Sziasztok!
Úgy látom, egész jól telt a hosszú hétvége mindenkinek!
Mi is voltunk minden nap kirándulni (túrázni, kastélyt nézni, játszóterezni - ez Julinak érdekesség, kertes házban lakunk), egész jól tűrte Sára is. Julcsinál ez nem kérdés, mert vele pici korától rengeteget mászkáltunk, ő bárhol jól elvolt, ha mi vele voltunk. Sára már nem ilyen, de szoktatjuk...
A babakocsit kezdjük elfelejteni, úgysem marad meg benne. Úgy üvölt, mintha kínoznák, a kendőben viszont egész türelmesen elvan pár órát.
A hét utolsó napjaiban végletekig elromlottak az éjszakáink: végig 60-40 percenként kelt Sári, én jóformán nem is aludtam, aztán mikor már felemésztette az összes energiámat, gondolt egyet és két napja csak 1x ébred
, jól bekajol és negyed óra múlva már alszik is kb. reggel 6-ig. Kíváncsi vagyok, meddig marad. A foga mindenesetre sztem max. 1 héten belül kinn van.
Cas
bár én is nagyon feledékeny vagyok, de:
Boldog 5 hónapot, Csillának!. Nagyon hasonlítanak Sebivel! Azért ez az allergia nem semmi! NAgyon sajnálom a kismanót! Ti is azok vagytok, ennyire? NEkem a férjem sokkeresztesen pollenallergiás. Semmi gyógyszer nem használ neki, egy allergológus dokihoz jár, nyár elején injekcióra, azzal csaknem tünetmentes.
Szilvi
Marcus ügyes volt a szurival! Sztem, nem gond a félülő pozíció, ha szereti, gondolom, magát a felülést bőven van lehetősége gyakorolni. Jól emlékszel.
Általában úgy szokták, hogy oldalra fordulnak és feltámaszkodnak belőle, de van aki, hasonfekvésből felnyomja magát. Az tök jó, hogy Kristófnak van kitartása a gitárhoz. Magának zenélget vagy van zenekaruk is? Sajnos nekem nem volt - de én úgy vagyok mint Cas öccse: nekem a rajz és a ceruzával kapcsolatos dolgok a mindenem. Habár totál más a végzettségem
, legszívesebben mindig ezzel foglalkoznék.
Lányok,
lehet, h én vagyok lökött, de mi a különbség a babahordozó és a kocsiülés között? A kisbabáknak való kocsiüléssel lehet hordozni is...
Gem
,
köszönöm a kendőzést és jó utat nektek. Én is szívesen megnézném Spanyolhont!
Domidina
neked is köszönöm a kendős képeket, most már nagyon profi vagyok...
Nyafi
Abigél nagyon édes a zöld bajszával! A férjed pedig remek szakács és babafelügyelő!
Az enyém kocafőző: ha vmit csinál, akkor azt nagyon és nagyon megadja a módját neki. Főleg a bográcsos cuccok a specialitásai, úgyhogy ő nyárig pihen és erre edz.
A fejlesztéssel kapcs. teljesen egyetértek veled, Cas. Én mindig úgy voltam, hogy ahogyan egy csecsemőt nem kell nevelni, egy kisgyereket nem kell feltétlenül tudatosan "fejleszteni". Egészséges családi közegben, ahol van ének, játék, szabad mozgás, szülőkkel és egyedül is, látja a napi teendőket, a napi rutin mellett elég érdekes inger éri, fejlődik ő magától. Aztán persze később benne is kialakulnak a preferenciák, akkor már lehet terelgetni (ha hagyja és akarja). Mindenesetre én bevallom jobban örülnék egy nem zseni gyereknek, aki viszont igazi gyerekként éli gyerekéveit, akiből ettől függetlenül még lehet kimagasló intelligenciájú felnőtt.
Ranschburg Jenő bá - ha jól emlékszem pl. - éppen hogy a nagyon "fejlesztőnek titulált" játéktárgyak ellen van, mert ezek sokszor olyannyira meg vannak csinálva (zenélve villognak, hintázva énekelnek, szavakat mormolnak stb.
), hogy leszoktatják a gyereket a saját felfedezésről, arról, hogy hogyan aktivizálják a kreativitásukat. Persze ez is gyerekfüggő gondolom: Julival annak idején tudatosan törekedtem rá, hogy ne árasszon el minket a játékok tömkelege. Viszont kapott üres, elmosott joghurtos poharakat, tésztás zacsit, habverőt, fakanalat, vizes flakont, színes kendőket. Ezekkel ő találta ki, hogy mire lehet jó. Hogy van-e köze ehhez, nem tudom, de elfogultság nélkül mondhatom, olyan asszociációs képessége van és olyan elmélyült, találékony játékra képes, hogy csak nézek...
És persze szép apránként megtanult vagy 500 mondókát, éneket.
Mondjuk az is tutibiztos, hogy Sárival ezt nem fogom tudni keresztül vinni, mert amennyire intellektuális gyerek Juli, annyira mozgásorientált a kiscsaj. Őt nem kötik le hosszan tárgyak, viszont az ég világon mindenhol hasra vágja magát (a pihenőszékben is, amiért persze sikítva ordít, mert nyomja az orrát
) és gurulva közlekedik kb. 3 méteres területen. Állandóan pakolásznom kell a csajszit, mert mindig beszorul, megnyomja, ráfekszik...
NA, megyek, mert riasztás van.
KM