Új privát üzeneted érkezett!

Betsy
Fúúúúúú, örülök, hogy minden rendben. Nagyon óvatosan ám ott Mondsee-ban a hegyek között. Imádom Ausztriának ezt a részét!

Sajánálom az ismerősödetKép

GeminiKép
A bugyborékolás éppen elég, hogy tudjad kismanód jól van, továbbá lehet, hogy teljesen befelé fordul és azért nem érzed, vagy vastag a hasfal, vagy éppen elölfekvő a méhlepény és azért nem érzed annyira. Ki tudja?? De nyugi :-))) a hasid szépen növöget, úgyhogy nincs gond.

Pusszancs,
MJ-Móni 19+6
mj__móni

Gemini:

A gyomorégésre:
Ha ki tudod nyomozni mitől ég a gyomrod, akár el is múlhat, amint elhagyod azt a dolgot, amitől ég Kép
Éghet a gyomrod kenyértől, cukortól, teától, kávétól, üdítőktől, tartósítószeres dolgoktól! (pl. paradicsomszósz), befőttektől (abban is sok a cukor), a citrusféléktől (pl. narancs), almától, fűszerektől.. mindenkinél tök egyéni..
Viszont pattogatott kukoricát nyugodtan egyél, ugyanis ha 10 dkg-ban van mondjuk 500 kcal (hasraütésből mondtam), akkor kb. egész éjjel azt kéne enned, hogy ezt a 10 dkg-ot leküldd magadba, mivel a kukorica megpattogatva nagyon könnyű Kép
Szóval én ettől nem félnék.. a 10 dkg az kb. kétszer annyi, mint a moziban egy mammut adag.. pedig azt ketten nem szoktuk tudni megenni.
Egyébként én inkább azt tanácsolnám, hogy próbáld magad kitapasztalni a dolgot, hogy mitől múlik el.. mert mindenkinek mástól. Van, akinek a tej használ, nálam a tuti tipp a natúr joghurt. De lehet, hogy nálad pont a kóla lesz hatással. Minden esetre szerintem a tejtermékeket probáld ki (a sajtot leszámítva).. meg gondold végig, hogy miket eszel és mi az, ami nehezen emészthető, vagy savas kémhatású.. azokat próbáld felváltani mással, vagy elhagyni adott esetben (pl. kávé).
Ja és mégegy tipp: a bal oldaladon fekve aludj el, mert akkor pont úgy fekszik a gyomor, hogy a sav nem tud feláramlani annyira.
És mégegy: ne egyél lefekvés előtt.

Lehet, hogy esetleg ezek nem újdonságok számodra, de reméem azért mégis találsz benne valami hasznosat Kép

hanee (21+1)
hanee

Rita!
Én éhgyomorra ettem két kiskanál szilvalekvárt és ittam rá kávét.KépNálam ez bevállt.Kép
De ha ezt nem akarod, akkor egyél sok almát vagy igyál sok almalevet, mert az beindítja a bélműködést.Kép

Gemini!
Nekem a mandula (natúr, nem a sós) vállt be.Kép
Vagy ajánlom még a háztartási kekszet, és kerüld a fűszeres,olajos,zsíros ételeket egy ideig, amíg rendbe nem jösz.Biztos nő a babád haja.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok,

Levelet irtam, szép hosszút elszállt, úgyhogy most csak próba, hogy megy-e a rendszer. Mert különben nem strapálom magam....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok!

Én elég ritkán írok, mivel eleve nem is vagyok egy nagy levélíró sem, amitöl sok barátnöm a falnak megy...

Lányok? Nagyon aggódom, mert a baba mostanában ritkábban érzem, legalábbis gyengébben mint a múlt héten...Viszont a Terhesség hétröl hétre címü könyvben azt irták, hogy ezen a héten 24. hét inkább a kis kezét edzi...Néha lehet,hogy túl parázom, mert végülis mozog... Hát nem tudom...Ti hogy vagytok ezzel?
23+4
tétényke

Sziasztok Lányok!

Én elég ritkán írok, mivel eleve nem is vagyok egy nagy levélíró sem, amitöl sok barátnöm a falnak megy...

Lányok? Nagyon aggódom, mert a baba mostanában ritkábban érzem, legalábbis gyengébben mint a múlt héten...Viszont a Terhesség hétröl hétre címü könyvben azt irták, hogy ezen a héten 24. hét inkább a kis kezét edzi...Néha lehet,hogy túl parázom, mert végülis mozog... Hát nem tudom...Ti hogy vagytok ezzel?
23+4
tétényke

Rokica, Hanee!
A kizárólagos anyatejes táplálás alatt a 6-7 hónapig tartó kizárólagos anyatejes táplálást értik! Még a legnagyobb szoptatáspárti szervezetek, szakemberek (pl. lll) is javasolják, hogy 6 hósan kezdjen el a baba barátkozni a ízekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön 200 gramm főzelék, hanem először csak 1-2 kanál gyümi, aztán lehet, hogy csak 10 hós lesz, mire megeszik egy rendesnek mondható babaadagot. Aztán 12-14 hós kortól elvileg már mindent ehet (kivéve magvak, bogyós gyümik, gomba - ezeket inkább csak 1,5-2 évesen ajánlják), amit a család többi tagja.
Én 6 hós korig nem adtam semmit Petrának, pedig nyári baba volt, de vizet is csak 7 hósan ivott először (akkor már pohárból), amikor elkezdtük a főzelékeket. Igazából azért nem ajánlják a vizet/teát, mert akkor azzal lesz tele a pici babagyomor, és nem a tápláló tejecskével.
Persze ez mindenkinek a saját döntése, de a 6 hónap csak anyatejjel biztos nem tesz rosszat az ember!

Bogárka (22+6

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Akkor folytatom.

Gem: köszi az infót a jógáról, épp akartam menni, Miután már nem vagyok annyira szígorúan ágyhoz kötve. Szeretnék menni a szülőszoba látogatásra, úgyhogy elvileg talizhatunk...Te a pároddal jössz? Én vszeg egyedül.
Az bőven elég, amit érzel a pocidben, vissza fogod még sírni, amikor már minden szervedet rúgja. Lényeg, hogy érzel valamit és ennél fontosabb nincs. Tegnap volta cukorterhelésen, meglátjuk mi lesz. Te is választhatsz zsömlés megoldást? szerintem jobb. bár állítólag a másik a tökéletesebb...

Betsy: vigyázz magadra és Sasababára...És mindenki más is vigyázzon, olyan hülye egy időjárás van mostanság. Egy kis eső, hó, jég, minden ami kell. Jó, tudom ez a tél sajátossága, de akkor is már mingyáááááááááá március...

Gyerekek nem akarok rémiszgetni, de tegnap rendesen megijedtem, hiradóban láttam egy kis műhibából született gyereket. Nem vették észre végig neki, hogy nincsenek rendesen végtagjai. Azért ez para... egész éjszaka nem aludtam, rémálmaim voltak, pedig tudom, hogy bébiben is ártalmas. Úgyhogy még tuti megyek UH-ra mármint 3vagy4D-re, mert egy több szem többet lát, másrészt pedig ott azért szépen látszanak a dolgok.... Jaj,jaj... Na jó nem rémiszgetek tovább, megyek főzök inkább valamit az emberemnek.....:-))

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Na megpróbálom még egyszer, bár már én is gondolkoztam azon, megfolytom a rendszert (ha lehetne).

Gyomorégés: Szódabikarbóna! Kálcium karbonát! Kérdezz rá a gyógyszertárban.

Székrekedés: Aszalt szilva, sült alma, rostos baracklé, párolt káposzta!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:

A szódabikarbona terhesség alatt tiltott dolog. A miértjét kérdezd az orvsotól én nem tudom, de nem szabad használni..

hanee (21+1)
hanee

Sziasztok!
Hétfőn megvolt a biopszia,hamar túlestem rajta.Két napig amennyit csak tudtam feküdtem,de ma már azért már le kellett mennem vásárolni.Jövőhét péntekre meg is lesz az eredmény,és rá egy hétre megyek kontroll Uh-ra.Egyenlőre ennyi,majd néha írok,és az eredménnyel mindenképp jövök.
Sziasztok!
Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Rita,Sygnum!

Köszi, gyógyulgatunk...illetve félig-meddig, mert tegnap hazajött Párom is a melóból, mert annyira szarul érezte Magát... Szóval most két fiút ápolok. Kép De azért a nagyobbik annyira nem beteg! Kép Szerintem csak itthon akart lenni velünk kicsit, a kis sumák. Kép

Mircimama!

Jól van, látom ezek a Kisfiúk azért strammok, örülök, hogy Bence is gyógyulgat már!

Mj-Móni!

Jó kis kép ez a Babádról! Semmi csodálkoznivaló nincs azon, ha imádod! Aranyos! Kép

Johanna!

Érdekes, engem a belgyógyászaton elég rendesen megvizsgáltak. Úgy látszik ez /mint minden más/ is teljesen változó az egyes helyeken.

Oxigén! Kép

Remélem hamar lemegy a költözködés, zökkenőmentesen! Nagyon vigyázz magatokra!!!

Hanee!

Ment Neked mail! Kép
Közben látom válaszoltál is, köszi!

Gemini!

Látom Hanee jó tanácsokkal látott el savtúltengés-ügyben, csak ha esetleg mégsem sikerülne csillapítani, azért kérdezem, hogy erre nem lehet valami bogyót beszedni???
Mintha valahol olvastam volna, valamelyik kismama-újságba, vagy már nem is tudom. Kép
Persze csak végső esetben gondoltam, mert tényleg a legjobb lenne ha anélkül lehetne megszüntetni! Fúú, a kukoricát én imádom, elég gyakran pattogtatunk itthon, és alig lehet abbahagyni. Csak reménykedem, hogy nem fogok elefánttá válni a terhesség végére! Kép

Rita!

Székrekedés ügyben már elég sokat leveleztünk régebben. Én is rengeteg tanácsot kaptam, és ami bejött: joghurt+zabpehely (ezt eszem minden nap egy pohárral), aztán a szilvalekvár, szilvabefőtt, aszaltszilva, illetve ha este földimogyorót eszem (nem sós,pörkölt,hanem amit én pucolok meg), akkor másnap annak elég jótékony hatása van. Kép
A lényeg a sok-sok rostos!!! Meg én azt vettem még észre, hogy a sok ülés nem segít, sőt!!! Kép
Remélem tudtam segíteni!

Mi nagyon jól vagyunk! Egész más itthon lenni. Mégha betegápoló is lettem egy kis időre, akkoris sokkal jobb, mint a melóban ülni a monitor előtt egész nap. Ha úgy érzem, akkor ledőlök picit, amit odabent nem tudok megtenni. Szóval szuper!
Babucikám meg nagyon aktív lett! Annyit mocorog, hogycsak na! És még szórakozik is a többiekkel, mert csak nekem hajlandó olyan igazán nagyokat rúgni, ha Apája vagy Tesója oda teszi a kezét, gyorsan abbahagyja. Vicces kis Kölyök! Kép Persze azért néha nekik is engedi, hogy sejtsenek valamit belőle.
Olyan fura, a legtöbbször úgy érzem, hogy Kisfiú, néha meg „bekattan”,hogy talán Leányzó.
Na abbahagyom a kiselőadást a lelki-állapotomról! Bocsi, de tényleg olyan jól érzem most magam!

Puszi Mindenkinek!

Viki(21+3)
vikó

Tudjátok mi az érdekes? Abban a szent pillanatban, hogy nem mentem dolgozni, egy csapásra megszüntek a székletürítési problémáim. Minden reggel tudok kakilni és csodaszépet kakilok (már amennyire az szép lehet) Kép Kép Kép
Szerintem a stresszmentesség is biztos sokat segít. Nameg az, hogy sosem várok a kajálással ha éhes vagyok, hanem kinyitom a hűtőt és csinálok valamit azonnal magamnak, míg a munkahelyemen sokszor észre sem vettem ha éhes voltam, csak órák múltán, mert pörgős a munkám...

Szóval nekem megoldódott Kép

hanee (21+1)
hanee

Sziasztok,

Köszönöm a Bencének küldött kedves szavakat és dícséreteket. Pipocska Neked külön köszi a Nyuszikát, ami Bencének (is) nagyon tetszett!!!!KépKép

Hanee,
küldtem Neked (újabb) e-mailt a márc.-i találkozóval kapcsolatban.

Pipocska,
a táblázatban majd alkalomadtán javíts ki kérlek a nevet Zalán/Levente helyett Zalán Leventére (mindkét nevet megkapja Zsebi). Köszi

Gyomorégés...
hát erről én is tudnék mesélni nem csak Bencénél, hanem már Zsebinél is jelentkeznek. Már beszéltünk FLP termékekről (folyás ügyekben). Én most ezek közül használom az Acvtivator-t. Ez 96% aloe vera és a kilóim felét kell cseppekben bevenni (ez kb egy mokkáskanálnak felel meg). Néhány perc alatt jobban érzem maga, így nálam ez már a napi rutinhoz tartozik. Kép Igazából egy idő után, már szinte mindegy, hogy mit eszel, mert ha fent van a pocak (ahogy nekem is), akkor akármennyire keveset is eszel, teltség érzés, majd a "torkomban ül az utolsó falat" érzése lesz úrrá. Ezeket is megoldom ezzel a módszerrel.

Johanna,
én most láttam a híradóban ezt a tegnapi riportot és a Babáról képet. Tényleg nagyon gáz, de ha van UH felvételed, akkor azon talán még Számodra is látszik, hogy mije van a Babádnak. Legalábbis én úgy látom, hogy négy végtaggal kalimpál Zsebi a pocakomban (19 heti UH felvételen). Remélem nem lesz több álmatlan éjszakád emiatt. Mikor mész UH-ra?

Bence szinte már megygógyult, most én úszom a náthában... Kép
Szerencsére nem vagyok lázas fajta, így inkább ez "mintha csapból folyna" érzés zavar, illetve nagyon fáj az orrom (hiányzik róla a bőr...)Kép
A Páromnak febr.9-én volt a szülinapja, amit a mai napig nem tudtunk megünnepelni, mert a családi vacsorán résztvevők (Szüleim, Öcsém és a Barátnője) minden tagján akkortájt kezdtek kijönni különböző tünetek. Ezt a sort remélem mi (Párom és én) zárjuk, így majd egy hónap késéssel talán a jövő héten megejthetjük a családi szülinapi vacsit.
Remélem Ti jobban vagytok!!!! Kép

Mircimarca (26!!!!) Kép
mircimama

Sziasztok!
Nem tudtam még minden írást visszaolvasni az elmúlt pár napról,de ha jól emlékszem Andi18 kérdezte,hogy lehet-e fémérzékeny?
Hát sajna lehet.Nekem soha semmi bajom nem volt se az arannyal,se az ezüsttel,de az első terhesség után én fémallergiás lettem,és azóta se javult.Nem tudok nadrágszíjat,ékszert felvenni,karácsonyra kaptam egy órát,azt se tudom hordani,mert véresre vakartam a csuklómat tőle.Az egyik fülembe kettő,a másikba három lyuk van,de már idejét se tudom mikor volt benne utoljára fülbevaló.Ja,és így a fogaimat se tömethetem be csak fehér töméssel,ami nem kis pénz.Ezzel nekem már örökre együtt kell élnem,és lehetőleg messzire kerülni a fém-fémtartalmú dolgokat.
Na megyek még olvasni.

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Tmarie!

Persze, hogy csatlakozhatsz.

Az nagyon jó lesz, ha a szülésznőket végre bemutatják, mert én már 3 előadáson voltam, és mindíg ugyanazt az egyet láttam csak, aki ugyan nagyon szimpi, de a többiekre is kiváncsi lennék.
Állítólag nagyon jók mindannyian.
Egyébként az előadásos csapat tagja még: Giggancs, és Akrien is.
Valószínűleg a következő tali előtt cukrászdázás is lesz, mert a korházzal szemben van egy cuki, és már a múltkor megbeszéltük, hogy megyünk.
Remélem addigra Akrien is jól lesz, és jön.
Az előadás fél hatkor kezdődik, de a részleteket még úgyis megbeszéljük.

Gemini!

Sav, az nekem is van, néha úgy fáj tőle a gyomorszájam, hogy kész.
Most kifundáltam Hanee segítségével, hogy nem eszem kenyeret, és a teába nem teszek cukrot.
Két napja, mintha elfújták volna azt az égő érzést. Teljesen megkönnyebbültem. Nekem is a délutáni órákban kezdett jelentkezni, és eltartott egész éjszakáig, amíg el nem aludtam. És csak akkor múlt el, ha jobb oldalra fordulva feküdtem.
Menj fel a Smiley.lap.hu-ra
Ott vannak a figurák.Kép
Egyesével kell letölteni, ezért kicsit macerás, de megéri. Csak a giffeket töltsd le, mert azok mozognak.
De azért küldök neked is, mert ez olyan aranyos volt:
Kép

Ez, meg mindenkié:
Kép

Kép
Kép
pipocska

Bannamari!
Átmentek a képek? Megkaptad őket?

Márti
csmarti

Márti!

És te megkaptad az infót?

Kép
Kép
pipocska

Igen, nagyon köszönöm! Drága vagy! Már átküldtem Mzsófinak. Akartam írni, de nem engedett a rendszerKép

Márti
csmarti

Sziasztok!

Gemini!
Úgy tudom, van olyan savkötö szer, amit lehet használni, csak nem folyamatosan. És csak legvégsö esetben, ha a természetes gyógymódok, amiket már leírtak a többiek, nem használnak. De mindenképp beszéld meg a házidokiddal, ha beveszel vmit.

Tétényke!
Ne aggódj, nincs semmi baj. Van, amikor sokat, van, amikor keveset mozognak a babák. Ami fontos, hogy mozog.

Johanna!
Ezek azok a dolgok, amiket nekünk nem lenne szabad látni. Ma azt mondták a tv-ben, nagyon ritkán fordul elö. Ami a legrosszabb az egészben, miért nem veszik észre az UH-n??

Tündérke!
Örülök, hogy jól vagytok, pihenj sokat! Szurkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

Vikó!
Nem baj, legyen csak ilyen kis sumák. Csak vigyázz magadra, ne kapd el töle.
Élvezd, hogy otthon vagytok (jó a rosszban), örülj, hogy Babucikád játszik veletek, és csak nyugodtan írj a lelkiállapotodról, hátha mást is feldob!

Hanee!
A stresszmentesség nagyon sokat számít, én is tapasztalom. Az ember sokszor észre sem veszi, hogy stresszben él, csak szalad a dolgai után. Jó egy kicsit lassítani és normálisan élni. Ráadásul sztem szükség is van rá.

Mircimama!
Jobbulást kívánok Mindannyiótoknak! Nem túl higiénikus megoldás, de amikor ennyire folyt az orrom és már nagyon fájt, én bizony bedugtam. Feltekertem egy vattapamacsot, vagy felet, már nem emlékszem és bedugtam. Addig gyógyulgatott kívül az orrom. Aztán úgyis ki kellett venni, mert kiszáradt a szám a levegötöl, de legalább addig nem fájt annyira az orrom.

Ma én is majdnem elestem 3-szor is. Vigyázzatok Magatokra!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok, ezt én küldöm mindenkinek:

Kép Kép

hanee (21+1)
hanee

Sziasztok, ezt én küldöm mindenkinek:

Kép

hanee (21+1)
hanee

Sygnum!

Én is be szoktam dugni. Zsepivel.Kép

Ja, lányok bocsi, hogy nem reagáltam, de amikor akartam, akkor nem engedett a rendszer, amikor meg engedett, akkor meg elfelejtettem.
A múltkori kórházi előadáson mondta a doki aki tartotta, hogy lehet szedni savkötő gyógyszert.
Voltak akik kifejezetten erre kérdeztek rá.
Például nilacidot.
Csodákra képes.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Mindenkinek!

Hanee!
Örülök hogy jobb kedvre derültél és rászántad magad a váltásra. És persze annak is hogy Péterfys lettél. Multkor irtam neked jo sokat de nem vette be ez a vacak! Szeretnék jelentkezni a találkozora én is de sajnos nem tudok emailt küldeni, mert ujra lett telepitve a gép és még nincs kész. Ugye igy is betudsz kivételesen irni?! Mégegyszer bocsi ha megbántottalak a multkoriakkal.KépKép

Pipocska!
Persze, jo hogy hivtad Haneet közénk.
röviden
március 7. szülésznö szerepe
március 21.fájdalom csillapitás
április 11. szotatás és babaápolás
április 25.védönö szerepe
május 9.szülés
május 30.császár
juni 13.ujszülött
Akkor március hetedikén találkozunk és elötte kifosztjuk a cukit?!?!KépKépKépKép

Timmba!
Hétfön mikor mész a Praxisba? Mi 8.40-re megyünk a párommal, már nagyon várom!

Ja ,szerdán voltam a cukor vizsgálaton meg a lihegésem miatt is vettek vért(4 csö). Kiváncsi leszek az eredményre.

Giggancs (23+4)
giggancs

Valóban rosszat tanácsoltam, szódabikarbónát nem szabad terhesség alatt! Megnéztem, miért, és azt irják mert attól több viz marad a testedben és felpuffadhatsz tőle.

De a kálcium karbonát mehet.

Ellenben nemrég én az aloe veráról olvastam, hogy terhesség alatt nem szabad "enni" vagy bevenni, vagy nem is tudom, mi rá a helyes szó. Mert erős hashajtó hatása van. (Angol forrás: http://www.babycentre.co.uk/general/536346.html)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Giggancs: 10.40-re voltunk, de le kellett mondanom, elutazunk, 03.07-én megyek ugyanezen időpontban. Remélem klasszul odataláltok, amúgy még én sem voltam és majd kifúrja az oldalamat a kiváncsiság. Tényleg mindenki csak ajánlja őket.

Személy szerint én nem láttam a riasztó hiányzóvégtagos történetet, de megdöbbentő, hogy nem vették észre, és nem is tudom elképzelni mint fordulhatott elő ilyen. Ahogy olvasom a beírásokat, szerintem itt mindenki olyan "para" a szó jó értelmében és mindennel orvoshoz megy, hogy semmi okunk az aggodalomra!

Gemini: A könyvemben a savlekötőt ajánlják - mint bogyó. Szerintem csak akkor élj vele, ha az ajánlott természetes módszerek nem jönnek be. Nálam vacsorára barackos Yogobella és az bejön. Amúgy az a véleményem, hogy az érzett bugyborékolás az teljesen magzatmozgás és biztos vagyok benne, hogy nemsokára sokkal kifinomultabban fogod érezni.

Hanee: Írtam mailt, csatlakoznék hozzátok a jövő szombati talira. Köszi a szervezkedést.

Pusza, Timmba
(24+3)
timmba

Sziasztok Lányok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem kezd meglehetősen nehezen menni minden. Szóval édes teher, de már nagyon terhes ez az állapot. Nagyon feszül a pocim, a gyerekek meg hol a gyomromban vannak, hol a hólyagomat püfölik. Éjszaka már alig alszom, 12 órát kell feküdnöm, hogy meglegyen belőle valahogy a 8 óra alvásom. A hátam is kegyetlenül fáj már, pedig a háztartási dolgaimon kívűl semmit nem csinálok.
Gondolom, nektek sem egyszerű, de én most kezdek egy kicsit kibukni. Persze ugyanakkor örülök is a gyerkőcöknek, meg annak, hogy mozognak.

Márti!
Megkaptam a képeket, csak közben leformatáltam a gépet és egy ímélcím sem maradt meg rajta (érthető). Tehát arra kérlek, írj, hogy válaszolni tudjak rá.

Na, puszi mindenkinek! Jóéjt!

Annamari
25+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,talán most sikerül irnom....Két napja nem tudtam jönni, nagyon-nagyon vacak ez a Babanet...
Bannamari, én is hasonlóan kezdek érezni, nem vészes még, de már nem vagyok az igazi...Nincs semmi gondom,csak néha már útban van pocim...Ja, bocs ,mégis van valami, jó kis gyomorégéseim vannak, Ádám kisfiammal pontosan ilyen tájban kezdtem el...Én egy rágótablettát kapok be ilyenkor, idáig 2-szer volt rá szükségem,és ez kalciumot is tartlamaz, nem tudom otthon lehet-e kapni,Tums a neve.Nekem nagyon bevált, van mindig itthon ha kell...

Babucim kirugja az oldalamat, kivülröl is jól látható módon mocorog, most már apa is rendszeresen érzi, odarúg neki egyet, ha a hasamra teszi a kezét.Kép

Lányok, nem tisztem a hirszállitás, nem is kértek meg rá, de olvastam egy másik topikban,hogy Banyóci már nem babásKépKép Viszont még látom,hogy a táblázatunkban benne van, szerintem jó érzésböl ki lehetne öt venni,még ha nem is szól konkrétan.
Nos??

2 hét múlva megyek cukroterhelésre, már elöre váromKép...Itt egy narancsizü üditöitalnak megfeleö lötyit itatnak meg, amiben nekem a legrosszabb az volt, hogy marha hideg..De sajna ebböl nem lehet meleget kérni,mert mindet hütöben tárolják...

Na, ha ezt sikerül elküldeni, ugrok egy szaltót...

Barbi
25+0

Kép
Kép
barbi

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Sziasztok!

Szia Giggancs!
A körülményekre való tekintettel felírtalak a listára, de egy mailcímet még légyszi adj nekem.. vagy egy mobilszámot, amire küldhetek egy sms-t, hogy mikor is tali meg hogy lesz pontosan.
A múltkori miatt egyáltalán nem haragudtam, meg nem sértődtem meg (nem vagyok az a sértődős típus), a tiéd is egy nézőpont, teljesen elfogadható és van benne igazság is! Tényleg túlspiráztam picit a dolgot, de úgy voltam vele, hogy ez legyen a legnagyobb bűnöm, ha a gyerekemről van szó Kép
A március hetedikei előadás engem annyira nem érdekel, de a korház és a cukrászd annál inkább, úgyhogy ott leszek veletek én is ha minden jól megy Kép

Timmba:
Mailt megkaptam, fogok rá válaszolni csak ma el kell rohannom több helyre délelőtt. Szóval este.

Bannamari:
Kitartás! Én is hasonló cipőben járok, csak én a sérvem miatt. Pihenj minél többet és gondolj a jó részére: És arra, hogy ilyen csak egyszer történik veled amíg a gyerekek meg nem születnek és utána többet (legalább is velük) nem leszel terhes. Engem ez a tudat mindig arra késztet, hogy a terhességem minden percét úgy élvezzem, ahogy van! Kép

Barbi:
Azt a szaltót szeretném látni! Kép

Sadrien:
Én megnéztem a kérdőivet... de nem töltöm ki, mert nincs most rá időm.. majd talán este Kép

pusszancs mindenkinek, én most húúúúúzok...

hanee (21+2)
hanee

Hanee, köszönöm, hogy belenéztél! Kép
sadrien

Bannamari!

csabatika@hotmail.com

Márti
csmarti

Hanne!
Én is küldtem neked mailt,megkaptad?
Rita 21

rita77

Tegnap nem tudtam irni, nem tudom, most elküldi-e.

Tul sok savra lehet kismamiként Rennie-t szedni! Nekem a tej is szokott segiteni, de ha uton vagyok, és nagyon eldurvul a helyzet, szétrágok egy Renniet (brrr, olyan, mintha meszet rágnál. Bár meszet még sosem rágtam Kép ), és 2 perc mulva jobb!

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Bannamari
Engem is már sokmindenben akadályoz a pocim, pedig csak 1 Babóka van benne. A legrosszabb nekem is az éjszaka. Sehogyse tudok feküdni, csak hason lenne jó, de az ugye most nem megy. Utálom is az éjszakákat, reggelre mindenem fáj. Inkább nappal alszok mindig 1-2 órát, annyit még kibírok. A cipöfüzöt is nehéz bekötni, meg még sorolhatnám. Összességében azonban mindig nevetek magamon, mert mi lesz még késöbb?! A pocim mostantól fog a legtöbbet nöni!! Próbálj meg sokat pihenni és nem foglalkozni ezekkel a "terhekkel". Ez tényleg valahogy édes teher.

Sadrienn
Kitöltöttem

Éva

Kép
sygnum

BannamariKép
Hát nem irigyellek, lassan eléred a 7-8 hónapos "állapotot" a két babóval és igen, sajnos ez még nehezebb lesz. Kitartás és ne rágódj, hogy milyen nehéz, mert annál rosszabb. Fogadd el a dolgokat és apától próbálj meg időnként kivacsarni egy jó kis masszázst.

BarbiKép
Sajnos én is olvastam, hogy Banyóci 5 hónaposan vesztette el kisbabáját. Teljesen ledöbbentem és nem is tudom mit mondjak. Mit gondoltok az ilyen vetélések főként balesetekből (esés, stb) származnak vagy csak a baba dönt úgy, hogy nem fejlődik tovább vagy kibújik még idő előtt?

Jó, hir, a másik topikban olvastam, hogy Falina és kismaszatja jól vannak Kép A méhlepény rossz helyen van és ezért vérezgetett, úgyhogy most feküdnie kell.

Mindenkinkek hatalmas pusszancs és vigyázzatok magatokra.

Csodálkoztam is, hogy miért nem jön senki hogy mennyire lehalt a topik. Ezek szerint én voltam az egyik szerencsés, aki minden további nélkül tudott/tud ide irni! Már majdnem elpanaszkodtam magam, hogy hova lettetek lányok!!!!

Mj-Móni 20+0 (FÉLIDŐŐŐŐŐŐ)
mj__móni

Sziasztok Lanyok!

Egy orult noszemely feltett egy masik topicban egy listat fiunevekrol, a jelentesukkel es nevnapjaikkal egyetemben. Letoltottem 34 oldal lett akit erdekel, illetve meg nincs tul a nevvalasztason, mint jomagam sem, annak elkuldom e-mailen. Az enyem: monori@freemail.hu

En cseppet sem csodalkozom azon, hogy nem vettek eszre a vegtag hianyt a hetfoi AFP utani "nagy" genetikai UH utan, amely max. 10 percig tartott. Ebben benne volt az 5 perces mozizas is amit kazettara vetettem. A dokino nem talalta a hugyholyagot, igy arra pl. nincs ertek ugrotunk es elfelejtett visszaterni ra. Nagyon csalodott voltam, nagyuzemi erzesem volt. Meg szeremcse, hogy a 16. heten voltam a Praxisban es ott reszletesen megneztek mindent, igy nyugodt vagyok.

Ket napja este fele (valoszinuleg ekkor figyelek ra) szur egy ponton talan a petefeszek felol, nem tudom mi okozza. Teljesen elvesztem az anatomiaban, igy novekvo pocakkal nem tudom betajolni a szerveim. Eddig semmi bajom nem volt, remelem hamar elmulik.

Egyszer mar irtam nektek, hogy en ovatossagbol mindig kijelolom amit irtam es benyomom a Ctrl es C billentyuket egyszerre. Igy ha elszall az iras, akkor egy Word ablak megnyitasaval Ctrl V-vel vissza tudjatok varazsolni. En nagyon utalok feleslegesen dolgozni, igy inkabb ovatos vagyok es bebiztositom a dolgokat.

Szep napot nektek:
Monika
20+

mmónika

A Praxisba mennyire előre kell bejelentkezni?

És aki volt több helyen is, melyik 4D-s helyet ajánlanátok? Nekem a legközelebb azt hiszem a Brendonos lenne, ami a Váci úton van. Volt ott valaki? És milyen élmény volt?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gemini!

Ugyan tegnap tizszer próbálkoztam a Babanetre irni,de mindig visszadobott. Úgyhogy remélem most talán sikerül a kérdésemet feltenni, mégpedig, hogy voltál-e a Lövőház utcában babaruhát nézni?
Patri
patri

Kedves Barbi!

Kicsit megdöbbentett a mondatod, hogy jóérzésből kellene kivenni Banyócit a táblázatból.
Ugye nem gondolod, hogy nincs bennem annyi jóérzés, hogy ha tudom, hogy ilyesmi történt, akkor nem venném őt ki?
Ötvenegynéhányan vagyunk a táblázatban, és ha valaki nem jelzi , hogy mit is szeretne változtatni, akkor nem biztos, hogy észreveszem a hozzászólásokból.
Ráadásul ha Banyóci másik topikra írta meg, hogy mi történt vele, akkor pláne nem.
Mindenestre nagyon sajnálom őt, és kiveszem a táblázatból.

Kép
Kép
pipocska

Giggancs!

Én tuti megyek előadásra, cukiba meg pláne!KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Ti kaptatok a terheskönyv mellé egy csomagot, amiben mindenféle infó volt, többek közt egy könyv (Várandó mamák könyve)? Ebben van egy kupon, amit a 3. trimeszterben lehet beváltani különböző helyeken (címlista a könyvben).

A kérdésem: Mikor kezdődik a 3. trimeszter???? Kép

A "2. "Barátnőm (szomszédasszony), aki 25-ére van (volt) kiírva, hétfőn megszülte a Kislányát. Szerdán bent voltam Nála a MÁV kórházban, és annyira hihetetlen pici volt a kétnapos Lilla. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fogok emlékezni egy újszülöttre... Kép Furcsa érzés volt látni, és akkor megint rámtört, hogy azonnal szeretném e kezemben tartani Zsebit... Nagyon jó érzés volt!!!
Vasárnap jönnek haza, és már várom, hogy egy kicsit megerősödjön, és babázhassak...Kép

Mirci (26+1)
mircimama

Banyóciról melyik topicban olvastatok?

Mirci
mircimama

Szia Hanee!

Hozod nekem délután a cd-t?

Kép
Kép
pipocska

Mircimama,

én is kaptam olyan csomagot, a harmadik trimeszter a 27. héttől kezdődik.

(Tegnap nagyon sokszor próbálkoztam, hogy megegye az izé, amit írtam, de nem akarta, most meg már nem nagyon tudom, hogy mit akartam...)

Tmarie,

(lehet,hogy kérdeztem, akkor bocs) neked is Abkarovics a dokid?
Az előadásra járós csapatban én is kezdő vagyok, Pipocska a "főnök" Kép, de láttam, hogy ő már válaszolt.

Gemini,

ne aggódj! Úszó lesz a kiscsaj, nem bokszoló! Kép Kép

vikka
25+4

KépKép
vikka

Vikó!

Nagyon helyes vagy, de nem vagyok főnök, csak tudok némi infóval szolgálni, mert voltam már 3 előadáson.
A cukrászdát pedig Giggancs fundálta ki, mi csak lelkesen helyeseltünk.Kép

Kép
Kép
pipocska

Vikka,
bocsi a hülye kérdésért, de betöltött 27. hét?

Mirci (26+1), akinek még van egy hete??? Kép
mircimama

Mirci Kép
Én is kaptam olyan könyvecskét, és ha a "Várandós mama csomagra" gondolsz nem kell várnod a 3. trimeszterig. És spec valamikor a 12-13. héten váltottam ki, mert nagyon kiváncsi voltam rá Kép
Egyébként ne számits tul sok mindenre, 2-3 régi újságra (Anyák lapja, Baba magazin, Kismama) kuponokra meg valami apróságra. Pl az enyémben 1 pici Gabi sampon és Gabi fürdetö volt, de Bkriszta szerdán váltotta ki és az övében pici Nivea testápoló + fürdetö, vagy valami hasonlo volt. (kis pletykás vagyok, tudom Kép )

Banyóci asszem a 2002-2003 babásaihoz irt. Én is olvastam Kép

Puszmák

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Pipocska!

Már én is nagyon várom a cukizást. Készitem a bélbolyhocskáimat egy fekete erdöre vagy tiramisura vagy valami hasonlora!KépKépKép Lehet, hogy töbre is?

Rókica!
A Praxisba én hétfön telefonáltam és majd hétfön megyek. Tehát kb.egy héttel elötte kell telefonálni.

Egy aranyos történet.
A Gigi többször az ölembe ül velem szembe és simogatja meg puszilgatja a hasamat. Felhuzza a polomat és ugy! Tegnap délután is ez történt és elkezdet neki magyarázni, hogy ö szereti a tesot meg énekelt neki. Persze a köldökömön keresztül. Aztán egyszer csak átölelt és puszilgatni kezdte a hasam és utána ráfeküdt. Egyszer csak felkapta a fejét rám nézet mejd a hasamra aztán megint rám és azt monda, hogy NA! Hát a teso pont rugott egyett. Aztán elmondtam neki hogy mi volt az és majd félorát ugy fogta a hasamat várva hogy rugdosson.Persze még egy párszor rugott aztán nem. És erre felháborodottan bögdösni kezdte a hasam. Ja és minden egyes rugásnál hangosan kacagot!KépKépKép Nagyon aranyos volt. Aztán este beszéltem a sogornömmel és mondtam neki hogy adja a tesomat, erre Gigi a kádbol kikiabál, hogy a "teso anya hasában van"! Annyira aranyos volt!

Giggancs (23+5)
giggancs

Giggancs,
ez tényleg aranyos történet! Kép
Bence is sokszor bújik Zsebihez, beszél hozzá, és mindenkinek reklámozza, hogy a mami terhes...

Helyesek a gyerekek. Kíváncsi vagyok, hogy akkor milyenek lesznek, ha "igaziból" itt lesznek a kistesók...Kép

Minyu,
csak azért kérdezem, mert a könyveben a kupon alatt (természetesen kisbetűvel), oda van írva, hogy a 3. trimeszterben lévő kismama veheti fel a csomagot.

Mirci
mircimama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?