó. Bár legalább szóltak előre és így később nem lesz balhé. Ez van.
Kellemes hosszú hétvégét annak, aki pihenni megy (és mindenki másnak is.)
Dorki
dorki

Sziasztok!

Ilangnak boldog első évességet kívánunk! Kép

Dorki,
Sógornőm dettó ugyanez. Ő vasárnap szült. Azóta kissé módosította, meg komplikációs volt a szülés. Így anyósom főzhet legalább rájuk - a saját otthonában és viheti át.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok Kép
Zsizsa, mél bármilyen formában jöhet, de ha van id&#337;d, akor inkább fejtsd ki jobban, hátha béna vagyok. Ígérem, h be fogom tartani és nem leszek lusta. Köszi! Kép

Barbi, jujjjjjjjjjjjjjjj de baromi nagyot be tudnék mosni annak az anyának, aki er&#337;lteti a pici gyerekének a bilizést. Szerintem 1,5-2 éves kor el&#337;tt nem érdemes próbálkozni, mert csak egy olyan dolgot akarsz t&#337;le elvárni, aminek teljesítéséhez nincsenek meg az eszközei : ld. amit Zsizsa írt, nem érzi az ingert, ill. a záróizmok nem elég fejlettek + így értelmileg sem tudja felfogni, h mir&#337;l is van szó. Azt most nem elemzem, h ez milyen kés&#337;bbi problémákat okozhat...

Tolatós lemászáshoz annyit, h Haminek egyik napról a másikra jött meg a kedve hozzá. Egy ideig mutattam neki, h hogy kéne, utána már magától csinálja és olyan ügyi Kép Egyébként mással is így vagyunk, h hirtelen kezdi el. Pl nagy hír: tegnap elkezdett építeni, másmint tornyot a toronyépít&#337;b&#337;l. Eddig hiába mutttam volna neki, csak a döntögetés izgatta, így én építettem, &#337; döntött... most meg úgy döntött, h épít is Kép

Edit, jajj, de látszik, h hisztizik, nagyon édi!!! Kép Nemtom miért vonzó a szemetes, nálunk el van dugva, de a nyaralás alatt kint volt és Hami is folyton ki akarta pakolni KépKépKép Pár lépéses járáshoz gratula ám!!! Kép Fenekére nincs 5letem, Haminak utoljára a kórházban volt csúnya, amikor a pelenkára kenték a ken&#337;csöt...

Zit, plázsolás Kép Még nekünk is ki kéne használni ezt a jó id&#337;t, mert Hami imádja a vizet Kép
És meg kell mondjam, nmagyon jók a verseid Kép

Gabi, tényleg kis csintalan Zsoltika Kép Haminak is bújnak még kifelé a fels&#337; egyesei, így kezd kevésbé látszani a letörés. Illetve... látszik, de legalább van rendes foga, ha egy kicsit ferde is Kép Szóval nem kell izgulni, másnak lehet, h eredend&#337;en így n&#337; Kép
Kapaszkodás nélküli lépéshez gratula!!! Kép

Batka, ez a 2 nap múlva menj vissza a beteg gyerekek cím&#369; dolog elég fura, komolyan gondolják, h nincs sürg&#337;sségi ellátás sem?

Hagnosz, 1 éves Barni nagyon drága! Kép Bence meg amellett, h nagyon szép, amint látom er&#337;s és ügyes is Kép

Vera, jujjj de rég láttalak már benneteket. Ez a motorozó és autózó nagyfiú kicsoda? Kép Már meg se ismerem, nagyon vagány fiatalember, majd mutass be neki légyszi KépKépKép

Zsófi, de jó, h Annáról levették a gipszet! .)

Ilangnak boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Egyébként még van egy rossz hírem, voltam n&#337;gyógy kontrollon a múltkori rossz eredmény miatt - egy az egyben ugyanaz van, semmi nem változott... Most azonban ezerrel immunrendszer er&#337;sítésbe kezdek, remélem, így a fél év múlva eedékes kontrollra elmúlik!
De jó hírem is van, az evés és a nappali tevékenység utána Hami alvása is visszaállt a normál rendre: éjjel csak 3x kelt szopni Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Már megint jó régen nem írtam, most sincs időm, majd késöbb írok. Most pár kép:

Kép
Kép
Kép
Kép

Késöbb írok is, pusszok:

dbarbiék
Dbarbi

Na most van egy kis időm.
Szóval Fanni áll, mostmár kijelenthetem. Lehet, hogy a torna, amit a neurológus javasolt, lehet, hogy a jacuzzi (múlt 7vége, Visegrád), ahol meg tudott állni egyedül (vízben ugye könnyebb)...vagycsak most jött el az idő. Én a legutóbbira szavazok. Kivárta alaposan az idejét, hisz már szinte minden topiclakó baba szaladgál Kép holott Fanni a legidősebb. Nagyon örülünk neki, olyan édes.

Gábor ma is dolgozik, hiszen USA-t nem érdekli aug.20....csak az lesz az izgi, hogy hogy jön haza, mertugye 22.15-ig van a Dunaplázánál valahol. Csak hazakevereg valahogy.

Amúgy nemigazán történt semmi az elmúlt hetekben, ebben a dögmelegben többnyire itthon hűsölünk Fannival.

Jajigen, SZÜLINAPOSOKNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK !!!!

Látom van mit pótolnom, elkezdek visszaolvasni és nézegetni képeket Kép

dbarbi
Dbarbi

Jaigen, a kedvencemet elfelejtettem. "Hoppá" Fanninál "Puppá"...azóta puppázik az egész család KépKépKép

Minden baba nagyon gyönyörű és okos és ügyes!
Dbarbi

Dorki: mi megvettük már a bilit Fanninak, egyelőre fent van a szekrény tetején, vagy max. játszik vele. Olyasmi, mint egy motor (csak nyúlfeje van), lehet bele kapaszkodni, meg van egy labda, amit lehet pörgetni, de mindezt a csicsát le lehet róla szedni, úgy csak egy normális bili.
Dbarbi

Itt látható a bili, barátnőm fia motorozik vele Kép

Kép
Dbarbi

Sziasztok!

Jaj, szobatisztaság. Ne tudjátok meg, mit hallgatok miatta. Balut egész egyszerűen nem érdekli (lassan 3 éves lesz). Ha bugyi van rajta, és nem pelus, simán beengedi, illetve időnként direktbe szórakozik velem, és leguggol a játékok fölé, és ott engedi ki. Ha nincs rajta semmi, akkor 90%-ban bilibe mennek a dolgok. De hát ez a viselet nem szalonképes pl a játszón. Úgyhogy mi pelusozunk, és egyelőre nem látom, mikor lesz változás. Beszéltem pszichológussal is a témáról (4 gyereke van), ő azt mondta, hogy 4 éves korig abszolút normális a dolog, ha pelusos, és hogy nem azért lesznek szobatiszták, mert zavarja őket a trutyi, hanem azért, mert olyanok akarnak lenni, mint mi. Ja, és azzal bíztatott, hogy náluk a 2 nagynál egyik napról a másikra ment a teljes szobatisztaság. Úgyhogy reménykedem. Bár néha azt érzem, Balu lesz a kivétel, és ő pelusban és 2 szopi között fog érettségizni.
Ja, erőltetés: sokaknál 2-3-4 éves korban szorulásos gondok jönnek elő, ha erőltették, mert visszatartja a gyerek néhány napig, amitől persze fáj, ezért visszatartja... ördögi kör.

cory

cory
Budapest

Kép
Kép
Kép

cory
Budapest

Ann,
akkor valamikor megy a mail, de még nem most, mert programjaink vannak, és nem nagyon van időm bepötyögni. De ne aggódj, menni fog!Kép

DBarbi,
hogy ez a Fanni mennyit nőtt! Ez a top nagyon csúcs, tiszta mininő benne.Kép A kukucskálós kép a legédibb.Kép

Cory,
a fiúk csúcsok, de hát ezt úgyis tudod.Kép Biliről: a húgom barátnőjének a kislánya már elmúlt három éves, és aggódtak, hogy nem tudják az ősztől oviba adni, mert nem szobatiszta. Erre egyszer csak két nap alatt teljesen leszokott a pelusról, pedig előtte egyáltalán nem érdekelte a bili.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Most azt tervezem,hogy irok kicsikét, remélem Ádám hagy is...
Úgy néz ki helyrejött a kedve, étvágya, sikongatása,járkálása, magyarázása, huncutsága, szóval minden olyan,mint volt, kivéve a töménytelen pöttyöcskét...Na, de majd elmúlik az is.
Köszi mégegyszer amiket irtatok, nem is aggódom márKép
Ja, és valszeg benyaltam én is egy kis virust vagy mit, éjjel 3-4-szer arra ébredtem,hogy nem kapok levegöt,annyira be volt dugulva az orrom. Aztán 3-kor ébredtem fel annyira (arra,hogy apa hozta a tejcsit a sirdogáló ÁdámnakKép), végre orrcseppentettem, és igy aludtunk 7-ig...aztán még egyet együtt a nagyágyban pöttyössel, egészen fél 10-igKép Szóval kialudtam magam...

Örülök,hogy sokaknak ugyanaz a véleménye,mint nekem, csak nagyon mellbevágott igy szemtöl-pofába ez a biliztetés. Azt hittem én tényleg megúszom az ilyen beszólásokat, lévén alig van itt ember akivel ilyenröl társalgok. Akkor hogy teljes legyen a kép: Ennek az ismerösnek van a fiánál két évvel idösebb lánya, aki ugyanilyen technika mellett sem volt hajlandó leszokni a pelusról 3 éves koráig...Bezzeg erröl nem sokat mesélt, de én megjegyeztem mikor egyszer emlitette..Szóval 6 hónapos koruktól rakta bilire, ahogy ülni tudtak párnával körbetámasztva,és várta a csodát...Aztán ahogy a kisebbik is odajutott,igy együtt valahogy leszokott a két gyerek egyszerre...De szerintem a fél életüket a bilin töltötték...
Egyébként most ahogy a láz miatt kutatgattam a könyveimben, pont erröl találtam egy leirást, miszerint "Másfél-két éves kor elött a gyerekek még nincsenek azon a fejlettségi szinten, hogy megértsék a bili használatát, és pontosan tudják, hogy valójában mit is kivánunk tölük. A 2. életévre alakul ki az is, hogy ne csak megérezze, de rövid ideig vissza is tudja tartni a székletét és vizeletét.
Sok idö: A szobatisztaság létrejöttében nagy szerepet játszik a gyerek elhatározása is. Ám amig nincsenek meg a szülövel való azonosulás jelei, vagyis a szülő által adott szabályokat nem kezdi sajátjává tenni, addig nem lehet tartósan szobatisztaságra szoktatni. Ez hosszú érési folyamat eredménye, ezért 4 éves koráig nem tartjuk promlémának, ha a gyermek még nem teljesen szobatiszta. Sőt, ötéves koráig az éjszakai bevizelés sem kóros.
Érzelmi feszültség, szorongás hatására gyakran tapasztalható visszaesés a szobatisztává válás folyamatában. Ez a szülő számára jelzésértékű: gyermekének olyan problémája lehet, amely túlterheli őt.
FONTOS! Ne feledjük az sem,hogy a szobatisztaság elhúzódása vagy ideiglenes megszűnése hátterében húgyúti betegségek, elsősorban fetözések is állhatnak!"

Na, ezt tegnap találtam, szivesen felolvastam volna kedves ismerösnek akkor.
Mindegy.
Cory, egyébként a barátnöm kisfia szintén 3 múlt és nem volt hajlandó bilizni. Söt, odáig jutottak, hogy már ö szólt, hogy Anya, vegyünk pelust, jön a kaki.(pisit már valahogy elintézte a bilibe) Aztán egyszer csak már a kaki is ment...

Egyébként ez a Zsoma mosoly nagyon-nagyon lehengerlö!!Kép Persze Balu is édes!Kép

DBArbi, de jó,hogy elökerültetek, és tényleg micsoda nagy lány lett Fanni!!CSuda ügyesen álldogál, akkor most már azt hiszem hamarosan készülhetsz a gyaloglás művészetére isKép

Na, lányok, mégegyszer köszi mindenkinek a hozzászólásokat, csak jó ez a topicKépKépKép

El ne feljetsek én is Ilangnak nagyon boldog elsö szülinapot kivánni!Kép

Ann, szurkolok a nögyogyi téma miatt, esetleg gondolkoztál valami természetgyógyász felkeresésén???Hami meg mindig ügyes kislányKép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Bili téma: Barni keresztszüleinek a családjában van neurológus gyermekgyógyász. Ő is azt mondta, hogy kb. 4 éves korig az idegrendszer nem érett a szobatisztaságra. Addig csak idomítani lehet. (Persze +- egyéni eltérések lehetnek.)
A nővérem egyévesen úgymond szobatiszta lett. Tudjátok: 60-as évek, 6 hét szülési szabadság, utána bölcsöde, pelenkamosás kézzel, mosógép nélkül... Szóval ő mesélte, hogy neki felnőtt korában is problémát okozott néha, hogy túlterheltség ill. stressz hatására előfordult, hogy éjszaka bepisilt.
Amikor én születtem, már volt gyed, anyukám otthon volt velem 3 évig. Én 1 évesen ugyan még nem, de pár hónap múlva nyáron lettem szobatiszta. Minden erőltetés nélkül, csak annyival, hogy reggel anyu ráültetett a bilire.
Én asszem megvárom a dologgal a jövő nyarat, lehet, hogy azért addig is üldögélünk egy kicsit a bilin, de semmi több.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Ilangnak tegnap volt a szülinapja? (Az én táblám akkor elavult, mert nincsenek benne Tündérék. Majd korrigálokKép)
Boldog születésnapot, Ilang!KépKépKép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok lanyok!
EGy gyors kerdes.!!!!!!!!!

DAvidnak nagyon megy a hasa es tegnap hanyt is 3-szor.Egy magyar doki azt mondta hogy a szoptatas sem jo.Kép SZerintetek igaz?
Semmit ne adjak neki az oke,de meg szoptatni sem szabadna?Kerlek irjatok hogy mit tegyek!
Laz is van!
gabi75david

Sziasztok!

Gabi: én nem nagyon tudok olyat elképzelni, hgoy ne lenne jó a szopi.
1. folyadék kell ilyenkor is, a kiszáradás miatt (ez megvan a szopival)
2. pótolni kell némi ásványi anyagot, sót... (ez is benne van)
És még könnyen is emészthető. Ennél jobbat nem tudnál neki adni betegség idején.

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?