Új privát üzeneted érkezett!

Pmama, Hanee!
Köszi a tippeket.
Allergia könnyen lehet. Még egy dolog.
Attól a fülbevalótól, amit 6 éves korom óta hordok begyullad a fülem. Próbáltam már alkoholba áztatni, de úgy is max. 1 napig birom.
Múlt héten ezüstöt próbáltam - az sem jó.
A terhességnek ilyen mellékhatásáról még nem hallottam. Előző babóval nem volt ilyen problémám.

Andi
24+0
andi18

Giggancs!

Nekem ez az előadás megvolt, mert én előbb kezdtem mint ti. Úgyhogy én csak a kövire tudok menni. Egyébként ez pont az, ami dögunalom, és az a csaj tartja, aki saját maga is majd elalszik a monoton mondókáján.
Nekem az első kínszanvedés volt, és csupa olyan dologról szól ami az összes többiben elő fog jönni.
Akriennek pedig két hét fekvés!

Tényleg Akri!

Ha írni nem is tudsz, legalább a pároddal üzenj, hogy mi van veled, mert már izgulok.
Puszi

Hanee!Kép

Tök jó, hogy tettél fel képeket, és láttalak "élőben" is:Kép
Pocak tényleg óriási.

Pmama!

Téged is megkukkoltalakKép
Érdekes, hogy írjátok ezt a csoki-evő-kényszert.
Pár hete rám is rámtört, akkor panaszkodtam is Giggancsnak!
Most viszont múlóban van.

Márti!

Csatlakozom Haneehoz, a gratulációval!Kép
Én a Péterfyben megrögzött Abkarovics rajongó vagyok, ha küldesz mail címet , küldök infót.Kép

Császár:

Giggancs, nagyon sok császáros véleményt hallottam már, de talán a te a beszámolód a legjobban körülírt.
Viszont mi Péterfysek mázlisták vagyunk, mert a mi korházunkon kívül kevés helyen csinálnak könnyített császárt.
Ráadásul itt Edával csinálják, máshol meg altatással, vagy spinállal. "Arról is hallottam nem túl jókat."
A Szent Imrében pl. pár napja szült két lány, és hagyták őket órákig! vajúdni, minden fájdalomcsillapítás nélkül /mondván, hogy csak nyafognak/ Pedig PROGRAMOZOTT CSÁSZÁRRA voltak kiírva.
Az egyiknek két héttel előbb indult a szülés, és azt mondták neki, hogy igazából ha már így alakult, szüljön rendesen!
Döbbenet!
Minden Szt. Imréstől bocsi, akit ez esetleg bánthat!
NEM RIOGATÁSKÉPPEN ÍRTAM!!!!
Inkább azért, hogy mindenki nagyon alaposan beszélje le a dokijával az előre nem látható dolgokat is. /Pl. koraszülés császár esetén/

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Hanee!

Szééép, nagy a pocid! Nagyjából én is itt tarthatok méretileg, és az emberek
mindig kiakadnak, hogy még ennyi idő hátravan. Kép

Megann! Kép

Ha a 2.csík halvány, akkor is pozitív a teszt! És nyugi, tényleg sokaknak nem
látszik, még 16-20 hetesen sem(vagy alig)a pocijuk.

Timmba! Kép

Igen,jót tett, hogy elmentem dokihoz, legalább megnyugtatott.

Timi!

Néha én is picit túlzok, hogy még többet foglalkozzon velem a doki. Kép
Bár eddig nincs okom panaszra.
Pisilés.
Tényleg valami őrület ez az örökös wc-re járás! Kép A 20 tuti megvan naponta!
Párom is "beszólt", hogy ezt nem hiszi már el. Kép

Márti!

Annyira örülök! Ez nagyon jó hír!!!! Kép Kép Kép

Evés.

Néhány napja én is úgy vagyok vele, hogy folyton ennék. Ma már megijedtem
magamtól. Azt hiszem picit oda kellene figyelnem. Eddig 7 kilót híztam. 15-nél
nem szeretnék feljebb menni, pedig elméletileg innentől kezdve még jobban tudunk
hízni. Én meg teljesen belebolondultam a jégkrémekbe, szinte minden nap eszem egy hete. (Persze eddig is szerettem, de ennyire....)

Kisfiam megoldotta egy kis időre a „menjek-e dolgozni vagy sem” dillemmámat.
Kép
Sajnos reggel lázasan ébredt, és köhög rendesen.
Szegénykém, olyan rossz betegnek látni. Most 3.-os, de 1.osztályban hiányzott utoljára a
suliból.

Most amellett, hogy Őt is ápolom, arra is vigyázni kell, hogy nehogy elkapjam. Kép
Pedig ilyenkor olyan kis elesettek a gyerkőcök. Ő pl. még sokkal jobban bújik hozzám,
mint általában. Nem lesz könnyü.
Egyébként sem akartam nagyon dolgozni, ugyanis pénteken is már hamarabb hazajöttem,
mert annyira fájt a hasam.Megettem ebéd után egy rétest, és attól teljesen kész lettem.
Itthon ettől nem lett volna semmi bajom, csak a melóban ülnöm kell folyamatosan.

Na mostmár két gyerkőcért lehet aggódni. Kép
Sajna elkezdett fájni a fejem, csak nehogy én is lázas legyek...
Drukkoljatok, hogy gyorsan lemenjem ez a hülye betegség!

Puszi Mindenkinek!

Viki(20+6)
vikó

Pipocska!

Köszi az elismerést a körül irás miatt. Akkor én sem megyek holnap ha uncsi. Egyébként se örült a hugom, hogy megint betáblázom az estéjét.
Érdekelne, hogy mit értettél a könnyitet császáron?!És ebben az esetben az eda? Már sokat olvastam róla és egy idöre el is raktároztam, de hát olyan vagyok mint a kiselefánt.KépKépKép.
Különben azt hiszem pont a következő vagy az utána következő elöadás fog a császárrol szolni.

Giggancs (23+0)
giggancs

Gem!

Az én egy főm jön.Kép
/Velem együt/

Hanee!

Regisztráltam a kiskrampuszokra.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Gigikém, és mindenki akit ez érdekel!

Így tudom megoldani a dolgot, mert magamtól ezt meg nem jegyzem!Kép

Ez a Péterfy honlapján található, ebben a korházban biztos, hogy ezt csinálják:

Tapasztalataink
a Misgav Ladach féle császármetszéssel
és a Joel Cohen féle hasmegnyitással

A császármetszés egyike a leggyakrabban végzett műtétnek. A beavatkozás technikája lényegében évtizedek óta változatlan. A has megnyitása alsó középső metszéssel, vagy ma már gyakrabban Pfannenstiel szerinti behatolással történik. A méh sebének zárására rutinszerűen egy rétegű csomós, vagy két rétegű csomós-tovafutó kombináció használatos. A fali és a hasi hashártyát csomós vagy tovafutó öltéssel egyesítik. A has sebét rétegesen szokás zárni, Pfannenstiel behatolás esetén általában fascia alá helyezett szívódrain hátrahagyásával.
A szokásos módon végzett műtét átlagos ideje 40 -100 perc. A felhasznált varróanyagok és a szivódrain összköltsége sem elhanyagolható, különösen ha ezt az évi műtétszámra számíjuk.
Régen felmerült a gondolat, hogy nem lehetne a császármetszést gyorsabban, olcsóbban és nem utolsó sorban a beteg számára kevésbé megterhelő módon végezni.
Az eddigi gyakorlattal szemben igazi alternatívát Stark professzor és munkatársai ajánlottak, akik nagy anyagon bizonyították, hogy a császármetszés világszerte elfogadott technikájának számos olyan lépése van, amely hátrány nélkül elhagyható. Az általuk bevezetett módosítások nagy része részleteiben ismert volt, de együttes alkalmazásuk és nagy anyagon való kipróbálásuk egyértelműen az ő nevükhöz fűződik. A műtétet ezekkel a változtatásokkal lényegesen gyorsabbá, egyszerűbbé, olcsóbbá és nem utolsó sorban a beteg számára is kevésbé megterhelőbbé lehet tenni.
Az általuk javasolt módosításokról számos közleményben számoltak be, valamint a világ különböző országaiban, így hazánkban is bemutató műtéteket tartottak. Ezek alapján és a műtéti technika helyszíni tanulmányozását követően vezettük be osztályunkon a Stark és munkatársai által javasolt császármetszést, amelyet ő munkahelye neve után, Misgav Ladach féle módszernek nevezett és a Joel-Cohen féle hasmegnyitással párosított .

A császármetszés Stark és munkatársai által ajánlott metodikája a következő lényeges pontokban tér el a megszokott technikától:

a hólyag peritoneum mobilizálása mérsékelt,
a méh sebét tompán nagyobbítjuk,
a méhet a hasfal elé emeljük és sebének ellátása egy rétegben akasztott tovafutó varrattal történik,
a fali és a hasi peritoneumot nem egyesftjük.
A Joel-Cohen féle hasmegnyitással kombinált esetekben további eltérések:

a bőr alatti zsír és erek érintetlenül hagyása,
a rectus izmok tompa széthúzása, tápláló ereik megőrzése,
a fascia tovafutó varrattal egyesítése,
draint nem hagyunk hátra,
zsírba öltést nem teszünk,
bőrt csak szituációs öltésekkel egyesítjük.
A bevezetett változtatások következő előnyökkel járnak:
a műtét lényegesen megrővidül, az átlagos idő 10- 20 percre csökken (az operatőr gyakorlottságától és a szituációtól függően).
a műtét költsége a hagyományos beavatkozás töredéke (csak a méh és a fascia varrat költségével kell számolni),
az atraumatikus hasmegnyitás után a műtét utáni fájdalom lényegesen kisebb, a beteg a beavatkozást követően 3-4 óra múlva felkelthető normál étkezésre állítható és a kórházból hamarabb elbocsátható.
A Misgav Ladach metódus szerint végzett császármetszéssel kapcsolatban két lényeges aggály szokott felmerülni. Az egyik a méh egy rétegű tovafutó varrata. Sokan ezt nem tartják megfelelőnek, félve a méh üregének elégtelen zárásától illetve a kialakuló heg későbbi elégtelenségétől. Ezzel szemben, először jól kontrolált állatkísérletekből, majd később a klinikai adatokból, egyértelműen kiderült, hogy a méh varrata akár egy- akár többrétegű, akár csomós, vagy tovafutó, a műtétet követő 3-4 órában a méh erőteljes összehúzódása következtében meglazul. Így a varratsor (vagy sorok) szerepe főleg az aktuális hemosztázis és nem a későbbi heg szilárdságának biztosítása. A másik fenntartás a hashártyák egyesítésének elhagyása. Sokan úgy tartják, hogy az intraabdominális összenövések megelő;zése érdekében törekedni kell arra, hogy minden területet hashártya fedjen. Valóságban ez nem így van, mert a hashártya máskép viselkedik mint egyéb szövetek. A peritoneum a fosztott területekre spontán rákúszik, megelőzve ezzel az összenövéseket, míg ha varratokkal kívánjuk ugyanezt biztosítani, a feszülés miatt vérellátási zavarok léphetnek fel, melegágyát biztosítva az adhézióknak.
Ugyanez lényegében igaz a hasi peritoneumra is. Egyesítése, megfelelő fascia zárás esetén felesleges, amit jól bizonyít, hogy ismételt laparotomia esetén az előzőleg nyitva hagyott hashártyát zártnak találjuk akár egyesítettük az előző műtétnél akár nem.
Összefoglalva megállapítható, hogy a hagyományos császármetszés technika fentiek szerint módosítása számos előnnyel jár. Azok az aggályok amik a metodikával kapcsolatban felmerültek, a gyakorlatban nem igazolódtak. Ezzel magyarázható, hogy a Misgav Ladach féle császármetszés az egész világon így hazánkban is gyorsan terjed.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

Hát ez igen kimeritö válasz volt.KépKép Igaz ezek a szak szavak elég nehezek nekem, de a lényeget szerintem megértettem. Különben nagy a valoszinüsége, hogy nekem a Giginél is ezt csinálták, mert miután kiemelték a boszit a hasambol kb husz perc mulva már kész is voltak velem. És azt tudom, hogy nekem is azt a széthuzos modszert alkalmazták, nem vagdostak össze vissza. A varratom is már alig látszik és alig tiz centis.
Még egyszer köszi!KépKépKép

Mindenkinek jó éjszakát kivánok!

Giggancs (23+0)
giggancs

Giggancs: Én is jövőhéten megyek a cukorra és nekem is otthon kell meginnom a glukózt, amit a gyógyszertárban kell vételeznem... ez van, valóban kórháza válogatja.

Pizzamama: Megnéztem a képet, helyes vagy rajta, a fekete meg éppenséggel slankítKép Jövőhéten én is fellövök egy photot a profilomba - az sem lesz azért fürdőruhás -, ugyanis amióta megírtam, hogy a hasam nem olyan óriási, hát napról-napra láthatóan növekszik a lemaradást behozandó..., hogy anyának is legyen jó, vagy csak szükséges a kisfiúnak egy nagyobb lakosztály az elkövetkezendő 3hónapra Kép

Pipocska: Kimásoltam a császáros értekezést, mert engem is érdekel, de ma már nincs agyam elolvasni. Nem is tudom, ha választanom kellene, melyik mellett döntenék. Meglátjuk, az orvos mit javasol, nem mertem még előhozakodni a problémáimmal. Szülni így is, úgy is nem egy leányálom.

Hanee: Mailt írom hamarosan CD ügyben, köszi. Megírod, hogy kisfiú lesz-e vagy kicsi lány a baba? Én utóbbira gondolnék a formájából, de a teóriák csúfosak, mivel anyukám nálam is leányzóra tippelt, hi-hi - amúgy volt nagy "szomorúság", mivel a párom is kislányt szeretett volna és teljesen belelovallta magát a drága, míg én fiú párti voltam.

Pusza, Timm
timmba

Mindenkinek köszönöm az örömét!!! Olyan jó, h. odafigyeltek rám/ránk! Pedig igencsak kakukktojás vagyok köztetek. De már nem sokáig!Kép Remélem!Kép

Pipocska!
Köszi előre is!
Klassz ez a "kiselőadás" a császárról!
Cím: csabatika@hotmail.com

Képzeljétek, megszületett a keresztfiunk!!! Ábel 59cm és 3700g. Nagyon boldogok vagyunk!

Jó éjt mindenkinek:

Márti
csmarti

Hanee,
Femerzekenyseg terhesseg alatt? En nem tudom, hogy kialakulhat-e de a szervezet akkora valtozason megy at, hogy szerintem elkepzelheto. Nekem mindig is gondjaim voltak az ilyenekkel. A fulembe csaka feher arany es az orvosi fem a jo, semmi mas. Talan probald meg valamelyiket.

Pipocska,
Kép Csokimania!! Remelem hogy az enyem is elmulik. Kicsit aggodom. Kép Je es hat a jegkrem!!! Az nalam is minen mennyisegben!! Lehet otthon Baskin' Robins fagyikat kapni? Ha nem, az nagyon fog hianyozni. Kép

Timmba,
Na, ha most megindult akkor meg sem fog allni amig dinnye meretu nem lesz! Velem is ez tortent. Egy het alatt akkora lett a pocakom, hogy csak na! Kép Rendezeik a lakast a gyerekek. Poochina a multkor nem tudom mit csinalt, de erdekes volt. Kép Fekudtem az agyban valami filmet neztem es egyszercsak furcsa erzes volt a hasamba. Raneztem es az egesz mindenseg odalent nekiallt bal oldalra huzodni. Tok erdekes volt. Bal oldalon puklisodott minden, aztan szepen visszarendezodott a dolog, de jot mosolyogtam. Kép

Viko,
Vigyazz magatokra (mind a harmotokra)! Gondolom milyen nehez lehet ez most...apolgatni a szegenyket es ugy hogy ti ne kapjatok el...Nekem sokkal konnyebb a dolgom, mert elkarantenolom magam. Kép Nalunk is tele az iroda influenzasokkal (itt egyebkent stabil +17-24 kozott van a homerseklet, ugyhogy nem igazan ertem miert) en meg jarom a koroket mint a gesthapo es aki sokat tusszog-kohog vagy lazas, azt mind hazazavara azzal a mondattal "ha mar magadra nem vagy hajlando vigyazni es lazasan bejosz dolgozni, legalabb ram legyel tekintettel, mert hathonaposan nincs kedvem belazasodni". De peldaul az egyik 38.3mal itt akart martiotkodni tegnap elott, en meg szepen felmarkoltam a laptopom es elmentem haza dolgozni. A fonokot felhivtam, hogy majd ha o hazament en visszamegyek, a fonok meg mondta, hogy csak maradjak inkabb otthon, nem jo ez itt az irodaban. Rendes volt. De peldaul o harom napot otthon is toltott mert o kezdte az influenza jarvanyt.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Pizzamama!

Akárhányszor meglátom a nevedet, mindig megkivánom a pizzát! :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Betsy:

Mi a párommal az ősszel mázoltuk az ajtókat meg a kereteket, hát majd idegbajt kaptam tőle, állandóan csöpögött meg mindent befestékezett, észre se vette ha festékes kézzel megfogott valamit (pl a táskámat), szóval együttérzek!!!

Mi az egész lakást akartuk festeni, szobáról szobára, mindegyiket más szinre, de ezek szerint ezzel várni kell... rá nem merem bizni, nekem meg azt hiszem nem szabad festékgőzt szivni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Pizzamama:
Nem én irtam a fémérzékenységről, de ha már igy kérdezel, szerintem simán lehet! Nekem most éppen a nyelvem van teljesen kész, pedig abban orvosi acél van.. de csakazért sem veszem ki..
A fülem amúgy nekem is csak a fuxot birja Kép Kép

Lányok, egy kicsit elkezdtem elbizonytalanodni az orvosomat, a kórházamat illetően.. a módszerekről nem beszélve.. agyon erősen filózom rajta, hogy keresek egy másik szülészt, akinél szülhetek (ugyanis Balogh egyébként sem tud vállalni), sőt egy másik korházat is. Ha korházcentrikusan mennék neki a dolognak, ti a MÁV korházzal hogy álltok? Unokatesóm ott szült és folyton ajánlgatja nekem az orvosát. Lehet, hogy nem épp 20 hetesen kéne orvost váltogatnom, de megmondom őszintén egyáltalán nem vagyok nyugodt..

hanee (20+5)
hanee

Megann!

A terhességi teszt csikjaival kapcsolatban! Az a hormon, amit a terhességi teszt mér, a második hónap alatt csúcsosodik mennyiségileg, utána rohamosan csökken a mennyisége. Ha akarod, mutatok neked táblázatot róla! Kép Rémlett valami, de meg kellett néznem a régi élettan könyvemben, és olyan büszke vagyok magamra, hogy még emlékeztem rá, de ez mellékes. A lényeg hogy ne aggódj, ha halványul a csikod, ez normális csökkenés a hCG nevű hormon szintjében.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee:

Én kórház szerint választottam orvost, előbb azt néztem, hol tudnak olyan szülési körülményeket teremteni, ami nekem megnyugtató. De én furcsa módon nem az orvos személyébe vetem a bizalmamat, hanem a környezetbe, aminek az orvos csak egy része. Ha te nagyon embercentrikus vagy, akkor lehet ez nálad másképp működik!

Szerintem rendelj magadnak egy Szüléskalauzt, azt hiszem a Kismama újságok hátuljában leirják, honnan lehet szerezni, ezek leirják a kórházakat, melyik milyen, kismama élményekkel meg az orvosok leirásával együtt. És látogasd meg a szóba jövőket, hogy melyik hogy tetszik. Vagy ha van valami spéci elképzelésed, ami alapján válogathatsz (pl én ragaszkodtam a kádhoz meg az EDA kérés lehetőségéhez) akkor ezek alapján is ki tudod selejtezni őket. Csak döntsd el, hogy neked mi a fontos.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Van valakinek betoltott 22.heti uh eredmenye a kicsinyerol? Mi holnap reggel megyunk es erdekelne, hogy ilyenkor mekkora a pindur. Leginkabb a BPD-re vagyok kivancsi, mert nalunk ez a 20.heten mar 5cm volt

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Márti! Örülök, hogy zöld utat kaptatok! A tavasz mindjárt itt lesz! Addig is töltsd fel Magad!

Vikó! Vigyázz Magatokra! Remélem gyorsan rendbejön a gyerköc!

Hanee! Sztem 20 hetesen még nincs késö orvost váltani. Illetve sosincs, ha nem bízol meg benne. A Születéskalauz jó ötlet, csak vigyázni kell vele, mert amit a födokik nyilatkoztak nem mindenhol teljesen igaz. Hagyatkozz inkább a kismamabeszámolókra. Azokat egyébként a Kismama végén is találhatsz, hátha szimpatikus vmelyik. A MÁV-ról meg elég sokat írnak.

Ezvicc! Az én Picuromnak 20 hetesen 47mm volt a BPD-je, 22 hetesen ha jól emlékszem (akkor nem kaptam papírt) 52mm. A 20. héten egyébként 43-56 mm a norm. tartomány, úgyhogy a Tiétek tökéletes!

Éva

Kép
sygnum

Szia Rókica!

Igazából eddig semmi bajom nem volt a kórházammal, embercentrikus sem vagyok kimondottan, de ehhez az orvoshoz évek óta járok, tehát benne megbízom. A kórházról jókat mondtak, de!
Az orvosom nem biztos, hogy el tud vállalni (és ez ott helyben derül ki adott esetben, mert hiába programozott valami, attól még jöhet előbb a baba), másrészt mivel kiderült, hogy császározni kell, az sem mindegy, hogy csinálják, arról már nem is beszélve, hogy nekem a programozott azt kell jelentse, hogy programozott.. nem hagyhatnak órákat vajúdni, mert nem véletlen, hogy császároztatni akar a gerincorvosom.. ha meg véletlenül (mert túl sokáig úgy hagynak) még meg is indul a baba, akkor aztán ki tudja mi lesz..
Az alapvető problémám az, hogy ezzel a háttérrel nem szeretnék ügyeletes orvoshoz menni, aki épp bentvan, mert nem ismernek, nem tudják mit beszéltem meg az orvosommal és nem ismerik a kórtörténetemet sem ilyen téren. Ezért lenne bizonyos szempontból fontosabb, hogy legyen egy jó orvos, aki ott lesz, és megmondja mindenkinek mit hogy csináljanak. Nekem egyedül a MÁV korházzal van tapasztalatom, mert ott műtöttek engem korábban. Az nagyon jó hely volt akkoriban. Meg unoaktesóm ott szült és ott működik megfelelően a Room-in elhelyezés, tehát ezt is tudom.. és neki esetleg van ott egy orvosa, akit már korábban is ajánlgatott nekem.. ezért gondoltam, megkérdezlek titeket is, hallottatok-e már valamit a korházról? A szülészetről? Arról, hogy ott hogy császároznak? Valószínü, szinte biztos, hogy át fogok menni valahova máshova, mert ettől ami most van, nincs meg az a "szárazabb biztonságosabb" érzés a fenekemben..

hanee (20+5)
hanee

Hanee!
Csak nem a két sztimrés császárélmény miatt akarsz váltani? Szerintem azért fontold meg jobban! A sztimrét én nagyon jó kórháznak tartom, szép, új, tiszta, nincs kórház-feeling - az egyetlen hátránya, hogy felkapott és sokszor leterheltek a csecsemősök. Egyébként szerintem, ha Neked papírod van aról, hogy a gerinced miatt csak császárral szülhetsz, akkor nem hiszem, hogy ezt bármilyen ügyeletes doki felülbírálhatná!
Az szomorú, hogy a Balogh nem tud vállalni Kép És ez csak most derült ki? Vagy mondta már korábban is? Azért gondolkodj még, persze a MÁV-ról is jókat hallani, de nekem személyes tapsztalatom a Sztimréről van, és ezek csak pozitívak!

Bogárka (22+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Bogárka!

Igazából egyelőre nem tudom mitévő legyek. Sajnos a Balogh ezt a tényt csak most közölte velem.. mondjuk ez igy kicsit fájó pont nekem, mert közölhette volna már az elején, hogy dönthessek, maradok-e nála, vagy keresek valakit. Nem tudom, miért nem mondta.. most végül is azt mondta legutóbb, hogy ő nyitva hagyja ezt a kérdést, mert még az is elképzelhető, hogy tudok nála szülni, de biztosra nem igéri. Ergo ez azt jelenti, hogy ha programozott a császár, akkor tud vállalni, de ha mondjuk előbb indul a baba, akkor tutira nem. Erre pedig tényleg nincs garancia. Tudom más orvosnál sem, csak azért ha valaki nem mondja azt, hogy "ha két nappal korábban érkezik akkor nem tudok menni mert rendelnem kell" az azért megnyugtatóbb. Megint más persze ha valaki elmegy nyaralni és az ember tudja, hogy mi van.. de most ez igy bizonytalan. Nem tudom mit tegyek.. tényleg. Ráadásul azt is mondta, hogy még kell papir az orvosomtól, merthogy a főorvos nem fogja elfogadni a papirt, hogy császározzon. Ettől a pofám leszakadt komolyan. Mi az, hogy nem fogadja el és mégegy papír kell? És ha viszek mégegy papírt, akkor is "MEGFONTOLJA!" igy mondta..
na ez az, ami engem aggaszt! engem nem érdekel ki a főorvos és mit csinál, de ha én papírt viszek neki, akkor császározzon meg, nem az ő dolga ezt megítélni, úgy hiszem.. ez felháborított eléggé.
Mi van, ha mondjuk odamegyek és kijelentik, hogy "nincs császár, mert a főorvos nem engedi".. ez borzasztó lenne.

hanee
hanee

Szia Bogárka!

Igazából egyelőre nem tudom mitévő legyek. Sajnos a Balogh ezt a tényt csak most közölte velem.. mondjuk ez igy kicsit fájó pont nekem, mert közölhette volna már az elején, hogy dönthessek, maradok-e nála, vagy keresek valakit. Nem tudom, miért nem mondta.. most végül is azt mondta legutóbb, hogy ő nyitva hagyja ezt a kérdést, mert még az is elképzelhető, hogy tudok nála szülni, de biztosra nem igéri. Ergo ez azt jelenti, hogy ha programozott a császár, akkor tud vállalni, de ha mondjuk előbb indul a baba, akkor tutira nem. Erre pedig tényleg nincs garancia. Tudom más orvosnál sem, csak azért ha valaki nem mondja azt, hogy "ha két nappal korábban érkezik akkor nem tudok menni mert rendelnem kell" az azért megnyugtatóbb. Megint más persze ha valaki elmegy nyaralni és az ember tudja, hogy mi van.. de most ez igy bizonytalan. Nem tudom mit tegyek.. tényleg. Ráadásul azt is mondta, hogy még kell papir az orvosomtól, merthogy a főorvos nem fogja elfogadni a papirt, hogy császározzon. Ettől a pofám leszakadt komolyan. Mi az, hogy nem fogadja el és mégegy papír kell? És ha viszek mégegy papírt, akkor is "MEGFONTOLJA!" igy mondta..
na ez az, ami engem aggaszt! engem nem érdekel ki a főorvos és mit csinál, de ha én papírt viszek neki, akkor császározzon meg, nem az ő dolga ezt megítélni, úgy hiszem.. ez felháborított eléggé.
Mi van, ha mondjuk odamegyek és kijelentik, hogy "nincs császár, mert a főorvos nem engedi".. ez borzasztó lenne.

hanee
hanee

Szia Hanee,

Írtam néked emilt... ha ráérsz válaszolsz?

Az én kórházam is jónak tűnik és nagyon szimpatikus a dokim, ha érdekel, akkor esetleg meg tudom adni az elérhetőségét.. Nekem szimpatikus, bár nem az a nagyon mosolygós fajta, de korrekt, néha viccelődik azért és nagyon odafigyelő. Mártinak is van vele tapasztalata, tőle még többet tudsz kérdezni, Ő nála szült....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Már megint egy ideje nem tudtam jönni,próbálok visszaolvasgatni,de sajnos én a császáros témához nem tudok hozzászólni...Pedig lehet,hogy aktuális lesz.A 24. hetemben járok,a héten kell mennem dokihoz,nem tudom mi jön most.Lehet ,hogy a terheléses vércukor?Kép

Akinek a környezetében betegecske van vigyázzon magára,én is beteg voltam ,nehéz gyógyszerek nélkül gyógyulni.Aki esetleg már beteg,annak jobbulást kívánok.Kép

Képzeljétek ,ár elvonási tüneteim vannak,ha ide nem irhatok,hiányoztatokKép

A kis Csengém már olyan erős,hogy sokszor már nem is teszem oda a kezem,ha rúg,mert szinte hullámzik a hasam jól láthatóan.Kép

Tegnap olvastam egy ujságban ilyet,hogy van a 9. kerületben az Üllöi uton egy hely ahol börgyogyaszati rakszűrést végeznek,megvizsgálják az anyajegyeket egy kis műszerrel,van egy szám is ahol fel lehet őket hivni,be is szeretnek jelentkezni,csak nem tudom mennyibe kerülhet ez vajon.Nem ismeri valaki közületek?Fontos lenne nagyon!KösziKép
gömbölyû

Giggancs!

Ez általános a "mi" korházunkbanban, hogy itthon kell meginni a cukros témát?

Kép
Kép
pipocska

Hanee,
én ezt nem értem. Ha a gerincgyógyászod azt mondja, hogy term. úton nem szülhetsz, sztem a szülész -még ha födoki is- nem bírálhatja felül. Ez uolyan kontraindikáció, mint egy szembetegség. A dokidtól sem volt szép, hogy csak most mondta, hogy nem biztos, hogy elvállal. Nem tudom, mit tennék a helyedben. Azt hiszem én is másik kórházat keresnék.

Falina,
mi van Veled?

Éva (26+0)

Kép
sygnum

Gömbölyü,
hívd fel öket és kérdezz rá nyugodtan, mennyibe kerül. De! Nálunk sima börgy. rendelésen is megnézik -legalábbis az én börgyógyászom- ezzel a kis minimikroszkóppal. Nekem is aktuális lenne már nézetni, tavaly elmaradt.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum:

Hát én is ezért estem hirtelen kétsgébe. Mert egyrészt nem a 18. héten illik mondani, hogy nem tud vállalni, amikoris én rákérdezek, hogy akkor én nála szülnék természetesen.. Ha nem kérdezek rá a 34. héten mondja, vagy mi?? Elég csalódott vagyok..
Ez a fődokis dolog csak annyi, hogy gondolom a főorvos egy hímvesszőfejű, aki utál császároztatni és azt hiszi hogy ő kakilta a spanyol viaszt. Érdekes, hogy annak idején anyámnál is felül akarták ezt bírálni ugyanebben a korházban, pedig neki csípőficama van, ami még rosszabb (ő gyakorlatilag nem jöhetett volna ki épen a szülészetről ha természetes úton szül meg, nekem legalább még esélyem lenne). Anyu mesélte, hogy ő annak idején legalább 5-ször ment vissza az ortopéd orvosához, mert folyton felülbírálgatta az orvos. Ezért is gondolkozok mostmár azon, hogy inkább kórházat is váltok, mert én ilyen tortúrákon nem akarok átmenni arról nem beszélve, hogy nem vagyok hajlandó havonta háromszor a gerincambulanciára mászkálni, mert az a szerencsétlen gerincorvosom is hülyét kapna. Az egy olyan rendes és normális doki és igy is mennem kell 4-6 hetente a táppénz miatt hozzá, hogy adjon friss papírt (ez is milyen hülyeség nem? gerincsérvem van és kérjek havonta a tb-nek egy papírt hogy kiirhasson az orvosom, mert lehet hogy jövő hónapra meggyógyul és már nem idokolt a kiírás). Néha az agyamat eldobom az egészségügytől komolyan..
Holnap megyek a védőnénihez, megvitatom vele is a problémát, hogy ő mit tanácsol.

hanee (20+5)
hanee

Sygnum!

Én mindig ugy szoktam elmenni megnézetni,hogy egyet-egyet megmutatok a dokinak.De olyat nem csinálnak,hogy évente átnézik egyeszer az összeset?Ilyet lehet kérni egy bőrgyógyásztól,ha esetleg ez amit most fel fogok hivni nem jönne össze?
gömbölyû

Sziasztok!

Egyre többet foglalkoztat, hogy mikor bejelentem végre a munkahelyemen hogy terhes vagyok (még 5 hét!!!), akkor mit is mondjak nekik tulajdonképpen?

Tegyem a hülyét, hogy hát kéremszépen tabletta mellett sikerült, és eddig fel se tűnt, azért nem szóltam, vagy ez túl átlátszó? 18. héten leszek...

Vagy próbáljak minél kevesebbet mondani? Csak annyit hogy terhes vagyok, aug végére/szeptember elejére kiirva, azt annyi?

Vagy legyek esetleg őszinte, hogy azért nem mondtam eddig, mert féltem hogy próbaidő alatt kirúgnak?

Ti hogy csinálnátok?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee,
ez a táppénz miatti orvoshoz mászkálás tényleg idegesítö, én is ezt csinálom, de nekem a nögyógyász adja a szakorvosi javaslatot, hozzá meg úgyis kell menni. Erre nem hajlandó a nödokid? Egyébként nincs is komoly indoka a tp-emnek, csak volt egy elhalt terhességem júniusban és nem akartam az eü-ben dolgozni (val.színüleg fertözés volt az oka). Ez a dokin múlik. Én nem nagyon ismerem a pesti kórházakat, de eszembe jutott, hogy az egyik ismerösöm a Margitban szült császárral. EDA-val csinálták a mütétet és 2 óra múlva fel KELLETT kelnie. Ha jól tudom egy szobában volt a babával végig. De személyes tapasztalatom nincsen. Viszont ha valóban császárral szülsz, javasolnám neked, hogy vmi derékbandázst, füzöt, haskötöt szerezz be az elsö napokra, de csak arra. Nem a gerinced miatt, hanem állítólag csökkenti a mütéti fájdalmat. Utána már nem javaslom, dolgozzanak csak a hasizmok. Beszéld meg a gyógytornászoddal is, ha jól emlékszem van.
Császártól én is parázok, nem a mütéttöl, hanem attól, hogy a baba nem lehet velem. Itt ugyanis ez a szokás. Pedig sztem egy császáros babának és az anyának is mégjobban szükségük van egymás közelségére. Na meg az elötejröl nem is beszélve. Hiába tiltok én meg akármit (cukros vizet, tápszert), úgysem tudom, mit adnak neki. Jól meg kell gondolni, hova megy az ember. Nekem sajnos nincs választásom.

Gömbölyü,
az én börgyógyászom mindig végignézi az összeset, pedig van böven. Ráadásul azt szokta mondani, hogy félévente menjek. Ingyen csinálja, sose fizettem még neki. Itt volt régen külön anyajegy rendelés a börgyógyászaton, ott ismertem meg a dokim. Lehet, hogy máshol is van ilyen, ennek utána kéne járni.

Éva

Kép
sygnum

Rókica,
Nehéz kérdés. Ha kedvesek, barátságosak, legyél öszinte, ha nem, akkor csak annyit mondj, hogy terhes vagy és meddig akarsz elöreláthatóan dolgozni.

Kép
sygnum

Rokica!

Én a helyedben csak a legszükségesebbet mondanám. De azt sem egyből, hanem a probaidő lejárta utána mondjuk egy héttel. Egy hét ide-oda már mit számit.. Ha nem azonnal jelented be, akkor nincs az az érzés, hogy "tutira csakis ezt várta".. még esélyt adsz egy "szegény lehet hogy csak most jött rá?" gondolatnak is.

Én azért tennék igy, mert akármilyen kedves is legyen valaki (látszólag), sosem tudhatod, hogy mi húzódik a háttérben. Erre most mondhatnám, hogy az én munkahelyem jó példa.. ahol mindenki kedvesen jópofizik, de a hetedik érzékem mégis azt súgja, hogy közben a hátam mögött megy a susmus a terhességem és a mostani táppénzem kapcsán.. arról már nem is beszélve, hogy egyesek szerint nem jól végzem a munkámat (csak épp nem látják át mi a munkám). Lényeg a lényeg: minél kevesebbet tudnak, annál kisebb a támadási felület. A közvetlen főnököddel esetleg légy teljesen őszinte, de kérd meg, hogy másoknak ne sokat mondjon erről, mert te nem szeretnéd. Szerintem ez a legtisztességesebb. Én sem mondtam sokat a munkatársaimnak. Ha megkérdezték hogy vagyok, meg mocorog-e a baba kedvesen válaszoltam és mentem tovább. A legtöbben azt sem tudják, hogy miért vagyok táppénzen szerintem (pedig csak 22-en dolgozunk ott). Valamiért egész más lett a megitélés miután terhes lettem.. és sajnos ez nem csak az én esetemben van igy. Én azok közé tartozom, akik nem fognak szivesen visszamászkálni szülés utána a babát behurcolni és dumcsizgatni. Még a táppénzes papírommal sem szívesen megyek be, mert az egésszel úgy vagyok, hogy "engem hagyjanak inkább békén". Pedig full normális munkahelyem van, az egészet a főnökség is nagyon jól vette. De valahogy én is érzékeny vagyok és a stresszforrása is magas a munkahelyemnek Kép
Na mindegy, ezt az egészet csak azért írtam, hogy azért jobb óvatosnak lenni, mert mindig van valaki aki alulról hátulról furkálja az embert.. és ha régebb óta van ott mint te, akkor esélytelen vagy vele szemben többnyire.

Rákezdett a Kiskrampusz, csak úgy hullámzik a hasam belülről Kép

hanee (20+5)
hanee

Hanee!

Mailtem neked
2XKép

Lányok!

Holnap nyomatom a táblátKép

Kép
Kép
pipocska

Rókica!

Még mindíg azt mondom ne bízz senkiben.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen hülye peches, de én amikor megmondtam, hogy terhes vagyok, a tulajdonos megígérte, hogy természetesen bejelent, ahogy megbeszéltük, végigcsináljuk, reméli nem akarok elmenni, mert nagyon megkedvelt, stb, stb. Az üzletvezető pedig 2 nap múlva olyan stílusban rúgott ki, mintha egy utolsó lopós, hazudós, csaló lennék.
Senkinek nem kívánom.
Erről a valakiről csak annyit, hogy előtte már tudtam az egész életét, ő vitt mindíg haza, mert közel laktunk, és ő kocsival járt, tehát tök jóban is voltunk.

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocska!

Nem tudom, hogy csak nálunk zokás-e igy a cukros lötyi. Már Timmba is irta, hogy neki is otthon kell meginnia, pedig Ő nem Péterfys. Én elözöleg vérvétel aztán kifli és tej aztán megint vérvétel. Ki tud ezeken eligazodni?KépKépKép Te voltál már?

Hanee!
Kérlek ne haragudj meg rám! Azt hiszem már elég sokat segitettünk egymásnak, hogy ne bántodj meg azon amit irni fogok!Kép Az orvos választást valoban jol gondold meg, de szerintem 100 százalék biztosat senkitöl nem fogsz hallani. Ami bánto lehet: az az érzésem, hogy kicsit tul dramatizálod a dolgot! Elhiszem a problémáidat de szerintem nem kéne ilyen vészesen és görcsösen rágodni rajta! Ahoz még nagyon sok idö van hátra, hogy végig igy rágodj! Hangsulyozom, MEGÉRTELEK, de szerintem ennyire még ne. Ugyse tudod hogy pontosan mikor jön a mano. Ugye nem bántodtál meg?

Ja lányok! Hétfön megyek a Praxisba!!!!!!!!!!!
Mivel menjek a Blahától és meddig?KépKépKép

Giggancs (23+1)
giggancs

Hanee!Kép

Teljesen érthető,hogy aggódsz.Én például egyszer már irtam,hogy március vége felé Komáromba költöznénk.Most képzeld el!Junius 10- én szülnék.És abszolut nincs ugye ebből kifolyolag ott még orvosom.De nem fogok aggódni,mert bizom a picurkámban és magamban is,pedig nekem is eddig még császárt mondanak.Probalj meg nem aggódni,a sógornőm,az utolso hónapban talált magának orvost ,akiben annyira megbizott,hogy azóta még egyszer szült nála és a mai napig tartják a kapcsolatot.Megértelek én is,de látod lehetne rosszabb is,én sem aggódom,pedig nekem aztán abszolut bizonytalan a helyzetem.Meg fog oldodni ez a kérdés.KépFel a fejjel!

A Schöpfibe hogy csinálják a cukros lötyi vizsgálatot?KépÉn a tejet soha nem tudnám meginniKép

Gömbölyű
(24+3)
gömbölyû

Giggancs,
ha jól tudom a Praxis a Kosztolányi Dezső térnél van. Szóval neked a 7-es busz lenne a legjobb, mert az a Blahán és a Kosztin is megáll.

Csmárti,
megy a drukk ezerrel! Kép

Johanna,
nekem bejött a doki, mindig nagyon lelkiismeretes és különös figyelemmel bánik velünk (a lombik miatt). Vizsgálatkor sincs semmi gáz. Egyébként én is véreztem még a Kaáli Intézetben majdnem minden hüvelyi uh után. Ez egyéni érzékenység is lehet. Kép

Lara
15+9

Lara

KépKép
lara77

Rokica,

A nevem az apajatol van. A csaladban az a becenevem hogy "cica". Azert kaptam mert koraszulott voltam es ha valamelyikotok latott mar ujszulott kismacskat az tudja, hogy nem egy szep latvany. Hat en sem voltam, de anyukam akart valami kedveset mondani rolam es azt mondta a telefonba a nagyszuloknek "olyan mint egy kiscica". Igy lettem en cica. Apaja meg szorakozott a nevemmel "cica, cica oh it sounds like pizza". Aztan azota ugy hiv. Kép

A munkaval kapcsolatban meg en mindenkepp oszinte volnek. Eloszor is a leheto legkevesebb infot adnam nekik. Lehet hogy nem is szolnek a probaido lejarta utan rogton. ez szemelyes dolog, ha akarod szolsz, ha akarod nem. Amig nem akarsz otthon maradni addig semmi kozuk hozza. Aztan amikor meg kell mondani akkor kedvesen, udvariasan csak a szukseges informacioval. Ha pedig megkerdeznek, akkor en megmondanam az igazsagot. Az oszinteseg roppant becsulendo es sajnos egyre ritkabb. Ha en volneka fonokod es nekem megmondanad en jopontkent irnam fel, mert legalabb tudom, hogy te nem fogsz kontorfalazni. Azert az biztos hogy mindenkepp nehez lesz..., nekem is az volt, pedig engem nem fenyegetett ilyen veszely mint teged. Valahogy igy is ugy ereztem, hogy cserbenhagyom oket... Tudom butasag volt, de azt hiszem ezzel mind igy vagyunk.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Szia Giggancs!

Nem bántottál meg egyáltalán és talán igazad is van picit a helyzet túldramatizálásában, de most egy olyan dologról van szó, amit nem lehet félvállról venni és inkább túldramatizálom. Mert természetesen van rá esély, hogy az orvosomnál szülhetek, és van rá esély, hogy rendesen megcsinálják a császárt is, de egy kisember élete és az én egészségem nem múlhat esélylatolgatásokon. Az orvosom nem mondta meg nekem előre, hogy nem tud vállalni, ez már eleve furcsa egy kicsit azok után, hogy évek óta hozzá járok, és az a tény, hogy a főorvosról ő maga mit mondott eléggé egybeesik azokkal a sztorikkal, amiket Pipocskától is hallottam időközben. Én nem akarok kockáztatni, ráadásul ha úgy érzem, hogy nem érzem biztonságban magamat a ténytől, hogy ott szüljek, akkor talán az a legjobb amit tehetek, hogy tényleg keresek egy másik orvost és egy másik korházat. Én orvosok tekintetében elég háklis vagyok egyébként éppen azért, mert volt már, hogy félrekezeltek csúnyán, de ezt a luxust nem engedhetem meg, amikor a gyerekemről van szó és arról, hogy a műtét után pár nappal fel tudok-e majd kelni, vagy talán hetekig, hónapokig sem. Arról szót sem ejtve, hogy én nem akarok azért vitatkozni senkivel egy korházban, hogy a gyerekemet hol helyezik el, vagy hol nem (mivel ugye eleve törvényadta jogom, hogy mellettem legyen, amint magamhoz térek és el tudom őt látni amennyire kell).
Persze, természetes, hogy felmerül a kérdés, hogy "de miért most jövök erre rá?" Talán azért, mert eddig annyira a szüléssel, mint dologgal nem foglalkoztam, mivel nagyon messzinek tűnt. Meg azért is, mert az orvosomban megbiztam 300%-ig. De mostmár kétkedéseim vannak felőle is, sőt az is eszembe jutott, hogy csak azért nem vállal, mert császáros leszek (rontja a statisztikáit, tudod). És ahogy elkezdtem a dologgal foglalkozni érdekes módon már nem tetszik annyira a hely és nem sok jót hallok róla. Lehet hogy korábban kellett volna kórházlátogatásokra járnom, de pontosan azért nem merült ez fel bennem, mert az orvosban bíztam és abban, hogy ha ő ott van, akkor nem lesz gond (arról pedig az orvosválasztás idején - 6 hetes terhesen - fogalmam sem volt, hogy mi hogy zajlik egy szülésnél). Persze én vagyok a naiv hülye, de ez van, legközelebb majd jó előre teszem fel a kérdést..

Hogy folytassam, arról még egy mukkot sem ejtettünk (ugy eddig egyébként), hogy a szülésért mindenképpen fizetni fogok az orvosnak. Azért a pénzért kérek is valamit, ha már fizetni kell (mert ugye olyan orvossal nem igen lehet találkozni, akinek nem kell fizetni). Lehet hogy ez egy kicsit más nézőpont, de én nem elégszem meg annyival, hogy "remélhetőleg nem lesz semmi gond" és hogy "valószínüleg időben jön a baba és nem előbb vagy később". Lehet, hogy nem csinálnék ekkora ügyet ebből, ha természetes úton szülnék, mert tudom is, hogy bennem lenne az érzés, hogy "minden rendben lesz, meg tudom csinálni, hiszen rajtam múlik nagyrészt". Ez most itt nem rajtam múlik, mert kés alá fektetnek, és valljuk be viszolygok a dologtól, ami szerintem teljesen érthető..

Gyötrődök a dologtól, mert nem kellemes 20 hetesen orvost váltani, de igy is úgyis kénytelen leszek, mivel kell egy szülészorvos és ha ő nem vállal, hát kell egy másik. Arra pedig nem vagyok hajlandó várni, hogy "hát talán mégis elvállal és majd ezt közli velem 34 hetesen ha úgy van".. mert aztán ha közli mosolyogva (ahogy legutóbb is), hogy "bocs de nem tudom vállalni", akkor mehetek valami vadidegen orvoshoz és megint elérkeztünk az előző félelmemhez, ami kimondottan a főorvos ellen irányul, hogy nem garantált, hogy nem bírálja felül a gerincorvosom véleményét és nem mondja azt, hogy "hát tulajdonképpen maga szülhet természetes úton is". Mert én meg akkor ott vajúdva hiába fogok vele üvöltözni és hisztizni, hogy operáljanak meg..

Szerintem amúgy nincs késő ezen rágódni, sőt, erre előbb kellett volna rájönnöm, mert most még orvost is kell váltanom.. amihez keresnem is kell egyet.. aki el is vállal.. brühühü

Szóval igen, ha igy elolvasom amit irtam, kicsit túldramatizálom a dolgot, de ezek csak a lelki vívódásaim amiket leírok nektek. Azért ennél egyszerübben szoktam megoldani a problémáimat, nevezetesen: keresek egy másik orvost egy másik korházban Kép

hanee (20+5)
hanee

Hanee,

szerintem nem probléma 20 hetesen orvost váltani, én már 21 hetes is elmúltam, mire eldöntöttem, hogy kinél szeretnék szülni..

(Tényleg furcsa az orvosod hozzáállása, a vagy igen, vagy nem..., magánrendelésre jártál/jársz hozzá?)

vikka
25+0

KépKép
vikka

Sziasztok.

Hanné!
írtam Neked pénteken, de elszáltt és nem tudtam már belépni csak most Kép Nem érdeklődtél véletlenül a nénikédnél, hogy a gyed-emet mely év alapján fogják számitani?)

Tmarie: 9+1
tmarie

Hanee,

Ha fontos neked, hogy melletted legyen a babád és ne adjanak neki semmit anyatejen kivül, akkor válassz egy bababarát kórházat! Lehet, hogy van több is Budapesten (ugye bp-i vagy?), de én kettőről tudok kifejezetten, a Szt. Istvánról meg a MÁVról. Itt 24 órás rooming in van, ami azt jelenti, alapjáraton nálad hagyják a babát, hacsak kifejezetten nem kéred, hogy vigyék el. Persze lehet hogy császár után más a helyzet, mindenesetre én azt javasolnám neked, hogy ird fel egy papirra mindazokat amik neked fontosak (pl. hogy a csontorvosod papirját tiszteletben tartják-e meg minden egyéb amit itt nekünk felsoroltál) és menj el szépen interjúvolj meg egy pár orvost! Tisztázd már az elején ezeket a kérdéseket, és az alapján válassz orvost!!!

Itt egy lista a bababarát kórházakról:
http://www.bebilap.hu/korhazak/korhazak.htm

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gömbölyü Kép
Nekem a Söfiben cukros lötyit kellett innom. A dokim irt fel glükozt(?), amit a gyógyszertárban ki kellett váltanom. Nekem mindig a doki aszisztense veszi a vért, igy megbeszéltem vel az idöpontot, mondta, hogy vigyek citromot is. Megcsapolt, aztán bekavarta nekem a lötyit megittam és 2 óra mulva ismét megcsapolt.

Rókica Kép
Nem tudom, a te esetedben mit tennék. Én ahogy kiirattam magam, utána az egyik héten bejöttem, elmondtam a közvetlen fönökömnek, hogy babát várok, májusra vagyok kiirva, és most azért vagyok betegszabin, mert rókázok egyfolytában. Aztán fölmentem a nagyfönökhöz, vele is tudattam, mi a helyzet, és elmondtam, hogy ha jobban leszek, szeretnék visszajönni, és márciusig dolgozni.
2 honap után álltam ujbol munkába, és már CSAk a héten dolgozok. Éljen, éljen. Kép
Érdekes mondon sokan megkérdezték, hogy terveztük-e a babát, pedig szerintem ez egy roppant indiszkrét kérdés (még ha csak be is csuszott, mi köze hozzá bárkinek, és egyáltalán erre mi a jo válasz?) Igy én mindenkinek azt mondtam, hogy végülis május óta voltunk olyan helyzetben, amikor azt mondhattuk, hogy ha akar, jöhet a baba...

Na, pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Hanee,

szerintem nem probléma 20 hetesen orvost váltani, én már 21 hetes is elmúltam, mire eldöntöttem, hogy kinél szeretnék szülni..

(Tényleg furcsa az orvosod hozzáállása, a vagy igen, vagy nem..., magánrendelésre jártál/jársz hozzá?)

vikka
25+0

KépKép
vikka

bolond ez a rendszer, nem küldtem el ugyanazt fél óra múlva...

KépKép
vikka

Vikka

Lehet, hogy épp az a baj, hogy nem magánrendelésére jártam/járok és ezért nem pengettem neki kemény pénzeket..
Bele sem merek gondolni, hány tízezret hagytam volna ott, abból kiindulva, hogy ő szeret kéthetetne látni..

hanee
hanee

Sziasztok!

Én is régen írtam, bár próbálok szorgalmasan olvasgatni, bár a múlt héten van egy néhány napos kihagyásom, de mjad igyekszem.

Mi is voltunk a múlt héten a dokinál, és már egész nagy a gyerkőc. Holnap leszünk 24 hetesek, és már minden nap rugdos, bár teljesen lehet észlelni a periódusait. Egyébként egész jó gyerkőc, az oldalamat még nem rugta ki, de néha meglep azért. Megpróbáltuk megnézni, hogy fiúcska, vagy kislány, és az aktuális állás szerint fiú lesz, bár a doki nem mert rá megesküdni. (Nehogy beleéljük magunkat mondjuk a fiúba, és vegyünk neki egy dömpert, vagy valami). Tehát még egyáltalán nem biztos, de lehet, hogy kis Beni (Benedek) lakik bennem, bár még a Csenge is esélyes (már valakinek van egy Csengéje, jól emlékszem??!) Egyébként nagyon szépet nőtt a picur. BDP 55 mm volt, a FL 42, úgy néztem, hogy teljesen az átlag. Ami viszont érdekes, hogy számomra már most is tiszta Apája lába van a gyereknek, ami nagyon jó, mert szerintem jó a lába az Apucinak.
A hetekben én is mehetek cukorvizsgálatra, bár ez olyan light-os tej+zsömi variáció lesz. Bár a háziorvosom azt mondta még a múltkor, hogy szeretne terheléses sziruposat, de a nőgyógyim most erre adott beutalót, és azt mondta, hogy azt választhatom amelyiket akarom. Ezt barátságosabb módszernek tartja, és csak akkor kínozna a sziruplötyivel, ha esteleg nem jó az eredmény. Gondolom, mondanom sem kell, hogy ezt választom. Szóval most ez a helyzet. A pocak nagyon ritkán keményedik, csak 1x fordult elő, hogy sokszor történt meg egy nap, de azt kipihentem. Tehát, köszönöm jól vagyok.

Timmba!!

Ha jól olvastam, te kb annyi idős vagy mint én, és te is Istvános. Én kb. március végéig szeretnék dolgozni, aztán szeretnék előkészítőre és terhestornára járni. Megyünk együtt?? Ki a dokid? Te merre laksz? Én kispesti vagyok.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Mindenkinek nagyon örülök, néhányunknak tényleg már szép nagy pocija van!

Judyt! Gratula a férfiuralomhoz!!

Márti!
Neked meg külön nagyon-nagyon szorítok!!

Pusszancs!

Wica
(23+6)
wica

Márti neked is mailtem!

Kép
Kép
pipocska

Hanee!
Hát ez nagyon szomorú Kép Rossz volt ezt olvasni a Baloghról, akihez 10 éve járok, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Szerintem egyébként nemcsak az ő statisztikáját, hanem a kórházét is rontaná egy tuti császár, vsz. ezért áll hozzá így a prof. Érdemes olyan kórházat keresni, ahol nem mennek ennyire rá a statisztikára, nem szeretnek ezzel villogni - vagyis valami nem túl felkapottat (ebből a szempontból sztem a MÁV ugyanúgy rossz választás).
Johanna és Márti tényleg sok jót írtak már a dokijukról, és a Kútvölgyi nem olyan felkapott, viszont jó kórház. Próbáld meg esetleg őt!
Sok sikert Neked, remélem jóra fordul minden!

Ja, mehetnek 2D fotók is a portálra? Petráról annak idején sok jót csináltam (a videóról), most pedig sikerült premier plánban lekapnom Doni kukiját, az is érdekes Kép. Bár nem tudom mit szólna hozzá a kicsi fiam, hogy az anyja az ő kukiját mutogatja a neten Kép ...

Bogárka (22+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hanee!

Megint csak azt tudom mondani hogy megértelek!!!!!!!!! De hát akkor nincs mit tenni ne gondolkozz és keress másik korházat és dokit. A csepeli korházat nagyon dicsérik. Valamint én körülnéznék a Söfiben is orvos ügyben. Ugyan is ha ott bármi gáz lenne esetleg a babával, ott nagyon felkészültek. Vagy ilyen még talán az 1-es és 2-es nöi klinikán. Olyan korházat amiröl CSAK jokat hallanál szerintem nem nagyon találsz. De rajta még elég könnyen tudsz mozogni vedd a nyakadba a várost és nézegesd meg a korházakat! Örülök hogy nem vetted rossz néven amit irtam, és lehet ha személyesen mondod el ugyan azt amit leirtál, akkor teljesen máskép jön le!!! Fel a fejjel és még nem késtél le a választásrol, de azért ne nagyon halogasd!!KépKépKépProbáld meg megkérdezni azt a dokidat aki a sérvedet kezeli, hátha tud valakit javasolni. Vagy ugyan ott van ahol a nögyogyid?

Puszi Giggancs (23+1)
giggancs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?