Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa!

Szerintem is jók a hízás értékei, nem paráztatom magam tovább.
Pláne, ha látnád milyen sonkáink vannak!!!!

Edit!

Köszi, aranyos vagy, de Apát megkérem, hogyha jön haza Romániából, vegyen egy ilyen fűszerkeveréket.
Azt viszont megköszönném, hogyha a nevét a terméknek vagy a márkajelzését leírnád, hogy nehogy rossz keveréket vegyen.

Családi pótlék: én csak most adtam le, az anyaságival együt..... :oops: :oops: :oops: :oops:
Egyszerűen kiment a fejemből...... :oops: :oops:
Majd,ha visszamenőleg megkapom, jól elherdálom egy új mosógépre!

mindenkinek sok-sok puszika amúgy és kellemes hétvégét!

Képzeljétek, vettünk egy etetőszéket, mert Domi kézben nem eszik, és lássatok csodát eszik rendesen!!!! :shock:

Úgy látszik a kényelemmel volt a baj.

Hordozó: én bealkudtam a hordozónkat egy biztonsági autósülésbe.
Így csak kevés manit kellett ráfizetnem egy Römer Quickfixes autósülésre. A hordozót Domi mindig utálta, a kenguru viszont nagyon bejött neki. (nekem meg leszakad a hátam a sózsáktól)

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Par napig nem voltam, es ismet csak bucsuzni jovok, mert varatlanul eleg hosszu idore elutazunk. A paromnak kell elvegeznie egy tanfolyamot, amit eredetileg itt szerettunk volna Belgiumban, de nem jott ossze, ezert utazunk Spanyolorszagba.
Az egeszet par nap alatt dontottuk el es szerveztuk meg. Holnap este utazunk Malagaba, es junius vegen jovunk haza.

Csak par kommentar

Edith
A minap en is leintettem egy ejszaka Rebekat, hogy ne dumaljon, es hagyjon mar aludni, mire rajottem, hogy Zsofi dumal. :lol:

Kismok
Nem feledtem a kendokerdest. Feltoltettem neked a netre azt a kis fuzetet, amit mi kaptunk a kendohoz. Az oldalak egy kicsit kuszan vannak, de ha kinyomtatod, es kettevagod az |A4-es lapokat, akkor mar osszeall az egesz.
http://s112.photobucket.com/albums/n187 ... dozokendo/
Remelem, hasznat fogod venni! (Az utolso oldalt Zsofi szkennelte neked, mert rataposott a laptop billentyujere. :D

Es bucsuzoul egy mai kep: Zsofi a belga sorrel ismerkedik
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Bűbájos zsófi, és milyen szép a kardigánja!
Én imádok kötni, vettem már szép hófehér fonalat is jó sokat, itt van a sarokban azóta is...most kezdek egy picit a közel 5 hónapos kómából kimászni...de hiába a háztartás mindig bosszút áll! én nem tudom de terjed mint egy vírus! tegnap még toppon volt a lakás, most meg...pedig mint egy profi pincér, bármerre megyek sosem "üresen", valamit akkor már viszek a helyére. Egyszerre előfordul a kezemben az üres joghurtos flakon, pisis pelenka, szórólap, koszos zokni, plüss maci, zacskók, szemüveg, mobiltelefonok...
Szerintem minden anyuka polippá válik maximum 3 hónapon belül...különben belefullad...a sekély vízbe is. A kupi meg bokáig is elér.

Na sziasztok, megyek húsgombócot csinálni, hadd legyen rajtam kívül olyan is ami ehető...
3sütike

Sziasztok!

Régen voltam itt, olvasó üzemmódban vagyok az írásra már nem mindig van időm. Rengeteget írtok.

Most csak azért jöttem, hogy Kismoknak látom szüksége van kendő leírásra. Én is dobok fel, hátha ez is segít. Bocs Gemini megnéztem amit felraktál, de valóban elég kusza, gondoltam nem árthat még egy variáció. Bár igaz ez rugalmas kendőre vonatkozik.
Kettő leírásom is van, de csak az egyiket sikerült feltennem.

1210482191.1523.doc

Egyébként nálunk minden változatlan, hacsak annyi nem, hogy most próbálom egy kicsit nyújtani a két etetések közötti időt. Eddig 6x evett, ami nem rossz, de eddig inkább a napirend kedvéért mindig szűkítettem 2,5 órákra. Most inkább tartom a 3 vagy inkább a 3,5 órát. Reegel 6 órához képest, mert az biztos minden nap.

KépKép
domidina

Sziasztok!

"Kia
Én is azt hittem, hogy nincs festve a hajad annyira természetes!! Ti már a "rendes " babakocsit használjátok?? vagy nektek nem volt olyan hordozós változat is?? rosszul emlékszem??? "

Félreolvastam, vagy írtam...
Bocsi...
Én úgy olvastam - értelmeztem, hogy a nagyobb - pl. mózeses kocsi.... Nem a sport...
A hordozó tényleg jó dolog... Nekünk is az az ülés a kocsiban, ha egyedül vagyunk és fűzök , akkor abban ül a konyhában... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Judit
Lili Szép súlyban van :wink:
Lassan utóléri Levi..

Réka
Ma este méred, hogy mennyit fogytál?
Jó neked.. én is szeretnék már fogyni :?

Nyafi
Szilvi17 bejelőlt engem az iwiw-en...

Nálunk Apa beteg.
Este 38 fok, reggel 37 volt

Még jó, hogy ma nem melózik..
Bár, ha este is beteg lesz - holnap nem megy!

Levi fel akar ülni.
Mindenhol emeli a fejét... még a fürdőkádban is :lol:
Kép

Tegnap takarítottunk, főztem, bevásároltunk.. ma menni akatunk kirándulni.. de betegen... :?

Az ágyában 1 perc alatt "rendet rak" :wink:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem
Zsófi megnyalta a sört?
Tényleg szép a kardigán...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Nekem is kell Spongya Bob-os párnaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Igaz Apának az agyára megyek a Csőrike és Spongyabob mániámmal... :oops:

Ma olyan szép idő lett volna, ha nem fúj ilyen erősen a szél.... :(
Megyek,rendet rakok,mert ma disznókat vágtunk és úszok a zsírban meg a koszban.
Remélem Ti pihentek és nem ilyenekkel foglalkoztok!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Húúú Kriszta
Van finom toros???? Nyamiiiii

A párnát nem adom :lol: a Levié :wink: :lol:
Én is szeretem - bár nem vagyok FAN :wink:

Van olyan zoknim és párnám.. ennyi :lol:

Nem irigyellek a takarítás miatt - tudom, hogy sok a munka ilyenkor...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzet-jelentés, míg Apácska tusol.
Elég nehéz napokon vagyunk túl, de élünk és virulunk. :D
Napocskámat minden jobban érdekli, mint a szopizás. Állandóan ülne föl, figyelni kell rá a hordozóban is itthon. A kezeit már nagyon rég óta nézegeti, de ma felfedezte a lábacskáját is. A tükörbeli önmagára kacagott már egy hangosat, de azóta sem semmi másra. Viszont, ha én énekelek Neki, folyamatosan utánoz. Hümmög ezerrel... :lol: Meg kell zabálni...

Na most csak ennyi voltam, megyek én is tusolni, aztán még egy etetés félálomban (így talán csak egyszer ébred majd, olyan 3 körül).

Jó éjt!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Csak "beszólok", hogy már én is vagyok. Ugyanas pénteken délután elmentünk sógornőmékhez és csak tegnap este 9-re érkeztünk haza. Az idő felemás volt, ezért mi nem mentünk ki a zöldbe a kicsikkel, de a férfiak voltak horgászni, még fogtak is vagy 6 darab tenyérnyi nagyságút. Sógornőmmel otthon főzőcskéztünk, takarítottunk, sokat beszélgettünk. A gyerekek meg többnyire az udvaron játszottak. Mármint Kriszta és a két fiú.

Később még próbálok jönni, de most megyek mosógépet beüzemelni és valami ebédfélét is kellene elővarázsolmnom!!!

Puszi mindenkinek!
Itt csorog az eső. Még jó, hoyg hétvégén cseppet sem esett!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt!
Látom, hogy midenki "csak bejelentkezik", így most én is azt teszem :lol: hétvége be volt táblázva, nem is ültem a gép előtt, én is elintézem a "reggeli teendőket", s jövök késöbb...itt munkanap van (bár nekem ez mindegy), Marcussal ismét kettecskén... :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hűűű mi is csak bejelentkezünk!

Itt csudiszép idő van, megyünk csavarogni, lovasnapok vannak Dabason....

Na egy pár kép

Fürcikés:

Kép

Ez a véleményünk a paradicsomos krumpliról:

Kép

És ez a barackról:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na én is bekukk!!!!!!

Képzeljétek tegnap voltunk kirándulni.Réka első napja az uttörővasuton.Majdnem 5 órát csaviztunk,ahoz képest elég jól birta.Akkor vólt hiszti,amikor megállt a vonat,és nem rázta a seggét.Este 7-kor megfürdött,evett,és reggel 6-ig aludt.Kicsit elfáradt a lelkem.

Domi:Ti már használtok etetőszéket?Nekünk is van,de még nem mertem beleültetni.A gerince miatt.

na megyek gyorsan főzök valamit,és kihasználjuk,hogy apa még itthon van,meg jó idő is van.Azt hiszem ma is tekergünk eggyet.

Mindenkinek további szép napot.

Kép

Kép
ancsa03

Gem :D
Most olvastam igazán el, amit írtál :oops: Akkor közelebb lesztek :wink: Barátaink ott laknak, ha bármiben segítségre lenne szükségetek, meg tudom őket kérdezni :roll: Érezzétek jól magatokat, míg apa tanfolyáson van, addig fürcsizzetek nagyokat!!!
Sör - hát nem semmi a kiscsaj! :wink: :lol: A mienk majd bort iszik, mi azt szeretjük :wink:

Kia :D
Hordozó - nekünk is az a kocsiülés, itthon pihenőszékben hurcibálom, de egyre nehezebben marad el benne. Végül is hülyén kérdeztem, mert igazából arra voltam kíváncsi, hogy ti már, ahogy láttam a babakocsi alaprészét használjátok, mi pedig még csak a hordozót, s kíváncsi lennék, hogy mikor cseréltétek le :wink: :roll: többieknek is szeretném a véleményét, ha van ilyen tapasztalat :roll:

Jobbulást apának! Levi nagyon ügyes már, Marci is állandóan fel akar ülni, de szerintem először nem hasizomból csinálják, hanem valahogy térdelésből :roll: lehet, hogy rosszul emlékszem :roll:

Krisz :D
Nekünk is ilyen kádunk van! Jó kiscsaj Domi :wink:
Disznóvágás, s egyéb - háát nem hinném,hogy nekem lenne energiám erre, bár egész más helyen éltem, nekem sosem volt részem - csak látványosságként - hasonlóban....na persze enni szertem :wink:

Titti :D
Annyira édesek, ahogy egyre többet "csinálnak" :lol:
Minden pillanatban tudnak valami újat (na jó, minden napra jut legalább egy valami)

Van valaki, aki tanítgatja, speciálisan fejleszti a gyerkőcöt??? Nem igazán néztem ezeknek utána, de érdekelne, hogy hallottatok-e valami pozítivat ilyesmiről :?: :roll:

Ancsa :lol:
Jó csatangolást Nektek!! Kéró készen van??

Edit :D
Neked is jó házimunkát :wink:

Szilvinek én is írtam, s írta, hogy gond van a regisztrációval, nem tudja valaki, hogy lehetne neki segíteni?? Én béna vagyok, csak mindig csinálom, amit mondanak :oops: 8)

Marcus felébredt nyugdíjas alvásából....Az utóbbi három napban hajnali fél ötkör megébred egy picit cicizik (tej nem hiszem, hogy sok lenne benne), s alszik 9-1/2 10-ig, napközben pedig általában 20-30 perceket....hát ennyi idő alatt nem sok mindent tudok megcsinálni....most sem jutottam el a fürdőszobáig :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Ancsa
Az szép hosszú alvás... :P
Gratula!

Mi is kettecskén vagyunk most..
Apa elment melózni, pedig beteg :?
De holnap már nem engedem! :wink:

Látom Dominika nagyon élvezi az evést :lol:
2 hét és mi is eszünk :lol:

Jó olvasni, hogy mindenki pihen(t), kirándul(t) :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok,

En is csak bekukkantok.

Szilvi,
Epp most ezt csinalom, kutakodok ez ugyben amit kerdezel, ezert is irok...
ezt talaltam:
http://www.okosbaba.hu/

Itt vannak velemenyek is a modszerrol pro es kontra:
http://www.zimonyi.hu/?p=408
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=2438
http://www.parameter.sk/regio/okosbaba- ... si-modszer

Biztos van meg mas velemeny, egyelore ezeket olvastam.
Allitolag a Polgar lanyokat is igy tanitotta a papajuk.

Lehet nekunk is etetoszek kellene...
Balint amit mostanaban eves cimen muvel... Forog ossze-vissza, a cumisuveget vagy a cicit ki-be huzogatja a szajaba... Sokszor mar nagyon kiakadok.

Tovabbi jo pihit mindenkinek! :)
_jáde_

Kia :D
Szép hosszú böjti időszakotok volt :wink: még két hét evés nélkül :wink: :lol:

Etetőszék: nekünk is van már, de még bartákozunk vele :roll: abban eszik minden kanalasat, ha hátradöntöm, akkor fel akar ülni, s állandóan le kell kötni valamivel, hogy ne akarja (feje felett szórakoztatom), ha ülő helyzetbe állítom, akkor meg sokszor még előrébb törekszik, s néha az orrába sikeredik a kaja :lol:

Jade :D
Köszike, most nincs időm megnézni, de át fogom olvasni őket...igazából én nem szeretnék zsenit nevelni, csak keresgélek értelmes szórakoztató/tanító játékok, foglalkozások iránt :)

Ültetés: Marci nagyon jól érzi magát, ha úgy tartjuk, hogy ő ül, s nem érzem, hogy megterhelő lenne neki...gondoljátok,hogy ez gond??

Ja, nem is írtam,hogy pénteken megkaptuk a második Prevenar oltást, elmentünk egy másik doktorbácsihoz(eddig nénik voltak), s nagyon aranyos, kicsi sírás volt, de fél perc múlva már nevetett :)
MOndta, hogy nagy baba Marcus, s hogy nem gond, ha sokat bukik :roll: de végre "kiharcoltunk" egy csípő röngtent, majd június 3-án megyünk :roll: Én nem látom, hogy baja lenne, de a magyar dokinénink kérdezte, s azóta foglalkoztat minket a gondolat, így jobb a biztos :roll:

Ismét léptem.. :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa!

Az etetőszékünk majdnem vízszintesig dönthető, úgy ül benne Domi. Így nem terheli a gerincét. A fotónál én hajoltam felé, így úgy látszik, mintha ülne. :lol:
A tálcát még nem tudom feltenni hozzá, mert akkor nem látszik ki belőle a kiscsaj.
Muszáj volt vennünk, mert nincs mibe etessem. Karban tartva nem eszik, a bébihordozót lecseréltem autósülésre, mert abban folyton nyavicskolt.

Szilvi!

Köszi a bókot!
Módszerek:én az úszást és a masszázst támogatom, nomeg a mondókázást mesét és foglalkozásokat.
Más fejlesztőrendszer számomra nem túl szimpatikus.
De még én is inkább utánaolvasgatok, úgyhogy nálam még ez nem eldöntött.

Kia!

Azért még van némi hercehurca a kajánál. De nagyonén sem erőltetem a témát.
:lol:

Jáde!

Köszi a hasznos infókat, jól megolvasom őket. Apa és Domi alszik, nekem meg kocka a fejem az unalomtól.Így legalább van hasznos tudnivalóm.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Én is csak gyors bekukk, hogy megvagyunk nem vesztünk el. Gyönyörű az idő bográcsozás, grillen sütögetés vendégek stb. Megyek is mert 4-re vendégek jönnek, activityzni olyan jó bulik szoktak kikerekedni, pláne az unokaöcsém antitalentum rajzból :lol: az szokott a játék fénypontja lenni amikor ő rajzol. :lol: :D :lol: :D
Megyek előkészülni.

drumka

Mi is csavarogtunk Tokajban, három napot.
Ma meg itthon punnyadunk, mindannyian elfáradtunk a "pihenésben". :)
Hazafelé így utaztunk:
Kép Kép [/img]

Fejlesztés
A Polgár lányokról csak annyit, hogy ez a zsenivé nevelés bizony nem jött össze, mert ilyen nincs.
Zseninek (sakknagymesternek jelen esetben) születni kell, és nyilván rengeteget gyakorolni meg tanulni hozzá. De a tehetség vagy vele született vkivel, vagy nem.
A Polgár lányok mindannyian remekül sakkoznak, de sakknagymester csak Juditból lett. Mert neki volt adottsága hozzá.
Belőle valszeg más családban is sakkozó lett volna. A többiekből ki tudja.
Viszont szerintem elvették a gyerekkorukat. :(
Szóval jó dolog sokat foglalkoztatni a gyereket, de szerintem nem szabad saját önös elképzeléseink szerint fejleszteni! Mert egyáltalán nem biztos, hogy neki az jó!
Figyelni kell a gyereket, az igényeit, hogy mit csinál szívesen, és azt segíteni neki fejleszteni!!! Persze nehéz pl. egy abszolút reál beállítottságú szülőpárnak egy mondjuk művészi hajlamú gyerekkel...
PL. öcsém zseniálisan rajzol, viszont nagyon rosszul tanul. Otthon ezt sosem voltak hajlandóak elfogadni. Sose tanult rajzolni, helyette millió más órára járatták, amiket nem szeretett. Most éppenhogy bukdácsol, és amint van egy kis ideje, rajzol. És persze nem találja a helyét a világban. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
De hasonlítanak egymásra :lol: Csilla már így ül??? :shock: Milyen autós üllésetek van? Ez előre vagy hátra néz?? Bocsi, csak lassan nekünk is váltani kell (én már nagyon szeretném Marci arcát látni, amikor vezetek), s azt mondták, hogy csak akkor lehet, ha már biztosan ül...Csilla nagyon ügyesen ül a székben, de lehet, hogy a kép csal :roll:
Zseni - Isten őrízz, hogy túl akarjam Marcit fejleszteni, csak egy-két "okos" játékot szeretnék...Öcséd sztorija kísértetiesen hasonlít Kristófra, annyi különbséggel, hogy mi nem hordjuk külön órákra.....mindig ő választ(ott), de mindenbe hamar beleunt...már több, mint két éve gitározik, maga tanult mindent, internetről, s mára már nagyon ügyes, és sajna semmi más nem érdekli (illetve most már a haverok, s a lányok jönnek még ehhez, na persze meg a család :lol: - ez utóbbira büszke vagyok ám :lol: )

Viki :D Hááát energiád van bőven, ami azt illeti..viszont az Activity jó ötlet :lol:

Krisz :lol:
A kicsi fiam nevében ment a bók :wink: majd cserébe küldünk mi is fürdőzős képet :wink:

Jó éjt, reméljük, hogy holnap mindenki jön a hétvégi élménybeszámolóval :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Már most kezd udvarolni? Micsoda jólnevelt hapsi! Hát Domi nevében köszike az udvarlást! :lol:

Cas!

Remélem óvatos borkóstolás is volt!!!!Mármint csak nektek.
A fejlesztgetősdiben maximálisan leírtad az én véleményemet is.
A fiamról most derült ki, hogy jó érzéke van a fotózáshoz. Kapott egy gépet, és kedvére lődözheti a képeit.
Meg a műszaki dolgokhoz is nagy érzéke van, talán majd ezen a téren megy tovább. Mi már jövőre küzdünk a továbbtanulással.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kinek hogy telt a hosszú hétvége? Én tegnap strandoltam, addig Gábor itthon volt Gigivel, mosott, meg főzött tejberízst. Hát nem isteni a férjem? Lányok mikortól vigyem a kiscsajt strandra? Már nagyon szeretném, s láttam is ott egy két tücsköt. Szombaton meg voltunk babauszin és utána Surányban ismerősöknél, vasárnap meg sétáltunk nagyot, ebédeltünk anyósékkal, aztán én átnéztem barinőmhöz, míg Gábor volt edzeni.

Kép
nyafi

képek hétvégéről Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Nyafi!

Te aztán tudsz élni!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Isteni párod van!
Sztem mehetsz vele strandra, hisz megszokta már a nagyobb vizet, de a felnőtt medencébe ne vidd be. Gyerekmedencébe nyugodtan. Persze, csak ha beengednek Téged is.
Karúszó helyett meg ilyen beültetős valamibe lenne célszerű beletenni, a víz felhajtó ereje segít kímélni a gernicét. A karúszó is jó, de mi akárhányat próbáltunk, az mind nagy volt.

Kép

Kép

Kép

dominika1

[quote="dominika1"]N írta:dominika1yafi!

Te aztán tudsz élni!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Isteni párod van!

ezt persze ne értsd félre kérlek!!!! :lol:

A hozzáállása végett írtam!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Elmentünk borkóstolásra, de 10 perc után el kellett jönnünk. Úgy néz ki, Sebi a pincében tenyésző penészfélékre is érzékeny, elkezdett köhögni és marni a kezét, estére teljesen bedagadt-gyulladt az egész, majdnem szétmarcangolta magát, végül szteroidos kenőccsel és hidegvizes borogatással sikerült annyira megnyugtatni a bőrét, hogy el tudjon aludni, addig csak sírt szegénykém. :(

Nyafi
Nagggyon rendes párod van!!! :)
Melyik strandra jártok?

Szilvi
Ez egy sima hurci, amiben CSilla "ül". Az anyósülésen van, menetiránynak háttal.
Na Sebi kitúr, majd máég jövök.

Kép
Kép
Kép
cas

Uhhh azért ezt az allergiát remélem kinövi Sebi.
Szegényke.
Tudom milyen sz...r mikor minden viszket és nehéz levegőt venni, felnőttként is nehezen tolerálom.
Hát még 1 gyerek! :shock:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi
Szóval én a helyedben mostmár inkább 0-18 kg-os kategóriájú ülést vennék. 6 hónapos kortól ha jól tudom már lehet őket menetiránynak megfelelően bekötni (mi Sebit már úgy utaztattuk :oops: ), és abból lehet dönthetőt kapni, amiben teljesen alá van támasztva a gerince, és jól tud benne aludni is. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Most nézem....

Csillának boldog hófordulót!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lányok, monndájtok meg, mi a magyarázata annak, hoyg menetiránynak háttal kell ültetni a gyerkőc9ket. Hallottam erről, de nem néztem utána. Az az igazság, hoyg mi Krisztát sem, és most Borót sem úgy utaztatjuk. Lehet, hogy nem jó, de nekem muszáj látnom a kicsit. (És azt sem értem, hyog miért jobb ez így, neadjisten baleset esetén.) És én meg nem tudok hátul ülni mellettük. Örülnék, ha valamelyiketek felvilágosítana mert lehet, hoyg nagy baromságot csinálok tudatlanságomban és azért nem szeretném veszélyeztetni a gyerekemet. :roll: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mi is boldog hófordulót kívánunk Csillának!!! :)

És utólag Marcinak is!!!! :)

(Az a helyzet, hoyg én még nem nagyon tudom, kinek hányadikán született a gyereke, egyedül Csongort tudom könyv nélkül, mert szinte egyszerre szültünk Rékával. Így, ha valaki észre nem veszi, vagy észre nem veszem, hoyg éppen mit ír a vonalzó, akkor elfelejtem. Ha meg éppen aznap nem ír valamelyikőtök, akkor annál inkább. Bocs', hoyg ilyen őszinte vagyok, de nyugtassatok meg hogy nemcsak én vagyok így ezzel. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Ha bébihordozót használsz, csak akkor kell menetiránynak háttal rögzíteni a babaülést. Ezeket meg azért, mert így biztonságosabban szállítható benne a gyerkőc akár elöl, akár hátul.
Fordítva is lehet rögzíteni, de a törésteszteken a menetiránynak háttal lévő rögzítés hozott jobb eredményt.
Előre csak abban az esetben tehető, ha nem légzsákos az autó vagy ki van kapcsolva a légzsák.
Ha a nagyobb gyerekülést használod, azt szigorúan tilos menetiránynak háttal rögzíteni (elvben nem is tudod), és szintén tilos előre tenni az autóba.
Ez alól a 2-3 személyes tgk-k kivételt képeznek.
Gyerekülést CSAK 3 pontos biztonsági övvel szabad rögzíteni, középen szintén jobb a "statisztika", de vigyázat, mert a legtöbb autóban ott csak 2 pontos biztonsági öv van, tehát bal vagy jobb oldalra kell tenni a gyereket.

A legbiztonságosabban rögzíthetőek az Isofix rendszerrel ellátott gyerekülések, vagy a Quickfixes övfeszítős rendszerű gyerekülések.
Ha nincs az ülésben E betű és szabványjelölés, nem is szabad megvenni.
Ha valaki hasznltat vesz, mindenképp nézze meg a huzata alatt, hogy a váz épségben vabn-e? Ha a legkisebb törés vagy hajszálrepedés, esetleg hiányosság megtalálható rajta, akkor nem szabad megvenni.

Mamás sokfélét lehet kapni, bár nagyon drágák, de a manó sokáig fogja használni.
Használtat lehet olcsóbban venni, és ugyanolyan megbízható tud lenni, mint az új.

no bocs, de kicsit hosszú lettem. Szakmai ártalom..-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit:Ezt találtam neked..

Elhelyezése mindig az autó hátsó ülésén, a menetirányra merőlegesen történik, hogy az ütközés esetén fellépő erőhatások egyenletesen elosztva terheljék a pici egész testhosszát!
A baba kirepülése ellen a rácsatolható, megerősített háló vagy védőhuzat felszerelése ad védelmet.

A bébikagylók, ugyancsak a legkisebbek szállítására készülnek és hordozóként is használhatók. Ezekbe a kisbaba a kagyló saját övrendszerével köthető be.
A \"kagylókat\" menetiránynak háttal kell beszerelni az autó beépített 3 pontos övével az első (működő légzsák kizáró ok!) vagy a hátsó ülésre, a használati utasítás szerint. A háttal való bekötés következtében a frontális ütközésnél fellépő erők a babát az üléshez szorítják, így a terhelés egyenletesen oszlik el. A bébi kagylót célszerű \"bepróbálni\" az autóba, mert ha az öv a baba előtt fut, a 3 pontos öv gyakran nem elég hosszú a rögzítéshez.

Vagy bővebben itt olvashatsz róla..
http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... y=20&id=58

Kép

Kép
ancsa03

Edith,

http://www.origo.hu/auto/20071011-gyere ... arlas.html

A kerdesedre a cikk is valaszol, de a videot rajta (csak par perc) mindenkepp erdemes megnezni!

udv.
_jáde_

Edit :D
A Minimanó Bababoltban mondták most, mikor otthon voltunk, hogy a baba gerince miatt fontos, hogy háttal legyen. De ez ugyebár logikus :wink: , mert ha hirtelen fékezel, akkor a gyerkőc ugyebár előrebillen (nem kell rögtön a legszörnyűbb esetekre gondolni), s a kis feje is megrándulhat. Ha háttal van, akkor pedig belesüpped az ülésbe egy ilyen helyzetbe :roll:

Krisz :D
Naná, hogy udvarias gyermek, hiszen az én fiam :wink: :lol:
Pusszantás a "mennyasszonyunknak" :wink:

Szegény Sebi :cry: nagyon rossz lehetett neki, tényleg még egy felnőttnek is borzasztó, nem egy ilyen picinek. De neki, szegénynek már van az ilyenben "tapasztalata" :cry:
Hordozó: akkor "benéztem", mert rendes ülésnek néztem, s azt sem látszott, hogy hogyan van kötve....köszike :wink:
Kaptunk a nagynénikéktől egy gyerekülést, ami elvileg 9-18 kg között "szuperál", de nekem nagyon "nagy gyerekesnek" tűnik, a múlt héten a barátaink 4 éves kisfiát ültettem bele, még elvittük egy kicsit....szóval azt hiszem, hogy a következő pár évre még veszünk egy köztes ülést :roll:
Boldog hófordulót Csilla Babának!!! :lol:

S igen Edit, én is csak a vonalzóról lesem ám le, hogy kinek mikor van a hóforduló, ezért én is bocsi mindenkitől, akinek nem aznap írok (vagy esetleg nem is írok :oops: )

Nyafi :D
Tényleg szuper dolgod van, bár fodrászhoz, kozmetikushoz (máshova nem is járok) engem is "elenged" a párom...de tényleg jó lenne egy kicsit kimozdulni. Két dolog miatt nem teszem: 1. nincs kivel :cry: 2. lehet, hogy furdalna a lelkiismeretem, hogy Marcust "magára" hagyom...ez anno Kristófnál nem volt :oops: (már mint nem lelkiismeretem, az volt, csak "furdalásom nem :lol: ), amikor Anyuékre hagytam picurit egy pár órára :lol:
Mi az a zöld amit esztek???

Lányok, lehet, hogy megvettek érte, de én nem tudok Marcusnak só nélkül főzni :oops: Pici sót mindig teszek a főzővízbe, s olyan jó ízűen eszi azóta. Az üveges főzelékeket már nem is próbálom neki adni....Ja, és eszünk csirkemellet is (lehet, hogy már íram :roll: )

Na mentünk Kristófért a suliba...
:arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Megvetni én csak az ágyat szoltam... :lol:
A só a veséjének nem tesz jót, de gondolom, hogy ippeg csippentesz belé nem pedig kiskanálnyit adsz.

A hússal még várhatsz egy picit, 8 hónapos kortól javasolják igazán. Tudom, hogy a bébiételek nagy része már 6 hónaptól írja.
Na én ma tudtam a lányomnak olyan kaját adni, amit nem túrt ki a szájából.

Szilvának hívják. A zöldséges dolgokból semmit nem eszik meg.Most próbálom majd a szilvával (ha bevezettük utána) "átvágni".Hátha....

Cas!

Te tudom, hogy hypoallergén tápszert adsz Csillának! Csilla milyen időközönként eszi?
Én a Humana-t adom Dominak, de mi 1-1 1/2 óránként eszünk belőle 120 ml-t.
Én úgy gondolom, hogy nem elég laktató.Szerinted?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Úgy látom, egész jól telt a hosszú hétvége mindenkinek! :D
Mi is voltunk minden nap kirándulni (túrázni, kastélyt nézni, játszóterezni - ez Julinak érdekesség, kertes házban lakunk), egész jól tűrte Sára is. Julcsinál ez nem kérdés, mert vele pici korától rengeteget mászkáltunk, ő bárhol jól elvolt, ha mi vele voltunk. Sára már nem ilyen, de szoktatjuk... :lol: A babakocsit kezdjük elfelejteni, úgysem marad meg benne. Úgy üvölt, mintha kínoznák, a kendőben viszont egész türelmesen elvan pár órát.

A hét utolsó napjaiban végletekig elromlottak az éjszakáink: végig 60-40 percenként kelt Sári, én jóformán nem is aludtam, aztán mikor már felemésztette az összes energiámat, gondolt egyet és két napja csak 1x ébred :shock: , jól bekajol és negyed óra múlva már alszik is kb. reggel 6-ig. Kíváncsi vagyok, meddig marad. A foga mindenesetre sztem max. 1 héten belül kinn van.

bár én is nagyon feledékeny vagyok, de: Boldog 5 hónapot, Csillának!. Nagyon hasonlítanak Sebivel! Azért ez az allergia nem semmi! NAgyon sajnálom a kismanót! Ti is azok vagytok, ennyire? NEkem a férjem sokkeresztesen pollenallergiás. Semmi gyógyszer nem használ neki, egy allergológus dokihoz jár, nyár elején injekcióra, azzal csaknem tünetmentes.

Szilvi :D
Marcus ügyes volt a szurival! Sztem, nem gond a félülő pozíció, ha szereti, gondolom, magát a felülést bőven van lehetősége gyakorolni. Jól emlékszel. :lol: Általában úgy szokták, hogy oldalra fordulnak és feltámaszkodnak belőle, de van aki, hasonfekvésből felnyomja magát. Az tök jó, hogy Kristófnak van kitartása a gitárhoz. Magának zenélget vagy van zenekaruk is? Sajnos nekem nem volt - de én úgy vagyok mint Cas öccse: nekem a rajz és a ceruzával kapcsolatos dolgok a mindenem. Habár totál más a végzettségem :? , legszívesebben mindig ezzel foglalkoznék.

Lányok,
lehet, h én vagyok lökött, de mi a különbség a babahordozó és a kocsiülés között? A kisbabáknak való kocsiüléssel lehet hordozni is... :roll:

Gem :D ,
köszönöm a kendőzést és jó utat nektek. Én is szívesen megnézném Spanyolhont! :wink:

Domidina :D
neked is köszönöm a kendős képeket, most már nagyon profi vagyok... :lol:

Abigél nagyon édes a zöld bajszával! A férjed pedig remek szakács és babafelügyelő! :lol: Az enyém kocafőző: ha vmit csinál, akkor azt nagyon és nagyon megadja a módját neki. Főleg a bográcsos cuccok a specialitásai, úgyhogy ő nyárig pihen és erre edz. :lol:
A fejlesztéssel kapcs. teljesen egyetértek veled, Cas. Én mindig úgy voltam, hogy ahogyan egy csecsemőt nem kell nevelni, egy kisgyereket nem kell feltétlenül tudatosan "fejleszteni". Egészséges családi közegben, ahol van ének, játék, szabad mozgás, szülőkkel és egyedül is, látja a napi teendőket, a napi rutin mellett elég érdekes inger éri, fejlődik ő magától. Aztán persze később benne is kialakulnak a preferenciák, akkor már lehet terelgetni (ha hagyja és akarja). Mindenesetre én bevallom jobban örülnék egy nem zseni gyereknek, aki viszont igazi gyerekként éli gyerekéveit, akiből ettől függetlenül még lehet kimagasló intelligenciájú felnőtt.
Ranschburg Jenő bá - ha jól emlékszem pl. - éppen hogy a nagyon "fejlesztőnek titulált" játéktárgyak ellen van, mert ezek sokszor olyannyira meg vannak csinálva (zenélve villognak, hintázva énekelnek, szavakat mormolnak stb. :lol: ), hogy leszoktatják a gyereket a saját felfedezésről, arról, hogy hogyan aktivizálják a kreativitásukat. Persze ez is gyerekfüggő gondolom: Julival annak idején tudatosan törekedtem rá, hogy ne árasszon el minket a játékok tömkelege. Viszont kapott üres, elmosott joghurtos poharakat, tésztás zacsit, habverőt, fakanalat, vizes flakont, színes kendőket. Ezekkel ő találta ki, hogy mire lehet jó. Hogy van-e köze ehhez, nem tudom, de elfogultság nélkül mondhatom, olyan asszociációs képessége van és olyan elmélyült, találékony játékra képes, hogy csak nézek... :shock: :D És persze szép apránként megtanult vagy 500 mondókát, éneket.

Mondjuk az is tutibiztos, hogy Sárival ezt nem fogom tudni keresztül vinni, mert amennyire intellektuális gyerek Juli, annyira mozgásorientált a kiscsaj. Őt nem kötik le hosszan tárgyak, viszont az ég világon mindenhol hasra vágja magát (a pihenőszékben is, amiért persze sikítva ordít, mert nyomja az orrát :lol: ) és gurulva közlekedik kb. 3 méteres területen. Állandóan pakolásznom kell a csajszit, mert mindig beszorul, megnyomja, ráfekszik... :lol:

NA, megyek, mert riasztás van.

KM

Kép
Kép
kismok

Köszi a köszöntéseket, már-már hihetetlen, hogy ilyen gyorsan nő a kisasszony?! :)
Sebi viszont ma megmutatta, milyen az igazi dackorszak?! A boltból hazafelé végig üvöltött, húzott, hisztizett, beállt a babakocsi elé meg rángatta, mert képtelen volt megérteni, hogy a tejet-felvágottat haza kell vinni a hűtőbe, csak utána mehetünk a játszóra. :( Persze így olyan lassan értünk haza, hogy egyáltalán nem tudtunk elindulni újra. :( Érdekes, hogy itthon seperc alatt lehiggadt... és már nem is bánta, hogy nem megyünk sehova. :shock:

Krisz
CSilla 140-170 ml körül eszik, kb. 6-kor, 11-kor, 2-kor, 5-kor, 1/2 9-kor.
De ő nem egy jó evő.
Sebi ilyenkor már bőven 200 ml körül evett úgy 5-6-szor egy nap.
1-1,5 óra elég rövid időnek tűnik ebben a korban tápinál (összesen akkor mennyit eszik egy nap?)... és hányszor kakil egy nap?
Tejmentes gabonapépet nem próbálsz neki adni? Esetleg tápival kikeverve "tejpépnek"?
Hátha az jobban ízlene neki kanálból, mint a főzik és tovább bírná éhenhalás nélkül... :lol:

Szilvi
Én is tettem Sebinek pici sót mindig a főzővízbe, és Csillának is fogok. A krumpli szerintem legfeljebb csak almával jó só nélkül, minden mással ehetetlen. A répa is finom natúr, meg a zöldborsó is, de pl. egy karfiolt vagy zöldbabot se tudnék elképzelni nélküle.
Nyilván éppencsak csipetnyi mennyiségről van szó (én amúgy se főzök sósan magunknak se), hogy jó íze legyen. Ja, és a főzővizet sosem használtam fel, tehát csak annyi só volt a főzikben, amennyit az adott zöldség magától felvett.
Egyébként a biológiatanárunk anno elmagyarázta (de már nem emlékszem miért), hogy a vegáknak fokozott sómennyiségre van szükségük.

Kép
Kép
Kép
cas

Kismok
Sajna én hoztam a családba az allergiás hajlamot. Ételallergiával én is küzdök, de a bőröm messze nem ilyen kényes, mint Sebié!
Drukkolok, hogy az éjjeli 1× kelés sokáig kitartson! :)
Gyerekek: nálunk Sebi volt ilyen iszonyú mozgásigényű (3 hónaposan kúszott, 5,5 hónaposan felállt, 8 hónaposan támaszkodva ment, 9 hónaposan már önállóan járt, 10 hónaposan önállóan evett kanállal, stb...), de sosem kötötték le a mondókák, mesekönyvek, énekek (pedig mennyit jártunk tücsökzenére?!), játékok közül a konyhaszekrényt szerette a legjobban kirámolni, és zörögni az edényekkel, esetleg fel-alá vágtázni a bébitaxival. A járókába sosem sikerült beszoktatnom, egy hónapon át próbálkoztunk, de üvöltve kérte ki magának a bezártságot :lol:
1,5 évesen már úgy játszótereztünk, hogy csak pislogtak az anyukák, hogy egyedül meg a mászókára. :) És persze azonnal ordított mindenért, ha vmi nem sikerült elsőre. (Igazi kis kos.) És nagyon kellett neki a társaság (főleg felnőttek, egy időben félt a korosztályától). Képtelen egyedül játszani, vki mindig kell neki, aki szórakoztatja, épp csak az utóbbi időben kezdett annyit fejlődni a kis buksija, hogy ki tud találni magának játékokat, de 10 perc az is max!
Csilla viszont nagyon nyugis darab, utálja ha sokan vagyunk, a mozgásfejlődést sem kapkodja el, sokat elvan magában a földön a gyerekszobában, vagy a nappaliban a járókában. Az éneklés-mondókázás teljesen el tudja varázsolni, de a legjobban a pihiszékből szereti nézni Sebi rajcsúrozását.
Szóval nálunk is tűz és víz a két gyerek! :lol:
Néha csak kapkodom a fejem! Nehéz felismerni, hogy egyiknek egészen mások az igényei, mint a másiknak?! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Köszike a tippet! Veszek babarizst és tápival összekeverem. Csak az a baj, hogy Domi az evést utálja nagyon. Cumisüvegből a hozzátápit nem akarom adni. Ne szokja már meg.
Annyira nyögvenyelősen megy a kanalazás. Összeszorítja a száját 4-5 falat után, aztán 10 perc múlva kiveri a hisztit, hogy ő ugyan éhes maradt!
Azért nem semmi, hogy Sebi milyen korán kezdett mindent!
És igen, ez már a dackorszak! Nagyon fontos, hogy következetes légy, és az ilyen szörnyű hiszti hatására se engedj az általad meghatározott dolgokból.
Tudom könnyű leírni, de én egyszer már túlestem rajta. Borzalmas időszak volt, fogsz majd megjegyzést kapni öreg satrafáktól, de én veled vagyok, hidd el!!! :lol:

Kismok!

Amit Jáde küldött leírást, abban nagyjából minden benne van a gyerekülésekről.
És a hordozókról is.
Szörnyű éjszakátok van, megy a drukk-drukk, hogy jobb legyen!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi! Spenót.
Kismok! Használtok abból valamit alváshoz amit írogattunk? Suttogó?

Kép
nyafi

Hogyan csinálod a spenótot?

Tudom, hogy elvileg sok helyen utána kereshetnék, de lécci :lol: segítsetek már nekem, hogy milyen zöldségeket adhatok még Marcusnak a krumplin, s répán kívül?? Már adtam neki egyszer karalábét (2x öntöttem le a vízét, az otthoni dokinéni mondta, hogy lehet), s egyszer cukkinit. Ez utóbbit szerette krumplival. Ma répa volt krumplival, s banánnal bolondítottam meg, így nagyon szerette :lol:
Most írtatok zöldborsót, zöldbabot, karfiolt, s már nem is emlészem, hogy mit, de én ezeket még nem próbáltam. S a hüvelyeseket paszírozni kell, ugye jól emlékszem?? :roll:
Itt nem mond ám semmit a doki, nem is tudom, hogy mit csinál, akinek nincs "tanácsadója", mint szülő, babanet, stb :roll:
Szóval várom az ötleteket kajóra :wink:

Sózással kapcsolatban pedig köszönöm a "megértést" :wink: Tuképpen azért is írtam le, hogy hátha kapok "feloldozást" 8)
Én sem adok főzőlevet Marcusnak. A botmixerrel mindent pépesítek folyadék nélkül. Van, hogy egy kis almalevet teszek hozzá, hogy jobban szeresse :oops:
S igen, csak egy leheletnyi sót teszek bele :wink:
Megyek, mert nyügi van

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a magyarázatokat és a linkeket is. Még nem olvastam-néztem meg mindent, de meg fogom tenni. :)

Még szerettem volna írni a fejlesztéses témához, de már nincs hangulatom hozzá. Ne haragudjatok. :oops:

Különben most inkább azért jöttem, mert búcsúzni szeretnék egy időre. Nem megyek sehová, de most olyan rossz passzban vagyok, hoyg képtelen vagyok normálisan beilleszkedni közétek. Ma a párommal is eléggé csípős volt a hangulat, plusz még Kriszta is jócskán rátesz a dacosságával, és úgy érzem, hyog időzített bomba vagyok, csak éppen a megfelelő pillanatnak kell eljönnie a robbanáshoz. Nem tudom, valamit változtatni kellene, de fogalmam sincs, hogy hogyan. Az, hyog elmegyek valahová, már nem megoldás. :roll:
Szóval, puszika mindenkinek, vigyázzatok magatokra és egymásra, és ahogy elmúlik ez a depis időszakom, jövök ismét. Nem tudom, 2 nap lesz-e vagy két hét, de olvasni majd mégiscsak megpróbálok.
Sziasztok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Krisz
Mi volna, ha tápi előtt adnád a kanalast? Akkor eszik amennyit eszik, utána tápi, és akkor nem reklamál 10 perc múlva? vagy olyankor nem fogadja el a tápit?
Következetesség: hajaj!!! Sebivel pici kora óta csak így lehet boldogulni. Borzasztó impulzív alkat, neki nagyon kell a rend, az ok-okozati összefüggések, a kemény ha-akkor világ, különben kezelhetetlenné válik. Most is csak az zavarta meg, hogy télen gond nélkül hagytam kint a bevásárolt cuccot a játszótéren, mert hidegebb volt, mint a hűtőben! :lol: Most meg haza kell jönni kipakolni, és azt hiszi, utána már nem megyünk sehová. Kisdinnye. :)
Beszólások: na ja, anyámmal az élen, marhára ért hozzá, ő nagyon rosszul kezeli a hisztit, épp az ellenkezőjét csinálja, mint amit kéne. Aztán mikor náluk van Sebi engem hív felháborodva, hogy nem fogad szót neki - bezzeg amikor figyelmeztettem, hogy így lesz, akkor lehurrogott. :twisted: :twisted: :twisted:

Szilvi
Alma, krumpli, répa, ribizli (mag nélkül), meggy, barack, sütőtök, köles, rizs - ezekkel szokták kezdeni.
Borsó, zöldbab passzírozva, cékla, patiszon, tök, cukkíni, spenót, sóska, gesztenye, szilva, körte lehet a folytatás. Lassan el lehet kezdeni kis olajjal dúsítani, esetleg kis liszttel sűríteni a főziket.
A k betűsök és a tarkabab, esetleg brokkoli is mehet később, csak figyelni kell mennyire csikar a hasa tőle. :)
Húst általában a szárnyasokkal kezdik, aztán marha, esetleg nyúl, máj és csak a végén sertés.
Savanyított tejtermékek, uborka, dinnye.
Amivel vigyázni kell: tej, tojás, olajos magvak, apró magvas gyümik (eper, szeder, málna), citrusfélék, banán.
Biztos sokmindent kihagytam, majd a többiek kiegészítenek! :)

Edit
Kívánom, hogy mielőbb kilábalj ebből a rossz időszakból! :(
Ha úgy érzed, segít az "elnémulás", hát hajrá, várunk vissza!!!
De szerintem gyere, és inkább meséld el, mi bánt, mi majd jól megvigasztalunk és kiokosítunk! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Vissza kéne olvasnom, de semmi időm sincs. :( Barbinál tegnap tetőzött a nem alvás. Egész nap 1X10 és 1X15 percet aludt. Semmi nem volt jó neki, este olyan fáradt volt hogy nem birtunk vele, de egyszer csak átesett egy holtponton és az Istennek nem akart elaludni. 10.kor tudtam letenni aludni, de sdokáig fel-fel sirt, nyekergett, kinlódott. Viszont éjjel csak 2X ébredt. Pár napja nem nyálzok olyan veszettül, de mindent rág, töm a szájjába. A fogai helye fehér már. Félek, hogy vele is megszenvedem a fogzást, a fiamnak nehezen jött ki a foga, és most is minden tejfogát húzatni kell, mert a maradandó foga nem tolja ki. :? Barbi elég sok mindent eszik már. Tegnap kiprübáltuk a Humana almás tejpépet, ami nálam a csúcs most. Izre állagra tökéletes, és Barbi is szereti. Vannak kedvenc kajái, de van olyan ami a második falat után a kukába landol. Amibe sütőtök vagy gyümölcs van azt megeszi. Olyan szivesen főzöcskéznék neki, de annyira félek a sok vegyszertől amivel kezelik a zöldségeket, gyümölcsöket, hogy amig nem jön el a friss zöldség szezonja addig üveges kaja lesz.Tegnap a virágládáimat paradiszommal meg paprikával ültettem tele, locsolni ezt is kell és legalább haszon :lol: is lesz belőle. Minden évbe több 10.000Ft-ot költöttem virágra + a locsolás táp stb és az csak virág. Milyen jó lesz egy szelet kenyérhez házi koktélparit majszolni. :lol:
Megyek amig a királylány alszik, gyorsan rendbevágom a lakást. 8)

drumka

Cas!

Először a gyümölccsel vagy a főzelékkel kezdem az etetést. Maximum vizet kap utána. Direkt nem adok neki tápit, azt ő maga reklamálja ki.
Viszont negyed üvegnél többet nem kér. Egyelőre üveges bébiételt kap, mert almán kívül más megbízható gyümi nincs.
A répánk elfogyott, boltit nem merek adni. Sütőtök sincs már.de 1-2 hét és itt van a sok magyar termék.
Szóval szerintem az evéssel vannak a problémák. Én úgy gondolom, hogy gyorsan elveri az éhségét, mert pár falat után már nagyon ficereg az ülésben és menne a "dolgára".
Az a baj, hogy így semmi rendszer nincs az etetésben és szerintem nagyon nem természetes, hogy másfél óránként kér enni a tápiból. Holott abból 120 ml-t megeszik. Napi 1-2 kaki van mellette.
De ma megkérdem a dokinénit.

Nevelés: sajna nálunk a fiamnál hiába voltam következetes, rájött arra a kis aljas, ha a nagyinál kiveri a palávert az auchanban, akkor a nagyi mégiscsak megveszi neki azt a kisautót.
Így minden náluk eltöltött hétvége után nevelhettem vissza a gyereket.
A másik nagyija meg folyton kiszolgálta és csak a tv előtt ültette.
Most Dominál is anyósom lecseszett, hogy miért veszem fel, el fogom kapatni, erre most hétvégén egyet nyikkant a gyerek és már felkapta. A párom úgy leordította az anyja fejét, hogy csak úgy csilingelt.
Már előre félek, hogy ilyen hozzáálással mi lesz. Pláne a hozzátáplálással kapcsolatban, mert a múltkor megjegyezte anyósom a cukorra, hogy majd ha anya nem látja, akkor teszünk az itókába. :shock:
Pedig a tiszta vizet olyan szívesen issza.Minek rontsam el cukrozott itókával?
Kap majd elég cukrot a kakaóval később vagy a sütikkel.
Na bedugultam, ez hosszú lett.

EdiT!

Regenerálódj kicsit és próbálj magaddal többet foglalkozni!!!Próbálj meg kicsit egyedül lenni, ha tudsz, az sokat segíthet!Vagy írd le minden bánatod, hátha tudunk érdemben segíteni!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jó reggelt :lol:

Edit :wink:
Olyan jó kedélyű csajszinak "ismertelek meg" :wink: szegénykém, lehet, hogy most jön ki rajtad ami a szülés után elmaradt :roll:
Tedd, ami jól esik, s ha tudunk segíteni, akár csak azzal is, hogy meghallgatunk, hát várunk sok szeretettel!
Szerintem mindannyian átmentünk/megyünk/fogunk menni ezen, jó, ha ki tudjuk beszélni 8)

Köszönöm szépen, azt hiszem, hogy bővítem a repertoárt...a spenót, s a zöldborsó nekem szimpi :lol: Én szeretem őket, lássuk, hogy Marcus mit szól hozzájuk :roll:

Lányok, most én is elbizonytalanodtam: Én a zöldségeket adom Marcusnak, s hát bizony szupermarketes krumplit és répát :roll: csak nem csinálok nagy kárt vele. Annyira nem eszi az üveges bébifőzelékeket :roll:

Nevelés:
Hát én minden voltam/vagyok csak következetes nem :oops: , szerintem erről én már írtam. S ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy Marcussal is ugyanez leszek. A különbség talán a nagyik frontján van, anno anyuékkal nagyon sokat volt Kristóf/voltunk, ezért is nagyon hozzájuk nőtt, s ők persze nagyon sok mindent megengedtek/megcsináltak neki (na én sem voltam "kutya"), most Marcival jóval kevesebbet lesznek, de úgy veszem észre, hogy az "extra" kényeztetést így is megkapja tőlünk :wink:
Nem mondom, hogy ez a jó, de eddig hál Istennek nem láttam kárát :roll:

Hülye szülők mit csinálnak :oops: : tegnap este Marci elaludt, fél óra múlva megébredt, újra evés, alvás..majd leültünk, s megnéztük őt dvd-n :oops: :lol: , s áradoztunk, hogy milyen drága, meg milyen aranyos 8) :lol:

Kismok :lol:
Még a múltkor írtad, hogy mennyire "szerelmes" vagyok a fiaimba :) hát ha látnád, hogy mennyire odavannak egymásért :D s nem túlzok: Marci minden pillanatban tátott szájjal nézi Kristófot, s nevet neki, amikor csak meglátja, Kristóf nem tud elmenni mellette, hogy ne puszilgassa agyon, bohózkodik neki, mondja, hogy hagyjam őt itthon Marcival nyugodtan, mutassam meg, hogy mit kell ennie...szóval mese, de tényleg :lol:

Tegnap először füdettük Marcit Kristóffal, mert Apa sokáig dolgozott, s már nem tudtunk tovább várni...nagyon ügyesek voltak a fiúk :lol:

Bocsi, megint jó hosszú voltam :oops:
Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Ezen is sokat lehetne vitázni, hogy mi jobb? Főzni vagy üvegeset adni?
A saját étel előnye, hogy jóval ízletesebb, mint az üveges.
Az üveges előnye, hogy kéznél van gyorsan.
Én azt mondom, hogy mindkettő legyen. Pl télen milyen jó, hogy tudunk barackot adni?
Vagy ha elutazol vagy elúsztál csak fogod és előkapod. Vagy az üvegessel tudsz ízesíteni főttet.
Illetve nagyon szigorúan ellenörzött alapanyagokból készül (ez igaz, tényleg nem mese).
A primőrökkel az a baj, hogy tele vannak méreggel.
De pl egy narancs vagy banán nem, mert a külső héján telepedik meg a vegyszer és azt lehúzva nem kerül bele a gyümibe.
A zöldségek azért veszélyesek (ami túl nagy-túl szép-túl friss), mert műtrágyával kezelik őket, és a nitrát nem ürül ki belőlük.
És a permetszerről meg a gyomirtóról nem is beszélve.
A megbízható források a bio boltok, vagy a Mariska nénik a piacon.Bár nálatok ilyesmi nincs.

Ja és még egy fontos dolog!!!
Azok a zöldségek és gyümik amelyek hámozhatóak, jóval kevesebb vegyszert tartalmaznak, pláne, ha vastaghéjúak.
Nyugodtan adhatsz bolti terméket, de az alábbiak szerint kell eljárni:
1 lépés, jól megmosni hámozás előtt
2 lépés hámozás
3 lépés még 1 x mosás
4 lépés főzés!
5 lépés megnyugodni, mert ennyi erővel semmit nem tudnánk enni adni nekik :lol:

Nagyjából ennyire emlékszem a tanultakból!
Én például szilvá-s üvegest vettem Dominak és azt keverem ma burgonyával.
Vagy őszibarackot itthoni sárgarépával (sajna elfogyott már az is).
De egyelőre kevés sikerrel.... :wink:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?