Sziasztok!
Na, mi is itt vagyunk anyuméknál, igaz, nem most érkeztünk, már háromnegyed 6-kor itt voltunk!
Nem volt túl nagy forgalom, úgyhogy a Váci útról (ott raktuk ki Robit) 20 perc alatt kiértünk.
Persze, Gergő aztóa sem aludt egy szemet sem, pedig nekem már leragad a szemem. Hiába, negyed 5-kor keltem...
Totka!
Akartam már tegnap is írni, csak kiment a fejemből, hogy gratulálok a jó kis szervezőkészségedhez, meg a rengeteg aláíráshoz, aminek eredménye képpen megmaradhat a gyermekorvos!!!!
Róki!
Sajnálom, hogy hivatalosan is úgy néz ki, hogy maradt a tejallergia. Azért az tényleg nagy könnyebbség, hogy nem kell minden tejes dolgot kiiktatni, és lehet úgymond kísérletezgetni.
Kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő heti vizsgálatok eredménye...
Anikó!
Hűű, micsoda hírek! Biztos nagyon jó lesz ám nektek a tenger mellett!!
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azt írtad, hogy megy a gyár is. És a dolgozók is mennek, vagy ez hogy lesz??
Barbi!
Sajnálom, hogy ilyen szar a helyzet Gabiéknál. Tudom, nem nyugtat meg, de sajnos nem ez az egyedüli cég, ami szar helyzetben van.
Nálunk két éve nem volt fizetésemelés, ami ugye engem egyenlőre nem érdekel, de Robi sem kapott 2 éve egy fillért sem.
Ezzel csak az a baj, hogy ha lett volna, akkor, amikor visszamegyek szeptemberben, verhetném az asztalt, hogy nekem is meg kell, hogy emeljék a pénzemet, min. annyival, ahány %-os fizu-emelés
volt az alatt az idő alatt, amíg nem dolgoztam. De mivel nem volt, ezért nincs is miért vernem.
A gáz csak az, hogy mielőtt eljöttem, nekem is előtte egy évvel volt utoljára. Tehát idén, 2007-ben, mikor visszamegyek, ugyanannyi lesz a pénzem, mint amire 2004-ben megemelték, és amivel 2005-ben eljöttem.
Nagyon gáz, mert 3 évvel ezelőtt az elég szép kis pénz volt, de mostmár...
Azt, amit most Ti éltek át Gabival, azt sajnos mi is átéltük 2004-ben, Robival. Minimálbérre volt bejelentve, és mellé számlázott a cégnek, mint egyéni vállalkozó.
Azok voltak ám a szép idők, minden túlzás nélkül, havi 80-100 ezer forintot el tudtunk tenni (jobban mondva persze feléltük, utazgattunk, stb... most bezzeg milyen jól jönne)
Aztán elkezdték rebesgtni ezt a kényszervállalkozósdit, meg hogy meg kell szűntetni a színlelt munkaszerződéseket, stb.
Hát, mi nagyon megsínylettük ezt a dolgot, mert a cég be is szüntette a számlázósdit, és szépen mindenkit hivatalosan bejelentett.
Lehetek őszinte??
Akkor kétszer annyit keresett számlára, mint amennyi most a bruttó fizetése!!!
Nagyon nehezen éltük meg, igazságtalanságnak véltük, meg persze kétségbe voltunk esve, hogy miből fogunk megélni.
Nyúlné!
Kisnyúl fantasztikusan helyes pasi!
Túrórudis sorozat!
Ma mi is elvisszük Gergőt igazi fodrászhoz, kíváncsi leszek...
Húsleves téma: én is pucolva teszem bele a hagymát. És szintén leszedem róla a habot. De ismerek olyat is, aki arra esküszik, hogy nem szabad leszedni a habot, mert később elforrja úgyis...
Persze, olyan szép tiszta levesem soha sem lesz, mint a tv-ben.
De azt hallottam, (most csak azok figyeljenek, akik használnak kockát, ízesítőt - én használok), hogy ha külön vízet felforralsz, abban elforralod, feloldod a kockát és ízesítőt, és azt adod külön, leszűrve a leveshez, akkor egyáltalán nem lesz zavaros.
Persze, nyilván akkor kell hozzáadni, mikor már nem "habzik" a leves.
És hát persze a legalapabb dolog, a húsleves legfőbb titka: lassú tűzőn (én takarékon szoktam), jó sokáig főzni. Én min. 4 órát főzöm, de van, hogy tovább is. Úgyhogy azt mindig jó korán felteszem, hogy ebédre meglegyen...
Bodza!
Nekem is felvágták anno a nyelvemet, mert szintén nagyon le volt nőve!!! Nyilván nem emléxem rá, és most anyum sincsi itthon, hogy megkérdezzem, de délután megkérdezem tőle.
Csak figyázz, mert anyum is néha figyelmeztet, hogy anno túlságosan felvágták a nyelvemet, és ezért vagyok olyan szemtelen...
Na, most jól kiírkáltam magam. Gergő kb. fél órája a búgócsigával játszik, úgyhogy nyugi van.
Meg közben reggelizik is...
Ja, és már a zöldbab főzeléket is megfőztem neki.
Aztán lassan elsétálunk a postára...
Később még jövök!
Puszi!