Sziasztok!
Megjártuk a madarász-kiránduást, mindketten nagyon élveztük!
Sok érdekeset beszélt a madarász bácsi a madarakról, meg is etettük őket. A legjobb volt a sirályokat etetni, mert a levegőben is elkapják a kenyeret. Kérdezte is a madarász bácsi, hogy ki ez az ügyes, aki ilyen jól beletalál a sirályok szájába? (én voltam
).
Ez az északi végén volt a Szigetnek. Utána Lilivel lesétáltunk a másik végéig (Andrisra anyukám vigyázott a munkahelyén). A teljesség igényével megnéztük a romokat és egy nagyot játszóztunk. És a játszótéren találkoztam az egyik legjobb barátnőmmel, akivel gimi óta eltávolodtunk egymástól. De ugyanolyan jól beszélgettünk, mintha mi nem telt volna el tizeniksz év. Ő is Lilijével volt, csak az a kislány már 10 éves.
Duda!
Nekem is megfájdult a fejem, a Sziget közepétől gyakorlatilag csak vonszoltam magam és még hol voltunk attól, hogy Andrist összeszedve hazaérjünk? Szerencsére itthon elaludt, így én is egy algoval kibélelve és úgy ébredtem, hogy elmúlt. Én a mai napi hidegfrontra fogom.
Benianyu!
A férjem szereti a szelet.
Hajni!
Éljen, hogy marad a gyerekorvos!
Kuha!
Én is parázok a vezetéstől. Mármár azon voltam, hogy csak itt a faluban a buszig megyek le, de annyian írjátok, hogy ide-oda autóztok, hogy összeszedtem magam és lementem a Hűvösvölgyig (tovább nem érdemes, mert onnan kezdve parkoló övezet van, nincs az a pénz és kétóránként nem is tudtam volna ugrálni bedobálni). De egész reggel sík ideg voltam. Pedig jól vezetek szerintem, csak állatira frusztrál, hogy betartom a szabályokat, és pl. 60-nal megyek a 60-as táblánál és akkor érzem a hátamban, hogy az utánam jövők elkívánnak a p..itlibe. De én akkor se megyek többel, mert ezek a táblák nem viccből vannak kinnt.
Húsleves:
És kölün is eszitek a dolgokat a leszűrés után?
Mert én csak a húst szoktam kiszedni, hogy a leves után tormával (marha esetén egyéb szószokkal) együk, egyébként zöldség, lé és tészta egyaránt van a levesestányérban. A tészta természetesen cérnametélt.
Amit én annyira szeretek, hogy egyszer annyira megjelent a lelki szemeim előtt, hogy milyen is lesz a májgombóc leves, hogy a vendélőben véletlenül azt mondtam:
- Egy cérnametéltet kérek!
Megnyugtattak, hogy lesz benne!
Gryllus-koncert:
a dolgok jelenlegi állása szerint hétvégén festik Andris szobáját, már ha veszünk festéket.
Fáj a bal hónom alatt valami. Nem tudom mi lehet az, nem érzek csomót. Bár gondoltam arra, hogy lehet, hogy amiatt van, hogy valami tejecske beszorulhatott, mert Andris váratlanul végigalussza az éjszakákat a többszöri szopi helyett. Vagy lehet, hogy meghúztam, de nem emlékszem ilyesmire. Szerintetek mikor menjek orvoshoz?